Share |

Pohjois-Euroopan Väestöjen Geenisukulaisuus

________________________________________________

POHJOIS-EUROOPAN VÄESTÖJEN GEENISUKULAISUUS

Tämän sivun kirjoitelma on OSA 4 juttusarjassa:

BLONDIT ja EUROOPAN IHMISRODUT (OSA 1)

EUROOPPALAISTEN KANTAÄIDIT (OSA 2)

EUROOPPALAISTEN ALKUPERÄ: GENEETTISTÄ TUONTITAVARAA (OSA 3)

---------------------------------------------------

19.8.2016

SUOMEN VÄESTÖN GENEETTINEN AINUTLAATUISUUS EUROOPASSA

Nature-tutkimus ei ole yllättävä, suomalaisten ”eriytyneet” geenit on tunnettu jo aikaisemmin:

GEENIT_FIN_EST_SWE.png

fi.geenit_022.jpg

”Suomalaiset” ja ”ei-suomalaiset”. Näihin kahteen ryhmään jaetaan eurooppalaiset tuoreessa Nature-tiedejulkaisussa ilmestyneessä väestöjen geeniperimän tutkimuksessa.

Suomalaisten geeniperimä on tiedetty erikoislaatuiseksi, mutta vasta nyt (SMOS = Smiling My Own Style) tiedetään, että Suomen väestö on Euroopassa täysin ainutlaatuinen tapaus. Suomalaiset ovat perimältään niin erilaisia muista eurooppalaisista, että heidät pitää luokitella omaksi väestökseen, summataan Itä-Suomen yliopiston tutkimustiedotteessa. On vähän erikoislaatuinen Press Release (don't believe everything you read in press releases).

TIETEELLISEN OSAN (GEENISUKULAISUUS) JÄLKEEN KÄSITTELEMME GEENIEN VAIKUTUSTA SUOMALAISIIN:

SUOMI: GEENIT SEN KERTOVAT

MITÄ TIEDE SANOO GEENIEN JA YMPÄRISTÖN VUOROVAIKUTUKSESTA?

YMPÄRISTÖ VAI GEENIT?

GEENIT VAI YMPÄRISTÖ VAI NIIDEN VUOROVAIKUTUS?

SUOMALAISTEN OMALAATUISIA PIIRTEITÄ (geenien ja ympäristön vuorovaikutus)

TYHMÄ SUOMI: HYVÄTKIN EHDOTUKSET LYTÄTÄÄN

TOTALITARISTINEN (JA TYHMÄ) SUOMI

GENEETTISESTI OMALAATUINEN KANSA JA (NOKALLAAN KEIKKUVA) PYRAMIDI-HALLITUS

SUSANNA KOSKI JA SINI SAARELA (4.10.2013)

---------------------------------------------------

JOHDANTO

Juttusarja alkaa (OSA 1) Euroopan nykyisten ihmisrotujen esittelystä ja siitä, kuinka nämä erilaiset ihmistyypit voidaan määritellä  ihmisyksilön havaittavien ulkoisten ominaisuuksien perusteella. Ulkoisten ominaisuuksien (kuten hiusten, silmien ja ihon värisävyt) väestöllisillä tutkimuksilla on kartoitettu eri ihmistyyppien esiintyminen Euroopan nykyisissä valtioissa. Esihistoriallisten kulttuurialueiden monitieteellisellä tutkimuksella on saatu tietoa muinaisten väestöjen alkuperästä ja muuttoreiteistä nykyisille asuinalueilleen.

Ihmisen havaittavat ulkoiset ominaisuudet määräytyvät vain muutaman geenin toiminnasta, nykytiedon mukaan silmien väriin vaikuttaa kolme geeniä. Esimerkiksi vaaleat silmät ja ”blondius” kertovat ihmistyypistä eli kyseisessä tapauksessa pohjoisesta rodusta (nordic race), joka on yleinen Pohjois-Euroopassa sekä Itämeren ja Pohjanmeren rannikkoalueilla.

corine_ja_lena.jpg

 

KUVA 01. Nämä upeat blondit (ranskatar Corine, vas. ja saksatar Lena) pelasivat naisten jalkapallon EM-kisoissa Ruotsissa 2013. Pohjois-Saksa ja pohjois-atlanttinen Ranska ovat tunnettuja vaaleista kaunottaristaan.

