Share |

SYKSY 2022

 

KIINNITETTY

Nyt on sinivalkoisen siirtymän vuoro

https://luluranne.fi/nyt-on-sinivalkoisen-siirtyman-vuoro/

Marinin hallituksen politiikan vakavimmat virheet levittävät nyt tuhoa kodeissa ja työmailla.

Hallitus on kasvattanut valtion velkaan 29 miljardilla, josta 11 miljardilla on tuhlattu turhaan. Se syytää joka vuosi 2 miljardia ”vihreään siirtymään”, 1,2 miljardia kehitysapuun ja paisuttaa julkisia menoja puuhilla, jotka eivät ole Suomelle hyödyksi. Hallituksen ajama, Keskustan ja Kokoomuksen tukema, maailman toiseksi kirein ilmastopolitiikka heikentää julkista taloutta ja kansalaisten ostovoimaa, kyykyttää yrityksiä ja teollisuutta ja ajaa suomalaisia energiaköyhyyteen. Sen seurauksena polttoaineet, asuminen ja ravinto maksavat paljon aikaisempaa enemmän ja yhä pahemmaksi uhkaa mennä.

Vihreälle siirtymälle on onneksi olemassa vaihtoehto. Sinivalkoinen siirtymä. Se tarkoittaa järkevää ja vaikuttavaa energia- ja ilmastopolitiikkaa, jota tehdään Suomen etu edellä. 

SINIVALKOINEN SIIRTYMÄ (valikoidut kohdat hyvästä kirjoituksesta)

Sinivalkoisella siirtymällä turvataan omavaraisuutta ja huoltovarmuutta. Siinä vähennetään päästöjä hallitusti ja kustannustehokkaasti.  

Muiden puolueiden hehkuttama epävarma ja kallis tuulivoima ei ole huoltovarmuusratkaisu eikä sen massarakentaminen kuulu sinivalkoiseen siirtymään. Me tiedämme, että Suomen tuulivoimateho on yli puolet ajasta alle 30 % maksimista ja se vaatii rinnalleen yhtä paljon muuta säästä riippumatonta energiatuotantoa.

Sinivalkoisessa siirtymässä laaditaan ripeästi ydinvoimastrategia, jolla maailman huippua oleva suomalainen laatu- ja turvallisuusosaaminen yhdistetään esimerkiksi pienydinvoimaloiden suunnitteluun ja valmistukseen. Lisäksi kehitetään kotimaista vetyteknologiaa yhdistettynä tuuli- ja ydinvoimaan.

Sinivalkoisessa siirtymässä torpataan kaikki EU:n aloitteet, jotka maksavat Suomelle maltaita tai heikentävät itsemääräämisoikeutta, kansallisia etuja tai kilpailukykyä. Sinivalkoisessa siirtymässä palautetaan päätäntävaltaa takaisin Suomeen!

Metsät otetaan paremmin huoltovarmuuskäyttöön ja turpeelle annetaan kunnianpalautus. Suomalaisia luonnonvaroja hyödynnetään suomalaisten hyväksi!

Perinteisiä energiatuotantolaitoksia käytetään, kunnes tilalle saadaan hinnaltaan ja teknologialtaan kestäviä, sääriippumattomia ja päästöttömiä vaihtoehtoja. Poikkeusolojen energiaomavaraisuutta vahvistetaan säilyttämällä kivihiililaitoksia varavoimalaitoksina.

Suomalaiset saavat tietenkin ajaa polttomoottoriautonsa rauhassa loppuun.

Sinivalkoisella siirtymällä varmistamme, että Suomi selviää ja menestyy.

KIINNITETTY

Vladimir Putinin linja muuttui totaalisesti ”vain 3 päivässä” ja todellinen syy on Kiina, väittää ex-neuvonantaja DW:ssä

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vladimir-putinin-linja-muuttui-totaalisesti-vain-3-paivassa-ja-todellinen-syy-on-kiina-vaittaa-ex-neuvonantaja-dwssa/718170b0-df43-4e43-ae73-f840cc6f37a9

Putinin valtakauden alun neuvonantaja esittää poikkeavan teorian Venäjän liikekannallepanon syistä. Venäjän linja meni uusiksi hetkessä, ja ratkaisussa näkyy Kiinan presidentin Xi Jinpingin vaikutus, väittää Andrei Illarionov Deutsche Wellen haastattelussa.

”Ainoa merkityksellinen henkilö, joka sellaisen keskustelun olisi voinut Putinin kanssa käydä, on pääsihteeri Xi”, Illarionov sanoo Kiinan presidenttiin viitaten.

”Xi näyttää kertoneen Putinille jotakin, joka pakotti Putinin pyörtämään ajattelunsa sodasta, muuttamaan radikaalisti suunnitelmiaan ’kansanäänestyksistä’ ja mobilisaatiosta sekä ydinasekiristyksestä.”

Illarionov spekuloi, että Xi olisi voinut viestiä Putinille, että tämän tulee lopettaa sotansa Ukrainassa niin nopeasti kuin mahdollista.

”Esimerkiksi ennen Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokousta lokakuussa. Se, että Venäjä on käynyt sotaa seitsemän kuukauden ajan eikä ole saavuttanut voittoa, on kiusallista Xille ja saa hänet näyttämään heikolta ennen hänen elämänsä tärkeintä tapahtumaa. Eikä Xi voi antaa itsensä näyttää heikolta”, Illarionov pohtii.

KOMMENTTI

Venäjä voi voittaa sodan NOPEASTI vain ja ainoastaan käyttämällä YDINASEITA (taktista ydinasetta). Taktisella ydinaseella voi tuhota esimerkiksi Kiovan ”yhdessä hujauksessa”.

Koska USA (presidentti Biden) on ilmoittanut ettei Yhdysvallat käytä ydinaseita, Putinilla on näin ollen ”kaikki ovat avoinna” nopeaan ratkaisuun.

On todella typerää (Biden) ilmoittaa etukäteen, mitä aseita EI käytä tai mitä käyttää. Ukraina ja ”Länsi” voivat hävitä sodan, kun ilmoitetaan Putinille mitä aseita käytetään ja mitä ei (esim. jos Venäjä käyttää taktisia ydinaseita).

-------------------------------------------------------------------------------------

5.10.2022

VENÄJÄN ARMEIJAN ROMAHDUS JA YDINASEET

Venäjän armeija on romahtamassa

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/10/venajan-armeija-on-romahtamassa.html

”On helppo nähdä, että sotilaspoliittinen tilanne tulee muuttumaan nopeasti. Venäläisten rintaman romahtamiselle ei juuri nyt näyttäisi olevan muita esteitä kuin ukrainalaisten hyökkäystä rajoittava logistiikka eli armeijan huoltoketjujen ylläpidon vaikeus nopeasti liikkuvassa sodassa.

YDINASEET 

Eikä tämä kaikki voi olla vaikuttamatta Vladimir Putinin asemaan maansa johdossa. Silti hänellä on vielä muutamia mahdollisuuksia: diktaattori voi luopua vallasta jääden joko Venäjälle tai paeten maasta, tai hän voi käskeä armeijaansa turvautumaan ydinaseistukseen kääntääkseen sodan kulun.

Jälkimmäisen seurauksena länsimaat - ja etenkin USA:n presidentti Joe Biden - joutuisivat vaikean paikan eteen.

Eli kuinka vastata tekoon, jota ei voi hyväksyä missään tapauksessa. Yksi mahdollinen ratkaisu saattaisi olla USA:n konventionaalisin asein tekemä massiivinen hyökkäys Ukrainassa olevan Venäjän armeijan tukikohtiin pyrkimyksenä tuhota loputkin sen suorituskyvystä kertaiskulla. 

Toinen - ja paljon vaarallisempi - tapa olisi vastata venäläisille samalla mitalla eli ydinasein”.

[KOMMENTTINI: Yllä oleva lause on perseestä: Jos ”LÄNSI” eli USA (jenkeillä on Eurooppaan sijoitettuja ydinaseita) ja NATO eivät vastaa samalla tavalla (iskut Murmanskiin sekä Iskander ohjuksien sijoituspaikoille (Luga ja Kaliningrad), Putin hallitsisi tilanteen ydinaseillaan ja voisi tuhota kaikki Euroopan Unionin pääkaupungit). Ryssien eka ydinaseisku on ”varattu” Lontoon tuhoamiseen..]

Aivan naurettava on ”LÄNNEN HIIRIEN” suunnitelma iskeä Ukrainassa olevien Venäjän joukkojen asemapaikkoihin tavallisilla (konventaaliset) aseilla, Toki siinä tuhoutuisi joukko venäläisiä sotilaita, mutta kuolisi melkoinen määrä ukrainalaisia sotilaita ja siviilejä.]

ON SIIS ISKETTÄVÄ (kun havaitaan liikennettä Venäjän ydinaseiden varastoissa (yllä kolme esimerkkiä) ja ydinaseita kuljettavien lentokoneiden tuloa lähtöpaikalle. ISKU voidaan tehdä ”tavallisilla” aseilla tai taktisilla ydinaseilla.

PROFFAN KIRJOITUS JATKUU

”Siihen en kuitenkaan usko amerikkalaisten ryhtyvän - ei ainakaan ilman heihin suoraan kohdistuvaa uhkaa. Sitä paitsi ei ole lainkaan varmaa, että venäläisten komentoketju edes toteuttaisi Putinin mahdollisen ydinasekäskyn. 

Aiempia proffan ajatuksia samasta aihepiiristä:

Putin is in a political and military impasse

YK:n turvallisuusneuvoston arvoton näytelmä

Eskaloituuko mediaspektaakkeli todellisuudeksi Euroopassa?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e274da31-d511-4a04-aa2c-b3b1cef81711

Venäjää on varoitettu ”murskaavista” toimista, jos Putin käyttäisi ydin­asetta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009111904.html

Putinin uhkailut ydinaseiden käytöstä on otettu lännessä tosissaan. Edellisen kerran ydinsotaa pelättiin yhtä vakavasti vuonna 1962.

Sitä mukaa kun Venäjän johdon uhkailut ydinaseiden käytöstä Ukrainan hyökkäyssodassa ovat toistuneet, on lännessä alettu pohtia tarvittavia vastareaktiota.

[KOMMENTTINI: Hellan Lettas sentään, joko lännen pellet tajusivat tämän. Ei se pohtimalla parane! ON VASTATTAVA SAMOILLA ASEILLA kuin agressiivinen hyökkääjä. Muuten käy kalpaten]

Jo ydinaseilla pelottelu on otettu vakavasti, koska pahimpana lopputulemana voisi olla täysimittainen ydinsota, jossa tuhannet ydinaseet tuhoaisivat planeetan maailmanlopun näyttämöksi. Tuhovoimaa maailmassa riittää, sillä Yhdysvalloilla ja Venäjällä on edelleen yhteensä yli 10 000 ydinasetta.

[KOMMENTTINI: JOS VAIN POHDITAAN, KÄY KALPATEN]

Vastaiskun tulisi olla murskaava, ja tämä on käsittääkseni se viesti, jonka sotilasliitto on Moskovaan lähettänyt.”

[KOMMNENTTINI: TOIVEAJATTELUA]

Pahimman vaihtoehdon toteutumista tuskin halutaan edes Venäjällä, mutta nurkkaan ajetun presidentti Vladimir Putinin arvaamattomuuden vuoksi kaikkeen on haluttu varautua.”Jos Venäjä maailmanlopun uhkakuvista huolimatta päätyisi turvautumaan ydinaseeseen, länsimaiden vastareaktiot riippuisivat monesta eri tekijästä:

Mihin Venäjä iskun tekisi ja millaisella ydinaseella? Olisiko kyseessä vähempitehoinen taktinen ydinase vai totaaliseen tuhoon kykenevä strateginen ase? Tehtäisiinkö ydinisku näytösluontoisesti esimerkiksi merellä vai kohdistuisiko se johonkin asutuskeskukseen?

Yhdysvallat on rauhoitellut Putinin uhkapuheita sillä, etteivät amerikkalaiset ole vielä havainnut mitään merkkejä Venäjän ydinasearsenaalin liikuttelusta. Viimeksi tiistaina uutistoimisto Reuters siteerasi nimetöntä länsiviranomaislähdettä, jonka mukaan Venäjän ydinasejoukkojen toiminnassa ei ole havaittu mitään tavanomaisesta poikkeavaa.

SUOMI MAINITTU!

Asiasta kertovia uutisia kuulee kuitenkin toistuvasti: Israelin tiedustelun mukaan lähelle Suomea Kuolan niemimaalle on tuotu tavanomaisesta poiketen TU-160 ja TU-95 strategisia pommikoneita, Putin olisi lähettänyt Venäjän ydinasearsenaaliin liittyvän junan kohti Ukrainaa ja että Venäjä testaa parhaillaan Belgorod-sukellusvenettä ja sen ”super-torpedoa” Poseidonia.

