Share |

SUOMI TÄNÄÄN JA EILEN

21.3.2024

Sak haluaa kaataa Suomen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/heikkikansala/sak-haluaa-kaataa-suomen/Poliittisilla lakoilla ammattiyhdistys haluaa kaataa Suomen. Miksi ihmeessä,kun Pääsiäinenkin on tulossa. Ihmisillä olisi ollut halua matkustaa ja käydä sukulaisissa. Pääsiäinen on yksi niistä tärkeistä pitkistä viikonlopuista,joloin oli mahdollisuus käydä kauempanakin sukuloimassa.

Se torpattiin polttoaineen saatavuuden vuoksi. Samalla torpataan Suomen vienti/ tuonti ahtaajien toimesta.

Mihin Suomi tarvitsee vihollisia,kun omatkin ovat tällaisia?

(SIIS SISÄISIÄ TERRORISTEJA)

Kommentti: ”Hakaniemi halusi näyttää keskisormea” – ay-liike haluaa nöyryyttää Petteri Orpon kuin Golgatan tiellä

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010308053.html

Työmarkkinakaaos jatkuu ainakin pääsiäiseen saakka kuin onneton Golgatan tie. Kyseisellä tiellä vasemmistovetoinen ay-liike haluaa nöyryyttää pääministeri Petteri Orpon (kok) pohjia myöten, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala arvioi.

KUVAT: SISÄISET TERRORISTIT

https://is.mediadelivery.fi/img/658/65a28fe01274b2a99bf6e4c987a722b4.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/658/d11d97fe10caa3bd0977b11262483a41.jpg.webp

20.3.2024

Kommentti: Venäjä yrittää syöstä Suomen kaaokseen – hallitus varautuu puistattavaan skenaarioon

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010305084.html

Suomi ei saa jäädä yksin vaativan poikkeuslakihankkeen kanssa. Kyse on Suomea isommasta asiasta, kirjoittaa politiikan toimittaja Iida Hallikainen.

Itärajan kohtalonhetket ovat käsillä, sillä lumipeite sulaa uhkaavasti.

Hallituksen asettama sulku jatkuu 14. huhtikuuta saakka ja lienee selvää, että sisäministeriössä valmistellusta poikkeuslaista toivotaan apua jo tuohon määräaikaan mennessä.

Haasteita hallitukselta ei kuitenkaan puutu.

Esitysluonnoksen useassa kohdassa myönnetään avoimesti, että ehdotettu laki olisi ristiriidassa Suomen kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden kanssa. Tämä ei vielä estä mitään, mutta vaikeuksia se aiheuttaa.Hallitus yrittää kaikensa, mutta oppositio torppaa RKP : n avustuksella kaiken, vedoten oikeusvaltioon ja aatamin aikuisiin sopimuksiin, jotka eivät ole tätä päivää . Oppositio on kaikessa maahanmuuttoon liityyvässä muiden kuin suomalaisten puolella.

Siis sama oppositioporukka, joka oli edellinen hallitus, ei saanut rajoja kiinni, vaan Marinin johdolla päivitteli päivästä toiseen työkalujen puutetta ja pakoili EU: n selän takana.
Kyllä siinä oli työhalujen puute ja poliittinen suunrauksensa syynä eikä mikään muu.
Missä ovat suomalaisten oikeudet jotka jo perustuslaki takaa.
Suomen kansalaisten pitää olla ihan kaikessa edellä verrattuna vieraisiin, joilla on vähintäänkin ketunhäntä kainalossa.
Ja kun Biaudet / RKP / oppositio ei kykene hyviä ja pahoja rajoilla erottelemaan, niin silloin pitää torpata kaikilta maahantulo, jotka itärajalla tapahtuuSuomen kansainväliset ihmisoikeusvelvoitteet eivät ole vain kansainvälisen oikeuden normeja, joiden rikkomisesta seuraa valtiovastuu. Ihmisoikeusvelvoitteiden kunnioittaminen on keskeinen osa maan sisäistä oikeutta, valtiosääntöä ja kirjoitettua perustuslakia.

Itärajan poikkeuslain poikkeuksellisuus käy ilmi jo siitä, että se voitaisiin säätää vain määräaikaisena poikkeuslakina. Tähän tarvittaisiin myös tasavallan presidenttiä Alexander Stubbia.

Lakiesityksen mukaan ”mikäli Suomi avaa rajanylityspaikkoja, niille voidaan päästää, ohjata ja pakottaa kymmeniä tai jopa satoja maahanpyrkijöitä vuorokaudessa. Tilanne muuttuisi hallitsemattomaksi .