OSAN 2 alussa on yhteenveto (meta-analyysi) pohjoisen rodun levinneisyydestä Euroopassa ja meta-analyysin ”tulos”: Ruotsi voitti (antamieni ”pisteiden”) perusteella ”kisan” eli se on maailman ”blondein” maa. Lopputulos ei tietenkään ole yllättävä.

Juttusarjan kakkososassa palautamme mieleen ”DNA:n Tumman Leidin” tekemän X-ray (röntgen)analyysin, jonka avulla DNA-molekyylin rakenne saatiin selvitettyä.

Pääaihe osassa 2 on ”Euroopan kanta-äitien” eli ”Mitokondrio-Eevan tyttärien” esittely. Nämä kuvitteelliset muijat  ovat saaneet professori Bryan Sykesin antamat nimet, Helena, Ursula jne. Kantaäideiksi heitä kutsutaan syystä että tänäkin päivänä heidän jälkeläisensä voidaan löytää äitilinjojen eli mitokondrio-DNA haploryhmien (mtDNA) määrityksen avulla. Suurin osa nykyisistä eurooppalaisista (yli 40%) on ”Helenan” jälkeläisiä. Koska ”helenalaiset” (ja muut H-haplotyyppiä kantavat) ovat levinneet kaikkialle, haploryhmien kartoittaminen heijastaa muinaisten väestöjen kulkureittejä nykyisille asuinsijoilleen.

adela_ja_flavia.jpgKUVA 02. Välimeren rodun edustajat (espanjatar Adela, vas. ja italiatar Flavia) ovat tummahiuksisia ja ruskeasilmäisiä (vertaa pohjoinen rotu, KUVA 01). Pohjoinen rotu ja Välimeren rotu ovat Euroopan kaksi pääasiallista ihmistyyppiä. Alppirotu ja dinaarinen rotu lienevät ”vanhanaikaisia” käsitteitä, joskin dinaariset tyypit (esim. ”serbityyppiset” naiset) erottuvat mielestäni helposti (mustat hiukset, tummat silmät ja tummahko ihonväri pohjoisiin siskoihinsa verrattuna).

blondit_ja_valimeren_naiset.jpg

KUVA 03.

Blondit (suomalaiset) pelaavat Välimeren naisia vastaan.

Yläkuvassa vastustajat ovat espanjalaisia, alakuvassa portugalilaisia.

pohjoinen_rotu_640x341.jpg

KUVA 04. Pohjoisen rodun leviäminen Euroopassa (keltainen) ja prosenttiosuudet (HUOM: Unkarin 25 pitäisi olla 39 prosenttia).

Kreikassa on pohjoisen rodun ihmistyyppejä  noin 5% väestöstä. Esimerkkinä superseksikäs Eva, kansanedustaja ja ”uutisten jumalatar” (planeetta Maan kuumin uutisankkuri).

superseksikas_eva.jpg

OSA 3 jatkaa haploryhmien avulla tehtävää kartoitusta Lähi-idästä, Keski-Aasiasta ja Kauko-idästä Eurooppaan saapuneiden muinaisten väestöryhmien muuttoaalloista. Haploryhmät heijastavat myös viimeisimmän jääkauden jälkeisen ajan muuttoreittejä ja Euroopan asuttamista. Suomi on asutettu pääosin läntistä reittiä pitkin, mutta myös itäinen vaikutus on havaittavissa, erityisesti isälinjojen tutkimuksessa (Y-DNA). 

Väestöjen geneettinen sukulaisuus voidaan selvittää vain kromosomeista kartoitettujen satojentuhansien yksittäisten emästen perusteella (SNP, single nucleotide polymorphism), jota tämä OSA 4 käsittelee.

