Share |

VENÄJÄN IMPERIUMIN TUHO

KIINNITETTY

VENÄJÄN IMPERIUMIN TUHOUTUMINEN

”JONKA KOHTALO ON SILLE MÄÄRÄÄVÄ

Tsaarin kohtalo

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009593013.html

Vladimir Putinin kohtalo vallan kahvassa riippuu sodan lopputuloksesta, arvioivat asiantuntijat. Mikäli sota päättyy tappioon, kaatuu myös Putin.

-------------------------------------------

31.5.2023

VENÄJÄN LIKAANTUNUT NIMIVenäjän nimi on likaantunut nyt niin pahoin, että koko maalla ei ole enää tulevaisuutta sen paremmin nykyisissä rajoissaan kuin nykyisellä nimelläänkään. Venäjän on vaihdettava kaikki, omasta nimestään alkaen, aivan kuten sarjamurhaaja Tshikatilon sukulaiset muuttivat Venäjällä oman sukunimensä, Nevzorov sanoi.

Nevzorovin mukaan Venäjä muodostaa vakavan olemassaolon uhan kaikille naapurimailleen.

Kohu­toimittaja Nevzorov uhmaa Putinia ja saapuu Suomeen Interpolin suojeluksessa: ”Tulen varoittamaan teitä”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009619652.html

Vladimir Putin haluaisi sulkea toimittaja Aleksandr Nevzorovin vankilaan kahdeksaksi vuodeksi hänen sotakritiikistään. Maanpaossa asuva Nevzorov saapuu nyt Helsinkiin esiintymään, ja hänellä on asiaa erityisesti Suomen venäjänkielisille.

Venäjällä on tuskin yhtä ainutta aikaansa seuraavaa ihmistä, joka ei tietäisi 1990-luvun alun kohuttua tv-toimittajaa Aleksandr Nevzorovia, 64.

Myös monet suomalaiset muistavat Nevzorovin 600 sekuntia -ohjelman siltä ajalta, kun Neuvostoliitto romahti ja Nevzorov hankki itselleen kulttimaineen karismaattisena vallanpitäjien kriitikkona.

Nevzorov on yhä edelleen henkilö, joka herättää venäläisissä äärimmäisiä tunteita. Häntä joko rakastetaan tai häntä vihataan. Hänen sanojaan uskotaan joko liki fanaattisesti tai häntä ei missään nimessä uskota – mutta hänen ajatuksensa kiinnostavat silti molempia ihmisryhmiä. YouTubessa hänen kanavallaan on liki kaksi miljoonaa tilaajaa ja Telegramissakin yli miljoona seuraajaa.

Lauantaina 3. kesäkuuta suomalaisilla on mahdollisuus arvioida omin silmin ilmiötä nimeltä Nevzorov, kun hän saapuu esiintymään Savoy-teatteriin Helsinkiin.

Pitäisikö Suomen vihdoin herätä ymmärtämään tämä Nevzorovin viesti joka ei ole mikään uusi asia? Nyt on viimeistään ryhdyttävä lakkauttamaan kaksoiskansalaisuusjärjestelmä joka muodostaa valtavan kansallisen uhan Suomeen päästettyjen, kymmenientuhansien venäläisten muodossa. Turvallisuusongelma on todellinen ja sen vähättely on vaarallista.

Putin vihaa erityisesti eurooppalaisia demokratioita. Venäjä haluaa itselleen samanlaisen materiaalisen hyvän kuin Euroopassa on, mutta sen oma järjestelmä ei voi sitä tuottaa. Niinpä se yrittää anastaa, varastaa ja ryöstää kaiken naapureiltaan ja tukahduttaa niiden vapauden, oikeudet sekä median."

24.5.2023

Ilmavoimien entinen komentaja arvioi F-16-hävittäjän hyötyjä Ukrainalle – katso koneen tiedot Ylen grafiikasta

https://yle.fi/a/74-20032924

Yhdysvallat näytti viime viikolla vihreää valoa F-16-hävittäjien antamiseksi Ukrainaan. Tutkijan mukaan F-16 olisi hyvä valinta myös pidemmällä aikavälillä.

1. Hävittäjä on testattu tositilanteessa eli on todistettu, että se pärjää taisteluissa ja sotatilanteissa.

2. Se on yksimoottorinen, joten se on kevyempi kuin kaksimoottoriset hävittäjät. Sitä on siis logistisesti helpompi käyttää.

3. Se on erittäin monipuolinen, vaihtoehtoja on lähes rajattomasti. Suuri osa länsimaisesta aseistuksesta on käytettävissä koneessa, ja Ukrainan on mahdollista niitä saada.

