Share |

PUTININ LONKEROT

30.7.2023

Putinin Afrikka-kokous paljasti Venäjän ja Afrikan maiden heikot välit

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009750494.html

Huippukokouksen osallistujalistan perusteella monet Afrikan maat ovat todellakin hyljänneet Venäjän. Huippukokous oli järjestyksessä toinen, edellinen järjestettiin neljä vuotta sitten Sotšissa. Tuolloin paikalle tuli kaikkiaan 43 afrikkalaista valtiojohtajaa. Pietariin heitä saapui vain seitsemäntoista.

”Afrikka-komissaari onkin ollut ihmeen hiljaa. Minulle on hieman epäselvää mitä kuuluu Urpilaisen tehtäviin. Suomen pitäisi katkaista kaikki kehitysapu Putinia tukeville maille

”Putin alkaa repiä Afrikan maita irti toisistaan. Vauhdittaakseen Afrikan sekasortoa Putin lupasi osalle halukkaille maille aseita ja sotilasapua ilmaiseksi. Siis tietenkin ystävällisille maille. Kaupan päälle tulee ilmaista ruokaa”.

22.7.2023

Putin voi ulottaa lonkeronsa Suomeen, vaikka olemme Natossa – käytössä hyvin ovelat keinot

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009726632.html

Venäjä on tehnyt vuosien ajan erilaisia operaatioita ympäri Eurooppaa.

Vaikka Nato tarjoaa nyt Suomelle suojaa, ei suoja ole aukoton. Tästä muistuttaa Nato-maa Tshekissa yhdeksän vuotta sitten tapahtunut isku.

– Tshekissä tehtiin isku sotilaskohteeseen, mutta sitä ei luonnehdittu sotilaalliseksi hyökkäykseksi eikä puhuttu Naton 5. artiklasta. Noinkin kovia temppuja voidaan siis tehdä ilman sotilaallista vastaiskua. Suomessakin voisi käydä samalla lailla, Savolainen pohtii.

SUOMALAISET OVAT SINISILMÄISIÄ

Suomalaisten sinisilmäisyys on mahdollistanut käsittämättömät tonttikaupat. Olemme itse luoneet itsellemme uhan. Se jos mikä on hölmöyden huippu!

Varsin suomettunutta sinisilmäisyyttä suomalaisilla viranomaisilla sekä hallituksilla.

LÄHDE

Tällaisia kohteita venäläiset ovat hankkineet Suomesta – Pekka Toverilta terävä arvio

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009109233.html

Venäjän sabotaasi-iskujen uhka suomalaista energiainfrastruktuuria kohtaan on kasvanut merkittävästi. Näin arvioivat Ilta-Sanomien haastattelemat asiantuntijat ja poliitikot.

Iskuja voisi tapahtua merellä, mutta yhtä hyvin Suomen rajojen sisäpuolella.

Se uhka on relevantti, linjaa pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö kenraalimajuri evp. Pekka Toveri.

Suomessa asuvat tai majailevat venäläiset ”agentit” saattaisivat valmistella Nord Stream -kaasuputkiräjäytysten tapaisia energiaiskuja venäläisomisteisissa kiinteistöissään. Niiden sijainneista ja omistuksista Ilta-Sanomat on alkukesästä lähtien julkaissut useita selvityksiä.

Toverin mukaan Venäjä käy tiukkaa energiasotaa koko länttä vastaan.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/6ad345eef976477c700c44bf90a9d17e.gif

PUOLUSTUSMINISTERI (2015-2019) JUSSI NIINISTÖPuolustusministerinä 2015–2019 toiminutta Jussi Niinistöä on pidetty yhtenä poikkeustapauksena.

Hän alkoi epäillä joidenkin venäläisten maa- ja kiinteistö­kauppojen todellisia tarkoitus­periä jo 2010-luvun alkuvaiheessa ja ajoi sittemmin ministerinä tiukasti lakiuudistusta, joka toi valtiolle etuosto-oikeuden (1.1.2020) strategisesti arveluttaviin kohteisiin.

Minä, Nato ja JEF

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/mina-nato-ja-jef/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/mina-nato-ja-jef/#comment-3865603

Annika Saarikko ruotii Purran tekstejä ja maahan­muutto­keskustelua: ”Asiallinen kritiikki tulkitaan helposti rasismiksi”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009722097.html

Keskustan puheenjohtaja kirjoittaa, että Suomessa on epä­onnistuttu maahan­muutto­poliittisen keskustelun normalisoinnissa ja avoimuudessa.

LISÄÄ YLLÄ OLEVASTA

Annareetta

Jokainen puhuu omalla tavallaan. Pääasia, että puhutaan ja ollaan valmiina toimimaan. Riikka puhuu tavalla jonka suuri osa kansasta ymmärtää ja hyväksyy. Riikka valittiin vaaleilla ja hänet me haluamme. Annika voisi tehdä yhteistyötä hänen kanssaan näiden naisten hyväksi.

