Share |

ILMASTO (2011)

__________________________________________________________________________________

Esittely (kuka olen?) Etusivulla ja täällä.  Sivustollani on ollut viime aikoina

yksittäisiä käyntejä  noin 97 000 ja sivulatauksia noin 148 000.

__________________________________________________________________________________

Helmikuu 3, 2011

Eija-Riitta Korhola ampuu päästökaupan alas (KUVA Iltalehti.fi):

korhola3_mn_vi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kannattaisi kai ottaa käyttöön sinko, sehän on rekyylitön (ei potkaise olkavarteen):

http://www.iltalehti.fi/viihde/2010112412757672_vi.shtml

[ EU:n ilmastouskonnon riivaamien poliitikkojen päästökaupan ja prosenttipäästövähennysten suosimista tai ilmastokortin käyttöä (kuten rahaministeri Jyrki Katainen perusteli energiaveron korotusta ”vastuullisella ilmastopolitiikalla” eli ”ilmastonmuutoksella”) tuskin saadaan poistettua käsiaseilla, haulikolla, singolla tai tykillä. Kyllä siihen tarvittaisiin sidewinderiä (lämpöhakuista ohjusta) tai vaihtoehtoisesti vahvaa (kuten arabimaissa nyt esiintyvää) protestimielialaa yksipuolisen ”aseistariisumisen politiikkaa” eli oman taloudellisen aseman ja kilpailukyvyn heikentämistä vastaan (EU maailman mallioppilaana ja Suomi EU:n mallioppilaana).]

-------------------------------------------------------------------------------------------

EIJA-RIITAN BLOGI (Washingtonista/Obama , Lehtomäki ym.):

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60254-paula-pesee-persut

Terveisiä Washingtonista. Viikko sitten Barack Obama piti vuosittaisen kansakunnan tilaa koskevan linjapuheensa. Ilmasto- ja energiapolitiikan kannalta se oli kiintoisa esiintulo. Energia sai yhdeksän mainintaa, tuuli kaksi, aurinko kaksi, ydinvoima kaksi, puhdas hiili yhden. Ilmasto ei tullut mainituksi kertaakaan, ei myöskään ilmastonmuutos tai sen vastustaminen. Vuotta aiemmin ilmastonmuutos mainittiin peräti kolmasti.

Ajat muuttuvat.

Poliittinen USA näyttää luopuvan ilmastohypestä: ilmastonmuutoksen vastustamisen sijasta keskitytään puhtaiden ja luotettavien energiaratkaisujen turvaamiseen ja energiatehokkuuden edistämiseen. Loppuvuodesta Obama lakkasi myös ajamasta päästökauppaa, ja totesi että se olisi ollut vain yksi tapa nylkeä kissa.

Nyt on todella niin, että eurooppalaisella ilmastopolitiikalla, joka perustuu rajoittamisen politiikalle päästökaupan avulla, ei löydy enää tukea suurten päästäjien piirissä.

Tällä kurssilla me olemme yksin. Cancunin kokousta mainittiin edistysaskeleeksi mutta on todettava, että YK-tason velvoittavia päästövähennyssitoumuksia ei siellä tehty. Kaikki EU:n merkittävät kilpailijat sanoivat selkeän ein vuoden 2012 jälkeiselle sitoumuskaudelle. USA, Kanada, Japani, Venäjä, Australia ovat kaikki sanoutuneet mallistamme irti. Se tarkoittaa, etteivät myöskään suurimmat kehitysmaapäästäjät, Kiina, Intia ja Brasilia, lähde mukaan. Ne ovat jo valinneet toisen reitin, lupauksen vähentää tuotannon hiili-intensiivisyyttä.

[PYRKIMYS on siis lisätä agendalle PUHTAAN ENERGIAN edistämistä, kuten tällä sivulla alempana näemme, YK:n pääsihteerin uuden linjauksen]

____________________________________________________________________________________

Tammikuu 30, 2011

YK:n PÄÄSIHTEERI: PUHTAAN ENERGIAN TUOTANTOA EDISTETTÄVÄ

Ilmastoneuvotteluissa laajempi agenda

[HUOM: juttu ja lähde (Ban Ki-moon) tällä sivulla hieman alempana]

------------------------------------------------------------------------------------------

KAIKKI UUSIUTUVAT EIVÄT OLE PUHDASTA ENERGIAA

 Väännetään nyt rautalangasta: Puhdas energia ja uusiutuva energia eivät ole sama asia

”Uusiutuvaan” energiaan  luetaan (virheellisesti) kaikki ns. biomassa. Kuten monet asiantuntijat, ja myös tämäkin sivusto, on osoittanut, että biomassan  (kuten puu) polttaminen lisää päästöjä (hiilidioksidi ja terveydelle haitalliset pienhiukkaset) ainakin yhtä paljon kuin fossiilisetkin polttoaineet.

Sivustollani esitettyjen painavien puheenvuorojen lisäksi myös kemian nobelisti ja ilmakehätutkija Paul Crutzen on voimakkaasti arvostellut biopolttoaineiden käyttöä. Hänen laskelmansa sisältävät biopolttoaineiden päästövaikutukset koko elinkaaren ajalta viljelystä, lannoituksesta, korjauksesta ja kuljetuksesta polttoprosessiin asti. Tulokset osoittavat yksiselitteisesti, että peltokasveista valmistettavien biopolttoaineiden käyttö on ilmakehälle vahingollista.