POHJOIS-EUROOPAN VÄESTÖJEN GEENISUKULAISUUS

Geneettinen SNP-kartoitus eli ”snippi-analyysi” (single nucleotide polymorphism)  pystyy erottelemaan yksilöt tarkkuudella, jolla voidaan määritellä väestöjen geneettiset etäisyydet toisistaan. Geneettinen etäisyys ilmoitetaan FST-arvolla, mitä pienempi lukuarvo on, sitä läheisempi on geenisukulaisuus. Tutkimuksessa analysoidaan näytteen antaneen henkilön kromosomeista yli 200 000 yksilöllisesti vaihtelevaa perimän kohtaa. Kyseessä on siis kromosomeista kartoitettujen satojentuhansien yksittäisten emästen perusteella tehty geenitutkimus.

KUVA 1. Geenitutkijoiden laatima kaavio kuvaa eri alueiden väestöjen geenisukulaisuutta koehenkilöiden kromosomeista kartoitettujen satojentuhansien yksittäisten emästen perusteella (SNP, single nucleotide polymorphism). Geneettiset etäisyydet on ilmoitettu FST-arvon (x 10 000) avulla. Mitä pienempi lukuarvo, sitä läheisempi sukulaisuus. Kuvaan on lisätty Ranskan (FRA) ja Venäjän (RUS) geneettiset etäisyydet ruotsalaisista (mustat täplät) sekä rannikkoalueiden suomenruotsalaisten ja ruotsalaisten läheinen sukulaisuus (ilman FST-arvoa). Kaavion mukaan itä- ja länsisuomalaisten välinen geneettinen etäisyys huomattava, jopa suurempi kuin länsisuomalaisten etäisyys ruotsalaisista. Ruotsalaisten läheisimpiä geenisukulaisia ovat pohjois-saksalaiset (6) ja britit (10).

Geneettiset tutkimukset (2008 ja 2010) kuvaavat suomalaiset eristäytyneiksi ja jopa ujoiksi. Jos ei nyt välttämättä olla ujoja, olemme ainakin olleet eristyneitä, sillä itä-suomalaiset eroavat perimältään selkeästi länsi-suomalaisista ja huomattavan paljon ruotsalaisista tämän SNP-geneettisen suomalais-ruotsalaisen tutkimuksen mukaan.

“A recent Finnish-Swedish study shows that genetic differences in Central Europe appear smaller than between and even within North European populations”.

MUUTAMIA HAVAINTOJA GEENITUTKIJOIDEN JULKAISUISTA

Suomalaisten perimä: tuhdisti länttä, tilkkanen itää. Itä- ja länsisuomalaisten välillä suurempi geneettinen ero kuin monien Euroopan kansojen välillä. Ruotsalaisia emme ole, mutta sukua kuitenkin. Ruotsi on Suomen portti länteen, Viro itään.

Tarkennus KUVAAN  2.   GENEETTISET ETÄISYYDET

(mitä pienempi arvo, sen läheisempi geenisukulaisuus)

LÄNSISUOMI (WFIN)                                    ITÄSUOMI (EFIN)

WFIN-SWE    24                                           EFIN-WFIN    30

WFIN-EFIN    30                                           EFIN-RUS      69  

WFIN-RUS    34                                            EFIN-SWE     70

WFIN-GER    34                                           EFIN-GER      85

 

RUOTSI (SWE)                                             VENÄJÄ (RUS)

SWE-GER    6                                               RUS-EST    10

SWE-GBR    10                                            RUS-CZE    10

SWE-CZE    20                                             RUS-NGER 20

SWE-FRA    21                                            RUS-LAT     20

SWE-WFIN 24                                             RUS-GER    29

SWE-EFIN  70                                             RUS-SWE   30

SWE-EST    30                                            RUS-WFIN  34

SWE-RUS    30                                           RUS-EFIN   69

0.aa_kuva_2.jpg

 

