Share |

ILMASTO 2022

29.6.2022

HESARIN PUNAVIHREÄT VALHEET

Ei nykyinen helle (2022 kesä) johdu ”ilmastonmuutoksesta”, vaan pohjoismaissa vallitsevasta sulkukorkeapaineesta , joka pysyttelee paikoillaan ensi sunnuntaihin saakka.

Suomen ilmasto oli jo 50 vuotta sitten yhtä lämmin!

EI SIIS OLE ILMASTONMUUOKSEN SYY (katso ao. linkistä, 50 vuotta sitten)

Ilmastonmuutoksen aiheuttama pitkien helleaaltojen lisääntyminen merkitsee riskiä kansanterveydelle. Terveysvaikutukset ovat sitä suurempia, mitä korkeammiksi päivittäiset lämpötilat kohoavat ja mitä pidempään lämmin jakso kestää.

VALHEET JA PELOITTELUT (eiköhän Hesarin ”ilmastoasiantuntijat” voisi lopettaa peloittelun ja ihmisten syyllistämisen).https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008905268.htmlTÄMÄ 50 VUOTTA STTEN

ILMASTO_1972.PNG

UIMASTADION_2.PNG

Historia|HS 50 vuotta sitten 29.6.1972

Suomi lämpimimpiä maita Euroopassa

Lämpöennätykset rapisivat

https://www.hs.fi/historia/art-2000008887654.html

Helle sulloi keskiviikkonakin hikiset helsinkiläiset vieriviereen uimarannoille.

Uimastadionille ahtautui päivän aikana lähes 5 500 auringonpalvojaa. Iltapäivällä lippuluukulla syntyi useita kymmeniä metrejä pitkä jono. Hietarannassa etsi virvoittavaa vettä ja suojaista paikkaa lähes 4 000 ihmistä.

Tämän kesän lämpöennätys 32 astetta mitattiin Vaasassa, Niinisalossa, Hämeenlinnassa ja Malmilla.

Lapissakin mitattiin 29 astetta, mutta Kevolla kipusi lämpökäyrä 31 asteeseen.

Suomi oli keskiviikkona Euroopan lämpöisimpiä paikkoja. Ainoastaan Kreikassa ja Etelä-Italiassa päästiin samanlaisiin lämpölukemiin.

Helle on iskenyt myös ratakiskoihin. Punkaharjulla Tuunaansalmen sillan lähellä vääristi helle ratakiskoja noin kolmekymmentä senttiä. – –

Huolestuneina seuraavat palokunnat helleaaltoa. Tiistaina iltapäivällä annettu kulohälytystila aiheutti äärimmäisen varuillaanolon joka puolella.

Avotulen teko maastossa on nyt jyrkästi kielletty.

Ilmastosta käynnissä väärän tiedon ujuttaminen mediaan

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ilmastosta-kaynnissa-vaaran-tiedon-ujuttaminen-mediaan/

Ihmisen osuus hiilenkierrosta on 4 %, mistä ei kannata olla huolestunut.

Tieteen osalta olisi järkevää sallia kilpaileva paradigma nykyiselle omaksutulle paradigmalle, että ihminen on syyllinen ilmastonmuutoksesta (IPCC).

Merten mikrobit ja kasviplankton pystyvät selviytymään ihmisen tuottamasta hiilidioksidista (4 %) helposti.

http://www.pnas.org/content/109/6/18428.2.2022

Ollilan ilmastomallin “lähdekoodi”

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/ollilan-ilmastomallin-lahdekoodi/

”Hannu Sinivirralta tuli blogini loppuun tällainen kommentti: ”Vielä sellainen yksityiskohta, nimittäin ”Ollilan yksinkertaisen lämpötilamallin laskelma” muistuttaa todella erehdyttävästi UAH:n lämpötilamuutoksen 5kk:n juoksevaa keskiarvoa, se ei voi olla reaalinen. Kyseessä on todennäköisesti algoritmien kopiointi.”

