Share |

VENÄJÄN SOTARIKOKSET

KIINNITETTY

Tutkijaryhmä selvittämään sotarikoksia Ukrainassa

Päivitetty 17.05.2022 | 19:34

https://www.verkkouutiset.fi/a/tutkijaryhma-selvittamaan-sotarikoksia-ukrainassa/#0862995e

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC lähettää tutkijaryhmän Ukrainaan edistämään sen toimivaltaan kuuluvien rikosten tutkintaa, kertoo amerikkalainen uutiskanava CNN.

Kansainvälisen rikostuomioistuimen syyttäjän Karim Khanin mukaan kyseessä on kaikkien aikojen suurin yksittäinen tutkijaryhmä, ja siihen osallistuu yhteensä 42 asiantuntijaa.

Syyttäjän mukaan ryhmä pystyy keräämään lisää lausuntoja sekä varmistamaan, että tiedot ja todisteet kerätään tavalla, joka vahvistaa niiden hyväksyttävyyttä tulevissa menettelyissä.

Khan vieraili huhtikuussa Ukrainan Butšan ja Borodjankan kaupungeissa, joista löydettiin joukkohautoja ja murhattuja siviilejä venäläisten joukkojen vetäytyessä Kiovan ympäristöltä.

---------------------------------------------------------------------------------------------

25.5.2022

Suomea ja Ruotsia odottaa vielä näyttävä Erdoğan-show

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008838507.html

Suomi toivoi, ettei joutuisi isojen peliin nappulaksi, mutta niin kävi kuitenkin.

Nyt suomalaiset saavat esimakua Naton kulttuurista, jossa kulissit pidetään pystyssä, vaikka sisällä kuohuu. Nato-maille on tärkeää, että Turkki on liittokunnassa eikä sen ulkopuolella. Turkki saa jotain, millä avata ovi Suomelle ja Ruotsille. Sitä, kuinka kauan siihen menee, voi lähinnä arvailla.

”Suomen täytyy varautua tähän kissa ja hiiri -leikkiin” – Näin kaksi Suomessa asuvaa kurdia kommentoi Turkin vaatimuksia

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008836116.html

SEIDA_SOHRABI_1.PNG

”Suomalaisille väitteet terroristien majoittamisesta tulivat yllätyksenä ja osa hämmentyi. Ihan syystäkin”, sanoo Suomen kurdi Seida Sohrabi (kok).

Sohrabi on Helsingin kaupungin varavaltuutettu sekä Lähi-idän ja islamin asiantuntija. Hän itse ei ole asunut Kurdistanin alueella, mutta sukua hänellä asuu tälläkin hetkellä Iranin ja Irakin alueella.

Sohrabi ei yllättynyt Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin vaatimuksista.

Turkki käyttää kurdeja edistääkseen omia asioitaan. Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun kurdit ovat pelinappulana valtioiden välisissä asioissa.”

Turkin presidentti Erdoğan on vaatinut Suomea ja Ruotsia julistamaan Kurdistanin työväen­puolueen PKK:n terroristi­järjestöksi, jotta Turkki voisi hyväksyä maiden Nato-jäsenyyden. Erdoğan on syyttänyt Suomea ja Ruotsia esimerkiksi ”terroristien majoittamisesta” viitaten muun muassa PKK:hon.

KOMMENTTINI

EI TARVITSE ”JULISTAA”, EUROOPAN UNIONI on sen jo tehnyt, MIELLYTTÄÄKSEEN TURKKIA ( joka on repinyt EU:lta jo miljardeja, pakolaisia estäessään Eurooppaan menemästä. EU on jo tämän takia Turkin ”panttivanki”.FAKTA Turkki, Yhdysvallat ja Euroopan unioni pitävät PKK:ta terroristijärjestönä.KUVA KURDISTANIA ympäröivistä ROISTOVALTIOISTAhttps://hs.mediadelivery.fi/img/svg/e72c2394ddfc0a781699e6ed26551dc3.svg

EU tarkkailee Venäjän disinformaatiota Suomen ja Ruotsin Nato-hakemuksista – Pääviesti on se, että maat on ”pakotettu” Natoon

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008836739.html

Disinformaatio on vielä yleisluontoista ja mukailee Venäjän pitkäaikaista Nato-puhetta.

IRON_LADY_1.PNGVon der Leyen syytti Venäjää ruoan käyttämisestä aseena – Puolan pääministeri vertasi Venäjän toimintaa Stalinin aloittamaan nälän­hätään

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008840007.html

Kova lehtiväite: Putinin seuraajasta käyty keskusteluja Kremlissä – ”Presidentti sotki kaiken”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008840285.html

Nimettöminä pysyvät lähteet kertovat tyytymättömyydestä ”erikoisoperaation” vauhtiin sekä Venäjää vastaan asetettuihin pakotteisiin.

Väite: Putin yritettiin sala­murhata, tästä huhussa voi olla kyse

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008838585.html

Vladimir Putin on kerännyt paljon vihamiehiä, ja hänen vainoharhaisuutensa takia salamurha olisi erittäin vaikea toteuttaa, sanoo Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Jussi Lassila.

24.5.2022

Venäläisdiplomaatti erosi ja haukkui Putinin ja Lavrovin: ”On rakennettu järjestelmä, joka huijaa itseään

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008837159.html

Diplomaatti kertoo avoimessa kirjeessään häpeävänsä Venäjää.

Venäjän Geneven YK-edustuston lähetystöneuvos Boris Bondarev erosi maanantaina tehtävästään ja julkaisi avoimen kirjeen, jossa haukkuu niin Venäjän presidentin Vladimir Putinin kuin ulkoministerin Sergei Lavrovin.

Putinin aloittama hyökkäyssota Ukrainaan ja itse asiassa koko läntistä maailmaa vastaan ei ole vain rikos Ukrainan kansaa kohtaan vaan ehkä myös kaikkein vakavin rikos Venäjän kansaa kohtaan, kun lihavoitu Z-kirjain pyyhkii pois kaikki toiveet ja mahdollisuudet vauraasta ja vapaasta yhteiskunnasta maassamme.”

Bondarevin mukaan sodan suunnitelleet ihmiset haluavat vain yhtä asiaa: pysyä vallassa ikuisesti ja siten elää pompööseissä ja mauttomissa palatseissa, purjehtia valtavilla jahdeilla ja nauttia rajattomasta vallasta ja täydellisestä syytesuojasta.

”Saavuttaakseen tämän he ovat valmiita uhraamaan niin monta elämää kuin asia vaatii. Tuhansia venäläisiä ja ukrainalaisia on jo kuollut tämän takia.”

Bondarevin mukaan ulkoministeri Lavrov on hyvä esimerkki järjestelmän alennustilasta. 18 vuodessa hän muuttui kollegojen arvostamasta ammattimaisesta diplomaatista ja oppineesta intellektuellista ihmiseksi, joka päästää suustaan ristiriitaisia lausuntoja ja uhkaa koko maailmaa ydinaseilla.KOMMENTTI

”Vihdoinkin löytyi ihminen, joka puhui suunsa puhtaaksi. Täytyy nyt toivoa, että muutkin Venäjällä alkavat herätä ja näkevät mitä terroristivaltio Venäjä on tekemässä.
Toivon hartaasti, ettei häntä myrkytetä, niin kuin Venäjällä on tapana tehdä ihmisille, jotka ovat eri mieltä Putinin ja hänen hovinarriensa kanssa. Toivottavasti Bondarev saa tarpeeksi suojelua, jotta saa pitää henkensä”.

ROISTOVALTIO TURKIN VALHEET

Turkissa leviää nyt outoja valheita Suomesta

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008835930.html

Turkin mediassa on levitetty viime aikoina erikoisia väitteitä Suomesta ja Ruotsista. Yksi väitteistä koskee muun muassa eduskunnan puhemiestä Matti Vanhasta.

Turkki ei tunnu ymmärtävän, että se ei voi pelata kahdella puolella. Joko se pelaa länsimaiden joukkueessa, tai sitten se pelaa Venäjän/Kiinan joukkueessa. Sen on pakko valita puolensa selkeästi.

Jos se yrittää hyötyä ja lypsää molemmista osapuolista sitoutumatta kunnolla kumpaakaan leiriin, myös sen status näiden leirien silmissä on vastaava, siis vapaamatkustaja ja epäaito liittolainen”.

KURDISTAN_NATO2.PNG

Kun katsomme karttaa, näemme, että jo vuosikymmenten aikana OMAA VALTIOTA halunneet KURDIT ovat epäonnekseen ROISTOVALTIOIDEN ympäröimänä. Kurdien asuttama alue on nimeltään KURDISTAN. Käsittämätöntä on, ettei edes LÄNSI kannata kurdien omaa valtiota. Kun alueella hilluvat maat, roistovaltiot ja jenkit eivät välitä kurdikansasta, tilanne on kestämätön. PKK on vapauteen eli omaan valtioon pyrkivä järjestö, jonka on pakko käyttäytyä välillä kuin ”terroristit”. Tätä keppiä roistovaltio-turkin (pienet kirjaimet ottomaanien jälkeläisille) presidentti käyttää hyväkseen Putinin kannustaessa!!

KURDINAISET_1.PNG

Ruotsi oli ensimmäinen länsimaa, joka listasi PKK:n terroristeiksi – Euroopassa Turkin ykkös­vihollinen on leimattu terroristi­järjestöksi hapuilevin askelin

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008835873.html

Länsimaissa saatetaan pohtia, ovatko PKK-sissit vapaustaistelijoita vai terroristeja. Turkkilaisille kysymys on itsestäänselvä, he leimaavat terroristeiksi kaikkia, jotka häiritsevät Turkin valtapyrkimyksiä alueella. Presidentti Erdogan kuvittelee

Aseettoman pyöräilijän surmannut venäläis­sotilas sai elin­kautisen vankeus­tuomion

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008836919.html

Syyttäjä kertoo venäläisen sotilaan ampuneen aseetonta siviiliä rynnäkkökiväärillä päähän. Syyttäjän mukaan tuomittu sotilas sai käskyn toiselta sotilaalta, joka ei ollut päällikköasemassa tuomittuun nähden.

Kiovalainen tuomioistuin tuomitsi maanantaina venäläisen sotilaan Vadim Šišimarinin, elinkautiseen vankeuteen aseettoman siviilin surmasta.

Ukrainassa elinkautinen tuomio tarkoittaa koko loppuelämän pituista vankeustuomiota, josta voi vapautua vain kuolemaan johtavan sairauden takia tai presidentin armahduksella.

Kyseessä oli ensimmäinen Venäjän hyökkäyssodan aikana langetettu tuomio sotarikoksesta.

21-vuotias Šišimarin myönsi aiemmin syyllisyytensä 62-vuotiaan aseettoman siviilin, Oleksandr Šelipovin, tappamiseen Sumyn alueella Koillis-Ukrainassa 28. helmikuuta.

Šišimarin toimi Venäjän armeijassa panssarivaunuyksikön kersanttina.VENÄJÄN ULKOMINISTERIÖN ”RAUTAROUVA

RAUTAROUVA_1.PNGVenäjän ulkoministeriön tiedottaja Zakharova: Orwellin kauhuklassikko kertoo liberalismista

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4f7a52f3-b068-4473-9c81-012532a9b2c0

Kärkevistä kommenteistaan tunnettu Zakharova väittää, että kirjailija Orwellin dystopia Vuona 1984 ei kerro totalitarismista, vaan liberalismista.Orwell’s Nineteen Eighty-Four was about liberalism, not totalitarianism, claims Moscow diplomat

https://www.theguardian.com/world/2022/may/23/george-orwell-1984-about-liberalism-not-totalitarianism-claims-moscow-diplomat”Rautarouvalla” (Iron Lady) on kahdet kasvot

The Two Faces of Maria Zakharova

https://digdipblog.com/2021/01/19/the-two-faces-of-maria-zakharova/

In addition, Zakharova Twitter impression seems to be based on two additional elements- an abrasive and combative tone when commenting on foreign affairs and a specific attire, that of a suit. This impression is almost Thatcher-esque, or at least a 21st version of Thatcher who championed the wearing of suits and was blessed with a quick, sharp tongue. Whether there is a deliberate attempt by the MFA to brand Zakharova as Russia’s Iron Lady is open to debate.

23.5.2022

Elämä palaa Harkovaan pommisuojista ja evakosta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008827661.html

Tregubovin perhe palasi junalla läntisestä Ukrainasta Harkovaan, kun venäläisjoukot oli työnnetty kauemmaksi miljoonakaupungin pohjoisrajoilta. Nyt lähikylistä alkavat paljastua Venäjän raiskausrikosten jäljet.

UKRAINATAR_IRINA.PNGEnnen Venäjän suurhyökkäystä Ukrainan suurimmassa lähiössä asui lähes 400 000 ihmistä. Nyt heitä on ehkä joitakin tuhansia. Tuhotun Saltivkan toipumiseen menee kauan, jos siitä on enää koskaan asuinalueeksi.

RAISKAUS ON SOTARIKOS, PUTIN SAATAVA VASTUUSEEN JA TUOMIOON

RAISKAUS_ON_SOTARIKOS.PNG

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008831908.html

Tätä (raiskaajat ja siviilejä ”huvikseen” tappavat) eivät ymmärrä tai välitä venäläiset ALI-IHMISET (eli ALEMPIROTUISET RYSSÄT). Ensimmäinen tunnistettu RYSSÄ kertoi kuulustelussa, että hänen yksikkönsä päällikkö oli oli KEHOITTANUT häntä tähän epäinhimilliseen rikokseen. Pitäisi saada myös kiinni ja vastuuseen tämä Putinin hyväksymä sotarikosten ”välihahmo” eli sotilaan esimies.

Kaikkien sotarikosten vastuuhenkilö on tietysti Venäjän ”sotapäällikkö” , Kremlissä lymyilevä Bunkkeripappa, joka istuu pitkän pöydän ääressä (pitäen siitä käsillään kiinni), koronaa ja ”kaikkea muutakin” peläten.

Kuten tästä näemme, PUTLER (pahempi kuin HITLER) on se, joka pitäisi saada kansainväliseen tuomioistuimeen Haagiin.

”On aika määrätä Venäjälle sotakorvaukset näin etukäteen, että tietävät mikä odottaa.

Tässä on alustava visio-lista: Krimi ja vallatut Itä-Ukrainan alueet palautettava, Ukrainan jälleenrakennus maksettava, takavarikoidut rahat lahjoitettava ukrainalaisille, kaikki kaupallinen ja sosiaalinen yhteistyö lopetettava, Itämeren öljykuljetukset kiellettävä ja venäläinen laivaliikenne luvanvaraiseksi ja maksulliseksi, Venäjän länsirajalle määrättävä 200 kilometrin suojavyöhyke, jossa ei saa asua eikä liikkua, Ahvenanmaan konsulaatti lopetettava...

Miksikö sanktioita ei voi asettaa voimaan jo nyt tai miksi pitää odottaa sodan loppumista?”

VENÄJÄN ARMEIJAN TEHOKKAIN ASE: RAISKAAMINEN JA SIVIILIEN SURMAAMINEN

Järjestelmälliset raiskaukset ovat Venäjän armeijan kenties julmin ase Ukrainan sodassa. Kriisipuhelimen johtaja Aljona Krivuljak kertoo IS:lle, millaisesta hirviömäisestä taktiikasta on kyse – ja millaiset jäljet se jättää.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008822578.html

Aljona Krivuljak on luvannut avata Ilta-Sanomille ilmiötä ja sen taustoja. Hänen mielestään on selvää, ettei kyse ole vaan yksittäisistä hirmuteoista, vaan systemaattisesta toiminnasta.


UKR_AVUNPYYNNOT.PNGIhmisoikeusjärjestö La Strada on osa kansainvälistä verkostoa, joka auttaa ihmiskaupan uhreja. Ukrainan La Strada työskentelee myös rauhanrakentamisen, sukupuolittuneen väkivallan torjumisen sekä lasten oikeuksien parissa.22.5.2022

Putiniksi Putinin paikalle?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008809010.html

Asiantuntija arvioi, kenellä venäläispoliitikolla voisi olla mahdollisuuksia nousta Vladimir Putinin tilalle.

Tunnettu ruotsalaispoliitikko arvioi Erdoganin ja Putinin ystävyyden olevan Suomen ja Ruotsin Nato-jarrun takana: "Hän käyttää kurdeja tekosyynä"

Valtiopäiväedustaja Amineh Kakabaveh on kotimaassaan Ruotsissa tunnettu poliitikko. Nuoruudessaan hän taisteli kurdien Peshmerga-joukoissa Irakin ja Iranin vuoristoseuduilla.

Kakabaveh vaatii, että Suomi ja Ruotsi eivät anna periksi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanille vaan jatkavat kurdimyönteistä politiikkaansa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tunnettu-ruotsalaispoliitikko-arvioi-erdoganin-ja-putinin-ystavyyden-olevan-suomen-ja-ruotsin-nato-jarrun-takana-han-kayttaa-kurdeja-tekosyyna/8433378

”Ruotsin ja Suomen pitää pistää näille vaatimuksille stoppi. Ruotsi ja Suomi ovat historiassaan sitoutuneet kansainvälisiin sopimuksiin ja pitävät huolta pakolaisista. Erdoğan ei voi sanella meille eikä teille, mitä haluamme tehdä pakolaispolitiikassamme.”

Taistellut kurdijoukoissa nuorena

Kakabaveh sanoo olevansa sosialisti, feministi ja itsenäinen kurdinainen. Hän pakeni Ruotsiin 18-vuotiaana vuonna 1992.

Sitä ennen hän oli saanut kohdata Iranin hallinnon kurdivainon.

Kakabaveh kertoo, miten viranomaiset olivat vaatineet hänen isäänsä naittamaan tyttären 12–13-vuotiaana, koska tämä ei käyttänyt huntua. Vaatimukseen isä ei suostunut. Tytär sai valita, jääkö hän kotiin vai pakeneeko hän vuorille Peshmerga-sissien luokse.

Turkki on ollut Natolle vaikea kumppani jo vuosia – nyt se teki itsestään entistä hankalamman kiristämällä Natoa: "Epäluotettava vaikutelma"

Turkki on laatinut pitkän listan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden ehdoiksi. Asiantuntijan mukaan Turkki antaa itsestään riitaisan vaikutelman, kun se yrittää julkisesti jarruttaa Suomen ja Ruotsin Nato-prosessia.  

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/turkki-on-ollut-natolle-vaikea-kumppani-jo-vuosia-nyt-se-teki-itsestaan-entista-hankalamman-kiristamalla-natoa-epaluotettava-vaikutelma/8432908Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin on tänään määrä keskustella vaatimuksistaan Suomen kanssa. Jo eilen hän puhui Britannian pääministerin Boris Johnsonin kanssa. 

Turkki-asiantuntija Eyüp Yilmaz kertoo MTV Uutiset Livelle, että Turkki on geopoliittisesti hyvin merkittävä, ja se tietää asemansa Natossa hyvin.

 

Ex-brittivakooja: Putin on vakavasti sairas – "Kokoukset on jaettu osiin, jotta hän saa hoitoa"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ex-brittivakooja-putin-on-vakavasti-sairas-kokoukset-on-jaettu-osiin-jotta-han-saa-hoitoa/8432958

Britannian tiedustelupalvelun entinen vakooja Christopher Steele sanoo Venäjän presidentti Vladimir Putinin olevan vakavasti sairas.

Aiheesta uutisoi brittiläislehti The Independent.

Rajan läheisyys ei enää pelota Lappeenrannassa asuvaa venäläisnaista, vaikka hän pitää kaupunkia ensimmäisenä mahdollisena kohteena

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rajan-laheisyys-ei-enaa-pelota-lappeenrannassa-asuvaa-venalaisnaista-vaikka-han-pitaa-kaupunkia-ensimmaisena-mahdollisena-kohteena/8433174

Venäjältä Suomeen muuttanut Maria Taina-Parviainen pyrkii kertomaan Ukrainan sodasta kotimaansa asukkaille sosiaalisessa mediassa. Hän uskoo Putinin valtakauden loppuvan pian.

Meet Naboo, the service dog being fostered in the halls of Parliament

https://www.macleans.ca/politics/ottawa/melanie-joly-foster-service-dog/

Heritage Minister Mélanie Joly weathered the roughest patch of her political life last fall, but looking after a future service dog made it a little easier

MELANIE_JOLY_7.jpg

MELANIE_JOLY_2.jpg

Weapons in, wheat out’ – hypocrisy of some Western countries further exposed in Ukraine crisis

https://www.globaltimes.cn/page/202205/1265895.shtml

21.5.2022

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.tässä artikkelissa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008798473.html

Šoigu uhkaa Venäjän tuovan uusia sotajoukkoja Suomen lähelle – Näin sotilas­asiantuntija Pekka Toveri arvioi Venäjän lisäysten merkittävyyttä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008832531.html

Suomen ja Ruotsin Nato-päätökset muodostavat Venäjän puolustusministerin Sergei Šoigun mukaan uhan Venäjän länsirajalla, kertovat muun muassa Reuters, AFP ja venäläinen Ria Novosti.

Uhkaa vastaamaan Venäjä aikoo Šoigun mukaan vahvistaa läntisen sotilaspiirinsä miesvahvuutta ja taisteluvalmiutta.

”Tämän vuoden loppuun mennessä perustamme 12 sotilasyksikköä ja divisioonaa läntiselle sotilaspiirillemme”, Šoigu sanoi televisioidussa tiedotustilaisuudessa AFP:n mukaan.

AFP kertoo Šoigun myös sanoneen, että ”Venäjän armeija odottaa saavansa yli 2 000 yksikköä lisää sotilasvarusteita ja aseita”.

Entinen pääesikunnan tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp Pekka Toveri sanoo, että Šoigun kommentteihin täytyy suhtautua ”äärimmäisen skeptisesti”.

Britannia: Venäjä kärsii todennäköisesti lennokkipulasta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008798473.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.tässä artikkelissa

Tutkijat: Turkki hyväksyy Suomen ja Ruotsin Natoon, mutta tarvitsee sitä ennen jonkinlaisen voiton

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008827840.html

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin täytyy sisäpoliittisista syistä saada tilanne näyttämään siltä, että Turkki hyötyy jollain tavalla Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä, HS:lle arvioidaan.

Zelenskyi: Donbas on tuhottu helvetti, Itä-Ukrainan sota juuttui suureksi tykistö­taisteluksi

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008830634.html

Venäjä on kiihdyttänyt iskujaan kuluneella viikolla mutta uusien alueiden valloitus ei ole onnistunut.

Ukrainan ihmisoikeus­valtuutettu: Venäläiset raiskanneet jopa vauvoja

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008832704.html

Ukrainan ihmisoikeusvaltuutetun Ljudmyla Denisovan mukaan Harkovan alueelta tulvii nyt kymmeniä ilmoituksia raiskauksista hätäpuhelimiin.

SYYLLINEN ON SELVILLÄ, HÄN JOUTUU VASTUUSEEN, KANSAINVÄLISEEN TUOMIOISTUIMEEN (Haagissa).

MASSAMURJAAJA, RAISKAAJA JA MOSKOVAAN ILMAANTUNUT SAATANA, VENÄJÄN AIKOINAAN VALLOITTANEIDEN MONGOLIEN (kuten Shingis Kahn), NYKYPÄIVÄN AUTORITAARINEN SEURAAJA

LÄHTEET

Putler kylpee ukrainalaisten veressä

HIRVIO_PUTIN_2.jpg

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008765446.html

Miten johtajasta tulee hirviö?

HIRVIO_PUTIN.gif

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008733708.html

HIRVIO_PUTIN_4.jpg

Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa varmistaa asemansa historiallisena henkilönä miljoonien ihmisten kustannuksella. Kuinka hallitsijasta tulee kylmäverinen itsevaltias?

Miten hirviöstä tulee johtaja? Tätäkin sopii miettiä....

Ikävä video Butsasta

http://anupalosaari.blogspot.com/2022/05/ikava-video-butsasta.html

Mitä Turkki touhuaa Suomen Nato-hakemuksen kanssa, sitä ei "lännessä" ymmärretä

http://anupalosaari.blogspot.com/2022/05/mita-turkki-touhuaa-suomen-nato.html

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

https://oikeamedia.com/o1-181800https://blogit.perussuomalaiset.fi/ion-mittler/pkk-oikeusvaltio-haavisto-kavelee-eun-tuomioistuimen-yli/

Kurdit ovat oma selvä kansansa, joka haluaisi itselleen oman maan, oman valtion.
Miksi tätä ei voida kurdeille antaa?

Kurdit ovat vuosikausia käyneet Turkissa itsenäisyystaistelua saadakseen edes autonomisen alueen pysyvän aseman.

Kun Atatyrk Turkin johtajana länsimaalaisti ja demokratisoi Turkkia, niin oli toivoa kurdeillakin. Nyt se toivo on valunut pois.

Nyt Turkki on Iranin tiellä. Johtajana vanhoillinen äärimuslimi.

Asioita ja tapahtumia pitää osata selittää ja perustella

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/asioita-ja-tapahtumia-pitaa-osata-selittaa-ja-perustella/

”Suomalaiset muistelevat selviytymistä Suomeen kohdistuneesta hyökkäyssodasta, jonka Neuvostoliitto aloitti ns. Mainilan laukauksilla.

Nyt on sitten ollut Natoon mieli ja toivotaan, ettei enää jouduta koskaa yksin sotaan ylivoimaista vihollista vastaan.”

NATOPARATIISI vai HELVETTI

https://www.tapionajatukset.com/43294

Helvettikin voi olla jäinen tai helteinen. ESIMERKKI: Talvisodassa Neuvostoliiton ”valiodivisioona” tuhoutui Raatteen tiellä jäisessä helvetissä suomalaisten motituksessa eli kun saarto ja tulituksemme sekä pakkanen olivat tehneet tehtävänsä. Toisessa esimerkissä (siis toisen maailmansodan aikana) pohjoisen Norjan ja Venäjän alueelle kaivautuneet saksalaiset (”oikeat natsit”) joutuivat kesällä ”helteiseen helvettiin” lämpötilojen noustessa ja pysyessä pitkään ”helvetillisenä”.

Natsi-Saksan typerä arktisen alueen sodankäynti muistuttaa nykyistä Ukrainan sotaa, jossa Bunkkeripapan (Putin) hyökkäysarmeija tuhoutuu miehistön ja sotakaluston kannalta samalla tavalla kuin ylläolevat esimerkit kertovat. Neuvostoliiton ”paraatidivisioonan” kohtalo Raatteen tiellä kuvaa myös Venäjän avutonta sodankäyntiä. MIKÄ ON TIETYSTI HYVÄ UUTINEN.

RAATTEEN TIE, JÄINEN Helvetti

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=raatteen+tie+j%C3%A4inen+helvetti

KUVAT

https://res.cloudinary.com/dolyfnals/images/v1/rmt4vzwr0op3vcf1dbjb/rmt4vzwr0op3vcf1dbjb.jpg

https://ylojarvenuutiset.fi/wp-content/uploads/2013/12/50-Raatteen-tie.jpg

https://i.gr-assets.com/images/S/compressed.photo.goodreads.com/books/1392968859l/20879885.jpg

https://www.google.com/search?q=raatteen+tie+j%C3%A4inen+helvetti&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjEgdCqn-b3AhVuAhAIHf0mC48Q_AUoAnoECAEQBA&biw=1920&bih=927&dpr=1

MUSIIKKIA

TALVISOTA 1939-1940

SUOMUSSALMEN SANKARIT JA TIKKAKOSKEN MANNEKIINIT

https://www.youtube.com/watch?v=jqtbgApk_xA&list=RDQVBp803Ma-I&index=2

RAATTEENTIE

https://www.youtube.com/watch?v=QVBp803Ma-I&list=RDQVBp803Ma-I&index=2

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/kuvat/ANTTI_ROKKA_2.PNG

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/AMPUMISOPETUSTA_LOTAT.jpg20.5.2022

SUOMEN YRITYS LIITTYÄ NATOON TAKKUILEE TAI PYSÄHTYY

VENÄJÄ

Russia response to Finland entry to NATO will be a surprise: Zakharova

https://english.almayadeen.net/news/politics/russia-response-to-finland-entry-to-nato-will-be-a-surprise:

Russian Foreign Ministry Spokesperson says Moscow will take the appropriate decision over Helsinki's decision to join the NATO alliance

Russia's response to Finland's decision to join NATO will come as a surprise, but the measures will be military, Russian Foreign Ministry Spokesperson Maria Zakharova revealed.

