Share |

ILMASTO 2021 OSA 2

28.12.2021

Ydinvoiman alasajo Saksassa etenee  energian hintakriisistä huolimatta

https://www.hs.fi/talous/art-2000008497163.html

SAKSA_YDINVOIMA.PNG

Merkittävä osa uusiutuvien energialähteiden lisäyksestä on mennyt ydinvoiman jättämän aukon paikkaamiseen. Hiilivoima on yhä Saksan tärkein yksittäinen sähköntuotantomuoto

Maapallo on vihertynyt nopeasti

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/maapallo-on-vihertynyt-nopeasti/

Maapallo on myös lämmennyt viimeisten 300 vuoden aikana nopeasti.

Lämpenemistä 300 vuotta

https://www.tapionajatukset.com/108

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/kuvat/11265_sunspot_numbers.png

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/kuvat/590x106_07052232_sunspots_narrow.pngNASAN (YHDYSVALTAIN AVARUUSHALLINTO) AURINKOTUTKIMUS

Nasan (2010) aurinkotutkimus täällä:

http://earthobservatory.nasa.gov/blogs/climateqa/has-the-sun-been-more-active-in-recent-decades-and-could-it-be-responsible-for-some-global-warming/?src=eoa-ann

Studies do show that solar variability has significantly influenced past climate changes. For example, a decrease in solar activity is thought to have triggered the Northern Hemisphere’s Little Ice Age between approximately 1650 and 1850, when temperatures dipped low enough that rivers that don’t freeze in today’s human-warmed climate froze over.

Regardless, even when scientists assume that solar activity is increasing based on proxy data and the satellite record, they can’t account for all of the warming observed at the end of the twentieth century.

Climate models can only reproduce the warming observed since 1950 when a rise in greenhouse gases is built into the system.

Juttua siitä täällä:

NASA's Earth Observatory posted an interesting article a couple weeks ago about the sun's impact on this most recent period of global warming going back to 1950.

http://www.accuweather.com/blogs/climatechange/story/33601/the-sun-and-global-warming-1.asp

In general, more sunspots (blue peaks) mean more intense solar activity and more energy received by

ILMASTON LÄMPENEMINEN/VIILENEMINEN ON SYKLINEN (AALTOMAINEN) ILMIÖ

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/hadley-global-temps-1850-2010-web.jpg”Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri Petteri Taalas kävi Joulun tienoilla puhumassa Turun tuomiokirkossa ilmaston nopeasta lämpenemisestä. Että vaikka asia on monimutkainen, me voimme vaikuttaa siihen vielä, mutta tarvitsemme kansainvälistä yhteistyötä.

Tiede on selvittänyt, että lämpeneminen olisi ollut vieläkin nopeampaa, ellei maapallo olisi myös vihertynyt, joka hillitsee lämpenemistä.”

https://www.nasa.gov/feature/greening-of-the-earth-mitigates-surface-warming21.12.2021

Suomen hiilipäästöjen korvaaminen ?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/hiilipaastojen-korvaaminen-muistuttaa-katolisen-kirkon-anekaupasta/

SUOMI

Olkiluodon kolmas yhdinvoimala on käynnistetty ja tuottaa sähköä jo tammikuun lopulla.

Ydinvoimaloita vaan pitäisi olla enemmän.

Saadaanko pienet modulaariset ydinvoimalat (SMR) käyttöön vuosikymmenen lopulla ja pystytäänkö vety valjastamaan energiakäyttöön ovat niitä päällimmäisiä kysymyksiä tällä hetkellä maailmalla.

Suomen kohdalla tilanne saattaa olla se, että olemme maana hiilinegatiivinen, jolloin koko hömpötys Suomen osalta puhua hiilineutraaliudesta antaa jo lähtökohtaisesti väärän signaalin ulospäin, Suomi ei ole syypää ilmastonmuutokseen, mistä maailmalla vouhkataan. Suomelle pitäisi maksaa siitä, että sidomme muiden maiden hiilipäästöt maaperäämme.

Maailmalla tiedetään etenkin suurten vehnänviljelymaiden syyllistyneen maaperän köyhdyttämiseen liiallisilla typpilannoituksella, jotka kylläkin ovat johtaneet valtaviin satoihin vuodesta toiseen.

Suomalaisten toimenpiteet ovat olleet pääsuuntaisesti oikeita, viljelykierto, tarkka lannoitus, typensidontakasvien viljely, maaperän mikrobitoiminnan ylläpito erilaisin toimenpitein, laidunnus ja laidunkierto jne.

Ville Niinistö haluaa suomalaisille muita tiukempia rajoitteita

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008482392.html

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/12/ville-niinisto-haluaa-suomalaisille.html

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr) on päässyt syksyllä mieleiseensä tehtävään eli EU-parlamentin ympäristö­valiokunnan pääneuvottelijaksi hiilinieluja koskevassa, niin sanotussa Lulucf-asetuksessa. Tätä mandaattiaan hän on käyttänyt tekemällä ehdotuksen maankäyttösektorin hiilinielun kokonais­tavoiteen nostamiseksi 490 miljoonaan hiilidioksidi­ekvivalentti­tonniin vuonna 2030. 

Se on 58 prosenttia enemmän kuin komission heinäkuussa antamassa esityksessä, jossa tavoite oli 310 miljoonaa tonnia. Suomen osuus kasvaisi 17,8 miljoonasta tonnista 30 miljoonaan tonniin eli yli 68 prosenttia. 

Uusien tuotteiden osaltakin EU on asettanut erilaisia kapuloita suomalaisten rattaisiin. Yhden esimerkin nosti tänä aamuna esille VTT:n tutkimusprofessori, joka kertoi puusta tehtyjen muovia korvaavien tuotteiden tulleen EU:ssa luokitelluksi yhtä haitallisiksi kuin fossiilisista raaka-aineista tehdyt muovit. 

19.12.2021

Onko Suomi jo hiilinegatiivinen? Suot nielevät valtavasti hiiltä

http://www.maaseutumedia.fi/onko-suomi-jo-hiilinegatiivinen-suot-nielevat-valtavasti-hiilta/

Suomi saattaa olla hiilinegatiivinen jo nyt, jos asiaa tarkasteltaisiin tieteellisesti.

Turve luokitellaan uusiutumattomaksi, vaikka uusiutumattomuutta puoltavat selkeät tutkimustulokset puuttuvat. Asiasta on professorin mukaan liian vähän faktaa ja kiistatonta aineistoa. Onko Suomi jo nyt hiilinegatiivinen, vaikka mukaan laskettaisiin tuontitavaroidenkin hiilikuorma. Asiaa kannattaisi tutkia. Joka tapauksessa metsiin ja soihin sitoutuu valtava määrä hiilidioksidia.

Glasgow-kokouksessa National Trust- järjestö sanoi, että suot sitovat hiiltä enemmän kuin metsät.

Ihmisen aiheuttamat CO2-päästöt voidaan sitoa maaperään

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ihmisen-aiheuttamat-co2-paastot-voidaan-sitoa-maaperaan/

Ratkaisu on olemassa väitettyyn hypoteesiin ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta, joka nojaa vahvasti teollisen vallankumouksen jälkeisiin CO2-päästöihin, johtuen fossiilisten polttoaineiden poltosta, sementin valmistuksesta ja metsien hävittämisestä.

https://www.nature.com/articles/s41467-021-24192-8

MUTTA kuinka on mahdollista, että ”tyttöhallituksemme” viherpunaiset leidit eivät tätä tiedä??

Kemisteille ja monille muillekin tutkijoille tämä on täysin selvää!!

ILMASTONMUUTOKSEN KEMIAA: MUSTA HIILI, HIILIDIOKSIDI, METAANI etc., SUOMALAISTEN TUTKIJOIDEN TULOKSIA

ILMASTONMUUTOS JA POHJOISEN SUOT

Tutkimus: Pohjoisen suot varastoivat ilmaston lämmetessä enemmän hiiltä

https://www.sttinfo.fi/tiedote/tutkimus-pohjoisen-suot-varastoivat-ilmaston-lammetessa-enemman-hiilta?publisherId=3747&releaseId=69695724

https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/pohjoisen-suot-hillitsevat-ilmastonmuutosta

https://www.tapionajatukset.com/35571

MAAN_PINTALAMPO_PAUSSI.PNG

17.12.2021

Vuosisadan tärkein ilmastonmuutosta koskeva tutkimus

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/vuosisadan-tarkein-ilmastonmuutosta-koskeva-tutkimus/

Aurinkotutkija astrofyysikko E.N. Parker antoi lausuntonsa tutkimuksesta.

The paper, ”A doubling of the Sun’s coronal magnetic field during the past 100 years” by M. Lockwood, R. Stamper and M.N. Wild, is published in the journal Nature, 3 June 1999, vol. 399, pp. 437-9. The comments by E.N. Parker are in the same issue, pp. 416-7.

https://www.nature.com/articles/20867?foxtrotcallback=true

”Parkerin mielestä uusi havainto aurinkomagnetiikasta tulisi herättää uutta huomiota auringon rooliin nykypäivän ilmastomuutoksessa samoin kuin ihmisen aiheuttamasta hiilidioksidista johtuvien vaikutusten ohella.”

Nyt on sitten tartuttu härkää sarvista ja on selvitetty auringon magneettisuudessa tapahtuvien muutosten merkitystä Maan ilmastoon. Pohjoisen pallonpuoliskon lämpötiloja on verrattu rekonstruoituun auringon TSI:hin ja on todettu niiden seuraavan toisiaan hyvin ainakin vuodesta 1881 lähtien. Arktinen alue on lämmennyt vielä poikkeuksena muista mitatuista alueista, koska arktisella alueella meren lämpötilalla on suurempi merkitys kuin auringolla.

Kun nyt on palattu todellisuuteen ilmastonmuutoksessa tapahtuneiden muutosten aiheuttajien osalta, on todettu, että joko ihminen on syyllinen tai ei, maaperän asianmukainen hoito pitää hiilen maaperässä, jolloin ilmakehään ei pääse kertymään hiilidioksidia.

Yksi parhaista ja monipuolisimmista tutkimuspapereista maaperätutkimukseen liittyen on Australiasta.

https://www.futuredirections.org.au/publication/role-carbon-promoting-healthy-soils/


EI_LAMPENEMISTA_SINCE_1998.jpg

ALAILMAKEHA_GLOBAL_2021.PNGMITEN IPCC-RAPORTIT LAADITAAN?

