Share |

SYKSY 2017

______________

16.11.2017

PATRIOT OHJUSPUOLUSTUSJÄRJESTELMÄ  MYÖS  SUOMEEN. KUKA USKOO, ETTÄ NATO TAI  EU USKALTAISI AUTTAA SUOMEA KONFLIKTISSA? VENÄJÄN REAKTIOT?

Ruotsi Patriot-ostoksen kautta tulee varmasti osaksi Euroopan ohjuspuolustusta. Itämeren ympäristössä myös Puola on tehnyt päätöksen hankkia Patriot-ohjustorjuntajärjestelmän pitkän kantaman ilmatorjuntaohjusjärjestelmäksi. Puola on ostamassa kahdeksan Patriot-järjestelmäyksikköä, joiden arvo on noin 5 miljardia dollaria. Itämeren ympäristössä myös Saksalla tällä hetkellä Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmä, mutta Saksalla on meneillään hanke pitkän ja keskipitkän kantaman ohjuspuolustusjärjestelmän uusimisesta. Hollanti teki marraskuussa 2015 päätöksen päivittää omat Patriot-järjestelmät Raytheonin toimittamana. Myös Baltian maat ovat haikailleet saada käyttöönsä Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä. Patriotit tuotiinkin ensi kertaa Baltian maaperälle Liettuaan Naton Tobruq Legacy 2017 -sotaharjoituksen (Nato, TOLY 2017) yhteydessä viime heinäkuussa. Patriot-ohjustorjuntajärjestelmän rakentamisessa kyse on osaltaan myös strategisen ohjuspuolustusjärjestelmän rakentamisesta, jolla pyritään eliminoimaan Venäjän vahva Euroopan puoleinen ohjushyökkäyskyky”.

KUKA USKOO, ETTÄ NATO TAI EU USKALTAISI AUTTAA SUOMEA KONFLIKTISSA? VENÄJÄN REAKTIOT  JOS SUOMI HAKISI NATON JÄSENYYTTÄ?

Venäjän vastareaktiot Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen ovat viime viikkojen keskusteluissa jääneet vähälle huomiolle. Turvapaikanhakijoilla tukalat olot Venäjällä - Suomeen tulisi tuhansia afgaaneja, jos itäraja avattaisiin.

Kaikkihan he teille tulisivat. Afgaanit, syyrialaiset, pohjoiskorealaiset, uzbekit, ukrainalaiset ja muut. Heillä kaikilla on täällä niin vaikeaa, turvapaikanhakijoita avustavan Kansalaisyhteistoiminta-järjestön (Grazdanskoe sodeijstvie) johtaja Svetlana Gannushkina varoittaa.

---------------------------------------------------------------

15.11.2017

ULKOMINISTERI TIMO SOINI JAUHAA PASKAA IHMISTEN LIHAMYLLYSSÄ: "Parturient montes, nascetur ridiculus mus" , SUOMEKSI: VUORET OVAT SYNNYTTÄMÄSSÄ, SYNTYY NAURETTAVA HIIRI

Soini painottaa, että vaikka Suomi on yhä liittoutumaton, ei Suomi ole ollut puolueeton vuoden 1995 jälkeen.

Soini: ”Taas näkee, ettei ymmärretä mistään mitään” (puhuu ilmeisesti itsestään)

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235140-timo-soini-puolustusyhteistyosta-tama-parasta-mita-eusta-voi-saada-irti

SOINI EI YMMÄRRÄ (kivahan se on tunkea paksu perseensä mustan ministeri-Audin peräpenkille ja liikuskella maailman turuilla turhan panttina, tyhjiä lausuntoja luritellen) EDES TÄTÄ:

Suomi on sotilaallisesti liittoutumaton, mutta myös sotilaallisesti puolueeton, sillä EU EI OLE SOTILASLIITTO (eikä sillä koskaan tule olemaan omaa EU-armeijaa, jolla olisi sotilaallinen komentojärjestelmä.) EU on kauppaliitto eli jäsenvaltioiden muodostama unioni, jolla ei ole armeijaa, eikä tule.

VOI PYHÄ YKSINKERTAISUUS:

Soini Hesarissa (paperiversio): ”Tänään on tehty historiaa” , kun useat EU-maat allekirjoittivat SOPIMUKSEN puolustusyhteistyön MERKITTÄVÄSTÄ SYVENTÄMISESTÄ. Soini kommentoi lisää: Nyt on TAHTO puolustaa EU:ta. Presidenttitentissäkin sekoiltiin: TP Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto USKOVAT EU:n puolustusyhteistyön ”antavan” Suomelle ”lisätakeita” EU-avusta (Satakunnan Kansan paperiversio).

Myös täällä: https://www.hameensanomat.fi/uutiset/uutiset/339577-suursotaharjoitus-kiihdytti-ehdokkaita

Maamme POLIITTISET PELLET siis saavat turvatakuut USKOMALLA JA TAHTOMALLA EU:n allekirjoittamiin SOPIMUKSIIN!

10.11.2017

OHJUKSET SUOMEN PAHIN UHKAKUVA

https://twitter.com/hashtag/Zapad2017?src=hash

Zapad-harjoituksessa oli mukana kaksi elementtiä, jotka ovat Suomen puolustuksen kannalta erityisen huolestuttavia. Ensinnäkin nopean toiminnan joukot, joita Suomen itärajan takana on nykyisin prikaatikaupalla. Suomesta puuttuu vastaava salamannopea reagointikyky. Vielä ikävämpi Suomen kannalta on Venäjän ohjusylivoima. Zapad-harjoituksen päänäytöstä ei järjestetty sattumalta juuri Lugassa: siellä nimittäin pitää majaa ohjusprikaati, jonka ketterästi liikkuvilla laveteilla on kymmenittäin Iskander-ohjuksia. Suomen ilmavoimien suruksi näytöksessä oli mukana myös tuhovoimaisia Pantsir-ilmatorjuntaohjuksia.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005377072.html?share=7b5e31f70d068473e2225ad281b80da5

PUOLUSTUSMINISTERI JUSSI NIINISTÖ PIHALLA?

Uhat torjutaan niillä puolustusvoimilla, jotka meillä on nyt

Valtioneuvoston puolustusselonteko annettiin eduskunnalle tämän vuoden helmikuussa. Suomea ei puolusteta selonteoilla. Kyberpuolustusta kehitetään ripeästi. Myös Merivoimien ja Ilmavoimien strategiset hankkeet ovat käynnissä. Nämä alus- ja hävittäjähankinnat ovat Suomen sotilaallisen puolustuksen kannalta elintärkeitä.

Hesarin pääkirjoitus 22.9.2017  http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005377571.html

OHJUSPUOLUSTUSTA ON KEHITETTÄVÄ

Ilmapuolustuksesta ohjuspuolustukseen

Ilmasodan kehityksessä on parhaillaan meneillään yksi ilmasotahistorian voimakkaimmista murroksista. Järkevintä olisi tunnustaa se, että ilmapuolustuksesta pitäisi siirtyä yhä enemmän ohjuspuolustukseen.

Ilkka Kanervan johtama puolustuksen parlamentaarinen selvitystyöryhmä kertoo loppuraportissaan “kaukovaikuttamiskykyjen” uhasta, eli lähinnä maasta, mereltä tai ilmasta laukaistavien risteilyohjusten tai ballististen ohjusten ja tykistöohjusten sekä rakettien, erilaisten muiden projektiilien ja sekä miehittämättömien koneiden aiheuttamasta uhasta. Sana ohjuspuolustus kyllä mainitaan, mutta siihen ei sitten sen enempää oteta kantaa. Siis todetaan uhka, mutta ei esitetä mitään keinoja sen torjumiseen. Sen sijaan mainitaan hävittäjät, sota-alukset ja helikopterit, joista varsinkaan kahdella viimeksi mainitulla, jos kohta hävittäjilläkään, ei esimerkiksi ballistisella lentoradalla lentäviä ohjuksia torjuta. Työryhmän toteama uhka on jo nyt todellisuutta, siitä on jopa lukuisia esimerkkejä lähisotahistoriassa. Viimeistään kymmenen vuoden päästä ohjustorjuntakyky on tappava kyky, jota ilman ei sotaan ole asiaa. Sanotaan, että kenraalit valmistautuvat aina edelliseen sotaan. Nyt näyttää siltä että Suomessa ei valmistauduta edelliseenkään sotaan.

Ilmapuolustuksesta ohjuspuolustukseen

Ilmasodan kuva on muuttunut radikaalisti viimeisten vuosien aikana. Miehitettyjen lentokoneiden ja helikopterien sijasta joudutaan torjumaan risteily-, tykistö- ja ballistisia ohjuksia, tykistöraketteja, liitopommeja sekä lennokkeja. Näiden torjunnalla ei ole pelotevaikutusta, joten kaikki maalit on tuhottava. Tehtävä on erittäin vaikea: 100-prosenttinen torjunta lähes mahdotonta. Torjuntaan vaaditaan enemmän resursseja kuin ennen ja varsinkin enemmän ohjuksia kuin ennen. Kohdesuojaukseen tarvitaan NASAMS- ja Crotale -ohjuksia, jotka soveltuvatkin siihen hyvin. Niitäkään ei ole liikaa.

http://www.suomensotilas.fi/ilmapuolustuksesta-ohjuspuolustukseen/

http://www.suomensotilas.fi/laura-huhtasaari-ottawan-sopimuksesta-on-irtauduttava/

Laura_Huhtasaari.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------

9.11.2017

TURVALLISUUSPOLITIIKAN TOIMIJAT POTEROISSAAN. NATO TARVITSEE SUOMEA,  ENEMMÄN KUIN SUOMI NATOA

Toppuuttelu iski puolustusministeri Jussi Niinistön ehdottamaan Suomen suursotaharjoitukseen

”Päätoppuuttelijan roolin otti kuitenkin presidentti Sauli Niinistö. Hän sanoi maanantaina, että harjoituksesta pitää puhua rauhassa myös eduskunnan valiokuntien kanssa. Suursotaharjoituksen sijasta voitaisiin presidentin mielestä puhua pääsotaharjoituksesta, vaikka todellisuudessa kysymys on aivan eri mittaluokan harjoituksesta. Se, että entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) kauhistelee vanhana pasifistina Jussi Niinistön toimintaa, ei ole mikään yllätys. Sen sijaan eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Ilkka Kanervan (kok) liittyminen torjujien joukkoon on hieman kummallista. Kanerva oli itse ehdottanut jo aiemmin (HS 9.9), että Suomi voisi isännöidä suuria monikansallisia sotaharjoituksia Suomen alueella. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen (kesk) oli vielä samana päivänä toppuutellut Kanervan puheita ja varoitellut siitä, että tällainen harjoitus voidaan tulkita väärin”.

Turvallisuuspolitiikan toimijat ovat juuttuneet poteroihinsa

”Suomen turvallisuudesta vastaavat eivät toimi kokonaisuutena, mikä heikentää Suomen puolustusjärjestelmän tehoa. Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) haaveilee Suomen maaperällä yhdessä Nato-maiden kanssa järjestettävistä mittavista sotaharjoituksista. Samaan aikaan vain viidesosa kansasta kannattaa Nato-jäsenyyttä, jota Venäjäkin jyrkästi vastustaa. Ministerit korostavat EU:n mielikuvituksen asteella olevaa yhteistä puolustusta. Naton turvatakuiden teho ­perustuu olennaisesti ydinasepelotteeseen. Venäjä tuskin ­kävisi avointa sotaa Nato-maata vastaan.  Mutta miten Nato toimii, jos Tallinnaan ilmestyy ­tuhat tunnuksetonta ”vihreää miestä”, jotka polttavat mediatalot ja murhaavat poliitikot? Hyökkääkö se ydinasein Venäjälle? Ei. Yhdysvaltojen perinteisten voimienkin käyttöä ­Euroopassa rajoittaa amerikkalaisuhrien synnyttämä poliittinen taakka Yhdysvalloissa. Poliitikkojen tulisi lopettaa ­Nato-flirttailu, jos aikomuksena ei ole avioitua Naton kanssa”.

Nato tarvitsee Suomea enemmän kuin Suomi Natoa

”Euroopan Nato-joukkojen edellisen apulaiskomentajan, kenraali Richard Shirreffin äskettäin julkaisema kirja War With Russia tarjoaa varteenotettavan näkemyksen. Sen mukaan Nato on kykenemätön ehkäisemään tai torjumaan Baltiaan kohdistuvaa hyökkäystä. Bal­tiaan sijoitetut joukot eivät ­tähän pysty. Walesin vuoden 2014 kokouksessa luotuja no­pean toiminnan joukkoja ei ­onnistuta mobilisoimaan riittävän nopeasti. [ KOMMENTTI: JOUKKOJA ON MYÖS AIVAN LIIAN VÄHÄN, ne pystytään pyyhkäisemään Itämereen parissa kolmessa päivässä, kuten olen aiemmin kirjoittanut (esimerkiksi 10.5.2016 ”BALTIAN HEIVERÖINEN PUOLUSTUS”)]

Nato tarvitsee enemmän Suomea kuin Suomi Natoa

Tätä tulkintaa tukee myös se, että monet Helsingissä vierailleet Nato-kenraalit ovat viime vuosien aikana toistuvasti ­viestittäneet, että Suomi on ­tervetullut Naton jäseneksi.  Venäjän kannalta vähemmän oleellista ei ole se, että Suomen Nato-jäsenyys tekisi Suomen­lahdesta pitkälti Naton sisä­veden. Venäjä myös näytti pakolaistulvan aikana, että sillä on keinoja tehdä Suomen asema tukalaksi ilman sotilaallista interventiotakin.  Suomen kannattaakin mennä niin lähelle Natoa kuin mahdollista ja ylläpitää julkisuudessa käsitystä, että Suomi voi halutessaan hakea jäsenyyttä mutta ei sitä nykytilanteessa tee.
Tämä pitää Venäjän pidät­tyväisenä. Väitteet Nato-option kuolemasta ovat ennenaikaisia.

-------------------------------

8.11.2017

USAN PUOLUSTUSMINISTERIN SUOMIVIERAILU: SOTAHARJOITUKSIA JA AVUNPYYTÄMISTÄ?

 Ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Suomi pyrkii nyt hurmaamaan Yhdysvaltoja selvästi vahvemmalla puolustusotteella, kun suomalaiset ovat vuosikymmeniä pitäytyneet puolueettomuuspolitiikassaan ja vältelleet erilaisia puolustusyhteistyön ryhmittymiä. Näin tiivistää Politico artikkelissaan Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin Helsingin-vierailusta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234640-politico-usan-suomi-vierailu-paljastaa-venalaisille-ja-suomalaisille-naytetaan-etta

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234633-ilkka-kanerva-ylella-ei-tama-mikaan-jussi-niiniston-kotiteatteri-voi-olla

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234634-nakokulma-puolustusministeri-jussi-niinisto-oikealla-asialla

Yhdysvallat harjoitteli Ruotsissa elokuussa myös Patriot-torjuntaohjuksilla. Ne kykenevät myös ballististen ohjusten torjuntaan, minkä vuoksi Venäjä on jyrkästi vastustanut ohjusten laajaa sijoittamista Eurooppaan niin kutsutuksi ohjuskilveksi.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234580-pitaisiko-suomessakin-harjoitella-patriot-ohjuksilla-ministerin-vastaus-synnytti

[HUOM: Ruotsi myös ostaa Patriot-järjestelmän USA:lta]

Tuleeko USA hätiin Suomeenkin?