"It will be a surprise. This is up to our defense ministry. Of course, the appropriate decision will be made, taking into account the whole range of factors, and the specifics of how Finland's membership in NATO will develop," Zakharova pointed out.

Venäjän ulkoministeriö: Suomen Nato-hakemukseen vastataan ”sotilaallisella yllätyksellä”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e0b9afcc-2680-48ad-a5a6-75f973912c9c

Teräväkielisenä tunnettu Maria Zaharova kommentoi Suomen Nato-hakemusta tuoreeltaan.Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova väitti keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyshakemukseen olisi luonteeltaan sotilaallinen. Asiasta uutisoi muun muassa venäläinen uutistoimisto Ria Novosti ja sen pohjalta Expressen.Se tulee olemaan yllätys. Tietysti päätöksessä otetaan huomioon kaikki Suomen Nato-jäsenyyteen liittyvät tekijät ja ominaispiirteet. Näiden parametrien perusteella päätös tehdään, mutta ennen kaikkea se on tietysti armeijan asia, hän sanoi.

TURKKI

Tästä on kyse konfliktissa, joka uhkaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008828968.html

Kurdeihin ja näiden asemaan kiinnittyvän diplomaattisen kiistan tausta on pitkä ja sekava.

Näin tavallinen turkkilainen ajattelee Suomen Nato-jäsenyydestä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008829886.html

Pääosa mietteistä oli Suomen jäsenyyttä tukevia tai täysin neutraaleja.

Politiikan puskaradio: Pystyykö Turkin rautakansleri estämään Suomen Nato-jäsenyyden?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/40a39ad0-9a7f-4acb-9957-964e737ee4d4

Politiikan puskaradiossa puhutaan tällä viikolla Haaviston kynästä ja iltalypsylle lähteneestä entisestä limukauppiaasta.

Asiantuntija: Tästä syystä Suomi joutui Erdoğanin silmätikuksi

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d266b725-5e00-4f6d-8ec6-a6947d75979c

Asiantuntija muistuttaa, että Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on taitava poliitikko, joka käyttää nyt Suomea ja Ruotsia pelinappulana omiin tarkoitusperiinsä.

Venäjä on ajanut itsensä nurkkaan Ukrainassa, ja sinne se saattaa jäädäkin

19.5.2022

https://www.sss.fi/2022/05/venaja-on-ajanut-itsensa-nurkkaan-ukrainassa-ja-sinne-se-saattaa-jaadakin/

SUOMI JA NATO

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova vastasi keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessaan HS:lle, että Suomen ja Ukrainan Nato-aikeita ja Venäjän reaktioita niihin ei voi verrata toisiinsa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008807635.html

HS kysyi, miksi Venäjä pitää Ukrainan Nato-aikeita suurena uhkana, kun taas Suomen Nato-jäsenyydellä ei ulkoministeri Sergei Lavrovin puheiden mukaan ole niin suurta merkitystä Venäjälle.

Zaharovan mukaan yksi tärkeä syy Venäjän erilaisiin reaktioihin on se, että Suomi ei vaadi Venäjää palauttamaan mitään entisiä, nykyisin Venäjälle kuuluvia alueitaan.

”Kiova on kirjannut asiakirjoihinsa vaatimuksen Krimin, suvereenin Venäjän alueen palauttamisesta sotilaallisin keinoin.”

Zaharovasta Suomen ja Ukrainan tilanteita ei ylipäätään voi verrata toisiinsa.

Ymmärrätte varmaan eron tilanteessa Suomen ja Ukrainan välillä? Ehkä teillä on lisätietoa, että esimerkiksi Suomen alueella on nationalistisia pataljoonia valtavissa määrin. Ehkä teillä on tietoa, että Suomessa on käytössä kymmeniä Pentagonin biologisia laboratorioita, joissa on tehty kokeita vaarallisilla taudinaiheuttajilla.”

”Minä en tiedä tällaisesta”, Zaharova vastasi itse.

”Tämä on vain lyhyt katsaus siitä, mikä erottaa Suomen Ukrainasta viimeisen vuosikymmenen aikana. Ukrainan tilanne kehittyi dramaattisesti Washingtonin röyhkeän väliintulon seurauksena.”

”Olemme sanoneet koko ajan, että kaikenlaisella Naton laajenemisella on vaikutusta ja merkitystä globaalin kansainvälisen ja etenkin Euroopan turvallisuuden kannalta.”

HS myös kysyi tiedotustilaisuudessa, millaisia sotilaallisteknisiä toimia Venäjä aikoo Suomeen kohdistaa ja millä aikataululla. Venäjän sotilaallistekniset toimet ovat Suomelle yllätys ja riippuvat Nato-jäsenyyden laadusta, vastasi Zaharova.

Zaharovan tiedotustilaisuus kesti keskiviikkona yli kaksi tuntia. Runsaan tunnin kestäneessä alustuksessaan hän käsitteli paljon varsinkin Ukrainan tilannetta sekä ”kollektiivisen lännen” erilaisia toimia Venäjää vastaan, mutta ei lainkaan Suomen ja Ruotsin Nato-aikeita.

Jenni Jeskanen, HS:n Moskovan-kirjeenvaihtaja

19.5.2022

Membership bids are facing resistance from NATO member Turkey, which has threatened to block them over accusations that its Scandinavian neighbors are a safe haven for anti-Ankara armed groups. Turkish President Recep Tayyip Erdogan said today that his country cannot say yes to Finland and Sweden joining NATO.

May 18, 2022

Maria Zakharova openly threatens Finland with a military surprise

https://globalhappenings.com/top-global-news/182322.html

The Russian response to Finland’s decision to join NATO will come as a surprise, and the measures will be military. This was stated by the official representative of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova, Russian media write.

At the CSTO summit, Putin made it clear that Russia’s reaction to Sweden’s entry into NATO would be different than in the case of Ukraine.

MASHA_WARNS_3.jpg

BBC: Venäjän ulkoministeriön "rautarouva" paljasti karun osoitteen, jonne 900 antautunutta ukrainalaissotilasta passitettiin

https://www.kouvolansanomat.fi/uutissuomalainen/4615336

Ukraina määräsi joukkonsa antautumaan, jotta sotilaita ei tapettaisi. Lisäpontimena oli se, että tehtaan ruoka- ja vesivarat ovat olleet puutteelliset jo viikkoja.

Venäjän ulkoministeriön "rautarouvan" eli tiedottaja Maria Zakharovan mukaan 959 ukrainalaissotilasta on antautunut tiistain jälkeen. Heistä 51 oli hoidossa vammojensa vuoksi. Loput on lähetetty vankilaan Olenivkan kaupunkiin Venäjän hallinnassa olevalla Donetskin alueella.

Ukrainan puolustusministeriö on esittänyt sotilaidensa palauttamista leiriltä. BBC Newsin mukaan sotilaiden kohtalo on edelleen epäselvä.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov on kieltäytynyt kertomasta, kohteleeko Venäjä ukrainalaissotilaita rikollisina vai sotavankeinTäällä Venäjän ydinaseet ovat – nämä varastot ovat lähellä Suomea

VENÄJÄN YDINASEET

https://www.verkkouutiset.fi/a/taalla-venajan-ydinaseet-ovat-nama-varastot-ovat-lahella-suomea-69324/#0862995e

Olenogorsk-2 sijaitsee noin sata kilometriä Suomen Lapin ja parisataa kilometriä Norjan Lapin rajalta.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ven%C3%A4j%C3%A4n+ydinase+varastot+sijainti

Ydinaseisiin perustuva turvallisuus on hauras

https://www.verkkouutiset.fi/a/erkki-tuomioja-ydinaseisiin-perustuva-turvallisuus-on-hauras/#0862995e

Suomi voisi Nato-maanakin ajaa ydinaseiden kieltämistä.

Hyökkääjä entistä ahtaammalla, ukrainalaisten sanotaan ylittäneen joen

https://www.verkkouutiset.fi/a/hyokkaaja-entista-ahtaammalla-ukrainalaisten-sanotaan-ylittaneen-joen/#0862995e

Hyökkääjän huoltoyhteys Donbassiin on alttiina puolustajan iskuille.

”Venäjä pyrkii asemaan, jossa se pystyy vaikuttamaan toisen valtion päätöksentekoon”

https://www.verkkouutiset.fi/a/venaja-pyrkii-asemaan-jossa-se-pystyy-vaikuttamaan-toisen-valtion-paatoksentekoon/#0862995e

Suomi ja Ruotsi kokivat, että Venäjä pyrki rajoittamaan niiden suvereniteettia.

Venäjällä ukrainalaisista on puhuttu natseina ja omalle kansalle sota on ollut erikoisoperaatio, jossa Ukraina ja ukrainalaiset on vapautettu natsien ikeestä. Viime aikoina olemme saaneet lukea uutisia, joissa kuuluisa ruotsalainen lastenkirjailija Astrid Lindgren on leimattu natsiksi.

Venäjän ja Ukrainan yhteinen historia yltää vielä pidemmälle kuin Neuvostoliiton aikaan. Kiovan Rusia pidetään slaavien ja venäläisten alkukotina ja Putin ei pidä Ukrainaa kansakuntana lainkaan. Suomen Venäjä taas laskee kuuluvan länteen.

– Suomi on venäläisten näkökulmasta selkeästi ulkomaa toisin kuin Ukraina, Moshes sanoo.

18.5.2022

Turkkilaiset hallituslähteet Bloombergille: Turkki haluaa Suomelta ja Ruotsilta tiukan linjan kurdijärjestöihin sekä asevientikiellon pois

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/turkkilaiset-hallituslahteet-bloombergille-turkki-haluaa-suomelta-ja-ruotsilta-tiukan-linjan-kurdijarjestoihin-seka-asevientikiellon-pois/8429492

Turkin keskeisimmät vaatimukset Suomelle ja Ruotsille niiden Nato-jäsenyyshakemusten hyväksymiseksi liittyvät kurdijärjestöihin, kertovat korkea-arvoiset Turkin hallinnon virkamiehet uutistoimisto Bloombergille.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on viestinyt viime päivinä suhtautuvansa kielteisesti Suomen ja Ruotsin jäsenyyteen sotilasliitto Natossa. Hakemusten hyväksymiseksi tarvitaan kaikkien jäsenmaiden ratifiointi, joten Turkki pystyy halutessaan blokkaamaan uusien jäsenten tien Natoon.

Mitä Turkki tavoittelee Nato-vaateillaan? Ex-kansanedustaja Ozan Yanar: "Turkki on huomannut, että sillä on pelimerkkejä kädessä"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mita-turkki-tavoittelee-nato-vaateillaan-ex-kansanedustaja-ozan-yanar-turkki-on-huomannut-etta-silla-on-pelimerkkeja-kadessa/8429176

Turkki on selkeästi huomannut, että sillä on pelimerkkejä kädessä, ja nyt se yrittää saada jotain vastapalvelusta.

Turkki haluaa takaisin F-35-ohjelmaan

Virkamiehet nostavat esiin myös asevientikiellon, jonka Suomi ja Ruotsi asettivat osana EU-rintamaa vuonna 2019 Turkin Syyriaan tekemän hyökkäyksen takia. Vaikka Turkilla ei ole merkittävää asekauppaa Suomen ja Ruotsin kanssa, ei se virkamiesten mukaan halua periaatteessa ottaa liittoumaan maita, jotka eivät suostu asekauppoihin sen kanssa.

Bloombergin mukaan Turkilla on myös muita vaatimuksia, esimerkiksi pääsy takaisin Yhdysvaltojen F-35-hävittäjäohjelmaan.

Turkki suljettiin ohjelmasta 2019, kun se päätti ostaa Venäjältä S-400-ohjuspuolustusjärjestelmän vastoin Yhdysvaltain tahtoa. Turkki haluaa myös, että ohjuspuolustusjärjestelmän ostamisen vuoksi asetetut pakotteet poistetaan.

Virkamiehet vakuuttivat, että Turkin hangoittelulla Suomen Nato-jäsenyyttä vastaan ei ole mitään tekemistä Turkin ja Venäjän melko läheisen suhteen kanssa. Turkki on pyrkinyt Ukrainan sodan aikana tasapainottelemaan ja säilyttämään toimivat suhteensa Moskovaan.

Suomen valtionjohto on kertonut olevansa optimistinen sen suhteen, että asiat Turkin kanssa saadaan selvitettyä keskustelemalla. Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu on tänään Washingtonissa tapaamassa Yhdysvaltain ulkoministeriä Antony Blinkeniä.

Suomi ja Ruotsi toimittavat jäsenhakemuksensa Natolle tänään keskiviikkona.

Suomen Nato-hakemus on Erdoganin valtti – Turkin ja puolustusliiton välejä hiertävät hävittäjät ja Kremlin kanssa solmitut asekaupat: "Tehdään asiat vaikeaksi"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomen-nato-hakemus-on-erdoganin-valtti-turkin-ja-puolustusliiton-valeja-hiertavat-havittajat-ja-kremlin-kanssa-solmitut-asekaupat-tehdaan-asiat-vaikeaksi/8429524

Turkki on päättänyt olla hankala, koska se on sen etujen mukaista, toteaa Suomen Lähi-idän instituutin asiamies Anu Leinonen MTV:n Uutisaamussa.

Vladimir Putinin vallankaappausyrityksistä on huhuttu jo pitkään – toistaiseksi niitä ei ole näkynyt, mutta ukrainalainen kenraalimajuri väittää sen olevan jo käynnissä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vladimir-putinin-vallankaappausyrityksista-on-huhuttu-jo-pitkaan-toistaiseksi-niita-ei-ole-nakynyt-mutta-ukrainalainen-kenraalimajuri-vaittaa-sen-olevan-jo-kaynnissa/8429026

Venäjän kansan tuki Putinin vallalle elää edelleen vahvana, eikä länsimaiden pakotteet toistaiseksi ole rampauttaneet Venäjän taloutta kokonaan.

Erilaiset soraäänet ovat kuitenkin saaneet jalansijaa hyökkäyssodan aikana ja vaikuttaa siltä, ettei osa Putinin lähipiiristä ole tyytyväinen sodan etenemiseen Ukrainassa.

YK: Yli 3 750 siviiliä on kuollut Ukrainassa – MTV seuraa sotaa Ukrainassa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/azovstalin-terastehtaan-evakuointeja-yritettiin-jatkaa-ukrainassa-mtv-seuraa-sotaa-ukrainassa/8429470

MTV Uutiset seuraa tässä artikkelissa Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia Ukrainassa ja muualla maailmassa.

"Perikato-tunnelma tiivistyy" – tiedustelutiedot: Putin sotkeutuu eversteille kuuluviin päätöksiin

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/perikato-tunnelma-tiivistyy-tiedustelutiedot-putin-sotkeutuu-eversteille-kuuluviin-paatoksiin/8428558

Venäjän presidentti Vladimir Putin johtaa Ukrainan sotaa kädestä pitäen, kertovat läntiset tiedustelulähteet The Guardianin mukaan.

Historia toistaa itseään:

HITLER ja PUTLER (hyökkäys-sota johti ja johtaa tappioon)

Perikato (Der Untergang, 2004) on Natsi-Saksan viimeisiin päiviin ja eritoten sen johtajaan Adolf Hitleriin keskittyvä elokuva. Hitler ylennettiin ensimmäisessä maailmansodassa korpraaliksi.

SLAVA UKRAINI !

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=slava+ukraini

KUVAT

https://www.google.com/search?q=slava+ukraini&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjqrcCrzOj3AhXypYsKHeLBAkwQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

https://www.heili.fi/uutiset/item/9418-slava-ukraini-sankareille-kunnia

SLAVA_UKRAINI.jpg

Venäläinen Marina Karlowa on tullut tukemaan Ukrainaa mielenosoitukseen.

– Olen häpeissäni maani takia, hän kertoo.

Karlowa on epätoivoinen Venäjän aloittaman sodan takia.

https://www.ts.fi/uutiset/5581780

17.5.2022

”Miksi kenraali vihaa Natoa?” – Kysymys on hölmö.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aarno-vehvilainen/miksi-kenraali-vihaa-natoa-kysymys-on-holmo/#comment-3672298

Aarno Vehviläinen

Kenraalimajuri evp
Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori emeritus

päivitetty 16.5.2022 13:37 12 131

Otsikossa esiintyvä kysymys on esitetty minulle tuskastuttavan usein sen jälkeen, kun vajaa kuukausi sitten aloitin Uuden Suomen Puheenvuoro-sivustolla kirjoitukseni Suomen Nato-jäsenyyden hyödyistä ja haitoista. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aarno-vehvilainen/suomestako-naton-rautaesiripun-tarkein-portinvartija-myos-jasenyyden-aiheuttamat-uhkat-ja-vaarat-on-arvioitava-tarkoin/

Viiden m.o.t.-kirjoituksen jälkeen viime viikon blogini päätyi seuraavaan arvioon: – ”Merkittävin muutos, jonka Suomen liittyminen Natoon aiheuttaa, on jännityksen ja sodanvaaran lisääntyminen omalla ja lähialueellamme. Nykyinen voimapoliittinen asetelma, jossa Suomi on ollut Venäjän ajattelussa rauhallinen ja vakaa sivusuunta, muuttuu täysin. Naton itärajan työntyminen Venäjän strategisten kohteiden välittömään läheisyyteen on suuri loukkaus ja haaste, johon Venäjä tulee vastaamaan monin eri tavoin Suomen tulevien Nato-vuosien kuluessa. – Suomen vapaaehtoinen ryhtyminen Venäjän Nato-vihan keskeiseksi kohteeksi on valtiojohdon huonosti harkitsema päätös.” https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aarno-vehvilainen/arvoton-naytelma-nato-jasenyyden-hakemisesta/

Edellä olevassa lainauksessakin viha”-sana liittyy siihen vihaan, jota Venäjän kansa on opetettu tuntemaan Natoa kohtaan. – Minä en vihaa Natoa. – En myöskään vastusta Natoa, joka on ollut aikoinaan välttämätön vastavoima Neuvostoliiton laajentumispyrkimyksille. Kirjoitussarjallani olen tuonut esiin niitä haittoja ja vaaroja, joita sisältyy Suomen Nato-jäsenyyteen. Sotilaallinen ja voimapoliittinen jännitys lisääntyy Pohjolassa ja pohjoisella Itämerellä Suomen Nato-jäsenyyden myötä.

Naton johtovaltiota eli USA:takaan en millään muotoa vihaa.

Kuitenkin joudun myös jatkossa muistuttamaan virheistä, joita USA on tehnyt 2000-luvun sodissa (Afganistan, Irak, Syyria) ja vuodesta  2014 alkaen Ukrainassa. – Sisäpoliittinen hajaannus on pääsyy USA:n ulko- ja voimapoliittiseen epäluotettavuuteen. Parhaillaan Ukrainassa meneillään oleva Venäjän silmitön mellastaminen ei olisi lainkaan  alkanut, mikäli USA olisi vuonna 2014 toiminut Ukrainalle antamiensa turvatakuiden (Security Assurances 1994) edellyttämällä tavalla.

Turkki asettui yllättäen vastahankaan Nato-prosessissa – Taustalla on maan umpikujaan ajautunut sisäpolitiikka, sanoo tutkija

KURDISTAN_NATO.PNG

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008817803.html

Turkki asettui yllättäen vastahankaan Suomen ja Ruotsin Nato-prosessissa. Tutkijan mukaan Turkki haluaa lännen ottavan sen omat turvallisuuspoliittiset intressit vakavasti, mutta oikeastaan kyse on sen omasta umpikujaan ajautuneesta sisäpolitiikasta

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan asettui perjantaina Suomen ja Ruotsi Nato-tien tukkeeksi sanomalla, ettei Turkki voi suhtautua maiden jäsenhakemuksiin myönteisesti.

Eilen maan ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu väitti Berliinin epävirallisessa Naton ulkoministerikokouksessa, että Suomi ja Ruotsi tukisivat avoimesti Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta.

Mikä Erdoğania hiertää niin pahasti, että Turkki on sen vuoksi valmis tuomaan asian kiilaksi pienen Suomen Nato-jäsenyyden väliin?

”Ennen muuta kysymys on PKK:sta”, Alaranta sanoo.

Kurdistanin työväenpuolue PKK on järjestö, jonka tavoite oli alun perin irrottaa aseellisesti Turkin itäisiä osia omaksi kurdivaltiokseen. Vaatimukset ovat sittemmin laimentuneet tavoittelemaan itsehallintoa ilman omaa valtiota.

Turkki, Yhdysvallat ja EU ovat julistaneet PKK:n terroristijärjestöksi sen aseellisen toiminnan vuoksi. Sen tytärjärjestö YPG toimii Syyriassa osana SDF-asejoukkoja, jotka pitävät hallussaan sisällissotaa käyvän maan koillisosia.

Turkin ja PKK:n väkivaltainen konflikti on jatkunut jo yli 30 vuotta.Kurdit eivät ole Turkissa pieni vähemmistö: 84-miljoonaisen maan kansalaisista arviolta viidennes on kurdeja.

Kurdeja on yhteensä noin 36–45 miljoonaa. Kurdien pääasiallisesti asuttama vuoristoinen alue Kurdistan sijaitsee Turkin, Iranin, Irakin, Syyrian ja Armenian raja-alueilla.

Alarannan mielestä on mielenkiintoinen kysymys, tuleeko olemaan ongelma, että Suomi hakee jäsenyyttä tiiviisti yhdessä Ruotsin kanssa. Turkin esittämän kritiikin on nimittäin tulkittu koskevan enemmän Ruotsia kuin Suomea.NATOn säännöissä on valuvika,koko liittymisprosessi halvaantuu jos yksi jäsenmaa sanoo "ei". Ja kun jäsenmaita on paljon, kieltäytymisen riski vain nousee; valtioilla on kaunoja ja kalavelkoja toisiaan kohtaan. Olisiko tässä sääntömuutoksen paikka, enemmistön päätös ratkaisee?

Turkin presidentti Erdoğan toisti uhkauksensa: ei aio hyväksyä Suomea ja Ruotsia Natoon

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008821438.html

Erdoğanin mukaan Suomen ja Ruotsin diplomaatti­delegaatioiden ei myöskään ”kannata vaivautua” matkustamaan Turkkiin suostuttelemaan sitä hyväksymään näiden Nato-hakemukset.

HS seuraa historiallista Nato-päätöstä. Lue kaikki Nato-jutut täältä.

Tekikö Erdogan lehmänkaupat Putinin kanssa? Asiantuntija vastaa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008821394.html

Turkki-asiantuntijan mukaan Erdogan on tunnettu kovasta retoriikasta, minkä takia hänen liikkeidensä ennustaminen voi olla vaikeaa.

Brittimediat: Venäjän televisiossa harvinainen lausunto sodasta – myös Suomi mainittiin

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743320.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.

SVT: Niinistö tivasi Putinilta, miksi Venäjä pommittaa naisia ja lapsia – Putin ei vastannut mitään

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008821622.html

Niinistö kertoo Putinin toistaneen selitystä, jonka mukaan Venäjä tuo turvallisuuden Donbasiin. Niinistö kuitenkin huomautti, että esimerkiksi Kiovan ja Harkovan siviilien pommituksilla ei ole mitään tekemistä Donbasin kanssa.

Nyt repesi Venäjällä raivo omien suorituksesta – ”Typeryyden takia poltettiin kokonainen pataljoonan taistelu­­osasto”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008820335.html

Viime viikolla Ukrainassa julki tullut sotatappio sai venäläisbloggarit kritisoimaan rajusti sotilasjohtoa.

16.5.2022

Saksan ulkoministeri: Nato-maat valmiita antamaan Ukrainalle aseellista apua niin kauan kuin on tarpeen

ANNALENA_BAERBOCK_APUA_UKR.PNG

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008818624.html

Rajut taistelut ovat jatkuneet Ukrainan itäosassa.

Sotilasliitto Naton jäsenmaat ovat valmiita antamaan Ukrainalle aseellista apua niin kauan kuin on tarpeen, sanoi Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock Naton kokouksessa Berliinissä sunnuntaina.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba puolestaan kiitti Saksaa asetoimituksista. Saksa on lisäämässä raskaan aseistuksen toimittamista Ukrainaan. Saksasta lähtee Ukrainaan seitsemän tela-alustaista haupitsia.

Britannian sotilastiedustelu ilmoitti, että Venäjän joukot ovat kärsineet raskaita tappioita.

Venäjä on nyt todennäköisesti menettänyt kolmanneksen maataisteluvoimista, jotka sillä oli helmikuussa, brittitiedustelu arvioi.

Venäjä sitä vastoin julkaisi tietoja onnistumisistaan. Venäjän puolustusministeriö väitti tehneensä ”korkean tarkkuuden” ohjusiskuja neljään vihollisen tykistön ammusvarastoon Donetskin alueella Itä-Ukrainassa.

Naton Jens Stoltenberg: ”Turkki ei estä Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/naton-jens-stoltenberg-turkki-ei-esta-suomen-ja-ruotsin-jasenyytta/08e148ce-239a-4f5c-bda1-6582dde351ab

Jens Stoltenbergin mukaan Nato selvittää parhaillaan, miten Suomen ja Ruotsin turvallisuutta voidaan tukea liittymisprosessin aikana. Hän arvioi, että Nato tulee lisäämään läsnäoloaan Baltiassa.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vakuutti tiedotustilaisuudessaan sunnuntaina, ettei Turkki vaikeuta Suomen tai Ruotsin liittymistä puolustusliitto Natoon. Asiasta uutisoi muun muassa Bloomberg.

LUE MYÖS

Turkki julkisti vaatimuslistan Suomelle ja Ruotsille – Tutkija: ”Varauduttava pitkään vääntöön”

Sauli Niinistö haluaa Turkin Erdoganilta ”selvän vastauksen: ”Olen hieman hämmentynyt”

”Turkki on tehnyt selväksi, ettei se se estä Suomen tai Ruotsin jäsenyyttä Natossa”, Stoltenberg sanoi puhuessaan Naton ulkoministerikokouksen jälkeen.

BLOOMBERG

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-15/ukraine-latest-nato-has-frank-talks-with-turkey-on-accession

Venäläiset vetäytyivät Harkovasta – Tutkija arvioi jatkoa: ”Pian Venäjä ei ehkä pysty hyökkäysoperaatioihin”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/venalaiset-vetaytyivat-harkovasta-tutkija-arvioi-jatkoa-pian-venaja-ei-ehka-pysty-hyokkaysoperaatioihin/04a2afe7-f0d1-4138-831d-bdc4b733d42d

Tutkija Mick Ryan pitää Harkovaa käännekohtana Ukrainassa käytävässä sodassa.

