Share |

ILMASTO CLIMATE

VUODEN 2020 ILMASTON LÄMPÖTILOJEN MITTAUSTULOKSET

https://www.tapionajatukset.com/39581

23.3.2021

WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas rauhoittelee ihmisten ilmastotuskaa: "Vain pieniä muutoksia arkielämäämme"

WMO on YK:n alainen meteorologian alan kansainvälinen järjestö. Taalas toimii järjestön korkeimmassa pestissä. Hänen alaisuudessaan on myös maailman ilmastotieteen ydin, hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC.

https://yle.fi/uutiset/3-11731833

Ilmastokriisin torjunta näyttää ilmatieteilijän silmin lupaavalta ja toiveikkaalta.

Ilmastonmuutoksen torjumiseksi vaadittavat toimet ovat huomattavasti helpompia kuin koronapandemian torjumiseksi on tehty. Eikä niitä tarvitse tehdä välittömästi vaan ajan kuluessa.

Tämä on Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteerin Petteri Taalaksen viesti kirjassaan Ilmastonmuutos ilmatieteilijän silmin.

Ilmastofanaatikot vievät ilmastopuheen väärille raiteille

Taalas nostaa viestinnän kärkevyyden tikun nokkaan syyksi myös sille, että toisten puolueiden kannatus on noussut ja toisten laskenut. Suomessa toisessa ääripäässä ovat olleet hänen mukansa vihreät ja vasemmistoliitto, toisessa perussuomalaiset.

Onko tietynlainen politiikka siis tehnyt Taalaksen mielestä karhunpalveluksen ilmastonsuojelulle?ILMASTO-FANAATIKKOJEN (eli ILMASTÖHÖRHÖJEN) IDEALISMIN KUKKANEN:

On mahdoton tietää, olisiko ilmastopolitiikka ollut tehokkaampaa, jos ilmiöstä olisi viime vuosikymmenet puhuttu globaalina ylikuumenemisena, ilmastokaaoksena tai ilmastoromahduksena. Ainakin nämä termit tekisivät näkyväksi, että lämpeneminen on vaarallista. Saastuttaminen ymmärrettäisiin turvallisuusriskiksi.

https://www.apu.fi/artikkelit/riikka-suominen-kenen-sanoilla-puhut-ilmastosta-kolumni

https://medium.com/@Riikka_Suominen

Vuoden 2021 helmi-ja maaliskuun pakkasten aikana suomalaiset ilmastöhörhöt oleskelivat bunkkerissa.

Kun hieman lämpeni (23.3.2021), ilmastovouhottajat heräsivät talviunestaan.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007873591.html

Uuskommunistit eli punavihreät vasemmistolaiset (kuten taistolaiset ja stalinistit aikoinaan)

Heitä säestää kirjailija Riikka Suominen:

”Kirjallisuus on paikka kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia. Siksi on hankala tilanne, että kirjojen tulevaisuuskuvia dominoivat dystopiat. Niissä maalaillaan väestön sääntelyä, vesipulaa, hirmumyrskyjä ja miljoonia Etelä-Euroopan aavikoitumista pakenevia. Kuumeneminen tarjoaa aineksia kauhuun”

Täyttä potaskaa:

Vaikka saisimme huomenna päästöt laskuun, niin jo tapahtunut lämpeneminen aiheuttaa tuhoa ja menetyksiä.”

LUKIJAN KOMMENTTI:

”Suomisen vaatimus nykykirjallisuuden politisoimisesta on kuin raikas tuulahdus taistolaisvuosilta. Kukin voi tykönään miettiä, kuinka hyvin esimerkiksi 'sosialistisen realismin' merkkiteokset ovat kestäneet aikaa”.

