Share |

ILMASTO 2021

VUODEN 2021 ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VIRALLISET MITTAUSTULOKSET (toukokuuhun saakka)

Kuitenkin, ensin juttu USARIN PUHEENVUOROSTA, jossa aihetta käsitellään.

Hesarin mukaan Exxon on vinouttanut ilmastoviestintää – entäs Hesari?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/hesarin-mukaan-exxon-on-vinouttanut-ilmastoviestintaa-entas-hesari/

Hesari paahtaa ilmastokriisiviestintää täysin palkein. Tällä kertaa he ovat tarttuneet Harvardin tutkijoiden Naomi Oreskesin ja Geofferey Supranin tekemään tutkimukseen Exxonin harjoittamasta ilmastoviestinnästä. Nämä kaksi tutkijaa ovat tunnettuja äärialarmisteja, joiden mukaan ihmiskunta on tuhon partaalla ilmastonmuutoksen myötä.

[Exxon-juttu ei kuulu käsittelyyni, ainoastaan lämpötilojen OIKEAT mittaustulokset]

ILMASTO_2021_2.PNG

Kuva 2 esittää viimeaikaista lämpötilakehitystä. Montako uutista olette nähneet Hesarissa tai muissakaan ykkosmedioissa, että lämpötila on pudonnut rajusti lämpötilapaussin 1998-2014 tasolle? En ole nähnyt ainuttakaan. Kaikki kuukausittaiset lämpötilaennätykset Taka-Hikiässäkin kelpaa medialle. Ilmastoa seuraaville on ehkä tuttu juttu, että IPCC:n tieteen mukaan hiilidioksidin vuosittainen nousu n. 2,5 ppm aiheuttaa lämpötilan nousua vain 0,02 astetta.

Kuvaa 2 katsellessa herää tietenkin kysymys, että miksi lämpötila ei noussut vuosina 1998-2014? Hiilidioksidipitoisuus on noussut tasaisesti, vihreä käyrä. Tai miksi lämpötila putosi 0,6 astetta muutamassa kuukaudessa? Minulla on niihin vastaukset ja olen niitä esittänyt näilläkin palstoilla. Lyhyesti syyt lämpötilamuutoksiin vuoden 2014 jälkeen: super El Nino 2015-16 ja sen jälkeen suuri lyhytaaltoisen auringosta peräisin olevan säteilyn voimakas kasvu ja viime kuukausina sen lasku. Ihmisellä ei ole näihin mitään osuutta.

KUVAN 2 lähde löytyy täältä

http://www.drroyspencer.com/2021/05/uah-global-temperature-update-for-april-2021-0-05-deg-c/

ILMASTO_2021_4.PNG

The Version 6.0 global average lower tropospheric temperature (LT) anomaly for April, 2021 was -0.05 deg. C, down from the March, 2021 value of -0.01 deg. C.

http://www.drroyspencer.com/

Ja myös täältä http://www.climate4you.com/

ILMASTO_2021_5.gif

Global monthly average lower troposphere temperature since 1979 according to University of Alabama at Huntsville (UAH), USA. The cooling and warming periods directly influenced by the 1991 Mt. Pinatubo volcanic eruption and the 1998 El Niño, respectively, are clearly visible. Reference period 1991-2020. Last month shown: April 2021. Last diagram update: 7 May 2021.

http://www.climate4you.com/

HESARI on lehti, jossa ei haluta kertoa ilmaston lämpötilojen mittaustuloksista. Viralliset mittaukset nimittäin kertovat aivan muusta kuin Hesarin kirjoitukset. Toinen mahdollisuus on tietenkin se, etteivät toimittajat ymmärrä alla esittämistäni käppyröistä tuon taivaallista (saati sitten maallista!).