Turkki julkisti vaatimuslistan Suomelle ja Ruotsille – Tutkija: ”Varauduttava pitkään vääntöön”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/turkki-julkisti-vaatimuslistan-suomelle-ja-ruotsille-tutkija-varauduttava-pitkaan-vaantoon/0083f2dd-cc4f-4547-982d-b7de2795ba05

Ulkopoliittisen instituutin tutkija ja Turkki-analyytikko ennustaa, että ongelmia on luvassa.

15.5.2022

Naton varapääsihteeri sanoo olevansa varma, että Suomi ja Ruotsi hyväksytään jäseniksi – Svenska Dagbladet: Ruotsi aikoo jättää Nato-hakemuksen tiistaina

https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000008813641.html

Kanadan ulkoministeri Melanie Joly toivoo, että Suomen ja Ruotsin hakemukset Naton jäseniksi saataisiin ratifioitua pikaisesti.

KANADAN_MELANIE.PNG

"Toivon, että se saataisiin tehtyä viikoissa", Joly sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. Joly kommentoi asiaa saapuessaan Naton ulkoministerien kokoukseen sunnuntaina. Kaksipäiväinen kokous alkoi eilen lauantaina Berliinissä.

14.5.2022

Ukrainan armeijan tiedustelupäällikkö vakuuttaa: "Putin on vakavasti sairas, Venäjän vallankumous on jo suunnitteilla – IL seuraa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4

Iltalehti seuraa Ukrainan sodan tapahtumia hetki hetkeltä.

Sauli Niinistö kertoi Suomen Nato-hakemuksesta Vladimir Putinille: ”Jännitteiden välttämistä pidettiin tärkeänä”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/sauli-niinisto-kertoi-suomen-nato-hakemuksesta-vladimir-putinille-jannitteiden-valttamista-pidettiin-tarkeana/1c11b877-9505-45d8-824b-7d06f4d17230

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on keskustellut puhelimessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Presidentin kanslian tiedotteen mukaan Niinistö ilmoitti Putinille , että Suomi päättää hakea Nato-jäsenyyttä lähipäivinä.

LUE MYÖS

Ruotsalaiset sotatieteilijät Suomen Nato-uutisesta: Venäjä kärsii takaiskun, Sauli Niinistön mukana tulee uusi ilmoitus

Sauli Niinistö Turkin Erdoganin terroristiväitteistä Ylelle: ”Näyttää yksilöivän aivan muita maita kuin Suomea”Pekka Haavisto paljastaa taustan: Suomi otti yhteyttä Britanniaan saatuaan vihiä Ruotsista – ”Vähän viidennen artiklan tyyppinen tuki”

Tiedotteen mukaan Niinistö kertoi Putinille, miten perusteellisesti Venäjän loppuvuodesta 2021 esittämät vaatimukset Natoon liittymisen estämisestä ja Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan helmikuussa 2022 ovat muuttaneet Suomen turvallisuusympäristön.

”Keskustelu oli suora ja selväpiirteinen ja se käytiin vailla kärjistyksiä. Jännitteiden välttämistä pidettiin tärkeänä”, presidentti Niinistö kertoo.

Nato-koneiden eilistä pöhinää Suomen ilmatilassa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/nato-koneiden-eilista-pohinaa-suomen-ilmatilassa/

Suomalaisen Ukrainalle menevän aseavun lastaustoimia Uuden-Seelannin Hercules-sotilaskuljetuskoneessa Tampere-Pirkkalan lentokentällä 7.5.2022. Apu Ukrainalle on yhdistänyt länsimaat kautta koko maailman.

Mikä sitten on Suomessa tärkeintä Nato-jäsenyydessä?

Ne ovat ydinaseet. Se, että meillä on turvanamme kaikki se, mitä potentiaalisella vihollisellamme on. Niin pitkään kuin Venäjällä on ydinaseita, ydinaseet ovat itseisarvo myös meidän puolustukselle. Emme tule toimeen ilman niitä. On hyvä, että asia on viimein Suomessakin huomattu ja ymmärretty.

Suomi tarvitsee siis vain ydinaseturvaa, ei Naton tukikohtia. Nato ei esitä ydinaseita rauhan oloissa Suomen kamaralle.

YHDYSVALTOJEN SALAKÄHMÄINEN TOIMINTA

Sale soitti taas Bidenille

 Niinistö tekee kyllä arvokasta työtä maamme eteen. Mutta väitän, että Naton johtomaa Yhdysvallat on ottanut tässä Euroopan kriisissä salakähmäisen pikkuveljen roolin. Sen sijaan Euroopan uutta turvallisuusyhteisöä rakentaa kummisetä Johnson.

http://anupalosaari.blogspot.com/2022/05/sale-soitti-taas-bidenille.html

Mutta siis Boris Johnsonilla vaikuttaa olevan oma projekti menossa, kun Yhdysvaltojen Biden on ottanut ilmeisen tarkoituksellisesti piilevän roolin tässä kriisissä. Saattaa jopa  olla, että tämä roolijako on jaettu julkisuudelta piilossa: mikäli Yhdysvallat näkyvästi ottaisi johtoroolin, niin se ärsyttäisi Venäjää ydinsotaan. Tämmöinen tieto on tietysti tiedustelutietoa.

SALEN TWIITTI

https://twitter.com/niinisto/status/1525127429781700608?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1525127429781700608%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=http%3A%2F%2Fanupalosaari.blogspot.com%2F2022%2F05%2Fsale-soitti-taas-bidenille.html

VASTAUS

Tarkoittaako tuo "syvä huoli Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa" todellisuudessa jaettua huolta Venäjän laajentumispyrkimyksistä Suomeen? 

"Kaikki tarpeellinen tuki Yhdysvalloilta" lie sisältää myös tuon Johnsonin strategisen pelin.

SALE MYÖS VALITTAA

Tähän asti Turkin viesti on ollut päinvastainen, presidentti vastasi. En spekuloi sillä, että Turkki olisi tässä laittamassa kapuloita rattaisiin.

Turkin Erdogan ei pidä Suomen ja Ruotsin Nato-aikeita positiivisina

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008814946.html

Vielä huhtikuussa Sauli Niinistön mukaan Turkin kantana oli, että maa tukee Suomen tavoitteita.

Perjantaisessa lausunnossaan Erdoğan puhui Skandinavisista maista ”terroristijärjestöjen majataloina”. Samassa yhteydessä hän syytti syytti Skandinavian maita kurdisotilaiden "suojelemisesta".

"He ovat jopa kansanedustajia joissain maissa. Meidän ei ole mahdollista kannattaa", Erdoğan totesi.

Tällä Erdoğan mahdollisesti viittaa ainakin Ruotsiin, jonka parlamentissa on kuusi kurdiedustajaa.

Valitettavasti Erdokan on osittain oikeassa, kuten Suomen kurdien aktiivi kertoo (HS- paperilehti, tämä maksumuurin takana).

Suomen kurdien aktiivi: ”Toivottavasti Suomea ei puukoteta selkään, Erdoğan ei ole koskaan rehellinen”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008815940.html

Kurdien ystävyysseuran puheenjohtaja sanoo, että Suomessa asuvien kurdien joukossa on tuhansia Erdoğanin vastustajia ja myös paljon PKK:n kannattajia.

Tätä ei siis voi ohittaa, kuten ulkoministeri Pekka Haavisto on sanonut ”otetaan nyt ihan rauhallisesti ja annetaan ajan kulua”.

MUUTAMA FAKTA (etsikää lisää mistä löydätte, eli yo. Linkistä tai HS-paperilehdestä).

Suomessa asuu ainakin 15.000 tuhatta kurdia, jotka ovat paenneet Erdoganin ”putin-tyyppistä” toimintaa Turkin alueella. Suomessa on siis tuhansia kurdeja, jotka vastustavat Erdogania, ja paljon sellaisia, jotka kannattavat PKK:ta.

PKK on Kurdistanin työväenpuolue, jonka Erdogan on julistanut ”terroristijärjestöksi”.

Mutta hei, miellyttääkseen Turkkia, Euroopan Unioni ja Yhdysvallat pitävät nekin PKK:ta terroristijärjestönä.

NÄIN TYHMIÄ VOIVAT LÄNSIMAAT OLLA!!

Tämän lisäksi Nato on myös paperitiikeri, joka on hyökännyt vain ja ainoastaan itseään heikompia vastaan (1980-luvulla USAn hyökkäys Libyan Syrtinlahdelle sai ainoan uhrinsa Gaddafin (joka oli erämaassa teltassa) ottotyttärestä.

”HYVÄ JENKIT”, vähän aikaa sitten Talibanit ajoivat teidät pois Afganistanista, ja aikaisemmin jouduitte pakenemaan Vietnamista täysin sekasortoisessa kauhussa (viimeiset pakenivat US-lähetystön katolta helikopterilla).

Näihinkö Suomen pitäisi luottaa? No, ehkä Britannian (joilla on ydinaseita) pelote Ryssien suuntaan on sentään jotain. Muutamassa muussakin (muistaakseni viidessä) Euroopan maassa on ydinaseita, mutta niiden käytöstä vastaa US-pressa, eli tällä hetkellä Joe Biden (jolla ei ole edes ”automaattisormea” kuten Putinilla.

Ei siis oikein hyvältä vaikuta. Eikö?

13.5.2022

Näin valtiojohto vei Suomen Natoon – sisäpiiriläiset kertovat: ”Siinä tuli raju virhe Venäjälle”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008803771.html

Venäjä ja Putin ovat ajaneet Suomen Nato-jäsenyyteen

MAGDALENA_SANNA_NATO.PNG

Nyt tuli Ruotsin Nato-paperi – varoittaa Vladimir Putinin jatkuvasta vallasta

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nain-ruotsi-arvioi-nato-paperissaan-varoittaa-vladimir-putinin-jatkuvasta-vallasta/1686d88b-435f-414c-98f4-9c9abfc5a85b

Ruotsin turvallisuusselonteko valmistui. Se korostaa Naton turvallisuuspoliittista merkitystä Ruotsille.

Ruotsin ulkoministeri Ann Linde: Nato-hakemuksesta ei seuraisi Venäjän sotilaallista hyökkäystä – Suora lähetys jatkuu

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008807635.html

HS seuraa Suomen Nato-päätöstä ja sen vaikutuksia kotimaassa ja ulkomailla.

”Vladimir Putin nöyryyttää itseään” – Britannian ulkoministeri: Kaikki Venäjän joukot työnnettävä pakotteilla ulos Ukrainasta

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vladimir-putin-noyryyttaa-itseaan-britannian-ulkoministeri-kaikki-venajan-joukot-tyonnettava-pakotteilla-ulos-ukrainasta/37d90a49-31bc-4ca8-ad10-78b52725876a

Venäjä-pakotteet on pidettävä voimassa niin kauan, että kaikki Venäjän joukot ovat lähteneet Ukrainasta, ja Ukrainaa on tuettava entistä enemmän ja nopeammin, Liz Truss vaatii.

Ukraina tuhosi jokea ylittäneen pataljoonan – epäillään jopa sodan pahimmaksi venäläistappioksi

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008811089.html

UKR_TUHOSI_RUS-PATAJONAN.PNG

Bilohorivkan lähellä Siverkyi Donets -joella käydyssä taistelussa tuhoutui useita venäläisiä panssarivaunuja sekä miehistökuljetusvaunuja.

Ukrainan armeijan kerrotaan onnistuneen tuhoamaan Itä-Ukrainassa kerralla lähes kokonaisen venäläispataljoonan viime sunnuntaina. Kyseessä saattaa olla yksi pahimmista yksittäisistä tappiosta Venäjälle koko sodassa.

Venäläiseen pataljoonan taisteluosastoon kuuluu normaalisti noin 800 miestä.

KUVA kokonaistilanteesta

https://images.jifo.co/4033566_1652356683272.png

Näin Venäjä yrittää nyt tilkitä sotilas­vajetta Ukrainassa: ”Liike­kannalle­pano olisi kasvojen menetys”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008809812.html

Palveluskautensa lopussa nyt olevia varusmiehiä tuskin kotiutetaan, arvioi MPKK:n Pentti Forsström.

12.5.2022

Ukrainalaiset patistavat nyt Suomea Natoon – ja heillä on siihen nämä 6 hyvää syytä

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fc2d4ca7-8663-47ce-a8c6-079d556532d9

Iltalehti on keskustellut Kiovassa paikallisten asukkaiden, sotilaiden ja asiantuntijoiden kanssa Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. On ymmärrettävää, että yhtäkään kieltävää kehotusta ei kuulunut, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Antti Halonen Kiovasta.

MARYNA_KAZAKOVA.PNG

Naiset ovat olleet kannoissaan miehiä varovaisempia. Suomalaistaustainen Maryna Kazakova muun muassa huomautti, että Venäjä reagoi liittymisaikeisiin varmasti. Hän ei tosin ottanut kantaa varsinaiseen jäsenyyskysymykseen.

Presidentti Niinistö ja pää­ministeri Marin kannattavat Suomen Nato-jäsenyyttä – HS seuraa historiallista päivää, suora lähetys käynnissä

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008807635.html

HS seuraa Suomen Nato-päätöstä.

Natossa Suomen on opeteltava puhumaan ydinaseista

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008808060.html

Naton ydinasepolitiikka on hyvin pitkäjänteistä, mutta suhde ydinaseisiin voi muuttua, kun Venäjän uhka muuttui.

Naton ydinaseet ovat vahvin pidäke sille, ettei Venäjä hyökkää Nato-maita vastaan.

Ydinaseet ovat poliittinen ase

Presidentti Vladimir Putin määräsi ydinasejoukot valmiustilaan. Tarkoituksena oli estää Nato-maiden sekaantuminen sotaan.

Aiemmin keväällä Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev varoitti, että Venäjä vastaisi Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen tuomalla Itämeren alueelle ydinaseita.

Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon vahvistaa Naton kykyä puolustaa Baltian maita

Saksa ei enää emmi sitä, pysyvätkö amerikkalaiset ydinpommit Saksassa. Muutoksesta kertoo se, että Saksa ostaa F-35-hävittäjiä, joita tarvitaan ydinpommien liikutteluun.

Kuopion piispa julisti Venäjän sotilaat ”raiskaaja-armeijaksi” Savon Sanomissa: Näin hän kommentoi harvinaisen rajua tekstiään

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b178650b-5ede-43a1-a130-74dd22ec56f3

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen on kärkkäästi tuominnut Venäjän toimet Ukrainassa. Maanantaina hänen vieraskynäkirjoituksensa, jossa kritiikkiä ei säästelty, julkaistiin Savon SanomissaJutussaan hän kutsui itänaapuriamme ”roistovaltioksi”, sen toimia ”suureksi petokseksi” ja armeijaa ”raiskaaja-armeijaksi”.

Jolkkonen ei epäröinyt näin tiukan tekstin julkaisemista, sillä sodan hirveyksistä täytyy hänen mielestään puhua.

Nyt puhuvat Putinia ”säälittäväksi ja vaino­harhaiseksi diktaattoriksi” kritisoineet venäläis­toimittajat

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743320.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.

Venäjä-mielisen sivuston toimittajat kyllästyivät propagandaan.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008806186.html

Kaksi venäläiselle, Kreml-mieliselle Lenta.ru-uutissivustolle työskentelevää toimittajaa julkaisi sivustolla yli 40 sodanvastaista artikkelia voitonpäivänä maanantaina. Tapauksesta uutisoi muun muassa The Guardian.

Venäjän presidentti Vladimir Putinia nimitettiin artikkeleissa ”valehtelijaksi” ja ”säälittäväksi ja vainoharhaiseksi diktaattoriksi", joka on aloittanut ”vuosituhannen verisimmän sodan”. Venäjän armeijaa kutsuttiin puolestaan ”rosvojoukoksi”.

Artikkelit on nyt poistettu lehden sivuilta, mutta ne ovat luettavissa esimerkiksi täältä. Toinen tempaukseen osallistuneista toimittajista, 30-vuotias Jegor Poljakov kertoi The Guardianille halunneensa muistuttaa ihmisiä, että voitonpäivässä on kyse rauhasta.

Tavallisia ihmisiä kuolee, naiset ja lapset kuolevat Ukrainassa. Emme voineet katsella tätä enää pidempään. Tämä on ainoa oikea asia, jonka saatoimme tehdä, Poljakov sanoi.

"Nyt tekin ymmärrätte, mitä Venäjä on" – Ukrainalaisprofessorin mukaan nykyistä sotaa ei olisi, jos länsi olisi ottanut Krimin valtauksen tosissaan

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000008805120.html

Professori Oleksi Haran Kiovan Mohyla-akatemiasta uskoo, että Ukraina on Putinille henkilökohtainen pakkomielle.

Helmikuussa alkanutta Venäjän laajamittaista hyökkäyssotaa ymmärtääkseen pitää tuntea historia. Ensinnäkin vuodesta 2014, koska lännen sen jälkeen tekemät virheet ovat johtaneet tähän tilanteeseen, katsoo vertailevan politiikan tutkimuksen professori Oleksi Haran Kiovan Mohyla-akatemiasta. Toiseksi pitää katsoa toiseen maailmansotaan, sillä hänen mukaansa Vladimir Putinin Venäjä ei ole kovin kaukana Neuvostoliitosta.

Ensimmäisiä lännen epäonnistumisia oli Haranin mukaan se, ettei heti vuonna 2014 suostuttu myöntämään, että Ukrainassa on käynnissä sota. Venäjä miehitti tuolloin Krimin ja perusti Itä-Ukrainan Donetskiin ja Luhanskiin nukkehallitukset, niin kutsutut kansantasavallat.

Helmikuusta lähtien otsikot ovat toinen toisensa perään arvuutelleet, mikä Putinia vaivaa ja miksi hän tekee niin kuin tekee. Haranille kysymys on yksinkertainen: Putin on Neuvostoliiton ja KGB:n tuote, ja Ukraina on hänelle henkilökohtainen pakkomielle.

”Hänelle tämä on rationaalista. Hän kuvittelee palauttavansa suuren Venäjän. Uskon hänen uskovan omiin sanoihinsa Ukrainasta, natseista ja Natosta.”

”Minulla on sukulaisia Venäjällä, monilla meistä on. He toistavat Putinin propagandaa. He ovat zombeja.”

Haran sanoo tietävänsä, mitä on elämä ilman oikeaa tietoa, sillä hän kasvoi Neuvostoliitossa. Hän mainitsee Mainilan laukaukset ja sen, että heille opetettiin, että Suomi aloitti sodan Neuvostoliiton kanssa.

Haranin mukaan isolle osalle venäläisistä välinpitämättömyys ja propagandaan uskominen on kuitenkin liian mukavaa.

On toki myös venäläisiä, jotka vastustavat sotaa, ja me arvostamme sitä. Mutta yleisesti yhteiskunta on kollektiivisesti vastuussa tästä sodasta. Ihan niin kuin natsi-Saksassa.”Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on sodan viime vaiheen myötä noussut ikoniseen asemaan. Hän on pitänyt voimakkaita puheita, ja ulkomaiset parlamentit ovat osoittaneet hänelle suosiotaan seisten. Hän on tavannut Ukrainassa muiden maiden päättäjiä ja näyttäytynyt kansalaisten keskuudessa.

Ero bunkkerissaan piileskelevään Putiniin on kuin yöllä ja päivällä.

Tietääkö Putin enää itsekään, mitä sodaltaan haluaa? Asian­tuntijan mukaan länsi­maissa on oltu liian kerkeitä julistamaan Ukrainan voittoa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008807167.html

Tutkija Arkady Moshesin mielestä länsimaissa ladattiin liioiteltuja odotuksia Venäjän voitonpäivään. Hänen mukaansa Putinilla ei ole aikeita lopettaa sotaansa.

Suunnitelma A oli kaataa Ukrainan hallitus pikaisesti. Sen jälkeen yritettiin suunnitelmaa B, jossa tarkoitus oli saada haltuun tai saarrettua suuria tai strategisesti tärkeitä kaupunkeja. Tähän mennessä käteen on jäänyt vain yksi selkeämpi voitto: Herson.

Clarken mukaan Putinin nyt tavoittelema ”voitto” lienee sellainen, jossa Venäjä saa haltuunsa itäisen Ukrainan Donbasin ja laajoja alueita etelästä, kenties Odessaan saakka. Tämä on suunnitelma C, joka perustuu turhautumiseen siitä, että A ja B epäonnistuivat.

KUVA (tilanne Ukrainassa 10.5.2022

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/0f1a84a83f599c619ee92241547c117d.svg

Lue kiinnostavimmat HS-jutut Ukrainan sodasta

HS seuraa tilannetta paikan päällä

Venäjä haaskaa miehiään surutta, sanoo haavoittunut ukrainalainen kauko­­partio­upseeri HS:n haastattelussa

HS vieraili miehitys­terrorin alla eläneessä hoito­laitoksessa Borodjankassa – Työn­tekijä järkyttyi, kun pääsi palaamaan laitokseen

Tanssija Hanna Karttunen ja hänen miehensä Jone Nikula vievät tarvikkeita taistelijoille Ukrainassa

Demokratia ja ihmisoikeudet ovat hyvän yhteiskunnan mittareita

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008803463.html

Eron näkee, kun vertaa esimerkiksi oloja Karjalassa Venäjän ja Suomen puolella.

Suomen itärajan tuolla puolen on Venäjän Karjala. Siellä monet asiat ovat huonolla tolalla verrattuna Suomen Karjalaan. Syy: Venäjällä ei ole toimivaa oikeusvaltiota tai demokratiaa eikä ihmisoikeuksia kunnioiteta.

Kyse on myös kulttuurista, joka on instituutioiden taustalla ja vaikuttaa niiden toimivuuteen. Suomi on historiassaan omaksunut läntisen maailman kulttuurin ja instituutiot, mikä on suuri etu. Venäjälle demokratia ja ihmisoikeudet eivät koskaan löytäneet tietään, vain niiden kulissit.

Erityinen institutionaalinen heikkous Venäjällä on, että se on sallinut Vladimir Putinille diktaattorin aseman. Sitä hyödyntäen hän käynnisti sodan Ukrainaa vastaan, mikä on aiheuttanut suunnattoman inhimillisen tragedian: lapsia, naisia ja vanhuksia kuolee päivittäin siviilikohteiden pommituksissa, jotka ovat rikos ihmisyyttä vastaan.

Toisin kuin Putin väittää, Nato ei ollut hyökkäämässä Venäjälle. Hänen käynnistämänsä sota on aiheuttanut Ukrainassa ja Venäjällä sekä koko maailmassa katastrofin, joka on paljon pahempi kuin kukaan olisi voinut etukäteen kuvitella.

Tämä on se epäliberaali hallinto, jota Putin on määrätietoisesti rakentanut.

10.5.2022

Pääkirjoitus: Putin saattoi tehdä kohtalokkaan virheen – venäläiset näkivät sinitaivaan, mutta Kreml kertoi heille ”huonosta lentosäästä”

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008804382.html

Voitonpäivästä ei tullut Vladimir Putinin suurta voittokulkua. Moni venäläinen tajusi samalla konkreettisesti, että Kreml voi valehdella heille surutta jopa säästä.

PUTIN_VOITON_PAIVA.PNG

Miksi voiton­päivän yli­lennot peruttiin eri puolilla Venäjää? Asian­tuntija keksii vain yhden syyn

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008803852.html

Venäjältä saattavat olla koneet tai osaavat lentäjät vähissä, arvioi asiantuntija mystistä perumista.

Terveys­huhujen kohteeksi joutuneen Putinin viltti ihmetytti voiton­päivän juhlassa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008804790.html

Putin suojasi paksulla viltillä jalkojaan seuratessaan sotilasparaatia.

MIELIPIDE-SIVU

m.o.t. 5: Nato ei pysty Suomea suojelemaan – valitettavasti

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aarno-vehvilainen/m-o-t-5-nato-ei-pysty-suomea-suojelemaan-valitettavasti/

Aarno Vehviläinen

Kenraalimajuri evp
Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori emeritus

Joulukuussa 2021

”Uhka ei jää vastaamatta” – Venäjä varoittaa Suomea ja Ruotsia NATO:n täysjäsenyydestä

https://uvmedia.org/2021/12/26/uhka-ei-jaa-vastaamatta-venaja-varoittaa-suomea-ja-ruotsia-naton-taysjasenyydesta/

Ruotsin ja Suomen mahdollisella liittämisellä lännen sotilasliitto NATO:n täysjäseneksi tulee olemaan vakavia sotilaallisia ja poliittisia seurauksia, joihin Moskova ei jätä vastaamatta, Venäjän ulkoministeriö varoittaa.

MASHA_FIN_SWE.jpg

NATO:n jatkuvat yritykset ”vetää nämä maat etujensa ja opportunistisen politiikan kiertoradalle” eivät ole jääneet Venäjältä huomaamatta, ministeriön tiedottaja Maria Zakharova sanoi.

MASHA_VAROITTI_RUS_FIN_SWE.PNG

Toukokuussa 2022

Tästä on keskusteltava: Suomi tekee räikeän sotilaallisen provokaation | Mielipide

https://uvmedia.org/2022/05/06/tasta-on-keskusteltava-suomi-tekee-raikean-sotilaallisen-provokaation-mielipide/

Suomi haluaa Venäjän ohjusten seuraavaksi maaliksi – Venäläinen politologi

https://uvmedia.org/2022/05/03/suomi-haluaa-venajan-ohjusten-seuraavaksi-maaliksi-venalainen-politologi/

9.5.2022

Voitonpäivän paraatin mahti­pontinen lopetus peruttiin, Putin seuraa juhlallisuuksia vakavana – erikois­lähetys käynnissä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008802231.html

Maailma kuuntelee korva tarkkana Venäjän presidentin puhetta ja arvioi silmä kovana Putinin ja hänen lähipiirinsä terveydentilaa. IS seuraa tapahtumia hetki hetkeltä. Studiossa vieraana kenraalimajuri evp. Pekka Toveri.

HUOMIOITA

Putinin puhe kestää noin 10 minuuttia ja on ohi 10.30:een mennessä. ISTV:n studio kommentoi puheen sisältöä pienellä viiveellä.

Paraatissa oli mahtipontisuutta, mutta Putinin ja tämän lähipiirin olemus ja ilme olivat vakavia.

Ei myönnetä, että käydään sotaa ja se vaatii paljon uhreja. Putinin ilme on vakava.

Paraatin piti päättyä komeaan ylilentoon. Viimeisen ylilennon piti olla Z-kirjaimen muodossa.

Voidaanko puhua nöyryytyksestä?

- Ei tämä ainakaan kunniakasta ole, koska sää ei tämän pahempi ole, Toveri analysoi.

Putinin takin alla saattaa olla piilossa luotiliiv

Ukrainan sotaa ei nostettu kauheasti esiin. Länsimaiden vihjattiin olevan kaiken takana, mutta tulikivenkatkuista puhetta ei ollut.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/e576f310a0f64b1d8b487638bc41c543.jpg.webp

TOINEN KUVA, löydetty täältä:

EX-KGB_URPON_PARAATI.PNG

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/voitonpaivassa-ei-voi-voitosta-puhua-makaaberi-marssi-tulossa/

Zelenskyi: Ukrainalaiskoulun pommituksessa kuoli 60 ihmistä – ”Venäjä on unohtanut kaiken, mikä oli tärkeää toisen maailmansodan voittajille”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008802269.html

Myös YK:n pääsihteeri Antonio Guterres kertoi tyrmistyneensä Bilohorivkan kouluiskusta.

