Share |

VENÄJÄN PROPAGANDA

2.3.2023

Onko Unkari Venäjän vai lännen puolella?

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009425383.html

”Neuvostoliitto kukisti verisesti Unkarin kansannousun vuonna 1956. – – Venäjällä kaipaillaan avoimesti Stalinin aikoja ja Neuvostoliiton suuruutta. Eikö Unkari muista, mitä Venäjän suuruus tarkoittaa pienille kansoille: eloa rautasaappaan alla.”

”Turkin ja Unkarin ratifioinnin käsittämätön viivyttäminen pakottaa jo kysymään, ovatko Unkari ja Turkki Vladimir Putinin ohjauksessa. Sehän olisi katastrofi lännelle, Euroopan unionille ja Natolle. Todellinen myyrien myyrä.”

Suomen Nato-jäsenyys töytäistiin tuonnemmaksi Unkarin parlamentissa – oppositio­poliitikko näkee viivyttelyyn kolme syytä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009427376.htmlOn epäilty sitä, että Orban venyttää ratifiointia Vladimir Putinin pyynnöstä, mikä voi mielestäni pitää paikkansa. Toiseksi on epäilty, että hän tekisi viivyttelyllä palveluksen Turkin presidentti Erdoganille, joka odotuttaa myös päätöstä. Kolmas syy voi olla se, että Orban kiristää EU-tukia tällä tavoin.

Venäjä pohtii ydinaseiden käyttöä Yhdysvaltojen torjumiseksi

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

Venäjän puolustusministeriö väittää USA:n ”ilmeisesti” iskevän Venäjää vastaan, voisi puolustautua ydinasein

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009404420.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.Venäjän puolustusministeriön julkaisu: USA "ilmeisesti" valmis iskemään, Venäjä voisi puolustautua strategisin ydinasein

Venäjä valmistautuu Yhdysvaltojen iskua vastaan valmistautumalla hyödyntämään jopa strategisia ydinaseita, mainitsee Venäjän puolustusministeriön Voennaya Mysl -julkaisu Ria-uutistoimiston mukaan. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Julkaisun mukaan Yhdysvallat pelkää menettävänsä hallitsevan asemansa maailmassa ja on "ilmeisesti" valmistautunut iskemään Venäjää vastaan saadakseen sen pois pelistä.

Vastatoimena Venäjä julkaisun mukaan valmistautuu "käyttämään nykyaikaisia strategisia hyökkäys- ja puolustusaseita, ydin- ja muita aseita", kertoi Ria.

Strategisten ydinaseiden tuhovoima on suurempi kuin taktisten ydinaseiden. Niillä voidaan tuhota jopa suuria kaupunkeja, kun taas taktisilla ydinaseilla isketään rajatumpiin kohteisiin esimerkiksi taistelukentällä.

Julkaisun mukaan Venäjän pitää pystyä näyttämään Yhdysvalloille, että sen ydinasejärjestelmää ei voi lamauttaa eikä sen vastaiskua estää.

Venäjän puolustusministeriö ei heti vastannut Reutersin pyyntöön kommentoidan julkaisunsa artikkelia.

Tämä tiedetään Putinin vaino­harhaisista varo­toimista – ”on ymmärrettävää, että hän pelkää”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009423968.html

Putinin käytös on tyypillistä hänen asemassaan oleville johtajille, arvioi tutkija.

1.3.2023

Pääkirjoitus: Erdoganin ja Orbánin käsittämätön Nato-peli sataa suoraan Putinin taskuun

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009424373.html

Outoa, että Unkari ei muista omaa historiaansa ja verisen kansannousun kukistamista vuonna 1956. Nato-sopimuksen viivyttämisellä ei ole järjellistä syytä.

Suomen ja Ruotsin jumiutuneet Nato-jäsenyydet ovat hallinneet turvallispoliittista keskustelua viime viikot Suomessa.

Yhdessä vai erikseen?

Mitä tekee Turkki?

Poliittinen eliitti odottaa kämmenet hioten, millä tuulella Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sattuu milloinkin olemaan.

