Share |

KOLMAS MAAILMANSOTA

1.8.2023

YDINASEET

Entinen presidentti, turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev, lisäsi sunnuntaina löylyä uhkaamalla jälleen ydinaseella virallisella sosiaalisen median kanavallaan.

Vain mielenvikainen (hoitoa tarvitseva) voi julkaista tämän:

”Kuvitelkaa jos... Naton tukema hyökkäys olisi menestyksekäs ja repisi palan maastamme, niin meidän olisi pakko käyttää ydinasetta...”, Medvedev viestitti Reutersin mukaan.

”Muuta mahdollisuutta ei yksinkertaisesti olisi. Niinpä vihollistemme pitäisi rukoilla menestyksemme puolesta. He varmistavat, että ei syty maailmanlaajuista ydinsotaa”, Medvedev kirjoitti.

PUTIN SIIS HALLITSEE SODANKÄYNTIÄ YDINASE-UHKAUKSILLA, KOSKA ”LÄNNEN” JOHTAJAT PELKÄÄVÄT PUTINIA JA UKR-SODAN ESKALOITUMISTA.

He ovat siis ”PUTININ VANKEJA”. He eivät uskalla antaa Ukrainalle hävittäjiä, joilla olisi suuri merkitys vastahyökkäyksissä, jotka toistaiseksi ovat menneet PÄIN PERSETTÄ (muutama kylä on saatu vallattua, mutta Venäjän terroristit käyttävät yhä enemmän ohjuksia siviilien surmaamiseen ja asuntojen ja sailaaloiden raunioittamiseeen).

Pitikö Ukrainan ”vastahyökkäyksen” olla tällainen?

EI TODELLAKAAN, mutta kun ”LÄNNEN JOHTAJAT” vapisevat Putinin pelossaan, istuen vessanpöntöllä Aku ankka-lehteä lukien. SILLÄ EI PITKÄLLE PÖTKITÄ !!!!!Lue kaikki Venäjän hyökkäystä Ukrainaan koskevat HS:n jutut täältä.

Asiantuntijat: Venäjä kokoaa voimiaan

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009752814.html

Venäjä valmistautuu pitkään sotaan ja kokoaa voimavarojaan. ”Venäjä tarjoaa uutta sotatalvea”, sanoo everstiluutnantti Simo Pesu.

Tappiot rintamalla eivät ole saaneet Kremliä harkitsemaan irrottautumista sodasta, vaan se näyttää valmistautuvan edelleen pitkään sotaan. Yhtenä merkkinä valmistautumisesta on duuman viimeviikkoinen päätös nostaa asevelvollisuusikä nykyisestä 27:stä kolmeenkymmeneen ensi vuoden alusta alkaen.

”Laki joka antaa Kremlille mahdollisuuden lisätä taisteluihin lähetettävien miesten määrää sadoilla tuhansilla paljastaa surullisen totuuden: sen sijaan että pyrkisi irtautumaan tuhoisasta sodasta, Vladimir Putin valmistautuu yhä suurempaan sotaan”, Venäjän ja Euraasian osaston johtaja Aleksandr Gabujev kirjoitti viikonloppuna Financial Times -lehdessä.

SUOMALAISTEN KOMMENTTEJA

Pahin lopputulos olisi että Venäjä saisi haukattua itselleen nykyisen aimo osan Ukrainaa, ja Putinin rosvokopla näkisi että sotien aloittaminen on kannattavaa. Tämä johtaisi jonkinlaiseen jäätyneeseen konfliktiin Ukrainassa. Olisi toivottavaa että Ukraina taistelee niin pitkälle kuin se kokee järkeväksi. Mitä enemmän sota päättyy Ukrainan ehdoilla, sen parempi lähes koko maailmalle, ja varmasti ainakin Suomelle. Suomen Hornetit voisi jo lähettää Ukrainaan, jotta muutkin maat uskaltaisivat tukea Ukrainaa hävittäjillä joita se todella paljon kaipaa.

Niin kauan kuin sota jatkuu, Ukrainalla ei ole toivoakaan päästä Natoon. Venäjä tietää tämän ja siksi tarvittaessa pitkittää sotaa vaikka vuosikymmeniä.

Venäjän tavoite on selkeä. Se haluaa Ukrainan runsaat luonnonvarat käyttöönsä ja alistaa väestön orjiksi. Kyse on siis täysin rationaalisista tavoitteista, ei mistään aatteellisesta hötöstä.

On ihan ymmärrettävää, että Venäjän kansa tukee tätä, koska se on tottunut hyötymään alistamisensa kansojen työstä ja luonnonvaroista. Venäjällä, kuten kaikkialla muullakin kansojen välillä, moraali on sama kuin vahvemman oikeus.