2.10.2022

YDINASEIDEN UHKA UKRAINALLE JA EUROOPALLE

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009101678.html

Venäjän toimia ei pystytä tuomitsemaan YK:ssa, koska Venäjä on turvallisuusneuvoston pysyvä jäsen veto-oikeudellaan. Miten YK voi olla niin hampaaton, että ei saa erotettua, jäsenyydestään (vähintään turvallisuusneuvostosta) agressiivista hyökkäyssotaa käyvää maata. Koko järjestön arvovalta on täysin nolla”.

Ydinaseiden uhka on nyt todellinen, eturivin Venäjä-asiantuntija Stefan Meister sanoo. Tilanne on nyt todella paha, ja se voi vielä pahentua entisestään.

Saksan kysytyimpiin Venäjä-asiantuntijoihin kuuluva Stefan Meister :

Suomen turvallisuus on pelissä ja Venäjä asettaa kaiken kyseenalaiseksi, myös Nato-maiden turvallisuuden”.

Meisterin mukaan nyt on käynyt selväksi, että Venäjän presidentillä Vladimir Putinilla ”ei ole mitään rajoja”. Putin on valmis liittämään rikollisesti suuriakin maa-alueita Venäjään. Hän on ylittänyt jo niin monta ”punaista linjaa”, että mikä vain on mahdollista.

Sodassa on uusi vaihe. Ydinaseen uhka on Meisterin mukaan nyt otettava vakavasti. Venäjä saattaa sijoittaa ydinaseita valtaamilleen alueille Ukrainassa, mutta se voi myös käyttää niitä länttä vastaan.

”Paljon, mitä Putin sanoo, hän myös tekee. Mutta monet asiat, joita hän sanoo, ovat propagandaa ja manipulaatiota. Me emme nyt tiedä, mikä on mitäkin.”

Lännen on siksi mietittävä tarkkaan, mitä on tehtävä ja mitä ei pidä tehdä.

Meisterin mielestä Yhdysvaltojen linja olla viemättä Ukrainaan kaikkia sen pyytämiä raskaimpia aseita on todennäköisesti oikea.

Eskalaation vaara kasvaisi entisestään, jos Ukrainalla olisi hallussaan raskaita aseita, joiden kantama ulottuisi pitkälle Venäjän puolelle.

”Se lisäisi selvästi ydinaseen käytön riskiä”, hän sanoo.

”Putin on jo näyttänyt valmiutensa eskalointiin liittäessään Itä-Ukrainan alueita Venäjään ja määrätessään niin sanotun osittaisen liikekannallepanon”, Meister sanoo.

Eskalaatio tarkoittaisi sitä, että sota laajenisi Ukrainasta Venäjän ja lännen välille.

”Jossain vaiheessa on todennäköisesti pakko viedä raskaampia aseita

Raskaat aseet” ovat ohjuksia, joita voi ampua pitkälle Venäjän valtion nykyiselle alueelle.

Se, mitä länsi voi tehdä, on pitää kiinni sanktioista ja tarjota sellaista asevientiä, joka auttaa Ukrainaa mutta ei provosoi Putinia aloittamaan ydinsotaa.

ONGELMA ON MYÖS SIINÄ, että eurooppalaisten valtioiden asemäärä ja laatu, joita tarvittaisiin Putinin MAHDOLLISISSA ohjusiskuissa EU-maihin, pienenee ”liian antoisan” aseviennin seurauksena.

Nykyinen tilanne ja erityisesti tulevat, vaativat ”tasapainoilua” ja ”järjen käyttöä”.

30.9.2022

Lue kaikki Venäjän hyökkäystä Ukrainaan koskevat HS:n jutut täältä.

Venäläisalus näyttää liikkuneen lähellä räjähdys­paikkaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009101372.html

Venäläinen koulutusalus Sedov näyttää liikkuneen lähellä Nord Stream -putken räjähdyspaikkaa kuluneen reilun viikon aikana. Suomalaisasiantuntija sanoo, että Sedov on periaatteessa voinut toimia kaasuputkien räjäytysten tukialuksena. Mitään näyttöä sen puolesta tai sitä vastaan ei kuitenkaan ole.

Venäläinen koulutusalus Sedov näyttää liikkuneen lähellä Nord Stream -putken räjähdyspaikkaa kuluneen reilun viikon aikana. Suuren purjelaivan paikannustiedot ovat nähtävissä muun muassa Marine Traffic -palvelussa.

Kadettien koulutusaluksena käytetty Sedov lähti palvelun tietojen mukaan liikkeelle kotisatamastaan Kaliningradista 18. syyskuuta ja saapui keskiviikkona 21. syyskuuta putkirikkoalueen tuntumaan.

VUOTOJA_HAVAITTIIN_26.9.2022.PNG

Kaasuputkien epäillään vaurioituneen viime maanantain aikana 26. syyskuuta.

”Jopa purjealus voidaan varustaa laitteilla, jotka auttavat paikallistamaan kaasuputken ja toisaalta osallistumaan itse räjähteiden asentamiseen.”

Putken ja räjähteiden paikallistamiseen on voitu käyttää niin sanottua viistokaikumittaria. Laite piirtää kuvaa merenpohjasta.

Savolaisen mukaan alukselle on saatettu tehdä rakenteita, joiden vuoksi ulospäin ei näy, kun viistokaikumittari lasketaan kaapelilla mereen.

Työssä voidaan myös käyttää apuna alukselta lähetettäviä kauko-ohjattavia robotteja, joilla on robottikädet.

”Toimiva vaihtoehto on myös purjealukselta lähetettävä pieni vene, joka ei näy tutkassa. Sen mukana voisi lähettää sukeltajia, jotka kiinnittävät räjähteitä putken kylkeen. Räjähdykset ovat tapahtuneet syvyydessä, jonne voi vielä sukeltaa.”

Yksi vaihtoehto olisi sukellusvene, joka soveltuu räjähteiden asentamiseen.

TÄMÄ HALLITUS EI HALUA SULKEA ITÄRAJAA

https://blogit.perussuomalaiset.fi/johanna-sirn-kaplas/hallitus-ei-halua-sulkea-itarajaa/

Tämä on nyt nähty ja kuultu niin moneen kertaan, viimeksi tänään ”Eduskunnan kyselytunnilla” to 29.9.2022.

Rampa ankka – so. nykyinen hallitus – ei voi, osaa eikä halua juosta

Tämä on surullinen tosiasia.

Päätösvalta rajan sulkemisesta on hallituksella, ei viranomaisilla tai Rajavartiolaitoksella. Kuitenkin tämä nykyinen hallitus kyykistelee näiden mainittujen virkamiestahojen selän takana piilossa. Miksi? Siksi, koska hallitus, tuo tyttöjen kerho, ei osaa, uskalla eikä halua tehdä päätöksiä, joista on otettava vastuu. Tytöt nimittäin selvästikään eivät halua osakseen vastuuta. Pääministeriys tuli vahingossa? Ministerinsalkut työnnettiin kainaloon puolipakolla? Duck and cover!

Turistiviisumien myöntäminen venäläisille sentään lopetetaan, koska niiden myöntäminen on Suomelle mainehaitta. Siis mainehaitta.

Tilanteessa, jossa Baltian maat ovat yksiselitteisesti sulkeneet rajansa venäläisiltä, jotka murhaavat siviilejä Ukrainassa, Suomi pohtii jotain mainehaittaa? 

Ei, ei Suomi – ainoastaan tämä saamaton ja osaamaton hallitus. 

Ministeriteatteri esittää…LUE yllä olevasta linkistä!

29.9.2022

Risto E.J. Penttilän mukaan nyt ollaan suuressa käännekohdassa: Putinin valtakausi voi olla ohi tai taktinen ydinase lentää – "Venäjää kohdeltaisiin kuin Natsi-Saksaa"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/risto-e-j-penttilan-mukaan-nyt-ollaan-suuressa-kaannekohdassa-putinin-valtakausi-voi-olla-ohi-tai-taktinen-ydinase-lentaa-venajaa-kohdeltaisiin-kuin-natsi-saksaa/8518618

Jos Venäjä käyttäisi ydinasetta, ei Yhdysvallat seuraisi sivusta, MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä toteaa Uutisaamussa.

  • Ei näytä mahdolliselta, ettei siihen puututtaisi. Putinkin tietää, että ydinaseiden käyttö olisi sellaisen kynnyksen ylittämistä, josta ei olisi minkäänlaista paluuta kansainväliseen yhteistyöhön. Venäjä on jo nyt eristetty. Venäjää alettaisiin kohdella kuin Natsi-Saksaa, Penttilä sanoo.

  • KOMMENTTINI:

  • [USAn pressa Joe Biden on julistanut, ettei Yhdysvallat käytä ydinasetta. Mikä olisi Bideninpuuttuminen siihen”?]

Mihin Venäjä pyrkii kiusanteollaan ja hämmentävillä liikkeillään? Tässä sotatieteiden tohtorin arvio

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mihin-venaja-pyrkii-kiusanteollaan-ja-hammentavilla-liikkeillaan-tassa-sotatieteiden-tohtorin-arvio/8523868

Putinin toimilla ei Limnéllin mukaan näytä olevan mitään rajoitteita. Mitä Venäjä tavoittelee tällä kaikella?

Limnéll arvioi, että Venäjä pyrkii kiusanteollaan ja toimillaan hämmentämään ja luomaan epävarmuutta. 

Energia-ase ja hybridivaikuttaminen ovat keskeisiä, Limnéll sanoo viitaten toimiin, joita Venäjä käyttää aiheuttaakseen epävarmuutta.

Meduza: Venäjä lykkää Ukrainalta valtaamiensa alueiden liittämistä ja rajojen sulkemista

https://yle.fi/uutiset/3-12314941

Kokoamme tähän artikkeliin sodan tärkeimmät tapahtumat.

KUVAT

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/c_crop,x_0,y_0,w_1919,h_1080/w_1200,h_674,ar_1.78,dpr_1,c_fill/q_auto:eco,f_auto,fl_lossy/v1664346472/39-10135996333e8c20559b

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/c_crop,x_0,y_0,w_1919,h_1080/w_1200,h_674,ar_1.78,dpr_1,c_fill/q_auto:eco,f_auto,fl_lossy/v1664261310/39-101300563329c912f090

Puheluissa venäläiset sotilaat paljastavat Venäjän asevoimien etenemisen Ukrainassa olleen heikkoa ja kertovat muun muassa siviilien teloituksista Butšassa.

Sotilaat lisäksi kyseenalaistavat puheluissa vahvasti maan johdon, mukaan lukien presidentti Vladimir Putinin, tavan käydä sotaa.

Putin on typerys. Hän haluaa valloittaa Kiovan, mutta meillä ei ole mitään keinoja sen tekemiseksi, yhdessä nauhoituksessa sanotaan.

New York Times kertoo vahvistaneensa puheluiden aitouden.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg varoitti, että sotilasliitto ei voisi missään tapauksessa hyväksyä ydinaseiden käyttöä.

Stoltenberg sanoi, että Venäjä kärsisi mittaavista seurauksista mikäli se päättäisi käyttää ydinasetta Ukrainassa. Stoltenbergin mukaan ydinaseen käyttö muuttaisi konfliktin luonnetta.

– Venäjän täytyy ymmärtää, että ydinsotaa ei voi voittaa, eikä ydinsotaa saa koskaan syttyä, Stoltenberg sanoi.

Merenalaisen kaasuputken pitää vuotaa tyhjäksi ennen kuin se voidaan korjata, sanoo Suomen verkoista vastaava Gasgrid

https://yle.fi/uutiset/3-12641734

Gasgrid valvoo Suomen ja Viron välistä Balticconnectoria, mutta Nord Stream -putkia Suomi ei vastaavalla tarkkuudella valvo. Ympäristövaikutusten arvioinnissa vuotoa pidettiin lähinnä teoreettisena uhkana.

KUVA

https://images.jifo.co/53503771_1664366883135.png

28.9.2022

"Vain yhdellä valtion toimijalla kyky sabotoida Nord Streamia" – asiantuntijan mukaan Venäjällä on motiivi kaasuputkien rikkomiseen

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vain-yhdella-valtion-toimijalla-kyky-sabotoida-nord-streamia-asiantuntijan-mukaan-venajalla-on-motiivi-kaasuputkien-rikkomiseen/8523154

Nord Stream -kaasuputkien vuotojen tutkinta jatkuu. Yhdysvaltain mukaan vuodot saattavat johtua sabotaasista. Kielin yliopiston asiantuntijan mukaan mahdollisessa hyökkäyksessä tai sabotoinnissa olisi mukana valtion toimija.