Positiivista tässä on se, että Sinivirta tunnustaa mallini (musta käyrä) seuraavan liiankin hyvin mitattua satelliittilämpötilaa (UAH). Hänen mielestään se ei voi olla todellista, vaan olen tehnyt mallini jollakin tavalla huijaten. Viimeisen lauseen tulkitsen tarkoittavan, että olen vain kopioinut UAH-lämpötilan malliini ja laittanut siihen jonkin verran satunnaista virhettä mukaan. Muutamat muutkin vaativat, että kyllä Ollilan nyt pitää laittaa mallinsa lähdekoodi näkyviin, että kuka tahansa voi tehdä tarkistuslaskelmat.

Tämä vaatimus on helppo toteuttaa. Laitan heti alkuun sen tiedon, että minulla ei ole mitään ilmastomallissani tietokoneohjelmiston lähdekoodia. Ilmastomallini on niin pelkistetyn yksinkertainen, että se koostuu vain yksinkertaisista yhtälöistä, jotka kuka tahansa pystyy laskemaan lukiomatematiikalla.”

OLLILAN_ILMASTOMALLI.PNG

OMA KOMMENTTINI

Laitoin tähän Antero Ollilan KUVAAN hieman lisäyksiä niitä lukijoita varten, jotka eivät tiedä tai ymmärrä, mitä lämpönousupaussi (pause or hiatus in english), El Nino tai satelliittimittaus tarkoittavat tai merkitsevät (UAH punainen käppyrä, alailmakehän lämpövaihtelut).

Lämpönousupaussi on kestänyt noin 14 vuotta 2000-luvulla (Globaalit lämpötilat eivät ole nousseet juurikaan tuona aikana). El Nino-ilmiö lämmittää alailmakehää ja maapallon pintaa. Satelliittimittaukset alailmakehässä antavat tuloksia ilmastosta., kun taas maan pinnalla monet toiminnat, kuten teollisuuslaitokset, energiantuotanto, liikenne ja ”kaikenlaiset härpäkkeet” lisäävät lämpöä mittauspaikoilla (kaupunkisaareke-ilmiö).

Näin ollen, maapallon pinta-alueen lämpömittaukset antavat liian korkeita arvoja verrattuna alailmakehän satelliittimittauksiin. Voidaan siis sanoa, UAH (Alabaman yliopisto) antaa ns. oikeita arvoja.

Täältä löydät kaikkien virallisten mittauslaitosten tulokset: http://www.climate4you.com/

5.2.2022

Maapallon lämpötila putosi jälleen 2000-luvun alun tasolle

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/maapallon-lampotila-putosi-jalleen-2000-luvun-alun-tasolle/

Huhtikuussa 2021 maapallon lämpötila putosi ensimmäisen kerran sitten 1998 2000-luvun alun tasolle eli sille tasolle, jolla lämpötilapaussi oli 14 vuotta. ”Pause is back” eli paussi on tullut takaisin, kuva 1.  Käytän lämpötilamittauksissa satelliittilämpötilamittausta UAH, koska sitä ei ole homogenisoitu eli manipuloitu.

LAMPOTILA_PUTOSI.PNG

Ilmastoeliitin ja IPCC:n mukaan lämpötilan pitäisi tasaisesti nousta, koska sehän riippuu pääasiassa hiilidioksidista (CO2). Näin on maailman isot herrat päättäneet Pariisissa. Ilmeisesti sopimusta ei ole ratifioitu maapallon lämpötilaa säätelevässä neuvostossa.

GLOBAL CHANGE (astrofyysikko Judith Lean) ja vuosien 2020-2021 globaalit lämpötilapoikkeamat (alailmakehän satelliittimittaukset).

Kuten mittauksista näemme, ilmaston lämpeneminen on selvästi hidastunut ja jopa pysähtynyt (lämpönousupaussi, pause or hiatus in english) 2000-luvulla. El Nino-ilmiö on vähäksi ajaksi lämmittänyt maapalloa (”lämpöpiikit”), kun taas tulivuoren purkaus (Pinatubo) on viilentänyt ilmaston lämpötilaa.

GLOBAL_CHANGE.jpg

ILMASTO_2020_ja_2021.png

Mittauslaitosten tulokset näyttävät todellakin (2020-2021) lämpönousupaussia (pause or hiatus), heikkoa viilenemistä tai tasaisena pysyviä globaaleja lämpötiloja lähitulevaisuudessa.

