Share |

POPULISMI MUUTOKSEN AIRUENA

_________________________________________

VUOSI 2018

_________________________________________

11.9.2018

MAAHANMUUTTO KESKUSTELUSSA ONGELMANA OVAT TOIMITTAJAT

Maahanmuuttokeskustelussa ongelmana ovat toimittajat, eivät persut

KATSO VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=p0353_X32Mo

LAURA TUKHOLMASSA

LAURA_TUKHOLMASSA.PNG

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201809102201190545_pi.shtml

Juhana Vartiainen kertoi Ylellä pelkäävänsä Ruotsin tulevan hallituksen tekevän ”kaikkea inhottavaa kiusaa maahanmuuttajille” Leena Meri (ps) oudoksuu Vartiaisen puheita.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen - jolla on myös Ruotsin kansalaisuus - sanoi pelkäävänsä, että Ruotsissa nousee valtaan ruotsidemokraateista riippuvainen vähemmistöhallitus, joka tekee "kaikkea pientä, inhottavaa kiusaa maahanmuuttajille".

OSUVA KOMMENTTI

”Nyt se on selvää. Vartiainen on laitettava holhouksen alle, nuo eivät ole terveen puheita”.

------------------------------------------------------------------------------------------

SYY, MIKSI ”SUVAITSEVAISET” INHOAVAT LAURA HUHTASAARTA

http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260704-nyt-selvisi-miksi-huhtasaarta-inhotaan-niin-kovasti

”Olen jo pitkään ihmetellyt sitä inhoa jota Laura Huhtasaari saa osakseen suvaitsevaistolta, vaikka hän aina käyttäytyy asiallisesti. Hän myös aina iloinen ja hänellä on selvästi positiivinen elämänasenne. Miten on mahdollista, että tälläinen ihminen saa niin paljon viihaa päälleen, että hänen talonsa ikkunat särjetään ja hänen päälleen syljetään”?

SYY ON YKSINKERTAISESTI SE. ETTÄ LAURA KERTOO TOTUUDEN

”Kyseessä on siis vihatotuus, eli suvaitsevaiston mielestä, joita ei saa sanoa ääneen. Miten voidaan tehdä järkeviä päätöksiä, jos tiettyjä epämielyttävä tosiasia tosiasioita saa sanoa ääneen?”

”Ainakin Hanna Sarkkinen on sanonut ihan suoraan eduskunnassa, ettei tästä asiasta saa puhua”.

LAURA HUHTASAARESTA TEHTY RIKOSILMOITUS NIMETTÖMÄNÄ

KATSO VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=ZhCwb9CrqCs&feature=share

---------------------------------------------------------------------------------

17.8.2018

PERUSUOMALAISET (PS) JA RUOTSIDEMOKRAATIT (SD)

Laura Huhtasaari mielipidekirjoituksessaan: Useat kaukonäköiset ja valveutuneet perussuomalaiset tiesivät ennalta, mihin naiivi maahanmuuttopolitiikka johtaa

https://www.satakunnankansa.fi/mielipide/laura-huhtasaari-mielipidekirjoituksessaan-useat-kaukonakoiset-ja-valveutuneet-perussuomalaiset-tiesivat-ennalta-mihin-naiivi-maahanmuuttopolitiikka-johtaa-201141225/

Jälleen kerran Suomessa ihmetellään silmät ymmyrkäisinä Ruotsin katastrofaalista tilannetta. Eri puolilla Ruotsin eteläistä valtakuntaa paloi tai hajotettiin 120 autoa.

--------------------------------------------------------------------------------------------

KOMMENTTI, JOKA KERTOO KAIKEN SUOMEN ”ELIITIN” TYPERÄSTÄ PAKOLAISPOLITIIKASTA JA SUOMALAISTEN TULEVASTA TURVATTOMUUDESTA:

”Katsoin äsken YLE:n Jälkiviisaat, ja siinäkään kukaan ei vahingossakaan sanonut, että nämä autonpolttajat ovat maahanmuuttajia. Lisäksi kyseisen autojen polttoasian Iltapäivälehtien kommentointi oli kokonaan suljettu. Eli Suomi on vaarallisella hyssyttelyn tiellä edelleen. Hyvä Laura, että sinä sentään puhut, ja tulet saamaan kyllä minun ääneni jatkossakin”.

-------------------------------------------------------------------------------------------

AUTOPALOT JA SUOMEN TURVALLISUUS?

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/256357-expressen-ruotsin-autopalojen-epailty-jai-kiinni-jengilaisten-seurassa

Göteberg: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808162201140053_ul.shtml

https://twitter.com/SatakunnanKansa/status/1030069694945021953

AREENA_PERSUT_6.jpg

AREENA_PERSUT_3.jpgLaura Huhtasaari: Useat kaukonäköiset ja valveutuneet perussuomalaiset tiesivät ennalta, mihin naiivi maahanmuuttopolitiikka johtaa. Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra kirjoitti, että hän alkoi kerätä tietoa Ruotsin maahanmuuttajalähiöiden tilanteista, palavista autoista, kouluongelmista, islamin leviämisestä ja muista paikallisista häiriöistä jo 15 vuotta sitten. Itse heräsin asiaan vasta vuonna 2010 ja päätin, että Ruotsin tie ei ole Suomen tie. Perussuomalaisille suomalainen tulee aina ensin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256244-poliisi-mtvlle-ruotsin-jengikulttuuri-rantautuu-myos-suomeen-uusia-ryhmia-nousee-joka

http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259594-sisaministeri-nosti-esiin-perussuomalaisten-uuden-jytkyn-ainekset

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256342-sisaministeri-kai-mykkanen-suomessa-jengiytymisen-merkit-kuin-ruotsissa-10-vuotta

RUOTSIDEMOKRAATIT: Paljon kuvia nuorista naisista. Ruotsin vaalien loppusuora alkoi nyt ryminällä. Äänestys on 9. syyskuuta.

