Share |

ILMASTONMUUTOS JA PERUSASIAT

13.3.2024

Helmikuussa 2024 globaali lämpötila kohosi

https://roskasaitti.wordpress.com/2024/03/11/helmikuussa-2024-globaali-lampotila-kohosi/

Se on taas globaalin lämpötilan kuukausiraportin aika, kun Nasa on päivittänyt GISTEMP-taulukkonsa (Linkki), jota käytän lähteenäni.

Kuva 5 on mukana varsinkin siksi, että yritän ennustella El Niñon lämpötilahuippua. Jos muut asiat pysyisivät vakioina, noissa kuvien 1 ja 2 poikkeamalämpötiloissa lähiaikojen huippu sattuisi todennäköisesti siihen El Niñon aiheuttamaan ilmalämpötilahuippuun. Itse Tyynenmeren El Niño-alueiden meriveden lämpötila huippuhan on ohi, mutta ilmakehässä voimakkaiden El Niñojen vaikutushuippu tulee muutaman kuukauden viiveellä. Menossa oleva El Niño on totellut kohtuullisesti tammikuun alun ennustettani (Linkki). Koska nyt hiipuvalta vaikuttava El Niño ei ollut erityisen vahva, ei sen aiheuttama ilmakehän lämpötilan nostokaan välttämättä ”hänni”, vaan voi sattua myös ENSO-indeksin huippuun. Kuva 5 ei sodi tätä mahdollisuutta vastaan, eikä sodi Moyhu-sivunkaan päivittäislämpötilakuvaaja.



Niinpä nyt sitten ennustelen, että tämä menossa olevan maaliskuun globaali lämpötilapoikkeama jää vähäisemmäksi kuin menneen helmikuun arvo, eikä uutta kuukausiennätystäkään tule. Kuukauden päästä saatamme tietää asiasta enemmän.

JOUNI ARON BLOGI

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/arojouni/

https://clivebest.com/blog/

https://ilmasto.wordpress.com/

https://judithcurry.com/

https://www.tapionajatukset.com/1

JA PALJON MUUTAKIN ILMASTONMUUTOKSESTA

SIIS TÄÄLLÄ

https://roskasaitti.wordpress.com/2024/03/11/helmikuussa-2024-globaali-lampotila-kohosi/

Jouni Aron hyvä blogikirjoitus ja muistutus ihan perusasioista ilmastonmuutoksessa – ja joihin jokainen meistä voi vaikuttaa!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kirsiomp/jouni-aron-hyva-blogikirjoitus-ja-muistutus-ihan-perusasioista-ilmastonmuutoksessa-ja-joihin-jokainen-meista-voi-vaikuttaa/

Maaseudun ja kaupungistumisen tasa-paino järkkymässä jo peruuttamattomasti?

Jouni,

hyvä kirjoitus ja samalla hyvä muistutus ihan perusasioista. Kirjoitat lopuksi, että ”Lisäksi kaupungit pystyvät lisäämään puistoja, viheralueita, niittyjä ja ketoja, jotta myös tarpeelliset pölyttäjät saavat elintilaa.”

Tätä ”kaupunkivihreän” huolestuttavasti jyrkästi vähenevää osuutta olen huolestuneena seurannut täällä Keski-Suomessa ja erityisesti Jyväskylän kaupungin ydinkeskustan ja keskustan välittömässä läheisyydessä olevien asuinalueiden kohdalla.

Mikään taho – ei kaavoittaja, ei Ely eikä AVi, ei hallinto-oikeus eikä KHO, kuuntele asukkaiden huolta oman asuinalueensa vähenevien viheraluiden ja lähimetsien puolesta, saati uhanalaisten eläinten ja kasvien elinpiirien tuhoista.

Jos haluttaisiin saada kaupunkivihreää jokaiselle asuinalueelle riittävästi, siitä tulisi pakollisena säätää jo maakuntakaavoissa.

Nyt tammikuun lopulla lainvoiman saanut K-S maakuntakaava ei ole päivittynyt lainkaan esim. Natura-arviointiensa ja vesipuitedirektiivin ja vesienhoitosuunnitelmiensa osalta.

Lisäksi Jyväskylän 2016 lopulla lainvoiman saanut yleiskaavakaan ei ohjaa lainkaan keskustan ja nimenomaan ydinkeskustan täydennysrakentamista:

Yleiskaavaan liittyviä teemakarttoja ei noudateta, vaikka niissä kerrotaan, että, jos teemakartan ja muun yleiskaavan merkinnät koskevat samaa aluetta ja ovat päällekkäisiä, niin silloin tulee noudattaa teemakartan ohjausta. Näin ei nyt tehdä – eikä ole tehty – Jyväskylässä, vaan esim. avovankila tuotiin teemakartan viheralueelle ja ns. Kehä Vihreän reitille Tourujokivarteen, josta oli jo valtuustossa 2015 päätetty.

Miten kaavoittajat, elyt ja avit voisivatkaan noudattaa – tai haluaisivat noudattaa eri taustaryhmiensä kanssa – tasapainoista viheralueita säästävää kaavoituspolitiikkaa, jos valtion omia laitoksia voidaan kuitenkin tuoda mille tahansa alueelle välittämättä kunnanvaltuustojen omista päätöksistä tai maakunta- tai yleiskaavamerkinnöistä..

Näin nimenomaan tapahtui avovankilan kohdalla Jyväskylässä. Se tuotiin yleiskaavassa merkitylle Kehä Vihreän reitille, koska kaupungin isät ja äidit olivat niin keskenään sopineet ennen kuin vankilan kaavakuuleminen edes alkoi.. ?