ALAILMAKEHÄ

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/kuvat/ALAILMAKEHA_KESA_2021.gif

MAANPINTA

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/MAAPALLON_PINTALAMPO.PNG

(Jos yllä olevat tekemäni linkit eivät toimi, mittaustulokset löytyvät täältä:

https://www.tapionajatukset.com/42196 )

KAIKKI MITTAUKSET LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ http://www.climate4you.com/

Entä sitten tulevaisuuden lämpötilat, astrofyysikot vastaavat:

ILMASTONMUUTOKSEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

Kun ilmastonmuutosta kokonaisarvioidaan, on otettava huomioon (ilmaston lämpötilojen vaihteluissa) luonnollisten tekijöiden, kuten auringon kokonaissäteilyn (TSI) ja aurinkosyklien voimakkuuden vaihteluiden vaikutukset planeetta Maata ympäröivän magneettikentän muutoksiin, mikä puolestaan päästää/estää kauempaa avaruudesta tulevien energiarikkaiden kosmisten hiukkasten muuttuvaa (päästää läpi/estää) vaikutusta pilvisyyteen ja sitä kautta ilmaston lämpötiloihin.

Alla olevien linkkien aiheet:

Aurinkofyysikkojen tutkimukset ilmaston lämpötilojen vaihteluista

Ilmastotutkija, astrofysiikan tohtori Judith Lean

https://www.researchgate.net/profile/Judith_Lean

Profesori Valentina Zharkova

https://www.researchgate.net/profile/Valentina_Zha...

Suomenkielinen yhteenveto (Judith Leanin ja Valentina Zharkovan tutkimuksista)

https://www.tapionajatukset.com/36782

Täällä vielä samasta aiheesta https://www.tapionajatukset.com/42675

Lisäsin vielä ilmastonmuutos-hakuja

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ilmastonmuutos+judith+lean

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+judith+lean&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjN9dDWgbb1AhUMkMMKHRUgDh4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

29.1.2022

METATUTKIMUS ILMASTONMUUTOKSESTA (tai jos niin haluatte ETÄTUTKIMUS). Auringon aktiivisuus säätelee ilmaston lämpötilojen vaihteluita (ilmasto on aina muuttunut). Lämpenemistä on jo tapahtunut 300 vuotta astrofyysikoiden tutkimusten mukaan. Ilmaston lämpeneminen on kuitenkin hidastunut 2000-luvulla kaikkien virallisten mittausasemien raportoimien lämpötilapoikkeamien mukaan. Mittaustulokset kertovat myös, että 2000-luvulla on havaittu ns. lämpönousupaussi (pause or hiatus), jonka pituus on ollut noin tai yli 10 vuotta. Valtamedian ja ns. ilmastouskovaisten julistama ”ilmaston jatkuvasti kiihtyvä lämpeneminen” on propagandaa tai peräti valehtelua, koska lämpötilojen mittaustulokset eivät tätä osoita. Tässä siis syy siihen, että näitä mittausten ”käppyröitä” ei juurikaan esitellä median julistuksissa (voisihan niistä nähdä, esimerkiksi sen, että lämpönousupaussi ei oikein ole ”jatkuvaa nousua”!). Mikä sitten on vialla? No, havaintojeni mukaan vain ja ainoastaan IPCC:n ongelma ja virheet. Tätä käsittelen myös metatutkimus/etätutkimus kirjoituksessani.

AURINKO JA ILMASTO

Kuten olemme jo saaneet tietoomme, Aurinko on (tietysti!) päätekijä maapallon lämpenemisen ja viilenemisen päätekijä.Ilmasto ei lämpene, kuten YK:n ilmastopaneeli IPCC, alarmistit (ilmastopelottelijat) ja media rummuttavat jatkuvasti (eli että ilmastonmuutos ”etenee vauhdilla”).

Kaikkien globaalien lämpötilojen mittauksia tekevien ilmastolaitosten tulokset 2000-luvulla kertovat tämän selkeästi. Se, että maapallon lämpötila nousi 1900-luvulla noin yhden celsiusasteen verran, on tietysti tosiasia.