IPCC ja Greenpeace: Onko niillä mitään eroa?

http://joannenova.com.au/2011/06/greenpeace-gate-breaks-and-the-ipcc-is-busted-the-shock-could-they-really-be-this-dumb/

OMIEN TUTKIMUKSIENI mukaan raportin laatiminen menee näin:

IPCC:n agendalla on (vain ja ainoastaan) ihmisen syyllisyyden osoittaminen maapallon lämpenemiseen. Tähän tämä YK:n alainen järjestö tarvitsee ”asiantuntijoita” kuten ääririjärjestö Greenpecen edustajia. Törmäsin tähän jo yli kymmenen vuotta sitten (tutkiessani raportin kirjoittajen taustoja), itse asiaan olen perehtynyt noin 20 vuoden aikana, toki usean ulkomaisen tutkijan kanssa”.

Auringon vaikutus (suorat pakotteet eli TSI, Total Solar Irradiance ja epäsuorat eli magneettisten vaikutusten (auringonpilkkujen lukumäärä) merkitys pilvisyyteen eivät ole agendalla. Paitsi aikaisemman raportin laadinnassa, jossa asiantuntijana (siis ihan oikeesti!) ole ilmastotutkija, astrofysiikan tohtori Judith Lean.

Hän oli raportin laadinnassa ainoa astrofysiikan edustaja: niinpä ”pojat” pakottivat ”Juuditin” olemaan ”samaa mieltä itsensä kanssa” eli niinkuin kirjoittajiksi valitut ”konsensustutkijat” (ihmisen syyllisyyden syyttäjät) halusivat.

Niinpä tämän kaltaisia Auringon vaikutuksia ei edes otettu agendalle. Ei edes Judithin (Lean).

https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-varoittavat-auringon-aiheuttamasta-minijaakaudesta-joka-voi-viilentaa-maapalloa-2030-luvulla/

Olisi myös hyvä lukea (jos nyt vaikka sattuisi ymmärtämään huippututkijan ajatuksia) maailman erään tunnetuimman ja referoiduimman ilmastotutkijan, professori Judith Curryn kritiikkiä ja sen, miten huippututkijat myöntävät globaalien lämpötilojen nousun pysähtymisen/keskeytymisen (pause in english) 2000-luvulla.

Näin se menee eli meitä kusetetaan

IPCC:n agendalla on (vain ja ainoastaan) ihmisen syyllisyyden osoittaminen maapallon lämpenemiseen. Tähän tämä YK:n alainen järjestö tarvitsee ”asiantuntijoita” kuten ääririjärjestö Greenpecen edustajia. Törmäsin tähän jo yli kymmenen vuotta sitten (tutkiessani raportin kirjoittajen taustoja), itse asiaan olen perehtynyt noin 20 vuoden aikana, toki usean ulkomaisen tutkijan kanssa”.

Auringon vaikutus (suorat pakotteet eli TSI, Total Solar Irradiance ja epäsuorat eli magneettisten vaikutusten (auringonpilkkujen lukumäärä) merkitys pilvisyyteen eivät ole agendalla. Paitsi aikaisemman raportin laadinnassa, jossa asiantuntijana (siis ihan oikeesti!) ole ilmastotutkija, astrofysiikan tohtori Judith Lean. Hän oli raportin laadinnassa ainoa astrofysiikan edustaja: niinpä ”pojat” pakottivat ”Juuditin” olemaan ”samaa mieltä itsensä kanssa” eli niinkuin kirjoittajiksi valitut ”konsensustutkijat” (ihmisen syyllisyyden syyttäjät) halusivat.

Niinpä tämän kaltaisia Auringon vaikutuksia ei edes otettu agendalle. Ei edes Judithin.

AURINKOSYKLIEN HAVAINNOT JA ENNUSTEET

This page features our predictions and forecasts for the Sun. Currently, we have Solar Cycle predictions for Solar Cycle 24 (cycle amplitude and F10.7 flux) and Solar Cycle 25 (cycle amplitude). We also show our predictions for the evolution of the Sun's polar magnetic fields for the remainder of Solar Cycle 24, which were used to predict the amplitude of Cycle 25.

http://solarcyclescience.com/forecasts.html

https://www.researchgate.net/figure/Monthly-variation-of-the-observed-and-predicted-underlined-

values-of-the-sunspot_fig3_320034312

https://www.researchgate.net/publication/330407292_Prediction_of_declining_solar_activity_trends_during_solar_cycles_25_and_26_and_indication_of_other_solar_minimum

TÄÄLTÄ VOI OPISKELLA LISÄÄ AURINKOSYKLEISTÄ

https://www.google.com/search?q=solar+cycles+f10.7+flux&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiL6JrW4rDgAhWr5KYKHe5EAuMQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916

HEIKKENEVÄT AURINKOSYKLIT: LÄMPENEMISPAUSSI TAI VIILENEMINEN

GLOBAL_COOLING_BILDERBERG.png

Aurinkosyklien heikkenemisen mukaan maapallo on viilenemässä, ei lämpenemässä

https://www.youtube.com/channel/UCP0Dfc4Tt600NS7lKEZtJqQ

Maailmanlaajuinen viileneminen (Global cooling VIDEOT)

https://www.youtube.com/watch?v=KhxRU_mqUSY

https://www.youtube.com/watch?v=ERoJ-z8ugtQ

https://www.youtube.com/watch?v=rGn-Vcxztng

https://www.youtube.com/watch?v=_wB46mgJrzI

ILMA_18.jpg

Auringon magneettisista vaikutuksista voi lukea täältä

https://www.tapionajatukset.com/36782

Erityisesti kuvat 5 ja 6 kertovat havainnollisesti miten ns. epäsuorat vaikutukset (auringonpilkut ja magneettisten vaikutusten sekä niiden kytkeytyminen Maan magneettikenttään) vaikuttavat pilvisyyteen ja sitä kautta ilmaston lämpötilojen muutokseen).

NE LÖYTYVÄT yllä olevasta linkista noin puolivälistä.

Laitan myös KUVIEN (itse tehtyjen) linkit tähän

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_7.jpg

Kuvat 5 ja 6

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_5.gif

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_6.gif

15.12.2021

Kun auringon vaikutus ilmastoon on keskeinen, mitä ihminen voi enään tehdä ilmastolle

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/kun-auringon-vaikutus-ilmastoon-on-keskeinen-mita-ihminen-voi-enaan-tehda-ilmastolle/

Auringon keskeinen vaikutus maapallon ilmaston lämpötilojen vaihteluun oli selvää jo noin kymmenen vuotta sitten: https://www.tapionajatukset.com/59

Kun ikirouta sulaa, uusi kasviyhteisö alkaa imeä hiilidioksidia – mutta ikiroutasoiden käytöstä on vaikea ennustaa

Kun suot menivät ikiroutaan 3 000 vuotta sitten, se lämmitti eikä viilentänyt, päättelee suomalainen tutkija. Odottamaton tulos kertoo, miten vaikeaa on sanoa mitään varmaa ikiroudan sulamisen seurauksista.

https://www.hs.fi/tiede/art-2000008388558.html

Dosentti Minna Väliranta Helsingin yliopistosta tutkii ikiroudan sulamisen vaikutusta suoluontoon ja sitä, miten se heijastuu soiden hiilitaseeseen. Hänellä on ristiriitaista tietoa ikiroudan vaikutuksista ilmastoon.

Tärkeä havainto oli se, että kaikki tutkitut suot olivat toimineet hiilen nieluina läpi historiansa.

Sen osoittivat hiilen kertymistä koskevat laskelmat. Vaikka suot siis jossain vaiheessa tupruttelivat hiiltä ilmakehään, samalla ne sitoivat hiiltä.

Nykyisten ilmastohuolten näkökulmasta soiden kehitys rahkasammalvaltaisiksi on siis ollut suotuisa.

Väliranta muistuttaa, etteivät suot ole lopullisessa tasapainossa tälläkään hetkellä. Ne muuttuvat koko ajan hitaasti, mutta varmasti.

Vielä pohjoisemmassa on käynnissä mielenkiintoinen kehitys, kuten Huippuvuorilla.

”Siellä syntyy uutta orgaanista maata, josta aikaa myöten voi muodostua turvetta ja syntyy uusia soita.”

Näiden soiden tutkimus on vasta alussa, mutta Välirannan mukaan niistä voi tulla uusia arktisen alueen hiilinieluja.

Kemistit pelastavat maapallon https://www.tapionajatukset.com/35571

Auringon osuus on 0,3 °C, 60-vuotinen sykli 0,3 °C, kasvihuonekaasut 0,3 °C ja lyhytaaltoinen säteily 0,4 °C

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/auringon-osuus-on-03-c-60-vuotinen-sykli-03-c-kasvihuonekaasut-03-c-ja-lyhytaaltoinen-sateily-04-c/

KOMMENTTINI

”Pienen jääkauden 1645 – 1715 aiheuttajaksi on arveltu aurinkominimiä, jolloin ei auringonpilkkuja esiintynyt lainkaan. Auringon aktiivisuus on lisääntynyt pienestä jääkaudesta, saavuttaen huippunsa 2008 (moderni aurinkomaksimi 1924 – 2008).”

MAAPALLO ON LÄMMENNYT JO 300 VUOTTA

https://www.tapionajatukset.com/108

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSU HIDASTUNUT 2000-LUVULLA

MUKANA MYÖS AURINGON VAIKUTUS ILMASTON LÄMPÖTILOIHIN (sivun loppupuolella AURINKOSYKLIEN vaikutus ja mahdollinen GLOBAL COOLING eli ilmaston viileneminen). AURINKOFYYSIKOT Judith Lean ja Valantina Zharkova esittelevät 2000-luvun ennustuksensa.https://www.tapionajatukset.com/38120

https://www.tapionajatukset.com/36782

GLOBAALIEN LÄMPÖTILAPOIKKEAMIEN UUDET MITTAUKSET (ILMASTO 2021) JA NIIDEN ANALYSOINTI LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ: https://www.tapionajatukset.com/42196

VUODEN 2020 MITTAUKSET TÄÄLLÄ: https://www.tapionajatukset.com/40922

ILMASTONMUUTOS ON TOSIASIA, MUTTA ”ILMASTOKRIISIÄ” ON VAHVASTI LIIOITELTU, KOSKA GLOBAALIEN LÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET 2000-LUVULLA KERTOVAT AIVAN MUUTA (VAIN LIEVÄÄ LÄMPENEMISTÄ JA LÄMPÖNOUSUPAUSSI USEIDEN VUOSIEN AIKANA)

MAAPALLON VÄESTÖNKASVU JA LUONNOLLISTEN PAKOTTEIDEN (kuten Aurinko, el Nino, la Nina, kosminen säteily ja sen vaikutus pilvisyyteen ym.) sekä lämpömittausten tekeminen kaupunkialueiden kuumuudessa ym. ym.) eivät ole esillä IPCC:n ”tieteessä”, joka on politisoitunut ja johtanut kohti ilmastouskontoa..