Ja tämä erityisesti jyväskyläläisille, kunnassa kirjoilla oleville, asukkaille:

Avasin aiheeseen liittyvän aloitteen Kuntalaisaloite.fi -palvelussa viikko sitten.

Jyväskyläläinen, käy antamassa oma allekirjoituksesi ja vaikuta jo etukäteen oman asuinalueesi täydennysrakentamiseen, ja siihen, kaatuvatko seuraavaksi Sinulle rakkaan lähimetsän puut..

Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

33 vuotta etsittiin todisteita hiilidioksidin tai ihmisen aiheuttamista vaaroista ilmastolle – ei löytynyt!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/33-vuotta-etsittiin-todisteita-hiilidioksidin-tai-ihmisen-aiheuttamista-vaaroista-ilmastolle-ei-loytynyt/

Ihminen voi omilla toimillaan vaikuttaa ilmakehään kertyvään hiilidioksidipitoisuuteen, mutta rajoitetusti, koska meret pyrkivät tasoittamaan ihmisen vaikutusta. Merillä on myös kykyä muokata liukoista orgaanista hiiltä pysyvämpään muotoon, jolloin se on poissa ilmakehästä pitkiä aikoja.

Merien kykyä pitää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta elämälle suotuisana on aliarvostettu, eikä ole ymmärretty kaikkia niitä toimintoja, joilla meret kykenevät säätämään ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Hiilidioksidin lisääminen hiilenkiertoon ihmisen toimesta on ollut tarpeellista ja se on ollut kaikenkaikkiaan planeetalle eduksi, hiilidioksidin lannoitevaikutuksen kautta. Josta C3 kasvit ovat hyötyneet eniten.

Runsaampi hiilidioksidipitoisuus auttaa kasvia säästämään myöskin maaperän niukkoja vesivaroja, kun kasvi saa tarvitsemansa hiilidioksidin fotosynteesiä varten helpommin ilmakehästä ja voi sulkea sen jälkeen stomatat (pienet huokoset lehden pinnalla), jolloin veden haihtuminen ilmakehään vähenee ja maaperän vesivarat riittävät useammalle kasville.

Kasvit voivat myöskin kerryttää hiiltä maaperään, jolloin maaperän hedelmällisyys lisääntyy ja samalla maaperän vedenpidätyskyky paranee, eli tulva- ja kuivuushaitat vähenevät. Hiilipitoinen maaperä auttaa myöskin puhdistamaan vettä ja samalla se pidättää ravinteet maaperässä kasvien saatavilla. Hiilipitoinen maaperä vähentää etenkin vesistöjen kuormitusta, kun vähemmän ravinteita pääsee veden mukana vesistöihin.

On tietysti ollut onnetonta kun ihmistä on syytetty hiilidioksidin lisäämisestä ilmakehään, hiilidioksidi ei ole saaste millään tavalla. Kasvikunta ja meret ovat pystyneet käsittelemään hyvin ihmisen aiheuttaman hiilidioksidilisäyksen, mikä näkyy lisääntyneinä satoina ja lisääntyneenä metsänkasvuna joka puolella maapallolla.

Hiilidioksidiongelmaa ei ole, eikä tule. Kaikki poliittiset puheet ja toimet ovat olleet tarpeettomia, suorastaan haitallisia. Uuden Suomen puheenvuorossa Lauri Heimosen kirjoituksista saa lisää selvyyttä asiaan.

Jouni Aro

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/33-vuotta-etsittiin-todisteita-hiilidioksidin-tai-ihmisen-aiheuttamista-vaaroista-ilmastolle-ei-loytynyt/#comment-3715706

Tapio Simonen #3715706 5.8.2022 10:56

Täältä voi jokainen käydä katsomassa virallisten mittauslaitosten ”lämpökäppyrät”.

http://www.climate4you.com/

UAH ja RSS ovat alemman ilmakehän satelliittimittauksia ja HadCRUT on maapallon pinnan mittaustuloksia.

Mutta hei, GISS on PROPAGANDAKONEISTON ”alkuperäisiä mittauksia käpälöivä” joukkio, joka on verrattavissa Venäjän (KREMLIN) Ukrainan sodan aikaiseen propagandaan.

HUOM: Olen seurannut GISS-propagandaa noin 20 vuoden ajan, ihan tuosta ”Lätkämaila-vääristelystä” lähtien. Hansen ja kumppanit ovat vaihtuneet, mutta propaganda jatkuu.

HUOM 2: Jopa Bilderberg ”salaseura” on puhunut sivuillaan ilmaston lämpenemisen pysähtymisestä, ja Global Cooling on ollut asialistalla.

Sivustolta (climate4you) löytyy myös akateemisen tason (professori) tekemiä analyysejä.

Omalla (vaatimattomalla) sivustollani olen laatinut analyysejä ”sata vuotta”, joten, jos kiinnostusta on, sielläkin voi vierailla.

https://www.tapionajatukset.com/42971

https://www.tapionajatukset.com/42675

https://www.tapionajatukset.com/42196

https://www.tapionajatukset.com/40922

https://www.tapionajatukset.com/40923

Bilderberg-ryhmä Global cooling
https://www.tapionajatukset.com/106
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/038e8e80-a983-45b8-9a0d-c6cdc5326cb6
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005710485.html
https://wattsupwiththat.com/2010/09/26/bilderberg-group-discusses-global-cooling-at-2010-meeting/
https://www.greaterkashmir.com/opinion/world-rulers-discuss-global-cooling

ILMASTONMUUTOS: ILMASTO 2020
https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+judith+lean&tbm=isch&;

MAANPUOLUSTUS: ILMASTOPSYKOOSI
https://maanpuolustus.net/threads/ilmastopsykoosi-ketju.5055/page-168#post-736626

 

Kuka kuiskuttelikaan poliitikon korvaan lisääntyvän hiilidioksidin vaaroista ilmakehässä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/kuka-kuiskuttelikaan-poliitikon-korvaan-lisaantyvan-hiilidioksidin-vaaroista-ilmakehassa/

Ihminen on pieni tekijä ilmastoon liittyvissä asioissa

Ensimmäisen öljykriisin jälkeen 1970-luvulla Olof Palme päätti tehdä asialle jotakin, jotta öljystä päästään eroon. Ja olihan Rooman klubikin todennut öljyn loppuvan.