Asiantuntijat ovat varmasti oikeassa siinä, ettei tämä Ukrainan sota tule päättymään ihan lähitulevaisuudessa. Venäjä on aina ollut huono häviäjä eikä se myönnä ikinä tappioitaan. Päin vastoin tarvittaessa vaikka vääristelee historiaa jotta näyttää paremmalta heidän kannaltaan. On päivän selvää ettei Venäjä pidä vetäytymistä itä Ukrainasta vaihtoehtona, koska se olisi heille liian iso nöyryytys. Että parempi olisi alkaa myös lännen lisäämään asetuotantoaan ja valmistautua toimittamaan Ukrainalle vielä pitkään lisää kalustoa ja ammuksia. Huonosta sotamenestyksestä huolimatta Venäjällä kyllä riittää aseita ja ammuksia sekä laittaa kansalaisiaan tapettavaksi etulinjaan.

Tasapuolisuuden vuoksi Ukrainalle olisi annettava ydinaseita. Saisi käyttää ehdolla, jos Venäjä käyttää ensin. Ennustan, että sodasta tulee vuosikymmenten mittainen ja realistiset rauhanneuvottelut voivat onnistua vasta Putinin vallan päätyttyä. Lännen tulisi alkaa varautua mahdollisuuteen, että Trumpista tulee seuraava presidentti. Alkaa diilien hieronta. Putin vei taas Trumpia 6-0, joten kaikki on mahdollista. Edessä ovat vaaran vuodet.

Kysely paljasti halkeamia yhtenäisyydessä: Useissa jäsen­maissa halu sotia muiden puolesta on suorastaan heikko

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009740919.html

Naton kyselytutkimus kertoo eri jäsenmaiden kansalaisten suurista asenne-eroista suhteessa sotilasliittoon.

Suhtautumisessa Venäjän hyökkäykseen ja Ukrainan tukemiseen Euroopan moraalinen selkäranka on ollut Ison-Britannian, Baltian maiden, Puolan ja Pohjoismaiden varassa. Siksi ei yllätä, että samat maat ovat kärjessä tässäkin.

Minä, Nato ja JEF

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/mina-nato-ja-jef/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussiniinisto/mina-nato-ja-jef/#comment-3865603

Katariina Simonen

”Tuomio­päivä” on lähempänä kuin koskaan, varoittaa suomalais­tutkija

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009564235.html

KATARIINA SIMONEN

https://researchportal.helsinki.fi/fi/persons/katariina-simonen

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=katariina+simonen

KUVAT JA JUTUT

https://www.google.com/search?q=katariina+simonen&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwixyb2Gsv7-AhUEjosKHRYdBZ0Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=54L73l__nm0

Joukkotuhoaseiden asevalvonta on kriisiytynyt, arvioi uusi tutkimus

https://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/-/joukkotuhoaseiden-asevalvonta-on-kriisiytynyt-arvioi-uusi-tutkimus

Simosen mukaan asevalvontaosaamisen on kylmän sodan jälkeen annettu rapautua, vaikka samaan aikaan kaikki ydinasevallat ovat modernisoineet varantojaan. Ydinaseiden lisäksi biologisten ja kemiallisten aseiden kieltosopimukset ovat kriisiytyneet. Hankalaan nykytilanteeseen on oleellisesti vaikuttanut suurvaltasuhteiden jännittyminen 2000-luvun alusta alkaen erityisesti Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä.

Uusilla avauksilla on kiire, sillä Bulletin of the Atomic Sciences -järjestön ylläpitämä tuomiopäivän kello osoittaa 90 sekuntia vaille keskiyötä – lähemmäs katastrofia kuin koskaan aiemmin.

Some voices on nuclear risk after Helsinki

https://thebulletin.org/2018/07/some-voices-on-nuclear-risk-after-helsinki/

Puoli vuosisataa rakennettu asevalvonta on käytännössä kaatunut, sanoo MPKK:n dosentti

Katariina Simonen.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/1440/0cf3c7f7601a1e1d15d44dc58239a40a.jpg.webp

Asevalvonnalla menee huonosti. Joukkotuhoaseiden valvonta on kriisiytynyt hetkellä, jolloin kaikki ydinasevallat modernisoivat ydinaseitaan.

Näin voi tiivistää Maanpuolustuskorkeakoulun dosentin Katariina Simosen tuoreen tutkimuksen kovan ytimen.

”Asevalvonta on käytännössä kaatunut. Kaikki se, mitä on rakennettu 50 vuotta, on kaatunut. Ellei nyt tehdä toimia jäljellä olevan pelastamiseksi, niin sekin kaatuu”, Simonen ennustaa.

Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitos julkaisi runsas kuukausi sitten Simosen kirjan Joukkotuhoaseet ja asevalvonta: asevalvonnan arkkitehtuurin kehitys ja kriisiytyminen.

Tutkimus antaa synkän kuvan nykyhetkestä: kansainvälisen asevalvonnan sopimusjärjestelmä on kriisissä. Sen lisäksi alan osaaminen on päässyt rapautumaan.

Simonen muistuttaa, että asevalvonta on suurvaltasuhteiden kuumemittari.

Simonen viittaa kuuluisaan tuomiopäivän kelloon (doomsday clock), jota Bulletin of the Atomic Scientist -organisaation johtokunta on ylläpitänyt vuodesta 1947 lähtien.

Symbolinen kello kuvaa sitä, kuinka lähellä ihmiskunta on ihmisen itsensä aiheuttamaa globaalia katastrofia ja siitä johtuvaa tuhoa, keskiyötä.

KUVA (tuomiopäivän kellosta)

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/7f3949973c56b5afaddc51dd5da259bf.svg

Simonen arvioi, että Venäjä tietää kyllä, ettei amerikkalaisten suunnittelema ohjuspuolustuskilpi ole sille todellisuudessa uhka, koska se ei voi olla koskaan täysin tiivis.

Kilpi kuitenkin ärsyttää Venäjää, samoin Naton laajeneminen.

”Yhdysvallat ja Venäjä ovat nyt avainasemassa. Jos ne näyttävät signaalia, että mistään ei enää sovita, niin kyllä muitakin rupeaa kiinnostamaan ydinaseiden hankkiminen.”

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/1440/26ab5c2077bff37862cb32371b5ca4d9.jpg.webp

Ukraina oli Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen maailman kolmanneksi suurin ydinasemahti, mutta se luopui vapaaehtoisesti ydinaseistaan kun se sai vastineeksi turvatakuut muun muassa Venäjältä.

Putin pieneen, jonka harhainen mieli kuvittelee olevansa kuin PIETARI SUURI, ei tietenkään voi luottaa tässä asiasaa, eikä missään muussakaan.

”Jos Ukrainalla olisi ollut toimivia ydinaseita, niin kyllä kynnys hyökätä sinne olisi ollut ihan toinen. Se vain on valitettava realiteetti”, Simonen myöntää.

KOMMENTTI

Massamurhaaja Putin ei välitä pätkän vertaa ihmisten hengestä, omaa ”suuruuttaan” haaveillessaan.

Simosen mukaan toinen johtopäätös on se, että Venäjän antamilla turvatakuilla ei ole merkitystä.

31.7.2023

KOLMAS MAAILMANSOTA??

Kysymysmerkit: Kumpi aloittaa ydinaseiden käytön: Venäjä vai ”Länsi” ??

Medvedev: Jos Ukraina onnistuu vastahyökkäyksessä, Venäjän on iskettävä ydinaseilla

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009723348.html

Venäjän entinen presidentti ja nykyinen maan turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev on uhannut Ukrainaa jälleen ydinaseilla. Medvedevin mukaan Venäjän on iskettävä Ukrainaan ydinaseilla, jos ukrainalaisten vastahyökkäys onnistuu.

"Silloin meidän olisi käytettävä ydinaseita Venäjän presidentin 02.06.2020 päivätyn asetuksen sääntöjen nojalla. Muuta ulospääsyä ei yksinkertaisesti olisi", Medvedev kirjoitti viestipalvelu Telegramissa.

Medvedev on tullut tunneksi erittäin kovasanaisesta retoriikastaan Venäjän hyökäyttyä Ukrainaan. Hän toimi Venäjän presidenttinä vuodet 2008–2012.

Medvedev on uhannut ydinaseiden käytöllä useita kertoja aiemminkin. Hän on myös toivonut ukrainalaisten "katoamista maan päältä".

”Minulta kysytään usein, miksi Telegram-julkaisuni ovat niin kovasanaisia”, Medvedev kirjoitti Telegramissa viime vuonna.

”Vastaus kuuluu: koska vihaan heitä [ukrainalaisia]. He ovat paskiaisia ja pellejä. He toivovat meidän kuolemaamme, Venäjän kuolemaa. Ja niin kauan kuin minä elän, teen kaikkeni, että he katoaisivat maan päältä.”