Unkari tarvitsee vieläselvityksiä Suomestaja Ruotsista kuitenkaan yksilöimättä niitä. Aikataulukin on siirtymässä kohti maaliskuun loppua.

Eikö Unkari muista, mitä Venäjän suuruus tarkoittaa pienille kansoille: eloa rautasaappaan alla.

HISTORIAA

Neuvostoliitto kukisti verisesti Unkarin kansannousun vuonna 1956. Panssarit ilmestyivät Budapestin kaduille, ja orastava demokratiakehitys sai tuta, mitä tarkoittaa vahvemman oikeus. Venäjällä kaipaillaan avoimesti Stalinin aikoja ja Neuvostoliiton suuruutta.

Unkari hännystelee Putinia pelaamalla harvinaisen kaksinaamaista peliä, josta on vaikea sanoa, kummalla puolella Unkari on: lännen vai Venäjän.

Unkari on ollut ajoittain avoimesti Putin-myönteinen, ja Turkki käy kauppaa Venäjän kanssa ja Turkki on yksi reitti venäläisille päästä maailmalle. Turkin ja Unkarin ratifioinnin käsittämätön viivyttäminen pakottaa jo kysymään, ovatko Unkari ja Turkki Putinin ohjauksessa.

Nato-hakemukset ovat Unkarille arvokas pelimerkki: ”Unkari yrittää epätoivoisesti pitää hyvät välit Moskovaan

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009421086.html

Unkarin parlamentin on määrä aloittaa keskiviikkona Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusten käsittely. Hakemukset ovat pääministeri Viktor Orbánille arvokas pelimerkki niin EU- kuin Venäjä-suhteissa.

Unkarilaiset uskovat, että maan päättäjät päästävät Suomen Natoon – yksi asia jäsenyydessä arveluttaa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009424576.html?utm_medium=alsoreadthese&utm_campaign=is_tf&utm_source=www.hs.fi

Unkari on Turkin ohella ainut maa, joka ei ole vielä ratifioinut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. IS kysyi pääkaupunki Budapestin asukkailta, mistä Unkarin parlamentin venkoilu heidän mielestään johtuu.[KOMMENTTINI

EN HALUAISI SANOA TÄTÄ: NATO ON PAPERITIIKERI]

Naton Stoltenberg: ”Putin ei valmistaudu rauhaan, hän valmistautuu sotimaan lisää

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009421983.html

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vieraili tiistaina Suomessa.KOSKA PUTIN HALUAA SOTIA JA LAAJENTAA SITÄ ”UUDEN MAAILMANJÄRJESTYKSEN NIMISSÄ”, NATON PITÄISI REAGOIDA AUTORITAARISEN ”VENÄJÄN IMPERIUMIN” KANSANMURHAAN UKRAINASSA , SIIS EI JUHLAPUHEITA PITÄMÄLLÄ, VAAN SOTILAALLISESTI (ESIMERKIKSI: LENTOKIELTO UKRAINAAN (Britannia voisi valvoa sitä) , HÄVITTÄJÄKONEET NOPEASTI UKRAINALLE, JA TIETYSTI KAIKKI MUUTKIN ASEET.

JUHLAPUHEILLA EI PITKÄLLE POTKITA!

”Mikä on Naton 5.artiklan todellinen arvo ja merkitys tositilanteessa, jos pelkkä liittyminen on tällaista leikkiä?