Ruotsiin saatiin runsaasti ydinvoimaloita.

1980-luvulla tenniskaverinsa meteorologi Bert Bolinin kanssa käydyt keskustelut johtivat sitten IPCC:n perustamiseen, jonka Gro Harlem Brundtland, entinen Norjan pääministeri, vei toteutukseen ja meteorologi Bolinista tuli IPCC:n ensimmäinen pääsihteeri.

https://nowhereandeverywhere.co/change/the-club-of-rome-report-in-the-21st-century/

[He arvelivat, että maapallo on rajallinen ja pyrkimyksemme rajoittamattomaan (ja tietysti ennennäkemättömään) väestönkasvuun ja materiaalien kulutukseen johtaisi lopulta suureen romahdukseen. Tutkimus varoitti myös, että hiilidioksidipäästöillä (CO2) olisi ”ilmakehän lämmityksen” kautta ”ilmastovaikutus”.]

https://medium.com/@gastaotaveira/book-review-confessions-of-a-climate-scientist-b2bf0fcc2983

[Tohtori Nakamura keskittyy ”kahteen vakavaan virheeseen ilmastonmuutoksen ennustamiseen käytetyissä ilmastosimulaatiomalleissa”, jotka hän tuntee asiantuntijana: 1. Kuolettavan vakava virhe mallien valtameriin liittyen. 2. Äärimmäisen yksinkertaistetut ja ongelmalliset esitykset ilmakehän vesihöyrystä.]

https://www.nature.com/articles/ngeo1580

”Maan pinnalla energiavirtojen tarkkojen tietojen puuttuminen vaikuttaa perusteellisesti kykyymme ymmärtää, kuinka ilmasto reagoi kasvaviin kasvihuonekaasupitoisuuksiin.”

Tässä tilanteessa olemme yli 30 vuotta IPCC:n perustamisen jälkeen. Olemme edelleen riippuvaisia öljystä, eikä hiilidioksidin osalta ole päästy hypoteesia pidemmälle, että vaikuttaako hiilidioksidi ilmastoon. Ja ilmeisesti nyt käydään sotaa Ukrainassa siitä, että kuka saa haltuunsa Mustanmeren ja Donbasin kaasuvarat.

https://www.theregister.com/2011/08/25/cern_cloud_cosmic_ray_first_results/

[Pienet muutokset pilvipeitteessä voivat johtaa suhteellisen suuriin lämpötilan muutoksiin.

Ei ole yllättävää, että se on poliittisesti arkaluontoinen aihe, koska se tukee ”heliosentristä” eikä ”antropogeenista” lähestymistapaa ilmastonmuutokseen: auringolla on suuri rooli maapallon ylempään ilmakehään saapuvien kosmisten säteiden määrän säätelyssä.]

Jouni Aro

Tiede, teknologia ja politiikka pitää ilmastoa pelikenttänään, josta Dwight Eisenhower varoitti jäähyväispuhessaan

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/tiede-teknologia-ja-politiikka-pitaa-ilmastoa-pelikenttanaan-josta-dwight-eisenhower-varoitti-jaahyvaispuhessaan/

Jo vuosikymmeniä on pieni elitistinen piiri pyöritellyt ilmastonmuutosta ja siihen liittyvää toimintaa.

Jennifer Marohasy kirjassaan selvittää tämän eliitin syntyhistoriaa. Kirjassa käsitellään myös fyysikko Peter Riddin uutta hypoteesia, jonka mukaan ilmakehän lisääntyvä CO2 saa ilmastoa säätelevän lämpöpumpun toimimaan entistä tehokkaammin.

[Kirja on kahden sormen tervehdys sille, mitä Yhdysvaltain presidentti Dwight Eisenhower olisi saattanut kutsua ”ilmastoteolliseksi kompleksiksi”. Eisenhower varoitti jäähyväispuheessaan televisiolähetyksessä 17. helmikuuta 1961 tieteelliseen julkiseen politiikkaan liittyvästä dominoinnista tai ”vangitsemisesta” sen mukaan, mitä hän kutsui ”tiede-teknologiseksi eliitiksi”.

Marohasy väittää, että tämä sama eliitti on sanellut ilmastonmuutospolitiikkaa jo vuosikymmenien ajan, ja sillä on laaja-alaisia ​​taloudellisia vaikutuksia.]

https://www.theaustralian.com.au/inquirer/what-if-nature-has-the-means-to-beat-climate-change-itself/news-story/1f036bceb0a306bbab852d960da2b051

[The book is a two finger salute to what US president Dwight Eisenhower might have called “the climate–industrial complex”. In his farewell address, in a television broadcast on January 17, 1961, Eisenhower warned about the dominance, or the “capturing”, of science-based public policy by what he called a “scientific–technological elite”.

Marohasy argues it is this same elite who have dictated climate-change policies for some decades now, with wide-ranging economic implications.]