IHMISEN "SYYLLISYYS" ILMASTON LÄMPENEMISEEN ON IPCC:n ”KEKSINTÖ”

https://fi-fi.facebook.com/IlmastoMuuttuuOnAinaMuuttunut?filter=3

https://seura.fi/asiat/tutkivat/ilmastonmuutoksen-epailijat-nakevat-ymparillaan-hiljentamista-ja-salaliittoja/

ILMASTOPSYKOOSI MEDIASSA

Media toistaa hälyttäviä sanomia: ”Merkittävä ilmastoraportti kertoo suuren kriisin uhkaavan jo vuonna 2040”, ”Maailmanloppu tulee 12 vuoden kuluttua, ellemme saa ilmastonmuutosta hallintaan.” Extinction Rebellion -liikkeen (meillä Elokapina) perustaja Roger Hallam on sanonut, että lapsemme kuolevat 10-15 vuoden kuluessa.

MAANPUOLUSTUS: ILMASTOPSYKOOSI

https://maanpuolustus.net/threads/ilmastopsykoosi-ketju.5055/page-168#post-736626

ILMASTOKRIISIÄ EI OLE      https://www.tapionajatukset.com/426755.12.2021

Maapallon lämpötila putosi marraskuussa 0,29 °C, mutta IPCC:n mukaan lämpötilan pitäisi nousta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/maapallon-lampotila-putosi-marraskuussa-029-c-mutta-ipccn-mukaan-lampotilan-pitaisi-nousta/

Muiden lämpötilamittausten päivitys raahaa jopa kaksi kuukautta perässä, mutta trendit osoittavat, että kyllä ne kulkevat samoja latuja, vaikka Gistemp ja HadCRUT4 on manipuloitu osoittamaan n. 0,15 °C nousua 2000-luvulla tempulla nimeltä homogenisointi.

Tietysti toisinajattelijat aina pyytävät arvioimaan, että kuinka paljon lämpötilakehitys on riippuvainen eli korreloi hiilidioksidipitoisuuden (CO2) kanssa. Silmämääräisesti voi tehdä luotettavan arvion, että 2000-luvulla mitään riippuvuutta ei esiinny, koska lämpötila seilaa ihan omia polkujaan.

ANTERO_OLLILA_marraskuu_2021_1.PNG

AITO_ONGELMA.jpg

AA_KUVA_10..jpg

AALEA_51.gif

ALKUSANAT

GLOBAALIEN LÄMPÖTILAPOIKKEAMIEN UUDET MITTAUKSET (ILMASTO 2021) JA NIIDEN ANALYSOINTI

LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ: https://www.tapionajatukset.com/42196

VUODEN 2020 MITTAUKSET TÄÄLLÄ: https://www.tapionajatukset.com/40922

PUNAVIHREÄ AGENDA TUHOAMASSA FIN-HYVINVOINTI YHTEISKUNTAA

MEDIAN JA ILMASTOUSKOVAISTEN VALHEET JA MITTAUSTEN SALAILU

MEDIA EI KERRO TOTUUTTA LÄMPÖTILAPOIKKEAMIEN MITTAUKSISTA

MEDIA EI KERRO TOTUUTTA ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSUN PYSÄHTYMISESTÄ JA HIDASTUMISESTA, MINKÄ SEKÄ SATELLITTIMITTAUKSET ETTÄ MAAPALLON PINTALÄMPÖJEN MITTAUKSET OSOITTAVAT SELKEÄSTI

Media ja muut ilmastouskovaiset eivät vahingossakaan mainitse sitä, että 2000-luvulla (noin 2002---->2021) globaalien lämpötilojen nousu on hidastunut tai keskeytynyt (pause englanniksi).

Media noudattaa ”vaikenemisen lakia”: Valtamediasta ei löydä etsimälläkään uutista, jossa kerrottaisiin nykyisestä (vuodet 2002---->2021) ilmaston lämpenemisnousun pysähtymisestä/ hidastumisesta (pause englanniksi). Satelliittimittausten mukaan alailmakehän lämpötilat eivär ole juurikaan kohonneet tuona aikana, maapallon pinnan lämpötilat ovat (mittausasemien mukaan) lievästi nousseet.

Kaikkien tärkeimpien mittausasemien tietoihin pääsee täältä: http://www.climate4you.com/

Linkistä pääsee kyseisten ilmaston mittauslaitosten nettisivuille, joista voi halutessaan tarkistaa yllä olevan linkin ilmoittamien mittausten oikeellisuuden.

EDELLÄ OLEVA LAUSE siksi, että olen usein saanut ilmastouskovaisilta palautetta, että tuo linkki on jokin ”roskasaitti”, jota ”denialistit” aina silloin tällöin pukkaavat häiritäkseen heidän ”ilmastouskoaan”.

Tutkikaa siis mittausasemien alkuperäistä dataa ja miettikää asiaa, ennen kuin jollakin keskustelupalstalla heilutatte ”denialistikorttia”!

MEDIAN ”PÄÄNPAUKUTUS” ELI VALHEELLINEN PROPAGANDA KOROLLIEN ”HUONOSTA TILASTA” EI MYÖSKÄÄN PIDÄ PAIKKAANSA

Koralliriuttujen monimuotoisuus ei ole romahtamassa

https://roskasaitti.wordpress.com/2021/09/22/koralliriuttujen-monimuotoisuus-ei-ole-romahtamassa/

Uusi Science Dailyn tiedeuutinen yllättää: koronariuttojen biologinen monimuotoisuus ei ole romahtamassa merien lämpenemisen tai meriveden neutraloitumiskehityksen seurauksena (Linkki). Lajikirjon siis ennustetaan säilyvän, joskin muuttuneena. Uutisen taustalla on Timmersin ja kumppaneiden tutkielma (Linkki), joka on kokonaisuudessaan luettavissa netissä.

AUSTRALIALAISEN TOHTORI JENNIFER MAROHASYN VIDEO OSOITTAA, ETTÄ KOROLLI-KRIISI EI OLE TOTTA

Senior Fellow Dr Jennifer Marohasy presents this short film which allows Australians to see for themselves that claims that the Great Barrier Reef is in crisis are not true.

https://www.youtube.com/watch?v=HqFFqBuFVqU

14.10.2021

ILMASTOHÄTÄTILAA EI OLE

https://clintel.org/wp-content/uploads/2020/09/World-Climate-Declaration-Sept-2020.pdf

LUE LISÄÄ: ILMASTO 2021

Mitä sinun halutaan uskovan ilmastonmuutoksesta

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+judith+lean&tbm=isch&chips=q:ilmastonmuutos+judith+lean,online_chips:ilmasto+2020:WRY42tV3Y9w%3D&client=firefox-b-d&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwicrezShKPwAhWMyCoKHa5WDl8Q4lYoB3oECAEQJg&biw=1903&bih=938#imgrc=oFCkxmtfdPwaNM

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/268946-mita-sinun-halutaan-uskovan-ilmastonmuutoksesta/

TÄÄLLÄ LISÄÄ ILMASTONMUUTOKSESTA

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+judith+lean&tbm=isch&chips=q:ilmastonmuutos+judith+lean,online_chips:ilmasto+2020:WRY42tV3Y9w%3D&client=firefox-b-d&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwicrezShKPwAhWMyCoKHa5WDl8Q4lYoB3oECAEQJg&biw=1903&bih=938

Hiilidioksidi teorian heikkoudet – ”ilmasto hätätila” peruttu

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkakeskinen/hiilidioksidi-teorian-heikkoudet-ilmasto-hatatila-peruttu/

”Täysin samaa mieltä, että ilmaston hätätilaa tai -kriisiä ei ole maailmassa. Tässä toteutuu silmiemme nähden ja korviemme kuullen propagandan yksi perussääntö: kun valhe toistetaan tarpeeksi usein, tarpeeksi korkealta ja tarpeeksi kovaa, niin se menee lopulta läpi. Aina on kuitenkin osa ihmisiä, jotka osaavat ajatella.

Huijaus onnistuu myös siksi, että kaikki ilmastonmuutokseen liittyvät laskemat ja analyysit ovat niin monimutkaisia, että maallikoilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin joko uskoa jonkun asiantuntijan laskelmia tai olla uskomatta.”

”Ceterum censeo IPCC esse delendam

Muuten olen sitä mieltä, että IPCC on tuhottava.

KAKSI HÄTÄTILAA

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2021/10/kaksi-hatatilaa.html

Vihreät sitten esittelivät ministeriensä kierrätystä. Mitäänhän se ei muuta ja puolue pysyy edelleenkin tukevasti reaalimaailman ulkopuolella. Iltalehti uutisoi uudesta ympäristökuristusministeristä Emma Karista komeasti Ministeriksi valittu Emma Kari: ”Suomessa on ilmastohätätila”.

Vihervasemmistolaisilla on toki aito hätätila, tosin se tunnetaan nimellä egohätätila sillä aina vain nälkäisempi vihervasemmistolainen ego ei saa vieläkään tarpeeksi ruokaa. Se ruokkiminenhan tapahtuu Suomen elinkeinoelämän rapauttamisella sekä sillä että kehitysmaista haalitaan tänne aina vain enemmän elätettäviä syömään aina vain – egohätätilan vuoksi – pienenevää yhteistä kakkua ja vielä kaiken lisäksi väittämällä että kyseisessä paradoksissa on järkeä.

Poliittista peliä ilmastohätätilalla, uusi ympäristö- ja ilmastoministeri sen julisti ja hallitus ei sitä tunnusta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jormanordlin/poliittista-pelia-ilmastohatatilalla-uusi-ymparisto-ja-ilmastoministeri-sen-julisti-ja-hallitus-on-sen-kieltanyt/

Ministeriksi valittu Emma Kari: ”Suomessa on ilmastohätätila”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/36deb9dc-e421-4dcb-bf4f-95c2247c1e76

Ympäristö- ja ilmastoministeriksi valittu Emma Kari (vihr) ei aluksi tajunnut, että hänet valittiin tehtävään.

SE, ETTÄ EMMA EI TAJUNNUT, EI OLE UUTINEN

”Punavihreiden” ohittama Atte Harjanne selittää: ”En äänestänyt itseäni”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/punavihreiden-ohittama-atte-harjanne-selittaa-en-aanestanyt-itseani/7f3ce8f1-eaa8-413c-9627-6a06c73550ea

Vihreiden ministerikierrätys on herättänyt ihmetystä, kun puolueen varapuheenjohtajakisassa menestynyt Atte Harjanne jäi rannalle. Nyt hän avaa itse asian taustoja.

Vihreät päätti pysyä vasemmalla laidalla

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/10/vihreat-paatti-pysya-vasemmalla-laidalla.html

Maria Ohisalo (vihr) on saamassa lapsen ja siirtyy siten äitiyslomalle. Sen takia Vihreät päätti valita väliaikaiseksi puheenjohtajakseen Iiris Suomelan ja maan hallitukseen sisäministeriksi Krista Mikkosen sekä tämän tilalle ympäristöministeriksi Emma Karin. 

