Share |

AURINKOENERGIA

____________________________________________________________________________________

AURINKOENERGIAA

EU on merkittävä tekijä erityisesti aurinkosähkön puolella, EU-maista suurin aurinkosähkön hyödyntäjä on Saksa.  Lämpöpuolella suurin toimija on Kiina ja Euroopan maista Saksa, Kreikka ja Itävalta.

http://www.tekes.fi/fi/community/Uutiset/404/Uutinen/1325?name=Aurinkoenergiassa%20suuria%20mahdollisuuksia

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AURINKOENERGIA

Kansainvälisen IPCC-ilmastopaneelin julkaiseman raportin mukaan uusiutuva energia käy tulevaisuudessa edullisemmaksi kuin ydinvoima tai fossiiliset polttoaineeet, kun huomioidaan elinkaarikustannukset suhteessa tuotettuun energiaan. Aurinkoenergian kustannukset laskevat kaikkein voimakkaimmin.

http://srren.ipcc-wg3.de/report/IPCC_SRREN_Ch03

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ILMASTONMUUTOS- IDEOLOGIAA VAI TIEDETTÄ?

http://www.vihrealanka.fi/forum/ilmastonmuutos-%E2%80%93-ideologiaa-vai-tiedett%C3%A4

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AURINKOENERGIAA: PORIN UUSI UIMAHALLI

http://www.samk.fi/tutkimus_ja_kehittaminen/ajankohtaista/1/poriin_suomen_ensimmainen_aurinkoenergiahalli

Aurinkoenergian asiantuntijan, tekniikan tohtori Petri Konttisen mukaan Pori on uudessa uimahallissaan toteuttamassa Suomessa täysin ainutlaatuista ja osiltaan myös maailmanlaajuisesti uudenlaista aurinkoenergiakohdetta. Luvatalla aurinkoenergiassa haistetaan suuria mahdollisuuksia. Konttisen mukaan Porin kaupunki edustaa esimerkillistä rohkeutta ja päänavausta Suomessa ottamalla auringon tehokäyttöön uudessa uimahallissa. -Aurinkoenergia on maailmalla megatrendi. Aurinkosähkön kulutus kasvaa vuosittain 40 prosentin vauhtia. Myös aurinkolämpö kasvaa reilusti kaksinumeroiseilla luvuilla. Luvatalla nähdään, että Suomen on oltava mukana tässä kehityksessä ja saatava osansa tälle tekniikalle rakentuvasta vientikakusta, tohtori Konttinen Luvatalta toteaa. http://yle.fi/alueet/satakunta/2009/09/aurinkoenergiasta_luvatalle_kultakimpale_990436.html

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Porin uuteen uimahalliin rakennetaan ainutlaatuinen aurinkoenergiaa hyväksi käyttävä lämmitys- ja sähköjärjestelmä.

Poriin rakennettava uimahalli on Suomen ensimmäinen aurinkoenergiaa näin mittavasti hyväksikäyttävä uimahalli. Vuonna 2011 valmistuvaan uimahalliin rakennetaan yli 600 neliömetriä kattavat aurinkokeräimet ja -paneelit lämmön ja sähkön tuottamiseen.

Rakennuksen aurinkokeräimillä lämmitetään allasvettä noin 120 000 kWh vuodessa. Hallin lämmitysenergiatarpeesta saadaan aurinkokeräimillä katettua noin 5 prosenttia. Sähköenergiaa paneeleilla saadaan talteen 45 000 kWh eli kolme prosenttia hallin sähkönkäytöstä.

Vahvistaa satakuntalaista osaamista

Aurinkoenergiahankkeessa ovat Porin kaupungin lisäksi mukana Satakunnan ammattikorkeakoulu sekä Luvata. Rakennuksen aurinkoenergia-arkkitehtuurille odotetaan jopa kansainvälistä kiinnostusta ja sitä myötä uimahallihankkeen odotetaan vahvistavan Satakunnan asemaa energia-maakuntana. Tällä hetkellä Porin seudulla aurinkoenergia-ala työllistää noin sata henkilöä, mutta mm. uimahalli-hankkeen mukana odotetaan syntyvän alalle lisää työpaikkoja.”

http://annaleena.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20068-ainutlaatuinen-aurinkoenergiaa-hyvaksikayttava-uimahalli-poriin

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

porin_uusi_uimahall_142541b.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havainnekuva Porin uudesta uimahallista aurinkokeräimillä . Kuva: Mika Syren

 

  • Rakennuksen bruttoala 9244 m²
  • Kävijöitä arvioidaan olevan vuodessa noin 380 000
  • Avajaiset Porin päivänä syyskuussa 2011
  • Altaita yhteensä seitsemän
  • Lopullinen arvioitu kustannus 17,5 M€

-------------------------------------------------------------------------------------------------