Share |

KEVÄT 2020

____________

24.3.2020

VUODEN 2020 ALUSSA

Marinin hallitus leikkii ihmisten hengellä

Iltasanomat 29.1.2020:

"Perussuomalaisten Arja Juvonen vaatii hallitukselta reagointia koronavirus-härdelliin: ”Seisoo tumput suorina”"

Arja Juvonen (ps) jätti hallitukselle kirjallisen kysymyksen noin kaksi kuukautta takaperin, 24.1.2020.

Juvosen esittämä kirjallinen kysymys löytyy täältä.

Satakunnan Kansa, otsikko 26.2.2020, kuukausi Juvosen kirjallisen kysymyksen jälkeen:

"Italiassa matkailleella suomalaisnaisella koronavirus pääkaupunkiseudulla – Pääministeri Sanna Marin: "Tautitapauksia tulee olemaan, ei kuitenkaan erityisen laajasti"."

Hämeen Sanomat, otsikko 27.2.2020, kuukausi Juvosen esittämän kirjallisen kysymyksen jälkeen:

"Hallitus: Suomessa ei ole tällä hetkellä koronavirusepidemiaa ja tartuntariski on pieni"

LÄHDE: https://oikeamedia.com/o1-134924

KORONA_FIN_1.jpg

TÄNÄÄN (24.3.2020)

HUS-pomo Ylellä: ”Koronan kanssa joudutaan kamppailemaan ehkä jouluun saakka” – Nyt avataan Suomen huoltovarmuusvarastot

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/hus-pomo-ylella-koronan-kanssa-joudutaan-kamppailemaan-ehka-jouluun-saakka-nyt-avataan-suomen-huoltovarmuusvarastot/5d36d7a0-bc8d-4acb-8925-fcabf8e68f36

Pääministeri Sanna Marinin hallitus aikoo Iltalehden tietojen mukaan rajoittaa matkustamista Uudeltamaalta muualle Suomeen.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/il-hallitus-aikoo-rajoittaa-poistumista-uudeltamaalta-myos-ravintolat-joutuvat-sulkemaan/7769882#gs.1i67ng

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hus-n-diagnostiikkajohtaja-hus-alue-kiinni-ravintolat-ja-ostoskeskukset-kiinni-koulut-kesaan-saakka-kiinni-jos-lombardian-tilanne-halutaan-valttaa-toimenpiteita-taytyy-tiukentaa/7766252#gs.1i9y18

HUS:n diagnostiikkajohtaja vetoaa: HUS-alue kiinni, ravintolat ja ostoskeskukset kiinni, koulut kesään saakka kiinni – "Jos Lombardian tilanne halutaan välttää, toimenpiteitä täytyy tiukentaa"

------------------------------------------

22.3.2020

SUOMALAISET: ERISTÄKÄÄ ITSENNE, MUUTEN EI EHKÄ SELVITÄ

HUSin lääkäreiltä kovia ulostuloja: ”Kuka näitä rajoituksia oikein tuunaa? – Eristäkää itsenne, muuten ehkä ei selvitä ollenkaan”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/husin-laakareilta-kovia-ulostuloja-kuka-naita-rajoituksia-oikein-tuunaa-eristakaa-itsenne-muuten-ehka-ei-selvita-ollenkaan/62f9c6df-6e8a-453e-9208-1f9f287e4aba

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin edustajat arvostelevat kovin sanoin Sanna Marinin (sd) hallituksen toimia.Diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtosen mukaan kokoontumiskielto tuli kaksi viikkoa myöhässä.

Neurokirurgi Esa-Pekka Pälvimäki puolestaan kehottaa vakavaan sävyyn suomalaisia eristämään itsensä.

”Hyvät ihmiset, koska Suomi ei teitä eristä, eristäkää itse itsenne. Näin tästä selvitään. Muuten ehkä ei selvitä. Ollenkaan”, hän tviittaa.

”Puut ja linnut, pyöräily ja kävelylenkit eivät levitä koronaa. Pidetään etäisyyttä ihmisiin. Nyt: baarit, kuntosalit, ravintolat, kaupat (paitsi itsestäänselvästi välttämättömät), koulut kiinni. Lisää covid-testausta.”

Lasse Lehtonen sanoo, että pelkästään kokoontumiskielto tuli kaksi viikkoa myöhässä. Hän nostaa esiin Helsingin Musiikkitalon naistenpäivän konsertin 8. maaliskuuta. Konsertissa kutsuvieraana olleen rouva Eeva Ahtisaaren kerrottiin lauantaina saaneen koronatartunnan.

KOMMENTIT

Samaa mieltä HUS:in lääkäreiden kanssa. Pahin moka oli päästää yli 200 000 matkailijaa maahan ilman testausta, ilman karanteenia, vaikka tiedettiin että suuri osa tuli epidemia-alueilta. Ulkonaliikkumiskiellot ainakin kehäkolmosen pohjoispuolella ovat älyttömät, koska ihmisiä on meillä niin vähän. Eilenkin kävelylenkillä näin pari koiranulkoiluttajaa. Eli ulkona on helppo pitää etäisyyttä. Sen sijaan ravintoloissa, baareissa ja kauneussalongeissa tartuntariski on suuri.

THL:n on vaikea myöntää erehdyksensä, ymmärrän sen. Mielestäni on kuitenkin tärkeää avoimesti myöntää erehtyneensä, jotta suuntaa voidaan korjata. Voimme myös oppia toimimaan paremmin tulevaisuudessa vastaavissa tilanteissa”.

Sanna Marin (ja hänen hallituksensa) asiasta mitään ymmärtämättä peesasi THL-linjauksia. Ja vielä kehtaa kehua toimiansa!!??