 KUVA 2. Geenitutkijoiden SNP-kartoituksen FST-arvot (x 10 000)  on merkitty pohjoisen Euroopan karttaan kuvaamaan väestöjen geneettisiä etäisyyksiä toisistaan. Mediassa (”yksi kansa, kahdet geenit”) viime vuosien aikana esitetty Suomi-kuva ”geneettisesti omalaatuisena kansana” saa selityksen, ainakin itä-suomalaisten osalta. Itäisen Suomen väestö eroaa perimältään selvästi länsi-suomalaisista (30), erityisen suuri geneettinen etäisyys on ruotsalaisiin (70), venäläisiin (69) ja pohjois-saksalaisiin (EFIN-GER 85). Itä-suomalaiset ovat siis geneettisesti eristetty ja”omalaatuinen” väestö, jotka eivät ole läheisiä geenisukulaisia ”kenenkään” kanssa. Kartasta näkyy myös Ruotsin ”länsimaisuus” tai ”rotusukulaisuus” pohjoisen ja keskisen Euroopan pohjoisen ihmistyypin kanssa (aikaisempi meta-analyysi osoitti Ruotsin olevan maailman ”blondein” maa).

0.aa_kuva_3.jpgKUVA 3. Haploryhmien (äitilinjat mitokondrio-DNA ja isälinjat Y-kromosomi-DNA) määritysten perusteella arvioidut väestöjen muuttoreitit Lähi-idästä, Keski-Aasiasta ja Kauko-idän kautta sekä muuttoreitit Skandinaviaan ja Suomeen merkattu mustilla nuolilla. Läntiset muuttoreitit selittävät ruotsalaisten (SWE) geenisukulaisuuden (punaruskea alue) tanskalaisten, pohjois-saksalaisten, hollantilaisten, brittien ja vielä pohjois-ranskalaistenkin kanssa (geneettiset etäisyydet kuvassa 2). Länsi-suomalaiset (sininen) ovat perimältään suhteellisen lähellä ruotsalaisia (violetti), mutta itä-suomalaiset (vihreä) ovat ”omalaatuinen” väestöryhmä, eroten kaikista muista, myös venäläisistä. Muuttoreitti idästä päin heijastaa (geenitutkijoiden mukaan) ”pientä itäistä vaikutusta”, muutoin Suomen väestö ”länsimaista” tai ”eurooppalaista”. Mainittakoon lisäksi, että suomalaiset ovat geneettisesti lähempänä hollantilaisia (NED) kuin kielisukulaisiaan (?) unkarilaisia (HUN).

Väitöskirjasta (tiivistelmä suomenkielisestä Tiivistelmästä):

Tulokset osoittivat että geneettinen monimuotoisuus Suomessa ja Ruotsissa on pienempi kuin Keski-Euroopassa, ja Itä-Suomessa erityisen vähäinen. Suomalaiset poikkesivat keskieurooppalaisista vertailuväestöistä huomattavasti, ja Suomen sisällä havaittiin selvä populaatiorakenne: itä- ja länsisuomalaisten välinen geneettinen etäisyys oli suurempi kuin esimerkiksi brittien ja pohjoissaksalaisten välinen, ja länsisuomalaiset olivat itse asiassa geneettisesti yhtä lähellä ruotsalaisia kuin itäsuomalaisia. Ruotsin sisällä havaittiin pohjois-etelä-suuntainen rakenne, mutta ei jyrkkiä geneettisiä rajoja. Eteläruotsalaiset olivat geneettisesti varsin homogeenisia ja muistuttivat läheisesti saksalaisia ja brittejä, kun pohjoisruotsalaiset puolestaan erosivat selvästi sekä eteläruotsalaisista että toisistaan.

Tässä tutkimuksessa nähdyt populaatiorakenteet Pohjois-Euroopan väestöjen vähentynyt monimuotoisuus ja korostunut geneettinen etäisyys keskieurooppalaisista, Pohjois-Ruotsin omaleimaisuus sekä Suomessa havaittu itäinen vaikutus ja maansisäinen itä-länsi-ero vastaavat pääosin tuloksia, joita on saatu aiemmissa, pienempiin markkerimääriin perustuneissa tutkimuksissa ja myös sittemmin tehdyissä perimänlaajuisissa tutkimuksissa.