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/234579-tuleeko-usa-hatiin-suomeenkin-niinisto-suomi-ei-ole-mitaan-pyytamassa-mistaan

7.11.2017

YHDYSVALTOJEN PUOLUSTUSMINISTERI JAMES MATTIS SUOMESSA: Analyysi: Mattis ei puhunut mitään Suomen auttamisesta Ruotsi on todennäköisesti jo saanut salaiset turvatakuut

Yhteistyötä Suomi tekee tiiviisti läntisten sotilasmahtien kanssa, mutta siihen ei sisälly Nato-jäsenyyden kaltaisia turvatakuita mahdollisessa kriisitilanteessa.

Suomi ja Yhdysvallat solmivat syksyllä 2016 yhteistyöasiakirjan kahdenvälisen puolustusyhteistyön syventämisestä. Aiejulistuksen allekirjoittivat puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ja Yhdysvaltain varapuolustusministeri Robert Work, joka edusti presidentti Barack Obaman hallintoa. Suomen puolustushallinto kutsuu USA-asiakirjaa aiejulistukseksi. Yhdysvaltain puolustusministeriö käyttää englanninkielistä termiä ”statement of intent”, jonka suomennos on ”aiesopimus”. Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis mainitsi maanantaina iltapäivällä julkilausumassaan aiesopimuksen, kun hän oli tavannut tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Kun Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist tapasi 18. toukokuuta Yhdysvaltain puolustusministerin Mattisin Pentagonissa, matkalla oli mukana Dagens Nyheterin turvallisuuspolitiikan toimittaja Mikael Holmström. Tämä kirjoitti Mattisin sanoneen hänelle, että jos Ruotsi joutuu pulaan Venäjän kanssa, Yhdysvallat tulee avuksi. (DN 26.5.2017) Mattisin kertoma USA:n sitoutuminen Ruotsin puolustamiseen on linjassa Yhdysvaltain edellisen hallinnon politiikan kanssa.

Suomen kohdalla asia on mutkikkaampi. Maamme on saattanut saada jonkinlaiset epäviralliset takuut ja apulupauksen Yhdysvalloilta ja sen uskollisimmalta liittolaiselta Britannialta. Näin arvioivat useat LM:n kanssa keskustelleet turvallisuuspolitiikkaa tuntevat lähteet. Vihjausta tähän suuntaan ei Mattisilta maanantaina kuultu, eikä lehdistöllä ollut tilaisuutta esittää kysymyksiä hänelle.  Yhteistyötä Suomi tekee tiiviisti läntisten sotilasmahtien kanssa, mutta siihen ei sisälly Nato-jäsenyyden kaltaisia turvatakuita mahdollisessa kriisitilanteessa

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/analyysi-mattis-ei-puhunut-mitaan-suomen-auttamisesta-ruotsi-on-todennakoisesti-jo-saanut-salaiset-turvatakuut-200514375/

----------------

1.11.2017

MIELENSÄPAHOITTAJAT (FIN-TURVALLISUUSKOMITEAN PAPERISTA): TP SAULI NIINISTÖ JA EX-ULKOMINISTERI ERKKI TUOMIOJA

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005430514.html

Puolustusministeriön alainen turvallisuuskomitea keräsi arviot tavoista ja tavoitteista noin 40 asiantuntijan joukolta. Vaikuttamistavoista järjestysnumerolla 1 mainitaan tämä:  ”Sosiaalisen ja perinteisen median operaatiot. Väärän informaation levittäminen, vaihtoehtoisten totuuksien tarjoaminen ja ennen kaikkea epäluottamuksen kylväminen valtaapitävien kykyyn toimia poliittisina päättäjinä.” Paperissa luetellaan lisää keinoja muun muassa Nato-keskustelun halvaannuttamiseen liittyen ja päädytään lopuksi numeroon 9:   ”Ääritapauksessa salamurha tai terrori-isku.”  Koko luettelo löytyy tämän tekstin (HESARI) lopusta.

Maanantaina järjestetyssä vaalitentissä Niinistö otti asiakseen teilata uhkakuvien arvioinnin. Istuvana presidenttinä varsinkin Niinistön lausumilla on voimaa. Yhteen ääritapaukseksi kuvailtuun asiaan takertuminen on nimenomaan trollausta, varsinkin kun listalla on monta ilmiselvästi aiheellista huolta. Jyrähdys tasavallan presidentiltä vaikeuttaa aivan relevanttia keskustelua. Muutamien sotilaiden reaktiot olivat tyrmistyneitä.

KESKUSTELUA aiheesta

https://twitter.com/hashtag/turpo?src=hash

https://twitter.com/laurahuu

https://twitter.com/saara_ilo

https://twitter.com/veitera

--------------------------------------------------------

13.10.2017

TIIVISTELMÄ: JENKIT KUSETTAA SUOMEA. RUOTSI PELASTI SUOMEN NEUVOSTOLIITOLTA. ROISTOVALTIO TURKKI

Kaksi Suomen Hornetia seisoo tyhjän panttina Kalifornian lämmössä ja odottaa risteilyohjuksien laukaisulupaa – ”talonmies” valvoo tyhjiä koneita. Viikkojen odottelun jälkeen Ilmavoimilla ei ole vieläkään tietoa siitä, milloin amerikkalaiset antavan luvan ampua ensimmäisen kovan Jassm-ohjuksen.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005407037.html

Historioitsija Kimmo Rentola: Ruotsi pelasti Suomen Neuvostoliitolta

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005406223.html

ROISTOVALTIO TURKKI

TUTKIVA JOURNALISTI STACEU DOOLEY TURKISSA

YLE AREENA (VIDEO):  https://areena.yle.fi/1-3482068?autoplay=true

----------------------------------------------------------------

TURKISSA VAINOTAAN VANGITAAN JA KIDUTETAAN MYÖS MEDIAN EDUSTAJIA

TURKKI_01.jpg

TURKKI_1.jpg

TURKKI_2.jpg

Monet europarlamentaarikot vaativat suomalaistoimittajan tuomion purkua, Suomi eiSoini: "puhutaan ensin". Suomen ulkoministeriö on kutsunut Turkin suurlähettilään keskusteluun suomalaistoimittaja Ayla Albayrakin vankeustuomion takia. Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mukaan valtiosihteeri keskustelee suurlähettilään kanssa tänään ulkoministeriössä, mutta Suomi ei aio vaatia Turkilta toimittajan tuomion purkua. –Puhutetaan ensin, SANOO siniseksi itseään kutsuva SOINI.

Useat suomalaiset europarlamentaarikot vaativat tuomion purkua. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) valmisteleman kirjeen oli torstai-iltaan mennessä allekirjoittanut ainakin kymmenen suomalaista europarlamentaarikkoa. Kirje on lähetetty kaikille Euroopan parlamentin jäsenille, ja allekirjoituksia kerätään perjantaiaamuun saakka. Kirje lähetetään Turkin oikeusministerille ja Turkin EU-suurlähettiläälle.

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/monet-europarlamentaarikot-vaativat-suomalaistoimittajan-tuomion-purkua-suomi-ei-soini-puhutaan-ensin-200458003/

Suomen ulkoministeriö on kutsunut Turkin suurlähettilään keskusteluun suomalaistoimittaja Ayla Albayrakin vankeustuomion takia. Lisäksi presidentti Sauli Niinistön on kerrottu lähettävän asiasta kirjeen Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoganille

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/turkin-suurlahettilas-ulkoministerioon-keskustelemaan-suomalaistoimittajan-vankeustuomiosta/6616538#gs.BHrO49Q

---------------------------------------------------

12.10.2017

KIRJAILIJA SOFI OKSANEN JA TUTKIVA TOIMITTAJA STACEY DOOLEY ”ITÄTYTÖISTÄ” ja SEKSISTÄ

MELANIA_1.jpg

Sofi Oksanen (vas.) julkaisi torstaina avoimen kirjeen Melania Trumpille. (KUVA: Marko Mumm & Kevin Lamarque / Reuters).

SOFI OKSASEN KIRJE MELANIALLE

MELANIA.jpg

”Sinun hiljaisuutesi on valanut sementtiin itätytön stereotypian, ja se myy lisää poikamiesmatkoja”, kirjoittaa kirjailija Sofi Oksanen avoimessa kirjeessään Melania Trumpille

Itätyttöjen kyseenalainen maine oli saanut juurensa Suomessa jo neuvostoaikoina. Tallinna tunnettiin silloin kaupunkina, josta naisia saattoi ostaa sukkahousuparilla. Rajojen avautumisen jälkeen itätyttöjen perään ei enää tarvinnut matkustaa – he ilmestyivät turuille ja toreille laumoittain. Suomen kieleen vakiintui ilmaisu ”pilu 50 mk”. Se viittasi seksipalvelun virheellisellä suomella kirjoitettuun hintaan, jonka tytöt rustasivat käsiinsä tai kyltteihin. Lehdistö keskittyi ihmettelemään tyttörallia kaduilla ja kuvaamaan heidän lyhyitä hameitaan. Ihmiskaupan vaaroista ei kukaan puhunut, ei Suomessa, ei rajan takana. Eikä kukaan oikein ollut kiinnostunut siitä, mitkä syyt ajoivat naisia seksialalle: Neuvostoliiton hajoaminen oli tarkoittanut kokonaisen yhteiskuntajärjestelmän romahdusta koko itäblokissa.

--------------------------------------------------------------------

VENÄJÄ

STACEY_2.jpg

Stacey Dooley: Venäjän maksullisen seksin luokkajako

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3789001-stacey-dooley-venajan-maksullisen-seksin-luokkajako

YLE AREENA     https://areena.yle.fi/1-3482070

 Tutkiva toimittaja Stacey Dooley tutustuu Venäjän seksibisneksen eri puoliin: laittomaan bordelliin, aloittelevaan ilotyttöön ja seksin jetset-ammattilaiseen. Katseluaika päättyy: keskiviikko 29. marraskuuta 2017 klo 23.59.00

-------------------------------------------------------------------------

SOFI OKSANEN JATKAA

Nyt länsimainen narraatio on vakiinnuttanut itänaisen seksityöläiseksi tai surulliseksi postimyyntimorsiameksi, riiston ja epätasa-arvon symboliksi, modernin orjuuden kuvaksi. Aina kun sinäkin avaat television ja kuulet tutun aksentin, nainen ruudussa on prostituoitu, strippari tai postimyyntimorsian. Repliikkejä näissä rooleissa on vähän, koska niitä ei tarvita. Aksentti riittää kertomaan kaiken olennaisen henkilön taustasta ja hänen asemastaan elokuvan tai tv-sarjan juonessa. Melania, nyt sinusta on tullut itäeurooppalaisen unelman ruumiillistuma, mutta huolimatta asemastasi Yhdysvaltojen ensimmäisenä naisena, sinä et saa aikaan ”Melania-efektiä”, kuten Vanity Fair huomioi. Vaikka täydelliselle vartalollesi voisi ripustaa vaatteen kuin vaatteen, kukaan ei säntää ostamaan käyttämääsi huuli­punaa tai leninkiä. Sinä et ole muoti-ikoni, et idoli. Et voi olla, koska kasvosi saavat aikaan passiivisen uhrin, sen klassisen itätytön tarinaan sopivia hashtageja: #FreeMelania, #SadMelania, #SaveMelania.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005404708.html

------------------------------

7.10.2017

ERKKI TUOMIOJA EI TUNNU YMMÄRTÄVÄN, ETTÄ YDINASEKIELTOSOPIMUS ON KÄYTÄNNÖSSÄ MERKITYKSETÖN.  YDINASEET OVAT  MYÖS ”TASAPAINOA RUOKKIVA” PELOTE JA YDINASEVALTIOIDEN TURVALLISUUDEN TAE.

NOBELIN RAUHANPALKINTO ICAN:ILLE

ICAN_1.jpg

Nobelin rauhanpalkinto ydinaseiden vastaiselle kampanjalle ICAN:ille – järjestö sai alkunsa Suomessa

https://yle.fi/uutiset/3-9869004

ICAN syntyi Suomessa. Ydinaseita vastustava järjestö sai alkunsa ydinaseita vastaan toimivien lääkäreiden yhteisjärjestön IPPNW:n Helsingissä järjestetyssä biennaalissa syyskuussa 2006. Tuolloin järjestö hyväksyi aloitteen toimintansa laajentamisesta maailmanlaajuiseksi.

Suomi on jäämässä sopimuksen ulkopuolelle ja seuraa näin Nato-maiden esimerkkiä. Jean Monnet -professori Hanna Ojanen Tampereen yliopistosta arvioi, että päätöksen taustalla on halu olla vaikeuttamatta kumppanuutta sotilasliitto Naton kanssa.

https://demokraatti.fi/uusi-ydinasesopimus-uhkaa-jaada-hampaattomaksi-tutkija-suomi-varjelee-nato-yhteistyota/

Suomi on ihan oikealla puolella. Mitä hyötyä on allekirjoitella papereita, joita ei yksikään ydinasevaltio allekirjoita. Paljonko uhrataan verorahoja vastaavanlaisiin touhuihin ? Kellokkaat matkustelevat ympäri maailman kaikenlaisissa meetingeissä rustaamassa tyhjänpäiväisiä julkilausumia. Käytettäisiin nekin vero
rahat suomalaisten hyväksi”.

LI ANDERSSON

ICAN_2.jpg

https://www.verkkouutiset.fi/li-andersson-ydinasesopimuksesta-usa-painostaa-ruotsia-suomi-vaaralla-puolella/

EX-ULKOMINISTERI ERKKI TUOMIOJA (KOMMENTTINI TIKKUKIRJAIMIN)

Tuomiojan mukaan ”ydinaseet kieltävä sopimus lisäisi painostusta ydinasevaltioita kohtaan”.

YDINASEVALTIOT EIVÄT VÄLITÄ PÄTKÄÄKÄÄN IDEOLOGISISTA JULISTUKSISTA. EI SIIS LISÄISI PAINOSTUSTA.

Entinen ulkoministeri tähdentää, että sopimuksen allekirjoittaminen ei ole keneltäkään pois.

KYLLÄ SE VOISI OLLA POIS MONELTAKIN VALTIOLTA (ydinasevaltiot ja Nato- jäsenet ja –kumppanit, sekä liittoutumista miettivät valtiot SEKÄ TURVALLISUUTTA TARVITSEVAT KUTEN ISRAEL).

