Share |

ILMASTONMUUTOS 2024

24.6.2024

JOHDANTO ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUUN (ILMASTONMUUTOS)

EIJA-RIITTA KORHOLA

VIDEO ILMASTONMUUTOKSESTA

https://www.youtube.com/watch?v=95FLjdwnhk4

KIRJOITUKSIA ILMASTONMUUTOKSESTA

12.7.2024

Raportti: Kiinan rakenteilla oleva tuuli- ja aurinkoenergiakapasiteetti maailman suurin

https://yle.fi/a/74-20099181

Kiinassa on tällä hetkellä rakenteilla yli 339 gigawatin suuren mittakaavan tuuli- ja aurinkovoimaa. Se on enemmän kuin mitä muissa maissa yhteensä on rakenteilla.KIINAN ILMASTOTOIMET HERÄTTÄVÄT KESKUSTELUAhttps://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarkkonikkila/kiinan-ilmastotoimet-todellisuus-vs-uuden-suomen-setamiesten-vaihtoehtoinen-todellisuus/

Kiinan ilmastotoimet – Todellisuus vs. Uuden Suomen setämiesten vaihtoehtoinen todellisuus

KANNATTAA TAI EI KANNATA??

Ei ole ihan yksi ja kaksi kertaa, kun ”Uuden Suomen ilmastodenialistit” ovat vakuutelleet sitä, että Suomessa ei kannata panostaa ilmastotoimiin, koska esim. Kiina tuottaa niin ja niin paljon hiilidioksidipäästöjä. Usein on näkynyt myös vihjailuja sen suuntaisesta salaliitosta, että Kiina ei tekisi kasvihuoneilmiön hillitsemiseksi ”mitään”, vaan hyötyy vain taloudellisesti siitä kun muu maailma pyrkii rajoittamaan hiilidioksidipäästöjään.

MITENKÄHÄN SE ON?? LUE JA YRITÄ YMMÄRTÄÄ!!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarkkonikkila/kiinan-ilmastotoimet-todellisuus-vs-uuden-suomen-setamiesten-vaihtoehtoinen-todellisuus/#comment-4174091

Tosiasia on, että Kiina kasvattaa päästöjä ylivoimaisesti eniten.

Tosiasia on, että Suomen ja muiden länsimaiden hyvin lyhytnäköinen politiikka siirsi päästöt, teollisuuden, teknologian ja työpaikat Kiinaan.

Tosiasia on, että bisnes ja sodat voitetaan teknologian avulla.

Tosiasia on, että lähes kaikki aurinkokennot, akut ja moni muu kriittinen teknologia valmistetaan nykyään Kiinassa.

Tosiasia on, että tyhmyydestä sakotetaan.

Tosiasia on, että Venäjän ja Kiinan politiikka on imperialistista.

Faktaa on, että Suomessa on 5.5 miljoonaa asukasta ja Kiinassa 1400 miljoonaa asukasta. Eli ei ole kovin suurta merkitystä jos suomalaiset lopettavat kaikki päästöt – jos kiinalaiset lisäävät päästöjä maailman ennätystahtia.

Kiinan päästöjen kasvu on ollut maailmanennätys. Nousu oli niin nopeaa että se tuli tiedemiehille yllätyksenä niin kuin kaikki muukin mikä liittyy ns. ilmastonmuutokseen.

Lukuisat merkit viittaavat siihen että Kiinalla on mielessään pikkuisen muutakin kuin pelastaa ihmiskunta uhkaavalta ilmastotuholta.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarkkonikkila/kiinan-ilmastotoimet-todellisuus-vs-uuden-suomen-setamiesten-vaihtoehtoinen-todellisuus/#comment-4173959Kokonaispäästöt ratkaisee. Kiinan päästöt on maailman suurimmat. Osoittaa heikkoa ymmärrystä kokonaisuuksista jos teeskennellään ettei käsitetä kenen päästöt on kasvaneet kaikkein eniten ja kenen päästöt on suurimmat.

Kun kaiken lisäksi Taalas juuri sanoi että keinot on olemassa tuottaa energiaa päästöttömästi (ja ne on vielä kaikkein parhaimpia ja halvimpia keinoja, tätä hän ei siinä yhteydessä tosin sanonut),

niin,

minkä halvatun takia Kiina sitten rakentaa hiilivoimaa edelleen pää punaisena kun muut keinot on olemassa ja ne on vielä vanhoja keinoja etevämpiä.

Siis Kiina on rakentanut valtavasti hiilivoimaa ja lisännyt hiilen käyttöä valtavasti.Ja lisää vielä edelleen ja pitkään. Ja onko kommunistipuolueella ikinä edes noidattaa tekemiään sopimuksia, tuskin.

Jos yhtään tulee Venäjään, niin ei varmasti noudata sopimusta. Ei Venäjäkään ole noudattanut ainuttakaan solmimaansa sopimusta.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarkkonikkila/kiinan-ilmastotoimet-todellisuus-vs-uuden-suomen-setamiesten-vaihtoehtoinen-todellisuus/#comment-4174249CO2 PÄÄSTÖT

https://www.iea.org/data-and-statistics/charts/co2-total-emissions-by-region-2000-2023ILMASTONMUUTOS JA PERUSASIAT

https://www.tapionajatukset.com/45384

AURINKO JA ILMASTO

https://www.tapionajatukset.com/44803

ILMASTO JA AURINKO

KESÄN KUUMIMPAAN AIKAAN”https://www.tapionajatukset.com/44924

Maapallon pintalämpötilan yhteys ilmiöihin El Nino ja auringonsäteily

https://www.tapionajatukset.com/45152

Ilmakehän hiilidioksidista on vain hyötyä, osa VI

https://www.tapionajatukset.com/45400

ILMASTONMUUTOS 2024

24.6.2024

JOHDANTO ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUUN (ILMASTONMUUTOS)

https://www.tapionajatukset.com/45645

WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas rauhoittelee ihmisten ilmastotuskaa: "Vain pieniä muutoksia arkielämäämme"

https://yle.fi/a/3-11731833

Ilmastokriisin torjunta näyttää ilmatieteilijän silmin lupaavalta ja toiveikkaalta.

ILMASTO CLIMATE

https://www.tapionajatukset.com/41004

ILMASTOSKEPTIKOT

https://www.tapionajatukset.com/37099

11.7.2024

Ilmaston lämpenemisen tieteelliset perusteet – kasvihuoneilmiö

Kasvihuoneilmiö

IPCC:n mukaan ilmastonmuutos johtuu lähes kokonaan kasvihuoneilmiön voimistumisesta, joka johtuu ihmisen toimenpiteistä eli lähinnä hiilidioksidin määrän kasvusta ilmakehässä. Kasvihuoneilmiö näkyy havainnollisesti maapallon energiataseesta, kuva 1.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/ilmaston-lampenemisen-tieteelliset-perusteet-kasvihuoneilmio/

Alkusanat

Olen huomannut, että Puheenvuorossa on julkaistu viime aikoina erään paljon kirjoittelevan fyysikon ilmastonmuutosaiheisia juttuja, jotka ovat hänen omia käsityksiään ilmastonmuutoksesta eivätkä suinkaan IPCC:n tieteen mukaisia tai julkaistu jossain tieteellisessä lehdessä. Testaan, että jatkuuko toimituksen linja, että ilmastonmuutoksesta voi kirjoittaa muutakin kuin IPCC:n näkemyksiä. Jutussani esitetään aina myös IPCC:n näkemys asiasta, joten lukija voi tehdä vertailua kahden eri tuloksen välillä.

Johdanto

Olen kerännyt tähän kirjoitukseeni tärkeimmät tieteelliset perusteet kasvihuoneilmiöstä IPCC:n mukaan ja miten toisinajattelijat ne esittävät. Toisinajattelijoiden tutkimukset ovat sattuneesta syystä pääosin omia tutkimuksiani, koska tunnen ne parhaiten. Käyn asiat kohta kohdalta läpi ja esitän viitteet tieteellisiin julkaisuihin ja joihinkin blogikirjoituksiini, joista lukija voi halutessaan saada tarkempaa tietoa. Sen vuoksi käytän tilaa teoreettisiin tarkasteluihin hyvin niukalti, mutta kuvien ja numeroarvojen kanssa en säästele.

Kasvihuoneilmiö

IPCC:n mukaan ilmastonmuutos johtuu lähes kokonaan kasvihuoneilmiön voimistumisesta, joka johtuu ihmisen toimenpiteistä eli lähinnä hiilidioksidin määrän kasvusta ilmakehässä. Kasvihuoneilmiö näkyy havainnollisesti maapallon energiataseesta, kuva 1.

KUVA 1

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/07/Ilmakehan-energiatase-768x432.jpg

Kuvan 1 mukainen energiatase on oma esitykseni. Sen numeeriset arvot ovat virherajojen sisällä samat kuin IPCC:n energiataseessa AR6:ssa. Merkittävin ero on, että kuvassa 1 on esitetty, mistä koostuu ilmakehästä maahan tuleva infrapunasäteily, kun IPCC:n esityksissä sitä ei ole näkyvissä.

Kasvihuoneilmiön todellisuus tulee ilmi mm. siten, että maapallo säteilee 395 W/m2 ilmakehään, vaikka maapallo saa auringosta nettoenergiaa vain 240 W/m2. Eikä siinä kaikki: pinta pystyy haihduttamaan vettä höyryksi 91 W/m2 ja siirtämään kuumaa ilmaa ylöspäin 24 W/m2. Tämä tarkoittaa, että maapallon pinnan energiataseen määrä on peräti 510 W/m2. Pinnalle tulee suoraa auringonsäteilyä 165 W/m2 ja ilmakehästä infrapunasäteilyä 345 W/m2 eli yhteensä 510 W/m2.

Kasvihuoneilmiön suuruus on siis oman päättelyni mukaan 510 – 240 = 270 W/m2.

IPCC:n määritelmän mukaan kasvihuoneilmiön suuruus on pinnan säteilemän määrän ja avaruuteen menevän säteilymäärän erotus eli 395 – 240 = 155 W/m2. Tämä erotus johtuu siitä, että ilmakehässä olevat kasvihuonekaasut, aerosolit ja pilvet absorboivat maanpinnan emittoimaa säteilyä, jota ilmakehä puolestaan säteilee kaikkiin suuntiin (aivan oikein). Tämä säteilymäärien erotus myös aiheuttaa IPCC:n mukaan maapallon pinnan lämpötilan nousun n. 33 asteella, mutta IPCC ei pysty kuvaamaan, miten se tapahtuu, koska IPCC:n kuvauksessa ei ole enää kuvausta siitä kuten oli raportissa AR5, että ilmakehästä tulisi infrapunasäteilyä maanpinnalle. Tämä AR5:n kuvaus muutettiin, koska sen mukaan maanpinnalle tuli säteilyä vain tuo 155 Wm-2, vaikka mittaustenkin mukaan sitä tulee noin 345 Wm-2. Arvelen, että yhtenä syynä oli, että olin tuonut tämän fysikaalisen mahdottomuuden esiin omassa tutkimuksessani vuonna 2020.

Koska IPCC:n mukaan kasvihuoneilmiön suuruus on vain 155 W/m2, niin IPCC:n mukaan maapallon pinnan haihduttama vesimäärä saisi energiansa jostain muusta lähteestä kuin kasvihuoneilmiöstä eli se tulisi auringosta. Tämä on kuitenkin mahdotonta, koska auringon energia tarvittaisiin selittämään pinnan säteilemä energiamäärä 395, joka olisi 240 + 155 = 395 W/m2.

Vesihöyry on kasvihuoneilmiön tärkein tekijä, koska se absorboi eniten infrapunasäteilyä ja vesihöyry ilmakehässä aikaansaa pilvet, joka on myös oleellinen tekijä kasvihuoneilmiössä. Samoin kuuman ilman kumpuaminen on oleellinen maapallon ilmaston ominaisuus, koska se selittää pasaatituulet. IPCC ei siis pysty selittämään, miten maapallo pystyy haihduttamaan vuosittain vettä noin 1 metrin kerroksen eikä se pysty selittämään pasaatituulten energialähdettä.

Todellisuudessa sekä auringon maanpinnalle tuleva määrä 165 W/m2 ja ilmakehästä tuleva säteilymäärä 345 W/m2 jakaantuvat kutakuinkin tasaisesti maanpinnalta lähtevien energiavirtojen kesken, jotka ovat mahdollisia vain näiden kahden sisään tulevan energiavirran ansiosta.  Auringonsäteily aivan varmasti haihduttaa vettä meristä ja kuumentunut maanpinta siirtää kuumaa ilmaa ylöspäin pinnalta. Samalla tavalla ilmakehästä tuleva infrapunasäteily antaa energiaa maanpinnan lämpenemiseen, koska muuten energiatase ei toteudu.

Energia ei katoa eikä sitä synny tyhjästä. Kasvihuoneilmiön ydin on siinä, että peräti 270 W/m2 (vertaa auringon nettoenergia 240 W/m2) energiaa kiertää maanpinnan ja ilmakehän välillä. Se on jäänyt loukkuun tai ansaan maanpinnan ja avaruuden väliin. Siihen on kaksi tieteellistä selitystä. Avaruuteen ei voi mennä enemmän energiaa kuin maapallo sitä saa eli sen 240 W/m2. Avaruuteen eli tyhjiöön voi siirtyä energiaa vain säteilemällä. Tästä seuraa sellainen erikoisuus, että veden latenttienergia, joka vapautuu vesihöyryn tiivistyessä nesteeksi ilmakehässä, ei voi siirtyä avaruuteen, vaan se voi vain lämmittää ilmakehän molekyylejä, jotka puolestaan Planckin lain mukaan säteilevät energiansa joka suuntaan ja se energiamäärä palaa takaisin maanpinnalle, koska avaruuteen voi mennä vain sieltä tuleva määrä.

Lopputuloksena kasvihuoneilmiön suuruus: IPCC 155…159 W/m2, Ollila 270 W/m2.

Viitteet:

1a. Ollila, tieteellinen artikkeli kasvihuoneilmiön määrittelystä: https://doi.org/10.9734/psij/2019/v23i230149

1b. Blogikirjoitus ja syvällinen analyysi kasvihuoneilmiöiden määrittelyistä englanniksi: https://www.climatexam.com/single-post/the-six-definitions-of-the-greenhouse-

9.7.2024

__________

Onko Elokapinan kansalaistottelemattomuus mennyt liian pitkälle?
VIDEO

https://areena.yle.fi/1-69244159

https://areena.yle.fi/1-50146994

8 minuuttia ohjelma TV1…elokapina; ”miljadeja ihmisiä tulee kuolemaan…” Voi hyvää päivää!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/8-minuuttia-ohjelma-tv1-elokapina-miljadeja-ihmisia-tulee-kuolemaan-voi-hyvaa-paivaa-%f0%9f%a4%a6%e2%99%80%ef%b8%8f/

Joku Nykänen Elokapinan jengistä pelottelee TV katselijoita tyyliin ” miljardeja ihmisiä tulee kuolemaan sadassa vuodessa jos ei kapinoida…” , ” miljoonat suomalaiset on hänen mielestään samaa mieltä kuin elokapinaan osallistuvat”, ” poliisi toimi viimeksi väärin heitä kohtaan, he ei ole väärin toimineet, heillä on oikeus pysäytellä liikenennettä ja aiheuttaa väkivallatonta estämistä” jne, jne, jne.

Tälleen se nuoriso menee sekaisin kun kaikenlaisia hörhöjö pääsee ääneen mediassa…

En tiedä millainen pilleri pitää nielaista jotta on yhtä sekaisin…

Haastattelija Wali Hashi oli hyvin asiallinen kerrankin YLE:llä.

Kas tuosta, katso se 8 minuuttia ja olet henkihieverissä ja vastustamassa kohta liikennettä näiden kanssa…

https://areena.yle.fi/1-50146994

Joukko kansanedustajia on jättänyt toimenpidealoitteen Elokapinan kieltämiseksi – Selänne otti kantaa lakien kunnioittamiseen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarmonahkamaki/joukko-kansanedustajia-on-jattanyt-toimenpidealoitteen-elokapinan-kieltamiseksi-selanne-otti-kantaa-lakien-kunnioittamiseen/

Joukko kansanedustajia haluaa kieltää ympäristöliike Elokapinan toiminnan. 11 kansanedustajaa on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen asiasta.

Aloitteen mukaan Elokapina kannustaa ihmisiä lain rikkomiseen ja on aiheuttanut useita vuosia häiriöitä suomalaisessa yhteiskunnassa. Esimerkiksi kesäkuussa Elokapina järjesti mielenosoituksia Helsingissä pysäyttäen liikennettä.

– Koska Elokapina häiritsee yhteiskuntarauhaa ja yhteiskunnan vakautta tarkoituksellisella lainvastaisella toiminnalla ja siihen kannustamisella, sen toiminta tulee kieltää kansalaisten, yritysten ja yhteiskunnan toiminnan turvaamiseksi. Samassa yhteydessä tulee tarkastella Elokapinan taustalla toimivan Elonvaalijat ry:n toiminnan kieltämistä ja tarvittaessa kieltää myös sen toiminta, toimenpidealoitteessa ehdotetaan.

Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.

Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.) Oulusta.

Muut allekirjoittajat ovat Hanna-Leena Mattila (kesk.) Raahesta, Mikko Polvinen (ps.) Kuhmosta, Anne Rintamäki (ps.) Vaasasta, Kaisa Garedew (ps.) Jyväskylästä, Sheikki Laakso (ps.) Kouvolasta, Tomi Immonen (ps.) Laukaasta, Juha Mäenpää (ps.) Ilmajoelta, Markku Eestilä (kok.) Iisalmesta, Juha Hänninen (kok.) Oulusta ja perussuomalaisista erotettu Timo Vornanen Joensuusta.Samaan aikaan Sirpa Selänne kirjoittaa Instagrammissa ”ajotiellä makaavista lapsista”.

 • Hänen mielestään viime päivinä useita mielenosoituksia Helsingissä järjestäneen ympäristöliike Elokapinan toiminta on seurausta heikosta kotikasvatuksesta. Omilta lapsiltaan Selänne ei mielenosoittamista hyväksyisi.

Teemu Selänne säesti: ”Wow..täyden 10:in kirjoitus. Vaikkakin veikkaan että vassarit ja reppanat ei siitä tykkääkään.”


Monilta alkaa ns. hihat palamaan tätä ympäristöliikkeeksi itseään kutsuvaa Elokapinaa kohtaan.

Jos mikä muu yhteisö menisi maksamaan ajoradalle niin kohtelu olisi varsin kylmäkiskoista viranomaisten taholta.

Nyt mediakin pitää sitä Greta Thunberg esikuvanaan oikeutettuna toimintana vaikka siinä järjestelmällisesti haitataan muiden ihmisten arkea ja toimitaan vastoin lakeja ja sääntöjä.

Elokapina itse ilmoittaa, että heidän tavoitteenaan on haitata ihmisten arkea ja tarvittaessa rikkoa lakejakin.

Pystyttiinhän sinimustaliikekin poistamaan puoluerekisteristeristä, kun se todettiin olevan avoimen fasistinen ja rasistinen ryhmä – sitä eli avoimen anarkistinen on Elokapina toisella vasemmiston äärilaidalla nyt.

Aloite kansanedustajilta on oikean suuntainen.IPCC ja ääri-ilmiöt

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkakeskinen/ipcc-ja-aari-ilmiot/

IPCC et el (lue latinaa: et electi) väittää jatkuvasti että ääri-ilmiöt lisääntyy. Tätä kauhukuvaa on syötetty jo vuosi kausia. Kaikki tilastot osoittavat muuta.

Miksi IPCC syyllistyy näin naiviin ja helposti havaittavaan valehteluun?

 

Helpoimmiten kumottava asia on ääri lämpötilat. Otetaan maapallon referenssiksi lähikiertolaisemme kuu.  Sen pintalämpötilat vaihtelevat kuun vuorokausittain -130 ja +120  ºC välillä. Kun taas maan pinnalla vaihtelu liikkuu noin -70 ja +60 ºC välillä. Eli kuuhun verrattuna minimi ja maksimi lämpötilat maan pinnalla ovat pienentyneet merkittävästi. Syy eroon on tietenkin ilmakehässä ja veden runsaassa läsnäolossa. Ilmakehä aiheuttaa kasviohuoneilmiöksi kutsutun ilmiön. Meret tasoittavat lämpötiloja ominaislämpökapasiteetillaan. Mihin IPCC:n väite äärilämpötilojen noususta perustuu. Se yksinkertaisesti perustaa sen keskilämpötilan nousulla, mutta se on vakava virhe. Olisihan se vallan erikoista, että luonnollinen kasvihuoneilmiö kaventaa lämpötila eroja, kun taas ihmisen aiheuttamaksi väitetty kasvihuoneilmiö aiheuttaa äärilämpötiloja.

