Share |

Ilmastotalkoot  (ja muutakin ilmastonmuutokseen liittyvää)

________________________________________________________________________________

UUSIN ILMASTOSIVUNI: Ilmastonmuutos: Järki vai uskonto.

http://www.tapionajatukset.com/148

-----------------------------------------------------------

ILMASTOUSKONTO SUOMESSA

KUVA.  Viherväen ”Sadetanssi”  (ylempi kuva) uskon vahvistamiseksi  (vuodelta 2007). Alemmassa kuvassa (kolmisen vuotta myöhemmin) Helsingin Flemarilla (entisellä kotikadullani) ”vanhan hyvän ajan” talvet ovat palanneet, kertoen omaa tarinaansa maamme ”ilmaston lämpenemisestä.”

lumet_tuli.jpg

---------------------------------------------------------------

VUOSI 2010

http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/3/16/never-mind.html

http://www.ilmastotalkoot.fi/

http://www.ilmastotalkoot.fi/kampanja5/

Maailmassa järjestetään paljon turhia seminaareja, joissa ihmiset esittelevät tylsillä kalvoilla tavallisia asioita. Tämä seminaari ei ole yksi niistä. Huippuseminaari Bio Rexissä 19.3.2010 klo 13-17

Never Mind the Copenhagen -seminaarissa lavalle nousee inspiroituneita ihmisiä, jotka tekevät vähähiilistä bisnestä ja joilla on siitä painavaa sanottavaa. Nyt ei näperrellä eikä viilata päästövähennyksiä, vaan osoitetaan, että vähähiilisen yhteiskunnan rakentaminen on liiketoiminnan suurin mahdollisuus juuri nyt. Kööpenhaminan ilmastokokouksessa ei saatu sovittua päästövähennyksistä, joten tehkäämme maailmasta vähähiilinen liiketoiminnan johdolla.

http://www.ilmastotalkoot.fi/valtakunnallinen-kauppakeskuskiertue-houkuttelee-vahahiiliseen-arkeen/

________________________________________________________________________________

VUOSI 2009

ILMASTO?  Ilmakehän hiilidioksidi pitoisuudet ovat jatkuvasti nousseet, mutta globaalien lämpötilojen nousu on hidastunut/keskeytynyt/pysähtynyt tällä vuosikymmenellä.

http://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2009/10/world_climate_widget_full3.png

CLIMATE? CO2 levels rise, but global temperatures not. Global warming has slowed/stopped during this decade.

UUSIN (2010) sivu täällä.

_____________________________________________________________________________________________

VUOSI 2008

Pieni mielenosoitus:

http://www.ilkka.fi/teemat/teematarticle.jsp?article=359549&category=48

ESITTELY: Olen filosofian tohtori Tapio Simonen, tohtorintutkinto Helsingin yliopistossa (väitöskirja orgaanisesta kemiasta), sitä edeltävien lisensiaatti- ja fil.kand. tutkintojen aineyhdistelmä kemia, fysiikka ja geologia (ja pakollinen matematiikka). Yksityiskohtaisempi esittely täällä (sivun 2. osio) ja tässä (heti pingislinkkien jälkeen). Väitöskirjani valmistumisen jälkeen olen toiminut Helsingin yliopistossa assistenttina (tutkimustyö ja opetus) sekä myöhemmin kemian opettajana Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Tutkimustyön ja opetuksen painopistealueet: orgaanisen kemian analytiikka (infrapuna-, ultravioletti ja näkyvän alueen spektroskopia sekä ydinmagneettisen resonanssin spektroskopia), laboratorioiden työturvallisuus ja orgaanisten yhdisteiden ympäristökemia ja yleinen ympäristötieto sekä kemiallisten aineiden terveys- ja ympäristövaikutukset (alleviivasin viimeksi mainitun, koska olen aina pitänyt tärkeimpänä ihmisen terveyden suojelemista kemiallisilta haittatekijöiltä).

Sivustollani on ollut mukavasti vierailijoita: yksittäisiä käyntejä yli 60 000 ja sivulatauksia noin 100 000.

Ilmastonmuutosta ja energiantuotantoa käsittelevät sivuni:

Ilmastonmuutos. Mitä pitäisi tehdä?          Ilmastonmuutos ja ydinvoima.

Ydinvoima vs. muut energiamuodot 6-0.    Bioenergian harhakuva.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kirjoituksia ja uutisia

Asiallinen kirjoitus Satakunnan Kansassa (SK:n entinen päätoimittaja Erkki Teikari 19.2.08):
 

Lamppujen vaihtajilla ylivoimainen urakka. EU:n kolmen prosentin talkoot viilentävät kovin vähän.

EU:n ilmastotalkoot eli 20-20-20-julistus on se, että hiilidioksidipäästöjä vähennetään 20%, energiasta tuotetaan 20% uusiutuvista lähteistä ja tavoite on vuodessa 2020. Tällä ohjelmalla maapallon päästöt vähenisivät 2.8 prosenttia tavoite vuoteen mennessä (katso kirjoituksestani
Kiinan kauhuskenaario: vuonna 2030 Kiinan päästöt on arvioitu yhtä suuriksi kuin maailman päästöt tänä päivänä!). Kiina ja Intia ovat ilmoittaneet, ettei niitä kiinnosta ilmastotalkoot. Kasvavilla talouksilla on houkutus noukkia hyöty Euroopan tuotteita kallistavista talkoista. Myös Etelä-Afrikka tarvitsee lisää energiaa tuotantoon ja elintason nostamiseen. Molemmat tarpeet johtavat päästöjen lisääntymiseen (hiiltä on omasta takaa, myös uraania ydinvoiman lisäämiseen).
EU:n kolmen prosentin (yrityksiä kuristava ja kansalaisia syyllistävä) päästöjen vähentämistarve (HUOM: vasta suunnitelma tai juhlapuhe!) on yhtä tyhjän kanssa maapallon lisääntyvien päästöjen
virrassa.

Entä sitten Suomi? Maamme päästöt EU:n kokonaispäästöistä ovat vaivaiset 0.3 prosenttia! Meidän pitäisi kuitenkin nostaa uusiutuvien energialähteiden osuus 38 prosenttiin, vaikka jo nyt ne ovat EU:n huippuluokkaa 30% (no, EU:n mallioppilas polttaa vaikka kaikki metsänsä, jos herrat Brysselissä niin haluavat, perkele! Oma kommentti, EI siis SK:ssa). Tämä ja muut typerät toimet merkitsevät sitä, että puu ja energia (sähkölaskut jopa tuplaantuvat!) kallistuvat, samoin bensavero (ja tietysti bensan hinta) nousee pilviin (vain optioita nostavia Fortumin johtajia hymyilyttää, Oma kommentti, EI siis SK:ssa). Ydinvoimalla saisimme tietysti kohtuuhintaista
sähköä, mutta mitä ”herrat” poliitikot ovat tehneet: Matti Vanhanen esti
1992 ponnellaan viidennen ydinvoimalan rakentamisen vuosikymmeneksi. Ilman tätä viivytystä päästömme olisivat noin 10% vähäisempiä! ”Kuinka kallis se hurmos sähköstä riippuvaiselle kansalle onkaan ollut”?  Toinen ”superministeri” Mauri Pekkarinen ”tietää” että yksi uusi ydinvoimala Suomeen riittää. LOL (Oma kommentti, EI siis SK:n). Teollisuus (joka tietysti tietää tarpeensa) puhuu jo kahdesta tai kolmesta uudesta reaktorista (jotka se kustantaisi itse). ”Onko Keskustapuolue taas
tekemässä ydinvoimavanhaset”?