12.1.2021

Uutuuskirja tiivistää: Ilmastonmuutoksessa on kyse energiasta, henkilöiden syyllistäminen ei toimi: "Suuret ja pienet asiat menneet sekaisin"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uutuuskirja-tiivistaa-ilmastonmuutoksessa-on-kyse-energiasta-henkiloiden-syyllistaminen-ei-toimi-suuret-ja-pienet-asiat-menneet-sekaisin/8032620#gs.qep706

TIIVISTELMÄ

Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteerin Petteri Taalaksen mukaan suomalaisessa ilmastokeskustelussa on syyllistytty ylilyönteihin ja sekoitettu pienet ja isot asiat. Taalas peräänkuuluttaa realismia ja aitoa kunnianhimoa ilmastokeskusteluun. Taalaksen kirjoittama kirja Ilmastonmuutos ilmatieteilijän silmin julkaistaan tänään. 

Taalas muistuttaa, että maailman hiilidioksidipäästöistä 90 prosenttia tulee kivihiilen, öljyn ja maakaasun käytöstä. Keskeistä ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta on näistä fossiilisista energianlähteistä eroon pääseminen ja sen pitäisi Taalaksen mielestä olla myös ilmastokeskustelun johtava teema.

Meidän tulee siirtyä uusiutuviin energiamuotoihin: tuuleen, aurinkoon, ydinvoimaan ja myös bioenergiaa voidaan tietyssä mitassa hyödyntää, listaa Taalas. 

Kaiken kieltäminen kääntyy itseään vastaan

Jos ryhdytään kertomaan, että lentomatkustaminen on kiellettyä, muovin käyttö on kiellettyä, metsien hyötykäyttö – josta tulee suomalaisten hyvinvointi – on kiellettyä, lihan syöminen on kiellettyä ja autolla ajaminen on kiellettyä, koko aihepiiri saa sellaisen leiman, ettei tavallinen ihminen halua siihen kelkkaan hypätä.

Ilmastonmuutoksen torjunta voidaan tehdä varsin pienillä muutoksilla.

Ilmastonmuutoksen torjunta ei järkytä arkielämää

Taalas kirjoittaa, että koronaviruspandemian vastaisella taistelulla on huomattavasti suuremmat vaikutukset ihmisten arkielämään kuin ilmastonmuutoksen torjunnalla.

Covid vaikuttaa meidän arkielämään dramaattisesti ja ilmastonmuutoksen torjunta ei vaikuta meidän arkielämään dramaattisesti. Se vaikuttaa pieneltä osin ja se voi tarkoittaa myönteisiä ratkaisuja, joilla säästetään rahaa ja edistetään meidän terveyttä samalla. 

8.12.2020

I L M A S T O N M U U T O S

Uusi tutkimus: Kaikkein pahimmat skenaariot hiilidioksidipäästöistä eivät ole toteutuneet, eivätkä mahdollisesti toteudukaan – vuosisadan lopulla tilanne voi olla täysin toinen

Uuden tutkimuksen mukaan päästöt eivät ole myöskään kasvaneet yhtä rajusti kuin kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC on ennakoinut pahimmissa skenaarioissaan.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uusi-tutkimus-kaikkein-pahimmat-skenaariot-hiilidioksidipaastoista-eivat-ole-toteutuneet-eivatka-mahdollisesti-toteudukaan-vuosisadan-lopulla-tilanne-voi-olla-taysin-toinen/8005972

Kaikkein pahimmat skenaariot hiilidioksidipäästöjen kehityksestä eivät ole toteutuneet eivätkä tule todennäköisesti toteutumaankaan. Päästöt jatkavat kyllä kasvuaan, mutta luultavammin virallisten skenaarioiden alalaidan mukaan.

Tähän tulokseen päätyi tutkijatohtori Matthew Burgessin johtama amerikkalainen ilmastotieteilijöiden ryhmä. Burgess työskentelee tunnetussa ja arvostetussa Cires-tutkimusinstituutissa, joka toimii yhdysvaltalaisen Coloradon yliopiston (CU Boulder) alaisuudessa.