KUVA

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/07/IPCC-nakemys-vs-oma-nakemys-2-768x578.jpg

Oheinen kuva havainnollistaa, kuinka kasvihuoneilmiö kaventaa lämpötiloja (alempi osio), mutta keskilämpötilan muutos pysyy samana. Lukuarvot on valittu vain havainnollistamaan yhden ºC asteen keskilämpötilan nousua.  IPCC valehtelee räikeästi (ylempi osio kuvassa).

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=eija-riitta+korhola+tapionajatukset.com#ip=1

5.7.2024

Globaali lämpötila on lähtenyt laskuun, kun El Ninon maksivaikutus meni ohi

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/globaali-lampotila-on-lahtenyt-laskuun-kun-el-ninon-maksivaikutus-meni-ohi/

Vuosi 2023 oli ennätyslämmin nykymittaushistorian mukaan, kuva 1.

KUVA 1

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/07/Dia7-768x432.jpg

Kuva 1. Globaalin pintalämpötilan kehittyminen vuodesta 1997 eteenpäin.

Kuvasta 1 voi vetää useita johtopäätöksiä. Ensimmäinen on, että korrelaatiota ei voi havaita silmällä hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan välillä olipa kyse GISS-lämpötilasta tai satelliittimittauksesta UAH. Sen sijaan silmälläkin voi havaita, että vuosina 1997-2014 lämpötila seurasi erittäin hyvin ENSO-ilmiön vaikutusta eli sen lämpimien El Nino-jaksojen ja kylmien La Nina-jaksojen vaihteluita.

Kuvassa 1 on ENSO:n lämpötilavaikutus laskettu yksinkertaisella kaavalla (1)

dT = 0,1 * ONI ,                                                    (1)

missä ONI = Oceanic El Nino Index ja lisäksi on sovellettu kuuden kuukauden viivettä. Tämä kaava (1) on empiirinen ja sitä on allekirjoittaneen lisäksi käyttänyt ainakin tunnettu IPCC:n tukija Trenberth.

Kun katsoo kahta aikaisempaa super El Ninoa eli 1997-98 ja 2015-16, niin El Nino-piikin vaikutus kaavan (1) mukaan osuu erittäin hyvin yhteen toteutuneen globaalin lämpötilamaksimin kanssa. Juuri päättyvässä super El Ninossa 2023-24, lämpötilapiikin nousu alkaa aikaisemmin kuin El Ninon vaikutus.

ONI-indeksin maksimiarvo 2,0 osui joulukuulle 2023 ja sen mukaan El Ninon maksimivaikutus globaaliin lämpötilaan olisi pitänyt osua toukokuulle 2024 6-kuukauden säännön mukaan. UAH-lämpötilamittauksessa tämä maksimi osui huhtikuulle ja GISS-mitausten mukaan helmikuulle.

Lisäksi kuvasta 1 havaitaan, että GISS-mittausten mukaan syyskuu oli korkein vuoden 2023 mittaustuloksista, kun El Nino ei ollut vielä edes saavuttanut maksimiarvoaan. CO2-vaikutus yhden vuoden lämpötilaan on IPCC:n tieteen mukaan  vain noin 0,015 °C, joten sen voi unohtaa selittävän millään tavalla vuoden 2023-24 lämpötilamuutoksia, katso liite. Mukana on siis vielä jokin muu tekijä, joka on voimakkaasti vaikuttanut vuoden 2023-24 lämpötilaan. Asia selviää kuvasta 2.

KUVA 2

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/07/Dia8-768x432.jpg

Kuva 2. Lämpötilakehitys, CO2-säteilypakotteen kehitys, ENSO-ilmiön vaikutus ja auringonsäteilyn absorption muutos vuosina 2001-2024.

Uutta tässä kuvassa 2 on auringon säteilyn absorption muutoksen kehitys, josta käytän lyhennettä ASR (Absorbed Solar Radiation). Selvyyden vuoksi totean, että ASR on maapallon saaman auringonsäteilyn ja maapallon heijastaman auringonsäteilyn erotus. Sen muutoksiin on vaikuttanut etupäässä maapallon pilvisyyden muutokset. NASA:n Norman Loeb on tutkimusjulkaisussa löytänyt syyksi nimenomaan alapilvisyyden muutokset.

Kuten kuvasta 2 näkyy, niin ASR on ollut se tekijä, joka selittää maapallon lämpötilan kasvun ja sen muutoksia vuoteen 2014 päättyneen paussin jälkeen yhdessä ENSO:n kansa. Vuoden 2023 lämpötilan nousuun sillä on ollut voimakas vaikutus. Kun ASR lähti laskuun vuoden 2023 loppupuolella, niin El  Ninon vaikutus alkoi vastaavasti nostaa lämpötilaa. ASR-tekijän lasku vuoden 2024 alkupuoliskolla on todennäköinen syy siihen, miksi El Ninon maksimivaikutus tapahtui ennen toukokuuta.

Kuukausikohtaiset ASR-vaikutukset eivät tapahdu välittömästi, vaan vasta dynaamisen viiveen kautta. ASR-mittausarvot laahaavat NASA:ssa noin kaksi kuukautta jäljessä reaaliaikaa. Palaan ilmastomallini antamiin tuloksiin syksymmällä, kun kaikki lämpötilaan vaikuttavat muuttujat ovat selvillä kesäkuuhun saakka.

Ei ole ollut yllättävää, mutta hieman huvittavaa on ollut seurata, että ilmastoalan ammattilaiset alkoivat tarjota El Ninoa vuoden 2023 kohoaviin lämpötiloihin jo kesäkuusta 2023 lähtien. Sen sijaan auringonsäteilyn absorption lisääntymisestä he ovat vaienneet visusti. Vain NASA:n Gavin Schmidt on myöntänyt, että kasvihuonekaasut eivät voi olla syyllisiä. Hänen olisi kannattanut käydä Norman Loebin puheilla, joka NASA:ssa vastaa CERES-satelliittimittauksista. Sieltä olisi selvinnyt suurin syyllinen.

Liite: Hiilidioksidin lämpötilavaikutus vuonna 2023 IPCC:n mukaan

Käytetään kaavoja RF = 5,35 * ln( CO2/280)  ja dT = 0,47 * RF (0,47 AR6:n mukaan). CO2-pitoisuus oli 418,53 ppm vuonna 2022 ja 421,08 ppm vuonna 2023. Näitä arvoja käyttäen ylläolevat kaksi yhtälöä antaa vuosittaisen CO2-lisäyksen 2,55 ppm lämpötilavaiktukseksi 0,015 astetta.

Ilmatieteenlaitos pelottelee aiheettomasti, miksi?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattilehtinen/ilmatieteenlaitos-pelottelee-aiheettomasti-miksi/

Kuka on antanut tolle laitokselle tehtävän pelotella ihmisiä ”ilmastosudella” . Sitä on huudettu jo vuosia eikä se susi vaan sieltä tule vaan ehkä jopa päinvastoin se on lähtenyt ite karkuun kun kelit viilenee.

Tuossa 100v Heinäkuun lämpötiloja, löytyykö tuosta trendi jonka perusteella pitäisi ilmastoa pelätä?

KUVAT

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/07/heinakuut100v-768x612.jpg

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/07/heinakuut100v-768x612.jpg

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/07/heinakuuhelle-1-768x467.jpg

Tämä uutinen pakotti sormet hakkaamaan näppäimiä.

https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/0e0c3bd8-bbdd-4c67-a1b7-d50009e79678

Koko juttu perustuu ilmasto-oraakkeleiden arvauksiin ja todellisuus kulkee niin kuin kuvista näkee ihan eri suuntaan.

Ja nykyään lämpöennätykset mitataan lähes poikkeuksetta lentokentillä. Mikä on syy siihen että itl niitä mittareita sijoittaa lentokentille ja muihin vastaaviin paikkoihin?

Saas nähdä saadaanko tähän heinäkuuhun edes 7 lentokenttähellepäivää.

26.6.2024

Hesari tukee edelleen ilmastonmuutoksen ääriajattelua

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/hesari-tukee-edelleen-ilmastonmuutoksen-aariajattelua/

Johdanto

Eurovaalien aikaan 9.6.24 Elokapina järjesti jälleen kerran mielenosoituksen, jossa se tukki Helsingin keskustan liikennettä parin päivän ajan. Hesari palasi Elokapinan tapaisen ääriajattelun pariin 17.6.24 toimittaja Heli Saavalaisen tekemän lähes parin sivun mittaisen artikkelin muodossa. Uutisartikkelin otsikko oli ”Elämän puolella”. Sen lähestymistapa oli haastatella 51-vuotiasta kuvataiteilija Marika Kaipaista, joka osallistuu Ilmastolakko-mielenosoitukseen eduskuntatalon portailla, joka on jatkunut perjantaisin vuodesta 2018 lähtien.

Toiminnan esikuvana on ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thurnberg. Ilmastolakon tilaisuudessa on ollut mukana myös Ilmastovanhemmat ja Ilmastomummot. Haastattelun lähestymistapa ilmenee otsikossa ”Elämän puolella”. Marika Kaipaisella on aivoihin edennyt imusolmukesyöpä, ja sen pysäyttämiseksi ei ole enää mitään tehtävissä. Se ikään kuin symbolisoi mielenosoittajien asennetta, että he vaativat ilmastotekoja päättäjiltä. Kaipainen pitää käsissään keltaista kangasta, jossa lukee ”Muista Pariisi”.

Pariisin ilmastosopimuksen alku ja nykytilanne

”Muista Pariisi” viittaa Pariisin ilmastosopimukseen, jonka maailman johtajat tekivät vuonna 2015, jossa he päättivät rajoittaa ilmastonmuutoksen 2,0 asteeseen vuoteen 2100 mennessä, ja suosia toimenpiteitä, jotta lämpeneminen jäisi 1,5 asteeseen. Jälkimmäistä arvoa pidetään nykyisin Pariisin sopimuksen tavoitteena. Olen kirjoittanut vuonna 2018 artikkelin Pariisin sopimuksen tieteellisen perusteen haastamisesta, viite 1.

Haastaminen johtuu siitä, että ilmastosopimuksen peruste on perusskenaario (baseline scenario), jolla on tarkoitettu ilmaston muuttumista, jos mitään emissioiden rajoittamistoimia ei tehdä. Tällaista skenaariota kutsutaan yleisesti nimellä perusskenaario eli englanniksi ”Business as usual” eli BAU, joka siis tarkoittaa, että elämä jatkuu kuten se on tapahtunut tähänkin saakka. Nyt kuitenkin Pariisin BAU-skenaarioksi valittiin IPCC:n pahin mahdollinen skenaario nimeltä RCP8.5. Skenaarion lopussa oleva lukuarvo 8.5 tarkoittaa säteilypakotetta, jonka suuruus on CO2-ekvivalentiksi laskettuna on 8,5 W/m2 vuonna 2100, joka johtaisi n. 4,3 asteen lämpenemiseen vuosisadan lopussa. Vertailun vuoksi on hyvä tietää, että IPCC:n viimeisen raportin AR6 mukaan vuoden 2019 kasvihuonekaasujen vastaava arvo oli 2,72 W/m2.

Tämä tarkoittaa, että RCP8.5 edellyttäisi toteutuakseen CO2-pitoisuuden nousun  arvoon 936 ppm. Tämä tarkoittaisi nykyisen CO2-pitoisuuden nousun n. 2,2 ppm vuodessa sijasta kasvuvauhtia 6,4 ppm vuodessa, joka olisi 2,8 kertaa nopeampaa kuin nykyvauhti. Tämä skenaario edellyttäisi myös muiden kasvihuonekaasujen huimaa nousua niin paljon, että hiilidioksidiksi laskettuna (CO2-ekvivalenttiarvo) arvo olisi 1350 ppm vuonna 2100. Pariisin sopimuksen peruskenaario on täysin virheellisesti laskettu äärimmäinen skenaario, joka edellyttäisi fossiilisten polttoaineiden käytön lisäämistä ainakin kolminkertaiseksi. Skenaario ei siis ole missään tapauksessa BAU-skenaario. Tämä on herättänyt laaja kritiikkiä, mutta kun takana on IPCC, YK ja maailman valtiomiesten arvovalta, niin näin se menee. Valtiomiehet tuskin tajusivat, mitä heille tarjoiltiin.

Vihreä ilmastorahasto

Pariisin ilmastosopimuksen ytimessä on Vihreä ilmastorahasto, johon piti saada 100 miljardia dollaria vuosittain kehitysmaiden energiatuotannon muuttamiseksi fossiilivapaaksi. Heti sopimuksen jälkeen rahoitussopimusten yhteismäärä oli 10,3 miljardia dollaria. Tuo määrä tipahti käytännössä 2 miljardia sen jälkeen, kun Trump ilmoitti, että USA lopettaa maksut, joita Obaman hallitus ehti tehdä 1 miljardin edestä. Tähän mennessä Vihreä rahasto on onnistunut saamaan jonkin verran lisää rahaa ja tämän päivän luku on 13,9 miljardia. Olen jo aikaisemmin kirjoittanut, että Pariisin ilmastosopimus koki kehtokuoleman. Tämä on syy, että käytännössä kuolleesta sopimuksesta ei uutisoida. Suurella kohulla aikaan saatu sopimus floppasi niin pahasti, että nyt on parempi olla hiljaa.

Toinen syy hiljaisuuteen on, että maailman johtajat tulivat katumapäälle toimenpiteiden suhteen, tuli ”ilmastokrapula”. Käytännössä heille valkeni, että tehtävä CO2-emissioiden leikkaamisessa ei onnistu ainakaan ns. vihreän energian avulla. Fossiilisten polttoaineiden absoluuttinen käyttö kasvaa, vaikka niiden suhteellinen osuus hieman laskee. Kaiken lisäksi sopimus takasi Kiinalle vapaa lipun kivihiilen käyttöön.

Viitteet:

 1. Antero Ollila, 2018. Challenging the scientific basis of the Paris climate agreement.
  International Journal of Climate Change Strategies and Management. Huom! Lehti on tunnetun sveitsiläisen Emerald-kustantamon julkaisema. Linkki; https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/IJCCSM-05-2017-0107/full/html

Maapallon pintalämpötilan yhteys ilmiöihin El Nino ja auringonsäteily

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/maapallon-pintalampotilan-yhteys-ilmioihin-el-nino-ja-auringonsateily/

Johdanto. Lupasin hiljattain palata ENSO-ilmiöön tarkemmin. Dubaissa päättyi kokous nimeltä COP28 (Coference of Parties 28) eli Osapuolten välinen konferenssi 28, jossa päätettiin saavuttaa hiilineutraalisuus  vuoteen 2050 mennessä. Sehän tarkkoittaisi käytännössä fossiilisten polttoaineiden (kivihiili, öljy ja kaasu) käytön lopettamista. Suurin osa ihmisistä (näin uskon) ymmärtää, että se on täysin mahdotonta saavuttaa. Näillä päätöksillä ei tunnetusti ole ollut juurikaan mitään vaikutusta siihen, mitä todellisuudessa tulee tapahtumaan. Se on vain kallis näytelmä.  Sivuan tässä blogissani aihetta vain siinä mielessä, että maapallon lämpötilakehitys on johtunut tähän mennessä suurelta osin luonnollisista tekijöistä ja osoitan tähän liittyen muutamia kuvia. Kuvat ovat NOAA:n sivuilta ja muutamista tieteellisistä julkaisuista lähde mainiten ja osa on omia kuvia.

ENSO-ilmiö eli El Nino ja La Nina

ENSO tule sanoista El Nino Southern Oscillation, joka vapaasti käännettynä on El Ninon Eteläinen Oskillaatio. Kyse on lyhytaikaisesta ilmastohäiriöstä toistuen tyypillisesti 2-7 vuoden välein ja vaikuttaa koko maapallon pintalämpötilaan ja sademääriin laajalla alueella. ENSO-ilmiö syntyy Tyynenmeren päiväntasaaja-alueella. Se on jaettu viiteen osaan. Tärkein alue on Nino 3.4, joka ulottuu numeroidensa mukaisesti alueiden 3 ja 4 päälle (120 – 170 astetta läntistä pituutta), kuva 1. Tämän alueen meriveden pintaveden lämpötilapoikkeaman kolmen kuukauden keskiarvoa tilastoidaan ja sitä kutsutaan nimellä ONI (Oceanic Nino Index). ONI:sta on tullut ENSO-ilmiön suuruuden standardimittari.

Pilvisyys/auringonpaiste säätelevät ilmastoa

KOMMENTTI

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/pilvisyys-auringonpaiste-saatelevat-ilmastoa/#comment-3993563

JUTTU

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/pilvisyys-auringonpaiste-saatelevat-ilmastoa/

KOMMENTTI AVATTU

TÄSSÄ HYVÄ KIRJOITUS (tämän jälkeen myös omia juttujani)

IPCC:n ilmastomallin tulokset vastaavat mittaustuloksia täydellisesti eli liiankin hyvin

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/ipccn-ilmastomallin-tulokset-vastaavat-mittaustuloksia-taydellisesti-eli-liiankin-hyvin/

KATSO KUVAT JUTUSTA

Aloitan kuvan 1 tiedoilla, joka osoittaa, että IPCC:n ilmastomalli antaa täydellisen vastaavuuden globaalin lämpötilan mittaustuloksen kanssa vuodelle 2019 eli lämpötilan nousu on ollut mallin mukaan 1,27 astetta ja mittausten mukaan 1,29 astetta vuodesta 1750 lähtien.

Kuvassa 1 ehkä kiinnittää huomiota siihen, että luonnollisten tekijöiden vaikutus maapallon lämpötilaan on lähes nolla. Kuvassa 2 on esitetty IPCC:n ilmastomallin tärkeimmät tekijät.

Sitten vaan kirjoittelemaan asiasta ja asian vierestä tai voihan joku kirjoittaa vaikkapa uuden blogin, jossa todistaa osittaisdifferentiaaliyhtälöillä, kuinka väärässä olenkaan.

Viite 1. https://www.climatexam.com/single-post/ipcc-n-ilmastomallien-virheit%C3%A4-ja-ongelmien-peittely%C3%A4-ipcc-n-ar6-raportissaOMAT JUTUT (toki asiantuntijoita huomioiden)

AURINKO MÄÄRÄÄ ”syksyn tai kesän kuumimmat ajat”, EI HIILIDIOKSIDI

Täällä esimerkki ”kesän kuumimmat ajat”

https://www.tapionajatukset.com/44924

AURINKO JA PILVET SÄÄTELEVÄT ILMASTOA

Maapallon keskilämpötila on noussut viime vuosisadalla raakadatan (alkuperäiset lämpötilamittaukset) noin 0.5 celsius-astetta. Kuitenkin, viralliset mittausasemat säätävät eli ”homogenisoivat” alkuperäisiä tuloksia, jotta saataisiin ”mukavia käppyröitä”.

Näin ollen on saatu ”trendejä”, jotka osoittavat lämpenemistä todellisuutta enemmän! Sivustollani on esimerkkejä (vanhat linkit) esim. Nasa/Giss tri Hansenin kikkailusta.

Tästä ,noin 0.4-0.5 C asteen keskilämpötilan noususta, hiilidioksidin osuus on häviävän pieni (ilmakehässä on CO2 vain 0.04%, vesihöyryn ollessa merkittävin kasvihuonekaasu). Ihmisen osuus on vieläkin pienempi, vain 3-5% ilmakehän hiilidioksidista on ihmisperäisten päästöjen aiheuttamaa!

Maapallon ilmakehän lämpötilaa säätelevät näin ollen aivan muut tekijät, auringon magneettisen aktiivisuuden vaihtelut ja niiden vaikutukset pilvisyyteen! Tärkeä tekijä on myös valtameri-ilmakehä dynamiikka.

Auringon magneettiset parametrit ovat tällä hetkellä (ja todnäk lähitulevaisuudessa) alhaisia, ja tästä on olemassa (myös Suomessa tehtyjä kosmisten säteiden mittauksia) tutkimustuloksia (neutronimittaukset), jotka viittaavat pilvisyyden lisääntymiseen maailmanlaajuisesti.

Tropiikista on jo saatu selkeä yhteys pilvisyyden lisääntymisen vaikutuksesta maapallon ilmakehän viilenemiseen.

Myös CERNIN Cloud-projekti antoi tuloksia siitä, että alhainen magneettinen aktiivisuus (pieni auringonpilkkujen määrä) lisää pilvien muodostusta (joka tietenkin säätää lämpötiloja).

CERN-CLOUD-projektin tuloksia KIELLETTIIN käyttämästä ilmastonmuutoksen analysointiin, mikä kertoo aika paljon ”ilmastoyhteisön” pelkotiloista (eli siitä, että kansalaiset saisivat tietää totuuden!).

Nykyinen aurinkoparametrien alhainen taso näkyy myös KÄYTÄNNÖSSÄ:

Maapallon globaalit lämpötilat eivät ole lainkaan nousseet vuodesta 2002 lähtien!