Lohduton loppukommentti SK:n ansiokkaassa kirjoituksessa: ”Kilpajuoksu on loputon. Energian kulutuksen ja kasvihuonepäästöjen arvioidaan kasvavan 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä
(Yliopisto-lehti 10/07)”.

Tasavallan Presidentin lausunnot valtiovierailulla Indonesiassa (SK ja HS 19.2.2008).

”Olen aivan varma, että voimme kaikki vaikuttaa planeettamme pelastamiseksi”. Näin hehkutti presidentti Tarja Halonen Suomen ja Indonesian yhteisesti allekirjoittamasta julistuksesta. LOL. ”Olen varma, että he (Kiina ja Intia) tulevat mukaan, kun he näkevät, että me kaikki (miten
herttaista, Oma kommentti) olemme uhreja,
ellemme löydä yhteistyötä”. ROTFL. Niinpä niin, ei ole laissa kielletty olla tietämätön ja naiivi ”maailman pelastaja”, Al Gore sentään kerää rahaa ja pokkaa Nobelin! Nobel-palkinto kuuluisi myös Martti Ahtisaarelle. Mutta se onkin jo eri juttu.

________________________________________________________________________________________ 

Välillä "pakollista" tiedettä ja ulkomaan uutisia:

Ilmastonmuutos, IPCC ja skeptisyys.    Tammikuu 2008 kylmin sitten helmikuun 1994 (tämäkin tiimi on saanut saman tuloksen kuin GISS).   Ulkomaan uutisia (ympäristö ja ilmastonmuutos).

Jos olet kiinnostunut uusimmista mittauksista (jotka kertovat lämpenemisen pysähtyneen) mene tänne.

Jos olet kovasti kiinnostunut tieteestä, aloita jo täältä (climate change news). 

NASA: Globaalisti kylmin talvi 14 vuoteen. KATSO osiosta (alla) HIILIDIOKSIDIN ROOLI? 

________________________________________________________________________________________ 

ILMASTOTALKOOT: Tarvitaanko niitä Suomessa?

Talkoot ovat perinteisesti vapaaehtoista toimintaa, joihin EI voida pakottaa. Totalitarismissa (kuten entisen NL:n kommunismi tai natsiajan fasismi) yhden "totuuden" varjolla ihmisiä voidaan kurjistaa (tätä mieltä on ainakin Tsekin Tasavallan presidentti Vaclav Klaus). Jos lähtisimme (näihin vapaaehtoisiin talkoisiin, joihin demokratiassa kansalaisia ei voida pakottaa), onnistuisimme ehkä pudottamaan maapallon keskilämpötilaa 0.001 astetta (hyvä Suomi!).

Täällä lisää ns.ilmastonmuutoksesta.

________________________________________________________________________________________ 

TÄLLÄ HETKELLÄ EMME TIEDÄ:

1. Onko Kiinan hiilidioksidipäästöt v. 2030 yhtä suuret kuin koko maailman päästöt tänä päivänä. Kiinassa kytketään sähköverkkoon joka viikko kaksi uutta hiilivoimalaa!
2. Miten vaikuttaa Intian kasvava autojen valmistus, myynti ja käyttö. Viime vuonna valmistui puolitoista miljoonaa, tavoite on kolme miljoonaa vuodessa! Katumaastureiden osuus oli suurin. JOTEN: on täysin asiatonta syyllistää suomalaisia autoilijoita! Nostaa bensaveroa (ja bensan hintaa)”ilmastonsuojelun” varjolla tai tehdä muita kansalaisia kurjistavia päätöksiä ”ilmastotalkoisiin” vedoten. Olisi kiva jos joku joskus laskisi (mitä miljoonas/miljardisosia) tämä ”viilentäisi” maapallon keskilämpötilaa.
3. Miten vaikuttaa Etelä-Afrikan tuottavuuden lisäämiseen ja elintason nostamiseen tähtäävä energiastrategia (hiiltä on omasta takaa, onneksi myös uraania ydinvoiman lisäämiseen).
4. Miten vaikuttaa kaikkien kehitysmaiden yhteiset energian ja hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävät toimet.
5. Emme tiedä Yhdysvaltojen ja Venäjän roolia näissä ”globaaleissa talkoissa”.
6. Toteutuuko arvioitu skenaario siitä, että koko maailman päästöt ovat 50% nykyistä suurempia vuonna 2030.  (Päästö listaa voisi tietysti jatkaa loputtomiin, tässä kuitenkin oleellisimmat)

7. Emme tiedä, jatkuuko nyt todettu lämpenemisen pysähtyminen (vuonna 2007, kaikkien tiimien paitsi IPCC:n käyttämän GISS:in, pintalämpö- ja satelliittimittaukset, katso täältä).
8. Emme tiedä, tapahtuuko jopa viilenemistä. Tammikuu 2008 oli kaikkien mittaustulostensa julkaisseiden tiimien mukaan kylmin sitten 1995/1994; NASA:n aurinkotutkimuksen fyysikot,venäläiset tiedemiehet ja säätieteilijät ovat ennustelleet kylmenevää (La Nina-ilmiön johdosta).
9. Emme tiedä, kuinka suuri osuus hiilidioksidilla on viime vuosisadan maailmanlaajuiseen keskimääräiseen lämpenemiseen (emme, vaikka IPCC niin yrittää todistella toisinajattelevia tiedemiehiä syyllistäen ja halventaen).
10. Emme tiedä, kuinka suuri osuus ilmaston muutoksiin on luonnollisilla tekijöillä (tiedämme toki, että auringon aktiviteetilla on suuri vaikutus). Katso taas täältä, sivun lopussa! (Spekulointia voisi jatkaa loputtomiin, tässä kuitenkin hiukan asian tieteellisestä puolesta).

________________________________________________________________________________________ 

Mielenkiintoista spekulointia täällä: Kun ajatellaan elämäntapaa eri maissa, havaitaan kuinka vaikeaa on saavuttaa poliittisissa keskusteluissa julistettuja päästörajoituksia. IPCC:n, eri maiden potiitikkojen ja ilmastonmuutoksesta rummuttavan (tietämättömän ja arvostelukyvyttömän) median "tavoitemaita" ovat näköjään Haiti ja Somalia. Hyvästi lämmin suihku ja muut mukavuudet!  

