Share |

ISKUSTA TAPIOLAN OTSOON

______________________________

Tie Elannon Iskusta Tapiolan Otsoon kävi kahden eri seuran kautta: Työväen Mailapojat (TMP, ”Tempo”) ja IF Helsinge-Atlas (Atlas). Iskulla ei ollut joukkuetta mestaruussarjassa, joten juniorivuosia seuranneen ”pelailun” ja taukojen (nelisen kuukautta kartoitushommia eri paikkakunnilla useana vuonna, yksi koko vuosi FIN armeijassa) jälkeen oli palattava tehokkaaseen harjoitteluun ja kovien otteluiden pariin.

Kehityskäyrä painui tietysti laskuun tehottoman harjoittelun aikana (KUVA #1, jakso B, 6 vuotta).

KUVA #1. Vaaka-akselilla on IKÄ (11-37 vuotta) ja parhaat tulokset: juniori-SM-kulta (17 v), MK SM-pronssi (31 v) ja IK-35 SM-kulta (36 v) sekä maaottelu-edustukset (MO). Pystyakselilla on sijoitus ranking-listalla (vihreä), mestariluokassa (sininen) ja sijoitus kauden aikana mestaruussarjassa (punainen) ottelusuhteen perusteella.

Jaksot (A-E) kuvaavat harjoitteluni tehokkuutta tai tehottomuutta (ja taukoja) kyseisinä ajanjaksoina. A tehokasta treeniä Elannon Iskun salilla. B. Pelailua, tehotonta treeniä ja taukoja (armeija ja kartoitushommat maastossa eri paikkakunnilla useana vuonna). C. Tehokas treeni alkaa uudelleen Olympiastadionin tiloissa. D. Erittäin tehokasta treeniä Stadikalla ja Rusalla. E. Tehokas treeni (jalkatyö- ja kuvioharjoitukset sekä säännöllisyys) loppuu (pelailua ja valmennusta pari kertaa viikossa) siis jakso alkoi 32-vuotiaana. Jaksolla E myös muutaman viikon erittäin tehokkaita painopiste-treenejä tiettyihin peleihin (esim. mestaruussarja, TUL:n mestaruuskilpailut ja ikämiehenä myös SM-kisat) toivat ihan kivoja tuloksia (katso esim. tästä).

00_ab.jpg

 

Tehottoman ja olemattoman harjoittelun aika (jakso B) sekä siitä uudelleen tehokkaalla treenillä kehittyminen (jakso C) kesti kymmenkunta vuotta (ikävuodet 17-27)! Tätä kuvaa hyvin Hesarin urheilusivujen uutisointi: Kun olin ollut otsikoissa 17-vuotiaana (juniori SM-kulta), seuraavan kerran lehdet huomioivat minut vasta 27-vuotiaana TMP:n mestaruussarjan uutisoinnissa!

00_ac.jpg

00_ad.jpg

Urheilu oli siihen aikaan poliitikkojen temmellyskenttä, riitautuneet demarit olivat perustaneet TUL:stä irtautuneen keskusjärjestön, Työväen Urheiluseurojen Keskusliiton (TUK). Juniori-SM:n voittaessani olin Elannon Iskussa ja TUL:n pelaaja, mutta nyt ”tempolaisena” olinkin TUK:ssa ja sen mestaruuskilpailuissa:

00_ae.jpg

 

Ja hupsista! TMP:n pudottua mestiksestä, olinkin yks kaks Atlaksen pelaaja (en siis TUL:ssä tai TUK:ssa).

No, siitäkin löytyi pari lehtileikettä:

00_af.jpg

00_ag.jpg

 

Myös Atlas putosi ja palasin juurilleni TUL:ään, tällä kerralla Tapiolan Otsoon.

00_ah.jpg

00_ai.jpg

00_aj.jpg

00_ak.jpg

KUVAT (alla)

Sulkista ja lenkkeilyä, kesä-treeniä Helsingin Pukinmäessä ja maaottelumatka Viroon.

00_al.jpg

00_am.jpg

00_an.jpg

 

Takaisin sivulle Elannon Isku.

Siirry eteenpäin Tapiolan Otsoon.