Share |

LÄNSIMAAT JA VENÄJÄN IMPERIUMI

18.5.2024

Jos Ukrainan rintama romahtaisi, mitä tekisi länsi? Näin vastaavat asiantuntijat

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010435154.html

Ukrainan armeija on vetäytynyt Harkovan alueen itäosassa.

Venäjä aloitti perjantaina 10. toukokuuta uuden hyökkäyksen Ukrainan puolustuslinjoja vastaan Harkovan miljoonakaupungin suunnalla Pohjois-Ukrainassa.

Hyökkäyksellään Venäjä on onnistunut etenemään Ukrainan maaperällä Harkovan suunnalla. Keskiviikkona Ukrainan armeija kertoi vetäneensä joukkojaan useista kylistä Harkovan alueen itäosissa.

Lue lisää: Venäjä hyökkää Harkovan miljoona­kaupungin suunnalla – ”Venäjällä on tällä hetkellä yliote sodasta”

Lue lisää: Ukrainan joukot vetäytyivät rajakylistä Harkovan alueellaLue lisää: Asiantuntija: Tämä on Venäjän Harkovan hyökkäyksen todellinen tavoite

Lue lisää: Voiko Ukraina romahtaa kesällä? Näin asiantuntijat vastaavatErilaisia synkkiäkin skenaarioita on Harkovan hyökkäyksen tiimoilta esitetty. Entinen venäläisoligarkki Mihail Hodorkovski arvioi torstaina, että jos länsi ei lisää aseapuaan Ukrainalle, valtaisi Venäjä Harkovan tällä vauhdilla vielä vuoden sisällä.Lue lisää: Hodorkovskilta kylmäävä skenaario Ukrainasta

Lue lisää: Zelenskyi: ei aselepoa Pariisin olympialaisten ajaksi

Everstiluutnantti evp. Juhani Pihlajamaa arvioi, että pahimpana uhkakuvana Harkovan suunnan hyökkäyksessä on se, että Venäjä onnistuisi piirittämään Harkovan kaupungin tai aloittamaan sen tuhoamisen.

Se johtaa tilanteeseen, missä Harkova pitäisi evakuoida jollain tavalla. Se on kuitenkin miljoonakaupunki edelleen tällä hetkellä, Pihlajamaa kuvaa.Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi helmikuussa, ettei länsimaiden tulisi sulkea pois omien joukkojensa lähettämistä Ukrainaan. Samanlaista viestiä on kuultu myös muun muassa Suomen ulkoministeri Elina Valtoselta maaliskuussa.Lue lisää: Tutkija: Macronin lausunto länsisotilaista Ukrainassa kertoo yhdestä isosta käänteestä – ”Äänenpainot ovat selvästi muuttuneet”

Lue lisää: Politico: Valtonen ei sulkisi pois länsi­joukkojen lähettämistä UkrainaanVenäjä on uhitellut länsimaita toistuvasti ydinaseilla. Esimerkiksi toukokuun alussa Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi Venäjän asevoimien ydinaseharjoituksen olevan vastaus länsimaiden edustajien puheisiin länsijoukkojen lähettämisestä Ukrainaan.

Lue lisää: Putinilta uusi ukaasi ydinaseisiin liittyen

Mikä olisi Venäjän reaktio, jos länsimaat Ukrainaan joukkoja lähettäisivät?

Zelenskyi: ei aselepoa Pariisin olympialaisten ajaksi

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010421668.htmlIS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa sekä siihen liittyviä tapahtumia Venäjällä.17.5.2024

Venäjä uusii ydinaseitaan – Asiantuntija huolestui yhdestä tiedosta

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/764c654e-4314-4f55-836c-c433de735c86

Venäjällä on ydinaseita enemmän kuin koko Natolla yhteensä.

Venäjän strategiset ohjusjoukot vaihtavat vanhoja ydinasejärjestelmiään uusiin, tiedottaa valtiollinen uutistoimisto Tass.

Mannertenväliset, ballistiset Topol-M-ohjukset korvataan uudemmalla RS-24 Jars -mallilla. Sen kantamaksi kerrotaan jopa 18 000 kilometriä ja räjähdystehoksi jopa 1 000 kilotonnia.

Osana modernisointitoimia jatketaan niin sanotun Saatana 2- eli Sarmat-ohjuksen testejä ja asetetaan hypersooninen Avangard-taistelukärki taisteluvalmiuteen. Ruotsin kokonaismaanpuolustuksen tutkimuslaitoksen tutkija Robert Dalsjö pitää tätä lännen kannalta huolestuttavampana uutisena kuin ohjusten uusimista.

– Tavallinen taistelukärki on kuin nuoli tai pallo, joka heitetään, mutta Avangard on kuin pieni lentokone, jota voi ohjailla. Se on vaikeampi ampua alas, Dalsjö kertoo Dagens Nyheter -lehdelle.

Venäjällä on ydinaseita enemmän kuin koko Natolla yhteensä. Dalsjön mukaan ydinaseet ovatkin ainoa ”kainalosauva”, jonka avulla Venäjän valta-asema pysyy pystyssä. Yhdysvaltojen puheet aiempaa kehittyneemmästä ohjuspuolustuksesta ovat tämän takia myrkkyä Venäjälle, hän arvioi.

– Sen kiertääkseen Venäjä on kehitellyt joukon enemmän tai vähemmän eksoottisia järjestelmiä, mukaan lukien Avangardin.

Dalsjö kertoo kuitenkin pitävänsä Venäjän ydinasepuheita pitkälti henkisenä pelotteluna.

Venäjän johtaja Vladimir Putin vierailee parhaillaan Kiinassa. Torstaina hän antoi yhdessä Kiinan johtajan Xi Jinpingin kanssa julkilausuman, jossa maat varoittavat ydinsodasta. Kiina-tutkija Sari Arho Havrénin mukaan tämä saattaa olla piikki Kiinalta Venäjälle, joka on toistuvasti uhitellut länttä ydinasemahdillaan.

Kiina on toistanut tätä systemaattisesti, ja on toistanut sen suhteessa Venäjään, että ydinaseita ei tule käyttää.

Natolta ”poikkeuksellinen ulostulo” – Voi iskeä Venäjää vastaan, uskoo sotatieteiden tohtori

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/natolta-poikkeuksellinen-ulostulo-voi-iskea-venajaa-vastaan-uskoo-sotatieteiden-tohtori/44b7211c-0efa-4853-84d8-7baa519c0fc1?ref=box:cd71&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_talent_ohjausboksi&_gl=1*tkqiwp*_ga*NDYxMzQ3MjE4LjE3MTU5MzI5ODk.*_ga_3L539PMN3X*MTcxNTkzNTg3MC40LjAuMTcxNTkzNTg3MC4wLjAuMA..Sotatieteiden tohtori, kansanedustaja Jarno Limnéll uskoo, että Naton keinovalikoimassa voi olla esimerkiksi kyberisku.