Lämpötilat ”nousevat” ainoastaan ilmastouskovaisten tutkijoiden tietokoneissa, joihin syötetään eri suuruisia hiilidioksipitoisuuksia ja saadaan PELOTTAVIA tuloksia!

Aurinko (sen magneettien aktiivisuuden vaihtelu) ja siitä johtuva maailmanlaajuisen pilvipeitteen laajuus ja paksuus säätelevät planeettamme ilmastoa, ei alarmistitutkijoiden homogenisoidut (adjusted eli säädetyt) lämpötilasarjat tai heidän tietokone-ohjelmansa!

JUDITH LEAN

https://www.researchgate.net/profile/Judith_Lean

http://www.nasonline.org/member-directory/members/3004009.html

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/KUVA_4.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_11.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_5.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_6.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_7.jpg

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/ICE_AGE_ZHARKOVA_22.jpg

https://www.researchgate.net/profile/Valentina_Zharkova

https://prabook.com/web/valentina_vladimirovna.zharkova/313743

VALENTINA ZHARKOVA

AurinkoProfessori Valentina Zharkovan tutkijaryhmän tekemän ennusteen mukaan Aurinko on menossa ”nukkumaan” ja vuosien 1645–1715 ”pieni jääkausi” toistuu 2030-luvulla.

Ennusteen mukaan Auringon aktiivisuus laskee 60 prosentilla 2030-luvulla. 

”Pienen jääkauden” aikana auringonpilkut olivat hyvin harvinaisia. Zharkova ennustaa, että nämä niin sanotun Maunderin minimin ominaisuudet toistuvat vuosina 2030–2040.

Zharkovan tiimi on onnistunut kehittämään erittäin tarkan ennustemallin Auringon käyttäytymisestä. Jo pitkään on tiedetty Auringon aktiivisuuden vaihtelevan sykleittäin, mutta jokainen sykli on siitä huolimatta omanlaisensa.

https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/89092-professori-teki-laskelman-aurinko-menossa-nukkumaan-vuosien-1645-1715-ilmio

Aurinkominimi johtaa ilmaston viilenevään vaiheeseen – meidän pitää varautua nyt, sanoo aurinkofyysikko   Astrofyysikko Tohtori Valentina Zharkova varoittaa tulevasta globaalista ilmaston viilenemisestä. Katovuosia voi olla tulossa ja ruoka käydä vähiin...

HEIKKENEVÄT AURINKOSYKLIT: LÄMPENEMISPAUSSI TAI VIILENEMINEN

Aurinkosyklien heikkenemisen mukaan maapallo on viilenemässä, ei lämpenemässä

https://www.youtube.com/channel/UCP0Dfc4Tt600NS7lKEZtJqQ

Maailmanlaajuinen viileneminen (Global cooling VIDEOT)

https://www.youtube.com/watch?v=KhxRU_mqUSY

https://www.youtube.com/watch?v=ERoJ-z8ugtQ

https://www.youtube.com/watch?v=rGn-Vcxztng

https://www.youtube.com/watch?v=_wB46mgJrzIILMASTO JA AURINKO

KESÄN KUUMIMPAAN AIKAAN”

AURINKO LÄMMITTÄÄ MEITÄ

https://www.youtube.com/watch?v=3GVt0QQy-CM

TÄÄLLÄ ALKUSANAT (ILMASTO JA MUITAKIN JUTTUJA)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=569085374&q=judith+lean+climate+change&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwj4pImd7syBAxWIUXcKHbOFB3QQ0pQJegQIDRAB&biw=1920&bih=927

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNt-fam7TsAhWFxosKHcRHC6gQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=938

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSU HIDASTUNUT 2000-LUVULLA

https://www.tapionajatukset.com/38120

ESIMERKIKSI OTTEITA YLLÄ OLEVASTA KIRJOITUKSESTA

AURINKOTUTKIJAT: AURINKOSYKLIT VAIKUTTAVAT ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHINAURINKOSYKLIT JA ILMASTO

Auringon ja Maan välisen magneettikentän vaikutukset kosmisen säteilyn voimakkuuteen ja sitä kautta pilvien muodostukseen ja planeetta Maan ilmaston lämpötiloihin.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_5.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_6.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_7.jpg

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/ICE_AGE_ZHARKOVA_22.jpg

TÄÄLTÄ VOI OPISKELLA LISÄÄ AURINKOSYKLEISTÄ

https://www.google.com/search?q=solar+cycles+f10.7+flux&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiL6JrW4rDgAhWr5KYKHe5EAuMQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916

Kaikki mittaukset täällä:

http://www.climate4you.com/

MAAILMA EI SIIS TUHOUDU, EIKÄ ”ILMASTOHÄTÄTILAAOLE OLEMASSA LÄMPÖTILAN MITTAUSTIETOJEN MUKAAN.

TÄMÄN VAHVISTAA PETTERI TAALAS, MAAILMAN ILMASTOTIETEEN JÄRJESTÖN PÄÄSIHTEERI

Maailma ei tuhoudu ilmastonmuutoksen vuoksi – vielä lähivuosikymmeninä

Petteri Taalas on Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri

Tällä hetkellä paniikkimielialaa ja taivaan putoamisen pelkoa on aistittavissa jopa huolestuttavassa määrin suhteessa ilmastonmuutokseen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a42098f6-b626-4233-b22d-bac37a8bd643

Ilmatieteen perustyökaluja ovat fysiikan lakeihin perustuvat mallit, joilla kyetään simuloimaan ilmakehän toimintaa. Yli 60 tutkimuskeskusta eri maissa on laskenut supertietokoneillaan, kuinka ilmasto on muuttumassa nykyhetkestä vuosisadan loppuun mennessä ottaen huomioon erilaiset päästöjen kehitykset. Missään näistä laskelmissa ei ole osoitettu, että maapallo olisi luiskahtamassa peruuttamattoman tuhon tielle mukaan lukien ihmiskunta.2.10.2023

Ilmakehän hiilidioksidilla ei lopultakaan sitten ollut suurta vaikutusta maapallon lämpenemiseen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ilmakehan-hiilidioksidilla-ei-lopultakaan-sitten-ollut-suurta-vaikutusta-maapallon-lampenemiseen/

On yhä ilmeisempää, että auringon säteilyn pakottaminen käynnistää jatkuvan yhdistettyjen vuorovaikutusten spektrin koko maapallon osalta, maalla, valtamerellä ja ilmakehässä usealla aikavälillä, joilla on erilaiset ja toisiinsa liittyvät alueelliset riippuvuudet. Maan ja valtamerien, päiväntasaajan ja napojen sekä pinnan ja ilmakehän differentiaalinen lämmitys ohjaavat näitä reaktioita; prosessit ovat prosesseja, joilla ilmasto reagoi muihin säteilypakottimiin, mukaan lukien kasvattamalla kasvihuonekaasupitoisuuksia, vaikkakin eri suuruudella, ajoituksella ja alueellisilla yksityiskohdilla.Jo kolmas tutkimus lyhyen ajan sisällä todistaa, että ilmakehän hiilidioksidin vaikutusta maapallon lämpenemiseen on liioiteltu. Kasvihuonekaasujen vaikutusta lämpenemiseen on perusteltu muun muassa auringon TSI:n pakotuksen alenemisella viime vuosikymmeninä.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ilmakehan-hiilidioksidilla-ei-lopultakaan-sitten-ollut-suurta-vaikutusta-maapallon-lampenemiseen/#comment-3987820

AURINKO LÄMMITTÄÄ MEITÄ


https://www.youtube.com/watch?v=3GVt0QQy-CMTÄÄLLÄ ALKUSANAT (ILMASTO JA MUITAKIN JUTTUJA)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=569085374&q=judith+lean+climate+change&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwj4pImd7syBAxWIUXcKHbOFB3QQ0pQJegQIDRAB&biw=1920&bih=927

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNt-fam7TsAhWFxosKHcRHC6gQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=938

ILMASTO 2023

https://www.tapionajatukset.com/44381AURINKO ON PÄÄVAIKUTTAJA ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHIN

JO kauan sitten (2012) OLI SELVITETTY (muutamat fyysikot ja kemistit) että AURINKO on PÄÄVAIKUTTAJA maapallon ilmaston LÄMPENEMISEEN:

https://www.tapionajatukset.com/59

EI siis tarvitse olla ILMASTO-tutkija !!

ILMASTO 2022
https://www.tapionajatukset.com/42971

ILMASTO 2021
https://www.tapionajatukset.com/42196

ILMASTO 2020
https://www.tapionajatukset.com/40922
ILMASTO CLIMATE

LÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET NYKYHETKEEN SAAKKA

Kaikki mittaukset täällä:
http://www.climate4you.com/

HIILIDIOKSIDI

Vain 4 - 5 % ilmakehän hiilidioksidista on ihmisperäistä

TUTKIMUS: Therefore, not CO2 but primarily native impacts are responsible for any observed climate changes.

The Intergovernmental Panel on Climate Change assumes that the inclining atmospheric CO2 concentration over recent years was almost exclusively determined by anthropogenic emissions, and this increase is made responsible for the rising temperature over the Industrial Era. Due to the far reaching consequences of this assertion, in this contribution we critically scrutinize different carbon cycle models and compare them with observations. We further contrast them with an alternative concept, which also includes temperature dependent natural emission and absorption with an uptake rate scaling proportional with the CO2 concentration. We show that this approach is in agreement with all observations, and under this premise not really human activities are responsible for the observed CO2 increase and the expected temperature rise in the atmosphere, but just opposite the temperature itself dominantly controls the CO2 increase. Therefore, not CO2 but primarily native impacts are responsible for any observed climate changes.

http://www.esjournal.org/article/161/10.11648.j.earth.20190803.13

HIILIDIOKSIDIN ABSORPTIOKAISTA

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278242-hiilidioksidin-absorptiokaistan-sijoittuminen-pakkasiin-ja-kaasujen-tiheydesta

HYVÄ KIRJOITUS, pari pientä asiavirhettä (ilmastotutkija Antero Ollila)

Antero Ollila:

Kirjoituksessa on pari asiavirhettä, jotka on syytä oikaista. Ilmakehän kaasut ovat erittäin hyvin sekoittuneita koko troposfäärin alueella eli noin korkeuteen 11-18 km. Jos näin ei olisi niin täällä maanpinnalla olisi vain hiilidioksidia ja happea - molekyylipaino 32 - ja typpi olisi ilmakehän yläosassa - molekyylipaino 28. Yllättäen hiilidioksidi, jonka molekyylipaino on peräti 44, on aivan vaikiopitoisuudessa 80 km:n korkeuteen asti.

Kyllä hiilidioksidilla on oma osuutensa kasvihuoneilmiössä, vaikka sen absorptioaallonpituusalue meneekin pahasti päällekkäin veden kanssa. Tosin sen osuus kasvihuoneilmiössä on laskettu yleisesti väärin jopa prosenttilukuun 26 asti. Myös metaanilla ja typpioksiduulilla on häviän pieni osuus kasvihuoneilmiössä. Kirjoitan tästä lähitulevaisuudessa oman juttuni, jossa selvitän perin pohjin, mistä on kysymys.AURINKO JA PILVET SÄÄTELEVÄT ILMASTOA

Maapallon keskilämpötila on noussut viime vuosisadalla raakadatan (alkuperäiset lämpötilamittaukset) noin 0.5 celsius-astetta. Kuitenkin, viralliset mittausasemat säätävät eli ”homogenisoivat” alkuperäisiä tuloksia, jotta saataisiin ”mukavia käppyröitä”.

Näin ollen on saatu ”trendejä”, jotka osoittavat lämpenemistä todellisuutta enemmän! Sivustollani on esimerkkejä (vanhat linkit) esim. Nasa/Giss tri Hansenin kikkailusta.

Tästä ,noin 0.4-0.5 C asteen keskilämpötilan noususta, hiilidioksidin osuus on häviävän pieni (ilmakehässä on CO2 vain 0.04%, vesihöyryn ollessa merkittävin kasvihuonekaasu). Ihmisen osuus on vieläkin pienempi, vain 3-5% ilmakehän hiilidioksidista on ihmisperäisten päästöjen aiheuttamaa!

Maapallon ilmakehän lämpötilaa säätelevät näin ollen aivan muut tekijät, auringon magneettisen aktiivisuuden vaihtelut ja niiden vaikutukset pilvisyyteen! Tärkeä tekijä on myös valtameri-ilmakehä dynamiikka.

Auringon magneettiset parametrit ovat tällä hetkellä (ja todnäk lähitulevaisuudessa) alhaisia, ja tästä on olemassa (myös Suomessa tehtyjä kosmisten säteiden mittauksia) tutkimustuloksia (neutronimittaukset), jotka viittaavat pilvisyyden lisääntymiseen maailmanlaajuisesti.

Tropiikista on jo saatu selkeä yhteys pilvisyyden lisääntymisen vaikutuksesta maapallon ilmakehän viilenemiseen.

Myös CERNIN Cloud-projekti antoi tuloksia siitä, että alhainen magneettinen aktiivisuus (pieni auringonpilkkujen määrä) lisää pilvien muodostusta (joka tietenkin säätää lämpötiloja).

CERN-CLOUD-projektin tuloksia KIELLETTIIN käyttämästä ilmastonmuutoksen analysointiin, mikä kertoo aika paljon ”ilmastoyhteisön” pelkotiloista (eli siitä, että kansalaiset saisivat tietää totuuden!).

Nykyinen aurinkoparametrien alhainen taso näkyy myös KÄYTÄNNÖSSÄ:

Maapallon globaalit lämpötilat eivät ole lainkaan nousseet vuodesta 2002 lähtien!

Lämpötilat ”nousevat” ainoastaan ilmastouskovaisten tutkijoiden tietokoneissa, joihin syötetään eri suuruisia hiilidioksipitoisuuksia ja saadaan PELOTTAVIA tuloksia!

Aurinko (sen magneettien aktiivisuuden vaihtelu) ja siitä johtuva maailmanlaajuisen pilvipeitteen laajuus ja paksuus säätelevät planeettamme ilmastoa, ei alarmistitutkijoiden homogenisoidut (adjusted eli säädetyt) lämpötilasarjat tai heidän tietokone-ohjelmansa!

https://www.tapionajatukset.com/36782

Historia|HS 50 vuotta sitten 29.6.1972

Suomi lämpimimpiä maita Euroopassa

https://www.hs.fi/historia/art-2000008887654.html

Lämpöennätykset rapisivat

ON JO EDELLÄ!AURINKO LÄMMITTÄÄ MEITÄ

https://www.youtube.com/watch?v=3GVt0QQy-CM

TÄÄLLÄ ALKUSANAT (ILMASTO JA MUITAKIN JUTTUJA)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=569085374&q=judith+lean+climate+change&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwj4pImd7syBAxWIUXcKHbOFB3QQ0pQJegQIDRAB&biw=1920&bih=927

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNt-fam7TsAhWFxosKHcRHC6gQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=938

ILMASTO 2023

https://www.tapionajatukset.com/44381AURINKO ON PÄÄVAIKUTTAJA ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHINJO kauan sitten (2012) OLI SELVITETTY (muutamat fyysikot ja kemistit) että AURINKO on PÄÄVAIKUTTAJA maapallon ilmaston LÄMPENEMISEEN:

https://www.tapionajatukset.com/59

EI siis tarvitse olla ILMASTO-tutkija !!

ILMASTO 2022

https://www.tapionajatukset.com/42971

ILMASTO 2021

https://www.tapionajatukset.com/42196

ILMASTO 2020

https://www.tapionajatukset.com/40922

ILMASTO CLIMATELÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET NYKYHETKEEN SAAKKAKaikki mittaukset täällä:

http://www.climate4you.com/

TÄÄLLÄ ALKUSANAT (ILMASTO JA MUITAKIN JUTTUJA)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=569085374&q=judith+lean+climate+change&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwj4pImd7syBAxWIUXcKHbOFB3QQ0pQJegQIDRAB&biw=1920&bih=927

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNt-fam7TsAhWFxosKHcRHC6gQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=938

ILMASTO CLIMATELÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET NYKYHETKEEN SAAKKAKaikki mittaukset täällä:

http://www.climate4you.com/

MAAILMA EI SIIS TUHOUDU, EIKÄ ”ILMASTOHÄTÄTILAAOLE OLEMASSA LÄMPÖTILAN MITTAUSTIETOJEN MUKAAN.

TÄMÄN VAHVISTAA PETTERI TAALAS, MAAILMAN ILMASTOTIETEEN JÄRJESTÖN PÄÄSIHTEERI

Maailma ei tuhoudu ilmastonmuutoksen vuoksi – vielä lähivuosikymmeninä

Petteri Taalas on Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri

Tällä hetkellä paniikkimielialaa ja taivaan putoamisen pelkoa on aistittavissa jopa huolestuttavassa määrin suhteessa ilmastonmuutokseen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a42098f6-b626-4233-b22d-bac37a8bd643

Ilmatieteen perustyökaluja ovat fysiikan lakeihin perustuvat mallit, joilla kyetään simuloimaan ilmakehän toimintaa. Yli 60 tutkimuskeskusta eri maissa on laskenut supertietokoneillaan, kuinka ilmasto on muuttumassa nykyhetkestä vuosisadan loppuun mennessä ottaen huomioon erilaiset päästöjen kehitykset. Missään näistä laskelmissa ei ole osoitettu, että maapallo olisi luiskahtamassa peruuttamattoman tuhon tielle mukaan lukien ihmiskunta.https://www.tapionajatukset.com/41004

VUODEN 2020 ILMASTON LÄMPÖTILOJEN MITTAUSTULOKSET

https://www.tapionajatukset.com/39581

Täällä MITTAUSKÄPPYRÄT (mukana El Nino-ilmiön vaikutus)

https://www.tapionajatukset.com/39581

Maapallon pintalämpötilojen (MetOffice UK) ja alailmakehän (UAH Alabama USA) mittauksia julkaisevat laitokset:

http://hadobs.metoffice.com/

https://www.nsstc.uah.edu/nsstc/

Kaikki mittaukset täällä:

http://www.climate4you.com/

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSU HIDASTUNUT 2000-LUVULLA

https://www.tapionajatukset.com/38120

ESIMERKIKSI OTTEITA YLLÄ OLEVASTA KIRJOITUKSESTA

AURINKOTUTKIJAT: AURINKOSYKLIT VAIKUTTAVAT ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHIN

AURINKOSYKLIT JA ILMASTO

Auringon ja Maan välisen magneettikentän vaikutukset kosmisen säteilyn voimakkuuteen ja sitä kautta pilvien muodostukseen ja planeetta Maan ilmaston lämpötiloihin.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_5.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_6.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_7.jpg

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/ICE_AGE_ZHARKOVA_22.jpg

TÄÄLTÄ VOI OPISKELLA LISÄÄ AURINKOSYKLEISTÄ

https://www.google.com/search?q=solar+cycles+f10.7+flux&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiL6JrW4rDgAhWr5KYKHe5EAuMQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916

AURINKOSYKLIEN HAVAINNOT JA ENNUSTEET

This page features our predictions and forecasts for the Sun. Currently, we have Solar Cycle predictions for Solar Cycle 24 (cycle amplitude and F10.7 flux) and Solar Cycle 25 (cycle amplitude). We also show our predictions for the evolution of the Sun's polar magnetic fields for the remainder of Solar Cycle 24, which were used to predict the amplitude of Cycle 25.

http://solarcyclescience.com/forecasts.html

https://www.researchgate.net/figure/Monthly-variation-of-the-observed-and-predicted-underlined-

values-of-the-sunspot_fig3_320034312

Japanilaisten tutkimus

Lue täältä suomenkielellä aurinkofyysikoiden tutkimuksista:

https://www.tapionajatukset.com/36782Prof. Masayuki Hyodo and his team Yusuke Ueno, Tianshui Yang and Shigehiro Katoh from the University of Kobe in Japan in their paper published this month in propose that the “umbrella effect” is the main factor behind climate change. 

http://www.kobe-u.ac.jp/research_at_kobe_en/NEWS/news/2019_07_03_01.html

“When galactic cosmic rays increased during the Earth’s last geomagnetic reversal transition 780,000 years ago, the umbrella effect of low-cloud cover led to high atmospheric pressure in Siberia, causing the East Asian winter monsoon to become stronger. This is evidence that galactic

“This study provides an opportunity to rethink the impact of clouds on climate. When galactic cosmic rays increase, so do low clouds, and when cosmic rays decrease clouds do as well, so climate warming may be caused by an opposite-umbrella effect.

