Share |

PELOTON VIRO

KIINNITETTY

PELOTON VIRO

KAJA KALLAS ja PELOTON VIRO

KAJA_KALLAS_PELOTON_VIRO_7.PNG

VIDEO

https://areena.yle.fi/1-66136766

VENÄJÄN HYÖKKÄYS SUOMEEN

5.12.2023

VENÄJÄ -NATO SOTA

PYSTYYKÖ NATO VASTAAMAAN VENÄJÄN HYÖKKÄYKSIIN (ESIMERKIKSI SUOMEEN) ?

Tutkijoilta raju varoitus sodasta Venäjän ja Naton välillä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkijoilta-raju-varoitus-sodasta-venajan-ja-naton-valilla/8830526#gs.16ljx2Venäjä on suurin ja kiireellisin uhka Nato-maille, kirjoittaa Saksan arvostetuimpiin ajatushautomoihin kuuluva DGAP. Naton on kyettävä torjumaan Venäjän hyökkäys kuudessa vuodessa, muuten sodan riski kasvaa.

Ajatushautomon mukaan Kreml tarvitsee vain kuudesta kymmeneen vuotta asevoimiensa uudelleenrakentamiseen, kun intensiivisimmät taistelut Ukrainassa ovat ohi.

Näiden vuosien aikana Naton asevoimien on peloteltava ja tarvittaessa taisteltava Venäjää vastaan.

Venäjä voi kouluttaa noin 280 000 alokasta vuodessa. Kuudessa vuodessa tämä on lähes 1,7 miljoonaa ja kymmenessä vuodessa 2,8 miljoonaa sotilaskoulutettua. Kouluttamalla Ukrainassa nykyisin taistelevissa yksiköissä alokkaita, nämä ovat jo hyötyneet saamastaan taistelukokemuksesta, tutkijat varoittavat.

Puola: Venäjä voisi hyökätä Natoon kolmen vuoden sisällä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/puola-natolla-kolme-vuotta-aikaa-valmistautua-venajan-hyokkaykseen/8832982#gs.16j4obPuolan kansallinen turvallisuusvirasto arvioi, että Venäjä voisi hyökätä Natoa vastaan noin kolmen vuoden kuluessa. Asiaa kommentoi kansallisen turvallisuusiviraston (BBN) johtaja Jacek Siewiera puolalaisen Nasz Dziennik -median haastattelussa 2. joulukuuta.

Asiasta kertovat muun muassa Kyiv Independent ja Viron yleisradioyhtiö.

Saksan arvostetuimpiin ajatushautomoihin kuuluva DGAP julkaisi vastikään raportin, jonka mukaan Naton on kyettävä torjumaan Venäjän hyökkäys kuudessa vuodessa. Ajatushautomon mukaan Kreml tarvitsee vain kuudesta kymmeneen vuotta asevoimiensa uudelleenrakentamiseen, kun intensiivisimmät taistelut Ukrainassa ovat ohi. Näiden vuosien aikana Naton asevoimien on peloteltava ja tarvittaessa taisteltava Venäjää vastaan.

Puolustusministeri Häkkänen: DCA-sopimus allekirjoitetaan mahdollisesti ennen joulua – kenen nimi alle? "Tämä on puolustushallintojen välinen yhteistyöasiakirja"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/puolustusministeri-hakkanen-dca-sopimus-allekirjoitetaan-mahdollisesti-ennen-joulua-kenen-nimi-alle-tama-on-puolustushallintojen-valinen-yhteistyoasiakirja/8832908

DCA-sopimus pian allekirjoitettavaksi

Ruotsi ja Yhdysvallat kirjoittavat DCA-sopimuksen huomenna. 

– Suomi allekirjoittaa puolustussopimuksen ihan lähiaikoina. Voi olla mahdollista jo ennen joulua, Häkkänen toteaa.

"Nato oli vyö, nyt tuli henkselit" – Risto E.J. Penttilä tiivistää puolustussopimuksen ytimen

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nato-oli-vyo-nyt-tuli-henkselit-risto-e-j-penttila-tiivistaa-puolustusopimuksen-ytimen/8810686#gs.16jbmc

Yhdysvaltojen ja Suomen välinen puolustussopimusluonnos on nyt valmis, mutta sitä ei ole vielä julkaistu. Risto E.J. Penttilä tiivistää olennaisen siitä, mitä DCA-sopimuksesta nyt tiedetään.