KATJA_LINDA.jpg

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005790225.html

Katja Nyberg ja Linda Lindberg ovat myös ruotsidemokraattien ehdokkaita. Ruotsidemokraatit on valinnut vaalijulisteisiinsa paljon naisia, vaikka nykyään sen kansanedustajista on naisia vain noin joka viides. (KUVA: Ruotsidemokraatit)

JIMMIE__YASMINE.jpg

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson (oik.) esiintyy vaalijulisteissa lehdistöavustajansa, valtiopäiväehdokas Yasmine Erikssonin kanssa. (KUVA: Ruotsidemokraatit)

PERUSSUOMALAISET JA RUOTSIDEMOKRAATIT LÄHENTYVÄT TOISIAAN

AREENA_PERSUT_1.jpg

AREENA_PERSUT_4.jpg

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005767078.html

Perussuomalaisten (Laura Huhtasaari ja Jussi Halla-aho, juontajana Riikka Purra) seuranaan Porin SuomiAreenalla (kesä 2018) kaksi ruotsidemokraattia.

AUTOPALOT JA RUOTSIN VAALIT SYYSKUUSSA

AUTOPALOT_2.jpg

AUTOPALOT_1.jpg

RUOTSIDEMOKRAATIT.jpg

----------------------------------------

16.8.2018FIN-ULKOMINISTERI ”SININEN SOINI”

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005789906.html

Hallitus vastaa myös ulkoministerinsä sanoista

Ulkoministeri Timo Soini antaa tukensa abortin vastustajille. Suomen virallinen linja kuitenkin on toinen. Voiko henkilökohtainen vakaumus mennä Suomen ulkopoliittisen linjan ohi? Aiheesta keskustelemassa kansanedustajat Tuula Haatainen (sd.) ja Päivi Räsänen (kd.). Marja Sannikka juontaa. #yleastudio

Yle Uutiset 13.8.2018: Räsänen ja Haatainen väittelivät kiivaasti Soinin aborttikommenteista: "Muilla valtioilla on oikeus edellyttää, että se mitä ministeri sanoo, on valtion kanta"

KATSO VIDEO A-STUDIO (13.8.2018): https://areena.yle.fi/1-4233520

ABORTTI_2.PNG

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005790038.html

Ovatko Timo Soinin aborttikirjoitukset perustuslain vastaisia? Julkisoikeuden professori arvioi

----------------------------------------------------------------------------------------

8.6.2018

POPULISMI MUUTOKSEN AIRUENA

Bilderberg meeting: Global elite fear Europe's populist uprising as it becomes KEY topic

https://www.express.co.uk/news/world/970434/Bilderberg-meeting-europe-populism-european-union-euroscepticism-italy

Bilderberg-kokouksen pääaiheena näyttää olevan globaalin eliitin pelko populismin noususta

EUROOPAN MUUTTAJAT

Oikeistopopulistiset puolueet ovat päässeet valtaan useassa Euroopan maassa

Esimerkiksi Italiassa hallituksen muodostavat kaksi puoluetta, joita on luonnehdittu populistisiksi: Viiden tähden liike ja Lega Nord.Uusi pääministeri Giuseppe Conte, jolla ei ole aiempaa poliittista kokemusta, lupaa tuoda "radikaalin muutoksen" Italiaan: hallitus haluaa luoda perustulon ja pysäyttää paperittomat maahantulijat.

Unkarissa puolestaan Fidesz-puolue ja pääministeri Viktor Orbán saivat jo kolmannen kauden vallassa huhtikuun vaaleissa. Oikeistokonservatiivinen Fidesz kriminalisoisi nyt turvapaikanhakijoiden auttamisen, mikä tietäisi heille apua antaville kansalaisjärjestöille vaikeuksia.

Naapurimaassa Sloveniassa Orbánin liittolainen Janez Jansa sai tällä viikolla tehtävän lähteä muodostamaan hallitusta. Hänen johtamansa SDS-puolue kampanjoi maahanmuutonvastaisella teemalla.

Lisäksi tällä viikolla uutisoitiin, että Ruotsissa ruotsidemokraatit saisivat nyt jopa 18,5 kannatuksen. Vaalit pidetään syksyllä.

Ei ole ihme, että eliitinvastaiset puolueet saavat kannatusta Euroopassa. Näin sanoo politiikan tutkija ja yliopistonlehtori Emilia Palonen Helsingin yliopistosta.

Turvapaikanhakijoiden suuri määrä ja toisaalta valtion palveluista leikkaaminen jättävät äänestäjille tunteen siitä, että heidän hyvinvointivaltionsa on uhattuna.

  • Euroopassa valtaapitävä eliitti ei ole pystynyt kohtaamaan tilannetta kunnolla, eikä asiasta ole puhuttu riittävästi, Palonen sanoo.