Laivat voivat upota Nord Stream -vuotoalueilla

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/72f1e4cd-92b3-499a-a6cb-d75b91d723e9

Merenpinta on täynnä metaania. Laivoja on kielletty liikkumasta alueella.

Laivat voivat menettää kelluvuutensa kaasuvuodon alueella eteläisellä Itämerellä, arvioi Tanskan energiaviraston Kristoffer Bottzauw uutistoimisto Reutersille. Hän kuvailee kaasuvuotoa erittäin suureksi ja arvioi, että se voi jatkua viikonkin ajan.

Uppoamisriskin lisäksi vuoto aiheuttaa räjähdysvaaran.

– Merenpinta on täynnä metaania, mikä tarkoittaa, että alueella on kasvanut räjähdysten vaara, hän sanoo.

Bottzauwin mukaan räjähdys voi tapahtua paitsi meren pinnassa, myös ilmassa vuotoalueen yläpuolella. Hän korostaa, ettei riskejä ole vuotoalueen ulkopuolella.https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfc6fe14-198f-4333-b58b-363b27fdfb87

Räjäyttämällä kaasuputket kaukana rajoiltaan Venäjä on ylittänyt vakavan kynnyksen: maa on tehnyt hyökkäyksen Putinin hallintoa vastustavia demokraattisia maita vastaan.

Iltalehden tietojen mukaan Suomessa on jo aiemmin tehostettu kriittisten voimalaitosten, öljynjalostamoiden ja sähköverkkojen sotilaallista suojausta.

Toteutunut isku nostaa uhkatason aiempaa huomattavasti korkeammaksi myös Suomessa. Räjäytyksiä tai kyberhyökkäyksiä Suomen energiainfrastruktuuria vastaan ei voida sulkea pois.

Ikävä kyllä vaikuttaa siltä, että Venäjä on aloittanut ainakin epäsuoran sodankäynnin Itämeren piirin demokraattisia valtioita kohtaan.

Tämä Nord Stream -vuodoista tiedetään: Kyse toden­näköisesti räjähdyksistä, syylliseksi epäillään Venäjää

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009098396.html

HS kokoaa yhteen, mitä Nord Stream -kaasuputkijärjestelmän kolmesta vuodosta tällä hetkellä tiedetään. Ulkoministeri Haaviston mukaan tilanne on ”erittäin huolestuttava”.

KUVAT

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/ae6366311d6b7cac07bb673c090c76bb.svg

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/a304b95155417cc060bcc8f5f7e75dda.svgRajavartiolaitoksen päällikkö: Raja-aita Suomen ja Venäjän rajalle on välttämätön

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009096068.html

Suomen ja Venäjän rajalle on välttämätöntä rakentaa raja-aita kahden poikkeustilanteen varalle, sanoo Rajavartiolaitoksen päällikkö, kenraaliluutnantti Pasi Kostamovaara.

Vihreät ministerit väärillä paikoilla, siitä tämä johtuu.
Todellisuudentaju tuntuu olevan vihreille aivan vieras käsite ja joka kerta, täytyy ensin tapahtua ja tulla valtava poliittinen paine ennen kuin he suostuvat toimimaan.

Nyt se aita pystyyn ja miehet töihin.

Suurin osa kansalaisista luottaa enemmän Rajavartiolaitokseen ja Puolustusvoimiin kuin nykyiseen hallitukseen.
Hinta on pieni verrattuna siihen, kuinka monta miljardia Marinin hallitus on lahjoittanut vastikkeettomasti maailmalle.
Maan ja kansalaisten turvallisuus pitäisi olla nyt ensisijainen prioriteetti”.

Pekka Toveri: ”Nyt on annettu selkeä varoitus lännelle”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/pekka-toveri-nyt-on-annettu-selkea-varoitus-lannelle/a2d7a724-5fc7-4934-8dd1-9668e1c31e9c

Sotilasasiantuntija Pekka Toveri ja energia-alaan erikoistunut professori Lion Hirth uskovat, että Nord Stream -vuotojen takana on Venäjä.

Nord Stream -räjähdykset: Tämä kaikki nyt tiedetään, CIA varoitti Saksaa – ”Sabotaasi

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/nord-stream-rajahdykset-tama-kaikki-nyt-tiedetaan-cia-varoitti-saksaa-sabotaasi/7e59ddbf-7e25-4fe7-82ff-1a3ded73c294

Nord Stream 1:een ja 2:een kuuluu molempiin kaksi putkea. Useat tahot pitävät vuotoja tahallisesti aiheutettuina.

26.9.2022

Näin rajusti Putinin julistus iskee koko Venäjään – kulissit kaatuivat lopullisesti

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009091019.html

Onko Putinin ukaasi epätoivoinen paniikkiratkaisu vai onko sen taustalla jokin suuri suunnitelma? Joka tapauksessa uhkapeli voi olla Putinille iso poliittinen riski. Sotatodellisuus iski nyt tavallisten venäläisten kasvoille.

”Sadististen psykopaattien” aiheuttamaa ”tuskaa ja kidutusta” – Ruotsalais­mies ja muut vapautetut taistelijat ovat kertoneet kovasta kohtelusta Venäjän sota­vankeina

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009092889.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox

”Haluatko nopean kuoleman vai kauniin kuoleman?” venäläisupseeri oli kysynyt brittivangin mukaan.

KUVA

Ukrainalainen merijalkaväen sotilas Myhailo Djanov vapautui riutuneena Venäjän sotavankeudesta keskiviikkona. Vasemmanpuoleisessa kuvassa Djanov ennen vankeutta ja oikeanpuoleisessa kuvassa vankeuden jälkeen. Kuva: Ukrainan puolustusministeriö

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/0b5c925f71eeb15d5daecaa34c1941fc.jpg.webp

Mies ampui kutsunta­toimiston johtajaa Venäjällä – Venäjän rajavartijat pidättivät kumiveneellä Viron rajan ylittäneen

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009035748.html

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä

Nyt on Lukašenkan vuoro läksyttää Putinia: ”Anna heidän paeta” – IL seuraa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

Iltalehti seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.Ukrainalainen tiedustelija kertoo, kuinka Venäjän joukot toimivat – ”Putin on oikeasti hullu”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/18b03515-cd98-45e2-b40d-a7e3f9e19b75

Lucky paljastaa etulinjassa, miten ja missä Venäjän joukot toimivat. Hän kertoo Iltalehdelle kokemuksistaan sodassa.

Mika Aaltola: "Venäjällä on alkamassa puhdistus"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mika-aaltola-venajalla-on-alkamassa-puhdistus/8521356

Venäjällä on nyt levotonta ja maassa alkamassa puhdistus, kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Aaltolan mukaan Venäjä asettanee maastapoistumiskieltoja. Itsenäisen venäläismedian Novaja Gazetan mukaan yli 260 000 miestä on lähtenyt Venäjältä sen jälkeen, kun maassa julistettiin liikekannallepano.

Venäjällä on suunnitelmia sulkea maan rajat sotaan kelpaavilta miehiltä, raportoi puolestaan Latviasta käsin toimiva itsenäinen venäläislehti Meduza viikonloppuna.

Kreml myöntää: Liikekannallepanossa tehty virheitä – venäläismedian mukaan yli 260 000 miestä paennut Venäjältä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kreml-myontaa-liikekannallepanossa-tehty-virheita/8521512

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan mitään päätöstä rajojen sulkemisesta ei ole tehty.

24.9.2022

ISW: Venäjän liike­kannalle­pano vaikeuksissa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009035748.html

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä.

Heitä Putin sanoo natseiksi

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009067461.html

Kommunismin jälkeen juutalaiset rakensivat vaivalla yhteisönsä uudelleen Ukrainassa, ja nyt se on taas tuhoutumassa. ”Jotkut haluavat aina tappaa meitä. Mutta me nousemme aina uudestaan”, hasidinainen sanoo HS:lle Ukrainassa.

Venäjä järjestää ”kansan­äänestykset” ilman kansaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009089353.html

Suurin osa valloitettujen alueiden asukkaista ei äänestä, koska he ovat paenneet kotoaan.

Useat Euroopan suuret matkailumaat eivät ole asettaneet mitään uusia rajoituksia venäläisten turisti­viisumeille

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009089704.html

Saksa, Ranska ja Espanja ovat aiemmin kertoneet vastustavansa turistiviisumien täyskieltoa.

HS:n tiedot: Suomi saattaa estää venäläisten saapumisen Suomeen vetoamalla kansain­välisiin suhteisiin

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009086563.html

Suomella on kova paine tiukentaa viisumikäytäntöjään Venäjän keskiviikkoisen liikekannallepanon jälkeen.Supo ei vastusta turisti­viisumien myöntämisen lopettamista, venäläisten matkustamiseen liittyvä turvallisuus­uhka ei ole merkittävästi muuttunut

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009089725.html

HS:n tietojen mukaan Suomi aikoo tiukentaa venäläisten maahantuloa vetoamalla venäläisten turistien aiheuttamaan kansainväliseen haittaan.

Venäjältä luultavasti paennut kymmeniä­tuhansia palvelus­ikäisiä miehiä – ”Huomenna olen Kazakstanissa”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009089074.html

Viime päivinä Venäjällä on raportoitu ulkomaanlentojen huikeasta hintapiikistä, ja moniin kohteisiin lennot on myyty loppuun. Maarajojen osalta ruuhkista on raportoitu Mongoliaa myöten.

21.9.2022

OLEN KIRJOITUKSISSANI (linkit alla) käsitellyt myös mongolien tekemää Moskovan valloitusta, joka julmuuksineen (kaupungit raunioiksi, puolustajat joukkohautoihin, naiset ja tytöt raiskattaviksi, kodit ryöstettäviksi jne.) muistuttaa presidentti Putinin hyökkäystä itsenäiseen eurooppalaiseen valtioon ja sen väestön (lapset, naiset, tytöt ja kaikki siviilit) massamurhaamiseen.

Vaikka mongolien hyökkäys tapahtui satoja vuosia sitten, Putinin ja Kremlin terrorismi Ukrainassa noudattaa ”mongoliperinnön” kaltaisia hirmutekoja.

LINKIT (käännetyssä aikajärjestyksessä)

TERRORISTIVALTIO VENÄJÄ https://www.tapionajatukset.com/43658VENÄJÄN SOTARIKOKSET https://www.tapionajatukset.com/43294

VENÄJÄN HYÖKKÄYS UKRAINAAN https://www.tapionajatukset.com/43267

UKRAINA-VENÄJÄ-KRIISI https://www.tapionajatukset.com/42948Putinin sotatoimet Ukrainassa alkoivat jo vuonna 2014, jolloin Venäjä miehitti Krimin. Itä-Ukrainassa ne jatkuivat vuonna 2015, kun venäläiset tukivat separatisteja Donetskissa ja Luhanskissa.

SOTATOIMET VUOSINA 2014-2015

https://www.tapionajatukset.com/131

https://www.tapionajatukset.com/162

-----------------------------------------------------------------------------------

OLEN TEHNYT alla olevan METATUTKIMUKSEN , joka omalta osaltaan kuuluu UKRAINAN KRIISIIN.

EUROOPPALAISET JA SUOMALAISET IHMISTYYPIT SEKÄ ”IHMISROTUJEN” GENEETTINEN ALKUPERÄ

https://www.tapionajatukset.com/39266

POHJOIS-EUROOPAN VÄESTÖJEN GEENISUKULAISUUS

https://www.tapionajatukset.com/161 Tämän sivun kirjoitelma on OSA 4 juttusarjassa:BLONDIT ja EUROOPAN IHMISRODUT (OSA 1)

EUROOPPALAISTEN KANTAÄIDIT (OSA 2)

EUROOPPALAISTEN ALKUPERÄ: GENEETTISTÄ TUONTITAVARAA (OSA 3)

EUROOPAN UNIONIN (POLITIIKAN SOTKEMA) ROTUKÄSITYS

Euroopan Unionin käsityksen mukaan ihmisrotuja ei ole olemassa tai että ainakaan sanaa ”rotu” ei tule käyttää. Tämä ilmenee muun muassa EU-lainsäädännössä, erityisesti siinä, että rotusyrjintä on kielletty. Sanasta ”rotusyrjintä” saa kuitenkin käsityksen, että rotuja on kuitenkin olemassa.

Kyseessä on politiikan sekoittaminen tieteeseen siten , että ”korkealta taholta” ilmoitetaan, mikä tieteen  teoria hyväksytään tai mikä tieteellinen tutkimusalue tai tulos on ”poliittisesti korrekti”.  Kyseessä on sama kuin ilmastonmuutoksen tutkimuksessa, vain tulokset, jotka osoittavat ”ihmisen syyllisyyden” ovat ”oikeita”.

