Share |

EUROVAALIT JA SUOMI

12.6.2024

Vihreät repivässä syöksykierteessä – Näin karu vaalitappio selittyy

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vihreat-repivassa-syoksykierteessa-nain-karu-vaalitappio-selittyy/d60de4cb-8968-4495-a9f5-e51ad9251ed0?_gl=1*2xk60q*_ga*NjY0ODA3Njc2LjE3MTgxNjk0NzA.*_ga_3L539PMN3X*MTcxODE2OTQ2OS4xLjEuMTcxODE2OTY5MC4wLjAuMA..&_ga=2.60704552.426240704.1718169471-664807676.1718169470

Vihreiden europarlamenttiryhmä kärsi pahan vaalitappion, kuten gallupit ennustivat. Nyt on jälkipuinnin aika, ja ryhmän johtohahmot joutuvat miettimään sukelluksen syitä.

Tilaus vihreiden politiikalle sakkaa nyt ympäri Eurooppaa. Ennusteiden mukaisesti vihreät menetti 19 paikkaa eurovaaleissa ja joutuvat nyt tyytymään 52 meppiin, kun viime vaaleissa parlamenttiryhmä sai 71 paikkaa.

Vihreä parlamenttiryhmä oli aiemmin neljänneksi suurin, mutta putoaa nyt kuudennelle sijalle 7,2 prosentin kannatuksella.

Saksassa vihreiden kannatusta painaa osallistuminen sosialidemokraattisen liittokansleri Olaf Scholzin epäsuosittuun koalitioon, joka kärsi pahan tappion eurovaaleissa. Saksassa suurimmaksi puolueeksi nousi kristillisdemokraatit 30 prosentilla ja heti perässä tuli äärioikeistolainen AfD 16 prosentin kannatuksella.

Vihreät on perinteisesti houkutellut Saksassa nuoria äänestäjiä, joista osa kääntyi nyt AfD:n tai uudempien puolueiden pariin. Osa jätti kokonaan äänestämättä, kirjoittaa The Guardian.

Lue lisää

Liuskekaasu: vihreät hyödylliset idiootit Kremlin talutusnuorassa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattihytola/liuskekaasu-vihreat-hyodylliset-idiootit-kremlin-talutusnuorassa/

WWF kehottaa jättämään käyttämättä EU:n liuskekaasuvarannot

Tässä syy miksi EU:ssa ei hyödynnetä liuskekaasua vaikka sitä olisi paljon tarjolla, vihreät hyödylliset idiootit Kremlin talutusnuorassa:
Putin lietsoi vihreät uskomaan että maakaasun säröytys on hirveä ympäristöriski ja nämä saivat sen sitten kiellettyä EUssa ja näin pelasivat Putinin fossiilituotannon pussiin. Kuten ovat tehneet onnistuneesti myös ydinvoiman suhteen. Liuskekaasun hinta Yhdysvalloissa on noin neljännes maakaasun hinnasta Euroopassa. Tämä parantaa Yhdysvaltain kilpailukykyä energiaintensiivisillä tuotannonaloilla, kuten kemian-, metsä- ja metalliteollisuudessa. Euroopassa liuskekaasua olisi merkittävästi esim Puolassa, Ranskassa ja Norjassa. Käsittääkseni myös Virossakin sitä löytyisi niin paljon että se kannattaisi hyödyntää. Mutta ei, EU kärvistelee energiapulassa (ja tuo fossiilisia edelleen venäjältä) kun pitää noudattaa vihreää ideologiaa vaikka se istuu omien energiavarojen päällä. Ovatko päättäjämme näin tyhmiä vai ovatko he sitten kremlin taskussa?

10.6.2024

Tässä ovat Suomen uudet mepit

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010480224.html

Suomi on valinnut Euroopan parlamenttiin 15 europarlamentaarikkoa. IS kertoo keitä he ovat ja millaisia kiinnostavia faktoja heihin liittyy.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/fd6c5aa355698ca8c7d4e6607674c60b.jpg.webp

Pikakommentti Eurovaalituloksesta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/pikakommentti-eurovaalituloksesta/

Suomen kansa katsoi Kokoomuksen olevan paras puolue ajamaan Suomen kansan asiaa EU-parlamentissa;

  1. Kokoomuksesta pääsi kenraalimajuri Pekka Toveri edustamaan Suomea korkealla asiantuntemuksellaan maanpuolustuksen ja kokonaisturvallisuden sektorilla – erinomainen asia;

  2. Kokoomuksesta jäi rannalle Sirpa Pietikäinen enemmänkin vihreälle sektorille kuin Kokoomukseen kuuluvana – myös mielestäni erinomainen asia;