6.5.2022

Ukraina varautuu lisääntyviin iskuihin voitonpäivänä – maassa on tutkinnassa yli 10 000 sotarikosta

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000008794301.html

Aamulehti seurasi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan tässä päivittyvässä jutussa. Torstai oli sodan 71. päivä

[Venäjä viettää ”voiton” päivää 9.5.2022. Ryssät kuvittelivat voittaneensa toisessa maailmansodassa Saksan (natsit) yksinään, vaikka voittoon tarvittiin Yhdysvallat ja Britannia]

Mielenkiintoista on siis katsoa, mitä tämän vuoden ”voitonpäivänä juhlitaan”. Kun kaikki on mennyt päin persettä Ukrainassa. Saatana on saapunut Moskovaan, ja kehittelee propagandaa eli valhetta, jota tuskin uskovat venäläisetkään!

Entisen poliisin, nykyisen Irpinin yliopiston professorin työpaikka ja kotitalo pommitettiin

RUS_HIRTTI_NUORET.PNG

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/saalin-heidan-aitejaan-entisen-poliisin-nykyisen-irpinin-yliopiston-professorin-tyopaikka-ja-kotitalo-pommitettiin-mutta-han-ei-pysty-vihaamaan-venalaissotilaita/

(Ukrainan armeijan) sotilaat käyvät meillä syömässä. He kertoivat, että Synerhian asuinkorttelissa he löysivät hirtettyjä poikia ja tyttöjä talon kymmenennestä kerroksesta.

Läheiseen risteykseen venäläissotilaat ampuivat miehen autoonsa, Tshyhryna sanoo.

–  Kolme päivää auto ja ruumis olivat tiellä. Emme saaneet lähestyä, oli liian vaarallista.

Neljäntenä päivänä miesopettajat hakivat ruumiin ja hautasivat sen yliopiston takapihalle.

He ampuivat sen miehen, hirttivät nuo nuoret ihmiset. Miksi he hirttivät heidät?

STT: Yhdysvallat, Britannia, Saksa ja Ranska ovat luvanneet Suomelle sotilaallista tukea Nato-prosessin ajaksi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/stt-yhdysvallat-britannia-saksa-ja-ranska-ovat-luvanneet-suomelle-sotilaallista-tukea-nato-prosessin-ajaksi/8419818

Lue kaikki Venäjän hyökkäystä Ukrainaan koskevat HS:n jutut täältä.

Venäjän joukkojen tekemiksi epäiltyjä seksuaalisen väki­vallan tapauksia on tutkinnassa kymmeniä, mutta ne ovat YK:n mukaan ”vain jää­vuoren huippu”

SEKSUAALINEN_VAKIVALTA.PNG

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008795056.html

Ukrainan armeija julkaisi videon, jolla väittää venäläis­sotilaan puhuvan tekemistään julmuuksista, kuten kiduttamisesta. Tietoja ei toistaiseksi ole kyetty vahvistamaan muista lähteistä.

Ukrainan pääsyyttäjä Iryna Venediktova kertoi tiistaina samassa tiedotustilaisuudessa virastonsa keränneen todistusaineistoa Venäjän joukkojen epäillyistä seksuaalirikoksista. Rikoksia olisi Venediktovan mukaan tehty kaiken ikäisiä naisia kohtaan lapsista vanhuksiin.

Ukrainan ihmisoikeusvaltuutettu Ljudmila Denisova kertoo dokumentoineensa 25 naisen tarinat. Hänen mukaansa heitä pidettiin kellarissa ja raiskattiin järjestelmällisesti Butšassa.

Joukkohautoihin haudattujen naisten ruumiita tutkineiden oikeuslääkäreiden mukaan jotkut naisista oli raiskattu ennen tappamista. Aiheesta on kirjoittanut jo aiemminkin muun muassa The Guardian.

Tutkimukset ovat saaneet kansainvälistä tukea. Maahan on saapunut jo ranskalaisia ja hollantilaisia oikeuslääketieteen asiantuntijoita. Britannia on myös luvannut lähettää tutkijoita auttamaan todistusaineiston keräämisessä.

Ukrainalaiset tutkijat ovat jo tunnistaneet venäläisiä sotilaita, joiden väitetään olevan vastuussa sotarikoksista, kuten seksuaalisesta väkivallasta. Yhdestä raiskauksesta syytetystä miehestä on annettu pidätysmääräys.Venäjä on kieltänyt joukkojensa syyllistyneen julmuuksiin, eikä se aio aloittaa tutkintaa sotilaidensa väitetyistä rikoksista. Päinvastoin, esimerkiksi Butšassa tehtyjä julmuuksia Venäjä väitti ukrainalaisten lavastamiksi tai itse tekemiksi.HUOM

Lisäksi presidentti Vladimir Putin palkitsi kaupungin kauheuksista vastuussa olleet joukot, jotka olivat ”suoriutuneet esimerkillisesti sotilaallisista velvollisuuksistaan”.

Ex-KGB-Urpo, bunkkeripappa ja kalsarimyrkyttäjä (Navalnyin tapaus), massamurhaaja-raiskaaja PUTIN pieni , joka kuvittelee olevansa Pietari Suuren veroinen historiaan jäävä ”suuruus”, on vain ja ainoastaan muinaisten, alempirotuisten MONGOLIEN kaltainen, jotka aikoinaan pitivät Moskovaa hallussaan. SAATANA ON SIIS NYKYISINKIN TULLUT MOSKOVAAN..USA vakuuttaa: Suomen ja Ruotsin turvallisuushuoliin Nato-ehdokkuuden aikana vastattaisiin

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/usa-vakuuttaa-suomen-ja-ruotsin-turvallisuushuoliin-nato-ehdokkuuden-aikana-vastattaisiin/c0e56613-de95-4bb0-afb2-70403f3c45af

Suomi sai nyt Ison-Britannian lisäksi myös Yhdysvalloilta julkisen lupauksen, että se auttaisi Suomea Naton ehdokkuusvaiheen turvallisuushuolissa.

Vasemmistoliiton ministeri Hanna Sarkkinen: Kyllä Natolle

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vasemmistoliiton-ministeri-hanna-sarkkinen-kylla-natolle/429acd5d-2d3c-4917-ada4-1e4e59d6c72b

Vasemmistoliiton sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen kertoi tänään Helsingin Sanomille kannattavansa Nato-jäsenyyden hakemista ja avasi kantansa myös Twitterissä.

5.5.2022

YHDYSVALTOJEN EUROOPAN NATO-MAISSA OLEVIEN YDINASEIDEN SIJAINTI

EUROOPAN_YDINASEET_2.jpg

EUROOPAN_YDINASEET_3.jpg

Britannian puolustusministeri Niinisalossa: ”Tulisimme avuksi, jos tarvittaisiin”

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008793988.html

Britannian puolustusministeriltä Ben Wallacelta kysyttiin lukemattomin eri sanoin, millaiset turvatakuut Britannia tarjoaa Suomelle, jos päätös Nato-jäsenyyden hakemisesta nostattaa Venäjän vastareaktioita.

Nato-joukkojen sotilaat kertovat: Tällaista on harjoitella Suomessa – britti­sotilas Martin ihailee erityisesti yhtä asiaa suomalaisissa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008790987.htmlArrow 22 -harjoituksessa USA on Porin prikaatin puolella. Britit, Latvia ja Viro iskevät vastaan Karjalan prikaatin kanssa.

Britannian puolustus­ministeri: Auttaisimme Suomea tarvittaessa myös Naton hakemus­prosessin aikana

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008793077.html

Britannian ja Suomen puolustusministerit tapasivat keskiviikkona Niinisalossa, missä on käynnissä 3 400 sotilaan harjoitus, johon osallistuu joukkoja Suomen lisäksi muun muassa Britanniasta

Seksuaalinen väkivalta on ase, joka haavoittaa iäksi

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008792501.html

Ukrainalaisten siviilien kokema silmitön ja järjestelmällinen väkivalta alkoi paljastua kuukausi sitten, kun ukrainalaiset joukot valtasivat takaisin pääkaupunki Kiovan ympäristöä ja saivat venäläiset miehittäjät vetäytymään. Kuvat Butšan kaduille teloitetuista ihmisistä olivat karmeaa todistusaineistoa vetäytymistä edeltäneistä tapahtumista.

Samalla alkoi valjeta myös sotahistoriassa halvimmaksi aseeksi kutsutun seksuaalisen väkivallan käyttö. Ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestöt sekä mediat ovat raportoineet muun muassa väkivaltaisista raiskauksista, lapsiuhreista, joukkoraiskauksista, kellarissa pidettyjen naisten ja tyttöjen toistuvasta raiskaamisesta ja seksuaalisen väkivallan jälkeen tapetuista uhreista.

Venäjällä kansalaiset ovat ryhtyneet ilmi­antamaan toisiaan

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008787248.html

l

Penzassa oppilaat ilmiantoivat sotaa kritisoineen opettajansa, Pietarissa eläkeläinen sotatietoa supermarketissa levittäneen taiteilijan. ”Kyse ei ole täysin kannustetusta toiminnasta, kuten Neuvostoliitossa, mutta ilmiöstä on tullut näkyvä”, kuvailee OVD-Infon tiedottaja Marija Kuznetsova.

Venäjä tekee pelon politiikkaa

PELON_POLITIIKKA_PUTLER.PNG

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008743862.html

ml

Venäjä maalittaa suomalais­mediaa – ”Emme anna tämän vaikuttaa”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008794032.html

Venäjä on alkanut maalittaa suomalaisia kohteita somessa.

MASHA_PUTLER.PNG

Venäläinen trolli­tehdas maalittaa suomalais­medioita ja niiden johtajia

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008793969.html

l

Listalla ovat Yleisradio sekä sanomalehdet Etelä-Saimaa ja Keskisuomalainen.

Maalittaminen tarkoittaa jonkun asettamista maalitauluksi vahingoittamis­tarkoituksessa. Termiä käytetään varsinkin silloin, kun joku asetetaan maalitauluksi sosiaalisessa mediassa. Siten myös viesti itsessään on maalittamista.

Vuoropuhelu on tärkeää vaikeinakin aikoina, myös viestinnän saralla.

”Julkisen sanan neuvosto voisi kutsua vieraakseen erityiseen keskustelutilaisuuteen Venäjän ulkoministerin 1.tiedottajan Maria Zaharovan. Aiheena hänen esiin nostamansa huolet Suomen median toiminnasta Ukrainaan koskevassa uutisoinnissa. Paikalla olisi luonnollisesti oltava Zaharovan nimeltä maalittamat henkilöt ynnä myös muita keskeisiä median edustajia.

JN:n puheenjohtaja voisi alustaa tilaisuuden selvittämällä Suomen lehdistön ja muun tiedonvälityksen periaatteita. Alustuksessa voisi lisäksi ottaa esiin eri tapauksia Ukrainan sodasta kuvineen, ja selvittää kuinka niitä on käsitelty Suomessa. Sen jälkeen Maria Zaharova saisi esittää oman alustuksen niin Venäjän median toiminnasta kuin havaitsemistaan ongelmakohdista Suomessa. Tämän jälkeen olisi paneelikeskustelu, ja myös muut paikalla olivat voisivat kysyä ja kommentoida puheenvuoroja. Tilaisuus olisi hyvä striimata kaikkien seurattavaksi.
Lisäksi Zaharovalle olisi hyvä järjestää tapaamisia valtion hallinnon edustajien kanssa sekä mahdollisuus tutustua eri medioiden käytännön työhön.

Luulisi ystävällisen vuoropuhelun sopivan myös Venäjän politiikan viestinnästä vastaavan johtavan tiedottajan arvomaailmaan. Tuskin hän itselleen propagandistin leimaa haluaa antaa… vai haluaako?”

4.5.2022

IL-TV näyttää suorana: Naton Challenger-panssarit harjoittelevat Suomen puolustamista

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/018d3aff-bcba-47ec-bbf3-1eb6fd32833e

Iltalehti seuraa keskiviikkona Niinisalossa puolustusvoimien mekanisoitua Arrow-harjoitusta

Harjoituksesta tekee poikkeuksellisen brittiläisten panssarijoukkojen läsnäolo Suomessa samaan aikaan, kun valtionjohto 12. toukokuuta ilmoittaa julkisesti, että Suomi haluaa liittyä puolustusliitto Natoon.Suomen puolustamista harjoittelee toukokuun kahden ensimmäisen viikon ajan 120 brittiläistä sotilasta, joilla on kalustonaan muun muassa 14 Challenger 2 -taistelupanssarivaunua.

Brittiläiset ja amerikkalaiset tulevat harjoituksessa osaksi suomalaista joukkoa, kertoo panssariprikaatin komentaja Rainer Kuosmanen.

Kuosmanen johtaa yli 3 000 sotilaan harjoitusta ja painottaa, että yhtä raskasta Nato-maan panssarikalustoa ei ole aiemmin Suomen puolustuksen harjoittelussa nähty.

– Vieraiden joukkojen tankkien koko on uutta, Kuosmanen kertoo.

Amerikkalaisia sotilaita harjoittelee Suomessa 110. Heillä on kalustonaan muun muassa 15 Stryker-panssariajoneuvoa.

Latvialaisia ja virolaisia sotilaita osallistuu yhteensä 80, kummastakin maasta 40.

Suomen puolustamista siis harjoittelee neljän eri Nato-maan sotilaita.

YDINPOMMI_B61.PNG

Suomea voi pian suojella joukkotuhoase nimeltä B61 – Mikä se on ja mitä muutos meille tarkoittaa?

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000008791774.html

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008786547.html

Yllä olevista linkeistä (jotka ovat VALITETTAVASTI typerien maksumuurien takana), olen poiminut Naton ydinasevaltiot ja Euroopan viisi Nato-maata, joilla on ydinaseita (Yhdysvaltojen sijoittamina ja niiden käytöstä määräävänä).

Naton ydinase valtiot ovat Yhdysvallat, Britannia ja Ranska. Yhdysvallat on sijoittanut ydinpommeja viiteen Nato-maahan: Belgia, Hollanti, Saksa, Italia ja Turkki. Naton ydinpommit ovat tukikohdissaan Yhdysvaltojen ilmavoimien henkilöstön kontrollissa. Niiden käytöstä päättää Yhdysvaltojen presidentti.

Taktista ydinasetta käytetään taistelukentällä, ja sillä on (yleensä) strategista ydinasetta pienempi tuhovoima. Kuitenkin, nykyisin tuhovoimaa voidaan säädellä.

Yhdysvaltojen Eurooppaan sijoittamat taktiset ydinaseet ovat vapaasti putoavia B61-pommeja.

Euroopan ydinvaltioista Britannialla on 215, ja Ranskalla 290 ydinkärkeä.

Tutkijan mukaan Suomen tulisi Naton jäsenenä osoittaa, että se hyväksyy Naton ydinasepolitiikan.

B61 on yhdysvaltalainen taktinen ydinase. Se on räjähdysteholtaan säädettävissä oleva kilotonni-luokan ydinpommi. Asetyyppi kehiteltiin pudotettavaksi raskasta pommikonetta kevyemmästä ilma-aluksesta. B61 kehiteltiin Kylmän sodan aikakaudella. Wikipedia

https://fi.wikipedia.org/wiki/B61

https://www.lentoposti.fi/uutiset/lockheed_martin_f_35a_pudotti_ensimm_ist_kertaa_b61_12_harjoitusydinpommin_ylisoonisella_nopeudella

KUVIA

https://www.google.com/search?q=b-61+ydinpommi&tbm=isch&chips=q:b+61+ydinpommi,online_chips:nato:dwOg3Tv5cvs%3D&client=firefox-b-d&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwikuJ-kpcX3AhXBtyoKHeUfD-4Q4lYoBnoECAEQKA&biw=1903&bih=910

USA testaa uutta ydinpommia, mahtuisi F-35-hävittäjään

VUOSI 2018

https://www.verkkouutiset.fi/a/usa-testaa-uutta-ydinpommia-mahtuisi-myos-f-35-havittajalle/#0862995e

Military.comin mukaan myös Suomen Hornetien korvaajaksi tarjolla oleva F-35-hävittäjä voi kantaa rungossaan uutta ydinasetta, jonka kerrotaan olevan kolme kertaa aiempaa mallia tarkempi.

B61-12 on rakenteeltaan perinteinen ydinpommi, jonka lentokone kuljettaa kohteen ylle. Ase ohjautuu siivekkeiden avulla maaliinsa pudotuksen aikana.

Putinin huhutaan joutuvan touko­kuussa syöpä­leikkaukseen

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008789697.html

Epävirallisen venäläislähteen mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin joutuisi luovuttamaan leikkauksen aikana presidentin valtaoikeudet väliaikaisesti luottomiehelleen Nikolai Patruševille. Väitteitä ei ole vahvistettu virallisista lähteistä.Syövän lisäksi General SVR kertoo Putinin sairastavan Parkinsonin tautia ja skitsofreniaa.

Ukrainan vasta­­hyökkäys saanut Venäjän joukkoja vetäytymään noin 40 kilometrin päähän Harkovasta – Evakuointeja Zaporižžjaan yritetään jatkaa keskiviikkona

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008740885.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

Opettaja pitää ensin etäoppitunnin ja esittelee sitten tekemiään Molotovin cocktaileja – "Kemistin pitää tietää, miten tehdä räjähteitä"

MOLOTOVIN_COCKTAIL.jpg

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/opettaja-pit%C3%A4%C3%A4-ensin-et%C3%A4oppitunnin-ja-esittelee-sitten-tekemi%C3%A4%C3%A4n-molotovin-cocktaileja-kemistin-pit%C3%A4%C3%A4-tiet%C3%A4%C3%A4-miten-tehd%C3%A4-r%C3%A4j%C3%A4hteit%C3%A4/ar-AAWLIEl

Huoneessa on Venäjän hyökkäyksen alkupäivistä valmistettu Molotovin cocktaileja, tai ukrainalaisittain "Banderan smoothieita". Suomen talvisodasta tunnettu polttopullo on Ukrainassa saanut uuden nimen kiistanalaisen vapaustaistelijan Stepan Banderan mukaan. Toimistohuoneen nurkassa valmiita polttopulloja on korikaupalla. Teresaksi esittäytyvä nainen hakee yhden korin keskemmälle näytille.

Teresan "toimisto" sijaitsee Kiovan keskustan ulkopuolella olevassa kerrostalorakennuksessa. Hän sanoo, että hyökkäyssodan alkupäivinä paikalla pulloja oli tekemässä useita vapaaehtoisia. Nyt hän on huoneessa kahdestaan toisen naisen kanssa. Täällä polttopulloja tehdään Kiovan puolustustarpeisiin. Teresan mukaan jokaisessa kaupungissa on oma polttopullotehtaansa.

Toisella työpöydällä on suppiloita ja styroksilla täytettyjä pulloja odottamassa. Styroksia käytetään polttopulloissa ilmeisesti, jotta palava neste tarttuu kohteeseensa. Käytettävät liuottimet on saatu lahjoituksina, ja pulloja ovat keränneet Kiovan asunnottomat, Teresa sanoo. Liuottimena käytetään bensiiniä.

Suomalaisnobelisti keksi Molotovin cocktailin vain pari viikkoa ennen talvisodan syttymistä

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000865660.html

Alkon Rajamäen tehdas valmisti parissa päivässä 40 000 polttopulloa, ennemmistö tosin Kuittisen mallia. Aseen teho oli ehkä vähäisempi kuin sen legenda. Molotovin coctaileilla tuhottiin talvisodassa noin sata venäläisvaunua, joita yhteensä laskettiin tuhotun noin tuhat.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Polttopullo

Polttopullo eli Molotovin cocktail on ase, joka on tavallisesti lasinen, nestemäistä polttoainetta sisältävä pullo, jossa on mukana erikseen sytytettävä tulenlähde (yksinkertaisimmillaan pullon suussa oleva palavalla nesteellä kasteltu riepu). Polttopulloa käytetään sytyttämällä tulenlähde ja heittämällä polttopullo kohteeseen, jolloin pullo särkyy ja polttoaine pääsee vapaasti leviämään ja syttymään. Yleensä polttopullo sisältää alkoholia tai bensiiniä, mutta muitakin palavia nesteitä on käytetty .

POLTTOPULLO

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=molotovin+cocktail+kemia-lehti

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=molotovin+cocktail

KUVAT

https://www.google.com/search?q=molotovin+cocktail&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjUlKXK2L73AhWEuosKHeCFCeMQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

Molotovin cocktail pelasti Suomen

https://www.kemia-lehti.fi/molotovin-cocktail-pelasti-suomen/

Talvisodan puhjettua suomalaiset kävivät päin panssarivaunuja aseinaan polttopullot

3.5.2022

Venäläistieto: Putin menossa syöpäleikkaukseen – ei halua luovuttaa väliaikaisia valtaoikeuksia maan lain mukaisesti pääministerille

https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/4578515

Venäjän Facebookiksi kutsutussa Telegram-sovelluksessa uutisia julkaiseva venäläinen General SVR -palvelu kertoi vapunaattona, että presidentti Vladimir Putin on menossa syöpäleikkaukseen toukokuussa.

Venäläistietojen mukaan Putin ei kuitenkaan halua luopua vallasta eli luovuttaa maan lain mukaisesti presidentin tehtäviä väliaikaisesti pääministerille. Putin aikoo nimetä entisen turvallisuuspalvelun johtajan Nikolai Patrushevin "väliaikaiseksi vastuuhenkilöksi".

Patrushevia, 70, on pidetty jo pitkään yhtenä Putinin läheisimmistä luottomiehistä. Hän on tiettävästi yksi Ukraina-hyökkäyksen päästrategeista ja tukee Putinin kovan aggression linjaa.

Väite: Venäjän asevoimien komentaja haavoittunut – Ulkoministeri Lavrov: Voitonpäivä ei merkitse Ukrainan sodan loppumista tai hiipumista

https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/4578081

Venäjän asevoimien komentaja Valeri Gerasimov on vieraillut vaarallisissa etulinja-asemissa Itä-Ukrainassa viime viikon lopulla.

Asiasta kertoivat nimettöminä pysytelleet ukrainalaiset ja yhdysvaltalaiset viranomaislähteet The New York Times -lehdelle. Näin korkea-arvoisten kenraalien vierailut sodan etulinjassa ovat hyvin epätavallisia.

Tutkija Ylellä: Ratkaisevat hetket käsillä Ukrainassa – Venäjä ei pääosin ”etene minnekään”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tutkija-ylella-ratkaisevat-hetket-kasilla-ukrainassa-venaja-ei-paaosin-etene-minnekaan/dc142ef2-c1c9-45d2-9322-f8725f3d8ecb

Venäjän sodanjulistus voi olla aiempaa lähempänä, jos se yrittää liittää Luhanskin ja Donetskin itseensä, tutkija Ilmari Käihkö sanoo Ylellä.

Sodan poliittisella puolella on kuitenkin liikettä, joka voi Käihkön mukaan jälleen muuttaa tilannetta. Yhdysvaltain Etyj-lähettiläs on varoittanut, että Venäjä voi pyrkiä liittämään osin miehittämänsä Donetskin ja Luhanskin alueet itseensä järjestämällä alueilla ”kansanäänestykset” itsenäisyydestä. Lisäksi kansainväliset lähteet ovat varoittaneet Venäjän mahdollisista aikeista luoda uusi tekaistu ”kansantasavalta” eteläiseen Ukrainaan Hersonin alueelle.

”Tämä muuttaisi tilannetta. Venäjän sodanjulistus olisi varmaankin paljon lähempänä”, Käihkö sanoo viitaten siihen, että Venäjä saattaisi tällöin muuttaa ”erikoisoperaationsa” virallisesti sodaksi, jolloin myös laaja liikekannallepano lisäjoukkojen kokoamiseksi periaatteessa tulisi kyseeseen.

Britannian puolustus­ministeriö: Hyökkäys Ukrainaan tulee heikentämään Venäjän armeijaa hyvin pitkäksi aikaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008740885.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä

KUVA UKRAINAN TILANTEESTA

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/e7b9a5333883574424b55ebc951b79a3.svg

Maahanmuuttoviraston maanantaisten tietojen mukaan 24. helmikuuta jälkeen yhteensä 21 338 Ukrainan kansalaista on hakenut Suomesta kansainvälistä suojelua.VENÄJÄ HALUAA MEDIAN VAIKENEVAN, MUTTA TOTUUDEN SAA SELVILLE USEISTA LIETTUASSA JA LATVIASSA OLEVISTA JULKAISUISTA (ESIM. MEDIAZONA)

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008748723.htmlSergei Smirnov tervehtii ystävällisesti historiallisella Aamunkoiton portilla Liettuan pääkaupungissa Vilnassa. Arvostetun Mediazona-julkaisun päätoimittaja pakeni tänne Liettuaan, kun uusi lainsäädäntö astui voimaan Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alkupäivinä.

”Voisin istua pari vuotta vankilassa, mutta 15 vuotta? Ei kiitos!”

Nyt kansainvälisen lehdistönvapauden päivänä hän on luvannut kertoa, miten venäläismediat taistelevat kieltoja vastaan.

NADEZDA_TOLOKONNIKOVA.jpg

Mediazonan kustantaja on Tolokonnikovan aviopuoliso Pjotr Verzilov, jolla on myös Kanadan passi. Se ei ole estänyt Verzilovin ajoittaisia pidätyksiä ja myrkytysyrityksiä.

ALEKSEI_PJOTR.jpg

Syyskuussa Mediazona määriteltiin ”ulkomaiseksi agentiksi”. Tämä ei vielä estänyt julkaisutoimintaa, mutta sivuston kärjessä piti olla viranomaisten julistus, jossa kyseenalaistettiin ”ulkomaisten agenttien” tarkoitusperä. Lopulta itsenäiset mediat kiellettiin ja esimerkiksi Mediazonan näkyvyys blokattiin venäläisessä verkossa.

”VPN-yhteydellä meitä voi kuitenkin yhä lukea Venäjälläkin. Saamme 2,5 miljoonaa eri kävijää kuukaudessa”, Smirnov kertoo.

2.5.2022

Lue kaikki Venäjän hyökkäystä Ukrainaan koskevat HS:n jutut täältä.

https://www.hs.fi/aihe/ukrainan-kriisi/

Venäjä on hyökännyt Ukrainaan, mutta onko Ukraina hyökännyt Venäjälle? Kyllä on, uskoo tutkija

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008786287.html

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun dosentti Ilmari Käihkö: ”Jos ja kun Ukraina on nyt tehnyt saman johtopäätöksen, että sodasta tulee pitkä, niin heidänkin kannattaa alkaa hyökätä Venäjällä oleviin kohteisiin.”

Jos Venäjä ei pärjää Ukrainassa, voi olla Moldovan vuoro, uskovat paikalliset

LAURA_MOLDOVASSA.PNG

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008778322.html

Transnistriassa tapahtuneet oudot iskut saivat moldovalaiset huolestumaan. Venäjän taskussa olevan itsehallintoalueen asukkaat tuskin haluavat uutta sotaa, mutta Ukrainan raja on lähellä.

https://www.hs.fi/haku/?query=Laura%2BHalminen%2BHS&category=kaikki&period=whenever&order=new

Joka neljäs Ukrainassa hyökännyt venäläisyksikkö on nyt taisteluissa tehoton, Britannia arvioi

YDINASEET_RUS.PNG

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/joka-neljas-ukrainassa-hyokannyt-venalaisyksikko-on-nyt-taisteluissa-tehoton-britannia-arvioi/8416958

Mitä Nato Suomelta haluaa ja saa? Risto E.J. Penttilä: Nato-Suomi olisi Yhdysvalloille "poliittinen sillanpääasema" Euroopassa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/risto-e-j-penttila-nato-suomi-olisi-yhdysvalloille-poliittinen-sillanpaaasema-euroopassa/8416918

1.5.2022

Suhde Venäjään ajateltava uusiksi – Lasse Lehtinen Pietarsaaressa: "Meidän on ratkaistava, otammeko lopullisen askeleen lännen yhteyteen ja anomme Naton jäsenyyttä"

https://www.pietarsaarensanomat.fi/uutinen/634377

Lasse aikaisemmin:

Toisin kuin monet suomalaiset poliitikot Lehtinen ei ole yllättynyt Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Venäjän sotaisuus on syvällä sen hallinnon perinteessä. Aggressiivinen hallintotapa on periytynyt 1000 vuoden takaa Mongolien Tšingis-kaanin ajoilta.