Antaako Suomi nyt Yhdysvalloille vapaat kädet toimia Suomessa? Katso jutun alussa olevalta videolta Penttilän koko haastattelu: "Tämähän on juuri sitä, mitä Suomi halusi, kun lähdimme Natoon."

Rajan takana voi kohta olla sodan voittanut Venäjä, jonka armeija on täydessä iskussa – Nato-jäsenyys ei riitä Suomelle, toimia vaaditaan pian

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/27d630d6-c834-4235-b2bf-e193443cbb4c

Suomessa on pakko alkaa kääntää katsetta sellaiseen tulevaisuuteen, jossa Venäjä on saanut Ukrainasta jonkinlaisen voiton, kirjoittaa Iltalehden uutispäällikkö Solmu Salminen.

Venäjä: Olemme tarvittaessa valmiit sotaan Naton kanssa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4960dfea-834f-4271-9904-fbb990f90216

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov ei usko Venäjän ja Naton suhteiden palautuvan lähitulevaisuudessa. Hän ei myöskään sulje pois aseellista konfliktia Naton kanssa.

Venäjän ja Naton välinen sota? – Jättiraportti varoittaa uhasta Baltiaa kohtaan ja Suomi mainitaan 12 kertaa

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/venajan-ja-naton-valinen-sota-jattiraportti-varoittaa-uhasta-baltiaa-kohtaan-ja-suomi-mainitaan-12-kertaa/5861c9b0-c233-4433-a559-5fd32d28ade3

Viime aikoina on kuultu railakkaitakin varoituksia siitä, että Venäjä valmistautuisi hyökkäämään Natoa vastaan. Uusi mittava tutkijoiden raportti antaa tilanteesta tasapainoisemman kuvan, mutta myös sen viesti on hyytävä. Naton on valmistauduttava sotaan.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=VEN%C3%84J%C3%84-NATO+sota#ip=1

KUVAT JA JUTUT

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=587945461&q=VEN%C3%84J%C3%84-NATO+sota&uds=AMIYvT8PdPOtAPRW90SaN-jAC11ZvpWKLzhj00VdgJPs29788-HPLnJMgghHme2U4p37FC6maNl63b5-vFFYH58-0rZRJHpbLCAw5dxxaiYhIXXUuj09lmVYcB-2It35csTt707sXjVj&udm=2&sa=X&ved=2ahUKEwjMhYLo-_eCAxXcJRAIHSNRClEQtKgLegQIDBAB&biw=1920&bih=927

Turvallisuus

Valtioneuvoston muistio: Suomeen voi saapua sotarikollisia tai siviileiksi tekeytyneitä sotilaita

https://yle.fi/a/74-20061668

Valtioneuvosto julkaisi tuoreen rajapäätöksen yhteydessä muistion, jossa perustellaan Suomen toimia.

SUOMEN MEDIA

”Kun oikeisto sai vahvan mandaatin, päästiin Natoon, Olkiluoto käynnistyi, Putinia eristetään entistä enemmän, aurinko paistanut jatkuvasti, polttomoottoriauto päihitti sähköautot suorituskyvyssä, Helsingin Sanomat sekoilee entistä vahvemmin, silmäpussit Marinilla kasvaa, Riikka säteilee, RKP kohta räjähtää pullistelussaan.”https://www.hs.fi/https://www.is.fi/

https://www.iltalehti.fi/

https://www.satakunnankansa.fi/

https://www.mtvuutiset.fi/

https://yle.fi/

https://demokraatti.fi/kategoria/uutiset/

https://www.aamulehti.fi/uutiset/

https://www.ts.fi/aihe/uutiset

https://www.lansivayla.fi/uusimmat/KIRJOITUKSET JA BLOGIT

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/OIKOTIETO

http://oikotieto.fi/

EMME UNOHDA UKRAINAA

UKRAINA VUODET 2014-2015

https://www.tapionajatukset.com/162

https://www.tapionajatukset.com/131

VUONNA 2023

https://www.tapionajatukset.com/44649

1.12.2023

HYVÄ KIRJOITUS ITÄRAJASTA JA SITÄ EDELTÄNEISTÄ TAPAHTUMISTA

Vuonna 2015 Ruotsi auttoi siirtolaisia Suomen rajalle

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/vuonna-2015-ruotsi-auttoi-siirtolaisia-suomen-rajalle/

