Share |

ILMASTO (SYKSY 2019)

_________________________30.10.2019

ILMASTOKIIHKOILIJOIDEN USKONNOLLIS-SÄVYTTEISET VÄITTEET TIETEEN VASTAISIA. WMO:n PÄÄSIHTEERI JA PITKÄAIKAINEN ILMASTOTUTKIJA PETTERI TAALAS TYRMÄÄ ELOKAPINA-AKTIVISTIEN VÄITTEET ILMASTON LÄMPENEMISEN KAUHUKUVISTA

Elokapina haluaa kolmea asiaa: totuudenmukaista tietoa ilmastonmuutoksesta, sitovan lainsäädännön hiilineutraaliuden saavuttamiseksi vuoteen 2025 mennessä sekä tätä tavoitetta valvovan kansalaisista ja tutkijoista koostuvan elimen.

Suomen hallitus haluaa, että hiilineutraalius saavutetaan vuoteen 2035 mennessä. Tämä on maailmanlaajuisesti hyvin kunnianhimoisena pidetty ilmastotavoite.

Elokapinan mukaan hiilineutraalius pitäisi kuitenkin saavuttaa jo kuudessa vuodessa. Elokapinalaiset eivät halua määritellä tarkemmin, miten tavoite saavutettaisiin käytännössä.

”Haluamme asettaa tavoitteen, emme tapella siitä, miten siihen päästään”, sanoo lahtelainen taiteilija Kaisa Karekallas.

Elokapinan logo on tiimalasi, joka viestii ilmastotoimien kiireellisyydestä. Liikkeen sivuilla sanotaan, että on vain kuukausia aikaa muuttaa suuntaa ennen kuin on liian myöhäistä.

WMO:n PÄÄSIHTEERI JA ILMASTOTUTKIJA PETTERI TAALAS TYRMÄÄ ELOKAPINA-AKTIVISTIEN VÄITTEET

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006289844.html

Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteerin ja pitkäaikaisen ilmastotutkijan Petteri Taalaksen mukaan tälle väitteelle ei ole vankkoja tieteellisiä perusteita.

”Tällaisia kauhukuvia saattaa syntyä, eikä se ole mielestäni reilua.”

Hänen mukaansa ilmastonmuutoksen etenemisessä on kyse harmaan eri sävyistä. Ilmastonmuutos etenee seuraavina vuosikymmeninä, ja näkymä muuttuu harmaammaksi.

”Mutta kuinka harmaaksi, se riippuu siitä, miten hyvin päästötavoitteisiin päästään. Mustaa tulevaisuutta ei ole laskentamallien perusteella näköpiirissä.”

Taalas näkee Elokapinan kaltaisten liikkeiden synnyn osoituksena siitä, että ihmiset ovat tiedostaneet ilmastonmuutoksen riskit ja turhautuneet päättäjien ilmastotoimiin. Toisaalta radikaaleja liikkeitä ruokkivat hänestä myös tutkijat.

Taalas sanoo, että osa tutkijoista on halunnut dramatisoida ilmastonmuutokseen liittyvää tutkimusta esimerkiksi puhumalla siitä, että maailma on siirtymässä epävakaaseen tilaan ja uhkana on maailmanloppu. Hänen mukaansa tällaiset päätelmät ovat vahvasti liioiteltuja eikä niille löydy todisteita.

Taalas on huomannut radikaalimpien äänten nousun myös omassa työssään.

”Kun näistä asioista ruvettiin puhumaan enemmän 1990-luvulla, ilmastoskeptikoiden hyökkäykset olivat varsin reippaita. Nyt ne äänet ovat vaimentuneet ja on enemmän tätä toista laitaa.”

Taalaksen mukaan pitää muistaa, ettei ilmastonmuutoksen ratkaiseminen tapahdu ihan päivässä.

”Ilmassa on myös toivon merkkejä. Asia on nyt tiedostettu paremmin kuin koskaan aikaisemmin sekä päätöksentekijöiden että yksityisen sektorin keskuudessa. Peliä ei ole missään tapauksessa menetetty.”