Suuri tietopaketti, blogi aiheesta ja laaja juttu suomalaisista.

Juttu KEMIA-lehdestä:

kemia_l3.jpg

S U O M I: GEENIT SEN KERTOVAT

"Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, olkaamme siis  omalaatuisia suomalaisia."

Geenitutkimuksen perusteella voimme siis täydentää A. I, Arvidssonin  1800-luvulla esittämää ”suomalaiskansallista lausahdusta”: olemme siis omalaatuinen kansa.

Myöhemmin, toisen maailmansodan aikoina tämä huomattiin myös Neuvostoliitossa.

Stalinin kerrotaan sanoneen ”suomalaiset ovat tyhmä ja itsepäinen kansa, jolle järkeä on taottava nuijalla päähän”. Ulkoministeri Molotov puolestaan totesi sodan jälkeen ”olipa hyvä ettemme vallanneet Suomea, hehän ovat niin itsepäisiä ettei miehityksestä olisi tullut mitään”.

Suomi on siis geneettisesti omalaatuinen (itä- ja länsisuomalaiset geenit), eripurainen (sisällissota 1918) ja tyhmyyteen saakka itsepäinen yhden totuuden rummuttaja (median ylläpitämä ilmastouskonto).  Fasistista totalitarismia ilmentää myös maamme demokraattisen diktatuurin julistama konsensus  ( poliittisten päättäjien eurouskonto).  

Kansakunnan yksimielisyys saattoi syntyä vain ”talvisodan hengessä” tai Suomi-Ruotsi yleisurheilu-maaottelussa.  

Totalitarismia heijastaa myös vihreä liike, joka haluaisi Suomeen ilmastolain, jolla  voisi hallinnoida ”vihreän maailmanjärjestyksen” mukaisesti ”kaikkea muuta lainsäädäntöä”. Tuleva ex-ympäristöministeri Ville Niinistö tuntuu unohtavan, että vihreät on pieni ”puolue”, ainoastaan Kokoomuksen puisto-osasto (siksi Kokoomus kirjoitetaan Isolla Kirjaimella, vihreät pienellä!).

(Tämä ei tarkoita, että kannattaisin Kokoomusta; tarkoitus on osoittaa, että vihreät pyrkivät kannatustaan paljon suurempaan vallankäyttöön). Demokraattiseen diktatuuriin kuuluu nimenomaan oman vallankäytön kohtuuttoman suuri lisäämispyrkimys.

MITÄ TIEDE SANOO GEENIEN JA YMPÄRISTÖN VUOROVAIKUTUKSESTA?

YMPÄRISTÖ VAI GEENIT?

http://www.tieteessatapahtuu.fi/0206/keltinkangas-jarvinen.pdf

Psykologian pitkäaikaisin ja todennäköisesti eniten intohimoja herättänyt kiista on koskenut perimän ja ympäristön suhteellista osuutta ihmisen persoonallisuuden kehityksessä.

Käyttäytymisgenetiikka. Käyttäytymisgenetiikan anti psykologialle. Käyttäytymisgenetiikka ja temperamentti.

 

Geenien ja ympäristön vuorovaikutus

 Ensimmäinen geenin ja ympäristön vuorovaikutuksen osoittava tutkimus käyttäytymistieteiden alalla oli Caspin ja hänen työtovereittensa julkaisema (Caspi ym. 2003). He osoittivat, että tietty serotoniinia säätelevä geeni, 5HTT,  oli väliin tuleva muuttuja tarkasteltaessa ympäristön ja stressaavien elämäntapahtumien vaikutusta depression puhkeamiseen. 5HTT oli yhteydessä yksilön herkkyyteen epäsuotuisalle ympäristölle, niin että tämän geenin tietyn variantin kantajat olivat muita alttiimpia tulemaan depressiivisiksi epäsuotuisassa ja stressaavassa ympäristössä.