TODELLISUUS ON ERI ASIA KUIN TOIVEET

US PUHEVUORO

Ukrainan tulee tehdä sodan käynnissään suuri muutos jos se haluaa voittaa sodan

Niin raskaalta kun se tuntuukin niin pakko on todeta että nykymenolla Ukraina tulee häviämään tämän sodan. Tämä tunne on hiipinyt mieleen viime viikkoina ja syy on se että viime päivinä rintamat ovat jämähtäneet paikoilleen, Ukrainan armeija on kaivautunut poteroihinsa ja aloite on Venäjällä. Onnea on mukana Ukrainan kannalta siinä mielessä että Venäjä ei ole saanut vielä isoa vaihdetta päälle – se on yhtä kyvytön etenemään isossa mittakaavassa vaikka aloitteen omaakin. Meille on annettu mielikuva että Ukrainan ylivoima sotakentillä on ainoa totuus , kiitos Ukrainan taitavasti luoman media todellisuuden, mutta sotatantereilta tulevat hiljaiset viestit kertovat toista (kommenttiosiossa linkki Ylen uutiseen) – Ukraina ei osaa hyökätä.
Syynä tähän on se, että aivan kuten Venäjän armeijallakin, Ukrainan armeijaa rasittaa sama neuvostoaikojen perisynti – kyvyttömyys joustavien hyökkäysmanoveereiden tekoon koukkaamalla, saarrostamalla ja selustaan solutettujen sissien tuhotöitä hyödyntäen. Se että hiljattain kesällä Ukraina onnistui Harkovaan suunnatussa salamahyökkäyksessään ja saavutti nopean voiton oli pelkistetysti onnenkantamoinen ja johtui venäläisten joukkojen sen hetkisestä alennustilasta, ts. liian vähän joukkoja suojaamaan laajoja alueita. Tämän kirjoituksen lähteenä on Ylen raportti rintamalta jossa nimettömänä pysyttelevä suomalainen vapaaehtoisupseeri kertoo kokemuksistaan paikan päältä kouluettaessaan ukrainalaisia sotilaita. Hänen mukaansa Ukrainan armeija, päinvastoin kuin meille on annettu ymmärtää, on toimintamenetelmiltään kehno – sitä vaivaa täsmälleen samat ongelmat kuin venäläisilläkin – hierarkia, aloitekyvyn puute ja jäykkyys suorittaa nopeita hyökkäysmanoveereja. Hänen mukaansa suomalaiset upseerit joilla on satavuotinen perinne ja koulutus taistella venäläisiä vastaan olisivat jo ratkaisseet tämän sodan nykyaikaisin menetelmin, jossa tuli ja liike synkronoituna eri aselajien kesken olisi johtanut venäläisten hyökkäysmuodostelmien tuhoon. Hänen mielestään Ukraina, jos se ei kykene muuttamaan sodankäynnin tapaansa tulee todellakin häviämään tämän sodan.”


Tässä samaisessa raportissa kuullaan myös toisenkin suomalaisen vapaaehtoisen upseerin mielipide ja hän oli lopputuloksen suhteen toiveikkaampi ja oli sitä mieltä että lännen apu ennemmin tai myöhemmin vie Ukrainan voittoon – mene ja tiedä.”19.1.2023

Lavrov päivitteli Venäjän vanhojen kavereiden takin­käännöstä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009335216.html

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov yritti tiedotustilaisuudessaan hahmotella jo sodanjälkeistä tulevaisuutta, mutta se onnistui vaivoin. Lavrov hämmästeli muun muassa Suomen jyrkkää suunnanmuutosta Venäjän-politiikassaan, kirjoittaa HS:n Moskovan-kirjeenvaihtaja Jenni Jeskanen.

Lavrov piti tiedotustilaisuutensa aluksi noin 20 minuuttia kestäneen puheen, minkä jälkeen paikalla olleet venäläiset ja ulkomaalaiset toimittajat saivat esittää kysymyksiä. Kysymysvuorot jakoi ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova.

VENAJAN_VANHAT_KAVERIT.PNG

Lavrov aloitti vastaamalla, että Suomi oli monien vuosien ajan malliesimerkki ystävällisistä suhteista maiden välillä. Lavrov sanoi, että sen vuoksi häntä onkin hämmästyttänyt vauhti, jolla Suomi on jyrkästi muuttanut retoriikkaansa.

Lavrov ja Zaharova kehuivat Islannin säästyneen EU:n jäsenyydeltä.

MEDVEDEVIN JA LAVROVIN SEKOILUT (PROPAGANDA) JATKUVAT

Propagandaa uskoo osa venäjän kansalaisista eli ALEMPIROTUISET RYSSÄT (Moskovassa ja ja Siperiassa asuvat etniset ryhmät).