4. Koneelle on maailmalla äärimmäisen hyvä tuki: koneen osaajia, tuntijoita ja mekaanikkoja on paljon.

Yhteistoimintakierroksia Yhdysvaltain ja Saksan ilmavoimien kanssa viikolla 11

https://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/-//1951206/yhteistoimintakierroksia-yhdysvaltain-ja-saksan-ilmavoimien-kanssa-viikolla-11

INKA NISKANEN MPKK

INKA_NISKANEN_MPKK.PNG

VIDEOT

https://areena.yle.fi/1-65910289

https://areena.yle.fi/1-63937742

Suomen ensimmäinen nainen hävittäjälentäjänä jättää Karjalan lennoston – uusi paikka löytyi sotataidon ytimestä

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4181904https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/2926568

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=inka+niskanen+mpkk

Alkaako Putinin sodan loppusuora G 7 kokouksesta Hiroshimassa?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukka-seppinen/alkaako-putinin-sodan-loppusuora-g-7-kokouksesta-hiroshimassa/

Kolme viestiä G7-huippukokouksesta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarno-limnell/kolme-viestia-g7-huippukokouksesta/

21.5.2023

VENÄJÄN IMPERIUMIN TUHOUTUMINEN

”JONKA KOHTALO ON SILLE MÄÄRÄÄVÄ

Tsaarin kohtalo

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009593013.html

Vladimir Putinin kohtalo vallan kahvassa riippuu sodan lopputuloksesta, arvioivat asiantuntijat. Mikäli sota päättyy tappioon, kaatuu myös Putin.

SUUREN PELIN PUUTTUVA PALA: KAZAKSTAN

KAZAKSTAN_2.jpg

Venäjä on maalannut itsensä nurkkaan. Se on ympäröinyt itsensä mailla, joista enää muutama on aidosti ystävä. Siksi Venäjän geopoliittinen kohtalonkysymys ratkaistaan Keski-Aasiassa. Mitä tekee suuri ja mahtava Kazakstan?

https://alasin-delivery.datadesk.hs.fi/92d426b6-7020-479f-834f-8849da56a65d/index.html

KAZAKSTAN_1.PNG

Asiantuntijat: Joe Bidenin F-16-täyskäännös on kylmäävä takaisku Vladimir Putinille – ”Sotilaallinen voimatasapaino muuttumassa”

WARNING_MASHA.PNG

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/asiantuntijat-joe-bidenin-f-16-tayskaannos-on-kylmaava-takaisku-vladimir-putinille-sotilaallinen-voimatasapaino-muuttumassa/513df169-e74f-4496-acd1-3b04bf3bdd5d

Joe Biden F-16-päätös kääntää Vladimir Putinin tavoitteet päälaelleen.

Kokenut Yhdysvaltain entinen Moskovan-suurlähettiläs, Stanfordin yliopiston professori Michael McFaul ja arvostettu geopolitiikan asiantuntija, analyysiyhtiö Eurasia Groupin johtaja, professori Ian Bremmer pitävät Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin uutta linjausta F-16-hävittäjien antamisesta Ukrainalle historiallisena ja käänteentekevänä.

20.5.2023

Historiallinen käänne: Joe Biden muutti mieltään hävittäjien lähettämisestä Ukrainaan – USA:lta 375 miljoonan dollarin apupaketti

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/historiallinen-kaanne-joe-biden-muutti-mieltaan-havittajien-lahettamisesta-ukrainaan-usalta-375-miljoonan-dollarin-apupaketti/d0a9383e-d9d9-4bf3-81b7-5be3ad637e7b

”Olen tyytyväinen Yhdysvaltain presidentin historialliseen päätökseen kansainvälisen hävittäjäliittouman tukemisesta. Tämä parantaa suuresti armeijaamme taivaalla”, Ukrainan presidentti kommentoi.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ei enää vastusta hävittäjien, kuten F-16-koneiden lähettämistä Ukrainaan. Biden kertoi asiasta G7-kokouksen yhteydessä myöhään perjantaina Suomen aikaa. Yhdysvallat tukee myös ukrainalaisten lentäjien kouluttamista hävittäjien käyttöön.

”Tähän mennessä Yhdysvallat ja liittolaisemme ovat keskittyneet toimittamaan Ukrainalle suurimman osan järjestelmistä, aseista ja koulutuksesta, joita se tarvitsee hyökkäyksiinsä tänä keväänä ja kesänä. Keskustelut Ukrainan ilmavoimien vahvistamisesta kuvastavat pitkäaikaista sitoutumistamme Ukrainan puolustukseen”, amerikkalainen virkamies kommentoi Bidenin ilmoitusta CNN:lle ja Reutersille.

Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyi pitää Bidenin perjantaista ilmoitusta historiallisena.

”Olen tyytyväinen Yhdysvaltain presidentin historialliseen päätökseen kansainvälisen hävittäjäliittouman tukemisesta. Tämä parantaa suuresti armeijaamme taivaalla. Luotan siihen, että tämän päätöksen käytännön täytäntöönpanosta keskustellaan Hiroshiman huippukokouksessa”, hän kirjoittaa Twitterissä.

Uutistoimistojen mukaan Zelenskyi osallistuu G7-kokoukseen Japanissa huomenna sunnuntaina.

LUE MYÖS : RIIKKA PURRA OLI OIKEASSA (aika tulee)

Hävittäjiä Ukrainalle? Aika tulee, Riikka Purra arveli – sitten ”tuntematon ministeri” lausui erittäin viisaat sanat

Joe Biden julkisti G7-kokouksessa myös Yhdysvaltain uuden 375 miljoonan dollarin arvoisen apupaketin Ukrainalle. Paketti pitää Biden mukaan sisällään muun muassa ammuksia ja Himars-raketinheittimiä.

G7-maat päättivät perjantaina myös uusista Venäjän vastaisista pakotteista, joilla estetään Venäjää hankkimasta G7-maiden alueelta peräisin olevaa teknologiaa, teollisia tuotteita tai palveluita.