Myöhemmin on osoitettu, että mitä myöhemmällä iällä depressio puhkeaa, sitä selkeämpi on kyseisen geenivariantin vaikutus. Nuoruusiän depressio olisi siis tämän mukaan suuremmassa määrin kokemusten ja ympäristön olosuhteiden seurausta, kun taas myöhemmin puhkeava depressio korreloisi voimakkaammin perinnöllisyyteen.

GEENIT VAI YMPÄRISTÖ VAI NIIDEN VUOROVAIKUTUS?

Tästä on siis (lähde eli linkki yllä) kiistelty vuosikymmeniä. Tänä päivänä vallitsee jonkinlainen ”tasapeli”. Ihmisen persoonallisuus (käyttäytyminen, asenteet jne.) syntyy perimän ja kasvatuksen (opitut ja ”apinoidut” asiat, koulutus jne,) vuorovaikutuksesta. ”Väkivaltaisia ympäristövaikutteita” saadaan propagandasta ja pahimmillaan ”aivopesusta”. ”Suomalainen sisu” ja sisuttomuus (lannistuminen) voivat vaihdella ympäristön vaikuttaessa. On pohdiskeltu, vaikuttavatko geenit, kaverit tai sattuma luonteen kehittymiseen enemmän kuin opittu? Onko yksilö moukkamainen vai adekvaatisti käyttäytyvä, psykopaatti vai empaattinen, egoisti vai altruistinen? melankoolinen vai ”iloluonteinen? optimisti vai pessimisti vai jotain siltä väliltä (realisti)? Kysymyksiä voidaan asettaa loputtomasti.

Lääketieteellisesti perimä , kuten geenien reagointi sosiaaliseen tai kemialliseen ympäristöön ja geenimuunnokset, voi altistaa erilaisille sairauksille tai ei-toivotuille käyttäytymisvariaabeleille. Geenivirheet puolestaan aiheuttavat erilaisia perinnöllisiä sairauksia (kuten tilastollisesti todetut sydän- ja verisuonitaudit itäisessä Suomessa ja MS-tauti Etelä-Pohjanmaalla).

 

SUOMALAISTEN OMALAATUISIA PIIRTEITÄ (geenien ja ympäristön vuorovaikutus)

Harvaan asutussa maassamme asuneet väestöryhmät ovat satoja vuosia olleet ikään kuin eristyksissä, sekä toisistaan (”kaksien geenien” suomalaiset) että ”ruotsalais-geenisistä” keski-eurooppalaisista, poikkeuksena tietysti läntisen Suomen rannikkoalueiden suomenruotsalaiset (jotka ovatkin geneettisesti lähempänä ruotsalaisia). Tämä kanssakäymättömyys toistensa ja ”läntisen” kulttuurialueen ihmisten kanssa on muokannut omalaatuisen kansan ja perimän, joka on geneettisesti kaukana keski-eurooppalaisista ja jopa ruotsalaisista. Tämä, yhdessä erilaisten ympäristötekijöiden kanssa, on muokannut omalaatuisia ”suomalaisia” piirteitä.

Näiden geenien ja ympäristön muokkaamien piirteiden aiheuttamat ongelmat heijastuvat suhteessamme ulkopuolisiin ja erityisesti ruotsalaisiin. Yhteisöllisesti tarkastellen, tämän tyyppisiä piirteitä ovat heikko itsetunto ja alemmuudentunne. Hämmästyttävästi kyllä, nämä ”kansanluonne” (joka tietenkään ei ole tieteellisesti määriteltävissä) ilmenee usein päinvastaisena, jonkinlaisena ”ylemmyydentunteena”: ruotsalaisia usein ”hurritellaan”, ”hannuhanhitellaan” ja jopa vihataan! Nämä ei-toivotut käyttäymismallit syntyvät osin perisuomalaisesta kateudesta ja tietysti heikosta itsetunnosta, jota pyritään keinotekoisesti nostamaan mollaamalla ruotsalaisia, jotka yleensä ovat avoimempia persoonia. Terve kansallinen itsetunto on meillä vasta kehittymässä.