HYVÄ KIRJOITUS SUOMEN 2024 PRESSAN VAALISTA

Jutta Urpilainen nousemassa presidentiksi

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jiihooantikainen/jutta-urpilainen-nousemassa-presidentiksi/

JUTTA_URPILAINEN_PRESSAKSI.PNG

NAISPRESSAT.PNG

”Veikkaukseni on se, että presidentinvaalien toisella kierroksella ovat vastakkain demarien Urpilainen ja kokoomuksen Stubb  joiden kummankin sosiaaliliberaalinen maailmankuva istuu asiaankuuluvasti kuin hansikas länsimaisen demokratian johtohahmon käteen”


28.11.2023

29.11.2023

VIDEO: ITÄRAJAN SULKEMINEN

https://areena.yle.fi/1-63938030

A-studion haastattelija Sakari Sirkkaselta kummallista jankutusta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/perttirampanen/a-studion-haastattelija-sakari-sirkkaselta-kummallista-jankutusta/

Kun Sakari Sirkkanen haastatteli illan A-studiossa sisäministeri Rantasta, joka esiintyi hyvin selväsanaisesti, niin olipa mieheltä melkoista jankutusta!? Tämä tolkutti koko ajan, että mikä kiire oli sulkea koko itäraja kun tänään oli tullut vain yksi rajan ylittäjä. Tähän haastattelija takertui. Olisi kuunnellut mitä sisäministeri useaan kertaan totesi: Tulijamäärällä ei tässä Venäjän hybridivaikuttamisessa ole merkitystä, ja kyse ei ole turvapaikanhaun kokonaan estämisestä tämän päiväisessä koko rajan sulkemispäätöksessä. Se voidaan oikeuskanslerinkin mukaan tehdä.  Turvallisuusviranomaisilla on tiedustelutietoa, että tilanne itärajalla tuskin paranee, vaan pahenee. Kyse on Suomen rajaturvallisuudesta.

Mallia näyttää JEF

Yle tänään

JEF-liittouma ryhtyy toimiin vedenalaisen infrastruktuurin suojelemiseksi – 20 sota-alusta partioimaan Itämerelle

Ruotsin puolustusministerin mukaan toimilla lähetetään viesti Venäjälle. Suomi on mukana Britannian johtamassa puolustusyhteistyössä.

https://yle.fi/a/74-20062603

ITÄRAJA SULJETTU, MITÄ SEURAAVAKSI?

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/11/itaraja-on-suljettu-mutta-mita.html

Suomella kesti pari viikkoa ryhdistää itsensä ja vastata asianmukaisesti Venäjän aiheuttamaan hybridiuhkaan. Nyt se on tehty ja Venäjällä on aloitettu ruikutus asian johdosta. 

Mitä tästä opimme?

Yksi asia lienee se, että Suomi on kuin onkin kykenevä kokoamaan rivinsä ulkopuolisen uhan edessä, sillä eilen enää vain äärimmäinen vasemmisto urputti jotain turvapaikanhausta. Sen sijaan sekä oikeuskansleri, suomenruotsalaiset ministerit että Vihreiden puheenjohtaja ymmärsivät, ettei kyse ole sotaa ja vainoa pakenevien ihmisten turvapaikanhausta vaan Venäjän hybridisodankäynnistä.

Seuraavaksi odotamme sitä jatkaako Venäjä hybriditoimiaan. Eli pyrkiikö se ujuttamaan sodankäyntivälineitään rajan yli muualta kuin raja-asemien kautta vai ryhtyykö kenties järjestämään näille matkoja lentoasemille tai satamiin. 

Alexander Stubb itärajasta: Odotamme lisää hybridioperaatioita

https://www.verkkouutiset.fi/a/alexander-stubb-itarajasta-odotamme-lisaa-hybridioperaatioita/#c94446e5

Presidentttiehdokkaan mukaan Suomessa ollaan valmiita, ei huolissaan.