Elämme siis tällä hetkellä ilmastonlämpönousun paussia eli melko tasaisia globaaleja lämpötiloja on pukannut 2000-luvulla, vaikka hiilidioksidin pitoisuudet ilmakehässä ovat tasaisesti nousseet.

Lämpöpaussia (pause in english) ovat tutkimuksissaa käsitellet ilmastotutkijat, professori Judith Curry, professori Valentina Zharkova ja 30 vuotta auringon ja ilmaston välisiä vaikutuksia tutkinut astrofysiikan tohtori Judith Lean. Kuinka aurinko vaikuttaa maapallon ilmastoon, niitä tutkimuksia esitellään (Valentina Zharkova ja Judith Lean).

(https://www.tapionajatukset.com/36782)

PROFESSORI JUDITH CURRY

Professori Judith Curry (maailman siteeratuin ilmastotutkija ja US-senaatin asiantuntija)......Blogi: https://judithcurry.com/

WIKI: https://en.wikipedia.org/wiki/Judith_Curry

https://twitter.com/curryja

http://curry.eas.gatech.edu/

Judith Curry climate change pause

https://www.google.com/search?q=judith+curry+climate+change+pause&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqxqWKl7bgAhWvxcQBHZhpBmMQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916#imgrc=gR3rUV6ZsluHjM:

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHIN VAIKUTTAVAT

TEKIJÄThttps://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_1.jpg

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_11.gif

Ilmasto on aina muuttunut

https://roskasaitti.wordpress.com/2022/01/27/ilmasto-on-aina-muuttunut/

OMIA HAVAINTOJA: IPCC:n ONGELMA JA VIRHEET

IPCC:n ongelma ja samalla virheet ovat vaikeaa (tai heille mahdotonta) myöntää. Esimerkiksi otan tässä pari mielestäni tärkeintä (ja samalla törkeintä) sitoutumista ”ihmisen syyllisyyteen”).

IPCC valitsee kirjoittajat raporttiensa julkaisuun siten, että voidaan raportoida ihmisen olevan ”syyllinen”. IPCC perustelee tämän sillä, että sen tehtävä on raportoida ihmisperäisen toiminnan aiheuttamista päästöistä. Silloin, tietysti!, ”unohtuu” Auringon vaikutus maapallon ilmaston lämpötilojen vaihteluun. Voidaan (siis IPCC) tällöin valheellisesti sanoa, että ihminen on (esimerkiksi) 95% syyllinen maapallon lämpötilojen nousuuun,vaikka päävaikuttaja onkin auringon aktiivisuuden vaihtelut!

Valinnasta voidaan ottaa esimerkiksi se, että eräässä raportissa ainoa astrofyysikko eli Judith Lean, pakotettiin olemaan ”samaa mieltä itsensä kanssa” eli tyytymään ”poikien” kirjoittamaan tekstiin.

ELI ongelma on se, ettei IPCC:n tarvitse ottaa ns. luonnollisia tekijöitä (joista tärkein on tietysti AURINGON vaikutus) huomioon raportteja laatiessaan, uskollisten tutkijoidensa ja ”tutkijoidensa” kirjoittaessa ”ihmisen syyllisyydestä”.

Näin ollen ”mopo karkaa käsistä” eli ihminen saa ”syyllisyyden” kantaakseen yksinään, vaikka ns. luonnolliset tekijät säätelevät maapallon ilmaston lämpötiloja. Toki ihmistoiminnan polttoprosessit lisäävät kasvihuoneilmiön vaikutusta, mutta se on vain pieni osa havaitusta lämpenemisestä, kuten useat puolueettomat tutkijat ovat osoittaneet.

Toinen ongelma on se, että IPCC:n hyväksymät raporttien kirjoittajat ovat ottaneet tietokoneleikeissään ilmastoherkkyyden arvoksi 3 (josta ei luovuta, sillä se antaa ”kivoja tuloksia”, kuten esim. sen, että PELKÄSTÄÄN IHMINEN ON SYYLLINEN).