Eräs omalaatuinen piirre on suomalaisten, geenien ja ympäristötekijöiden yhteisvaikutuksesta kumpuava, vaihtoehdottomuus, kyky nähdä erilaisten vaihtoehtojen olemassaolo. Erityisen hyvin tämä nähdään suhtautumisessa ilmastonmuutokseen. Ollaan ehdottomia: ihminen on syyllinen (”ilmastonmuutos-uskovaiset”) tai että ilmaston vaihtelut aiheutuvat pelkästään luonnollisista tekijöistä (ihmisen syyllisyyden kieltäjät). Vaihtoehdottomuus tarkoittaa ettei ole kykyä tai halua ymmärtää, että molemmat syyt (ihmisen aiheuttamat hiilidioksidi-päästöt ja luonnolliset syklit) vaikuttavat pitkällä aikavälillä ilmaston vaihteluihin.

Esimerkki ympäristötekijöistä ilmastonmuutoksen yhteydessä.

Muitakin ”omalaatuisia piirteitä” toki on, kuten ujous (vieraalla kielellä puhumisen karttaminen) tai jurous (voidaan asua naapureina vuosikymmeniä ja hädin tuskin tervehditään toisiamme). Nämä ovat kai lähinnä geneettisestä erikoislaatuisuudesta johtuvia, ympäristölliset (sosiaaliset) tekijät kuten kasvatus tai koulutus tuskin ovat tähän johtaneet. Luetteloa ”suomalaista piirteistä” voisi tietysti jatkaa, mutta tämä oli tässä.

T Y H M Ä    S U O M I

KOKOOMUSNUORTEN  HYVÄTKIN EHDOTUKSET LYTÄTÄÄN (muutaman "mopon karkaamisen" avulla päätä paukuttaen)

Kokoomusnuorten (150 kohdan) ohjelmassa on paljon hyviä ehdotuksia, mutta kun siitä löytyy yksikin ”tuomittava” kohta, niin ”moraalisesti närkästyneet” typerät kansalaiset paukuttavat  riemuissaan päätään pyrkien lyttäämän koko homman. Hesarin ”hyi olkoon” totuuskomissio räksyttää tapansa mukaan, tuoden (paperiversiossa 12.9.2013) esiin yhden totuuden puhujien ”oikeita mielipiteitä”, muiden puolueiden nuorten (kuten Li Andersson) toimesta. Kokonaisuudesta ja erityisesti hyvistä ehdotuksista ei sanota sanaakaan (Hesarin laatimat kysymykset eivät tietenkään anna siihen mahdollisuutta, joka taas kerran todistaa lehden propagandan suoltajaksi). Susanna Koski haastattelussa (VIDEO).

susanna_koski_01.jpg

susanna_koski_02.jpg

Susanna Koski kansanryhmän (yhden totuuden palvojien) herkkään kohtaan kiihottaen näitä.

Kataisen kommentit.

Sievät Blondit hallinnoivat miesten mieliä. Kissatappeluita tulossa. Li Andersson (KUVA).

li__01.jpg

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------

TOTALITARISTINEN (JA TYHMÄ) SUOMI

Suomi alkaa hämmästyttävästi muistuttaa entistä Itä-Saksaa (DDR) ilmiantajineen ja nykyistä Pohjois-Koreaa, yhden palvotun ja valvotun totuuden maata.

Suomi, maa jossa ”huolestuneet” kansalaiset itse valvovat (ja ilmiantavat) virallisesta näkemyksestä poikkeavia ajatuksia ja ehdotuksia (kokoomusnuoret). Ja media säestää tätä mielensäpahoittajien mukasuvaitsevien  orkesteria.

Hesarin ja Suomen Kuvalehden kuvallinen viestintä on selkeästi kiihottamista kansanryhmää (kokoomusnuoret) vastaan!