Pohjoiseen valkoiseen rotuun kuuluvat venäläiset (kuten INKERINMAALLA ja PIETARISSA asuvat ”eurooppalaiset ihmiset” eivät usko Venäjän hallinnon syöttämää PASKAA!

Medvedev uhkailee ydinsodalla – taas

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31fklo 10:28: Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev on jälleen uhkaillut ydinsodan mahdollisuudella. Tällä kertaa Medvedev on pillastunut puolustusliitto Naton tapaamisesta Saksan Ramsteinissa ja Maailman talousfoorumin vuosikokouksesta Davosissa.

WSJ: Saksa lähettää Leopardit vain, jos Yhdysvallat lähettää omia panssarivaunujaan

klo 21:42: Wall Street Journalin mukaan Saksa ei tule antamaan lupaa Leopard-panssarivaunujen toimittamiselle Ukrainaan, ellei Yhdysvallat suostu lähettämään Ukrainalle myös omia panssarivaunujaan. Asiasta kertovat lehdelle korkeassa asemassa olevat saksalaiset virkahenkilöt. Asiasta kertoo Reuters. 

Lavrov rinnasti Yhdysvallat Hitleriin ja Napoleoniin

klo 10:55: Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väittää Yhdysvaltojen toiminnan aiheuttaneen Ukrainan sodan, Reuters uutisoi. 

Lavrov puhui lehdistötilaisuudessa Moskovassa keskiviikkona rinnastaen Yhdysvaltojen ja Euroopan yhteistyön Napoleonin ja Hitlerin toimiin Venäjää vastaan. 

Lavrov syyttää Yhdysvaltoja hybridisodasta Venäjää vastaan ja vierittää syyn Ukrainan tapahtumista sen niskaan. Hänen näkemyksensä mukaan Yhdysvallat on alistanut Euroopan Unionin valtaansa, kuten Hitler ja Napoleon aikanaan. Nyt länsimaat hyödyntävät Ukrainan sotaa ommin tarkoituksiinsa, eli Venäjän heikentämiseen.

10.1.2023

Patrušev: Länsi yrittää pyyhkiä Venäjän maailman­politiikan kartalta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009288885.html

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä.

Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrušev on sanonut Argumenti i Fakti -lehdelle antamassaan haastattelussa, että Ukrainan konflikti on Venäjän ja Naton välinen sotilaallinen yhteenotto, kertoo brittilehti The Guardian ja uutistoimisto Reuters.

"Ukrainan tapahtumat eivät ole yhteenotto Moskovan ja Kiovan välillä – tämä on sotilaallinen yhteenotto Venäjän ja Naton välillä", hän sanoo lehden haastattelussa Reutersin mukaan.

"Länsi aikoo jatkaa Venäjän hajottamista ja lopulta se pyrkii poistamaan Venäjän maailmanpolitiikan kartalta", hän sanoo.

Turvallisuusneuvoston sihteeri Patrušev tunnetaan yhtenä Putinin läheisimmistä liittolaisista. Patrušev on työskennellyt aikaisemmin Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n johtajana.

HS kertoi marraskuussa, että Patrušev olisi vaikuttanut yhdessä FSB:n nykyisen johtajan Aleksandr Bortnikov keskeisesti siihen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin päätti aloittaa hyökkäyksen Ukrainaan viime vuoden helmikuussa. Bortnikov sekä Patrušev olivat vakuuttuneita Ukrainaan tehtävän ”ennaltaehkäisevän” hyökkäyksen tarpeellisuudesta ja olivat sen pääsuunnittelijoita.

Heidän mukaansa hyökkäys oli välttämätön, jotta Venäjä voitaisiin pelastaa ”lännen suunnalta tulevalta strategiselta iskulta”.

KOMMENTTINI

PIIRI PIENI SIINÄ HYÖRII, HARHAISET SEKOPÄÄT SIINÄ PYÖRII

Lue lisää: Britti­toimittaja: Pieni sisä­piiri sai Putinin

Ei ”Länsi” edes voi ”pyyhkiä” Venäjää pois maailman kartalta.