Monet (ei raporteissa mukana olleet ilmastotutkijat) puolueettomat tutkijat ovat laskelmissaan tulleet siihen tulokseen, että ilmastoherkkyyden arvo on 1.0-0.5 välillä. Ilmastoherkkyys kuvaa sitä, kuinka monella asteella globaalit lämpötilat voivat nousta ilmakehän hiilidioksidin pitoisuuden tuplautuessa. Suurin osa hiilidioksidista on kuitenkin luonnollista, joten sen pitoisuus ilmakehässä ei voi olla ihmistoiminnan aiheuttamaa.

MEDIA, erityisesti ns. valtamedia (HS, US, YLE jne,) ei kirjoita näistä puolueettomista tutkimuksista. Päinvastoin, media lisää propagandaa, ja ”tarvittaessa” sensuroivat ”ilmastokriisin” vastaisia juttuja. US jopa ”punavihreydessään” poistaa blogeja puheenvuorostaan!

Ylen ilmastohätätila?

Nykyinen kylmä sää on saanut monet epäilemään ilmastotutkijoiden tietokonemallien ennustuksia. Siksi Ylessäkin tuntuu olevan vallalla ilmastohätätila. Siksi siellä lisätään höyryä propagandassa.

Ennusteiden toteutuminen on oma kysymyksensä, joka siis on tietokoneohjelmiin perustuvaa spekulaatiota. Mutta samaan aikaan koko maailmassa rahastetaan valtavasta muutoksesta, jonka seurauksena monilta tuhotaan Suomessa kotinsa lämmitysjärjestelmä, hävitetään Suomen omavaraisuutta ja nostetaan liikkumisen kustannus niin korkealle, että se tuhoaa elinmahdollisuudet lukuisilta ihmisiltä.

Jokin aika sitten eräät suomalaiset tutkijat ennustivat nykyiset kylmät talvet auringon säteilyn vaihtelun perusteella. Nyt eletään aikaa, jolloin auringon aktiivisuutta kuvaavat auringonpilkut ovat minimissään eli aurinko on passiivisimmillaan. Ei hassummin ennustettu verrattuna ilmastonmuutoksen julistajien hoiperteluun.

Itse tutkiskelin hyvin kylmien päivien (paukkupakkasten) esiintymistä Suomessa viime vuosikymmenten aikana. Niistä 84% osui auringonpilkkuminimin aikaan ja 16% auringonpilkkumaksimin ajankohtaan. Ilmatieteen laitoksen ”asiantuntijat” julistavat, että auringon säteilyn vaihtelut eivät vaikuta ilmastoon.

Vuosikymmen sitten vihreiden ajatusten tonava Heidi Hautala julisti, että vuonna 2020 lapset eivät enää näe lunta. Järjestettiin mielenosoituksia, joissa hiihdettiin suksilla pitkin Helsingin paljaita katuja ja vaadittiin lunta takaisin. Esitettiin, että ilmastonmuutoksen vuoksi lapset Suomessa eivät lähitulevaisuudessa enää opi tuntemaan, mitä lumi on. Julistus perustui ilmastonmuutoksenoppeihin.

ILMASTOSEKOILU.jpg

AUTOTON_STADISSA.jpg

Luonto on ollut ilmastonmuutoksen julistajien kannalta kiusallista. Sää ei ole suostunut seuraamaan poliittisia uhkauksia. Viime talvet ovat olleet kiusallisen kylmiä. Parhaillaan menossa oleva talvi alkoi aikaisin ja on pysynyt kylmänä pitkään. Lunta on riittänyt eikä tilanne ole muuttumassa ennen kuin normaalit kevään säät ovat tulossa.

AUTOT_LUMESSA_30.1.2022.PNG

AUTO_LUMESSA_301.2022.PNG

TALVI_2021_PORI.jpg

Olisi aika alkaa tieteellisesti selvittää ilmaston muutoksiin vaikuttavia tekijöitä ja tuohon ei saa päästää johtavaan asemaan hiilidioksidiuskonnon saarnaajia.

LÄHDE: https://oikeamedia.com/o1-172900

Ilmaston lämpenemistä on jo jatkunut noin 300 vuotta, siis paljon ennen ihmistoiminnan vaikutusta (kuten energiatuotannon, teollisuuden ja liikenteen jne. päästöt).