Merkittävä syy pahimpien skenaarioiden epätodennäköisyydelle on, että ne edellyttäisivät valtaisaa fossiilisten polttoaineiden käytön kasvua

Burgess rauhoitteleekin lehdistötiedotteessa monia kollegoitaan, jotka pelkäävät talouden ja sitä myötä päästöjen kasvavan vieläkin rajummin kuin IPCC:n pahimmat skenaariot arvioivat. Tutkijoiden mukaan tämä vaihtoehto on epätodennäköinen ainakin seuraavan 20–30 vuoden aikana. Vuosisadan loppua kohti epävarmuus kuitenkin kasvaa.

Tutkijoiden mukaan päätöksenteossa pitäisikin käyttää realistisimpia mahdollisia skenaarioita.

Osa tutkijoista uskoo voivansa viilentää maapalloa keinotekoisesti katastrofin estämiseksi – toisten mielestä se ei ole alkuunkaan hyvä idea

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/osa-tutkijoista-uskoo-voivansa-viilentaa-maapalloa-keinotekoisesti-katastrofin-estamiseksi-toisten-mielesta-se-ei-ole-alkuunkaan-hyva-idea/8004554

1.12..2020

UUSIMMAT ILMASTON LÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET EIVÄT TUE MITÄÄN ”ILMASTOHÄTÄTILAA”

Maapallon pintalämpöjen (HADCRUT MetOffice, UK) ja alailmakehän (UAH, Alabama yliopisto) nousu on ollut maltillista 2000-luvulla. Itse asiassa, 2000-luvun ensimmäisenä vuosikymmenenä (noin 2002-2012) lämmöt eivät nousseet lainkaan (pause eli hiatus in english). Vuoden 2016 nousu johtuu El Nino-ilmiöstä, kuten esimerkiksi nähtiin myös vuonna 1998.

Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas: Maailma ei tuhoudu ilmastonmuutoksen vuoksi eli hätätilaa ei ole.

Täällä MITTAUSKÄPPYRÄT (mukana El Nino-ilmiön vaikutus)

https://www.tapionajatukset.com/39581

Maapallon pintalämpötilojen (MetOffice UK) ja alailmakehän (UAH Alabama USA) mittauksia julkaisevat laitokset:

http://hadobs.metoffice.com/

https://www.nsstc.uah.edu/nsstc/

Kaikki mittaukset täällä:

http://www.climate4you.com/

MAAILMA EI SIIS TUHOUDU, EIKÄ ”ILMASTOHÄTÄTILAAOLE OLEMASSA LÄMPÖTILAN MITTAUSTIETOJEN MUKAAN.

TÄMÄN VAHVISTAA PETTERI TAALAS, MAAILMAN ILMASTOTIETEEN JÄRJESTÖN PÄÄSIHTEERI

Maailma ei tuhoudu ilmastonmuutoksen vuoksi – vielä lähivuosikymmeninä

Petteri Taalas on Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri

Tällä hetkellä paniikkimielialaa ja taivaan putoamisen pelkoa on aistittavissa jopa huolestuttavassa määrin suhteessa ilmastonmuutokseen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a42098f6-b626-4233-b22d-bac37a8bd643

Ilmatieteen perustyökaluja ovat fysiikan lakeihin perustuvat mallit, joilla kyetään simuloimaan ilmakehän toimintaa. Yli 60 tutkimuskeskusta eri maissa on laskenut supertietokoneillaan, kuinka ilmasto on muuttumassa nykyhetkestä vuosisadan loppuun mennessä ottaen huomioon erilaiset päästöjen kehitykset. Missään näistä laskelmissa ei ole osoitettu, että maapallo olisi luiskahtamassa peruuttamattoman tuhon tielle mukaan lukien ihmiskunta.

EU on perinteisesti ollut ilmastonmuutoksen torjunnan veturi maailmassa, ja vuoteen 2050 saavutettava hiilineutraalisuus onkin tähtäimessä. Kiinan presidentti Xi Jinping pudotti uutispommin syyskuisessa YK-puheessaan luvatessaan maansa hiilineutraaliutta 2060 mennessä.