Näin puolue teki selväksi myös tulevan poliittisen linjansa, joka seuraa uskollisesti äärivasemmistolaisia oppeja. Samalla puolue pyllisti syvään puolueen alkuperäistä liberaalia perinnettä edustaneelle siivelle, joka tuli huonosti menneiden kunnallisvaalien jälkeen arvostelleeksi tätä linjaa.  

KOMMENTIT

Suomessa on kohta todellinen ympäristöhätätila vihervasemiston toiminnan seurauksena. Oma ruokatuotanto, vastuullinen pienmetsänomistajan tekemä metsän- ja ympäristön hoito, liikkuvuuden pakkolopettaminen rataverkon ulkopuolelle ja viimeisten paperitehtaiden häätäminen Amazonin viidakoihin sekä sähkön hinnan hilaaminen toiminnan tempoilun seurauksena pienasiakkaan ulottumattomiin ovat kaikki aineksia todelliseen hätätilaan. Toivoa voi vain leutoa talvea Suomeen ja Eurooppaan.

Muiden totalitarismien tavoin woke-ideologia kaatuu vasta, kun suomut putoavat riittävän monien silmiltä. Jälki on epäilemättä rumaa, mutta ainakin Kari ja Suomela toimivat tässä prosessissa mainioina katalyytteina. Taas on hieman vaikeampi erottaa, tuleeko tv:stä Pelle Hermannin uusinta vai Eduskunnan kyselytunti.

Huonostihan meille käy. Ilmastoasioista vastaavaksi ympäristöministeriksi kun valittiin kiilusilmäinen ilmastonatsi. Eikä siellä virheiden ministeriryhmässä muutenkaan järki näy päätä pakottavan.

Rolf Dübal ja Fritz Vahrenholt ovat julkaisseet tutkielman (Linkki), josta tekijät itse toteavat (Linkki), että sen mukaan viimeisten 20 vuoden lämpeneminen on pilvimuutoksien seurausta. Tämähän kuulostaa aika tavalla prof. Jyrki Kauppisen esitykseltä (Linkki).

https://roskasaitti.wordpress.com/2021/10/11/prof-jyrki-kauppiselle-tukea-mutta/

4.10.2021

SÄHKÖN HINTA. MAAHANMUUTTOPOLITIIKKA JA SUOMEN KESTÄVYYSVAJE

Riikka Purran mielestä hallituksen maahanmuuttopolitiikka pahentaa Suomen kestävyysvajetta.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008306448.html

Fortumille päätös Loviisan ydinvoimalan jatkosta on vaikea, vaikka sähkön hinta ja kulutus ovat kasvussa – Syynä on EU-sääntelyn epävarmuus

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008285069.html

Energiayhtiö päättää ydinvoimalan kohtalosta ensi vuonna.

Hallituksen tavoite ilmasto­paketin jatko­työssä: muut maat eivät saa hyötyä Suomen metsänieluista

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008301274.html

Komission kesällä asettama Suomen nielutavoite ei herätä vastalauseita hallituksessa. Se oli pienempi kuin odotettiin.

Politiikan puskaradio: Ilmastotekoja vaativat kansanedustajat ajavat itse saastuttavilla ”maantielaivoilla”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/43ddcb2b-a5b4-48c1-a64d-f29556d839d1

1.10.2021

Vihreät hallituksessa rummuttavat ilmastotoimia Suomeen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hrautomaki/vihreat-hallituksessa-rummuttavat-ilmastotoimia-suomeen/

ONKO ILMASTOMINISTERIMME IDEOLOGIANSA KANSSA NAIMISISSA, TYHMÄ VAI EIKÖ HÄN YMMÄRRÄ GLOBAALIEN LÄMPÖJEN MITTAUSTULOKSIA?

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nyt-elokapinan-vaatimusta-kommentoi-ilmastoministeri-kylla-me-olemme-hatatilassa/d7c73f6e-79c0-41b0-be20-3ccdeeced832?_ga=2.228427485.1386092415.1633072092-1597280817.1633072092

Nyt Elokapinan vaatimusta kommentoi ilmastoministeri: ”Kyllä me olemme hätätilassa”

ENSINNÄKIN: ILMASTOHÄTÄTILAA EI OLE

https://clintel.org/wp-content/uploads/2020/09/World-Climate-Declaration-Sept-2020.pdf

TOISEKSI, MINISTERI VOISI TUTUSTUA VUODEN 2021 LÄMPÖMITTAUKSIIN JA NIIDEN ANALYSOINTIIN!!

LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ: https://www.tapionajatukset.com/42196

VUODEN 2020 MITTAUKSET TÄÄLLÄ: https://www.tapionajatukset.com/40922

Media ja muut ilmastouskovaiset eivät vahingossakaan mainitse sitä, että 2000-luvulla (noin 2002---->2021) globaalien lämpötilojen nousu on hidastunut tai keskeytynyt (pause englanniksi).

Media noudattaa ”vaikenemisen lakia”: Valtamediasta ei löydä etsimälläkään uutista, jossa kerrottaisiin nykyisestä (vuodet 2002---->2021) ilmaston lämpenemisnousun pysähtymisestä/ hidastumisesta (pause englanniksi). Satelliittimittausten mukaan alailmakehän lämpötilat eivär ole juurikaan kohonneet tuona aikana, maapallon pinnan lämpötilat ovat (mittausasemien mukaan) lievästi nousseet.

Kaikkien tärkeimpien mittausasemien tietoihin pääsee täältä: http://www.climate4you.com/

Linkistä pääsee kyseisten ilmaston mittauslaitosten nettisivuille, joista voi halutessaan tarkistaa yllä olevan linkin ilmoittamien mittausten oikeellisuuden.Miten ilmaston lämpeneminen näkyy Suomessa?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattilehtinen/miten-ilmaston-lampeneminen-nakyy-suomessa/

No jos Ilmatieteenlaitoksen tilastoja katsoo niin ei mitenkään.

https://www.ilmatieteenlaitos.fi/kuukausitilastot

LOKAA JA ÄLYLLISTÄ EPÄREHELLISYYTTÄ

AARNO ”LOKA” LAITINEN ON POISSA, MUTTA ”LOKANAINEN” ON ELOSSA

Laitisesta riittää juttua, joka ei suinkaan ollut ”lokaa”.

https://oikeamedia.com/o1-166100

http://historiajatkuu.blogspot.com/2021/09/tamminiemen-pesanlikaajat-dokumentti.html

ÄLYLLINEN EPÄREHELLISYYS Ohisalon totaalinen osaamattomuus

https://alkonkassalla.blogspot.com/2020/11/ohisalon-totaalinen-osaamattomuus.html

Löydetty täältä

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2021/10/huolestunut-ministeri-ja-alyllinen.html

Älyllinen epärehellisyys. Se on Wikipedian mukaan sellaisen näkökulman kannattamista, jonka itse tietää vääräksi tai harhaanjohtavaksi, sellaisen asian puolesta puhumista, jota puhuja ei tiedä todeksi, ja jonka todenperäisyyttä hän ei ole vaivautunut tarpeellisessa määrin selvittämään sekä oleelliseksi tiedettyjen seikkojen tietoista kertomatta jättämistä.

28.9.2021

KIVIHIILI JA ELOKAPINA

SISÄMINISTERI MARIA OHISALO SALLII KOTIMAISTEN TERRORISTIEN TIHUTYÖT

EUROOPPA TURVAUTUMASSA HÄDISSÄÄN KIVIHIILEEN

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/eurooppa-turvaumassa-nyt-hadissaan-kivihiileen-helsingin-paatos-sulkea-hanasaaren-voimala-2023-peruttava/

Sitten otsikkoon. Päättäjät ovat ympäri Eurooppaa paniikinomaisesti yrittämässä nyt estää sähkön hinnan nousun, jonka välitön syy on johtunut nopeasta maakaasun hinnan noususta. Ainoaksi todelliseksi keinoksi estää sähkön hinnan nousu The National News’n mukaan on nyt lisätä kivihiilen polttoa

”Mikäli tuleva talvi on Euroopassa kylmä, ei ole mitään takeita, että saamme sähköä riittävästi pohjoismaisilta sähkömarkkinoilta. Balttiasta ja Venäjältä maksimituontikapasiteetti on 2500 MW, mutta ei ole takeita, että saamme tätä määrää sähköpulan iskiessä laajalti eri maihin sieltäkään. Olemme Euroopassa pussin perällä ja Euroopan kantaverkkoyhdistyksen Entso-E vuosiraporteissa on jo vuosikaudet kiinnitetty huomiota Suomen suureen sähköntuontitarpeeseen kylmällä säällä.”

Viitteet

https://www.thenationalnews.com/business/energy/2021/09/24/europes-energy-crisis-a-switch-back-to-coal-is-on-the-cards/

https://energiavirasto.fi/documents/11120570/13026619/S%C3%A4hk%C3%B6n+toimitusvarmuus+vuonna+2020.pdf/

http://maplesotho.cbroderick.me/wp-content/uploads/annual-report-2016-ENTSO-E.pdf

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1197800

https://www.defmin.fi/files/2256/pahasti_poikki_2012.pdf

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/government-considers-temporary-nationalisation-of-energy-companies-to-stop-collapse-b1923264.html?

https://www.ipcc.ch/sr15/

SISÄMINISTERI MARIA OHISALO SALLII KOTIMAISTEN TERRORISTIEN TIHUTYÖT

https://oikeamedia.com/o1-165900

Kysyttiin siitä, mitä mieltä Ohisalo on siitä, että Elokapina yllyttää kouluissa nuoria lainvastaiseen toimintaan ja suunnittelee katkaisevansa liikenteen Mannerheimintiellä 10 päiväksi. Ohisalo kieltäytyi tuomitsemasta laittomuuksia.

Onko siis Elokapina-porukalla oikeus terrorisoida yhteiskuntaa?

”Seurasin Sanna Ukkolan ohjelmaa Alfa-TV:stä, jossa haastateltiin sisäministeri Maria Ohisaloa. Ukkola tenttasi Ohisaloa kiitettävän terhakkaasti. Ohisalon esiintyminen oli kuin madon kiemurtelua koukussa. Kysyttiin siitä, mitä mieltä Ohisalo on siitä, että Elokapina yllyttää kouluissa nuoria lainvastaiseen toimintaan ja suunnittelee katkaisevansa liikenteen Mannerheimintiellä 10 päiväksi.