Valtaisa Nato-harjoitus Virossa – eversti heitti: ”Venäläiset toteavat, että voihan paska”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010431201.html

KAJA_KALLAS_NATO_SOTAHARJOITUS_1.PNG

Pääministeri Kallaksen mukaan puolustusliitto toimii nyt niin kuin virolaiset luulivat sen jo aiemmin toimivan. Virolaisten johtama 14 000 sotilaan Spring Storm on osa Naton suurta sotaharjoitussarjaa.

Spring Storm on osa Naton Steadfast Defender -harjoitussarjaa, johon osallistuu kevään aikana lähes 90 000 sotilasta kaikista jäsenmaista. Kyseessä on Naton suurin harjoitus vuosikymmeniin. Mutta Spring Stormissa on kyse nimenomaan Viron puolustamisen harjoittelusta.

Tänne ei kannata tulla, Viro ja sen liittolaiset ovat valmiina puolustautumaan. Pääministeri Kaja Kallas ja puolustusministeri Hanno Pevkur puhuivat kuin yhdestä suusta kuvaillessaan maan länsiosassa käynnissä olevan Spring Storm -sotaharjoituksen viestiä.

Enää ei Virosta kuulu varoittavia ääniä, joiden mukaan Venäjä jyrää pienet Baltian maat muutamassa päivässä tai korkeitaan viikoissa, jos Nato ei ryhdistäydy alueen puolustuksen valmistelussa.

– Suunnitelmat ovat nyt hyviä, ja asevoimamme ovat kertoneet minulle, että Nato toimii nyt siten kuin me luulimme sen toimivan jo silloin, kun emme vielä olleet edes Naton jäseniä, Kallas sanoi toimittajille keskiviikkona.

Kuvat todistavat: Useita Venäjän hävittäjiä tuhoutunut Krimillä väitetyssä ATACMS-iskussa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuvat-todistavat-useita-venajan-havittajia-tuhoutunut-krimilla-vaitetyssa-atacms-iskussa/8939746#gs.8xyw5q

Satelliittikuvat todistavat, että Krimin Sevastopolin kaupungin Belbekin sotilaslentokentällä on tuhoutunut kolme hävittäjää Ukrainan hyökkäysten seurauksena, CNN kirjoittaa.

Satelliittikuvat voi katsoa jutun alussa olevalta videolta.

16.5.2024

Asiantuntija: Tämä on Putinin tavoite Georgiassa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d09b5cdb-92b0-4851-b56d-ac37c834a1b1

Iltalehti esitti asiantuntijalle viisi avointa kysymystä Georgiaan liittyen

Georgian parlamentti hyväksyi tiistaina lakiehdotuksen, jonka mukaan Georgian ulkopuolelta saavien medioiden ja kansalaisjärjestöjen on rekisteröidyttävä ulkomaisten etujen ajajiksi.

Georgialaiset ovat protestoineet ankarasti ”venäläisenä lakina” tunnettua esitystä vastaan. Maan pääkaupunki Tbilisissä jopa sadat tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään.

Mielenosoittajat vastustavat maan valtapuolueen Georgialaisen unelman pyrkimystä ajaa maata kohti Venäjän vaikutuspiiriä.

GEORGIA_MIELENOSOITUS_1.PNG

Lue myös

Analyysi: Putinilla on uusi uhka etelässä

Mihin suuntaan Georgia on kääntymässä?

GEORGIA_SINIKUKKA_SAARI_1.PNG

Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Sinikukka Saari arvioi Iltalehdelle, että viimeistään lokakuun parlamenttivaaleissa ratkeaa, mihin suuntaan Georgia kääntyy.

Georgian valtapuolue Georgialainen unelma pyrkii uuden lain avulla suitsimaan aktiivista kansalaisyhteiskuntaa tarkoituksenaan ohjailla vaalitulosta mieleisekseen.

Miten Euroopan unionin kannattaisi toimia?

Saaren mukaan EU:n kannattaa jatkaa samaa linjaa kuin aiemminkin.

– EU:n tulee tehdä Georgialle selväksi, että mikäli maa haluaa lähentyä Euroopan unionin kanssa, se ei voi jatkaa nykyisellä linjallaan.

EU jyrähti heti keskiviikkona.

Se julkaisi julkilausuman, jonka mukaan lain hyväksyminen vaikuttaa kielteisesti Georgian EU-yhdentymiseen ja heikentää Georgian kansalaisyhteiskunnan ja riippumattoman median työtä.

Kehotamme Georgian viranomaisia vetämään lain pois, julkilausumassa kirjoitetaan.

Saaren mukaan näin luodaan painetta vallanpitäjien suuntaan, sillä suurin osa georgialaisista kannattaa länsi-integraatiota.

EU:n kannattaa hänen mielestään panostaa siihen, että syksyn vaalit ovat mahdollisimman vapaat, avoimet ja demokraattiset.

PUTIN HALUAA PITÄÄ GEORGIAN ETUPIIRISSÄÄN

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000010428902.html

15.5.2024

Putinin tuoliruletti on ansa – länttä viety "kuin pässiä narussa"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putinin-tuoliruletti-on-ansa-lantta-viety-kuin-passia-narussa/8938338#gs.9e7e00Länsi on mennyt presidentti Vladimir Putinin informaatiovaikuttamisen ja hybridisodankäynnin ansaan, katsoo sotahistorioitsija Lasse Laaksonen.

Laaksosen mukaan länsimaisissa arvioissa ja medioissa on keskitytty pyörittelemään aivan liikaa vääriä asioita. Huutava esimerkki tästä on sen pohdinta, onko entinen puolustusministeri Sergei Shoigu nyt ylennetty vai alennettu. Shoigu siirtyy turvallisuusneuvoston sihteeriksi.

Venäjä ja Putin vievät länttä vähän kuin pässiä narusta, Laaksonen toteaa.

Ukrainan joukot vetäytyneet Harkovan alueella

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ukrainan-joukot-vetaytyneet-harkovan-alueella/8938316#gs.9e4wzfUkraina on vetänyt joukkojaan useista kylistä Harkovan alueen itäosissa, kertoo maan armeija.

Joukot ovat armeijan mukaan vetäytyneet Vovtshanskin ja Lukjantsin asutuskeskusten läheltä parempiin asemiin tappioiden välttämiseksi.