Ilmastoguru Petteri Taalas: Ilmastonmuutos ei ole vielä riistäytynyt käsistä, mutta keskustelu siitä on – ”Siinä on uskonnollisen ääriliikkeen piirteitä”

https://www.talouselama.fi/uutiset/ilmastoguru-petteri-taalas-ilmastonmuutos-ei-ole-viela-riistaytynyt-kasista-mutta-keskustelu-siita-on-siina-on-uskonnollisen-aariliikkeen-piirteita/3152ead4-9a15-4a03-8cdd-b027a403e106

Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri kehottaa keskittymään ilmastonmuutoksen torjunnassa isoihin asioihin. ”On ollut sellaista haahuilun meininkiä. Suomelle järkeviä keinoja on syytä harkita tarkkaan.”

Cityvihreä ilmastopolitiikka vaarantaa tulevaisuutemme

https://www.paavovayrynen.fi/2020/10/25/cityvihrea-ilmastopolitiikka-vaarantaa-tulevaisuutemme/

Haastattelija Seija Vaaherkumpu kysyi Petteri Taalaksen kantaa muun muassa eri puolilla Suomeakin, muun muassa Helsingissä, tehtyihin ilmastohätätilajulistuksiin. Taalas vastasi, ettei Suomea ja ihmiskuntaa nyt uhkaa hätätila. Sellainen saattaa hänen mukaansa olla käsillä tämän vuosisadan lopulla, ellemme muuta toimintatapojamme.

Suomen hiilineutraaliustavoitetta vuonna 2030 Taalas ei pidä realistisena. Hän piti tärkeänä sitä, että ilmastopolitiikkaa suunnitellaan eri alojen asiantuntijoiden yhteistyönä eikä vain joidenkin ”hyvin aatteellisten toimijoiden” kesken.

Maailmanloppu ei ole näkö­piirissä ilmaston­muutoksesta huolimatta, sanoo Petteri Taalas – keskiössä ei ole ruoka eikä lentäminen vaan energiahttps://www.is.fi/kotimaa/art-2000006393339.html

Mikä on olennaista kamppailussa ilmastonmuutosta vastaan? Kivihiilestä ja öljystä luopuminen, vastaa Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas.

Ilmastonmuutos on kiistaton fakta, mutta paniikki maailmanlopusta turhaa – villakoiran ydin ei ole vegaanius

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fc65bfbe-a3ba-491d-a205-cbd3faeefd9bIlmastonmuutoksen torjunnassa tarvitaan viisautta ja malttia, ei hurmahenkisiä päätöksiä, korostaa Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas.PIKKUHIUKKASTEN (AEROSOLIT) VAIKUTUS PILVIEN MUODOSTUKSEEN JA ILMASTOONIlmakehän tutkimuksesta löytyy kaivattu ratkaisu ilmastonmuutoskysymyksiin

https://www.hs.fi/tiede/art-2000007644144.html

Jäljellä on monia avoimia kysymyksiä. Myös sellaisia, jotka vaikuttavat ensikatsomalta ­yksinkertaisilta ja ilmiselviltä.

Emme esimerkiksi tiedä, miten pilvet tarkkaan ottaen muodostuvat.

Yksinkertaistaen voisi kai todeta, että Ehn tutkii työkseen hiukkasia eli aerosoleja. Aivan erityisesti hän on kiinnostunut luonnollisista syistä muodostuvista hiukkasista.

Sellaisia syntyy muun muassa tulivuorenpurkauksissa, metsäpaloissa tai kasvien pölytyksen yhteydessä.

EHN ottaa esimerkiksi havumetsän, jonka tuoksun lähes kaikki suomalaiset tunnistavat.

Tuoksu on peräisin orgaanisista yhdisteistä, joita havupuut emittoivat ilmaan. Ilmakehässä ne reagoivat erilaisten hapettimien kanssa ja muodostavat uusia molekyylejä.

Käytännössä kaikki ilmassa näkyvä koostuu aerosolihiukkasista, Ehn kertoo.

