Share |

POLITIIKKA JA ILMASTO 2020

________________________________

24.1.2020

Kokoomusvaikuttaja puuttuu Maria Ohisalon nimitysperusteluihin: ”Nämä ovat arvostettavia asioita – mutta eivät sisäministeriön hallinnonalaa”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kokoomusvaikuttaja-puuttuu-maria-ohisalon-nimitysperusteluihin-nama-ovat-arvostettavia-asioita-mutta-eivat-sisaministerion-hallinnonalaa/bb134564-4d11-439c-9813-d63dab99eb23

VIHREÄT PYRKIVÄT TOTAALISEEN HALLINTAAN – KUTEN KOMMUNISTIT AIKOINAAN

Lainaus täältä:

https://oikeamedia.com/o1-130106

Maria Ohisalo pudisteli tänään kepeästi poliittisen viattomuuden hunnun vihreiden kasvoilta.

Tutkija, joka oli aikoinaan tavallisena ihmisenä tuominnut poliittiset virkanimitykset, rikkoi ministerinä oman sanansa.

Tekopyhyys sai oman värinsä – vihreän värin.

Vihreät = kommunistit

Vihreät muistuttavat kovasti kommunisteja; hekin pyrkivät totaaliseen hallintaan. Kommunistit seurasivat Stalinia – vihreät seuraavat omaa totalitaristista agendaansa.

Totaalisen hallinnan saamiseksi sisäasiainministeriö on avainasemassa, sillä sieltä käsin voi ryhtyä vyöryttämään wanhan yhteiskunnan perusteita.

Poliisin tuella voi ryhtyä masinoimaan tutkimuksia vääränlaisia kansanedustajia tai väärin ajattelevia kansalaisia vastaan. On selvä, että kuuliainen poliisi ja omanmielinen syyttäjä saadaan aina siihen suuntaan, johon ministeri ja kansliapäällikkö sitä patistavat. Ne, jotka ovat eri mieltä, siirretään syrjään. He eivät sovi totaalisen hallinnan toteuttajiksi.Yrjön yritys sisäministerinä

Edellinen yritys totaaliseen hallintaan epäonnistui.

Suomessa Yrjö Leinon johtama sisäasianministeriö ja kommunistien miehittämä Valpo ei kyennyt järkyttämään maata kohti kommunismia.

Syy tähän on yksikertainen: meillä oli silloin virkamiehistö, jolla oli omatunto ja armeija, joka totteli presidentti Paasikiveä.

Yrjö Leino pyrki aivan samalla tavalla kuin Ohisalo nimittämään omia miehiään avainvirkoihin niin poliisiin kuin ministeriöönkin mutta ei onnistunut. Isänmaalliset virkamiehet ja selkärankaiset poliitikot viivyttelivät, vetosivat pätevyysperiaatteisiin ja saivat näin estettyä kommunistien laajan vyöryn virkakoneistoon.

Siinä missä Yrjö ei aikoinaan onnistunut Maria näyttää nyt onnistuvan.Itä-Euroopan esimerkki: kansandemokratiat

Ja sieltä se löytyykin: yhteiskunnan totaalinen hallinta!

Itä-Euroopan historia II maailmansodan jälkeen tarjoaa hyvän esimerkiksi siitä miten eräs poliittinen puolue etsi täydellistä ja totaalista poliittista hallintaa.

LISÄÄN YLLÄ OLEVAAN OMAN KOMMENTTINI:

VIHREÄ AKTIVISMI JA SUOMEN UUSKOMMUNISMI PERÄISIN DDR:stä

Vihreä aktivismi tuhoaa Euroopan Unionin

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231763-vihrea-aktivismi-tuhoaa-euroopan-unionin

VIHREÄ LIIKE JA DDR (ENTINEN KOMMUNISTINEN ITÄ-SAKSA)

Vihreys nousi esille jo aikaisemmin mm. Länsi-Saksassa, jossa se, ilmeisesti Stasin tukemana edisti hienosti kommunistisia pyrkimyksiä.