Eilinen joukkoryntäys Lapin teille johtui poliisin mukaan hiihtokeskuksien niin sanotusta "vaihtopäivästä". Ruuhka on jo rauhoittunut, mutta hiihtokeskukset on määrä sulkea vasta ensi viikon perjantaina, joten lomalaisten virtaus Lappiin jatkuu yhä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-selittaa-mista-lapin-ruuhkapiikki-johtui-kunnanjohtaja-tulistui-tulkaa-kun-epidemia-on-ohi-meilla-on-pahimmillaan-kasissa-vuosisadan-tulva-ja-korona-samaan-aikaan/7768496#gs.0p0zjl

ERISTÄMINEN ON TYHMILLE SUOMALAISILLE LIIAN VAIKEAA

Muutama päivä sitten, Levillä sadat ihmiset ryntäsivät bilebaariin juhlimaan. Lapissa todettiin kaksi tartuntaketjua.

Herttoniemessä puolestaan avattiin ostoskeskus, johon ihmisiä houkuteltiin avaustarjouksilla. Ja heitä tuli melkoinen joukko. En ole tietoinen seurauksista, mutta tuskin ne ovat positiivisia (paitsi tartuntojen osalta).

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hus-71-uutta-tartuntaa-lauantaina/7768494#gs.0p1kv8

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä todettiin lauantaina 71 uutta koronavirustartuntaa.

Yhteensä tartuntoja on todettu HUS:n alueella nyt 378. Tartunnan saaneista yksi on kuollut. 

Todettuja koronatartuntoja on tällä hetkellä (22.3.) yli 600, mutta koska kaikkia altistuneita tai lievästi oireellisia ei ole testattu, niitä on valtavasti enemmän.

THL:n mukaan lauantaihin mennessä Suomessa raportoiduista koronavirustartunnoista 61 prosenttia oli todettu miehillä. Valtaosa tartunnan saaneista on työikäisiä, 20–59-vuotiaita. Yli 70-vuotiaita on runsaat kymmenen.

--------------------------------------

18.3.2020

KEVÄT 2020

KORONA JA HALLITUS, THL JA MALLINNUS, ILMASTONMUUTOS JA MEDIA , ILMASTOPOLITIIKKA JA TIEDE

THL JA MALLINNUS

EPIDEMIA_KORONA.jpg

THL julkaisi mallinnuksen: Näin hallituksen toimet vähentävät tartuntoja Suomessa – Rajoitustoimet saattavat pitkittää epidemiaa kuukausilla

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/thl-julkaisi-mallinnuksen-nain-hallituksen-toimet-vahentavat-tartuntoja-suomessa-rajoitustoimet-saattavat-pitkittaa-epidemiaa-kuukausilla/aebd013c-aa78-4bce-930a-584c14b544fe

Ilman rajoitustoimia koronaepidemian arvioitiin kestävän noin kolme kuukautta. Nyt sen ”huippu” madaltuu, mutta kesto voi pidentyä huomattavasti.

Ihmiskontaktien rajoittaminen laskee päivittäisten tartuntojen määrää, mutta toisaalta pidentää epidemian kestoa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedottaa.

LUE MYÖSPoikkeusolot: Tässä on vakava tilannekuva Marinin hallituksen päätöksen taustalla – THL:ltä ennustemallit koronaviruksen leviämisestä SuomessaTHL ja Turun yliopisto ovat tehneet mallinnukset, joiden perusteella Suomessa viime viikolla aloitettiin ihmisten välisten kontaktien vähentäminen kieltämällä yli 500 hengen tilaisuudet sekä vähentämällä ryhmäharrastustoimintaan liittyviä kontakteja. Samalla lisättiin tiedotusta ikääntyneiden suojaamistarpeesta.

”Ilman rajoitustoimia kukin tartunnan saanut voisi tartuttaa keskimäärin 2,2 uutta henkilöä. Kun edellä mainitut rajoitukset ovat päällä, lukema laskee 1,8:aan”, kertoo professori Kari Auranen Turun yliopistosta tiedotteessa.

HUULIPUNAHALLITUS.PNG

KORONA JA HALLITUS, ILMASTONMUUTOS JA MEDIA , ILMASTOPOLITIIKKA JA TIEDE

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/3c2970c4-e089-492b-a0ff-536ee55ff095

Hallituksen johtoviisikko oli sunnuntaina koolla pohtimassa ”tarvittavia lisätoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi”. Valmiuslaki, joka antaisi hallitukselle mahdollisuuden esimerkiksi sulkea koulut ja päiväkodit, antaa vielä odottaa itseään.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7bcfec72-78e3-4c8a-a199-e5f8199db9de

Suhtautuminen ilmastonmuutoksen torjuntaan on ollut aikamoista hakuammuntaa Suomessa. On ehdotettu lihaveroa. Tutkijat ovat kertoneet, kuinka monta sellutehdasta Suomeen saa rakentaa. Media on kertonut, että lapsen saaminen ei ole ilmastoteko.

Toissa viikolla kuulimme erinomaisen uutisen: on perustettu ilmastopolitiikan pyöreä pöytä, missä ovat edustettuina kaikki ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta keskeiset tahot. Mukana on muun muassa energiateollisuus, metsäteollisuus, maataloustuottajat, ay-liike, yritysten ilmastokoalitio, ympäristöjärjestöt ja tutkimuslaitokset.

Suomen vahvuus on tähän asti ollut kyky konsensukseen poikki yhteiskunnan, talvisodan henki. Nyt ilmastokysymyksissä on avattu pää järkevälle politiikalle. Onnea ja viisautta työhösi, pyöreän pöydän ritaritar Sanna Marin!