Pahemman skenaarion mukaan rajanylityspaikoilla esiintyisi väkivaltaisia tilanteita ja järjestyshäiriöitä. Lakiesityksen mukaan maahanpyrkijöitä voitaisiin ohjata tai pakottaa myös suljetuille rajanylityspaikoille.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/8c94e2087ec1b47df310d1ef4df552ad.jpg.webp

Viimeistään nyt olisi syytä ymmärtää myös kansainvälisessä tasolla Suomen itärajan tilanne.

Suomen itäraja on myös EU:n ja Naton ulkoraja. Tähän ei ole kansainvälisellä tasolla kiinnitetty aiemmin riittävästi huomiota.

Viimeistään nyt olisi syytä ymmärtää myös kansainvälisellä tasolla Suomen itärajan tilanne. On esimerkiksi varsin erikoista, että Suomi vastaa kansallisella tasolla yksin itärajan aitahankkeesta.Suomi ei saa jäädä yksin vaativan poikkeuslakihankkeen kanssa. Kyse on Suomea isommasta asiasta.

Kun tilanne on näin vakava, niin Suomen hallituksen tulisi ryhtyä huomattavasti voimakkaampiin toimenpiteisiin Venäjän hyökkäyksen varalta. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi reserviläisten aseistaminen, vapaaehtoispartioinnin käynnistäminen vihreiden miesten varalta, väestön evakuointivalmiuden tehostaminen ja ruuan säännöstelyvalmiuden parantaminen.

19.3.2024

Putinin puolueet eduskunnassa

https://oikeamedia.com/o1-214600

 

Putinilla on kavereita Suomen eduskunnassa. Ikävä kyllä, taitaa olla niin, että nämä kaverit eivät itse taida ymmärtää olevansa Venäjän hyödyllisiä idiootteja.PUTININ PUSSIIN pelaavat ovat lähinnä KOMMARIT (Vasemmistoliitto), VIHREÄT (eli ”uuskommunistit”) ja IKÄVÄ KYLLÄ jotkut SOSSUT (eli demarit).HUOM:

OLEN tähän OIKEAN MEDIAN erinomaiseen juttuun lisännyt hieman omia ajatuksiani ja KOROSTUKSIA kuin myös ALLEVIIVAUKSIA

KYSYMYS ON SUOMEN TURVALLISUUDESTA (esimerkiksi ITÄRAJAN tapahtumat).

Maanantaina 18.3.2024 Yleisradion aamutelevision lähetyksessä istui kolme vierasta, sisäministeri Mari Rantanen (ps), kansanedustaja Merja Kyllönen (vas) ja kansanedustaja Eva Biaudet (rkp). Keskustelua käytiin Petteri Orpon (kok) hallituksen (kok, ps, kd, rkp) esittämästä uudesta rajalaista, jolla pyritään ehkäisemään nykyistä tehokkaammin välineellistettyä maahantuloa sekä turvaamaan suomalaisten ja Suomessa asuvien ulkomaalaisten elämää ja terveyttä.

Eva Biaudet oli perinteisen epärehellinen. Biaudet väitti, että perussuomalaiset ovat jo vuodesta 2021 halunneet lopettaa kaiken turvapaikanhaun ja pakolaisten vastaanoton. Biaudet´n mukaan uusi lakiesitys kertoo  siitä, kuinka määrätietoisesti perussuomalaiset pyrkivät edistämään haluamaansa linjaa.

Sisäministeri Rantanen korjasi Biaudet´n harhaanjohtavia väitteitä kertomalla, että nyt ei ole kyse maahanmuutto- tai turvapaikkapolitiikasta, vaan [suomalaisten] turvallisuudesta. Rantanen totesi lisäksi, että kyse ei ole turvapaikkajärjestelmästä eikä siitä, että turvapaikanhaku pyrittäisiin kokonaan lakkauttamaan.

Orpon hallituksen (pois lukien RKP) pyrkimyksenä on ehkäistä vihamielisen toimijan (Venäjä) mahdollisuutta painostaa Suomea välineellistetyn maahantulon voimalla.

Suojelupoliisi (Supo), poliisi, rajavartiosto ja keskusrikospoliisi (KRP) ovat kukin tahoilleen ilmaisseet, että itärajan yli saattaa saapua ja on jo saapunut henkilöitä, jotka voivat vaarantaa sisäisen turvallisuuden.

Suojelupoliisi epäilee, että Venäjä pyrkii värväämään turvapaikanhakijoita tiedustelijoikseen. Rajavartiolaitoksen ja poliisin mukaan tulijoiden joukossa on henkilöitä, joiden epäillään syyllistyneen rikoksiin Suomessa. Rajavartiolaitoksen edustaja on lisäksi todennut, että itärajan ylittäneiden seassa voi olla henkilöitä, jotka ovat osallistuneet väkivaltaiseen toimintaan.