19.5.2023

CIA uskoo: Kymmenet tuhannet keskeiset venäläiset valmiita auttamaan Putinin kaatamisessa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4ade9cd6-df7e-47c7-a587-2f11f8bc946e

Yhdysvallat yrittää värvätä venäläisiä, joilla voi olla arvokasta tietoa.

KOMMENTTI

TIETO EI RIITÄ, PITÄÄ OLLA MYÖS TOIMINTAKYKYÄ.

VENAJALLA_PUTININ_KAATAMINEN.PNG

PUTINIA ODOTTAA HAAGIN KANSAINVÄLINEN TUOMIOISTUIN

Putinin vieminen Haagiin ei ole helppo homma.

TIEDÄMME (SUURINPIIRTEIN) seuraavaa:

Henkilökohtaisia turvamiehiä on (tai on ollut) noin 150 . Matkat (esim. kotiinsa) Putin tekee panssarijunalla.

Moskovassa oleva kansalliskaarti (tai osa siitä) on pelkästään Putinin suojelussa.

Eliittisotilaita (jotka leikkivät olevansa terrorismia vastaan treenaavia sotilaita) on erään lähteen mukaan jopa noin 20 000!! OMG).

PUTININ POISTAMINEN JOHDOSTA

AUTTAVATKO nuo yo. porukat, jos muinaisen Jenkkilän (”Villin Lännen”) PALKKIONMETSÄSTÄJÄT ”heräävät henkiin” ja esimerkiksi laittavat alkusummaksi miljoona dollaria Putinista ”ELÄVÄNÄ tai KUOLLEENA” .

Tämä täytyy tietysti ujuttaa Venäjälle, niille, jotka ovat saaneet kylläkseen Putinin ”Pietari Suuri-harhaisista haaveista”.

MONIA ERI MAHDOLLISUUKSIA ON (”nuo yo. Porukat” tai ihan kuka tai ”ketkä tahansa”).

PALATSI VALLANKUMOUS (Joku/jotkut Kremlin eliitistä ”lähtevät soitellen sotaan”.

SOTILASVALLANKAAPPAUS (Armeijan kenraalit ”lähtevät soitellen sotaan”)

MIELENOSOITUKSET toreilla tai missä tahansa eivät johda tulokseen. ”Nuo yo. Porukat” hoitavat homman kotiin (pidätykset, ampumiset, vangitsemiset tai pitkiin tuomioihin sävelletyt............). Esimerkkinä vaikka Aleksei Navalnyin IKUINEN elämä rangaistussiirtolan eristyssellissä kertoo karusti. Navalnyin ”joukot” ovat suurimmaksi osaksi ulkomailla, ja eivät voi tehdä juuri mitään.

JENKKILÄSSÄ ON RAHAA VAIKKA MUILLE JAKAA (palkkionmetsästäjille).

Keräämällä sitä eri lähteista saadaan vaikka 50-100 miljoonaa dollaria! Tai vielä enemmän.

18.5.2023

”Tuomio­päivä” on lähempänä kuin koskaan, varoittaa suomalais­tutkija

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009564235.html

YDINASEET_KATARIINA_SIMONEN.PNG

KATARIINA SIMONEN

https://researchportal.helsinki.fi/fi/persons/katariina-simonen

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=katariina+simonen

KUVAT JA JUTUT

https://www.google.com/search?q=katariina+simonen&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwixyb2Gsv7-AhUEjosKHRYdBZ0Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=54L73l__nm0

Joukkotuhoaseiden asevalvonta on kriisiytynyt, arvioi uusi tutkimus

https://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/-/joukkotuhoaseiden-asevalvonta-on-kriisiytynyt-arvioi-uusi-tutkimus

Simosen mukaan asevalvontaosaamisen on kylmän sodan jälkeen annettu rapautua, vaikka samaan aikaan kaikki ydinasevallat ovat modernisoineet varantojaan. Ydinaseiden lisäksi biologisten ja kemiallisten aseiden kieltosopimukset ovat kriisiytyneet. Hankalaan nykytilanteeseen on oleellisesti vaikuttanut suurvaltasuhteiden jännittyminen 2000-luvun alusta alkaen erityisesti Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä.

Uusilla avauksilla on kiire, sillä Bulletin of the Atomic Sciences -järjestön ylläpitämä tuomiopäivän kello osoittaa 90 sekuntia vaille keskiyötä – lähemmäs katastrofia kuin koskaan aiemmin.

Some voices on nuclear risk after Helsinki

https://thebulletin.org/2018/07/some-voices-on-nuclear-risk-after-helsinki/

Puoli vuosisataa rakennettu asevalvonta on käytännössä kaatunut, sanoo MPKK:n dosentti Katariina Simonen.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/1440/0cf3c7f7601a1e1d15d44dc58239a40a.jpg.webp

Asevalvonnalla menee huonosti. Joukkotuhoaseiden valvonta on kriisiytynyt hetkellä, jolloin kaikki ydinasevallat modernisoivat ydinaseitaan.

Näin voi tiivistää Maanpuolustuskorkeakoulun dosentin Katariina Simosen tuoreen tutkimuksen kovan ytimen.