Tässä näitä kuvallisen viestinnän  propagandistisia esimerkkejä (vasen HS). Magda oli Natsi-Saksan propagandaministerin Joseph Göbbelsin vaimo.

fi_politiikka_640x444.jpg

Helsingin Sanomien kansallissosialistinen vertailukuva (vasen) oli perjantain 13.9.2013 NYT-liitteessä ja Suomen Kuvalehden natsityylinen viestintä (oikealla) oli viikon 37/2013 lehdessä.

Median käyttämä natsi-kortti on erittäin vastenmielistä (asianomistaja tekee tietysti oman johtopäätöksensä, kerroin vain mielipiteeni kiihottamisesta).

Hesarin Nyt-liite voidaan myös lukea sarjaan ”vitsikkäät kuvat”, mutta SK:n viesti on mielestäni jo ”lähellä natsi-korttia”.

--------

GENEETTISESTI OMALAATUINEN KANSA JA PYRAMIDIN MUOTOINEN HALLITUS

fi.geenit_02.jpg

KUVA (YLLÄ). Kuten geenitutkimus (esitetty edellä) kertoo, suomalaiset ovat geneettisesti omalaatuinen (itsepäinen, tyhmä, eripurainen jne.) kansa, joka on perimältään erillään muusta Euroopasta. Niinpä ei ole ihmeellistä, että Suomen hallituskin on omalaatuinen (KUVA ALLA):  nokallaan olevan pyramidin muotoinen, jossa on ainakin kolmen kerroksen väkeä. Alimpana oleva Ville rukoilee ettei koko rakennelma kaatuisi kun Paavo on keikuttanut pyramidia hiukan vasemmalle.  Alimmainen ei kuitenkaan tajua, että hänen keikuttelunsa ja kiukuttelunsa saattaisi romahduttaa koko korttitalon.

fi_politiikka06_559x800.jpg


alamaki.jpg

http://www.uusisuomi.fi/raha/62396-tyly-luku-julki-suomen-velka-ylittaa-kriisirajan-jo-ensi-vuonna

----------------------------------------------------

Johtopäätökset (Susanna ”hottis” Kosken markkinoimasta  ohjelmasta).

”Ohjelmassa on paljon hyvää. Osa tavoitteista lienee tarkoituksella yliampuvia, jotta saataisiin edes osa niistä läpi. Joka tapauksessa ohjelma on ylivoimaisesti tervejärkisempi kuin minkään nykyhallituspuolueen ohjelma. Pienellä rukkaamisella siitä saisi jopa erinomaisen hallitusohjelman”.

 

 

Susanna ”hottis” Koski pääministeri Jyrki Kataisen ”syleilyssä”. KUVAN lähde.

susanna_hottis_ja_jyrki.jpg

------------------------------------------------------

4.10.2013

SUSANNA KOSKI (koski aika lailla muiden puolueiden nuorisojärjestöjä).

Tuleva ministeri Susanna. Nyt vai Aina Oikeassa?

koski_kuohuu_414x640.jpg

 

SUSANNA KOSKI, ITSENÄINEN AJATTELIJA

Susanna Koski osaa ajatella omilla aivoillaan; EI mene mukaan uskovaisten höyrypäiden ”ilmaston- lämpenemis”-satuihin (ei edes Hassiin), EI AIVOPESUUN eikä median, propaganda-laitosten FMI, YLE tai ulkoministeri Tuomiojan tuomiopäivän julistuksiin. Järjen käyttö olisi toivottavaa.

------------------------------------------------------------------

SINI SAARELA (tuleva ”häkkilintu”?)

ILMASTON ”LÄMPENEMISEN” VAIKUTUKSET SARASVUOHON JA SAARELAAN

SINI SAARELA: MERIROSVO, EKOTERRORISTI VAI SANKARI? KUVA täältä.

pelasta-arktis-sini-saarela-kotiin_640x237.jpg

Pelastaako Sini Arktiksen ja ihmiskunnan ”ilmastonmuutoksen kauhuilta”?

--------------------------------------------------------------------

Kuva kertoo kaiken suomalaisista.

fin_tyhmyys_494x640.jpg

-----------------------------------------------------------------------