YLEN PÄÄTOIMITTAJA JOUKO JOKINEN: ”USKONNOLLISSÄVYINEN KIIHKO HUOLESTUTTAA”

Ylen päätoimittaja halusi juttuja ”ilmastonmuutoksen epäilijöistä”, some nousi takajaloilleen – ”Uskonnollis­sävytteinen kiihko huolestuttaa”

https://www.hs.fi/nyt/art-2000006290101.html

”Tänään olen seurannut aika omituista Twitter-’keskustelua’, jossa olen jotenkin osapuoli, vaikka minulla ei ole ilmastonmuutokseen erityisen voimakasta näkemystä”, kirjoitti päätoimittaja Jouko Jokinen ja moitti keskustelua uskonnollissävytteisestä kiihkosta.

---------------------------------------------------------------------------

14.10.2019

SANA ”ILMASTONMUUTOS” EI TARKOITA PELKÄSTÄÄN ILMASTON LÄMPENEMISTÄ.

Monelle voi tulla yllätyksenä, että sanalle on kaksi toisistaan poikkeavaa määritelmää. Ilmastoaktivistien, median, YK:n, monien talousmahtien, sekä poliitikkojen käytössä ilmastonmuutoksella viitataan vain ihmisen toiminnassa ilmaan vapautuvan hiilidioksidin aiheuttamaan oletettuun katastrofaaliseen ilmaston lämpenemiseen.

Ilmastofoorumi ry paheksuu luonnontieteen vastaisia opetusmateriaaleja

Luonnontieteessä ilmastonmuutos tarkoittaa ilmaston lämpenemistä, ilmaston viilenemistä, sekä nopeita että hitaita muutoksia.

https://www.ossitiihonen.com/2019/10/13/ilmastofoorumi-ry-paheksuu-luonnontieteen-vastaisia-opetusmateriaaleja/

Ilmastonmuutoksella voidaan tarkoittaa myös muutoksia ilmakehän koostumuksessa, tai muissa ilmasto-olosuhteissa, lähtien siitä ajasta kun maapallo sai ilmakehän 4,5 miljardia vuotta sitten.

Ilmastonmuutos on määritelty YK:n artiklassa, EU:n asetuksessa ja Suomen ilmastolaissa, joissa se on rajattu käsittämään vain ihmisen osuus. Juuri tämän määritelmän mukaan on laadittu IPCC:n tehtävänkuva.

Suomen Ilmastolaki rajaa ilmastonmuutoksen samalla poliittisella, ei tieteellisellä, merkityksellä Suomen ilmastopaneelin tehtävänkuvaan.

Kansalaisjärjestö Ilmastofoorumi ry on saanut kansalaisilta paljon palautetta, että luonnontieteen vastaisten materiaalien käyttö lisääntyy kouluissa.

Materiaaleissa käytetään usein sanalle ilmastonmuutos vain sen poliittista määritelmää, jossa luonnolliset syyt on suljettu pois ja ainoana syynä ilmastonmuutoksiin esitetään ihmiskunnan vaikutus.

Monelle voi tulla yllätyksenä, että sanalle on kaksi toisistaan poikkeavaa määritelmää. Ilmastoaktivistien, median, YK:n, monien talousmahtien, sekä poliitikkojen käytössä ilmastonmuutoksella viitataan vain ihmisen toiminnassa ilmaan vapautuvan hiilidioksidin aiheuttamaan oletettuun katastrofaaliseen ilmaston lämpenemiseen.

Ilmastofoorumi ry vaatii, että koulujen opetuksessa käytetään yli sata vuotta käytössä ollutta tieteellistä ja arkijärjen mukaista määritelmää, jossa ilmastonmuutokselle on muitakin syitä kuin ihminen.

Ilmastofoorumi ry:n hallituksen puolesta
Pasi Matilainen
puheenjohtaja

Ilmastofoorumin web-sivut: https://ilmastofoorumi.fi/
Ilmastofoorumin Facebook: https://www.facebook.com/groups/ilmastofoorumi/

11.9.2019

YMPÄRISTÖREALISTIN KÄSIKIRJA

https://www.suomenperusta.fi/content/uploads/2019/06/Ymp%C3%A4rist%C3%B6realistin-k%C3%A4sikirja-PDF.pdf

ESIPUHE

https://www.suomenperusta.fi/julkaisu/ymparistorealistin-kasikirja/

”Meillä on enää kymmenen vuotta aikaa pelastaa maapallo!”, ”Maailma tuhoutuu, jos lihansyöntiä ei lopeteta!” tai ”Tuo on polkupyöräkommunismia!”.  Ympäristökeskustelua käydään liikaa tunteella. Näkökulmat ovat usein yksipuolisia ja ratkaisuiksi tarjotaan kuhunkin kysymykseen kerrallaan vain yhtä viisasten kiveä.