”Asevalvonta on käytännössä kaatunut. Kaikki se, mitä on rakennettu 50 vuotta, on kaatunut. Ellei nyt tehdä toimia jäljellä olevan pelastamiseksi, niin sekin kaatuu”, Simonen ennustaa.

Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitos julkaisi runsas kuukausi sitten Simosen kirjan Joukkotuhoaseet ja asevalvonta: asevalvonnan arkkitehtuurin kehitys ja kriisiytyminen.

Tutkimus antaa synkän kuvan nykyhetkestä: kansainvälisen asevalvonnan sopimusjärjestelmä on kriisissä. Sen lisäksi alan osaaminen on päässyt rapautumaan.

Simonen muistuttaa, että asevalvonta on suurvaltasuhteiden kuumemittari.

Simonen viittaa kuuluisaan tuomiopäivän kelloon (doomsday clock), jota Bulletin of the Atomic Scientist -organisaation johtokunta on ylläpitänyt vuodesta 1947 lähtien.

Symbolinen kello kuvaa sitä, kuinka lähellä ihmiskunta on ihmisen itsensä aiheuttamaa globaalia katastrofia ja siitä johtuvaa tuhoa, keskiyötä.

KUVA (tuomiopäivän kellosta)

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/7f3949973c56b5afaddc51dd5da259bf.svg

Simonen arvioi, että Venäjä tietää kyllä, ettei amerikkalaisten suunnittelema ohjuspuolustuskilpi ole sille todellisuudessa uhka, koska se ei voi olla koskaan täysin tiivis.

Kilpi kuitenkin ärsyttää Venäjää, samoin Naton laajeneminen.

”Yhdysvallat ja Venäjä ovat nyt avainasemassa. Jos ne näyttävät signaalia, että mistään ei enää sovita, niin kyllä muitakin rupeaa kiinnostamaan ydinaseiden hankkiminen.”

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/1440/26ab5c2077bff37862cb32371b5ca4d9.jpg.webp

Ukraina oli Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen maailman kolmanneksi suurin ydinasemahti, mutta se luopui vapaaehtoisesti ydinaseistaan kun se sai vastineeksi turvatakuut muun muassa Venäjältä.

Putin pieneen, jonka harhainen mieli kuvittelee olevansa kuin PIETARI SUURI, ei tietenkään voi luottaa tässä asiasaa, eikä missään muussakaan.

”Jos Ukrainalla olisi ollut toimivia ydinaseita, niin kyllä kynnys hyökätä sinne olisi ollut ihan toinen. Se vain on valitettava realiteetti”, Simonen myöntää.

KOMMENTTI

Massamurhaaja Putin ei välitä pätkän vertaa ihmisten hengestä, omaa ”suuruuttaan” haaveillessaan.

Simosen mukaan toinen johtopäätös on se, että Venäjän antamilla turvatakuilla ei ole merkitystä.

Ydinaseiden määrä vuonna 2022

  • Venäjä, 5 977 kappaletta

  • Yhdysvallat, 5 428

  • Kiina, 350

  • Ranska, 290

  • Britannia, 225

  • Pakistan, 165

  • Intia, 160

  • Israel, 90

  • Pohjois-Korea, 20

Lähde: Katriina Simonen / Federation of American Scientists

Tiede|Tiedettä HS:ssa 50 vuotta sitten

Tutkijat järkyttyivät: Pohjoiskarjalaiset maailman sairaimpia

https://www.hs.fi/tiede/art-2000009573135.html

Pohjois-Karjala -projektin ensimmäinen osaraportti sisälsi synkkiä arvioita pohjoiskarjalaisten terveydestä.

Toukokuussa 1973: Lähes kolmannes pohjoiskarjalaisista 45—59-vuotiaista miehistä on työkyvyttömyyseläkkeellä, ilmenee Pohjois-Karjala -projektin ensimmäisestä osaraportista.

Tutkijoita ovat hämmästyttäneet myös muut tulokset. Vaivoja, kuten päänsärkyä, masennusta, huimausta ja jännitystä, esiintyy erittäin runsaasti.

Pohjoiskarjalaiset ovat tilastollisesti maailman sairainta kansaa. Yllättävän suuri osa väestöstä kärsii selkäsärystä, suonikohjuista, reumatismista ja vatsavaivoista. Päänsärkytablettien ja muiden vapaasti apteekista saatavien käyttö on yleistä.

Sydämestä johtuvat rintakivut ja ahdistukset ovat oletettua suuremmat.

POHJOIS-EUROOPAN VÄESTÖJEN GEENISUKULAISUUS

https://www.tapionajatukset.com/161 Tämän sivun kirjoitelma on OSA 4 juttusarjassa:BLONDIT ja EUROOPAN IHMISRODUT (OSA 1)

EUROOPPALAISTEN KANTAÄIDIT (OSA 2)

EUROOPPALAISTEN ALKUPERÄ: GENEETTISTÄ TUONTITAVARAA (OSA 3)

---------------------------------------------------

EUROOPAN UNIONIN (POLITIIKAN SOTKEMA) ROTUKÄSITYS

Euroopan Unionin käsityksen mukaan ihmisrotuja ei ole olemassa tai että ainakaan sanaa ”rotu” ei tule käyttää. Tämä ilmenee muun muassa EU-lainsäädännössä, erityisesti siinä, että rotusyrjintä on kielletty. Sanasta ”rotusyrjintä” saa kuitenkin käsityksen, että rotuja on kuitenkin olemassa.