_______________________________________________________________________________________ 

ILMASTOVOUHOTUS 

On järkyttävää, että ilmastonmuutoksesta meuhkaavat, vouhottavat, pelottelevat, syyllistävät ne, jotka asiasta kaikkein vähiten tietävät tai ymmärtävät (lähinnä poliitikot ja media). Tämä ei ole tietoyhteiskuntaa, vaan totalitarismia. Tämän uudentyyppisen totalitarismin eli ilmastonsuojelun ja"ilmastotalkoiden" varjoon on jäänyt ihmisen, ympäristön ja luonnon suojeleminen. Ihmisiä pelotellaan ("ilmastonmuutoksen" varjolla), kuten Vuotoksen ja Kollajan alueen ihmisiä (taas kerran) altaiden rakentamisella (Mauri Pekkarinen). Medialle vinkki: ilmastonmuutos ja alueelliset sääilmiöt ja vaihtuvat säät ovat kaksi eri asiaa. "Ilmastonmuutos" tarkoittaa maailmanlaajuisten (globaalien) keskiarvoisten lämpötilojen (ja erityisesti anomalioiden ja trendien) mittaamista (eri tiimien pinta- ja satelliittitiedot) ja julkaisemista kuukausittain, vuosittain ja pitemmin ajanjaksoin. Tällä hetkellä lämpötilan nousu on pysähtynyt (kaikkien muiden tiimien mittausten mukaan, paitsi IPCC:n käyttämän tiimin, ja tätä viimeksi mainittua se käyttää propagandassaan "skeptikoille puhuessaan"!). Sääilmiöt ja alueelliset säätilat taas johtuvat suursäätiloissa havaittavista korkealla liikkuvista ilmavirtauksista, sateita tuovien tuulien suunnasta, ilmanpaine-eroista yms. Suomessa on näistä syistä lauha talvi, mutta esim. Kiina on koko alkuvuoden saanut kärsiä ankarista lumimyrskyistä. Media ei edes ymmärrä, että ns.ilmastonmuutos (climate change) on eri asia kuin vallitseva säätila (weather) ja sen vaihtelut. Ymmärrän kyllä, että on trendikästä puhua ja kirjoittaa "mitä kaikkea pahaa se ilmastonmuutos" on saanut taas aikaan, pitäisi kuitenkin (mediallakin) olla ripaus realismia ja pyrkimystä asiallisen tiedon jakamiseen (ehkä turha toivomus). Terve tasapaino ilmastoasioiden sekä ihmisen (terveyden), ympäristön ja luonnon suojelun välillä pitäisi säilyttää, ei ole olemassa yhtä ja vain yhtä totuutta.

Helsingin Sanomat jatkaa vouhotusta ja sekoilua

________________________________________________________________________________________ 

HIILIDIOKSIDIN ROOLI? 

Hiilidioksidi-skeptikoiden uusi blogi (sisältää myös linkkejä eri lehtien juttuihin): Käppyrä 20 vuoden ajalta tammi- ja helmikuun globaaleista lämpötiloista. 

U.S. Government Agencies (based mostly on Noaa.gov. measurements) eli graafeja hiilidioksidista ja globaalista lämpötilasta:

The conclusion from all this is that carbon dioxide change does NOT cause significant climate change

Täällä: What`s New and Cool (esim. Increase in Sea Ice), The Blogosphere (esim. The Mystery of Global Warming`s Missing Heat), The Political Climate (esim. Beware the Politician Posing as a Scientist). 

Into the Laboratory, it`s time to go to work. Man-made carbondioxide doesn`t appear physically capable of absorbing much more than one-thousands of the radiated heat (IR) passing upward through the atmosphere. Tämä siis jutun hiilidioksidiosuus (lue kyseisen otsikon alta!). Jutussa auringon rooli ja paljon muutakin. Lopussa: Summary: Exactly what have we learned here? How do we end the panic? Lue myös Real Climaten "todellisista kasvoista". 

Täällä pari kuvaa uusista mittauksista, jotka osoittavat, että IPCC:n hiilidioksiditeoria ei ole oikea?? Meret liuottavat tasaisesti hiilidioksidia (liukoisuusdata) ja hiilidioksidin pitoisuus ilmakehässä ja lämpötilamittaukset (käyrät) erkanevat toisistaan. Ensimmäinen käppyrä on tietysti tulkinnan varainen:    a) lämpötilan noustessa kaasujen liukoisuus nesteisiin pienenee  b) mikä aiheuttaa meren pintaveden lämpenemisen? c) kuinka suuri osuus ihmisen tuottamasta hiilidioksidista jää ilmakehään? d) kuinka kauan hiilidioksidi viipyy ilmakehässä (noin 6 vuotta?) jne. Joka tapauksessa hiilidioksidin rooli on edelleen epäselvä. Toisessa kuvassa lämpenemisen pysähtyminen johtunee auringonpilkkuminimistä, jonka on todettu aiheuttavan jäätiköitymisen (globaalia) lisääntymistä, kylmiä talvia (Kiinan lumimyrskyt ja pakkaset) ja radiohiilen lisääntymistä ilmakehässä kosmisen säteilyn vaikutuksesta. Hiilidioksidin käppyrä voi näin ollen "karata". Kommenteista löydät linkin perusteelliseen tutkimukseen, jossa edelleen lukuisia kommentteja linkkeineen. Lue jos kiinnostaa (itseltäni loppui kyllä kärsivällisyys). IPCC-pomo Pachauri on kyllä selitellyt asiaa huolestuneena. 

Tämän tutkimuksen mukaan ilmakehän hiilidioksidista vain noin puolet on ihmisen toiminnan aikaan saamaa. National Geographic: "The Case of the Missing Carbon". Tämä johtuu siitä, että valtameret ja niiden lämpötilat säätelevät hiilidioksidin (oli se sitten luonnollista tai ihmisen tuottamia päästöjä) liukenemista ja siirtymistä ilmakehään (termodynaaminen tasapaino).  On siis täysin hyödytöntä yrittää säädellä hiilidioksidipäästöjä "ilmastonmuutoksen" hillitsemiseksi. Näyttää siltä, että IPCC:n markkinoima "kasvihuonekaasukatastrofi" on kaatumassa tieteellisen tiedon lisääntyessä. Maailmanlaajuista eli globaalia lämpötilaa kontrolloi ensisijaisesti siis termodynamiikka (primary thermodynamic loop), EI siishiilidioksidi.

Professori Nir Shaviv: Carbon Dioxide or Solar Forcing? (vaihtoehtoinen selitys lämpenemiselle). 

Shaviv vastaa Real Climaten sekoiluun

Reaaliaikaista keskustelua ilmastonmuutoksen syistä tiede-lehdessä: 

Kasvihuoneilmiökatastrofi (hiilidioksidin rooli) ei kestä kriittistä tarkasteluaMiten hiilidioksidi lämmittää?

Lämpeneminen ei ihmisen aiheuttamaa?   Ilmasto lämpenee luonnollisesti.

ENSON (El Nino/La Nina) vaikutus lämpötiladataan

Maailmanlaajuisesti kylmin talvi 14 vuoteen ja "Rummukaisen rummutus". (Nasan mittaukset).

Ilmastoänkyrän harhat (ilmastoänkyrä = ei usko IPCC:n poliittiseen tieteeseen). 

Täälläkin keskustellaan hiilidioksidin roolista

________________________________________________________________________________________ 

 ILMASTOPOLITIIKKA  ja  LIBERAALI FASISMI

Ilmastotalkoot ovat hyödytöntä ja epäoikeudenmukaista (tietämättömyydestä johtuvaa) puuhastelua ja ihmisten syyllistämistä ja kurjistamista (luonnon tuhoaminen, sähkön ja bensan hinnan nousu, elintason lasku, totalitaristisen säätelyn lisääntyminen jne.)! 