The umbrella effect caused by galactic cosmic rays is important when thinking about current global warming as well as the warm period of the medieval era.” cosmic rays influence changes in the Earth’s climate.”Keskustelua aiheesta

Ilmastomallinnuksessa käytössä olevat tietokone mallit näyttävät liikaa lämpenemistä. Kukaan niihin ennustuksiin ei enää usko. Vuosisadan loppuun ulottuvat skenaariot on rakennettava uudelle pohjalle.

http://www.helsinkitimes.fi/finland/finland-news/domestic/16562-finnish-...IPCC joutuu täten tekemään ilmastoa koskevat skenaariot uudelta pohjalta. Hiilidioksidi ei ole voimakas kasvihuonekaasu niinkuin on otaksuttu. Kaikki menee uusiksi. Pariisin ilmastosopimuksen osalta ei ole tähänkään mennessä mitään rakennettu, sekin pitää kirjoittaa uusiksi.

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278446-ilmaston-mallinnus-pielessa-maapallo-lampenee-liikaa

---------------------------------------------------------------------

IR-SÄTEILY

IR-säteily on niin heikkoa, että se ei riitä virittämään elektroneja korkeimmille orbitaaleille.

Näkyvän valon ja UV-säteilyn fotonit siihen riittävät.

Kyse ei kuitenkaan ole mistään mullistavasta lämmöntuotantomekanismista, jolla kasvihuoneilmiöön saataisiin puhallettua henkeä! Ohi lentävillä molekyyleillä on asian kanssa erittäin vähän tai ei mitään tekemistä.

IR-säteilyn energia riittää vain lisäämään kasvihuonekaasujen (kuten hiilidioksidi ja vesihöyry) värähdysenergiaa, joka siirtyy viereisille ilmamolykyyleille (kuten typpi ja happi, jotka eivät absorboi lämpösäteilyä) ja lämmönsiirto tapahtuu konvektiolla.

Ramanspektroskopiassa näytteeseen kohdistetaan UV- tai näkyvällä alueella voimakas valonsäde esim. laserista. Tämän valon taajuus on (vo) on huomattavasti tutkittavia värähetlytaajuuksia (vv) suurempi. Jos molekyyli siirtyy korkeampaan värähtelytilaan sirottaessaan värähtelylähteen valoa, havaitaan sironneessa valossa valokvantteja, joiden energia on h(vo-vv). Vastaavasti jos molekyylistä purkautuu sironnan yhteydessä yksi värähtelykvantti, havaitaan hieman alkuperäistä valoa järeämpiä valokvantteja (h(vo+vv). Näin saadaan molekyylin värähtelyspektri esiin UV- tai näkyvällä alueella säteilytaajuuden kummallakin puolella sijaitsevana sironneen valon spektrin hienorakenteena.

IPCC:n kasvihuoneilmiömääritelmä on ikiliikkuja eli se luo energiaa tyhjästä

Suomalainen tutkimus: ei todisteita ihmisen aiheuttamalle ilmaston-muutokselle

https://arxiv.org/pdf/1907.00165.pdf

Turun yliopiston tutkijoiden tuore tutkimus osoittaa, että ihmisen aikaansaannos 0.1 C lämmön noususta viimeisen sadan vuoden aikana on vain 0.01 C.

https://oikeamedia.com/o1-114409

TUTKIMUS on otsikoitu ‘Ei kokeellisia todisteita merkittävälle ihmisen aiheuttamalle ilmastonmuutokselle’ on julkaistu 2. heinäkuuta 2019 ja julkaisijoina ovat Turun yliopiston tutkijat Jyrki Kauppinen and Pekka Malmi.

Kauppinen ja Malmi päättelevät tutkimuksessaan, että maapallon lämpötiloihin vaikuttaa eniten ilmakehän pilvipeite ja että “vain pieni osa” hiilidioksiidin määrän noususta on ihmisen aiheuttamaa..

HIILIDIOKSIDI

Vain 4 - 5 % ilmakehän hiilidioksidista on ihmisperäistä

TUTKIMUS: Therefore, not CO2 but primarily native impacts are responsible for any observed climate changes.

The Intergovernmental Panel on Climate Change assumes that the inclining atmospheric CO2 concentration over recent years was almost exclusively determined by anthropogenic emissions, and this increase is made responsible for the rising temperature over the Industrial Era. Due to the far reaching consequences of this assertion, in this contribution we critically scrutinize different carbon cycle models and compare them with observations. We further contrast them with an alternative concept, which also includes temperature dependent natural emission and absorption with an uptake rate scaling proportional with the CO2 concentration. We show that this approach is in agreement with all observations, and under this premise not really human activities are responsible for the observed CO2 increase and the expected temperature rise in the atmosphere, but just opposite the temperature itself dominantly controls the CO2 increase. Therefore, not CO2 but primarily native impacts are responsible for any observed climate changes.

http://www.esjournal.org/article/161/10.11648.j.earth.20190803.13

HIILIDIOKSIDIN ABSORPTIOKAISTA

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278242-hiilidioksidin-absorptiokaistan-sijoittuminen-pakkasiin-ja-kaasujen-tiheydesta

HYVÄ KIRJOITUS, pari pientä asiavirhettä (ilmastotutkija Antero Ollila)

Antero Ollila:

Kirjoituksessa on pari asiavirhettä, jotka on syytä oikaista. Ilmakehän kaasut ovat erittäin hyvin sekoittuneita koko troposfäärin alueella eli noin korkeuteen 11-18 km. Jos näin ei olisi niin täällä maanpinnalla olisi vain hiilidioksidia ja happea - molekyylipaino 32 - ja typpi olisi ilmakehän yläosassa - molekyylipaino 28. Yllättäen hiilidioksidi, jonka molekyylipaino on peräti 44, on aivan vaikiopitoisuudessa 80 km:n korkeuteen asti.

Kyllä hiilidioksidilla on oma osuutensa kasvihuoneilmiössä, vaikka sen absorptioaallonpituusalue meneekin pahasti päällekkäin veden kanssa. Tosin sen osuus kasvihuoneilmiössä on laskettu yleisesti väärin jopa prosenttilukuun 26 asti. Myös metaanilla ja typpioksiduulilla on häviän pieni osuus kasvihuoneilmiössä. Kirjoitan tästä lähitulevaisuudessa oman juttuni, jossa selvitän perin pohjin, mistä on kysymys.

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278220-ilmastotiede-uusiutuu-sisalta-pain-osa-x

----------------------------------------------------------------------

AURINKO JA PILVET SÄÄTELEVÄT ILMASTOA

Maapallon keskilämpötila on noussut viime vuosisadalla raakadatan (alkuperäiset lämpötilamittaukset) noin 0.5 celsius-astetta. Kuitenkin, viralliset mittausasemat säätävät eli ”homogenisoivat” alkuperäisiä tuloksia, jotta saataisiin ”mukavia käppyröitä”.

Näin ollen on saatu ”trendejä”, jotka osoittavat lämpenemistä todellisuutta enemmän! Sivustollani on esimerkkejä (vanhat linkit) esim. Nasa/Giss tri Hansenin kikkailusta.

Tästä ,noin 0.4-0.5 C asteen keskilämpötilan noususta, hiilidioksidin osuus on häviävän pieni (ilmakehässä on CO2 vain 0.04%, vesihöyryn ollessa merkittävin kasvihuonekaasu). Ihmisen osuus on vieläkin pienempi, vain 3-5% ilmakehän hiilidioksidista on ihmisperäisten päästöjen aiheuttamaa!

Maapallon ilmakehän lämpötilaa säätelevät näin ollen aivan muut tekijät, auringon magneettisen aktiivisuuden vaihtelut ja niiden vaikutukset pilvisyyteen! Tärkeä tekijä on myös valtameri-ilmakehä dynamiikka.

Auringon magneettiset parametrit ovat tällä hetkellä (ja todnäk lähitulevaisuudessa) alhaisia, ja tästä on olemassa (myös Suomessa tehtyjä kosmisten säteiden mittauksia) tutkimustuloksia (neutronimittaukset), jotka viittaavat pilvisyyden lisääntymiseen maailmanlaajuisesti.

Tropiikista on jo saatu selkeä yhteys pilvisyyden lisääntymisen vaikutuksesta maapallon ilmakehän viilenemiseen.

Myös CERNIN Cloud-projekti antoi tuloksia siitä, että alhainen magneettinen aktiivisuus (pieni auringonpilkkujen määrä) lisää pilvien muodostusta (joka tietenkin säätää lämpötiloja).

CERN-CLOUD-projektin tuloksia KIELLETTIIN käyttämästä ilmastonmuutoksen analysointiin, mikä kertoo aika paljon ”ilmastoyhteisön” pelkotiloista (eli siitä, että kansalaiset saisivat tietää totuuden!).

Nykyinen aurinkoparametrien alhainen taso näkyy myös KÄYTÄNNÖSSÄ:

Maapallon globaalit lämpötilat eivät ole lainkaan nousseet vuodesta 2002 lähtien!

Lämpötilat ”nousevat” ainoastaan ilmastouskovaisten tutkijoiden tietokoneissa, joihin syötetään eri suuruisia hiilidioksipitoisuuksia ja saadaan PELOTTAVIA tuloksia!

Aurinko (sen magneettien aktiivisuuden vaihtelu) ja siitä johtuva maailmanlaajuisen pilvipeitteen laajuus ja paksuus säätelevät planeettamme ilmastoa, ei alarmistitutkijoiden homogenisoidut (adjusted eli säädetyt) lämpötilasarjat tai heidän tietokone-ohjelmansa!

https://www.tapionajatukset.com/36782Ilmasto ei lämpene, kuten YK:n ilmastopaneeli IPCC, alarmistit (ilmastopelottelijat) ja media rummuttavat jatkuvasti (eli että ilmastonmuutos ”etenee vauhdilla”).

Kaikkien globaalien lämpötilojen mittauksia tekevien ilmastolaitosten tulokset 2000-luvulla kertovat tämän selkeästi. Se, että maapallon lämpötila nousi 1900-luvulla noin yhden celsiusasteen verran, on tietysti tosiasia.

Elämme siis tällä hetkellä ilmastonlämpönousun paussia eli melko tasaisia globaaleja lämpötiloja on pukannut 2000-luvulla, vaikka hiilidioksidin pitoisuudet ilmakehässä ovat tasaisesti nousseet.

Tätä paussia (pause in english) voi tarkastella (sivulla ylinnä kiinnitetty 2019 tilanne) ja sitä alempana sivullani kommentoivat ilmastotutkijat, professori Judith Curry, professori Valentina Zharkova ja 30 vuotta auringon ja ilmaston välisiä vaikutuksia tutkinut astrofysiikan tohtori Judith Lean. Kuinka aurinko vaikuttaa maapallon ilmastoon, niitä tutkimuksia esitellään (Valentina Zharkova ja Judith Lean).

Heikentyvät aurinkosyklit ja El Nino-ilmiön pienempi vaikutus (alakuva, punaiset) hidastivat maapallon lämpenemistä 2000-luvun alkupuolella (pause englanniksi). Sama globaalien lämpötilojen tasaisuus (jota vain 1998 ja 2016 El Nino-piikit ovat ”häirinneet”) on jatkunut aina vuoteen 2019 saakka.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_65.jpg

Press release

https://www.nrl.navy.mil/news/releases/dr-judith-lean-receives-presidential-rank-award-meritorious-senior-professional

UUSI TUTKIMUS

https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/2017EA000357#

------------------------------------------------------------

Yllä oleva postattu tänne:

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278044-ilmastotiede-uusiutuu-sisalta-pain-osa-vi

------------------------------------------------------------

Alla olevaan postattu:

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278145-ilmastotiede-uusiutuu-sisalta-pain-osa-viii

--------------------------------------------------

Joo, viilenevää on odotettavissa, erityisesti aurinkosyklien heikkenemisen johdosta.

Se, että ilmaston lämpötilat (satelliittimittaukset) eivät ole enää 2000-luvulla juurikaan nousseet, on jo hyväksytty ns. paussina (engl. Pause) useiden ilmastotutkijoiden ”pääkopassa” (ilmastotiede uudistuu siälltä päin!).

Se, että maanpinnan lämpömittaukset (esim. Hadcrut/UK) ovat edelleen lievässä nousussa, kertoo kuitenkin kasvihuonekaasujen vaikutuksesta.

Vain ja ainoastaan tulevat globaalien lämpötilojen mittaukset kertovat lopullisen totuuden, eivät laaditut skenaariot tai ”ilmastovouhotus”!

----------------------------------------------------

ASTROFYYSIKOT OVAT ENNUSTANEET AURINKOSYKLIEN HEIKENTYMISEN AIHEUTTAVAN ILMASTON VIILENEMISEN LÄHITULEVAISUUDESSA.ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHIN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_1.jpg

JUDITH LEAN ON TUTKINUT AURINGON VAIKUTUSTA 30 VUOTTA

https://www.google.com/search?q=judith+lean+ilmastonmuutos&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwim2vLZx5rgAhXp_CoKHR_PAwkQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916

JOHDANTO: AURINKOTUTKIJOIDEN ROOLIIN

IPCC ei siteeraa eniten referoituja ilmastonmuutostieteen tutkijoita

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258085-ipcc-ei-siteeraa-eniten-referoituja-ilmastonmuutostieteen-tutkijoita

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258085-ipcc-ei-siteeraa-eniten-referoituja-ilmastonmuutostieteen-tutkijoita#comment-3903017Thursday, November 1st 2018

"We have to know what it's doing, and we have to know what it isn't doing,” said Judith Lean, NASA Solar Scientist.

Dr. Judith Lean has been studying the sun for thirty years.

"During Solar Minimum there's slight less energy coming in,” said Lean.

https://local21news.com/news/local/solar-minimum-could-bring-wild-weather-patterns-11-01-2018

JUDITH LEAN

https://www.researchgate.net/profile/Judith_Lean

http://www.nasonline.org/member-directory/members/3004009.html

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/KUVA_4.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_11.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_5.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_6.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_7.jpg

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/ICE_AGE_ZHARKOVA_22.jpg

https://www.researchgate.net/profile/Valentina_Zharkova

https://prabook.com/web/valentina_vladimirovna.zharkova/313743

VALENTINA ZHARKOVA

AurinkoProfessori Valentina Zharkovan tutkijaryhmän tekemän ennusteen mukaan Aurinko on menossa ”nukkumaan” ja vuosien 1645–1715 ”pieni jääkausi” toistuu 2030-luvulla.

Ennusteen mukaan Auringon aktiivisuus laskee 60 prosentilla 2030-luvulla. 

”Pienen jääkauden” aikana auringonpilkut olivat hyvin harvinaisia. Zharkova ennustaa, että nämä niin sanotun Maunderin minimin ominaisuudet toistuvat vuosina 2030–2040.

Zharkovan tiimi on onnistunut kehittämään erittäin tarkan ennustemallin Auringon käyttäytymisestä. Jo pitkään on tiedetty Auringon aktiivisuuden vaihtelevan sykleittäin, mutta jokainen sykli on siitä huolimatta omanlaisensa.

https://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/89092-professori-teki-laskelman-aurinko-menossa-nukkumaan-vuosien-1645-1715-ilmio

Aurinkominimi johtaa ilmaston viilenevään vaiheeseen – meidän pitää varautua nyt, sanoo aurinkofyysikko   Astrofyysikko Tohtori Valentina Zharkova varoittaa tulevasta globaalista ilmaston viilenemisestä. Katovuosia voi olla tulossa ja ruoka käydä vähiin...

https://www.kotipohjolassa.fi/tag/valentina-zharkova/

”Pieni jääkausi” tulossa

https://www.metsalehti.fi/keskustelut/aihe/pieni-jaakausi-tulossa/

https://www.youtube.com/watch?v=2ufAps9RRaQ

Valentina Zharkova: The Solar Magnet Field and the Terrestrial Climate

https://www.nextbigfuture.com/2018/11/winter-is-coming-super-grand-solar-minimum.html

https://www.sott.net/article/400195-Professor-Valentina-Zharkova-explains-and-confirms-why-a-

Super-Grand-Solar-Minimum-is-upon-us

https://watchers.news/2018/11/11/valentina-zharkova-solar-magnet-field-and-terrestrial-climate-presentation/

AURINGON VAIKUTUS ILMASTOON

Heikentyvät aurinkosyklit ja El Nino-ilmiön pienempi vaikutus (alakuva, punaiset) hidastivat maapallon lämpenemistä 2000-luvun alkupuolella (pause englanniksi). Sama globaalien lämpötilojen tasaisuus (jota vain 1998 ja 2016 El Nino-piikit ovat ”häirinneet”) on jatkunut aina vuoteen 2019 saakka.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_65.jpg

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/sunspotsmonthlynoaa_and_hadcrut3_globalmonthlytempsince1960_2_kaksi_kuvaa.gif

https://static-sls.smf.aws.sanomacloud.net/tiede.fi/s3fs-public/styles/medium_main_image_no_upscale/public/discussion_comment_image/uusi_golfvirtakuva_v2.png?itok=yNh_HVu1

http://www.climate4you.com/images/SIDC%20DailySunspotNumberSince1977.gif

http://www.atmosp.physics.utoronto.ca/people/guido/PHY2502/articles/solar-activity/Solar_Irradiance.pdf

https://www.tapionajatukset.com/33178

Ilmaston vaihteluista käytävä keskustelu on sekä ”rakentavaa että repivää”

Antakaamme siis puheenvuoro todellisille asiantuntijoille

ILMASTOTIEDETTÄ (Astrofysiikan tohtori Judith Lean: Aurinko ja ilmasto):

Mikä vaikuttaa pilviin, vaikuttaa myös ilmastoon. ym.....KOSMINEN SÄTEILY JA ILMASTO.........https://www.researchgate.net/profile/Judith_Lean

https://www.researchgate.net/publication/260450329_How_will_Earth's_surface_temperature_change_in_future_decades

Reliable forecasts of climate change in the immediate future are difficult, especially on regional scales, where natural climate variations may amplify or mitigate anthropogenic warming in ways that numerical models capture poorly. By decomposing recent observed surface temperatures into components associated with ENSO, volcanic and solar activity, and anthropogenic influences, we anticipate global and regional changes in the next two decades. From 2009 to 2014, projected rises in anthropogenic influences and solar irradiance will increase global surface temperature 0.15 ± 0.03°C, at a rate 50% greater than predicted by IPCC.

But as a result of declining solar activity in the subsequent five years, average temperature in 2019 is only 0.03 ± 0.01°C warmer than in 2014. This lack of overall warming is analogous to the period from 2002 to 2008 when decreasing solar irradiance also countered much of the anthropogenic warming. We further illustrate how a major volcanic eruption and a super ENSO would modify our global and regional temperature projections.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/wcc.511

Climate change detection and attribution have proven unexpectedly challenging during the 21st century. Earth’s global surface temperature increased less rapidly from 2000 to 2015 than during the last half of the 20th century, even though greenhouse gas concentrations continued to increase. A probable explanation is the mitigation of anthropogenic warming by La Niña cooling and declining solar irradiance.

JUDITH LEAN ja IPCC.RAPORTTI AR4 (2007)

Judith Lean, joka oli IPCC:n AR4 (2007) raportin ainoa aurinkotutkija, ymmärtää astrofyysikkona auringon vaikutuksen maapallon ilmastoon (mutta kuten tiedämme, IPCC ei anna mitään painoa astrofysiikan huippututkijoiden julkaisuille. SYY: Eivät sovellu lobbausjärjestö IPCC:n valheelliseen ”97% konsensukseen”).

KONSENSUS: https://judithcurry.com/category/consensus/page/1/

https://judithcurry.com/2018/06/05/top-15-climate-scientists-consensus-and-skeptics/

https://judithcurry.com/2012/10/28/climate-change-no-consensus-on-consensus/

https://www.google.com/search?q=judith+curry+consensus&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj6qbC87sLgAhXRxaYKHQTEDpIQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916

Juuditin (Lean) tutkimus (2009) täällä:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1029/2009GL038932/abstract;jsessionid=66DC97C654B8BBEFA6D3A271272CBBFD.f04t02

MITEN RAPORTIT LAADITAAN?

IPCC ja GREENPEACE

IPCC ja Greenpeace: Onko niillä mitään eroa?

http://joannenova.com.au/2011/06/greenpeace-gate-breaks-and-the-ipcc-is-busted-the-shock-could-they-really-be-this-dumb/

Omien tutkimusteni mukaan raportin laatiminen menee näin:

IPCC:n agendalla on (vain ja ainoastaan) ihmisen syyllisyyden osoittaminen maapallon lämpenemiseen. Tähän tämä YK:n alainen järjestö tarvitsee ”asiantuntijoita” kuten ääririjärjestö Greenpecen edustajia. Törmäsin tähän jo yli kymmenen vuotta sitten (tutkiessani raportin kirjoittajen taustoja), itse asiaan olen perehtynyt noin 20 vuoden aikana, toki usean ulkomaisen tutkijan kanssa”.