”Jos aerosolihiukkasia ei olisi olemassa, sellaisia millimetrin tuhannesosan kokoisia, ei pilviä muodostuisi lainkaan. Mutta jos ilmassa on esimerkiksi metsien tuottamia hiukkasia, voi sen pinnalle tiivistyä vesihöyryä ja sitä kautta muodostua pilvipisaroita”, hän selittää.

MIKSI aerosolien tutkiminen on sitten tärkeää? Ehn jakaa vastauksensa kolmeen kohtaan: terveyteen, näkyvyyteen ja ilmastoon. Kaikkiin niihin aerosolihiukkaset vaikuttavat. Ehn on kiinnostunut etenkin jälkimmäisestä.

Pilvien muodostumisella on suora yhteys ilmastonmuutokseen.

Epävarmuushaarukka ilmaston lämpenemisen suhteen johtuu pitkälti siitä, ettemme ymmärrä aerosolihiukkasia ja niiden muodostumista kunnolla. Kasvihuonekaasujen vaikutuksen ymmärrämme sen sijaan todella hyvin”, Ehn kertoo.

KIINA HIILINEUTRAALI VUONNA 2060 ?

KIINAN_ILMASTOLUPAUS.PNG

KIINAN_ILMASTOLUPAUS_2.PNG

KIINAN_ILMASTOLUPAUS_1.PNG

Kiina antoi päästö­lupauksen, joka saattaa olla jopa vuosisadan ilmasto­uutinenhttps://www.hs.fi/tiede/art-2000007647922.htmlKiina lupaa olla hiilineutraali jo vuonna 2060, ja epä­onnistumisesta kärsisi se itse.

Voimaloiden hurja määrä kielii siitä, että edessä on iso murros. Voimalat pitää ajaa alas, ja energia pitää tuottaa muilla keinoin. Tuulta ja ydinvoimaa tarvitaan Kiinassa lähes kymmenkertaisesti vuonna 2050 nykypäivään verrattuna.

Energia-alan arvovaltainen tutkija ja maailmalla monesti palkittu Vaclav Smil kertoo hyytävän faktan kirjassaan Energia ja sivilisaatio (2017; suomennettu 2019): Koko maailman energiantuotannosta yli 90 prosenttia perustuu yhä öljyyn ja hiileen.

Kiinassa on yli 3000 hiilivoimalaa, yksi niistä on Yangzhoussa itäisessä Kiinassa.­Kuva: Pu Liangping / Xinhua

Koko maailman primäärienergian tarjonnassa uusiutuvien osuus on vielä pieni. Aurinkoenergian osuus oli 2010-luvun puolivälissä vain 0,4 prosenttia ja tuulienergian osuus 1,4 prosenttia.

Historia osoittaa, että siirtyminen hallitsevasta energiamuodosta uuteen on aina kestänyt pari ihmissukupolvea.

27.11.2020

POLAARIPYÖRRE AIHEUTTAA SUOMEN, SIPERIAN JA POHJOIS-KANADAN LAUHAT SYYSSÄÄT, EI ILMASTONMUUTOS (HIILIDIOKSIDI JA MUUT KASVIHUONEKAASUT)

Meterologi löysi syyllisen alkutalven säätilaan – "tilanne on todella poikkeuksellisen näköinen"

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo MTV Uutiset Livessä, että joulukuussa Suomen sää näyttää keskiarvoa lämpimämmältä. Sääkartta hohkaa punaista väriä tulevina viikkoina Suomen lisäksi muuallakin pohjoisella pallonpuoliskolla, kuten Siperiassa ja Pohjois-Kanadassa.

– Se kertoo pohjoisen pallonpuoliskon tilasta tällä hetkellä. Kylmää pakkasjaksoa ei ole päässyt syntymään, tilanne on todella poikkeuksellisen näköinen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuukausiennuste-kertoo-onko-jouluna-lunta-meterologi-loysi-syyllisen-alkutalven-saatilaan-tilanne-on-todella-poikkeuksellisen-nakoinen/7995636

Syyllinen selvillä

Pohjoisen napapiirin ympärillä, yläilmakehässä liikkuva polaaripyörre vaikuttaa siihen, millaista ilmaa meille virtaa. Rintaniemi pohtii, että polaaripyörre voi olla syyllinen alkutalven ennakoituun lauhaan säähän. 

