Share |

SUOMI EU VENÄJÄ

KIINNITETTY

12.9.2023

SUOMEN TURVALLISUUSTILANNE

https://www.tapionajatukset.com/43888

5.10.2023

Suomalaisdiplomaatti MTV:lle: Putin käyttää Ukrainassa jo ydinasetta

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaisdiplomaatti-mtv-lle-putin-kayttaa-ukrainassa-jo-ydinasetta/8792534#gs.6k38fc

Venäjä valmistelee kansalaisiaan ydinsotaan – Tällainen oli valtava harjoitus

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4f6d7343-72e8-4008-b429-c907afc5e39b

Venäjällä harjoiteltiin mahdollista ydiniskua varten.

TÄÄLLÄ VIDEO YDINSODASTA

https://www.youtube.com/watch?v=2hHUuab_bkE

Länsi ei uhkaa

Länsimaat ovat toistuvasti kiistäneet, että ne suunnittelisivat iskua Venäjää vastaan. Sen sijaan länsi on tuominnut Venäjän ydinasepuheet muun muassa ”vastuuttomina”.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vihjaillut ydinaseiden käytöstä ja hänen lähipiiriinsä kuuluva turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja, ex-presidentti Dmitri Medvedev on toistuvasti räyhännyt uhkauksia ydiniskusta.

Viimeksi syyskuun lopulla Putin lupasi käyttääkaikkia mahdollisia aseita”, mikäli Venäjän maaperälle hyökättäisiin.

Tämä ei ole bluffia, hän sanoi.

Tiistain harjoitukset alkoivat vain tunteja sen jälkeen, kun Putinin pääpropagandisteihin lukeutuva RT:n päätoimittaja Margarita Simonjan oli vaatinut Putinia pelottelemaan länttä ydinasekokeella.

Voisiko Ukrainan sota eskaloitua ydinsodaksi? Huippu­diplomaatilla yksi­selitteinen näkemys

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009898107.html

Huippudiplomaatti Pasi Patokallio kritisoi presidentti Sauli Niinistöä vitkuttelusta Suomen Nato-jäsenyydessä. ”Hän piiloutui vuosikausia kansan selän taakse”, kirjoittaa Patokallio.

Sisällis­sota Putinin Venäjällä ei ole enää mahdottomuus – tätä se tarkoittaisi Suomelle

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009898871.html

Rajavartiolaitos johtaa parhaillaan harjoitusta, jossa varaudutaan laajamittaisen maahantulon hallintaan Suomen itärajalla. Harjoitus tulee kreivin aikaan, sillä jopa Garri Kasparov ja Mihail Hodorkovski kannattavat nyt Venäjän sisäistä aseellista vastarintaa.

Mitä pidempään Vladimir Putin sinnittelee vallassa ja mitä pidempään hän teurastuttaa sekä ukrainalaisia että omaa kansaansa, sitä radikaalimmaksi käyvät myös Putinin kotimaiset vastustajat sekä Venäjän sisällä että maanpaossa ulkomailla.

Tämä kävi selväksi viimeistään alkuviikosta Tallinnassa, kun shakkimestari Garri Kasparovin johtama Vapaan Venäjän foorumi ilmoitti hyväksyvänsä Venäjän sisäisen aseellisen taistelun Putinia vastaan.

Tallinnan konferenssissa annetun julkilausuman mukaan ”kaikki voimankäytön muodot” ovat hyväksyttäviä putinismin vastaisessa taistelussa, kunhan niitä ei suunnata siviiliväestöä vastaan.

Lue lisää: Putinia paenneet tekivät rankan päätöksen – Garri Kasparov: Aseellinen vasta­rinta Venäjän sisällä on hyväksyttävää

Kasparov kertoi Tallinnassa Ilta-Sanomille, että Ukrainan sodan pitkittyessä myös hänen oma ajattelunsa on muuttunut.

Tunnettu diplomaatti tylyttää Tarja Halosta maamiinakiellosta

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/de3829ac-a305-490a-b76b-72f6ca430c99

Suomen puolustuksen tarpeet olivat toissijaisia

Pitkäaikainen diplomaatti, suurlähettiläs Pasi Patokallio ei säästele kritiikkiään entistä ulkoministeriä ja presidenttiä Tarja Halosta kohtaan torstaina julkaistuissa muistelmissaan Minä, aseet ja maailma (Docendo).