Kokoomuksen presidenttiehdokas professori Alexander Stubb on somettanut maailmalle englanninkielisen tekstikatsauksen valtioneuvoston päätöksestä sulkea Suomen koko itäraja.

Kaikki kahdeksan itärajan raja-asemaa tullaan sulkemaan ensi yönä ainakin 13. joulukuuta 2023 asti, rahtijunaliikennettä lukuun ottamatta.

– Päätös perustuu lakiin, turvallisuuteen ja tiedustelutietoon. Venäjä jatkaa turvapaikanhakijoiden käyttämistä aseina, Alexander Stubb toteaa.

Hän kertoo saaneensa viimeisen noin viikon aikana kolme briffausta rajaviranomaisilta.

Tasapaino kansainvälisen lain ja kansallisen turvallisuuden välillä on aina herkkä, kun sinulla on naapuri joka rikkoo ensin mainittua ja testaa jälkimmäistä, Stubb kuvailee.

Hänen mukaansa ”ainoa mitä Venäjä ymmärtää on voima ja päättäväisyys”.

Oikeuskansleri A-studiossa: Itäraja kokonaan kiinni, koska kansalliseen turvallisuuteen kohdistuu vakava uhka

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010023349.htmlPöystin mukaan viikossa on muuttunut esimerkiksi se, että ilmiö on pikemminkin laajentunut kuin loppunut.

FSB pakottaa suomalaisen oikeusvaltion hyppimään narua

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6fefc2cb-e544-460b-9dbc-a5b6d293904fValtioneuvoston päätösmuistion perusteella Pöysti siunasi oikeudellisen riskinoton – hätä ei lue lakia, Iltalehden politiikan toimittaja Lauri Nurmi kirjoittaa.Tästä syystä RKP pystyy hyväksymään rajan sulun

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6cd287a5-6a9c-4180-9db9-e221a6275a0b

Opetusministeri Anna-Maja Henrikssonin mukaan RKP pystyy nyt hyväksymään rajan sulkupäätöksen, koska asiassa on kuunneltu tarkasti raja- ja turvallisuusviranomaisia.

Näin itärajan sulkemiseen reagoidaan – Oppositiolta tukea

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b9545ac2-4505-4750-a763-ea18781ebea8

Hallitus tiedotti itärajan sulkemisesta joulukuun 13. päivään asti. Päätös on saanut laajasti kannatusta.

Latu Nato-harjoituksiin aukesi – Tätä se tarkoittaa Suomelle

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010013377.html

Puolustusministeriö muutti kansainvälisistä harjoituksista tiedottamista salaavampaan suuntaan.

Frontex: Itärajalla kyse on uudenlaisesta ilmiöstä

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010020485.html

Suomeen on tulossa tiistaina Frontexin apujoukkoja, valmiutta auttaa lisääkin on.

Venäläiset sota­bloggaajat: Nato harjoittelee Suomen­lahdella Pietarin piiritystä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010019649.html

Suomen merivoimien johtama, meneillään oleva Freezing Winds on meri­puolustus­harjoitus, joka nostattaa Venäjällä kiihkeitä äänenpainoja.

”Suomi ja suomen liittolaiset kyllä harjoittelevat suomen, baltian ja ruotsin puolustusta merellä. Ei se sen ihmeempää ole. Toki meillä on yksi ainoa uhka, minkä takia näitä harjoituksia on. Hyvä se on harjoitella, niin tositilassa voidaan puolustaa itsenäisyyttämme”

27.11.2023

HS:n tiedot: Hallitus valmistelee jälleen itärajan sulkemista mahdollisimman pian

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010018152.htmlEnnen päätöstä esityksen pitäisi läpäistä oikeuskanslerin tai apulaisoikeuskanslerin oikeusvalvonta.

Mitä rajoilla tapahtuu, miksi ja mitä hallitus tekee?  

RIIKKA_BLOGI_1.PNG

https://riikkapurra.net/2023/11/26/mita-rajoilla-tapahtuu-miksi-ja-mita-hallitus-tekee/

Yle Murmanskissa: Poliisi keräsi tulijoita Moskovan-junalta

https://yle.fi/a/74-20062190?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_content=yleuutisetVenäjän kautta Suomeen yrittäneet rajanylittäjät ovat tulleet Raja-Joosepin raja-asemalle juuri Murmanskin kautta.