Venäjä aloitti vajaa viikko sitten hyökkäyksen Harkovan alueella Itä-Ukrainassa ja on edennyt alueella vallaten useita kyliä.

Harkovan kaupunki ei kuitenkaan ole uhattuna.

FT: Ukrainan kohtaloa pelkäävä Euroopan maa näyttää keskisormea Putinille

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c6e692a4-a1fe-4ddd-b248-d9d4ad0a1dea

Ukrainan rajamaa tiivistää EU-yhteistyötä Venäjän varoituksista huolimatta.

Moldova ja Euroopan unioni aikovat syventää turvallisuusyhteistyötään ennennäkemättömälle tasolle.

Asiasta kertoo talouslehti Financial Times (FT), joka on nähnyt tulevaa ”turvallisuus- ja puolustuskumppanuutta” koskevan EU-asiakirjan. Lehden tietojen mukaan ehdotus on määrä hyväksyä ensi viikolla.

FT:n mukaan Moldova lisää jatkossa tiedustelutietojensa jakamista EU:lle ja osallistuu yhteisiin sotaharjoituksiin EU-maiden kanssa. Moldova tulee ottamaan osaa myös EU:n yhteisiin asehankintoihin.

Uhmaa Venäjää

URSULA_KIOVA.PNG

URSULA_MOLDOVA.PNG

Venäjän hyökättyä laajamittaisesti Ukrainaan Moldova on tiivistänyt suhteitaan länteen. Kesäkuussa 2022 Moldovasta tuli EU-jäsenehdokasmaa, ja viime joulukuussa EU ilmoitti aloittavansa jäsenyysneuvottelut sen kanssa.

Moldova uhmaa toimillaan Venäjää. Vladimir Putinin hallinto on varoittanut, että yhteistyön syventäminen lännen kanssa voi tehdä Moldovasta ”uuden Ukrainan”. Moldovan uskotaan joutuvan Putinin tähtäimeen varsinkin siinä tapauksessa, jos Venäjä voittaa sodan Ukrainassa.

Lue myös

Lavrov uhkaa Moldovaa Ukrainan kohtalolla: ”Seuraava uhri”

Lue myös

Rintama ei saa murtua – Asiantuntija: Jos Venäjä puhkaisee puolustuksen, seuraavaksi alkaa tapahtua Baltiassa ja Moldovassa

Venäjä väittää puolustavansa Moldovan venäläisväestöä ja syyttää presidentti Maia Sandun hallintoa natsismista. Moldovan Venäjä-mielinen separatistialue Transnistria on myös pyytänyt Venäjältä ”suojelua”.

Lue myös

Putin edistää pikkuhiljaa karmeaa suunnitelmaa – "Venäjän kannattaa vain odottaa rauhassa"

Entinen neuvostomaa Moldova sijaitsee Ukrainan ja Nato-maa Romanian välissä. Moldovan perustuslaissa linjataan ”pysyvästä puolueettomuudesta” ja suljetaan pois maan Nato-jäsenyys.

Viime lokakuussa Moldova julisti ensi kertaa Venäjän turvallisuusuhaksi.

ZAHAROVA_NALJAILI_1.PNG

Petteri Orpo taas Zaharovan hampaissa: ”Kaikki on mennyttä”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/abd6da49-36d8-4efd-a585-fcfaf6004beb

Orpon lausunnot Ukrainasta eivät miellytä Venäjän ulkoministeriön tiedottajaa.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova on jälleen pilkannut Suomen pääministeri Petteri Orpoa (kok).

Zaharova otti maalikseen Orpon maanantaina Tukholmassa antamat lausunnot Ukrainan tilanteesta.

Orpo tapasi Ruotsin pääkaupungissa muiden Pohjoismaiden pääministerit. Hän varoitti Ukrainan tilanteen olevan tällä hetkellä kriittinen ja vaati välittömiä toimia.

Zaharova tarttui Orpon sanoihin ja julkaisi Telegramissa viestin, jossa siteerasi pääministeriä ja liitti siihen katkelman neuvostokomediasta Briljanttikäsi. Videolla rikolliset valittavat epäonneaan ja parkuvat, että ”kaikki on mennyttä”.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Zaharova pilkkaa Orpoa.

Huhtikuussa EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin vieraillessa Orpon kanssa Suomen itärajalla Zaharova väitti, että puheet Venäjän rajalle masinoimasta hybridioperaatiosta ovat vain russofobiaa.

Itäraja on ollut kiinni viime syksystä alkaen Venäjän pyrittyä horjuttamaan Suomea rahtaamalla rajalle siirtolaisia.

Orpon Ukraina-puheista on kirjoitettu Venäjällä laajalti, ja myös Zaharovan ulostulo on nostettu esiin. Muun muassa televisiokanava 360 ja uutistoimisto Ria Novosti kertovat Orpon varoituksesta.

Kuiskutteleeko Putin georgialaispoliitikkojen korviin?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-kuiskutteleeko-putin-georgialaispoliitikkojen-korviin/8937292#gs.9e5b6f

Georgiaa yli kymmenen vuotta hallinnut Georgialainen unelma -valtapuolue esitteli niin sanotun agenttilain vuosi sitten. Sen mukaan yli viidenneksen rahoituksestaan saavien medioiden ja kansalaisjärjestöjen pitäisi jatkossa rekisteröityä ulkomaisen vaikutuksen agenteiksi.

Vuosi sitten kansan vastustus ja protestit saivat puolueen perääntymään. Tänä keväänä se otti lakiehdotuksen uudelleen käsittelyyn ja nyt laki on viime silausta vaille hyväksytty. Puolueen mukaan se lisää läpinäkyvyyttä ja vahvistaa maan suvereniteettia. Viikko toisensa jälkeen mieltään osoittavat kansalaiset ovat eri mieltä. Heitä on ollut kaduilla enemmän kuin kenties koskaan maan vuonna 1991 tapahtuneen itsenäistymisen jälkeen.

Lue myös: Tästä syystä georgialaiset vastustavat niin kiivaasti kiisteltyä lakiesitystä

14.5.2024

Putin nimitti Nikolai Patrushevin neuvonantajakseen

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010421668.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa sekä siihen liittyviä tapahtumia Venäjällä.

Ilta-Sanomat on seurannut Ukrainan sotaa alusta lähtien. Seuranta löytyy artikkelin lopusta. Aiemmat seurannat löytyvät linkeistä seurannan alapuolelta.