VENÄJÄ ”NATO-SUOMESTA” JA HYBRIDIKESKUKSESTA

Venäjä vihjaisi vastatoimista Nato-Suomea kohtaan – ”Heillä on ehkä tarkoituskin pitää arvaamattomuus”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005399514.html

Venäjä seuraa uuden hybridikeskuksen (”NATON TILAUSKONTTORI”)  toimintaa Suomessa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005399415.html

PALAAVATKO ”KOTIRYSSÄT”?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005398624.html

TUOMIOJA JA KANERVA: MISSÄ ON ”OIKEA TIEKARTTA”?

Entinen ulkoministeri ja kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) kokee, että Suomen pitäisi olla mukana ydinaseet kieltävässä sopimuksessa.  –On ollut virhe, että Suomi on jättäytynyt pois prosessista. Ydinasesopimus ei ole keneltäkään pois, toteaa Tuomioja. Kansanedustaja ja eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) totesi Lännen Medialle, että ydinasesopimus sellaisenaan on käytännössä merkityksetön.

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/erkki-tuomioja-suomen-jattaytyminen-ydinasesopimuksen-ulkopuolelle-on-virhe-200443713/

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/ydinasetuntija-pohjois-koreaa-mahdoton-saada-luopumaan-ydinaseesta-200443085

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/ilkka-kanerva-ydinasesopimus-olisi-merkitykseton-200443265

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/norjan-paaministeri-ansaittu-rauhanpalkinto-mutta-emme-allekirjoita-yk-sopimusta-200443357

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/naton-stoltenberg-ykn-ydinasekieltosopimus-ei-ole-oikea-tie-200443660

-------------------------------

4.10.2017

VENÄJÄN FACEBOOK-VALESIVUT. KATALONIAN ITSENÄISYYS JA EU:n RAPPIOTILA

Yhdysvaltojen presidentinvaalien alla Facebookista ostettu mainostila oli kohdistettu erityisesti Wisconsinin ja Michiganin osavaltioihin, kertoo CNNhttp://edition.cnn.com/2017/10/03/politics/russian-facebook-ads-michigan-wisconsin/index.html. CNN pohjaa uutisensa neljän aineistojen kanssa tekemisissä olleen ihmisen tietoihin.

https://twitter.com/LauraHuu/status/915480800631644160

Sunnuntainen Espanjan hallituksen reagointi katalaanien haluun äänestää itsenäisyydestään oli kaikilla mittareilla täysin ylimitoitettu, epäoikeudenmukainen ja tarpeeton. Lähes tuhat ihmistä loukkaantui, kun poliisi väkivalloin sulki äänestyspaikkoja, takavarikoi äänestyslipukkeita ja pieksi äänestäjiä. Siinä missä Matti Vanhanen ei kyennyt edes tuomitsemaan kumiluotien käyttämistä äänestäjien paimentamisessa, lätisi Timo Soini pehmeitä baskiterrorismista ja Skotlannin itsenäistymisäänestyksestä.

SKOTLANTI

EUROOPAN UNIONIN MURENEMINEN TAI HAJOAMINEN:  SKOTLANTI OSAKSI POHJOISMAITA?

EU_HAJOAA.jpg

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001208375.html

https://www.theguardian.com/uk-news/shortcuts/2014/jan/26/would-scandinavians-want-scotland?CMP=share_btn_fb

EU_HAJOAA_2.jpg

 ------------------------

HYBRIDIUHKAT

Julkisuudesta tutuimpia esimerkkejä hybridiuhkista ovat Krimin valtauksessa käytetyt tunnuksettomat sotilaat eli ”vihreät miehet”, terroristijärjestö Isiksen toiminnan kaltainen sissisota, verkkovakoilu ja tiedon sabotointi, kyberhyökkäykset kriittiseen infrastruktuuriin ja informaatiovaikuttaminen.

Euroopan komissio listasi oman tulkintansa hybridiuhista. Komission mukaan hybridiuhka tarkoittaa diplomaattisia, sotilaallisia, teknologisia tai taloudellisia keinoja, joita voi kohteen horjuttamiseksi käyttää joko valtiollinen tai ei-valtiollinen toimija – tai jotain ihan muuta, mitä ei ole vielä aiemmin edes havaittu.

3.10.2017

HYBRIDIKESKUS, STRATEGINEN ANALYYSI JA UHKIEN TORJUNTA

Hybridiuhkien osaamiskeskuksen Helsingin Sörnäisissä avasivat Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg, EU:n ulkosuhteista vastaava Federica Mogherini, presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä (kesk). Euroopan yhteisen ulkopolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini korosti, että yhteistyö on merkityksellinen työkalu.

HYBRIDIKESKUS.jpg

”Keskus on perustettu siksi, että turvallisuusympäristö on muuttunut huomattavasti viime vuosina”, sanoi keskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith avajaistilaisuudessa.

Strateginen viestintä, tietokoneisiin, -verkkoihin ja -liikenteeseen liittyvät kyberasiat sekä energiaturvallisuus ovat sekä Hanna Smithin että Naton pääsihteerin Stoltenbergin mukaan tärkeitä osia hybridiuhkissa ja niiden ymmärtämisessä. Erityisen läheisiksi yhteistyökumppaneiksi Suomessa on koet­tu Naton Virossa toimiva kyberturvallisuuden osaamiskeskus, Latviassa toimiva strategisen viestinnän osaamiskeskus sekä Liettuassa toimiva energiaturvallisuuden osaamiskeskus. Hybridiosaamiskeskusta johtaa suojelupoliisin osastopäällikön tehtävistä virkavapaalla oleva Matti Saarelainen. Keskuksen on tarkoitus paitsi tutkia hybridiuhkia myös torjua niitä. Johtaja Saarelainen totesi HS:lle syyskuun alussa, että keskus ”keskittyy strategiseen analyysiin”.

Hybridikeskus ei ole operatiivinen toimija. Toisin sanoen se ei torju uhkia itse. Se kuitenkin auttaa niiden torjumisessa.

https://www.hs.fi/paivanlehti/03102017/art-2000005392517.html

------------------------------

2.10.2017

EUROOPASSA ON NYT IHAN OMA ROISTOVALTIO: ESPANJA. EUROOPAN UNIONIN KYVYTÖN JOHTO SEURASI KATALONIAN TAPAHTUMIA ja ESPANJAN HALLINNON TOIMENPANEMAA VÄKIVALTAA TUMPUT SUORINA, VAPISTEN JA VAIETEN

”Vertaus diktaattori Francisco Francon kaltaisesta, väkivaltaisesta diktaattorista, ei tunnu sunnuntain tapahtumien valossa enää niin kaukaa haetulta”.

KATALONIA_5.jpg

KATALONIA_6.jpg

 

Nopeasti kansainväliseenkin mediaan levinneet kuvat Espanjan poliisin katalaaniäänestäjiä vastaan käyttämästä väkivallasta on helppo tuomita, oli Katalonian itsenäistymispyrkimyksistä mitä mieltä tahansa.

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/analyysi-katalonia-on-lahempana-itsenaisyytta-kuin-koskaan-aiemmin-ja-syypaa-siihen-on-paaministeri-rajoy-200430695/

 

KOMMENTTI UUSISUOMI-PUHEENVUOROSSA:

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/231587-katalonia-julisti-meilla-nyt-oikeus-itsenaiseen-valtioon-toimittava

”Nukkehallitukseltamme emme ole kuulleet vielä virallista kannanottoa, koska ovat Brysselin orjia, munattomia pelkureita. EU ei tule tuomitsemaan Espanjaa väkivaltaisuuksista, koska se on muutaman kaveripiirin viritys ja liittovaltioon tähtäävä hanke”.

http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243778-espanjan-paaministeri-mariano-rajoy

http://ohohupsis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243749-espanjan-toiminta-lietsoo-pelkoa-ja-vihaa

 

--------------------------

1.10.2017

ESPANJAN MELLAKKAPOLIISI PYRKII ESTÄMÄÄN KATALONIAN ITSENÄISYYSÄÄNESTYKSEN

 Espanjan poliisi hyökkäilee ihmisten kimppuun, kymmeniä loukkaantuneita

ESPANJA_KATALONIA.jpg

Espanjan Kataloniassa pelastusviranomaiset kertovat hoitaneensa 38:aa ihmistä, jotka ovat loukkaantuneet poliisin käytettyä voimatoimia itsenäisyysäänestyksen yhteydessä. Asiasta uutisoi esimerkiksi AFP . Espanjan poliisi on ampunut kumiluoteja ihmisiä kohti, kertovat muun muassa Guardian ja Sky News sekä AFP:n silminnäkijälähteet.

ESPANJA_KATALONIA_1.jpg

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/pelastusviranomaiset-kataloniassa-38-ihmista-loukkaantunut-poliisi-hyokkasi-voimalla-itsenaisyysaanestysta-vastaan-200429906

Mellakkapoliisit tunkeutuvat äänestyspaikoille Kataloniassa

https://yle.fi/uutiset/3-9860954

http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243730-mellakkapoliisi-sulkee-aanestyspaikkoja-kataloniassa

Espanjan hallituksen on helppo sortaa ilmaisunvapautta ja ihmisoikeuksia, kun sillä on EU:n ja YK:n tuki. Luulevatko Espanja tai  EU että Katalonian itsenäisyyspyrkimys loppuu EU:n vaietessa asiasta?

-------------------------------------

EMMANUEL MACRON KUVITTELEE OLEVANSA TULEVAISUUDESSA EU-LIITTOVALTION KEISARI

Näkökulma: Mahtipontinen Macron ärsyttää EU-johtajia - harhautus vai suurvaltapainia?

Merkelin kabinetissa ei Iltalehden tietojen mukaan katsottu hyvällä, kun toisen EU:n mahtimaan eli Ranskan presidentti Emmanuel Macron kiirehti heti Saksan vaalien jälkeen tiistaina ottamaan Euroopan johtajuuden omiin nimiinsä pitämällä voimakkaan, tunteikkaan ja lähes kaksi tuntia kestäneen puheen EU:n tulevaisuudesta. Macron puhui muun muassa EU:n yhteisestä verotuksesta ja budjetista, sosiaalisten oikeuksien sekä EU:n yhteisöverojen harmonisoinnista, puolustusyhteistyön lujittamisesta sekä Euroopan laajuisista listoista EU-parlamentin vaaleissa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201709282200423494_ul.shtml

---------------

30.9.2017

KATALONIAN ITSENÄISYYS

KATALONIA_2.jpg

KATALONIA_4.jpg

KATALONIA_3.jpg

KATALANIA_SCO.jpg

Espanja odottaa hermostuneena ensi sunnuntaita ja Katalonian itsenäisyys­äänestystä. Madridin keskusvalta on uhannut estää laittomaksi tuomitun kansanäänestyksen poliisivoimin, katalonialaiset uhoavat vievänsä sen läpi vaikka väkisin ja julistautuvansa itsenäiseksi, jos äänestäjät niin päättävät.  7,5 miljoonan asukkaan maakunnassa on kuohunut jo vuosia, mutta itsenäisyyskansanäänestys on aiheuttamassa ennennäkemättömän yhteenoton. Espanjan keskusvalta ei hyväksy äänestystä, ja maan perustuslakituomioistuin on julistanut sen laittomaksi. Itsenäisyysmieliset eivät tunnusta tuomioistuimen valtaa asiassa.

Oikeus kansanäänestykseen. Jos Suomen saamet tai ahvenanmaalaiset haluaisivat perustaa itsenäisen valtion, kansan mielipiteen kysymisessä ei olisi mitään väärää. Toimenpiteet ovat tietysti asia erikseen. Ainakin saamelaisia on kohdeltu kaltoin historiansa aikana.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005386205.html

http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243590-1-0-lahestyy-miksi-katalonialaiset-haluavat-eroon-espanjasta?ref=karuselli

http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243624-eu-ei-ole-katalonialaisten-ongelma

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243564-miksi-lansi-eurooppa-hajoaa

----------------


----------------

28.9.2017

KANSA JOKA EI ARVOSTA ITSENÄISYYTTÄÄN, EI HALLITSE TULEVAISUUTTAAN

Macron toi esiin puheessaan poliittisen unelmansa Euroopan yhteisestä puolustus- ja talouspolitiikasta. Marconin unelma ei ole uusi. Napoleon Bonaparte totesi seuraavaa: ”Toivon perustavani eurooppalaisen järjestelmän, eurooppalaisen lakikokoelman, eurooppalaisen oikeusjärjestelmän – Euroopassa olisi sitten vain yksi kansa.” On selvää, että liittovaltiokehitys jatkuu. Suomi voi varovasti yrittää sanoa, että emme nyt ihan kaikkea tuota haluaisi. Sillä ei ole mitään merkitystä. Marcon ja Merkel päättävät suunnan ja tahdin. Saksalais-ranskalainen työryhmä toimeenpanee tarkkaan suunniteltua poliittista operaatiota.

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243537-kansa-joka-ei-arvosta-itsenaisyyttaan-ei-hallitse-tulevaisuuttaan

EURONAPOLEON EMMANUEL MACRON

Macron esiintyy ”tähtikehässään”  kuin Vapahtaja, Messias, joka ”pelastaa” Euroopan. Hän ei kuitenkaan tiedä, että ”nuorilta kotkilta” leikataan siivet heidän lentäessään pesästään liian kauas. Ennemmin tai myöhemmin.

EURONAPOLEON.jpg

LAURA_HUHTASAARI_EHDOKASPRESSA.jpg

----------------

27.9.2017

SAKSA ENNEN (KOLMAS VALTAKUNTA) ---- SAKSA NYKYISIN (NELJÄS VALTAKUNTA)

ELOKUVA

Saksa 2014. Ohjaaja Christian Petzoldin suosikkinäyttelijä Nina Hoss esittää noir-maisessa draamassa keskitysleiriltä selviytynyttä naista, joka palaa kohdatakseen rakastajansa, joka ilmiantoi hänet.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/11/04/phoenix

Katsottavissa kahden viikon ajan YLE AREENASSA:  https://areena.yle.fi/1-2534612

KOLMAS_VALTAKUNTA_1.jpg

KOLMAS_VALTAKUNTA_2.jpg

KOLMAS_EI_NELJAS_ON.jpg

-----------------------------

27.9.2017

ISLAMISTINEN  ROISTOVALTIO TURKKI UHKAILEE KURDEJA ASEVOIMILLAAN. SAKSAN AfD-PUOLUEESSA TUULEE. ERISTYS TAI YHTEISTYÖ? SAKSALAISLEHDET: FRAUKE PETRY LÄHTI PARLAMENTTIRYHMÄSTÄ JA EROAA PUOLUEESTA. KURDIT ANSAITSEVAT VALTION

KURDIT_3.jpg

Pohjois-Irakissa Kurdistanin maanantaisessa itsenäistymisäänestyksessä kävi äänestämässä 72,16 prosenttia äänioikeutetuista, kertoo Suomen kurdiliiton sihteeri Welat Nehri Ylen Ykkösaamun haastattelussa. Kurdistanin itsenäistymishanketta on vastustettu jyrkästi paitsi Irakissa myös naapurimaissa Turkissa ja Iranissa. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan varoitti kurdeja maanantaina, että sen armeija seisoo valmiina Irakin vastaisella rajalla ”valmiina tekemään mitä tarvitaan”. –Kurdit eivät ole lähdössä omin päin tekemään ratkaisuja, vaan kurdien tavoitteena on viedä tämä prosessi loppuun rauhanomaisesti yhteistyössä Irakin hallinnon ja naapurimaiden sekä kansainvälisen yhteisön kanssa, Nehri sanoo Ylellä

----------------------

SAKSAN VALTAPUOLUEET POHJUSTIVAT AfD:n VOITON.  FRAUKE PETRYN IRTIOTTO.