Keskusrikospoliisi on ulostulossaan viitannut järjestäytyneeseen rikollisuuteen, mutta ei kommentoi asiaa enempää, koska aiheeseen liittyvät tiedustelutiedot ovat salassa pidettävää tietoa.

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen pyöritteli puheenvuorossaan monenlaisia asioita, kuten esimerkiksi hybridivaikuttamista, välineellistettyä maahanmuuttoa, ihmisoikeuksia, viranhaltijoiden (rajavartijoiden) työoikeuksia ja kansainvälisiä sopimuksia.KOMMARIT (nykyajan kommunistit)

Kyllösen puheenvuoro oli tyypillinen avautuminen henkilölle, jolla voi olla jonkinlainen mielipide, mutta jota hän ei uskalla ääneen lausua. Kyllösen pelko selkeän lausunnon toteamiseen liittynee hänen vaalipiiriinsä sekä toisaalta puolueeseen (vas), jonka suunnasta on toistuvasti annettu kielteisiä lausuntoja (Li Andersson, Jussi Saramo) lakiesitykseen liittyen.

Kyllösellä saattaa olla kotikuntansa useiden ihmisten historiallisten sotakokemusten perusteella erilainen mielipide rajalain hyväksyntään liittyen kuin Anderssonilla ja Saramolla.

Uskon, että Kyllösen mukaan kainuulaisillakin on ihmisoikeus, jonka johdosta heillä [kainuulaisilla] on lupa vaatia valtiolta toimia, joilla taataan paikallisten ihmisten henki, terveys ja turvallisuus.

Anderssonin ja Saramon lausunnoista kun on saanut käsityksen, jonka mukaan suomalaisten tärkeimmät ihmisoikeudet - oikeus vapauteen, elämään ja koskemattomuuteen - ovat jotenkin eriarvoisia suhteessa rajan takaa Suomeen pyrkivien ihmisoikeuksiin, joita suomalaiset eivät uhkaa millään tavoin.

Kyllösen kotikunta on Suomussalmi, joka sijaitsee itäisessä Suomessa Kainuussa. Kuten sotahistoriaa tuntevat tietävät, monet suomussalmelaiset siviilit kokivat karmean kohtalon itänaapurin partisaanien iskuissa.

Venäjän toimet Ukrainassa ovat nostaneet ikäviä muistoja pintaan Suomessa, erityisen ikäviä tietysti siellä, missä venäläiset partisaanit surmasivat julmasti siviilejä, joukossa useita pieniä lapsia sekä naisia ja vanhuksia.

Kyllösen Ylen lähetyksessä harjoittama eipäs juupas –pyörittely ei oletettavasti hivele yhdenkään historiaa tuntevan kainuulaisen sielua, vaan uskon, että nimenomaan Kainuun jylhissä korpimaisemissa toivotaan tiukkaa rajapolitiikkaa, jolla ehkäistään kaikenlaisen pahan tulo rajan takaa.

Kainuussa lienee muistissa sota-aikaa tuoreempikin tapaus, kun kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa ryösti ja hakkasi kuoliaaksi Kajaanin Otanmäessä Arto Mikkosen.

Mikkosen ryöstöön ja tappoon liittyvistä asioista voi lukea tästä linkistä, josta löytyy lisäksi tietoa siitä mitä tapahtui Virossa vuonna 2016, kun viranomaisten huolellisella tutkimuksella valitsema irakilainen turvapaikanhakija yritti polttaa (”kunniamurhata”) vaimonsa.

Lainaus linkin tekstistä: ”Virossa syyrialainen turvapaikanhakija Kovan Mohammad, joka oli tarkkaan valittu virolaisten viranomaisten Kreikassa tai Italiassa tekemien haastattelujen perusteella, sytytti tarkoituksellisesti vaimonsa palamaan.

Ennen sytyttämistä hän oli sitonut nuoren naisen neljän liinakankaan avulla, valellut ennakkoon hankkimaansa helposti syttyvää nestettä naisen päälle, kaatanut sytyttämistä varten lattialle vanan bensiiniä, kysynyt muutaman kysymyksen vaimoltaan, jonka jälkeen oli sytyttänyt nesteen palamaan. Yli 70 prosenttia naisen vartalosta sai vakavia palovammoja.”

Huomautus! Edellä olevan linkin tekstin medialinkeistä kaikki muut toimivat paitsi MTV:n. MTV on nähtävästi harjoittanut sensuuria / pimitystä, etteivät suomalaiset muistaisi millä tavoin useat ”turvaa hakemaan tulleista” ovat "kiittäneet" suomalaisia ruuasta ja turvasta.