Kyseessä on politiikan sekoittaminen tieteeseen siten , että ”korkealta taholta” ilmoitetaan, mikä tieteen  teoria hyväksytään tai mikä tieteellinen tutkimusalue tai tulos on ”poliittisesti korrekti”.  Kyseessä on sama kuin ilmastonmuutoksen tutkimuksessa, vain tulokset, jotka osoittavat ”ihmisen syyllisyyden” ovat ”oikeita”.

Sanalla sanoen, kyseessä on ”yhden virallisen totuuden” julistaminen ja propagointi. Tunnetusti, tämä on sekä fasistisen että kommunistisen järjestelmän pääperiaate, toisinajattelijat vaiennetaan tai jopa tuhotaan.

Neuvostoliitossa yhden ”totuuden” propaganda ja toteuttamissuunnitelma meni jopa niin pitkälle, että yritettiin kehittää ”neuvostoihminen” eli homo sovieticus.

Meillä kaikilla (suomalaisilla) on jo nyt kaksoiskansalaisuus, olemme sekä suomalaisia että EU-kansalaisia (esimerkkinä passi). Tulevassa liittovaltiossa  (Euroopan Yhdysvalloissa) olemme sitten kenties ”EUvostoihmisiä”, rodullisista piirteistä, uskonnosta tai mistään muustakaan riippumatta.

Euroopan unionin suosituksen mukaan korrekti ilmaisu erilaisille ihmisille voisi olla ihmistyyppi, väestö, populaatio tai mikä tahansa termi, joka hävittäisi kiusallisen ”rotu” ilmaisun. Ainoa peruste tälle ”korrektille yhdelle totuudelle” on se, että geneettisesti olemme samaa ”rotua” eli nykyihmisiä”, eroten näin ollen esimerkiksi apinoista.TÄNÄÄN TIEDÄMME SYYN: GEENIT TULIVAT VENÄJÄLTÄ, JONKA (MOSKOVAN) MONGOLIT OLIVAT VALLOITTANEET VUOSISATOJA SITTEN

VENAJA_GEENIT_1.jpgPähkinäsaaren rauha 700 vuotta (Tieteen päivät 2023)

https://www.youtube.com/watch?v=1Hn2sxK79ccPähkinäsaaren raja jakaa Suomen kahteen kansaan

Mitään tiukasti vartioitua rajaa ei Laatokalta Pohjanlahden rannikolle muodostunut. Raja-alueella asuneet ihmiset tuskin edes tiesivät rajasta. Sen yli kuljettiin esteettä.

Ja silti, Pähkinäsaaren raja jakaa yhä, 700 vuoden jälkeenkin, suomalaiset hämmästyttävän monessa asiassa.

Pähkinäsaaren rauha

https://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4hkin%C3%A4saaren_rauha

Historioitsija: Pähkinäsaaressa ei vedetty Suomen itärajaa – silti 700-vuotias rauhan raja jakaa Suomen geneettisesti kahtia

https://yle.fi/a/74-20013073Pähkinäsaaren rauhasta on kulunut tasan 700 vuotta. Pähkinäsaarta on pidetty ensimmäisenä itärajana, mutta nykytiedon mukaan rajalinja vedettiin vasta myöhemmin.

PAHKINASAAREN_RAJA_1_2.jpg

Kaikkien aikojen raja Tasan 700 vuotta sitten Pähkinäsaaressa sovittiin ensimmäisen kerran, missä kulkee Suomen itäraja Unto Hämäläinen 4.2. 2:00 | Päivitetty 7.2. 7:27 Minä vuonna solmittiin Pähkinäsaaren rauha? Kysymykseen ovat joutuneet vastaamaan kymmenet koululaispolvet, koska siinä kysytään Suomen historian vanhinta tarkkaa vuosilukua. Jokaisen suomalaisen on syytä muistaa se jopa ilman googlaamista. Ja kyllähän me sen muistamme. Oikea vastaus on tietenkin 1323. Elokuun 12. päivänä on kulunut tasan 700 vuotta rauhan solmimisesta Ruotsin ja Novgorodin kesken. Sopimus päätti pitkän riitakauden kahden maan välillä. Se on vanhin tunnettu asiakirja, joka määritteli Ruotsi-Suomen rajan idän suuntaan. Kukapa olisi arvannut, miten hyisissä tunnelmissa merkkivuotta vietetään. Ei järjestetä juhlia eikä seminaareja naapurin kanssa. Venäjän hyökättyä Ukrainaan Suomi ja Ruotsi päättivät hakea puolustusliitto Naton jäsenyyttä, mitä Venäjä ankarasti vastustaa. Voi olla, että elokuussa Suomen itäraja on myös Naton ja Venäjän välinen raja.