  3. KD:stä ei valitettavasti päässyt lävitse Eija-Riitta Korhola, joka on erinomainen asiantuntija energiapolitiikan saralla – Kokoomuksen ja KD:n pitäisi Suomen edun nimissä ”lyödä hynttyyt yhteen”. Tässä vaalissa olisi Suomen edun mukaisesti saatu myös Eija-Riitta EU-parlamenttiin. Eija-Riitan kannatus oli jälleen varsin suuri, mutta puolueasetelman vuoksi hän ei valitettavasti päässyt käyttämään erittäin korkeaa asiantuntemustaan EU-parlamenttiin;

  4. Punikit saivat ääniä keskittämällä kohtuuttoman suuren edustuksen EU-parlamenttiin – se vaikutus on torjuttava porvaripolueiden hyvällä yhteistyöllä. Kommunismi kuuluu historian roskatynnyriin, eikä mm. EU-parlamenttiin.Tiedoksi, että Vasemmistoliitto on käytännössä nimensä vaihtanut kommunistipuolue

Kommunistit ovat toki yrittäneet naamioitua milloin miksikin – kuten SKDL, rauhanpuolustajat, jne. Kommunisteja joka tapauksessa.On jännää, että kommunisti Jussi Saramo pääsi EU-parlamenttiin alle 5000 äänellä, mutta Eija-Riitta Korhola ei päässyt yli 44 000 äänellä.

Putkinen on ainoa kommentaattori, joka jo tämän vuosituhannen alusta alkaen on viestittänyt ”roistovaltio Venäjästä”. Hänelle irvailtiin vielä vuoteen 2014 asti ja osa jatkoi irvailua vieläpä kevääseen 2022 asti. En ole nyt enää juuri irvailua tuosta havainnut.

EUROVAALIT

EIJA-RIITTA KORHOLA:

45 059 ääntä. Huikea henkilökohtainen äänimäärä, oman elämäni toiseksi paras tulos, ja vielä hyvin vaatimattomalla budjetilla. Totta kai olisin halunnut tuolla äänimäärällä päästä läpi, jotta olisin vastineeksi voinut palvella työlläni äänestäjiä. Teimme vaaliliiton juuri siksi, jotta emme olisi ohjanneet ääniä poliittiseen umpisuoleen, ja nyt kuitenkin kävi niin. Vaalijärjestelmä on pienpuolueille vaikea paikka. Itseni puolesta en sure, sillä pääsen helpommalla näin. Olin valmis kantamaan maailman murheita viiden vuoden ajan mutta nyt saan jatkaa eläkepäiviä.

Julkaisen puheen, jonka pidin kristillisdemokaattien vaalivalvojaisissa:

Vaali-iltana, kiitospuhe

https://www.korhola.com/lang/fi/2024/06/vaali-iltana-kiitospuhe/KOMMAREIDEN PALUU (”päin persettä” ja ”isänmaallisten tilanne karmea”)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=kommareiden+paluu#ip=1https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=64160ab7fa5a873f&q=suomen+kommunistisen+puolueen+paluu&udm=2&fbs=AEQNm0AlrehPadHNqGiRa-a1o5cbMBzutnB_1nNIAd3n1Q8MaSgmIFuwp4qf9RPOCx4N0fTTiVuPjlK341dlg-RUxieewfOVT7I8h2nVIFYSjvOLw-_CYTHwglI4l1aUZlSylHVd9_Y5iu22xRB_Qr-Z56B2zLFxxndtHYSLcd4GkYzfIl1thQ8&sa=X&ved=2ahUKEwjZ2ueK2NCGAxVDPhAIHZO5Bx4QtKgLegQIBxAB&biw=1920&bih=927&dpr=1https://skp.fi/PÄIN PERSETTÄ

No joo, olipa vaalit. Päin persettähän ne menivät. Muutama huomio:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2024/06/semmoset-vaalit.html

1. Onneksi nämä eivät sentään olleet eduskuntavaalit. Silloin oltaisiin hyvin lähellä sitä että maassa olisi RKP:n takuuvarmalla tuella täysi vihervasemmistolainen hallitus.

2. Hallitus on tehnyt talouden kannalta varsin välttämättömiä toimenpiteitä. Kipeitäkin ja kaikki eivät ole osuneet kohdalleen. Näyttää siltä, että vastuu asiasta kaatui kokonaan persujen niskaan ja kokoomuksen puoluetoimistossa tällä hetkellä lyödään ylävitosia ja nauretaan paskaista naurua.

3. Se, mikä on minulle aivan käsittämätöntä on itsensä reaalimaailmasta täysin vieraannuttaneen Li Anderssonin järkyttävä äänisaalis. Sehän sinänsä selittää vasureitten menestyksen. Ja kertoo kai osaltaan että maassamme on paljon Anderssonin kaltaisia yliopistopimuja.

No, jatketaan eteenpäin. Niin kuin totesin, onneksi nämä eivät olleet eduskuntavaalit. Eipä tässä oikeastaan ole muuta sanottavaa tähän saumaan.