Share |

FIN HALLITUS

8.6.2023

Ylen kannatusmittaus: Säätytalon puolueet kasvattivat kannatustaan yhtä lukuun ottamatta

https://yle.fi/a/74-20035567

Kokoomus säilyttää kärkipaikkansa 22,5 prosentilla, ja nosti kannatustaan edellisestä mittauksesta lähes prosenttiyksiköllä.

Perussuomalaiset kuitenkin hengittää Orpon niskaan 21 prosentin kannatuksellaan. Puolueen lukema nousi viime mittauksesta 0,4 prosenttiyksikön verran.

Kokoomus ja perussuomalaiset yhä suosituimmat puolueet

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009641535.html

Mittauksen Ylelle teki Taloustutkimus, ja siihen haastateltiin liki 2 800 ihmistä viimeisen kuukauden aikana. Puoluekantansa ilmoitti reilut 2 100 ihmistä. Virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa koko aineiston osalta.

29.5.2023

Purran ja Henrikssonin riitely lillukanvarsista kalpenee tämän rinnalla – Säätytalolla alkaa tosikoitos vasta nyt

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009616336.html

Hallitusneuvotteluissa linjataan alkavalla viikolla sotesta ja julkisen talouden tasapainottamisesta. Molempien osalta tilanne on katastrofin partaalla ja rahaa tarvitaan.

Petteri Orpon (kok) tuleva hallitus nytkähti ratkaisevalla tavalla eteenpäin, kun hallitusneuvotteluiden puheenjohtajat pääsivät lauantaina sopuun Rkp:n ja perussuomalaisten välille roihahtaneesta maahanmuuttokiistasta.

Anna-Maja Henrikssonin Rkp yritti vielä iltalypsyä, josta ei tosin perussuomalaisten Riikka Purran helpotukseksi tullut kuin pisara maitoa. Maahanmuuttolinjauksiin tehtiin tarkentavia lisäyksiä, joissa korostetaan muun muassa perustuslain reunanehtoja. Suuria muutoksia pohjapaperiin ei tullut.

Petteri Orpo neuvotteluista: ”Jokaista harmittaa vähän” – Rkp:n mukaan joitakin poistoja maahanmuuttopaperiin saatiin

ILTASANOMAT SEURAA

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009554249.html

Hallitusneuvotteluissa päästiin sopuun lauantaina ja neuvottelut jatkuvat tänään kaikissa ryhmissä. Rkp:n Anna-Maja Henriksson ei ole tänään paikalla Säätytalolla, mutta osallistuu neuvotteluihin.

28.5.2023

Hallitusväännön suurissa kiista­kysymyksissä syntyi sopu – tätä se tarkoittaa

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009615839.html

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok) kertoi olevansa entistä vakuuttuneempi siitä, että kiistakysymyksiin oli välttämätöntä käyttää koko tämä viikko. Kuva: Seppo Kärki / IS

KUVAT

https://is.mediadelivery.fi/img/658/a1efd29725a68feb00e9bf425d762cb3.jpg.webp

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan hallitusneuvottelut olivat katkolla ja jatko oli epäselvä, ennen kuin asiat saatiin ratkaistua puheenjohtajapöydässä. Kuva: Seppo Kärki / IS

https://is.mediadelivery.fi/img/658/07854c764c4f216edc5b42b933697ed6.jpg.webp

Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoi lauantaina, ettei Rkp:ta ole kuultu riittävästi maahanmuuttoneuvotteluissa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

https://is.mediadelivery.fi/img/658/54eaaf9609148d54652f6b63f5f7c3a5.jpg.webp

KOMMUNISTIT ja UUSKOMMUNISTIT (Vihreät) EIVÄT PÄÄSSEET TUHOAMAAN SUOMEA (vääristyneellä ideologialla, jonka DDRja KGB aikoinaan ujuttivat Länsi-Saksaan. Tavoitteena oli länsimaisten hyvinvointivaltioiden tuhoaminen.

VÄÄRISTYNYT IDEOLOGIA on kuin STASINvihreyden ujuttaminen Länsi-Saksaan.

MUISTIN VIRKISTÄMISEKSI (PALUU LÄHIHISTORIAAN)

VIHREÄ LIIKE JA DDR

Vihreys nousi esille jo aikaisemmin mm. Länsi-Saksassa, jossa se, ilmeisesti Stasin tukemana edisti hienosti kommunistisia pyrkimyksiä.