Pelottavia (alarmistisia) uutisia maailmalta (tänne vielä pohjoismaiseen hyvinvointivaltioon):

Liberaali fasismi (tie kohti totalitarismia) ilmastotalkoissa tarkoittaa sitä, että poliittiset päättäjät (valtamedian rummuttaessa ihmisiä syyllistäen) säätävät mitä syömme, mitä puemme päällemme, minne (ja miten) saamme matkustaa jne. Isoveli valvoo "hiilijalanjälkeämme" (carbon footprint). Esimerkki siitä miten ilmastonmuutosta käytetään omien tarkoitusperien ajamiseen: Pentagon (neljävuotta sitten) esitti presidentti Bushille, että "ilmastonmuutos" johtaa loputtomiin sotiin, Tämä tietysti siksi, että puolustushallinto ja armeija saisivat lisää määrärahoja (Irakin ja Afganistanin sotaan, Iranin valvontaan ja mahdolliseen "kurittamiseen"). Suomessa ilmastopolitiikka ja valtamedian (erityisesti HS:n) rummutus on saanut valtaosan kansalaisista hysterian valtaan ja gallupeissa lupailemaan kaikenlaisia (turhia) "ilmastotekoja". Media ei tajua, että se (infokratia) joutuu kansalaisten jälkeen "isonveljen" tarkkailuun, kuten esimerkiksi Venäjällä. 

Tässä (vielä kertauksena) lista, mihin kaikkeen "ilmastonmuutos" on syyllinen (LOL). Aloitetaanpa alusta eli "acne". Jos sinulla on finnejä, voit syyttää siitä ilmastonmuutosta. Mutta ei hätää, valtiovalta tulee avuksesi: jos osallistut ilmastotalkoisiin ja teet hyviä "ilmastotekoja", finnisi katoavat! Listaa pitää seurata sen vuoksi, että nähdään, mitä kaikkia tekosyitä voidaan käyttää ihmisten käyttäytymisen ohjauksessa

________________________________________________________________________________________ 

KAIKKI EIVÄT OLE SAMAA MIELTÄ 

The 2008 International Conference on Climate Change on March 2-4: sadoittain tieteentekijöitä ja muuta porukkaa kokoontui käsittelemään tiedeyhteisössä laajalti levinnyttä toisinajattelua "ihmisen aiheuttamasta globaalista lämpenemisestä".  KATSO alempana osiosta UUTISIA ULKOMAILTA.

RealClimate.org (a website of militant climate alarmists) ennusti ettei Heartland-konferenssiin tule lainkaan "oikeita tiedemiehiä". "Tuomiopäivän lehti" sai pahasti nenilleen: Tieteentekijöitä saapui ainakin kymmenestä eri maasta ja lukuisista yliopistoista. Nämä tutkijat ovat (yhteensä) julkaisseet tuhansia artikkeleita maailman johtavissa (ja siis vertaisarvioiduissa) tiedelehdissä! "IPCC-konsensus" on myytti. Lue lisää

Where is the warming? (katso video, kesto n. kaksi minuuttia). Al, eikö visiosi toteudukaan?

Al Gore ja ipcc-uskovaiset (Religion of Global Warming) "pelastamassa maapalloa" EU:n (ja Suomen) hyökkäykseltä. 

Texasin kuvernöörin (Rick Perry) mielestä Al Goren suu on suurin hiilidioksidipäästöjen lähde (Helsingin Sanomat 14.3.2008). Yhdysvallat ja Kiina ovat maailman suurimmat saastuttajat ja Texas on "suurimman saastuttajan suurin saastuttaja"). 

Onko ilmastonmuutos ihmisen aiheuttama ilmiö? Kysely (Uuden Suomen nettilehti). Tulokset: Kyllä 41%, Ei 24%, Ehkä osittain 35%.  Vastaajia: 1706.
Jos kysymyksen asettelu on Kyllä/Ei tai ehkä osittain: Kyllä 41%, Ei/Ehkä 59%. Päätelmä (tilastoilla voidaan pelata miten halutaan!): IPCC:n poliittiseen tieteeseen (joka väittää, että ihmisen tuottama hiilidioksidi on YKSIN syyllinen viime vuosisadalla mitattuun lämpenemiseen) uskoo vain 41% suomalaisista (virherajat ja otoksen, 1706 vastaajaa, huomioiden) alle puolet. HYVÄ SUOMI!

Ilmastonmuutos todellisen skeptikon silmin.  Ilmastotutkimuksen johtava skeptikko: Climate Audit.

Uutisia päivittäin.   Uutisia ja runsaasti kommentteja (ja videoita): Accuweather

Uutisia ja runsaasti kommentteja.     Uutisia ja tieteellistä kommentointia.

________________________________________________________________________________________ 

POLIITIKKOJEN "IDEOINTIA "  JA  AIVOPESUA 

Liberaalin fasismin (totalitarismin?) nousu:

SDP:n johtajaehdokkaat mittelivät ensi tentissä ilmastonsuojelun ideoilla (Helsingin Sanomat 26.2.08)

Erkki Tuomioja ehdotti kattoa bensan kulutukselle ja bensan myynnin säännöstelyä. Tuomiojan visiossa jokaisella kansalaisella olisi oikeus ostaa bensiiniä tietty määrä, ja osto-oikeutta voisi myös myydä eteenpäin. LOL

Lasten aivopesu Britanniassa ja pelottelu Suomessa.

Braiinwashing working on British Children: Tutkimus kertoo, että 95% 4-15 vuotiaista lapsista on "huolissaan" ilmastonmuutoksesta. Olen sekä lukenut että kuullut, että Suomessa opettajat ovat luoneet hysteriaa ilmastonmuutospelottelullaan. Eräskin koululainen oli tästä syystä tullut kotiin itkien. Onko tämä (asiasta mitään ymmärtämättömien) opettajien propagandaa, joka varmaankin aiheutuu poliitikkojen sekoilusta ja valtamedian rummutuksesta? Lasten aivopesu: ympäristöjärjestöt mukana. Opetushallitus?

Typerä ohjelma TV:ssä (25.2.2008)

Ruotsissa ilmastokiihkoilija haastatteli tavallisia kansalaisia ja asiantuntijoita, joiden kommentteja:  helleaallot tulevat: siat ja siipikarja kuolevat! Juomavesi pilaantuu (Ruotsiin Nokian vesikatastrofi?). Lämpötila nousee varmaan 40 asteeseen! Vanhukset kuolevat (olisivatko kuolemattomia ilman ilmastonmuutosta?), sairaat ja lapset kärsivät! No huhhuh!! ONNEKSI puolustuslaitoksen tutkijat ilmoittivat, että "satoja miljoonia ilmastopakolaisia ei ole tulossa, ei ainakaan Ruotsiin". Totesivat myös, että tämä on pelottelua. Haastattelija näytti pettyneeltä, ja etsi myöhemmin käsiinsä hollantilaisen pariskunnan, joka oli muuttanut Ruotsiin. Johdattelemalla hän sai nämä myöntämään, että he ovat "ainakin puoliksi" ilmastopakolaisia! Jos kirosanat jätetään pois, kommenttini:

Mitä eroa on ilmastopolitiikalla ja Robin Hoodilla?