UUDET AUTOT

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uudet-autot-eivat-olekaan-vihreampia-painvastainen-paastoraportti-uusien-katumaasturien-paastot-entista-suurempia/722aaf66-ba6c-4192-8402-58728b70b36d?ref=iltalehti:8641&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi&_ga=2.169437025.1741089314.1584347193-876109198.1584347193

Uudet autot tuottavat yhä enemmän hiilidioksidipäästöjä. Erityisen tanakasti päästelevät suuret bensiinihybridiautot. Keskikokoisten bensiinikatumaasturien hiilidioksidipäästöt ovat kasvaneet muutaman viime vuoden aikana 20,4 prosenttia ja isojen bensiinihybridien 31,7 prosenttia.

Näin päinvastaisiin tutkimustuloksiin ovat päätyneet niin Iso-Britannian autovalmistajien järjestö The Society of Motoring Manufacturers and Traders (SMMT), kuin paikallinen laajoja mittaus- ja tutkimustuloksia julkaiseva kuluttajatutkimuslaitos Which?.

ILMASTONMUUTOS: GLOBAALIEN LÄMPÖTILOJEN MITTAUS

https://www.tapionajatukset.com/39581

Sekä maapallon pintalämpötilojen mittaukset (HadCRUT4 UK) että alailmakehän satelliittimittaukset (UAH) osoittavat selkeästi, että lämpötilojen nousu on hidastunut (englanniksi pause tai hiatus) 2000-luvulla eli vallitsee ns. lämpönousupaussi.

AA_KUVA_9..png

AA_KUVA_6.gif

AA_KUVA_2.gif

ESIMERKKI FIN-VALTAMEDIAN HYSTERIAUUTISISTA (LUE VALEUUTISISTA)

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/etelamanner-sulaa-ennatysvauhtia-ja-ennatyslampotiloja-mitataan-mtv3-kyseessa-hysteriauutiset/

”Olen ottanut tähän alkuun kaksi MTV3:n uutista. Koska ne olivat ehkä eniten ilmastohysterian puolelle menneitä. Varmaan uutisia on ollut muissakin medioissa, mutta MTV3 on ainakin ”kunnostautunut” uutisaiheiden liioittelussa ja suoranaisessa harhaanjohtamisessa erittäin hyvin”.

Suomen Ilmatieteen laitos (FMI) on jo useiden vuosien ajan ”kouluttanut” valtamedian toimittajia siitä, miten ”uutisia” ilmastonmuutoksesta on kirjoitettava.

Yllä oleva blogikirjoitus kertoo, että propaganda-koulutus on mennyt hyvin perille!

”Lopputulos on, että jälleen kerran on tehty uutisia, jotka ovat niin vahvasti viety ohi todenmukaisuuden, että niitä voisi nimittää myös valeuutisiksi. Mutta tämähän ei ole uutta ilmastonmuutosuutisissa”.

ILMASTOPOLITIIKAN ON KOHDATTAVA RISTIRIITANSA: ON OLEMASSA IPCC:n LINJAA PALJON HALVEMPI RATKAISU

Tuoreen talousnobelistin laskelmien perusteella IPCC:n edellyttämät päästörajoitukset tulisivat aivan liian kalliiksi.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005888350.html

Asioiden pitäminen oikeassa suhteessa ei ole helppoa IPCC:n lietsoman hysterian keskellä. IPCC on aiemmin arvioinut, että täysin hillitsemättömänä ilmastonmuutos maksaisi maapallolle 60 vuodessa 0,2–2 prosenttia bruttokansantuotteesta. Se ei olisi maailmanloppu.

IPCC vaatii maapallon keskilämpötilan nousun rajaamista 1,5 asteeseen teollistumista edeltäneeseen aikaan verrattuna. Nordhausin laskelmat osoittavat, että vaatimus on sekä taloudellisesti että käytännössä mahdoton.

IPCC:n raportti arvioi nollapäästöjen saavuttamisen kustannukset pahasti alakanttiin. Fossiilisista polttoaineista saadaan edullisesti tehokasta energiaa. Vihreä energia ei ole pääosin vieläkään kilpailukykyistä.

Radikaalimmat tavoitteet – kuten 1,5 asteen raja – ovat epärealistisia. Jo yrittäminen maksaisi maltaita.

Hiilipäästöjen pakkovähennyksistä pitää luopua, kunnes uudet energianlähteet lunastavat lupauksensa. Resurssit tulee keskittää ratkaisemaan teknologiavaje, joka tekee fossiilisista polttoaineista luopumisen kalliiksi. Vain aidot läpimurrot laskevat vihreän energian hintaa.

Ilmastopoliittisesti tehokkainta olisi osoittaa vihreän energian tutkimukseen ja kehitykseen sata miljardia euroa vuodessa. Se on IPCC:n linjaa paljon halvempi ratkaisu. Maailmanlaajuista sopimista ei tarvita. Mahdollisuudet hillitä ilmastonmuutosta paranisivat suuresti.

----------------------------------------------

HIILIJALANJÄLKI: IHMISTEN TURHA SYYLLISTÄMINEN

Hiilijalanjälki on turhaa ihmisten syyllistämistä – ei riipu kenenkään päätöksistä, aiheuttaako ilmastonmuutos katastrofin vai ei, kaikkein vähiten suomalaisten

https://www.satakunnankansa.fi/a/201280988

”Puheet teollistuneen ihmiskunnan aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä on isottelua. Maapallon historiassa on ollut kylmempiä, jopa jääkausiksi kutsuttuja, ja lämpimämpiä vaiheita riippumatta siitä, oliko ihminen jo kehittynyt vai ei”.[Maapallon ilmastohistoria: https://www.tapionajatukset.com/35689 ]”Olemassa olevan tutkimustiedon mukaan nämä vaihtelut eivät ole aina olleet selvässä riippuvuussuhteessa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kanssa. Vaihtelut elävät omaa elämäänsä ja johtunevat eri syistä.