KUVA

https://images.jifo.co/4033566_1715581746769.png

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010421668.html

Zaharova pilaili pääministeri Petteri Orpon kustannuksella - "Pomo, kaikki on mennyttä, kaikki on mennyttä"

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova pilkkasi Suomen pääministerin Petteri Orpon (kok) puheita viestissä, jonka hän julkaisi Telegramissa maanantai-iltana. Orpo sanoi maanantaina Tukholmassa järjestetyssä Pohjoismaiden pääministerien tapaamisessa, että tilanne Ukrainan rintamalla on kriittinen ja että lisä­tuen saaminen on kiireellistä.

- Suomen pääministeri Petteri Orpo vaati länttä vahvistamaan vahvistamaan välittömästi sotilasapua Ukrainalle, koska uhka Kiovan häviöstä on nyt äärimmäisen suuri: "Tilanne Ukrainassa on kriittinen. Panoksena ei ole vain Ukrainan turvallisuus, vaan myös omamme. Meidän on toimittava välittömästi", Zaharova kirjoitti siteeraten Orpoa.

Zaharovan viestin varsinainen vitsi liittyy videoon, jonka hän julkaisi sen yhteydessä. Se on katkelma neuvostoliittolaisesta komediaelokuvasta Brilliantovaja ruka (Briljanttikäsi), jossa Mustanmeren-risteilylle lähtenyt tavallinen neuvostovirkamies sekaantuu erehdyksessä jalokiviä salakuljettavan kansainvälisen rikollisryhmän operaatioon.

Zaharovan julkaisemassa kohtauksessa elokuvan rosvot tuskailevat epäonneaan.

- Pomo, kaikki on mennyttä, kaikki on mennyttä, toinen heistä sanoo.

Putin toivoo uuden puolustus­ministerin hillitsevän kiusallista ilmiötä asevoimissa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010423083.htmlTähän Putin pyrkii nimittämällä Venäjän puolustusministeriksi miehen, joka ei ole sotilas.

Venäjän presidentti Vladimir Putin nimitti uudeksi puolustusministeriksi Andrei Belousovin. Belousovilla ei ole sotilastaustaa, eikä hän ole palvellut Venäjän asevoimissa.

Nimitysuutisen jälkeen Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov selitti, että Putin päätti nimittää puolustusministeriön johtoon siviilin, koska sen ”tulisi olla avoin innovaatioille ja edistyneille ideoille”.

Väistyvä puolustusministeri Sergei Shoigu ottaa roolin turvallisuusneuvoston johdossa, hänelläkään ei ollut sotilastaustaa.

Belousovin erikoisalaa on talous. Miksi Putin nimitti jälleen puolustusministeriksi miehen, joka ei ole sotilas? Turun yliopiston professori Kari Liuhto arvioi, että Putinin ykkösprioriteetti nimitykselle oli se, että hän pitää Belousovia luotettavana, mutta myös Belousovin talousosaaminen on voinut vaikuttaa päätökseen.

– Hän on näyttänyt talouskykynsä. Hän on ollut varatalousministeri, talousministeri ja pääministerin kanssa hoitanut talousasioita.

Venäjä on hyvin korruptoitunut maa ja Putin saattaa toivoa, että Belousovilla olisi riittävästi ymmärrystä pitää numeroita hieman edeltäjiään tarkemmin silmällä.

– Ehkä nimityksellä yritetään myös pelotella niitä, jotka varastavat valtion varoja. Oligarkit, jotka tuottavat räjähdysaineita, ovat rikastuneet huikeasti. Ehkä yritetään antaa viestiä, että nyt kannattaa varastaa vähän vähemmän.

Liuhto jatkaa, ettei Putinia juurikaan kiinnosta puolustusministeriensä sotilastausta, eikä Belousovin nimittämisellä tule olemaan vaikutusta rintaman tapahtumiin.

Ajatushautomo Institute for the Study of Warin laatimassa (ISW) analyysissa arvioitiin, että Venäjä haluaa Belousovin avulla saada sotateollisuutensa kuntoon ja valmistautuu pitkään konfliktiin jopa Naton kanssa.

– Varmaan Venäjä haluaa saada sotataloutensa toimimaan. Naton haastaminen dollareina ajateltuna, jos vertaamme puolustusbudjetteja Naton ja Venäjän välillä niin se on yksi kymmenesosa. Pitkä matka.

Liuhto jatkaa, että vaikka Natolla on enemmän rahaa, Naton sotateollisuus ei ole tarvittavassa valmiudessa. Rahaa ei mene riittävästi sotateollisuuteen ja sota­tarvikkeiden tuotantoon.

Putinin salainen suunnitelma

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010410713.html

Sotilasprofessori varoittaa vakavista riskeistä, joita venäläisten ostamiin kiinteistöihin Suomessa liittyy. Venäjä pystyisi ääritilanteissa hyödyntämään kansalaistensa kiinteistö­omistuksia. Sota-asiantuntija kertoo kylmäävän skenaarion Putinin salaisesta suunnitelmasta. Ovatko suomalaisten silmät auenneet liian myöhään?

Kommentti: Putin pitää hölmöjä jännityksessä – tästä on kyse Kremlin tuolileikissä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010423297.html

Olivatko ne potkut vai alennus – vaiko sittenkin ehkä ylennys? Vladimir Putinin määräämissä henkilövaihdoksissa mikään ei ole välttämättä sitä, miltä se ensin näyttää, Arja Paananen kirjoittaa.

13.5.2024

Pääkirjoitus: Vladimir Putinin hyökkäys­joukot etenevät Harkovan alueellaUkraina maksaa nyt verellään läntisen tuen viipymisestä

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000010420726.html

Huolestuttava rintamatilanne korostaa Venäjän päättäväisyyttä ja lännen päättämättömyyttä.

Venäjä käyttää nyt rintamalla hyväkseen valtaisaa ase- ja miesylivoimaansa ja Ukrainan vastaavaa alivoimaa – ja sitä, että Ukrainan länsimailta saama tuki on viime aikoina sekä hiipunut että viipynyt.

Venäjä lisää sillä välin painetta Harkovan alueella kenties painostaakseen Ukrainaa siirtämään joukkoja pitkän rintaman muilta lohkoilta – ja saadakseen tilaisuuden edetä Donetskin ja Luhanskin alueilla Itä-Ukrainassa.

Mitä Venäjä – tai sotahullu presidentti Vladimir Putin – hullulla sodallaan lopulta tavoittelevatkaan, osoittavat tapahtumat rintamalla kiistatta ainakin sen, että Venäjä ja Putin suhtautuvat sotaansa peräänantamattoman päättäväisesti.

Venäjä painaa päälle itsekin kärsimistään mittavista materiaali- ja miehistömenetyksistä välittämättä ja läntisten talouspakotteiden tappioista piittaamatta.