Poliitikkojen (Mauri Pekkarisen vetämän ministeriryhmän) ideointia: öljylämmityksen kielto omakotitaloissa. Seuraukset: pellettilämmityksen valtavat kustannukset (kattilan vaihto, vanhan hävitys, pellettien säilytystilat, päivittäinen huolto jne.) ja puun pienpoltossa syntyvien aerosolien (ultrapienten hiukkasten) aiheuttamat hengitystiesairaudet ja ennenaikaiset kuolemat. Typerä (ja hyödytön!) ilmastonsuojelu on siis ajamassa ihmisten terveyden ohitse (puhumattakaan taloudellisesta puolesta). Muuta ideointia:bensan hinnan nosto (ja Tuomiojan myynnin säännöstely), sähkön hinnan tuplaaminen, ruuhkamaksut, kulutuksen yhä lisääntyvä verotus, yksityisautoilun vaikeuttaminen jne.

Vastaus otsikon kysymykseen: Robin Hood varasti rikkailta ja antoi köyhille. Suomalaiset poliittiset päättäjät toimivat kuten Nottinghamin sheriffi: varastetaan köyhiltä (koska heitä on paljon!) ja jaetaan rikkaille (valtio, sähköyhtiöt ja ties ketkä). 

________________________________________________________________________________________ 

MEDIA 

Mielipiteitä ja kolumni-kirjoituksia (27.2.2008)

Ilmastonmuutosta torjuttaessa tarvitaan uusia ideoita (Mielipide, Helsingin Sanomat): Erkki Tuomioja selittelee bensan säännöstely-ideoitaan. Katso kirjoitustani yllä. Antaa ymmärtää, että kyseessä oli vain "ajatusleikki" ja "pilke silmäkulmassa". Kannattaakin selitellä, onhan SDP:n puheenjohtajan vaali edessäpäin (mitähän mieltä on toinen pääehdokas, Tarja Filatov?).  

Säännöstelyn aika on ohi, Tuomioja (Kolumni, Satakunnan Kansa): Bensakuponkeja? Millä vuosikymmenellä Tuomioja elää? Haluaako hän palata pula-ajan tunnelmiin tai siirtyä neuvostomalliseen säännöstelytalouteen? (Oma kommenttini: onko Tuomiojan visio liberaalia fasismia vai totalitarismia? Vai pitäisikö puhua ekofasismista, se olisi ainakin trendikäs nimitys?) 

Ilmastonmuutos ei enää odota (Kolumni, Helsingin Sanomat). Lainauksia (omat kommentit sulkeissa):

Tänä talvena suomalaiset ovat saaneet maistiaisia siitä, mitä tutkijat kutsuvat ilmastonmuutokseksi (tieteentekijät kutsuvat "näitä maistiaisia" vaihteleviksi säätiloiksi. Ilmastonmuutos on globaalin keskimääräisen lämpötilan mittaamista ja havaittujen anomalioiden ja trendien julkaisemista ja analysointia. Tällä hetkellä ilmastonmuutos on pysähtynyt tai ainakin merkittävästi hidastunut).

Muutos on kovassa vauhdissa ja vauhti todennäköisesti kiihtyy (LOL. Katso edellinen kommenttini).

Alkaa suuri kansainvaellus, kun ilmastopakolaiset joutuvat jättämään elinkelvottomat kotiseutunsa (katso lämpötilatrendit yllä olevasta linkistä ja yllä Ruotsin puolustuslaitoksen tutkijoiden kommentit).

Ei ole lainkaan yhdentekevää miten liikumme ja miten asumme (LOL. Pitäisikö olla liikkumatta tai sulloutua kaupunkeihin ja kulkea jollain Greenpeacen hyväksymällä ekobussilla? ROTFL).

Ja sitten pahin pelottelu ja suoranainen valhe: IPCC:n raportti ennakoi lämpötilan nousun vaihteluväliksi1.1-6.4 astetta vuoteen 2050 mennessä (no huhhuh, jopa Al Gorekin jää toiseksi!  Suosittelen kolumnin kirjoittajalla Coloradon yliopiston tekemän kahden viimeisen vuosikymmenen trendien ja IPCC:n ennustusten lukemista. Jos lukemisen ymmärtäminen tuottaa vaikeuksia, autan hieman: Nousutrendi 1990-2007 oli mittausten mukaan (!) 0.2 astetta vuosikymmentä kohti. Tästä saadaan laskemalla vuodesta 2010 vuoteen 2050 seuraava lauseke: 0.2+0.2+0.2+0.2 = 0.8 astetta. Myös IPCC ilmoittaa tämän trendin jouduttuaan dramaattisesti muuttamaan ennustuksiaan).

Yli kuuden asteen lämpenemistä kutsutaan katastrofiksi (sinänsä totta, mutta katsopa taas ylläoleva suomennos tai alkuperäinen lähde). Olisi mukava tietää, onko tämä (väärien tietojen käyttäminen ja turha pelottelu Helsingin Sanomien virallinen linja?).

________________________________________________________________________________________ 

TIEDETTÄ 

Fysikaalisista tieteistä kiinnostuneille suosittelen tutustumaan  (Harvardin yliopistossa fysiikan professorinakin toimineen) Lubos Motlin (tieteelliseltä kannalta) kokonaisvaltaiseen ja selkeään ilmastonmuutos kirjoitukseen (noin 21 sivua). Voi myös lueskella (ja katsella kuvia ja graafeja, silläkin tavalla pääsee asiasta perille).

Lämpenevää vai viilenevää lähitulevaisuudessa? Keskustelussa hyvä kommentti: Climate science is still a baby science. Niinpä niin, ilmastotiede on vielä hapuilevaa, emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Voimme vain tehdä (enemmän tai vähemmän) epäonnistuneita ennustuksia. Katso erityisesti January 10, 2008

Joanne Simpson, 75, meteorologian ensimmäinen naistohtori vauhdittaa debattia.

Täällä suomenkielistä ilmastokeskustelua, kuten myös täällä ja tässä

Käy myös tällä sivulla ja myös täällä (sivun lopussa Daily checks, joissa artikkeleita, juttuja, uutisia, debatteja ja blogeja). Sivun alusta lähtee uutiset ja omat jutut.

Ilmaston historiaa.

________________________________________________________________________________________ 

EPÄONNISTUNUT TUTKIMUS 

Poliittinen (IPCC) tiede myrkyttänyt VTT:n (Valtion teknillinen tutkimuskeskus):

VTT: Ilmastonmuutos lisää sähkökatkoja rannikolla ja vaaroilla (Helsingin Sanomat, 01.03.2008). Otteita (kommentit jokaiseen: LOL, onko VTT myös ilmasto- ja säätiedeasiantuntija?): VTT:n "tutkimuksen" (lainausmerkit minun lisäämät) mukaan ilmastonmuutos uhkaa lisätä sähkökatkoja Suomessa. Ilmastonmuutoksen (lämpeneminen pysähtynyt!, pakko silti heittää kommentti, on niin tuomiopäivää julistavaa huuhaata) arvioidaan lisäävän tykkylunta, kovia tuulia, ukkosella syntyviä syöksyvirtauksia (no huhhuh), puiden kaatumista sähkölinjoille (varmaan merkittävä "uusi" tulos, VTT nollatutkimuksen, tai negatiivisen tutkimuksen, saavutus, pitäisikö rahoitusta harkita?). Erittäin runsaiden lumiryöppyjen USKOTAAN (The Religion of Global Warming?) yleistyvän (vaikka lumisateet YLEENSÄ vähenevät VTT:n mukaan). Onpa "tosi tieteellistä tekstiä". Apuna käytetään ilmastotutkijoiden kehittämiä ennusteita (luepa niiden "luotettavuudesta" täältä). Sähkökatkojen kesto kasvaa metsäalueilla 60-80% (lisäkommenttini: VTT siis uskoo voivansa, metafysikaalisesti eli ei mitattavissa olevin keinoin, ekstrapoloida tulevaisuuteen). 