Auringon vaikutus (suorat pakotteet eli TSI, Total Solar Irradiance ja epäsuorat eli magneettisten vaikutusten (auringonpilkkujen lukumäärä) merkitys pilvisyyteen eivät ole agendalla. Paitsi aikaisemman raportin laadinnassa, jossa asiantuntijana (siis ihan oikeesti!) ole ilmastotutkija, astrofysiikan tohtori Judith Lean.

Hän oli raportin laadinnassa ainoa astrofysiikan edustaja: niinpä ”pojat” pakottivat ”Juuditin” olemaan ”samaa mieltä itsensä kanssa” eli niinkuin kirjoittajiksi valitut ”konsensustutkijat” (ihmisen syyllisyyden syyttäjät) halusivat.

Niinpä tämän kaltaisia Auringon vaikutuksia ei edes otettu agendalle. Ei edes Judithin (Lean).

https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-varoittavat-auringon-aiheuttamasta-minijaakaudesta-joka-voi-viilentaa-maapalloa-2030-luvulla/

Olisi myös hyvä lukea (jos nyt vaikka sattuisi ymmärtämään huippututkijan ajatuksia) maailman erään tunnetuimman ja referoiduimman ilmastotutkijan, professori Judith Curryn kritiikkiä ja sen, miten huippututkijat myöntävät globaalien lämpötilojen nousun pysähtymisen/keskeytymisen (pause in english) 2000-luvulla.

Näin se menee eli meitä kusetetaan

IPCC:n agendalla on (vain ja ainoastaan) ihmisen syyllisyyden osoittaminen maapallon lämpenemiseen. Tähän tämä YK:n alainen järjestö tarvitsee ”asiantuntijoita” kuten ääririjärjestö Greenpecen edustajia. Törmäsin tähän jo yli kymmenen vuotta sitten (tutkiessani raportin kirjoittajen taustoja), itse asiaan olen perehtynyt noin 20 vuoden aikana, toki usean ulkomaisen tutkijan kanssa”.

Auringon vaikutus (suorat pakotteet eli TSI, Total Solar Irradiance ja epäsuorat eli magneettisten vaikutusten (auringonpilkkujen lukumäärä) merkitys pilvisyyteen eivät ole agendalla. Paitsi aikaisemman raportin laadinnassa, jossa asiantuntijana (siis ihan oikeesti!) ole ilmastotutkija, astrofysiikan tohtori Judith Lean. Hän oli raportin laadinnassa ainoa astrofysiikan edustaja: niinpä ”pojat” pakottivat ”Juuditin” olemaan ”samaa mieltä itsensä kanssa” eli niinkuin kirjoittajiksi valitut ”konsensustutkijat” (ihmisen syyllisyyden syyttäjät) halusivat.

Niinpä tämän kaltaisia Auringon vaikutuksia ei edes otettu agendalle. Ei edes Judithin.

https://judithcurry.com/2018/10/08/1-5-degrees/

-------------------------------------------------------------

AURINKOSYKLIEN HAVAINNOT JA ENNUSTEET

This page features our predictions and forecasts for the Sun. Currently, we have Solar Cycle predictions for Solar Cycle 24 (cycle amplitude and F10.7 flux) and Solar Cycle 25 (cycle amplitude). We also show our predictions for the evolution of the Sun's polar magnetic fields for the remainder of Solar Cycle 24, which were used to predict the amplitude of Cycle 25.

http://solarcyclescience.com/forecasts.html

ILMASTO ON LUONNOSTAAN MUUTTUVAA

https://ilmastonmuutos.wordpress.com/page/5/?archives-list=1

https://ilmastonmuutos.files.wordpress.com/2008/02/450000-v-jaaanalyysit-t-ja-co2.gif

Kemistit pelastavat maailman!

https://www.tapionajatukset.com/35571

Mutta, kun ”ilmaston lämpenemisestä” on tehty teatteria!

ILMASTOTEATTERI

Filosofi hyökkää Gretan ilmastoteatteria vastaan - ilmastonmuutos-kampanja pörssikapitalismia pelastamassa

https://finnsanity.blogspot.com/2019/08/filosofi-hyokkaa-gretan.html

Eliitin harhautusbileet.

Verotulot eliitille, lentoilo eliitille, verotustaakka köyhille.

AURINKO, PILVET JA MAAPALLON ILMASTO

ILMASTO-PELOTTELIJOILLE TIEDOKSI (Lisää faktaa on tulossa!)

Boris Winterhalter:

”Löysin viimevuodelta päivitetyssä IPCC viimeisessä raportissa, hieman piilotetussa kohdassa, sivulla 666 osoitteessa

https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2018/02/WG1AR5_Chapter08_FINAL.pdf mielenkiintoisen selvityksen hiilidioksidin ilmastoroolista. Siinä todetaan selkeästi, että vesihöyry eikä hiilidiosksidi on ylivoimaisesti merkittävin kasvihuonekaasu. Tosin, ilmastopelottelun ylläpitämiseksi CO2 nimetäänkin, hauskan kikkailun avulla, lämpenemisen säätönupiksi (CONTROL KNOB)”

”Jatkakaamme molemmat taistelua ilmastopelottelua vastaan”.

Näin teemme: Oma sivuni: ..https://www.tapionajatukset.com/36782

Tähän tulee vielä lisätä faktana, että nimenomaan vesihöyryllä on erittäin suuri merkitys maapallon ilmaston säätelijänä, sillä veden kolmen olomuodon muutokset ovat voimakkaita termodynaamisia (lämpöä sääteleviä) tekjöitä. Luulisi jokaisen koulun käyneen ja fysiikan tunnilla opetusta seuranneen ymmärtävän, että esimerkiksi vesihöyryn tiivistyminen pilviksi varjostaa auringon säteilyä alentaen maanpinnan lämpenemistä.

Pilvillä on kuitenkin lisäksi lämpöä ylläpitävä vaikutus öiseen aikaan, kuten jokainen voi asian todeta pilvisellä säällä ulos pistäytyessään. Vastaavasti kirkkaan (kuiva ilma) yötaivaan alla lämpötila laskee, koska lämpö pääsee säteilemällä karkaamaan avaruuteen.

Vesi ja sen kolme olomuotoa muodostavat todella tehokkaan termostaatin, minkä ansiosta auringon lämpö on voinut ylläpitää elämää, kuten me sen tunnemme, maapallollamme vuosimiljoonien saatossa.

auringon aktiivisuus

KESÄN KUUMIMPAAN AIKAAN”

AURINKO LÄMMITTÄÄ MEITÄ

https://www.youtube.com/watch?v=3GVt0QQy-CM

ILMASTO 2023

https://www.tapionajatukset.com/44381

MEDIA

ESIMERKKI tietämättömyydestä ja pään paukuttamisesta

HESARIN PUNAVIHREÄT VALHEET

TODELLISUUS

Ei helle (2022 kesä) johdu ”ilmastonmuutoksesta”, vaan pohjoismaissa vallitsevasta sulkukorkeapaineesta , joka pysyttelee paikoillaan.

Suomen ilmasto oli jo 50 vuotta sitten yhtä lämmin!

EI SIIS OLE ILMASTONMUUOKSEN SYY , VAAN ”KESÄN KUUMIMPIEN AIKOJEN” VAIHTELUISTA!

VALHEET JA PELOITTELUT (eiköhän Hesarin ”ilmastoasiantuntijat” voisi lopettaa peloittelun ja ihmisten syyllistämisen).TÄMÄ 50 VUOTTA STTEN (”kesän kuumimpaan aikaan”)

KUVAT 1973

Ilmastosta käynnissä väärän tiedon ujuttaminen mediaan

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ilmastosta-kaynnissa-vaaran-tiedon-ujuttaminen-mediaan/

Ihmisen osuus hiilenkierrosta on 4 %, mistä ei kannata olla huolestunut.

Tieteen osalta olisi järkevää sallia kilpaileva paradigma nykyiselle omaksutulle paradigmalle, että ihminen on syyllinen ilmastonmuutoksesta (IPCC).AURINKO ON PÄÄVAIKUTTAJA ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHIN

JO kauan sitten (2012) OLI SELVITETTY (muutamat fyysikot ja kemistit) että AURINKO on PÄÄVAIKUTTAJA maapallon ilmaston LÄMPENEMISEEN:

https://www.tapionajatukset.com/59

EI siis tarvitse olla ILMASTO-tutkija !!

ILMASTO 2022

https://www.tapionajatukset.com/42971

ILMASTO 2021

https://www.tapionajatukset.com/42196

ILMASTO 2020

https://www.tapionajatukset.com/40922

9.9.2023

Ilmakehän hiilidioksidista on vain hyötyä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ilmakehan-hiilidioksidista-on-vain-hyotya/

NASA: tutkimuksia ILMASTOSTA

https://earthobservatory.nasa.gov/blogs/climateqa/has-the-sun-been-more-active-in-recent-decades-and-could-it-be-responsible-for-some-global-warming/?src=eoa-ann

Maapallo on lämmennyt viimeisten 300 vuoden aikana nopeasti.

Lämpenemistä 300 vuotta

https://www.tapionajatukset.com/108

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/kuvat/590x106_07052232_sunspots_narrow.pngNASAN (YHDYSVALTAIN AVARUUSHALLINTO) AURINKOTUTKIMUS

Nasan (2010) aurinkotutkimus täällä:

http://earthobservatory.nasa.gov/blogs/climateqa/has-the-sun-been-more-active-in-recent-decades-and-could-it-be-responsible-for-some-global-warming/?src=eoa-ann

Studies do show that solar variability has significantly influenced past climate changes. For example, a decrease in solar activity is thought to have triggered the Northern Hemisphere’s Little Ice Age between approximately 1650 and 1850, when temperatures dipped low enough that rivers that don’t freeze in today’s human-warmed climate froze over.

Regardless, even when scientists assume that solar activity is increasing based on proxy data and the satellite record, they can’t account for all of the warming observed at the end of the twentieth century.

Climate models can only reproduce the warming observed since 1950 when a rise in greenhouse gases is built into the system.

Juttua siitä täällä:

NASA's Earth Observatory posted an interesting article a couple weeks ago about the sun's impact on this most recent period of global warming going back to 1950.

http://www.accuweather.com/blogs/climatechange/story/33601/the-sun-and-global-warming-1.asp

In general, more sunspots (blue peaks) mean more intense solar activity and more energy received by

ILMASTON LÄMPENEMINEN/VIILENEMINEN ON SYKLINEN (AALTOMAINEN) ILMIÖ

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/hadley-global-temps-1850-2010-web.jpg

TÄÄLLÄ LISÄÄ : https://www.tapionajatukset.com/35902

JO kauan sitten (2012) OLI SELVITETTY (muutamat fyysikot ja kemistit) että AURINKO on PÄÄVAIKUTTAJA maapallon ilmaston LÄMPENEMISEEN:

https://www.tapionajatukset.com/59

EI siis tarvitse olla ILMASTO-tutkija !!

22.8.2023

Ilmastoon liityvä koulutus tarpeen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ilmastoon-liityva-koulutus-tarpeen/

Nyt on kansalaisten tietoisuus noussut hurjaa vauhtia esim. tuulivoiman suhteen. Kun ei tuule, sähköäkään ei tule. Eikä se auta vaikka niitä tuulivoimaloita lukumääräisesti lisättäisiin.

Ilmastonmuutos on kokemassa vähän samanlaisen heräämisen kansan keskuudessa.

Viime keväinen päivitys Oulun yliopiston tutkijoiden neutronitutkimuksen pohjalta tehty päivitys 11-vuotisiin aurinkosykleihin osoittaa, että aurinkosykli 22 oli aktiivisuuden osalta korkeammalla kuin aurinkosykli 19. Tähän asti ihmisille on kerrottu, että ei se voi aurinko olla, joka lämmittää ilmastoa, kun sen aktiivisuus on laskenut 1950 luvulta. Näin siis ei asia ollut, vaan auringon aktiivisuus on säilynyt korkealla tasolla aina vuoteen 2008 asti.

Viimeisin päivitys Usoskinin tutkimuksiin keväältä 2023.

https://link.springer.com/article/10.1007/s41116-023-00036-z#Fig16KUVAT

https://media.springernature.com/full/springer-static/image/art%3A10.1007%2Fs41116-023-00036-z/MediaObjects/41116_2023_36_Fig16_HTML.png

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/hadley-global-temps-1850-2010-web.jpg

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5b9ab1e34611a09ab90a2305/a456b6b0-8f38-4b11-ad4d-4786efee5026/PDO+%2B+AMO.jpg

https://media.springernature.com/full/springer-static/image/art%3A10.1007%2Fs41116-023-00036-z/MediaObjects/41116_2023_36_Fig15_HTML.png?as=webp

Huomataan, että maapallon mitattu lämpötila on noussut ja laskenut noin 30 vuoden sykleissä melkein AMO+PDO yhdistetettyjen indeksien mukaan. Trendi lämpötilan osalta on ollut kuitenkin ylöspäin, koska auringon aktiivisuus on myös noussut 1900-luvulla.

Kuvan lasku auringon aktiivisuudessa näkyy aurinkosyklin 22 jälkeen, eli 1990-luvun jälkeen. Auringon aktiivisuus säilyi korkealla vuoteen 2008 asti.

Aurinkosykli 24 oli sitten jo matalampi aurinkopilkkujen ja aktiivisuuden osalta. Nykyinen aurinkosykli 25 jäänee myös matalaksi, käänne alaspäin tapahtunee vielä tämän 2023 vuoden aikana, ennusteen mukaan.

Ilmastonmuutoksen käyttö tekosyynä

https://roskasaitti.wordpress.com/2023/08/21/ilmastonmuutoksen-kaytto-tekosyynta/

Mitä Lomborgin esimerkkitapaukseen Havaijilta tulee, niin siitähän on TkT Antero Ollilan kattava esitys olemassa (Linkki), joten en mene juurikaan yksityiskohtiin, vaan enemmän tekosyihin. Sanottakoon kuitenkin, että palava ruohikko oli vieraslajin kattamaa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/havaijin-maastopalon-syyanalyysi-ja-mika-oli-ilmastonmuutoksen-osuus/

18.8.2023

Aurinko vaikuttaa ilmastoomme, osa IV

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/aurinko-vaikuttaa-ilmastoomme-osa-iv/KUVA

https://thenegotiator.co.uk/wp-content/uploads/2019/03/face-facts.jpg

Ilmastotavotteita etsimässä!http://klima-fakten.net/?p=3145&lang=en

Ilmastokeskustelua hallitsee ylivoimaisesti keskustelu CO2:n vaikutuksesta, jolla on lähtevää infrapunasäteilyä (OLR) kuvaavien säteilynsiirtoyhtälöiden mukaan tietty vaikutus maapallon säteilybudjettiin. On kuitenkin muitakin tekijöitä, jotka on otettava huomioon. Tulevalla energiavuolla, SW-auringon säteilyn voimakkuudella, on tietysti ratkaiseva merkitys. Auringosta tulevan energian todellinen määrä, ”aurinkovakio” on osoittautunut erittäin vakaaksi, mutta globaali albedo, joka määrittää, kuinka paljon aurinkovirtaa pääsee ilmakehään, on erittäin tärkeä säätöparametri. Maan albedon dilemma on ollut se, ettei ole olemassa ”mukavaa teoriaa” sen määrittämiseksi yksinkertaisesta (mahdollisesti ihmisen aiheuttamasta) syystä. Päinvastoin, siihen liittyy monia tällä hetkellä huonosti ymmärrettäviä tekijöitä, joista osa on, mutta toiset eivät ole ihmisen hallinnassa: Erilaisia pilviä eri korkeuksissa, heijastavat ja sirottavat aerosolit, pilvien muodostumiseen vaikuttavat vaikutukset, kuten kosmiset säteet ja magneettikentät, pinnan ja ilmakehän ominaisuudet lumipeitteen, kaupungistumisen, maatalouden, ilmansaasteiden jne. seurauksena, lämpötilan mahdolliset takaisinkytkentävaikutukset vesihöyryn kautta. Kattavan teorian puuttuessa maan albedon vaikutus on pitkään laiminlyöty tai jätetty huomiotta valtavirran keskustelussa. Mutta on toinenkin lähestymistapa.

LUE LISÄÄ

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/aurinko-vaikuttaa-ilmastoomme-osa-iv/

BLOGISTI:

”Eli kyllä auringolla valtava vaikutus on globaaliin ilmastoon, kuten seuraavalla tuoreella videolla todetaan. Aurinko on vain jätetty ilmastomalleissa kokonaan huomioimatta. Videolta selviää myös se, että miksi on naiivia olettaa auringon vaikutuksen ilmastoon jääneen kokonaan pois 1990 -luvulla auringon aktiivisuuden laskiessa.

https://youtube.com/watch?v=5yH0jocRiZQ&feature=share7BLOGISTI ON OIKEASSA: AURINKO LÄMMITTÄÄ

Myös ihmisiä: Aurinko suuteli meitä

https://www.youtube.com/watch?v=fOJdgqavHQM

https://www.tapionajatukset.com/40923

MUTTA ASIAAN

Lämpenemistä 300 vuotta

https://www.tapionajatukset.com/108Maunderin minimin aikaan sijoittuu myös ns. The Great Frost 1683-1684, jolloin mm. Thames oli täysin jäätyneenä pari kuukautta ja Lontoossa mitattiin jään paksuudeksi 28 cm. Tiedot menneen ajan sanomalehdistä ovat tärkeitä myös ilmastotutkimukselle.

http://www.pastpresented.info/frost1683.htm

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/aurinko-vaikuttaa-ilmastoomme-osa-v/#comment-3964170Aurinkosyklit, El Nino ja Aerosolit

https://www.tapionajatukset.com/109

TÄÄLLÄ LISÄÄ

https://www.tapionajatukset.com/40923

Ja täällä vielä luettavaa

AURINKOSYKLIEN HAVAINNOT JA ENNUSTEET

This page features our predictions and forecasts for the Sun. Currently, we have Solar Cycle predictions for Solar Cycle 24 (cycle amplitude and F10.7 flux) and Solar Cycle 25 (cycle amplitude). We also show our predictions for the evolution of the Sun's polar magnetic fields for the remainder of Solar Cycle 24, which were used to predict the amplitude of Cycle 25.

http://solarcyclescience.com/forecasts.html

https://www.researchgate.net/figure/Monthly-variation-of-the-observed-and-predicted-underlined-values-of-the-sunspot_fig3_320034312

https://www.researchgate.net/publication/330407292_Prediction_of_declining_solar_activity_trends_during_solar_cycles_25_and_26_and_indication_of_other_solar_minimum

TÄÄLTÄ VOI OPISKELLA LISÄÄ AURINKOSYKLEISTÄ

https://www.google.com/search?q=solar+cycles+f10.7+flux&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiL6JrW4rDgAhWr5KYKHe5EAuMQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916

HEIKKENEVÄT AURINKOSYKLIT: LÄMPENEMISPAUSSI TAI VIILENEMINEN

Aurinkosyklien heikkenemisen mukaan maapallo on viilenemässä, ei lämpenemässä

https://www.youtube.com/channel/UCP0Dfc4Tt600NS7lKEZtJqQ

Maailmanlaajuinen viileneminen (Global cooling VIDEOT)

https://www.youtube.com/watch?v=KhxRU_mqUSY

https://www.youtube.com/watch?v=ERoJ-z8ugtQ

https://www.youtube.com/watch?v=rGn-Vcxztng

https://www.youtube.com/watch?v=_wB46mgJrzIAURINKO LÄMMITTÄÄ MEITÄ ANDRE

Marita taavitsainen

https://www.youtube.com/watch?v=fOJdgqavHQM

Ilmastonmuutos vähentää eurooppalaisten kuolleisuutta

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/08/ilmastonmuutos-vahentaa-eurooppalaisten.htmlViime aikoina on puhuttu paljon siitä, kuinka ilmastonmuutokseen liittyvä lämpötilojen nousu aiheuttaa katastrofaalista kuolleisuuden nousua. Esimerkiksi tässä jutussa arveltiin, että vuosisadan lopussa jopa 100 000 eurooppalaista kuolisi vuosittain helteisiin.Nyt on kuitenkin julkaistu tutkimus, jossa tehtiin kattava vaikutusarviointi kuumuuden ja kylmyyden vuoksi Euroopan kaupunkialueiden kuolleisuudesta. Siinä otettiin huomioon sekä maantieteelliset erot että ikäkohtaiset riskit.