AFD_3.jpg

AFD_42.jpg

AFD_5.jpg

---------------------

25.9.2017

VASTAUS SIVUSTONI ETUSIVULLA ESITTÄMÄÄNI KYSYMYKSEEN:

GER-AfD-puolueella, Katalonialla ja kurdeilla on yhteistä se, että heitä syrjitään, uhkaillaan  tai vainotaan. Muut Saksan puolueet syrjivät AfD-puoluetta eli eivät halua sen kanssa hallitukseen, ei vaikka AfD on demokraattinen puolue, joka menestyi liittovaaleissa. Espanja uhkailee Kataloniaa, joka pyrkii järjestämään äänestyksen itsenäisyydestä. Kurdeja vainotaan (ja jopa surmataan) Turkissa, Syyriassa, Iranissa ja Irakissa, jossa kurdit järjestävät äänestyksen itsenäisyydestä. Myös Yhdistyneet Kansakunnat (YK) syrjii kurdeja heidän itsenäisyyspyrkimyksistään. YK:n pääsihteeri on jopa kehitellyt täysin keksittyjä syitä ja ”liittoutunut” Yhdysvaltojen ja muiden kurdien itsenäisyyttä vastustavien maiden kanssa. Roistomaisesti käyttäytyvät valtiot, etunenässä Turkki, ja myös Iran ja Irak pelkäävät kuollakseen kurdien mahdollista itsenäisyyttä. ISRAEL puolestaan hyväksyy itsenäisen kurdivaltion muodostamisen. Valitettavasti Euroopan unionin johto vastustaa kurdien itsenäistymistä. Mukana myös mallioppilas Suomi.

AfD – ÄÄRIOIKEISTO- VAI POPULISTIPUOLUE?

POPULISMI TOIMII MUUTOKSEN AIRUENA (VALTARAKENTEET ESTÄVÄT KEHITTYMISEN)

http://www.kul-tours.de/afd-chefin-frauke-petry-beliebteste-deutsche-politikerin.html

Tällainen on Saksan vaaleissa noussut Vaihtoehto Saksalle (VIDEO)

AFD_1.jpg

AFD_2.jpg

Oikeistopopulistisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) johtohahmo Frauke Petry ei aio liittyä puolueensa parlamenttiryhmään.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005381868.html

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/oikeistopopulistisen-afd-n-johtohahmo-ei-aio-liittya-puolueen-parlamenttiryhman/6587988#gs.Ligy7N0

Saksan liittopäivävaalien ääntenlaskennassa on varmistunut, että Angela Merkelin kristillisdemokraatit säilyy maan suurimpana puolueena. Kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi pongahti oikeistopopulistinen Vaihtoehto Saksalle (AfD).

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/saksan-aantenlaskenta-vahvisti-merkelin-voiton-ja-oikeistopopulistisen-afdn-nousun-200415741

----------------------

KATALONIA.jpg 

----------------------

IRAKIN KURDIT ÄÄNESTÄVÄT ITSENÄISYYDESTÄ

KURDIT_1.jpg

KURDIT_2.jpg

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005381302.html

KURDISTANISTA ITSENÄINEN VALTIO?

http://seso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243064-lahi-itaan-syntynee-uusi-valtio-kurdistan

Laajasta vastustuksesta ja painostuksesta huolimatta maailmasta löytyy yksi valtio, joka tukee Kurdistanin itsenäistymistä julkisesti ja se on Israel. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu totesi jo aikaisemmin tässä kuussa, että Israel tukee Kurdistanin itsenäistymispyrkimyksiä. Juutalaisilla ja kurdeilla on paljon yhteistä; vahva isänmaallisuus, laajat diasporat ympäri maailmaa etnisistä vainoista ja kansanmurhista johtuen ja pragmaattinen lähestyminen uskontoon. Puhumattakaan siitä tosiasiasta, että kurdeilla ja juutalaisilla on prosentuaalisesti maailman suurimmat naispuoliset taistelijat. Kurdit eivät perinteisesti näe mitään ongelmaa naispuolisissa isänmaan puolustajissa ja taistelijat ovatkin tulleet tunnetuiksi niin valtamediassa kuin viholliselle.

Israelilaisia naissotilaita KUVA. VIDEO.

Yhdysvallat ja EU, jonka linjaa Suomi edustaa, näkevät, että ajankohta on huono.

https://www.ulkopolitist.fi/2017/09/24/askel-kohti-itsenaisyytta-irakin-kurdistanissa/

-------------------------------------------------------

24.9.2017

PRESIDENTTIEHDOKAS LAURA HUHTASAARI  UUTISEXTRA (VIDEO)

LAURAHUHT_5.jpg

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari ei säästellyt EU-kritiikkiään ensimmäisessä linjapuheessaan Perussuomalaisten presidenttiehdokkaana. Hän ilmoitti haluavansa päätösvallan takaisin Brysselistä Suomeen. –EU on vienyt meiltä rajavalvonnan ja oman valuutan. Kaiken lisäksi Suomi on nettomaksaja, joka kantaa muiden euromaiden taloussotkuja hartioillaan, Huhtasaari sanoi.

Hän lopettaisi pikimmiten vapaan liikkuvuuden Schengen-alueen ja palauttaisi rajavalvonnan. EU on Huhtasaaren mukaan täysin kyvytön estämään hallitsematonta muuttoliikettä. Suomen ei kannata Huhtasaaren mukaan käydä maahanmuutossa ja monikulttuurisuudessa läpi samaa erämaavaellusta kuin Ruotsin.

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/huhtasaarelta-raju-aloitus-eu-on-syyllinen-lahes-kaikkeen-paatosvalta-saatava-takaisin-suomeen-200413419/

https://twitter.com/laurahuhtasaari?lang=fi

https://www.laurahuhtasaari.fi/8

 

EU-KOMISSAARI KATAINEN: "Eurooppaan voi kohdistua miljoonien tulijoiden paine"

EU:n komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Eurooppaan voi hyvinkin kohdistua miljoonien tulijoiden paine, vaikka tilanne maahanmuuton suhteen on nyt rauhoittunut. - Ei kannata tuudittautua siihen, että tilanne olisi pysyvästi pois päiväjärjestyksestä, Katainen viittasi pakolaiskriisiin politiikan toimittajien lounastilaisuudessa Helsingissä perjantaina.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201709222200411616_pi.shtml

LÄHI-IDÄSTÄ JA AFRIKASTA SAAPUVIA MAAHANMUUTTAJIA JO NOIN 8 PROSENTTIA V. 2030

Tuleeko yllätyksenä, että Helsingin kaupungin tietokeskuksen ennusteen mukaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliryhmät ovat ohittaneet Venäjän, sekä entisen Neuvostoliiton alueen kieliryhmät Helsingissä ja Espoossa v. 2030? Jopa "Muu Aasia" on ohittanut naapurimaamme väestön osuuden tuolloin em. Suomen suurimmissa kaupungeissa (s. 30) --> https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/16_01_11_Tilastoja_1_V...

Helsingin kaupungin tietokeskus: "Helsingissä vuonna 2030 suurimman kieliryhmän ennustetaan olevan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliryhmä, seuraavina Muu Aasia sekä Venäjän sekä entisen Neuvostoliiton alueen kieliryhmät. Espoossa suurin kieliryhmä on Muun Aasian ryhmä ja seuraava Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kieliryhmä." Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan sekä muun Afrikan kieliryhmistä olevien osuus oli Suomessa 2000-luvun alussa yhteensä n. prosentin. Vuonna 2030 näistä kieliryhmistä olevien osuus on kasvanut yhteensä jo kahdeksaan prosenttiin.

http://hennakajava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243344-lahi-idan-ja-afrikan-vaesto-ohittaa-meilla-pian-jopa-venajankieliset

----------------------------

23.9.2017

PRESIDENTTIEHDOKAS LAURA HUHTASAARI

laurahuht_1.jpg

laurahuht_2.jpg

Huhtasaari puhui EU:n pakollista maahanmuuton taakanjakomekanismia vastaan ja vaati Schengen-järjestelmän lopettamista. Schengen-alueella ei ole matkustusrajoituksia tai rajatarkastuksia. –Schengen on aikansa elänyt. Schengen pitäisi lopettaa. Jos rajavalvontaa ei ole rajoilla, valvonta lisääntyy rajojen sisällä. Pariisissa on konepistoolimies metroasemalla, Huhtasaari sanoi. Huhtasaaren mukaan tehokas rajavalvonta ei tarkoita itseensä käpertynyttä Pohjois-Koreaa.

Huhtasaari nosti esiin myös vihapuheen. Hän huomautti, että eri mieltä oleminen ei oikeuta vihapuhesyytöksiä. –Yksi vallankäytön muoto on syyttää vihapuheesta, jotta ei tarvitse argumentoida. Jos sanojen varominen muodostuu yleiseksi tavaksi, sananvapaus on käytännössä mennyttä. Huhtasaaren mukaan ilman sananvapautta on ”hyvin vaikea pitää kiinni muistakaan vapauksista”. Hän huomauttaa, että hallinto ei voi yrittää estää kansalaisia moittimasta omia toimiaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230948-nyt-se-varmaa-laura-huhtasaaresta-tuli-presidenttiehdokas-linjasi-vihapuheesta

TOUKO AALTO VIE VIHREITÄ ALAMÄKEEN: DEMARIT AJANEET KANNATUKSESSA OHI

Vihreiden nousukiito on katkennut Helsingin Sanomien gallupissa. Elo–syyskuussa tehdyn kannatusgallupin mukaan vihreitä äänestäisi 16,7 prosenttia, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt.

Viime mittauksessa vihreiden kannatus oli 17,5 % ja puolue nousi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi jääden nyt kolmanneksi. Nyt toiseksi kiilasi jälleen vaikeiden lukujen kanssa paininut SDP 17,8 prosentin kannatuksella. Kokoomus on yhä vahvasti suosituin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230941-hs-perussuomalaiset-nousee-vihreat-putosi-sdpn-taakse

NAISTEN ASEVELVOLLISUUS

Naisten asevelvollisuus

Puolustusvaliokunta aikoo aloittaa hankkeen laajan kansalaispalveluksen edistämiseksi, kertoi valiokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) ja yllätti muut puolustusministeriä myöten tänään eduskunnassa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230915-naisten-asevelvollisuus-harppaamassa-eteenpain-ministerikin-yllattyi-eduskunnassa

NAISDEMARIT HALLITSEVAT PORIA

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.)

KRISTA_KIURU.jpg

Kuluttajaliitto - hallituksen puheenjohtaja Suomalais-virolainen kulttuurisäätiö - hallituksen jäsen Finnvera Oyj - hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Eduskunta - Kansanedustaja Turun Yliopisto - Yhteiskuntatieteellisen ja kasvatustieteiden tiedekunnan neuvottelukunnan jäsen  Ei ilmoitettua merkittävää varallisuutta

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen (sd.)

DIANA_BERGROTH-LAMPINEN_2.jpg

Satakunnan Osuuskauppa - hallintoneuvoston jäsen  Kuntien eläkevakuutus - valtuuskunnan jäsen Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry - hallituksen 2. varapuheenjohtaja Satakunnan Sosialidemokraatit ry - piirihallituksen 1 varapuheenjohtaja Porin Työväenyhdistys ry - hallituksen varapuheenjohtaja Salin-säätiö - hallituksen jäsen Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry Satakunnan piiri ry - piirihallituksen puheenjohtaja Länsirannikon Koulutus Oy - viestintäpäällikkö, johtoryhmän jäsenEi ilmoitettua merkittävää varallisuutta

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/porin-paattajien-sidokset-ahkeria-kiinteistosijoittajia-ja-luottamustehtavarohmuja-200405390/

-------------------------------

--------------

22.9.2017

HESARIN  INFOVAIKUTTAMINEN  PALJASTAA  VIHERKUPLAN  ITKUPOTKURAIVARIT

”Informaatiovaikuttamista voi tehdä niin monin tavoin. Eräs on  (1) faktojen valikointi. Toinen (2) on  asiantuntijoiden valikointi ja kolmas (3) on mielipiteiden esittäjien valikointi. Jos nämäkin kolme valintaa tehdään samaan suuntaan vinosti, saadaan aikaiseksi varsin vino kuvaus kohteesta”.

Hesarin informaatiovaikuttamisen faktojen valinta

  1. Hesarin näkökulma asiaan on yksittäinen puu: kun se kaadetaan, niin kestää 100 vuotta ennen kuin vastaava määrä hiiltä on sitoutunut metsään. Hesarille ei riitä tarkasteluksi Suomen metsien kokonaistilanne, että hakkuumäärät alittavat kasvumäärät.
  2. Lopussa on annettu lopullinen tuomiovalta asiassa Suomen ympäristöpaneelin jäsenelle Jyri Seppäselle, joka todistaa, että ”metsien käytön lisäämisellä voidaan aiheuttaa merkittävät lisäpäästöt vuosikymmeniksi eteenpäin ja että tämä on haluttu unohtaa kotimaisessa keskustelussa”.
  3. Hesari, Seppälä ja eräät muut tahot haluavat, että Suomi uhrautuu pidättäytymällä metsien lisähakkuista, jotta niiden hiilinielu olisi mahdollisimman suuri lähitulevaisuudessa.

Näihin ”muihin tahoihin” lukeutuu esimerkiksi meppi Sirpa Pietikäinen

-------------------------------------

POHJOISKOREA UHKAA VETYPOMMILLA

North Korea could test hydrogen bomb over Pacific Ocean, says foreign minister

http://edition.cnn.com/2017/09/21/politics/kim-jong-un-on-trump-comments/index.html?adkey=bn

Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho varoittaa maan saattavan kokeilla vetypommia Tyynellämerellä vastauksena Trumpin uhkaukseen. Kim Jong-un itse on sanonut harkitsevansa ”korkeimman tason”.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/230871-kim-jong-unilta-suora-uhkaus-donald-trumpille-varoitus-vetypommista-tyynellamerella

-------------------------------------

19.9.2017

KULTTUURIMARXISMI JA TOUKO AALTO LUOVAT SEKASORTOA SUOMEEN

KULTTUURIMARXISMI JA MAAHANMUUTTO

Kulttuurimarxismi on esimerkiksi akateemista punavihreyttä, feminismiä ja maahanmuuttoa puoltavaa kupla-ajattelua tai jotakin samankaltaista.