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2014/09/

Koska DDR huomasi, että se ei kykene kilpailemaan teollisuustuotannon ja hyvinvoinnin suhteen Länsi-Saksan kanssa, se päätti ryhtyä sabotoimaan niitä.

Saksalaiset ovat tutkineet myös lähihistoriaansa kriittisesti, ja DDR:n arkistoissa on paljon tutkittavaa. Udo Baron on kirjoittanut kirjan Kalter Krieg und heisser Frieden, jossa noin puolet tekstistä käsittelee DDR:n vaikutusta Vihreisiin. Kirja on ilmestynyt 2003. Kaupunginkirjastossa sitä ei ole, eikä näytä olevan yliopistojenkaan kirjastoissa.

Eräs saksalainen lehtimies kiteytti hyvin vihreän liikkeen nousun Saksassa. Kun DDR kaatui, joutuivat sen etuoikeutetut kommunistit tavallaan tuuliajolle. Heidän piti keksiä korvaavaa toimintaa, jolla terrorisoidaan yritystoimintaa. Kyseessä ei siis ollut tavoitteenakaan mikään luonnonsuojelullinen aspekti, vaan suojelun nimissä tehty kommunistinen toiminta. Siinä se on onnistunut tavattoman hyvin ja se on nähty.

Suomessa on aivan samoin. Kun kommunistit joutuivat sielläkin ahtaalle, niin Satu Hassi ja kumppanit lähtivät vihreiden kautta tekemään samaa sabotaasia kuin aiemminkin. Tämä toteutuu kaikissa markkinatalouksissa lähes poikkeuksetta. Tämän kaiken toiminnan maksaa se vähäosaisin kansa. Eivät rikkaat lopulta tästä kärsi eikä suurteollisuuskaan. Nuo entiset kommarit kuuluivat vielä stalinisteihin eli heidänkin ääriliikkeeseensä.ENTÄ TUNTUUKO TÄMÄ TUTULTA:

Vasemmistodemari Marin ja tuleva pääministeri: maahanmuuton rajoittamiselle ei ole tarvetta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/vasemmistodemari-marin-ja-tuleva-paaministeri-maahanmuuton-rajoittamiselle-ei-ole-tarvetta/DEMARIEN UUSKOMMUNISTI SANNA MARIN VAIKEUTTAA KANSALAISTEN LIIKKUMISTA

Hiilidioksidiin (CO2) vedoten voidaan lisätä veroja melkein mihin tahansa. Kuten esimerkiksi kansalaisten yksityisautoilun rajoittamiseen polttoaineiden verotuksen korotuksilla.

Liikennepäästöjen osalta SANNA MARIN (riippumatta siitä, onko tuleva päämisteri tai nykyinen ministeri) valmisteleekin jo täydellä höyryllä liikenteen suurta kokonaisverouudistusta, jolla turvataan verotulot ja samalla rokotetaan rahallisesti entistä enemmän niin sanotusti saastuttavaksi katsottavaa liikkumista kuten esimerkiksi yksityisautoilun suhteessa isopäästöisintä osuutta.

Mutta tässäkin heijastuu uuskommunistisen hallituksen vihertävä politiikka.

Onko liikenneministeri Sanna Marin Suomen hyvinvointivaltiota tuhoamassa. Uuskommunistit ovat tutkitusti entisen Itä-Saksan (DDR) tiedustelupalvelun (Stasi) linjoilla: Länsi-Saksaan solutettujen agenttien tehtävä oli länsimaisten valtioiden taloudellisen ylivallan tuhoaminen.

Petteri Orpon oikeisto­hallituksen syntyminen on nyt varma juttutuleva viher­vasemmisto-oppositio lipoi jo hetken huuliaan

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009615804.html

Lauantaipäivän epäselvä maahanmuuttodraama on takana, mutta Petteri Orpon (kok) neljän puolueen oikeistohallituksen syntyminen on nyt selvä juttu, politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala arvioi.

26.5.2023

HALLITUSNEUVOTTELUT JATKUVAT

Neuvottelut Säätytalolla jatkuvat. Olen mukana maahanmuuton pöydässä. Jokunen kuppi (litra) kahvia kuluu näissä karkeloissa. Tosin tässä vaiheessa iltaa siirryin teehen. Ratkaisuhakuinen ote asioihin on mottoni tässäkin asiassa.