Tutkimuksessa arvioitiin eurooppalaisella kaupunkialueella kuolleen tämän vuosituhannen kahden ensimmäisen vuosikymmenen aikana kylmään 180 882 – 224 613 ihmistä.  Vastaavasti kuumuuteen arvioitiin kuolleen 17 261 – 22 934 ihmistä. Nämä vastaavat 114 – 142 ja 11 – 14 kuolemaa 100 000 henkilövuotta kohden. Kuten arvoisa lukijani huomasi, kuolee eurooppalaisia ihmisiä nykyisessä ilmastossa kylmään noin kymmenkertaisesti verrattuna kuumuuteen. Näin ollen ainakin tässä viitekehyksessä on odotettavaa, että kuolleisuus laskee ilmaston lämmetessä. Tämä koskee myös aivan eteläisintä Eurooppaa - puhumattakaan Suomen kaltaisista pohjoisista valtioista.Ilmastotutkimus ei oikeuta ihmisten elämän vaikeuttamista eikä nuorison ahdistamista

https://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/06/ilmastotutkimus-ei-oikeuta-ihmisten.htmlSuomalaisten syyllistäminen on syytä lopettaa!

https://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/05/suomalaisten-syyllistaminen-on-syyta.html

Kiina kasvattaa CO2-päästöjä – Suomen osuus 0,1 %

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/kiina-kasvattaa-co2-paastoja-suomen-osuus-01/Vuotuinen keskimääräinen auringonpilkkujen määrä 400 vuoden ajalta (1610-2010). LÄHDE: NASA Marshall Space Flight Centerin luvalla.

Viime vuosina tutkijat ovat pohtineet mahdollisuutta, että aurinko voi vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen. Loppujen lopuksi aurinko on planeettamme tärkein lämmönlähde. NRC:n raportti kuitenkin viittaa siihen, että auringon vaihtelun vaikutus on enemmän alueellista kuin globaalia.”

KOMMENTTI

AURINGON AIHEUTTAMA MAAPALLON LÄMPENEMINEN ON OSOITETTU JO KAUAN SITTEN

Lämpenemistä jo 300 vuotta

https://www.tapionajatukset.com/108

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUT

https://www.tapionajatukset.com/44530

ILMASTONMUUTOSTAEI OLE OLEMASSA, ON VAIN JA AINOASTAAN VUOSITUHANSIEN AIKANA TAPAHTUVAT ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUT

Ilmaston lämpötilojen vaihtelut tapahtuvat ja ovat tapahtuneet ilman ihmisen vaikutusta.

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUT JA ILMASTOPOLITIIKKA

WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas rauhoittelee ihmisten ilmastotuskaa: "Vain pieniä muutoksia arkielämäämme"

WMO on YK:n alainen meteorologian alan kansainvälinen järjestö. Taalas toimii järjestön korkeimmassa pestissä. Hänen alaisuudessaan on myös maailman ilmastotieteen ydin, hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC.

https://yle.fi/uutiset/3-11731833

Ilmastokriisin torjunta näyttää ilmatieteilijän silmin lupaavalta ja toiveikkaalta.

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi vaadittavat toimet ovat huomattavasti helpompia kuin koronapandemian torjumiseksi on tehty. Eikä niitä tarvitse tehdä välittömästi vaan ajan kuluessa.

Tämä on Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteerin Petteri Taalaksen viesti kirjassaan Ilmastonmuutos ilmatieteilijän silmin.

Ilmastofanaatikot vievät ilmastopuheen väärille raiteille

Taalas nostaa viestinnän kärkevyyden tikun nokkaan syyksi myös sille, että toisten puolueiden kannatus on noussut ja toisten laskenut. Suomessa toisessa ääripäässä ovat olleet hänen mukansa vihreät ja vasemmistoliitto, toisessa perussuomalaiset.

Onko tietynlainen politiikka siis tehnyt Taalaksen mielestä karhunpalveluksen ilmastonsuojelulle?

27.7.2023

Kreikka, Espanja ja Italia kärvistelevät rajuissa maasto­paloissa – Miten palot saavat alkunsa?

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000009742141.html

KARLA KARASTIN KIRJOITUS ON LOISTAVASTI LAADITTU: Siinä kerrotaan asiat, juuri niinkuin ne ovat! Lisäksi siinä on asianmukaiset lähteet, kirjoittaja on tulkinnut ne täysin oikein.

[OLEN TÄÄLLÄ https://www.tapionajatukset.com/44530

LAATINUT Karastin kirjoitukseen korostukset ja alleviivaukset oleellisiin kohtiin]

-------------

KIRJOITUS (Karla Karasti) SATAKUNNANKANSASSA:

Globaalisti vain noin neljä prosenttia maastopaloista johtuu arvioiden mukaan luonnollisista syistä. Kaikissa muissa tapauksissa maastopalon syttymisen takana on ihmisen suora tai välillinen toiminta.

Maastopalot voidaan jakaa karkeasti luonnollisesti syttyviin ja ihmisen toiminnan seurauksena syttyviin paloihin.

Lähtökohtaisesti maastopalon syttymiseen ja kehittymiseen tarvitaan kuivan maaston ja ilmassa olevan hapen lisäksi kuumentuminen, joka lopulta aiheuttaa syttymisen ja palamisen.

Näistä viimeiseksi mainittu voi tapahtua niin sanotusti luonnollisesti, kuten vaikkapa salamaniskun seurauksena. Salamat aiheuttavatkin valtaosan luonnollisesti syttyvistä maastopaloista.

Maastopalot voivat syttyä myös ihmisen toiminnan seurauksena, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi ajoneuvon syttymistä tuleen, luontoon heitettyjä tupakan­tumppeja tai nuotiotulen karkaamista.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa ainakin 85 prosentin maastopaloista on katsottu johtuvan suoraan tai välillisesti ihmisen toiminnasta, National Park Servicen tiedot kertovat.

Edellä mainittuja yleisempiä ovat kuitenkin tahalliset tuhopoltot. Esimerkiksi Korfun viimeaikaisia paloja on pidetty tahallaan sytytettyinä. Vuonna 2022 Kreikassa pidätettiin yhdeksän ihmistä epäiltynä maastopalon sytyttämisestä.

Ympäristöjärjestö WWF:n raportin mukaan globaalisti vain noin neljä prosenttia maasto­paloista johtuu luonnollisista syistä. Kaikissa muissa tapauksissa maastopalon syttymisen takana on ihmisen joko suora tai välillinen toiminta.

Lisäksi Yhdysvalloissa Kalifornian maastopaloista tehty analyysi on osoittanut, että ihmisen toiminnan seurauksena syttyneet maastopalot ovat voimakkaampia ja tuhoisampia kuin luonnon aiheuttamat, sillä ne leviävät yli kaksi kertaa nopeammin.

Maasto- ja metsäpalot vapauttavat myös itsessään kasvi­huone­kaasuja ilmakehään. Sen seurauksena lämpenevä ilmasto taas johtaa metsien kuivumiseen ja siten niiden kunnon heikkenemiseen, mikä lisää metsien paloalttiutta. Palojen määrä ja laajuus lisääntyvät, mikä luo itseään toistavan kehän.

Muun muassa WWF:n mukaan arvioitu, että noin 15 % kaikista maailman kasvi­huone­kaasu­päästöistä johtuu juuri maastopaloista.

KUVAT

https://sndp.mediadelivery.fi/img/658/c7fb2a775b98a1b588c276828c37a0fa.jpg.webp

https://sndp.mediadelivery.fi/img/658/20b05c26897dcb65cf9cd3639ef4c5b9.jpg.webp

https://sndp.mediadelivery.fi/img/svg/4b56f58606195765a87edb83e77d32e0.svg

https://sndp.mediadelivery.fi/img/658/4a6d99b6e8ebd166b186ec7e0928d831.jpg.webp

Itse maastopalo voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Tavallisesti kuiva ruoho tai muu aluskasvillisuus syttyy ensin. Mikäli tuli leviää puiden latvoihin, palo alkaa levitä nopeammin. Tässä vaiheessa paloa on jatkuvasti hankalampi kontrolloida, ja se saattaa levitä hallitsemattomaksi.

Kreikassa heinäkuisten maastopalojen sammutustöitä on vaikeuttanut voimakas tuuli. Palot ovatkin esimerkiksi Rodoksella levinneet monin paikoin hallitsemattomiksi.

KIRJOITTAJA KARLA KARASTI

https://muckrack.com/karla-karasti-hs

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=karla+karasti26.7.2023

Kreikka, Espanja ja Italia kärvistelevät rajuissa maasto­paloissa – Miten palot saavat alkunsa?

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009740468.html

Globaalisti vain noin neljä prosenttia maastopaloista johtuu arvioiden mukaan luonnollisista syistä. Kaikissa muissa tapauksissa maastopalon syttymisen takana on ihmisen suora tai välillinen toiminta.

Maastopalot voidaan jakaa karkeasti luonnollisesti syttyviin ja ihmisen toiminnan seurauksena syttyviin paloihin.

Lähtökohtaisesti maastopalon syttymiseen ja kehittymiseen tarvitaan kuivan maaston ja ilmassa olevan hapen lisäksi kuumentuminen, joka lopulta aiheuttaa syttymisen ja palamisen.

Näistä viimeiseksi mainittu voi tapahtua niin sanotusti luonnollisesti, kuten vaikkapa salamaniskun seurauksena. Salamat aiheuttavatkin valtaosan luonnollisesti syttyvistä maastopaloista.Maastopalot voivat syttyä myös ihmisen toiminnan seurauksena, mikä voi tarkoittaa esimerkiksi ajoneuvon syttymistä tuleen, luontoon heitettyjä tupakan­tumppeja tai nuotiotulen karkaamista.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa ainakin 85 prosentin maastopaloista on katsottu johtuvan suoraan tai välillisesti ihmisen toiminnasta, National Park Servicen tiedot kertovat.

Edellä mainittuja yleisempiä ovat kuitenkin tahalliset tuhopoltot. Esimerkiksi Korfun viimeaikaisia paloja on pidetty tahallaan sytytettyinä. Vuonna 2022 Kreikassa pidätettiin yhdeksän ihmistä epäiltynä maastopalon sytyttämisestä.

Ympäristöjärjestö WWF:n raportin mukaan globaalisti vain noin neljä prosenttia maasto­paloista johtuu luonnollisista syistä. Kaikissa muissa tapauksissa maastopalon syttymisen takana on ihmisen joko suora tai välillinen toiminta.

Lisäksi Yhdysvalloissa Kalifornian maastopaloista tehty analyysi on osoittanut, että ihmisen toiminnan seurauksena syttyneet maastopalot ovat voimakkaampia ja tuhoisampia kuin luonnon aiheuttamat, sillä ne leviävät yli kaksi kertaa nopeammin.

ILMASTOUSKOVAISILLE (JA MUILLEKIN ”PÄÄNPAUKUTTAJILLE”) TIEDOKSI:

[Kuten yllä on esitetty]ILMASTONMUUTOS EI SYTYTÄ LUONTOA PALAMAAN !!

Myös ilmastonmuutos ja sen myötä kohonneet lämpötilat sekä pitkittynyt kuivuus ovat NOAA:n mukaan olleet samanaikaisesti avaintekijä maastopalojen riskin lisääntymisessä Yhdysvaltain länsiosissa viimeisten kahden vuosikymmenen aikana.

Maasto- ja metsäpalot vapauttavat myös itsessään kasvi­huone­kaasuja ilmakehään. Sen seurauksena lämpenevä ilmasto taas johtaa metsien kuivumiseen ja siten niiden kunnon heikkenemiseen, mikä lisää metsien paloalttiutta. Palojen määrä ja laajuus lisääntyvät, mikä luo itseään toistavan kehän.

Muun muassa WWF:n mukaan arvioitu, että noin 15 % kaikista maailman kasvi­huone­kaasu­päästöistä johtuu juuri maastopaloista.Suomi ei yllä EU:n ilmasto­tavoitteeseen, mutta se ei ole olennaisinta, sanoo Kai Mykkänen

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009730958.html

Hiilinegatiivisuus on Suomen keskeisin ilmastotavoite, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok) sanoo.

Ministeri sivuuttaa metsät ja hiilinielut

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009740248.html

Ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok) luottaa teknologian kehitykseen Suomen ilmastopolitiikan tukijalkana. Teknologia auttaa, mutta ilmastokriisin ratkaisemiseen tarvitaan kaikki keinot.

Ydinvoiman osuus nousi kaikkien aikojen huippuun, sähkön hinnan odotetaan laskevan ensi talveksi

https://www.hs.fi/talous/art-2000009741275.html

Energiateollisuuden tilastojen mukaan Suomen sähköstä tuotettiin kesäkuussa jo 55 prosenttia ydinvoimalla.

17.7.2023

Matalapaine hallitsee Suomen säätä alkuviikolla

https://yle.fi/a/74-20029966/64-3-158849

Pohjois-Euroopassa on laaja matalapaine, joka tuo monin paikoin sateita ja voimakkaita tuulia. Myös ukkoset voivat olla paikoin voimakkaita.

Etelä-Euroopassa ja etenkin Välimeren alueella sää jatkuu alkuviikollakin laajalti hyvin kuumana. Lämpötilat nousevat monin paikoin yli +40 asteen lukemiin, kun KORKEAPAINE AFRIKASSA aiheuttaa lämmön siirtymisen Etelä-Eurooppaan.

Myös El Nino-ilmiö lisää lämpenemistä. (ALEMPANA tarkemmin.)

KUVAT

17.7.2023

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/c_crop,x_0,y_0,w_1919,h_1080/w_1200,h_674,ar_1.78,dpr_1,c_fill/q_auto:eco,f_auto,fl_lossy/v1689531087/39-114343364b432b8e2a25

16.7.2023

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/c_crop,x_0,y_0,w_1919,h_1080/w_1200,h_674,ar_1.78,dpr_1,c_fill/q_auto:eco,f_auto,fl_lossy/v1689444141/39-114321964b2df0f74e9c

KORKEAPAINE HALLITSEE ETELÄ-EUROOPAN SÄÄTÄ

HUOM: EI SIIS ”ILMASTONMUUTOS”

TÄLLÄ HETKELLÄ Etelä-Euroopan kuumaan säähän ovat vaikuttamassa Afrikassa oleva korkeapaine ja El Nino-ilmiö (EI SIIS ”ILMASTONMUUTOS”).

SÄÄTIEDOTUS

METEOROLOGI MATTI HUUTONEN (Ylen säätiedotuksessa 16.7.2023) selitti miksi Etelä-Eurooppa ”kylpee helteessä”:

KORKEAPAINE AFRIKASSA aiheuttaa lämmön siirtymisen Etelä-Eurooppaan, ja lämmin Välimere on mukana helteisen sään syntymisessä.

El Niño -ilmiö palasi: Maapallon säähän huolestuttava muutos

https://www.foreca.fi/meteorologilta/jq4t3uoo

Erityisesti Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä vaikuttava ankara helleaalto yhdessä El Niño -ilmiön aiheuttaman maailmanlaajuisen lämpenemisen kanssa johtivat siihen, että kuluvan heinäkuun alussa koettiin peräkkäin kaksi mittaushistoriamme lämpimintä päivää. Ylimmät päivälämpötilat ovat kohonneet Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä laajalti lähelle 50 astetta. Myös Yhdysvaltojen eteläisissä osissa sekä Kiinassa on rekisteröity hyvin korkeita lukemia.

El Niño -ilmiön aikana maapallolla nähdään tavanomaista enemmän sään ääri-ilmiöitä, kuten tulvia ja kuivuutta, toisaalla myös enemmän trooppisia hirmumyrskyjä.

Sääuutiset ja blogi

https://www.foreca.fi/meteorologilta/arkisto

21.6.2023

Nostaako El Niño maapallon keskilämpötilan uuteen ennätykseen?

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/06/nostaako-el-nino-maapallon.html

Helsingin sanomat uutisoi, että maan keskilämpötila on käynnissä olevassa kesäkuussa noussut peräti 1,5 asteella eli Pariisin ilmastosopimuksessa sovitulle ylärajalle. Syypääksi keskilämmön nousuun mainittiin El Niño -sääilmiö, joka toistuu Tyynellä valtamerellä 2–5 vuoden välein.

HS:n jutun teki mielenkiintoiseksi se, että siinä mainittiin suomalaisen ilmastotutkijan suulla näkemys, jonka mukaan "on hyvin todennäköistä, että maapallon uusi lämpöennätys syntyy jo ensi vuonna". Kuten arvoisa lukijani muistaa, on samansuuntaisia ennusteita (esimerkki ja toinen) tehty viime aikoina muutenkin.

24.6.2024

Menestyvät Aasian maat käyttävät surutta ”hiiltä”.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattilehtinen/menestyvat-aasian-maat-kayttavat-surutta-hiilta/#comment-4163230

Tuossa näkyy BKT kasvusta esimerkkejä.

KUVAT

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/06/brutto-768x379.png

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/06/paastot.png

Kummasti ne maat jotka on lisännyt hiilen käyttöä viimeisen ~30v aikana porskuttaa ja ne jotka on vähentäneet matelee.

Benny Hill näistä tuhansista prosenteista jo vinoili mutta tuolta sivustolta ne löytyy.

https://ourworldindata.org/co2-emissions

KUVA

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/06/Screenshot-2024-06-23-at-11-10-08-CO%E2%82%82-emissions-Our-World-in-Data.png

Jostain syystä siis talouttaan kohisten kasvattavat maat ei ole lähteneet tähän co2 peikkojahtiin vaikka aika usein väitetään että juuri sinne se ilmastopeikko iskee pahimmin. Tosin väite kuuluu että se iskee pahimmin ihan joka paikkaan joskus, ehkä ainakin 100v päästä mahtollisesti.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattilehtinen/menestyvat-aasian-maat-kayttavat-surutta-hiilta/#comment-4163174

1. Hiilidioksidijahtiin kuluu valtavasti rahaa.

2. Hiilidioksidijahdin mukana elinkustannukset nousevat ja kilpailukyky heikkenee.

3. Kun kilpailukyky heikkenee, niin talouskasvu heikkenee.

4. Kun talouskasvu heikkenee, niin työttömyys kasvaa ja julkisen sektorin verotulot pienenevät, sekä työttömyydestä aiheutuvat kulut kasvavat.

5. Kusessa ollaan – sen hiilidioksidijahdin vuoksi.

Vastaus kommenttiin: #4163204

Naurattaa niiden ihmisten naiivius jotka kuvittelevat, että noi tulisi koskaan tekemään mitään millekään. Etenkin sille ihan oikealle saastuttamiselleen (Kiinan, Intian, yms. talviset savusumuongelmat, muoviroskan täyttämät joet, jne.). CO2 ei muuten ole saaste vaan elämän kaasu.

Ilmastonmuutoksiin mukautuminen avainasia!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ilmastonmuutoksiin-mukautuminen-avainasia/

Kuten olemme jo oppineet mukautumaan vuodenajoista johtuviin luonnollisiin ilmastonmuutoksiin, meidän tulee oppia mukautumaan myös muihinkin luonnollisiin ilmastonmuutoksiin, missä esim. keskeisimpiä tekijöitä ovat valtamerien pintavesien keskimääräiset lämpötilamuutokset ja niiden seurauksena syntyvät ilmakehän keskimääräisen CO2-pitoisuuden muutokset.

Esimerkiksi Mauna Loan mittauksissa on tieteellisenä kokonaisuutena todettavissa, miten esim. yhden vuoden aikana valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila ilmakehän keskimääräistä CO2-pitoisuutta hallitsee.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ilmastonmuutoksiin-mukautuminen-avainasia/#comment-4163626

Niin, ilmasto on muuttunut tuhansia vuosia milloin lämpimämpään suuntaan, milloin kylmempään suuntaan – ja tulee jatkossakin muuttumaan, milloin lämpimämpään suuntaan, milloin kylmempään suuntaan.

Sitä luonnollista muuttumista ei voi pysäyttää, vaan pitää sopeutua muutokseen.

23.6.2024

Elokapinan ajatukset ovat äärilaidalla ja se uhkaa yhteiskuntarauhaa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/485584/

Johdanto

Eurovaalien aikaan Elokapina järjesti jälleen kerran mielenosoituksen, jossa se tukki Helsingin keskustan liikennettä parin päivän ajan. Poliisi suhtautui asiaan näköjään niin, että tämä on täysin normaalia mielenosoitustoimintaa. Ei liikenteen tukkiminen ole normaalia, ja hallituksen pitäisi tehdä asia selväksi, että tämä ei vetele.

Elokapina puhuu demokratian laajentamisesta, koska heille ei kelpaa nykyinen demokratia. Siinä on sama sävy kuin natsismin ajattelussa, että demokratia on liian heikko toimintatapa asioiden muuttamiseksi. Sama toimintatapa on tietysti ollut perinteisen äärivasemmiston eli kommunistien toimintatapa eli vallankumouksen avulla muutos saadaan aikaan.

Elokapina on julkaissut avoimen kirjeen hallitukselle, jossa se esittää vaatimuksia, että jos hallitus ei ala toimimaan heidän haluamallaan tavalla, niin toiminta laajenee ja häiriöt yhteiskunnalle ovat paljon pahempia.