Suomi-mediassa ja suvaitsevaisissa piireissä mainitaan usein, että meniväthän suomalaisetkin Ruotsiin turvaan, joten tämä velvoittaa suomalaisia auttamaan vieraiden ja vihamielisten kulttuurien edustajia. Niinpä niin, suomalaiset Ruotsiin menneet lapset eivät tainneet raiskata, ryöstää saati tappaa ensimmäistäkään ihmistä toisin kuin useat viimeisen parin vuosikymmenen aikana Suomeen saapuneet henkilöt, joiden kontolla on tuhansia rikoksia terrori-iskusta, murhista ja tapoista lähtien.

Mutta nyt takaisin Eva Biaudet`n puheeseen Ylen aamussa.

Biaudet sanoi: ”Putin olisi varmaan hyvin mielissään siitä, että luopuisimme meidän arvoperustaisesta EU-sääntelyyn perustuvasta ja kansainväliseen ihmisoikeusnormeihin perustuvasta lainsäädännöstä ja mureutetaan sillä tavalla meidän oma oikeusvaltioperinne. Ja ajattelen, että sekin on osa hybridivaikuttamista, että muutamme kokonaan meidän perustavanlaatuisia arvojärjestelmiämme, joissa nimenomaan nojaudumme kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin.”

Hmm, siis Putin on Biaudet`n mukaan mielissään siitä, että Suomen hallitus (pois lukien RKP) pyrkii suojelemaan omaa kansaa tiukentamalla rajalainsäädäntöä? Kääntäen ajatellen Biaudet on siis sitä mieltä, että rajalakia ei voi tiukentaa hallituksen (pois lukien RKP) haluamalla tavalla, koska muussa tapauksessa –siis lakia tiukentamalla- Putin olisi mielissään!!

Voiko ihminen olla enää enemmän sekaisin? Toki samalla tavalla monet suomalaispoliitikot ja vihreän siirtymän fanaattiset edistäjät ovat perustelleet asunnon pitämistä alhaisessa lämpötilassa.

Heidän mukaansa Putin on mielissään, jos suomalaiset asuvat kohtuullisen lämpimissä asunnoissa. Ja tottahan toki merkittävä osa suomalaisista uskoi ja väänsi termostaatin uuteen asentoon, koska Putin ei saa tuntea mielihyvää siitä, että suomalaisten asunnot ovat lämpimiä talvella.

Ymmärrän hyvin, että Putin-puheissa liittyen huoneistojen lämpötilan laskuun oli kyse energian säästämisestä. Sitä en sen sijaan ymmärrä, että samat tahot - jotka väittävät Putinin tuntevan mielihyvää, jos suomalaiset asuvat kylmissä asunnoissa ja ottavat Venäjän rajalle ohjaamat ”turvapaikanhakijat” vastaan - ovat vuosien tai jopa vuosikymmenien ajan estäneet järkevän energiapolitiikan toteuttamista.

Ja ei, järkevällä energiapolitiikalla en tarkoita lintuja, hyönteisiä, luontoa ja ihmisten asuinympäristöä kovalla kädellä tuhoavia ja maisemallista haittaa aiheuttavia tuulimyllyjä, vaan ydinvoimaa, joka on sekä saasteeton että luontoa säästävä energian tuottamisen muoto.

Riippuvuus Venäjästä olisi ollut aikapäiviä sitten tipotiessään, jos ydinvoimaa olisi rakennettu riittävässä määrin. Järjen käytön sijaan vihreiksi ja luonnon ystäväksi itsensä nimenneet tahot ovat edistäneet politiikkaa, joka tekee energian riittävyydestä erityisesti talvisaikaan epävarmaa samalla, kun edellä mainitut linnut, hyönteiset, luonto ja ihminen kärsivät.

Toisin kuin Biaudet kuvittelee, Putin nauttinee juuri siitä, että Suomessa on vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n kaltaisia puolueita, jotka laittavat vuosi toisensa jälkeen kapuloita Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja etua ajavan politiikan rattaisiin.

Täytyy muistaa, että vasemmistoliiton ja RKP:n lisäksi kielteisiä ääniä uutta rajalakia kohtaan on kuultu myös vihreistä, muun muassa puolueen puheenjohtajan Sofia Virran ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Atte Harjanteen toteamana

Vihreiden, RKP:n ja vasemmistoliiton edustajien lausunnoista voi päätellä, että he vastustavat nimenomaan sellaisia toimia, jotka olisivat aidosti tehokkaita. Tehokas toimi on esimerkiksi useaan kertaan esiin nostettu push back -menettely, jossa laittomaan rajan ylittämiseen pyrkivien "turvapaikanhakijoiden" tulo ehkäistään "työntämällä" heidät takaisin sen valtion alueelle, josta he pyrkivät Suomeen. Tällä tavoin on toimittu muun muassa Puolassa ja Liettuassa sekä Virossa Narvan rajanylityspaikalla.