Propagandapuheiden perusteella Venäjä ei käy sotaa pelkästään Ukrainaa vastaan, vaan se sanoo torjuvansa Ukrainassa "lännen" Venäjään kohdistamaa potentiaalista uhkaa.

Ajatusta voi pitää vainoharhaisena ja hyökkäyssotaa paitsi laittomana myös järjettömänä, mutta joka tapauksessa toimet ovat päättäväisiä.

Samanveroista päättäväisyyttä osoittavat Ukrainan ponnistelut, mutta valitettavasti samaa ei voi sanoa Ukrainaa tukevista länsimaista tai varsinkaan EU-maista.

EU-maiden tukilupaukset ovat suuria mutta toimet tarpeisiin nähden hitaita ja heikkoja – siitä huolimatta, että EU-maihin kohdistuu heti Ukrainan jälkeen suurin Venäjän todellinen eikä vain potentiaalinen uhka.

EU-johtajat ovat tulkinneet Ukrainan käyvän Venäjän vastaista puolustussotaa koko Euroopan ja eurooppalaisen vapaan demokratian puolesta.

Tulkinta on oikea, mutta tähänastiset tukitoimet eivät vastaa tulkinnan vaatimuksia. Siksi EU-maiden on lisättävä tukeaan Ukrainalle sen varmistamiseksi, että sodan voittaa Ukraina eikä Venäjä.

EU-maiden omakin etu edellyttää, että Ukrainalle toimitetaan tukea niin paljon kuin tarpeen eikä vain niin kauan kuin tarpeen.

On parempi, että Ukraina karkottaa Venäjän valloitusjoukot matkoihinsa – ennen kuin EU-maat joutuvat tekemään entistä vaikeampia päätöksiä omien joukkojen lähettämisestä Ukrainan tueksi.

12.5.2024

Venäjän uusi suunnitelma ydinaseista avaruudessa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/venajan-uusi-suunnitelma-ydinaseista-avaruudessa/

Tämä on jatkokirjoitus ja kirjoitussarjan neljäs osa, jossa käsittelen hieman Venäjän tuoreimpia toimia avaruuden militarisoimiseksi. Edelliset kolme osaa kirjoitin syksyllä 2020. Enpä tuolloin pian neljä vuotta sitten uskonut, että pitäisi kirjoittaa vielä yksi kirjoitus siitä, että Venäjä kaiken muun lisäksi suunnittelisi vielä ydinaseiden sijoittamista avaruuteen.

Sarjan kolme aikaisempaa kirjoitusta ovat:

Nuo kirjoitukset ovat huolella laadittuja ja osittain melko yksityiskohtaisia. Ne on syytä käydä läpi, jos avaruuden militarisointiasia syvällisemmin kiinnostaa.

Mitä noissa kolmessa kirjoituksessa vuonna 2020 on käsitelty, ei ole Venäjältä päättynyt siihen. Venäjä nousi otsikoihin ympäri maailmaa myös vuonna 2021, kun se suoritti perinteisemmän satelliitin tuhoamistestin ampumalla alas yhden omista satelliiteista (esim. National Geographic 16.11.2021, BBC 16.11.2021, Интерфакс 16.11.2021 jne.).

Niin, ja pitäisi avaruuden militarisointiasia myös Suomessa todellakin kiinnostaa, kun elämme näitä levottomia aikoja ja kun satelliittituhoamisessa voidaan muutamassa minuutissa – jos ei nyt ihan sekunneissa – lamaannuttaa läntisenkin maailman koko digitaalinen toiminta hyvin pitkälle.

11.5.2024

Alexander Stubb: ”Kun Saksa aivastaa, Suomi alkaa yskiä” – Saksalaisia kiinnostivat presidentin arviot Itämerestä ja Ukraina-avusta

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/alexander-stubb-kun-saksa-aivastaa-suomi-alkaa-yskia-saksalaisia-kiinnostivat-presidentin-arviot-itameresta-ja-ukraina-avusta/f32e344b-a5e4-473c-a6eb-13649439dd1c

Presidentti Alexander Stubb tapasi keskiviikkona Saksan valtiojohtoa ja antoi vahvan tukensa Saksan roolille Ukrainan auttajana. Hänen näkemyksensä Itämeren turvallisuustilanteesta ja Venäjän toimista kiinnostivat.

KOMMENTTI

”Eihän tuossa Stubbin sanomisessa ole mitään ihmeellistä. Mutta kun Putin röyhtäisi niin Niinistöltä meni vetelet housuihinsa ja piti heti antaa puhelimitse neljännesvuosiraportti. Onneksi meillä on nyt aidosti länsimainen presidentti.

8.5.2024

JESSIKKA_ARO_1.PNG

Vladimir Putinin maailmansota on jo käynnissä – Näin senetenemistä kuvaa Jessikka Aro

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vladimir-putinin-maailmansota-on-jo-kaynnissa-nain-sen-etenemista-kuvaa-jessikka-aro/a72c9e15-02d7-4172-b401-6cbb3bd01674

Kuka muistaa enää, että Puolan presidentti kuoli Venäjän Smolenskissa vain 14 vuotta sitten? Voittajaksi tapauksesta on jäänyt elämään Venäjän tarina, joka lännessä on nielty sellaisenaan. Tietokirjailija Jessikka Aro on lähtenyt tarinan juurille ja paljastaa uudessa kirjassaan myös sen kautta maailmansodan, jota Putin jo käy.

KUVA

https://images.almatalent.fi/cx116,cy0,cw2771,ch2077,570x/https://assets.almatalent.fi/image/9590f4c3-c8b3-5a6c-94eb-1f35e04933c3

Kirjallaan Putinin trollit (Johnny Kniga, 2019) kansainvälistä arvostusta saanut Jessikka Aro jatkaa Venäjän hybridioperaatioiden paljastamista uudessa teoksessaan Putinin maailmansotaVenäjän salaiset operaatiot Lännen tuhoamiseksi (Johnny Kniga, 2024).

Tähän kirjaan Aro on tutkinut tarkemmin Venäjän hybridihyökkäystä Viroon vuonna 2007, Puolan presidentin surmannutta lentoturmaa Venäjän Smolenskissa vuonna 2010, Saksasta käsin toimivaa Venäjän propagandamediaa sekä Venäjän informaatio-operointia Afrikassa.Yleisradion entinen toimittaja, tätä nykyä ammattiliitto Tehyn viestintäjohtaja Aro pohjaa teoksensa muun lähdetyön lisäksi haastatteluihin, joihin hän on saanut kovia asiantuntijoilta meiltä ja maailmalta. Haastateltaviin kuuluvat esimerkiksi Viron entinen presidentti Toomas Hendrik Ilves, virolainen kansanedustaja Marko Mihkelson, Saksassa toimiva tutkija Susanne Spahn ja venäläisessä propagandatalossa työskennellyt Em Seikkanen.