Alla olevasta linkistä näkyy myös auringon aktiivisuuden (auringonpilkkujen määrä) vaikutus. Nykyisin puhumme aurinkosykleistä, joiden voimakkuuden vaihtelut säätelevät ilmaston lämpötiloja (yhdessä muoden pakotteiden kanssa).

https://www.tapionajatukset.com/108

World Atmospheric CO2, Its 14C Specific Activity, Non-fossil Component, Anthropogenic Fossil Component, and Emissions (1750–2018)

physics/Fulltext/2022/02000/World_Atmospheric_CO2,_Its_14C_Specific_Activity,.2.aspxLainattu US-SENSUURIN POISTAMASTA BLOGISTA:

Ihmistoiminta ei aiheuta tutkimuksen mukaan ilmaston lämpenemistä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ihmistoiminta-ei-aiheuta-tutkimuksen-mukaan-ilmaston-lampenemista/

Ihmisperäiset CO2-päästöt eivät aiheuta ilmaston lämpenemistä, kuten on vääristellyillä tiedoilla annettu ymmärtää.

EDIT: Radiotekniikan emeritusprofessori tutkimuksen pääkirjoittajana antaa ymmärtää, ettei ihmisen polttamasta fossiilisen polttoaineen hiilestä voi aiheutua ilmaston lämpenemistä. 12 % ilmakehän hiilestä on fossiilisista polttoaineista peräisin.

Tähän mennessä on annettu ymmärtää, että kaikki lisäys ilmakehän hiilipitoisuudessa vuodesta 1750 lähtien johtuisi ihmisen toiminnasta, eli 33 % ilmakehän hiilestä, mikä ei siis pitänyt paikkaansa. Eikä ihmistoiminta aiheuta ilmaston lämpenemistä.OMAT KOMMENTTINI

IHMISTOIMINTA AIHEUTTAA SIIS UUDEN TUTKIMUKSEN MUKAAN VAIN PIENEN OSAN ILMASTON LÄMPENEMISESTÄ

MITTAUSTULOSTEN MUKAAN (tällä sivulla jo osoitettu EDELLÄ) LÄMPÖTILOJEN NOUSU ON HIDASTUNUT 2000-LUVULLA JA JOPA ON OLLUT NOIN 10 VUODEN PYSÄHTYMINEN, JOTA KUTSUMME LÄMPÖNOUSUPAUSSIKSI (pause or hiatus).

Tällä sivulla EDELLÄ

Kuten mittauksista näemme, ilmaston lämpeneminen on selvästi hidastunut ja jopa pysähtynyt (lämpönousupaussi, pause or hiatus in english) 2000-luvulla. El Nino-ilmiö on vähäksi ajaksi lämmittänyt maapalloa (”lämpöpiikit”), kun taas tulivuoren purkaus (Pinatubo) on viilentänyt ilmaston lämpötilaa.

KAIKKI MITTAUKSET LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ http://www.climate4you.com/

Ilmastojuhlat on ohi, tuulivoimaloilla onkin päinvastainen vaikutus kuin piti olla

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannuaro1/ilmastojuhlat-on-ohi-tuulivoimaloilla-onkin-painvastainen-vaikutus-kuin-piti-olla/#comment-3587370

Kommentit US-sensuurista eli blogin poistaminen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannuaro1/ilmastojuhlat-on-ohi-tuulivoimaloilla-onkin-painvastainen-vaikutus-kuin-piti-olla/#comment-3587370

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannuaro1/ilmastojuhlat-on-ohi-tuulivoimaloilla-onkin-painvastainen-vaikutus-kuin-piti-olla/#comment-3587414

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannuaro1/ilmastojuhlat-on-ohi-tuulivoimaloilla-onkin-painvastainen-vaikutus-kuin-piti-olla/#comment-3587300Ilmastojuhlat on ohi, tuulivoimaloilla onkin päinvastainen vaikutus kuin piti olla

Suomessa media on varonut kritisoimasta poliittisesti korrektiksi päätettyä tiedettä.
https://www.tiede.fi/keskustelu/53442/ketju/ilmastojuhlat_ovat_ohitse

Professori Martti Tiuri kirjoitti jo v. 2011 viisaasti mm. tuulivoimaloiden rahoittamisesta valtion tukipolitiikalla: ”Juhlat ovat ohitse. Uusiksi menee nyt tutkimusmäärärahojen jako, päästökauppa, energiatuet tuulivoimalle jne.