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2014/09/...

Koska DDR huomasi, että se ei kykene kilpailemaan teollisuustuotannon ja hyvinvoinnin suhteen Länsi-Saksan kanssa, se päätti ryhtyä sabotoimaan niitä.

https://markusjansson.blogspot.fi/2015/05/kulttuur...

Saksalaiset ovat tutkineet myös lähihistoriaansa kriittisesti, ja DDR:n arkistoissa on paljon tutkittavaa. Udo Baron on kirjoittanut kirjan Kalter Krieg und heisser Frieden, jossa noin puolet tekstistä käsittelee DDR:n vaikutusta Vihreisiin. Kirja on ilmestynyt 2003. Kaupunginkirjastossa sitä ei ole, eikä näytä olevan yliopistojenkaan kirjastoissa. Tässä kuitenkin linkki sivulle jossa teos on arvosteltu ja josta pääsee lukemaan tai tulostamaan koko kirjan.

http://www.hsozkult.de/publicationreview/id/rezbue...

Eräs saksalainen lehtimies kiteytti hyvin vihreän liikkeen nousun Saksassa. Kun DDR kaatui, joutuivat sen etuoikeutetut kommunistit tavallaan tuuliajolle. Heidän piti keksiä korvaavaa toimintaa, jolla terrorisoidaan yritystoimintaa. Kyseessä ei siis ollut tavoitteenakaan mikään luonnonsuojelullinen aspekti, vaan suojelun nimissä tehty kommunistinen toiminta. Siinä se on onnistunut tavattoman hyvin ja se on nähty.

Suomessa on aivan samoin. Kun kommunistit joutuivat sielläkin ahtaalle, niin Satu Hassi ja kumppanit lähtivät vihreiden kautta tekemään samaa sabotaasia kuin aiemminkin. Tämä toteutuu kaikissa markkinatalouksissa lähes poikkeuksetta. Tämän kaiken toiminnan maksaa se vähäosaisin kansa. Eivät rikkaat lopulta tästä kärsi eikä suurteollisuuskaan. Nuo entiset kommarit kuuluivat vielä stalinisteihin eli heidänkin ääriliikkeeseensä.

http://vainojkarjalainen.blogspot.fi/2014/11/vihre...

Kun Marxismi-Leninistisen Saksan demokraattisen tasavallan DDR:n joukkotuhonta- ja turvallisuusviraston Stasin ulkomaanvakoiluosaston HVA:n (Hauptverwaltung Aufklärung) johtaja Markus Johannes Wolf lanseerasi läntisen maailman äärivasemmistolaisen ja äärivanhoillisen vihreän liikkeen tarkoituksenaan tuhota läntisen maailman teollisuuden ja talouden, hän ei voinut kuvitella kuinka yli kaksi vuosikymmentä DDR:n tuhoutumisen jälkeen vihreä liike tekee menestyksekkäästi edelleen tuhojaan sekä luonnolle että taloudelle.

http://tarinoitataloudesta.blogspot.fi/2013/06/vih...

---------------------------------------------------------------

23.1.2020

PUNAVIHREIDEN VALLANKAAPPAUS ALKAMASSA

Ihmisoikeusjuristi ohittamassa poliisin – poliittinen virkanimitys heijastaisi Ohisalon linjaa ja tekisi vihreistä tavallisen puolueen

Vihreät poliitikot ovat kautta vuosien arvostelleet poliittisia virkanimityksiä. Puolueen nykyinen puheenjohtaja Maria Ohisalo, edelliset puheenjohtajat Touko Aalto ja Ville Niinistö, keskeisistä poliitikoista myös Satu Hassi ja Emma Kari ovat erottaneet vihreät muista puolueista sillä, että vihreät ei taivu poliittisiin virkanimityksiin.

Nyt sisäministeri Maria Ohisalo on Ylen tietojen mukaan nimittämässä kansliapäällikön, jonka tausta on vihreiden eduskuntaryhmän ja ministerin avustajana. Asia on valtioneuvoston käsittelyssä huomenna torstaina.