Puolalainen katastrofi ja Venäjä

Ensimmäiset yli sata sivua käsittelee Puolaa yhä raastavaa Smolenskin lentoturmaa, ja sen lännessä läpi mennyttä venäläistä narratiivia puolalaisen lentäjän virheestä. Aro tuo tapauksesta esiin tärkeitä seikkoja, joihin kuuluu esimerkiksi se, että Putinin Venäjä ei ole antanut muiden käyttöön turmakoneen osia ja mustien laatikoiden nauhoituksia, eikä riippumatonta tutkimusta katastrofin syistä ole ylipäätään tehty.

LUE ARKISTOSTA

Puolan presidentti kuoli lento-onnettomuudessa - 96 uhria

Lentoturma: Mysteerimies ohjaamossa oli ilmavoimien komentaja - painostusta?

Mystinen lentoturma: Joku tuli ohjaamoon 16 minuuttia ennen putoamista

Puolan tragedia: Presidentin vanha uhkaus nousi esiin

Muun muassa Puolan presidentti Lech Kaczyńskin, Puolan ilmavoimien komentajan Andrzej Błasikin ja Puolan senaatin varapuheenjohtajan Krystyna Bochenekin tappanut tragedia Venäjän maaperällä tapahtui nelisen vuotta ennen kuin Venäjä Vladimir Putinin johdolla anasti Ukrainalta Krimin.

Krimin valtausta seurasi heinäkuussa 2014 se, että venäläinen Buk-ohjus pudotti matkustajalentokoneen korkealla Itä-Ukrainan ilmatilassa tappaen noin 300 henkilöä, joista vajaa 200 oli Alankomaista. MH17-tapauksen tapahtumaketju ja venäläinen osallisuus ovat jo selvillä toisin kuin Smolenskin tapauksessa.

Smolenskin katastrofin aikaan monet länsimaiden johtajat pyrkivät yleisesti vielä miellyttämään Venäjää, näin toimi tuolloin myös Puola pääministeri Donald Tuskin johdolla. Tietokirjailija Aro kertoo seikkaperäisesti tästä nyt irvokkaalta näyttävästä Smolensk-hyssyttelystä, jossa jopa Venäjän osallisuudella spekulointia pidettiin Puolassa vaarallisena.

Myöhemmin monet puolalaiset turmaa selvittäneet tahot ovat tulleet vakuuttuneiksi siitä, että kyseessä oli venäläisten operoima isku. On tullut ilmi, että vainajien jäänteitäkin häpäistiin Venäjällä.

”Smolenskin iskulla Venäjä halusi osoittaa maailmalle, kuinka paha gangsteri- ja terroristivaltio se on”, yksi Aron haastattelema puolalainen asiantuntija sanoo kirjassa.

Edellä mainitun suuntaisia näkemyksiä kirjassa esitellään runsaasti. Siinä olisi ollut kustannustoimittajalle editoinnin paikka, sillä lukija olisi vähemmästäkin ymmärtänyt, että kirjailijan viesti Smolenskin todellisesta syyllisestä on selvä.

8.5.2024

LÄNNEN VALTAKUNTA” ja VENÄJÄN IMPERIUMI

VENÄJÄN IMPERIUMI

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ven%C3%A4j%C3%A4n+imperiumi

HALUAAKO PUTININ VENÄJÄ 1700 LUVUN RAJAT RUS-IMPERIUMILLE?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010199355.html

KUVAT

https://is.mediadelivery.fi/img/468/7fbd08d11584104e43c7dc93bf4193a4.gif

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/VENAJA_GEENIT_1.jpg

LÄHI-HISTORIAA

VENÄJÄN IMPERIUMIN TUHOUTUMINEN

”JONKA KOHTALO ON SILLE MÄÄRÄÄVÄ

https://www.tapionajatukset.com/44557

KUVAT ja JUTUT

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=9c6b59696e202399&sca_upv=1&q=ven%C3%A4j%C3%A4n+imperiumi&uds=ADvngMgNG4qWEcyOv6mZ7d9R1NXizPZMVJjus87VanCvO6ftbN-b-J5MyNG7qMeX69lkY4bZe4ICAfRs9PzegqpW3ujI1nTUzX3rE0XQ_9_ZBp0xSWIUL74eFd2-umn710XXoA_kArHbXiwic54OXGWRuDV3MK1ksd-yogsrPEcmbM6Ng6mObgxrA-wWlQDuPwU9yaO9sKV4_OrOrNeBsFMU0subkXr1geVVA3KR2HFlFIpPviNlHAg&udm=2&prmd=ivbz&sa=X&ved=2ahUKEwju9fO4sviFAxW2BxAIHQ5wCKQQtKgLegQIDBAB&biw=1920&bih=927

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/EUROOPAN_IHMISRODUT_TUTKIMUS.jpg

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/KAZAKSTAN_2.jpg

6.5.2024

Lännen valtakunnan kohtalon ratkaisee nyt Venäjän Ukrainassa käymä valloitussota

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/lannen-valtakunnan-kohtalon-ratkaisee-nyt-venajan-ukrainassa-kayma-valloitussota/Rooman valtakunta – Imperium Romanum – oli vuosituhantinen laaja uljas imperiumi maailmassa, joka sekin tuhoutui.

Valtakunnilla on tapana ennemmin tai myöhemmin hajota ja tuhoutua. Jos ei sotaan, niin sitten sisältä päin pikkuhiljaa. Kyse on usein uudistumiskyvyttömyydestä maailman ympärillä muuttuessa.

Niin kävi myös Rooman valtakunnalle. Ensiksi jakautuminen Länsi-Roomaan ja Itä-Roomaan, lopulta Länsi-Rooman tuho. Historiantutkimus ei nimeä Rooman valtakunnan rappiolle ja tuholle yksittäistä syytä. Joka tapauksessa valtakunta hajosi sisältä päin pikkuhiljaa. Valtakuntaa ei vallattu ulkoa käsin.

Vastaavasti hajosi myös Neuvostoliitto. Sisältä päin, ei ulkopuolelta sodalla valloitettuna.Kyse on siitä, että länsi uskalletaan haastaa sotilaallisesti eikä länsi kykene enää muodostamaan vastaavaa ennakkopelotetta kuin aikaisemmin. Venäjä haastaa itäisessä Euroopassa, Pohjois-Korea haastaa Japaninmerellä, Kiina haastaa Etelä-Kiinan merellä, Iran ja Venäjä haastavat Lähi-idässä. Nyt Gazassa käytävä sota on osa tuota haastamista. Yhdysvalloilla ei ole enää oikein kykyä pitää edes liittolaisiaan kurissa, mistä osoituksena Israel.