Entiset tuttavat yllättyivät Riikka Purran muutoksesta: ”Ihan eri ihminen

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009730358.html

Kaikki Ilta-Sanomien haastattelemat Riikka Purran entiset tuttavat kuvaavat yllättyneensä valtiovarainministerin muuttuneesta käytöksestä.

KUVAT

https://is.mediadelivery.fi/img/658/5c0a916fb0134efd9d1b273ece204f98.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/658/f5158130ad54e5e793429cca935972be.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/658/455ab7b821bb8d650277fcb45a4920e9.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/658/6a3d810d518485ae93f6f6de3e52cfc8.jpg.webp

Annareetta

Jokainen puhuu omalla tavallaan. Pääasia, että puhutaan ja ollaan valmiina toimimaan. Riikka puhuu tavalla jonka suuri osa kansasta ymmärtää ja hyväksyy. Riikka valittiin vaaleilla ja hänet me haluamme. Annika voisi tehdä yhteistyötä hänen kanssaan näiden naisten hyväksi.

21.7.2023

PETTÄÄKÖ LÄNSI UKRAINAN?

KYLLÄ PETTÄÄ, KOSKA PELKÄÄVÄT PUTINIA ”VESSANPÖNTÖLLÄ ISTUEN JA AKU-ANKKA LEHTEÄ LUKIEN”

KOMMENTTINI: VENÄJÄN IMPERIUMI ON TUHOTTAVA JA PALOTELTAVA ITSENÄISIIN PIKKU VALTIOIHIN !!!!

LÄNSI” ON, PELKONSA TAKIA, ”HEREILLÄLIIAN MYÖHÄÄN !!!!

UKRAINA ON VAATINUT F-16-hävittäjiä käyttöönsä jo hyvän tovin. Ukrainan armeijan ylipäällikkö Valeri Zaluzhnyi totesi kesäkuun lopulla yhdysvaltalaislehti Washington Postille, etteivät länsimaat milloinkaan aloittaisi hyökkäystä ilman ilmaherruutta

Yhdysvallat: Ukraina saa F-16-hävittäjiä vuoden loppuun mennessä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yhdysvallat-ukraina-saa-f-16-havittajia-vuoden-loppuun-mennessa/8742216#gs.2tou93Ukraina saa F-16-hävittäjiä "todennäköisesti ennen vuoden loppua", sanoi Valkoisen talon tiedottaja John Kirby yhdysvaltalaismedia Fox Newsin haastattelussa.

Kirby ei tarkentanut, kuka F-16-hävittäjät Ukrainalle vuoden loppuun mennessä toimittaisi.

– Arvioimme on, etteivät pelkät F-16-hävittäjät käännä (taisteluiden) suuntaa, Kirby sanoo.

Kirbyn mukaan Ukraina tarvitsee tällä hetkellä ennen kaikkea tykistöä, ammuksia, ilmapuolustusta ja taistelupanssarivaunuja. Yhdysvallat teki äskettäin "vaikeaksi" kuvaillun päätöksen antaa Ukrainalle rypäleammuksia.TÄMÄ (ALLA OLEVA) ON OLLUTLÄNNEN VAPISEVIEN JOHTAJIENTIEDOSSA JO KAUAN !!!!

Putinin hävittäjille ilmaherruus on vain unelma: Miksi Venäjä ei pysty Ukrainassa samaan kuin USA sodissaan? "Tekeminen jäi puolitiehen"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putinin-havittajille-ilmaherruus-on-vain-unelma-miksi-venaja-ei-pysty-ukrainassa-samaan-kuin-usa-sodissaan-tekeminen-jai-puolitiehen/8489566#gs.2tss66

Venäjän sotakoneet eivät hallitse Ukrainan ilmatilaa. Kremlin kömmähdyksillä on oma roolinsa, mutta selityksenä ne eivät ole kaiken kattava, sanovat sotilasasiantuntijat MTV Uutisille.

LÄNNEN UKRAINALLE ”LUPAAMAT” HÄVITTÄJÄT OVAT PAHASTI MYÖHÄSSÄ

Siinä on eräs seikka siihen, että UKR-hyökkäys ei ole onnistunut halutulla tavalla!!

LÄNNEN JOHTAJAT SAAVAT VIELÄ KATUA PUTININ PELKOAAN !!

16.7.2023

UKRAINA VENÄJÄ SUOMI

Maria Zaharova kuittailee nyt ulko­ministeri Valtoselle

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009722454.html

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja vastasi Valtoselle Telegram-kanavallaan.

Suomen ulkoministerin twiitti oli löytänyt tiensä Zaharovan silmiin. Hän kirjoitti Telegram-tilillään Valtosen olevan ”100-prosenttisen oikeassa”.

– Hän on 100-prosenttisesti oikeassa. Se ei ole hyvän­tekeväisyyttä. Se on palkka­sotilaiden käyttöä ja sutenöörinä toimimista, Zaharova kuittaili.