Pelastukseksi tarjotaan milloin lihan syönnin lopettamista, polttomoottorien kieltämistä tai autoiluun ja asumiseen liittyvien verojen kiristämistä. Suomelta vaaditaan maailman kunnianhimoisimpia ympäristötoimia – välittämättä kuitenkaan toimien vaikutuksista maan talouteen tai edes siihen edistävätkö nämä haluttuja tavoitteita.

Marko Hamilon ja Simo Grönroosin toimittama artikkelikokoelma Ympäristörealistin käsikirja tarjoaa ympäristökeskusteluun tunteisiin vetoavan populismin vastapainoksi faktoja ja suhteellisuudentajua. Kirjaan kirjoittavat toimittajien lisäksi fysiikan tohtori Tiera Laitinen, vapaa toimittaja Matti Hukari, valtiotieteen tohtori Heikki Koskenkylä, tietokirjailija Rauli Partanen, erikoislääkäri Mikko Paunio, päätoimittaja Matias Turkkila sekä tekniikan tohtori ja entinen kansanedustaja Eero Paloheimo.

Suomen Perusta -ajatuspaja toivoo, että tämä teos antaa lukijalle sekä uutta tietoa että uusia näkökulmia ilmasto- ja ympäristöasioista.

Teräviä analyyseja ympäristöpolitiikasta

https://oikeamedia.com/o1-120309

Ilmastoahdistuksella ja ilmastopaniikin lietsonnalla on nähdäkseni myös selvä vasemmistoretorinen tehtävänsä. Ilmastonsuojelu ja vasemmistolainen ajatteluperinne nojaavat samaan metafysiikkaan, toisin sanoen globaaliin, yliyksilölliseen ja kaikkia ihmisiä ylirajaisesti pakottavaan politiikkaan, jolla syyllistetään aiheettomasti myös syyttömiä ihmisiä ja hyvällä ympäristösuhteella toimivia valtioita. Turkkilan mukaan itsensä rankaisemisesta on tehty jonkinlainen hyve, jolla signaloidaan moraalista poseerausta ja yritetään näytellä parempia ihmisiä.

Turkkila kiinnittää huomiota vihreiden poliitikkojen häpeämättömän räikeään kaksinaismoralismiin, joka ilmenenee viehtymyksenä matkustamiseen ja erityisesti lentomatkailuun. Outi Alanko-Kahiluoto ja Maria Ohisalo ovatkin jo näyttäneet esimerkkiä tekemällä ympäristöteon, jättämällä autonsa kotiin ja kiitämällä lentokoneiden nokassa pitkin ja poikin Japania sekä Etelä-Amerikkaa huvimatkoillaan tai ympäristöseminaareissaan”.

TIETEELLISIÄ ARTIKKELEITA, JOTKA EIVÄT TUE TARINAA IHMISEN SYYLLISYYDESTÄ ILMASTONMUUTOKSEEN

Nature- ja Science-lehdissä julkaistuja tieteellisiä artikkeleita, jotka eivät tue tarinaa ihmisen syyllisyydestä ilmastonmuutokseen

https://www.ossitiihonen.com/2019/09/03/nature-ja-science-lehdissa-julkaistuja-tieteellisia-artikkeleita-jotka-eivat-tue-tarinaa-ihmisen-syyllisyydesta-ilmastonmuutokseen/

TÄÄLLÄ VIELÄ LISÄÄ TIETEELLISIÄ TUTKIMUKSIA (kun olet ensin lukenut ylä-linkistä löytyvät noin 50 NATURE- JA SCIENCE lehdistä löytyvää tieteellistä artikkelia)