Ohisalon ehdokas on Kirsi Pimiä, joka työskentelee yhdenvertaisuusvaltuutettuna. Hänen uralleen on mahtunut paljon muutakin kuin aiempia töitä vihreiden parissa, esimerkiksi valiokuntaneuvoksena ja valtioneuvoston EU-yksikön vetäjänä.

Pimiän tulevaa nimitystä on vaikea nähdä muuna kuin poliittisena virkanimityksenä siinä merkityksessä, kuin suomalaiset puolueet ovat tehneet vastaavia nimityksiä.

https://yle.fi/uutiset/3-11169652

_________________________

--------------------------------------

22.1.2020

POHJOISEN NAPA-ALUEEN LÄMPENEMINEN JA GLOBAALIT LÄMPÖTILAMITTAUKSET

Pohjoisen napa-alueen nopeaan lämpenemiseen löytyi merkittävä syy: Otsonikerrosta tuhoavat aineet

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006379010.html

Otsonikatoa aiheuttavat aineet ovat puolen vuosisadan ajan lämmittäneet koko maapalloa ja etenkin arktisia alueita.

Tutkijat mallinsivat ilmaston lämpenemistä vuodesta 1955 vuoteen 2005 asti siinä tapauksessa, että otsonin hävittäjiä ei olisi enää päästetty ilmakehään vuoden 1955 jälkeen.

Kävi ilmi, että 50 vuoden tarkasteluaikana maapallon ilmasto olisi lämmennyt kolmanneksen vähemmän kuin nyt on käynyt ilman otsonia tuhoavia aineita. Pohjoisen napa-alueen lämpenemisestä ja jääkadosta otsonia tuhoavat aineet selittävät tuolta ajalta peräti puolet.

Tarkastelujaksolla maapallo lämpeni 0,59 astetta. Ilman otsonia tuhoavia aineita se olisi jäänyt 0,39 asteeseen.

Samassa ajassa pohjoinen napa-alue lämpeni 1,59 astetta. Lämpöä olisi tullut vain 0,82 astetta, jos halogenoidut hiilivedyt olisivat jääneet vuoden 1955 tasolle.

MUSTA HIILI ARKTISELLA ALUEELLA

https://www.tapionajatukset.com/31425

MUSTA HIILI ARKTISEN ALUEEN LÄMMITTÄJÄNÄKATSO VIDEO        Meri Ruppel: Noki arktisen alueen lämmittäjänä - YouTube_________________________________

GLOBAALIT LÄMPÖTILAMITTAUKSET

ALAILMAKEHÄN SATELLIITTIMITTAUKSET (YLIN KUVA), MAAPALLON PINTALÄMPÖTILAT JA HIILIDIOKSIDIPITOISUUDET JA LÄMPÖTILAPOIKKEAMAT (ALIN KUVA)

ALAILMAKEHA_SAT.gif

HADCRUT_PINTALAMMOT.gif

HIILIDIOKSIDI_LAMMOT.gif

LÄHDE: http://www.climate4you.com/

http://www.climate4you.com/GlobalTemperatures.htm

http://www.climate4you.com/UrbanHeatIsland.htm

http://www.climate4you.com/Polar%20temperatures.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndClouds.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndVolcanoes.htm

http://www.climate4you.com/GreenhouseGasses.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndHistory.htm

http://www.climate4you.com/Sun.htm

_________________________________

--------------------------------------

22.1.2020

SISÄMINISTERI MARIA OHISALO: SISÄMINISTERIÖÖN JA SUPOON PUNAVIHREÄ JOHTO

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5387a6c4-03ca-40c0-9fab-42207a877440

Vihreät sivuuttaa supon päällikön Antti Pelttarin härskillä poliittisella virkanimityksellä – Ohisalo esittää Kirsi Pimiää sisäministeriön kansliapäälliköksi

Iltalehti paljasti tiistaina, että nykyinen sisäministeri Maria Ohisalo kaavailee yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiän nimittämistä uudeksi kansliapäälliköksi eli ministeriönsä ylimmäksi virkamieheksi. Samaa paikkaa on hakenut tehtävään meriittiensä puolesta pätevämmältä vaikuttava Supon päällikkö Antti Pelttari, joka sattuu olemaan kokoomuslainen.

