Share |

ILMASTONMUUTOS JA PERUSASIAT

13.3.2024

Helmikuussa 2024 globaali lämpötila kohosi

https://roskasaitti.wordpress.com/2024/03/11/helmikuussa-2024-globaali-lampotila-kohosi/

Se on taas globaalin lämpötilan kuukausiraportin aika, kun Nasa on päivittänyt GISTEMP-taulukkonsa (Linkki), jota käytän lähteenäni.

Kuva 5 on mukana varsinkin siksi, että yritän ennustella El Niñon lämpötilahuippua. Jos muut asiat pysyisivät vakioina, noissa kuvien 1 ja 2 poikkeamalämpötiloissa lähiaikojen huippu sattuisi todennäköisesti siihen El Niñon aiheuttamaan ilmalämpötilahuippuun. Itse Tyynenmeren El Niño-alueiden meriveden lämpötila huippuhan on ohi, mutta ilmakehässä voimakkaiden El Niñojen vaikutushuippu tulee muutaman kuukauden viiveellä. Menossa oleva El Niño on totellut kohtuullisesti tammikuun alun ennustettani (Linkki). Koska nyt hiipuvalta vaikuttava El Niño ei ollut erityisen vahva, ei sen aiheuttama ilmakehän lämpötilan nostokaan välttämättä ”hänni”, vaan voi sattua myös ENSO-indeksin huippuun. Kuva 5 ei sodi tätä mahdollisuutta vastaan, eikä sodi Moyhu-sivunkaan päivittäislämpötilakuvaaja.Niinpä nyt sitten ennustelen, että tämä menossa olevan maaliskuun globaali lämpötilapoikkeama jää vähäisemmäksi kuin menneen helmikuun arvo, eikä uutta kuukausiennätystäkään tule. Kuukauden päästä saatamme tietää asiasta enemmän.

JOUNI ARON BLOGI

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/arojouni/

https://clivebest.com/blog/

https://ilmasto.wordpress.com/

https://judithcurry.com/

https://www.tapionajatukset.com/1

JA PALJON MUUTAKIN ILMASTONMUUTOKSESTA

SIIS TÄÄLLÄ

https://roskasaitti.wordpress.com/2024/03/11/helmikuussa-2024-globaali-lampotila-kohosi/

Jouni Aron hyvä blogikirjoitus ja muistutus ihan perusasioista ilmastonmuutoksessa – ja joihin jokainen meistä voi vaikuttaa!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kirsiomp/jouni-aron-hyva-blogikirjoitus-ja-muistutus-ihan-perusasioista-ilmastonmuutoksessa-ja-joihin-jokainen-meista-voi-vaikuttaa/

Maaseudun ja kaupungistumisen tasa-paino järkkymässä jo peruuttamattomasti?

Jouni,

hyvä kirjoitus ja samalla hyvä muistutus ihan perusasioista. Kirjoitat lopuksi, että ”Lisäksi kaupungit pystyvät lisäämään puistoja, viheralueita, niittyjä ja ketoja, jotta myös tarpeelliset pölyttäjät saavat elintilaa.”

Tätä ”kaupunkivihreän” huolestuttavasti jyrkästi vähenevää osuutta olen huolestuneena seurannut täällä Keski-Suomessa ja erityisesti Jyväskylän kaupungin ydinkeskustan ja keskustan välittömässä läheisyydessä olevien asuinalueiden kohdalla.

Mikään taho – ei kaavoittaja, ei Ely eikä AVi, ei hallinto-oikeus eikä KHO, kuuntele asukkaiden huolta oman asuinalueensa vähenevien viheraluiden ja lähimetsien puolesta, saati uhanalaisten eläinten ja kasvien elinpiirien tuhoista.

Jos haluttaisiin saada kaupunkivihreää jokaiselle asuinalueelle riittävästi, siitä tulisi pakollisena säätää jo maakuntakaavoissa.