Ohisalo kieltäytyi tuomitsemasta laittomuuksia. Suomessa on kuulemma oikeus osoittaa mieltä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että on oikeus terrorisoida muuta yhteiskuntaa. Ilmeinen syy tuohon Ohisalon vaiteliaisuuteen on, että Elokapina ajaa sellaisia asioita, joita vihreät kannattavat. Aivan kuin Elokapina olisi vihreiden militantti katutoiminnan siipi? Vaikea ymmärtää, että sisäministeri ei voi kehottaa kaikkia noudattamaan lakia? Samassa haastattelussa hän julisti, että rikoksia pitää ehkäistä ennalta.

Haastattelussa todettiin, että poliisin määrärahat ovat kriisissä ja poliisien määrä on laskemassa. Sisäministeriä eli poliisiministeriä asia ei tuntunut kiinnostavan. Poliisien määrä pienenee, vaikka se on jo paljon pienempi kuin vertailukelpoisissa naapurimaissa. Poliisille ollaan kyllä työntämässä vihreiden mieliteemoja, esimerkiksi eri lailla ajattelevien vaientamista ja ”vihapuhetutkintoja”.

27.9.2021

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sai hallituskumppanit vihreissä ja vasemmistoliitossa takajaloilleen tyrmäämällä maatalouden päästövähennystavoitteet.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/hallituksessa-repesi-uusi-riita-jos-keskusta-ei-tata-ymmarra-kannattaa-alan-ihmisten-pikkuhiljaa-nousta-kapinaan-sita-vastaan/0433b2d9-b5a0-42f0-b367-f91f4a8133d6

ILMASTOTOIMET KUKA KAIKEN MAKSAA?

Suomalainen veronmaksaja senkin maksaa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hjallis-harkimo/suomalainen-veronmaksaja-senkin-maksaa/

”Hosumalla ei koskaan synny mitään hyvää.

Nyt se nähdään energiakriisinä. Sähkön ja lämmön hinta nousee täysin ennakoimatta ja kuka tämän touhun maksaa?

Sinä sen maksat eli suomalainen veronmaksaja.

Heti alkuun on sanottava, että olen hyvin huolissani ilmastonmuutoksesta. Kyse on siitä, että miten ja millä vauhdilla tähän haetaan ratkaisuja ja kuka kaiken maksaa.

Ensi talvena maksamme korkeampia sähkölaskuja muiden virheistä johtuen. Saksa luopui ydinvoimasta aivan liian hätiköiden. Iso osa sähköstä siellä joudutaan nyt tuottamaan Venäjän maakaasulla. Ja Putin on pannut siihen nyt 6O prosenttia lisää hintaa. Myyjän markkinat. Saksan ei olisi pitänyt alistua tähän. Uuden liittokanslerin ensimmäisen päätöksen pitäisi olla ottaa lisäaikaa ydinvoimalle kuten Ruotsi teki. Sanovat paikalliset vihreät ihan mitä tahansa”.

Suomi joutunut Euroopan sähkökriisiin mukaan – tilanne yhtä sekava kuin A-Talkin keskustelu

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/suomi-joutunut-euroopan-sahkokriisiin-mukaan-tilanne-yhta-sekava-kuin-a-talkin-keskustelu/

”Presidentti Niinistökin on valitettavasti yhtynyt YK:n pääsihteerin Guterresin johdolla niihin, jotka vakavissaan puhuvat ilmastokriisistä ja ilmastohätätilasta. Kannattaa katsoa ulos niin kuin entisen meteorologin ja havainnoida, mitä siellä säässä ja ilmastossa todella tapahtuu: Ei mitään, mitä ei ole aina tapahtunut.

Globaali lämpötila laski vuoden alkupuoliskolla jo lämpötilapaussin 2000-2014 tasolle ja jäänyt tämän tason tienoille. Tosin valtamedia ei sitä uutisoi. Jos tuleva talvi onkin vaihteeksi normaali tai jopa kylmä, niin Euroopassa tulee pula sähköstä, tai itse asiassa on jo. Sähkön hinta on käväissyt Euroopassa jo hetkittäin kolminkertaisena normaaliin hintaan verrattuna.”

Ilmastokunnianhimo

https://riikkapurra.net/2021/09/24/ilmastokunnianhimo-eu-ja-saksan-vaalit/

”Unohda jo korona, nyt tulee ilmasto! Nimenomaan ilmastonmuutoksen vastainen taistelu on se teema, jonka siivellä seuraava yhteisvastuullinen, tulonsiirtoihin ja velkaan perustuva paketti meille syötetään. EU:n liittovaltiokehitys ottaa ilmastopaketin myötä aimoharppauksia.

Mutta eipä Suomessa kukaan muu kuin perussuomalaiset kanna huolta EU:n liittovaltiokehityksestäkään – itsemääräämisoikeutemme rapautumisesta ja kasvavista kustannuksista.

Myöskään metsiemme kohtalo ei ole vielä selvä. Bryssel haluaa hyötyä hiilinieluistamme ja määritellä puolestamme, mitä tarkoittaa lahopuu ja mikä on sopivan kokoinen avohakkuu. Pääministeripuolueen varassa lepää paljon. Toivottavasti Sanna Marin haluaa Euroopassa puolustaa metsiämme, suomalaista työtä ja teollisuutta, hyvinvointimme perustaa, eikä uhraa niitä ”historian oikealla puolella” olemiseen.

Kouluissa ja yliopistoissa jalansijaa saava Elokapina on jälleen asettunut makoilemaan Helsingin kaduille missionaan pelastaa maailma ilmastonmuutokselta yksi naurettavuus ja häiriö kerrallaan. Valitettavasti identiteettipoliittiset lapsellisuudet saavat vahvistusta myös Suomen hallituksesta”.

Hallitus moittii EU:ta liian tiheistä muutoksista uusiutuvan energian säätelyssä

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008286619.html

Eurooppa on ajautumassa suuriin ongelmiin, kun ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyvää sääntelyä viedään eteenpäin paljon nopeammin kuin mihin olemassa oleva teknologia on valmis.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008277105.html

Ministeri Jari Leppä sanoo ”ei” maatalouden päästövähennys­tavoitteelle

https://www.hs.fi/talous/art-2000008275925.html

Mitä öljyn jälkeen?

https://www.hs.fi/talous/art-2000008277105.html

Ilmastonmuutoksen torjunta voi viedä Euroopan isoihin ongelmiin.

Merten toiminta hiilinieluina, tutkimusta lisätään

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/merten-toiminta-hiilinieluina-tutkimusta-lisataan/

Valtamerien jääpeitteiden määrä ei uhkaavana pidettyä ilmaston lämpenemistä tue

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/valtamerien-jaapeitteiden-maara-ei-uhkaavana-pidettya-ilmaston-lampenemista-tue/

Ilmastohölmöily lisää rakentamisen kustannuksia. Talvi on tulossa rakennusalallekin

Mutta nyt ilmastohölmöily tuottaa kustannuslisää vielä uudellakin tavalla.  Käyn asiaa läpi puolivalmisteryhmittäin

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/ilmastoholmoily-lisaa-rakentamisen-kustannuksia-talvi-on-tulossa-rakennusalallekin/

Jää nähtäväksi, koska kansalta katkeaa selkäranka.

https://blogit.perussuomalaiset.fi/matti-henttunen/jaa-nahtavaksi-koska-kansalta-katkeaa-selkaranka/

”Näin on, ilmastoaktivistit käyttävät usein sanoja peruuttamaton ja vakava, ja nyt on viimeinen hetki jne. Kyse on vaikeasta hermostollisista oireista, ja on syytä mennä lääkäriin. Sääli näitä, levittävät hermoilussaan sairautta nuorempiin, joita on säälittävää katsoa ja kuunnella, ovat sairaiden ihmisten propagandan uhreja.

”Vihreämme hehkuttavat ilmastotekona sitä, kun Norja ostaa turve eiku öljyntuotantorahoilla sähköautoja kansalaisilleen. Vihreämme eivät hyväksy sitä, että Suomi ostaisi öljy eiku turvetuotantorahoilla sähköautoja suomalaisille. Vaan vaatii lakkauttamaan turvetuotannon. Turve on uusiutuva polttoaine Ruotsissa. Terveisiä viherkahjouden riivaamasta Suomi-Hölmölästä”.

Ei olisi tuulivoimaa ilman öljyä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ei-olisi-tuulivoimaa-ilman-oljya/

Loistavaa settiä, Riikka Purra!

https://blogit.perussuomalaiset.fi/johanna-sirn-kaplas/loistavaa-settia-riikka-purra/

Ottelussa ”Kiinan päästöt vs. Suomen päästöt” kisataan täysin eri sarjassa. Kiina alusmaineen (lue: Afrikka) päästää päivässä saman kuin Suomi vuodessa. Silti Suomea ja tavallisten suomalaisten elämää pyritään kurjistamaan Vihreiden ja Sdp:n ajamalla päästörahastuspolitiikalla, ja uusilla verotuskeksinnöillä. Miksi? 

Hallitus edistää ruuhkamaksuja ja suunnittelee työpysäköinnin verottamista – ”Kaikkia autoilijoita koskeva työntekemisen sakkovero, joka erityisesti kohdistuisi pieni- ja keskituloisiin”

Elokuussa 2021 globaali lämpötila aleni

https://roskasaitti.wordpress.com/2021/09/14/elokuussa-2021-globaali-lampotila-aleni/

”Jälleen Nasa on pävittänyt GISTEMP-taulukkoaan, jossa on globaalien kuukausikeskilämpötilojen lukemat. Arvot ovat poikkeamina vuosien 1951…1980 vastaavista kuukausilämpötiloista ja esitetty sadasosa-asteissa. Ja kuten otsikosta voi päätelläkin, viimeisin taulukkoon lisätty kuukausi on elokuu 2021.

Elokuu 2021 oli n. 0,1 astetta viileämpi kuin edeltävä heinäkuu. Sen näkee kohtuulisesti tuosta kuvasta 1.

Kuvasta 2 näkee ehkä helpommin tämän ja edellisen vuoden kuukausien eron kuin kuvasta 1. Tammi-helmikuussa ero on ollut puolen asteen tienoilla, nyt se on pienempi

Kaikkiaan elokuu mukaan lukien tämän vuoden alkupuolisko on ollut n. 0,25 °C viileämpi kuin edellinen vuosi vastaavina kuukausina.

Kuvassa 3 näkyy, missä päin maapallolla on ollut suhteellisesti lämmintä elokuussa ja missä tavallista kylmempää. Pohjoisella pallonpuoliskolla tavallista viileämpää on ollut vain Alaskan pohjoispuolisella Jäämerellä, kun taas Etelänavalla on ollut hyvinkin paljon kylmempää kuin tavallisesti tähän aikaan vuodesta.