HALLITUSNEUVOTTELUT_2.PNG

https://twitter.com/PiaKauma/status/1661798728104116235?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

25.5.2023

Riikka Purra

https://www.is.fi/henkilo/riikka-purra/

Hallitusneuvotteluissa vaikea tilanne – Orpo: Jos sopua ei löydy tänään, on ”vakavan miettimisen paikka”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009554249.html

Käynnissä on hallitusneuvottelujen neljäs viikko.

Tekeekö Riikka Purran perus­suomalaiset ”kevätjuhla­liikkeen” ja marssii neuvotteluista ulos?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009607012.html

Hallitusneuvotteluissa odotetaan vilkkaita käänteitä loppuviikosta. Sekin on mahdollista, että Riikka Purran perussuomalaiset karkaa Säätytalon neuvotteluista ulos puoluevaltuustonsa kokouksen alla, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

22.5.2023

Hallitusneuvottelut jatkuvat Säätytalossa – Purralta selkeä viesti hallitusohjelman ongelmasta

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/art-2000009601369.html

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoi muistuttaneensa neuvottelijoille, että jos maahanmuuttopolitiikkaan ei tule selkeitä muutoksia, hallitusohjelmaa ei synny. Maahanmuuttoasioissa ei viime viikolla juuri edetty.

HALLITUSNEUVOTTELUT.PNG

Rkp:n Kannataisi muistaa kuinkamonta prosenttia suomalaisista heitä kannatti ja sen mukaan vaatia omia asioitaan.Kokoomuksen ja Perussuomalaiset kansa hallitukseen halusi juuri heidän poliitiikansa takia”.

HALLITUSNEUVOTTELUT

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=hallitusneuvottelut

KUVAT JA JUTUT

https://www.google.com/search?q=hallitusneuvottelut&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjOxoP-xYj_AhUVDRAIHRbkAsYQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

16.5.2023

IS SEURAA

Yksi seikka ilmastoasioissa turhauttaa Riikka Purraa: ”Äärimmäisen typerää politiikkaa” – Henriksson kuittasi välittömästi takaisin

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009554249.html

KATSO VIDEO (yo. linkki)

Käynnissä on hallitusneuvotteluiden kolmas viikko.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra esiintyi tiistaiaamuna median edessä suorasanaisesti etenkin ilmastopolitiikkaan liittyvissä asioissa. Hän lyttäsi ilmastolakiin kirjatun tavoitteen Suomen vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteen maan rakoon ja sanoi, ettei tavoitteen saavuttaminen ole edes mahdollista.

– Vuosilukuihin kiinnittyminen on äärimmäisen typerää ilmastopolitiikkaa, Purra sanoi.

– Jos yksittäisestä vuosiluvusta pidetään poliittisen arvovallan vuoksi kiinni, niin sille minä en tietenkään mitään voi.

Purran mielestä ilmastopolitiikassa pitää ottaa huomioon ”talouden realiteetit”. Hänen mukaansa Suomen energia- ja ilmastopolitiikassa on tärkeintä huolehtia kohtuuhintaisen energian saannista. Purra mainitsi, ettei esimerkiksi turpeen ja kivihiilen käytöstä tule kategorisesti luopua.

Hallituksenmuodostaja Petteri Orpo (kok) oli aamun mediahetkessään hyvin lyhytsanainen ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah esiintyi median edessä maltillisesti ja varovaisesti kommentoiden.

30.4.2023

RIIKKA PURRA ILMASTO ja PIA KAUMA PORVARIHALLITUKSEN KRITIIKKIÄ

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=pia+kauma

PURRA_ILMASTO_PIA_3.png

https://www.piakauma.fi/

Paljon näyttää olevan tylytystä tulevasta porvarihallituspohjasta ja kauhukuvien maalailua. Kansaa on jopa kehotettu kaduille! Kannattaisikohan kuitenkin odottaa hallitusohjelman valmistumista? Eduskuntavaalien tuloksen pohjaltahan tässä toimitaan, kuten on toimittu aiemminkin.

https://twitter.com/PiaKauma/status/1652552259937370114?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

RIIKKA PURRA ILMASTO

PURRA_ILMASTO.PNG

ORPO JA NAISET

PURRA_ILMASTO_2.PNG

25.4.2023

Ammattikoulutuksen lyhentäminen kannattaisi selvittää

https://www.verkkouutiset.fi/a/ammattikoulutuksen-lyhentaminen-kannattaisi-selvittaa/#80032bcd

https://www.piakauma.fi/ammattikoulutuksen-lyhentaminen-kannattaisi-selvittaa/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ammattikoulutuksen-lyhentaminen-kannattaisi-selvittaa

Ammattikoulutuksen lyhentäminen kahteen vuoteen kannattaisi selvittää, katsoo kansanedustaja Pia Kauma (kok.).