Kun vielä huomioidaan (tälläkin sivustolla esitetyt) tosiasiat, että biomassan (kuten energiapuun) polttaminen tuottaa ilmakehään heti polttoprosessin tapahduttua suuret määrät hiilidioksidia (ja prosessin ”puhtaudesta” riippuen myös myrkyllisiä pienhiukkasia), on selviö, ettei nämä ”uusiutuvat” ole mitään YK:n pääsihteerin tarkoittamaa puhdasta energiaa (clean energy).

MITÄ PUHDAS ENRGIA ON?

Vastaus on simppeli:

1. Ydinenergia

2. Vesivoima

3. Aurinkoenergia

4. Tuulivoima

5. Aaltoenergia

6. Geoterminen energia

-------------------------------------------------------------------------------------------

ILMASTOPOLITIIKKA UUSIKSI ?

Oleellista ei ole, kuka on "keksinyt" ominaispäästöjärjestelmän, itse ASIA on tärkein.

timo_soini_ja_eija-_109058b.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(KUVA: YLE)

Tällä viikolla (4) huomiota on herättänyt ”Soinin malli” ilmastopolitiikkaan:

http://timosoini.fi/2011/01/soinin-malli-timon-puhe-lehdistotilaisuudessa-kansalaisinfossa-28-1-2011/

Se on tietysti tervetullut, mutta on huomattava, ettei se ole mikään uusi avaus:

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59452-soinin-malli-ei-ole-soinin-malli

Soinin meppikollega Eija-Riitta Korhola on ajanut päästökauppadirektiivin sijasta ominaispäästöjärjestelmää jo vuodesta 2002 lähtien.

Soini: ”toivottavasti kokoomuksessa Korholan linja voittaisi puolueessa valittsevan ympäristövouhotuksen” (Soinin vastaus Korholalle).

Oras Tynkkynen (vihreät) blogissaan:  (Soinin ehdotus on) ”nippu asia- ja kirjoitusvirheitä vilisevä parahdus”. Tyypillinen ilmastouskovaisen ”denialisti-kirveen” heilauttaminen, kun oman uskonnon vastaisia ajatuksia tuodaan esiin.

Korhola: Soini kopioi Metallilta, Metalli kopioi kannan minulta

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=48013:korhola-soini-kopioi-metallilta-metalli-kopioi-kannan-minulta&catid=1:politiikka&Itemid=30


eija-riitta_korhola_lehtikuva_jussi_nukari.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

ILMASTONEUVOTTELUIHIN LAAJEMPI AGENDA:

PUHDAS ENERGIA (clean energy)

Tammikuu 28, 2011

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon luopuu henkilökohtaisesta taistelusta ilmastonmuutosta vastaan.

Hän ilmoitti lopettavansa käytännön osallistumisensa keskusteluihin:

Ban Ki-moon, the United Nations secretary general who made global warming his personal mission, is ending his hands-on involvement with international climate change negotiations, the Guardian has learned. In a strategic shift, Ban will redirect his efforts from trying to encourage movement in the international climate change negotiations to a broader agenda of promoting clean energy and sustainable development, senior UN officials said.

Pääsihteeri rohkaisee kansainvälisiä ilmastoneuvottelijoita laajentamaan agendaansa puhtaan energian tuotannon lisäämiseen ja kestävään kehitykseen.

Lähde:  http://www.guardian.co.uk/environment/2011/jan/27/ban-ki-moon-un-climate-change-talks

Huomion arvoista on myös, ettei Barack Obama ole maininnut puheissaan mitään ilmastonmuutoksesta tai ilmaston lämpenemisestä:

Barack Obama hasn't mentioned any climate, warming, disruption, carbon, or fossil fuels in his key annual talk - even though he was talking for a whole hour.

LÄHDE:  http://motls.blogspot.com/2011/01/ban-ki-moon-gives-up-fight-against.html

HUOMIO: Onko molempien herrojen ajatukset Bilderberg-kokouksesta, jonka asialistalla oli ”global cooling”? Kokoukseen osallistui myös rahaministeri Jyrki Katainen, mutta hän ei ilmeisesti ymmärtänyt, mistä oli kyse, kun korotti energian verotusta rajusti ”ilmastonmuutokseen” vedoten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

KATAISEN VIHERVEROT (ja niiden torjuminen)

Kataisen  (”ilmastonmuutoskortin” käyttöön perustuva) järjetön (vähäpäästöisen – puunpolttoon ja peltokasvien biopolttoaineisiin verrattuna – maakaasun verottamisen korotus) ja heikoimmassa asemassa olevien kansalaisten (lapsiperheet, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset) kurjistamiseen johtava VIHERVEROTUS on TORJUTTAVA.

Pääministeri Mari Kiviniemi ilmoitti televisiossa (viikolla 3), ettei energian verotuksen korotuksella ole mitään tarvetta.

Samoin Timo Soini (Perussuomalaisten talouslinjauksessa) ilmoittaa yksiselitteisesti, että energiaverot on saatava keveämmiksi.

Katainen on siis itse estämässä pääsynsä pääministeriksi (kuten urheilussa sanotaan: ”Jyrki-boy on itse itsensä pahin vastustaja”).

------------------------------------------------------------------------------------------------