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/uutiset/352842-he-ratkaisevat-nyt-euroopan-ongelmia


Ylen puoluekannatusmittaus: Kokoomuksen alamäki jatkuu, SDP suosituin puolue

https://yle.fi/uutiset/3-10240365#start=252-------------------------------------------------------------------------

29.5.2018

POPULISMI EI HÄVIÄ, VAAN LEVIÄÄ. TANSKALLA TIUKKA LINJA MAAHANMUUTOSSA (tänään Pressiklubissa populismista TV 1 klo 20)

KUVAKAAPPAUS_1.PNG

”Populismia ei ole syytä pitää lyhytikäisenä ilmiönä. Se pikemminkin leviää kuin katoaa. Vaikka populistipuolueet kärsivät tappioitakin, niitä ei pidä olettaa tähdenlennoiksi. Näin arvioi tutkija Mari K. Niemi Media ja populismi -kirjassa. Pohjoismaissa populistipuolueiden kannatus oli viime vaaleissa keskimäärin 18 prosenttia. Vähiten kannatusta oli ruotsidemokraateilla (13 prosenttia), eniten kansanpuolueella (21 prosenttia) Tanskassa. Hallitusvastuussa populistipuolueet ovat olleet Suomessa ja Norjassa. Tanskassa kansanpuolue on toiminut vähemmistöhallitusten apupuolueena. Näin puolue on saanut ajettua läpi erittäin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ja maahanmuuttajien sosiaalietuuksien rajoituksia – jo nykyistä selvästi pienemmän kannatuksen turvin”.

https://ls24.fi/artikkelit/populismi-ei-havia-vaan-leviaa

------------------------------------------------------

RIIKKA TUULETTAA SUOMESSA

Ei "paperiton" vaan "laiton" - Riikka Purra laittoi (6.4.2018) termit järjestykseen.

KUVAKAAPPAUS_2.PNG

https://www.youtube.com/watch?v=3I-kXwWmEGY

Laura Huhtasaari ja Riikka Purra, aiheena pro gradu, jota (tyhmät) suomalaiset luulevat ”tieteelliseksi” tutkimukseksi. TIEDOKSI: Gradu on vain opinnäytetyö. TIEDOKSI: Tieteellinen tutkimus on esimerkiksi väitöskirja ja väitöstilaisuudessa on vastaväittäjä, joka esittää puheenvuoroissaan mahdolliset plagioinnit tai tutkimuksessa olevat virheet tai puutteet.

KUVAKAAPPAUS_3.PNG

https://www.youtube.com/watch?v=eQ0dga7YJSA

------------------------------------

PERNILLE VERMUND TUULETTAA TANSKASSA

DEN_PERNILLE.jpg

Tanska vetää maahanmuutossa tiukkaa linjaa, Ruotsi seuraa perässä, Suomessa aiheesta ei juuri keskustella – ”Kaikki alkavat ymmärtää, ettemme voi kutsua tänne kaikkia

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005693659.html

----------------------------------------------

Uutisvuoto ja Pressiklubi olivat lopulta kuin kaksi marjaa – vertaile itse ohjelmien samanlaisia vitsejä Laura Huhtasaaresta

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005694252.html

TÄMÄ EI OLE POPULISMIA, VAAN TULEVAISUUTTA

Enemmistö sallisi nykyistä vahvempien alkoholijuomien myynnin muuallakin kuin Alkossa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005693665.html

---------------------------------------------------------------

12.3.2018

POPULISMIA EI OLE SE, ETTÄ UUTISOIDAAN TOSIASIOITA EUROOPASTA: EUROOPPA HERÄÄ UNESTAAN, HERÄÄKÖ SUOMI, JOKA EI HALUA VALKOISIA PAKOLAISIA

Eurooppa herää unesta! - Nyt nuoret belgialaiset nousevat puolustamaan kulttuuriaan

"Emme tule katselemaan sivusta, kun marxilaiset ja avointen rajojen aktivistit yrittävät tuhota Euroopan!"

http://beta.oikeamedia.com/o1-58411

Monikulttuurinen Ruotsi on uusi villi länsi

http://beta.oikeamedia.com/o1-58403

Ruotsalaista naistoimittajaa estettiin kuvaamasta Rinkebyssä

Aluetta valokuvaavia toimittajia on ennenkin lyöty, potkittu ja jopa puskettu autolla

http://beta.oikeamedia.com/o1-57903

http://beta.oikeamedia.com/o1-58000

Visegrad-maat vahvin liittoutuma Euroopan unionissa

Visegrad-maista on tullut "brändi", johon koko Euroopan poliittinen eliitti ja lehdistö kiinnittävät huomiota

http://beta.oikeamedia.com/o1-56700

Unkarin pääministeri Orban: Kristinusko Euroopan viimeinen toivo islamilaisen maahanmuuton edessä

"Länsi sortuu, koska Eurooppa miehitetään eikä se edes tajua tulleensa valloitetuksi"

http://beta.oikeamedia.com/o1-58017

Saksalainen tuomioistuin: Merkelin avoimien rajojen politiikka tuhonnut oikeusvaltion

Koblenzin maakuntaoikeuden päätöksen mukaan liittokansleri Angela Merkelin päätös avata Saksan rajat turvapaikanhakijoille ohittaa Saksan lait ja oikeusvaltioperiaatteen.

MIKSI SUOMEN POLIITTISET PÄÄTTÄJÄT EIVÄT HALUA VALKOISIA PAKOLAISIA?

http://maurikokkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252135-toivottakaamme-tervetulleiksi-pakolaiset

6.3.2018

MIKÄ ON POPULISMIA? MITÄ POPULISMI ON, NO AINAKIN LEIMAKIRVES, MUTTA MYÖS MUUTOKSEN AIRUT. TANSKATAR ”UUSI MARINE LE PEN”?