La Niñan uudelleenkäynnistys pitänee loppuvuoden sen verran viileänä, ettei ainakaan kuukausikohtaisia globaaleja lämpöennätyksiä ole luvassa. Mieluummin menee loputkin kuukaudet alle edellisen vuoden arvojen, jos pitää veikata”.

KUVAT yllä olevassa linkissä.

2,7 astetta (sisältää yli 70 kommenttia)

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arialsio/27-astetta/

Yle uutisoi taas, että katastrofi tulee, ilmasto lämpenee kokonaista 2,7 astetta. Suomeen on tulosssa Milanon lämpötila. Kaikki haluavat välttyä ilmaston muutokselta, no ehkä minua ja muutamaa lukuun ottamatta.

Keinot jolla ilmastonmuutosta yritetään ja on yritetty jo vuosikymmeniä taltuttaa ovat jääneet torsoiksi. Ja nyt koronan aiheuttama lentoliikenteen väheneminen ei ole juurikaan auttanut, vaikka juuri lentoliikennettä on suuresti syytelty.

Myöskään mikään päästökauppa ei ole näkynyt ilmastonmuutoksessa. Raha jota päästökaupan varjolla kerätään ei päädy ilmaston viilentymisen edistämiseen vaan sillä kuitataan syömävelkoja tai eletään yli varojen.

Euroopassa suurin osa hiilidioksidipäästöistä syntyy energian tuotannosta, joten päästökaupan vaikutukset näkyvät selvästi energian hinnassa. Hiilidioksidin päästöoikeuden hinta nostaa sähkön tuotantoon käytettävän hiili- ja kaasuvoiman kustannuksia, eli tekee niistä vähemmän kannattavaa. No päästökaupan kannattavuuden vähennys maksatetaan kuluttajilla ja mikään ei muutu artisti vain maksaa itsensä kipeäksi.

Onhan se hölmöläisten hommaa, kun päästökauppa nostaa hintoja ja asiakkaalla ei ole vara ostaa, niin Keskuspankki tekee tyhjästä rahaa ja sitä jaetaan liikenteeseen ja näin taas talous elpyy, ilmasto vain ei siitä viilene, mutta joku vetää päästökaupparahaa välistä.

22.9.2021

VIHERVASEMMISTON IDEOLOGIA VAHINGOITTAA SUOMALAISTA HYVINVOINTI-YHTEISKUNTAA TALOUDELLISESTI (ILMASTOHÖMPPÄ JA ELINTASOSURFFARIT)

Ilmastohömppä Suomessa on koomista

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/emailjuuso/ilmastohomppa-suomessa-on-koomista/

”YK on julkistanut tilannekatsauksen ilmastotoimien edistymisestä globaalisti. Raportti on tarkoitettu loppuvuoden kokoukseen Glasgow’ssa.

Meillä vain unohdetaan polkiessa fillarilla hankien keskellä ja sähköautoihin säästäessä, ettei toimillamme ole mitään merkitystä vaan lähinnä taloudellista haittaa itsellemme.

YKn etäkokoukseen eivät edes viitsineet osallistua mm suurten ilmaston muuttajien päämiehet Intiasta, Brasiliasta ja Kiinasta.

Edellistä taustaa vasten ovat suomalaisten päästötalkoot ja elokapinat yhtä tyhjän kanssa.”

Elintasosurffarit ja -golfarit jääköön rajan taakse

https://blogit.perussuomalaiset.fi/piia-kattelus-kilpelinen/elintasosurffarit-ja-golfarit-jaakoon-rajan-taakse/

”Säätäkäämme laki, kuten Tanskassa. Laki mahdollistaa vastaanottokeskusten sijoittamisen Euroopan ulkopuolelle. Turvapaikanhakijat asuisivat hakemuksen käsittelyn ajan keskuksissa, joiden sijaintimaahan he saisivat jäädä asumaan, mikäli turvapaikka myönnetään. Tanskaan turvapaikanhakijat eivät pääsisi. Jos hakemus hylätään, turvapaikanhakijan on poistuttava myös maasta, jossa vastaanottokeskus sijaitsee. Tanskalaiset ovat suorastaan neroja, eivät päästä elintasogolfareita enää edes eteiseen.

Ruotsissa tänä keväänä sosiaalidemokraattijohtoinen hallitus suorastaan kehuskeli uuteen maahanmuuttolakiin tehdyillä tiukennuksilla ja kysyttäessä pääministeri Stefan Löfvenin kantaa Afganistanin tilanteeseen, vakuutti Löfven, että vuoden 2015 tapahtumat eivät tule toistumaan eikä Ruotsi tule enää ottamaan vastaan yhtä suurta määrää turvapaikanhakijoita.

Suomessa ikävä kyllä sisäministeripuolue vihreitä kiinnostaa vain kannabisksen pössyttelyn salliminen ja huumehaittojen vähättely. Sosiaaliturvan väärinkäyttäjiä he suorastaan vaativat tänne lisää”.

EU sanoo autetaan lähellä, mutta Pekka ei ymmärrä!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jariekilpinen/eu-sanoo-autetaan-lahella-mutta-pekka-ei-ymmarra/

Ilmaisen elämisen vuoksi Suomeen tulee vaikka miljoonia ihmistä, mutta mistä rahat? Turvallisuus?

Suomessa on turvattomuus lisääntynyt holtittoman maahanmuuton vuoksi. Suomi ei voi auttaa kaikkia – Suomi velkaantuu!

Valaksi ei ole järkevää auttaa ja lähettää varojamme muihin maihin, kun itsekin tarvitsisimme varamme.

Voisiko katsoa välillä mitä suomalaisten tarpeet ovat? Turvallisuus on erittäin tärkeää ja siitä on puutetta.

Kuitenkin #vihervassarihallitus päätti vähentää poliisin resursseja ja voimavarat vähenevät.”

”EU:kin päätti että autetaan lähellä: Tiistaina julkistettu EU-maiden yhteinen julkilausuma linjaa, että Afganistanin pakolaisia autetaan lähimaissa.

Pekka poika se vaan kintaalla viittaa EU:lle, kun vaan voi raijata tänne maahantulijoita ja koko hallitus on hiljaa!”

USA ja Kiina ovat jo nettohiilinieluja kasvukaudella

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/usa-ja-kiina-ovat-jo-nettohiilinieluja-kasvukaudella/

Kyseenalaisella hiilipäästölistalla kärkipaikkaa pitävät Kiina (28 %) ja USA (15 %) ovat jo satelliittimittausten perusteella hiilineutraaleja kasvukaudella.

https://climate.nasa.gov/news/2915/the-atmosphere-getting-a-handle-on-carbon-dioxide/

Myös maataloustoiminnan vaikutukset näyttävät muuttuvan, hän sanoo. Kesällä Yhdysvaltojen keskilännessä tiedemiehet näkevät voimakkaan hiilidioksidin imeytymisen maataloustoimintaan. Samaa havaitaan Itä- ja Etelä-Aasiassa. Hiilidioksidin voimakas imeytyminen kaikkialla Kiinassa poistaa kaikki paitsi ohuen fossiilisten polttoainepäästöjen rantaviivan, ja Keski-Kiina toimii nyt hiilidioksidin nettonieluna kasvukauden aikana.”

Maataloustoiminta on muuttunut viime vuosikymmeninä intensiivisestä viljanviljelystä laidunkiertojärjestelmäksi, missä laiduntavat eläimet ovat 90 % ajasta  vapaina laitumilla. Jo kuudessa vuodessa viljanviljelystä köyhtynyt maaperä muuttuu voimakkaaksi hiilinieluksi laidunnuksen ansiosta.

https://phys.org/news/2015-05-farmland-boost-carbon-sequestration.html

[”Havaitsimme, että viljelysmaan muuttaminen rotaatiolaidunnusjärjestelmiksi voi lisätä maaperän orgaanista ainesta ja parantaa maaperän laatua paljon nopeammin kuin aikaisemmin luultiin järjestelmässä, joka ylläpitää elintarviketuotantoa”, sanoi tutkimuksen johtava kirjoittaja Megan Machmuller, joka työskenteli kolmen vuoden projektissa tohtorikoulutettavana UGA:n Odumin ekologisessa koulussa. Hän on nyt tutkijatohtori Coloradon osavaltion yliopistossa.]

More information: ”Emerging land use practices rapidly increase soil organic matter” Nature Communications 6, Article number: 6995 DOI: 10.1038/ncomms7995HIILINIELUT (MARKKU KULMALA: AEROSOLIT)

https://yle.fi/uutiset/3-11818355

Kasvien yhteyttäminen eli fotosynteesi on valo­kemiallinen reaktio, jossa kasvit muodostavat aurinko­energian avulla hiili­dioksidista ja vedestä sokeria ja happea. Sivu­tuotteena syntyvät hiilivedyt ovat aerosolien lähtökohtia.

Nämä hiilivedyt hapettuvat ilmakehässä ja muodostavat aerosolihiukkasia eli pienhiukkasia, jotka muodostavat pilvipisaroita ja myöhemmin pilviä.

Nämä puolestaan tehostavat hajasäteilyä, jonka lisääntyminen lisää fotosynteesiä. Tämä kokonaisuus lisää maksimissaan 80 prosenttia hiilinielujen ilmastovaikutuksia.

Mekanismi on olemassa ja se on mitattu Hyytiälässä, missä mittalaitteet kattavat maaperän ja metsän päästöt ja hiilinielut tarkasti. Parhaillaan selvitetään, onko mekanismi ympäri maailmaa samanlainen, koska missään muualla ei ole mitattu näitä kaikkia asioita samanaikaisesti ja riittävän pitkään.

Satelliiteista signaalia ei välttämättä nähdä, mutta havainto voidaan mahdollisesti todentaa myös maapalloa kiertävistä satelliiteista.

Päästään Markku Kulmalan lempiaiheeseen: metsien vaikutukseen. Kulmalan matkat Venäjälle johtuvat juuri metsistä. Jos Siperian metsät sitovat yhtä paljon hiiltä kuin Hyytiälässä on mitattu, niin vaikutus on valtava.

– Jos sama määrä hiilidioksidia neliömetriä kohti sitoutuisi Siperiassa, ja koska sieltä Siperiasta löytyy helpohkosti miljoona neliökilometriä, niin siitä voi laskea, kuinka suuri potentiaali on, Kulmala sanoo.

AEROSOLIT https://www2.helsinki.fi/fi/tutkimus/tutkimuksen-huiput/siteeratuimpia-tutkijoita/siteeratuimpia-tutkijoita-geotieteet

Vuosituhannen vaihteessa Kulmala ensin loi teorian, että ilmakehässä on oltava 1–3 nanometrin kokoisia molekyyliklustereita ja hiukkasia. Sitten hän todisti niiden olemassaolon ja sen, että ne merkittäviltä osin koostuvat fotosynteesin sivutuotteena syntyvistä orgaanisista aineista.