Kulttuurimarxilaisuus on lähinnä vasemmistolainen suuntaus. Maahanmuutto ja avoimet rajat on kulttuurimarxistien uusi tehokas keino aiheuttaa yhteiskunnallista sekasortoa. Se on tähän mennessä jo jakanut Suomen kansan kahteen leiriin, maahanmuuton kannattajiin ja sen vastustajiin.

TOUKO AALLON VALHEET

Ilta-Sanomat selvitti Touko Aallon (vihr) maahanmuuttoväitteiden todenperäisyyttä ja totesi ne höpötykseksi. Kenellekään asiaa tarkemmin seuranneelle tässä ei tietenkään ollut yllätystä, mutta hyvä, että asia on huomattu myös Erkkomediassa. Lööperiksi tulivat IS:n jutun mukaan osoitetuksi seuraavat Aallon väitteet:

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/09/touko-aalto-paljastui-hopottelijaksi.html

Eipä tuohon ole lisättävää: jälleen kerran ilmeni, että valheella on lyhyet jäljet. Tai lisätään nyt vielä se, että myös eräät muut poliitikot (esimerkki) ovat ilmaisseet nyt höpöttelijäksi paljastuneen Aallon väitteiden kanssa yhdensuuntaisia ajatuksia. Olisi ollut kohtuullista, että IS olisi julkaissut myös heidän nimensä.

---------------

18.9.2017

VENÄJÄN PELKO ON VIISAUDEN ALKU? KUITENKIN, PELKOMME PALVELEE VENÄJÄÄ

Venäjän vaikuttamispyrkimysten havaitseminen on tärkeää. Mutta se voi olla meille myös haitaksi, jos havaintoja tarjotaan yliannostus ilman riittäviä näyttöjä.

HUULAURA.jpg

”Suomen sisäiset asiat kiinnostavat Venäjän hallintoa varmasti, ja Venäjälle sen naapurimaan epävarmuus ja hämmentyneisyys sopii oikein hyvin. Pysyypä kurissa ja nuhteessa”.

Muistakaa tämä tänään kun #Putin pitää #Zapad2017 kalustonäyttelyä. Olemme vastuussa pelkomme seurauksista. #turpo

---------------

13.9.2017

PM JUHA SIPILÄ, KULTTUURIMARXISMI JA OIKEA KYSYMYS: MITEN  SUOMEN KANSALAISET HALUAVAT PAKOLAISPOLITIIKKAA HOIDETTAVAN: KIINTIÖPAKOLAISET JA MAAHAN LAITTOMASTI SAAPUVAT? ILMASTONMUUTOS EI OLE IHMISEN SYYTÄ

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen twiittasi: ”@juhasipila haluaa nostaa pakolaiskiintiötä, samoin Risikko. Annatteko todellakin kuihtuneiden sinisten estää sen?”

SIPILÄN HÖLMÖLÄ

Sisäministeriön sivulla kerrotaan vapaaehtoisesta paluumuutosta ja siitä mitä ryhmiä tuettu vapaaehtoinen paluu  kotimaahan helpottaa.  Sivulla kerrotaan "Tukea voi saada muun muassa kansainvälistä suojelua hakenut kolmannen maan kansalainen, joka poistuu maasta vapaaehtoisesti ja pysyväisluonteisesti peruttuaan hakemuksensa tai oleskelulupahakemuksen tultua hylätyksi. Lisäksi tukea voi saada muun muassa tilapäisen oleskeluluvan maasta poistumisen estymisen vuoksi saanut henkilö ja ihmiskaupan uhri, jolla ei ole kotipaikkaa Suomessa.

http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242785-voiko-enempi-olla-holmolaisempaa

OIKEA KYSYMYS kuuluisi: haluaako Suomen kansa nostaa kiintiöitä? Tai ylipäänsä lisää pakolaisia?

Tai maksaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ”kotiinpaluurahaa”, jotta nämä suostuisivat palaamaan kotimaahansa ”lomarahat” taskussaan?

Ketkä hyötyvät pakolaisjärjestelmän pyörittämisestä?

https://yle.fi/uutiset/3-9821170?origin=rss

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/230053-nakokulma-jussi-halla-aho-paljasti-salaliiton

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242745-jussi-halla-aho-paljasti-salaliiton

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229973-ministeri-puuttui-vastaanottobisnekseen-turvapaikkajarjestelmaa-ei-saa-kayttaa

ILMASTONMUUTOS EI OLE IHMISEN (HIILIDIOKSIDI) SYYTÄ

Kulttuurimarxismi unohtaa tämän: monitieteellisten ongelmien syitä ei pitäisi omaksua uskonvaraisesti.

Ihmisperäisistä, fossiilisista polttoaineista aiheutuneen hiilidioksidipitoisuuden osuus ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousussa on ollut korkeintaan vain noin 4 %.

 ”Ihmisen aiheuttamaksi uskotulle ilmastonmuutokselle ja sään ääri-ilmiöiden yhteydelle ei ole olemassa tieteellistä näyttöä”.

KOMMENTTI

”Varsinainen ongelma on se, että valtamediat ovat vihervasemmistolaisten toimittajien hallinnassa. Toimittajat ajavat omaa agendaansa sen sijaan, että heidän tehtävänsä (etenkin verovaroin rahoitetussa YLEssä) pitäisi olla asiallinen eri näkökohtia esiin tuova tiedonvälitys. "Asiantuntijaksi" uutislähetykseen tai ohjelmaan kutsutaan toimittajan omaa agendaa tukeva henkilö, faktat ja kriittiset mielipiteet jätetään kertomatta”.

http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242765-poliitikkojen-tulee-itsekin-ymmartaa-totuus

 

12.9.2017

ONKO PÄÄMINISTERI JUHA SIPILÄ YLITTÄMÄSSÄ VALTUUTENSA?

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/sipila%20puolustus-69928

Onko eduskunta, hallitus tai TP Niinistö, Suomen kansasta nyt puhumattakaan, antanut pääministeri  Sipilälle valtuudet sitoa Suomi  tällä tavalla Euroopan unioniin?

YLEN PROPAGANDA ELÄÄ JA VOI HYVIN, ILMASTOTUTKIJA: EI TODISTEITA!

YLE:n toimittaja valitsi ”hirmumyrskyhysterian” työkalukseen suomalaisten pelotteluun ja (poliitikkojen toivomaan) ”kuriin saattamiseen”: Aja fillarilla tai hukut merten maininkeihin tyyli on valtamedian käyttämä informaatiovaikuttaminen (kun poliittinen ”eliitti” ei itse kehtaa tehdä sitä). Oras Tynkkynen esiintyi  ( Ilmastonmuutos alkaa noin 19 minuutin kohdalla) A-studiossa (https://areena.yle.fi/1-4158465) asiallisesti, mutta Ylen naistoimittaja oli täysin pihalla kiiluvine silmineen ja ”ilmastonmuutoksen syyllisyyden” jankkaamisessa.

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242702-hirmumyrskyhysteriassa-syytetaan-ilmastonmuutosta-ei-todisteita

PALAUTUSKESKUKSIA EU:n ULKOPUOLELLE? HYÖDYTTÄISI MYÖS ”ISÄNTÄMAATA” KUN EU MAKSAISI INFRASTRUKTUURIN RAKENTAMISEN (TOISI PAIKALLISILLE TYÖPAIKKOJA) SEKÄ ANTAISI RAHAT KESKUSTEN YLLÄPITOON

Ehdotus toimisi, joten se ei kelpaisi Suomen poliittiselle johdolle eikä myöskään kulttuurimarxisteille.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229924-perussuomalainen-sakari-puisto-vaatii-palautuskeskuksia-euroopan-ulkopuolelle-ilman

--------------------------------

KULTTUURIMARXISMI JA MAAHANMUUTTO

Kulttuurimarxismi on esimerkiksi akateemista punavihreyttä, feminismiä ja maahanmuuttoa puoltavaa kupla-ajattelua tai jotakin samankaltaista.

Kulttuurimarxilaisuus on lähinnä vasemmistolainen suuntaus. Maahanmuutto ja avoimet rajat on kulttuurimarxistien uusi tehokas keino aiheuttaa yhteiskunnallista sekasortoa. Se on tähän mennessä jo jakanut Suomen kansan kahteen leiriin, sen kannattajiin ja sen vastustajiin.

Kokoomus kertoi vielä budjettiriihen alla, että puolue esittää pakolaiskiintiön nostamista. Pääministeri Juha Sipilä olisi valmis nostamaan pakolaiskiintiötä jopa 2000 henkilöön vuodessa. Oppositiopuolueista ainakin vasemmisto, SDP, vihreät ja RKP ovat esittäneet pakolaiskiintiön nostamista.

http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2017/onko-paaministeri-sipila-tosissaan/

Kulttuurimarxismia voi pitää eräänlaisena aivopesuna. Kulttuurimarxistien keinot ovat helposti tunnistettavissa ainakin niille, jotka ovat käyneet maahanmuuttopolitiikasta keskustelua niin kutsuttujen suvaitsevaisten kanssa.

-------------------------------------

PAKOLAISSIRKUS”: PAKOLAISET, TURVAPAIKANHAKIJAT, MAAHANMUUTTAJAT, MAAHANTUNKEUTUJAT JA PÄÄMINISTERI JUHA SIPILÄ

Pakolaiset

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo Ylellä, että olisi valmis nostamaan Suomen pakolaiskiintiöitä reippaasti. Sipilä sanoo, että kiintiötä voisi nostaa väliaikaisesti jopa 2000 pakolaiseen. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) on perustellut kiintiön nostamista muun muassa sillä, että näin autettaisiin kaikkein suurimmassa hädässä olevia. Kiintiöpakolaiset tulevat Suomeen eri järjestelmän kautta kuin turvapaikanhakijat. Järjestelmässä sijoitetaan suoraan ulkomailta YK:n pakolaisiksi katsomia henkilöitä, jotka Suomi valitsee YK:n ehdotuksesta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229768-yle-paaministeri-juha-sipila-valmis-nostamaan-suomen-kiintion-2000-pakolaiseen-750sta

PAAVO VÄYRYNEN ON TOISTA MIELTÄ

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/226234-vayrysen-kansalaispuolue-nuijisi-suomen-pakolaiskiintion-alas-tanskan-taysi-stoppi

EU:n ON ESTETTÄVÄ IHMISSALAKULJETUS VÄLIMEREN KAUTTA

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/224675-aluksia-ei-saa-paastaa-satamiin-halla-aho-vaatii-eulta-esteita-ihmissalakuljetukselle

AIKA ON AJANUT OHI: PM JUHA SIPILÄ: MIINUKSET-PLUSSAT 17-5

Tässä listaus miinuksista ja plussista puheenjohtaja Sipilän osalta kuluneen pääministerikauden osalta. Plussat ovat niin vähäiset, että keskustan on syytä vaihtaa puheenjohtaja viimeistään ensi kesän 2018 Sotkamon puoluekokouksessa.

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242619-sipilan-aika-oli-ja-meni-sipilan-julkisuuskuva-uhkaa-turmella-keskustan-imagon

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229643-paaministerin-salainen-palaveri-ei-ollut-lainkaan-riittava-perussuomalaiset-haluaa

ISLAMISAATIO

http://rjaaskel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242623-islamisaatio-uhat-ja-mahdollisuudet

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229591-raportti-suomen-vankiloissa-juhlitaan-terrori-iskuja-muslimivankien-epaillaan

”AALTO-DIKTATUURIN” TODELLISET KASVOT: YLIMIELINEN  TOUKO AALTO

Vihreiden paheenjohtaja osoittaa todellista ymmärtämättömyyttään julistamalla, ettei hänelle kelpaa demokraattisen vaalien tulos.

AALTO KUVITTELEE!!!! ETTÄ HÄN VOI PÄÄTTÄÄ KETKÄ OVAT HALLITUKSESSA!!!! KYLLÄ ON KUSI NOUSSUT PÄÄHÄN, PAHASTI, SILLÄ KUSI EI PÄÄSE POIS KOSKA PASKA TEKEE PATOJA!!!! (NÄHTÄISIIN JOS PÄÄ OLISI LASISTA TEHTY)

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229699-touko-aalto-tvssa-perussuomalaiset-tiputan-pois

”AALTO ASETTAA ITSENSÄ LAIN YLÄPUOLELLE”

http://minnaisoaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242611-touko-aallon-harkintakyky-ei-riita-paaministerin-tehtavaan

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242581-lietsooko-aalto-vakivaltaa-omaa-harkintaa-kayttaen

http://sinenmaa.blogspot.fi/2017/09/touko-aalto-ei-mene-demokraattiseen.html

Laura Huhtasaari: Olen hyvin, hyvin vihainen

Perussuomalaisten presidenttiehdokas, kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoo Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa olevansa vihainen maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista. Hänen mukaansa ongelmia hyssytellään.

SUOMEN POLIITTINEN JOHTO (SIPILÄ) HYSSYTTELEE MAAHANMUUTON ONGELMIA

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229744-laura-huhtasaari-lehdille-mina-sen-sijaan-olen-vihainen-erittain-vihainen

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242500-useimmat-poliitikot-eivat-nayta-lainkaan-ymmartavan-tilanteen-vakavuutta

8.9.2017

LAURA HUHTASAARI KERTOI TOTUUDEN

HUHTASAARI_TOTUUS.jpg

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari syytti Suomea ja muuta Eurooppaa laajamittaisen muslimien maahanmuuton lepsusta hoidosta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229548-laura-huhtasaari-hyokkasi-muslimeja-vastaan-eduskunnassa-paaministeri-napaytti-olimme

”Eduskunnassa on tällä hetkellä vain yksi totuuden puhuja, kiitos Laura Huhtasaari. Vain totuuden tunnustamalla voimme rakentaa hyvää yhteiskuntaa, jossa kaikkien on hyvä olla taustastaan riippumatta. Juha Sipilän ja hänen joukkionsa maailmankuva on todella sairas, he rinnastavat terrorismin vihapuheeseen ja näin kieltävät omat hirvittävät virheensä, jonka seuraus on kansalaisten kritisointi tätä hallitusta kohtaan. Häpeä Juha Sipilä ja eroa heti”.

Useimmat poliitikot eivät näytä lainkaan ymmärtävän tilanteen vakavuutta

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242500-useimmat-poliitikot-eivat-nayta-lainkaan-ymmartavan-tilanteen-vakavuutta

Länsi-Euroopan maiden johtajat vaativat islamin terrorismiin tottumista

Pariisin yliopiston professori: Euroopan johtajat eivät vieläkään tiedä, mitä tehdä tilanteessa, jonka ovat itse luoneet

Islam ideologisena ja poliittisena välineenä on mielestäni ihmisoikeusrikos joka pitäisi maailmanlaajuisesti kieltää. Samalla tavoin, kun on kielletty rasismi mm.. Uskontona se menee niin kauan, kun siitä jätetään tämän hautaa vaille valmiin ikämiehen psykopaattiset väkivalta fantasiat pois. Niin kauan, kun länsimaissa ei tätä suostuta näkemään, olemme aikalailla kädettömiä, kunnes tapahtuu jotain, mikä katkaisee kamelin selän. Tämä ei siis ole mikään JOS tapahtuu, vaan KUN tapahtuu. Ja takuuvarmasti tapahtuu, toivoa vain sopii, että silloin ei ole liian myöhäistä”.