Mainilan laukausten muistopäivä. Nyt tänne pääsee ilman laukaustakaan..

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/mainilan-laukausten-muistopaiva-nyt-tanne-paasee-ilman-laukaustakin/Junat roudaa lisää oleskelijoita Murmanskiin ja sieltä Venäjän armeija vie heitä Raja-Jooseppiin, rajan lähellä muutaman sadan metrin päässä Suomen rajasta annetaan polkupyörät ja ”avot Harasoo kun piarasoo” niin on Hölmölässä jossa hallitus toivottaa tervetulleeksi, annetaan tuloraha, asunto ja ruokaa.Avoin kirje Suomen medialle

https://oikeamedia.com/o1-210411

24.11.2023

Näin Venäjä vakoilee

https://yle.fi/a/74-20060257

Ylen hankkimien tietojen mukaan Venäjä todennäköisesti vakoilee suomalaisten ja useiden muiden maiden tietoliikennettä avaruudesta käsin Luch-nimisillä sotilassatelliiteilla.

Venäjä seuraa suomalaisten tietoliikennettä tavalla, joka ei ole ollut aiemmin laajasti esillä julkisuudessa.

Venäjä on kehittänyt tekniikkaa, jolla se voi kuunnella tietoliikennesatelliittien välittämiä radioaaltoja. Vaikka satelliitit ovat kaukana, suomalaistenkin tietoliikenne kulkee kuitenkin säännöllisesti tiettyjen tietoliikennesatelliittien kautta. Juuri niistä Venäjä on kiinnostunut.

Tämä käy ilmi yhdysvaltaisen tutkimuskeskus CSIS:n raportista sekä satelliittitietokannasta.

Viime elokuussa venäläinen vakoilusatelliitti nimeltä Luch parkkeerasi Intelsat 37e -nimisen satelliitin viereen.

Luch tuli kilometrin päähän, mikä mahdollisti sen, että se voi kuunnella kaikkea tietoliikennettä, joka Intelsat 37e -satelliitin kautta välitettiin.

Satelliittien tekniikka on jo melko iäkästä, joten tiedot eivät ole kovin vahvasti salattuja. Venäjä voi vakoilusatelliittinsa avulla kaapata signaalin ja purkaa sen rauhassa maassa.

Venäläisten tapa vakoilla avaruuden kautta muita valtioita ei ole yksittäistapaus. Luch on vakoillut Intelsatia yhtäjaksoisesti jopa 145 päivää. Esimerkiksi Nato käyttää myös Intelsatin palveluja.

Nyt toinen Luch-satelliitti on siirtynyt länsimaiden käyttämän satelliittiryhmän viereen. Esimerkiksi Yleisradio käyttää ulkomailta tulevien urheilun lähettämiseen ja uutisvaihtoon muun muassa Eutelsat 3B -satelliittia, jonka kyljessä Luch-2 on ollut viime ajat. Luch-2 on lähimmillään ollut vain 400 metrin päässä Eutelsatista.

Eutelsatin verkkosivujen mukaan useat valtiot käyttävät sen palveluja.

Suomen Puolustusvoimat ei kerro julkisesti, mitä satelliitteja se käyttää. Myöskään valtioneuvoston kanslia ei kommentoi aihetta turvallisuussyistä.

Tähän mennessä Venäjä on häirinnyt naapurivaltioita esimerkiksi sotkemalla GPS-signaalia. Silloin lentoliikenne ei saa paikannustietoja ja turvallisuus vaarantuu.

Erikoistutkija Veli-Pekka Kivimäki Suojelupoliisista sanoo, että avaruudesta tehtävä häirintä olisi paljon vakavampaa kuin Suomessakin havaittu maasta käsin tehty lentokoneiden GPS-häirintä.Tässä jutussa näytetään erilaisia tapoja, joilla Venäjä voi uhata meitä avaruudesta.

NÄITÄ TAPOJA NÄYTETÄÄN TÄSSÄ JUTUSSA NELJÄ ERILAISTA VAKOILUTAPAA.