Populistipuolueet voittivat Italian vaaleissa, sillä ne saivat reilusti yli puolet äänistä. Median ja muun mukasuvaitsevaiston mielestä se on väärin, niin väärin! Populistit, hyi, hitto soikoon!

https://blogit.kansalainen.fi/populismi-mukasuvaitsevaiston-leimakirves-jolla-torjutaan-erilaiset-nakemykset/

http://kristiinailmarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251828-mika-populismi-tarkoittaa

Seuraava Le Pen on tanskalainen ja hänetkin kannattaa ottaa vakavasti

PERNILLE_VERMUND_1_2.jpg

https://www.kansalainen.fi/seuraava-le-pen-tanskalainen-ja-hanetkin-kannattaa-ottaa-vakavasti/

_________________________________________

12.6.2017

POPULISMI MUUTOKSEN AIRUENA (KIINNITETTY, UUDEMMAT 2017 OVAT ILMESTYNEET TÄMÄN ALAPUOLELLE)

EUROOPAN UNIONISUOMI   JA   POPULISMI

EU PYRKII GLOBAALIKSI MAHTITEKIJÄKSI

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005233332.html

Populismissa Soinille vetää vertoja vain vihreiden Niinistö

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005232809.html

TERHON ”POPULISMI-BLOGI”  JA KULTTUURIENTROPIA

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237627-perussuomalainen-populismi

KULTTUURIENTRPOPA

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237627-perussuomalainen-populismi#comment-3562510

https://www.linkedin.com/pulse/kulttuurientropia-mittari-joka-kertoo-yhteiskunnan-tilan-laitila

http://docplayer.fi/40449093-Suomi-suomalaisten-silmin-suomi-barometrin-tuloksista-evaita-rakentavaan-toimintaan.html

OMAT KOMMENTTINI TERHON BLOGIIN

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237627-perussuomalainen-populismi#comment-3562362

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237627-perussuomalainen-populismi#comment-3562375

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237627-perussuomalainen-populismi#comment-3562377

http://sampoterho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237627-perussuomalainen-populismi#comment-3562393

----------------------------------------------

9.6.2017

THERESA MAY, TODELLISET KASVOT

theresa_may_todelliset_kasvot.jpg

Ison-Britannian konservatiivipuolue on häviämässä maan ennenaikaiset parlamenttivaalit, vaikka säilyttääkin suurimman puolueen asemansa. Puolue on menettämässä 13 paikkaa brittiparlamentin 650-paikkaisessa alahuoneessa. Samalla se tarkoittaa sitä, että pääministeri Theresa Mayn johtamat konservatiivit menettävät samalla myös yksinkertaisen enemmistön parlamentin.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/222810-theresa-mayn-pettymys-nain-hurja-johto-kutistui-2-kuukaudessa

Mayn arvellaan odottaneen helppoa voittoa, sillä hän ilmoitti ennenaikaisista vaaleista huhtikuussa. Pääministeri määräsi vaalit, koska hän halusi mandaatin. Hänen saamansa mandaatti on se, että konservatiivit ovat menettäneet paikkoja, menettäneet tukea, menettäneet luottamuksen.

UHKAPELI EPÄONNISTUI

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mtv-uutiset-lontoossa-theresa-mayn-uhkapeli-epaonnistui-vaalitulos-voi-rampauttaa-brexit-neuvottelujen-alkamisen/6464326

MAY:  INTERNET KURIIN

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/internet-kuriin-vaatii-theresa-may-hopsis-sanovat-asiantuntijat/

----------------------------------------------

29.3.2017

ENSIN LEGS-IT SITTEN ALKAA BREXIT:  BRITANNIA EROAA EU:sta, SKOTLANTI HALUAA ITSENÄISEKSI

nicola_theresa.jpg

https://www.theguardian.com/media/2017/mar/28/daily-mail-legs-it-front-page-sexist?CMP=share_btn_tw

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3452262/Britannian+EUero+alkaa+klo+1420++Tusk+tviittasi+ajan+minuutilleen

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005146809.html

Skotlanti järjestää uuden kansanäänestyksen itsenäisyydestä

theresa_may.jpg

nicola_sturgeon.jpg

Skotit eivät alistu UK-PM Theresa Mayn vaatimuksiin. Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon on sitä mieltä, että May ei ole välittänyt Skotlannin toiveista. Myös Pohjois-Irlannin itsenäistymispyrkimykset aiheuttavat lisää päänsärkyä Maylle.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703282200093253_ul.shtml

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/ulkomaat/skotit-eivat-alistu-theresa-mayn-vaatimuksiin/

http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/ulkomaat/brittien-eu-ero-alkanee-tanaan/

Tulisiko Skotlannista itsenäistymisen jälkeen Pohjoismaa? Haluaisiko Skandinavia Skotlannin? On ennustettu, että nykyinen EU hajoaa kymmenen vuoden sisällä.

EU_LIITTYMISVUOSI.jpg

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001208375.html

https://www.theguardian.com/uk-news/shortcuts/2014/jan/26/would-scandinavians-want-scotland?CMP=share_btn_fb

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/148082-tutkija-ennustaa-nykyinen-eu-hajoaa-10-vuoden-sisalla

EUROOPAN UNIONIN HAJOAMINEN

Presidentti Martti Ahtisaari: E U R O O P A N UNIONIN ROMUTTAMINEN

Ahtisaari pitää nykyistä Euroopan unionia lähes toimintakyvyttömänä etenkin kansainvälisissä konflikteissa, joihin hajanaisen unionin on vaikea muodostaa yhteisiä vahvoja kantoja. – Kun britit lähtevät EU:sta, voitaisiinko ajatella, että EU romutetaan? Silloin voitaisiin ottaa pohjaksi ryhmittymä, johon kuuluvat Saksa, Englanti, Ranska ja Pohjoismaat, Ahtisaari toteaa.

Muuten ihan OK, mutta Skotlanti unohtui mainita.

----------------------------------------------------------------

_________________________________________

KIINNITETTY (aika pitkä) JUTTU POPULISMISTA

UUSIMMAT JUTUT LÖYTYVÄT OTSIKONPOPULISMI ON LOPULTA YHTEISKUNTIEN KEHITTYMISEN AIRUTALAPUOLELTA.