Vuonna 1997 hyväksytty Ottawan miinakieltosopimus on kansainvälinen valtiosopimus, joka kieltää muun muassa henkilömiinojen käytön, valmistuksen ja varastoinnin. Suomen eduskunta hyväksyi Ottawan sopimukseen liittymisen marraskuussa 2011, virallisesti Suomi liittyi sopimukseen vuonna 2012.

– Halonen ei katsonut miinakieltoa Suomen kannalta. Hänestä Suomen tuli noudattaa samaa linjaa kuin muut Pohjoismaat. Kun nämä ja kaikki muutkin pienet Länsi-Euroopan maat asettuivat humanitaarisin syin kannattamaan jalkaväkimiinojen täyskieltoa, myös Suomen tuli sitä kannattaa, eikä harata vastaan turvallisuuspoliittisin argumentein.

4.10.2023

Eurooppa raivaa tietä aseiden tuotantoon Ukrainassa – Valmistautumista pitkään sotaan

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5a76a31a-9134-41db-9aba-1894a2a60d6e

Muun muassa ranskalaiset ja saksalaiset puolustusyritykset ovat siirtymässä kohti aseiden valmistusta Ukrainassa.

Lännen ammusvarastojen ”pohja näkyy” – IL seuraa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

Iltalehti seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

Sanna Marinia haukutaan Venäjällä arjalaisnatsiksi – Sofi Oksanen paljastaa, miksi

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/81846848-4fa1-47d0-9014-869fa4a412ee

Kirjailija Sofi Oksasen mukaan Putin käy sotaa naisia vastaan. Sodan keinoina ovat alistaminen, seksuaalirikokset ja häpäiseminen. Häväistyssotaan liittyy myös se, että Suomen entistä pääministeriä, Sanna Marinia, on Venäjällä haukuttu keskitysleirien arjalaisnatsiksi.

ARJALAISET_TYTOT.jpg

MADELS_3.jpg

Venäjän valtionmediassa kuultiin helmikuussa kummia, kun Rossija 1 -kanavan keskusteluohjelmassa puolustusasiantuntijana esiintyvä toimittaja Igor Korottšenko vertasi Suomen silloista pääministeri Sanna Marinia ja Viron pääministeri Kaja Kallasta natsien keskitysleireillä toimineisiin arjalaisnaisiin.

KOMMENTI

Venäjän imperiumin Tuhoaminen ja Paloittelu olisi HYVÄ JUTTU!

RYSSIEN VALHEET JA PROPAGANDA

Juuri tuollaiset vaaleat arjalaisnaiset keskitysleireillä lähettivät juutalaisia, venäläisiä, romaneja ja muita eurooppalaisia etnisiä ryhmiä polttouuneihin. Nykyään heillä on erilainen valeasu. He ovat vallassa. Mutta he haluavat täsmälleen samaa asiaa: tuhota ja paloitella Venäjän, Korottšenko sanoi.

Kirjailija Sofi Oksasen mukaan Venäjän valtionmediassa kuullut ulostulot liittyvät siihen, että presidentti Vladimir Putin käy sotaa naisia vastaan sekä Venäjällä, Ukrainassa että muulla Euroopassa.

Oksaselta ilmestyi keskiviikkona aiheesta kirja: Samaan virtaan – Putinin sota naisia vastaan (Like Kustannus 2023).

Putinin häväistyssotaan liittyy Oksasen mukaan myös se, että politiikassa menestyneitä naisia halutaan leimata.

Suomalais-virolaisen kirjailijan mukaan fasistiksi tai natsiksi leimaamisella on Neuvosto-Venäjällä pitkät perinteet.

Synkkä tulevaisuus

Oksasen mukaan Venäjä ei voi muuttua ennen kuin venäläisten ajatusmalli muuttuu.

Kirjailijan mukaan venäläiset ajattelevat olevansa ”poikkeuksellisia”, mikä tarkoittaa ajatusmallia, jossa Venäjällä on oikeus olla suurvalta; sillä on oikeus etupiireihin ja oikeus kostaa nöyryytyksiksi kokemansa asiat muille.