Putinilla lienee ollut harhainen käsitys, että heidän sotajoukkojaan Ukrainassa pidetään vapauttajina. Hän saattoi kuvitella, että Ukrainan kansa odottaa venäläisiä sotilaita kukkapuskat käsissään.

Tutkija: Putinin alitajunnasta nousseet natsipuheet kertovat, että Venäjästä on tullut osin kuin Hitlerin Saksa

https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat/tutkija-putinin-alitajunnasta-nousseet-natsipuheet-kertovat-etta-venajasta-on-tullut-osin-kuin-hitlerin-saksa/

Presidentti Vladimir Putin tiivisti tavoitteensa kahteen sanaan, kun Venäjä aloitti hyökkäyssotansa 24. helmikuuta: Ukrainan riisuminen aseista ja natsismin kitkeminen.

Huhtikuussa Venäjän valtiollinen uutistoimisto RIA Novosti kirjoitti artikkelin, jossa se suoraan rinnasti Ukrainan natsi-Saksaan. Sen mukaan ukrainalaiset ovat naamioineet natsismin ”itsenäisyyden haluksi”, mikä on jopa vaarallisempaa maailmalle kuin Adolf Hitlerin

kansallissosialismi.

https://suomenkuvalehti.fi/ulkomaat/stalin-kipein-kohta-putinin-historiapolitiikassa/

Putin on siinä määrin historiatietoinen, että hän tuntuu uskovan oman kohtalonsa solmiutuvan yhteen Venäjän valtion ja sen menneisyyden kanssa. Kenties parhaan Putin-kirjan (Hill & Gaddy: Mr. Putin) toinen pääluku on otsikoitu ”The History Man”. Mihail Zygarin tuoreen hittikirjan mukaan lähipiiri kutsuu häntä tsaariksi, ja työhuoneen seinällä onkin asianmukaisesti riippunut Pietari Suuren muotokuva.

Ukrainan tiedustelu väittää, että Venäjän riveissä syntyi tulitaistelu osin ryöstö­saaliin vuoksi

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008785290.html

Merkkejä Venäjän sotilaiden ryöstelystä ja sotarikoksista tulee ilmi tasaiseen tahtiin.

UKR_RYOSTELEVAT_RYSSAT.PNG

Ukrainan tiedusteluviranomaisten väitteen mukaan Venäjän asevoimien joukoissa taistelevien burjaattien ja tšetšeenien välillä puhkesi torstain ja perjantain välisenä yönä tulitaistelu, jonka aiheuttamista mahdollisista kuolonuhreista ei ole selvyyttä.

Burjaatit ovat mongolikansa, joista suurin osa asuu Venäjän federaatioon kuuluvassa Burjatian tasavallassa runsaan 6 000 kilometrin päässä Ukrainasta.

MONGOLIT MOSKOVASSA

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=mongolit+moskovaUkrainan valtakunnansyyttäjän Iryna Venediktovan mukaan sotilaat olivat siepanneet siviilejä, nöyryyttäneet ja hakanneet heitä sekä ampuneet heitä ”verenmaku suussa”.

Ukrainan ihmisoikeusvaltuutettu Ljudmila Denisova sanoi aiemmin huhtikuussa, että yhden Butšassa sijaitsevan asunnon kellarissa olisi raiskattu noin 25 tyttöä ja naista, nuorimmat 14-vuotiaita.

Lauantaina Ukraina kertoi tutkivansa tällä hetkellä yhteensä 8 991 ”sota- ja hyökkäysrikosta”, joihin Venäjän joukkojen epäillään syyllistyneen runsaan kahden kuukauden aikana.

Valko­venäläis­lähde: Venäläis­sotilaat lähettävät ryöstö­saalista kotiin

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008732688.html

”Putin on täynnä pelkoa, ja siksi hän vihaa kaikkea ympärillään” – Liettuan itsenäisyyden isähahmo Vytautas Landsbergis, 89, ei keksi Venäjästä mitään hyvää sanottavaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008748995.html

Liettuan itsenäisyyden tielle johtanut Landsbergis sanoo, että Vladimir Putin on epäluulon, pelon ja vihan täyttämä mies, kuin kivikauden ihminen. Landsbergisin mielestä muun maailman pitäisi eristää Venäjä täysin.

Putin on täynnä pelkoa, ja siksi hän vihaa kaikkea ympärillään. Hän ei luota kehenkään. Kaikki muut ovat epäiltyjä. Hän ei luota edes omiin ministereihinsä tai kenraaleihinsa.”Peto” on Landsbergisin puheessa milloin Venäjä, milloin sen presidentti Vladimir Putin ja milloin Neuvostoliitto. Nämä kolme ovat hänen mielessään aika pitkälti saumatonta kokonaisuutta.

Sen sijaan, että hän velloisi maansa tai sukunsa historiassa tai omassa elämäntarinassaan, Landsbergis näkee nyky-Venäjän toiminnassa jotain paljon ikiaikaisempaa.

”Kun kivikaudella joku muukalainen tuli viidakosta tai metsästä heimoasi kohti, häntä pidettiin mahdollisesti vaarallisena. Mitä hänelle pitäisi tehdä? Ehkä hänet pitäisi tappaa”, Landsbergis pohtii silloisten ihmisten mentaliteettia.

Hän sanoo, että Putinin teoista huokuu jatkuva epäluottamus kaikkea Venäjää ympäröivää maailmaa kohtaan. Jos joku ei suostu alamaiseksi, hänet pitää ehkä tuhota.

”Kuin Tšingis-kaani”, hän sanoo Putinista.

Landsbergis nauraa joskus kummallisissa kohdissa puhettaan. Kuten silloin, kun hän muistaa neuvostojohtaja Josif Stalinin sanomaksi kerrotun elämänviisauden. Myös Staliniin hän Putinia vertaa.

”Kun ei ole ihmisiä, ei ole ongelmia. Näin sanoi toveri Stalin.”

Landsbergisin mielestä Putinin maailmankatsomuksessa Venäjästä itsenäiset naapurimaat eivät voi olla ystäviä. Koska itsenäisyys tarkoittaa samaa kuin epäilyttävyys, uhka.

Russia’s Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova slams Pentagon press secretary John Kirby

https://globe-today.com/war-in-ukraine/2022/05/russias-foreign-ministry-spokesperson-maria-zakharova-slams-pentagon-press-secretary-john-kirby/

30.4.2022

Iltalehti seuraa Ukrainan sodan tapahtumia hetki hetkeltä.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4

Venäjän hyökkäys on aikataulusta jäljessä, läntiset viranomaislähteet kertovat.

  • Pentagonin lehdistösihteeri kutsuu Putinia turmeltuneeksi.

  • Venäjän ulkoministeri väittää Naton valmistelleen aggressiivisia toimia Venäjää vastaan.

Ukrainan varamaatalousministerin mukaan venäläiset ovat varastaneet maasta satojatuhansia tonneja viljaa. Venäjän valtaamilla alueilla on varastoituna jopa 1,5 miljoonaa tonnia viljaa, joka sekin on saattanut jo päätyä Venäjälle. 

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan Ukrainasta on lähtenyt yhteensä 5 429 739 ihmistä viimeisimmän torstaina annetun päivityksen mukaan.

LUE linkistä miten RUS ulkoministeri Sergei Lavrov valehtelee, vaikka tietää valehtelevansa (pelkää Putin Pientä, joka puolestaan ahnehtii Pietari Suuren ja toisen massamurhaajan, Stalinin ”joukkoon pääsemistä” Venäjän ikuisessa (??) historiassa.

Kuten jo jutun alussa totesimme, Putin on turmeltunut, itseensä ihastunut autoritaarinen diktaattori, joka toimii kuten aikoinaan Moskovan valloittaneet mongoolit (kuten Tshingis Kahn). Onkohan jokin mongooli-geeni ”sujahtanut” bunkkeripapan Y-kromosomiin hedelmöityksen tapahtuessa?

Putin Pienen Hirmuteot ovat kuin Eurooppaa aikoinaan vallottaneiden mongoolien (ja muiden alempirotuisten aasialaisten) konsepti: kaupungit raunioiksi, naiset ja tytöt raiskataan-murhataan, ja asukkaat joukkohautoihin.

Ukrainan ex-pääministeri Julija Tymošenko lataa tiskiin kolme keinoa, joilla sota loppuu - sanoo Suomen olevan vaarassa

klo 13:57: Vladimir Putin on aloittanut Suomen kiristämisen Nato-halukkuuden takia, sanoo Ukrainan ex-pääministeri ja vallankumousjohtaja Julija Tymošenko. Iltalehden haastattelussa hän varoittaa Suomea Venäjästä ja kertoo kolme keinoa, joilla sota saadaan loppumaan.

JULIJA_TYMOSHENKO.PNG

Tymošenkon haastattelu on luettavissa tässä jutussa.

YULIA löytyy täältä(kin)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=yulia+tymoshenko

https://www.google.com/search?q=julia+tymoshenko+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj0qNqnsLv3AhUxiYsKHRcsAoMQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1#imgrc=rYFLDwk6_eYTUM

https://www.tapionajatukset.com/35265

29.4.2022

Russian Foreign Ministry Denies Alleged Nuclear War Threat

MASHA_EI_YDINSOTAA2.PNG

https://www.telesurenglish.net/news/Russian-Foreign-Ministry-Denies-Alleged-Nuclear-War-Threat-20220429-0001.html

The Russian Foreign Ministry on Thursday denied the alleged threat of nuclear war emanating from Russia, which has been raised as part of a media campaign built by Western countries. As part of the campaign, they allege that the presence of Russian troops in Ukrainian nuclear facilities harmed the security of these enclaves.

Russia: West Instigating Ukraine To Attack Russia

https://www.telesurenglish.net/news/Russia-West-Instigating-Ukraine-To-Attack-Russia-20220428-0018.html

MASHA_LANSI_LIETSOO_UKR.PNG

Maria Zakharova, Russian Foreign Ministry spokeswoman said Thursday, that Western countries are investigating an attack from Ukraine on its neighboring country, as they continue to supply heavy weaponry to Kiev,

Mikähän se maa oli, joka ensin hyökkäsi Ukrainaan! Sotaan kuuluu myös puolustautumistarkoituksessa tehdyt vastahyökkäykset!

28.4.2022

Putin's mouthpiece now claims

https://www.express.co.uk/news/world/1598800/putin-mouthpiece-british-neo-nazis-ukraine-international-legion-russia

During a press briefing of the Russian Foreign Ministry on Wednesday, spokeswoman Maria Zakharova accused the west of supporting Ukraine’s defence against Russia by sending military personnel. She claimed that extremists from around the world, with Britain being one of the main starting points, are arriving in Ukraine to join the alleged neo-Nazi battalions. The spokeswoman said: “The collective West is supporting Ukrainian nationalists not only with weapons but also with personnel – mercenaries and extremists brought in from different parts of the world.”

MASHA_UK_UKR.PNG

VLADIMIR PUTIN'S regime continues its reckless propaganda, this time claiming that Ukraine is forming an "international legion" of neo-Nazis including British mercenaries.Russia's Zakharova Claims Instructors From West, NATO Training Ukrainian Troops

MASHA_UKR_NATO.PNG

https://www.republicworld.com/world-news/russia-ukraine-crisis/russias-zakharova-claims-instructors-from-west-nato-training-ukrainian-troops-articleshow.html

Russia Foreign Ministry spokesperson, Maria Zakharova, issued a statement on Telegram stating that NATO instructors have been training Ukrainian soldiers

Venäläisnäyttelijä osallistui sodan­vastaiseen mielen­osoitukseen – sitten alkoivat ongelmat

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008772829.html

Näyttelijä Tshulpan Hamatova vastustaa sotaa Ukrainassa. Lauantaisen mielenosoituksen jälkeen hän joutui Kremlin silmätikuksi.

TSHULPAN HAMATOVA

Tunnen kipua Ukrainan uhrien ja tämän epäinhimillisen sodan vuoksi. Sodan, jonka Venäjä... Anteeksi, Vladimir Putin ja Venäjän hallinto ovat aloittaneet.

Sodan alussa hän julkaisi yli 490 000 seuraajan Instagram-tilillään sotaa vastustavan vetoomuksen Putinille.

Ukrainan sodassa tapahtuvien hirmutekojen lisäksi tilanne repii Venäjää myös sisäisesti. Putin sekoitti soppaa entisestään, kun jyrähti Venäjältä poistuville ja maansa toimia vastustaville ihmisille maaliskuisessa puheessaan.

Putin kutsui tällaisia ihmisiä maanpettureiksi.Tshulpan Hamatova tunnetaan ”Arbatin lapset” nimisessa TV-sarjassa Varya Ivanovin roolissa.

TSHULPAN_HAMATOVA_4.PNG

https://www.tapionajatukset.com/117

Neuvostoliiton aikana Tataarien autonomisessa sosialistisessa neuvosto­tasavallassa vuonna 1975 syntynyt Hamatova on suosittu Venäjällä. Hän on palkittu, näytellyt 90-luvulta asti kymmenissä suosituissa elokuvissa ja tehnyt yli kaksi vuosikymmentä töitä teatterin parissa.

Suunnatonta tuhoa aiheuttavien nuoliammusten käyttö yllätti kokeneen tutkijankin: "Ongelmana on se, etteivät ne valitse uhriaan"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suunnatonta-tuhoa-aiheuttavien-nuoliammusten-kaytto-yllatti-kokeneen-tutkijankin-ongelmana-on-se-etteivat-ne-valitse-uhriaan/8412652Jo ensimmäisen maailmansodan ajoilta peräisin olevat ”flechettet” ovat äärimmäisen julmia uhrilleen.

Katastrofialueilla lukuisia kertoja oikeushammaslääkärinä tutkimusta tehnyt professori Helena Ranta pitää nuoliammusten käyttöä nykypäivänä hyvin yllättävänä.

Brittilehti The Guardian kertoi tänään, että kymmenistä Butšassa kuolleista ukrainalaisista on löydetty nuoliammuksia, jotka aiheuttavat uhrille usein hitaan kuoleman.

Ammukset saavat aikaan ihmiskehossa merkittävää tuhoa. Lävistäessään ihon nuoli hajoaa pienemmiksi osiksi ja levittäytyy eri paikkoihin aiheuttaen laajaa tuhoa sisäelimille.

Lue lisää: Katso videolta, millaisia luotiliivinkin lävistäviä pieniä nuoliammuksia Venäjä käytti siviileihin Butšan verilöylyssä

MTV Uutisten Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Helena Ranta on muun muassa tutkinut sotarikoksia ja muita katastrofeja useissa eri maissa. Hän toteaa, että jo ensimmäisen maailmansodan ajoilta peräisin olevat ”flechettet” ovat äärimmäisen julmia uhrilleen.

  • Niitä on hyvin pieniä, ja sitten on vähän isompia. Niiden ongelmana on se, etteivät ne valitse uhriaan. Kun ne leviävät ympäristöön, ne aiheuttavat suunnatonta tuho

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743320.html

IS seuraa Ukrainan sodan tilannetta tässä artikkelissa.

”Tsaari vaatii hyviä uutisia” – Putin voi turvautua vara­suunnitelmaan kahden viikon aikana

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008773630.html

Vladimir Putinin pitää asiantuntijoiden mukaan turvautua vara­suunnitelmaan, jos hän haluaa juhlia voittoa perinteisenä juhlapäivänä kahden viikon päästä.27.4.2022

VENÄJÄN MEDIA: SUOMI FASISTINEN MAA, KROATIA: FIN-NATOON LIITTYMINEN VAARASSA

Kroatian presidentti uhkaa estää Suomen Nato-jäsenyyden

https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-72909

Kroatian presidentti Zoran Milanović uhkaa estää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden, kunnes Bosnia-Hertsegovinan vaalilakia on muutettu. Asiasta kertoo Kroatian TV.

Milanovićin mukaan Kroatian parlamentin pitää estää Suomen ja Ruotsin jäsenyys, jos Bosnian vaalilakia ei ole muutettu ennen sitä.

Kroatia lupaakin tukea Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä, vaikka maan presidentti kritisoi sitä tiistaina

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008776070.html

LUKEKAA LISÄÄ

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=kroatian+presidentti+haluaa+est%C3%A4%C3%A4+suomen+nato-j%C3%A4senyyden

VENÄJÄN MEDIA: SUOMI ON FASISTINEN (näinhän se lähti HYÖKKÄYS UKRAINAAN).

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008774639.html

Kannattaisi maamme johtavien poliitikkojen ja typerän MEDIAN hieman rauhoittua ”Nato-psykoosissa” elämistä :”Suomi on maailman onnellisin kansa”, jota vielä ”lisää” Natoon liittyminen , eivät varmaan tajua että sinne ”liitytään” ihan noin vain. Se voi kestää jopa vuoden ja katso yllä Kroatian sekavuus (pressa siellä ei päätä ratifiointia, mutta voi vahvasti (Venäjän lahjomisen mukaan tai pelottelusta vaikuttaa asiaan).

VENÄJÄN PROPAGANDA ON USKOMATONTA VALEHTELUA : SUOMI FASISTINEN!!

VENÄJÄN ELI KREMLIN VALTAPORUKKAA KANNATTAA 121 MILJOONAA VENÄLÄISTÄ

Katso GALLUP-Kysely ALEMPANA

SIIS 121 miljoonaa venäläistä on tyhmiä tai eivät välitä, siitä tuo täysin ansaittu ”ali-ihmiset”.

ALI-IHMISET (Pohjoista valkoista rotua alemmat RYSSÄT) JAUHAVAT PASKAA (”fasistinen Suomi”) IHMISTEN LIHAMYLLYSSÄ

Suomen Nato-prosessin nopeus yllätti Venäjän, ja nyt puhe fasistisesta Suomesta on yltynyt, sanoo tutkija

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008774639.html

”Venäjän johdon voisi päätellä olevan täysin sivistymätöntä, koska eivät ymmärrä mm. sanojen fasisti, demokratia ja Venäjä oikeata merkitystä.

Kun Putin pelottelee ydinaseilla käyttäen sanoja ”Venäjän olemassaolon ollessa uhattuna”, hän tarkoittaa sanalla Venäjä itseään.
Kun Lavrov kiinassa kehuskelee Venäjällä olevan demokratia, samaan aikaan Venäjällä on estetty kansainvälinen tiedonvälitys, sananvapaudesta joutuu tappolistalle jne. Oikea fasisti toimii taas kuten venäläiset tähän mennessä Ukrainassa tappamassa nälkään ja raiskaamassa siviilejä jne. Suomi ei ole fasistinen maa. Suomella on moraalista selkärankaa.

Sääliksi käy venäläisiä, jotka ovat joutuneet itsevaltiaansa tietämättömyyden ja valheiden uhriksi.”

Suomen ja Ruotsin mahdollinen Nato-jäsenhakuprosessi on edennyt niin nopeasti, että Venäjällä on kestänyt hetken aikaa ymmärtää asian todellinen tila, sanoo Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith.

”Tässä ensimmäisessä vaiheessa olemme päässeet vähän yllättämään Venäjän”, Smith sanoo.

Venäjä itse on kommunismin jälkeen valunut kohti fasismia. Hallinto täyttää kaikki fasismin määritelmät mitä ikinä on esiintynyt 1930 luvun jälkeen Euroopassa.
Itsevaltainen tyrannia ei pelasta edes omia kansalaisiaan”.

GALLUP-KYSELY: 121 MILJOONAA VENÄLÄISTÄ KANNATTAA PUTININ TOIMIA, 24 MILJOONAA VASTUSTAA NIITÄ

Vähintään 24 miljoonaa venäläistä vastustaa Putinin politiikkaa.

PUTININ_VASTUSTUS_RUS.PNG

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008742901.html

Kremlin nykyjohto on syyllistynyt sotarikoksiin ja mahdollisesti jopa kansanmurhiin vuodesta 1999 alkaen.

Tšetšenia. Georgia. Krim. Itä-Ukraina. Syyria. Ja nyt koko Ukraina. Moskovan Z-ukkojen paikka on sotarikostuomioistuimessa Haagissa. Muu maailma tehköön osansa, että näin käy.Moni toivoo, että Putin haastettaisiin sotarikostuomioistuimeen – tässä jutussa kerromme, mitä vaatisi, että hänet voisi ottaa kiinni

https://yle.fi/uutiset/3-12408923

Sotarikoksista tuomitseminen kestää vuosia, ja tähän mennessä sotarikoksista on tuomittu vain harva valtion johtaja.

Putinin sisäpiiri, joka päättää sodasta

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b9cd1665-e37c-4e8d-8a81-f9702e6062cd

Venäjän johtaja kuuntelee vain kourallista pitkään rinnallaan seisseitä luotettuja.

Lähteet: Äkäinen Putin pauhaa kulisseissa alaisilleen – ”Pelkään, että hänet on ajettu nurkkaan”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/dd6b330e-eda7-4a79-bbc4-69874b19a41a

Asiantuntijoiden huolena on, että turhautumisen vallassa maata johtava presidentti haluaa eskaloida sotaa entisestään.

Kuinka Venäjän uudistajasta tuli vainoharhainen diktaattori

https://suomenkuvalehti.fi/kulttuuri/kuinka-venajan-uudistajasta-tuli-vainoharhainen-diktaattori-putinin-maailmasta-piirtyy-tietokirjoissa-kylma-kuva/

Ukrainan sodan taustalla piilee merkittävä tapaus yli tuhannen vuoden takaa – onko tässä syy, miksi Putin haluaa Kiovan?

https://yle.fi/uutiset/3-12412202

Ukrainan pääkaupunki Kiovalla on Venäjälle niin suuri symbolinen ja historiallinen merkitys, että se voi olla jopa osasyynä sotaan.PUTIN

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Putin

Putin's Secret Weapon: Hot Chicks in Parliament

https://www.vice.com/en/article/xwqxyn/putins-secret-weapon-hot-chicks-in-parliament

Since she took office as the director of the department of information and press in Russia's foreign ministry, 40-year-old Maria Zakharova has developed a reputation in the country's media: both for her blunt, often sarcastic attacks on the West, and for her beauty. Or, as one blog post put it, "attention has been focused on how boldly this fragile lady rushes into the bunker of information wars and against all kinds of possible attacks on Russia." As the German tabloid Der Stern wrote last year, Zakharova is "sexy, smart and beastly—Putin's PR Wonder Weapon."

MASHA_DELETED_POST_2.jpg

https://www.stern.de/lifestyle/leute/putins-pr-wunderwaffe-ist-sexy--klug-und-biestig--6554056.html

https://www.google.com/search?q=maria+zakharova%2Bvladimir+putin&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi2hdu9iq_3AhWKr4sKHYjVAHMQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

25.4.2022

Näihin aseisiin Suomen puolustus nojaa – Ukrainasta tuttu valtti­kortti uupuu vielä

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008760787.html

Sotakaluston asiantuntija listaa Puolustusvoimien kalustosta Suomen tärkeimmät aseet.

Pääkirjoitus: Onko yhä hauraamman näköiseksi muuttunut Putin häviämässä koko Ukrainan sodan? – yksi todella tehokas talouspakote vielä käyttämättä

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008771097.html

Venäjä ei ole saanut isoja voittoja tasan kaksi kuukautta kestäneessä Ukrainan sodassa – ja niitä ei ehkä tule jatkossakaan.

Synkkä arvio Ukrainan mediassa: Putin haluaa käytävän Odessaan ennen voitonpäivää, turvautuu muuten kemiallisiin aseisiin – IL seuraa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4

Iltalehti seuraa Ukrainan sodan tapahtumia hetki hetkeltä.

23.4.2022

Maria Zakharova about Sweden’s anti-Russian phobias and pressure on thatcountry from NATO

MASHA_SWEDEN_NATO_2.jpg

https://www.anoncandanga.com/maria-zakharova-about-swedens-anti-russian-phobias-and-pressure-on-that-country-from-nato/

TASS/. Sweden’s anti-Russian phobias stem from the pressure on that country from NATO, Russian Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova said on Friday commenting on Sweden’s draft defense strategy.

“Invented anti-Russian phobias in no small way stem from the deliberate pressure on Stockholm, first of all, from NATO, which, as we believe, is responsible for fanning tensions and escalation of military activities in Northern Europe, one of the most stable regions in the world until recently,” she said.

She stressed that it was Sweden’s sovereign right to elaborate its national security strategy. “But such a dramatic increase in defense spending comparable, according to Swedish analysts, with the cold war era cannot but be alarming. The more so as the draft strategy does not rule out an alarmist scenario of an armed aggression against Sweden and Russia is mentioned more than one hundred times as a potential source of threats to Sweden’s security in the majority of cases,” Zakharova said.

Rysslands hot mot Sverige och Finland om Natomedlemskap

https://bulletin.nu/nu-hotar-ryssland-sverige-och-finland-om-natomedlemskap-kan-fa-militarpolitiska-konsekvenser

Ryssland kommer att agera om Sverige och Finland ansöker om Natomedlemskap. Det sade ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zakharova på en pressträff under fredagen.

Kehonkielen asiantuntija: Putinin käytös Shoigu-tapaamisessa ei ollut normaalia – "Jäätymisen merkki"

PUTIN_MUUTTUNUT.PNG

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kehonkielen-asiantuntija-putinin-kaytos-shoigu-tapaamisessa-ei-ollut-normaalia-jaatymisen-merkki/8410640

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja pitkään julkisuudesta poissa pysyneen Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu tapasivat toisensa torstaina. Kehonkielen asiantuntija Sami Sallisen mukaan televisioidussa tapaamisessa nähtiin aivan erilainen Putin kuin aiemmin. 

Tapaamisessa Putin muun muassa kertoi peruneensa määräyksen hyökätä Mariupolin terästehdasalueelle, jonne viimeiset kaupunkia puolustavat ukrainalaisjoukot ovat linnoittautuneet.

Lue lisää: Putin on perunut rynnäkön Mariupolin terästehdasalueelle – määräsi saarron, josta "edes kärpänen ei pääse karkuun"

Kehonkielen asiantuntijan Sami Sallisen mukaan ihmisen sanatonta viestintää tulkitessa on aina huomioitava tilanteen olosuhteet ja verrata siihen, miten henkilö käyttäytyy normaalisti.

Sallisen mukaan Putinin käytös ei ollut tapaamisessa normaalia.

– Milloin olisimme viimeksi nähneet Putinin istuvan huonossa ryhdissä, pää painuksissa? Putin pitää kiinni pöydän reunasta, mikä on perinteinen jäätymisen merkki.

– Aivan erilainen Putin.

Katso ylläolevalta videolta, mitä muuta huomioitavaa Sallinen löytää Putinin olemuksesta. 

Kaj Stenvallin töissä Putin kylpee veressä ja ottaa selfieitä – Suomalaistaiteilijan teokset leviävät nyt maailmalla

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008765446.html

Kaj Stenvall yrittää löytää satiirisissa töissään harmaan alueen, sillä Putinin kritisointiin sisältyy riskejä.