Kauma sanoo, ettei pidä lyhentämistä leikkauksena, vaan koulutuksen järkiperäistämisenä ja motivaattorina.

-Tärkeintä olisi nyt satsata ammattiosaamiseen ja työelämävalmiuteen, Kauma twiittaa.

Valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Mika Niemelä toivoi Ylellä, että uusi hallitus lyhentäisi toisen asteen ammatilliset perustutkinnot kaksivuotisiksi.

Tutkimusten mukainen johtopäätös on, että opintojen pidentäminen kolmeen vuoteen on lisännyt opintojen keskeyttämisiä ja laskenut opiskelijoiden tulotasoa, kun he joutuvat istumaan yhden ylimääräisen vuoden koulunpenkillä, Niemelä perusteli Ylelle.

Säästöjä syntyisi noin 100 miljoonaa euroa, jos 40 prosenttia ammatillisista perustutkinnoista lyhennetään kolmesta vuodesta kahteen.

Niemelän mukaan ammattikoulutuksen lyhentämisessä korkeakouluun valmentavat opinnot muutettaisiin vapaaehtoisiksi, jotta tie korkeakouluun ei katkea.

 

ORPON_KYSYMYKSET.PNG

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/naihin-kysymyksiin-hallitustunnustelija-petteri-orpo-hakee-vastauksia-katso-24-kohdan-lista/8676132#gs.uq6us3

MEDIA

https://www.uusisuomi.fi/https://www.hs.fi/https://www.is.fi/

https://www.iltalehti.fi/

https://www.satakunnankansa.fi/

https://www.mtvuutiset.fi/

https://yle.fi/

https://demokraatti.fi/kategoria/uutiset/

https://www.aamulehti.fi/uutiset/

https://www.ts.fi/aihe/uutiset

https://www.lansivayla.fi/uusimmat/

AJANKOHTAISET

PÄIVÄN VALINTA

21.4.2023

Kommentti: Ovatko Orpon palat sittenkin sekaisin? Kaksi peliä yhtä aikaa on tautisen vaikeaa

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009531717.html

Perussuomalaisten tapa auttaa Petteri Orpoa yhteisessä hallitusurakassa ei ole hiotuin mahdollinen, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.

Ongelma on tämä:

Rkp on erittäin maahanmuuttomyönteinen puolue. Perussuomalaiset ovat hyvin maahanmuuttokriittisiä ja iso osa puolueen äänestäjistä vielä kriittisempiä. Siksi tämä on asia, jossa perussuomalaiset tarvitsevat selkeän voiton.

Työperäisessä maahanmuutossa voittoa on vaikea saada. Kokoomuskin haluaa sen lisäämistä, jota elinkeinoelämä suorastaan huutaa. Kokoomus ja perussuomalaiset voisivat kenties ratkaista tämän niin, että katse käännettäisiin turvapaikanhakijoina ja kiintiöpakolaisina Suomeen saapuviin. Tämä taas tuntuu Rkp:n liberaalisiivestä mahdottomalta, ja on mahdollista, että se on puolueessa niskan päällä.

Kokematon kosija:

Perussuomalaisten tapa auttaa Orpon urakkaa on mielenkiintoinen. Maanantaina puheenjohtaja Riikka Purra kirjoitti Maaseudun Tulevaisuudessa:

”Rkp sulautunee mihin tahansa asetelmaan. Se ei ota kuvaansa sen paremmin kuraa kuin kunniaakaan. Tack och välkömmer åter.”

Pyytäisittekö te ruotsalaista kansapuoluetta treffeille näin?

Orpon vasen käsi kasaa sinipunaista palapeliä.

Kepu tuntuu olevan loukkaantunut kokoomukselle ja perussuomalaisille, että nämä saivat vaaleissa ääniä, jotka kepun mielestä kuuluvat kepulle.”

Mamu syö pöydässäsi

https://rodionr.vuodatus.net/lue/2023/04/mamu-syo-poydassasi

Suomeen tulee kolmea eri tyyppiä maahanmuuttajia: humanitäärinen mamu, halpatyöläinen mamu ja huippuosaaja mamu.

