Share |

ILMASTONMUUTOS 2020

__________________________

ILMASTO 2020: GLOBAALIEN LÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET

GLOBAL_SATELLIITTI_JANUARY_2020.gif

KUVA 1. ALAILMAKEHÄN SATELLIITTIMITTAUS

Globaalit lämpötilapoikkeamat, alailmakehän satelliittimittaukset (UAH). Kuvassa El Nino ilmiön aiheuttamat lämpöpiikit (1998 ja 2016). Troposfäärin (alailmakehän) globaalit lämpötilat nousivat selvästi vuosina 1985-2000. Lämpönousupaussi (hidastuminen tai pysähtyminen) havaittiin selkeästi vuosina 2003-2013, jonka jälkeen El Nino ilmiön aiheuttama selkeä nousu.

GLOBAL_SATELLITE_TEMP_CO2_JANUARY_2020.gif

KUVA 2. MITTAUKSET JA HIILIDIOKSIDIN PITOISUUS ILMAKEHÄSSÄ

Globaalit lämpötilapoikkeamat ja hiilidioksidin (CO2) pitoisuudet ilmakehässä (punainen). Vuosina 1980-2002 positiivinen korrelaatio lämpötilapoikkeamien ja CO2-pitoisuuden välillä. Vuodesta 2002 lähtien CO2-pitoisuuden jatkuva nousu ei kuitenkaan korreloinut lämpötilojen kanssa. Kyseessä on ns. lämpönousupaussi tai keskeytyminen (pause tai hiatus englanniksi).

UAH_SAT_JAN_2020_2.jpg

KUVA 3. SATELLIITTIMITTAUKSET 2000-2020

Globaalien lämpötilapoikkeamien satelliittimittaukset alailmakehässä (UAH) 2000-luvulla. Vuosina 2003-2013 ei havaittu merkittävää lämpönousua eli vallitsi ns. lämpönousupaussi (pause tai hiatus).

Vuosina 2013-2020 lämpönousu, jossa aiheuttajana myös El Nino ilmiö.

UAH_TEMP_CO2_JAN_2020_2.jpg

KUVA 4. LÄMPÖJEN JA CO2-PITOISUUDEN KORRELAATIO VUOSINA 1980-2020

Globaalien lämpötilapoikkeamien (UAH, satelliitti, alailmakehä) ja CO2-pitoisuuksien korrelaatio vuosina 1980-2020. Positiivinen korrelaatio 1980-2002. Vuodesta 2002 lähtien vuoteen 2020 mennessä ei havaita positiivista korrelaatiota (siis että hiilidioksidi lämmittäisi ilmastoa). Vallitsee ns. lämpönousupaussi eli ilmaston lämpenemisen keskeytyminen tai tauko (pause tai hiatus), siitä huolimatta, että CO2-pitoisuudet ilmakehässä ovat tuonakin aikana jatkuvasti ja tasaisesti nousseet.

HADCRUT_PINTA_DEC_2019.gif

KUVA 5. MAAPALLON PINTALÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET

Globaalit lämpötilapoikkeamat maapallon pinta-alueella (HadCRUT4, UK) osoittavat nekin, että lämpönousupaussi vallitsee vuosina 2003-2013. Merkittävä lämpötilojen nousu tapahtui viime vuosisadalla, erityisesti vuosina 1985-2003.

HADCRUT_TEMP_CO2_DEC_2019.gif

KUVA 6. PINTALÄMPÖTILOJEN JA CO2-PITOISUUDEN KORRELAATIO

Maapallon pintalämpötilojen nousulla ja ilmakehän CO2-pitoisuudella vallitsi positiivinen korrelaatio vuosina 1977-2007, jonka jälkeen olemme lämpönousupaussin (hidastumisen) vaiheessa,

KAIKKI ILMASTONMUUTOS-MITTAUSTULOKSET JA NIIDEN ANALYYSIT (professori Ole Humlum): http://www.climate4you.com/

Prof. Humlumin CV: http://www.climate4you.com/Text/BIBLIOGRAPHY%20OLE%20HUMLUM.pdf

KUVAT: Troposfäärin (alailmakehän) globaalit (maailmanlaajuiset) satelliittimittauksilla tehdyt lämpötila-anomaliat (poikkeamat) vertailutasolta. 2. Maapallon pintalämpötilojen lämpötila-anomaliat ja ilmakehän hiilidioksidi (CO2) pitoisuudet (HadCRUT 4, UK).