7.9.2017

PUOLUEIDEN KANNATUS-KYSELY

GALLUP_SYKSY_2017_1.png

”Sipilöinti” vie PM Sipilän, keskustan ja hallituksen tuhoon.

Kolmen hallitusryhmän - keskustan, kokoomuksen ja sinisten - yhteenlaskettu kannatus on kutistunut enää 38,4 prosenttiin. Kesäkuussa 2015 Sipilän hallituksen alkutaipaleella hallitusryhmillä oli yhteensä 55,6 prosentin kannatus.

https://yle.fi/uutiset/3-9818447

SUOMEN PAKOLAISSIRKUS: YKSI KUVA KERTOO ENEMMÄN KUIN TUHAT SANAA

Puoluejohtajien yhteisessä lausumassa todetaan mm.: Tuomitsemme jyrkästi terrorismin kaikissa muodoissaan sekä kaikenlaisen väkivallan ja vihapuheen. Kyllä ISIS-tappajat nyt säikähtävät ja lopettavat kaiken terrorismin kaikkialla maailmassa.

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/09/07/yksi-kuva-kertoo-enemman-kuin-tuhat-sanaa/

BLOGIN KIRJOITTAJA: ”Minäkin pelästyin ja lopetan vihapuheen, mutta jatkan vihakuvilla”.

Katso kuva: PM Sipilän kutsun (annan kotini pakolaisille) vaikutus turvapaikanhakijoiden määrään.

Sipilä esitti kutsunsa 5.9.2015 Ylen aamu-tv:ssä. Kaksi päivää myöhemmin 7.9.2015 www.alarabiya.net Alarabiya-nettisivustolla oli Sipilän asuntolupauksesta mainos. Mainosta sävytettiin vaaleiden suomalaisten neitojen kuvilla.

KATSO KUVAT: ÖKYASUNTO JA UPEAT BLONDIT!

(Blogissa myös Google-käännös arabiankielestä suomenkielelle)

BLONDIT_HOUKUTUS.jpg

NINIMERKKI TERVE JÄRKI:

Sipilän järjenvastaista toimintaa ei voi ymmärtää mitenkään muuten kuin että hän on uskonlahkonsa vanki, ehkä jopa vaimonsa tai ties minkä imaamin komennossa. Muu ei selitä tällaistä jatkuvaa ”käännetään poskea, vihapuhe vihapuhe ” hymistelyä kun pitäisi tehdä toimenpiteitä kansakunnan turvallisuustilanteen palauttamiseksi ja kaaottisen pakolaisongelman ratkaisemiseksi. Orpon vaikuttimia ja yliampuvaa reagointia ja pakolaisongelman vähättelyä taas voi selittää hänen vaimonsa intressit asian tiimoilta. Kokoomuksen puoluetoimistossa on myös vahva unelmoijien edustus. Risikko on sisäministerinä myös ilmeisen päätös – ja toimintakyvytön em. puolueen sisäisistä syistä”.

PAKOLAISSIRKUS JA ”POPULISTIKUNINGAS” VILLE NIINISTÖN VÄITTÄMÄT

Suomeen saattaa jäädä 6 000 kielteisen turvapaikka­päätöksen saanutta, joita ei voida käännyttää – Diakonissalaitoksen johtaja: Suomi on patti­tilanteessa

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005354937.html

https://demokraatti.fi/ville-niiniston-mitta-tayttyi-taas-totaalinen-selkarangattomuus-vastuunpakoilu-ja-arvojohtajuuden-puute-sipilan-hallituksen-erikoisalaa/

http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242425-ville-niinisto-ja-populismin-sietamaton-keveys

Vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö hyökkää Demokraatissa hallituksen turvapaikkapolitiikkaa vastaan kovin sanoin. Kenellekään aikaansa seuraavalle ihmiselle ei varmaankaan tule yllätyksenä, että Niinistön argumentit ovat virheellisiä. Vihreiden populistinen supersankari saa kuitenkin näkemyksilleen valitettavan paljon näkyvyyttä, joten on parasta oikaista muutamia hänen väitteistään. Niinistö väittää, että Suomi on luonut linjansa turvallisista maista poliittisesti aivan itse. Väite on virheellinen.

 

5.9.2017

MAAHANTUNKEUTUJAT JA FIN-KULTTUURIMARXISTIT POLIISIN KIMPUSSA JYVÄSKYLÄSSÄ

Jyväskylän vastaanottokeskuksen välikohtaus

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Pekka Nuutinen kertoo Ylelle, että vastaanottokeskusten ilmapiiri on kiristynyt kielteisen päätöksen saaneiden määrän kasvaessa. Poliisipartio oli hakemassa maasta poistettavaksi määrättyä afgaaniperhettä Jyväskylän vastaanottokeskuksesta, kun se joutui mielenosoittajien – pääosin turvapaikanhakijoidenpiirittämäksi. Paikalle jouduttiin kutsumaan runsaasti lisävoimia, ja poliisi joutui myös käyttämään OC-kaasua mielenosoittajien rauhoittamiseen, kun virkavallan päälle käytiin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229239-migri-jyvaskylan-mellakasta-ylelle-vastaanottojarjestelmassa-11-000-kielteisen

KULTTUURIMARXISTIT LEVOTTOMUUKSIEN LIETSOJANA (TURVALLISUUSUHKA)

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) vaatii vihervasemmistoa sanoutumaan irti pakkopalautusten vastustamisesta. Kärnä on huolissaan Jyväskylän vastaanottokeskuksen tämän päivän tapahtumista. Kärnä ohjaa sanansa erityisesti Touko Aallolle, jonka kotipaikka Jyväskylä on.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229203-todella-jarkyttavaa-ja-tuomittavaa-vastaanottokeskuksen-mellakan-jalkeen

YLE KULTTUURIMARXISMIN SUOJELIJANA JA PROPAGANDISTINA (VALEHTELIJANA)

http://saarahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242375-psykopaatit-oppivat-muita-paremmin-valehtelemaan

Ylen uutisissa puhuttiin vain mielenosoittajista. Ylen uutisissa näytetystä kuvasta sai sen vaikutelman, että kyseessä oli lähinnä suomalaisia. Vasta IL:n tarkempi videon tarkastelu paljasti, että mukana oli jokunen suomalainen ja enemmistö turvapaikanhakijoita. Jostain syystä tätä seikkaa ei uutisessa nähty aiheelliseksi tuoda esiin. Tosiasioiden piilottelu lisää kansalaisten epäluottamusta Yleä ja viranomaisia kohtaan”.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242351-sipilan-joukko-kansallisen-turvattomuuden-hallitus

Maahantunkeutujien mielenosoitus Torniossa

Mielenosoituksen syynä on pääosin irakilaisten turvapaikanhakijoiden tyytymättömyys tilanteeseensa Suomessa. Moni irakilainen on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/live-noin-kello-11-turvapaikanhakijoilla-mielenilmaus-torniossa-mtv-uutiset-paikan-paalla/6563254#gs.IMkHD70

4.9.2017

SUURIN TURVALLISUUSUHKA SUOMELLE ON POLIITIKOT (SIPILÄ) JA MINISTERIÖT (NERG) SEKÄ KULTTUURIMARXISMI

Kulttuurimarxismi on esimerkiksi akateemista punavihreyttä, feminismiä ja maahanmuuttoa puoltavaa kupla-ajattelua tai jotakin samankaltaista.

EUROOPAN UNIONIN JA SUOMEN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ HÖLMÖILYÄ

Suomesta lähteneitä turvapaikanhakijoita lennätetään takaisin Suomeen – pyyntöjä tullut jo lähes 1600

SISÄMINISTERIÖN KANSLIAPÄÄLLIKKÖ

Syrjäytyneet suomalaiset SUURIN turvallisuusuhka

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomesta-lahteneita-turvapaikanhakijoita-lennatetaan-takaisin-suomeen-pyyntoja-tullut-jo-lahes-1600/6555894#gs.K71PZ_U

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hs-sisaministerion-kansliapaallikko-arvioi-syrjaytyneiden-suomalaisten-olevan-suurin-turvallisuusuhka/6561676#gs.rBHlvY4

Eteläiseen Eurooppaan saapuneita ja sitten Keskiseen Eurooppaan ja Ruotsiin kulkeutuneita turvapaikanhakijoita pukattiin siis (erityisesti 2015-2016) läpi Euroopan, kunnes he päätyivät Suomeen ,”luvattuun maahan” , jossa he saavat (propagandistisen maalailun mukaan)  asunnon, huolenpidon ja jopa palkkaakin! Näin Lähi-idässä arabiankielinen propaganda lupaili ja näyttivät vielä komeiden asuntojen ja upeiden blondien kuvia! Suomessa tyhmät poliitikot (PETTERI ORPO ”TUMPUT SUORINA” SISÄMINISTERINÄ OLLESSAAN) antoivat viranomaisille määräyksen käsitellä KAIKKIEN TULIJOIDEN turvapaikkahakemukset ja ”TURVAPAIKKAHAKEMUKSET”. MIKSI SUOMI EI NYT palauta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita takaisin lähtömaihinsa, kuten EU ja muut maat tekevät pyytäessään (EU:n vaatimuksesta) pakolaisten lennättämistä takaisin Suomeen, ”luvattuun maahan”?

NIIN MIKSI:

http://jukkakleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242313-eu-palauttaa-paljon-maahanmuuttajia-suomeen-miksi-suomi-ei-toimi-vastaavasti

31.8.2017

TURVALLISUUSARVIOT OVAT VIRKAMIESTEN, EIVÄT POLIITIKKOJEN ASIA

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto linjasi lauantaina, ettei viranomaisten ja asiantuntijoiden tekemiin maa-arvioihin voi luottaa. Aalto myös totesi, että mikäli turvapaikkahakemus todetaan perusteettomaksi ja hakija ei palaa vapaaehtoisesti, on hänelle silti syytä antaa tilapäinen oleskelulupa. Touko Aallon näkemys siitä, ettei virkavastuulla toimivien asiantuntijoiden maa-arvioihin voi luottaa, on ennenkuulumaton merkittävän poliitikon suusta.

Maailman on tiedettävä, että Suomeen ei kannata tulla kalastelemaan perusteettomilla turvapaikkahakemuksilla ja että Suomi luottaa asiantuntijatietoon ratkaisuja tehdessään.

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/3633896/Turvallisuusarviot+ovat+virkamiesten+++eivat+poliitikkojen+heinia

SUOMI PALKITSEE MAAHAN SAAPUVAT JIHADISTIT?

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/08/pitaisiko-jihadistit-palkita.html

KOMMENTTI

Professori tarttui jälleen oikeaan asiaan. Näyttää siltä, että suomalainen poliitikko ei yksinkertaisesti voi tai uskalla olla Perussuomalaisten kanssa samaa mieltä. Olen ihmetellyt sitä, etteivät Sipilä, Orpo ja Soini sekä Risikko voi päättää rohkeasti, että joka ainoa jihadisti palautetaan heti takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Kyse on vain maamme turvallisuuden varmistamisesta. Suomea ei ole tarpeen muuttaa terroristien tukikohdaksi, josta matkustetaan tarvittaessa tekemään terrori-iskuja pitkin maailmaa ja palataan sitten takaisin odottelemaan uutta määräystä tänne lintukotoon.

--------------------------------

30.8.2017

SUOMI ON NAIIVI HÖLMÖLÄ

Suomeen palaaville Isis-taistelijoille esitetty ”ohituskaistaa” sosiaalipalveluihin

”Pitäisi tietenkin olla muutakin tukea. Pelkkä asunto ei ratkaise vielä mitään”.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ehdotukseen antamassa lausunnossa suhtaudutaan positiivisesti ”erityiseen tukeen” taistelualueelta palaaville vierastaistelijoille.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005345630.html

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242091-kylla-suomalainen-vauva-kiittaa

JE SUIS IDIOT

Hallituksen, kokoomuksen ja keskustan ”puhuvat päät” sekä perinteinen valtamedia:

Kauniit ja tosi kauniit tarinat kaikuvat taas julkisuudessa yhä kovemmin. Vaikka Turun iskun myötä myös kokoomuksen ja keskustan puhuvat päät ovat tehneet asiaan kuuluvia ulostuloja vaatien ”kiristyksiä” ja ”viranomaistoimintaa” ja ”vakavaa keskustelua”, haihtuvat ne kuin hiipuvan hallituksen kuiskaukset aina.

Niinpä olemme jälleen kerran tilanteessa, jossa rajaa laillisen ja laittoman maahanmuuton välillä halutaan madaltaa. Kiireellinen sosiaalihuolto pitää sisällään jo majoituksen, ruoan ja lääkkeet. Keskustelua käydään myös tilapäisten oleskelulupien palauttamisesta ja myöntämisestä tilanteisiin, joissa palauttaminen ei onnistu tai sitä ei saada täytäntöön.

Ja yhä suurempi osuus kielteisen saaneista jatkaa kotoperäisten empaatikkojemme avustuksella prosessiaan saada lottovoitto Suomeen tai sitten katoaa kokonaan. Onko tämä meidän globaali pelastuspolitiikkamme todellista? Ainakin se on tullut selväksi, että järjellä on nykyaikana niin kovin vähän tekemistä yhtään minkään kanssa.

https://riikkapurra.net/2017/08/28/epatodellinen-maahanmuuttopolitiikkamme/

LAITTOMASTI MAASSA OLESKELEVAT

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228637-kela-vahvistaa-laittomasti-maassa-oleva-voi-saada-toimeentulotuen-ruokarahaa

http://samisavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241968-laittomasti-maassa-oleskeleville-myonnetyt-tuet-on-nostettava-paivanvaloon

JOHTAJUUS PUUTTUU!

http://laurahuhtasaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242013-johtajuus-puuttuu

--------------------------------

28.8.2017

JIHADISMISTA AVOINTA PUHETTA

Juha Saarinen  Kirjoittaja on jihadismiin erikoistunut tutkija ja jatko-opiskelija King’s College Londonissa.

Viiden viime vuoden aikana jihadistinen liikehdintä Suomessa on yleistynyt ja kehittynyt merkittävästi.

Vuoteen 2012 verrattuna suojelupoliisin kohdehenkilöiden määrä on lähes kaksinkertaistunut. Tällä hetkellä ensisijaisesti väkivaltaiseen ekstremismiin kytkeytyviä kohdehenkilöitä on yli 350.

Supon viestintäpäällikkö Jyri Rantalan mukaan Suomeen on kehittynyt jihadistinen alamaailma. Se koostuu yksilöistä sekä verkostoista, jotka pyrkivät radikalisoimaan, rekrytoimaan sekä muuten tukemaan konfliktialueella toimivia jihadistisia ryhmiä.