3.10.2023

PUTIN JA SUOMI

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009892192.html

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspolitiikan johtajan Barry Pavelin mukaan on selvää, että Vladimir Putin haluaa lisää maa-alueita. IS:n erikois­haastattelussa Pavel ottaa myös kantaa siihen, kuuluiko Putinin alkuperäisiin suunnitelmiin hyökkäys Suomeen.

Oliko Suomi osa Venäjän suunnitelmaa ennen Nato-jäsenyyttä?

– Se on hyvä kysymys. On selvää, että nyt Putin ainakin ymmärtää, että Naton alueelle ei ole järkevää hyökätä, koska silloin koko allianssi hyökkää häntä vastaan ja monia asioita tapahtuu automaattisesti, jotka olisivat huonoja hänen itsensä ja hänen suunnitelmiensa kannalta.

Tarkoitan esimerkiksi operatiivista älykkyyttä, kyberhyökkäyksiä ja informaatio-operaatioita, joiden kanssa toimimisessa Suomi on aika hyvä. Kaikenlaisia pehmeitä keinoja. En usko, että Suomi oli alun perinkään Putinin listan kärjessä. He ovat yrittäneet Suomen miehittämistä aiemmin ja no, se ei mennyt kovin hyvin.

KOMMENTTI

”Kyllähän Venäjällä oli suunnitelma Suomen osalta valmiina, mutta se kaatui Suomen NATO jäsenyyteen ja siihen, että Ukrainasta ei tullutkaan 2 viikossa Venäjän alusmaata

Asiantuntijat: Tämä maa voisi olla Putinin seuraavan ”erikois­operaation” kohde

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009893833.html

Voitto Ukrainassa voisi rohkaista Venäjää jatkamaan ”erikoisoperaatioitaan”. .

Ennen täysmittaista hyökkäystä Ukrainaan Venäjä oli saanut temmeltää melko vapaasti ilman kunnollista väliintuloa. Ensin Georgiassa, sitten Krimillä ja Donbasissa.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajan Arkady Moshesin mukaan näistä tilanteista kuivin jaloin selviäminen rohkaisi Venäjää jatkamaan toimiaan.

Venäjän on arveltu valmistelevan ydinkoetta: Näin se näkyisi Suomessa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5f389e7f-96e1-482e-8696-11d7c76641d4

Mikäli Novaja Zemljan kaksoissaarilla tehtäisiin ydinkoe, olisivat vaikutukset Suomeen asiantuntijoiden mukaan vähäiset ja ne havaittaisiin ainoastaan seismologisilla laitteilla.

1.10.2023

Sotatieteiden professori: ”Pitäisi olla huolissaan Natosta

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b18ae16a-ed9c-45f9-aed1-918351d564f8

Sotatieteiden professori Sten Rynning ja ajatuspajan puheenjohtaja Heather Conley esittivät vastakkaisia näkemyksiään Natosta Helsinki Security Forumin paneelissa

Kaja Kallas

https://www.iltalehti.fi/henkilot/Kaja%20Kallas

Iltalehden artikkelit, joissa esiintyy henkilö Kaja Kallas.

Venäjä uhoaa sodalla – Valtonen sanoo, miksi siitä ei pidä välittää

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1636e431-8f7c-4a78-96f2-3632de33a437

Ulkoministeri Elina Valtosen mukaan vain Venäjä on vastuussa sodan mahdollisesta eskaloitumisestMediat: Venäjä varautuu tiistaina tuomiopäivään – Valtavan harjoituksen kuvaus on hyytävää luettavaa

Mediat: Venäjä varautuu tiistaina ydinsotaanValtavan harjoituksen kuvaus on hyytävää luettavaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/09f5ff99-7f60-4c7e-895e-d0ee085712f8

Harjoitukset on määrä järjestää ensi viikon tiistaina.

Harjoitusta perustellaan mediatietojen mukaan ”kasvavalla aseellisten konfliktien riskillä Venäjän rajan läheisyydessä, myös ydinasevaltojen [kanssa]”.