Vasemmistoliiton, RKP:n ja vihreiden toistuvaan kiukutteluun ja änkyröintiin liittyen mieleen juolahti historiallinen totuus, jonka mukaan kaikki kolme (vas, vihr, rkp) ovat toimineet äärivasemmistolaisten (taistolaiskommunistien) hautomoina / kotipuolueina. Taistolaiskommunistien eräänä päämääränä oli Suomen liittäminen Neuvostoliittoon.

Suomi on erikoinen maa, kun asiaa tarkastelee nykypäivän ja lähihistorian valossa.

Kommunismi on ollut maailmanhistorian murhaavin poliittinen ideologia, pahempi kuin kansallissosialismi (natsismi). Tästä huolimatta Suomen eduskunnassa istuu edelleen marxilaisia (Li Andersson), kommunisteja (Anna Kontula) ja muita äärivasemmistolaisia, jotka ovat pääosin ryhmittäneet vasemmistoliiton siipien suojaan.

Lisäksi eduskunnan valiokuntien asiantuntijana on toiminut vuosien ajan muun muassa Martin Scheinin, arkkikommunisti, joka seisoi tanakasti Neuvostoliiton edun ajajana itänaapurin romahtamiseen asti eikä vaikuta siltä, että Scheinin olisi luopunut piiruakaan edustamastaan internationalismista, jonka puitteissa hän on naamioinut aatteensa (marxilaisuuden) ihmisoikeuksien puolustamiseksi.

Miksi niin moni suomalainen antaa vaaleissa toistuvasti tukensa niille, jotka palvovat edelleen aatetta, jonka nimissä on murhattu yli sata miljoonaa ihmistä

Paradoksaalisesti nämä ideologiastaan sokaistuneet ihmiset ovat Suomessa(kin) juuri niitä, jotka puhuvat jatkuvasti ihmisoikeuksista, joiden loukkaamista ja tuhoamista he ovat tosiasiallisesti tukeneet ideologiaansa aktiivisesti levittämällä.

Maailmasta ei löydy valtiota, jossa marxilaiset olisivat valtaan päästyään huolehtineet ihmisoikeuksien toteutumisesta, vaan toimineet julmalla tavalla juuri päinvastaiseen suuntaan.

Putinilla on kavereita Suomen eduskunnassa. Ikävä kyllä, taitaa olla niin, että nämä kaverit eivät itse taida ymmärtää olevansa Venäjän hyödyllisiä idiootteja.

17.3.2024

Ay-keskusjärjestö SAK on tarpeeton?

https://blogit.perussuomalaiset.fi/sirpa-abdallah-2/ay-keskusjarjesto-sak-on-tarpeeton/Onko otsikossa asetusta kysymyksestä miellettävä ajatus poliittisiin lakkoiluun sekä tukilakkoinhin se, että kyse onkin SAK:ssa yksinomaan järjestön tulevan tarpeettomaksi, kun paikallisesti sovittaisiin työsopimuksista. Paikallinen sovitteluhan taitaa olla käytössä esim. Ruotsissa, jossa ei keskustärjestö osallistu työehtosopimusneuvotteluihin. 

Meillä on viimeinkin mediassa ainakin Iltasanomissa nosttettu esiin Orpon hallituksen lakiuudistukset koskien työelämän uudistuksia verrattuna esimerkiksi Ruotsiin. IS:ien Taloussanomissa on esitetty kuinka Ruotsissa toimii paikallisen sopimisen malli. ”Ruotsissa keskusjärjestöt eivät ole neuvotteluosapuolia työehtosopimuksissa, vaan liitot neuvottelevat ne.

Ruotsissa myötämääräämislaki edellyttää työnantajan tai työnantajajärjestön neuvottelevan työntekijöitä edustavan ammattijärjestön kanssa monista yrityksen toimintaan ja sen työntekijöihin vaikuttavista asioista.”