Kyseessä on toinen kerta lyhyen ajan sisään, kun Zaharova tarttuu Suomen uuden hallituksen ministerin Twitter-julkaisuun.

Lue lisää: Suomalais­­ministerin sellosoolo kolahti kovaa Venäjällä – Maria Zaharova purki närkästystään

Zaharova nimitti Nato-maiden Ukrainalle antamaa tukea ennalta ohjatuksi näytelmäksi.

– Näytellään spektaakkeli, jossa heitä taputetaan olkapäille ja sanotaan: ”Jatkakaa, teillä on erityinen tehtävä! Teidän täytyy! Me annamme teille aseita! Eteenpäin demokratian ja vapauden voiton nimissä!” Zaharova ironisoi televisio­esiintymisessään Venäjän Ykköskanavalla.

Zaharovan mukaan Naton Ukrainalle antama tuki on massiivinen ja värikäs näytös, jota on valmisteltu useilla eri tasoilla. Tässä yhteydessä hän mainitsi suomalais­ministerin selloesityksen.

– Suomen hallituksen ministerit nauhoittavat sellosooloja Ukrainan tueksi, Zaharova paheksui.

4.7.2023

ENNEN ”KIINNITETTYÄ”

Ennen kuolemaansa ukrainalais­kirjailija vetosi Nato-maihin keskustelussa Sofi Oksasen kanssa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009694250.html

Viktorija Amelina jätti it-uransa omistautuakseen kirjallisuudelle mutta joutui pian kuuntelemaan runojen sijaan pommituksia. Viime viikolla Amelina kuoli juuri sellaisen siviileihin kohdistuvan iskun uhrina, joita hän dokumentoi saattaakseen Venäjän vastuuseen.

KOMMENTIT

"...Mikä olisi paras tapa auttaa Ukrainaa. Ihmisten Suomessa, ympäri Eurooppaa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa tulisi lähteä kaduille ja vaatia hallituksiaan tukemaan Ukrainan ilmapuolustusta..."

Siinä se taas tuli - ukrainalainen kirjailijanainenkin tietää mikä on suurin puute Ukrainan puolustuksessa. F-16 hävittäjien luovuttaminen Ukrainalle on takkuillut tähän päivään asti vaikka niitä on sodan alusta asti. Niiden puutteeseen Viktorija Amelinakin kuoli - kuten tuhannet muutkin ukrainalaiset siviilit.

Naton olisi pitänyt sulkea Ukrainan ilmatila heti alkuminuuteista lähtien”, toki Ukrainan kutsusta ja Venäjän räpiköinti olisi loppunut siihen. Nyt tätä katastrofia venytetään vuosia.

VENÄJÄN VALHEET

”Venäjä ilmoitti, ja selvästi valehteli, että pizzeriassa oli kenraaleita ja sotilaita.

Ukraina tarvitsee sekä paljon enemmän parempia aseita että paljon tiukemmat Venäjä-pakotteet.

Demokraattisia arvoja ei Euroopassa voida muuten turvata. Lasten ja näiden intellektuellien elämä ja toiminta on turvattava. Lapsiakin Venäjä on kaapannut satoja tuhansia”.

KOMMENTTINI: Kaapattuja LAPSIA on noin 700 000.

KUVAT

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/ea51b02864cf3113010ae9bb9d55c8a7.jpg.webp

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/4705813f41c0baa8c0f3f731d3ba5b15.jpg.webp

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/6c9e5c73d22888677d114b197451367f.jpg.webp

Sofi Oksanen kysyi Amelinalta, mikä olisi paras tapa auttaa Ukrainaa. Tämä vastasi, että ihmisten Suomessa, ympäri Eurooppaa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa tulisi lähteä kaduille ja vaatia hallituksiaan tukemaan Ukrainan ilmapuolustusta.

Voitamme joka tapauksessa, mutta riippuen siitä, auttavatko Nato-maat meitä ja sulkevat ilmatilan vaiko eivät, meillä tulee kuolemaan tuhansia tai miljoonia ihmisiä”, Amelina sanoi.

”Joten se on nyt täysin teidän hallituksistanne kiinni. Ja jos voitte, ottakaa aikaa ja menkää kaduille ja toreille vaatimaan meille apua. Se merkitsisi meille paljon. Se voisi pelastaa meidän henkemme.”

29.6.2023

Putin käy salaista maailman­sotaa – tästä on kyse

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009676211.html

Venäjä käyttää ympäri maailmaa paljon kyseenalaisia keinoja, joilla yritetään vaikuttaa länsimaisiin yhteiskuntiin.

Venäjä käy avointa hyökkäyssotaa Ukrainassa. Vladimir Putinin tavoitteena on palauttaa valtapiiriinsä äiti-Venäjän suuruus.

Ukrainan sodan ohella Venäjä käy kulisseissa toisenlaista taistelua, jota voisi luonnehtia Putinin ”salaiseksi maailman­sodaksi”.

Viimeksi kuluneen puolentoista vuoden aikana yli 25 vaikutus­valtaista venäläistä on kuollut hämärissä ja salaperäisissä oloissa.