VIRALLISTEN MITTAUSLAITOSTEN TULOKSIEN ANALYSOINTI (2020)

GLOBAALIEN LÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET vuonna 2020

https://www.tapionajatukset.com/39581

ALAILMAKEHÄN JA MAAPALLON PINNAN ILMAN MITTAUSTULOKSET

ESIMERKIT yo. Lähteestä:

KUVA

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/UAH_TEMP_CO2_JAN_2020_2.jpg

Globaalien lämpötilapoikkeamien (UAH, satelliitti, alailmakehä) ja CO2-pitoisuuksien korrelaatio vuosina 1980-2020. Positiivinen korrelaatio 1980-2002. Vuodesta 2002 lähtien vuoteen 2020 mennessä ei havaita positiivista korrelaatiota (siis että hiilidioksidi lämmittäisi ilmastoa). Vallitsee ns. lämpönousupaussi eli ilmaston lämpenemisen keskeytyminen tai tauko (pause tai hiatus), siitä huolimatta, että CO2-pitoisuudet ilmakehässä ovat tuonakin aikana jatkuvasti ja tasaisesti nousseet.

KUVA

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/HADCRUT_PINTA_DEC_2019.gif

Globaalit lämpötilapoikkeamat maapallon pinta-alueella (HadCRUT4, UK) osoittavat nekin, että lämpönousupaussi vallitsee vuosina 2003-2013. Merkittävä lämpötilojen nousu tapahtui viime vuosisadalla, erityisesti vuosina 1985-2003.

JOHTOPÄÄTÖKSET: ILMASTO 2020 https://www.tapionajatukset.com/40922

ILMASTO CLIMATE

https://www.tapionajatukset.com/41004

24.5.2021

EIJA-RIITTA KORHOLA: TURPEEN TARINA

http://www.korhola.com/lang/fi/2021/05/turpeen-tarina/

LYHENNELMÄ ERINOMAISESTA TARINASTA

Tarinani turpeen uusiutuvuudesta selittää, miksi nyt on tehty kansalaisaloite sen saamiseksi uusiutuvien listalle. Kerran niin meinasi käydä.

Marraskuussa 2000 Euroopan parlamentti hyväksyi turpeen uusiutuvaksi sen vuotuisen kasvun osalta.

Mitä sitten kävi? Ajatus turpeen uusiutuvuudesta kaatui kuitenkin neuvostossa tammikuussa 2001 Suomen sitä vastustaessa.

Miksi Suomi kaatoi sen?

Yksi syy oli, että vihreillä oli ympäristöministerin salkku tuolloisessa Lipposen hallituksessa. He vihasivat ydinvoimaa ja turvetta yhtä paljon.



Turve on ollut Suomelle todella tärkeä energiavara. Se on ainoa merkittävä polttoaineemme, ja sitä on enemmän kuin raakaöljyä Norjalla. Periaatteessa olemme siis energiamahti. En kuitenkaan ajatellut muutosesitykselläni mitään massiivista käyttöä.

Niin kauan kuin ylipäätään jotain poltetaan energiaksi, turpeella on järkevä rooli, joka parantaa palamistulosta. Turpeen ja biopolttoaineiden yhteispoltto vähentää hiukkaspäästöjä ja estää kattilakorroosiota: useissa voimalayksiköissä käytetään turvetta yhdessä biopolttoaineiden, erityisesti puun kanssa, koska seospoltossa kattilan lämmönsiirtopinnat kestävät korroosiota paremmin kuin muita biomassoja poltettaessa. Noin 30 prosentin turvelisäys biomassapohjaiseen polttoaineeseen vähentää hiukkaspäästöjä jopa kolmannekseen.

Turve on yksi asia, joka havainnollistaa vihreän politiikan ristiriitaisuutta. Naiivin osaoptimoinnin vallassa maamme hyvinvointia ajetaan yksisilmäisesti alas, saavuttaaksemme mitä? Maineen? Se ei lämmitä talojamme eikä ruoki lapsiamme.