Humanitäärinen mamu tulee useimmiten jäämään kokonaan työmarkkinoiden ulkopuolelle ja elää enimmäkseen Kelan ja sosiaalitoimiston kustannuksella. Paitsi Ukrainan naiset, joilla on varmasti jo vuoden Suomessa oleskelun jälkeen korkeampi työllisyysaste kuin täällä vuosia tai vuosikymmeniä asuneilla musliminaisilla. Ja vuoden kuluttua myös parempi kuin kaksi vuotta tai vuosikymmeniä asuneilla muslimimiehillä.

Halpatyöläinen mamuja tulee myös EU: n alueelta. He työskentelevät ulkomaisten firmojen listoilla ja heidän palkkansa on täysi arvoitus teille tietämättömille. Vuoden 2008 laman aikaan erään suurehkon yrityksen pomo kertoi minulle virolaisen yrityksen tarjonneen kirvesmiehiä ja muita ammattilaisia 12€/h yritysveloituksella. Siinä oli kaikki: alvit, verot, kaikki ja grynderin maksettavaksi jäi vain tuo 12 euron naurettava summa. Sama toistuu nytkin, koska rakennusala on pahassa lamassa ja viimeisetkin kantakirjasuomalaiset miehet potkitaan pois alalta.

Huippuosaaville mamuille pitäisi järjestää Kanadan ja Saksan malli, jolla he pääsevät maahan heti, jos ehdot täyttyvät.

Kyllä käy tunteisiin

https://roskasaitti.wordpress.com/2023/04/20/kylla-kay-tunteisiin/Taas on IL:ssä uutisartikkeli siitä (Linkki), miten Suomen hiilinielut ovat liian pienet. Kyse on LULUCF-sektorin EU:n asettamasta ilmastovelvoitteista. Aiheesta olen jo aiemminkin kirjoittanut, mutta keskityn tunnetasoon.

Kyllä on täysin älytöntä, että yksi harvoista EU:n aidoista hiilinielumaista joutuu vaikeuksiin joitenkin EU-velvoitteiden kanssa. Hyvin hoidetun metsänsä lisäksi Suomi on yksi niitä harvoja maita, joille metsätalous on kansantaloudellisesti merkittävää. Siinä on varmasti tarvittu Suomeltakin vihreitä neuvottelijoita, että on nimi pantu maallemme noin vahingolliseen sopimukseen. Nyt jos koskaan pitää olla selvitykset EU-erosta aloitettuna, ettei Suomesta vaan tule EU:n luonnonpuistoa, kuten onkin peloteltu.

PÄIVÄN VALINTA

20.4.2023

HALLITUS JA SUOMEN TURVALLISUUS

IS:n tiedot: Orpo ja Purra pitävät tiiviisti yhteyttä – neuvottelut oikeisto­hallituksesta jo pitkällä

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009530774.html

Perussuomalaisissa ihmetellään Rkp:n tiukkoja maahanmuutto­kantoja, kun puolue itse teki kädenojennuksia Rkp:lle.

KUVAT

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Lulu Ranne ovat avainasemassa hallitustunnusteluissa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

https://is.mediadelivery.fi/img/658/8a7eccbbccaf90c5711f20845e51f8dc.jpg.webp

Riikka Purran perussuomalaiset, Anna-Maja Henrikssonin Rkp ja Petteri Orpon kokoomus sovittelevat yhteen puolueiden maahanmuuttokantoja. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva, Aleksi Jalava / IS, Markku Ulander / Lehtikuva

https://is.mediadelivery.fi/img/658/d39fc4e812daa30e3310fc15a77bf343.jpg.webp

TULEVALLE HALLITUKSELLE TIEDOKSI

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009529999.html

Pääkirjoitus: Putinin Venäjä käy jo hiljaista sotaa Suomen lähialueilla – tähän on syytä herätä ennen kuin on myöhäistä

Venäjä valmistautuu sabotaasiin Pohjois­maiden meri­alueilla, kertovat yleisradio­yhtiöt

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009528481.html

Venäjä kartoittaa siviilialuksilla tuulivoimaloita, kaasuputkia ja merenalaisia sähkökaapeleita, paljastaa pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden yhdessä tekemä dokumentti.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/383c6d53c6a173e5be6b06a018653b5c.jpg.webp

Venäläiset siviilialukset kartoittavat pohjoisten merialueiden tuulipuistoja, kaasuputkia sekä sähkö- ja verkkokaapeleita, kertovat tiedusteluasiantuntijat pohjoismaisille yleisradioyhtiöille.