Lännen pitäisi siis näyttää, onko silla vielä kyvykkyyttä voittaa sotia. Viime aikainen voittohistoria ei ole mitään mairitteleva ja menestyksekäs. Vaikka itse sota olisikin sodankäynnissä voitettu, ei siitä ole seurannut asioiden ratkaisuja. Nyt niin sota Ukrainassa kuin Gazassa ovat olleet kaikkea muuta kuin lännen näyttöä kyvykkyyksissä ratkaista asioita oikein.

Mikäli länsi häviää sodan Ukrainassa Venäjälle, on lännen asema pitkälti menetetty lopullisesti eikä länsi enää kykene siitä nousemaan. Kyse on taitekohdasta aallonharjalla ja suunta siitä voi olla vain alaspäin. Häviön jälkeen lännellä ei ole enää uskottavuutta. Kuka tuollaiseen toimijaan voi oikein luottaa, joka ei kykene viemään tekojaan lopulliseen tulokseen.

Ristiriita sanojen ja tekojen välillä on ollut lännessä aina suurta. Puhetta ja moralisointia on aina kovasti riittänyt, tekoja vähemmän. Pelkillä puheilla ei pitkälle parsita. Lännen puheet eivät ole enää pitkään muodostaneet ennakkopelotetta, vain teot ja lopputulos ratkaisevat.

BLOGISSA ON MIELENKIINTOINEN KOMMENTTI

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/lannen-valtakunnan-kohtalon-ratkaisee-nyt-venajan-ukrainassa-kayma-valloitussota/#comment-4136266

5.5.2024

VENÄJÄ ”ETSINTÄKUULUTTAA” IHMISIÄ, JOTKA PYRKIVÄT ESTÄMÄÄN VENÄJÄN TEKEMIÄ SOTARIKOKSIA , KUTEN SIVIILIEN MASSAMURHIA UKRAINASSA.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010357929.htmlALI-IHMISET (ALEMPIROTUISET RYSSÄT) ovat todellakin muinaisten MOSKOVAN valloittaneiden mongolien kaltaisia ali-ihmisiä!!

PELKÄSTÄÄN PUTININ PIENET TIHRUSILMÄT OSOITTAVAT YLI-SUKUPOLVIEN AJAN TAKAISEN GEENIPERIMMÄN ALEMPIROTUISUUDEN (verrattatuna esimerkiksi POHJOLAN VALKOISEEN ROTUUN!!)

TÄSSÄ TODISTEENA TEKEMÄNI METATUTKIMUS:

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/EUROOPAN_IHMISRODUT_TUTKIMUS.jpg

Venäjä onkin osa mongoli­valtakuntaa, letkautti Mongolian entinen presidentti Putinille

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010223772.html

Tsakhia Elbegdorj reagoi viestipalvelu X:ssä Venäjän presidentin tuoreeseen televisioesiintymiseen, jossa tämä sepitti tuttua tarinaansa Venäjän historiallisesta laajuudesta.

KUVAT

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/77428c359575fa2652e9b62818043d2c.jpg.webp

https://pbs.twimg.com/media/GGF4MqSbAAAMROu?format=jpg&name=360x360

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/30a8caed45a3847e2dae48de6579376b.jpg.webp

Jos historiallisilla valtiokartoilla lähdetään hakemaan oikeutusta nykyisten valtakuntien laajentamiselle, Mongolialla on Venäjän presidentille Vladimir Putinille huonoja uutisia: Venäjä onkin oikeastaan osa Mongoliaa.

KOMMENTIT

Putinilla on mongolin kasvonpiirteet (LUE viimeinen tallentamani kommentti!! NUMERO 3)

Jos käytetään putinilaista logiikkaa, Mongolian entisen presidentin nälvimisellä on vankka totuuspohja. Mongolihallitsija Tšingis-kaani laajensi valtapiiriään voimakkaasti 1200-luvun alussa, ja vuosisadan lopulla hänen seuraajansa ulottivat mongolivaltakunnan itäisestä Euroopasta Tyynellemerelle.

Mongolit valtasivat siis suuria osia nykyisen Venäjän alueesta, ja vain harva seutu säästyi pelättyjen mongolisoturien väkivaltaiselta ryöstövimmalta.

Elbegdorjin päivitystä voi pitää osuvana piikkinä Putinille, jolle historian vääntely on olennainen työkalu Venäjän sotapolitiikassa.

Seija Aniharva

14.2. 7:58

Mongolian entiselle presidentille, Tsakhia Elbegdorjille, iso kiitos Putinin typerien ajatusten torpedoimisesta oikealla historiallisella tiedolla.
Nauratti heti aamutuimaan.

Marko Bessonoff

14.2. 8:36

Alkaa olla Putinille kiusallista. Vastahan pari kuukautta sitten Tadzhikistanin presidentti alkoi vaatia Putinilta kunnioitusta keski-Aasian maita kohtaan, pyytämättä ja yllättäen, livenä. Hankalaa tyypille, joka on pitänyt (myös) keski-Aasiaa itsestään selvästi itselleen kuuluvana alueena. Tätä on muuten katsottu Youtubessa aika monta miljoonaa kertaa.

Ja nyt sitten Putin on suorastaan hassuttelevan vitsin kohteena. Ei voi olla hyväksi niin herkkähipiäisen tyypin itsetunnolle. Hyvä niin.

On ihan asiallista, että Putinin harhaiseen uhitteluun reagoidaan muuten kuin kauhistelemalla. Myös HS:n kommenteissa näkee säännöllisesti sitäkin, että Putinia ja Venäjää pitäisi kuunnella ja ymmärtää. Eli alistua. Juu ei. Näin on parempi.

Ja mitä noihin Putinin sepustuksiin tulee, niissä on yhtä paljon järkeä kuin siinä, jos alkaisin puhua itsestäni kolmannessa persoonassa Keisarina, ja vaatia puolta maailmaa itselleni. Koska onhan se nyt tiedossa, että Bessonian imperiumi hallitsi maailmaa tuhansia vuosia. Todisteet? No kun mä sanon!!!!

timo savinen

14.2. 10:36

Seija Aniharva: Mongolian entiselle presidentille, Tsakhia Elbegdorjille, iso kiitos Putinin typerien ajatusten torpedoimisesta oikealla historiallisella tiedolla.