Lukijakommentit (yli 800)

Tämä kommentti kuvaa hyvin kansalaisten käsitystä härskeistä vihreistä:

”Tällä hallituksella ei ole mitään moraalia. Ja nämä kehtaavat vielä arvostella muiden tekemisiä”.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/e0518bc1-664f-44e7-91c6-54e06fbc5b1f

Pääkirjoitus: Kaikki puolueet haluavat lopettaa poliittiset virkanimitykset — siis muiden puolueiden tekemät

KUVAT

Härski sisäministeri ja Pimiä kansliapäällikkö (?)

PUNAVIHREA_MARIA.jpg

KIRSI_PIMIA.jpg

-----------------------------------------------------

13.1.2020

UUSKOMMUNISTI SANNA MARIN ON PÄÄMISTERI: ”TAIVAS VARJELKOON MITÄ SIELTÄ TULEE”: ”ILMAVEIVI” KOHTI KOMMUNISTISTA SUOMEA!

”Uuskommunistin” arvonimi ja ”Korkea Arvo” on myönnetty siitä syystä, että Sanna Marin on ”demarien poliittisessa mittakaavassa” äärivasemmistodemari, kun esimerkiksi Antti Rinne oli vain ja ainoastaan vasemmistodemari.

SDP:n toisena pääministeri-ehdokkaana ollut Antti Lindtman on sosialidemokratian ”keskitien kulkija” , joka ei olisi lähtenyt estämään suomalaisten liikkumista (polttomoottoriautojen ”lopulliseen ratkaisuun” tähtäävät toimenpiteet). Antti Lindtman olisi pelastanut Suomen tällä ”kolmannen tien” aatemaailmallaan, muistuttaen jollain tavalla legendaarisia demareita, kuten Arvo Poika Tuominen ja Mauno Koivisto.

https://www.tapionajatukset.com/77

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mauno_Koivisto

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=mauno+koivisto


Kiilusilmäinen kommari Sanna Marin kieltäisi polttomoottorit, ei edes tajua mitä paskaa laukoo suustaan eli tarkoitus on tuhota länsimainen yhteiskunta eli Suomi ja saada ”kunnianhimoisen maapallon pelastajan” arvonimi ja ”korkea arvo” hautakiveensä).

komMARIN keksintö, YKSITYISAUTOILUN VAIKEUTTAMINEN (polttomoottorien kieltoon tähtäävät toimenpiteet) saa UUSKOMMUNISTI-hallituksen lähes täyden (Keskusta eri mieltä) TUEN.

Lainaus täältä:

http://naskinen.blogspot.com/2020/01/rangaistaan-autoilijoita-kun-ei-tassa.html

Liikenneministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen sanoi television Ykkösaamu-haastattelussa, että liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen kohdistuu yksityisautoiluun, koska ei oikein muuta ole keksitty.

Pahasti ruuhkautunut henkilöautoliikenne aiheuttaa Suomen kokonaispäästöistä 5 prosenttia. Se on valtava määrä, sillä se on melkein yhtä paljon kuin Raahen terästehtaan 7,5 prosenttia.

Maapallon kasvihuonepäästöistä on Suomen osuus 0,15 prosenttia ja Suomessa liikkuvien autojen osuus 0,000375 prosenttia.

Suomen henkilöautoista on sähkökäyttöisiä noin 4200 (0,2 %) ja ladattavia hybridimalleja 21 000 (0.8 %). Pursiainen ja nykyinen hallitus lähtevät siitä, että näiden autojen määrän on kymmenen vuoden kuluttua oltava vähintään 250 000. Tähän katsotaan päästävän sillä, että muiden kuin sähköautoilla ajavien verotusta kovennetaan radikaalisti.