Venäjällä säikähdettiin Suomen ja USA:n suunnitelmia: ”Eksistentiaalinen uhka”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/09d400d6-6681-4dd3-8a31-a3532f6bac26

Venäjällä säikähdettiin Suomen neuvotteluita Yhdysvaltain kanssa.

Ukrainan suur­lähettiläs varoittaa: ”Tämä on Putinin tavoite

OLGA_DIBROVA_UKR_FIN.PNG

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009890532.html

Ukrainan Suomen-suurlähettilään Olga Dibrovan mukaan Venäjä tulee turvautumaan kaikenlaisiin provokaatioihin tehdäkseen naapurimaidensa elämän vaikeaksi.

”Nyt sellaiset ohjukset Ukrainalle, että saavat tuhottua Krimin sillan tuhannen päreiksi. Sen jälkeen on helppo katkaista loput huoltoreitit Krimille ja tehdä Venäjän olo hyvin tukalaksi”

.

29.9.2023

Jos Putin yrittäisi vallata Helsingin, Puolustusvoimat tekisi tästä tutusta tiestä tuhon näyttämön

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/789ad8a0-f93d-42db-bbb4-1cd7685db895

Jos Venäjä ylittäisi itärajan sotilaskolonnan kanssa, saattaisi Seiskatie täyttyä suomalaisten telamiinoista ja räjähteistä alta aikayksikön.

Venäjän propaganda­kone maalaa Suomesta piki­mustaa vihollis­kuvaa – täällä asuvat venäläiset kertovat, mitä siitä tuumaavat

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009873498.html

Suomella on perinteisesti ollut Venäjällä hyvä maine. Nyt Venäjän propagandakoneisto yrittää mustata sitä parhaansa mukaan.

Suomi on Venäjälle epäystävällinen maa, joka ajaa sanktiopolitiikkaa yhdessä muiden EU-maiden kanssa. Suomi on luopunut puolueettomuudestaan ja liittynyt sotilasliitto Natoon. Suomi on sulkenut rajansa venäläisiltä. Jatkosodan aikana suomalaiset pitivät Itä-Karjalassa keskitysleirejä ja harrastivat systemaattista kidutusta.

Muun muassa tällaisia esimerkkejä Venäjän valtion propagandakoneisto nostaa nyt esiin, kun se käsittelee Suomea. Venäjä rakentaa vauhdilla meistä viholliskuvaa, totesi tasavallan presidentti Sauli Niinistö elokuun lopulla järjestetyn suurlähettiläskokouksen yhteydessä.Mitä tästä ajattelevat Suomessa asuvat venäläiset?

Venäjä-podin vetäjä Mihail Ionin arvelee, että vaikka Suomea kohtaan suunnattu propaganda on kiihtynyt, Suomi ei ole yksi venäläispropagandan ykköskohteista. Niitä ovat Ukrainan lisäksi anglosaksiset maat Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat sekä Saksa.

Tällä hetkellä propagandakoneisto tarttuu kaikkeen, mihin vain vähänkin pystyy länsimaissa tarttumaan. Ioninin mukaan esimerkiksi venäläisten autojen maahantuontikielto Suomeen on propagandisteille jälleen yksi oiva esimerkki siitä, miten venäläisiä syrjitään.Venäjän propagandaa tutkinut tohtori Jade McGlynn kertoo kirjassaan Venäjän sota, että se, saako informaationsa valtiollisista tiedotusvälineistä vai ei, on yksi ratkaisevista tekijöistä siinä, tukeeko venäläinen sotaa Ukrainassa vai ei.

JADE_MCGLYNN.PNG

McGlynnin mukaan vuonina 2013–2018 televisio oli tärkein tietolähde lähes 90 prosentille venäläisistä. Vielä vuonna 2021 yli 50 prosenttia venäläisistä kertoi uskovansa televisiokanavien tapahtumakuvauksiin. Lukema oli huomattavasti muita tietolähteitä korkeampi.

Televisio ei kuitenkaan ole kaikkivoipa aivopesukone. Kesäkuuhun 2022 mennessä viestipalvelu Telegramia ainakin kerran päivässä käyttäneiden venäläisten määrä oli noussut 40 miljoonaan. Vaikka sosiaalista mediaa on alettu Venäjällä sensuroida, ylivoimainen enemmistö venäläisistä voi silti käyttää internetiä ja sensuurin kiertämisen mahdollistavaa VPN-yhteyttä. Venäläisistä jo yksi neljäsosa – ja nuorista puolet – käyttää VPN:ää.