Tapa 1: Vakoilu

Tapa 2: Kyberhyökkäys

Tapa 3: Venäjä näkee lähes reaaliajassa, mitä Itämerellä tapahtuu

Tapa 4: Täystuho, joka pysäyttää kaikki modernit yhteiskunnat(YLLÄ OLEVAT LÖYTYVÄT SIIS TÄSTÄ JUTUSTA)

SUOMEN TURVALLISUUS

https://yle.fi/uutiset/18-217329

KUVIA JA JUTTUJA

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=584993245&q=laurahuu+twitter&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwignJe8hNyCAxUGHRAIHYRECRgQ0pQJegQIDBAB&biw=1920&bih=927

LAURAHUU

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=laurahuu+twitter#ip=1

23.11.2023

Suomi Naton heikoin lenkki?

https://oikeamedia.com/o1-210003

Hallitus on ilmoittanut sulkevansa kaikki muut Venäjän vastaiset raja-asemat lukuun ottamatta pohjoisinta Raja-Joosepin asemaa, joka jatkossa ottaa myös vastaan turvapaikkahakemukset. Siirtämällä turvapaikkahakemusten ottamista yhä pohjoisemmaksi kuvitellaan sen vetävän terän Venäjän hybridihyökkäykseltä Suomea vastaan. Saa nähdä, tähän asti se ei ole toiminut, Venäjällä on riittänyt kuljetuskalustoa tulijoiden raahaamiseksi Suomen rajalle. Suomen horjuminen päätöksessä on erikoista.

Toki Suomen toiminnan voi tulkita myös optimistisemmin. Suomen ja Venäjän maaraja on hyvin pitkä ja rajalle on rakennettu vähän fyysisiä esteitä. Maastoraja sinänsä on haastava, mutta jos Venäjän viranomaiset kuskaavat ihmiset rajalinjalle ja näyttävät suunnan, maastorajan ylitys ei olisi ylivoimaista. Rajalle suunnitellaan aitaa, mutta siitä on valmiina vain pieni koepätkä.

Nyt rajakohelluksen taustalla tapahtuu itse asiassa aika paljon. Rajavartiolaitos rakentaa Puolustusvoimien virka-avun turvin piikkilanka-aitaa paljon pitemmälle kuin on aiottu. Siihen tarvitaan aikaa ja siksi kohelluksen voi nähdä myös ajan peluuna. Samaan liittyy se, että Suomi on pyytänyt Frontexilta apuvoimia maastorajan valvontaan.

Hallitus halusi sulkea koko itärajan. Noin on menetelty Puolassa, Liettuassa ja Latviassa. Rajansa sulkemiseen he pyysivät Suomestakin virka-apua. Suomalainen virka-apu toki oli enemmän haitaksi. Kun muut käännyttivät tulijat pois, suomalaiset vihreiden ohjeistamat apulaiset toimivat päinvastoin. Suomi oli tuossa ketjun heikoin lenkki.

Hallituksen suunnitelman sulkea koko raja ja keskittää turvapaikanhakemukset Helsinki-Vantaan lentoasemalle tyrmäsi apulaisoikeuskansleri Puumalainen. Hänen toimintaansa on luonnehdittu myös naiviksi. Sen seurauksena hallitus joutui taipumaan Venäjän tahtoon ja ei pystynyt sulkemaan koko rajaa ja lopettamaan turvapaikkahakemusten vastaanottamista itärajalla. Silloin Venäjä voi jatkaa hybridihyökkäystään Suomea kohtaan.Viro toimii turvapaikanhakijoiden kanssa aivan eri lailla kuin Suomihttps://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/84ff99e5-767a-4862-a716-a2447677147e

Viron itärajalle vaadittiin puolueettomia tarkkailijoita jo kymmenen vuotta sitten.

Viron tärkeimmän liittolaisen, Yhdysvaltain, ulkoministeriö kirjoittaa ihmisoikeusraportissaan Viron parlamentin elokuussa hyväksymästä laista, joka mahdollistaa turvapaikanhakijoiden käännyttämisen, jos he yrittävät tulla Viroon virallisten raja-asemien ulkopuolelta, eli laittomasti.

Uuden lain mukaan tällaiset turvapaikanhakijat on käännytettävä, jos he muodostavat uhan Viron järjestykselle tai kansalliselle turvallisuudelle.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen PPA:n Egert Belitsev kommentoi viime torstain tapahtumia tuoreeltaan niin, että Venäjä oli aloittanut Viroa vastaan Narvassa “siirtolaishyökkäyksen”.