1350+ Peer-Reviewed Papers Supporting Skeptic Arguments Against ACC/AGW Alarmism

http://www.populartechnology.net/2009/10/peer-reviewed-papers-supporting.html

ILMASTO-OPIN TIEDEFILOSOFINEN ANALYYSI

”Törmäsin netissä suomalaisen filosofin Reijo Siipolan tuoreeseen tutkielmaan ’Onko IPCC:n Ilmasto-oppi tiedettä?’, jossa hän analysoi vallitsevaa ilmasto-oppia, sen tieteellisiä perusteita ja uskottavuutta”.

https://www.ossitiihonen.com/2019/09/10/ilmasto-opin-tiedefilosofinen-analyysi/

Sekä analyysi, että johtopäätökset ovat karua luettavaa. Joitain poimintoja alla.

…tieteellisen tiedon edustajana esiintyy YK:n hallitustenvälinen ilmastopaneeli, IPCC. Se ei kuitenkaan ole tiedeyhteisö, vaan poliittinen elin. Tuo seikka herättää kysymyksen, onko Ilmasto-oppi lainkaan tiedettä.

IPCC:on kampanjoinut Ilmasto-oppinsa levittämiseksi tieteenä

kaikkeen maailmaan. Koska tuo poliittinen paneeli ei ole tiede-

yhteisö, on aiheellista tutkia onko sen Ilmasto-oppi tiedettä, vai

jotain muuta. Näin tehdään 20.8.2019 julkaistussa tutkielmassa:

Onko IPCC:n Ilmasto-oppi tiedettä vai historiallinen

välttämättömyys? Kirjoitus aukeaa linkistä: bit.ly/IPCCoppi

Sitra rikkoo lakia kannustamalla ilmastolakkoilemaan

https://www.ossitiihonen.com/2019/09/08/sitra-rikkoo-lakia-kannustamalla-ilmastolakkoilemaan/

YLE, Helsingin Sanomat ja muu valtamedia valehtelevat meille kuvilla

https://www.ossitiihonen.com/2019/09/06/yle-helsingin-sanomat-ja-muu-valtamedia-valehtelevat-meille-kuvilla/

PETTERI TAALAS (maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri):

ILMASTONMUUTOS EI OLE MAAILMANLOPPU, KUTEN SUOMEN MEDIA ON PELOTELLUT JA AIHEUTTANUT KANSALAISILLE ILMASTOAHDISTUSTA

Dr Mikko Paunio

Dr Mikko Paunio is a Finnish public health specialist and an adjunct professor in general epidemiology at the University of Helsinki. He is the author of the paper Save The Oceans – Stop Recycling Plastic.

https://www.conservativewoman.co.uk/appalling-lies-of-the-climate-cultists/

Pari kommentia Mikon kirjoitukseen

The General-Secretary of the World Meteorological Organization (WMO) says that the alarmist narrative on climate change has gone off the rails and criticised the news media for provoking unjustified anxiety.

The Greens want to kill industry by taxing it to death in the name of CO2. But the result will be the death of MILLIONS.

Mikon kirjoitus suomenkielellä: https://oikeamedia.com/o1-120000

Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas tuomitsi pari päivää sitten Talouselämän haastattelussa mm. ilmastonmuutoksen hillinnällä perustellun kielteisen suhtautumisen lapsiin ja ilmastouskonnon.

1. https://www.conservativewoman.co.uk/appalling-lies-of-the-climate-cultists/Greta Thunberg ja Sydämen asioita2. http://leostranius.fi/2019/08/greta-thunberg-ja-sydamen-asioita/?fbclid=IwAR38yhwBR-IG4URzoIU6d33P43V9Wh00As86jktyK3OEcrmRuireUSwkKq83. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5880221/4. https://www.thegwpf.org/better-for-health-to-ignore-the-climate-movement/5. https://www.thegwpf.org/ipcc%e3%81%8c%e4%b8%bb%e5%bc%b5%e3%81%99%e3%82%8b-%e5%81%a5%e5%ba%b7%e4%be%bf%e7%9b%8a%e3%81%af%e6%9c%ac%e5%bd%93%e3%81%8b%ef%bc%9f/6. https://www.who.int/globalchange/181008_the_1_5_healthreport.pdf7. https://www.thegwpf.org/content/uploads/2018/05/Paunio-EnergyLadder.pdf8. http://documents.worldbank.org/curated/en/512861468313533832/Environmental-health-and-child-survival-epidemiology-economics-experiences

--------------------------------------------------------------------

6.9.2019

PETTERI TAALAS (WMO:n PÄÄSIHTEERI): MAAILMANLOPPUA EI TULE!

Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri tyrmää Suomen ilmastokeskustelun ”Ei tästä maailmanloppua tule”

Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas pitää suomalaista ilmastokeskustelua yliampuvana. Hän kertoo näkemyksestään Talouselämä-lehden haastattelussa.

Vastikään jatkokaudelle valittu pitkän linjan ilmatieteen asiantuntija ei näe perusteita maailmanlopun ennusteille, joita on nyt liikkeellä yhä enemmän.

”Ei tästä maailmanloppua tule, maailma vain muuttuu harmaammaksi. Osalla planeetasta elinolot muuttuvat vaikeammiksi, mutta ihmisiä on elänyt vaikeissakin oloissa”, Taalas sanoo.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/290002-te-maailman-ilmatieteen-jarjeston-paasihteeri-petteri-taalas-tyrmaa-suomen

Ilmastoguru Petteri Taalas: Ilmastonmuutos ei ole vielä riistäytynyt käsistä, mutta keskustelu siitä on – ”Siinä on uskonnollisen ääriliikkeen piirteitä

Taalaksen mukaan suomalainen keskustelu ja uutisointi ilmastonmuutoksesta on kääntynyt jo liian ahdistavaksi.

”Suomen mediailmapiiri on ollut huolta lisäävä

Lue koko Taalaksen haastattelu Talouselämästä.

ILMASTONMUUTOS: https://www.uusisuomi.fi/aiheet/ilmastonmuutos

https://www.uusisuomi.fi/raha/289588-st1n-mika-anttonen-pelkaa-katastrofi-kehittymassa-syyna-sahkoautoilu

Energiayhtiö St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen pelkää, että sähköautoilun takia maailmalla on kehittymässä akkukatastrofi.

”Nyt puhutaan paljon Amazonin metsäpaloista ja sademetsien häviämisestä, mutta myös Afrikassa hakataan paljon metsää, kun uusia kobolttikaivoksia avataan.”

MUOTIBISNES SAASTUTTAA

Muotibisnes saastuttaa enemmän kuin lento- ja laivaliikenne yhteensä.

Virolainen muotisuunnittelija ja ympäristöaktivisti Reet Aus esittää hätkähdyttävän ajatuskuvion: muotiteollisuuden muuttaminen ympäristöystävälliseksi vaatisi vain kourallisen ihmisiä.

https://yle.fi/uutiset/3-10934933

Uusiokäyttö ja kierrätys eivät ole sama asia

Reet Aus itse on tehnyt uusiomuotia 2000-luvun alusta. Hänen töitään on esillä myös 5. syyskuuta alkavan Helsinki Design -viikon päätapahtumapaikalla Erottajan Palatsissa, entisessä Tullihallituksen talossa.

Aus muistuttaa myös, että uusiokäyttö ja kierrätys ovat kaksi aivan eri asiaa.

Uusiokäytössä hyödynnetään jo olemassa olevaa materiaalia ja luodaan siitä suunnittelun avulla jotain uutta. Kierrätyksessä käytetään jätemateriaalia, joka prosessoidaan ja siitä tehdään uutta lankaa ja kangasta.

Kierrätys on siten paljon pidempi ja monimutkaisempi prosessi, ja vie enemmän resursseja.

Epäily on vain tervettä ihmisyyttä.