Koska Elokapinasta on tullut tällainen uhka yhteiskunnalle, luin läpi heidän avoimen kirjeensä, jossa on kuusi kohtaa. Yritän tiivistää niistä oleelliset asiat ja kommentoin niiden perusteita. Fokus on tietysti ilmastonmuutoksessa. Tässä kohtaa vetoan ensisijaisesti IPCC:n raportoimiin tuloksiin ja käsityksiin ja toissijaisesti toisinajattelijoiden tutkimustuloksiin.

Ilmastojärjestelmän nykytila: 1,5 astetta on JO ylitetty
Elokapinan ensimmäinen väite on totta. Elokapina on sitä mieltä, että lämpötila nousee yli 3 astetta. IPCC sanoo, että alempi ilmastoherkkyysarvo TRC 1,8 astetta CO2-pitoisuudelle 560 ppm on tälle vuosisadalle parempi arvio kuin ECS-arvo 3,0 astetta. Nykyinen CO2-nousuvauhti päätyy jonnekin 560-600 ppm tällä vuosisadalla, mutta todennäköisesti ei, koska nykytiedon mukaan öljy ja kaasu loppuvat 2060-luvulla. Elokapinan 3,0 astetta on siis IPCC:nkin mukaan kovasti liioiteltu arvio. Ainakin kasvihuonekaasujen aiheuttamana.

Elokapina väittää, että vuoden 2023 korkea lämpötila ei olisi ollut mahdollista ilman fossiilisten polttoaineiden käyttöä. IPCC:n tiede on sitä mieltä, että kasvihuonekaasut ovat pystyneet nostamaan lämpötilaa 2000-luvulla vain noin 0,02 °C vuodessa, mutta vuoden 2023 lämpötila nousi n. 0,28 °C. Elokapina ei tunnusta tätä. Toisaalta, eipä sitä tunnusta IPCC:kään eikä sitä tukevat ilmastotutkijatkaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kuten NASA:n johtaja Gavin Schmidt.

IPCC:n ja Elokapinan mukaan kaikki lämpötilan nousu tähän mennessä on johtunut ihmisestä eli kasvihuonekaasuista. Omat tutkimustulokseni osoittavat, että CO2:n lämpenemisvaikutus on vain noin kolmasosa IPCC:n arvosta. Toisaalta suorat mittaustulokset osoittavat, että lisääntynyt auringonsäteilyn absorptio on erikoisesti vuoden 2014 jälkeen nostanut merkittävästi lämpötilaa, mutta se ei kelpaa IPCC:lle eikä Elokapinalle, kun se on luonnon aiheuttamaa.

Sitten Elokapina lataa väitteitä ilmastonkeikahduspisteen ylittämisestä, josta ei ole mitään tieteellistä näyttöä. Samoin Elokapina väittää mm. satojen romahtaneen, mutta todellisuudessa sadot ovat jatkaneet kasvuaan. Liitteessä on yhteenveto tunnetun ilmastotutkijan Roger Pielke Jr.:n yhteenveto todistuksesta, jonka hän on esittänyt USA:n senaatissa. On huomattava, että Pielke Jr:a ei luokitella edes ilmastoskeptikoksi, koska hän hyväksyy IPCC:n tieteellisen selityksen ilmastonmuutoksesta, mutta kuten liitteen tiedot osoittavat, hän ei hyväksy juurikaan muita väitettyjä asioita ilmastonmuutoksesta. Hän on julkaissut paljon tutkimuksia ilmaston ääriolosuhteiden taloudellisista vaikutuksista, jotka ovat ihan toiseen suuntaan, mitä media uutisoi. Oman havaintoni mukaan medialla ei ole koskaan mitään tilastollista aineistoa eikä analyysiä, vaan yksittäisten tapausten esiin nostoa.

Planetaariset rajat rikkoutuvat

Elokapina vetoaa tutkimukseen, että kuusi ns. planetaarista eli maapallon ympäristön toimintaan liittyvää oleellista rajaa on ylitetty. Näitä rajoja ovat ilmastojärjestelmän romahduttamisen lisäksi typen ja fosforin kiertojen häiritseminen, makean veden ylikuluttaminen, luonnon monimuotoisuuden hävittäminen, metsien ja alkuperäisten ekosysteemien tuhoaminen sekä keinotekoisten kemikaalien levittäminen. Tähän otan kantaa, että jos näin olisi, niin se näkyisi aivan konkreettisesti ympäristön tilassa, mutta sellaisia havaintoja ei voi tehdä. Mielestäni makean veden ylikulutus on lähimpänä kriittistä rajaa.

Jatkuvan kasvun mahdottomuus

Elokapina on sitä mieltä, että kapitalismi on pääsyyllinen ilmastokriisiin, maapallon lämpötilan nousuun ja ylipäänsä kaikkiin ympäristön tilan heikkenemiseen. Greta Thunberg on suorasukaisesti syyttänyt ongelmista kapitalismia ja suuryhtiöitä. Vihreä siirtymä on yksi keino, jolla taloudellinen kasvu saadaan sakkaamaan ja nykyinen länsimainen yhteiskuntamalli saadaan lopulta polvilleen. Saksan Vihreille tämä ajatus on ollut itsestään selvää puolueen alkuhetkistä alkaen, että kapitalismi pitää kukistaa.

Hallitus toimii ilmastolain ja omien lupaustensa vastaisesti

Suora lainaus avoimesta kirjeestä: ””Edistyksellisen ilmastopolitiikan mallimaa” Suomi jatkaa osallistumistaan rasistiseen ja epäoikeudenmukaiseen ilmastotuhoon, jossa meidän päästöjemme seurausten kärsijöitä ovat globaalin etelän yhteiskunnat (31) ja alkuperäiskansat.” Tämä on jälleen yksi esimerkki vihreän ajatusmaailman edustajien kyvyttömyydestä hahmottaa kokonaisuuksia tai sitten sen tietoista ns. propagandaa. Suomen CO2-päästöt ovat n. 0,15 % maailman CO2-päästöistä, joten Suomen osuudella ei voida vaikuttaa maapallon CO2-määrään käytännössä yhtään.

Suora lainaus avoimesta kirjeestä: ”Suomen ilmastolakiin on kirjattu tavoite, että olisimme hiilineutraaleja vuonna 2035 ja sen jälkeen hiilinegatiivisia (32). Lisäksi lakiin on kirjattu tavoitteet hiilinielujen vahvistamisesta sekä päästövähennystavoitteet vuosille 2030, 2040 ja 2050”. Todennäköisesti luontomme absorboi meidän päästöjen lisäksi myös muiden maiden päästöjä, jonka osoittaa mm. NASA:n mittaukset.

Loppu ympäristölle haitallisille tuille

Tämä oli kohta, joka herätti eniten mielenkiintoani, että mitä tukia hallituksemme jakaa, jotka olisivat ilmaston kannalta haitallisia. Tässä Elokapinan luettelo tukimääristä, joka ei ole kattava,  (miljoonaa euroa vuodessa):

 • maataloustuet 1200

 • dieselpolttoaineen arvonlisäveron alennus 750

 • lentopolttoaineen verovapaus 500

 • kevyen polttoöljyn arvonlisäveroale 470.

Näistä kertyy Elokapinan laskutavan mukaan ”tukia” 2920 miljoonaa euroa. Mutta ei tässä kaikki. Elokapinan mukaan tällaisia tukeia on yhteensä n. 4000 miljoonaa euroa, jossa on mukana mm. puupohjaisten polttoaineiden verovapaus, kuva 1.

KUVA 1

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/06/Dia3-768x432.jpg

Kuva 1. Elokapinan näkemys ympäristölle haitallisista tuista, ensimmäinen pylväs.

Elokapinan luovuus näkyy siinä, miten Suomi on osallinen Israelin hyökkäykseen Gazan alueelle  Suora lainaus avoimesta kirjeestä: ”Israelin hyökkäys Gazaan ja siitä seurannut kansanmurha aiheutti pelkästään 60 ensimmäisen päivän aikana enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin 20 maata tuottaa vuodessa (47). Myös Suomi on vastuussa näistä päästöistä, sillä Suomi on tehnyt useiden vuosien ajan asekauppaa Israelin kanssa, viimeisimpänä ostamalla marraskuussa 2023 ilmatorjuntajärjestelmän 316 miljoonalla eurolla, ja siten tukenut laitonta miehitystä ja siviilien pommittamista (48).”

En yritäkään analysoida asiaa tämän tarkemmin. Nämä kirjaukset ovat esimerkki luovasta ajattelusta, jonka avulla velat saadaan kääntymään saataviksi ja päinvastoin

Ilmasto- ja ympäristöoikeudenmukaisuus on välttämätöntä

Tämä osa on jonkinlainen yhteenveto edellä esitetyistä asioista. Poimin sieltä vain muutaman kohdan.

 1. Ilmastokriisin vaikutukset eivät jakaudu tasaisesti (56), vaan jo historiallisen sekä nykyisen kolonialistisen järjestelmän köyhdyttämät maat kärsivät sen seurauksista eniten. Oma kommentti: ei ole mitään ilmastokriisiä, vaan suuri enemmistö ympäristöä mittaavista ilmiöstä osoittavat asioiden parantuneen koko ajan kuten satomäärien kehitys.

 2. Myös Suomi on hyötynyt kolonialismista sijaintinsa vuoksi. Hyvinvointimme perustuu halvalla työvoimalla, raaka-aineilla ja kaivannaismineraaleilla tuotettuihin tuloihin. Oma kommentti: Suomi on noussut metsien käytöllä hyvinvointivaltioksi ja meillä on metsää enemmän kuin vuosisatoihin, joka on poikkeuksellista esimerkiksi Euroopassa. Meistä voi ottaa oppia.

 3. Maailmaa ravisuttanut COVID-19-pandemia puolestaan liittyy luontokatoon ja ekosysteemien terveyteen (69). Myös pandemiat ja velkakriisi linkittyvät toisiinsa saman sortojärjestelmän kautta.

 4. On vain oikeudenmukaista, että Suomi maksaa ilmastovelkansa, joka koostuu suomalaisten päästöjen historiallisista ja nykyisistä osuuksista (74). Oma kommentti: Meillä ei ole mitään ilmastovelkaa, vaan luontomme on absorboinut hiilidioksidia enemmän kuin suomalaiset ovat sitä tuottaneet.

 5. Lisäksi päästöjen ulkoistamisen täytyy loppua. Kulutuksemme lämmittää ilmastoa huomattavasti enemmän kuin pelkkien päästötilastojen perusteella voisi päätellä (75). Se, että esimerkiksi Kiinalla on korkeat päästöt, ei vie länsimailta vastuuta siitä, että ne ostavat tuotteita Kiinasta ja toiminnallaan lisäävät Kiinan kasvihuonepäästöjä. Lisäksi päästöjen ulkoistamisen täytyy loppua. Kulutuksemme lämmittää ilmastoa huomattavasti enemmän kuin pelkkien päästötilastojen perusteella voisi päätellä (75). Se, että esimerkiksi Kiinalla on korkeat päästöt, ei vie länsimailta vastuuta siitä, että ne ostavat tuotteita Kiinasta ja toiminnallaan lisäävät Kiinan kasvihuonepäästöjä. Oma kommentti: On sovittu siitä, että jokainen maa tilastoi ja vastaa omista päästöistään, koska vain kukin maa voi vaikuttaa omiin päästöihinsä.

Loppukaneetti

Avoimen kirjeen esiin nostamat asiat osoittavat, että kyseessä on poliittinen ääriliike, joka tähtää suomalaisen yhteiskuntajärjestelmän muuttamiseen. Tämä tapahtuu nostamalla ilmastoasiat keskiöön, koska ilmastokriisiajattelua esiintyy yhteiskunnassa jossain määrin.

Hallitus joutuu uudelleenarvioimaan Elokapinan yhteiskuntarauhaa häiritsevät toimenpiteet. Valittu pehmeä linja joudutaan jossain vaiheessa kuitenkin hylkäämään, jos Elokapina pitää lupauksensa. Sisäministeriön kannattaisi ohjeistaa toimenpiteet uudestaan. Elokapinan toimenpiteet eivät mahdu normaalien mielenosoituksen raameihin ja suuri enemmistö kansalaisia poliittisista kannoistaan huolimatta eivät niitä hyväksy.

Liite

Roger Pielke Jr.:n todistus USA:n senaatissa vuonna 2013, jossa on aineistoa enimmäkseen USA:aa koskien.

Alkuperäinen todistus: tässä
Yhteenveto todistuksesta pähkinänkuoressa:

 1. Säähän liittyvien menetysten osuus BKT:stä ei ole kasvanut maailmanlaajuisesti vuoden 1990 jälkeen (ne ovat itse asiassa vähentyneet noin 25 prosenttia).

 2. Vakuutettujen katastrofitappioiden suhde BKT:hen ei ole kasvanut vuoden 1960 jälkeen.

 3. Hurrikaanit eivät ole lisääntyneet Yhdysvalloissa esiintymistiheyden, voimakkuuden tai normalisoitujen vahinkojen suhteen ainakaan vuoden 1900 jälkeen.

 4. Maailmanlaajuisten trooppisten syklonien rantautumisissa ei ole ollut merkittäviä suuntauksia (ylös tai alas) vuoden 1970 jälkeen (kun tiedot mahdollistavat kattavan näkökulman) tai trooppisten syklonien kokonaismäärässä.

 5. Tulvat eivät ole lisääntyneet Yhdysvalloissa esiintymistiheydeltään tai voimakkuudeltaan ainakaan vuoden 1950 jälkeen.

 6. Tulvatappioiden osuus Yhdysvaltain BKT: stä on laskenut noin 75% vuodesta 1940.

 7. Tornadot eivät ole lisääntyneet esiintymistiheydessä, voimakkuudessa tai normalisoiduissa vaurioissa vuoden 1950 jälkeen, ja on joitain todisteita siitä, että ne ovat todella vähentyneet.

 8. Kuivuus on ”suurimmaksi osaksi lyhentynyt, harventunut ja kattanut pienemmän osan Yhdysvalloista viime vuosisadan aikana”.

16.6.2024

Toukokuussa 2024 globaali lämpötila aleni

https://roskasaitti.wordpress.com/2024/06/15/toukokuussa-2024-globaali-lampotila-aleni/

Taas vakioraportti, tällä kertaa toukokuun globaalista lämpötilasta, jonka ennustinkin alenevan, mutta saavuttavan kuitenkin toukokuiden ennätyskorkeuden käyttämässäni Nasan GISTEMP-kuukausiaineistossa (Linkki). Kuvassa 1 näkyy graafisesti muutamien viimeisimpien vuosien kuukausilämpötilat ja kuvassa 2 sitten aineistoa vähän pitemmältä ajalta taulukkona. Kysehän on poikkeamalämpötiloista verrattuna vuosien 1951…1980 kuukausikeskiarvoihin.

12.6.2024

EIJA-RIITTA KORHOLA: ILMASTONMUUTOS

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=eija-riitta+korhola+ilmastonmuutos#ip=1

KUVAT JA JUTUT

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=11bc275fe299997c&sca_upv=1&q=eija-riitta+korhola+ilmastonmuutos&udm=2&fbs=AEQNm0DFceAEwOBemxd5Sl-ZOx8ILJjAXu276jd2h2hXyv5CVQ-Gn2UNyfzmFnXnq9K8wbcyCdYgN9rnnKBvz4lJvJw0dbpgTR5J-PENJKXN4eKBRIIr2CRQBlZi2-wefiEcCQ9nxP2NJnGPBIxUIXKznesQvA8rgQ&sa=X&ved=2ahUKEwiK75v2ofGGAxXPEBAIHeKZETgQtKgLegQIEhAB&biw=1920&bih=927

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=37cb248e0107facb&q=eija-riitta+korhola+tapionajatukset.com&udm=2&fbs=AEQNm0AkswjFXDAbi2q5x4PBYVDnq2eAGXq7tKSSN5iavGxncTR8jQALKZKcfmF_oxFdXB-virm5swOxybU7_i530uzZTlLGRNSMvE9cAbE3IxBgLZU9qH48aKxifGaYHxvwidXBBYQxRQjTxb-oGW4RS6tk-riUQJkpfTA_CtympmghnsMsess&sa=X&ved=2ahUKEwiD-_KH-tWGAxUzHBAIHTBQD4gQtKgLegQIDxAB&biw=1920&bih=927&dpr=1

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=eija-riitta+korhola+tapionajatukset.com

EIJA-RIITTA KORHOLA: ILMASTONMUUTOS

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

8.4.2024 — Vaikka vaalit ovat erittäin rankkaa aikaa, tämä on myös erittäin kivaa, koska ihmiset tulevat keskustelemaan niin estotta. Suomalainen ujous on 

ILMASTO 2021 | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

30.7.2021 — 24.8.2021 WORLD CLIMATE DECLARATION (ILMASTOJULISTUS). THERE IS NO CLIMATE EMERGENCY ILMASTOHÄTÄTILAA EI OLE.

ILMASTONMUUTOS JA PERUSASIAT

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

13.3.2024 — [Kirja on kahden sormen tervehdys sille, mitä Yhdysvaltain presidentti Dwight Eisenhower olisi saattanut kutsua ”ilmastoteolliseksi kompleksiksi ...

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUT

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

Globaalisti vain noin neljä prosenttia maastopaloista johtuu arvioiden mukaan luonnollisista syistä. Kaikissa muissa tapauksissa maastopalon syttymisen takana ...

Metsät, Aerosolit ja Ilmasto | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

SIVUN SISÄLTÖ. 1. SUOMEN METSÄT SITOVAT HIILTÄ. 2. NOKIPÄÄSTÖJÄ RAJOITETTAVA. 3. PIENHIUKKAS-TUTKIMUSTA SUOMESSA. 4. ILMATIETEEN LAITOKSEN VÄHÄTTELY.

EIJA-RIITTA KORHOLA

HS.fi

https://www.hs.fi › politiikka › art-2000009556005

2.5.2023 — Eija-Riitta Korhola erosi kokoomuksesta helmikuussa osin ilmastoerimielisyyksien vuoksi. Nyt hän saapuu Säätytalolle kristillisdemokraattien …

ILMASTO (2011) | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

yksittäisiä käyntejä noin 97 000 ja sivulatauksia noin 148 000. Helmikuu 3, 2011. Eija-Riitta Korhola ampuu päästökaupan alas (KUVA Iltalehti.fi):.

Uusi Suomi Puheenvuoro

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi › Uncategorized

13.3.2022 — Sähköstä suurin osa Suomessa tuotetaan jo nyt melko lailla päästöttömästi (ydinvoima, vesivoima ja puu/teollisuuden yhteistuotanto). Turve ...

Onko se totta vai ei?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eija-riitta-korhola/129475-onko-se-totta-vai-ei/

LAINSÄÄTÄJÄN ILMASTOPOLKU

https://www.youtube.com/watch?v=95FLjdwnhk4

AJANKOHTAISTA | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

ILMASTO? Ilmakehän hiilidioksidi pitoisuudet ovat jatkuvasti nousseet, mutta globaalien lämpötilojen nousu on hidastunut/keskeytynyt/pysähtynyt tällä ...ILMASTO 2023-2024 | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

9.1.2024 — Alapilvisyyden (liquid cloud) määrä vaikuttaa auringon lyhytaaltoisen säteilyn (SSW) heijastumiseen takaisin avaruuteen. Vähemmän alapilviä ...ILMASTONMUUTOS 2018 | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

”Olen kolmisenkymmentä vuotta seurannut IPCC:n argumentointeja ilmastonmuutoksesta, jossa syyliseksi on kaivettu hiilidioksidi, jota ihmiskunta on kyllä hieman ...

Ilmastonmuutos, ekologinen ja hiilijalanjälki (yhdistetty)

Hommaforum

https://hommaforum.org › Kylänraitti

20.11.2009 — Eijan blogista: "Phil Jones on maailman johtavia ilmastotutkijoita ja IPCC:n leading author, ilmastoraportin johtavia kirjoittajia". ... > record, ...Ilmastonmuutos ja turvallisuus

Eija-Riitta Korhola

https://www.korhola.com › lang › 2024/03 › ilmastonm...

21.3.2024 — Kun lähdin politiikkaan noin neljännesvuosisata sitten, pidin ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta ihmiskunnan suurimpana uhkana. Se oli tärkein ...Lämpenemistä 300 vuotta | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

Kuvasta nähdään, että keskiajan lämpökausi päättyi ilmaston viiletessä ns. pieneen jääkauteen (noin 1450-1700), jonka jälkeen ilmasto alkoi lämmetä ja 

"ILMASTOVAALIEN" LYHYT HISTORIA

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

"ILMASTOVAALIEN" LYHYT HISTORIA. 30.5.2019. FIN-PUOLUEDIKTATUURI JA VALLANHALUKIIMA. DEMOKRATIAN IRVIKUVA. HS: Juha Sipilä pyrki yhtiöittämään koko

IRJOITUKSIA ILMASTONMUUTOKSESTA

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

Termodynamiikan ensimmäinen laki määrittelee, että energiaa ei voida luoda tai tuhota eli universumin kokonaisenergian määrä on vakio. Termodynamiikan toinen ..