Nykyisen hallituksen aikana Pursiainen on vähintään yhtä vahvassa asemassa. Kun hän vielä on ottanut päätehtäväkseen yksityisautoilun rikollistamisen, hän saa täyden tuen pääministeri Sanna Marinilta ja liikenneministeri Timo Harakalta.

HIEMAN AIKAISEMMIN

1.2.2019

DEMARIT HALUAVAT KIELTÄÄ POLTTOMOOTTORIAUTOT. Heidän uskomuksensa (ILMASTOUSKONTO) mukaan ”TAIVAASTA ILMESTYY” 750 000 KAIKKIEN KUKKAROLLE HALPUUTETTUA SÄHKÖAUTOA

Demareiden sähköautomuisti alkaa pätkiä – uusien polttomoottoriautojen kiellosta halutaan jo vaieta

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005994915.html

Sdp:n uusille polttomoottoriautoille suunnittelema käyttökielto alkaa ottaa lujille vaalikentillä, jos jopa Sdp:n puolueneuvoston puheenjohtaja Sirpa Paatero luonnehtii sitä mielikuvituksen tuotteeksi, pakinoi Setä Arkadia alias Timo Haapala.

Aloitetaanpa Setä Arkadia kerrankin mojovalla, arvovaltaisella sitaatilla:

”Seuraavalla hallituskaudella tulee laatia aikataulu uusien polttomoottoriautojen kieltämiseksi henkilöliikenteessä ja biopolttoaineisiin siirtymiseksi raskaassa liikenteessä.”

Ote on Sdp:n ilmasto-ohjelmasta, jonka puolue hyväksyi viime kuussa.

[Demarit haluavat siis halvaannuttaa kansalaisten liikkumisen! He kuvittelevat, että halvat ja kaikkien saatavilla näin ollen olevat sähköautot ilmestyvät kuin taivaasta. Lisäksi tämä kyvytön porukka ei tiedä, että biopolttoaineista muodostuu suurin piirtein sama määrä hiilidioksidia kuin fossiilisistakin polttoaineista. HERRA VARJELKOON MEITÄ KANSALAISIA, JOS TÄLLAISESTA PUOLUEESTA LEIVOTAAN PÄÄMINISTERI]

Kyllä sen äänestäjät (taatusti) muistavat, mutta Setä A. onkin huolissaan siitä, muistavatko demarit itse. Ainakin puoluevaltuuston puheenjohtajalle, kotkalaiselle Sirpa Paaterolle (sd) asia tuli yllätyksenä. Twitterissä hän väitti, että puheet Sdp:n polttomoottorikiellosta ovat ”mielikuvituksen tuotetta”. Mainittakoon, että Paateron johtama puoluevaltuusto käyttää suurinta valtaa Sdp:ssä puoluekokousten välillä. Paatero voisi lukaista puolueensa ilmasto-ohjelman joutohetkinään [VAIKKA SIITÄ EI YMMÄRRÄ TUON TAIVAALLISTA, SAATI SITTEN MAALLISTA]

Tuskanhuutoja kuuluu muualtakin. Moni demariehdokas toivoo Paateron lailla, että kyseessä olisikin ”mielikuvituksen tuote”. Ehkäpä asiaa on hankala myydä äänestäjille muuallakin kuin Kymenlaaksossa. Monella demarillakin on pihassa vielä uudenkarhea menopeli, jonka jälleenmyyntiarvon Sdp lupaa romuttaa. Lisäksi jatkossa pitäisi hankkia tilalle kallis sähköauto, johon on varaa vain äveriäillä kroisoskepulaisilla kuten Anne Bernerillä ja Juha Sipilällä.