KOMMENTTINI

Medvedev EI YMMÄRRÄ, että ”LÄNSI” ei toivo ”Venäjän kuolemaa” vaan ja ainoastaan VENÄJÄN IMPERIUMIN LOPPUA (ja kenties Imperiumin palottelemista pieniin itsenäisiin ”paloihin” eli Kremlistä riippumattomiin (ITSENÄISIIN ”pikku valtioihin).Venäjän Imperiumin loppu on jopa todennäköinen, ja valitettavasti myös ydinaseiden käyttö on mahdollista:

VENÄJÄN IMPERIUMIN TUHO

VENÄJÄN IMPERIUMIN TUHOUTUMINEN

”JONKA KOHTALO ON SILLE MÄÄRÄÄVÄ

Tsaarin kohtalo

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009593013.html

Vladimir Putinin kohtalo vallan kahvassa riippuu sodan lopputuloksesta, arvioivat asiantuntijat. Mikäli sota päättyy tappioon, kaatuu myös Putin.

”Tuomio­päivä” on lähempänä kuin koskaan, varoittaa suomalais­tutkija

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009564235.htmlSome voices on nuclear risk after Helsinki

https://thebulletin.org/2018/07/some-voices-on-nuclear-risk-after-helsinki/

Puoli vuosisataa rakennettu asevalvonta on käytännössä kaatunut, sanoo MPKK:n dosentti

Katariina Simonen.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/1440/0cf3c7f7601a1e1d15d44dc58239a40a.jpg.webp

Asevalvonnalla menee huonosti. Joukkotuhoaseiden valvonta on kriisiytynyt hetkellä, jolloin kaikki ydinasevallat modernisoivat ydinaseitaan.

Näin voi tiivistää Maanpuolustuskorkeakoulun dosentin Katariina Simosen tuoreen tutkimuksen kovan ytimen.

”Asevalvonta on käytännössä kaatunut. Kaikki se, mitä on rakennettu 50 vuotta, on kaatunut. Ellei nyt tehdä toimia jäljellä olevan pelastamiseksi, niin sekin kaatuu”, Simonen ennustaa.

Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitos julkaisi runsas kuukausi sitten Simosen kirjan Joukkotuhoaseet ja asevalvonta: asevalvonnan arkkitehtuurin kehitys ja kriisiytyminen.

Tutkimus antaa synkän kuvan nykyhetkestä: kansainvälisen asevalvonnan sopimusjärjestelmä on kriisissä. Sen lisäksi alan osaaminen on päässyt rapautumaan.

Simonen muistuttaa, että asevalvonta on suurvaltasuhteiden kuumemittari.

Simonen viittaa kuuluisaan tuomiopäivän kelloon (doomsday clock), jota Bulletin of the Atomic Scientist -organisaation johtokunta on ylläpitänyt vuodesta 1947 lähtien.

Symbolinen kello kuvaa sitä, kuinka lähellä ihmiskunta on ihmisen itsensä aiheuttamaa globaalia katastrofia ja siitä johtuvaa tuhoa, keskiyötä.

KUVA (tuomiopäivän kellosta)

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/7f3949973c56b5afaddc51dd5da259bf.svg

Simonen arvioi, että Venäjä tietää kyllä, ettei amerikkalaisten suunnittelema ohjuspuolustuskilpi ole sille todellisuudessa uhka, koska se ei voi olla koskaan täysin tiivis.

Kilpi kuitenkin ärsyttää Venäjää, samoin Naton laajeneminen.

”Yhdysvallat ja Venäjä ovat nyt avainasemassa. Jos ne näyttävät signaalia, että mistään ei enää sovita, niin kyllä muitakin rupeaa kiinnostamaan ydinaseiden hankkiminen.”

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/1440/26ab5c2077bff37862cb32371b5ca4d9.jpg.webp

Ukraina oli Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen maailman kolmanneksi suurin ydinasemahti, mutta se luopui vapaaehtoisesti ydinaseistaan kun se sai vastineeksi turvatakuut muun muassa Venäjältä.

Putin pieneen, jonka harhainen mieli kuvittelee olevansa kuin PIETARI SUURI, ei tietenkään voi luottaa tässä asiasaa, eikä missään muussakaan.

”Jos Ukrainalla olisi ollut toimivia ydinaseita, niin kyllä kynnys hyökätä sinne olisi ollut ihan toinen. Se vain on valitettava realiteetti”, Simonen myöntää.

KOMMENTTI

Massamurhaaja Putin ei välitä pätkän vertaa ihmisten hengestä, omaa ”suuruuttaan” haaveillessaan.

Simosen mukaan toinen johtopäätös on se, että Venäjän antamilla turvatakuilla ei ole merkitystä.

Ydinaseiden määrä vuonna 2022

  • Venäjä, 5 977 kappaletta

  • Yhdysvallat, 5 428

  • Kiina, 350

  • Ranska, 290

  • Britannia, 225

  • Pakistan, 165

  • Intia, 160

  • Israel, 90

  • Pohjois-Korea, 20

Lähde: Katriina Simonen / Federation of American Scientists