Jouni Aro

Kaikki on jo sanottu

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/kaikki-on-jo-sanottu/

Englantilainen The Telegraph on kirjoittanut merituulivoimasta energia-alaa tutkineen toimittajan kertomana, että merituulivoima on kallista ja että asia oli jo tiedossa.

https://www.telegraph.co.uk/news/2023/11/06/green-energy-offshore-wind-power-orsted-new-jersey/

Kukaan ei näytä haluavan sitä myöntää, mutta on sanottava, että merituulivoimalla ei ole mitään tarkoitusta sähköverkossa, jota ei voida täyttää halvemmalla ja tehokkaammin monilla muilla sähköntuotantolähteillä. Se on epäilemättä tehoton, valtavan kallis ratkaisu ongelmaan, jota ei yksinkertaisesti ole olemassa.”

No se on nyt sanottu, että asia tuli kerralla selväksi.

Viime aikoina olen huomannut, että moni älähtää tutkimuksia, joissa kerrotaan maan albedon muuttuneen, josta todisteena on myös satelliittimittauksia saatavilla.

Mitkä seikat ovat sitten olleet vaikuttamassa albedon muuttumiseen, on tietenkin kiinnostanut IPCC:tä kuten muitakin tahoja. Toistaiseksi on keskitytty kyseenalaistamaan satelliittimittausten tarkkuutta.

On myös nostettu CO2 päästöt esille, kuten arvata saattaa. Tuoreessa Naturen tutkimuksessa on jo viitattu CO2 suuntaan kun on haluttu selittää muutoksia pilvipeitteessä, joka vastaa puolestaan 80 % maan albedon muutoksista.

Selitys on tavanomainen: hiilidioksidi lisää kasvien kasvuuta ja kasvit tuottavat monoterpeenejä ym. yhdisteitä, joilla taas on tekemistä pilvipisaroiden kanssa. Sateet lisääntyvät ja pilviä on vähemmän.

Lämpötilan lisääntymistä myös pidetään yhtenä syynä, miksi pilvipisaroiden muodostumisessa tarvittavat aerosolit ovat lisääntyneet ilmakehässä, aiheuttaen muutoksia pilvipeitteessä.

Koska olen tätä albedoasiaa käsitellyt aikaisemmassa blogissa, viittaus blogiin.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/aurinko-vaikuttaa-ilmastoomme-osa-iv/

On yhä ilmeisempää, että aurinkosäteilyn pakottaminen käynnistää jatkuvan yhdistettyjen vuorovaikutusten spektrin koko maapallon osalta, maalla, valtamerellä ja ilmakehässä usealla aikavälillä, joilla on erilaiset ja toisiinsa liittyvät alueelliset riippuvuudet. Maan ja valtamerien, päiväntasaajan ja napojen sekä pinnan ja ilmakehän differentiaalinen lämmitys ohjaavat näitä reaktioita; prosessit ovat prosesseja, joilla ilmasto reagoi muihin säteilypakottimiin, mukaan lukien kasvattamalla kasvihuonekaasupitoisuuksia, vaikkakin eri suuruudella, ajoituksella ja alueellisilla yksityiskohdilla.”

Merellisten matalien pilvien on osoitettu vaikuttavan merkittävästi maapallolle absorboituvan auringon lyhytaaltoisen (SW) säteilyn määrään.

https://www.nature.com/articles/s41597-023-02372-z

Valtameren yllä olevat pilvet ovat erityisen herkkiä (cloud condensation nuclei) CCN:n vaihteluille, koska CCN-hiukkasten pitoisuudet ovat alhaisemmat verrattuna manner- ja saastuneisiin alueisiin.”

Jouni Aro



https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/kaikki-on-jo-sanottu/#comment-4010895

Tapio Simonen #4010895 7.11.2023 10:26

Suomalaisfyysikko julkaisi vuosia sitten kansainvälistä kohua herättäneen tekstin – seisoo yhä teesinsä takana: ”Ilmastonmuutos ei ole ihmisen syy”
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaisfyysikko-julkaisi-vuosia-sitten-kansainvalista-kohua-poikineen-tekstin-seisoo-yha-poikkeavan-tutkimustuloksensa-takana-ilmastonmuutos-ei-ole-ihmisen-syy/8490120

Turun yliopiston fysiikan emeritusprofessori Jyrki Kauppisen mukaan ilmastonmuutos ja ilmaston lämpeneminen johtuu maapallon pilvisyyden vähentymisestä. Hänen tutkimustensa mukaan ihmisen aiheuttamilla hiilidioksidipäästöillä ei ole suurta merkitystä kokonaiskuvassa.

Kun pilvisyys vähenee, aurinko lämmittää maapalloa enemmän ja lämpenemisen seurauksena meriin ja vesistöihin sitoutunut hiilidioksidi vapautuu ilmakehään. Puolestaan pilvisyyden lisääntyessä maapallo viilenee ja enemmän hiilidioksidia sitoutuu meriin.

Ilmastonmuutosta on tapahtunut aina maapallolla, lämpötilahan on vaihdellut noin 10 astetta. Kaiken kaikkiaan, kun otetaan huomioon jääkaudet ja lämpökaudet eli ilmastonmuutosta tapahtuu. Meidän tarkoituksenamme on selvittää, mikä vaikuttaa siihen lämpötilaan maapallolla. Nyt on osoittautunut niin, että kaikista suurin vaikuttaja lämpötilaan on pilvisyys.

Viimeisen sadan, kahdensadan vuoden aikana, maapallon pilvisyys on vähentynyt

LÄMPENEMISTÄ ON TAPAHTUNUT JO 300 VUOTTA:

https://www.tapionajatukset.com/108

Kauppisen mukaan 90 prosenttia maapallon lämpötilasta aiheutuu pilvisyydestä ja 10 prosenttia kasvihuonekaasuista. Hänen mukaansa tästä 10 prosentista vain vähäinen määrä on ihmisen aiheuttamaa.