Polaaripyörre kiertää napa-aluetta ja ikään kuin käärii kylmän ilman sisäänsä. Viime viikkoina se on ollut voimakas ja pitänyt kylmät ilmat napa-alueella. Uudessa ennusteessa on pieni toivon kipinä niitä varten, jotka ajattelevat, että tulisiko valkoinen joulu. 

2.11.2020

PETTERI TAALAS, WMO:n pääsihteeri:

Maailma ei tuhoudu ilmastonmuutoksen vuoksi

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a42098f6-b626-4233-b22d-bac37a8bd643

Petteri Taalas on Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri

”Oltuani muutama päivä sitten suomalaisen mediatalon haastattelussa sain useita viestejä, missä hämmästeltiin etteikö maapallo olekaan luiskahtamassa tuhon tielle muutaman vuoden kuluttua”.

Ilmatieteen perustyökaluja ovat fysiikan lakeihin perustuvat mallit, joilla kyetään simuloimaan ilmakehän toimintaa. Yli 60 tutkimuskeskusta eri maissa on laskenut supertietokoneillaan, kuinka ilmasto on muuttumassa nykyhetkestä vuosisadan loppuun mennessä ottaen huomioon erilaiset päästöjen kehitykset. Missään näistä laskelmissa ei ole osoitettu, että maapallo olisi luiskahtamassa peruuttamattoman tuhon tielle mukaan lukien ihmiskunta.

EU on perinteisesti ollut ilmastonmuutoksen torjunnan veturi maailmassa, ja vuoteen 2050 saavutettava hiilineutraalisuus onkin tähtäimessä. Kiinan presidentti Xi Jinping pudotti uutispommin syyskuisessa YK-puheessaan luvatessaan maansa hiilineutraaliutta 2060 mennessä.

”Täällä ei auta valitus ja murhe, vaan työ ja toimi!” Siinä hyvä lääke ilmastopaniikkia vastaan. Ratkaisun avaimet liikenteeseen, energiantuotantoon, teollisuuteen ja asumiseen ovat onneksemme olemassa.

Stoppi bensan ja dieselin veronkorotuksille

https://www.satakunnankansa.fi/a/d269cbe9-94b0-4eec-9ade-0291d0fd3397?c=1528874183846

Kirjoittaja Eeva Kalli on kansanedustaja (kesk.) 2.11.2020 06.00

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Vanha viisaus pätee myös liikennepolitiikkaan.

Ensimmäinen tosiasia on, että Suomi on pitkien etäisyyksien maa. Valtaosa meistä tarvitsee autoa päivittäiseen kulkemiseen, vaihtoehtoa ei ole.

Toinen tosiasia on se, että liikenteestä kerätään vuosittain merkittävä potti veroeuroja, joilla ylläpidetään hyvinvointiyhteiskuntaa. Eli rahoitetaan tienpitoa, terveydenhoitoa, koulutusta, poliisia, puolustusvoimia ja muita julkisia palveluja.

Lisää tosiasioita jutussa (linkki yllä)

Uuskommunistien (punavihreät) ”kunnianhimoiset” ilmastotoimet johtaisivat vääjäämättä suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tuhoon.