Ruotsin sopimusmallin mukaisesti meillä SAK:n osallisuus työsopimusneuvotteluissa käy tarpeettomaksi, joten tuostakin näkökulmasta katsoen SAK:n painostus eli veto-oikeuden käyttöyritys hallituksen ja eduskunnan lainsäädäntövaltaan on suorastaan pöyristyttävää. No, kaiketi SAK:n johtajataso katsoo oman edun tavoittelun oikeaksi palkkatyöläisten eli jäsenistön kustannuksella, koska lakkoiluun osallistuvat eivät näe nenäänsä pidemmälle mistä on periaatteessa kysymys paikallisessa sopimuksessa. Paikallista sopumusta vartenhan on nimenomaan ne ay-liitot joiden jäsenistöä lakkoilevat jäsenet ovat. Mihin siis he tarvitsevat SAK:ta? Käytännössä ei mihinkään, sillä järjestöt joihin jäsenmaksunsa maksavat ovat tai ainakin tulee olla pätevien johtohenkilöiden johtamina ja siten neuvotteluissa ajamassa jäsenistönsä etua. Keskusjärjestöt toimivat sitten muutoin kuin paikallisten sopimusten neuvotteluissa.

Poliittisten lakkojen rajoittamisesta, vientivetoisesta työmarkkinamallista, irtisanomisen helpottaminen ja sairausajan palkasta koskien mahdollisisa eroja hallituksen esitykseen verrattaessa vastaaviin Ruotsin ja Tanskan malleihin on luettavissa edellä olevasta linkistä. Noidenkaan lakiuudistusten kohdalla joita hallitus esittää ei näytä olevan suuria eroja, joten hyvin voi esittää kysymyksen SAK:n masinoimasta poliittisten lakkojen oikeudenmukaisuudesta tässä taloustilanteessa sekä kuinka kauan sitten aisat on hoidettu paljon paremmin muissa Pohjoismaissa. 

Edellä olevan valossa on myös asetettava kyseenalaiseksi eduskunnassa istuvien vaaleilla valittujen vasemmistoon (sd.,vas.,ja vihr) kuuluvien, ay-järjestöjen osin vaalityön rahoittajana, kansanedustajien hyökkäävät puheet hallituksen uudistusesityksiä vastustaen. Voidaanko katsoa vasemmistolaisten kansanedustajien syyllistyvän korruptioon vastaanottaen vaaliavustusta/etua ay-järjestöiltä eduskuntavaaleissa sekä osallistuen poliittisten lakkoilun puolustamiseen eduskunnassa? Olisiko oikeuskanslerin/oikeusasiamiehen syytä ottaa tämä omin toimin tarkastelun alaiseksi?Sirpa Abdallah

Osallistu keskusteluun!

89 kommenttia (aamulla 17.3.2024)

Ei ole kestävää puolustusta ilman hyökkäystä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/ei-ole-kestavaa-puolustusta-ilman-hyokkaysta/Kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan Ukrainalta vuonna 2014, ei se kohdannut juurikaan vastarintaa. Historiallisista syistä Ukraina oli poliittisesti jakautunut idän ja lännen kannattajiin; maa oli riitainen ja yhteiskunta korruptoitunut. Vuosikausia kestänyt matalan intensiteetin asemasota Itä-Ukrainassa sai ukrainalaiset pohtimaan mihin leiriin kannattaa kuulua.

Kun Venäjä reilu kaksi vuotta sitten lähti pitkällisen poliittisen uhkailun ja sotilaallisen rummutuksen jälkeen suurhyökkäykseen, kohtasi se yhtenäisen Ukrainan kansan. Venäläisten raa’at sotarikokset Butšan kaltaisissa paikoissa vain lujittivat yhteishenkeä. Talvisodan henki laskeutui mustan mullan maahan. Sota synnytti Ukrainan kansakunnan.

Kun toivomme sodan loppumista, tarvitaan nykyisten Ukrainan tukitoimien kuten erilaisten sanktioiden, puolustusmateriaalin viennin ja ukrainalaisten kouluttamisen ohella muitakin toimia. Yksi keino rauhan edesauttamiseksi on taloudellisen peukaloruuvin edelleen kiristäminen: länsimaiden jäädyttämät Venäjän varat annettaisiin asteittain Ukrainan käyttöön.

Toinen keino on sotilaallinen. Ukrainan vastahyökkäys viime kesänä ei onnistunut. On saatava uusi vaihde silmään. Lennokki-iskut Venäjälle ovat näyttäviä, mutta niillä ei sotaa ratkaista. Ukrainan on toteutettava todellinen liikekannallepano, sen on saatava tykistöammuksia ja sen on sallittava iskeä myös länsiaseilla sellaisiin strategisiin kohteisiin Venäjällä, joista edistetään sota- ja terroritoimia Ukrainassa. Sellaisia ovat esimerkiksi pitkän kantaman ohjusten ja rakettien lähetysalustat sekä ammus- ja muut huoltokuljetukset. Ei ole kestävää puolustusta ilman hyökkäystä.