Meillä on nyt edessä kuitenkin mittava haaste. Miten löydämme sopivia perääntymisstrategioita niille poliitikoille, Ilmatiteenlaitoksen tutkijoille ja median edustajille, jotka ovat sinnikkäästi väittäneet, että ilmastonmuutos johtuu ihmisen tuottamasta hiilidioksiidista?​”

Ministeri Pekkariselle löytyi heti suora tie Brysseliin eikä häneltä enää tuulivoimaan liittyvää kommenttia ole tullutkaan, 12 vuotta kestävä laki antaa miljardeja euroja valtion tukea ulkomaiselle tuulivoimala teollisuudelle, se aukaisi esteet ​ja komissaarin palkka n. 30000 euroa/kk pitää ministerin tyytyväisenä, Suomelle aiheutettu n. 10 miljardin euron tappio ei ministeriä karvastele, omatunto on puhdas.. (ei ole koskaan käytetty).

Tuulivoimalla pettäjän tie, – on tuskainen käy harhaan..

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannuaro1/tuulivoimalla-pettajan-tie-on-tuskainen-kay-harhaan/

Kuka Suomessa tästä tukipolitiikan aikaansaannoksesta nauttii, – psykopaatit? – Onko Suomessa psykopaatit ottaneet vallan haltuunsa, eivätkä ymmärrä päätösten seurauksia?

Tuulivoiman hyväksyttävyyden edistäminen Suomessa osoitti selviä merkkejä psykopatiasta. Asian puolesta puhujat eivät tunne lainkaan syyllisyyttä teoistaan, ja ovat kuitenkin käytökseltään hyvin hurmaavia, manipuloivia ja valheellisia.

Naapurissa heidät pelastaa valtio, mutta Suomessa hallitus ei edes keskustele sähkörallin uhreista

https://www.satakunnankansa.fi/kolumnit/art-2000008557878.html

Sähkölaskun maksajalta loppuvat ensin rahat ja sitten polttopuut. Loppuvat, koska kivuliaasti kasvava lasku saattaa olla ylivoimainen, jos koti lämpenee sähköllä. Sen seurauksena maalispakkasilla voi vetää ikkunat jäähän.

Ruotsissa yksittäinen sähkölämmittäjä voi saada kuluvana talvena lähes 600 euron tuen. Virossakin valtio on rientänyt tukemaan sähkölaskun maksajaa.

Norjassa hallitus on luvannut kompensoida sähkön hintaa 80 prosenttia siltä osalta, joka ylittää 7 sentin hinnan kilowattitunnilta. Suomessa tuon kipurajan ylittävät nyt muut paitsi onnekkaaseen aikaan määräaikaisen sopimuksensa tehneet.6.1.2022

PÄÄMINISTERI MARIN JA ”KUNNIANHIMOINEN HIILINEUTRAALI SUOMI”

Sanna Marinin hallitus ja etenkin sen punavihreä siipi pyrkii aivan liian kunnianhimoisiin tavoitteesiin ilmastotoimillaan.

Tällainen aivan liian aikainen ja kunnianhimoinen tavoite on puhtaasti ideologian synnyttämä turha haave ja itse asiassa harha.

Sitä paitsi, Suomi on täysin syytön globaaliin ilmastonmuutokseen, sillä maamme CO2-päästöt ovat vain ja ainoastaan noin promillen luokkaa maapallon päästöistä.

Kaiken lisäksi Suomi on käytännöllisesti jo nyt hiilineutraali tai jopa hiilinegatiivinen.

Onko Suomi jo hiilinegatiivinen? Suot nielevät valtavasti hiiltä

http://www.maaseutumedia.fi/onko-suomi-jo-hiilinegatiivinen-suot-nielevat-valtavasti-hiilta/

Suomi saattaa olla hiilinegatiivinen jo nyt, jos asiaa tarkasteltaisiin tieteellisesti.