Uusi video Putinista kiihdytti huhuja presidentin terveyden­tilasta – Kreml on kiistänyt väitteet syövästä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008768018.html

Presidentin väitetään tavanneen useita lääkäreitä viime vuosien aikana.

Ukrainan pääministeri: Olemme "täysin varmoja" sodan voitosta

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743320.html

IS seuraa Ukrainan sodan tilannetta tässä artikkelissa.

22.4.2022

Sanna Marinin puhe pysähtyi kyyneliin IS-haastattelussa: ”Putin toimii täysin järjettömällä tavalla”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008764892.html

Pääministeri Sanna Marin katsoo, ettei Nato hyväksyisi hakijamaahan kohdistettavaa sotilaallista voimankäyttöä. Mahdollisen Nato-jäsenyyden myötä Marinista Suomessa ratkaistavaksi tulisi myös kysymys siitä, kuka maata edustaa puolustusliiton huippukokouksissa.

SANNA_MARIN_NATO.PNG

  • Meidän pitää yhdessä varmistaa, että Suomessa ei ikinä tapahdu niin kuin Ukrainassa nyt tapahtuu tai kuten Suomessa on aiemmin tapahtunut, Sanna Marin sanoo. Kuva: Antti Hämäläinen / IS

Lue kaikki Venäjän hyökkäystä Ukrainaan koskevat HS:n jutut täältä.

https://www.hs.fi/aihe/ukrainan-kriisi/

Putin ylisti Mariupolin tuhonneita venäläissotilaita sankareiksi.

MARIUPOL_10.PNG

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008764803.html

”Sulkekaa tämä teollisuusalue niin, ettei kärpänenkään pääse pakenemaan”, Putin sanoi torstaina tv-kameroiden taltioimassa tapaamisessaan puolustusministeri Sergei Šoigun kanssa.

KUVA (tilanne Ukrainassa)

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/fc1dab18b66a825d2a4812de4917963e.svg

Venäjä varoitti jälleen Suomea ja Ruotsia Natoon liittymisestä – Ulkoministeri Haavisto: Mitään uutta varoitusta ei ole tullut

MASHA_VAROITTI_FIN_SWE.PNG

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/ven%C3%A4j%C3%A4-varoitti-j%C3%A4lleen-suomea-ja-ruotsia-natoon-liittymisest%C3%A4-ulkoministeri-haavisto-mit%C3%A4%C3%A4n-uutta-varoitusta-ei-ole-tullut/ar-AAWoOT0?ocid=EMMX&cvid=69d04f8505e84244b52a68823e852cd8Venäjä on jälleen varoittanut Suomea ja Ruotsia Natoon liittymisestä, kertoi uutistoimisto Tass keskiviikkona.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova sanoi Rossija 24 -tv-kanavalla, että Venäjä on varoittanut maita sekä julkisesti että kahdenvälisiä kanavia pitkin.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan Suomi ei ole saanut mitään uutta varoitusta Venäjältä, vaan hän arvioi, että Zaharova viittaa Venäjän aiemmin esittämiin varoituksiin.

- Tämä Venäjän kanta, että Naton ei pitäisi laajeta, on ollut kanta, joka on toistunut eri yhteyksissä, missä on puhuttu Euroopan turvallisuudesta ja turvallisuuspolitiikasta. Tässä ei ole tavallaan mitään uutta, Haavisto sanoi STT:lle eduskunnassa.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja syytti ukrainalaisia borssikeiton häpäisemisestä – ja tietysti natsismista

MASHA_VAROITTI_UKR.PNG

https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/4545815

Yksi Venäjän maailmalle suuntaamien viestien välittäjistä on ulkoministeriön tiedotusosaston johtaja Maria Zaharova, 46. Hän on diplomaattiperheestä, saanut pitkän koulutuksen kansainvälisten suhteiden hoitamisessa ja esiintyy median edessä viileän rauhallisesti.

PUTININ ”HUULIPUIKKO ARMEIJA”

PUNAHUULI_ARMEIJA.PNG

Maria Butina selittää hyvällä englanninkielellä, että syytökset Venäjää kohtaan ovat keksittyjä, valheita. Ja että hän on sen lainsäädännön takana, jonka mukaan saa 15 vuotta vankeutta Venäjällä, jos levittää valheita tällaisena aikana, kun koko maailma on informaatiosodassa.

Maria Butina kuuluu Putinin ”Huulipuikko armeijaan”, kuten useat muutkin Duuman naiset.

https://dailystar.trem.media/news/world-news/inside-wagner-group-putins-secret-26445683


https://dailystar.trem.media/news/world-news/putin-recruits-red-lipstick-army-26458644

Maria Butina on siis eräs Venäjän ”ykköspropagandisteista” yhdessä RUS-ulkoministeriön Maria Zakharovan kanssa.

Naiset muodostavat siis Putinin ”salaisen” propaganda armeijan, kun taas miehet ”salaisen” Wagner ryhmän.

21.4.2022

Venäjän eliitti varoittaa sodan tuhoisista talous­vaikutuksista ja pelkää Putinin käyttävän ydin­asetta – tämä joukko päätti sodan aloittamisesta Bloombergin mukaan

https://www.hs.fi/talous/art-2000008762704.html

Venäjän on Putinin mukaan kärsittävä sodan hinta, koska länsimaat eivät ole jättäneet hänelle muita vaihtoehtoja kuin jatkaa sotimista, uutistoimisto Bloomberg uutisoi nimettömien Kremlin sisäpiirilähteiden kertoneen.

Venäjän hallinnon ylimmät virkamiehet ovat varoittaneet presidentti Vladimir Putinia pakotteiden talousvaikutusten laajuudesta, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Bloombergin nimettömiin lähteisiin nojaavan uutisen mukaan viranomaiset varoittivat Putinia myös siitä, että pakotteet pyyhkivät pois Putinin valtakauden kahden vuosikymmenen aikana saavutetun kasvun ja elintason nousun.

Osa Venäjän valtaeliitistä pitää laajamittaista hyökkäystä katastrofaalisena virheenä.

Putin on varma, että kansa on hänen takanaan ja valmis vuosien ajan kestäviin uhrauksiin jakaessaan hänen visionsa Venäjän kansallisesta suuruudesta, tietolähteet kertoivat Bloombergin laajassa artikkelissa.

YLLÄ OLEVA TODISTAA, ETTÄ PUTIN ON SUURUUDENHULLU, ja on ”suuruuden” saadakseen valmis antamaan ja jopa siunaamaan ali-ihmisten (Ukrainassa olevat venäläissotilaat) tekemät SOTARIKOKSET, kuten murhat, raiskaus-murhat, kidutukset ja siviilien kansanmurhaan johtvat raakuudet (sairaaloiden, koulujen, humanitaaristen pelastusteiden sekä vielä synnytyssairaaloiden tuhoaminen sekä kauppojen ja kotien ryöstelyt).

IHMISET JA ALI-IHMISET EIVÄT KUULU SAMAAN ROTUUN

Vain ja ainoastaan ALEMPI-ROTUISET RYSSÄT VOIVAT TEHDÄ NÄITÄ HIRMUTEKOJA. Alempi ihmisrotu ( venäläiset ali-ihmiset) tarkoittaa sitä, että vertaus on tehty Pohjoiseen valkoiseen ihmisrotuun eli Pohjoismaissa ja ylipäätänsä pohjoisessa Euroopassa asuvaan väestöön.Me olemme siis ihmisiä, ali-ihmiset ovat ihmiselukoita.

TÄMÄ ON TODISTETTU YLLÄ OLEVASSA TEKSTISSÄ

Bloomberg: Kremlin sisäpiiri avautuu Putinin sodasta Ukrainassa – hyökkäys oli valtava virhe

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008761929.html

Kremlin sisäpiirin mukaan Putinin hyökkäys Ukrainaan oli valtava virhe, muttei presidentti aio perääntyä.

Laitan tähän vielä metatutkimukset ihmisroduista ja Ukrainan tilanteen vuosina 2014-2015.

Jos joku on kiinnostunut ylläkirjoittamastani VENÄJÄN SOTARIKOKSISTA, taustatieto ei ole pahitteeksi.

EUROOPPALAISET IHMISTYYPIT:

Osa 1. Blondit ja Euroopan Ihmisrodut.    

Osa 2. Eurooppalaisten kantaäidit.

Osa 3. Eurooppalaisten alkuperä: Geneettistä tuontitavaraa.

OSA 4: Pohjois-Euroopan väestöjen geenisukulaisuus.

VOIT ALOITTAA LUKEMISEN MYÖS OSASTA 4!!!!

Osassa 4 on uusimmat tutkimukset.


HUOM: LÄNSI-VENÄJÄLLÄ on tutkimusten mukaan Pohjoiseen valkoiseen rotuun kuuluvia ihmisiä (erityisesti Pietarin alueella, jossa olen niitä nähnyt ihan omin silmin). He kuuluvat ns. ”keskiluokkaan” eli eivät ole ”ali-ihmisiä”. Kun allegro-juna vielä kulki Pietarin ja Helsingin välillä, suuri joukko pietarilaisia pakeni PUTININ HIRVIÖ-hallintoa Suomeen, osa heistä jatkoi matkaansa muihin länsimaihin.

UKRAINA VUOSINA 2014-2015

https://www.tapionajatukset.com/131

https://www.tapionajatukset.com/162

VENÄJÄN SOTARIKOKSET

20.4.2022

PUTIN PALKITSI UKRAINASSA SOTARIKOKSIA TEHNEET RAISKAAJA-MURHAAJAT TITTELILLÄ ”JOUKKOSANKARUUS” KAARTI ( 64. moottoroitu jalkaväkiprikaati kertoo AFP)

Kyseiset ali-ihmiset olivat murhien ja kidutusten lisäksi raiskanneet joukohaudasta alastomina löytyneet naiset ja nuoret tytöt (luoti päässään).

Niin, olihan se ”palkittava”, ”sankarillinen” joukkoraiskaus ja sen jälkeen ”urhoollisesti” takaraivoon ammuttu laukaus.

Tämä ”kaartin” osoittama ”sankaruus” tapahtui Butshassa (kertoo Satakunnan Kansan paperiversio).

Hesarista voi lukea tämän ”joukkosankaruuden” siunaamisen (olikohan Putinin vierellä ortodoksien patriarkka Kirill?)

Putin antoi siunauksensa uusille julmuuksille

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008759070.html

Butšan surmien ja muiden epäiltyjen sotarikosten kohtelu Venäjällä osoittaa, ettei sotarikoksiin syyllistyvien venäläissotilaiden tarvitse pelätä oman sodanjohtonsa rangaistusta

Heidän nimensä on tiedossa (64. jalkaväkiprikaati), joten heidät voidaan ulkomailla (muualla kuin Venäjällä) laittaa käsirautoihin ja laittaa syytteeseen sotarikoksistaan,

Liittokansleri Scholz: Putin vastuussa sotarikoksista Ukrainassa

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000008758387.html

Kello 20.12: Saksan liittokansleri Olaf Scholzin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin kantaa vastuun venäläissotilaiden Ukrainassa tekemistä sotarikoksista kuten siviilejä vastaan tehdyistä hyökkäyksistä.

"Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kansainvälisen lain räikeä loukkaus. Tuhansien siviilien tappaminen on sotarikos, josta Venäjän presidentti kantaa vastuun", Scholz sanoi toimittajille sen jälkeen, kun hän oli käynyt tiistaina neuvotteluja Ukrainan tilanteesta muiden länsivaltojen kanssa.

Aiemmin muun muassa Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on nimittänyt Putinia sotarikolliseksi. Puolan presidentin Andrzej Dudan mukaan ukrainalaissiviilien tappamisessa kyse on kansanmurhasta.

20.4.2022

Lue kaikki HS:n Venäjän hyökkäystä Ukrainaan koskevat jutut täältä

https://www.hs.fi/aihe/ukrainan-kriisi/

KUVA UKRAINASTA (tilanne sodasta)

.https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/2d344fd86641b3aafdee45c4dfd43a4b.svg

Mariupol kaatunee Venäjän odottamaan voitonpäivään mennessä, mutta Donbasissa voi vielä tapahtua ”uusia ihmeitä”, sanoo tutkija

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008759159.html

MARIUPOL_1.PNG

Aluevaltaukset Itä-Ukrainassa olisivat taakka myös Venäjälle. Kokemukset Donetskista ja Luhanskista ovat osoittaneet, että separatistialueiden pitäminen hallussa on kallista ja siitä on poliittisesti vähän hyötyä.

UKRAINAN_SOTA_6.4.2022.PNG

YK:n YLEISKOKOUS PÄÄTTI EROTTAA VENÄJÄN YK:n IHMISOIKEUSNEUVOSTOSTA

Venäjä erotettiin tärkeästä YK-elimestä – nämä maat äänestivät erottamista vastaan

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e3f2dc17-0a21-4382-9881-cf840fd51669

Muun muassa Kiina ja Pohjois-Korea asettuivat Venäjän puolelle.

YK:n yleiskokous päätti torstaina erottaa Venäjän väliaikaisesti YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Syyksi ilmoitettiin Venäjän toistuvat ihmisoikeusrikkomukset Ukrainassa.

Keskustelua Venäjän eristämisestä

Katsokaapa listaa ketkä oli Venäjän puolella YK:n äänestyksessä…

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/katsokaapa-listaa-ketka-oli-venajan-puolella-ykn-aanestyksessa/

Tässä selkokielinen lista, punaiset oli vastaan, koko joukko roska/ roistovaltioita. Näistä luultavasti osa tekee sopimuksia Venäjän kanssa jatkossa. Voin sano että huvittavinta oli kun Pohjois-Korean edustaja puhui suorassa lähetyksessä ihmisoikeuksista, meni kahvit väärään kurkkuun…

UKRAINAN UPEAT JA URHEAT NAISET

KIRA_RUDIK_MP.PNG

UKRAINAN UPEAT JA URHEAT NAISET

UKRAINAN NAISET TAISTELEVAT maansa miesten rinnalla, kun Venäjän murhamiehet ja raiskaajat (haudoista on löydetty alastomia raiskattuja ukrainalaisia naisia ja tyttöjä) tekevät SOTARIKOKSIA.

SOTARIKOKSIA tekevät vain ja ainoastaan ali-ihmiset (alempirotuiset RYSSÄT). Pohjoiseen valkoiseen rotuun kuuluvat eurooppalaiset voivat vain kauhistella tällaista, ”sotilaiksi” kutsuttuja siviilien murhaajia, raiskaajia ja kiduttajia.

SOTARIKOKSIEN tutkinta on käynnissä, mutta se vaatii aikaa ja vasta sitten voi sotarikollisia ottaa kiinni (muualla kuin Venäjällä, heidän nimensä on tiedossa) ja viedä heidät käsiraudoissa tuomittavaksi.

MITEN sitten voidaan saada VAINOHARHAINEN ja eurooppalaisia siviilejä murhaava diktaattori Putin vastuuseen, on tietysti vaikeampi tehtävä, mutta jokin rangaistus tätä teurastajaa kyllä odottaa.

18.4.2022

How Women Forced Ukraine to Welcome Them Into the Military

UKR_WOMEN_SOLDIERS_1.PNG

https://slate.com/news-and-politics/2022/03/ukraine-women-russia-putin-military.html

Russian attacks in 2014 prompted civilians to fight alongside soldiers

https://www.wsj.com/articles/if-war-with-russia-comes-ukrainian-women-will-be-on-the-front-lines-11645113866

https://people.com/politics/these-ukrainian-women-choosing-to-fight-not-flee-russia-invasion/

https://www.thenews.com.pk/tns/detail/940881-women-as-soldiers

UKR_WOMEN_SOLDIERS.jpg

17.4.2022

Venäjä antoi Mariupolin puolustajille muutaman tunnin aikaa antautua – USA:n uusimmat ase­­lähetykset alkaneet saapua Ukrainaan

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008740885.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

https://pakki-asset-storage.datadesk.hs.fi/6a4de56a-ca38-4418-aa2a-32fe4ab0cc3d.svgHS seuraa tässä jutussa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä. Aikaisemmat seurannat löydät tästä jutusta sekä tästä jutusta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi perjantaina uutiskanava CNN:lle antamassaan haastattelussa, että kaikkien maailman maiden tulisi olla valmiina siihen mahdollisuuteen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin käyttää taktista ydinasetta tai kemiallisia aseita.

Tällaisia ovat taktiset ydin­aseet, joista nyt varoitellaan

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008756447.html

Taktisella ydinaseella ei tuhottaisi kaupunkeja, vaan sen tuhovoima olisi pienempi. Sitä käytettäisiin taistelukentällä, ja se kohdennettaisiin strategisempiin kohteisiin, kuten esimerkiksi sotilastukikohtiin tai muuhun infrastruktuuriin.

Miten Venäjä voisi iskeä Suomeen sotilaallisesti? "Jollakin tavalla Suomea pitäisi rangaista"

https://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/a/8fb6ebf8-09da-4d82-94bb-69dcd6cfdcde

Venäjä on toistanut useasti sotilaallisen, poliittisen ja taloudellisen uhkauksensa Suomea kohtaan, jos Suomi hakee Nato-jäsenyyttä.

16.4.2022

Analyysi: Länsipanssareiden tulo Suomeen ei voisi olla paremmin ajoitettu – näin toimii Nato-prosessin aikainen turvaverkko

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2b131195-c235-4b73-9b36-360859f4dd94

Yhdysvalloille ja Britannialle on uskottavuuskysymys, että Venäjä ei pysty estämään Suomen Nato-jäsenyyttä voimankäytöllä. Suomi saa jäsenyysneuvotteluiden ajaksi käytännön turvatakuut, IL:n Lauri Nurmi ja Juha Ristamäki kirjoittavat.

Ainakin puolentoista kuukauden ajan esimerkiksi Suomen valtionjohto on tiennyt, että 2.–13. toukokuuta Suomessa olisi brittiläinen panssarivaunukomppania ja Yhdysvaltain Euroopan maavoimien sotilaita.

Vaikka harjoitus onkin tietysti sovittu jo hyvissä ajoin, ajoitus ei voisi olla parempi. Suurten Nato-maiden sotilaiden yhtäaikainen läsnäolo on yksi tekijä siinä verkossa, joka antaa Suomelle turvaa Nato-prosessin aikana.

Puolustusliitto Naton suuret jäsenmaat myöntävät Suomelle käytännön turvatakuut jäsenyysprosessin ajaksi.

– Se on loukkaus Naton suvereniteettia kohtaan, jos Venäjä yrittää estää Suomen Nato-jäsenyyden sen jälkeen, kun Nato on kutsunut Suomen liittymisneuvotteluihin. Nato puolustusliittona ja varsinkin sen suuret jäsenmaat Yhdysvallat ja Britannia eivät voi sitä sallia, ulkomainen Nato-lähde kertoo IL:lle.

Medvedev varoitti Suomea ja Ruotsia ydin­ase­puheilla – mitä on Venäjän ex-presidentin lausunnon takana?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008755810.html

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev otti torstaina kantaa Suomen ja Ruotsin mahdolliseen jäsenyyteen sotilasliitto Natossa. Medvedevin mukaan Ruotsin ja Suomen liittyminen johtaisi siihen, että Venäjä ryhtyisi toimenpiteisiin Itämeren alueella.

Venäjän olisi Medvedevin mukaan vahvistettava maa-, meri- ja ilmavoimiaan, myös ydinaseiden osalta.

– Itämeren ydinasevapaasta asemasta ei voi enää puhua – tasapaino on palautettava, Medvedev sanoi.

VENÄJÄN YDINASEET

Venäjän hyökkäys

Tällainen on Venäjän ydinaseiden arsenaali: etu Natoon yhdellä osa-alueella, Putinin "häiritsevä" retoriikka osa peliä

https://yle.fi/uutiset/3-12336743

Venäjä on modernisoinut ydinaseitaan ja pyrkinyt hankkimaan etua Natoon nähden varsinkin taktisissa ydinaseissa.

Venäjä on vahvistanut ydinpelotettaan viime vuosina erityisesti lyhyen kantaman ydinaseissa. Maan ydinaseista viime vuonna julkaistun raportin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Venäjä on pyrkinyt rakentamaan niillä osin vastapainoa Naton tavallisten joukkojen ylivoimalle.

Ydinaseet luokitellaan strategisiin (isoihin, pitkän kantaman pommeihin) ja taktisiin (pienempiin, myös taistelukentällä käytettäviin) ydinaseisiin. Venäjä on keskittynyt Yhdysvaltoja enemmän jälkimmäisiin, taktisiin ydinaseisiin. Venäjällä oli niitä viime vuonna arviolta 1 910.

Pienimpiä taktisia ydinaseita voi laukaista esimerkiksi lyhyen kantaman ohjusten avulla. Niiden pienuudesta puhuminen on kuitenkin harhaanjohtavaa aseiden räjähdysvoimaan nähden, yliopisto-opettaja Tapio Juntunen Tampereen yliopistosta sanoo.

– Niidenkin käyttö sotilaskohteita vastaan aiheuttaisi laajamittaista tuhoa.

Tällainen on Venäjän ja muun maailman ydinasearsenaali

Venäjä on uudistanut ydinasearsenaaliaan ahkerasti: noin yhdeksän kymmenestä ydinaseesta luokitellaan moderneiksi. Maan valmiudessa olevista ydinkärjistä noin puolet on ballististen ohjusten yhteydessä ja loput sukellusvene- tai lentotukikohdissa. Tarkkoja tietoja ei ole julkisesti saatavilla.

Taktisten ydinaseiden muuttuva merkitys

https://www.doria.fi/handle/10024/125166

Venäjä kokee tarvetta kompensoida heikkoa sotilaallista suorituskykyään taktisilla ydinaseillaan.

Venäjällä on taktisia ydinaseita noin 1950, joista osa on ohjusaseistusta. Venäjällä on Yhdysvaltoja suurempi kyky käyttää taktisia ydinaseitaan, koska Yhdysvaltojen taktiset ydinaseet on toimitettava kohteeseen lentokoneella. Tahtoa taktisten ydinaseiden käyttöön Venäjä on osoittanut Yhdysvaltojen tavoin siten, että se ei sulje pois ydinaseiden käyttöä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Taktinen_ydinase

Taktinen ydinase on ydinase, joka on tarkoitettu käytettäväksi taistelukentällä. Vertailun vuoksi strategiset ydinaseet on tarkoitettu tuhoamaan asutuskeskuksia ja suuria laitoksia. Taktisia ydinaseita käsitellään yleensä strategian rajattuna osana, ei täysimittaiseen ydinsotaan tarkoitettuina.

Taktisiin ydinaseisiin eivät kuulu vain ydinkärjellä varustetut pommit ja ohjukset, vaan myös tykinammukset, maamiinat, syvyyspommit ja torpedot.

Pieniä, kahden henkilön kannettavia ydinaseita on kehitetty (kuten Special Atomic Demolition Munition), mutta tarpeeksi suuren tehon ja kannettavuuden yhdistäminen on ollut vaikeaa.

On myös kehitetty bunkkerien tuhoamiseen tarkoitettuja ydinaseita.

Taktisten ydinaseiden räjähdysvoima on yleensä alempi kuin strategisten, vaikka ne silti ovatkin erittäin voimakkaita. Jotkut ydinaseet voivat toimia molemmissa rooleissa räjähdysvoiman muunneltavuuden takia. Nykyaikaisten taktisten aseiden räjähdysvoima voi olla kymmeniä, jopa satoja kilotonneja, eli moninkertainen verrattuna Hiroshimaan ja Nagasakiin pudotettuihin pommeihin.

Joillakin taktisilla ydinaseilla on ominaisuuksia, jotka parantavat niiden suorituskykyä taistelutilanteissa strategisiin aseisiin verrattuna, esimerkiksi räjähdysvoiman muunneltavuus ja neutronikärjet, joilla saadaan vähennettyä laskeumaa ja lisättyä vihollisjoukkojen tappioita.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&lei=FWpaYvGjKs_IrgSL77jQCg&q=Taktinen%20ydinase%20vaikutusalue&ved=2ahUKEwixgubpgZj3AhVPpIsKHYs3DqoQsKwBKAB6BAhHEAE

NATO Membership Unlikely To Help Build Sweden and Finland's International Prestige', Says Russian Foreign Ministry

https://www.latestly.com/india/news/nato-membership-unlikely-to-help-build-sweden-and-finlands-international-prestige-says-russian-foreign-ministry-3596373.html

MASHA_FIN_SWE.jpg

Maria Zakharova said that the two nations will lose the opportunity to act as "conveyors of many constructive, unifying initiatives" as they did in the pas

Last Updated: 16th April, 2022 14:20 IST

Not Only US, Germany Too Conducting 'military Biological Activities' In Ukraine: Russia

https://www.republicworld.com/world-news/russia-ukraine-crisis/not-only-us-germany-too-conducting-military-biological-activities-in-ukraine-russia-articleshow.html

The Russian Foreign Ministry representative Maria Zakharova claimed that Germany has been conducting military biological activities in Ukraine

US Confirms Two Ukrainian Missiles Caused Sinking Of Russia's 'Moskva' In Black Sea

https://www.republicworld.com/world-news/russia-ukraine-crisis/us-confirms-two-ukrainian-missiles-caused-sinking-of-russias-moskva-in-black-sea-articleshow.html

The United States has confirmed that the now-sunken Russian warship ‘Moskva’ was struck by at least two Ukrainian Neptune missiles, as per a media report.15.4.2022

Lapsiin kohdistuvaa brutaalia väkivaltaa Ukrainan sodassa ei voi selittää järjellä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008752707.html

HS kysyi neljältä yhteiskunnalliselta vaikuttajalta, millaisia ajatuksia uutiset Ukrainan lapsisurmista herättävät. Onko sodan pahuudella mitään rajoja?

LAPSIUHRIT.PNG

”On murheellista katsottavaa, miten tänä päivänä kaikkien YK:n peruskirjojen ja kansainvälisten sopimusten vastaisesti Venäjä hyökkää Ukrainaan. Ukraina ei ollut tehnyt Venäjälle mitään.”

Kun Venäjä kertoo tekevänsä hyvää, se tekee yleensä päinvastoin, eli pahaa. Ainakin 200 lasta on kuollut Venäjän pommituksissa Ukrainassa, onko se hyvän tekemistä ”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008752241.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/c4c677c062a383b47246224be9497d58.svg

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008740885.html

IS seuraa Ukrainan sodan tilannetta tässä artikkelissa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743320.html

Venäjä voisi ampua ohjuksilla Suomea

http://anupalosaari.blogspot.com/2022/04/venaja-voisi-ampua-ohjuksilla-suomea.html

Näin ajattelee tohtori Stephen Biddle, joka on amerikkalaisen think tank Council on Foreign Relationsin vanhempi jäsen. Siis siinä tapauksessa ampua, että jos haemme Nato-jäsenyyttä. Myöskin Biddlen mukaan kyseeseen voisi tulla ilmaiskut tai tykistön käyttö.

https://www.newsweek.com/what-would-happen-russia-invaded-finland-nato-ukraine-1697956

Sweden On Verge of Applying For NATO Membership: Reports

https://www.newsweek.com/sweden-verge-applying-nato-membership-according-reports-1697574

NATO_OTAN.PNG

Tärkeä Maavoimien mekanisoitu Arrow 22 -harjoitus toukokuussa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/tarkea-maavoimien-mekanisoitu-arrow-22-harjoitus-toukokuussa/

Ottaen huomioon NATO päätöksen odottelun suhteen sekä Venäjän kasvavan agression suhteen Suomea kohti niin voidaan sanoa että toukokuun Maavoimien harjoitus sattuu kuin nyrkki silmään. On oikein ajoitettu harjoitus, nämä harjoituksethan valmistellaan hyvissä ajoin vuosia ennen mutta ei olisi paremmin voinut osua Suomen näkökulmasta.

