Share |

ILMASTO 2022

6.1.2022

PÄÄMINISTERI MARIN JA ”KUNNIANHIMOINEN HIILINEUTRAALI SUOMI”

Sanna Marinin hallitus ja etenkin sen punavihreä siipi pyrkii aivan liian kunnianhimoisiin tavoitteesiin ilmastotoimillaan.

Tällainen aivan liian aikainen ja kunnianhimoinen tavoite on puhtaasti ideologian synnyttämä turha haave ja itse asiassa harha.

Sitä paitsi, Suomi on täysin syytön globaaliin ilmastonmuutokseen, sillä maamme CO2-päästöt ovat vain ja ainoastaan noin promillen luokkaa maapallon päästöistä.

Kaiken lisäksi Suomi on käytännöllisesti jo nyt hiilineutraali tai jopa hiilinegatiivinen.

Onko Suomi jo hiilinegatiivinen? Suot nielevät valtavasti hiiltä

http://www.maaseutumedia.fi/onko-suomi-jo-hiilinegatiivinen-suot-nielevat-valtavasti-hiilta/

Suomi saattaa olla hiilinegatiivinen jo nyt, jos asiaa tarkasteltaisiin tieteellisesti.

Täällä ilmastonmuutoksesta lisää https://www.tapionajatukset.com/42675

HESARI

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008434971.html

EU-parlamentin laitaoikeisto ei pysty äänivallallaan estämään ilmastotoimia, mutta populistien puhetavat tihkuvat muihin puolueisiin. Energian hintojen nousu antaa oikeistopuolueille lisäpontta.

Populistipuolueiden pelko on osaltaan kirittänyt niitä Euroopan maiden hallituksia, jotka syksyllä kiireesti lievensivät sähkön ja kaasun hinnannousun vaikutuksia kuluttajille.

Pelkona on, että sähkölaskun loppusummasta nouseva raivo alkaa näkyä kaduilla samaan tapaan kuin Ranskassa kävi vuonna 2018, kun keltaliiviset protestoijat alkoivat osoittaa mieltään hallituksen polttoaineveron korotusta vastaan.

Euroopan oikeistopopulistit eivät ole ilmastolinjoissaan yhtenäisiä. Äärilaitaa edustaa Saksan AfD, joka ei usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen eikä haluaisi luopua hiilivoimaloista tai polttomoottoriautoista.

Näin suora ilmastodenialismi eli ilmastonmuutoksen kiistäminen alkaa olla harvinaista populistipuolueiden virallisissa ohjelmissa. Esimerkiksi Tanskan kansanpuolue tarkisti vähättelevää linjaansa kärsittyään tappion vuoden 2019 parlamenttivaaleissa.

Perussuomalaiset eivät missään nimessä kiellä ilmastonmuutosta ja sitä, etteikö meidän pitäisi mennä eteenpäin. Vihreämpi ja puhtaampi planeetta on meidän kaikkien etu. Me kyseenalaistamme ainoastaan nämä suhteettomat toimet, joista komissio ei ole antanut vaikutusarviointeja”, sanoo EU-parlamentaarikko Laura Huhtasaari (ps).

Huhtasaaren ja muiden eurooppalaisten oikeistopopulistien puheenparressa toistuvat samat väitteet. Ulkopoliittisen instituutin puolitoista vuotta sitten tehdyssä raportissa nämä puhetavat nimettiin ilmasto­nationalismiksi ja ilmastokonservatismiksi.

Ilmastonationalismin näkökulmana on, että Eurooppa ja yksittäiset maat ovat jo tehneet osansa ja tekevät jatkossa suorastaan liikaa, kun esimerkiksi Kiina jatkaa rauhassa hiilen polttamista.

Ilmastokonservatiivit ovat periaatteessa valmiita ilmastotoimiin mutta korostavat niiden kovaa hintaa yrityksille ja kansalaisille ja haluavat jarruttaa vauhtia. Vastapuolta vaivaa konservatiivien mielestä ”viherhulluus”, joka vie kilpailukyvyn ja iskee pieneen ihmiseen.Hiilenkierron perustietoa kevyellä otteella

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/hiilenkierron-perustietoa-kevyella-otteella/

Tiedettä helposti – popularisoitua asiaa hiilen kierron faktoista

ILMASTO-REALISMIA

Riikka Purra: Suomen hiilineutraaliustavoitetta on lykättävä 15 vuodella vuoteen 2050

Miksi nyt ei kannata tehdä mahdollisimman kunnianhimoisia ilmastotekoja? Riikka Purra perustelee

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/riikka-purra-suomen-hiilineutraaliustavoitetta-on-lykattava-15-vuodella-vuoteen-2050/8262734

VIHERHULLUUS

Maria Ohisalo: Aikaistaisin hallituksen ilmastotavoitetta viidellä vuodella

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo aikaistaisi Suomen hiilineutraaliustavoitetta vuodelle 2030. 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maria-ohisalo-aikaistaisin-hallituksen-ilmastotavoitetta-viidella-vuodella/8232660#gs.li1pjl

Kyseessä on siis JÄRJEN ja ILMASTOUSKONNON välinen kamppailu.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=suomi+hiilineutraaliustavoite

ILMASTOUSKONTO

Ilmastonmuutos: Järki vai Uskonto?

https://www.tapionajatukset.com/148

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ilmastouskonto

https://www.google.com/search?q=ilmastouskonto&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjTqPiIhJ31AhVtkosKHSWhDBkQ_AUoAnoECAEQBA&biw=1920&bih=927