Nyt tammikuun lopulla lainvoiman saanut K-S maakuntakaava ei ole päivittynyt lainkaan esim. Natura-arviointiensa ja vesipuitedirektiivin ja vesienhoitosuunnitelmiensa osalta.

Lisäksi Jyväskylän 2016 lopulla lainvoiman saanut yleiskaavakaan ei ohjaa lainkaan keskustan ja nimenomaan ydinkeskustan täydennysrakentamista:

Yleiskaavaan liittyviä teemakarttoja ei noudateta, vaikka niissä kerrotaan, että, jos teemakartan ja muun yleiskaavan merkinnät koskevat samaa aluetta ja ovat päällekkäisiä, niin silloin tulee noudattaa teemakartan ohjausta. Näin ei nyt tehdä – eikä ole tehty – Jyväskylässä, vaan esim. avovankila tuotiin teemakartan viheralueelle ja ns. Kehä Vihreän reitille Tourujokivarteen, josta oli jo valtuustossa 2015 päätetty.

Miten kaavoittajat, elyt ja avit voisivatkaan noudattaa – tai haluaisivat noudattaa eri taustaryhmiensä kanssa – tasapainoista viheralueita säästävää kaavoituspolitiikkaa, jos valtion omia laitoksia voidaan kuitenkin tuoda mille tahansa alueelle välittämättä kunnanvaltuustojen omista päätöksistä tai maakunta- tai yleiskaavamerkinnöistä..

Näin nimenomaan tapahtui avovankilan kohdalla Jyväskylässä. Se tuotiin yleiskaavassa merkitylle Kehä Vihreän reitille, koska kaupungin isät ja äidit olivat niin keskenään sopineet ennen kuin vankilan kaavakuuleminen edes alkoi.. ?

Ja tämä erityisesti jyväskyläläisille, kunnassa kirjoilla oleville, asukkaille:

Avasin aiheeseen liittyvän aloitteen Kuntalaisaloite.fi -palvelussa viikko sitten.

Jyväskyläläinen, käy antamassa oma allekirjoituksesi ja vaikuta jo etukäteen oman asuinalueesi täydennysrakentamiseen, ja siihen, kaatuvatko seuraavaksi Sinulle rakkaan lähimetsän puut..

Kirsi Oksiala-Mäki-Petäjä

33 vuotta etsittiin todisteita hiilidioksidin tai ihmisen aiheuttamista vaaroista ilmastolle – ei löytynyt!

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/33-vuotta-etsittiin-todisteita-hiilidioksidin-tai-ihmisen-aiheuttamista-vaaroista-ilmastolle-ei-loytynyt/

Ihminen voi omilla toimillaan vaikuttaa ilmakehään kertyvään hiilidioksidipitoisuuteen, mutta rajoitetusti, koska meret pyrkivät tasoittamaan ihmisen vaikutusta. Merillä on myös kykyä muokata liukoista orgaanista hiiltä pysyvämpään muotoon, jolloin se on poissa ilmakehästä pitkiä aikoja.

Merien kykyä pitää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta elämälle suotuisana on aliarvostettu, eikä ole ymmärretty kaikkia niitä toimintoja, joilla meret kykenevät säätämään ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Hiilidioksidin lisääminen hiilenkiertoon ihmisen toimesta on ollut tarpeellista ja se on ollut kaikenkaikkiaan planeetalle eduksi, hiilidioksidin lannoitevaikutuksen kautta. Josta C3 kasvit ovat hyötyneet eniten.

Runsaampi hiilidioksidipitoisuus auttaa kasvia säästämään myöskin maaperän niukkoja vesivaroja, kun kasvi saa tarvitsemansa hiilidioksidin fotosynteesiä varten helpommin ilmakehästä ja voi sulkea sen jälkeen stomatat (pienet huokoset lehden pinnalla), jolloin veden haihtuminen ilmakehään vähenee ja maaperän vesivarat riittävät useammalle kasville.