GLOBAALIT LÄMPÖTILAMITTAUKSET

LÄHDE: http://www.climate4you.com/

http://www.climate4you.com/GlobalTemperatures.htm

http://www.climate4you.com/UrbanHeatIsland.htm

http://www.climate4you.com/Polar%20temperatures.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndClouds.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndVolcanoes.htm

http://www.climate4you.com/GreenhouseGasses.htm

http://www.climate4you.com/ClimateAndHistory.htm

http://www.climate4you.com/Sun.htm

LÄMPÖNOUSUPAUSSI ELI ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSUN HIDASTUMINEN

Lämpönousupaussi (pause tai hiatus) havaittiin jo noin vuonna 2015, jolloin globaalien lämpötilojen nousu oli selkeästi hidastunut.

https://judithcurry.com/2015/11/06/hiatus-controversy-show-me-the-data/

https://www.climatedepot.com/2018/07/19/climatologist-dr-judith-curry-global-warming-hiatus-for-2-more-decades/

https://www.thegwpf.org/content/uploads/2017/02/Curry-2017.pdf

https://notrickszone.com/2019/05/24/climatologist-dr-judith-curry-climate-scientists-apocalyptic-predictions-depend-on-unrealistic-climate-model-simulations/

LÄMPÖNOUSUPAUSSI (HIDASTUMINEN TAI KESKEYTYMINEN)

https://www.tapionajatukset.com/36782

TÄMÄN (YLLÄOLEVAN) SIVUN SISÄLLYS

J O H D A N T O

Ilmasto ei lämpene, kuten YK:n ilmastopaneeli IPCC, alarmistit (ilmastopelottelijat) ja media rummuttavat jatkuvasti (eli että ilmastonmuutos ”etenee vauhdilla”).

Kaikkien globaalien lämpötilojen mittauksia tekevien ilmastolaitosten tulokset 2000-luvulla kertovat tämän selkeästi. Se, että maapallon lämpötila nousi 1900-luvulla noin yhden celsiusasteen verran, on tietysti tosiasia.

Elämme siis tällä hetkellä ilmastonlämpönousun paussia eli melko tasaisia globaaleja lämpötiloja on pukannut 2000-luvulla, vaikka hiilidioksidin pitoisuudet ilmakehässä ovat tasaisesti nousseet.

Tätä paussia (pause in english) voi tarkastella (sivulla ylinnä kiinnitetty 2019 tilanne) ja sitä alempana sivullani kommentoivat ilmastotutkijat, professori Judith Curry, professori Valentina Zharkova ja 30 vuotta auringon ja ilmaston välisiä vaikutuksia tutkinut astrofysiikan tohtori Judith Lean. Kuinka aurinko vaikuttaa maapallon ilmastoon, niitä tutkimuksia esitellään (Valentina Zharkova ja Judith Lean).

----------------------------------------------------

SISÄLLYS (KIRJOITUKSET)

KIINNITETTY KIRJOITUS (SIVUN ALUSSA)

MEDIA EI KERRO TOTUUTTA ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSUN PYSÄHTYMISESTÄ JA HIDASTUMISESTA, MINKÄ SEKÄ SATELLITTIMITTAUKSET ETTÄ MAAPALLON PINTALÄMPÖJEN MITTAUKSET OSOITTAVAT SELKEÄSTI (Media ja muut ilmastouskovaiset eivät vahingossakaan mainitse sitä, että 2000-luvulla (noin 2002---->2019) globaalien lämpötilojen nousu on hidastunut tai keskeytynyt (pause englanniksi).12.2.2019

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUN IHMEELLINEN MAAILMA

PROFESSORI JUDITH CURRY

Professori Judith Curry (maailman siteeratuin ilmastotutkija ja US-hallinnon asiantuntija13.2.2019

ILMASTON LÄMPÖTILOJEN VAIHTELUIHIN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT14.2.2019

PROFESSORI VALENTINA ZHARKOVA

21.2.2019

ASTROFYSIIKAN TOHTORI JUDITH LEAN ON TUTKINUT AURINGON VAIKUTUSTA 30 VUOTTA

JUDITH LEAN ja IPCC.RAPORTTI AR4 (2007)

MITEN RAPORTIT LAADITAAN?

