Share |

VENÄJÄN SALAINEN SOTA

29.8.2023

LUE ENSIN VENÄJÄN HILJAISESTA SODASTA

MERIALUE ITÄMERI VENÄJÄN ETUPIIRIKSI ?? Putinin Venäjä käy jo hiljaista sotaa Suomen lähialueilla – tähän on syytä herätä ennen kuin on myöhäistä

Venäjä valmistautuu sabotaasiin Pohjois­maiden meri­alueilla, kertovat yleisradio­yhtiöt

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009528481.html

Venäjä kartoittaa siviilialuksilla tuulivoimaloita, kaasuputkia ja merenalaisia sähkökaapeleita, paljastaa pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden yhdessä tekemä dokumentti.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/383c6d53c6a173e5be6b06a018653b5c.jpg.webp

Venäläiset siviilialukset kartoittavat pohjoisten merialueiden tuulipuistoja, kaasuputkia sekä sähkö- ja verkkokaapeleita, kertovat tiedusteluasiantuntijat pohjoismaisille yleisradioyhtiöille.

Kartoitusta tekevät tiedusteluasiantuntijoiden mukaan venäläiset sotilas- ja siviilialukset, jotka selvittävät Pohjoismaiden vesialueiden vedenalaisia rakenteita ja niihin liittyvää infrastruktuuria.

Kartoituksen tarkoituksena on valmistautua konfliktitilanteessa sabotaaseihin Pohjoismaita vastaan, esimerkiksi katkaisemalla tiedonsiirtokaapeleita Pohjoismaiden ja Euroopan tai Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.

Työssä on ilmeisesti mukana kymmeniä aluksia.

Lisäksi venäläiset siviilialukset näyttävät osuvan Naton harjoitusten alueelle Norjan vesillä.29.8.2023

HILJAISESTA SODASTA” siirrymme ”SALAISEEN SOTAAN”

VENÄJÄN SALAINEN SOTA

JOHDANTOVenäjä on käynyt jo yli kymmenen vuotta salaista sotaa länsimaissa, vaikka aseet puhuvat vain Ukrainassa. Selvää on, että Venäjä pyrkii jatkossa kampittamaan Naton etulinjan maata Suomea, ulkoa ja sisältä.

Venäjä on imperialistinen, naapureitaan havitteleva diktatuuri, joka verhoaa todellisen toimintansa valheellisen sanahelinän taakse – ja sokeus tässä asiassa on ollut lännen suurin virhe.

Putinin Venäjä painostaa nyt Nato-Suomea – näitä karmeita temppuja ja ”ilkeyksiä” voi olla tulossa

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009814576.html

Venäjän propaganda syytää Suomi-vastaisia viestejään, joiden typeryydelle on helppo naureskella. Venäjä on kuitenkin valmistautunut Suomen kampittamiseen jo vuosia, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.

Venäjän uhitteluille voi aina naureskella ja kuitata syytökset Venäjän omille kansalaisilleen suunnattuna propagandana.

Tuossa ajattelussa on omat vaaransa.

Venäjä ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan sitä, mitä me kuvittelemme vaan paljon pahempaa. Se on syytä muistaa Suomessakin, varsinkin nyt kun olemme Naton täysjäseniä ja sotilasliiton ulointa puolustuslinjaa Venäjän rajanaapurina.

Propagandakoneiston lisäksi Venäjällä toimii liuta Kremlin ohjauksessa toimivia vakoilu- ja tiedusteluorganisaatiota: Venäjän turvallisuuspalvelu FSB, ulkomaan tiedustelun SVR ja sotilastiedustelun GRU.

GRU:n keinovalikoimaa ovat sabotaasit, salamurhat ja myrkytykset, ja kaikista näistä löytyy esimerkkejä Vladimir Putinin hallintokaudelta.

Eikä ihme, koska Putin on itse taustaltaan KGB:n tiedustelu-upseeri.

Venäjän vuonna 2016 perustama signaalihäirintäkeskus (Murmansk BN) Kuolan niemimaalla pystyy häiritsemään GPS-paikannusta sekä radioliikennettä lento- ja meriliikenteessä tai kansainvälisissä sotaharjoituksissa Lapissa.

Ylen MOT-ohjelman mukaan häirintää on tehty, vaikka Suomen viranomaiset eivät niitä ole vahvistaneet.

Venäläiset ovat parikymmentä vuotta hankkineet kiinteistöomistuksia Suomesta, strategisten kohteiden läheltä. Lentokenttien, ydinvoimaloiden ja puolustusvoimien vierestä ostettuihin maapalasiin on herätty vasta nyt.

KOMMENTIT

”Täyttä totta jota ei haluaisi uskoa. On oltu vuosikymmenet hyväuskoisia hölmöjä kaikilla tasoilla, joista yksi nimeltä mainittu ei ole luultavasti ollut hölmö, vaan erittäin hyvin asioista tietoinen tapaus, joka vasta viime vuonna hiljeni, kun Nato-jäsenyytemme vahvistui.

Monet suomalaiset ovat "aina" tuon kaiken yllä kerrotun tienneet tai aavistaneet. Hyväuskoisia hölmöjä on ollut lähinnä vasemmistopuolueitten piirissä? Suomettuminen on selitetty hienoksi strategiaksi, vaikka osa kansaa oli sitä mieltä, että oltiin tiukasti Breshnevin taskussa ja Neuvostoliiton satelliitti ilman puna-armeijan miehitysjoukkoja maassamme.

Päättäjät heräsivät vasta nyt, vaikka kansalaiset varoittivat venäjän maakaupoista jo vuosia sitten. Siihen tarvittiin uusi sukupolvi, joka ymmärsi asian oikean laidan.

Putinin Venäjällä on vain yksi tavoite. Kymmenen vuoden sisällä se hyökkää Eurooppaan ja laajentaa Venäjän Atlantin rannalle asti. Venäjä vain odottaa hetkeä, jolloin Amerikan tuki Euroopalle vähenee republikaanipresidentin myötä. Kaikki Venäjällä on valjastettu tämän yhden tavoitteen taakse”