°Alestalo
Lämpenemisen pysähtyminen yli kymmeneksi vuodeksi samalla, kun hiilidioksidin pitoisuus ilmakehässä on koko ajan kasvanut, on kuitenkin ollut ilmastotutkijoille sikäli nolo tilanne, ettei sille ole löytynyt vakuuttavaa selitystä. Yrityksistä ei ole ollut pulaa.°

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/meri-yllatt...

http://lassilappalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/280455-ilmasto-lampiaa-vai-lampiaako

--------------------------------------------------------

30.8.2019

FMI-TUTKIMUSPROFESSORI: ILMASTOENNUSTEET OVAT EPÄTÄYDELLISIÄ ( silti media revittelee maailmanlopun otsikoilla)

Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Ari Laaksonen: llmastoennusteet ovat ongelmallisia ja mallit ovat epätäydellisiä

https://www.ossitiihonen.com/2019/08/29/ilmatieteen-laitoksen-tutkimusprofessori-ari-laaksonen-llmastoennusteet-ovat-ongelmallisia-ja-mallit-ovat-epataydellisia/

Lainaus yllä olevasta

”Törmäsin juuri keskusteluun, jossa Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori suoraan kertoo ilmastoennustamisen vaikeuksista. Kyseessä oli keskustelu ENSO:sta, joka on El Niño–Southern Oscillation, eli Tyynenmeren eteläisen merivirran vaihtelu. Otsikkokuva on tästä ENSO:sta.

Miksi tämä asiantuntijoiden keskuudessa itsestäänselvyys ongelmista ja epävarmuuksista ennustamisessa on merkittävää? Siksi, että valtavirran tutkimusyhteisö ei sitä esille tuo ja media revittelee maailmanlopun otsikoilla”.

YLE: ILMASTONMUUTOS JA LIHANHIMO SYTYTTÄVÄT METSÄPALOJA?

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/08/miksi-yle-syyllisti-suomalaisia-vaikka.html

Miksi Yle syyllisti suomalaisia, vaikka olisi pitänyt kehua?

https://yle.fi/uutiset/3-10936693

Yle teki joitakin aikoja sitten lanseeraamallaan rasittavalla tavalla luettavan jutun maailmaa riivaavien metsäpalojen syistä. Niissä se löysi kaksi jo annalta arvattavaa syytä: ilmastonmuutoksen ja eurooppalaisten lihanhimon

Ylen ilmastopropagandan tuottajat kai kuvittelevat, että viime vuosisadan maailmanlaajuinen lämpönousu (noin 1 astetta) ja 2000-luvun ”mahtava uusi ennätys” tänä vuonna (+0.04 astetta) sytyttävät maapallon metsät tuleen.

Eivät näköjään ymmärrä, että suurin osa maastopaloista ja metsäpaloista johtuu avotulen tahallisesta ja tahattomasta lämpötilasta. Sanalla sanoen, tarkoituksellisesta metsän polttamisesta maatalouden ja karjan kasvatuksen alueiden lisäämisestä, huolimattomasta nuotioiden ja muun tulenkäytön aiheuttamana, tupakan tumppin heittelystä sekä tietysti salamoinnista.

Ei yhden tai puolentoistakaan asteen lämpönousu (ilmastonmuutos) sytytä itsessään yhtään mitään!

Saati sitten lihanhimo, ymmärrän tuon termin kyllä hieman eri tavalla (jota en nyt sen kummemmin tässä käsittele!).

ILMASTOTUTKIJA, PROFESSORI JUDITH CURRY:

https://judithcurry.com/2019/08/22/climate-change-whats-the-worst-case/

https://judithcurry.com/2019/08/21/re-evaluating-the-manufacture-of-the-climate-consensus/

”Lets stop manufacturing consensus about climate change.  Lets open up the scientific debate on climate change and celebrate disagreement and use it to push the knowledge frontier of climate science.  The whole consensus thing has done little to reduce global CO2 emissions, which was the point of the whole exercise.  It’s time for new approaches to both science and policy.” Siitä kännökseni:

 Lopettakaamme ilmastonmuutosta koskeva konsensustehtailu. Avatkaamme tieteellinen keskustelu ilmastonmuutoksesta ja kiittäkäämme epäsopua ja käyttäkäämme sitä ajamaan tarmokkaasti ilmastotieteen vielä tuntemattoman tutkimusalueen asiaa. Koko konsensusasia on saanut aikaan tuskin mitään globaalien CO2-päästöjen vähentämiseksi, mikä oli koko asian tarkoitus. On aika uusille lähestymistavoille koskien sekä tiedettä että politiikkaa.

http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279892-konsensuksen-ja-tieteen-sekoilusta-eroon

”Yhteenvetona voin todeta, että jo nämä pystyvät osoittamaan IPCC:n omaksuman, uhkaavaksi uskotun ilmastoherkkyyden perusteettomaksi”.