Viime aikoina on tilastojen mukaan ja käytännössäkin tapahtunut lievää lämpenemistä jo pienestä jääkaudesta (300 vuotta sitten) lähtien ja varmaan jatkuu edelleen riippumatta siitä, paljonko me kuritamme itseämme ja talouksiamme laskeskelemalla hiilijalanjälkiä.

Ympäristöministerimme rehvasteli joitakin aikoja sitten tavoitteena olevan, että Suomi on hiilivapaa johonkin vuoteen, muistaakseni 2050, mennessä. Jos koko maailma pyrkii samaan ja onnistuu tavoitteissaan, maapallo on pian kuollut planeetta.

Useat ilmastonmuutoksen nimissä tehdyt toimenpiteet ovat perusteltuja, vain peruste on ollut kyseenalainen. Ei ihminen pysty muuttamaan maapallon ilmastoa, mutta kovin helposti pilaamaan oman elinympäristönsä ilman”.

Ihmiskunnan suurin ongelma on todella ihmisten aiheuttama. Yhden eläinlajin, ihmisen, rajaton lisääntyminen niin, että maapallon resurssit eivät riitä. Tämän ihmiskunnan suurimman ongelman ratkaisemiseksi ei tunnu löytyvän varoja eikä puolestapuhujia vain päivittelyä”.

AIHEESTA LISÄÄ

https://www.tapionajatukset.com/35902

https://www.tapionajatukset.com/35840

https://www.tapionajatukset.com/35688

-----------------------------------------------

ILMASTOHYSTERIA SUOMESSA

https://tapionajatukset.com/35731

LISÄÄ ILMASTONMUUTOKSESTA

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/miten-05-konsensus-muuttui-97-konsensukseksi/

KOMMENTTI KERTOO OLEELLISEN:

Annetaan ymmärtää, että kaikki tutkijat (97%) on samaa mieltä siitä, että ilmaston lämpeneminen johtuu ihmisestä. Se on äärimielipide, kun muita tekijöitä ei oteta huomioon ilmaston lämpenemisessä.

Judith Curry osoittaa artikkelissaan Climate change: no consensus on consensus”28.10.2012 ja ”The Conceits of consensus 27.8.2015, että vain vajaa puolet tutkijoista 47% on samaa mieltä. Todellisuudessa luku on vieläkin pienempi, kun rajataan ne tutkimukset, joiden erikoisalaan tällaisten kausaalisten syiden paikallistaminen kuuluu. Ilmastonmuutoksen politisoinnin aloitti poliittinen ja poliittisessa ohjauksessa oleva IPCC v 1988”

Väite ”97 % tiedemiehistä” on ilmastonmuutosväitteistä perättömin

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/vaite-97-tiedemiehista-on-ilmastonmuutosvaitteista-perattomin/

”Keskeisimmät ilmastojärjestöt, hyvinkin 97 % järjestöistä sanoo tukevansa tätä ns. konsensusta, tosin tästä eivät kaikki jäsenet pidä. Parempi rahoituksen saanti voi osittain selittää myönteisen kannan ns. konsensukseen. Järjestöt saattavat istua myös kahdella tuolilla, kuten Kiinassa, missä tiedeyhteisön edustaja Xi Zshenhua on todennut että maan tiedeyhteisö suhtautuu ilmastonmuutokseen avoimin mielin, eli pitäen mahdollisena ilmastonmuutoksen aiheuttajana myös aurinkoa ja luonnon syklisyyttä.

Hyvä esimerkki on Ilmatieteen laitos. Se on naulannut teesinsä nettisivuilleen ja pidän kyseenalaisena, voisiko minkäänlaisena skeptikkona edes työskennellä laitoksella. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos-oppi on kautta maailman nostanut ilmatieteen arvostusta, rahoitusta ja henkilökunnan määrää noin kymmenkertaiseksi entiseen verrattuna. Tilanne on tieteenhaaralle edullinen, mutta ensisijaisesti voidaan kysyä onko mahdollista edes pysyä virassa alalla, joka on naulannut itsensä yhteen näkemykseen, ainakaan Euroopassa”.EIJA-RIITTA KORHOLA: ILMASTOPOLITIIKKA

http://www.korhola.com/lang/fi/2020/02/tulossa-ilkeita-ongelmia/

Lainattu yo. Kirjoituksesta

Minä en kuulu ilmastonmuutoksen kiistäjiin, vaikka oletankin, että sille on useita syitä eikä ainoastaan hiilidioksidi, johon politiikkamme nyt melko yksipuolisesti keskittyy.

Ilmastonmuutokseen liittyy paljon avoimia kysymyksiä, joita emme vielä tiedä, ja yksi syy siihen on, että koko ilmastotiede on varsin nuori ja poikkitieteellinen. Kukaan ei voi esiintyä siinä asianomistajana, koska se on yhdistelmä muun muassa  geologiaa, biologiaa, oseanografiaa, polaarioseanografiaa, astronomiaa, paleontologiaa, dendrokronologiaa, meteorologiaa mukaan lukien pilvitutkimus, ilmakehätutkimusta, aerosolifysiikkaa jne.

Pidän vaarallisena sitä, että jotkut pyrkivät näissä oloissa kieltämään tai jopa kriminalisoimaan kriittisen keskustelun muka konsensukseen nojaten. Mitä enemmän me tuhlaamme aikaa oikeaoppisuusvaatimuksiin, sitä heikommin löydämme oikeat ongelmat ja oikeat ratkaisut niihin.