_________________________________

HAJOTTAAKO POPULISMI EUROOPAN UNIONIN?

Katso Yle areena 13.2.2017 mitä populismista puhutaan ja Jyrki Kataisen haastattelu ( alkaa noin 11 minuutin kohdalla):    http://areena.yle.fi/1-3777993

MITEN SUOMESSA SUHTAUDUTAAN POPULISMIIN?

LÄHTÖKOHTA

Poliittinen valtaapitävä eliitti on ottanut suojakseen uuden määritelmän, jota se toistelee kuin mantraa tai ”ainoaa oikeaa totuutta”: Populisti on se, joka antaa lyhyen vastauksen monimutkaisiin ongelmiin.

Populistien retoriikkaa ei siis oteta kriittisesti tarkasteltavaksi, vaan kirjaimellisesti, jotta se voidaan ohittaa tai ”uuden määritelmän” mukaisesti tuomita leimakirvestä heilutellen. Valtaapitävää ”eliittiä”  nuoleskeleva perinteinen media puolestaan saa populismista ”itkupotkuraivareita”.

ESIMERKKI ELIITIN  LEIMAKIRVEEN HEILAHTAMISESTA

Suomen EU-komissaarin Jyrki Kataisen (kok.) mukaan populismin voittokulku uhkaa johtaa Euroopan tuhoon. ”Jos jatkamme tätä tietä, se on sivilisaation loppu”, hän varoitti.

Tässä lehdessä oleva kommentti on paljon puhuva: ”Eliitin valta on tämän sivilisaation loppu”.

Kataisen kirjoitus voidaan tulkita myös siten, että eliitin pelkona on oman valtansa menetys, heidän oman ”sivilisaationsa” tuho.


OLEN LAATINUT ALLA OLEVAN KIRJOITUKSEN VASTAPAINOKSI POLIITTISEN ELIITIN POPULISMIN VÄHEKSYMISELLE TAI LEIMAKIRVEIDEN HEILUTTELULLE JA PERINTEISEN VALTAMEDIAN ITKUPOTKURAIVAREILLE POPULISMIA KÄSISITELLESSÄÄN.

Tapio Simonen  Filosofian tohtori

--------------------------------------------

KIRJOITUKSENI

VALTAELIITTI, PUOLUEDIKTATUURIPERINTEINEN MEDIA vs. POPULISMI MUUTOKSEN AIRUENA

POPULISMI ILMIÖNÄ

Populismi ilmiönä on osoittanut, että valtaeliitti ja puoluediktatuuri eivät aina edusta sellaisia arvoja,  joita kansalaiset mieltäisivät omikseen.

Mainittakoon esimerkiksi  kansalaisaloitteen hylkääminen ”elitistisessä” eduskunnassa, sanalla sanoen puoluediktatuurinen hallintovallan käyttö. Toinen esimerkki on kansanäänestysten halveksinta, toisin kuin Sveitsissä, jossa sen käyttö on lisännyt kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia.

Suomessa kansalaiset ovat ilman vaikutusmahdollisuuksia, kun valtaeliitti kävelee heidän ylitseen. ”Vaalikarjana” oleminen ei enää riitä modernissa yhteiskunnassa, valtaeliitti on luonut aidon demokratian vääristymän, hallituksessa olevien puolueiden diktatuurin.

POPULISMI MUUTOKSEN AIRUENA

Sanalla sanoen, ilmiö nimeltä populismi on tarpeellinen tunkkaisen valtaeliitin ja sitä kannattavan perinteisen valtamedian tuulettamiseen.

Parhaimmillaan populismi on muutoksen airut, kansalaisten ainoa tapa ilmaista tyytymättömyyttään hallintovallassa olevaa eliittiä kohtaan ja tuoda esiin yhteiskunnallisia epäkohtia.

POPULISTIT OVAT MUUTOSAGENTTEJA

Koska valtaeliitti ei kuuntele yhteisen kansan (rahvaan) toiveita, tarvitaan tunnettuja populistisia sanansaattajia tai muutosagentteja.

On myös huomioitava se, että muutosagenttien sanomisia ei pidä aina ottaa kirjaimellisesti, mutta kuitenkin vakavasti. Poliittisen eliitin ja valtamedian heiluttelemat leimakirveet vain pahentavat asiaa.

Sitä paitsi, myös valtaeliitin piiristä tulee populistisia heittoja. Esimerkiksi ministeri Olli Rehn: ”Hiilen käyttö energiatuotannossa on kiellettävä”.  Siitä ”punavihreässä kuplassa” riemu repesi, ja kokoomuksen ”ilmastouskovaiset” pomppivat tasajalkaa!

POPULISTI VOI TOIMIA MUUTOKSEN AIRUENA

Yksinkertaisen ratkaisun esittäminen monimutkaiseen ongelmaan on populismia, ei parhaimmillaan vaan suosion kalastamiseksi.

Parhaimmillaan ilmiö nimeltä populismi on silloin, kun se ymmärretään muutoksen airuena, kansalaisyhteiskunnan ongelmien poistajana ja tulevaisuuden kehittäjänä, vakavasti otettavana mutta ei välttämättä kirjaimellisesti.

 

MIELIPITEITÄ POPULISMISTA

Populismin kasvua on turha ihmetellä. Työttömyys ja muut ongelmat populismin syynä.

Onko mikään puolue vapaa populismista? Tieteellistä tarkastelua: Aivopesu ja meemit.