Kuolleet ovat olleet korkea-arvoisia yritys- tai sotilasjohtajia, ja kuolintapa on ollut lähes kaikissa tapauksissa mystinen. Moni on pudonnut ikkunasta tai joutunut puukotetuksi tai ammutuksi vailla yhtään silminnäkijää.KOMMENTIT

”YK on nykyisellään halvaantunut ankka, ja etenkin sen "turvallisuusneuvosto" pysyvine jäsenmaineen ja veto-oikeuksineen pelkkä turvallisuuden irvikuva!

Lännen pitäisi puuttua Putinin ympäri maailmaa tekemiin ryöstelyihin ja tappamisiin. Putinin porukka on kuin Isis joka on vaaraksi kaikille maailman ihmisille ja tähän täytyy puuttua ja nämä tappajat on tuhottava.

Ei tämä Putinin käymä maailmansota mitenkään salaista ole, hänhän on selväsanaisesti ilmoittanut olevansa sodassa "kollektiivista länttä" vastaan”.

28.6.2023

Mielipide|Muut lehdet

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009682090.html

Mitä Putin tekee, kun epätoivo syvenee?Vihjailtu kapina tuli ja meni, ja moni tuttavani kiittää nyt Putinia

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009680190.html

Maanpaossa elävä Mihail kirjoitti toukokuussa moskovalaisen ystävänsä työpaikalla käyneestä Wagner-sotilaasta, joka ennakoi kapinaa. Kapina jäi yritykseksi. Mitä siitä seurasi?

PUTININ MURHAKONEISTO

Valko-Venäjällä ei ole palkka­sotilas­armeijalle hommia. Tuskin sitä (Aljaksandr) Lukashenkakaan haluaa, eikä (Jevgeni) Prigozhinkaan varmasti halua jäädä sinne, koska hän tietää olevansa Putinin tappolistalla.

Murhat videon loppupuolella

VIDEO

https://areena.yle.fi/1-65296173

Venäjän hyökättyä Ukrainaan 1 200 venäläisen yli 17 miljardin euron omaisuus on asetettu EU:n pakotteiden alle. Oligarkkien pankkitilit ja omaisuus on jäädytetty. Tämän uskottiin vaikuttavan Vladimir Putinin läheisiin niin, että he taivuttelisivat Putinin luopumaan sodasta.

Suomessa heidän tiedetään omistavan strategisesti tärkeitä saaria, mutta usein omaisuutta on kätketty monimutkaisten omistusketjujen ja veroparatiisien taakse. Sodan aikana jo 15 oligarkin tiedetään kuolleen hämärissä oloissa. Omaiset uskovat, että heidät murhattiin. (Hunting the russian oligarchs, Ranska 2023)

27.6.2023

Putin piti yllättäen puheen myöhään illalla – näin Pekka Toveri kommentoi

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009680875.html

Pääesikunnan entinen tiedustelupäällikkö, kansanedustaja Pekka Toveri analysoi Putinin maanantai-iltaista puhetta.

Palkkasotilasyhtiö Wagnerin taistelijat voivat liittyä Venäjän asevoimiin tai lähteä Valko-Venäjälle, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi puheessaan maanantai-iltana.

– Taistelukokemus Wagnerista varmaankin kelpaa, mutta heitä ei kuitenkaan haluta pakottaa puolustusministeriön riveihin, koska siitä voisi seurata vieläkin suurempia ongelmia, kommentoi Pääesikunnan entinen tiedustelu­päällikkö, kansanedustaja (kok) Pekka Toveri Putinin puhetta.

Toveri arvioi, että Valko-Venäjälle lähtevät Wagner-joukot eivät sinne jää, vaan maa on heille vain välipysäkki.

– Sieltä he lähtevät suuntautumaan Afrikkaan tai Syyriaan. Valko-Venäjällä ei ole palkka­sotilas­armeijalle hommia. Tuskin sitä (Aljaksandr) Lukashenkakaan haluaa, eikä (Jevgeni) Prigozhinkaan varmasti halua jäädä sinne, koska hän tietää olevansa Putinin tappolistalla.

Media: Venäjä valmistelee Wagnerin kaluston haltuun­ottoa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009663848.html

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä.

ISW: Putin piti "eropuheen" Prigozhinille – saattoi asettaa Wagnerille valkovenäläisen ansan

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/isw-putin-piti-eropuheen-prigozhinille-saattoi-asettaa-wagnerille-valkovenalaisen-ansan/8727930#gs.1sz40jWagner-palkkasotilasryhmän tulevaisuus on maanantai-iltaisen presidentti Vladimir Putinin puheen jälkeen yhä epäselvä, kirjoittaa amerikkalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

26.6.2023

Wagner-kapinan 11 outoa yksityis­kohtaa – yhdestä Prigozhinin väitteestä ei ole löytynyt todisteita

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009678220.html

Jevgeni Prigozhinin johtama minikapina jätti jälkeensä useita kysymyksiä.