Omaahan Putinkin mongolin kasvonpiirteet. Siellä jurttien maassa hänenkin esi-isänsä ovat. Ennen mongoleja Pohjolan viikingit miehittivät nyky Venäjän länsiosia ja perustivat Kiovan. Viikinkien jälkeläisten komeita piirteitä ei Putinissa näy.

KUVAT JA JUTUT

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=d497ec08d6a1353d&q=ven%C3%A4j%C3%A4n+etniset+ryhm%C3%A4t+mongolit&uds=ADvngMj3w8HS8EBNkGbNHQjAWXe_8ZjjI3CWbnsJ902bmSSQOBD8Dih9CsWZZhLTKUiyZPCKQughPjaE0vWVrPnQYELL_PcQ6KubcWyiFElXK8HtKEyBKwDk47u0tDNuflK3QUlNJmx2kPD4GT-mxN3wiTo8dMYlVO92LCO69nAnj7GILlCoNZ_fFQdqA0bsZidybsqqYW_xmPyc0jut3dfLRDzorO9be2T07jaLY_kJuctRydfps2Z_91HcLgFF3EjsqJ73tX2z&udm=2&prmd=ivbz&sa=X&ved=2ahUKEwjGvZD0iPmFAxVeGxAIHWN6BuUQtKgLegQICRAB&biw=1920&bih=927&dpr=1

Tietovuoto Kremlistä: Tällaisia suunnitelmia Putinilla on Viron, Latvian ja Liettuan varalle

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f0a2dc8b-23ea-4dd9-9a4a-1a1768377f49

Yhdysvaltain entisen apulaisulkoministeri Dan Friedin mukaan ilman Baltian Nato-jäsenyyttä Venäjä olisi jo hyökännyt.

TÄÄLLÄ LISÄÄ ETNISISTÄ RYHMISTÄ

Pohjois-Euroopan Väestöjen Geenisukulaisuus

https://www.tapionajatukset.com/158

https://www.tapionajatukset.com/159

https://www.tapionajatukset.com/160

SUOMEN VÄESTÖN GENEETTINEN AINUTLAATUISUUS EUROOPASSA

Nature-tutkimus ei ole yllättävä, suomalaisten ”eriytyneet” geenit on tunnettu jo aikaisemmin:

KUVAT

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/GEENIT_FIN_EST_SWE.png

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/fi.geenit_022.jpg

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/0.aa_kuva_3.jpg

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/blondin_geeni.jpg

TÄÄLLÄ LISÄÄ JUTTUJA

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=euroopan+ihmisrodut#ip=1

KUVIA JA JUTTUJA

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=dd1ffd98a4eb7379&q=euroopan+ihmisrodut&uds=ADvngMgNG4qWEcyOv6mZ7d9R1NXi6XxzFLlM9c0eJi9654p8F031Bln4g95xPy_WGn-z2cshKlRJuPbbcpsuI017YpdZK1kknT-hpQhmjZp_CMpAzFUgUNbG_nQTHCeHS2XFbtHUQn5uY6TcdboB_dp9xQOpxjb1CPzVYCiLAb_FAzC4JD-jdYhb3I4cwG34srDP8GO5ZYV-qNLZpmcvpMjD9m34IA9-_zarqlkSmuENxETKRvxsb2c&udm=2&prmd=ivbz&sa=X&ved=2ahUKEwizsZz0gvuFAxXxHxAIHX2uDjkQtKgLegQIDBAB&biw=1920&bih=927

RYSSÄT OVAT ESIMERKIKSI SAASTUTTANEET OSAN ITÄ-SUOMEN VÄESTÖSTÄ HYÖKKÄYKSILLÄÄN JA VAELLUKSILLAAN VUOSISATOJEN AIKANA.

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/VENAJA_GEENIT_1.jpg

https://is.mediadelivery.fi/img/468/7fbd08d11584104e43c7dc93bf4193a4.gif

YLLÄ OLEVA osoittaa, että ALI-IHMISET (ALEMPIROTUISET RYSSÄT) ovat todellakin muinaisten MOSKOVAN valloittaneiden mongolien kaltaisia ali-ihmisiä!!

MONGOLIAN_IMPERIUMI.PNG

Zaharova: Näin Venäjä vastaa Baltian maiden ”vihamieliseen linjaan”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010357929.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa sekä siihen liittyviä tapahtumia Venäjällä.

Baltian maiden "vihamielinen linja" on johtanut siihen, että maat ovat katkaisseet suurimman osan suhteistaan Venäjään, Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi sunnuntaina julkaistuissa kommenteissaan. Samalla ulkoministeriö varoitti, että Moskova aikoo vastata Baltian maiden toimiin.

"Vilnan, Riian ja Tallinnan avoimen vihamielisen linjan vuoksi kaikki valtioiden väliset siteet Venäjään on katkaistu", Zaharova sanoi valtion uutistoimisto RIA:lle.

Hän lisäsi, että Moskova jatkaa diplomaattisia vaikuttamistoimia Baltian maissa.

Viro syytti viime viikolla Venäjää GPS-häirinnästä. Baltian maat ovat niiden maiden joukossa, jotka ovat "syvästi huolissaan" Venäjän vakoilutoimista, Nato kertoi viime viikolla.

Zaharova kertoi RIA:lle, että Moskova vastaa Latvian, Liettuan ja Viron vihamielisiin toimiin. Hän ei tarkentanut, mihin Baltian maiden toimenpiteisiin hän viittasi.

"Vastaamme myös Baltian maiden vihamielisiin toimiin epäsymmetrisillä toimenpiteillä, ensisijaisesti talouden ja kauttakulun aloilla", hän sanoi.

Venäjän poliisi laittoi helmikuussa Viron pääministerin Kaja Kallasin, Liettuan kulttuuriministerin ja Latvian edellisen parlamentin jäsenet etsintäkuulutettujen listalle neuvostoaikaisten muistomerkkien tuhoamisesta.

Venäjä etsintäkuulutti Zelenskyin

Venäjä on käynnistänyt rikostutkinnan Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyiä vastaan ja etsintäkuuluttanut hänet, Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass kertoi lauantaina maan sisäministeriön tietokantaan viitaten.

Venäjä on antanut Ukrainan sodan aikana pidätysmääräyksen useista ukrainalaisista ja eurooppalaisista poliitikoista. Helmikuussa listalle päätyivät Viron pääministeri Kaja Kallas, Liettuan kulttuuriministeri ja Latvian edellisen parlamentin jäsenet. Syyksi annettiin neuvostoaikaisten monumenttien tuhoaminen.

Venäjä on etsintäkuuluttanut myös Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) syyttäjän, joka valmisteli viime vuonna presidentti Vladimir Putinin sotarikossyytteet.