Samoilla linjoilla oli Viron sisäministeri Lauri Läänemets, jonka mukaan Narvaan yrittäneillä somaleilla ja syyrialaisilla ei ollut mitään oikeutta tulla Euroopan unionin alueelle.

Venäjän ulkoministeriö pesee käsiään rajatilanteesta ja syyttää Suomea keskusteluhaluttomuudesta

https://yle.fi/a/74-20061630

Venäjän ulkoministeriön edustaja Marija Zaharova toisti Venäjän syytöksen, että Suomi sulki rajaylityspaikkoja keskustelematta Venäjän kanssa

Venäjältä painostustoimia luvassa

Zaharova ei edelleenkään avannut, mitä vastatoimet voisivat olla.

– Voi olla, että kyse on painostuksesta, jota kohdistetaan Helsinkiin. Olemme avoimia vuoropuheluun tästä rajaan liittyvästä kysymyksestä. Emme katkaisseet dialogia emmekä ole katkaisseet yhteyskanavia Helsinkiin.

Zaharovan mukaan aikaa keskusteluille olisi ollut sitten 13. marraskuuta, jolloin tilanne nousi esiin.

– Nyt on vain huonontunut ihmisten tilanne, kun he joutuvat yöpymään kirjaimellisesti kentällä noissa nykyoloissa ja siinä maantieteellisessä sijainnissa, kylmyydessä ja miinuksella olevissa lämpötiloissa, Zaharova valitteli Suomeen pyrkivien ihmisten tilannetta.

22.11.2023

ULLA_APPELSIN_RAJA_1.PNG

Ulla Appelsinin kommentti: Hyvä apulaisoikeus­kansleri, nyt ei ole aika olla naiivi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010007537.html

Ymmärtävätkö kaikki viranomaiset ja vaikuttajat, että Suomi ei voi alistua Venäjän häikäilemättömän toiminnan edessä, kirjoittaa Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin.

Venäjä on tällä hetkellä häikäilemätön, arvaamaton ja kyynisesti toimiva roistovaltio, jolla on mitä ilmeisemmin vahva halu aiheuttaa Suomelle ongelmia.

OIKEUSJURISTIT” PELAAVAT ”PUTININ PUSSIIN

On tahoja, jotka eivät ilmeisesti tätä kykene täysin ymmärtämään, vaan syyllistävät Suomea. Esimerkiksi tunnettu ihmisoikeusjuristi, professori Martin Scheinin on nyt useita päiviä viestipalvelu X:ssä paheksunut valtioneuvoston päätöksiä Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen sulkemisesta ja pitänyt niitä uhkana ”suomalaiselle oikeusvaltiolle”.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Lindtman kirjoitti viime viikolla X:ssä, että nopea reagointi on Suomen turvallisuuden kannalta olennaista ja myös niiden ihmisten, joita pyritään käyttämään hyödyksi Suomen painostamisessa. Lindtman on tässä aivan oikeassa ja oppositiossa sdp ja keskusta ovatkin tukeneet hallituksen linjaa turvallisuus­kysymyksessä sataprosenttisesti.

Siksi on käsittämätöntä, että apulaisoikeus­kansleri Mikko Puumalainenyksi mieskykenee pyyhkimään sekä hallituksen että monen oppositiopoliitikon relevantilla turvallisuushuolella pöytää ja keskeyttämään hallituksen aikeet koko Itärajan sulkemisesta. Puumalainen siis torppasi itärajan rajoitustoimia tiukentavan hallituksen esityksen, koska siinä ei hänen mukaansa ole riittävästi turvattu mahdollisuuksia hakea turvapaikkaa.

Kriisitilanteessa Suomen on kyettävä toimimaan ripeästi. Puumalaisen asennetta on vaikea ymmärtää. Vai tavaako Puumalainen vielä lakikirjoja siinäkin vaiheessa, jos rajan yli alkaa vyöryä tuhansittain ihmisiä?