Kasvit voivat myöskin kerryttää hiiltä maaperään, jolloin maaperän hedelmällisyys lisääntyy ja samalla maaperän vedenpidätyskyky paranee, eli tulva- ja kuivuushaitat vähenevät. Hiilipitoinen maaperä auttaa myöskin puhdistamaan vettä ja samalla se pidättää ravinteet maaperässä kasvien saatavilla. Hiilipitoinen maaperä vähentää etenkin vesistöjen kuormitusta, kun vähemmän ravinteita pääsee veden mukana vesistöihin.

On tietysti ollut onnetonta kun ihmistä on syytetty hiilidioksidin lisäämisestä ilmakehään, hiilidioksidi ei ole saaste millään tavalla. Kasvikunta ja meret ovat pystyneet käsittelemään hyvin ihmisen aiheuttaman hiilidioksidilisäyksen, mikä näkyy lisääntyneinä satoina ja lisääntyneenä metsänkasvuna joka puolella maapallolla.

Hiilidioksidiongelmaa ei ole, eikä tule. Kaikki poliittiset puheet ja toimet ovat olleet tarpeettomia, suorastaan haitallisia. Uuden Suomen puheenvuorossa Lauri Heimosen kirjoituksista saa lisää selvyyttä asiaan.

Jouni Aro

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/33-vuotta-etsittiin-todisteita-hiilidioksidin-tai-ihmisen-aiheuttamista-vaaroista-ilmastolle-ei-loytynyt/#comment-3715706

Tapio Simonen #3715706 5.8.2022 10:56

Täältä voi jokainen käydä katsomassa virallisten mittauslaitosten ”lämpökäppyrät”.

http://www.climate4you.com/

UAH ja RSS ovat alemman ilmakehän satelliittimittauksia ja HadCRUT on maapallon pinnan mittaustuloksia.

Mutta hei, GISS on PROPAGANDAKONEISTON ”alkuperäisiä mittauksia käpälöivä” joukkio, joka on verrattavissa Venäjän (KREMLIN) Ukrainan sodan aikaiseen propagandaan.

HUOM: Olen seurannut GISS-propagandaa noin 20 vuoden ajan, ihan tuosta ”Lätkämaila-vääristelystä” lähtien. Hansen ja kumppanit ovat vaihtuneet, mutta propaganda jatkuu.

HUOM 2: Jopa Bilderberg ”salaseura” on puhunut sivuillaan ilmaston lämpenemisen pysähtymisestä, ja Global Cooling on ollut asialistalla.

Sivustolta (climate4you) löytyy myös akateemisen tason (professori) tekemiä analyysejä.

Omalla (vaatimattomalla) sivustollani olen laatinut analyysejä ”sata vuotta”, joten, jos kiinnostusta on, sielläkin voi vierailla.

https://www.tapionajatukset.com/42971

https://www.tapionajatukset.com/42675

https://www.tapionajatukset.com/42196

https://www.tapionajatukset.com/40922

https://www.tapionajatukset.com/40923

Bilderberg-ryhmä Global cooling
https://www.tapionajatukset.com/106
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/038e8e80-a983-45b8-9a0d-c6cdc5326cb6
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005710485.html
https://wattsupwiththat.com/2010/09/26/bilderberg-group-discusses-global-cooling-at-2010-meeting/
https://www.greaterkashmir.com/opinion/world-rulers-discuss-global-cooling

ILMASTONMUUTOS: ILMASTO 2020
https://www.google.com/search?q=ilmastonmuutos+judith+lean&tbm=isch&;

MAANPUOLUSTUS: ILMASTOPSYKOOSI
https://maanpuolustus.net/threads/ilmastopsykoosi-ketju.5055/page-168#post-736626

 

Kuka kuiskuttelikaan poliitikon korvaan lisääntyvän hiilidioksidin vaaroista ilmakehässä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/kuka-kuiskuttelikaan-poliitikon-korvaan-lisaantyvan-hiilidioksidin-vaaroista-ilmakehassa/