VTT:n "tutkimus" saa koomisia piirteitä: Satakunnan Kansa (3.3.2008): " Tutkimuksen pohjana on ennen vuotta 2006 (LOL, oma lisäys) esitetty oletus (SIC, oma kommentti), että ilmastonmuutos nostaisi keskilämpötilaa nykyisestä pahimmillaan 1.5 astetta vuoteen 2045 mennessä". Onko niin vaikeata ymmärtää, että datan pitää olla uutta ja oikeaa? Uusimmat mittaukset ja myös IPCC:n ennustus kertoo, että nousutrendi on 0.2 astetta/vuosikymmen. Tästä saadaan, että nousuennuste välillä 2010-2050 on (laitan tähän tämän vaikean laskukaavan: 0.2+0.2+0.2+0.2 = 0.8 astetta). Huomattava poikkeama VTT:n nolla (tai itse asiassa negatiivisesta) tutkimuksesta! Laitan tähän vielä Coloradon yliopistossa tehdyt tutkimukset, joista asian voi varmistaa. 

________________________________________________________________________________________ 

MEDIA 

ILTALEHTI (01.03.2008): Nyt loppuvat aurinkolomat! Suomalaiset karsisivat jopa huvimatkansa, jotta "maapallo pelastuisi" (lainausmerkit minun lisäämät).

Mistä olisit valmis tinkimään hillitäksesi ilmastonmuutosta? "Gallupin" tuloksia: ulkomaanmatkailua (40%), sähkönkulutusta (26%), yksityisautoilua (22%), lämmitystä (4%) ja muuta (7%).  

Kun kerran "superministeri" Mauri Pekkarisen ministeriryhmä suunnittelee poliittisen tieteen sumentamassa huumassa "ilmastopakettia" eli "ilmastopolitiikan" nimissä "keppitalkoita" (porkkanaa turha odotella),

KYSYMYKSET on asetettava toisella tavalla (kuin mitä oli Iltalehdessä):

1. Mistä emme voi luopua "ilmastotalkoissa" (muistutan, että talkoot ovat vapaaehtoisia).              

2. Mistä poliittisen eliitin, kansanedustajien ja "virkamiesturhakkeiden" on syytä luopua ESIMERKIN vuoksi. Jos valtiovalta on EU:n mallioppilas, on kyseisen joukon oltava (henkilökohtaisesti) mallioppilaita! 

Toivoisin, että media ottaisi huomioon (rummutus innossaan) tämänkin aspektin.

Täällä johdanto kansalaisia ahdistavaan syyllistämiseen ja mahdolliseen "kepittämiseen" (taloudellisin säätelykeinoin). 

Jos valtiovalta "kepittää" yksityisautoilijoita, onko tulevaisuuden kuvamme tämän kaltainen?

_______________________________________________________________________________________ 

ILMASTONMUUTOKSEN LUONNOLLISIA SYITÄ

Tämän päivän (3.3.2008) tiedejuttu väliin: MEI (Multivariate ENSO Index) ja lämpötilamittaukset (UAH, alempi troposfääri) korreloivat La Ninan ja El Ninon (kylmä ja lämmin itäisen tyynenmeren merivirtaus) kanssa, mutta hiilidioksidin ja lämpötilamittausten käppyrät eroavat toisistaan. Vahva todiste luonnollisten tekijöiden hiilidioksidia suuremmasta vaikutuksesta. Katso tarkemmin jutun linkeistä.

Auringonpilkkujen määrä, orientoituminen (Maahan nähden) ja aktiviteetti vaikuttavat ilmastoon:

Solar Activity and Climate.   Auringonpilkkujakso 24.    Sun-Earth connection (Space Weather).

Auringonpilkut ja ilmasto.   Sunspots and Climate.  

________________________________________________________________________________________ 

UUTISIA ULKOMAILTA

The 2008 International Conference on Climate Change. Mielenkiintoisia kommentteja: Maksavatko öljy (Exxon) ja tupakka konferensin? Valokuvia konferenssista (Lubos Motl ei tainnut saada viisumia?).

Zero Greenhouse Gas Emissions is the only Solution?  Keskustelua.

How will a Carbon Tax Impact You? Katso video (viehättävä Katie Fehlinger) ja seuraa keskustelua. 

Heartland Conference: Day 3 (kommentteja ja linkkejä). 

Lisää konferenssista: Marc Morano.       Vaclav Klaus.      "NIPCC", Nongovernmental ipcc

The Never-Ending Story (ilmastonmuutoksen syistä. Man-made or natural? 174 comments so far). 

More Evidence of Global Warming? (jokin tässä nyt mättää). 

What`s wrong with global climate models? Fyysikko/matemaatikko George E. Smith pohdiskelee. 

"Are we really going to wreck our economies for some computer games played by a small group of scientists?" The End of European Industry? Juttu löytyy tältä sivustolta, jossa valtava määrä uutisia ilmastosta (Here--> Global Warming Politics--> A Hot Topic Blog-->Go to Archive--> Thursday, 17 January 2008). Tutustu myös kummankin blogin muihinkin juttuihin ja uutisiin). 

________________________________________________________________________________________ 

POLIITTINEN TIEDE JA ILMASTOPOLITIIKKA         PÄÄSTÖKAUPPA

Global Temperature Trends:2007 Summation (GISS NASA). Täällä siis IPCC:n käyttämistä mittauksista, trendeistä, selityksistä ja ennustuksista (Global Predictions), joita on seurattava. Pitävät ennustukset paikkansa tai sitten ei, on syytä seurata mitä poliitikkomme (Mauri Pekkarisen ministeriryhmä) "ideoivat" tai puuhastelevat ilmastopolitiikan (ja ilmastotalkoisiin ohjastavien pakotteiden tai säätöjen) nimissä. 

Meidän ei tule mennä mukaan muutaman (ilmasto)tietokonepelejä pelaavan ilmastotutkijan leikkiin

Kansalaisten elintasoa alentavat, köyhyyttä ja syrjäytymistä lisäävät sekä perustuslaillisia oikeuksia kaventavat ehdotukset (sekä taloudellinen "ohjaus" että mahdollinen säädösteitse tapahtuva "kuristaminen") on välittömästä torjuttava ja "ammuttava alas"! Koska päättäjillämme ei ole suhteellisuuden tajua (josta yllä olen kirjoittanut), meidän on pidettävä siitä huolta. Ei ole EU:n eikä erityisesti SUOMEN syytä ryhtyä "maapallon pelastajaksi" , kyllä esim. Kiinan ja Intian olisi ensin "puhdistettava oma pesänsä". Näin ei tietenkään käy. Olisi utopistista, idealistista ja naiivia uskoa, että nämä Aasian jättiläiset pysäyttäisivät talouskasvunsa Suomen näyttämän esimerkin innoittamana. Kun Kiinan ja Intian teollisuus, energiatuotanto ja kulutus (mm. autoistaminen) jatkavat kasvuaan, EU ja pieni mallioppilas Suomi joutuvat maksamaan kalliin laskun pitkälti yli kahden miljardin ihmisen elintason noususta. 