JUTTUJA ILMASTON VAIHTELUISTA

https://www.tapionajatukset.com/44924

https://www.tapionajatukset.com/44803

https://www.tapionajatukset.com/44530

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/aurinko-vaikuttaa-ilmastoomme-osa-iv/#comment-3961907

Suomessa ilmastonmuutoksen vaikutus lämpötilaan on vielä pienehkö verrattuna suureen luontaiseen vaihteluun, mutta tulevina vuosikymmeninä muutos käy vähitellen selvemmäksi. Ilmaston muuttuessa sen vaihtelevuus kuitenkin säilyy. Välillä on siis edelleen keskimääräistä kylmempää ja välillä keskimääräistä lämpimämpää.

Maapallon ilmastohistoria
https://www.ilmasto-opas.fi/artikkelit/maapallon-ilmastohistoria

Ilmasto on vaihdellut koko maapallon olemassaolon ajan. Esimerkiksi viime jääkauden kylmimpinä aikoina 20 000 vuotta sitten maapallon keskilämpötila oli arviolta 6°C nykyistä alhaisempi. Hirmuliskojen valtakaudella noin 80-100 miljoona vuotta sitten ilmasto taas oli tavattoman lämmin eikä jäätiköitä juurikaan esiintynyt. Etelänavan lähialueitakin peitti tuolloin metsä.

Ilmastohuijareiden mielestä ihminen on syypää ilmastonmuutoksen mukanaan tuomaan maailmanlopppuun, ja siksi asiaa auttaisi kovasti, jos sinä ja minä ajaisimme polkupyörällä, ostaisimme rehuja ja raasteita ja jäisimme kököttämään kanakopin kokoiseen velka-asuntoon radanvarressa.
https://ossitiihonen.com/2023/11/06/pari-sanaa-ihmisen-aiheuttamasta-ilmastonmuutoksesta-jota-ei-voi-enaa-pysayttaa-ja-maailmanloppu-uhkaa-sanoi-jari-tervo/

Eikö olisikin kivaa syyttää maalaisserkkuja ilmastonmuutoksesta!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/eiko-olisikin-kivaa-syyttaa-maalaisserkkuja-ilmastonmuutoksesta/

Maailma muuttuu Eskoseni, vielä vähän aikaa sitten pidettiin ilmastonmuutosta ratkaistuna asiana, johon on myös lääkkeet olemassa nettonolla kasvihuonekaasuna tunnetun hiilidioksidin (CO2) suhteen.

Maailma pelastuu kun emme enää tuota hiilidioksidia ilmakehään, uskottiin.

Nyt sitten on ymmärretty, että kaikki kaasut osallistuvat ilmakehän lämmittämiseen, ei vain kasvihuonekaasut.

https://www.scirp.org/journal/paperinformation.aspx?paperid=126238

Siten kaasuissa havaittu absorptiovaikutus etenee suhteellisen laajalla aallonpituusalueella, toisin kuin IR-spektroskooppisissa mittauksissa, joissa esiintyy vain kapeita absorptiokaistoja. Tämä vaikutus ei ole poikkeuksellinen, eli se esiintyy kaikissa kaasuissa, myös jalokaasuissa, ja johtaa merkittävään lämpötilan nousuun, vaikka se ei ole spektroskooppisesti havaittavissa. Tämä lämpötilan nousu peittää mahdollisen lämpötilan nousun spesifisen IR-absorption vuoksi, koska jälkimmäisen intensiteettisuhde on hyvin pieni.

Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että ilmastonmuutosta ei voida selittää uhkaavilla kasvihuonekaasuilla, kuten CO2:lla, vaan lähinnä maan pinnan keinotekoisilla muutoksilla, erityisesti kaupunkialueilla tummentamalla pintaa ja pinnan laajentumisella (ns. karheudella).

Kaupunkialueilla, joita pidetään ilmastonmuutoksen pääsyyllisinä ja jotka ovat tämän käsittelyn pääkohde, esiintyy kolmenlaisia pintoja: jalkakäytäviä, rakennusten julkisivuja ja kattoja. Tällöin pinnan värjäyksen lisäksi on otettava huomioon useita muita kriteerejä.”

Eli selitys maapallon lämpenemiseen löytyy asutuilta alueilta, missä on paljon asfalttia, korkeita rakennuksia ja tummia kattoja.

Jouni Aro

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/eiko-olisikin-kivaa-syyttaa-maalaisserkkuja-ilmastonmuutoksesta/#comment-3989421

Tapio Simonen #3989421 3.10.2023 11:40

AURINKO MÄÄRÄÄ ”syksyn tai kesän kuumimmat ajat”, EI HIILIDIOKSIDI

Täällä esimerkki ”kesän kuumimmat ajat”

https://www.tapionajatukset.com/44924

ILMASTO JA AURINKO
”KESÄN KUUMIMPAAN AIKAAN”

AURINKO LÄMMITTÄÄ MEITÄ
https://www.youtube.com/watch?v=3GVt0QQy-CM

TÄÄLLÄ ALKUSANAT (ILMASTO JA MUITAKIN JUTTUJA)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=569085374&q=judith+lean+climate+change&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwj4pImd7syBAxWIUXcKHbOFB3QQ0pQJegQIDRAB&biw=1920&bih=927

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNt-fam7TsAhWFxosKHcRHC6gQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=938

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSU HIDASTUNUT 2000-LUVULLA
https://www.tapionajatukset.com/38120

ESIMERKIKSI OTTEITA YLLÄ OLEVASTA KIRJOITUKSESTA
AURINKOTUTKIJAT: AURINKOSYKLIT VAIKUTTAVAT ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHIN

AURINKOSYKLIT JA ILMASTO
Auringon ja Maan välisen magneettikentän vaikutukset kosmisen säteilyn voimakkuuteen ja sitä kautta pilvien muodostukseen ja planeetta Maan ilmaston lämpötiloihin.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_5.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_6.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_7.jpg

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/ICE_AGE_ZHARKOVA_22.jpg

TÄÄLTÄ VOI OPISKELLA LISÄÄ AURINKOSYKLEISTÄ
https://www.google.com/search?q=solar+cycles+f10.7+flux&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiL6JrW4rDgAhWr5KYKHe5EAuMQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916

Kaikki mittaukset täällä:
http://www.climate4you.com/

MAAILMA EI SIIS TUHOUDU, EIKÄ ”ILMASTOHÄTÄTILAA” OLE OLEMASSA LÄMPÖTILAN MITTAUSTIETOJEN MUKAAN.
TÄMÄN VAHVISTAA PETTERI TAALAS, MAAILMAN ILMASTOTIETEEN JÄRJESTÖN PÄÄSIHTEERI
Maailma ei tuhoudu ilmastonmuutoksen vuoksi – vielä lähivuosikymmeninä
Petteri Taalas on Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri
Tällä hetkellä paniikkimielialaa ja taivaan putoamisen pelkoa on aistittavissa jopa huolestuttavassa määrin suhteessa ilmastonmuutokseen.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a42098f6-b626-4233-b22d-bac37a8bd643
Ilmatieteen perustyökaluja ovat fysiikan lakeihin perustuvat mallit, joilla kyetään simuloimaan ilmakehän toimintaa. Yli 60 tutkimuskeskusta eri maissa on laskenut supertietokoneillaan, kuinka ilmasto on muuttumassa nykyhetkestä vuosisadan loppuun mennessä ottaen huomioon erilaiset päästöjen kehitykset. Missään näistä laskelmissa ei ole osoitettu, että maapallo olisi luiskahtamassa peruuttamattoman tuhon tielle mukaan lukien ihmiskunta.

Ilmakehän hiilidioksidilla ei lopultakaan sitten ollut suurta vaikutusta maapallon lämpenemiseen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ilmakehan-hiilidioksidilla-ei-lopultakaan-sitten-ollut-suurta-vaikutusta-maapallon-lampenemiseen/

On yhä ilmeisempää, että auringon säteilyn pakottaminen käynnistää jatkuvan yhdistettyjen vuorovaikutusten spektrin koko maapallon osalta, maalla, valtamerellä ja ilmakehässä usealla aikavälillä, joilla on erilaiset ja toisiinsa liittyvät alueelliset riippuvuudet. Maan ja valtamerien, päiväntasaajan ja napojen sekä pinnan ja ilmakehän differentiaalinen lämmitys ohjaavat näitä reaktioita; prosessit ovat prosesseja, joilla ilmasto reagoi muihin säteilypakottimiin, mukaan lukien kasvattamalla kasvihuonekaasupitoisuuksia, vaikkakin eri suuruudella, ajoituksella ja alueellisilla yksityiskohdilla.

Jo kolmas tutkimus lyhyen ajan sisällä todistaa, että ilmakehän hiilidioksidin vaikutusta maapallon lämpenemiseen on liioiteltu. Kasvihuonekaasujen vaikutusta lämpenemiseen on perusteltu muun muassa auringon TSI:n pakotuksen alenemisella viime vuosikymmeninä.

 

Tämä tulos viittaa siihen, että noin 80 % auringon vaikutuksesta ilmastoon ei välttämättä johdu pelkästään TSI:n pakotuksesta, vaan pikemminkin muista auringon ilmastoprosesseista (esim. kosmisen säteen ja muiden hiukkasvirtojen auringon magneettisesta modulaatiosta ja/tai muista syistä). Nämä vaihtoehtoiset mekanismit on tutkittava perusteellisesti ja ymmärrettävä fyysisesti, ennen kuin voidaan luoda luotettavia GCM:itä, jotka tulkitsevat oikein ilmastonmuutosta ja tuottavat luotettavia ilmastonmuutosennusteita tulevaisuutta varten.

https://phys.org/news/2023-09-climate-data-driven-major-goal.html

Spencerin ja Christyn ilmastomallin objektiivisten mittaustietojen perusteella havaittiin, että hiilidioksidin vaikutus ilmakehän lämpenemiseen ei ole yhtä suuri verrattuna muihin ilmastomalleihin.”

Jouni Aro

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ilmakehan-hiilidioksidilla-ei-lopultakaan-sitten-ollut-suurta-vaikutusta-maapallon-lampenemiseen/#comment-3987820

Tapio Simonen #3987820 30.9.2023 13:40

HIILIDIOKSIDI
Vain 4 – 5 % ilmakehän hiilidioksidista on ihmisperäistä
TUTKIMUS: Therefore, not CO2 but primarily native impacts are responsible for any observed climate changes.
The Intergovernmental Panel on Climate Change assumes that the inclining atmospheric CO2 concentration over recent years was almost exclusively determined by anthropogenic emissions, and this increase is made responsible for the rising temperature over the Industrial Era. Due to the far reaching consequences of this assertion, in this contribution we critically scrutinize different carbon cycle models and compare them with observations. We further contrast them with an alternative concept, which also includes temperature dependent natural emission and absorption with an uptake rate scaling proportional with the CO2 concentration. We show that this approach is in agreement with all observations, and under this premise not really human activities are responsible for the observed CO2 increase and the expected temperature rise in the atmosphere, but just opposite the temperature itself dominantly controls the CO2 increase. Therefore, not CO2 but primarily native impacts are responsible for any observed climate changes.

http://www.esjournal.org/article/161/10.11648.j.earth.20190803.13

HIILIDIOKSIDIN ABSORPTIOKAISTA
http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278242-hiilidioksidin-absorptiokaistan-sijoittuminen-pakkasiin-ja-kaasujen-tiheydesta