Metsät tuottavat tällaisia aerosoleja. Aerosolit toimivat pisaroiden tiivistymiskeskuksina ja edesauttavat pilvien syntymistä. Pilvet puolestaan heijastavat auringonvaloa takaisin avaruuteen ja viilentävät näin ilmastoa.

Näistä lähtökohdista Kulmala kehitti teorian ilmastonmuutoksen ja metsien takaisinkytkentämekanismista eli että metsät hidastavat ilmastonmuutosta. SMEAR II -asemalla tehtyjen tutkimusten avulla hän on osoittanut teorian todeksi.

Mekanismi on seuraava: Kun ilmakehän hiilidioksidipitoisuus lisääntyy, myös yhteyttäminen lisääntyy. Yhteyttämisen sivutuotteena syntyy entistä enemmän hiilivetyjä, jotka reagoivat ilmakehässä ja muodostavat varsin pysyviä aerosolihiukkasia. Hiukkaset toimivat tiivistymiskeskuksina pilville, jotka sirottavat auringonvaloa takaisin avaruuteen.

Aerosolihiukkasten määrän kasvaessa sironta voimistuu myös alailmakehässä. Kimpoilun seurauksena havunneulaset, jotka ovat latvuksen alapuolella, saavat osakseen enemmän fotoneita ja pystyvät näin yhteyttämään entistä enemmän, mikä sitoo hiilidioksidia ilmakehästä ja tuottaa yhä lisää aerosolihiukkasia.

Maatalouden ilmastovaikutuksia mitataan Helsingissä – "Toivomme, että maatalousympäristöt muuttuisivat hiilen lähteestä hiilinieluiksi"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/maatalouden-ilmastovaikutuksia-mitataan-helsingin-toivomme-etta-maatalousymparistot-muuttuisivat-hiilen-lahteesta-hiilinieluiksi/8240968#gs.bb2rxo

Täällä mitataan kasvihuonekaasujen päästöjä eli kaikkien kolmen kaasun, hiilidioksidin, metaanin ja dityppioksidin päästöjä tästä nurmelta, kertoo Helsingin yliopiston maaperä- ja ympäristötieteen professori Mari Pihlatie.

Me toivomme, että maatalousympäristöt muuttuisivat lähteestä nieluiksi. Tarvitaan tietoa jokapäiväisestä ja jokatuntisesta hiilen vaihdosta ja siitä, miten olosuhteet vaikuttavat. Eikä puhuta pelkästään hiilidioksidin vaihdosta. Myös muut kasvihuonekaasut ovat tärkeitä, esimerkiksi dityppioksidi voi olla hyvin merkittävä lannoituksen yhteydessä, toteaa Pihlatie.ILMASTOHISTORIAALMASTONMUUTOKSET OVAT LUONNOLLISTA VAIHTELUAILMASTON KYLMENEMISET JA LÄMPENEMISET LUONNOLLISTA VAIHTELUA

Pohjois-Afrikassa (erityisesti Saharassa) on tapahtunut lukuisia ilmaston muutoksia tuhansien vuosien kuluessa, kuivat kaudet ja sadekaudet ovat vaihdelleet ja väestöt ovat joutuneet vaihtamaan asuinalueitaan. Näitä (usein äkillisiä) vaihteluita on kutsutta ”Afrikan pumpun” aikaansaannokseksi.

Keskiajan lämpökauden katkaisi alueelliset ja äkilliset maanpinnan ja merien kylmenemiset sekä sen seurauksena jäätymiset.

Noin tuhat vuotta sitten lämpötilat laskivat yhtäkkisesti niin, että jopa Niili (Egyptissä) jäätyi noin vuonna 1010 ( toisen kerran historiallisena aikana). Genesaretin järvi, joka on noin 200 m merenpinnan alapuolella, on makeavetisenä lienee jäätynyt nopeasti ”lähes pohjamutia myöten”. Siitä on seurannut luultavasti katastrofi ainakin kaloille.

Arkeologit ovat löytäneet järven pohjasta jopa Stonehengeä suurempia ihmisten tekemiä rakennelmia. Ne ovat tosin rakennettu jo tuhansia vuosia (3000-4000) sitten joko kuivan kauden maalle tai luonnonmullistuksen seurauksena järveen joutuneena.

Myös muualla maapallolla havaittiin (1000-1200) yht`äkkisiä kylmenemisiä, jotka sitten lopulta (välillä lämmeten) johtivat ns. pieneen jääkauteen. Myös viikingit joutuivat luopumaan ”vihreästä saarestaan” Grönlannista kylmenemisen takia.

Sitten noin 1700-luvulta lähtien lämpötilat alkoivat hitaasti kohota kohti nykyistä ”lämpökautta”. Lämpenemistä on siis jatkunut jo noin 300 vuotta ilman äkkinäisiä kylmenemisiä (kuten voimakkaasti vaikuttaneet Niilin ja Genesaretin jäätymiset ja niiden aiheuttamat ”pikku katastrofit”).

.AURINGON VAIKUTUS RATKAISEVA

Maapallon tai ainakin ihmiskunnan tuhoutumisella pelottelevat suomalaiset sekopäät (CAGW-hörhöt) voittavat jo maya-intiaanien (toteutumattomat) maailmanloppu-ennustukset.

Nämä ”ääri-ilmasto-uskovaiset” ovat peloissaan siitä syystä, että auringon alhainen aktiivisuus (syklin 24 vähäinen auringonpilkkujen määrä) ennustelee viilenevää, jopa ns. Maunderin minimin kaltaisia ”pikku jääkauden” kylmiä aikoja. Pakko siis paukuttaa päätään ennen kuin maapallo viilenee!

Nämä samat sekopäät kuvittelevat, että auringon sähkömagneettinen säteily eli TSI (Total Solar Irradiance) on ainoa Auringon ja planeetta Maan välisen vuorovaikutuksen mekanismi. Voi pyhä yksinkertaisuus, miten he kuvittelevat kusettavansa suomalaisia viheruskovaisia (ja muitakin).

Nämä suomalaiset ilmastohörhöt (tai paremmin ilmaistuna ”hiilihörhöt”) keräävät sivustoilleen vain ”konsensustieteilijöiden” TSI-tutkimuksia, joiden mukaan auringon vaikutukset 1900-luvun ilmaston lämpenemiseen ovat vain 0.1 Celsius-astetta.

Kaikki aurinkofyysikoiden ja astrofyysikoiden muita tuloksia (auringonpilkkujen vaikutuksia) ei oteta huomioon, koska ne eivät sovi heidän uskontonsa opinkappaleisiin.

VIILENEMINEN?

Venäläinen tutkija Habibullo Abdusamatov ennustaa, että uusi jääkausi on tulossa. Hän on varma, että Maata odottaa poikkeuksellinen kylmä helteen sijaan.

Abdusamatov ennustaa Themsen, Seinen ja Reinin jäätymistä. Tutkijan mukaan 2000-luvun keskellä tilanne on sama kuin vuosina 1645-1715, kun kylmyyden, nälän ja maahanmuuton vuoksi Pohjoismaiden väestö oli huomattavasti vähentynyt.

Abdusamatov on seurannut auringon aktiivisuutta. Auringon aktiivisuus vaihtelee 11- ja 200-vuotisen auringonpilkkujakson mukana.

Abdusamatovin mukaan nyt 200-vuotinen jakso on koittanut, kun Maa saa vähemmän energiaa.

Tällä hetkellä Maa saa maailman merten keräämää lämpöä. Mutta jo vuodesta 2014 asti sää kylmenee huomattavasti ja vuoteen 2055 mennessä kylmyys on pahimmillaan.

Abdusamatovin mukaan ilmastonmuutos teoria ei ole saanut tieteellistä vahvistusta.

Alarmistitutkijat eli ne, jotka pelottelevat (”ihmisen aiheuttamalla”) maapallon kiihtyvällä lämpenemisellä (taatakseen tutkimustensa rahoituksen ja pelastaakseen maineensa) , ovat siis ilman kokeellista todistetta: kasvihuoneteorian aiheuttama lämpeneminen perustuu vain ja ainoastaan oletuksiin, kuten vesihöyryn ja pilvien aiheuttamaan ”lisälämpenemisen”, hiilidioksidin vähäisen lämpöenergian pidätyskyvyn vahvistamiseksi, sekä säteilyfysiikan ”pakotteisiin”.ILMASTOUSKOVAISTEN VÄITTÄMÄT OVAT PELKKIÄ OLETUKSIA.

”Pakotteet” eli maasta takaisin lähteneen ir-säteilyn virittämät CO2-molekyylit eivät lähetä emissiosäteilyä ”ylös ja alas” niin kuin alarmistit väittävät, vaan makroskooppisessa molekyylijoukossa sekundäärisäteily tapahtuu kaikkiin kolmiulotteisen avaruuden suuntiin (lämmittäen siis ympäröivää ilmaa ”tasapuolisesti”), lämmön siirtyessä ainesiirron (konvektion) mekanismilla ilmavirtausten (ja termodynamiikan lakien) pakoittamana, pääsääntöisesti tietysti ilmakehässä ylöspäin eli kohti kylmempää!

Unohduksiin (on alarmisteilta jäänyt) myös täysin termodynamiikan lait (saksankielellä pääsäännöt): maapallo ei eristetty tai suljettu systeemi; energian ja aineenkin siirtyminen ilmakehän eri kerroksien ja avaruuden välillä on sallittu avoimessa systeemissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että alarmistien hehkuttama (auringosta tulevan ja planeetta Maasta poistuvan energian) ”tasapaino” järkkyy yksinkertaisesti siten, että maapallo luovuttaa ylimääräisen (auringosta peräisin olevan) lämmön ilmakehän ylimmille kerroksille ja ulkoavaruuteen.

Sitä paitsi, maapallon kovan kuoren alla oleva sula kiviaines eli tulikuuma magma purkautuessaan (tulivuoret ja mannerlaattojen liike toistensa suhteen eli laattateknotiikka) tuo lisää lämpöä meriin, mikä taas lämmittää ilmakehää. Esimerkkejä vaikkapa Islannin kuumat lähteet ja merten alaiset supertulivuoret sekä Yellowstonen (todella pelottava) kansallispuiston joka 600 000 vuoden välein purkautuva supertulivuori. Edellisestä purkautumisesta onkin kulunut suunnilleen tuo mainittu aika.