(Korostukset tekemiäni)

POPULISMIN TEOREETTISTA TARKASTELUA

Teoreeman mukaan demokratiassa ei ole mahdollista kuvitella kaikkien yksilöiden mieltymyksille rakentuvaa päätöskriteeriä poliittisille valinnoille. Kun yksilöiden ja ryhmien mieltymykset ja tarpeet ovat ristiriitaiset keskenään, enemmistö ottaa diktaattorin roolin.

Maailmaa havainnoiva tutkija ihmettelee ihmisen herkkyyttä aivopesulle. Psykologien ja yhteiskuntatieteilijöiden omaksumalla meemi-termillä kuvataan ajatusten, ideoiden ja ilmiöiden siirtymistä yksilöstä toiseen, aivoista toisten aivoihin. Maailma on täynnä kilpailevia meemejä siinä missä elämää ylläpitäviä kilpailevia geenejäkin.

Taloustieteilijöiden kehittämä versio meemeistä tunnetaan nimellä laumakäyttäytymisen teoria. Jos käsitys meemeille altistuvasta ja laumaan tukeutuvasta ihmisestä on oikea, olemme ilmeisesti lähestymässä osuvaa määritelmää populismille.

VOIKO POLIITTINEN JOHTO TAI JOKIN PUOLUE OLLA ”VAPAA” POPULISMISTA?

Ongelmaksi voi tällöin kuitenkin nousta kysymys, onko jokin puolue tai poliittinen johto vapaa populismista.

Eivätkö kaikki poliittiset johtajat ja edustajat pyri samalla menetelmällä saamaan mahdollisimman paljon seuraajia taakseen?  

Myös toinen kysymys nousee esiin: kenellä on vastuu haitallisten meemien leviämisestä? Onko se aivopesulle altistuvalla kansalla vai aivopesua tietoisesti hyödyntävällä johtajalla tai sitä nuoleskelevalla medialla?

MIELIPITEITÄ  JA KIRJOITUKSIA (HESARISTA) POPULISMISTA

http://www.hs.fi/mielipide/a1479183616212

http://www.hs.fi/mielipide/a1479183676890

http://www.hs.fi/mielipide/a1479183458857

http://www.hs.fi/aihe/populismi/ 

-----------------------------------------------------------

LISÄÄ MEDIASTA JA ASIANTUNTIJOIDEN (KUTEN MARTTI AHTISAARI) MIELIPITEITÄ MYÖHEMMIN.

NYT KUITENKIN VARSINAISEEN AIHEESEEN:

VOIKO ”POPULISMI” HAJOITTAA EUROOPAN UNIONIN?

ALUKSI MUUTAMIA LEHTILEIKKEITÄ VALTAMEDIASTA (HESARI JA SATAKUNNAN KANSA)

-------------------------------------------------------------

EUROOPAN UNIONIN HAJOAMINEN

SISÄLLYS (Ensimmäiset alla olevat JUTUT, KUVAT ilmestyvät myöhemmin)

  1. BREXIT INNOSTAA MUITAKIN IRROTTAUTUMAAN EU:sta
  2. MARINE LE PEN JA FRAUKE PETRY ”UUDEN EUROOPAN JOHTAJAT”
  3. VASTAUS HAJOAMISEEN: POHJOINEN UNIONI
  4. EU ON MAAILMANPOLITIIKASSA KÄÄPIÖ
  5. UHKIEN PIIRITTÄMÄ EU VISIOTA VAILLA
  6. SKOTLANTI HALUAA ITSENÄISTYÄ JA

----------------------------------------------------------------

EU_ERO_11.jpg

EU_ERO_1.jpg

EU_ERO_12.jpg

ich_bin_frauke.jpg

KEMIAN TOHTORIT SAKSAN POLITIIKASSA.

AfD-PUOLUE

Saksalaisen AfD-puolueen johtaja Frauke Petry:    https://twitter.com/fraukepetry?lang=de

”Frau Frauken prikaati” porskuttaa menestyksen aallonharjalla, Merkelin ”avoimien ovien” pakolaispolitiikka menettämässä asemiaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001137979.html

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001137636.html

Onko tässä Merkelin ”perintöprinsessa”? Tai alemmassa kuvassa (GER-puolustusministeri Ursula von der Leyen?

EU_ERO_16.jpg

EU_ERO_15.jpg

EU_ERO_2.jpg

EU_ERO_3.jpg

EU_ERO_5_1.jpg

EU ON MAAILMANPOLITIIKAN KÄÄPIÖ. MIKSI?

Suurvalloilla kuten Venäjällä, Yhdysvalloilla ja Kiinalla on ainakin neljä asiaa tai ominaisuutta, jotka Euroopan unionilta puuttuvat. Ne ovat yhtenäinen valtiojohto, riittävät asevoimat, tehokas rajavalvonta ja selkeät ulkopoliittiset tavoitteet.

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/nykyiset_talousmahdit.jpg

Ensinnäkin, kun EU ei ole valtio, sillä ei ole valtiojohtoakaan kansallisvaltion tapaan. Toiseksi unionilta puuttuvat omat asevoimat. Kolmanneksi, EU-alueen ulkorajoja vartioidaan epäyhtenäisesti, paikoin löysästi. Viimeisten 18 kuukauden aikana Kreikan, Italian, Maltan ja Espanjankin kautta EU:n alueelle on tullut hallitsemattomasti yli miljoona ihmistä. Neljänneksi Euroopan unionilta puuttuvat selkeät ulkopoliittiset tavoitteet. Sellainen on taas Kiinalla, Venäjällä ja pian Yhdysvalloillakin.

http://www.sss.fi/2017/01/miksei-eu-ole-suurvalta/

EU_ERO_5_2.jpg

EU_ERO_10.jpg

EU_ERO_14.jpg

SKOTLANTI

EUROOPAN UNIONIN MURENEMINEN TAI HAJOAMINEN:  SKOTLANTI OSAKSI POHJOISMAITA?