Imperialistinen Venäjä on alituinen uhka naapureilleen. Mitä enemmän Ukraina kuluttaa Venäjän asevoimia, sitä parempi Suomenkin kannalta. Ukraina käy sotaa meidänkin puolestamme.

Amerikkalainen diplomaatti George F. Kennan totesi Venäjästä osuvasti toisen maailmansodan jälkeen, että se on ”kuuro järjen logiikalle, mutta hyvin herkkä voiman logiikalle”.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/ei-ole-kestavaa-puolustusta-ilman-hyokkaysta/#comment-4101245

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/ei-ole-kestavaa-puolustusta-ilman-hyokkaysta/#comment-4099209

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/ei-ole-kestavaa-puolustusta-ilman-hyokkaysta/#comment-4099246

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/ei-ole-kestavaa-puolustusta-ilman-hyokkaysta/#comment-4099305

Ukraina teki taas mittavan lennokki-iskun Venäjälle – Moskovan lentoja rajoitettiin

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010293047.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa sekä siihen liittyviä tapahtumia Venäjällä.

KOMMARIT JA SOSSUT

Punainen väri politiikassa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/punainen-vari-politiikassa/Kommunistisen Venäjän (Lenin, Stalin, Hrutshev, Breshnev, jne.) lippu oli kokonaan punainen, paitsi koristeina sirppi ja vasara. Yleissymbolina oli punainen viisisakarainen tähti mm. sotilaiden kokardina ja sotakoneissa.

Natsi-Saksan (Saksan Kansallissosialistinen Työväenpuolue) lippu oli punainen, keskellä valkoisella pallukalla musta hakaristi. Lippu oli Hitlerin hahmottelema – ja Hitler oli vannoutunut sosialisti.

Suomen sosialidemokraattisen puolueen lippu on tietysti punainen, kun kyseessä on sosialistinen puolue – lisukkeina mm. hammasratas ja kirjaimet SDP.

Osa suomalaisista punaisista nousi SDP:n johdolla 28.1.1918 aseelliseen kapinaan, jota kutsutaan punakapinaksi, Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan Venäjän yllyttämänä ja Venäjän ruhtinaallisesti aseistamana – kapinalliset käyttivät punaista käsivarsinauhaa.

Kommunistidiktatuurin Kiinan lippu on luonnollisesti punainen – lisukkeina viisi viisisakaraista keltaista tähteä.

Kommunistidiktatuurin Pohjois-Korea lipun pääväri on punainen, lisukkeina sinistä, valkoista ja keskellä suuri punainen viisisakarainen tähti.

Kommunistidiktatuurin Vietnam lippu on punainen, keskellä keltainen tähti.

SAK:n tunnusväri on tietysti punainen, kun kyseessä on vasemmistojohtoinen järjestö, joka politikoi vasemmiston hyväksi. Kuvan lähde SAK:n kotisivu.

KUVA

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/wp-content/uploads/2024/03/SAK.jpg

KOMMARIT JA SOSSUT

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/punainen-vari-politiikassa/#comment-4101179

15.3.2024

SUOMI TÄNÄÄN JA EILEN

Pikkunäppärä Li A suoltaa soopaa suu hymyssä ja Tytti T komppaa vieressä – Naisvoimaako?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/seppo-makinen/pikkunappara-li-a-suoltaa-soopaa-suu-hymyssa-ja-tytti-t-komppaa-vieressa-naisvoimaako/ENNEN KUIN LUET, HUOMAA, ETTÄ LIA JA TYTTI T OVAT KOMMAREITA JA SOSSUJA.A-Talkin isäntä Sakari Sirkkasella oli tänään 14.3.2024 haastava tehtävä, kun hän moderoi välillä liikennepoliisin käsimerkein ja pelin seis puhaltaen Vasemmistoliiton Li Anderssonin, SDP:n Tytti Tuppuraisen, Kokoomuksen Ben Zyskowiczin ja Perussuomalaisten Jani Mäkelän värikästä polemiikkia meneillään olevan poliittisen lakon ja hallituksen tavoitteiden oikeutuksista, kunnes Zyskowicz ylitti kilpailevat naisäänet ja nosti esille umpikujan perusongelman: ay-liike luulee olevansa Kekkonen.

Andersson saarnasi, saarnasi ja saarnasi ja menetti kahdesti puheestaan pelastuksen punaisen langan.
Sitten oli Tuppuraisen vuoro puhua, puhua ja puhua rehellisesti sanottuna puuta ilman edes heinää. Hädissäön Tuppurainen heitti kehään jo SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtmanin tämänpäiväisen ehdotuksen: ”Pyydetään presidentti Aleksander Stubb selvittämään sotkua!”