Ilmastomuutoskeskusteluun liittyy paljon liioittelua.  Osa on inhimillistä. Lehdistö hakee klikkejä. Haluan muistuttaa, että kun näitä pelottavia lämpötilaskenaarioita esitetään, ne pelottavimmat vaihtoehdot eivät ole yhtään sen tieteellisempiä kuin ne laimeat. Ei siis ole tieteellisempää sanoa, että ilmastotulevaisuus on katastrofaalinen kuin sanoa että tulee olemaan haalea, koska nämä molemmat vaihtoehdot, ja lukuisat muut siltä väliltä, sisältyvät ilmastomallinnusten skenaarioihin.

Mutta jostain syystä meille on tullut tällainen dead line –retoriikka tai deadlineismi ja kuilun reuna -vietti. Kun luen IPCC:n raportteja, eivät nämä sieltä tule, ei edes uusimmasta. Toisekseen se ei auta psykologisesti vaan pikemminkin lamauttaa. Keinotekoiset deadlinet eivät auta myöskään poliittisesti tai moraalisesti.

https://www.facebook.com/erkorhola/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eija-riitta-korhola/tulossa-ilkeita-ongelmia/

Eija-Riitta Korhola on clean techiin ja energiaan keskittyvä hallitusammattilainen ja filosofian tohtori, joka on väitellyt ilmastopolitiikasta. Vuosina 1999-2014 hän toimi europarlamentaarikkona ja 2006-2010 Kokoomuksen varapuheenjohtajana. Korhola johtaa kansainvälistä ihmisoikeusjärjestö First Step Forumia ja on toiminut mm. Kirkon Ulkomaanavun säätiön hallituksessa ja HelsinkiMission valtuuskunnassa. Hän on Japanin hallituksen perustaman ilmastofoorumi ICEFin johtoryhmän jäsen.

Nyt tuli päivämäärä! Kirjani Ilkeitä ongelmia - tarinoita politiikasta ilmestyi 14.2. Käsittelen europolitiikkaa ja muita ajankohtaisia teemoja. Perustelen myös miksi ilmastoahdistus voi olla vahingollista.

--------------------------------------

ILMASTONMUUTOKSEN LOGIIKKA, DILEMMA JA POLIITTINEN AGENDA

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263186-ilmastonmuutoksen-logiikkaIPCC EI ANNA ERIKOISRAPORTISSAAN (2018) KOKONAISKUVAA ILMASTON VAIHTELUISTA JA ERITYISESTI VIIME VUOSISADAN LÄMPENEMISEN SYISTÄ: IHMISEN ROOLI ON IPCC:n MUKAAN ”SYYLLISYYS” JA AURINGON ROOLI EI OLE EDES AGENDALLA!

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263186-ilmastonmuutoksen-logiikka#comment-3999549

A. Ilmastonmuutoksen dilemma

Dilemma (m.kreik. δί-λημμα, "kaksois-olettamus") eli pulma on ongelma, johon on olemassa vähintään kaksi mahdollista vastausta. Retoriikassa vastaukset ovat usein epätyydyttäviä, mutta vastausten ei välttämättä pidä olla epätyydyttäviä, jotta ongelma voitaisiin luokitella dilemmaksi. Tyydyttävätkin vastaukset tekevät siis ongelmasta dilemman.

B. IPCC:n raporttien kirjoittajat (”konsensus-tutkijat”, ympäristöjärjestöjen edustajat ja valittujen maiden edustajat) ajautuvat ”yksimielisyydessään” dilemmaan, toistensa ja erityisesti rippumattomien tutkijoiden kanssa, Pulma on siis todellinen, eli valtaporukan mukaan ”ilmastonmuutos” on esitettävä kauhuskenaariona ”uskottavuuden” aikaansaamiseksi.

Niinpä se erityisraportti esitetään ”poliittisen agendan valepuvussa”:YK:n ILMASTOPANEELIN (IPCC) RAPORTIN LAATIJOILLA POLIITTINEN AGENDA

Trump epäilee ilmastotutkijoilla olevan poliittinen agenda – lämpötila "voisi ihan hyvin palata takaisin" Presidentti epäilee edelleen, onko ilmastonmuutos ihmisten aikaansaannos.

https://satakunnankansa.fi/a/201252233

Työpaikkojen säilyminen tärkeämpää kuin taistelu ilmastonmuutosta vastaan, sillä ihminen ei voi mitään luonnollisten (Aurinko) tekijöiden vaikutuksia vastaan. Kuitenkin, Vihreiden Antero Vartia, saunasta ja eduskunnasta luopuva ilmastoahdistuksen uhri, kuvittelee seljättävänsä ilmastonmuutoksen! Voi pyhä yksinkertaisuus, onko tuulimyllyjä (Auringon vaikutusta) vastaan taisteleminen mitenkään täyspäisen ihmisen toimintaa?

US-pressa Donald Trump siis tietää, kuten moni muukin, tämän: Ilmastonmuutos on ilmiö, joka sisältää paljon enemmän poliittisia ja taloudellisia tarkoitusperiä kuin tieteellisesti todistettua faktaa.

Ovathan IPCC-raportin ”tieteelliset ulostulot” (oikeastaan ulostukset) pelkästään skenaarioita!

Ja nyt julkaistun uusimman erikoisraportin tapauksessa kauhuskenaarioita, joilla ihmisiä pelotellaan.