RIITTÄÄ KUN VENÄJÄN ”IMPERIUMIN” LAITTOMAT LAAJENTUMISPYRKIMYKSET ESTETÄÄN.

TOISAALTA RYSSIEN LAAJENEMISPYRKIMYSTEN JATKUMISEN TAI TOISTUMISEN ESTÄMISEKSI VOIDAAN VENÄJÄN ”IMPERIUMI” JAKAA PIENEMPIIN OSIIN (ITSENÄISIIN PIKKUVALTIOIHIN).

Olisiko Venäjän ”pikkupiirissä” joku sellainen, joka ymmärtäisi tämän:

Venäjän olemassaoloa ei uhata, vain ja ainoastaan estetään Venäjän ”imperiumin” kansainvälisen lain vastainen itsenäisten valtioiden (kuten Ukraina) kansanmurha ja liittäminen Venäjään.

VIELÄ KERRAN: EIKÖ VENÄJÄN HALLINNON ”PIKKUPIIRISTÄ” LÖYDY KETÄÄN, JOKA YMMÄRTÄISI TÄMÄN?

5.1.2023

VAINOHARHAINEN PUTIN KUVITTELEE

Vladimir Putinin uudenvuodenpuhe oli jälleen yksi osoitus siitä, että hänen on luotava koko ajan yhä hurjempia viholliskuvia oikeuttaakseen omaa sotaansa Ukrainassa.

Venäjän propaganda levittää nyt Suomesta väitteitä, joiden mukaan Suomi havittelisi Nato-jäsenyyden myötä itselleen Viipuria, Karjalaa ja jopa Pietaria ympäröivää Inkerinmaata. Kuva: Mikhail Klimentyev / Kremlin / ZUMA / mvphotos, kuvakaappaukset verkkosivuilta

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/3322e83c3f8b8135b982ffeba6c791b2.jpg.webp

Putin kuvittelee Suomen havittelevan Karjalaa – ja siksi Venäjän propaganda vaatii jo erillistä tuomio­istuinta ”suomalaisten natsi­rikoksille”

Venäjän propagandan Suomi-väitteet ovat niin järjettömiä, että monen suomalaisen mielestä niistä ei pitäisi uutisoida lainkaan. Putinin aikana niitä ei voi kuitenkaan ohittaa ”pelkkinä puheina”, vaan ne kertovat siitä, miksi Venäjän voitto Ukrainassa olisi kohtalokas myös Suomelle, kirjoittaa erikoistoimittaja Arja Paananen.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009300899.html?utm_medium=alsoreadthese&utm_campaign=is_tf&utm_source=www.hs.fi

Suomesta kehitellään nyt Venäjällä synkkää natsitarinaa, jotta venäläisiltä hämärtyisi se, että Neuvostoliitto itse aloitti meitä vastaan aluevalloitussodan 1939.

Entä mitä Venäjä tarinoi Suomesta juuri nyt?

Yhä useammin näkyy artikkeleita, joissa annetaan ymmärtää, että Suomi on jo vuosien ajan valmistellut Natoon liittymistä tarkoituksenaan hajottaa Venäjää ja valloittaa Venäjältä alueita.

Joissakin artikkeleissa kerrotaan Suomen havittelevan itselleen takaisin Viipuria ja joissakin havitellaan jopa koko Karjalan tasavaltaa. Laajemmissa salaliittotarinoissa Suomi on osa lännen suunnitelmaa vallata Venäjän luonnonrikkaudet, joista monet sijaitsevat suomalais-ugrilaisten kansojen asuinalueilla.Yksi suomalaisten väitetty juoni ulottuu Pietarin ympäristöön eli Inkerinmaan havitteluun.

INKERINMAA

https://yle.fi/aihe/t/18-195635

KUVA

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/w_1200,h_675,ar_1.7777777777777777,dpr_1,c_fill,g_faces/q_auto:eco,f_auto,fl_lossy/13-3-11171916

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=inkerinmaaPUTININ PAHIN VAINOHARHA

Näiden kaikkien artikkeleiden taustalla on Putinin pahin vainoharha Suomeen liittyen. PUTIN ja turvallisuuspalvelu FSB eivät voi yksinkertaisesti uskoa, etteivätkö kaikki muutkin hautoisi samanlaisia sotaisia valloitussuunnitelmia naapurimaitaan kohtaan kuin he itse hautovat.