Britannia ja Yhdys­vallat mukana Maa­voimien harjoituksessa touko­kuussa – esillä Nato-maiden panssari­vaunujen eliittiä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008754086.html

”MAAVOIMIEN mekanisoitu Arrow 22 -harjoitus järjestetään Pohjankankaalla Niinisalossa ja Säkylässä 2.–13. toukokuuta.

SUOMEN NATO-POHDINTAA VUOSINA 2014-2015

https://www.tapionajatukset.com/166


NATOPOHDINTA_2014.jpgEXPLAINED | Why Is Russia Threatening Sweden And Finland To Not Join NATO?

https://www.republicworld.com/world-news/russia-ukraine-crisis/why-is-russia-threatening-sweden-and-finland-to-not-join-nato-articleshow.html

Russian foreign ministry spokesperson Maria Zakharova warned categorically Finland and Sweden, the two EU nations, against attempting to join NATO

MASHA_UPEA_NAINEN_2.jpg

Russia’s defiant leader Vladimir Putin has threatened “serious military consequences” against Finland and Sweden if they join NATO, one that "history will remember", cautioning other countries of the world against making any attempts to interfere. The warnings came in the aftermath of Russia’s powerful forces launching fierce armed offensives, and bombardment of civilian infrastructure in Kyiv, for making a proposal of joining the NATO alliance earlier as the tense multifront negotiations faltered. 

Russian foreign ministry spokesperson Maria Zakharova, though, categorically warned Finland and Sweden, the two EU nations, against attempting to join NATO as the prospects of joining the alliance became a key reason for Moscow to wage a war inside Ukraine. A statement from the Russian Foreign Ministry voiced concerns never heard before, efforts by the United States and Alliance to “drag” Finland and Sweden into NATO—a statement that prompted instant threats and retaliatory measures warnings from the Russian regime.

We’ve heard this before,” noted the Finnish Foreign Minister Pekka Haavisto during an interview with the Finnish public broadcaster YLE, assertively brushing off the Russian leader’s threats against Finland.

Should Finland be NATO’s external border, it rather means that Russia would ‘most certainly’ take that into account in its own defense planning and strategies. I don’t see anything new as such in Russian side’s threatening statements,” Haavisto said, referring to  Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova’s speech.

The latter meanwhile reminded that all members of the Organization for Security and Cooperation in Europe had confirmed their adherence to this principle—bringing up a “neutrality” issue in a first since the Russia Ukraine war unleashed. 

But what is it with the 1,340-kilometer (830-mile) land border of Finland with Russia that is rattling Moscow to announce the “ grave countersteps” should two EU nations Finland and Sweden join NATO? The issue has been a concern between the three governments since the Cold War. Russia’s Putin, on one other occasion in 2016, had addressed the issue with a similar hardened tone, and that during his Finland visit inside their own territory. SUOMEN OMA VAHVA PUOLUSTUS ON TÄRKEINTÄEUROOPAN UNIONI on kääpiö, koska sillä ei ole omaa armeijaa. NATO puolestaan on paperitiikeri, joka vapisee , eikä pysty tekemään mitään Putinin vastaista sotilaallista toimintaa.

Kyllä Suomen on jatkuvasti kehitettävä omaa puolustustaan asehankinnoilla ja sotaharjoituksilla.

Sitä ollaankin (onneksi!) tekemässä.

Venäjän ulko­ministeriö: Väitteet Venäjän uhasta eivät palvele Suomen etua

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008749646.htmlTIEDOKSI VENÄJÄN ULKOMINISTERIÖLLE: VENÄJÄN UHKAILU PALVELEE SUOMEN ETUA, KOSKA TIEDÄMME , MIKSI SUOMI HARKITSEE NATOON LIITTYMISTÄ.

Suomen Natopäätös tehdään muutaman viikon aikana

Ratkaisu ei ole ketään vastaan.SE ON MEIDÄN ITSEMME PUOLESTA (Tasavallan presidentti Sauli Niinistö).Medvedev sanoi, että Venäjä ryhtyy toimiin Itämerellä, jos Suomi liittyy Natoon – Tutkijan mukaan lausunnosta ei pidä huolestua

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008752543.html”Tällaisia puheita on esitetty Venäjällä vuosikausia”, Ulkopoliittisen instituutin tutkija Jyri Lavikainen sanoo.

UPIN:n tutkija on täysin oikeassa.

Minullakin on viesti Medvedeville: Opettele uimaan, ennenkuin puhut Itämerestä!

”Venäläiset tappavat viattomia ihmisiä”

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/venalaiset-tappavat-viattomia-ihmisia-ukrainalaiset-upottavat-venalaisia-lippulaivoja/

PUTIN pieni ON vainoharhainen diktaattori, jonka todellisuudentajun sumentuminen johtaa suuruudenhulluihin kuvitelmiin ( veljeskansa Ukrainan ottaminen takaisin ”kotiin” KIOVA RUS muisnaishistorian ”valtuuttamana”, sekä etupiirin luominen, entisen Neuvostoliiton ”suuruuteen” vedoten.

Silloin autoritaarinen hirmuhallitsija ei edes ajattele viattomia ihmisiä, kuten ukrainalaisia lapsia, naisia ja vanhuksia, jotka hänen teurastaja-armeijansa toimien johdosta joutuvat tapetuiksi, raiskatuiksi ja kidutetuiksi.

Putin romutti itse suhteet Suomeen

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008749699.html

Suomen Venäjä-suhteita ei voi korjata Vladimir Putinin aikana ennalleen – eivätkä ne riipu enää myöskään Nato-jäsenyyden hakemisesta tai hakemattomuudesta.

Kemialliset aseet ovat ne (tiedän että Venäjä on niitä käyttänyt muualla) jotka kiiluvat Putin pienen mielessä. Tulee mieleeni aika Helsingin yliopistossa, jossa järjestelin laboratorioita ja työjärjestelyä henkilökunnalle Ulkominesteriön ”Kemiallisten aseiden projektille”.

Siksi siis seuraavaksi tästä aiheesta (olen myös kirjoitellut Venäjän Navalnyin ja Skripalien (isä ja tytär) myrkytyksistä.SKRIPALIEN MYRKYTYS


Täällä lisää aiheesta: https://www.tapionajatukset.com/28703VENÄJÄN HERMOMYRKYT

Hermomyrkkyjä varastettiin tehtaista ja laboratorioista Neuvostoliiton hajottua 1990-luvun kaaoksessa. Kaikkia hermokaasuja ei hävitetty, vaikka sopimus siitä oli olemassa.

Neuvostoliitolla oli kylmän sodan aikana valtava kemiallisten aseiden kehitysohjelma. Tuotanto oli jaettu ympäri laajaa maata. Siihen mennessä, kun Neuvostoliitto romahti, myrkkyjä oli valmistettu 40 000 tonnia.

Kun valtio kaatui, eri puolilla maata olleet laboratoriot jäivät ilman rahaa oman onnensa nojaan. Työntekijöiden palkat olivat useita kuukausia myöhässä, jos tulivat ylipäätään maksetuiksi. Vuonna 1995 julkaistun amerikkalaisraportin mukaan laboratorioissa oli puuovet ja tiilikatot, jotka eivät olleet suuria esteitä, jos joku halusi sisälle.

Kemialliset aseet olivat siiloissa joko jauheena tai nesteenä ilman sinettikansia. Kukaan ei huomannut, jos pieniä määriä hävisi.

Venäjällä ei SIIS hävitetty kaikkia kemiallisen sodankäynnin hermomyrkkyjä, vaikka hävittämissopimus oli olemassa. Neuvostoliitossa toiminut kemisti kertoi kirjassaan novichok-hermokaasun koostumuksen.

Novichok-myrkystä on useita muunnoksia, ja niitä voitiin koostumuksen tuntemisen jälkeen valmistaa missä tahansa kemiallisiin aseisiin erikoistuneessa laboratoriossa.

Kun vielä (uutistoimisto Reutersin mukaan) erään Venäjän valtiollisen kemianinstituutin työntekijä on tunnustanut myyneensä varastamiaan hermokaasuja eteenpäin 1990-luvulla, voitaisiin melkeinpä sanoa, että ”joka jepellä” voisi olla novishok-hermokaasuja hallussaan.

No, jos nyt hieman lievennetään (”joka-jeppe-hypoteesia), voidaan todeta, että ainakin joillakin seuraavilla tahoilla niitä on ”myynti-operaation” ansiosta tai itse valmistettuna:

Venäjän asevoimat ja tiedustelupalvelut (FSB, GRU ja SVR), kemianinstituuttien entiset työntekijät, liikemiehet (pankinjohtaja Ivan Kivelidi ja hänen sihteerinsä Sara Ismailova myrkytettiin novichokilla ensinmainitun liikekumppanin toimesta 1995), Britannian MI5 (Salisburyssä on kemiallisiin aseisiin erikoistunut labratorio), rikollisjoukkiot ja mahdollisesti jopa terroristit sekä tietysti Kremlistä riippumattomat venäläiset tahot.


13.4.2022

Ukrainan puolustus­ministeriö selvittää, käytettiinkö Mariupolissa kemiallista asetta – Oireiden selitys voisi olla fosfori­pommi

Laura Halminen HS

12.4. 17:25

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008746515.html

Ukrainan puolustusministeriö selvittää, käytettiinkö Mariupolissa kemiallista asetta Ukrainan Azov-rykmentin julkaistua oireita saaneiden kertomuksia. Yksi selitys oireille voisi olla myös fosforipommi.

Kemiallisten aseiden käyttöä Venäjän hyökkäyssodassa Ukrainaan on pelätty jo pidempään. Venäjä väittää, että Ukraina valmistautuu käyttämään niitä lännen tuella. Ukraina taas pelkää, että Venäjä käyttäisi niitä kuten Syyrian sodassa. Yhdysvallat on luvannut, että se puuttuu tilanteeseen, jos Venäjä käyttää kemiallisia aseita Ukrainassa.

Ukraina: Venäjä aikoo hyökätä terästehtaalle Mariupolissa – IL seuraa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4

Iltalehti seuraa Ukrainan sodan tapahtumia hetki hetkeltä.

Biden syyttää Venäjää kansanmurhasta Ukrainassa – CNN: Etyj julkaisee Ukrainan sodan ihmisoikeusloukkauksia käsittelevän raporttinsa tänään

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008748935.htmlEuroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (Etyj) julkaisee Venäjän ihmisoikeusloukkauksia Ukrainan sodassa koskevan tutkimusraporttinsa tänään keskiviikkona, kertoo uutiskanava CNN. Asiasta kertoi CNN:lle järjestön Yhdysvaltain edustajiston tiedottaja.

Kolmen Etyjin asiantuntijan tekemä raportti annettiin CNN:n mukaan järjestön jäsenmaiden tarkasteltavaksi jo tiistaina. Tutkimus sai alkunsa, kun 45 Etyjin jäsenmaata käynnisti Moskovan mekanismina tunnetun prosessin maaliskuun alussa.

Etyjin mukaan tutkimuksen tarkoituksena oli kerätä tietoa muun muassa mahdollisista sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Väitteille kemiallisten aseiden käytöstä Ukrainassa kaivataan todisteita pikaisesti

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008748345.html

Kemiallisia aseita ovat esimerkiksi hermokaasut sekä yleismyrkylliset ja syövyttävät aineet. Ne voivat muun muassa lamaannuttaa hengityksen tai sokeuttaa.

Ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Charly Salonius-Pasternak pitää periaatteessa täysin mahdollisena, että Venäjä käyttäisi kemiallisia aseita Ukrainassa. Hän huomauttaa Venäjän toimineen näin aiemminkin. Tässä tapauksessa kemiallisten aseiden käytön motiivi olisi pääosin psykologinen.

Todisteita päästävä keräämään nopeasti

Pasternak-Saloniuksen mukaan näiden tietojen tueksi tarvitaan kuitenkin todisteita. Kemiallisen aseen kieltosopimuksen instituutin Verifinin johtajan Paula Vannisen mukaan niitä pitäisi tarvittaessa kerätä mahdollisimman pian, sillä osa aineista häviää ympäristöstä ja ihmisistä hyvinkin lyhyessä ajassa.

”Mitä nopeammin sinne päästään, sitä parempi. Jos niitä on käytetty”, hän sanoo.

Kemiallisia aseita ovat kaikki kemialliset yhdisteet, jotka aiheuttavat kuoleman tai pysyviä vaurioita. Niitä levitetään yleensä ammuksissa, jotka laukaistaan ilmaan ja räjäytetään.

Yleisimpiä ovat hermokaasut, esimerkiksi sariini, jotka saavat aikaan kramppeja ja lopulta hengityksen lamaantumisen. Yleismyrkyistä esimerkiksi kloorikaasu aiheuttaa tukehtumiskuoleman. Syövyttävä sinappikaasu puolestaan saa aikaan hitaasti paranevia rakkuloita ja sokeutumista.

”Sinappikaasua on käytetty ensimmäisessä maailmansodassa. Se oli tehokas ase, koska se sitoi paljon hoitohenkilökuntaa auttamaan näitä uhreja”, Vanninen kertoo.

Britannia selvittää, käyttikö Venäjä kemiallisia aseita hyökkäyksessä Mariupoliin

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008746000.htmlBritannia pyrkii selvittämään, käyttikö Venäjä kemiallisia aseita siviilejä vastaan tekemässään hyökkäyksessä piiritettyyn Mariupolin kaupunkiin. Asiasta kertoo muun muassa AFP.

Maanantaina levisi vahvistamattomia tietoja, että Mariupolissa olisi käytetty kemiallisia aseita. Sekä Britannia että Yhdysvallat ovat yrittäneet saada vahvistusta väitteisiin siinä kuitenkaan onnistumatta.

Britannian ulkoministeri Liz Truss kertoo Twitterissä, että Britannia pyrkii kiireisesti tarkistamaan yksityiskohtia asiasta yhteistyökumppaniensa kanssa.

”Venäläiset ovat niin epärehellistä kansaa, että en yhtään ihmettelisi, että näitä kemiallisia aseita oltaisiin käytetty.
Vaikka sota on brutaalia väkivaltaa, niin siinäkin on yleisesti sovitut säännöt.
Venäjä ei noudata näitä sääntöjä ja sopimuksia.
Siksi ainoa ratkaisu Suomen kohdalla on Natoon liittyminen ja senhän me teemme pian.
Nyt vain toivotaan, etteivät venäläiset ala käyttämään ydinpommeja, kun muuten eivät voittoa saa Ukrainasta”

Nato-punninta tiivistyy – hallitus antaa odotetun turvallisuusselonteon eduskunnalle

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/art-2000008748878.html

Pääministeri Sanna Marin tapaa ruotsalaiskollegansa Magdalena Anderssonin samaan aikaan Tukholmassa.

.

Mielipiteet|Mielipide

Rauhaan on vain yksi tie

https://www.satakunnankansa.fi/mielipiteet/art-2000008747522.htmlEuroopassa on sokeasti uskottu, että taloudellinen yhteistyö, aseistariisunta, rauhansopimukset ja kansainliitot johtavat rauhaan, vaikka ne eivät sitä ole historiassa koskaan tehneet. Euroopan unioni ei voi rauhaa mitenkään taata, koska sillä ei ole sotilaallista voimaa.

Aikoinaan 14.12.1939 Kansainliitto erotti Neuvostoliiton sen hyökättyä Suomeen. Yhdistyneet Kansakunnat erotti Venäjän 7.4.2022 Ihmisoikeusneuvostosta sen hyökättyä Ukrainaan. Historia osoittaa, että tämän tyyppisillä järjestöillä ei ole mitään vaikutusta suurten maiden käyttäytymiseen, koska näillä organisaatioilla ei ole omaa armeijaa.

Sukupolvesta toiseen diktaattorit kaappaavat vallan samojen keinojen avulla. Ihmismieli ei ole viimeisen parin tuhannen vuoden aikana muuttunut paljoakaan, siksi samat vanhat menetelmät tehoavat edelleen tavallisiin ihmisiin.

Suomi valmistautuu historialliseen päätökseen: Mitä riskejä Nato-jäsenyyteen voisi liittyä?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008745526.html

Presidentti Sauli Niinistö on muistuttanut, että Nato-jäsenyyden hakemiseen sisältyy myös riskejä. Tänään eduskunnalle annettava turvallisuuspoliittinen selonteko analysoi myös niitä. HS käy läpi kysymyksiä Nato-jäsenyyden mahdollisista seurauksista.

UKRAINALAISET TOIMIVAT NYT UPEASTI ELI KUTEN SUOMI TALVISODASSA

SUOMEN KEMISTIEN SALAINEN SOTA (Marskin ja Mikkelin Päämajassa)

https://www.tapionajatukset.com/41185

TALVISODAN HENKI

RAATTEENTIE

https://www.youtube.com/watch?v=QVBp803Ma-I&list=RDQVBp803Ma-I&index=2

Lottien vaarallinen sotatiehttps://www.is.fi/kotimaa/art-2000008440438.html

https://www.tapionajatukset.com/1

CNN: Venäläinen auto­saattue lähestyy Ukrainaa Venäjän Rostovin alueella – Iskut Itä-Ukrainassa kiihtyvät, mutta Ukraina toivoo sateen hidastavan hyökkäystä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008740885.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

Uusi venäläinen kenraali, joka Syyriassa raunioitti kaiken ja vielä Palmyrankin, on tulossa Ukrainan sotaan.

Tämän kenraalin strategia on käyttää tulivoimaa aluksi tehokkaasti, ja vasta sen jälkeen laittaa raakalaiset komennossaan olevat ali-ihmisensä (alempirotuiset ryssät) ”etsimään raunioista ruumiita”.

Tätä on siis tarkoitus käyttää Itä-Ukrainan ”valloittamisessa”.

Putin Pieni on sanonut (eilen), että hänen visionsa ja missionsa Ukrainass a on ”jaloa” !!!!

Täytyisihän Putlerilla olla jotakin ”jaloa” esitettävää venäläisille ensikuussa ”Voiton päivänä”.MUTTA SE EI OLE HELPPOA

Ukrainan armeija (joka on jo 8 vuotta päivystänyt Donbasin alueella) tuntee jokaisen pensaan jonka takaa voi hoidella raakalaismaiset murhaajat, jotka pyrkivät täyttämään mielisairaan psykopaatin viimeisen unelman eli Ukrainan kansanmurhan.Myös monet ukrainalaiset naiset ovat valmiina jopa rynnäkkökiväärien käyttämiseen, tuhotakseen osan tästä Putinin ”jaloa tehtävää” suorittavasta raiskaus-murhaamis ja ryöstely joukkiosta (Nänä alempirotuiset roistot ovat lähettäneet ryöstämiään pesukoneita ja tietysti myös elekronista tekniikkaa) kotiinsa Venäjälle!Ukrainian women including MPs, Miss Universe pick up arms amid Russian invasion

https://www.indiatvnews.com/news/world/russia-ukraine-news-ukranian-women-mps-miss-universe-anastasiia-lenna-pick-up-arms-russian-invasion-latest-updates-2022-02-27-761842

Former Miss Universe Anastasiia Lenna also shared her picture on Instagram with arms wrapped around her. She showed support for Ukraine with hashtags like #standwithukraine and #handsoffukraine.

KUVAT

https://www.google.com/search?q=Russia-Ukraine+News&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjj0NqZo-j2AhUMkMMKHU9aBgsQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Russia-Ukraine+News&sa=X&ved=2ahUKEwjt3dDlouj2AhVvw4sKHTOTDnEQ1QJ6BAgqEAE&biw=1920&bih=927&dpr=1

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Ukrainian+news&sa=X&ved=2ahUKEwjo9pbsoej2AhWGuYsKHbyrDYYQ1QJ6BAgsEAE&biw=1920&bih=927

UKRAINAN SILMÄT näkevät kaiken

https://www.kyivpost.com/

Olga Tokariuk https://twitter.com/olgatokariuk

Myroslava Petsa https://twitter.com/myroslavapetsa

Kateryna Kruk https://twitter.com/Kateryna_Kruk

KUVAT

https://www.google.com/search?q=Olga+Tokariuk&tbm=isch&chips=q:olga+tokariuk,online_chips:kyiv:TAdxy-Bv53M%3D&client=firefox-b-d&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwjo8Iu0nOj2AhWJ6aQKHWqNCzQQ4lYoC3oECAEQMg&biw=1903&bih=927

KUVAT

https://www.google.com/search?q=myroslava+petsa+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjA4IqEibT2AhUOy4sKHfqHDqMQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

https://twitter.com/Kateryna_Kruk

KUVAT

https://www.google.com/search?q=kateryna++kruk+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjQodHUjLT2AhXKo4sKHfnvDpgQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

KUVAT

https://www.google.com/search?q=myroslava+gongadze+twitter&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj9nZDVi7T2AhVUkMMKHTSWA_4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

LAURA TWITTRISSÄ

https://www.google.com/search?q=laurahuu+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjx6NqoiLb2AhVuw4sKHfDdBhsQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

Laurahuu (HS)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=laurahuu+twitter

”Putin ei anna periksi” Siksi on mietittävä, miten Putin Pienestä päästäisiin eroon.

KansanmurhaMITEN MASSAMURHAAJA PUTINISTA PÄÄSTÄÄN EROON

”Murhanhimoisesta Vladimir Putinista pitäisi päästä eroon. Ihanteellista olisi, jos hänet syöksisi vallasta Venäjän kansa. Tämän mahdollistamiseksi länsimaitten olisi Saksan vastahangasta huolimatta lakattava rahoittamasta Venäjän sotaa öljy- ja kaasuostoilla. Kansa ei hylkää Putinia ennen kuin se kärsii tämän politiikasta.”

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008730002.html

MITÄ PUTIN HALUAA

”Hän haluaa, että muut kuolevat hänen aatteensa puolesta.”
Tämä oli hyvin kiteytetty Putinista. Hänen varsinainen aatteensa ei ole muuta kuin valta ja raha, tässä järjestyksessä.

Viikolla selvisi, mitä tarkoittaa Ukrainan puhdistaminen presidentti Vladimir Putinin keksimistä natseista. Se merkitsee kansanmurhaa.

Butšan verilöylyn paljastumisen päivinä ilmestyi Venäjän valtiollisen uutistoimiston Ria Novostin kolumnistin Timofei Sergeitsevin kirjoitus Mitä Venäjän on tehtävä Ukrainalle?. Sergeitsev linjaa: Denatsifikaatio tarkoittaa toimenpiteitä sitä suurta kansanosaa kohtaan, jota ei voi suoraan rangaista sotarikoksista.

Butšan kaduille murhatut siviilit ovat siis esimerkki niistä, joita ei voi suoraan rangaista sotarikoksista.

Kolumnisti kirjoittaa juutalaisen presidentin Volodymyr Zelenskyin johtamasta Ukrainasta: Ukronatsismi on paljon suurempi vaara maailmalle ja Venäjälle kuin Hitlerin versio saksalaisesta natsismista.

Tämän vaaran Ukraina on aiheuttanut pelkällä olemassaolollaan: hyökkäämättä kenenkään kimppuun, pystyttämättä keskitysleirejä.

Putinia loukkaa se, ettei länsi kunnioita häntä. Hyökkäämällä Ukrainaan Putin paisutti epäkunnioituksen piirin lähes kaikkialle maailmaan.

Venäjän brutaali sodankäyntitapa vaikeuttaa rauhanneuvotteluja. Näin käy myös siinä tapauksessa, että neuvottelijoiden myrkytysvaara pystyttäisiin jotenkin minimoimaan. Mitä on lupa odottaa neuvotteluilta, joissa suurempi osapuoli haluaa pienemmän osapuolen kansanmurhaa ja pienempi osapuoli tästä huolimatta haluaa silti röyhkeästi elää?

Kansanmurha ei ole neuvottelukysymys. Se on yhä rikos ihmisyyttä vastaan.

Britannian puolustus­ministeriön mukaan Venäjä pyrkii vahvistamaan joukkojaan tappioiden lisäännyttyä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008740885.htmlHS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

177 ukrainalaislasta on kuollut Venäjän hyökkäyssodan aikana, kertoo Ukrainan valtakunnansyyttäjän toimisto. Yli 300 lasta on loukkaantunut sodan aikana.

Toimiston tiedotteen mukaan luvut ovat puutteellisia, sillä tilastoja ei ole saatu kerättyä esimerkiksi miehitetyiltä alueilta.

Eniten kuolleita ja loukkaantuneita lapsia on Donentskin alueella, Kiovassa ja Harkovassa.

TÄMÄ ON TIEDETTY JO KAUAN

"Itänaapurimme on roistovaltio, jota johtaa vaarallinen diktaattori"

https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=256131&start=120&tstart=375

Tämän päivän (10.4.2022) Hesarissa on (valitettavasti maksumuurin takana) juttu siitä, että Heidi Hautala tiesi tämän jo 20 vuotta sitten. Kun hän piti puheen eduskunnassa, jossa oleellista oli tämä: ”Venäjä ei ole parlamentaarinen demokratia, vaan entistä itsevaltaisemman Putinin otteessa.

Puheen jälkeen monet olivat vihaisia, erityisesti eduskunnan puhemies Paavo Lipponen, joka oli ”hyvin...hyvin vihainen”.

HAAMU JOKA PIINAA PUTINIA

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008716899.html

Ennen Ukrainan-sotaa en ollut kuullutkaan Stepan Banderasta, joten otin hänestä selvää, kirjoittaa elokuvatoimittaja Veli-Pekka Lehtonen esseessään.

Ukrainan historiasta: Stepan Bandera. Mies, joka oli kuollut jo vuonna 1959.

1930-luvulla Helsingissä vaikutti useita ryhmiä, jotka pyrkivät kampittamaan bolsevistista Neuvostoliittoa. Yksi ryhmistä oli ukrainalaispakolaiset, joilla oli kontaktit nationalistiseen OUN-järjestöön ja sen johtajaan Jevhen Konovaletsiin, Banderan edeltäjään. Brittiagentti Carr seurasi tätä ryhmää tiiviisti Helsingissä. Carrin missiona oli rahoittaa ja tukea vastarintaa bolsevikkeja vastaan.

Vehkeilijöitä vahti Helsingissä tietenkin myös Neuvostoliiton turvallisuuselin NKVD – ja kas: Konovalets kuoli vuonna 1938. Tai kuoli ja kuoli, tämäkin Ukrainan johtoon mielinyt salamurhattiin, Rotterdamissa 1938.

Ajastinpommi oli piilotettu suklaarasiaan, jonka vastarintajärjestöön soluttautunut myyrä oli kiikuttanut suklaanhimoiselle kapinajohtajalle katukahvilaan. ”Asetin rasian pöydälle hänen viereensä vaakasuoraan”, NKVD-agentti Pavel Sudoplatov kertoi huolettoman tuntuisesti myöhemmin muistelmissaan. ”Hyvästelimme kädestä, ja lähdin omaan suuntaani hilliten huolellisesti haluni pinkaista juoksuun.”

Bandera salamurhattiin uudemmalla tekniikalla, KGB-laboratorion kehittämällä myrkkypistoolilla. Bandera oli lokakuussa 1959 pysäköinyt Opelinsa kadun varteen Münchenissa ja astunut kotitalonsa ovesta vihanneksia kädessään, kun porraskäytävässä odottanut agentti Bohdan Stašinski laukaisi syanidiampullin Banderan naamalle.