Sanalla sanoen, kyseessä on ”yhden virallisen totuuden” julistaminen ja propagointi. Tunnetusti, tämä on sekä fasistisen että kommunistisen järjestelmän pääperiaate, toisinajattelijat vaiennetaan tai jopa tuhotaan.

Neuvostoliitossa yhden ”totuuden” propaganda ja toteuttamissuunnitelma meni jopa niin pitkälle, että yritettiin kehittää ”neuvostoihminen” eli homo sovieticus.

Meillä kaikilla (suomalaisilla) on jo nyt kaksoiskansalaisuus, olemme sekä suomalaisia että EU-kansalaisia (esimerkkinä passi). Tulevassa liittovaltiossa  (Euroopan Yhdysvallat) olemme sitten kenties ”EUvostoihmisiä”, rodullisista piirteistä, uskonnosta tai mistään muustakaan riippumatta.

Euroopan unionin suosituksen mukaan korrekti ilmaisu erilaisille ihmisille voisi olla ihmistyyppi, väestö, populaatio. etninen tausta tai mikä tahansa termi, joka hävittäisi kiusallisen ”rotu” ilmaisun. Ainoa peruste tälle ”korrektille yhdelle totuudelle” on se, että geneettisesti olemme melkein samaa ”rotua” eli nykyihmisiä”, eroten näin ollen esimerkiksi apinoista.

VENÄJÄ (KREMLIN MONGOLI-TYYPPISET TERRORISTIT) on siis hyökännyt itsenäiseen eurooppalaiseen valtioon, jonka väestö kuuluu suurimmaksi osaksi (Länsi-Ukraina) POHJOISEEN VALKOISEEN ROTUUN.

Tämä tarkoittaa sitä, että Putinin ja Medvedevin syöttämä propaganda (erityisesti omille kansalaisilleen) ”Venäjän ja Ukrainan vuosisataisesta yhteenkuulumisesta ” OIKEUTTAA hyökkäyksen UKRAINAAN on perseestä!

19.9.2022

Tutkija Viron yleisradiolle: Vladimir Putin voidaan vaihtaa vain kahdella tavalla – Puheet jo alkaneet Venäjällä

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tutkija-viron-yleisradiolle-vladimir-putin-voidaan-vaihtaa-vain-kahdella-tavalla-puheet-jo-alkaneet-venajalla/93d9a60a-6ade-4763-af72-bee5c6d6ff8b

Sotilasvallankaappaus on todennäköisin vallanvaihdon tapa Venäjällä, sanoo virolaisanalyytikko.

Jos Venäjällä tapahtuu vallanvaihdos, se tapahtuu todennäköisimmin sotilasvallankaappauksen muodossa, uskoo Baltian Venäjän tutkimuskeskuksen johtaja Vladimir Juškin. Hän pohtii asiaa Viron yleisradioyhtiön (ERR) haastattelussa.

Hänen mukaansa venäläiset kenraalit ovat jo alkaneet osallistua julkiseen keskusteluun tajutessaan, että heistä tehdään syntipukkeja Venäjän armeijan epäonnistumisille Ukrainassa.Presidentti Vladimir Putin lähipiireineen saa Venäjällä kiihtyvästi suoraa julkista kritiikkiä Ukrainan hyökkäyssodan vastoinkäymisten vuoksi, mutta monien asiantuntijoiden mukaan Putinin asema on edelleen vakaa.

Juškin kuitenkin huomauttaa, että muutos tapahtuu Venäjällä aina yllättäen. Kukaan ei odottanut vuoden 1991 Elokuun vallankumousta siinä muodossa kuin se tapahtui, hän sanoo. Vallankaappausyritys johti Neuvostoliiton luhistumiseen.

LUE MYÖS

Näin Vladimir Putinin asema on heikentynyt – Tutkija listaa neljä merkkiä ja arvioi, mistä ”mystiset kuolemat” kertovat

Nyt se sanottiin ääneen Venäjän duumassa: ”Sota” – Asiantuntija: Kytkös Venäjän johtoonAsiantuntijat: Näillä keinoilla Putin ajetaan nurkkaan – ”Venäjä tullaan lyömään”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/893ec487-13c8-4b6b-ba6a-83b193e71570

Länsimaiden tulisi pontevammin auttaa Ukrainaa lyömään Venäjä, linjaavat Pekka Toveri ja Jarno Limnéll.Britannian ase­voimien komentaja: Putin epä­onnistunut kaikissa tavoitteissaan – Nato ja Suomi mukaan lukien

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009077576.html

Amiraali painotti sotilasliitto Naton vain vahvistuneen Ukrainan sodan aikana.Iskelmätähti Alla Pugatshova pyytää, että hänet julistetaan Venäjällä ”ulkomaiden agentiksi”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009077743.html

Venäjä julisti perjantaina ulkovaltojen agentiksi Alla Pugatshovan miehen, vastikään Helsingin Kulttuuritalolla esiintyneen koomikko Maksim Galkinin.

KUVAT

https://is.mediadelivery.fi/img/658/4450b438cb745841eb50fbcd55bd6b10.jpg.webp

https://is.mediadelivery.fi/img/658/f17b9cdae1f1632f3127461118ea94cf.jpg.webp

Venäjän legendaarisimpiin showmaailman tähtiin kuuluva Alla Pugatshova, 73, pyytää, että hänet julistetaan kotimaassaan ”ulkovaltojen agentiksi”.

Pugatshovalla on Neuvostoliiton ajoilta periytyvä kansantaiteilijan arvonimi. Hänet muistetaan myös Suomessa 1980-luvulta lähtien Neuvostoliiton imagon pehmentäjänä muun muassa Miljoona ruusua -kappaleensa kautta.

Putinin työkalupakki on sangen vanhanaikainen ja yksipuolinen. Kalsarimyrkky (Navalnyi), parvekkeelta putoaminen( KUVA alla), joutuminen tsetseenin ampumaksi (Boris Nevtsov) ja lievimpänä vankila missä vankeusaika vain pidentyy keksityillä lisäsyytteillä (Navalnyi).

Mitä on ollut ennen, on nytkin. Diktaattorien vainoharhaisuus vain kasvaa, eikä lopultu kukaan oile turvassa.

PUTOAMINEN on KREMLIN ”hoitoa” eli TIPUTUKSEEN laittamista

KUVA

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/kuvat/TIPUTUSHOITO_JARLA_HS.PNG

Nyt Putin joutui myötäilemään Intian pääministeriä

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c55be36a-d8e5-47c6-aea9-a33bb568e35b

Narendra Modi tuomitsi sodan julkisesti televisioidun tapaamisen aikana.

KUVA

https://img.ilcdn.fi/as1DKrfIJCouj9nr-lOQE0HXjEY=/full-fit-in/612x0/img-s3.ilcdn.fi/6345ee2cf548d45313a5b09864b67f33e8a91dea5edd53a682e2b446e7770c0b.jpg

Suomessa nostaa päätään omituinen hätäännys Venäjän uhasta

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/731fce2a-d33c-4ac6-8704-4a883211e27a

Venäjän sotilastiedustelu GRU) tuskin hankkii parhaita tietojaan Suomen sanomalehdistä

Halla-aho: Tätä Venäjän hajoaminen edellyttäisi

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/db5d1be4-e6e6-41b4-835d-8bf6144232f2

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) ei näe merkkejä Venäjän hajoamisesta. Hän muistuttaa, että hävityillä sodilla on kuitenkin ollut vaikutuksensa Venäjän kehitykseen.

Lue kaikki Venäjän hyökkäystä Ukrainaan koskevat HS:n jutut täältä.

Useimmissa Izjumista löytyneissä haudoissa lukee vain numero – Nyt paikallisten asukkaiden kertomukset valaisevat, miksi

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009076810.html

Izjumista on löytynyt satoja hautoja, jotka on merkitty vain vähäistä tietoa sisältävin puuristein. Risteissä lukevat numerosarjat saattavat kuitenkin auttaa paljon vainajien tunnistamisessa.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/84bbce06c2d76f5648281d5c16b2a1db.jpg.webp

Venäjän kynnys käyttää ydinasetta on tappion hetkilläkin erittäin korkea -??-

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009067855.html

Ydinpelotteensa ansiosta Venäjä tietää, että että se voi käydä konventionaalista sotaa muiden isommin häiritsemättä.

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev katsoo, että Venäjällä ei toistaiseksi ole ollut syytä turvautua ydinaseiden käyttöön Ukrainassa. Ranskalaisen La Chaîne Info -uutiskanavan haastattelussa hän kuitenkin mainitsee neljä tilannetta, jolloin Venäjä vastaisi ydiniskulla.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/82908ac8-17f5-4c70-b02e-8fd5d5cbc0f9KUVA YHDYSVALTOJEN YDINASEISTA EUROOPASSA

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/EUROOPAN_YDINASEET_2.jpg

Ydin­aseet

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008905829.html

Mikäli Suomi liittyy Naton jäseneksi suojaisivat meitä myös sotilasliittouman ydinaseet.

Jos Suomen Nato-hakemus hyväksytään, tulee Suomesta osa ydinasein varustautunutta sotilasliittoumaa. Suomeen ydinaseita ei kuitenkaan sijoittaisi, ovat poliitikot vakuutelleet.

– Ydinaseita ei taatusti olla Suomeen tyrkyttämässä, emmekä ole niitä hamuamassa, vakuutti puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) eduskunnan Nato-äänestyksen jälkeen toukokuun puolivälissä.

Pysyviä tukikohtia ja ydinaseita ei Nato ole uusin jäsenmaihinsa sijoittanut.

Vaikka Nato sanoo kuuluvansa ydinaseliittoumaan, ei sotilasjärjestö itse pidä hallussaan ydinpommeja. Ne ovat amerikkalaisten, mutta jäsenmaiden hävittäjät ovat valmiudessa pommien kuljettamiseen.

Yhdysvaltain Eurooppaan sijoittamia ydinpommeja on vain viidessä jäsenmaassa: Belgiassa, Saksassa, Hollannissa, Turkissa ja Italiassa. Lisäksi omia ydinaseita on Britannialla ja Ranskalla.

https://ylilauta.org/satunnainen/130786641

KUVA https://i.ylilauta.org/76/c2/76c2b3b1687b15a0.jpg”Meidän täytyy muistaa, että Venäjä on edelleen yksi maapallon kahdesta maasta, jotka pystyvät päättämään koko ihmiskunnan olemassaolon ja tappamaan useimmat koko planeetan elävistä olennoista niin halutessaan”, Sarotte muistuttaa.

Perinteisten sotavoimien huono menestys Ukrainassa voi Sarotten mukaan nimenomaan, ainakin teoriassa, madaltaa kynnystä käyttää myös taktisia ydinaseita, vaikka se ei tällä hetkellä vielä todennäköiseltä näytäkään.Tukholman kansainvälinen rauhantutkimus­instituutti Sipri (Stockholm International Peace Research Institute) arvioi viime vuonna, että Venäjällä olisi yhteensä 6 255 ydinkärkeä, joista laukaisuvalmiita 1 625.

”Meidän täytyy muistaa, että Venäjä on edelleen yksi maapallon kahdesta maasta, jotka pystyvät päättämään koko ihmiskunnan olemassaolon ja tappamaan useimmat koko planeetan elävistä olennoista niin halutessaan”, Sarotte muistuttaa.

Perinteisten sotavoimien huono menestys Ukrainassa voi Sarotten mukaan nimenomaan, ainakin teoriassa, madaltaa kynnystä käyttää myös taktisia ydinaseita, vaikka se ei tällä hetkellä vielä todennäköiseltä näytäkään.

Russia will not join Treaty on Prohibition of Nuclear Weapons — MFA

https://tass.com/politics/1471265?utm_source=google.com&utm_medium=organic&utm_campaign=google.com&utm_referrer=google.com

KUVA

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/ISKANDER_YDINASE_KANTO.PNG

Medvedev :”…aion tehdä kaikkeni, jotta ukrainalaiset pyyhitään maailmankartalta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/medvedev-aion-tehda-kaikkeni-jotta-ukrainalaiset-pyyhitaan-maailmankartalta/

”Olemme tulleet tilanteeseen jossa aina niin rauhallinen ”ex leikki presidentti” Medvedev ei enää kestä Venäjän armeijan kurittamista Ukrainan maaperällä.

Kun alkaa tulla pelkkiä vainajia takaisin kuorma-autot pullollaan ja krematoriot on päällä 24/7  jossa venäläisiä sotilaita hävitetään ja omaisille valehdellaan että : ”katosi operaation aikana” niin alkaahan tuo vähän sylettämään, davai!

”Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dimitri Medvedev heittää kovaa tekstiä ukrainalaisista. ”Vihaan heitä. Ukrainalaiset ovat paskiaisia ja friikkejä” ja tykittää edelleen että ”ukrainalaiset tahtovat kuolemaa Venäjälle”. Jatkokaan ei ole pehmoilua: ”Niin kauan kuin minussa henki pihisee, aion tehdä kaikkeni, jotta ukrainalaiset pyyhitään maailmankartalta”. Viesti oli julkaistu Telegram-viestipalvelussa. (Suomen Sotilas 7.6.2022)”

UKRAINANKIELI_JA_ROTU.jpg

TUTKIMUS_IHMISRODUT.jpg


https://www.google.com/search?q=medvedev+ydinase&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj4ps_qkJ76AhWaDRAIHSihADAQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

Tutkija: Tätä Medvedevin uhkailu tarkoittaa Suomen kannalta

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/78778556-d830-4141-8fe7-b92a80204b0f

Asiantuntijan mukaan Venäjällä politiikkaan kuuluu tietty ”ideologinen tuuliviiriys".

Näin Suomi reagoi, jos Venäjä tekee ydinaseiskun Ukrainassa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9eb3f8ec-ec65-4379-a096-7bc13ba3679e

Vain naurettavat hiiret kuvittelevat, että Suomi voisi ”reagoida” (eli ”tehdä” jotakin).

Jos Venäjä käyttää taktisia ydinaseita, on mietiskelyn ja harkinnan paikka (siitä miten Venäjä tuhotaan).

Jos Putinin mongoli-sormi osuu strategisiin ydinaseisiin, on ”Lännellä” vain yksi mahdollisuus:

Yhdysvaltojen on välittömästi vastattava omilla ydinaseillaan, jotka on jo kohdistettu tiettyihin kohteisiin.

Kohteita ovat muun muassa Murmansk (RUS-ydinaseiden sijoituspaikka), Luga ja Kaliningrad (Iskander-ohjukset), muut kohteet ovat sitten helpompi ”hoidella”.

Kolmas maailmansota on silloin pakko aloittaa, jotta Venäjä voidaan TUHOTA!

JOS Kolmas Maailmansota on Putinin tavoitteena (Ukrainan tuhoamisen lisäksi) saadakseen ”kunniaa” keksimistään ”natsien tuhoamisesta”, jotka hän haluaa voittaa kuten Stalin ”voitti” toisessa maailmansodassa.

Tämäkin on häiriytyneen bunkkeripapan valhe, sillä Länsi oli ratkaiseva tekijä Natsi-Saksan kukistamisessa. Ryssät vain ”valuivat” Berliiniin, siviilejä murhaten ja naisia raiskaten.

Jos mikään muu ei auta, VENÄJÄ ON TUHOTTAVA vaikka kolmannen maailmansodan avulla!Sotiminen vie huomion ukrainalaisten pakkosiirroista

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009076707.html

Venäjä siirtää suodatusleirijärjestelmän kautta siviiliväestöä pois kotiseuduiltaan valtaamillaan ukrainalaisalueilla. Systemaattinen toiminta on rakennettu kannattelemaan niin sodankäyntiä kuin vallattujen alueiden poliittista hallintaakin.ONKO ”PUNAISELLA VIIVALLA” TEKEMISTÄ YDINASEEN KANSSA?

RED_LINE_MASHA.PNG

Russia Threatens U.S. and Lays Down 'Red Line'

https://www.newsweek.com/russia-threatens-us-lays-down-red-line-1743304

IRANIN ”MORAALIPOLIISI” (USKONTOPOLIISI) OSOITTAA, ETTÄ IRAN ON VENÄJÄN KALTAINEN OMIEN KANSALAISTENSA MURHAAJAVALTIO

Nuoren naisen kuolema moraalipoliisin käsissä käynnisti mielenosoituksia Iranissa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009077248.html

22-vuotias nainen menehtyi kolme päivää pidätyksensä jälkeen sairaalassa vajottuaan koomaan raportoidusti pahoinpitelyn seurauksena.

16.9.2022

Vladimir Putin myönsi ensi kertaa: Kiinalla ja Venäjällä eri näkemys Ukrainasta – ”Ymmärrämme huolenne”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vladimir-putin-myonsi-ensi-kertaa-kiinalla-ja-venajalla-eri-nakemys-ukrainasta-ymmarramme-huolenne/2f28d8ac-ca9b-4a53-9701-a50d858dd55d

Presidentti Putin myönsi ensi kertaa julkisesti, että Kiinalla ja Venäjällä on erilainen näkemys Ukrainan kriisiin. Putin ja Xi tapasivat Uzbekistanissa.

Putin kerjää apua ympäri maailman. Eikä kukaan halua sitä antaa. Pian alkaa rytinät Venäjän etelärajoilla Keski-Aasiassa, kun siellä on huomattu Venäjän heikkous ja kansat haluavat irti Kremlin kahleista”.

”Ei Kiina lähde Putinin kelkkaan, siihen Venäjä on liian mitätön tekijä tulevaisuudessa niin taloudellisesti kuin sotilaallisesti. Ei sen kannata liittoutua nyt Venäjän kanssa. Kyllä Kiinan etu on huolehtia siitä, että kauppa Lännen kanssa sujuu”.

Saksalaiskenraalin raju arvio Vladimir Putinin aikeista ihmetyttää – USA:n ex-komentaja kuittaa: ”Suomi yksin murskaisi Venäjän joukot”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/saksalaiskenraalin-raju-arvio-vladimir-putinin-aikeista-ihmetyttaa-usan-ex-komentaja-kuittaa-suomi-yksin-murskaisi-venajan-joukot/3e27006d-e358-4bc5-b8f8-83f761c810cb

Saksalainen kenraali pelkää, että Venäjä voisi avata toisen rintaman ja mainitsee Suomen. Amerikkalaiset ex-komentajat ihmettelevät puheita.

Lue lisää

ISW: Venäjä on korvannut menetyksiään vetämällä sotilaita entisten neuvosto­maiden tukikohdista

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009035748.html

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä.

Saksa toimittaa Ukrainaan lisää aseellista apua

Saksan puolustusministeri Christine Lambrecht kertoi Berliinissä järjestetyssä asevoimien konferenssissa torstaina, että Saksa aikoo toimittaa Ukrainalle lisää aseellista apua.

Asiasta uutisoivat muun muassa AFP ja CNN.

KUVA

https://dynaimage.cdn.cnn.com/cnn/digital-images/org/114168cd-3fa2-4ef0-b391-8a573a841efe.jpg

Ukrainasta löytyi valtava joukko­hauta – suomalais­asiantuntija: ”Butshan karmeuksia monin­kertaisesti”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008971079.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.

Mikä on Putinin asema Venäjän tappioiden jälkeen? Asiantuntijan mukaan panoksena on Kremlin eliitin omaisuus ja vapaus

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mika-on-putinin-asema-venajan-tappioiden-jalkeen-asiantuntijan-mukaan-panoksena-on-kremlin-eliitin-omaisuus-ja-vapaus/8514082

KUVA

https://www.mtv.fi/katso/1658343

Länsimaissa kiinnitettiin paljon huomiota Pietarin ja Moskovan paikallisoppositiopoliitikoiden antamaan kritiikkiin Putinista. Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kangaspuro arvioi MTV Uutiset Livessä, mikä merkitys kritiikillä Putinia kohtaan on.

14.9.2022

Ennustus Ukrainasta: Venäjä hajoaa pieniin osiin 2–3 vuodessa – ”Venäläisten sairaus” ei alkanut Putinista, vaan Zhirinovskista

VENAJAN_HAJOAMINEN.PNG

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009066598.html

Ukrainalainen kansanedustaja Oleg Dunda arvioi IS:lle, että Venäjän hajoaminen on jo käynnissä. Dundan mukaan on kuitenkin väärin ajatella, että Vladimir Putinin poistuminen vallasta riittäisi vielä yksinään parantamaan nyky-Venäjän kansan ”sairaudesta nimeltä imperialismi”.

Diktatuurin loppusuora on usein lyhyt

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009067174.html

Vladimir Putinin fasismi perustuu kansan demobilisaatioon, mutta venäläisten syvää turtumusta on luultavasti mahdotonta muuttaa minkäänlaiseksi uhrivalmiudeksi.

Kremlissä nukutaan nyt huonosti. Paniikki leviää Venäjän sotajoukoissa, viha Venäjän kotijoukoissa. Vladimir Putinin loppu saattaa olla lähempänä kuin uskommekaan. Diktaattorin loppusuora voi olla lyhyt. Siihen on selvät syyt.

Putinin fasismi perustuu kansan demobilisaatioon. Ihmisiltä ei ole odotettu osallistumista vaan passiivisuutta. Suurien unelmien sijasta valtio kauppaa kyynisyyttä: kaikki on valhetta ja kaikki johtajat roistoja – mutta Putin on venäläisten oma roisto.

Venäjän toimet kovenevat, aloitetta ei saa menettää

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarno-limnell/venajan-toimet-kovenevat-aloitetta-ei-saa-menettaa/

Paljastus: Putinille tarjottiin helmi­kuussa diiliä, joka olisi voinut lopettaa sodan – hylkäsi heti

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009068584.html

Reutersin tietojen mukaan Putin hylkäsi sopimuksen, jossa Ukraina olisi suostunut hylkäämään mahdollisuuden Natoon liittymisestä.13,9,2022

Venäjän tuho?

https://oikeamedia.com/o1-187303

Venäjän diktaattori Putin yritti uhkapeliä palauttaakseen Ukrainan Venäjän imperiumiin ja hyökkäsi yli puoli vuotta sitten Ukrainaan. Sen piti olla pikainen isku Ukrainan kukistamiseksi, mutta hyökkäys on muuttunut Venäjän painajaiseksi. Eniten hyökkäyksestä ovat kärsineet ukrainalaiset siviilit. 10.000-20.000 ukrainalaista sotilasta on kaatunut, venäläisiä sotilaita on kaatunut arviolta 40.000-50.000. Ukrainalaisia siviilejä on kuitenkin kuollut 150.000-200.000. Venäjän otteet Ukrainassa ovat olleet raakalaismaisia.

Venäjä murenee – Mika Aaltola: ”Sodan järjettömyys alkaa selvitä johdolle”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3eaeef92-3792-458f-92d2-ce378c26765c

Mika Aaltolan mukaan Ukrainan voitto on hyvin varteenotettava vaihtoehto.

KÄYTTÄÄKÖ VENÄJÄ YDINASETTA????.........

Ydinaseen käyttö vain korostaisi tappiota

Aaltolan mukaan Venäjä ei tule myöntämään tappioita, vaikka maailma huomaa ne. Sodan häviäminen on iso asia.

– On vähän historiallisia hetkiä, joissa sota hävitään ja säilytään suurvaltana, Aaltola kertoo.

Venäjän ydinaseuhka on leijunut sodan yllä. Voiko Venäjä turvautua viimeisenä hätäkeinona vielä ydinaseen käyttöön?– Kaikkihan on tietysti mahdollista, mutta loogisesti ajateltuna se ei ole järkevää. Jos Venäjä häntä koipien välissä vetäytyessään käyttäisi ydinasetta, se korostaisi Venäjän tappiota, Aaltola kertoo.

Ydinaseen käytöstä tulisi välittömästi haittoja Venäjälle, Aaltola lisää. Yhdysvallat ja Kiina ovat neuvotelleet siitä, että Venäjä suljettaisiin YK:n turvallisuusneuvostosta, Bosporinsalmi ei olisi enää Venäjän käytössä ja Venäjä kohtaisi sotilaallisia vastatoimenpiteitä.

Se myös saisi läntisen intervention aikaan Ukrainassa, jolloin Venäjän tappiot olisivat entistä mittavampia.

Jos Venäjä on rationaalinen toimija, se ei käytä ydinasetta. Ydinaseen käyttö olisi Venäjälle niin iso arvotappio ja se alleviivaisi sodan häviämistä, Aaltola kertoo.

Asiantuntijat: Venäläisten motivaatio sotaan laskussa – uhkaako hyökkäys jopa hajottaa Venäjän?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e90342da-4915-41a5-8776-edc9afaa5775

Ukrainan onnistunut vastahyökkäys sekä Venäjän kokonaisvaltainen epäonnistuminen sodassa saattavat kiihdyttää jopa Venäjän federaation hajaannusta.

[Epäonnistuminen voisi johtaa koko Venäjän imperiumin tuhoon ja Venäjän jakamiseen pienempiin alueisiin. Se tarkoittaisi sitä, että voittoisa LÄNSI suorittaisi RUS-imperiumin alueellisen jakamisen sillä tavalla, ettei se voisi enää uhata Eurooppaa. Se tarkoittaisi myös Venäjän satavuotisten hyökkäysten loppua ja Venäjä ”IMPERIUMIN” ikuista LOPPUA]

Missä Putin on? Asiantuntijalta hurja spekulaatio: ”Putinilta on kadonnut ymmärrys”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1784f732-43db-4481-941e-7b7322337dce

Putinilla ei ole kykyä johtaa sotaoperaatioita, eversti evp. Martti J. Kari toteaa.