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/skotlanti_pohjoismaaksi.jpg

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001208375.html

https://www.theguardian.com/uk-news/shortcuts/2014/jan/26/would-scandinavians-want-scotland?CMP=share_btn_fb

EU_ERO_20.jpg

EU_ERO_17.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------

SUOMEN PERINTEISEN VALTAMEDIAN ITKUPOTKURAIVARIT ”POPULISMISTA

”Populistien voittokulku repiä Euroopan kappaleiksi”

Kirjoittaja ei tunnu ymmärtävän ”populismin” todellisia kasvoja. Populismi on nimittäin muutoksen airut, valtaapitävän eliitin omahyväisen pysähtyneisyyden kritiikki, joka oikein ymmärrettynä johtaa yhteiskuntien kehittymiseen.

Kirjoittajan itkupotkuraivari:

”Ranskan Marine Le Penin (Kansallinen rintama) ja Saksan Frauke Petryn (Vaihtoehto Saksalle) aikaansaamaa kaaosta ei pysäytetä. Euroopan unionia ja euroaluetta hajottavan hyvin sekalaisen seurakunnan mollaaminen ja väheksyminen ei johda mihinkään”.

Kirjoittaja puhuu ”kaaoksesta” ja ”sekalaisesta seurakunnasta”, totta toki on, ettei mollaaminen ja väheksyminen johda mihinkään kun ”we have a dream porukka” syrjäyttää EU:n johdosta ”ukkoklubin” ja johtaa Euroopan uuteen aikakauteen, samankaltaisten kansallisvaltioiden uusiin liittymiin ja kehittyviin yhteiskuntiin.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/mtv-n-kirjeenvaihtaja-saksasta-populistien-voittokulku-voi-repia-euroopan-kappaleiksi/6275352

POPULISMI ON LOPULTA YHTEISKUNTIEN KEHITTYMISEN AIRUT

Liberaalisen demokratian valtaapitävä ”eliitti” on saanut mahdollisuutensa, mutta on epäonnistunut pahasti. Eurooppa ei repeä kappaleiksi, vaan eheytyy ”populististen muutosagenttien” toimesta, tarvittaessa pienemmiksi mutta vakaiksi unioneiksi, liittovaltioiksi tai kansallisvaltioiden liittymiksi. Muutos kohti vakaita, arvomaailmaltaan samankaltaisten yhdistyminen on väistämätön ja välttämätön kehityskulku. Parhaana esimerkkinä Pohjolan unioni, Ruotsi, Tanska, Norja Islanti ja Suomi, johon myös Skotlanti (itsenäistymisensä jälkeen) on halukas liittymään (pääministeri Nicola Sturgeonin mukaan). Pois suljettu ei tietenkään ole Baltian maat, erityisesti Viro otetaan mukaan, rakennetaanhan tunneli Helsingin ja Tallinnan välille.

BALTIAN_RATA.jpg

-------------------------------------------------------------------

POPULISMI MUOKKAA JA MUUTTAA YHTEISKUNTIA, JA TOIMII NÄIN  KEHITTYMISEN AIRUENA

9.2.2017

TERRORISTIJÄRJESTÖ ISISIN SANOMA LEVIÄÄ NYT SUOMEKSI

Jihadistien kuten Isis-järjestön sanoma leviää nyt myös selvällä suomen kielellä. Suojelupoliisin mukaan propaganda pyrkii yllyttämään yksinäisiä susia iskuihin kotimaissaan – siis myös Suomessa.

https://twitter.com/LauraHuu/status/829429479206486016

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005080269.html

EUROOPPAAN EI HALUTA LISÄÄ MAAHANMUUTTAJIA MUSLIMIMAISTA

Eurooppalaiset ovat kyllästyneet muslimimaista tulevaan maahanmuuttoon, kertoo tiistaina julkistettu riippumattoman lontoolaisen Chatham House -ajatuspajan kysely.

http://www.hs.fi/ilta/07022017/art-2000005078491.html

http://vasarahammer.blogspot.fi/2017/02/muslimikammo-onkin-valtavirtaa.html

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/suurmoskeija-tulee-ei-saa-kommentoida-tai-esitt-v-ri-kysymyksi

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2017/02/miksi-eu-kansalaiset-eivat-halua.html

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231144-ei-islamofobiaa-vaan-salafismofobia

Yle tv1 torstaina (9.2.2017) kello 22: Ulkolinja: Sharialaki Tanskassa "Integraatiopyrkimyksistä huolimatta Tanskan koraanikouluissa opetetaan ankaraa Sharialakia. Fatma ja Mohammed kuvasivat salaa moskeijoissa. Kävi ilmi, että naisiin kohdistuva väkivalta ja moniavioisuus ovat hyväksyttäviä."

Yle Areena:  Sharialakia Tanskassa. VIDEO:   http://areena.yle.fi/1-3869235

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/02/ulkolinja-sarialakia-tanskassa

--------------------------------------

UNKARI EUROOPAN PUOLUSTAJANA

http://yle.fi/uutiset/3-9446095

http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231068-unkari-jatkaa-ei-toivotun-siirtolaisuuden-rajoittamista

HELSINKIIN KAAVAILLUN SUURMOSKEIJAN RAHOITUS EPÄILYTTÄÄ

AJ_1.jpg

Rahoitus epäilyttää myös Ulkopoliittisen instituutin vierailevaa vanhempaa tutkijaa Olli Ruohomäkeä. Euroopassa moskeijahankkeiden ulkomainen rahoitus on kohdannut entistä enemmän kriittisiä äänensävyjä erityisesti maissa, joissa on viime vuosina tehty terrori-iskuja.