Satakunnan Kansa-lehdestä löytyi erinomainen kirjoitus, joka selventää asiaa:

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

https://www.tapionajatukset.com/35840

https://www.tapionajatukset.com/35731

https://www.tapionajatukset.com/35689

https://www.tapionajatukset.com/35688

---------------------------------------------------------

IPCC:n SYNKIMMÄT SKENAARIOT EIVÄT OLE USKOTTAVIA

Synkimmät ennusteet ilmaston lämpenemisestä eivät ole uskottavia, kertoo tutkimus

https://tekniikanmaailma.fi/synkimmat-ennusteet-ilmaston-lampenemisesta-eivat-ole-uskottavia-kertoo-tutkimus/

Tutkijat varoittavat Auringon aiheuttamasta ”minijääkaudesta”, joka voi viilentää maapalloa 2030-luvulla

https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-varoittavat-auringon-aiheuttamasta-minijaakaudesta-joka-voi-viilentaa-maapalloa-2030-luvulla/

HEIKKENEVÄT AURINKOSYKLIT: LÄMPENEMISPAUSSI TAI VIILENEMINEN

Aurinkosyklien heikkenemisen mukaan maapallo on viilenemässä, ei lämpenemässä

https://www.youtube.com/channel/UCP0Dfc4Tt600NS7lKEZtJqQ

Maailmanlaajuinen viileneminen (Global cooling VIDEOT)

https://www.youtube.com/watch?v=KhxRU_mqUSY

https://www.youtube.com/watch?v=ERoJ-z8ugtQ

https://www.youtube.com/watch?v=rGn-Vcxztng

https://www.youtube.com/watch?v=_wB46mgJrzI

-----------------------------------------------------------

Bisnestä ilmastonmuutoksella?

http://karinkarjalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263243-bisnesta-ilmastonmuutoksella

Ilmaston lämpenemisestä on luotu ihmisten ajatteluun dramaattinen mielikuva, josta puuttuu tietoinen realismi: Syyllisiä ilmaston lämpenemiseen ovat ihmiset. Heitä on siksi helppoa huiputtaa.

Tehdään bisnestä hyväuskoisten ihmisten kustannuksella. Puuttuko ihmisiltä kykyä ja halua kyseenalaistaa annettua tietoa ilmaston lämpenemisestä?

Miten kyseenalaistaisit lauseen: Ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on niin voimakasta, että se saattaa kumota vaihtelut auringon aktiivisuudessa. Uskoako tieteeseen vai huiputukseen?

 Synkät mielikuvat ilmaston lämpenemisestä eivät ole uskottavia.

Pienen jääkauden tulemisesta ei puhuta, koska kyseenalaistavien ihmisten rahastus voi loppua.

 Auringon aktiviteetti laskee vuodesta 2021 lähtien. Pieni jääkausi syntyy, kun auringon aktiivisuus vähenee ja auringonpilkut vähenevät. Näiden auringonpilkkujen aktiivisuus vaihtelee 11 vuoden mittaisissa jaksoissa. Tämä tietää tulevina vuosikymmeninä kylmää ajanjaksoa. Ilmiö on ollut havaittavissa viimeksi vuosina 1645-1715. Euroopassa ja Pohjois-Euroopassa talvet olivat poikkeuksellisen kylmiä. Ajanjakso tunnetaan nimellä Maunderin miniminä.  Katovuodet koettelivat myös Suomea vuosina 1665-1697. 

--------------------------------------------------------

ILMASTONMUUTOKSEN PELKO SUMENTAA JÄRJEN

http://pjarvinen.blogspot.com/2018/10/ilmastonmuutoksen-pelko-sumentaa-jarjen.html

”Viime viikolla julkaistu IPCC:n ilmastonmuutoksesta varoittava raportti on käynyt vahvasti tunteisiin. Raportti maalasi kuvan apokalyptisesta tulevaisuudesta, jossa nouseva merenpinta hukuttaa kaupungit, tappaa eläimet ja aiheuttaa tornadoja, jotka pyyhkivät yli mantereiden.

Meidän suomalaistenkin on pitäisi leikata lihansyöntiä 90 %, rajoittaa autoilua ja lopettaa lentomatkailu.

Jokaisella on oma listansa: pyöräilijät haluavat lopettaa autoilun, kaupunkilaiset maanviljelyn, sinkut lastenteon, ilman lemmikkiä olevat luopua lemmikeistä ja niin edelleen”

------------------------------------------------------------------------------------

Uusiutuva energia ei ole ilmastolle aina hyväksi

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005864146.html

Bioenergian nettopäästöt voivat jopa olla suurempia kuin fossiilisen energian päästöt.

Tiedämme, että fossiilisista polttoaineista on päästävä eroon: ne tuottavat ilmakehään paljon hiili­dioksidia ja ovat uusiutumatonta energiaa. Ilmastoahdistus on kannustanut tuottamaan mahdollisimman paljon kaikkea uusiutuvaa energiaa. Energian uusiutuvuus on arvokas asia, mutta kaikki uusiutuvat ener­gia­lähteet eivät ole hiilineutraaleja tai päästöttömiä.

Kirjailija Jari Tervon ”maailmanloppu”

Maailmanloppu on tulossa, ja se on kaikin tavoin erilainen kuin aiemmat maailmanloput

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005862160.html

________________________________________________

ILMASTON LÄMPENEMINEN EI OLE, EIKÄ VOI OLLA PELKÄSTÄÄN IHMISEN SYYTÄ

Luonnollisia tekijöitä väheksytty ilmastomalleissa

https://roskasaitti.wordpress.com/2018/10/15/luonnollisia-tekijoita-vaheksytty-ilmastomalleissa/

Yhteenveto suomenkielellä yo. linkissä

Role of 'natural factors' on recent climate change underestimated, research shows

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/10/181010105613.htm

________________________________________________________

SUOMALAISET OVAT NIIN TYHMIÄ, ETTEIVÄT TAJUA, ETTÄ YK:n POLIITTISEN ”ILMASTOTIETEEN KONSENSUSTUTKIJOIDEN” LAATIMA ”RAPORTTI” ON KAUHUSKENAARIO, EI MIKÄÄN TIETEELLINEN JULKAISU.

SUOMALAISILLA EI MITÄÄN KÄSITYSTÄ POLIITTISESTA ”TIETEESTÄ”

LUE TÄMÄ (ennenkuin luet ulkolaisia lähteitä):

http://www.ilmastofoorumi.fi/tiedostot/ilmastoskeptikon-kasikirja-2.pdf

Suomalaisilla ei ole mitään käsitystä siitä, miten IPCC-raportit laaditaan.