ILMASTO_EPAILY2.jpg

KIINAN_JA_SUOMEN_HIILIDIOKSIDIPAASTOT2.jpg

26.10.2020

Pitääkö Suomeen julistaa ilmastohätätila

VIDEO (1,4 min,): Perussuomalaisten Lulu Ranne kertoo, miksi Vihreiden öyhötystä ei kannata tukea. https://www.youtube.com/watch?v=DDcKwm4ugMk

LULU_RANNE_3.PNG

KIINAN_JA_SUOMEN_PAASTOT2.PNG

Ranne peräänkuuluttaa järkevyyttä: ”Ilmastotoimet eivät saa köyhdyttää kansaa

https://www.suomenuutiset.fi/vihreat-visioivat-ilmastosiirtymasta-jossa-reaalitalous-infra-ja-energiapohja-muuttuvat-ranne-peraankuuluttaa-jarkevyytta-ilmastotoimet-eivat-saa-koyhdyttaa-kansaa/

Lulu Ranteelle kiitos! Olit keskustelussa osaava,hallitset aiheen realistisesti ja osaat argumentoida pätevän maltillisesti. Ministeriainesta!!!

Vastalääkettä ilmastoalarmismiin (VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=Rq4XEaGsXu4

Näin ilmasto-uutiset sulavat - Arktisen jään laajuus kasvaa, Antarktista sulattava tulivuoret VIDEO)

https://www.youtube.com/watch?v=jiklq59HkZ8

Ilmastohätätilani

https://www.suomenmaa.fi/nenonen/ilmastohatatilani/

Joonas Könttä ampui jo kiitettävästi alas vihreiden teatteriesityksen Ilmastohätätila.

Keskusta torjuu autoilijoiden syyllistämisen ja uudet polttoaineveron korotukset

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskusta-torjuu-autoilijoiden-syyllistamisen-ja-uudet-polttoaineveron-korotukset-eduskuntaryhma-haluaa-liikenteen-verotuksen-uusiksi-paikannusmallilla/Ei tarvitse julistella mitään ilmastohätätiloja“ – keskustan Saarikko ja hallituskumppanit eri linjoilla vihreiden vaatimuksesta

EI TARVITSE JULISTELLA MITÄÄN ILMASTOHÄTÄTILOJA (Annika Saarikko)

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/ei-tarvitse-julistella-mitaan-ilmastohatatiloja-keskustan-saarikko-ja-hallituskumppanit-eri-linjoilla-vihreiden-vaatimuksesta/

PETTERI TAALAS

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/faktoja-taalaksen-vaitteita-vastaan/

Tänään Ykkösaamussa oli haastateltavana WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas. Hän on laittanut sordiinon päälle ilmastonmuutoksen nopeuden ja vaarallisuuden suhteen. Hän ei kannata ilmastohätätilan julistamista

Katso KUVAT yllä olevasta linkistä

Kuva 1 vahvistaa, että lämpötila on noussut vuoden 2014 jälkeen n. 0,35 astetta.

Taalas muistutti myös siitä, kuinka hirmumyrskyt ovat yleistyneet. Eivät ne ole yleistyneet. Tornadojen lukumäärä Pohjois-Amerikassa on ollut laskusuunnassa jo pitkään, kuva 2.

Hurrikaanien esiintymistaajuuden kehitys on kuvassa 3; ei juuri muutosta.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/petteri-taalaksen-epatieteelliset-jorinat-osa-11b/

ILMASTO LINKIT

KAIKKI ILMASTONMUUTOS-MITTAUSTULOKSET JA NIIDEN ANALYYSIT (professori Ole Humlum): http://www.climate4you.com/

Prof. Humlumin CV: http://www.climate4you.com/Text/BIBLIOGRAPHY%20OLE%20HUMLUM.pdf

Recent visual sun

http://www.climate4you.com/GlobalTemperatures.htm

http://www.climate4you.com/UrbanHeatIsland.htm

http://www.climate4you.com/Polar%20temperatures.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndClouds.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndVolcanoes.htm

http://www.climate4you.com/GreenhouseGasses.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndHistory.htm

ILMASTOLINKIT (suomenkieli)

ILMASTOTUTKIJA ANTERO OLLILA

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/aveollila1-2/

Poiminta (lokakuu 2020)

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/viime-vuosien-ja-kuukausien-lampeneminen-ei-johdu-ihmisesta/