Sdp on puoluetta johtavan Sanna Marinin johdolla kuitenkin vakuuttanut, että Suomessa on kymmenen vuoden sisään 750 000 sähköautoa. Samalla periaatteella Sdp voisi kirjata maatalouspoliittiseen ohjelmaansa, että vuoteen 2030 mennessä lehmätkin lentävät

----------------------------------------------

EX-Pääministeriehdokkaat Marin ja Lindtman – toinen kiirehtisi polttomoottoreiden kieltämistä, toinen ei

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006331858.html

Marin kiirehtisi uusien bensa- ja dieselautojen myynnin kieltämistä, Lindtman ei.

VIHREÄ AKTIVISMI JA UUSKOMMUNISTIT

Vihreä aktivismi tuhoaa Euroopan Unionin

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231763-vihrea-aktivismi-tuhoaa-euroopan-unionin

VIHREÄ LIIKE JA DDR

Vihreys nousi esille jo aikaisemmin mm. Länsi-Saksassa, jossa se, ilmeisesti Stasin tukemana edisti hienosti kommunistisia pyrkimyksiä.

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2014/09/...

Koska DDR huomasi, että se ei kykene kilpailemaan teollisuustuotannon ja hyvinvoinnin suhteen Länsi-Saksan kanssa, se päätti ryhtyä sabotoimaan niitä.

https://markusjansson.blogspot.fi/2015/05/kulttuur...

Saksalaiset ovat tutkineet myös lähihistoriaansa kriittisesti, ja DDR:n arkistoissa on paljon tutkittavaa. Udo Baron on kirjoittanut kirjan Kalter Krieg und heisser Frieden, jossa noin puolet tekstistä käsittelee DDR:n vaikutusta Vihreisiin. Kirja on ilmestynyt 2003. Kaupunginkirjastossa sitä ei ole, eikä näytä olevan yliopistojenkaan kirjastoissa. Tässä kuitenkin linkki sivulle jossa teos on arvosteltu ja josta pääsee lukemaan tai tulostamaan koko kirjan.

http://www.hsozkult.de/publicationreview/id/rezbue...

Eräs saksalainen lehtimies kiteytti hyvin vihreän liikkeen nousun Saksassa. Kun DDR kaatui, joutuivat sen etuoikeutetut kommunistit tavallaan tuuliajolle. Heidän piti keksiä korvaavaa toimintaa, jolla terrorisoidaan yritystoimintaa. Kyseessä ei siis ollut tavoitteenakaan mikään luonnonsuojelullinen aspekti, vaan suojelun nimissä tehty kommunistinen toiminta. Siinä se on onnistunut tavattoman hyvin ja se on nähty.

Suomessa on aivan samoin. Kun kommunistit joutuivat sielläkin ahtaalle, niin Satu Hassi ja kumppanit lähtivät vihreiden kautta tekemään samaa sabotaasia kuin aiemminkin. Tämä toteutuu kaikissa markkinatalouksissa lähes poikkeuksetta. Tämän kaiken toiminnan maksaa se vähäosaisin kansa. Eivät rikkaat lopulta tästä kärsi eikä suurteollisuuskaan. Nuo entiset kommarit kuuluivat vielä stalinisteihin eli heidänkin ääriliikkeeseensä.

http://vainojkarjalainen.blogspot.fi/2014/11/vihre...

Kun Marxismi-Leninistisen Saksan demokraattisen tasavallan DDR:n joukkotuhonta- ja turvallisuusviraston Stasin ulkomaanvakoiluosaston HVA:n (Hauptverwaltung Aufklärung) johtaja Markus Johannes Wolf lanseerasi läntisen maailman äärivasemmistolaisen ja äärivanhoillisen vihreän liikkeen tarkoituksenaan tuhota läntisen maailman teollisuuden ja talouden, hän ei voinut kuvitella kuinka yli kaksi vuosikymmentä

DDR:n tuhoutumisen jälkeen vihreä liike tekee menestyksekkäästi edelleen tuhojaan sekä luonnolle että taloudelle.

http://tarinoitataloudesta.blogspot.fi/2013/06/vih...

http://rakennusliikeerbau.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

-------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------

ILMASTONMUUTOS EI OLE MAAILMANLOPPU

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006369964.html

Puheet maailmanlopusta kuuluvat uskonnolliseen retoriikkaan, mutta synkkiä tulevaisuudenkuvia on levitelty myös keskustelussa ilmastonmuutoksesta.