Pitäisi ymmärtää enemmän tästä vaikeasta kokonaisuudesta, johon olen perehtynyt 20 vuoden ajan, kemian tohtorina, jolla HY:n arvosanasuoritukset fysiikasta, kemiasta ja geologiasta

------------------------------------------------------------------------

Alla hieman juttua IPCC-raportista ja sen laadinnasta.

IPCC:n mielestä aina on ollut ”viimeinen hetki” tehdä jotakin. Tuntuuko tutulta?

http://www.webcitation.org/66qsho4x7

Copenhagen summit is last chance to save the planet

http://www.webcitation.org/66quZGJBL

Kööpenhamina

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/79317-hirvea-tungos-ilmastokokouksessa-pareet-paloivatBalin ilmastokokouksessa taas toisinajattelijat (dissenting scientists) poistettiin ”näyttämöltä”:

Balin ilmastokokous (Bali climate meeting): esimakua COP 15 summittiin:

YK:n taktiikka toisinajattelijoiden vaientamiseksi:

http://joannenova.com.au/2009/12/flashback-to-bali-un-tactics-to-silence-dissent/

--------------------------

DONNA

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/DONNA_LAFRAMBOISE.jpg

Lue tämä aluksi: https://judithcurry.com/2011/10/19/laframboise-on-the-ipcc/

https://nofrakkingconsensus.com/2018/10/10/the-last-chance-climate-saloon/

https://nofrakkingconsensus.com/wp-content/uploads/2018/10/pr_181008_P48_spm_en.pdf

https://nofrakkingconsensus.com/2018/10/08/ipcc-pretends-the-scientific-publishing-crisis-doesnt-exist/

Donna has critiqued the Intergovernmental Panel on Climate Change's claims about itself, its authors and its peer review process, and found them very VERY wanting...

Donna on kritisoinut IPCC:tä itseään, sen raporttien kirjoittajia ja niiden vertaisarviointien puutteellisuutta.

Sanalla sanoen: Vertaisarviointi on roskaa.

https://roskasaitti.wordpress.com/2016/11/02/donna-vertaisarviointi-on-roskaa/

https://www.youtube.com/watch?v=U5weFQYBL5w

-----------------------------------------------------

JoNovahttps://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AUS_JOANNE_NOVA.jpg

ILMASTON LÄMPENEMINEN ON KESTÄNYT JO 300 VUOTTA

Pikku jääkauden aikana (kuva n. v. 1600) Englannissakin (Thames-joella) luisteltiin:

http://jonova.s3.amazonaws.com/photos/little-ice-age/ice-avercamp.jpg

Satellite data only goes back to 1979, and global land-thermometer records only go back to 1850. Before that we have to resort to “proxies”, which are various natural phenomena from which temperature can be deduced

Pikku jääkauden lopulta lähtien ilmasto alkoi lämmetä ja on lämmennyt näihin aikoihin saakka:

http://jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temp-0-ppt.jpg

The current global warming trend started around 1670 to 1700, some 310 years ago. The current temperature is probably less than the medieval peak—the land thermometer data from 1850 to 1980 exaggerates temperature increases, though no one knows by how much.

Ilmastolliset muutokset Euroopassa pitkän ajanjakson (n. 1 000 vuotta) aikana:

http://jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temps-ar2.jpg

The climate establishment’s temperature picture in 1995, with the current global warming trend starting around 1680. From the Second Assessment Report of the IPCC, 1996, via here.

Globaalit lämpötilat 1850-2010, lämpenemistä, viilenemistä eli aaltoliikettä:

http://jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temp-1850-ppt.jpg

Alternating periods of warming and cooling, within the overall warming trend. The periods last about 20 – 33 years each. Warning: This is land thermometer data, which has been subjected to tricks and revisions (especially 1940 – 1975)—the turning points shown are the generally agreed ones, except that 2002 is still ambiguous because it is not yet confirmed by a definite subsequent decline (see Figure 14 in Part 2 ).

1900-luvun loppupuolen lämpönousu

Auringon magneettisen aktiivisuuden kohoaminen 1970-luvun lopulta lähtien (auringonpilkut) toimi eräänä ilmastodraiverina (ajavana voimana) globaalien lämpötilojen nousussa:

http://www.climate4you.com/Sun.htm#Global%20temperature%20and%20sunspot%20number

_____________________________________

IPCC ja GREENPEACE

IPCC ja Greenpeace: Onko niillä mitään eroa?

http://joannenova.com.au/2011/06/greenpeace-gate-breaks-and-the-ipcc-is-busted-the-shock-could-they-really-be-this-dumb/

_____________________________________________________

Omien tutkimusteni mukaan raportin laatiminen menee näin:

IPCC:n agendalla on (vain ja ainoastaan) ihmisen syyllisyyden osoittaminen maapallon lämpenemiseen. Tähän tämä YK:n alainen järjestö tarvitsee ”asiantuntijoita” kuten ääririjärjestö Greenpecen edustajia. Törmäsin tähän jo yli kymmenen vuotta sitten (tutkiessani raportin kirjoittajen taustoja), itse asiaan olen perehtynyt noin 20 vuoden aikana, toki usean ulkomaisen tutkijan kanssa”.