https://ylilauta.org/satunnainen/131308782

Tammikuun Tieteen päivillä Pähkinäsaaren rajan merkitystä puntaroivat historiantutkijoiden lisäksi genetiikan, suomen kielen ja kulutustutkimuksen asiantuntijat. Jos piirtää vuoden 1323 rajan nykyisen Suomen kartalle, se jakaa suomalaiset hämmästyttävällä tavalla yhä. Asukkaat rajan kahta puolta poikkeavat toisistaan geeneiltään, murteeltaan ja tavoiltaan. Itä- ja pohjoispuolella asuvat suomalaiset myös sairastavat enemmän ja kuolevat nuorempina kuin länsipuolella asuvat. Mitattiinpa alueiden eroja melkein millä mittarilla tahansa, tulos on aina sama. Rajan länsipuolella pärjätään paremmin ja toinen puoli on heikoilla. Itäpuolen elinvoimaa on kuluttanut varsinkin muuttoliike. Kehnon väestökehityksen takia on rajan itä- ja pohjoispuoli jatkuvasti menettänyt myös poliittista vaikutusvaltaansa. Huono kehitys jatkuu kevään eduskuntavaaleissa, sillä Lapin vaalipiiri menettää yhden edustajapaikan ja Kaakkois-Suomen vaalipiiri kaksi. Paikat siirtyvät Helsinkiin, Uudellemaalle ja Pirkanmaalle. Kuvaava esimerkki vallan keskittymisestä länteen on pääministeri Sanna Marinin hallitus. Yhdeksästätoista ministeristä viisitoista on kotoisin rajan länsipuolelta ja vain kolme rajan itä- ja pohjoispuolelta. He ovat joensuulainen Krista Mikkonen ja oululaiset Hanna Sarkkinen ja Tytti Tuppurainen. Ministeri Petri Honkosen kotikunnan Saarijärven Pähkinäsaaren raja halkaisee kahtia.

”Rajan itäpuolella menee edelleenkin ihan päinvittuja ja kurjistuu edelleen. Länsipuolella on sitten rikas kulttuuri ja vauraus”

”Silloiset slaavit kävi rannikolla asti töhöilemässä niin varmasti jäi sinne jotain geenejäkin”

.

14.5.2023

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ven%C3%A4j%C3%A4n+imperiumin+tuho


Britti­tiedustelu: Venäläiset vetäytyneet seka­sortoisessa tilassa Bahmutissa – pulaa uskottavista taistelu­yksiköistä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009471888.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.

https://images.jifo.co/4033566_1683898043501.png

Venäjä yritti tuhota hypersoonisella ohjuksella yhdysvaltalaisvalmisteisen Patriot-ilmatorjuntajärjestelmän Ukrainassa viime viikolla, kaksi virkamieslähdettä kertoo CNN:lle.

Isku epäonnistui, kun Ukrainan armeija sai torjuttua Patriot-järjestelmällä ohjuksen, virkamiehet sanoivat. Kyse oli ensimmäisestä tiedetystä onnistumisesta, joka nähtiin vain muutama viikko sen jälkeen, kun järjestelmä toimitettiin Ukrainaan.

Mika Aaltolan kommentti: Venäjä on laskeva suurvalta – Yhdysvaltojen katse on nyt Kiinassa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009581258.html

Vaikka maailmanaika on synkkä, Suomi on hyvässä asetelmassa turvallisuuspoliittisesti. Nyt meidän täytyy ymmärtää, miten Yhdysvallat toimii, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

VENÄJÄN LASKEVAN SUURVALLAN ELI RUS-IMPERIUMIN TUHOUTUMISEEN JOHTAVIA SYITÄ

VENÄJÄN SOTARIKOKSET

VENÄJÄ ON EUROOPAN PAHIN UHKA, KOSKA SE KÄYTTÄYTYY UHKAAVASTI. HYÖKKÄYS UKRAINAAN JA SIELLÄ TAPAHTUNEET SOTARIKOKSET SIVIILEJÄ KOHTAAN (massamurhat, raiskaus-murhat, sairaaloihin, kouluihin ja asutuskeskuksiin, siviileihin kohdistetut ohjushyökkäykset yms.) KERTOVAT SELKEÄSTI KREMLIN TERRORISTIEN KANSANMURHAAN SUUNNITELLUT EPÄINHIMILLISET TEOT.

https://www.tapionajatukset.com/43294

Tutkija: Venäjä pitää Suomea yhä imperiuminsa osana – "Siemenet kylvetty isoon konfliktiin"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkija-venaja-pitaa-suomea-yha-imperiuminsa-osana-siemenet-kylvetty-isoon-konfliktiin/8639292

KREMLIN TERRORISTIT

Eurooppa joutuu häpeämään vuosikymmeniä sitä, ettei Kremliä pistetty aisioihin nopeasti. Kuten Zelnskyij sanoi, Kreml on pahuuden ja hulluuden ilmestymä. Se olisi voitava hävittää perusteellisesti ja nopeasti suoralla hyökkäyksellä ytimeen.

MONGOLI-VENÄLÄISET (burjaatit) VENÄJÄN HYÖKKÄYSSODASSA

(Burjatian alue on jäännös ajoilta, jolloin MONGOLIT valloittivat MOSKOVAN (kuuluisin valloittaja oli Thingis Kaani). Mongolien jälkeläisiä elää siis edelleen etnisesti pirstoutuneessa Venäjän valtion alueella).

Venäjä käyttää heitä lähinnä tykinruokana.