Wagnerin kapina päättyi lauantaina illalla yhtä nopeasti kuin se oli alkanutkin juhannusaattoiltana. Noin 24 tuntia kestäneessä tapahtumaketjussa on monia outoja yksityiskohtia, joihin ei saada lopullisia vastauksia tai vahvistuksia kenties koskaan.

Lue lisää: Kommentti: Tämä oli Wagnerin pika­kapinan opetus

Ilta-Sanomat esittelee kapinan suuret kysymykset.

Mika Aaltola arvioi Putinin olevan pahimman painajaisensa äärellä: "Hän on varmasti hermostunut ja peloissaan"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mika-aaltola-arvioi-putinin-olevan-pahimman-painajaisensa-aarella-han-on-varmasti-hermostunut-ja-peloissaan/8727300#gs.1pgcp9

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola sanoo Venäjän huonosti menneen sodan läikkyvän takaisin Venäjälle.

UPI:n johtaja Mika Aaltolan mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin pahin painajainen on toteutumassa.

Hänen asemansa on heikentynyt. Putin on varmasti hermostunut ja peloissaan. Pahimmat painajaiset Putinilla ovat, että Venäjällä nousee kapinahenkeä. Nyt se nousee niiden sotilaiden parista, jotka ovat käyneet Ukrainassa kamppailua pitkään.

25.6.2023

Prigozhinille saatettu luvata muutoksia Venäjän sotilasjohdossa – Wagner-johtaja määräsi joukkonsa perääntymään yllättäen

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/prigozhinille-saatettu-luvata-muutoksia-venajan-sotilasjohdossa-wagner-johtaja-maarasi-joukkonsa-peraantymaan-yllattaen/8727010#gs.25p2kt

KUVA

https://www.mtv.fi/katso/20613662

24.6.2023

Putin: ”Meneillään petos Venäjää kohtaan, kapinoitsijat neutralisoidaan” – IS seuraa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009676667.html

IS seuraa tässä artikkelissa Venäjän kuohuntaa ja Wagnerin sotilaiden liikkeitä.

KUVA

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin Kuva: Reuters

https://is.mediadelivery.fi/img/658/63cfdfd290cd5166ebc1404ffac0125e.jpg.webp

Venäläisen palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin on ajautunut avoimeen konfliktiin Venäjän asevoimien kanssa ja hän väittää marssittaneensa joukkonsa Etelä-Venäjälle.

Wagner-pomo on uhannut kaatavansa Venäjän sotilasjohdon, jonka kanssa hän on ollut tukkanuottasilla jo pitkään. Lauantaina aamulla hän kertoi taistelijoidensa saapuneen Etelä-Venäjällä sijaitsevalle Rostovin alueelle ja että Wagner olisi miehittänyt kaupungin sotilaskohteet.

Prigozhin on muun muassa syyttänyt Venäjän puolustusministeriä Sergei Shoigua nuorten, valmistautumattomien ja huonosti varusteltujen sotilaiden lähettämisestä sotaan.

Putin Prigožinin toimista: Tämä on maanpetos

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009663848.html

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä.

Wagner Chief Says he is Inside Rostov Army HQ, Controls City's Military Sites

https://www.kyivpost.com/post/18641

Prigozhin Claims he Has Taken Control of Southern Russian City of Rostov and its Military Facilities.

KUVA

https://static.kyivpost.com/storage/2023/06/24/aafe5ecce52f1cf80a5acf846e0eb65b.png?w=1280&q=90&f=webp

-------------------------------------------------------------

SISSILUUTNANTIN UNELMA

https://www.youtube.com/watch?v=jOsW6BHzrD8

--------------------------------------------------------------

ISKANDER OHJUKSIEN KANTOMATKAT LUGASTA JA KALININGRADISTA

-------------------------------------------------------------

23.6.2023

”Pelkuri-Putin on selvästi kauhuissaan

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009665361.html

Vladimir Putin on johtanut Venäjää yli 20 vuotta. Ukrainan sodan epäonnistumiset voivat kuitenkin syöstä hänet vallasta. Asiantuntijat käyvät nyt läpi viisi merkkiä siitä, että Putin voi olla pian tuhon oma.

KUVAT

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/db4a6f7895d2133b238d4fe3871fc722.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/53ed24df5d28d3a5acc9a8c9b2fedd33.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/c1fc2178d2462f975c39238a01c3832b.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/3fa604915fd15001e29954822fbeb034.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/a8b6c5d233d2811af806a69e44c74d5f.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/97020613bb893d2348be1e307667d611.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/b8c2ff10f9446c8e930f4fbde59f1aab.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/23aab4d26ecee3f79a1dfd143c955c54.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/189ab3f2da0beca352795bcb0dc3defd.jpg.webp

20.6.2023

Biden: Venäjän ydinaseuhka on todellinen – IL seuraa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

Iltalehti seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

Outi Salovaara kiersi vuosia entisen Neuvosto­liiton maita – ”Minua raivostuttaa sanonta siitä, että Venäjää ei voi järjellä ymmärtää”

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009637305.html

Toimittaja Outi Salovaara vastustaa yksioikoista tulkintaa venäläisestä kansanluonteesta. Matkoillaan entisen Neuvostoliiton alueilla hän on kohdannut köyhyyttä, korruptiota ja historiallisia jakolinjoja sekä ystävällisiä ihmisiä.