Pelottelusta ja kauhukuvien maalailusta on huolestunut myös yksi johtavista suomalaisista ilmastoasiantuntijoista, Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri Petteri Taalas.

Taalaksen mukaan kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportteja luetaan välillä kuin Raamattua ja sisällöstä haetaan perusteita omille ääriajatuksille. Taalas näkee tässä uskonnollisen ääriliikkeen piirteitä.

Kovat puheet ovat ehkä olleet tarpeen, jotta poliittisen ja taloudellisen vallan käyttäjät vihdoin heräävät ratkomaan asiaa. Puheet maailmanlopusta heittävät kuitenkin yksittäisen kansalaisen harteille kohtuuttoman taakan.

Pelottelu voi tunnetusti johtaa toivottomuuteen ja lamaannukseen. Jos ilmastoahdistus valtaa mielen, harva kykenee tekemään aktiivisia muutoksia omassa elämässään. Reaktio voi olla jopa päinvastainen: oman mielenterveytensä säilyttääkseen ihminen kiistää koko ongelman.

Ilmastonmuutos on vakava asia, ja sen seuraukset osin arvaamattomia, mutta IPCC:n raportissa ei puhuta kaiken elollisen elämän loppumisesta. Raportin viesti ei ole toivottomuus, vaan se, että aikaa ei ole hukattavaksi.

Ylivoimaisilta tuntuvat uhkakuvat voivat hämärtää sen, että ilmastonmuutoksen torjuntaan on olemassa sekä teknisiä että taloudellisia välineitä. Keskeistä on fossiilisista polttoaineista aiheutuvien päästöjen vähentäminen.

IPCC:n ilmastoraportin mukaan nettopäästöt pitäisi pudottaa nollaan seuraavien kolmenkymmenen vuoden aikana. Ihmiskunta ei silloin vapauttaisi ilmakehään enempää hiilidioksidia kuin se pystyy sieltä poistamaan luonnollisten hiilinielujen kuten merien, maaperän ja metsien kautta tai luomalla keinotekoisia hiilinieluja.

Tarvittavat muutokset ovat suuria, koska nykyinen elämäntapa nojaa pitkälti juuri fossiilisiin polttoaineisiin. Teknologia voi kuitenkin muuttua yllättävän nopeasti ja nopeammin kuin ihmisten asenteet.

-------------------------------------------------

ILMASTONMUUTOS ON TORJUTTAVISSA

Kirjoittaja Atte Korhola on ympäristömuutoksen professori Helsingin yliopistossa

Päästöjä ei leikata yhtäkkiä, mutta saasteettomaan energiatalouteen voidaan päästä tekemällä monia hyviä asioita samanaikaisesti.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006324195.html

Tärkein toteamus heti aluksi: Sekä ihmisten terveyden (maapallolla miljoonia ihmisiä ennenaikaiseen hautaan vievät poltossa syntyvät pienhiukkaset) että myös hiilidioksidin lämmittävän vaikutuksen takia kivihiili on korvattava energiantuotannossa.

Toinen tärkeä terveyteen ja ilmastonmuutokseen vaikuttava tekijä

Helsigin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan myös monissa polttoprosesseissa syntyvä musta hiili on terveydelle haitallinen ja ainakin arktisella alueella yhtä paljon ilmastoa lämmittävä tekijä kuin hiilidioksidikin.

”Arktisella alueella musta hiili voi olla jopa hiilidioksidia merkittävämpi tekijä. Noin 30 prosenttia arktisen alueen lumi- ja jääpeitteen sulamisesta aiheutuu nokilaskeumasta”.