IPCC ja GREENPEACE

AURINKOSYKLIEN HAVAINNOT JA ENNUSTEET

----------------------------------------------------------------------

K I R J O I T U K S E T

KIINNITETTY

ILMASTONMUUTOS 2019 KIINNITETTY UUSIMMAT KIRJOITUKSET  A L E M P A N A  TÄLLÄ SIVULLA

(VANHIMMAT ENSIN)

KIINNITETTY: GLOBAALIEN LÄMPÖTILOJEN MITTAUKSET------> 2019

MEDIA EI KERRO TOTUUTTA

MEDIA EI KERRO TOTUUTTA ILMASTON LÄMPÖTILOJEN NOUSUN PYSÄHTYMISESTÄ JA HIDASTUMISESTA, MINKÄ SEKÄ SATELLITTIMITTAUKSET ETTÄ MAAPALLON PINTALÄMPÖJEN MITTAUKSET OSOITTAVAT SELKEÄSTI

Media ja muut ilmastouskovaiset eivät vahingossakaan mainitse sitä, että 2000-luvulla (noin 2002---->2019) globaalien lämpötilojen nousu on hidastunut tai keskeytynyt (pause englanniksi).

Media noudattaa ”vaikenemisen lakia”: Valtamediasta ei löydä etsimälläkään uutista, jossa kerrottaisiin nykyisestä (vuodet 2002---->2019) ilmaston lämpenemisnousun pysähtymisestä/ hidastumisesta (pause englanniksi). Satelliittimittausten mukaan alailmakehän lämpötilat eivär ole juurikaan kohonneet tuona aikana, maapallon pinnan lämpötilat ovat (mittausasemien mukaan) lievästi nousseet.

Kaikkien tärkeimpien mittausasemien tietoihin pääsee täältä: http://www.climate4you.com/

Linkistä pääsee kyseisten ilmaston mittauslaitosten nettisivuille, joista voi halutessaan tarkistaa yllä olevan linkin ilmoittamien mittausten oikeellisuuden.

EDELLÄ OLEVA LAUSE siksi, että olen usein saanut ilmastouskovaisilta palautetta, että tuo linkki on jokin ”roskasaitti”, jota ”denialistit” aina silloin tällöin pukkaavat häiritäkseen heidän ”ilmastouskoaan”.

Tutkikaa siis mittausasemien alkuperäistä dataa ja miettikää asiaa, ennen kuin jollakin keskustelupalstalla heilutatte ”denialistikorttia”!

ILMASTOTUTKIJA, PROFESSORI JUDITH CURRY:https://www.google.com/search?q=hiatus+judith+curry&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiR1puzvfvnAhVkwqYKHXwJCxY4MhD8BSgBegQICxAD&biw=1920&bih=916https://www.google.com/search?q=judith+curry+ilmastonmuutos&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjTytPPvvvnAhXgycQBHYk5BdIQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=916

https://judithcurry.com/2019/08/22/climate-change-whats-the-worst-case/

https://judithcurry.com/2019/08/21/re-evaluating-the-manufacture-of-the-climate-consensus/”Lets stop manufacturing consensus about climate change.  Lets open up the scientific debate on climate change and celebrate disagreement and use it to push the knowledge frontier of climate science.  The whole consensus thing has done little to reduce global CO2 emissions, which was the point of the whole exercise.  It’s time for new approaches to both science and policy.” Siitä kännökseni:

 Lopettakaamme ilmastonmuutosta koskeva konsensustehtailu. Avatkaamme tieteellinen keskustelu ilmastonmuutoksesta ja kiittäkäämme epäsopua ja käyttäkäämme sitä ajamaan tarmokkaasti ilmastotieteen vielä tuntemattoman tutkimusalueen asiaa. Koko konsensusasia on saanut aikaan tuskin mitään globaalien CO2-päästöjen vähentämiseksi, mikä oli koko asian tarkoitus. On aika uusille lähestymistavoille koskien sekä tiedettä että politiikkaa.

http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279892-konsensuksen-ja-tieteen-sekoilusta-eroon

”Yhteenvetona voin todeta, että jo nämä pystyvät osoittamaan IPCC:n omaksuman, uhkaavaksi uskotun ilmastoherkkyyden perusteettomaksi”.

Lämpenemisen pysähtyminen tai hidastuminen on aito tieteellinen ongelma

Atte Korhola:

Uutisen mukaan "jotkut skeptikot ovat väittäneet ilmaston lämpenemisen pysähtyneen..."

Haluaisin korostaa että kyllä kysymyksessä on ihan aito tieteellinen ongelma, jolle parhaillaan monet ilmastotutkijat etsivät selitystä. CO2-pakkotteen ja arvioidun ilmastoherkkyyden perusteella globaalin pintalämpötilan olisi pitänyt nousta 2000-luvulla vähintään 0,2 astetta lisää, mutta näin ei ole tapahtunut.