Jihadistinen liikehdintä pohjautuu maailmankatsomukseen ja ideologiaan, joissa väkivallan ihannointi ja käyttäminen ovat keskeisessä roolissa. Tällaisen ideologian omaksuneiden ekstremistien sekä väkivaltaan kannustavan aktivismin yleistyminen ja kehittyminen johtavat todellisiin väkivallantekoihin.

Jihadistisen alamaailman kehittyminen vaatii myös uusia keinoja sellaisten yksilöiden ja verkostojen operatiivisen kyvyn sekä tilan vähentämiseksi, jotka eivät halua irtaantua väkivaltaisesta ideologiasta ja sitä edistävästä liikehdinnästä.

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kolumnit/puheenaihe-jihadismista-avointa-puhetta/

NÄKYMÄTTÖMÄT JIHADISTIT

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun terrorismin tutkija Magnus Ranstorp sanoo, ettei ole mitenkään epätavallista, etteivät viranomaiset pääse etukäteen iskuja suunnittelevien terroristisolujen jäljille. –He ovat löytäneet tavan muuttua näkymättömiksi, hän kommentoi Ruotsin radion Ekot-ohjelmassa. –Heillä on ihmisiä, joiden roolina on radikalisoida ja rekrytoida. Sitten on heitä, joiden tehtävänä on hoitaa logistiikkaa ja mahdollistaa iskut. Varsinaisen iskun tekijät ovat yleensä yksilöitä, jotka houkutellaan tekemään iskuja, Ranstorp kuvailee.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228544-tutkija-tasta-syysta-terroristisolujen-jaljille-vaikea-paasta-ei-merkintaa-taustojen

SUOMESSA SATOJA JIHADISTEJA

  • Suomen muslimiyhteisön tunteva lähde kertoo Iltalehdelle, että Turussa toimii aktiivinen jihadistiverkosto, joka iskun jälkeen vetäytyi maan alle.
  • Muslimivaikuttajan mukaan jihadistisaarnoja pidetään jopa yleisissä moskeijoissa Suomessa.

Parhaillaan Turun jihadistit ovat kaikki kaivautuneet koloihinsa: ei pidetä yhteyttä, ei liikuta näkösällä, ei käydä edes moskeijassa. Pölyn annetaan laskeutua.

[LAAJA versio ja printtilehti: ”Kun pöly on laskeutunut, jihadistit jatkavat.  Seuraavalla kerralla  aseena voi olla auto” (haastateltava)]

Supo kyllä tietää, keitä he ovat, hän sanoo. Viranomaisten toiminnasta hänellä ei ole mairittelevaa kuvaa. - Supo ja KRP tappelevat keskenään. Ne ovat ihan sekaisin, hän tuhahtaa. Poliitikoista hänellä ei ole sen imartelevampaa kuvaa. He askartelevat hänen mielestään täysin turhanaikaisten hankkeiden, kuten puhelinkuuntelulainsäädännön kanssa. - Niin kauan, kun Suomessa on prepaid-liittymiä, niin miten niitä kuuntelet, hän napauttaa.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708252200351754_u0.shtml

---------------------------------

26.8.2017

PRESIDENTTIEHDOKAS PEKKA HAAVISTO  (JA MUUT ”SUVAKIT”) EI YMMÄRRÄ

”Rajoja ei saa sulkea. ei se auta meitä”. Näin he (ja Pekka Haavisto) ”todistelevat” humaanisuuttaan päivästä toiseen. Voi hellan lettas sentään, mitä ”hyviksiä” kuvittelevat olevansa.

OTETAANPA ESILLE FAKTA  ELI MITEN ON AUSTRALIASSA:

Australiassa ongelmat ovat vähäisiä tai jopa poistuneet kokonaan rajoja ”sulkemalla”.
Rajojen sulkeminenhan tarkoittaa sitä, että rajoilla kysytään matkustusasiakirjoja, kuten papereita, passeja ja viisumeja.

PEKKA HAAVISTO ONGELMIEN ”RATKAISIJANA”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228485-pekka-haavisto-olisi-naivia-kuvitella-etta-ongelmat-ratkeavat-rajoja-sulkemalla

MINISTERI PETTERI ORPON JA SANOMATALON KUPLAN HENKINEN TYHJYYS

URPO (kenoteksti) JA HESARI:

"Euroopan unionia ja maahanmuuttoa vastustavat henkilöt poistavat meiltä keinot puuttua terrorismiin."

"pakolaisten maahantulon motiivien epäily on rasismia".

”Maahanmuuttokriittisten mielenosoitus on yhtä kuin fasistien mielenosoitus”.

ORPO kuvittelee, että edustamansa ”Arvo Pohja” antaisi hänen käyttää ”keinoja”. Ei URPON ”arvopohjalla” voi edes puuttua terrorismiin!

---------------------------------

25.8.2017

AJATUKSIA TERRORISMISTA JA PM JUHA SIPILÄN ”SUURIMMASTA HUOLESTA”

Pääministeri Juha Sipilän suurin huoli:

"Suurin huoli on se, että vihaan reagoidaan vihalla. Poliisin vihapuheyksikkö tutkii kymmentä vihapuherikosta Turun tapahtumiin liittyen."

Ihanko tosi, Juha Sipilä? Joko ollaan siinä pisteessä, että rinnastetaan tuhmanpuhuminen netissä siihen, että ihmiseltä vedetään veitsellä kaulavaltimot auki? Kaikkien vihapuheesta höpisevien olisi syytä hieman miettiä prioriteettejään.

---------------------

Professorin ajatuksia

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/08/turun-puukotukset-kolme-pointtia.html

MAAHANMUUTOSTA VASTANNEET MINISTERIT POLIITTISESSA VASTUUSSA

Tarkoitetaan tietenkin Turun puukotuskatastrofia

Ensinnäkin kaikkien suomalaisten olisi syytä ymmärtää, että kyseessä ei ollut sattuma, huono tuuri eikä kohtalo, vaan harjoitetun maahanmuuttopolitiikan looginen seuraus. Asian vahvistavat muslimiterrorismin puuttuminen sellaisista Euroopan maista kuin Puola, Tshekki, Unkari, Viro, Latvia ja Liettua. Niitä yhdistävät tiukka maahanmuuttopolitiikka ja sen seurauksena islaminuskoisten henkilöiden pieni määrä.

Edelle kirjoitetusta seuraa loogisesti se, että syyllisiä Turun tapahtumiin ovat itse puukotusten tekijän ja siihen suoraan liittyvien henkilöiden lisäksi suomalaisesta maahanmuuttopolitiikasta viime vuosina vastanneet henkilöt. Tämä vastuu on luonteeltaan poliittinen, eikä siis oikeudellinen, joten "rankaisuoikeus" on seuraavissa vaaleissa äänestävillä Suomen kansalaisilla.

 Ilahduttavaa on huomata, että Iltalehden selvityksen mukaan 80% suomalaisista haluaa eristää kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt muusta yhteiskunnasta. Asiaa ajaa Suomessa Perussuomalaiset, jonka piirissä tämä tosiasia on tunnustettu jo ennen Turun tapahtumia ja vaadittu myös turvapaikkaa hakevien eristämistä.

KOMMENTTI PROFFAN KIRJOITUKSEEN

Jos maahanmuuttopolitiikasta vastanneet ministerit eli aikoinaan sisäministeri Orpo ja hänen esimiehensä pääministeri Sipilä hallituksineen olisi noudattanut Dublin-sopimusta, ei teon tekijä olisi päässyt Suomeen asti vaan jäänyt johonkin toiseen maahan. Näin teon tehneen teko ei olisi tapahtunut ainakaan Suomessa eikä murhannut teollaan suomalaista.

TUHANNET TURVAPAIKANHAKIJAT ”KADONNEET”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228288-sisaministeri-paula-risikko-ylella-5300-turvapaikanhakijaa-kadonnut-suomessa

KOVIA KOMMENTTEJA (en siis ole niitä itse keksinyt, mutta tuodaan kuitenkin esille)

Meillä on poliitikkoja, jotka aktiivisesti tuhoavat maatamme.

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2015/08/minkalaiseen-yhteiskuntaan-petteri-orpo.html

”Petteri Orpoa ja Timo Soinia ei saa unohtaa, jos vaikka ihme tapahtuisi ja joku päivä nämä rikolliset poliitikot istuvat vielä syytettyinä Suomen kansan tuhoamisesta”.

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/06/kiitos-siita-ettei-suomi-ole-enaa.html

Petteri Orpo haastattelussa syksyllä 2015

Sisäministeri on orpo tai urpo, joka ”uskoo ja toivoo ja toivoo uskovansa” Suomen selviävän pakolaistulvasta (VIDEO 3 min, haastattelu):

https://www.youtube.com/watch?v=GvkOsuHAdp8

---------------

23.8.2017

POLIITTISEN JOHTOMME ”SHOKISSA OLEMINEN” (SIPILÄ) JA TERRORITEKOJEN JULISTAMINEN ”TUOMITTAVIKSI JA RAUKKAMAISIKSI” (SOINI) EIVÄT POISTA KANSALAISTEN HUOLIA MAAMME TURVALLISUUSTILANTEESTA. PUHEIDEN JA JULISTUSTEN AIKA ON OHI.

ME SUOMEN KANSALAISET VAADIMME PÄÄTTÄJILTÄMME TEKOJA ELI TOIMENPITEITÄ TERROTEKOJEN UHKAN JA NIIDEN TOTEUTTAMISEN ESTÄMISEKSI.

LEIKKEET (SATAKUNNAN KANSA JA HELSINGIN SANOMAT) KERTOVAT, ETTÄ VALTAMEDIA(KIN) ON HERÄNNYT VAATIMAAN VALTAELIITILTÄ TOIMENPITEITÄ MAAMME SISÄISEN TURVALLISUUDEN PARANTAMISEKSI.

A_FIN_TURVALLISUUS_1.jpg

A_FIN_TURVALLISUUS_2.jpg

| Turun puukotukset  Hallituspuolueista löytyy varovaista kannatusta palautuskeskusten käyttöön ottamiselle eli kielteisen päätöksen saaneiden entisten turvapaikanhakijoiden valvonnan tiukentamiselle.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/228206-hallituksesta-varovaista-vihreaa-valoa-palautuskeskuksille-tiukempaa-valvontaa

Maahanmuutosta on voitava keskustella ilman että leimataan rasistiksi

Keskustelujen perusteella moni ihminen kokee saavansa helposti rasistin leima, kun puhutaan maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista. Minun maahanmuuttajaystävät mielellään vähentäisivät Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrää, tai jopa laittaisivat rajat kokonaan kiinni. Poliitikot ja viranomaiset usein vetoavat kansainvälisiin sopimuksiin, jotka on tehty EU maiden kesken.

http://jennichen1415.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241716-maahanmuutosta-on-voitava-keskustella-ilman-etta-leimataan-rasistiksi

Eihän Isis-terrorismin vastustaminen voi olla rasismia?

Hallitus on luvannut tästä johtuen tiedustelulakia, joka minun mielestäni ei riitä.

http://leenarosendahloshanhijrvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241714-eihan-isis-terrorismin-vastustaminen-voi-olla-rasismia

Kuten Raimo Ilaskivi sanoo blogissaan osuvasti "Hyväntahoisen, maailmoja syleilevän hölmöyden aika on nimittäin ohi". On ryhdyttävä tositoimiin

Dublin-sopimus ei toimi ja Suomi on sinisilmäinen

Terrorimurhista vangittujen marokkolaismiesten taustalta on löytynyt erikoinen historia Saksasta. He ovat tulivat sinne pakolaisina ja syyllistuivät rikoksiin, mutta heitä ei kirjattu turvapaikanhakijoiksi (korjattu klo 12:15). He muuttivat Suomeen ja täällä heidät kirjattiin turvapaikanhakijoiksi. Saksa, Tanska, ja Ruotsi työnsivät kylmästi nämä henkilöt Suomeen Dublin-sopimuksen vastaisesti. Miten Suomi reagoi tähän? Lähetetäänkö noottia ja korvauskannetta. Epäilen, että ei edes harkita.

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241748-dublin-sopimus-ei-toimi-ja-suomi-on-sinisilmainen

--------------------------------

PAKOLAISPOLITIIKAN KIEMUROITA: PETTERI ORPO JA SUPO, UNKARI TIUKKANA

KOVIA KOMMENTTEJA (en siis ole niitä itse keksinyt, mutta tuodaan kuitenkin esille)

Meillä on poliitikkoja, jotka aktiivisesti tuhoavat maatamme.

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2015/08/minkalaiseen-yhteiskuntaan-petteri-orpo.html

Anonyymi20. kesäkuuta 2017 klo 18.30

”Petteri Orpoa ja Timo Soinia ei saa unohtaa, jos vaikka ihme tapahtuisi ja joku päivä nämä rikolliset poliitikot istuvat vielä syytettyinä Suomen kansan tuhoamisesta”.

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/06/kiitos-siita-ettei-suomi-ole-enaa.html

Petteri Orpo haastattelussa syksyllä 2015

Sisäministeri on orpo tai urpo, joka ”uskoo ja toivoo ja toivoo uskovansa” Suomen selviävän pakolaistulvasta (VIDEO 3 min, haastattelu):

https://www.youtube.com/watch?v=GvkOsuHAdp8

 Unkari hyväksyi lain: Kaikki turvapaikanhakijat pidetään leireillä

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005117226.html

STT Helsinki

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari arvioi, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kokoamisesta palautuskeskuksiin olisi todennäköisesti hyötyä. Pelttari kommentoi asiaa aamulla Ylen aamu-tv:lle.

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/supon-pelttari-ylelle-palautuskeskuksista-olisi-todennakoisesti-hyotya-200344255

-------------------------------

22.8.2017

PRESIDENTTI:  Presidentti Niinistö sanoo sen suoraan: ”Maahantulo ei ole päättymässä”

”Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse”

”Orwellimainen isovelivalvonta” kiristää otettaan. Suomalaisten valvontaa ja kurissa pitämistä perustellaan esim. seuraavasti:

1.Rajat pidetään auki ja maahantunkeutujilla vapaa pääsy Suomeen. Siten  voidaan perustella  kansalaisten kiristyvää valvontaa, suitsia  vihapuheita ja korostaa monikulttuurisen yhteiskunnan ”ilosanomaa”.

Myös ilmastonmuutos on poliitikkojen työkalupakissa (enemmän tai vähemmän verhottuna):

2. Valheellinen ilmastonmuutos propaganda (jota media ja ”ilmastouskovaiset” julistavat eliitin apuna): olet syyllinen ilmaston lämpenemiseen. Tee ”ilmastotekoja”. Älä harrasta yksityisautoilua, älä syö lihaa………jne

Presidentti linjaa, että rajojen sulkeminen (rajatarkastukset) ei ole realistinen vaihtoehto.