MUSTA HIILI ARKTISELLA ALUEELLA

https://www.tapionajatukset.com/31425

MUSTA HIILI ARKTISEN ALUEEN LÄMMITTÄJÄNÄKATSO VIDEO        Meri Ruppel: Noki arktisen alueen lämmittäjänä - YouTube_________________________________

------------------------------------------

AUSTRALIAN METSÄPALOISTA VAIN 6% LUONNOLLISTA ALKUPERÄÄ

https://www.ossitiihonen.com/2020/01/10/australian-metsapaloista-vain-6-luonnollista-alkuperaa/

Mediassa on uutisoitu paljon Australian metsäpaloista. Näihin syyllisiksi on usein leimattu ’ilmastonmuutos’, vaikka jokaisen suomalaisen pitäisi tietää, ettei kuuma saunakaan syty ilman kipinää. Saunassa on sentään usein sata astetta, mikä on paljon enemmän kuin Australian luonnossa.

Mikä sytyttää Australian metsäpalot? Australian Institute of Criminology on tutkinut palojen syttymissyitä. Otsikkokuvassa ovat jakaumat. Niistä näkyy mm., että 85 % paloista on ihmisten sytyttämiä, joko tarkoituksella tai vahingossa. Vain 6 % on luonnollista alkuperää, kuten salamoiden aiheuttamaa. ABC on uutisoinut asiasta kattavasti.

Onko Australiassa vallinnut kuuma ja kuiva sää poikkeuksellinen? Tilastotiedot ja historiankirjat kertovat, että Australiassa on ollut kuumaa ja kuivaa iät ja ajat ja myös metsät ovat palaneet. Metsäpalot kuuluvat luontoon. Roy Spencer on kirjoittanut asiasta kattavasti. Esimerkiksi vuonna 1851 Australiassa oli ns. Musta torstai, jolloin kärvähti viisi miljoonaa hehtaaria metsää, ihmisiä, miljoona lammasta ja muita eläimiä.

Vihreä politiikka pahentaa metsäpaloja. Australiassa, kuten Kaliforniassakin, ovat vihreät poliitikot saaneet läpi lakeja, jotka kieltävät raivaamasta metsää. Tämä aiheuttaa valtavan palokuorman kuivan aineksen kertyessä maaperään. Australiassa on syntynyt tilanteita, joissa metsää vastoin vihreää lainsäädäntöä raivanneita on sakotettu, mutta toisaalta heidän talonsa ja henkensä ovat säästyneet.

ILMASTOFARSSIN KÄÄNNEKOHTA

https://oikeamedia.com/o1-129003

Suomessa on käynnissä lupaava riita Australian metsäpaloista. Jopa Erkki Tuomioja on herännyt horroksestaan julistamaan ilmastonmuutoksen oppia.

Riita lähti siitä, kun valtamedia eli Yle ja Hesari etunenässä alkoivat julistaa, että Australiassa riehuvat metsäpalot ovat ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen syytä. Tuollainen propaganda sai osakseen kritiikkiä, josta ilmastonmuutoksen propagoijat vetivät herneet nenäänsä.

Ilmatieteen laitoksen tutkija ja Jyväskylän ylipiston lehtori antoivat medialle lausuntoja, joissa haukkuivat Australian palojen väärinkäytöstä kritisoineita alatyylisesti. Syytiivät valehtelijoiksi ym.  Noissa päästöissä ei kuitenkaan ollut mitään tieteellisiä argumentteja, vain eri mieltä olevien haukkumista.

Kun noiden "tutkijoiden" rähjäämisestä kritisoitiin, syytettiin hyökkäyksestä tieteellisiä ajatuksia vastaan. Valitettavasti vain heiltä puuttui tieteelliset argumentit, he vain heittivät poliittisia mielipiteitään tieteentekijöiksi naamioituneina.

ILMASTOPANIIKIN HOITO-OHJE

https://ilmasto.wordpress.com/2019/03/09/matti-virtasen-uusi-kirja-ilmastopaniikkki-hoito-ohje/

------------------------------------