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen laskelmien (12.3.2008) mukaan päästökauppa toisi Suomelle jopa 10 miljardin euron laskun. Tämä romuttaisi monen teollisuuden alan toiminnan Suomessa, siirtäisi teollisuutta "päästöystävällisiin" maihin ja lisäisi työttömyyttä (ja toisi kansalaisille valtavat sähkölaskut ym. rasitteet). 

________________________________________________________________________________________ 

LÄMPENEMISEN LUONNOLLISET SYYT  

Nature, Not Human Activity, Rules the Climate : mittava tietopaketti Heartland-konferenssista.

Esimerkiksi "The effects of human carbon dioxide emissions are uncertain". Olen tullut samaan päätelmään tarkastelemalla hiilidioksidin roolia säteilyfysikaalisesti ja termodynaamisesti. Lyhyesti: hiilidioksidin ir- absorptio (värähdys- ja rotaatiotilojen lisääntynyt energia) purkautuu relaksaation kautta ympäristön lämmöksi (siirtyy ilma ja H2O-molekyyleille), takaisin säteilyn (re-transmit radiation) todennäköisyys pieni. Lämpö siirtyy konvektiolla (ei säteilemällä) suihkuvirtausten ja (alempana) ilmavirtausten ja tuulien mukana epätasaisesti (riippuen monesta eri tekijästä) maapallolle (meidän lauha talvi ja Kiinan kovat pakkaset).  Hiilidioksidin "säteilypakote" on siis ilmaston tietokonemallintajien keksintö, mitään globaalia takaisin säteilyä ei tapahdu. Kun vielä otetaan huomioon hiilidioksidin pieni määrä (vesihöyryyn verrattuna) ja sen vesihöyryä pienempi lämmönsitomiskyky, tullaan samaan päätelmään: "uncertain". Kyllästymisellä tai sen puuttumisella ei ole merkitystä, koska kyseessä on jatkuva absorptio-relaksaatio prosessi ja termodynaaminen (energian pyrkimys minimiin ja entropian pyrkimys maksimiin) kontrolli.

________________________________________________________________________________________

YMPÄRISTÖJÄRJESTÖN KUVITTEELLINEN "MAAILMANTUHO"  ja AIVOPESU.   Katso VIDEO.

Tuomiopäivää julistava (alarmistinen) ympäristöjärjestö peloittelee (lapsia?) katastrofeilla vaatien

ILMASTOLAKIA. Kuuntele "asiantuntijoiden" video ja lue lisää: Naurettavin väite, jonka koskaan olen kuullut: "Viiden prosentin vuosittaiset päästöjen vähennykset "pelastavat maapallon". Propaganda ylittää jo Al Gorenkin ja HS:n ilmastorummutuksen. Ilmatieteen laitoksen tutkijat ja Helsingin yliopiston meteorologit omine ennusteineen (vaikka ovatkin IPCC:n mallioppilaita) ovat huomattavasti luotettavampi tietolähde.

MEIDÄN on tähän puututtava: ota yhteyttä "omaan kansanedustajaasi" ja kerro hänelle poliittisesta tieteestä (IPCC) ja puolueettomasta (ei siis öljy-yhtiöihin sidoksissa olevien tutkijoiden) tieteestä. Kerro myös globaali kokonaistilanne (Kiina, Intia ym., joista olen kirjoittanut ja jotka jokainen loogisesti ajatteleva ihminen tietää "katastrofien" syyllisiksi).  ME olemme SUOMI, ei ympäristöjärjestöt, jotka pyrkivät edistämään LIBERAALIA FASISMIA. 

Tie totalitarismiin käy yhden aatteen ja ideologian (hiilidioksidipäästöjen vähentämisen) kautta. Mihin on unohtunut ihmisen (terveyden) suojelu, esimerkiksi ultrapieniltä hiukkasilta (joita muodostuu hiilen ja puun poltossa), jotka aiheuttavat hengitystiesairauksia ja lukuisia ennenaikaisia kuolemia. Kaikkien päästöjen vähentäminen ihmisen, ympäristön ja ilmaston suojelemiseksi on oltava lähtökohta. Lisäksi on kiinnitettävä huomio kemikaalien (ruoka, tekstiilit, rakennusmateriaalit jne.) aiheuttamiin terveys- ja ympäristöhaittoihin. Minne on jäänyt kokonaisvaltainen ihmisen, ympäristön ja luonnon suojeleminen?

Kun idealistiset ja innokkaat nuoret (jotka ovat helppo saalis ympäristöjärjestöille) ovat löytäneet netistä kivoja sivustoja (kuten SourceWatch tai ExxonSecrets), he kuvittelevat "pelastavansa maapallon". Ehkäpä joskus tulevaisuudessa (kun esim. taskussa on fysikaalisten tieteiden tohtorintutkinnosta kertova paperi) idealismi ja realiteetit kohtaavat toisensa (tai sitten ei). 

Tiedoksi innokkaille nuorille (ja muillekin):

Tosiasiallinen konsensus (ilmastonmuutoksesta, vaikka IPCC toisin väittää) on poliittinen konsensus, ei tieteellinen! 

Ympäristöjärjestöjen propagandaan kuuluu mm. tämä menneisyyden vasemmistolaisesta ideologiasta kaivettu vääristely. Suurin osa fiksuista nuoristamme on immuuni tälle äärivasureiden aivopesulle

________________________________________________________________________________________ 

YMPÄRISTÖJÄRJESTÖJEN "ASIANTUNTEMUS" 

Ympäristöjärjestöjen (ainakin joidenkin) koulutus (innokkaille nuorille) "ilmastoasiantuntijaksi" tapahtunee suurinpiirtein näin:

Peruskurssi: Tutustutaan IPCC:n viralliseen (ja "ainoaan oikeaan" tieteeseen) sivustoon ja "pahoihin"

skeptikoihin (SourceWatch-linkki edellisestä osiosta).

Jatkokurssi: Wikepediasta Global Warming Controversy ja kuinka "skeptikoille pitää puhua".

Syventävät opinnot: Opitaan etsimään skeptikoiden kytköksiä "pahaan" öljyteollisuuteen ja muihin tahoihin (Greenpeacen erikoisopintojakso, linkki edellisessä osiossa). Käytännön harjoituksia ja loppukoe: Esimerkiksi Climate Scepticism:: The top 10.  Katsellaan (opetusmateriaalista) kasvihuoneilmiön kuvaa ja vannotaan hiilidioksidivala. Uskoa vahvistetaan sopivalla giss.nasa.gov-materiaalilla (esim. linkki yllä). Ja sitten vain julistamaan "oikeaa totuutta".