ONKO VENÄJÄN AUTORITAARINEN IMPERIUMI KOHTALON SANELEMA VAI PUTININ HARHAINEN SUURUUDENHULLUUS

MIKÄ ON VENÄJÄN KANSALAISTEN VASTUU?

Salovaarasta venäläisiltä on vaadittava vastuuta maansa tulevaisuudesta. Autoritaarista imperiumiajattelua ei pidä nähdä kohtalon sanelemana.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/4bbba44582b2219e7e6eeca5ed3dfe0c.jpg.webp

PUTININ HARHAINEN KÄSITYS: HÄNEN ON TOIMITTAVA ”HISTORIAN ANTAMIN ”OIKEUTUSTEN” MUKAISESTI

PUTIN näkee Valko-Venäjän ja Ukrainan kanssaan yhtenä kansana.

ITÄISTEN MAIDEN PITKÄ HISTORIAEntisten itäblokin maiden historia yltää huomattavasti Neuvostoliittoa ja Venäjän keisarikuntaa kauemmas. Esimerkiksi Ukrainan Krimiä käsittelevässä luvussa Salovaara tekee selväksi alueen monimutkaisen historian.

On Kiovan Rus, Itä-Euroopassa 880-luvulta 1100-luvun puoliväliin sijainnut valtakunta, jonka historiaa suoraviivaisesti tulkitsemalla Venäjä näkee Valko-Venäjän ja Ukrainan kanssaan yhtenä kansana. Mutta on myös alueella 500-luvulla ennen ajanlaskun alkua sijainnut kreikkalainen Pantikapaionin kaupunki ja tuhansien vuosien historia Välimeren eri kulttuurien ja kansojen kohtaamispaikkana. On Bysantin vaikutus, keskiajan italialaiset kauppiaat, 1200-luvun mongolien valtakunta ja lukemattomat muut.

Nimensä Krim sai mongoleilta, joita alettiin sittemmin kutsua tataareiksi. Tataarien historia on vainon ja karkotusten historiaa, jota Putin toiminnallaan jatkaa.

Salovaara on urallaan vieraillut yli 50 maassa, Pohjois-Koreassakin kolmesti.

Helmikuussa 2022 hänen perehtyneisyydestään Venäjään ja sen rajaseutujen arkeen tuli äkisti todella ajankohtaista. Keväällä 2023 Salovaara sai Naistoimittajat ry:n Vuoden Kellokas -tunnustuksen Venäjään liittyvästä tutkivasta journalismista. Salovaara kirjoitti Helsingin Sanomiin yksin tai työryhmän jäsenenä noin 40 Venäjä-aiheista artikkelia vuonna 2022. Tutkivan journalismin Lumilapio-palkinto hänelle myönnettiin vuonna 2009.

Nyt Salovaaran matka­kertomukset entisen Neuvostoliiton maissa on julkaistu kirjana. Matkalla kadonneessa maailmassa (Atena) yhdistää Salovaaran matkat Venäjän Sotšissa, Ukrainan miehitetyllä Krimillä, Georgian näennäisesti itse­hallinnollisessa ja kuitenkin Venäjän kontrolloimassa Abhasiassa, Turkmenistanissa, Kazakstanissa ja Laatokan Karjalassa. Kirjassa Salovaara kietoo vuosina 2014–2019 tekemänsä matkat osaksi alueiden ikiaikaista historiaa ja nykytilannetta.

Vihaan ja inhoan Putinia, mutta en tiedä, mitä liian yksioikoinen tulkinta kokonaisesta kansasta palvelee”.

19.6.2023

Pako rajan takaa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009642195.html

Butshan hirviömäisyydet olivat Sergeille viimeinen pisara. Hän sanoo olevan vain ajan kysymys, kun Vladimir Putinin imperiumi Venäjällä romahtaa.

Miksi Putinia ei pysäytetä?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/aa9243d1-ffb5-4f98-a8a5-c8eeb552c30b

Kah’ovkan padon räjähdys viime viikolla toi Pohjois-Savon Iisalmeen paenneelle ukrainalaisperheelle jälleen mieleen kotimaansa ja kotikaupunkinsa synkän todellisuuden. Kotiinpaluun esteenä on edelleen Venäjä ja Vladimir Putin.

Miksi yksi mies saa tuhota meidän maatamme miten tahtoo? Miksi häntä ei pysäytetä?