Tässä lisää REALISMIA ”ihmisen aiheuttamaan” ilmastonmuutokseen

IPCC:n HARMI: AURINKO SELITTÄÄ MERENPINNAN VAIHTELUITA

Tänään näyttää olevan hyvä ilmastonmuutospäivä US:n kirjoitusten määrän perusteella. Nämä US:n kirjoitukset asiasta ovat pääsääntöisesti skeptikkojen tekemiä, jotka kyseenalaistavat ns. virallista konsensus-totuutta ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Hyvä niin, koska valtamedia ei anna tilaa muille tuloksille ja käsityksille.

Tässä kirjoituksessa esitän israelilaisen tutkijan Nir Shavivin kolme kuvaa. Ilmastoasioita seuraavat tietävät, että Shaviv on yhdessä tanskalaisen Svensmarkin kanssa julkaissut useita tutkimuksia auringon ja kosmisen säteilyn vaikutuksista ilmastonmuutoksessa. He ovat piikki IPCC:n lihassa, koska IPCC:n mukaan aurinko on tähti, jonka säteilyn voimakkuus ei juurikaan vaihtele ja siksi sen säteilymäärää kutsutaankin nimellä aurinkovakio, joka on n. 1360 W/m2. Tämän ”vakion” taso tosin vaihtelee eri datalähteiden mukaan välillä 1360-1368 W/m2, mutta se ei ole tässä oleellista.

Oleellista on, että aurinkovakio ei ole vakio, vaan vaihtelee lyhyen ajan eli n. 11 vuotisen aurinkosyklin ja pitemmän ajan jaksoissa. IPCC:n mukaan auringon vaikutus on ollut vain 0,05 W/m2 kokonaismuutoksesta 2,34 W/m2 eli 2,1 % ajanjaksolla 1750 – 2011.

Kuvassa 1 Shaviv esittää merenpinnan muutoksen ja ”aurinkovakion” vaihtelun välille 1920-2000. Silmällä näkee yhtäläisyyden eli korrelaation

KATSO KUVAT TÄÄLTÄ:

http://aveollila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279749-aurinko-selittaa-merenpinnan-vaihtelua-ipccn-harmiksi

IPCC SAA VOIMAKASTA KRITIIKKIÄ

https://www.ossitiihonen.com/2019/08/14/politisoitunut-ilmatieteen-laitos-kieltaytyy-julkisesta-tieteellisesta-vaittelysta-ja-osa-henkilostosta-haikailee-vallankumousta/

”IPCC saa tällä hetkellä voimakasta kritiikkiä monesta suunnasta, Suomessa ja kansainvälisesti. Maailmalla on tuhansia ja taas tuhansia tutkijoita ja tutkimuksia, joissa ilmastonmuutoksen todetaan olevan luonnonilmiö. Italialaiset tieteilijät tekivät tuoreen julkilausuman, jossa he sanovat, että ”hiilidioksidin vaikutusta on perusteettomasti paisuteltu, eivätkä katastrofiennusteet ole realistisia”. Suomen ilmastotutkijat sen sijaan allekirjoittelevat julistuksia, joissa he manaavat vallankumousta.”

ILMASTOTIEDE

Ilmastotiede-blogisti kirjoitti pitkän analyysin XR-liikkeestä:

https://ilmastotiede.wordpress.com/2019/03/28/extinction-rebellion-ilmastotempauksissa-ei-ole-kyse-ilmastosta/

XR-liikkeen manifestin allekirjoittajat löytyvät (ainakin vielä toistaiseksi) täältä: https://t.co/7cLVe12xPm?amp=1

Ilmatieteen laitos vaatisi suursiivouksen ja paluun rehellisen tieteen pariin.