Myrkkymurha toi mieleeni nimiä nykypäivästä: Litvinenko, Skripal, Navalnyi.

11.4.2022

Sotarikosten tutkinta on taistelua aikaa ja olosuhteita vastaan – Ukrainan mukaan Butšaakin pahempi verilöyly on tehty Borodjankassa

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008742358.html

Jugoslavian ja Tšetšenian sotatantereilla työskennelleen suomalaisasiantuntijan mukaan Ukrainan Butšan tapahtumissa näkyy joukkotuhonnan piirteitä.

Butša ja muut venäläismiehittäjiltä Ukrainan hallintaan palanneet alueet ovat nyt rikospaikkoja, joiden luotettava tutkinta on vaikeaa sodan vielä jatkuessa. Epäiltyjen sotarikosten selvitys on kilpailua aikaa vastaan, sillä mitä pidempään tapahtumien selvitykseen menee, sitä enemmän todistusaineistoa ehtii tuhoutua.

Näin kertoo STT:lle Suomen kokeneimpiin sotarikosten tutkijoihin kuuluva oikeushammaslääkäri Helena Ranta, joka on monessa liemessä keitetty kenttätyön tekijä. Ranta on uransa varrella työskennellyt muun muassa Jugoslaviassa, Tšetšeniassa ja Libyassa sekä ollut Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa todistajana ja syyttäjän avustajana.

Jos kansainväliset tutkijat olisivat heti päässeet paikalle Butšan joukkosurman tapahtumapaikalle, olisi Rannan mukaan ensimmäisenä tavoitteena ollut joukkohaudan dokumentointi ja alueen rajaaminen siten, etteivät ulkopuoliset pääse poistamaan paikalta mitään tai tuomaan sinne mitään paikalle kuulumatonta. Tämän jälkeen vainajat olisi nostettu haudasta yksitellen.

”Vainajia on niin paljon, että kaikkien perusteellinen tutkinta veisi hirveästi aikaa. Usein tällaisessa tilanteessa tutkitaan yksi viidestä tai kymmenestä ruumiista”, Ranta kertoo.

Toistaiseksi vainajia ovat tutkineet vain ukrainalaisviranomaiset, eikä Ukraina ole vielä pyytänyt kansainvälistä apua epäiltyjen sotarikosten selvitykseen. Ranta uskoo kuitenkin apua pyydettävän EU-maista, sillä Butšan joukkosurma on todennäköisesti vain yksi monista venäläisten miehittämillä alueilla.

Lue lisää: Venäläiset ryöstelevät ja raiskaavat vetäytyessään Kiovan alueelta – Pekka Toveri: ”Putin tarvitsee nyt tarinan kansalleen"

Uutta Nürnbergin tuomioistuinta on vaadittu

Rannan mukaan nähtävillä on jo merkkejä siitä, että Butšan tapahtumia tutkitaan joukkotuhontana, joka on oikeustieteen termi kansanmurhalle. Rikosnimikkeet kuitenkin vahvistuvat vasta kun syytteitä nostetaan. Toistaiseksi on vielä avoin kysymys, millaisen polun Ukrainan tapahtumat voisivat kulkea oikeussaliin.

YK:n turvallisuusneuvoston kautta erityistuomioistuinta ei saada perustetuksi Venäjän veto-oikeuden vuoksi. Haagissa toimiva Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC) ei sekään ole mutkaton, sillä sen pohjalla olevaa Rooman peruskirjaa eivät ole ratifioineet sen enempää Ukraina kuin Venäjäkään.

Ranta katsoo, että Ukrainan tapahtumat voivat päätyä oikeussaliin joko yksittäisissä valtioissa nostetuissa oikeusjutuissa tai siinä tapauksessa, että tarpeeksi moni maa asettuu kokonaan uuden erityistuomioistuimen perustamisen kannalle.

Venäjän televisiossa sodan­vastaista kylttiä heiluttanut toimittaja aloittaa työt saksalais­lehdessä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008744184.html

Die Weltin päätoimittaja kehui lehden julkaisemassa lausunnossa Marina Ovsjannikovan ”rohkeutta toimia ratkaisevalla hetkellä”.

Saksalaislehti Die Welt kertoo palkanneensa venäläistoimittaja Marina Ovsjannikovan ”freelance-kirjeen­vaihtajakseen”, joka raportoi lehdelle muun muassa Ukrainasta ja Venäjältä.

43-vuotias Ovsjannikova nousi kansainvälisen huomion keskipisteeseen järjestettyään maaliskuun puolivälissä Venäjän valtiontelevisiossa sodanvastaisen protestin.

Ovsjannikova heilutti ”Ei sotaa” -julistetta Vremja-uutislähetyksen ankkurin Jekaterina Andrejevan selän takana. Tekstissä luki venäjäksi ”pysäyttäkää sota, älkää uskoko propagandaa, täällä teille valehdellaan”.

Ovsjannikova teko on syyteharkinnassa, ja on mahdollista, että hän joutuu vuosiksi vankilaan. Harkinnan perusteena on ”valeuutisista” äskettäin säädetty laki, jonka perusteella voidaan langettaa jopa 15 vuoden vankeustuomio.

Ukraina odottaa Venäjän suur­hyökkäyksen idässä alkavan pian – Putinin Moskovassa tavannut Itävallan Nehammer: keskustelu oli suora, avoin ja tiukka

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008740885.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

8.4.2022

"Suomi luopuu uskostaan, että sillä on erityissuhde Venäjään" – virolaisasiantuntija sanoo Suomen valinneen Naton tien

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomi-luopuu-uskostaan-etta-silla-on-erityissuhde-venajaan-virolaisasiantuntija-sanoo-suomen-valinneen-naton-tien/8398566

Suomi ja Saksa ovat ne kaksi valtioita, jotka ovat "radikaaleimmin muuttaneet lähestymistään Venäjään" Ukrainan sodan alkamisen jälkeen, arvioi Viron ulkopoliittisen instituutin johtaja ja Turun yliopiston dosentti Kristi Raik Twitterissä.

Kremlin tiedottaja Peskov myönsi Venäjän kärsineen ”merkittäviä” tappioita – Kommentoi myös Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden aiheuttavan ”tilanteen tasapainottamista”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008737567.html

Peskov kommentoi haastattelussa myös Suomen ja Ruotsin mahdollista Nato-jäsenyyttä sanomalla, että Venäjän olisi "tasapainotettava tilannetta" omilla toimenpiteillään, mikäli Suomi ja Ruotsi päättäisivät liittyä sotilasliitto Natoon, kertoo uutistoimisto Reuters.

Peskov sanoi, että jos Suomi ja Ruotsi liittyisivät "meidän täytyisi tehdä länsirajastamme entistäkin kehittyneempi turvallisuutemme takaamiseksi."

Kyseessä ei Peskovin mukaan kuitenkaan olisi eksistentiaalinen uhka Venäjälle, eikä se saisi maata harkitsemaan ydinaseen käyttöä.

Naton pääsihteeri väläyttää: Suomelle ja Ruotsille turvaratkaisu jo heti Nato-hakemuksesta lähtien

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/naton-paasihteeri-valayttaa-suomelle-ja-ruotsille-turvaratkaisu-jo-heti-nato-hakemuksesta-lahtien/0e31c784-4900-40cd-b50f-896dd44b95de

Jens Stoltenberg sanoi keskiviikkona, että Suomen ja Ruotsin huoliin Nato-mahdollisen jäsenyyshakemuksen jättämisen ja jäsenyyden ratifioinnin välisestä ajasta kyetään löytämään ratkaisuja. Hän myös toisti viestinsä, että molemmat maat ovat tervetulleita kaikkien jäsenmaiden puolesta.

Venäjä suunnittelee sotarikoksiin syyllistyneiden sotilaiden tapattamista taisteluissa Ukrainan itäosissa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/raportti-venaja-suunnittelee-sotarikoksiin-syyllistyneiden-sotilaiden-tapattamista-taisteluissa-ukrainan-itaosissa/8398296

Venäjä saattaa suunnitella Kiovan lähistöllä Butshassa sotarikoksia tehneiden joukkojen lähettämistä rintamalle kuolemaan.

Asia ilmenee yhdysvaltalaisen ajatushautomon ISW:n (Institute for the Study of War) tuoreesta raportista. Tieto perustuu vahvistamattomiin ukrainalaisiin tiedustelutietoihin.

Raportin mukaan kyseessä olisi 64. motorisoitu kivääriprikaati, joka kuuluu laajempaan joukko-osastoon.

Pohjois-Ukrainasta vetäytyneet venäläis­joukot eivät toden­näköisesti riitä Venäjän läpi­murtoon Donbasissa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008673282.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

Maailman vahvin ase on dollari

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008735139.html

Venäjällä on ydinaseita, mutta Yhdysvalloilla on kaikkien ydinaseiden äiti, dollari – ja sitä voi käyttää ilman, että maapallo tuhoutuisi.

Venäjä kuin Kiinakin halusivat ennen sotaa horjuttaa dollarin asemaa, mutta tilastojen mukaan muutosta ei ole juurikaan tapahtunut. Onneksi näin kävi, sillä ilman Yhdysvaltoja Eurooppa ei olisi saanut aikaiseksi pitävää pakoterintamaa, joka tekee sotimisen Venäjälle nyt niin kalliiksi, että maa toivottavasti suistuu kuiluun.

VENÄJÄ ERISTÄÄ ITSE ITSENSÄ SOTATOIMILLAAN

Venäjä ei valitettavasti kehity avoimeksi ja demokraattiseksi valtioksi.

Kerron tositarinan, jossa itse olin oikeassa erään kirjailijan kanssa, mutta päämisterinä toiminut mies oli väärässä. Tämä on ollut luettavana (mutta en julkaise kirjailijan ja ko. poliitikon nimiä) US-alustalla (ei puhevuorossa).

Poliitikko oli sitä mieltä, että Venäjä on kehittymässä demokraattiseksi valtioksi. Kirjailija ilmoitti kantansa lyhyesti: Näin ei ole tapahtumassa meidän elinaikana.

Olin ehdottomasti samaa mieltä kirjailijan kanssa.

Kirjoitin US-lehteen, että ryssä ei muutu vaikka sen voissa paistaisi (on useita Suomen sotien veteraanien juttuja mielessäni, esim se, että vinosilmäiset kirgiisiryssät sitoivat rintamalotan puuhun ja leikkasivat vielä elossa olevan naisen rinnat pois). Sotarikolliseen tyyliin toimineet vinosilmät tavoitettiin ja ammuttiin (ei leikattu mitään irti).

Laitoin juttuun mukaan kauniin RUS-tennispelaajattaren kuvan (joka paljasti ilmeisesti liian paljon ihoa).

US-toimitus ilmoitti minulle tylysti, että myös lapset lukevat tätä lehteä. Kirjoitukseni poistettiin.

HUOM: En silloin jutussa puhunut rintamalotan kaameasta kohtalosta, enkä vinosilmäisistä kirgiisiryssä-teurastajista.

Olin vain ja ainoastaan samaa mieltä kirjailijan kanssa (ehkä seksikäs tennispelaajatar oli liikaa US-toimitukselle).

LOPPUTULOS

Miettikää sitä, miten venäläiset sotilaat ovat tänä päivänä toimineet Ukrainassa. Kun ovat esim. polttaneet murhaamiaan ihmisiä ja ”armollisesti” jättäneet eloon raiskaamiaan nuoria naisia ja tyttöjä.

VENÄJÄN SOTARIKOKSET (LUE ALKAEN KOHDASTA 7.4.2022 ja jatkuen sitä edellisiin juttuihin)

SIVIILIEN MURHAT, TELOITUKSET, RAISKAUKSET JA KIDUTUKSET, JOISTA

TODISTEITA ON LÖYTYNYT TUTKIMUKSISSA

Motižinin kylästä paljastui järjestelmällinen siviileihin kohdistunut tuho – nyt asukkaat kertovat HS:lle, mitä kokivat: ”Heitä oli kidutettu, heidät hakattiin hengiltä”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008732201.html

HS haastatteli Motižinissa silminnäkijää, joka kertoi venäläissotilaiden tekemistä sotarikoksista ukrainalaiskylässä. Myös Makarivin pormestari listaa ukrainalaisten siviilien kokemia kauhuja venäläismiehityksen alla.

Saksan tallentama tiedustelu­materiaali todistaa: Butšan julmuudet olivat Venäjän tietoista strategiaa, kertoo Der Spiegel

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008735606.html

Saksan ulkomaantiedustelun tallentamissa radioviesteissä on onnistuttu yhdistämään venäläissotilaiden puheet raakuuksista nähtyihin valokuvii

Turvaneuvostosta on turha odottaa turvaa

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008734009.html

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi syytti YK:n turvallisuusneuvostoa toimettomuudesta kansanmurhan edessä. Hän on oikeassa, mutta parannusta asiaan tuskin tulee.

Zelenskyi: Venäjä estää humanitaarisen avun pääsyn Mariupoliin, koska haluaa piilottaa todisteet kuolonuhreista

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008734939.html

Alustavien arvioiden mukaan Mariupolin asukkaista ainakin 5 000 olisi saanut surmansa Venäjän pommitusten alkamisen jälkeen, kertoo kaupungin pormestari.

6.4.2022

Sotilasmahdin maalitaulu: kylä peltomaisemissa

https://www.hs.fi/paivanlehti/06042022/art-2000008729911.html

HS vieraili venäläismiehityksestä vapautetussa Borodjankassa, jossa siviilikohteet joutuivat pommitetuiksi.

Venäjän tekemistä iskuista siviilikohteisiin Ukrainassa paljastuu uutta tietoa sitä mukaa, kun venäläisjoukot ovat vetäytyneet Kiovan läheltä ja alueita ja niiden kärsimiä tuhoja on päästy tarkastamaan.

Luhanskin viranomaiset pyytävät kaikkia asukkaita evakuoitumaan ”kun se vielä on turvallista”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008673282.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä

Butšan kauhut eivät olleet ainoita

Silminnäkijöiden mukaan Butšassa julmuuksiin ovat syyllistyneet niin Venäjän kuin Venäjän alaisen Tšetšenian sotilaat. Siviileihin kohdistuvia raakuuksia tulee nyt ilmi ympäri Ukrainaa.

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008731844.html

Ukrainasta viime päivinä levinneet kuvat ja tiedot ovat kiihdyttäneet vaatimuksia Venäjän presidentin Vladimir Putinin saattamisesta vastuuseen sotarikoksista.

Ukrainan tiedustelu julkaisi maanantaina tiedot kaikista Venäjän 35. armeijan 64. erillisen moottoroidun jalkaväkiprikaatin sotilaista. Ukrainan mukaan juuri tämä 64. prikaati on tehnyt sotarikoksia Butšassa.

Butša nousi maailman huulille viikonloppuna, kun Ukrainan asevoimat oli vapauttanut sen Venäjän joukoilta. Kaupungista levisi kuvia, joissa paikallisten siviilien ruumiit olivat lojuneet kaduilla jopa viikkoja.

Nyt maailma kysyy, kuka raakuuksista on vastuussa? Kenelle varataan paikka sotarikostuomio­istuimessa?

Venäjän 64. moottoroidun jalkaväkiprikaatin lisäksi Butšassa on kerrottu olleen Tšetšenian itsehallintoalueen sotilaita. He ovat erittäin huonomaineisia ja kuuluja raakalais­maisuudestaan.

Silminnäkijäkertomusten perusteella jää käsitys, että raakuuksiin ja ryöstelyyn ovat syyllistyneet sekä Venäjän sotilaat että tšetšeenit. Venäläinen Latviasta käsin tehtävä tutkivan journalismin sivusto The Insider haastatteli Jekaterina-nimistä naista, joka oli päässyt Butšasta pois ennen isäänsä.

Venäläissotilaita voitaisiin ottaa kiinni muissa maissa

Valtioiden pitäisi lähtökohtaisesti itse asettaa syytteeseen sotarikoksista epäillyt sotilaansa. Jos näin ei tapahdu, seuraava vaihtoehto on, että epäilty otetaan kiinni hänen matkustaessaan johonkin toiseen maahan ja oikeudenkäynti järjestetään siellä, Koskenniemi kertoo.

Voiko Putin joutua vastuuseen Butšan tapahtumista? Emeritus­professori pitää mahdollisuutta olemattomana: ”Näyttää tavattoman epä­toden­näköiseltä”

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008732215.html

Emeritusprofessori Martti Koskenniemen mukaan yksittäisiä sotilaita saatettaisiin saada syytteeseen teoistaan Ukrainassa: ”Paikalliset tietävät, keitä siellä oli.

Kansanmurhan todistaminen hyvin vaikeaa

Kolmas kategoria on kansanmurha, lakikielessä myös joukkotuhonta. Siinä on tarkoituksena tuhota jokin kansanryhmä joko kokonaan tai osin esimerkiksi etnisin perustein. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on jo syyttänyt Venäjää kansanmurhasta Butšassa.

Venäjän pysyvää jäsenyyttä YK:n turvallisuusneuvostossa Koskenniemi pitää ongelmallisena, vaikka korostaakin, ettei ongelma ole mitenkään uusi.

Zelenskyi kyseenalaistaa YK:n turvallisuusneuvoston kyvyn tarjota turvaa maailmalle – ”Toivon, että maailma tekee johtopäätökset”

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008732069.html

Ukrainan presidentin mukaan Venäjä yrittää estää kansainvälisissä instituutioissa kaiken rakentavan ja käyttää niitä ”valheidensa levittämiseen ja pahuutensa oikeuttamiseen”.Vaati Venäjän erottamista

Zelenskyi puhui tiistaina YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa, jossa hän vaati Venäjää vastuuseen rikoksista, joita venäläisjoukkojen syytetään tehneen Ukrainassa. Lisäksi hän vaati turvallisuusneuvostoa erottamaan pysyvän jäsenensä Venäjän, ”jotta se ei voisi torjua päätöksiä omasta aggressiostaan, omasta sodastaan”.

FIN-Armeija sai hallitukselta kaiken pyytämänsä – mitä lisärahoilla tehdään? Tiedotus­tilaisuus suorassa lähetyksessä juuri nyt

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008731790.html

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) ja Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen pitävät lehdistötilaisuuden kello 12. Hallitus hyväksyi tehdyt ehdotukset maanpuolustuksen lisämenoista sellaisenaan eilisessä kehysriihessä.

PUTININ ”HUULIPUIKKO ARMEIJA”

MARIA BUTINAN TOINEN ”TODELLISUUS”

”Kokonaan toista todellisuutta edustaa Venäjän duuman jäsen Maria Butina BBC:n haastattelussa.”

Maria Butina selittää hyvällä englanninkielellä, että syytökset Venäjää kohtaan ovat keksittyjä, valheita. Ja että hän on sen lainsäädännön takana, jonka mukaan saa 15 vuotta vankeutta Venäjällä, jos levittää valheita tällaisena aikana, kun koko maailma on informaatiosodassa.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/w3ct32fl

Maria Butina kuuluu Putinin ”Huulipuikko armeijaan”, kuten useat muutkin Duuman naiset.

https://dailystar.trem.media/news/world-news/inside-wagner-group-putins-secret-26445683

Maria Zakharova has been put on the EU’s sanctions list along with Margarita Simonyan, editor-in-chief of broadcaster RT, who conducted an interview with the Salisbury Novichok poisoners in which they claimed to be innocent tourists "visiting the city cathedral’s famous 123m spire".

Another propagandist is Maria Butina who was convicted of spying for Russia against the US in 2018 and now serves in the State Duma. Last week she claimed in a BBC interview that Ukrainians were shelling themselves.

https://dailystar.trem.media/news/world-news/putin-recruits-red-lipstick-army-26458644

Maria Butina on siis eräs Venäjän ”ykköspropagandisteista” yhdessä RUS-ulkoministeriön Maria Zakharovan kanssa.

Naiset muodostavat siis Putinin ”salaisen” propaganda armeijan, kun taas miehet ”salaisen” Wagner ryhmän.

Ketkä sitten ovat syyllisiä Butshan ja muiden pikkukaupunkien siviilien joukkomurhiin, on tutkinnan kohteena Ukrainassa.

Siihen ei Maria Butinan propaganda vaikuta pätkän vertaa!

SIVIILIEN MURHAT, TELOITUKSET, RAISKAUKSET JA KIDUTUKSET

TODISTEITA

5.4.2022

Butshan siviilien murhista on jo löytynyt todisteita

Jo eilen oikeushammaslääkäri Helena Ranta kertoi saaneensa siviilimurhista näyttöä (kuten satelliittikuvia 14 metriä pitkästä joukkohaudasta erään kirkon pihalla.). Hän toivoi, että todisteiden keräämistä aloitettaisiin kansainvälisen ryhmän toimesta välittömästi.

Ukrainan tiedustelupalvelu julkaisi listan Butšassa olleista venäläis­sotilaista

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008729608.html

Puolustusministeriön verkkosivuilla maanantaina julkaistussa listassa oli noin 1 600 sotilaan koko nimi, syntymäaika, passin numero ja sotilasarvo

Satelliittikuvat näyttävät kumoavan venäläis­väitteet: Siviili­uhreja näkyi Butšassa Venäjän joukkojen yhä ollessa kaupungissa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008729548.html

Butšalaiskadulla näkyy olleen ruumiita jo ainakin kolmen viikon ajan, kertoo kuvamateriaalia analysoinut The New York Times.

Siviiliuhrien määrä muissa vapautetuissa kaupungeissa voi olla Butšaakin suurempi – Ukrainalainen pormestari perheineen löytyi haudattuna kädet sidottuna

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008673282.html

UKRAINAN SOTA

https://www.hs.fi/aihe/ukrainan-kriisi/

Butšassa palaneita ruumiita kaduilla ja siviilien joukkohauta, Ukrainan presidentti kutsuu joukko­tuhonnaksi

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008726026.html

Venäläisjoukkojen tekemät raakuudet Butšassa on tuomittu maailmalla ja Suomessa laajasti. ”Emme sulje silmiämme, emme vaikene, emme unohda”, sanoi pääministeri Sanna Marin sunnuntai-iltapäivällä.

”On aika eristää presidentti (Vladimir) Putinin Venäjä kokonaan. Lopettaa kaikki öljy- ja kaasuvienti välittömästi. Aloittaa sotarikosten tutkinta. Maailma ei voi seistä vieressä ja katsoa näitä raakuuksia ilman välittömiä seuraamuksia Venäjän hallinnolle”, kirjoitti Stubb.Vetäytyvien venäläisten jäljiltä paljastuu yhä karmeampia raakuuksia – Artikkelin kuvat voivat järkyttää

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008726236.html

Venäläissotilaiden jälkeensä jättämiltä alueilta on löydetty paljon ruumiita siviilivaatteissa.

Venäläiset ryöstelevät ja raiskaavat vetäytyessään Kiovan alueelta – Pekka Toveri: ”Putin tarvitsee nyt tarinan kansalleen"

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008726460.htmlVenäläiset ovat kärsineet merkittäviä tappioita Ukrainan sodassa. Mitä enemmän joukot kärsivät tappioita, sitä raaemmaksi sota muuttuu. Kenraalimajuri evp Pekka Toveri kertoo, millaista heidän sodankäyntinsä on. Venäjän joukot ovat aiemminkin tehneet sotarikoksia.

Kuvat joukkohaudasta Ukrainassa järkyttävät: ”Jossittelun aika on ohi - Venäjä tekee systemaattisia sotarikoksia Euroopassa”

”Ukraina ottanut haltuunsa koko Kiovan alueen aina Valko-Venäjän rajalle saakka. Venäjän sota romahti rintaman tällä lohkolla. Taakse jäi rujo määrä massamurhia. Ne kuuluvat Venäjän tapaan sotia”, Mika Aaltola kommentoi.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kuvat-joukkohaudasta-ukrainassa-jarkyttavat-jossittelun-aika-on-ohi-venaja-tekee-systemaattisia-sotarikoksia-euroopassa/cb9465cd-4704-4979-9c54-0d3e577b150a

Sotarikokset eivät vanhene

https://yle.fi/uutiset/3-12382495

Todisteita Ukrainassa tehdyiksi väitetyistä sotarikoksista keräävät lukuisat tahot (siirryt toiseen palveluun): muun muassa Ukraina, Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC, Yhdysvallat, ihmisoikeusjärjestöt ja tutkivan journalismin yhteisö Bellingcat.

ICC ilmoitti 2. maaliskuuta, (siirryt toiseen palveluun) että se aloittaa tutkinnan liki 40 jäsenmaan pyynnöstä. Joukossa oli myös Suomi.

Entinen sota­rikos­syyttäjä Le Temps -lehdelle: Putin on sotarikollinen

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008725283.html

Carla Del Ponte toimi muun muassa entisen Jugoslavian kansainvälisen rikostuomioistuimen pääsyyttäjänä.

Entinen sotarikossyyttäjä vaatii Putinista pidätysmääräystä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/entinen-sotarikossyyttaja-putin-on-sotarikollinen/8393670

Entinen sotarikossyyttäjä Carla Del Ponte vetoaa Kansainväliseen rikostuomioistuimeen (ICC), jotta se antaisi pidätysmääräyksen Venäjän presidentistä Vladimir Putinista ja muista Venäjän korkean tason päättäjistä. Del Ponte kertoo kannastaan sveitsiläisen Le Temps -lehden lauantaina julkaisemassa haastattelussa.

75-vuotias sveitsiläinen Del Ponte tuli tunnetuksi Ruandan ja entisen Jugoslavian sotarikostutkinnoista. Lisäksi hän on muun muassa ollut mukana YK:n tutkinnassa, jossa selvitettiin ihmisoikeusrikkomuksia Syyrian sodassa.

Del Ponten mielestä pidätysmääräykset tarvitaan, jotta Putin kumppaneineen voidaan asettaa vastuuseen Ukrainaan hyökkäämisestä. Sotaa on kestänyt reilu kuukausi, tuhansia on kuollut ja miljoonat ihmiset ovat jättäneet kotinsa. Lisäksi osia Ukrainasta on pommitettu raunioiksi.

Nato tarjoaisi Suomelle Norjan mallia, uskoo eläköitynyt kenraali – asiantuntijat kertovat, mistä jäsenneuvotteluissa pitäisi sopia

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/art-2000008725955.html

Prikaatikenraali evp Juha Pyykönen ei usko maavoimien lähettämiseen Baltiaan. ”Tarvitsemme niitä täällä, ja luulen Naton olevan samaa mieltä.”

Jos Suomi hakisi Naton jäseneksi, sotilasliitto ei välttämättä edes haluaisi sijoittaa Suomeen ydinaseita tai pysyviä joukkoja rauhan aikana. Näin uskoo prikaatikenraali evp Juha Pyykönen, jolla on työkokemusta useista Naton elimistä.

”Suomi on niin lähellä Venäjää, että asejärjestelmät olisivat taktisesti liian lähellä. Niiden lentorata on satoja tai tuhansia kilometrejä, eli niitä voi ampua kauempaakin”, Pyykönen sanoo STT:lle.

Arvio saa tukea ulkoministeriön vuonna 2016 teettämästä selvityksestä, joka koski mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksia. Raportin mukaan ydinaseiden sijoittaminen etulinjaan Suomessa voisi olla Natolle haavoittavuutta ja epävarmuutta lisäävä tilanne, jossa aseet pitäisi joko käyttää tai ne voitaisiin menettää.

Tämä tekisi julkisuudessa väläytellystä niin kutsutun Norjan mallin toteuttamisesta hyvin suoraviivaista. Naton perustajamaihin lukeutuva Norja on rajoittanut erillisten tukikohtien tai ydinaseiden sijoittamisen maahan.