KUVA

https://img.ilcdn.fi/vbQz4PmcHCFlSuv65-qZYLgPCBs=/full-fit-in/612x0/img-s3.ilcdn.fi/33c7e13507d0d601473366bfa9a2b5389787a5db2e776fd223f93bbed92039a0.jpg

Video paljastaa Putinin hyytävät välit Gerasimoviin ja Šoiguun – yksi asia saa asiantuntijan häkeltymään: ”Se tekee tilanteesta oudon”

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e5716b04-a771-47a4-82d0-b1b3c1df063d

Venäjän asevoimien julkaisema video saa myös suomalaisasiantuntijan hämmentymään.

12.9.2022

”Vihollinen on paniikissa” – Zelenskyi vahvistaa Izjumin valtauksen: Suuri sotilaallinen voitto, arvioi ISW

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vihollinen-on-paniikissa-zelenskyi-vahvistaa-izjumin-valtauksen-suuri-sotilaallinen-voitto-arvioi-isw/4dbb1273-9dea-43a9-bd66-e214f0c51e8f

Presidentti Zelenskyi vahvisti takaisinvaltauksen, joka ajatushautomon mukaan tarkoittaa Ukrainalle suurinta sotilaallista voittoa sitten Kiovan.

”Hieno uutinen viikon alkajaisiksi. Z-armeija, pupu-armeija pakenee paniikissa Moskovaan asti. Voisi kuvitella, että kenraalit alkavat pian hyppimään ikkunoista.

Kreml: Peräännymme Ukrainassa hyvän tahdon eleenä ja denatsifikaation suorittaneena”.

The Washington Post: Venäläiset sotilaat pakenivat Harkovassa varastetuilla polku­pyörillä ja naamioituneina siviileiksi

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009035748.html

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä.

Ukrainalaiset: Venäläissotilaat haluavat laskea aseensa Etelä-Ukrainassa

Osa venäläissotilaista on Ukrainan eteläisen sotilaspiirin tiedottajan mukaan halukkaita laskemaan aseensa ja vetäytymään Dnepr-joen läheisyydestä Etelä-Ukrainassa.

”He pyrkivät keskustelemaan ehdoista, joiden myötä he voisivat laskea aseensa ja vetäytyä kansainvälisen humanitaarisen oikeuden mukaan”, Natalija Humenjuk sanoi ukrainalaisen Espreso-median haastattelussa.

The Washington Post: Venäläissotilaat pakenivat Harkovassa varastetuilla polkupyörillä ja naamioituneina siviileiksi

Harkovassa Ukrainan vastahyökkäyksen edeltä paenneet venäläissotilaat varastivat paikallisilta polkupyöriä, vaatteita ja autoja. Asiasta raportoi The Washington Post.

”He vain tiputtivat kiväärinsä maahan”, sanoi Zaliznytšnen kylässä asuva Olena Matvienko.

Ne venäläissotilaat, jotka pystyivät, pakenivat omilla ajoneuvoillaan. Muut joutuivat keksimään omat keinonsa paetakseen kylästä sen jälkeen, kun heidän komentajansa olivat hylänneet heidät.

Moskovan vaitonaisuus Ukrainan vasta­hyökkäyksestä herättää närkästystä Venäjällä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009063278.html

Sotaa kannattavien nationalistien tyytymättömyys voi muodostua Kremlille ongelmaksi, Reuters arvioi.

Venäjällä on kiire löytää Euroopan heikot kohdat

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009055708.html

Italian vaalit ovat Euroopan yhtenäisyyden kannalta tärkeät, ja ne pidetään kriittisellä hetkellä.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/dfb22d0f2e735677862a35d2fea06dca.jpg.webp

Ei Venäjän tarvitse löytää Euroopan heikkoja kohtia: Eurooppa on ne jo löytänyt ihan itse. Nyt vain odotellaan vaikutusten tuloa koko painollaan.

Tänään TASS uutisoi siitä, että Indonesia, joka on maailman 4. väkirikkain maa, harkitsee öljyn tuontia Venäjältä hillitäkseen energianhintojen nousua Indonesiassa. Maan presidentti kertoi Financial Timesin haastattelussa, että hallituksen velvollisuus huolehtia siitä, että maan energintarpeet tulevat tyydytetyksi.

Kiina ja Intia -- maailman kaksi väkirikkainta maata -- ovat lisänneet öljyntuontiaan Venäjältä huomattavasti tänä vuonna. Venäjän öljynvienti Eurooppaan on alentunut noin puoli miljoonaa barrelia päivässä, mutta Aasian (mukaan lukien Kiina) öljyjalostamoiden öljyntuonti Venäjältä on kasvanut noin puoli miljoonaa barrelia päivässä.

Eli kyllä tietojen valossa näyttää siltä, että ei Venäjän öljynvienti siitä kärsi, että EU-maat lakkaavat sitä ostamasta. Muut maat ostavat sitten sitäkin enemmän. Ja kun lännen pakotteilla on saatu öljyn hinta nousemaan, niin Venäjän tienestit vain kasvavat”.

11.9.2022

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi pantiin vankilaan, ja tukijoukko pakeni Venäjältä. Nyt Navalnyin lähin avustaja Kira Jarmyš kertoo HS:n haastattelussa, miten he aikovat kaataa Putinin maanpaosta käsin.

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009029133.html

KIRA_JARMYS_2.PNG

Ukrainan erikoisjoukot The Guardianille: Vastahyökkäys Etelä-Ukrainassa oli kuukausia valmisteltu disinformaatio-operaatio

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009062209.html

Harhautuksen avulla Ukraina onnistui huijaamaan Venäjän siirtämään tarpeistoaan etelään.

Ukrainan erikoisjoukot ovat vahvistaneet brittilehti The Guardianille, että laajasti esillä ollut vastahyökkäys Etelä-Ukrainan Hersoniin oli suunniteltu harhautus, jolla haluttiin viedä Venäjän huomio todellisen vasta­hyökkäyksen valmistelusta Harkovan alueella Koillis-Ukrainassa. The Guardian kirjoitti aiheesta lauantai-iltana.

Ukrainan joukot aloittivat tällä viikolla Harkovan seudulla vasta­hyökkäyksen, jonka etenemisvauhti on yllättänyt sekä Venäjän että ulkopuoliset asiantuntijat. Lauantaina julkaistun yhdysvaltalaisen ajatushautomon Institute for the Study of Warin (ISW) tilannearvion mukaan Ukrainan joukot olivat perjantaihin mennessä vallanneet Harkovan alueella noin 2 500 neliökilometrin verran alueita Venäjältä takaisin.

Ukraina ilmoitti lauantaina vallanneensa takaisin strategisesti merkittävän Kupjanskin kaupungin. Myöhemmin samana päivänä Venäjän puolustus­ministeriö myönsi venäläisten joukkojen perääntyneen myös Izjumista ja Balaklijasta. Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass kertoi Venäjän suunnittelevan kokonaisvaltaista evakuointia maan miehittämillä alueilla Harkovassa.

Venäläismedioiden mukaan Venäjä aikoo lähettää suuria määriä lisäjoukkoja Harkovan alueelle.

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009035748.html

Sota Ukrainassa on käännekohdassa - mitä tekee Putin?

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/09/sota-ukrainassa-on-kaannekohdassa-mita.html

Viime päivät ovat olleet katastrofi Vladimir Putinille. Ukraina on itäisellä rintamalla tuhonnut hänen armeijansa puolustuslinjan ja valloittanut sen huollon kannalta tärkeän rautatieliikenteen solmukohdan sekä edennyt myös etelässä Hersonin suunnalla. Viimeinen siitä huolimatta, että Ukraina on kertonut eteläisen suunnan toimien olleen vain hämäys, kuten jo aiemmin totesin

Tässä vaiheessa on mahdollista, että Venäjän armeijan miehistön moraali romahtaa täydellisesti. Olemmehan saaneet tästä viitteitä myös viime päivien aikana. Jos näin käy, on Putinin peli Ukrainassa pelattu lopullisesti. 

Olisikin mielenkiintoista tietää, mitä tsaarintekele Vladimirin päässä liikkuu juuri tällä hetkellä. Tajuaako hän häviävänsä sodan? Entä haluaako hän taistella katkeraan loppuun asti, vai luovuttaa Ukrainalle sen mitä sille kuuluu - eli vetää venäläisjoukot ennen vuoden 2014 tapahtumia vallinneille rajoille. 

Ukrainan voitto johtaa laajaan geopoliittiseen muutokseen

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarno-limnell/ukrainan-voitto-johtaa-laajaan-geopoliittiseen-muutokseen/

Ukrainalaiset eivät taistele ainoastaan omasta suvereniteetistaan ja itsenäisyydestään, vaan myös Euroopan turvallisuuden lisäksi toisesta vapautuksen aallosta, saattaen päätökseen vuonna 1989 alkaneen prosessin. Lännessä on valmistauduttava hallitsemaan tätä tilannetta.

Venäjälle tilanne on karmaiseva. Venäjälle sota Ukrainassa on imperialistista olemassaolon kamppailua. Jos Venäjä häviää, putoaa pohja Suur-Venäjän narratiivilta – ja Putinilta. Siksi Venäjä tulee tekemään kaikkensa voittaakseen. Tämä tekee Venäjästä nykyistäkin arvaamattomamman.

10.9.2022

REPIKÄÄ TÄSTÄ

Sadan miljoonan kristityn päämies, Moskovan patriarkka Kirill, tukee vankasti Venäjän hyökkäyssotaa ja on lausunut, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on Jumalan lahja.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009053240.html

Mika Aaltolalta kova arvio: ”Skenaario, jossa Venäjä häviää sodan, on varteenotettava”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009061370.html

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola näkee, että Venäjä voi hyvinkin poistua Ukrainasta sodan häviäjänä.

Mika Aaltola: Sota näyttäytyy kansanmurhaisena tunarointina, Venäjän häviö varteenotettava vaihtoehto – viisumiasiassa turvahuolten vähättely "ruususen unta"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mika-aaltola-sota-nayttaytyy-kansanmurhaisena-tunarointina-venajan-havio-varteenotettava-vaihtoehto-viisumiasiassa-turvahuolten-vahattely-ruususen-unta/8510078Ulkopoliittisen instuutin johtaja Mika Aaltola kertoo pitävänsä varteenotettavana vaihtoehtona, että Venäjä häviää sodan.

Putin yrittää energia-aseellaan repiä EU:n hajalle, sanoo Antti Häkkänen

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009053419.html

Kokoomuksen Antti Häkkänen valittiin perjantaina eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa Euroopalla on ensi talvena edessään kaikkien aikojen koettelemusNämä 8 merkkiä kertovat Putinin ja Venäjän tämän hetken ahdingosta

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009057690.html

Venäjällä on tällä hetkellä paljon isompi hätä ja sekaannus kuin se voi ulospäin myöntää, sanoo Hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith.

Ukraina veti Venäjää höplästä

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/09/ukraina-veti-venajaa-hoplasta.html

”Ukraina näyttää onnistuneet viime päivien ja viikkojen aikana vetämään venäläisarmeijan johtoa höplästä oikein poikkeuksellisen mehukkaasti. Tarkoitan mediatietoja siitä, kuinka ukrainalaisten viime viikkojen aktiivisuus Etelä-Ukrainassa olisi ollut ainakin osittain harhautusoperaatio, jolla vihollisarmeija olisi siirtänyt taisteluosastojaan maan itäosista Krimin suojaksi - ja siten jättänyt itäisen rintaman alttiiksi hyökkäykselle. 

Asiaan näyttäisi liittyvän - ja siten vahvistavan edellä mainitut mediatiedot - uutinen, jonka mukaan Vladimir Putin olisi haukkunut julkisesti omaa armeijaansa. Lisäksi Venäjän ahdingon puolesta Ukrainassa puhuu myös se, että suurvalta on nöyrtynyt ostamaan sotilastarvikkeita Pohjois-Korealta. 

Tämä kaikki tukee niitä arveluita, joita suomalaiset sotilaat ja sotilasasiantuntijat ovat tehneet jo jonkin aikaa sitten. Tarkoitan esimerkiksi sitä, kun sotilastiedustelun entinen päällikkö, eversti evp., Martti J. Kari arvioi viime huhtikuussa, että venäläisten strategiset kyvyt ovat niin heikkoja, että heidän Ukrainan sodassa käyttämiensä ratkaisujensa tarjoaminen suomalaisen yleisesikuntaupseerikurssin koetehtävässä olisi johtanut hylkäämiseen.

Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, että Venäjä olisi lyöty Ukrainassa. Päinvastoin, maailman laajimmalla valtiolla on valtavat resurssit ja niiden avulla se saattaa edelleen pystyä voittamaan sotansa. Näin erityisesti sellaisessa tapauksessa, että länsimaihin iskee sotaväsymys ja ne jättävät Ukrainan vaille tukea”. 

”Venäjä täytyy lyödä polvilleen niin sotilaallisesti kuin taloudellisesti- ja poliittisestikin. Toivotaan tosiaan lännen rintaman pitävän ja Ukrainan jaksavan”

Imperialistinen roistovaltio Venäjä luulee voivansa rankaisematta tehdä mitä hyvänsä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/imperialistinen-roistovaltio-venaja-luulee-voivansa-rankaisematta-tehda-mita-hyvansa/

Tulevaisuudessa on täysin sama asia. Jos demokraattiset länsimaat antavat jälleen imperialistisen roistovaltion Venäjän valloittaa pienikään osa lisää Ukrainaa, niin Venäjä hyökkää taas Baltian tai Suomen kimppuun.

Venäläiset sotakommentaattorit ovat "paniikissa, vihaisia ja epätoivoisia" Ukrainan onnistuneen Harkovan hyökkäyksen vuoksi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venalaiset-sotakommentaattorit-ovat-paniikissa-vihaisia-ja-epatoivoisia-ukrainan-onnistuneen-harkovan-hyokkayksen-vuoksi/8507912

Ukrainan vastahyökkäys Koillis-Ukrainassa Harkovan ja Izjumin välisellä alueella näyttää olevan "shokki" venäläisille sotakommentaattoreille.

-------------------------------------------------------------

BRITANNIAN RAPPEUTUVA ”IMPERIUMI”

Brittiläinen imperiumi (jossa mm. Australia, Intia, Kanada jne.) on jo todellisuudessa hajonnut aikoja sitten.

TÄNÄ PÄIVÄNÄ TILANNE ON VIELÄ HUOLESTUTTAVAMPI

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rappeutuminen

Degeneroitunut (rappeutuva) ”Iso” Britannia on uuden tuhon partaalla, sillä väestöstä suurempi osa on ETNISTÄ maahanmuuttanutta porukkaa. Alkuperäisiä ”anglosakseja” on siis vähemmän kuin muualta tulleita. EI HYVÄLTÄ NÄYTÄ!!

TÄMÄ NÄHDÄÄN BRITANNIAN UUDEN HALLITUKSEN KOOSTUMUKSESTA (linkki alla). NAISET (kuten LIZ TRUSS) OK. Mutta … mutta, missä valkoiset miehet??

Britannian uuden hallituksen avainpaikoilla ei ole enää yhtään valkoista miestä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009053074.html

Uusi pääministeri Liz Truss nimitti hallituksensa. Tärkeimmät ministeriöt ovat nyt naisilla ja etnisistä vähemmistöistä tulleilla.

EDELLÄ ESITETYN LISÄKSI: Britannia on pitänyt SKOTLANTIA VANKINAAN (ei anna sen itsenäistyä)!! Tulee ihan mieleen maapallon useat ROISTOVALTIOT!!

SKOTLANNIN PÄÄMINISTERI NICOLA STURGEON

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=skotlannin+p%C3%A4%C3%A4ministeri

https://www.theguardian.com/media/2017/mar/28/daily-mail-legs-it-front-page-sexist?CMP=share_btn_tw

Skotit eivät alistuneet (entisen) UK-PM Theresa Mayn vaatimuksiin. Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon on sitä mieltä, että May ei ole välittänyt Skotlannin toiveista. Myös Pohjois-Irlannin itsenäistymispyrkimykset aiheuttavat lisää päänsärkyä Maylle.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703282200093253_ul.shtml

https://www.google.com/search?q=nicola+sturgeon+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjejqv474T6AhUnx4sKHRq6CSwQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

7.9.2022

Kreml paljasti energiasodan päämäärän – EU:lta kaivataan ripeitä vastatoimia

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/ddab5d9d-60d4-48fe-a2f5-1c31a8e79539

Venäjä on jo yli vuoden käyttänyt kaasuasetta EU:ta vastaan eli supistanut jatkuvasti kaasutoimituksia Eurooppaan, mutta EU:ssa vastatoimiin on herätty kovin hitaasti.

PUTININ JA ZAKHAROVAN PROPAGANDAN UUDET ”KEKSINNÖT”

Putin: Lännen pakotteet vaaraksi koko maailmalle – IL seuraa sotaa

Iltalehti seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

Zaharova: "Pandemia on palannut"

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b250ecc0-4f6d-4084-b712-50668d37a227

klo 13:35: Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova syyttää Euroopan unionia ja Yhdysvaltoja Italian ajamisesta taloudelliseen itsemurhaan yrittäessään toteuttaa "euroatlanttisen pakotehulluuden". Zaharovan Telegram-kirjoituksessa väitetään, että italialaiset ja Italia ovat jääneet Washingtonin ja Brysselin järjettömien päätösten vangiksi. 

Zaharova nosti esille Italian pyrkimykset irtautua venäläisestä hiilivedystä. Hänen mukaansa suunnitelma on Brysselin Roomalle pakottama ajatus, joka on tuputettu EU:lle Washingtonista. 

Zaharova myös vertaa energiakriisiä pandemiaan, mutta sanoo sen olevan tällä kertaa poliitikkojen orkestroima. 

– Katuvalaistuksen vähentäminen ja mahdollisesti baarit ja ravintolat kiinni yöksi. Pandemia on palannut. Tällä kertaa vain poliitikkojen toimesta, Zaharova kirjoitteli. 

ZAHAROVA_ENERGIA.PNG

MANSIKAT ON ILMEISESTI SYÖTY Täällä siitä enemmän:

https://www.tapionajatukset.com/42234

MASHA_MANSIKKA_16.jpg

Venäjä ostaa aseita Pohjois-Korealta

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6ee5bcac-7b06-43ca-8ad6-e8faa4c6cc8e

Tähän artikkeliin on koottu tiistain keskeiset tapahtumat Venäjän aloittamaan hyökkäyssotaan liittyen

[Venäjä ostaa aseita myös iranista]TERRORISTIVALTIO VENÄJÄ ON SIIS OTTANUT ROISTOVALTIOT (POHJOIS-KOREA JA IRAN) MUKAAN UKRAINNA SOTAAN (JOKA ON SIIS OSOITUS PUTININ EPÄTOIVOSTA (kovista puheista huolimatta).

NY Times: Venäjä ostaa miljoonittain ammuksia Pohjois-Korealta – ”osoitus epätoivosta

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6876c5da-e41c-49d9-93ea-f9b185930cf4

Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun mukaan tuore kauppa osoittaa, että lännen pakotteet ovat iskeneet Venäjän armeijan huoltoon.

Aaltola: ”Ukraina etenemässä selkeästi” – Näin Putin puhui sota­toimista

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008971079.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.

Al-Jazeera: Partisaanitoiminta lisääntynyt Etelä-Ukrainan miehitetyillä alueilla

Partisaanitoiminta on lisääntynyt miehitetyn Etelä-Ukrainan alueella, sanovat Al-Jazeeran haastattelemat analyytikot.

Analyytikoiden mukaan Ukrainan armeijan ja partisaanien välillä näyttää olevan "korkeatasoista yhteistyötä", jonka seurauksena Ukrainan joukot ovat saaneet tietoa Venäjän joukkojen liikkeistä ja tilanteesta miehitetyillä alueilla.

Kapinalliset keskittyvät asiantuntijoiden mukaan kolmeen perustehtävään: Venäjän armeijan aseiden ja huoltolinjojen tuhoamiseen, tiedon välittämiseen Ukrainan armeijalle sekä miehitysjoukkojen taistelutahdon heikentämiseen.

6.9.2022

Asiantuntija: Eurooppa kärsii sini­silmäisyydestään – tämäkö on nyt Venäjän suunnitelma?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009050027.html

Jarno Limnéllin mukaan Eurooppa on rakentanut sinisilmäisesti riippuvuutta venäläisestä energiasta, ja nyt seuraukset iskevät vasten kasvoja.

Eurooppa tarvitsee tulevaisuuteen suuntaavaa, yhteisesti suunniteltua energiapolitiikkaa, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori ja sotatieteiden tohtori Jarno Limnéll kirjoitti sunnuntaina julkaistussa Uuden Suomen Puheenvuoro-blogissa.

Blogitekstissään hän kirjoitti Kremlin tavoitteena olevan länsimaisen yhtenäisyyden murtaminen energiapulaa, korkeita energiahintoja ja taloudellisesti vaikeita aikoja aseinaan käyttäen.

Limnéllin kirjoituksen mukaan on kuitenkin huojentavaa, että Venäjän on pelannut energiakriisissä viimeisen valttikorttinsa. Nyt maa voi hänen mukaansa uhkailla korkeintaan ydinaseilla.

Ilta-Sanomien haastattelussa Limnéll muistuttaa Euroopan rakentaneen sinisilmäisesti riippuvuutta venäläisestä energiasta, ja nyt seurauksista joudutaan kärsimään.

Putin ennusti kesäkuussa Pietarin talousfoorumissa, että eurooppalaisia odottaa kylmä talvi. Hänen mukaansa tukalat olot ovat Venäjälle asetettujen pakotteiden seurauksia.

Putin läksytti julkisesti sotilaitaan ja Shoigun puolustusministeriötä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/putin-laksytti-julkisesti-sotilaitaan-ja-shoigun-puolustustusministeriota/8503114

Venäjän presidentti Vladimir Putin on julkisessa puheenvuorossaan todennut, että niin sanottujen Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen sotilaat taistelevat paremmin Donbassissa kuin venäläiset ammattisotilaat, kertoo amerikkalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

Samassa yhteydessä Putin totesi myös olevansa tyytymätön Venäjän puolustusministeriön suoritukseen. Putinin kommentit kuultiin Petropavlovsk-Kamtshatskin kaupungissa järjestetyssätapahtumassa.

Euroopasta tulee köyhä?

https://oikeamedia.com/o1-186706

Suomalaisille ei ole tiedossa iloa, valoa tai hauskuutta, jos maksamme Saksan energialaskuja tai lahjoitamme rahaa Italiaan. Suomi on maailman mittakaavassa piensijoittaja. Piensijoittajien riskit ovat toisenlaiset kuin suursijoittajien. Saksan liittokansleri Scholz tarjoaa ratkaisuksi enemmän EU:ta ja lisää yhteisvastuuta, mikä tarkoittaa isojen maiden intressien ehdoilla menemistä ja niiden pelinappulaksi joutumista. Valtion tehtävä on turvata vakaa ympäristö omille kansalaisilleen. Siksi huoltovarmuus on pidettävä omissa käsissä. Sillä ei kuulu pelata upporikasta tai rutiköyhää.

Kriiseissä maat ajattelevat aina omaa etuaan, siksi keskinäisriippuvuus ei ole paras tapa toimia strategisissa asioissa. Eihän Seinäjokikaan myy edullista sähköä kuin omille kuntalaisilleen. Kun valtio pystyy tarjoamaan kansalaisilleen edullista energiaa, kansalaisten perustamat yritykset voivat menestyä myös ulkomailla. Suomella olisi paljon annettavaa biotaloudelle, mutta sekin halutaan estää liian kireillä hiilinielutavoitteilla. EU-maat ovat sitoutuneet vähentämään 310 miljoonaa ekvivalenttitonnia päästöjä vuoteen 2030 mennessä. Jokaisella jäsenmaalla on oma tavoite ja mikäli tätä tavoitetta ei saavuteta, jäsenvaltion tulee korvata aiheutuva päästö joko taakanjakosektorin lisätoimilla tai hankkimalla LULUCF-yksiköitä toiselta jäsenvaltiolta. Suomelle on ilmeisesti lankeamassa mahdollisesti jopa miljardien lisälasku.

Turvetuotanto tulee käynnistää uudelleen ja tuulen säätövoimaksi tarvitsemme lisää vesivoimaa ja pienydinvoimaa. Uusiinkin taloihin on hyvä rakentaa varaava takka. Meillä on ollut huonoa herraonnea aivan liian pitkään, siksi valtion strategisesta omaisuudesta ei ole osattu pitää huolta. On lähdetty herrojen kanssa marjaan ja tulokset ovat sen mukaiset. Koskahan vetemmekin on monikansallista? Moni asia on päälaellaan. Kirkko puolustaa pääministerin bilettämistä, mutta tuomitsee Päivi Räsäsen. En ymmärrä, miksi pääministeri-instituutiota pitäisi ravistella. Onko maksimi elosteleva yhteiskunta tavoittelemisen arvoista?