ILMASTOFOORUMI

https://ilmastofoorumi.fi/

Auringon vaikutus

https://ilmastofoorumi.fi/ilmastonmuutos/ilmastotiedetta/#sun-link

https://ilmastofoorumi.fi/ilmastonmuutos/yleisia-harhaluuloja/#agw


https://www.facebook.com/groups/ilmastofoorumi/

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSU HIDASTUNUT 2000-LUVULLA

https://www.tapionajatukset.com/38120

KAIKKI TÄRKEIMMÄT MITTAUSTULOKSET

http://www.climate4you.com/

ILMASTO 2020

https://www.tapionajatukset.com/40922

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUT

OSA 1 https://www.tapionajatukset.com/35688

OSA 2 https://www.tapionajatukset.com/35689

ILMASTONMUUTOKSEN KEMIAA

https://www.tapionajatukset.com/35571

SUHTEELLISUUDENTAJUA ILMASTOPOLITIIKKAAN

https://www.tapionajatukset.com/35902

ILMASTOSKEPTIKOT

https://www.tapionajatukset.com/37099

ILMASTOBLOGIT (englanniksi)

Top climate blogs (and other useful climate sites)

https://sealevel.info/blogroll.html

Poimintoja

https://www.youtube.com/user/FriendsofScience/videos

https://jennifermarohasy.com/jenns-blog/

https://judithcurry.com/2020/08/25/new-confirmation-that-climate-models-overstate-atmospheric-warming/

https://judithcurry.com/2020/06/16/mass-spectrometry-and-climate-science-part-i-determining-past-climates/

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=jo+nova+climate+blog

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=jo+nova

Australian Joanne Nova (“JoNova”) is a prominent climate skeptic who is consistently insightful, and I highly recommend her blog. She and her husband, Dr. David Evans, also have a company and web site called ScienceSpeak.com

RealClimate.org ("RC") was the top Climate Movement (“alarmist”) blog, but activity there has diminished. However, they also have a useful (though biased) collection of links to climate data sources

http://www.drroyspencer.com/

https://www.researchgate.net/publication/329982489_List_of_Global_Warming_Hiatus_Papers_version_2

https://agwobserver.wordpress.com/index/

https://wattsupwiththat.com/

https://www.climatedepot.com/

https://www.climatedepot.com/

ClimateAudit.org

Jennifer Marohasy
Noosa, Queensland, Australia
16th September, 2020

https://jennifermarohasy.com/

IPA Senior Fellow Dr Jennifer Marohasy presents this short film which allows Australians to see for themselves that claims that the Great Barrier Reef is in crisis are not true.

https://www.youtube.com/watch?v=HqFFqBuFVqU

Täällä ilmastonmuutoksesta (vuodelta 2012) esitettyä todellisuutta ja propagandaa

https://www.tapionajatukset.com/59

KUVIA JA KIRJOITUKSIA ILMASTONMUUTOKSESTA

ILMASTONMUUTOS KUVAT (joista pääsee JUTTUIHIN)

KUVAT 1

KUVAT 2

KUVAT 3

KUVAT 4

KUVAT 5

KUVAT 6

Ilmastonmuutos: Järki vai uskonto   Ilmastouskonto    ilmastonmuutos 2018     IPCC WMO

https://www.google.com/search?q=judith+lean+tapionajatukset&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj4q7vtlbTsAhXRlIsKHWe5CVAQ_AUoAXoECAYQAw&biw=1920&bih=938

https://www.google.com/search?q=judith+curry+tapionajatukset&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjEjY-dlrTsAhVvx4sKHQ75AHsQ_AUoAnoECAUQBA&biw=1920&bih=938

ILMASTOTUTKIJAT

VALENTINA ZHARKOVA

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=valentina+zharkova+solar+minimum

JUDITH LEAN

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=judith+lean

JUDITH CURRY

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=judith+curry

LOPUKSI: Olen kirjoittanut (ja ottanut kuvia) muustakin kuin ilmastosta (alla Googlen valitsemat kuvat)

https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNt-fam7TsAhWFxosKHcRHC6gQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=938