Kartoitusta tekevät tiedusteluasiantuntijoiden mukaan venäläiset sotilas- ja siviilialukset, jotka selvittävät Pohjoismaiden vesialueiden vedenalaisia rakenteita ja niihin liittyvää infrastruktuuria.

Kartoituksen tarkoituksena on valmistautua konfliktitilanteessa sabotaaseihin Pohjoismaita vastaan, esimerkiksi katkaisemalla tiedonsiirtokaapeleita Pohjoismaiden ja Euroopan tai Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.

Työssä on ilmeisesti mukana kymmeniä aluksia.

Lisäksi venäläiset siviilialukset näyttävät osuvan Naton harjoitusten alueelle Norjan vesillä.

Vasemmisto­liitto: Kuuden miljardin sopeutus ”epärealistinen”, Liike Nyt haluaa sitoutua siihen

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009520714.html

Puolueet antavat tänään vastauksensa hallitustunnustelija Petteri Orpon kysymyksiin. Vastausten ja niistä käytävien keskustelujen perusteella päätetään, mitkä puolueet etenevät varsinaisiin hallitusneuvotteluihin. Virallisen osuuden lisäksi puolueet käyvät taustalla neuvotteluja.

OUTOA FIN-HALLITUKSEN ”RAKENTAMISTA”

ANNIKA JA SIXTEN ”HALLITUS-ARKKITEHDIT”

KOMMENTTINI: Eikö kansalaisilla (VAALIT) ole mitään tekemistä?

Korkmanin ideat putosivat puolueiden väliin

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009524860.html

Entä sitten Annikan epätoivoinen yritys ”pelastaa” KEPULIT?

PURRA_ANNIKA.PNG

Keskustan maanittelu hallitukseen osoittaa, mitä Riikka Purra pelkää

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009525009.html

Perussuomalaiset ei haluaisi asetelmaa, jossa se on hallituksessa ja keskusta oppositiossa, politiikan toimittaja Teemu Muhonen kirjoittaa analyysissaan.

AJANKOHTAISET

PÄIVÄN VALINTA

19.4.2023

Lehdet: Riikka Purralta jyrkkä lausunto RKP:stä

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/lehdet-riikka-purralta-jyrkka-lausunto-rkpsta/d421153e-e907-447c-b792-b8cea0845342

RKP:n vastaukset hallitustunnustelijalle eivät olleet perussuomalaisten mieleen.

”Suomihan on outolintu globaalisti koska suomen kok kesk sdp vihvas rkp ihmiset tarjoavat terv huollon ja ylöspidon koko maailmalle ilman mitään vastiketta veronmaksajien piikkiin. Turha ps n on yrittää järkeistää asiaa koska maalaisjärkeä ei osaa käyttää kun 20 pros suomalaisista. Rkp tehtävä ja virka maailmassa on valvoa alamaistenda ruotsin opiskelua. Osata ei tarvi mutta alistuminen riittää”

PS:n Lulu Ranteelta suorat sanat: ”Rkp pullistelee, keskusta leikkii vaikeastitavoiteltavaa”

LULU_RANNE.PNG

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009527815.html

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Lulu Ranne sanoo IS:lle toivovansa, että kokoomus pitää linjansa.

Kova linjaus G7-mailta: Tarkoituksena ”eristää Vladimir Putin”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kova-linjaus-g7-mailta-tarkoituksena-eristaa-vladimir-putin/7a52aeb1-b013-4091-8c23-265a0163a904

”Kun oikeisto sai vahvan mandaatin, päästiin Natoon, Olkiluoto käynnistyi, Putinia eristetään entistä enemmän, aurinko paistanut jatkuvasti, polttomoottoriauto päihitti sähköautot suorituskyvyssä, Helsingin Sanomat sekoilee entistä vahvemmin, silmäpussit Marinilla kasvaa, Riikka säteilee, RKP kohta räjähtää pullistelussaan, talouselämän näkymät suorastaan mahtavat ja siitepölystä ja hiekkapölystä huolimatta kevyt hengittää....”

KIRJOITUKSET JA BLOGIT

UUSI SUOMI

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/

PÄIVÄN VALINTA

CO2 on hyödyllinen kaasu tällä planeetalla

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/co2-on-hyodyllinen-kaasu-talla-planeetalla/

OIKOTIETO

http://oikotieto.fi/