Ongelmaan ovat paneutuneet muiden muassa IPCC:n 2007 raportin WG1:n johtokirjoittaja Susan Solomon et al. Science-lehden tänä vuonna ilmestyneessä artikkelissaan (Science 327, 1219, 2010), jossa he kirjoittavat:

"However, the trend in global surface temperatures has been nearly flat since the late 1990s despite continuing increases in the forcing due to the sum of the well-mixed greenhouse gases (CO2, CH4, halocarbons, and N2O), raising questions regarding the understanding of forced climate change, its drivers, the parameters that define
natural internal variability (2), and how fully these terms are represented in climate models".

Syyksi lämpötilojen tasoittumiselle Solomon et al. esittivät stratosfäärin vesihöyryn vähentymistä.

Stephen E. Schwartz kumppanaineen on puolestaan esittänyt lämpötilojen tasoittumisen syiksi joko yläkanttiin estimoitun ilmastoherkkyyden tai aerosolien viilentävän vaikutuksen.

Kaikkiaan porukan artikkeli Why Hasn’t Earth Warmed as Much as Expected? Journal of Climate 23: 2453-2464 (2010) on mielenkiintoista luettavaa.

http://www.co2-raportti.fi/?heading=Vuodesta-2010-tulossa-enn%C3%A4tysl%C3%A4mmin&page=ilmastouutisia&news_id=2799

-----------------------------------------------------------------------------------------------

STRATOSFÄÄRIN ILMIÖITÄ. Stratosfäärissä (sekä sen ja troposfäärin sekoittuneessa väli-ilmakehässä) vesihöyryn pitoisuuden pieneneminen hidastaa lämpenemistä (warming) kun enemmän lämpösäteilyä (infrared) pääsee avaruuteen. Vesihöyryn lisääntyminen puolestaan lisää lämpenemistä. Tulivuoren purkauksessa syntynyt rikkidioksidi (SO2) hapettuu rikkihapoksi (H2SO4), ja muodostuneet vaaleat aerosolit heijastavat auringonsäteilyä takaisin avaruuteen (viilentävä vaikutus). KUVA: Nasa.

NASA_STRATOSFAARI.jpg

Susan Solomon:

Stratospheric water vapor concentrations decreased by about 10% after the year 2000. Here we show that this acted to slow the rate of increase in global surface temperature over 2000–2009 by about 25% compared to that which would have occurred due only to carbon dioxide and other greenhouse gases. More limited data suggest that stratospheric water vapor probably increased between 1980 and 2000, which would have enhanced the decadal rate of surface warming during the 1990s by about 30% as compared to estimates neglecting this change. These findings show that stratospheric water vapor is an important driver of decadal global surface climate change.

http://www.sciencemag.org/content/327/5970/1219.short

TIIVISTELMÄ [vesihöyry on voimakkain kasvihuonekaasu eli lämmönsitoja]

Stratosfäärin (yläilmakehän) vesihöyrypitoisuudet pienenivät noin 10% vuoden 2000 jälkeen. Näytämme tutkimuksessamme, että tällä oli hidastava vaikutus globaaleiden pintalämpötilojen nousunopeuteen ajanjaksolla 2000-2009,  arviolta 25%, verrattuna siihen miten lämpötilat olisivat voineet kohota pelkästään hiilidioksidin ja muiden kasvihuonekaasujen vaikutuksesta.

Data, joskin rajoitetumpi, antaa ymmärtää, että stratosfäärin vesihöyrypitoisuudet kasvoivat 1980-2000 välisenä aikana, mikä olisi nostanut pintalämpöjen nousunopeutta 1990-vuosikymmenellä arviolta 30%, verrattuna siihen, ettei tätä muutosta olisi tapahtunut.

Nämä tutkimustulokset osoittavat, että stratosfäärin vesihöyrypitoisuus on merkittävä ilmastodraiveri (ajava voima) vuosikymmenjaksoisessa ilmastonmuutoksessa.

TOTUUS ILMASTON LÄMPENEMISESTÄ ON VAIKEA KYSYMYS

https://www.google.com/search?q=totuus+ilmaston+l%C3%A4mpenemisest%C3%A4&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj9se7pw_vnAhUFw8QBHdUTDCk4RhD8BSgBegQIDBAD&biw=1920&bih=916

-------------------------------------------