Itävalta on lailla kieltänyt moskeijoiden säännöllisen ulkomaisen rahoituksen, ja kriittisiä äänensävyjä ulkomaista rahoitusta kohtaan on tullut valtiojohdolta Ranskasta ja Saksasta.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3390062/Kohuttu+suurmoskeija+halutaan+poliitikoille+kevaalla++rahoitus+epailyttaa+terrorismitutkijaa

AJ_2.jpg

 

------------------------------------------------

EUROOPAN VAHVAT NAISET MUUTOKSEN AIRUEINA

AJ_3.jpg

FRAUKE PETRY

http://www.kul-tours.de/afd-chefin-frauke-petry-beliebteste-deutsche-politikerin.html

AJ_9.jpg

-----------------------------------------------------

LIBYAN KAAOS

http://www.ulkopolitist.fi/2017/02/06/libya-tuhon-partaalla-marsalkka-haftar-vastaan-yk/

Euroopan unionissa suunnitellaan pakolaisleirien perustamista Libyaan yhteistyössä YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) kanssa.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230683-virheet-aletaan-myontaa

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230805-eu-ja-media-vaihtavat-pakolaisuuden-siirtolaisuuteen

-----------------------------------------------------

10.2.2017

EUROELIITIN ONGELMAT JA POPULISTIT NIIDEN RATKAISIJOINA

PUNAVIHREÄ ÄÄRIVASEMMISTO (ANARKISTIT ANTI-FASISTIT SUVAKIT YM)

Nykyisen viher-puna-feminismi-suvakki-ilmastouskonto porukanpoliittinen korrektius” on kaukana reaalimaailmasta eli on epätosi ja yritys ottaa yhteiskunta hallintaansa.

”Brittiläinen vasemmistolehti The Guardian julkaisi marraskuun lopulla artikkelin otsikolla "Poliittinen korrektius: kuinka oikeisto keksi haamuvihollisen". Artikkelin ydinajatus on, että poliittinen korrektius on oikeiston keksimä lyömäase, jolla luoda kahtiajakoa eliitin ja tavallisen kansan välille, ja kritiikki poliittista korrektiutta kohtaan lytätään yleistävänä ja äärimmäisiä karikatyyrejä etsivänä”.

Valtaapitävällä euroeliitillä ei ole suuria ongelmia tuon ”haamuvihollisen” kanssa. Sen sijaan EU:n kansallismieliset ”populistipuolueet” aiheuttavat todellisia ongelmia, koska nämä  ”populistit” ehdottavat toimivia ratkaisuja niihin ongelmiin, joita EU-eliitti  ei ole kyennyt ratkaisemaan.  Jopa niin toimivia, että esimerkiksi pakolais- ja siirtolaiskriisissä unioni on joutunut käyttämään näitä samoja keinoja! Sanalla, sanoen EU pyrkii pysäyttämään siirtolaisten saapumisen Eurooppaan: määräaikaiset  rajatarkastukset joillekin valtioille, pakolaissopimus Turkin kanssa, orastavat neuvottelut Libyasta tulevien ihmisvirtojen suitsimiseen, pakolaisleirien perustaminen lähelle lähtömaita jne.

Kaikki yllä esitetyt keinot ovat eliitin vihaamien (lue pelkäämien) ”populistien” jo aikoja sitten esittämiä! Siitä huolimatta, eliitin leimakirveet heiluvat näiden muutosten airueina toimivien ihmisten yllä.

KANSALLISMIELISET NYKYMUOTOISEN EUROOPAN PUOLUSTAJAT (”ÄÄRIOIKEISTO”  ”POPULISTIT”)

Euroeliitin ongelmana, oman  vaikutusvaltansa säilyttämiseksi, on myös ns. nationalistisen äärioikeiston suosion kasvu useassa Euroopan unioniin kuuluvassa valtiossa. EU:n valtaeliitti on kuitenkin ”suuressa viisaudessaan” keksinyt ilmiön nimeltä  populismi,  joka on sovelias leimakirves noita ”röyhkeitä” muutosta ( ”vapautta” ja kehitystä) vaativia ”populisteja” vastaan.

JE SUIS MARINE: ALLONS ENFANTS DE LA PATRIE.

Ranskan äärioikeistolainen presidenttiehdokas Marine Le Pen http://www.hs.fi/haku/?search-term=Marine%20Le%20Pen lupasi kannattajilleen taistelevansa ranskalaisten ”vapauden” puolesta ääri-islamisteja ja globalisaatiota vastaan.

”Taloudellinen ja islamistinen globalisaatio tukevat toisiaan. Nämä kaksi ideologiaa haluavat panna Ranskan polvilleen”, Marine Le Pen sanoi.

Le Pen on muun muassa luvannut järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä, erota euroalueesta, ottaa pesäeroa sotilasliitto Natoon, keskittää yhteiskunnan palvelut vain ranskalaisille, rajoittaa maahanmuuttoa, rakentaa lisää vankiloita, verottaa ulkomaisia työntekijöitä ankarammin, keventää ranskalaisten tuloveroa ja laskea eläkeikää sekä korottaa tullimaksuja tuontitavaroille.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005076113.html

Marine Le Pen lupaa vapauttaa Ranskan eurosta

Kansallisen rintaman ja Le Penin suosio kasvaa jokseenkin samanlaisesta talouskasvusta osattomaksi jääneen kansanosan turhautuneesta kiukusta, jollainen nosti Donald Trumpin Yhdysvaltain presidentiksi.

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005078806.html