Lämpöä (ilmakehään) saadaan siis Auringosta ja maan kuoren alta. Kyllä siinä ihmisen toiminta on pikku tekijä!

https://tekniikanmaailma.fi/aurinko-saavuttaa-suuren-minimin-vuosisadan-puoleenvaliin-mennessa-kertoo-tutkimus-voi-hidastaa-ilmaston-lampenemista/

https://ilmasto.wordpress.com/2008/05/06/kohu-uutinen-ipccn-tutkijoilta-ilmasto-ei-lampene-lahivuosina/

http://www.ilmastofoorumi.fi/tiedostot/Ilmastoseminaari_timo-niroma.pdf

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201802102200733979

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/2979354

HISTORIAA: PROFESSORIT JUDITH CURRY ja ATTE KORHOLA

ILMASTOTUTKIJA, PROFESSORI JUDITH CURRY:

https://www.google.com/search?q=hiatus+judith+curry&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiR1puzvfvnAhVkwqYKHXwJCxY4MhD8BSgBegQICxAD&biw=1920&bih=916

https://www.google.com/search?q=judith+curry+ilmastonmuutos&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjTytPPvvvnAhXgycQBHYk5BdIQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=916

https://judithcurry.com/2019/08/22/climate-change-whats-the-worst-case/

Lämpenemisen pysähtyminen tai hidastuminen on aito tieteellinen ongelma

Atte Korhola:

Uutisen mukaan "jotkut skeptikot ovat väittäneet ilmaston lämpenemisen pysähtyneen..."

Haluaisin korostaa että kyllä kysymyksessä on ihan aito tieteellinen ongelma, jolle parhaillaan monet ilmastotutkijat etsivät selitystä. CO2-pakkotteen ja arvioidun ilmastoherkkyyden perusteella globaalin pintalämpötilan olisi pitänyt nousta 2000-luvulla vähintään 0,2 astetta lisää, mutta näin ei ole tapahtunut.

Ongelmaan ovat paneutuneet muiden muassa IPCC:n 2007 raportin WG1:n johtokirjoittaja Susan Solomon et al. Science-lehden tänä vuonna ilmestyneessä artikkelissaan (Science 327, 1219, 2010), jossa he kirjoittavat:

"However, the trend in global surface temperatures has been nearly flat since the late 1990s despite continuing increases in the forcing due to the sum of the well-mixed greenhouse gases (CO2, CH4, halocarbons, and N2O), raising questions regarding the understanding of forced climate change, its drivers, the parameters that define
natural internal variability (2), and how fully these terms are represented in climate models".

Syyksi lämpötilojen tasoittumiselle Solomon et al. esittivät stratosfäärin vesihöyryn vähentymistä.

Stephen E. Schwartz kumppanaineen on puolestaan esittänyt lämpötilojen tasoittumisen syiksi joko yläkanttiin estimoitun ilmastoherkkyyden tai aerosolien viilentävän vaikutuksen.

Kaikkiaan porukan artikkeli Why Hasn’t Earth Warmed as Much as Expected? Journal of Climate 23: 2453-2464 (2010) on mielenkiintoista luettavaa.http://www.co2-raportti.fi/?heading=Vuodesta-2010-tulossa-enn%C3%A4tysl%C3%A4mmin&page=ilmastouutisia&news_id=2799

STRATOSFÄÄRIN ILMIÖITÄ. Stratosfäärissä (sekä sen ja troposfäärin sekoittuneessa väli-ilmakehässä) vesihöyryn pitoisuuden pieneneminen hidastaa lämpenemistä (warming) kun enemmän lämpösäteilyä (infrared) pääsee avaruuteen. Vesihöyryn lisääntyminen puolestaan lisää lämpenemistä. Tulivuoren purkauksessa syntynyt rikkidioksidi (SO2) hapettuu rikkihapoksi (H2SO4), ja muodostuneet vaaleat aerosolit heijastavat auringonsäteilyä takaisin avaruuteen (viilentävä vaikutus).

Susan Solomon:

Stratospheric water vapor concentrations decreased by about 10% after the year 2000. Here we show that this acted to slow the rate of increase in global surface temperature over 2000–2009 by about 25% compared to that which would have occurred due only to carbon dioxide and other greenhouse gases. More limited data suggest that stratospheric water vapor probably increased between 1980 and 2000, which would have enhanced the decadal rate of surface warming during the 1990s by about 30% as compared to estimates neglecting this change. These findings show that stratospheric water vapor is an important driver of decadal global surface climate change.

TIIVISTELMÄ [vesihöyry on voimakkain kasvihuonekaasu eli lämmönsitoja]

Stratosfäärin (yläilmakehän) vesihöyrypitoisuudet pienenivät noin 10% vuoden 2000 jälkeen. Näytämme tutkimuksessamme, että tällä oli hidastava vaikutus globaaleiden pintalämpötilojen nousunopeuteen ajanjaksolla 2000-2009,  arviolta 25%, verrattuna siihen miten lämpötilat olisivat voineet kohota pelkästään hiilidioksidin ja muiden kasvihuonekaasujen vaikutuksesta.

Data, joskin rajoitetumpi, antaa ymmärtää, että stratosfäärin vesihöyrypitoisuudet kasvoivat 1980-2000 välisenä aikana, mikä olisi nostanut pintalämpöjen nousunopeutta 1990-vuosikymmenellä arviolta 30%, verrattuna siihen, ettei tätä muutosta olisi tapahtunut.

Nämä tutkimustulokset osoittavat, että stratosfäärin vesihöyrypitoisuus on merkittävä ilmastodraiveri (ajava voima) vuosikymmenjaksoisessa ilmastonmuutoksessa.

TOTUUS ILMASTON LÄMPENEMISESTÄ ON VAIKEA KYSYMYS

ESIMERKKI FIN-VALTAMEDIAN HYSTERIAUUTISISTA (LUE VALEUUTISISTA)

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/etelamanner-sulaa-ennatysvauhtia-ja-ennatyslampotiloja-mitataan-mtv3-kyseessa-hysteriauutiset/

”Olen ottanut tähän alkuun kaksi MTV3:n uutista. Koska ne olivat ehkä eniten ilmastohysterian puolelle menneitä. Varmaan uutisia on ollut muissakin medioissa, mutta MTV3 on ainakin ”kunnostautunut” uutisaiheiden liioittelussa ja suoranaisessa harhaanjohtamisessa erittäin hyvin”.

Suomen Ilmatieteen laitos (FMI) on jo useiden vuosien ajan ”kouluttanut” valtamedian toimittajia siitä, miten ”uutisia” ilmastonmuutoksesta on kirjoitettava.

Yllä oleva blogikirjoitus kertoo, että propaganda-koulutus on mennyt hyvin perille!

Lopputulos on, että jälleen kerran on tehty uutisia, jotka ovat niin vahvasti viety ohi todenmukaisuuden, että niitä voisi nimittää myös valeuutisiksi. Mutta tämähän ei ole uutta ilmastonmuutosuutisissa”.

Asioiden pitäminen oikeassa suhteessa ei ole helppoa IPCC:n lietsoman hysterian keskellä. IPCC on aiemmin arvioinut, että täysin hillitsemättömänä ilmastonmuutos maksaisi maapallolle 60 vuodessa 0,2–2 prosenttia bruttokansantuotteesta. Se ei olisi maailmanloppu.

IPCC vaatii maapallon keskilämpötilan nousun rajaamista 1,5 asteeseen teollistumista edeltäneeseen aikaan verrattuna. Nordhausin laskelmat osoittavat, että vaatimus on sekä taloudellisesti että käytännössä mahdoton.

IPCC:n raportti arvioi nollapäästöjen saavuttamisen kustannukset pahasti alakanttiin. Fossiilisista polttoaineista saadaan edullisesti tehokasta energiaa. Vihreä energia ei ole pääosin vieläkään kilpailukykyistä.

Radikaalimmat tavoitteet – kuten 1,5 asteen rajaovat epärealistisia. Jo yrittäminen maksaisi maltaita.

Hiilipäästöjen pakkovähennyksistä pitää luopua, kunnes uudet energianlähteet lunastavat lupauksensa. Resurssit tulee keskittää ratkaisemaan teknologiavaje, joka tekee fossiilisista polttoaineista luopumisen kalliiksi. Vain aidot läpimurrot laskevat vihreän energian hintaa.

Ilmastopoliittisesti tehokkainta olisi osoittaa vihreän energian tutkimukseen ja kehitykseen sata miljardia euroa vuodessa.

Se on IPCC:n linjaa paljon halvempi ratkaisu. Maailmanlaajuista sopimista ei tarvita. Mahdollisuudet hillitä ilmastonmuutosta paranisivat suuresti.

HIILIJALANJÄLKI: IHMISTEN TURHA SYYLLISTÄMINEN

Hiilijalanjälki on turhaa ihmisten syyllistämistä – ei riipu kenenkään päätöksistä, aiheuttaako ilmastonmuutos katastrofin vai ei, kaikkein vähiten suomalaisten

https://www.satakunnankansa.fi/a/201280988

Puheet teollistuneen ihmiskunnan aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä on isottelua. Maapallon historiassa on ollut kylmempiä, jopa jääkausiksi kutsuttuja, ja lämpimämpiä vaiheita riippumatta siitä, oliko ihminen jo kehittynyt vai ei”.[Maapallon ilmastohistoria: https://www.tapionajatukset.com/35689 ]”Olemassa olevan tutkimustiedon mukaan nämä ilmaston vaihtelut eivät ole aina olleet selvässä riippuvuussuhteessa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kanssa. Vaihtelut elävät omaa elämäänsä ja johtunevat eri syistä.

Viime aikoina on tilastojen mukaan ja käytännössäkin tapahtunut lievää lämpenemistä jo pienestä jääkaudesta (300 vuotta sitten) lähtien ja varmaan jatkuu edelleen riippumatta siitä, paljonko me kuritamme itseämme ja talouksiamme laskeskelemalla hiilijalanjälkiä.

Ympäristöministerimme rehvasteli joitakin aikoja sitten tavoitteena olevan, että Suomi on hiilivapaa johonkin vuoteen, muistaakseni 2050, mennessä. Jos koko maailma pyrkii samaan ja onnistuu tavoitteissaan, maapallo on pian kuollut planeetta.

Useat ilmastonmuutoksen nimissä tehdyt toimenpiteet ovat perusteltuja, vain peruste on ollut kyseenalainen. Ei ihminen pysty muuttamaan maapallon ilmastoa, mutta kovin helposti pilaamaan oman elinympäristönsä ilman”.

Ihmiskunnan suurin ongelma on todella ihmisten aiheuttama. Yhden eläinlajin, ihmisen, rajaton lisääntyminen niin, että maapallon resurssit eivät riitä. Tämän ihmiskunnan suurimman ongelman ratkaisemiseksi ei tunnu löytyvän varoja eikä puolestapuhujia vain päivittelyä”.

AIHEESTA LISÄÄ

https://www.tapionajatukset.com/35902

https://www.tapionajatukset.com/35840

https://www.tapionajatukset.com/35688

https://www.tapionajatukset.com/40923