McGlynnin analyysi on se, että Venäjän propaganda puree venäläisiin etenkin siksi, että he haluavat ainakin jollain tavalla uskoa sen pönkittämään ”suureen valheeseen”. Kun maan hallinto on läpinäkymätöntä, ihmiset kyseenalaistavat kykynsä ymmärtää politiikkaa ja hyväksyvät helposti valtiollisten tiedotusvälineiden esittämät tulkinnat konfliktista.

Niinistö: Tämä asia on nyt huomattu Venäjällä

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009886748.html

Niinistö kiitteli, että heillä oli Rinkevicsin kanssa hyvä keskustelu. Niinistön mukaan Suomi ja Latvia avaavat kahdenkeskisen asevalmistuksen. Esiin keskusteluissa nousi myös rajaturvallisuus, sillä molemmilla mailla on yhteinen raja Venäjän kanssa.

Viron pääministeri Kaja Kallas saapuu tänään Suomeen

KAJA_KALLAS_VIERAILU.PNG

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009887974.htmlViron pääministeri Kaja Kallas vierailee tänään perjantaina Suomessa pääministeri Petteri Orpon (kok) kutsusta. Orpon lisäksi Kallas tapaa myös presidentti Sauli Niinistön sekä osallistuu Helsinki Security Forum -tapahtumaan.

Orpo ja Kallas keskustelevat muun muassa rajaturvallisuudesta ja Itämeren alueen turvallisuustilanteesta, Ukrainan tukemisesta sekä ajankohtaisista EU-asioista.

Analyysi: Viron aseapu Ukrainaan tyrehtyi yhtäkkiä lähes täysin

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/54ca3e30-e0e5-42d2-9a8a-bafd92fb52ee

Viron pääministeri Kaja Kallas ei puolusta Ukrainaa entiseen malliin. Viron sotilaallinen apu Ukrainalle on kuihtunut vain murto-osaan entisestä, kirjoittaa Sami Lotila.

Garri Kasparov: Ukrainan sota ”ratkaisee ihmiskunnan kohtalon

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cf00cd37-7bc7-43fa-a3e6-f9ade9c87fdd

Vladimir Putin voi hävitä vain jos Venäjän armeija murskataan Ukrainassa, Garri Kasparov sanoo.

KADRI SIMSON EU:n energiakomissaari

KADRI_SIMSON_1.PNG

Energiakomissaari Kadri Simson sanoo HS:n haastattelussa, että Suomi on energiakysymyksissä monella tapaa poikkeuksellinen maa.

https://www.hs.fi/talous/art-2000009864606.html

Kadri Simson

  • EU:n energiakomissaari vuodesta 2019 lähtien.

  • Syntynyt Tartossa Virossa vuonna 1977.

  • Opiskellut historiaa Tartossa ja politiikan tutkimusta Britanniassa University College London -yliopistossa.

  • Vaikutti ennen EU-uraa Virossa keskustapuolueen puheenjohtajana, kansanedustajana ja talousministerinä.

Hillary Clinton ivailee Putinille: ”Aiheutit Naton laajenemisen itse”

HILLARY_CLINTON.PNG

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009882435.html

Yhdysvaltain entisen ulkoministerin ja Venäjän presidentin välit tiedetään jäätäviksi.

12.9.2023

SUOMEN TURVALLISUUSTILANNE

https://www.tapionajatukset.com/43888

Puhemies Halla-aho järjestää diplomaattipäivälliset – Venäjän ja Valko-Venäjän lähettiläille ei tippunut kutsua

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009847744.html

Jussi Halla-ahon mukaan ”syyt ovat ilmeisiä”.

”Hienoa! Joku vielä väittää Halla-ahoa venäjämieliseksi, miten voi olla niin sokea! Halla-aho on alusta alkaen varoittanut Venäjästä ja venäläisestä mielenmaisemasta.

Oikein. Ei venäläisiä mukaan kun sivistysmaat kokoontuvat.