En voi välttää vertailua: V. I. Leninin "hyödylliset idiootit" (jotka sitten Stalinin 1930-luvun "puhdistuksissa" saivat "palkkionsa"). Toki skeptikoilla (jotka yleensä ovat fysikaalisten tieteiden tohtoreita) on omat sivustonsa netissä ja konferenssinsa, mutta niissä käsitellään TIEDETTÄ, ei poliittista tiedettä. Useat "toisinajattelijat" ovat rehellisiä tiedemiehiä, jotka tekevät akateemista perustutkimusta yliopistoissa tai tutkimuslaitoksissa. Toki joukkoon mahtuu myös joihinkin tahoihin kytköksissä olevia tutkijoita, mutta koko IPCC on kytköksissä poliittisiin päättäjiin. Tälää hetkellä vallalla on poliittinen konsensus.

Unohdin vielä tämä sivun (Climate Debate Daily), jolla kaikki (IPCC-fanit ja skeptikot) voivat treenata keskustelu taitoaan. Sisältää myös suuren määrän linkkejä erilaisiin lähteisiin. Enjoy!

________________________________________________________________________________________

POLIITTISEN TIETEEN PERUSTIEDOT (YMPÄRISTÖJÄRJESTÖJEN AKTIVISTEILLE)

Kun poliittisen tieteen  perustiedot on hankittu, siirrytään Skeptical Science –sivustolle,
jonka avulla yritetään kumota tai ainakin horjuttaa ”skeptistä tiedettä”. Keskustelufoorumeille ja omiin blogeihin heitellään sieltä (usein asiayhteydestä irrotettuja) käppyröitä ja kuvia,
ikään kuin tämä olisi tiedettä. Kun ei ole omaa tieteellistä tutkimusta, mitään käsitystä tiedeyhteisön toiminnasta ja ylikorostetaan vertaisarvioituja julkaisuja (tiedän kyllä mistä puhun kymmenien niihin lähettämieni artikkeleiden perusteella!), saa toiminta humoristisiakin piirteitä. Tiedoksi:useat ”toisinajattelijat” ja yliopistoissa toimivat tutkijat käyttävät myös peer-reviewed tiedelehtiä.

Skeptical Science (Skeptic Arguments –luettelosta) havaitaan, että ”menestys” on kyseenalaista, ei suju 6-0 kuten IPCC-fanit kuvittelevat: skeptistä tiedettä (esim. mittaustuloksiin perustuvaa) ei pystytä kumoamaan tai yritys päättyy 1-1 tai että joudutaan käyttämään oveluutta, kiertämään aihe tai jopa syyllistytään propagandaan. Pari esimerkkiä valaiskoon asiaa. Skeptikot:
Hockey stick was debunked. Kun Mannin (virheellisen) ”lätkämailan” korjausta ei pystytä kumoamaan, puhutaan vastineessa täysin ERI ASIASTA: ”warming was most dramatic after
1920”. LOL. Kyllähän tämän lämpötilanousun tietää jo alarmistien ja HS:n jutuistakin.On siis oveluutta, asian kiertämistä ja propagandaa.
Skeptikot: It hasn`t warmed since 1998: IPCC (GISS Nasa.gov): nousutrendi on vuosikymmenessä 0.16 astetta (eli lämpenemistä on selvästi tapahtunut). Skeptinen kommentti (numero 5): UAH ja Hadley Centre datan (linkit lämpötilamittauksiin kommentissa) mukaan nousutrendi on 0.06 astetta vuosikymmenessä (eli lähes olematon). Vaikuttaa tasapeliltä. OMAT KOMMENTTINI: Tietysti tämä ajanjakso on liian lyhyt todellisten trendien selvittämiseksi. Tosiasia on, että 1900-luvulla maapallon globaali keskilämpötila nousi noin 0.7-0.8 astetta, mutta nyt näyttää nousu hidastuneen.

IPCC:n kootut selitykset kuitenkin hämmästyttävät: Kun nyt nousu on pysähtynyt/hidastunut, IPCC (aivan oikein) selittää sen johtuvan La Ninasta (kylmä merivirtaus) ja auringon aktiviteetin vähenemisestä (auringonpilkkujaksojen 23 ja 24 välinen minimi). MUTTA kun se rummuttaa viime vuosisadan lämpötilan noususta, koko nousu pannaan surutta hiilidioksidin syyksi! Ei siis ollenkaan noteerata El Ninoa (lämmin merivirtaus) ja auringonpilkkumaksimien lämmittävää vaikutusta, sillä EIHÄN se sovi IPCC:n hiilidioksiditeoriaan! Että tämä tästä ”luotettavasta” IPCC:n , sen mallioppilaiden ja ympäristöjärjestöjen (ei-tieteellisesti koulutettujen innokkaiden avustajien) lähteestä. Kyllä sekä IPCC (ja sen vankkureissa köröttelevä porukka) että skeptikot hallitsevat propagandan, alarmisteista nyt puhumattakaan. 

______________________________________________________________________________________

"TIEDETTÄ" TUOMIOPÄIVÄN JULISTAJILLE, SKEPTIKOILLE JA EPÄILIJÖILLE 

Tässä sitten sopivasta ilmastotutkija Richard Lindzenin ja alarmisti Stefan Rahmstorfin keskustelu. Pitkä juttu, jaksaakohan kukaan lukea? 

Meteorologi John Coleman (”ilmastoänkyrä”?) väittää, että ilmastonmuutos (maailmanlaajuinen lämpeneminen) on historian suurin kusetus. Mielenkiintoista lukea ja verrata sitä tuomiopäivän julistajien (alarmistien eli ilmastokiihkoilijoiden) juttuihin ja propagandaan. On selvää, että totuus on jossakin näiden välissä. ”The truth is out there”. Poliittinen tiede (tutkimuslaitoksissa tehtävä soveltava tiede) ja akateeminen perustutkimus (yliopistoissa) eivät kohtaa toisiaan. Tosiasia on, että globaali keskimääräinen lämpötila on noussut viime vuosisadalla 0.7-0.8 astetta, ja että keskustelu/väittely sen syistä tulee jatkumaan. Toivoisin vielä, että yhä useammat (yliopistojen) fyysikot tulisivat mukaan keskusteluun; fysikaalis-kemiallisen tietämyksen puute tuntuu vaivaavan useita meteorologeja ja ns. ilmastotutkijoita. Selvää on myös, ettei tietokonemallintamisella saada selville hiilidioksidin todellista vaikutusta, tarvitaan fysikaalisia (esim. säteilyfysiikka, lämpöoppi jne.) ja fysikaalis-kemiallisia (kuten termodynamiikka) lähestymistapoja. On muistettava, että elämme fysikaalis-kemiallisessa todellisuudessa, matematiikka ja tietotekniikka ovat vain apukeinoja sen mallintamisessa. Poliitikkojen energia- ja ilmastostrategia ja ns. ilmastopolitiikka nojaa vielä tällä hetkellä hyvin hatariin tieteellisiin ”totuuksiin”. 

_______________________________________________________________________________________

Edelliset kirjoitukseni (ja linkit) ilmastonmuutoksesta:

Lämpeneminen (ilmastonmuutos) pysähtynyt (ainakin hidastunut)Climate change news (uutisia ja kommenttejani).  Ilmastonmuutos (esihistoriallisen ja historiallisen ajan ilmaston muutokset).  Al Gore ja ilmastonmuutos.  IPCC:n (eräs) arviointiraportti. Geologia (jääkaudet ja lämpimät jaksot ja niiden selitys). 

_______________________________________________________________________________________ 

Uusin sivu (yhteenveto ilmastonmuutoksen tilanteesta v.2008).