PROFESSORILTA REALISTINEN EHDOTUS MAAHANMUUTTOKRIISIIN

TURVAPAIKKASIRKUS” ON JÄRJENVASTAINEN JA UHKAA SUOMEN SISÄISTÄ TURVALLISUUTTA

TIEDUSTELULAKI

---------------

21.8.2017

SIPILÄ, HALLITUS JA EDUSKUNNAN PUUPÄÄT (LAINSÄÄDÄNTÖ) PAHASTI MYÖHÄSSÄ: SUOMESSA ON JO JIHADISTINEN ALAMAAILMA. TURVAPAIKKAPROSESSIA ON MUUTETTAVA

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227977-kansanedustaja-tom-packalen-suomessa-oleskeleva-jihadisti-iskee-suomessa-tama-oli

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/218649-suojelupoliisi-varoittaa-tessa-suomeen-syntynyt-jihadistinen-alamaailma

TURUN PUUKKOISKUN VIITTÄ MAROKKOLAISTA ESITETÄÄN VANGITTAVAKSI

Poliisi esittää viittä miestä vangittavaksi Turun perjantaisiin puukotuksiin liittyen. Vangitsemiskäsittelyt järjestetään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa huomenna. Pääepäiltyä, Abderrahman Mechkahia, vaaditaan vangittavaksi kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005334313.html

SIPILÄ JA HALLITUS: MIETINTÄMYSSY PÄÄHÄN!

http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241555-sipilalla-ja-hallituksella-on-miettimisen-paikka#comment-3623451

”Hallituksen tulee kantaa ensisijaisesti vastuuta omasta maasta ja sen kansalaisista. Tämä pitäisi olla päivän selvä lähtökohta valtioneuvostossa päätöksiä ja esityksiä tehdessään. Koska Schengensopimusta ei ole jäsenmaissa noudatettu, niin Suomen tulee ottaa tiukempi ote myös omien rajojen valvontaan. Miksi näin ei tehty heti kun oli selvää Ruotsista saapuvaan suureen määrään turvapaikanhakijoita? Osalla ei uutisoinnin mukaan ollut minkäänlaisia matkustusasiakirjoja, jolloin ulkomaalaislain (myös Schengensopimus) mukaan ei pidä olla maahan pääsyäkään. Miksi menteltiin toisin sisäministerinä toiminut Petteri Orpo ja pääministeri Sipilä? Oliko kysessä EU:n komission taholta painostusta? Jos oli, niin oman maan etu on aina pantava etusijalle.

Pääministeri Sipilä (keskusta) ja sisäministeri Risikko (kokoomus) teiltä odotetaan tekoja, ei puhuttuja latteuksia, joilla ei maamme turvallisuutta paranneta! Eikä maamme etuja ajeta. Lukekaa oma päivitetty maahanmuuttopolittinen ohjelma, vaikka se tuntuikin ainakin puheissanne mahdottomalta toteuttaa! Mikäli ette toteuta tuota ohjelmaa, ette valitettavasti ole taitava johtamaan maatammekaan. Tuo Teidän pitää hetimmiten tunnustaa myös itsellenne”.

http://sirpaabdallah.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241555-sipilalla-ja-hallituksella-on-miettimisen-paikka

LIIAN SUVAITSEVA VALTAELIITTI ESTÄÄ SUOMEN SISÄISEN TURVALLISUUDEN PARANTAMISEN

Jussi Halla-ahon mielestä surunvalittelut ja latteudet eivät riitä. "Päättäjien on kannettava vastuu harjoittamansa politiikan seurauksista, tunnistettava terroristien motiivit ja ryhdyttävä lainsäädännöllisiin ja muihin toimiin, jotta syyttömiin sivullisiin kohdistuva terroriaalto saadaan katkaistua."

http://beta.oikeamedia.com/o1-34740

ILKKA KANERVA: SISÄISTEN UHKIEN KONKREETTISIA TOIMENPITEITÄ KEHITETTÄVÄ

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708202200338150_u0.shtml

-------------------------------------------

Laura Huhtasaari: Naiset ovat kansallis­mielisyyden ”sotureita”

Perussuomalaisten tuleva presidenttiehdokas Laura Huhtasaari puhuu haastattelussa feminismistä, äitiydestä ja kreationismista. Hän kiistää matkivansa Marine Le Peniä.

http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005331050.html

---------------------------------------------

Sekä Turun että Barcelonan epäillyt Marokosta – Asiantuntija: Radikalisoituvat entistä enemmän

MAROKKO

Sekä Turun että Barcelonan iskujen epäillyt tekijät ovat marokkolaisia. Suojelupoliisin mukaan Marokko on yksi maista, johon nykyinen radikalisoituminen kohdistuu. Marokkolaisten radikalisoitumisen taustalla on erityisesti maan köyhyys ja islamistisen puolueen nousu, arvioi geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija ja luennoitsija Alan Salehzadeh. –Viime aikoina Marokko on siirtynyt tavallisesta maltillisesta islamista ääri-islamiin päin. Aiemmin on ollut kuria pitänyt fiksu kuningas, mutta viime aikoina mopo on karannut käsistä ja ihmiset ovat radikalisoituneet entistä enemmän.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/seka-turun-etta-barcelonan-epaillyt-marokosta-asiantuntija-radikalisoituvat-entista-enemman-200337463/

Poliisilähde vahvistaa Mtv:lle, että Turun puukkoiskun tekijä on saanut aiemmin kielteisen turvapaikkapäätöksen.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/poliisilahde-mtvlle-tekija-oli-saanut-kielteisen-turvapaikkapaatoksen-200337229

 

Supon uhka-arvio: Riskilistalla 350 henkilöä, innostuneet radikaali-islamilaisesta propagandasta

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005333364.html

TURUN PUUKOTUKSET

Historiallisen kuvan tarkennus (linkki alla)

EPAILTY_TURKU_3.jpg

Turkulainen rakennusmestari Timo Leppänen ei aavistanut tilanteen historiallisuutta, kun hän katseli televisiosta snookeria kotonaan Turussa Brahenkadulla. Leppänen oli tietämättään ottanut kotiovellaan kuvan Suomen ensimmäisen terroriteon pääepäillystä kiinnioton hetkellä.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/harvinainen-kuva-turkulainen-mies-kuvasi-tietamattaan-terroriepaillyn-kotiovellaan-200338047

---------------

19.8.2017

TURUN PUUKOTUKSET

SUOJELUPOLIISIN (SUPO) TIEDOTUSTILAISUUS KLO 15 (TV1):  KYSEESSÄ OLI TERRORITEKO

(Rikosnimike on siis terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat ja niiden yritykset. Jos teko on suunniteltu, kohdennettu ja terroristisolun tai ryhmän tekemä, puhutaan terrori-iskusta. SUPO käytti ainakin aluksi nimitystä terroriteko.)  

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005332355.html

Epäillyn tekijän lisäksi neljä muuta marokkolaista on otettu kiinni ja yksi on kansainvälisessä etsintäkuulutuksessa.

MAROKKOLAINEN TERRORISTIVERKOSTO

Marokkolainen terroristiverkosto ulottuu Barcelonasta Turkuun (ruotsalaistutkija)

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005332946.html

MITÄ MAROKOSSA TAPAHTUU

Poliisin mukaan Turun puukotuksista vangittu 18-vuotias mies oli tullut Suomeen hakemaan turvapaikkaa. Tutkija Pakkalan mukaan harva marokkolainen kohtaa sellaista vainoa, joka oikeuttaa turvapaikan saamiseen?

https://yle.fi/uutiset/3-9786302

KUMPI TÄRKEÄMPÄÄ: SUOMEN TURVALLISUUS VAI ”MAAMME MAINE”

https://yle.fi/uutiset/3-8447431

--------------------------------

Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Turun puukotuksia tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. Perjantaina poliisi ei vielä halunnut ottaa kantaa siihen, oliko kyseessä terroriteko. Viranomaiset ovat jatkaneet tiiviisti eilisten Turussa tapahtuneiden puukotusten tutkintaa. Tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset, KRP:n Crista Granroth sanoo tiedotteessa. Epäilty loukkaantui kiinniottotilanteessa poliisin voimankäytön seurauksena, kun poliisi pysäytti hänet ampumalla. Granrothin mukaan epäilty on 18-vuotias Marokon kansalainen.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/227921-juuri-nyt-turun-puukotuksia-tutkitaan-terroristisessa-tarkoituksessa-tehtyina-murhina

------------------------------

JIHADISTIEN PROPAGANDAA SUOMESSA

Tutkija: Turun  terroriteko on konkreettinen esimerkki jihadistisen aktivismin voimistumisesta Suomessa

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005332874.html

Materiaalia myös suomeksi

Isis-propagandaa on levitetty paljon myös eri kielille, ja kielten joukkoon liittyi tänä vuonna myös suomi. Alkuvuonna Isiksen sisältöä on käännetty suomeksi myös blogeissa. Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala on kommentoinut Lännen Medialle (23.5.), että suomenkielinen sisältö viittaa siihen, että järjestössä on Suomi-tietoisuus kasvanut. CMI:n Patokallio arvioi, että käännettyä sisältöä on jonkin verran. Hänen mukaansa ilmiö on huolestuttava siitä syystä, että materiaalille on löytynyt kääntäjiä. – Tämä vihjaa siihen, että toiminnalle tukea antavat verkostot Suomessa ovat jo jonkin kokoisia, sanoo Patokallio.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tutkija-hiipuva-isis-heijastuu-myos-eurooppaan-propagandassa-huolestuttava-suomi-piirre/761546/

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706202200219729_u0.shtml?_ga=2.1749686.60913327.1498028466-1179985751.1498028466

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/il-temppeliaukion-kirkko-mainittiin-viime-vuonna-isisin-propagandalehdessa-200220018

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/krp-temppeliaukion-uhkaa-vastaavia-tilanteita-on-ollut-aikaisemminkin-200220091

TERRORISMI

Vaarallisimmat  matkustuskohteet.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/FIN_EU_TERRORISMI.jpg

TERRORISMISTA

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238990-miksi-uhkataso-on-vain-kohonnut-kun-temppeliaukiolle-kohdistuu-terroriuhka

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239004-supon-toimintatapa-terrorismin-ehkaisyssa-liian-rajoitettu

http://tuonenjoutsen.blogspot.fi/2017/06/tilastot-kumoavat-hysterian.html

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/06/brysselissa-rajahti-mutta-petteri-orpo.html

Orpon mukaan ehdotus pakolaiskiintiön nostamisesta "on Kokoomuksen mielipide". Se on selvää puhetta, jonka soisi leviävän myös äänestäjien tietoisuuteen. Etenkin silloin, kun Brysselissä pommit räjähtelevät, Pariisissa autot törmäilevät ja Helsingissä siirrellään betoniporsaita.

Kuten aiemmin on todettu (tässä ja tässä), tällaiset tapahtumat eivät ole vahinkoja, vaan harjoitetun maahanmuuttopolitiikan loogisia seurauksia. Siis sellaisen politiikan, jonka Petteri Orpo painotti olevan "Kokoomuksen mielipide".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kiitos siitä, ettei Suomi ole enää lintukoto
Lontoossa pakettiauto niitti muslimeita
Minkälaiseen yhteiskuntaan Petteri Orpo meitä johtaa?

-----------------------------

17.8.2017

ISIS JA IRAK. TERRORISTIJÄRJESTÖN SYNTY: TV1 ULKOLINJA KLO 21.50 (17.8.2017)

Leikkeet: Satakunnan Kansa ja Hesari

ISIS_IRAK_1.jpg

ISIS_IRAK_2.jpg

MAAHANTUNKEUTUMISKRIISI ESPANJASSA

"Maahan tunkeutuvien ihmisvirtojen hallinta edellyttää vahvaa eurooppalaista politiikkaa ja riittäviä taloudellisia resursseja. Espanja ei voi olla yksin Etelä-Euroopan suojelija."

16.8.2017

YDINSODAN UHKA SIIRTYI TULEVAISUUTEEN. ”KIMI” EI PAINANUT NAPPULAA

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/reutersin-lahteet-pohjois-korea-voisi-todennakoisesti-valmistaa-moottorit-ohjuksiinsa-itse/6537754#gs.flJ4vvA

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ukrainan-avaruusvirasto-pohjois-korean-kayttamia-rakettimoottoreita-valmistettiin-venajaa-varten/6537518#gs.zUMx3YY

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/maailma-on-keikkunut-muutaman-kerran-kuilun-partaalla-kahta-kylmapaista-neuvostoupseeria-voi-kiittaa-ydinsodan-estamisesta/6537092#gs.QjiFB9k

---------------

12.8.2017

PRESIDENTTI DONALD TRUMP P-KOREASTA:  LADATTU JA VARMISTETTU

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että sotilaallinen vaihtoehto Pohjois-Korean varalle on nyt valmiina. Trump kirjoitti Twitterissä, että sotilastoimet on "ladattu ja varmistettu". Trump uhkasi aikaisemmin Pohjois-Koreaa "tulella ja raivolla", jos maa jatkaa Yhdysvaltain uhkailua. Pian Trumpin tuli ja raivo -kommenttien jälkeen Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis sanoi, että sota Pohjois-Korean kanssa olisi katastrofi ja Yhdysvaltojen pyrkimys on keskittyä diplomatiaan. Australia on kertonut auttavansa Yhdysvaltoja, jos Pohjois-Korea hyökkää Yhdysvaltoihin. Australian pääministeri Malcolm Turnbull painotti radiokanava 3AW:n haastattelussa, että mailla on ANZUS-sopimus. Se tarkoittaa sitä, että jos jompaankumpaan maahan tehdään hyökkäys, toinen tulee apuun. Turnbullin mukaan Yhdysvalloilla ei ole vahvempaa liittolaista kuin Australia.

STT

Mediatietojen mukaan Japani on ryhtynyt valmistelemaan Patriot-ohjuspuolustusjärjestelmää käyttöä varten. Japanin yleisradioyhtiön NHK:n mukaan puolustusministeriö on ryhtynyt valmisteluihin muun muussa Shimanessa, Hiroshimassa ja Kochissa. Televisiossa esitetyssä materiaalissa näkyy, kuinka välineitä kuljetetaan Kochin tukikohtaan aikaisin lauantaiaamuna paikallista aikaa.

10.8.2017

POHJOIS-KOREA JA YHDYSVALLAT: UHKAILUA YDINASEILLA

Leikkeet Hesarista (10.8.2017). TV1 klo 21.50 (Ulkolinja 10.8.17).

KOREA_1.jpg

KOREA_2.jpg

KOREA_3.jpg

KOREA_4.jpg

AIHEESTA LISÄÄ

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/iloniemi-ei-usko-pohjois-korean-tokeentuvan-trumpin-uhosta-mikaan-ei-viittaa-siihen/6531212#gs.9beXHtQ

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pohjois-korea-soimasi-trumpia-jarjettomaksi-vain-voimankaytto-toimii-trumpia-vastaan/6531286#gs.SiVQB3M

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005320996.html

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005320582.html

http://www.ksml.fi/ulkomaat/Tillerson-Trump-l%C3%A4hetti-viestin-jonka-Kim-Jong-un-ymm%C3%A4rt%C3%A4%C3%A4/1026457

-----------------------------------------