KUVA

https://img.ilcdn.fi/Y__qIv8_g5aabG1hSTjDp7i-fqg=/full-fit-in/612x0/img-s3.ilcdn.fi/e6be5debbab9ab7e2148fe78ead83fe63252ebc911b1a763fb121c8468efbf71.jpg

TIETOA UKRAINASTA

Kahovkan tekojärven pinnan laskiessa todennäköisesti Venäjän räjäytettyä padon viikko sitten, alkaa tekojärven pohjasta löytyä mielenkiintoisia ja pysäyttäviäkin asioita

https://twitter.com/LauraHuu/status/1668335675723366405?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

LAURA TWITTRISSÄ

https://www.google.com/search?q=laurahuu+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjx6NqoiLb2AhVuw4sKHfDdBhsQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

Laurahuu (HS)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=laurahuu+twitter

UKRAINAN SILMÄT

KUVAT

https://www.google.com/search?q=Olga+Tokariuk&tbm=isch&chips=q:olga+tokariuk,online_chips:kyiv:TAdxy-Bv53M%3D&client=firefox-b-d&hl=fi&sa=X&ved=2ahUKEwjo8Iu0nOj2AhWJ6aQKHWqNCzQQ4lYoC3oECAEQMg&biw=1903&bih=927

KUVAT

https://www.google.com/search?q=myroslava+petsa+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjA4IqEibT2AhUOy4sKHfqHDqMQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

https://twitter.com/Kateryna_Kruk

KUVAT

https://www.google.com/search?q=kateryna++kruk+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjQodHUjLT2AhXKo4sKHfnvDpgQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

KUVAT

https://www.google.com/search?q=myroslava+gongadze+twitter&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj9nZDVi7T2AhVUkMMKHTSWA_4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

UKRAINA VUODET 2014-2015

https://www.tapionajatukset.com/162

https://www.tapionajatukset.com/131

SUOMEN MEDIA

MEDIA

https://www.uusisuomi.fi/

Kova linjaus G7-mailta: Tarkoituksena ”eristää Vladimir Putin”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kova-linjaus-g7-mailta-tarkoituksena-eristaa-vladimir-putin/7a52aeb1-b013-4091-8c23-265a0163a904

”Kun oikeisto sai vahvan mandaatin, päästiin Natoon, Olkiluoto käynnistyi, Putinia eristetään entistä enemmän, aurinko paistanut jatkuvasti, polttomoottoriauto päihitti sähköautot suorituskyvyssä, Helsingin Sanomat sekoilee entistä vahvemmin, silmäpussit Marinilla kasvaa, Riikka säteilee, RKP kohta räjähtää pullistelussaan, talouselämän näkymät suorastaan mahtavat ja siitepölystä ja hiekkapölystä huolimatta kevyt hengittää....”

https://www.hs.fi/https://www.is.fi/

https://www.iltalehti.fi/

https://www.satakunnankansa.fi/

https://www.mtvuutiset.fi/

https://yle.fi/

https://demokraatti.fi/kategoria/uutiset/

https://www.aamulehti.fi/uutiset/

https://www.ts.fi/aihe/uutiset

https://www.lansivayla.fi/uusimmat/

KIRJOITUKSET JA BLOGIT

UUSI SUOMI

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/

OIKOTIETO

http://oikotieto.fi/

KREMLIN PROPAGANDA : SALALIITTOTEORIOITA JA VALHEITA

Venäjän propaganda ei tunne rajoja: Sergei Lavrov...Josef Mengele.....(Mashan jutussa esittämä ”tieto” on suoraan Putin Pienen eli psykopaatin toivomasta/ vaatimasta ”huulipuikko-armeijansa” eli tässä tapauksessa RUS-ulkoministeriön osallistumisesta tähän Venäjän kansalle tarkoitettuun salaliittoteoriaan eli yksinkertaisesti sanottuna Putin Pienen vallassa pysymisen vaatimaan disinformaatioon, sanoisen tässä, että kun totuus on ”murhattu”, voidaan mennä vain valheilla, mutta niitäkin pitää parannella päivä päivältä (ettei totuutta saataisi selville!).

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008716690.html

Lavrovin maalailema ”etnisesti suunnattu bioase” ylittää jopa Mengelen mielikuvituksen – näin Kremlin propaganda rakensi uuden natsitarinan Ukrainasta

JOS kiinnostaa, voitte lukea tutkimuksistani Skripal- myrkytyksistä

Täältä : https://www.tapionajatukset.com/40941

Navalnyi, Skripalit, Litvinenko... Näistä lähi­vuosien myrkytys­tapauksista Kremliä on epäilty

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008714844.html

Kreml on kiistänyt johdonmukaisen jyrkästi syyllisyytensä kaikkiin rikoksiin.

KUKAPA NYT HALUAISI TUNNUSTAA (Venäjän valheiden verkko on ehkä Maapallon salaliittoteorioiden ja disinformaation pahin pesäke!