7.3.2024

POLIITTISET LAKOT

https://www.yrittajat.fi/blogit/poliittisia-lakkoja-agitoidaan-virheellisilla-vaitteilla/

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=poliittisia+lakkoja+agitoidaan+virheellisill%C3%A4+v%C3%A4itteill%C3%A4

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/poliittisia-lakkoja-agitoidaan-virheellisilla-vaitteilla-tyoelaman-uudistuksista/9cfd570f-c309-4705-8201-4cc2514bd2b3

SUOMEN SISÄISET TERRORISTIT

Lakkomoukari lamauttaa Suomen jo maanantaina: Kesto peräti kaksi viikkoa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f6cdc999-8806-495a-9abe-3f5dc015d718

SAK:n liitot kertoivat uusista työmarkkinatoimista hallituksen työmarkkinalainsäädännön uudistuksia ja sosiaaliturvan heikennyksiä vastaan. Lakot kohdistuvat Suomen vientiin, kuten satamiin ja teollisuuteen.

SAK:n JARKKO ELORANTA (OSA 1)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=jarkko+eloranta#ip=1

KUVA

https://img.ilcdn.fi/6_Z6jdDYcdvs0gUHlP4JZvywtKg=/full-fit-in/920x0/img-s3.ilcdn.fi/74997a2b7cd738720e231490d59b6a3cb0867188de2ad4173024e4a58b8b5431.jpg

Tavaraliikenne satamissa ja raiteilla jumiin kahdeksi viikoksi – tämä tiedetään maanantaina alkavista lakoista

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/art-2000010275375.html

Tavaraliikenne Suomen satamissa pysähtyy kahdeksi viikoksi ensi maanantaista alkaen, ammattiliitot tiedottivat keskiviikkona. Myös tavaroiden kulkuun junaraiteilla ja prosessiteollisuuteen tulee laajoja häiriöitä.

Syynä ovat ammattiliittojen poliittiset lakot, joilla ne vastustavat Petteri Orpon (kok) hallituksen työmarkkinapolitiikkaa ja sosiaaliturvaan tekemiä tai kaavailemia leikkauksia.Työnantajajärjestö Suomen Yrittäjät tuomitsi lakot kohtuuttomina.

Järjestön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoi STT:lle, että lakoilla syvennetään Suomen talouden ongelmia ja vähennetään entisestään yritysten haluja investoida Suomeen.

LakkopommiSuomea terrorisoidaan

https://blogit.perussuomalaiset.fi/tuukka-saimen/lakkopommi-suomea-terrorisoidaan/Elinkeinoministeri Rydman syytti ay-liikettä rikollisjärjestöksi. Väite on kova, mutta osin perusteltu. Itse käyttäisin ay-liikkeestä termiä terroristijärjestö.

Määritelmä rikoslaista:

– Aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa.

– Pakottaa oikeudettomasti valtion hallitus, viranomainen taikka kansainvälinen järjestö tekemään, sietämään tai tekemättä jättämään jotakin.

– Oikeudettomasti kumota jonkin valtion valtiosääntö tai muuttaa sitä tai horjuttaa vakavasti valtion oikeusjärjestystä taikka aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa valtiontaloudelle tai valtion yhteiskunnallisille perusrakenteille.

– Aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa kansainvälisen järjestön taloudelle tai sellaisen järjestön muille perusrakenteille.

Kovat piippuun – SAK kuriin

Hallitus teki virheen. Hallituskauden alussa uudet lakkolait olisi pitänyt säätä ja hyväksyttää ensin eduskunnassa ja vasta tämän jälkeen julkaista työelämään, sosiaaliturvaan ja työttömyysturvaan liittyvistä leikkauksista. Nyt on piru merrassa ja periksi ei voida enää antaa.

Uhan alla ei neuvotella

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raimoilaskivi/uhan-alla-ei-neuvotella/Pääministeri Petteri Orpo kutsui työmarkkinaosapuolet neuvotteluun perjaantaiksi, näiden toiveitakin noudattaen. Mitä tekevät SAK ja TEOLLISUUSLIITTO ja muut? Julistavat kahden viikon, siis ennätyspitkän lakon satamiin. Voiko sen kovempaa uhkaa neuvotteluktsun vastaukseksi esittää.

Ei mielestäni pääministerillä kovin paljon vaihtoehtoja ole. Noudattaavain vanhaa, yhteisessti sovittua periaatetta. UHAN ALLA EI NEUVOTELLA. Perjantain kutsun peruminen on vastaava toimi jolla sitäpaitsi hallitus noudattaa parlamentaarisen valtans antamaa oikeutta.JÄRJESTYS ON MAASSA OLTAVA, MIKÄLI SUOMI ON DEMOKRATIA EIKÄ TYÖMARKKINADIKTATUURI.