VENÄJÄN BURJAATIT SOTIVAT UKRAINASSA RAISKATEN NAISIA JA TYTTÖJÄ

Kaikkia näitä ali-ihmisiä Putin kiittelee ”isänmaallisesta” toiminnasta eli hyvin sujuneesta ”sotilaallisesta operaatiosta” Ukrainassa, siis sanalla sanoen, siviilien tappamisesta, naisten ja tyttöjen raiskaamisesta (ja näiden ”kätkemisestä” joukkohautoihin.

Oi hellan lettas, meinasin unohtaa, että nämä (naamioita käyttävät, ettei tunnistettaisi) mongoli-venäläiset (ja muutkin huumeiden vallassa hymyilevät murhaajat) varastelevat siviilien (ovia ja ikkunoita rikottuaan) ”kaikkea mikä irtoaa). Lisäksi nämä huumeiden vaikutuksen alaisena olleet ali-ihmisen ovat piirrelleet ryöstetyn talon seinille kuvioita omalla ulostellaan. Siis paskalla!

Tällaisia ”isänmaallisia sotilaita” Putin pieni on vuolaasti kiitellyt!!

Paitsi että, Burjaatit määrätään kuolemaan savisille pelloille palamaan tankkeihinsa.

Nykyajan mongolit ovat burjaattejaBurjaatit ovat mongolikansa Pohjois-Aasiassa Baikaljärven ympäristössä. Burjaatit puhuvat mongolilaisiin kieliin kuuluvaa burjaattia. Suurin osa burjaateista asuu Venäjällä, jossa heitä vuonna 2002 oli 445 175.[1] Suurin osa Venäjän burjaateista ja noin puolet kaikista burjaateista asuu Venäjän federaatioon kuuluvassa Burjatian tasavallassa. Burjaatteja asuu myös Burjatiasta länteen Irkutskin alueella ja erityisesti sen Ust-Ordynskin Burjatian piirikunnassa sekä Burjatiasta itään Taka-Baikalian aluepiirissä ja etenkin sen Agan Burjatian piirikunnassa. Lisäksi heitä asuu Burjatian eteläpuolella Mongoliassa noin 64 900 (1995), jossa he ovat keskittyneet lähinnä maan koillisosaan Burjatian rajan tuntumaan[2] ja Kiinassa.lähde? Siirtolaisuuden myötä heitä on levinnyt myös muualle, lähinnä entisen Neuvostoliiton alueelle. Esimerkiksi Ukrainassa asui vuoden 2001 väestönlaskennan mukaan 391 burjaattia.[3]

Uskonnoltaan suurin osa burjaateista on buddhalaisia, mutta myös šamanistisen ja ortodoksisen uskon kannattajia on. Burjaatit ovat alun perin olleet paimentolaiskansa ja vasta 1900-luvun alusta alkaen he ovat laajamittaisesti siirtyneet maanviljelijöiksi ja kiinteään asutukseen.

Me ja muut Pohjoismaiden asukkaat kuulumme pääosin Pohjoiseen Valkoiseen Rotuun, johon kuuluvat myös monet muutkin eurooppalaiset. Länsi-Venäläiset (ja erityisesti Pietarin alueella olevat ihmiset kuuluvat myös pohjoisen valkeaan rotuun). Itään päin siirryttäessä ”mongolipiirteet” alkavat yleistyä ja ”ali-ihmisyys” ilmaantua.

KUVAT

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/EUROOPAN_IHMISRODUT_TUTKIMUS.jpg

IHMISRODUT_1.jpg

EU:ssa on tekeillä isoja mullistuksia, ja nyt Suomen pitäisi olla hereillä, varoittaa komissaari Urpilainen

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009554984.html

Komissaari Jutta Urpilaisen mielestä Suomen EU-päätöksenteon rakenteet pitäisi perata kunnolla. Suomen pitäisi keskittyä ennakkovaikuttamiseen ja iskeä silloin, kun komissio vasta suunnittelee esityksiään.

Urpilaisella, 47, on vielä yli vuosi kautta jäljellä komissiossa. Suomessa on vuoden 2024 tammikuussa presidentinvaalit, joihin Sdp tarvitsee ehdokkaan, ja Urpilaisen nimi on pyörinyt spekulaatioissa.

Olen luvannut pohtia presidenttiehdokkuutta. Paljon tulee yhteydenottoja, ja olen niistä hyvin otettu. Mutta valitettavasti nyt ei ole muuta uutta sanottavaa.”

KOMMENTTI

”EU-komissio ja parlamentti pyrkivät koko ajan lisäämään valtaansa yli kansallisten päätäntäelimien.

Miksi EU:n pitää esimerkiksi edes pyrkiä määräämään kaikille EU-maille yhteneväiset rakennusten energiatehokkuusvaatimukset? Sopivatko samat normit rakennuksille tosiaan sekä Palermoon että Kolariin? Miten tämä vaikuttaa myönteisesti Suomen vientiin?

Entäpä metsien ennallistamiskysymykset? Miksi EU:n pitäisi saada päättää, miten suomalaiset hoitavat metsiään? Onko silläkin jokin Suomen vientiä edistävä vaikutus?

EU:n komission ja parlamentin ainoa pyrkimys näyttää olevan oman vallan lisääminen yli EU-valtioiden, eli liittovaltiokehitys. Tässä kehityksessä Suomi jää armotta muiden jalkoihin, "vauraana" valtiona jatkuvaksi muiden EU-maiden lypsylehmäksi ja kansalaisten remonttien rahoittajaksi.