ILMASTO 2022 | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

ILMASTO 2022 · Ilmastosta käynnissä väärän tiedon ujuttaminen mediaan · Ollilan ilmastomallin “lähdekoodi” · Maapallon lämpötila putosi jälleen 2000-luvun alun ...Eija-Riitta Korholalta tiukka viesti ilmastosta huolestuneille ...

Ilta-Sanomat

https://www.is.fi › kotimaa › art-2000006405639

13.2.2020 — Eija-Riitta Korholan mielestä hänen ikäpolvensa ympäristöaktivisteja kiinnostaa enemmän syyllisten etsiminen kuin ratkaisut.

ILMASTONMUUTOS 2017 | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

24.1.2017 — ILMASTONMUUTOS 2017. 14.7.2017. ILMASTOPOLITIIKKAA EU:SSA JA SUOMESSA. HAKKUUT TUHOAVAT HIILINIELUJA JA PUUN POLTTO KIIHDYTTÄÄ ILMASTON ...Ilmastonmuutos | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

1991 holoseenin ilmaston lämpötilamallin, josta ilmenee, että ilmasto on lämmennyt ennenkin, sekä esihistoriallisella että historiallisella ajalla, ja tietenkin ...ILMASTO 2023 | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas arvostelee Suomen ilmastopolitiikkaa fossiilisten päästövähennysten aliarvioimisesta sekä liiasta hiilinielujen painotuksesta

Eija-Riitta Korhola - Tiedevartissa perustelen, miksi...

Facebook

https://m.facebook.com › story

Tiedevartissa perustelen, miksi juuri nyt en pidä ilmastonmuutosta ihmiskunnan vakavimpana uhkana. Mikä muutti lainsäätäjän näkökulmaa?

Hiilihörhöt vs. MOTHER NATURE

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

Jokainen (asiaa vähänkin seurannut) tietää, että viime vuosisadan lopulla (noin 1975-2002) maapallon keskimääräinen lämpötila nousi (paikallisten ilmaston ...SÄÄ ja ILMASTO | Urantia-kirja ja tiede, kemia, fysiikka

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

Toisin sanoen, tällä vuosikymmenellä ilmaston globaalien lämpötilojen (viime vuosisadan lopulla tapahtunut 0.5 C asteen) nousu on keskeytynyt eli lämpötilat ...Aurinkosyklit: viilenevää tulossa? | Urantia-kirja ja tiede, kemia ...

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

Aurinkosyklit: viilenevää tulossa? TUTKIMUS. Future low solar activity periods may cause extremely cold winters in North America, Europe and Russia.

Eija-Riitta Korhola: Päästökauppa on turmion tie

Ilta-Sanomat

https://www.is.fi › taloussanomat › art-2000001726786

30.9.2011 — Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan (kok.) mukaan ilmastonmuutosta torjutaan väärällä strategialla ja Eurooppa ajaa 

CANCUN: Ilmastokokous 2010

tapionajatukset.com

https://www.tapionajatukset.com › ...

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ehdottaa, että hiilidioksiditaistelun sijaan ilmastoasioissa tulisi aloitta mustan hiilen, eli noen vähentäminen .

10.6.2024

Jatkuvia lämpöennätyksiä edistänyt sääilmiö väistyy, edessä siirtymä vastakkaiseen

https://www.hs.fi/tiede/art-2000010475306.html

Ilmasto|El Niño on väistymässä. Loppuvuonna on luultavasti edessä siirtymä vastakkaisia säitä aiheuttavaan La Niñaan.

Irina Hasala HS

7.6. 11:59

Laajasti eri maiden säähän vaikuttava El Niño -ilmiö näyttää olevan väistymässä, tiedottaa Maailman ilmatieteen laitos WMO.

Kyseessä on luonnollinen säännöllisesti toistuva säävaihe, jota ilmaston lämpeneminen voimistaa. Se nostaa lämpötiloja ja kasvattaa äärisäiden todennäköisyyttä.

WMO ennustaa, että loppuvuonna siirrytään laajalti vastakkaisia sääilmiöitä aiheuttavaan La Niñaan.

Siinä missä El Niñon aikana pintavedet lämpenevät ja itätuulet heikkenevät, La Niñassa pintavedet viilenevät ja itätuulet vahvistuvat.

Kesäkuussa 2023 alkanut El Niño -kausi on edistänyt viimeksi kuluneen vuoden lämpöennätysten syntyä.

Joka kuukausi kesäkuusta 2023 lähtien on ollut ennätyksellisen lämmin.

El Niño -ilmiön aikana valtamerten pintavedet lämpenevät poikkeuksellisen paljon. WMO:n mukaan normaalia lämpimämmät meren pintalämpötilat tulevat olemaan merkittävässä roolissa myös tulevien kuukausien ajan.

Saman toteaa myös Suomen Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Aleksi Nummelin.

”Esimerkiksi trooppisella Atlantilla ollaan tällä hetkellä selvästi normaalilämpötilojen yläpuolella. Merenpinnan lämpökapasiteetti on niin suuri, että se ei kovin nopeasti muutoksiin reagoi”, Nummelin sanoo.

Syksyyn ja loppuvuoteen edetessä pintavesien lämpötilat eivät kuitenkaan välttämättä nouse enää poikkeuksellisiin lukemiin.

”On keskilämpötilojen kannalta epätodennäköisempää, että lämpöennätyksiä rikotaan”, Nummelin sanoo.

WMO:n mukaan loppuvuodesta siirrytään luultavasti El Niñolle laajalti vastakkaisen La Niñan olosuhteisiin.

Lue lisää: Tutkimus: Maapallon säätä mylläävä El Niño -ilmiö on voimistunut ihmisten päästöjen vuoksi

11.7.2024

Ilmaston lämpenemisen tieteelliset perusteet – kasvihuoneilmiö

Kasvihuoneilmiö

IPCC:n mukaan ilmastonmuutos johtuu lähes kokonaan kasvihuoneilmiön voimistumisesta, joka johtuu ihmisen toimenpiteistä eli lähinnä hiilidioksidin määrän kasvusta ilmakehässä. Kasvihuoneilmiö näkyy havainnollisesti maapallon energiataseesta, kuva 1.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila/ilmaston-lampenemisen-tieteelliset-perusteet-kasvihuoneilmio/

Alkusanat

Olen huomannut, että Puheenvuorossa on julkaistu viime aikoina erään paljon kirjoittelevan fyysikon ilmastonmuutosaiheisia juttuja, jotka ovat hänen omia käsityksiään ilmastonmuutoksesta eivätkä suinkaan IPCC:n tieteen mukaisia tai julkaistu jossain tieteellisessä lehdessä. Testaan, että jatkuuko toimituksen linja, että ilmastonmuutoksesta voi kirjoittaa muutakin kuin IPCC:n näkemyksiä. Jutussani esitetään aina myös IPCC:n näkemys asiasta, joten lukija voi tehdä vertailua kahden eri tuloksen välillä.

Johdanto

Olen kerännyt tähän kirjoitukseeni tärkeimmät tieteelliset perusteet kasvihuoneilmiöstä IPCC:n mukaan ja miten toisinajattelijat ne esittävät. Toisinajattelijoiden tutkimukset ovat sattuneesta syystä pääosin omia tutkimuksiani, koska tunnen ne parhaiten. Käyn asiat kohta kohdalta läpi ja esitän viitteet tieteellisiin julkaisuihin ja joihinkin blogikirjoituksiini, joista lukija voi halutessaan saada tarkempaa tietoa. Sen vuoksi käytän tilaa teoreettisiin tarkasteluihin hyvin niukalti, mutta kuvien ja numeroarvojen kanssa en säästele.

Kasvihuoneilmiö

IPCC:n mukaan ilmastonmuutos johtuu lähes kokonaan kasvihuoneilmiön voimistumisesta, joka johtuu ihmisen toimenpiteistä eli lähinnä hiilidioksidin määrän kasvusta ilmakehässä. Kasvihuoneilmiö näkyy havainnollisesti maapallon energiataseesta, kuva 1.

KUVA 1

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/07/Ilmakehan-energiatase-768x432.jpg

Kuvan 1 mukainen energiatase on oma esitykseni. Sen numeeriset arvot ovat virherajojen sisällä samat kuin IPCC:n energiataseessa AR6:ssa. Merkittävin ero on, että kuvassa 1 on esitetty, mistä koostuu ilmakehästä maahan tuleva infrapunasäteily, kun IPCC:n esityksissä sitä ei ole näkyvissä.

Kasvihuoneilmiön todellisuus tulee ilmi mm. siten, että maapallo säteilee 395 W/m2 ilmakehään, vaikka maapallo saa auringosta nettoenergiaa vain 240 W/m2. Eikä siinä kaikki: pinta pystyy haihduttamaan vettä höyryksi 91 W/m2 ja siirtämään kuumaa ilmaa ylöspäin 24 W/m2. Tämä tarkoittaa, että maapallon pinnan energiataseen määrä on peräti 510 W/m2. Pinnalle tulee suoraa auringonsäteilyä 165 W/m2 ja ilmakehästä infrapunasäteilyä 345 W/m2 eli yhteensä 510 W/m2.

Kasvihuoneilmiön suuruus on siis oman päättelyni mukaan 510 – 240 = 270 W/m2.

IPCC:n määritelmän mukaan kasvihuoneilmiön suuruus on pinnan säteilemän määrän ja avaruuteen menevän säteilymäärän erotus eli 395 – 240 = 155 W/m2. Tämä erotus johtuu siitä, että ilmakehässä olevat kasvihuonekaasut, aerosolit ja pilvet absorboivat maanpinnan emittoimaa säteilyä, jota ilmakehä puolestaan säteilee kaikkiin suuntiin (aivan oikein). Tämä säteilymäärien erotus myös aiheuttaa IPCC:n mukaan maapallon pinnan lämpötilan nousun n. 33 asteella, mutta IPCC ei pysty kuvaamaan, miten se tapahtuu, koska IPCC:n kuvauksessa ei ole enää kuvausta siitä kuten oli raportissa AR5, että ilmakehästä tulisi infrapunasäteilyä maanpinnalle. Tämä AR5:n kuvaus muutettiin, koska sen mukaan maanpinnalle tuli säteilyä vain tuo 155 Wm-2, vaikka mittaustenkin mukaan sitä tulee noin 345 Wm-2. Arvelen, että yhtenä syynä oli, että olin tuonut tämän fysikaalisen mahdottomuuden esiin omassa tutkimuksessani vuonna 2020.

Koska IPCC:n mukaan kasvihuoneilmiön suuruus on vain 155 W/m2, niin IPCC:n mukaan maapallon pinnan haihduttama vesimäärä saisi energiansa jostain muusta lähteestä kuin kasvihuoneilmiöstä eli se tulisi auringosta. Tämä on kuitenkin mahdotonta, koska auringon energia tarvittaisiin selittämään pinnan säteilemä energiamäärä 395, joka olisi 240 + 155 = 395 W/m2.

Vesihöyry on kasvihuoneilmiön tärkein tekijä, koska se absorboi eniten infrapunasäteilyä ja vesihöyry ilmakehässä aikaansaa pilvet, joka on myös oleellinen tekijä kasvihuoneilmiössä. Samoin kuuman ilman kumpuaminen on oleellinen maapallon ilmaston ominaisuus, koska se selittää pasaatituulet. IPCC ei siis pysty selittämään, miten maapallo pystyy haihduttamaan vuosittain vettä noin 1 metrin kerroksen eikä se pysty selittämään pasaatituulten energialähdettä.

Todellisuudessa sekä auringon maanpinnalle tuleva määrä 165 W/m2 ja ilmakehästä tuleva säteilymäärä 345 W/m2 jakaantuvat kutakuinkin tasaisesti maanpinnalta lähtevien energiavirtojen kesken, jotka ovat mahdollisia vain näiden kahden sisään tulevan energiavirran ansiosta.  Auringonsäteily aivan varmasti haihduttaa vettä meristä ja kuumentunut maanpinta siirtää kuumaa ilmaa ylöspäin pinnalta. Samalla tavalla ilmakehästä tuleva infrapunasäteily antaa energiaa maanpinnan lämpenemiseen, koska muuten energiatase ei toteudu.

Energia ei katoa eikä sitä synny tyhjästä. Kasvihuoneilmiön ydin on siinä, että peräti 270 W/m2 (vertaa auringon nettoenergia 240 W/m2) energiaa kiertää maanpinnan ja ilmakehän välillä. Se on jäänyt loukkuun tai ansaan maanpinnan ja avaruuden väliin. Siihen on kaksi tieteellistä selitystä. Avaruuteen ei voi mennä enemmän energiaa kuin maapallo sitä saa eli sen 240 W/m2. Avaruuteen eli tyhjiöön voi siirtyä energiaa vain säteilemällä. Tästä seuraa sellainen erikoisuus, että veden latenttienergia, joka vapautuu vesihöyryn tiivistyessä nesteeksi ilmakehässä, ei voi siirtyä avaruuteen, vaan se voi vain lämmittää ilmakehän molekyylejä, jotka puolestaan Planckin lain mukaan säteilevät energiansa joka suuntaan ja se energiamäärä palaa takaisin maanpinnalle, koska avaruuteen voi mennä vain sieltä tuleva määrä.

Lopputuloksena kasvihuoneilmiön suuruus: IPCC 155…159 W/m2, Ollila 270 W/m2.

Viitteet:

1a. Ollila, tieteellinen artikkeli kasvihuoneilmiön määrittelystä: https://doi.org/10.9734/psij/2019/v23i230149

1b. Blogikirjoitus ja syvällinen analyysi kasvihuoneilmiöiden määrittelyistä englanniksi: https://www.climatexam.com/single-post/the-six-definitions-of-the-greenhouse-

9.7.2024

__________

Onko Elokapinan kansalaistottelemattomuus mennyt liian pitkälle?
VIDEO

https://areena.yle.fi/1-69244159

https://areena.yle.fi/1-50146994

8 minuuttia ohjelma TV1…elokapina; ”miljadeja ihmisiä tulee kuolemaan…” Voi hyvää päivää!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/8-minuuttia-ohjelma-tv1-elokapina-miljadeja-ihmisia-tulee-kuolemaan-voi-hyvaa-paivaa-%f0%9f%a4%a6%e2%99%80%ef%b8%8f/

Joku Nykänen Elokapinan jengistä pelottelee TV katselijoita tyyliin ” miljardeja ihmisiä tulee kuolemaan sadassa vuodessa jos ei kapinoida…” , ” miljoonat suomalaiset on hänen mielestään samaa mieltä kuin elokapinaan osallistuvat”, ” poliisi toimi viimeksi väärin heitä kohtaan, he ei ole väärin toimineet, heillä on oikeus pysäytellä liikenennettä ja aiheuttaa väkivallatonta estämistä” jne, jne, jne.

Tälleen se nuoriso menee sekaisin kun kaikenlaisia hörhöjö pääsee ääneen mediassa…

En tiedä millainen pilleri pitää nielaista jotta on yhtä sekaisin…

Haastattelija Wali Hashi oli hyvin asiallinen kerrankin YLE:llä.

Kas tuosta, katso se 8 minuuttia ja olet henkihieverissä ja vastustamassa kohta liikennettä näiden kanssa…

https://areena.yle.fi/1-50146994

Joukko kansanedustajia on jättänyt toimenpidealoitteen Elokapinan kieltämiseksi – Selänne otti kantaa lakien kunnioittamiseen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarmonahkamaki/joukko-kansanedustajia-on-jattanyt-toimenpidealoitteen-elokapinan-kieltamiseksi-selanne-otti-kantaa-lakien-kunnioittamiseen/

Joukko kansanedustajia haluaa kieltää ympäristöliike Elokapinan toiminnan. 11 kansanedustajaa on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen asiasta.

Aloitteen mukaan Elokapina kannustaa ihmisiä lain rikkomiseen ja on aiheuttanut useita vuosia häiriöitä suomalaisessa yhteiskunnassa. Esimerkiksi kesäkuussa Elokapina järjesti mielenosoituksia Helsingissä pysäyttäen liikennettä.

– Koska Elokapina häiritsee yhteiskuntarauhaa ja yhteiskunnan vakautta tarkoituksellisella lainvastaisella toiminnalla ja siihen kannustamisella, sen toiminta tulee kieltää kansalaisten, yritysten ja yhteiskunnan toiminnan turvaamiseksi. Samassa yhteydessä tulee tarkastella Elokapinan taustalla toimivan Elonvaalijat ry:n toiminnan kieltämistä ja tarvittaessa kieltää myös sen toiminta, toimenpidealoitteessa ehdotetaan.

Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen.

Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.) Oulusta.

Muut allekirjoittajat ovat Hanna-Leena Mattila (kesk.) Raahesta, Mikko Polvinen (ps.) Kuhmosta, Anne Rintamäki (ps.) Vaasasta, Kaisa Garedew (ps.) Jyväskylästä, Sheikki Laakso (ps.) Kouvolasta, Tomi Immonen (ps.) Laukaasta, Juha Mäenpää (ps.) Ilmajoelta, Markku Eestilä (kok.) Iisalmesta, Juha Hänninen (kok.) Oulusta ja perussuomalaisista erotettu Timo Vornanen Joensuusta.Samaan aikaan Sirpa Selänne kirjoittaa Instagrammissa ”ajotiellä makaavista lapsista”.

 • Hänen mielestään viime päivinä useita mielenosoituksia Helsingissä järjestäneen ympäristöliike Elokapinan toiminta on seurausta heikosta kotikasvatuksesta. Omilta lapsiltaan Selänne ei mielenosoittamista hyväksyisi.

Teemu Selänne säesti: ”Wow..täyden 10:in kirjoitus. Vaikkakin veikkaan että vassarit ja reppanat ei siitä tykkääkään.”


Monilta alkaa ns. hihat palamaan tätä ympäristöliikkeeksi itseään kutsuvaa Elokapinaa kohtaan.

Jos mikä muu yhteisö menisi maksamaan ajoradalle niin kohtelu olisi varsin kylmäkiskoista viranomaisten taholta.

Nyt mediakin pitää sitä Greta Thunberg esikuvanaan oikeutettuna toimintana vaikka siinä järjestelmällisesti haitataan muiden ihmisten arkea ja toimitaan vastoin lakeja ja sääntöjä.

Elokapina itse ilmoittaa, että heidän tavoitteenaan on haitata ihmisten arkea ja tarvittaessa rikkoa lakejakin.

Pystyttiinhän sinimustaliikekin poistamaan puoluerekisteristeristä, kun se todettiin olevan avoimen fasistinen ja rasistinen ryhmä – sitä eli avoimen anarkistinen on Elokapina toisella vasemmiston äärilaidalla nyt.

Aloite kansanedustajilta on oikean suuntainen.IPCC ja ääri-ilmiöt

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukkakeskinen/ipcc-ja-aari-ilmiot/

IPCC et el (lue latinaa: et electi) väittää jatkuvasti että ääri-ilmiöt lisääntyy. Tätä kauhukuvaa on syötetty jo vuosi kausia. Kaikki tilastot osoittavat muuta.

Miksi IPCC syyllistyy näin naiviin ja helposti havaittavaan valehteluun?

 

Helpoimmiten kumottava asia on ääri lämpötilat. Otetaan maapallon referenssiksi lähikiertolaisemme kuu.  Sen pintalämpötilat vaihtelevat kuun vuorokausittain -130 ja +120  ºC välillä. Kun taas maan pinnalla vaihtelu liikkuu noin -70 ja +60 ºC välillä. Eli kuuhun verrattuna minimi ja maksimi lämpötilat maan pinnalla ovat pienentyneet merkittävästi. Syy eroon on tietenkin ilmakehässä ja veden runsaassa läsnäolossa. Ilmakehä aiheuttaa kasviohuoneilmiöksi kutsutun ilmiön. Meret tasoittavat lämpötiloja ominaislämpökapasiteetillaan. Mihin IPCC:n väite äärilämpötilojen noususta perustuu. Se yksinkertaisesti perustaa sen keskilämpötilan nousulla, mutta se on vakava virhe. Olisihan se vallan erikoista, että luonnollinen kasvihuoneilmiö kaventaa lämpötila eroja, kun taas ihmisen aiheuttamaksi väitetty kasvihuoneilmiö aiheuttaa äärilämpötiloja.

KUVA

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/07/IPCC-nakemys-vs-oma-nakemys-2-768x578.jpg

Oheinen kuva havainnollistaa, kuinka kasvihuoneilmiö kaventaa lämpötiloja (alempi osio), mutta keskilämpötilan muutos pysyy samana. Lukuarvot on valittu vain havainnollistamaan yhden ºC asteen keskilämpötilan nousua.  IPCC valehtelee räikeästi (ylempi osio kuvassa).