Olen kuunnellut Halla-ahon haastatteluja ja siinä on isäntä joka puhuu pelkkää asiaa ja selkeästi, eikä jankkaa samaa asiaa kolmea kertaa, vaan sisältö etenee jouhevasti.
Tietoa ja järkeä on valtavasti.

Halla-aho on monin verroin osaavampi ja älykkäämpi, kuin vaikka viime hallituksen ministerit, tosin Haavisto toki nousee lähelle. Jos Halla-ahon sanomisia ja analyysejä käsiteltäisiin anonyymina, häntä arvostettaisiin, mutta nykyään asialla ei ole väliä, vaan sanojalla.

Venäjällä suututtiin EU:n autolinjauksesta

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/402fc503-652b-4ff0-87a3-e1dd8afe644f

Venäjä syyttää EU:n linjausta rasistiseksi.

Euroopan komission tuoretta linjausta on kutsuttu Venäjällä rasistiseksi.

Entinen Venäjän presidentti Dmitri Medvedev ärhensi, että kaikki diplomaattiset suhteet Euroopan unioniin olisi syytä hyydyttää.

Lue myös

Venäläisillä turisteilla ei jatkossa asiaa Suomeen omilla autoilla, koko EU sulkee puomit

”Koska hallitus tarttuu toimeen ja peruu kaikki Venäläisten kaksoiskansalaisuudet kuten Norja jo teki. Ja miksi Ahvenanmaan konsulaattia ei ole jo suljettu. Myös Suomen raja tulee sulkea Venäläisiltä kokonaan. Näistä on hyvä aloittaa. Ja Ukrainalle raskasta aseistusta ja hävittäjiä yhteis Eurooppalaisin toimin. Kyllä Euroopan pitäisi pystyä parempaan. Venäjälle ei tule antaa missään asiassa yhtään periksi”

.

Hallituksen maahan­muutto­linja on tahrinut Suomen maineen huippu­osaajien keskuudessa, sanoo Aalto-yli­opiston rehtori

https://www.hs.fi/talous/art-2000009832179.html

Hallitusohjelman linjaukset maahanmuutosta voivat karkottaa huippuosaajat pois Suomesta ja sitä myötä vesittää talouskasvun, pelkää Aalto-yli­opiston rehtori Ilkka Niemelä

VIIME-Viikon puheenaiheet

1) Alavire

Kehnot talousuutiset jatkuivat. Rakennusyhtiö Siklatilat jätti konkurssihakemuksen maanantaina, Jukkatalo jo edellisellä viikolla. Tilastokeskus kertoi perjantaina, että teollisuuden uusien tilauksien määrä oli heinäkuussa 15,1 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Eikä parempaa kuulu muualtakaan. Suomelle tärkeän vientimaan Saksan teollisuustuotanto kutistui heinäkuussa kolmatta kuukautta peräjälkeen.

2) Atomiuhka

Presidentti Sauli Niinistö nosti tällä viikolla esiin aiheen, josta on viime kuukausina vaiettu: uhan siitä, että Venäjä käyttäisi ydinasetta. ”Riski, että atomiaseet alkavat puhua, on aivan valtava – kyllä se merkitsee loppua.” Niinistön maailmanlopun puheet saattoivat yllättää, mutta toki säikähtämiselle on syytäkin. Huolta ydinaseriskistä pahentaa se, että asevalvontaneuvottelut ovat poikki.

AIHEESTA LISÄÄ

KOLMAS MAAILMANSOTA

https://www.tapionajatukset.com/44755

Biden: Venäjän ydinaseuhka on todellinen – IL seuraa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

MASSAMURHAAJA PUTIN

https://www.tapionajatukset.com/44844

PUTININ LONKEROT

https://www.tapionajatukset.com/44745PUTININ DIKTATUURIN MONGOLIPERINNE

https://www.tapionajatukset.com/44645

VENÄJÄ HYÖKKÄÄ

https://www.tapionajatukset.com/44805VENÄJÄN SALAINEN SOTA

https://www.tapionajatukset.com/44859VENÄJÄN IMPERIUMIN TUHO

https://www.tapionajatukset.com/44557

KIINNITETTY

VENÄJÄN IMPERIUMIN TUHOUTUMINEN

”JONKA KOHTALO ON SILLE MÄÄRÄÄVÄ

Tsaarin kohtalo

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009593013.html

Vladimir Putinin kohtalo vallan kahvassa riippuu sodan lopputuloksesta, arvioivat asiantuntijat. Mikäli sota päättyy tappioon, kaatuu myös Putin.