Auringon vaikutus (suorat pakotteet eli TSI, Total Solar Irradiance ja epäsuorat eli magneettisten vaikutusten (auringonpilkkujen lukumäärä) merkitys pilvisyyteen eivät ole agendalla. Paitsi aikaisemman raportin laadinnassa, jossa asiantuntijana (siis ihan oikeesti!) ole ilmastotutkija, astrofysiikan tohtori Judith Lean.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AAALEA_40_2.jpg

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_1.jpg

Hän oli raportin laadinnassa ainoa astrofysiikan edustaja: niinpä ”pojat” pakottivat ”Juuditin” olemaan ”samaa mieltä itsensä kanssa” eli niinkuin kirjoittajiksi valitut ”konsensustutkijat” (ihmisen syyllisyyden syyttäjät) halusivat.

Niinpä tämän kaltaisia Auringon vaikutuksia ei edes otettu agendalle. Ei edes Judithin (Lean).

https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-varoittavat-auringon-aiheuttamasta-minijaakaudesta-joka-voi-viilentaa-maapalloa-2030-luvulla/

Olisi myös hyvä lukea (jos nyt vaikka sattuisi ymmärtämään huippututkijan ajatuksia) maailman erään tunnetuimman ja referoiduimman ilmastotutkijan, professori Judith Curryn kritiikkiä ja sen, miten huippututkijat myöntävät globaalien lämpötilojen nousun pysähtymisen/keskeytymisen (pause in english) 2000-luvulla.

https://judithcurry.com/2018/10/08/1-5-degrees/

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_67.gif

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_65.jpg

Vuoden 2016 alussa n. 300 tiedemiestä vaati yhteisesti, että NOAA:n on lopetettava lämpötilatietojen pimittäminen:

"300 Scientists Want NOAA To Stop Hiding Its Global Warming Data",

https://www.technocracy.news/300-scientists-want-noaa-to-stop-hiding-its-global-warming-data/

Vastaus arveluusi on, että oikeat mittausarvot eivät sovi ilmastonmuutosuskonnnon harjoittajien satuihin.

AUSTRALIA

IPCC:n tuulesta temmattua satuailmaston lämpenemisestä.

http://joannenova.com.au/2018/10/abc-climate-fiction-life-at-0-5-degrees-hotter-dead-plants-animals-ghost-towns-jellyfish-hell/

Miksi koulutettu eliitti on altista tullakseen huijatuksi?

http://joannenova.com.au/2018/10/lindzen-on-why-the-educated-elites-are-so-vulnerable-to-being-fooled/

Australialla on kanttia työntää syrjään YK:n hysteerinen hiilienergian viha. Jos aussit lopettaisivat hiilen käytön, se ”pelastaisi” maailman: Vaikutus olisi 0.01 astetta ja merenpinnalla 2 mm.

http://joannenova.com.au/2018/10/australia-discovers-a-spine-pushes-back-against-un-hysterical-coal-hate/

---------------------------------------------------------

YMPÄRISTÖMUUTOKSEN PROFESSORI ATTE KORHOLA PUHUU JÄRKEÄ

Ilmastoraportti ei saa ohjata vääriin toimenpiteisiin

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005863330.html

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2018/10/hiilinieluun-keskittyminen-olisi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FIpsas+%28Professorin+ajatuksia%29

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262523-metsiemme-rooli-ilmastonmuutoksen-torjunnassa

______________________________________________

MUSTAN HIILEN (NOKIPÄÄSTÖJEN) ONGELMA

Helsingin yliopistossa tehty tutkimus mustan hiilen vaikutuksesta arktisella alueella.

Täältä löytyy myös VIDEO tutkijan esitellessä tuloksiaan:

https://www.youtube.com/watch?v=wQGw2do5vSY

https://www.tapionajatukset.com/31425

---------------------------------------------------------------------

MUITA BLOGEJA ILMASTOHYSTERIASTA

Ensimmäisessä lähteessä SUURI määrä blogeja ja kirjoituksia

https://roskasaitti.wordpress.com/2018/10/10/ipcc-raportin-uutisointia/

http://kariimmonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262302-jalleen-hysteerinen-ipcc-pelottelu-again-hysterical-ipcc-intimidation

http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262293-hallitus-on-joron-jaljilla-ilmastogate-jutussa

https://www.tekniikkatalous.fi/puheenvuorot/unohdettu-ratkaisu-merenpinnan-kohoamiseen-jota-jules-verne-ehdotti-1905-tehdaan-saharaan-155-400-neliokilometrin-sisameri-6725805

Näin se menee eli meitä kusetetaan

IPCC:n agendalla on (vain ja ainoastaan) ihmisen syyllisyyden osoittaminen maapallon lämpenemiseen. Tähän tämä YK:n alainen järjestö tarvitsee ”asiantuntijoita” kuten ääririjärjestö Greenpecen edustajia. Törmäsin tähän jo yli kymmenen vuotta sitten (tutkiessani raportin kirjoittajen taustoja), itse asiaan olen perehtynyt noin 20 vuoden aikana, toki usean ulkomaisen tutkijan kanssa”.

Auringon vaikutus (suorat pakotteet eli TSI, Total Solar Irradiance ja epäsuorat eli magneettisten vaikutusten (auringonpilkkujen lukumäärä) merkitys pilvisyyteen eivät ole agendalla. Paitsi aikaisemman raportin laadinnassa, jossa asiantuntijana (siis ihan oikeesti!) ole ilmastotutkija, astrofysiikan tohtori Judith Lean. Hän oli raportin laadinnassa ainoa astrofysiikan edustaja: niinpä ”pojat” pakottivat ”Juuditin” olemaan ”samaa mieltä itsensä kanssa” eli niinkuin kirjoittajiksi valitut ”konsensustutkijat” (ihmisen syyllisyyden syyttäjät) halusivat.

Niinpä tämän kaltaisia Auringon vaikutuksia ei edes otettu agendalle. Ei edes Judithin.

https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-varoittavat-auringon-aiheuttamasta-minijaakaudesta-joka-voi-viilentaa-maapalloa-2030-luvulla/

----------------------------------------------------------------------------------------------