HYVÄ KIRJOITUS, pari pientä asiavirhettä (ilmastotutkija Antero Ollila)
Antero Ollila:
Kirjoituksessa on pari asiavirhettä, jotka on syytä oikaista. Ilmakehän kaasut ovat erittäin hyvin sekoittuneita koko troposfäärin alueella eli noin korkeuteen 11-18 km. Jos näin ei olisi niin täällä maanpinnalla olisi vain hiilidioksidia ja happea – molekyylipaino 32 – ja typpi olisi ilmakehän yläosassa – molekyylipaino 28. Yllättäen hiilidioksidi, jonka molekyylipaino on peräti 44, on aivan vaikiopitoisuudessa 80 km:n korkeuteen asti.
Kyllä hiilidioksidilla on oma osuutensa kasvihuoneilmiössä, vaikka sen absorptioaallonpituusalue meneekin pahasti päällekkäin veden kanssa. Tosin sen osuus kasvihuoneilmiössä on laskettu yleisesti väärin jopa prosenttilukuun 26 asti. Myös metaanilla ja typpioksiduulilla on häviän pieni osuus kasvihuoneilmiössä. Kirjoitan tästä lähitulevaisuudessa oman juttuni, jossa selvitän perin pohjin, mistä on kysymys.

AURINKO JA PILVET SÄÄTELEVÄT ILMASTOA
Maapallon keskilämpötila on noussut viime vuosisadalla raakadatan (alkuperäiset lämpötilamittaukset) noin 0.5 celsius-astetta. Kuitenkin, viralliset mittausasemat säätävät eli ”homogenisoivat” alkuperäisiä tuloksia, jotta saataisiin ”mukavia käppyröitä”.
Näin ollen on saatu ”trendejä”, jotka osoittavat lämpenemistä todellisuutta enemmän! Sivustollani on esimerkkejä (vanhat linkit) esim. Nasa/Giss tri Hansenin kikkailusta.
Tästä ,noin 0.4-0.5 C asteen keskilämpötilan noususta, hiilidioksidin osuus on häviävän pieni (ilmakehässä on CO2 vain 0.04%, vesihöyryn ollessa merkittävin kasvihuonekaasu). Ihmisen osuus on vieläkin pienempi, vain 3-5% ilmakehän hiilidioksidista on ihmisperäisten päästöjen aiheuttamaa!
Maapallon ilmakehän lämpötilaa säätelevät näin ollen aivan muut tekijät, auringon magneettisen aktiivisuuden vaihtelut ja niiden vaikutukset pilvisyyteen! Tärkeä tekijä on myös valtameri-ilmakehä dynamiikka.
Auringon magneettiset parametrit ovat tällä hetkellä (ja todnäk lähitulevaisuudessa) alhaisia, ja tästä on olemassa (myös Suomessa tehtyjä kosmisten säteiden mittauksia) tutkimustuloksia (neutronimittaukset), jotka viittaavat pilvisyyden lisääntymiseen maailmanlaajuisesti.
Tropiikista on jo saatu selkeä yhteys pilvisyyden lisääntymisen vaikutuksesta maapallon ilmakehän viilenemiseen.
Myös CERNIN Cloud-projekti antoi tuloksia siitä, että alhainen magneettinen aktiivisuus (pieni auringonpilkkujen määrä) lisää pilvien muodostusta (joka tietenkin säätää lämpötiloja).
CERN-CLOUD-projektin tuloksia KIELLETTIIN käyttämästä ilmastonmuutoksen analysointiin, mikä kertoo aika paljon ”ilmastoyhteisön” pelkotiloista (eli siitä, että kansalaiset saisivat tietää totuuden!).
Nykyinen aurinkoparametrien alhainen taso näkyy myös KÄYTÄNNÖSSÄ:
Maapallon globaalit lämpötilat eivät ole lainkaan nousseet vuodesta 2002 lähtien!
Lämpötilat ”nousevat” ainoastaan ilmastouskovaisten tutkijoiden tietokoneissa, joihin syötetään eri suuruisia hiilidioksipitoisuuksia ja saadaan PELOTTAVIA tuloksia!
Aurinko (sen magneettien aktiivisuuden vaihtelu) ja siitä johtuva maailmanlaajuisen pilvipeitteen laajuus ja paksuus säätelevät planeettamme ilmastoa, ei alarmistitutkijoiden homogenisoidut (adjusted eli säädetyt) lämpötilasarjat tai heidän tietokone-ohjelmansa!
https://www.tapionajatukset.com/36782

AURINKO LÄMMITTÄÄ MEITÄ
https://www.youtube.com/watch?v=3GVt0QQy-CM

TÄÄLLÄ ALKUSANAT (ILMASTO JA MUITAKIN JUTTUJA)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=569085374&q=judith+lean+climate+change&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwj4pImd7syBAxWIUXcKHbOFB3QQ0pQJegQIDRAB&biw=1920&bih=927

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNt-fam7TsAhWFxosKHcRHC6gQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=938

ILMASTO 2023

https://www.tapionajatukset.com/44381

AURINKO ON PÄÄVAIKUTTAJA ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHIN

JO kauan sitten (2012) OLI SELVITETTY (muutamat fyysikot ja kemistit) että AURINKO on PÄÄVAIKUTTAJA maapallon ilmaston LÄMPENEMISEEN:

https://www.tapionajatukset.com/59

EI siis tarvitse olla ILMASTO-tutkija !!