Venäjän syytetään vieneen jo kymmeniätuhansia ihmisiä Ukrainasta vasten tahtoaan – Zelenskyin mukaan saarretusta Mariupolista on ”varastettu” yli 2 000 lasta

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008711249.html

”Heidän tarkkaa olinpaikkaansa ei tiedetä. He voivat olla siellä vanhempiensa kanssa tai ilman heitä,” presidentti kertoi.UUTISIA

UUSI SUOMI https://www.uusisuomi.fi/

MTV 3 https://www.mtvuutiset.fi/

Kuka on "Mariupolin teurastaja"? Sama venäläiskenraali pommitti Syyriassa saarrettuja siviilejä ja iskee nyt Ukrainassa sairaaloihin ja pommisuojiin

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuka-on-mariupolin-teurastaja-sama-venalaiskenraali-pommitti-syyriassa-saarrettuja-siviileja-ja-iskee-nyt-ukrainassa-sairaaloihin-ja-pommisuojiin/8388694

28.3.2022

MTV Uutiset seuraa Venäjän hyökkäystä: Ukraina valmis harkitsemaan puolueettomuutta, sanoo Zelensnyi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-uutiset-seuraa-venajan-hyokkaysta-ukraina-valmis-harkitsemaan-puolueettomuutta-sanoo-zelenskyi/8388976

Bellingcat, Insider ja BBC: Venäjän FSB:n myrkky­ryhmän agentit seurasivat myös Putinin sala­murhattua vastustajaa Boris Nemtsovia

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008712303.html

Aleksei Navalnyin myrkytykseen yhdistetyt agentit seurasivat kolmellatoista matkalla murhatuksi päätynyttä oppositio­poliitikkoa.

-----------------------------------------------------------------------------

14.6.2023

Tuhannet pakenevat Venäjän raja-alueen ”pikku-Sveitsissä”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009652093.html

Venäjän hallinto ja media pysyvät vaitonaisina Belgorodin alueelle tehdyistä iskuista, jotka ovat tappaneet ainakin 12 siviiliä ja pakottaneet kymmenet tuhannet pois kodeistaan.

Kymmenettuhannet venäläiset siviilit Belgorodin alueella ovat joutuneet pakenemaan hallintonsa aloittamaa sotaa, kun Ukrainan joukot ovat tehneet iskuja Venäjän maaperälle. Iskuissa on kuollut ainakin 12 siviiliä.

Asiasta kertovat muun muassa yhdysvaltalainen sanomalehti The New York Times ja uutistoimisto Reuters.

Esimerkiksi aivan Venäjän ja Ukrainan virallisen rajan kupeessa sijaitseva kaupunki Šebekino on muuttunut ”aavekaupungiksi”. The New York Times kertoo, että suurin piirtein 40 000 asukkaasta jäljellä on enää noin tuhat. He elävät kehnoissa oloissa iskuissa tuhoutuneiden rakennusten raunioiden keskellä.

Aiemmin Belgorodin alue on lehden mukaan tunnettu ”pikku-Sveitsinä”.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/cdc6af57086ec052afddcbece478d071.jpg.webp

13.6.2023

UKRAINA-SEURANTA

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009598686.html

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä.

KOMMENTIT (1103)

POIMINTA (13.6.)

”Ensin oli Venäjällä tsaarin yksinvalta, sitten kommunistisen puolueen yksinvalta ja nyt Putinin yksinvalta. Naapurimaille se on tarkoittanut kamppailua sitä vastaan, ettei joudu nielaistuksi Venäjään ja sen kulloiseenkin järjestelmään. Tätä olemme näkemässä mm. Ukrainassa, Georgiassa, Moldovassa ja Valko-Venäjällä. Me Suomalaiset olemme joutuneet taistelemaan suurin uhrauksin Itsenäisyytemme puolesta.

Katsokaa Venäjää, niin tiedätte mitä oli Neuvostoliitto - diktatuuri, jossa vainottiin toisinajattelijoita, joka hyökkäsi naapurimaihinsa kuten Unkariin ja Tšekkoslovakiaan ja Afganistaniin. Ja jossa ei ollut mitään tietoa esimerkiksi vapaasta lehdistöstä, riippumattomasta tuomioistuinlaitoksesta tai minkäänlaisesta parlamentaarisesta demokratiasta tai monipuoluejärjestelmästä.

Venäjän johdon suusta olemme kuulleet esimerkiksi kuinka ”Venäjän raja ei pääty missään” ja "tankit eivät tarvitse viisumia" ja "diplomatiamme on teräsnyrkki silkkihansikkaassa".

Onneksi nyt on tukenamme Yhdysvallat, puolustusliitto Nato sekä Euroopan Unioni!”

UKRAINAN KRIISI

https://www.is.fi/aihe/ukrainan-kriisi/

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009598881.html

--------------------------------

Mika Aaltola vaatii puolustus­käytävää koko itärajan pituudelle

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009650001.html

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola vaatii itäisen Suomen alueiden vahvistamista ja Venäjän konsulaatin sulkemista Ahvenanmaalla.

Läntisten asiantuntijoiden mukaan Ukrainan kauan odotettu vastahyökkäys olisi alkanut ja etulinjassa nähty lännen tehokkainta aseapua.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009645778.html