Täällä ilmastonmuutoksesta lisää https://www.tapionajatukset.com/42675

HESARI

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008434971.html

EU-parlamentin laitaoikeisto ei pysty äänivallallaan estämään ilmastotoimia, mutta populistien puhetavat tihkuvat muihin puolueisiin. Energian hintojen nousu antaa oikeistopuolueille lisäpontta.

Populistipuolueiden pelko on osaltaan kirittänyt niitä Euroopan maiden hallituksia, jotka syksyllä kiireesti lievensivät sähkön ja kaasun hinnannousun vaikutuksia kuluttajille.

Pelkona on, että sähkölaskun loppusummasta nouseva raivo alkaa näkyä kaduilla samaan tapaan kuin Ranskassa kävi vuonna 2018, kun keltaliiviset protestoijat alkoivat osoittaa mieltään hallituksen polttoaineveron korotusta vastaan.

Euroopan oikeistopopulistit eivät ole ilmastolinjoissaan yhtenäisiä. Äärilaitaa edustaa Saksan AfD, joka ei usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen eikä haluaisi luopua hiilivoimaloista tai polttomoottoriautoista.

Näin suora ilmastodenialismi eli ilmastonmuutoksen kiistäminen alkaa olla harvinaista populistipuolueiden virallisissa ohjelmissa. Esimerkiksi Tanskan kansanpuolue tarkisti vähättelevää linjaansa kärsittyään tappion vuoden 2019 parlamenttivaaleissa.

Perussuomalaiset eivät missään nimessä kiellä ilmastonmuutosta ja sitä, etteikö meidän pitäisi mennä eteenpäin. Vihreämpi ja puhtaampi planeetta on meidän kaikkien etu. Me kyseenalaistamme ainoastaan nämä suhteettomat toimet, joista komissio ei ole antanut vaikutusarviointeja”, sanoo EU-parlamentaarikko Laura Huhtasaari (ps).

Huhtasaaren ja muiden eurooppalaisten oikeistopopulistien puheenparressa toistuvat samat väitteet. Ulkopoliittisen instituutin puolitoista vuotta sitten tehdyssä raportissa nämä puhetavat nimettiin ilmasto­nationalismiksi ja ilmastokonservatismiksi.

Ilmastonationalismin näkökulmana on, että Eurooppa ja yksittäiset maat ovat jo tehneet osansa ja tekevät jatkossa suorastaan liikaa, kun esimerkiksi Kiina jatkaa rauhassa hiilen polttamista.

Ilmastokonservatiivit ovat periaatteessa valmiita ilmastotoimiin mutta korostavat niiden kovaa hintaa yrityksille ja kansalaisille ja haluavat jarruttaa vauhtia. Vastapuolta vaivaa konservatiivien mielestä ”viherhulluus”, joka vie kilpailukyvyn ja iskee pieneen ihmiseen.Hiilenkierron perustietoa kevyellä otteella

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/hiilenkierron-perustietoa-kevyella-otteella/

Tiedettä helposti – popularisoitua asiaa hiilen kierron faktoista

ILMASTO-REALISMIA

Riikka Purra: Suomen hiilineutraaliustavoitetta on lykättävä 15 vuodella vuoteen 2050

Miksi nyt ei kannata tehdä mahdollisimman kunnianhimoisia ilmastotekoja? Riikka Purra perustelee

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/riikka-purra-suomen-hiilineutraaliustavoitetta-on-lykattava-15-vuodella-vuoteen-2050/8262734

VIHERHULLUUS

Maria Ohisalo: Aikaistaisin hallituksen ilmastotavoitetta viidellä vuodella

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo aikaistaisi Suomen hiilineutraaliustavoitetta vuodelle 2030. 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maria-ohisalo-aikaistaisin-hallituksen-ilmastotavoitetta-viidella-vuodella/8232660#gs.li1pjl

Kyseessä on siis JÄRJEN ja ILMASTOUSKONNON välinen kamppailu.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=suomi+hiilineutraaliustavoite

ILMASTOUSKONTO

Ilmastonmuutos: Järki vai Uskonto?

https://www.tapionajatukset.com/148

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ilmastouskonto

https://www.google.com/search?q=ilmastouskonto&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjTqPiIhJ31AhVtkosKHSWhDBkQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1920&bih=927