-----------------------------------------------------------------------

IPCC myöntää globaalin vihertymisen ja CO2-lannoituksen

https://roskasaitti.wordpress.com/2019/08/14/ipcc-myontaa-globaalin-vihertymisen-ja-co2-lannoituksen/

”IPCC:n tuoreesta maankäyttöraportista on uutisoitu Suomessakin (Linkki), esimerkkinä Yle (Linkki). Uutisointi on nähdäkseni noudattanut samaa uhkapainoitteista linjaa, millä IPCC:kin on. Ettei voi pelkästään uutisoijia moittia. Mitä maankäyttöön ja maa- sekä metsätalouteen tulee, niin onhan maaperässä enemmän hiiltä kuin ilmakehässä, että toki sillä ja sen käytöllä on merkityksensä.

Siirryn kuitenkin optimistisempaan tarkasteluun WUWT-sivustoa peesaten (Linkki). Siinäpä se olisikin tämä blogi, mutta kun minusta blogin kirjoittamisen pitää aiheuttaa vaivaa, niin jatkan. Ensiksikin huomautan, että tuossa Eric Worrallin artikkelissa ja sen kommenteissa on paljon tietoa, mutta ilmeisesti myös yksi ehkä tahallinen vääristely (nimimerkiltä Old England). Tutkimusta, jonka mukaan kasvien hiilinielu olisi jo ylittänyt fossiilihiilipäästöt, ei löydy. Sensijaan mm. maininta maaperän hiilestä ja laidunmaiden viljelyskelvottomuudesta ovat aloitusta täydentävää tietoa.

Kun katsoo IPCC:n raportin lukujen otsikoita, sieltä löytyy aavikoituminen, muttei vihertymistä. Kun tätä vertaa sitten luvusta 2 löytyvään tekstiin, niin uhkapainotteisuus on hyvä selitys otsikkovalinnalle”.

ILMASTOTUTKIJA JUDITH CURRY: LÄMPENEMISTÄ JO 400 VUOTTA

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/11/16/curry-ehdottelee-400-vuotista-lampenemista/

”Judith Curry on vaivautunut kirjoittamaan blogiartikkelin (Linkki), jossa hän ehdottelee ilmaston lämpenemisen jatkuneenkin jo 400 vuotta. Hänen tarinansa alkaa IPCC:n AR5-raportin kuvasta FAQ 10.1 Figure 1. Hän näkee siinä mallien eroa havainnoista vuosijaksoilla  1910…1940, 1940…1970 ja vuodesta 2000 eteenpäin. Vertaamalla hiilidioksidipitoisuuden muutosta lämpenemisjaksolle 1910…1940 hän tulee päätelmään, ettei se selitä tuon jakson lämpenemistä. Curry mainitsee stadionaaltohypoteesinsa”.

ILMASTON.LÄMPÖTILOJEN NOUSU HIDASTUNUT 2000-LUVULLA

Täältä voi lukea lisää: https://www.tapionajatukset.com/38120

KAIKKI TÄRKEIMMÄT MITTAUSTULOKSET

http://www.climate4you.com/

--------------------------------------------------------------------

Kuumin heinäkuu ja Grönlanti sulaa ennätysvauhtia EI IHAN

Valtamedia lietsoi paniikkia Grönlannin täysin normaalilla kesäilmiöllä

https://oikeamedia.com/o1-116803

"Grönlannin jääpeite sulaa joka kesä, etenkin kun aurinko paistaa. Niin se yleensä tekee. Ja se kasvaa takaisin talvella lumen sataessa maahan"

Ilmastotutkija Antero Ollilan vastine ilmaston ”jatkuvasti kiihtyvään” lämpenemiseen, jota YK:n ilmastopaneeli (IPCC) ja valtamedia jatkuvasti rummuttavat.

http://aveollila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279158-kuumin-heinakuu-ja-gronlanti-sulaa-ennatysvauhtia-ei-ihan

”Valtamedia on hehkuttanut aika globaalisti, että heinäkuu 2019 oli kuumin heinäkuu tähän mennessä. En tiedä, mihin mittauksiin tuo tieto perustuu, koska GISS (NOAA/USA) ja HadCRUT  (MetOffice/UK) eivät ole vielä edes julkaisseet heinäkuun virallista lukemaa. Sen sijaan satelliittimittauksiin perustuva UAH-data on julkaistu ja heinäkuu ei ollut kuumin kuukausi tähän mennessä (ehkä neljänneksi kuumin), kuva 1”.

----------------------------------------------------------------------