Putinin hätä

https://oikeamedia.com/o1-186800

Venäjä kehuu, kuinka sen erikoisoperaatio on mennyt suunnitelmien mukaan. Muutaman päivän näyttävästi iskusta Ukrainan kukistamiseksi on tullut jo yli puoli vuotta kestänyt sotilaallinen painajainen. Venäjä on menettänyt valtavan (kymmeniä tuhansia kaatuneitakin) määrän sotilaita Ukrainan ”erikoisoperaatiossa” ja yrittää epätoivoisesti haalia tykinruokaa Ukrainaan. Tulijoille luvataan satumaisia palkkioita, mutta tulijoiden saannissa on vaikeuksia ja ”sotilaita” haalitaan mistä vain ilman sotilaskoulutustakin, vankiloistakin.

Tiedustelutietojen perusteella Putin on itse alkanut johtaa sotatoimia. Putin ei ole saanut sotilaskoulutusta, hän on KGB:n upseeri. Heidän erikoisosaamistaan ovat vakoilu, salakuuntelu, kalsarimurhat ym. Siis sivari oikeastaan. Toisen maailmansodan aikaan Saksaa johti korpraali, jonka ammattitaidottomuus nopeutti Saksan kukistumista. Ja hänellä oli sentään sotakokemusta toisin kuin Putinilla.

Nyt Ukraina on käynnistänyt vastahyökkäyksen Etelä-Ukrainassa. Arviolta 20.000 venäläistä sotilasta on Dniepr-joen länsirannalla eristettynä muista joukoista. Heidän huoltotiensä (mm. sillat) on Ukraina tuhonnut. Tuollaisen joukon huoltaminen edellyttäisi asiantuntia-arvioiden mukaan kuorma-autollista tarvikkeita joka kolmas minuutti. Se ei taida onnistua pikaisilla lauttayhteyksillä, jotka ovat ukrainalaisten tulen alla.

Ja kuinka ollakaan Kremlin tiedottaja Peskov ilmestyy mediaan ja antaa Nexta-uutistoimistolle lausunnon, jossa kertoo Kremlin olevan valmis rauhanneuvotteluihin Ukrainan kanssa – tietenkin omilla ehdoillaan. Ukrainalaiset eivät ole kiinnostuneita neuvotteluista, jollei Venäjä vedä joukkojaan Ukrainasta. Siksi siis lännen pitäisi Kremlin mielestä painostaa Ukraina siihen. Sodassa on nyt kuollut yli 200.000 siviiliä ja sotilasta, haavoittuneiden määrä on moninkertainen ja yli 2 kertaa Suomen asukasmäärän verran ihmisiä on joutunut pakenemaan kotoaan. Ja nyt lännen pitäisi pelastaa Putin itse aiheuttamastaan kriisistä?

Nyt lännessä on aika osoittaa kestävyyttä ja huolehtia siitä, että Venäjän hirviöhallinto ei selviä rikoksistaan noin vain. Monia ärsyttää lännen johtajien typeryydet ja sekoilut. Tunnistan tunteen hyvin, mutta me pystymme vaihtamaan johtomme, kunhan saamme Putinin ja Venäjän uhkan kukistettua.

5.9.2022

Näin Ukrainan vasta­hyökkäys etenee

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008971079.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.

Putinin unelmat romahtivat – 5 tavoitetta, jotka epäonnistuivat

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009038777.html

Venäjän presidentin haaveet siitä, että Venäjä olisi jälleen imperiumi ja talousmahti, ovat jäämässä haaveiksi. IS kävi läpi viisi Putinin unelmaa, jotka vaikuttavat epäonnistuneen pahasti.

Suurvalta, pikemminkin imperiumi, jolla on vahva asema maailmanpolitiikassa ja -taloudessa. Tällaisen kotimaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on toivonut näkevänsä.

Viimeistään Venäjän helmikuussa Ukrainassa aloittaman sodan myötä on käynyt selväksi, että monet Putinin tavoitteista ovat jäämässä haaveiksi.

IS perkasi asiantuntijan kanssa viisi Putinin tavoitetta, jotka ovat jääneet saavuttamatta.

Tuore esimerkki tästä tavoitteesta saatiin kesäkuussa, kun Putin muisteli Venäjän keisarikuntaa 1700-luvulla hallinnutta Pietari Suurta ja yritti rinnastaa Venäjän sotatoimet Ukrainassa Pietari Suuren tekoihin.

KUVA PIETARI SUURESTA

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/f904a592347f87796691af9dc0a39a52.jpg.webp

KUVA KAHDESTA NYKYISESTÄ HIRMUHALLITSIASTA

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/80488f914ce34e9763f1e0d3cbb727f0.jpg.webp

Venäjä on eristetty myös urheilumaailmassa Ukrainan sodan myötä. Kuva: Mikhail Klimentyev/RIA Novosti/Reuters

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/18aeaf54a79190748b1ea6537e9fedf9.jpg.webp

Sokea silminnäkijä

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008977303.html

Venäjän kansa on vuosikymmenestä toiseen ”viaton”. Se ei ole kuullut mitään eikä se ole nähnyt mitään, kirjoittaa Jari Tervo kolumnissaan.

Turistiviisumeilla ja valehenkilöyksillä länteen saapuivat myös Aleksandr Miškin ja Anatoli Tšepiga. He olivat Venäjän sotilastiedustelun GRU:n upseereja. Heidän tehtävänsä oli murhata entinen KGB-agentti Sergei Skripal ja tämän tytär Julija Salisburyssa Englannissa. Skripalit selvisivät novitšok-hermomyrkystä. Yksi sivullinen kuoli. Venäläisessä haastattelussa GRU:n upseerit kertoivat halunneensanähdä Salisburyn katedraalin.-------------------------------------------------------------------

TÄÄLLÄ TARKEMMIN SKRIPAL-myrkytyksestä

BELLINGCAT SELVITTI SKRIPALIT MYTKYTTÄNEET GRU-AGENTIT

https://www.tapionajatukset.com/40941

--------------------------------------------------------------------

Miksemme sallisi venäläisten tulla tänne länteen sankoin joukoin? He saisivat oikeaa tietoa Ukrainan sodasta putinilaisen valehtelun sijaan. He palaisivat Venäjälle ja levittäisivät tätä uutta tietoa. Venäläinen yhteiskunta muuttuisi.

Ei se muuttuisi. Tätä on jo yritetty. Tätä yritettiin itse asiassa tähän viikkoon saakka, jolloin Suomi kiristi viisumeitten myöntämistään venäläisille. Euroopan unionin ulkoministerit olivat samoilla linjoilla.

Unioni ja Venäjä solmivat vuonna 2007 sopimuksen viisumien saannin helpottamiseksi. Liberaalien demokratioiden ajatuksena oli pelkällä olemassaolollaan vakuuttaa venäläiset länsisysteemin paremmuudesta. Lännessä saa sanoa, mitä haluaa. Lännessä työläisperhe asuu mukavasti, omistaa auton ja lentelee kesälomille.

Miten venäläinen yhteiskunta otti vastaan lisääntyneen länsivaikutuksen? Lyhyt kertaus: Georgiaan hyökättiin, media vaiennettiin, Krimin niemimaa miehitettiin, Itä-Ukraina samoin, talvella 2022 hyökättiin täydellä voimalla koko Ukrainan kimppuun. Putin murhautti vastustajiaan. Hän kruunautti itsensä diktaattoriksi, joka saa hallita ainakin vuoteen 2036.

Tämä on saldo lännen ja idän välisen vuorovaikutuksen edistämisestä vuosina 2007–2022. Ei babuškoja. Ei toisinajattelijoita. Ei demokratiaa. Ei sananvapautta. Vain vainoa, sortoa, murhaa.

Vessapaperin loppumisesta, ilmastonmuutoksesta ja luontokadosta

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/09/vessapaperin-loppumisesta.html

Tämän aamu Helsingin sanomissa oli (ainakin) kaksi juttua, joista paistoi läpi ymmärtämättömyys maailmantalouden ja ihmiskunnan toiminnasta. En tiedä oliko niissä kysymys puhtaasta ymmärtämättömyydestä, tietoisesta valehtelusta eli älyllisestä epärehellisyydestä vai jostain muusta. 

Maailmantalouteen liittyvä ajatusvirhe koski pelkoa vessapaperin loppumisesta sähkön hintojen noustessa. Jutun mukaan - sinänsä oikein - "paperinteon on kannatettava itse tuotteiden ja energian markkinahinnoilla, eikä sektoria subventoida sellupuolelta, joka ei sähkön hinnasta hätkähdä. Jos toiminta ei kannata, paperikoneet pysäytetään."

Tosiasia kuitenkin on, ettei vessapaperin - tai minkään muunkaan paperin - tuotanto lopu sähkön hinnan takia kuin korkeintaan paikallisesti. Ja siltä osin edellä lainattu pääkirjoittajan logiikka pitää kyllä paikkansa. 

Saksalaisten harhaluulo johtaa kylmään talven

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/09/saksalaisten-harhaluulo-johtaa-kylmaan.html

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ollut vaikeuksissa jo pidempään, koska ukrainalaiset ovat alusta asti puolustaneet maataan korkealla moraalilla. Ja ennen kaikkea koska he ovat jo pitkään saaneet aseapua lännestä.

Samalla on paljastunut, ettei Venäjän suuri armeija ole suorituskyvyltään likimainkaan samalla tasolla kuin läntiset puolustusvoimat. Sama pätee maan tiedustelutoimintaan, jota näyttäisi luonnehtivan vähäinen ammattitaito ja johtajan pelko. 

Toisaalta ei ole mennyt kovin hyvin länsimaillakaan. Niistä erityisesti Saksassa luultiin kylmän sodan jälkeen, että maailman tai ainakin Euroopan rauhantila voitaisiin varmistaa sitomalla valtiot kiinni toisiinsa yhteisillä taloudellisilla intresseillä. Putinin hyökkäys Ukrainaan osoitti tämän kuvitelman harhaluuloksi. 

Valitettavasti juuri EU:n suurin maa eli Saksa tuli kuitenkin uskossaan tehneeksi itsensä suorastaan riippuvaiseksi Venäjän hyväntahtoisuudesta rakentaessaan taloutensa venäläisen fossiilienergian varaan. Ja nyt presidentti Putin pyrkii rapauttamaan länsimaiden tukea Ukrainalle kiristämällä Saksaa kaasutoimituksilla. 

Viimeinen episodi tätä näytelmää nähtiin eilen kun Venäjä väitti, että se joutuu pitämään Nord Stream-kaasuputken suljettuna, koska siinä on Siemensin toteama vika. Tiedämme tämän valheeksi, koska Siemens on kiistänyt väitteen

Luonnontieteiden aloilta tietoa poliitikoille ja toimittajille

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/luonnontieteiden-aloilta-tietoa-poliitikoille-ja-toimittajille/

Olisiko maailman tilanne toinen, jos Ruotsin pääministeri Olof Palme olisi ehdottanut luonnontieteiden opiskelua IPCC:n tulevalle pitkäaikaiselle pääsihteerille, sen sijaan, että lähdettiin YK:n poliitikkojen voimalla syyllistämään ihmistä hiilidioksidin vapauttamisesta ilmakehään fossiilisia polttoaineita polttamalla.

Vieläkään ei ole myöhäistä aloittaa luonnontieteiden aloilta tiedonhankintaa hiilidioksidin kulusta eri ekosysteemien välillä. Ihminen on pieni tekijä hiilen lisääjänä luonnon omaan hiilenkiertoon.

Tyttöjen katselu ennen ja nyt

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2022/08/tyttojen-katselu-ennen-ja-nyt.html

Helsingin sanomat julkaisee päivittäin uutisia viidenkymmenen vuoden takaa. Tänä aamuna sellaisessa kerrottiin Münchenin olympialaisista, jossa suosituin urheilulaji oli kirjoituksen mukaan tyttöjen katselu. 

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/6221b628f23571c59db38a4a971ffecf.jpg.webp

Jutun mukaan "lajia harrastavat niin penkkiurheilijat kuin itse aktiivitkin" ja "kisakaupungissa on todellakin runsaasti ihmisiä, joita katsellen muut lepuuttavat silmiään". Niinpä "yleisurheilijatyttöjen vaatetus on vuosien varrella käynyt yhä niukemmaksi. Erityisesti pöksyt ovat kivunneet jatkuvasti ylemmäksi", joten "tätä vastaan ei miespuolisilla katsojilla ole mitään huomautettavaa".

Puolen vuosisadan takainen juttu on epäilemättä tosiasioihin perustuvaa. Ja epäilen vahvasti, että tyttöjen katselu on edelleen yleinen harrastus monille urheilukilpailuja katsoville miehille. Ovathan naisurheilijoiden vartalot monissa lajeissa harjoittelun seurauksena elinvoimaisia ja lähes täydellisen sopusuhtaisia (sama koskee miehiäkin, mutta se ei ole tämän kirjoituksen aihe).