Onneksi Suomessa on edes yksi puolue, joka uskaltaa kritisoida tätä kehitystä - siitä huolimatta että saa jatkuvasti kuraa niskaansa.

Suomi ei ole enää rähmällään Moskovaan vaan Brysseliin.

Jos EU olisi lähinnä vapaakauppa-alue ja hoitaisi puhtaasti kaupankäyntiin kiinteästi liittyviä asioita, mitään ongelmaa ei olisi”

.

EIPÄ UNOHDETA NÄITÄ

Suomi neuvottelee sopimuksesta, joka antaisi USA:lle mahdollisuuden käyttää esteettä Suomen maaperää

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009549253.html

Suomen ja Yhdysvaltain välille neuvotellaan sopimusta kahdenvälisestä puolustus­yhteistyöstä. HS kertoo, missä neuvotteluissa mennään ja miten sopimusta perustellaan Nato-jäsenyyden rinnalla.

Viranomaiset neuvottelevat parhaillaan puolustussopimuksesta, joka toteutuessaan antaa Yhdysvaltain asevoimille mahdollisuuden käyttää esteettä suomalaista maaperää ja tukikohtia harjoitteluun ja materiaalin säilyttämiseen.

Neuvotteluja Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisestä puolustus­yhteistyö­sopimuksesta eli defence cooperation agreementista (DCA) on käyty viime viikolla Katajanokalla.

Presidentti Sauli Niinistö on perustellut kahden­välistä sopimusta Suomen turvalli­suuden maksi­moimisella. ”Siinä suhteessa Yhdysvallat on merkittävä tekijä”, Niinistö sanoi Ylen haastattelussa viikko sitten.

Pohjoismaissa syntyy uusi puolustusliittoJEF-maat kokoontuivat Riiassa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4ace1293-1003-475f-8661-4d1bbac89eb9

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui Riiassa huippukokoukseen. Iltalehti seurasi tapahtumia paikan päällä. Macronin lausunnot ovat ärsyttäneet JEF-maita.

Suomi liittyi Britannian johtamiin erittäin nopean toiminnan JEF-joukkoihin yhdessä Ruotsin kanssa kesällä 2017. JEFissä ovat jäseninä myös Alankomaat, Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Tanska ja Viro.

JEF-MAIDEN PUOLUSTUSLIITTO on Nopeampi kuin Nato

Baltian alueelle ja Pohjolaan on siis syntymässä uusi puolustusliitto, joka pystyy vastaamaan Venäjän mahdollisiin sotilasoperaatioihin nopeammin kuin Naton valmiusjoukot.

JEF-joukkojen tärkein tehtävä on olla nopean ja ensimmäisen vastaiskun tekijä Itämeren ja Pohjois-Atlantin alueella, ja siten sillä on erittäin tärkeä osansa Baltian maiden puolustuksessa, Viron puolustusministeri Hanno Pevkur painotti marraskuussa JEF-maiden puolustusministerien kokouksessa Edinburghissa.

JEF-erikoisjoukot puolustaisivat alueen maita, vaikka Nato olisi kyvytön toimimaan.SUOMI JA BRITANNIA

Euroopassa Suomi tukeutuu entistä enemmän Britanniaan, koska Saksa ja Ranska ovat osoittautuneet heikoiksi Venäjän sotapolitiikan pysäyttämisessä.

Jos Turkki ja Unkari jatkavat Naton halvaannuttamista (RUOTSI) , eikä Ranskaankaan ole luottamista, JEF ja kahdenvälinen USA-suhde ovat Suomen henkivakuutus.

Näin ulko- ja turvallisuuspolitiikan lähteet arvioivat Iltalehdelle.

BRITANNIA JOHTAA JEF-JOUKKOJA JA ON EUROOPPALAINEN YDINASEVALTIO.

Useat JEF-maat – balttilaisten lehtitietojen mukaan myös Suomi – jättivät Pariisissa diplomaattisen protestikirjeen Ranskan ulkoministeriölle.

JEF-huippukokousta seurasivat paikan päällä Iltalehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi ja valokuvaaja Elle Laitila.

Näin Nato-koneet lentävät jatkossa Suomen taivaalla: Sotilasliitto saa ennen­näke­mätöntä tietoa Venäjästä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009464795.html

Suomi tarjoaa Nato-maille eturivin paikan Venäjän sotilaallisen toiminnan tiedusteluun.

KUVAThttps://hs.mediadelivery.fi/img/svg/8b1ed4dc87405baa4929da2d089bc063.svghttps://hs.mediadelivery.fi/img/658/30e5cf7315bdc5b7aa1d9d30c7346b18.jpg.webphttps://hs.mediadelivery.fi/img/658/fe2a6c69c0f2f6dd4d4d115710665e2f.jpg.webp

Suomen taivaalla lensi torstaina amerikkalainen tiedustelu­kone – kansain­väliset valvonta­lennot alkavat

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009472599.html

Ensimmäinen kansainvälinen valvontalento toteutettiin yhdysvaltalaisten kanssa. Lento nousi ilmaan Puolasta ja lensi Suomeen Baltian maiden kautta, ja poistui pitkälti samaa reittiä.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/08614c1e4ce9a28d3e50a54fce27627b.jpg.webp