ILMASTO 2022
https://www.tapionajatukset.com/42971

ILMASTO 2021
https://www.tapionajatukset.com/42196

ILMASTO 2020
https://www.tapionajatukset.com/40922
ILMASTO CLIMATE

LÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET NYKYHETKEEN SAAKKA

Kaikki mittaukset täällä:
http://www.climate4you.com/

Missä määrin tilastotiedosta olisi ratkaisijaksi ihmisen syyllisyydestä ilmaston lämpenemiseen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/missa-maarin-tilastotiedosta-olisi-ratkaisijaksi-ihmisen-syyllisyydesta-ilmaston-lampenemiseen/

Yllä oleva kaavio ei todellakaan tarvitse sanoja, se on melko itsestään selvä. Vaikka meidän pitäisi tehdä kaikkemme saasteiden poistamiseksi ja ympäristöstä huolehtimisen eteen, kaavio osoittaa, että maapallon lämpeneminen ja jäähtyminen jatkuu ihmiskunnan mukana tai ilman sitä.

Norjan tilastokeskus on lämpötilatilastojen pohjalta arvioinut myös CO2:n ja muiden kasvihuonekaasujen ilmastovaikutusta viimeisen 200 vuoden ajalta. Ja ihmisen vaikutusta ilmaston lämpenemiseen. Mitään tilastoista löytyvää tietoa ei norjalaisten mukaan löydy perustelemaan, että ihmisen aiheuttamilla kasvihuonekaasupäästöillä olisi merkittävää vaikutusta pitkäaikaiseen ilmaston lämpenemiseen.

Missä määrin lämpötilatasot muuttuvat kasvihuonekaasupäästöjen vuoksi?

https://www.ssb.no/en/natur-og-miljo/forurensning-og-klima/artikler/to-what-extent-are-temperature-levels-changing-due-to-greenhouse-gas-emissions

Abstrakti
Sää ja lämpötilat vaihtelevat tavoilla, joita on vaikea selittää ja ennustaa tarkasti. Tässä artikkelissa tarkastellaan tietoja aiemmista lämpötilavaihteluista sekä mahdollisista syistä näihin vaihteluihin. Tämän jälkeen tarkastelemme globaalien ilmastomallien keskeisiä ominaisuuksia ja muiden tekemiä tilastollisia analyyseja globaalien ilmastomallien kyvystä seurata historiallisia lämpötiloja. Nämä testit osoittavat, että standardi-ilmastomallit hylättiin lämpötilasarjoja koskevilla tiedoilla. Lopuksi päivitämme ja laajennamme aikaisempaa tilastollista lämpötila-analyysiä (Dragsvik et al., 2020). Käyttämällä teoreettista argumentointia ja tilastollisia testejä löydämme, kuten Dragsvik et al. (2020), että ihmisen aiheuttamien CO2-päästöjen vaikutus ei näytä olevan tarpeeksi voimakas aiheuttamaan systemaattisia muutoksia lämpötilan vaihteluissa viimeisen 200 vuoden aikana.”

Ihmisen syyllisyyttä ilmaston lämpenemiseen pidetään tieteellisesti todistettuna, ainakin viimeisen 50 vuoden osalta. Perusteluna on käytetty selitystä, että auringon aktiivisuus on laskenut 1950 luvulta lukien.

Miten harhautetaan maaseudulla eläviä ihmisiä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/?s=jouni+aro

Ilmastouskontoa kritisoiva blogi hävisi

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tapani-lahnakoski/ilmastouskontoa-kritisoiva-blogi-havisi/

Varmaan häviää tämäkin äkkiä.

Muutama jo ehti vakuutella, että kirjoittelu on täysin vapaata ja myös ”ilmastokriittiset” kirjoittelut. Niin vaan häippäsi mainittu blogi ja meni heidänkin kommentinsa, jotka väittivät, että kirjoittelu on vapaata 28.2.2024

Suomi on hiilinielu

https://roskasaitti.wordpress.com/2024/02/28/suomi-on-hiilinielu/



Sattuipas silmiini maksumuurin takana oleva juttu Uudesta Suomesta (Linkki). Maksumuurin takana näyttäisi olevan myös T&T:n juttu samasta aiheesta (Linkki), mutta ehkä se aihe sentään selviää näkyvillä olevista teksteistä. Kyse siis siitä, että Suomen järvien hiilinielut ovat uuden tutkimuksen mukaan jopa viisi kertaa tehokkaampia kuin aiemmin on ilmastotieteessä uskottu.

IPCC:n ja samalla EU:n hiilipäästölaskenta ei kuitenkaan huomioi luontaisia hiilinieluja, vaan ainoastaan ihmistekoiset kohteet, kuten vaikkapa tekojärvet.

Suomi siis on nettohiilinielu, mutta siitä ei puhuta eikä siitä makseta Suomelle. Jos olisimme 1800-luvulla hävittäneet metsämme ja nyt istuttaneet ne takaisin hiilinielulaskenta-ajan alettua, meille saatettaisiin maksaakin. Pelkkä luonnonsuojelu ei siis olisi riittänyt, olisi pitänyt ymmärtää harjoittaa luonnontuhoa hyvissä ajoin.

Kuvassa 1 näkyy Nasan karttakuva, johon on merkitty maakohtaisesti hiililähteet ja hiilinielut tai tarkemmin sanottuna hiilidioksidilähteet ja -nielut. Suomi on EU:n yksi harvoista hiilinielumaista. Kanada taitaa olla kaikista maista suurin hiilinielu, Kiina taas suurin hiilipäästölähde. Hiilipäästelijä on myös Brasilia, vaikka sillä on hallussaan iso osa ”Maailman keuhkoiksi” väitetystä Amazonin alueesta.

JATKUU MYÖHEMMIN:

ILMAKEHÄN HIILIDIOKSIDISTA ON VAIN HYÖTYÄ OSA VI