-------------------------------------------

TAISTELU ITÄMERESTÄ

https://www.tapionajatukset.com/44506FIN-TURVALLISUUS

https://www.tapionajatukset.com/44494KEMIALLISET ASEET

https://www.tapionajatukset.com/43989VENÄJÄN TERRORISTIT UKRAINASSA

VENÄJÄN HYÖKKÄYS UKRAINAAN

https://www.tapionajatukset.com/44059

-----------------------------------------

Viikon puheenaiheet (3)

3) Kiuru

Suurimman oppositiopuolueen Sdp:n päätös valita Tytti Tuppurainen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi jäi Sanna Marinin lähtöilmoituksen varjoon. Taustalla oli kuitenkin kova vääntö, sillä puolueen puheenjohtajaksikin pyrkinyt Krista Kiuru kävi ryhmän sisällä rajua kampanjaa. Se pelästytti Kiurun vastustajat, jotka saivat Tuppuraisen ehdolle. Kovana neuvottelijana tunnettu Kiuru on nyt sivussa, mutta Sdp:n puheenjohtajat ovat aina lopulta tarvinneet häntä.

Heliövaara ja Danilina voittivat Yhdys­valtain avoimet, vaikka eivät tunteneet toisiaan ennen turnausta

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009844244.htmlHeliövaara ei menettänyt ottelussa yhtään syöttövuoroaan. Hän sanoi parinsa Anna Danilinan olleen koko turnauksen paras naispelaaja sekanelinpelissä.

Heliövaara ja Danilina voittivat Yhdysvaltain avoimen turnauksen lauantai-iltana. Finaalissa Heliövaara ja kazakstanilainen Danilina voittivat yhdysvaltalaiset Jessica Pegulan ja Austin Krajicekin 6–3, 6–4.Lue lisää: Harri Heliövaara, 34, ehti jo lopettaa uransa – nyt hän pelaa Yhdysvaltain avointen finaalissa

Lue lisää: Harri Heliövaaran ja Anna Danilinan yhteistyö alkoi kuin sokkotreffeillä – tuloksena voi olla Suomen tennis­historiaa

Esko Heikkisellä on ehkä maailman kallein pingis­maila

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009784383.html

Esko Heikkinen on hankkinut lukuisia pöytätenniksen mailaharvinaisuuksia. Hän arvioi, että kokoelmasta löytyy myös maailman kallein maila.

JUTTA URPILAINEN PRESIDENTIKSI

Presidentin­vaalien asetelma

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009839088.html

Presidentinvaalit pidetään 28. tammikuuta 2024. Lue täältä kaikki HS:n jutut vaaleista.

Paula Joukanen on uusi Miss Suomi!

https://www.is.fi/viihde/art-2000009843969.html?utm_medium=alsoreadthese&utm_campaign=is_tf&utm_source=www.hs.fi

CHILE

Tasan 50 vuotta sitten sotilasjohtaja teki Chilessä vallankaappauksen, jonka vaikutukset näkyvät Suomessa yhä. Luis Herrera tuli ensimmäisten pakolaisten joukossa maahan, jossa pakolais- ja vastaanottopolitiikka vasta alkoi.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009834267.html

Lääkäri ei osannut ottaa puheeksi itsemurha-aikeita

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009841203.html

Miksi itsemurha-aikeisiin ei puututa riittävästi terveydenhuollossa?

Helsingissä otettiin käyttöön keino ehkäistä itsemurhia – Ja se toimii

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009831551.html

Helsingissä käyttöön otettu Linity-metodi itsemurhaa yrittäneille leviää hitaasti muuallekin Suomeen.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=564275991&q=helsingiss%C3%A4+otettiin+k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n+keino+ehk%C3%A4ist%C3%A4+itsemurhia&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjiroGs_KGBAxX5FBAIHYngBIwQ0pQJegQIDBAB&biw=1920&bih=927