USARIN KESKUSTELUSTA

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eija-riitta-korhola/turpeen-tarina/

”Tosiasiat tulivat erittäin hyvin esiin. Faktoilla vain ei taida olla suurta merkitystä, kun kyse on siitä, että vihreän ajatusmaailman mukaan maailma pitää pelastaa, että lämpötila ei nouse 1,5 astetta vuodesta 1750 mitattuna. Takaraja tuolle 1,5 asteelle sanotaan olevan n. vuodessa 2030 tai jossain niillä paikkeilla. Kun aikajana on noin lyhyt, on itse asiassa ihan sama, mitä poltetaan, josta tulee hiilidioksidia, jos se pystyisi tuon nousun aiheuttamaan. Turve on tuossa globaalissa mittakaavassa olematon tekijä, niin kuin ylipäätänsä Suomen osuus. Kyse on vihreästä ideologiasta, joka on irtaantunut maapallon pinnasta jo aika päiviä sitten”.

Eija-Riitta Korhola Kokoomus Helsinki

Eija-Riitta Korhola on clean techiin ja energiaan keskittyvä hallitusammattilainen ja filosofian tohtori, joka on väitellyt ilmastopolitiikasta. Vuosina 1999-2014 hän toimi europarlamentaarikkona ja 2006-2010 Kokoomuksen varapuheenjohtajana. Korhola johtaa kansainvälistä ihmisoikeusjärjestö First Step Forumia ja on toiminut mm. Kirkon Ulkomaanavun säätiön hallituksessa ja HelsinkiMission valtuuskunnassa. Hän on Japanin hallituksen perustaman ilmastofoorumi ICEFin johtoryhmän jäsen.

Ilmastohistorian muutos voi tapahtua tänäänkin?

https://roskasaitti.wordpress.com/2021/05/24/ilmastohistorian-muutos-voi-tapahtua-tanaankin/

https://wattsupwiththat.com/2021/05/21/epa-disappears-the-1930s-drought-and-heat-wave-climate-data/

https://wattsupwiththat.com/2019/09/06/the-gestalt-of-heat-waves/

WUWT-sivustolla uudessa artikkelissa kerrotaan miten EPA:n esitys menneisyyden helleaalloista on muuttunut (Linkki). Tuon artikkelin kommenteista löytyy myös linkki parisen vuotta vanhaan artikkeliin (Linkki), jossa alkuperäinen lämpöaaltoindeksikuvaaja on näkyvissä.

Ilmastopolitiikka systemaattisessa harhassa

https://oikeamedia.com/o1-160200

Arviot siitä, paljonko maapallon ilmasto on lämmennyt ja mikä on ihmisen vaikutus siihen, vaihtelevat. Vallitsevan käsityksen mukaan ilmasto olisi lämmennyt keskimäärin noin asteen ("likely range of" 0,8–1,2°C) esiteolliseen aikaan verrattuna ja suurin osa lämpenemisestä johtuisi ihmisen toiminnasta.

Ilmastohistoriassa on kuitenkin selviä merkkejä lämpimämmistä jaksoista kuin nykyinen. Jääkauden päätyttyä vain muutama tuhat vuotta sitten lämpötilan arvioidaan kohonnen huomattavasti nykyistä lämpenemistä nopeammin.

Pohjois-Euroopassa on todettu olleen merkittävästi lämpimämpää kuin nykyään. Grönlannissa lämpötila ilmeisesti nousi jopa 5-7 astetta vain muutamassa vuosikymmenessä.

Niin sanottu roomalainen lämpökausi ajanlaskun alussa ja keskiajan lämpökausi viime vuosituhannen alussa näyttävät ollen yhtä lämpimiä elleivät lämpimämpiä kuin nykyinen kausi. Nämä lämpöjaksot ovat tapahtuneet ilman ihmisen vaikutusta.

Nykyistä ilmastonmuutosta on tutkittu vuosikymmeniä, mutta varmuutta lämpenemisen syistä ei ole. Suurin epävarmuus liittyy edelleen ihmistoiminnan vaikutukseen.