Kun Putin kävi Suomessa 2016, hän ilmoitti Kultarannan lehdistötilaisuudessa, että ”Nato taistelisi mielellään Venäjää vastaan viimeiseen suomalaiseen sotilaaseen”.

Putin kuvittelee toisin sanoen tietävänsä, että Nato valmistautuisi hyökkäämään Venäjälle ja että Suomi Naton jäsenenä voisi puolestaan rohkaistua yrittämään ottaa sotimalla Karjalaa takaisin. Suomen virallinen kantahan on – kuten hyvin tiedämme – että Suomella ei ole aluevaatimuksia Venäjää kohtaan.

Lue lisää: Kommentti: Naton kauppamies kylässä – Putin ajoi Suomea Natoon jo kesällä 2016, kun hän suolsi valheitaan Kultarannassa

________________________________________________________

TULEVAISUUS PERUSTUU TOSIASIOIHIN , EI VENÄJÄN PROPAGANDAAN

PUTININ VAINOHARHAISET KUVITELMAT JA VENÄJÄN PROPAGANDA JAUHAVAT PASKAA IHMISTEN (venäläisten) LIHAMYLLYSSÄ

Jos NATO on ”PAPERITIIKERI” ( Suomen puolustamisen suhteen) tai ”MÖRKÖ” (Putinin vainoharhaisten pelkojen suhteen), täältä kyllä löytyy tarvittaessa JYTYÄ”) :

Pohjoismaissa syntyy uusi puolustusliittoJEF-maat kokoontuivat Riiassa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4ace1293-1003-475f-8661-4d1bbac89eb9

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui Riiassa huippukokoukseen. Iltalehti seurasi tapahtumia paikan päällä. Macronin lausunnot ovat ärsyttäneet JEF-maita.

Suomi liittyi Britannian johtamiin erittäin nopean toiminnan JEF-joukkoihin yhdessä Ruotsin kanssa kesällä 2017. JEFissä ovat jäseninä myös Alankomaat, Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Tanska ja Viro.

JEF-MAIDEN PUOLUSTUSLIITTO on Nopeampi kuin Nato

Baltian alueelle ja Pohjolaan on siis syntymässä uusi puolustusliitto, joka pystyy vastaamaan Venäjän mahdollisiin sotilasoperaatioihin nopeammin kuin Naton valmiusjoukot.

JEF-joukkojen tärkein tehtävä on olla nopean ja ensimmäisen vastaiskun tekijä Itämeren ja Pohjois-Atlantin alueella, ja siten sillä on erittäin tärkeä osansa Baltian maiden puolustuksessa, Viron puolustusministeri Hanno Pevkur painotti marraskuussa JEF-maiden puolustusministerien kokouksessa Edinburghissa.

JEF-erikoisjoukot puolustaisivat alueen maita, vaikka Nato olisi kyvytön toimimaan.SUOMI JA BRITANNIAEuroopassa Suomi tukeutuu entistä enemmän Britanniaan, koska Saksa ja Ranska ovat osoittautuneet heikoiksi Venäjän sotapolitiikan pysäyttämisessä.Jos Turkki ja Unkari jatkavat Naton halvaannuttamista, eikä Ranskaankaan ole luottamista, JEF ja kahdenvälinen USA-suhde ovat Suomen henkivakuutus.Näin ulko- ja turvallisuuspolitiikan lähteet arvioivat Iltalehdelle.

BRITANNIA JOHTAA JEF-JOUKKOJA JA ON EUROOPPALAINEN YDINASEVALTIO.

Useat JEF-maat – balttilaisten lehtitietojen mukaan myös Suomi – jättivät Pariisissa diplomaattisen protestikirjeen Ranskan ulkoministeriölle.

JEF-huippukokousta seuraavat paikan päällä Iltalehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi ja valokuvaaja Elle Laitila.