21.11.2023

Venäläishotelli HS:lle: Venäjän turvallisuuspalvelu kuljettaa turvapaikanhakijat itärajalle

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bc817263-0d3a-42ec-b393-38c615f87be7

Helsingin Sanomien haastatteleman hotellivirkailijan mukaan ihmiset ovat lähteneet kaupungille ostamaan polkupyöriä.

Kantalahtelaisen hotellin vastaanottovirkailija kertoo HS:lle, että hotelli on varattu lähinnä Syyriasta tulleille siirtolaisille. Virkailijan mukaan osa heistä on vielä tulossa, ja perille jo saapuneet ovat lähteneet kaupungille polkupyöräostoksille.

Virkailijan mukaan hotellin asukkaat eivät joudu pyöräilemään Suomeen, koska Venäjän turvallisuuspalvelu FSB järjestää heille kyydityksen. Venäjällä rajavartiosto kuuluu FSB:n alaisuuteen.

Sallan ja Kantalahden välissä sijaitsee Alakurtin varuskuntataajama. HS kertoo, että venäläisten Telegram-kanavien mukaan myös Alakurtissa on nähty turvapaikanhakijoiksi aikovan näköisiä ihmisiä. HS:n haastatteleman Alakurttilaisen hotellivirkailijan mukaan rajalle johtavalla tiellä ei kuitenkaan ole näkynyt poikkeavaa liikennettä.

Presidenttiehdokkaat puivat rajatilannetta –  Stubb: ”Ainoa tapa pysäyttää se on sulkea itäraja”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f83e6812-7b23-4c5e-bd04-421ad1de2a74

Presidenttiehdokkaat Alexander Stubb, Pekka Haavisto, Olli Rehn, Mika Aaltola, Jussi Halla-aho, Li Andersson ja Harry Harkimo osallistuivat maanantaina Maaseudun Tulevaisuuden ja MTK:n vaalitenttiin.

IL:n tiedot: Suomella olisi valmius sulkea itäraja tiistaina puolilta öin

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/598ca925-3dd9-4fb5-a87b-7e5051115c6c

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan lähteiden mukaan hallitus voi tehdä päätöksen, että Venäjän vastaisen maarajan rajanylityspaikat suljetaan keskiviikosta alkaen.

tiedustelutietoa

Viime torstaina Suomi päätti sulkea Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat. Ne ovat olleet kaikelta liikenteeltä suljettuja lauantaista alkaen.

Samalla Suomi päätti, että turvapaikkahakemuksia otetaan vastaan vain Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikoilla eli Kainuussa ja Lapissa.

Perjantaina tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta TP-Utva sai katsauksen itärajan tilanteesta.

Esillä oli se, että venäläiset alkaisivat kuljettaa laittomia turvapaikanhakijoita Kostamukseen, lähelle Vartiuksen raja-asemaa. Asiasta oli olemassa tiedustelutietoa ja näin on myöhemmin uutisoitu tapahtuneenkin.

Tällöin päätettiin valmistella mahdollisuus sulkea koko itäraja, jotta Suomi välittäisi Venäjälle voimakkaan viestin siitä, että Suomi ei hyväksy ihmisaseen käyttämistä painostuskeinona.

Käytettävissä olleen tiedustelutiedon perusteella valtionjohto teki arvion, että Venäjän viranomaiset osallistuvat laittomien turvapaikanhakijoiden kuljettamiseen Suomen rajalle.

Keskittäminen Helsinki-Vantaalle?

Viikonlopun ja maanantain aikana todennäköisiä turvapaikanhakijoita on siirtynyt Venäjällä ainakin Kostamukseen.

Pysäyttääkseen ihmisaseen käytön hallituksella on valmius sulkea loputkin rajanylityspaikat ja keskeyttää turvapaikkahakemusten vastaanottaminen Venäjän vastaisella maarajalla.

Jatkossa turvapaikkahakemuksen voisi jättää Helsinki–Vantaan lentoasemalla.

Valtionjohto on IL:n tietojen mukaan päätynyt siihen arvioon, että kansainvälisissä sopimuksissa taattu oikeus hakea turvapaikkaa on menettänyt tosiasiallisen merkityksensä itärajalla Venäjän valtion toiminnan takia.

Suomella pitäisi olla oikeus palauttaa laittomat turvapaikanhakijat Venäjälle, joka on nämä alueelleen ottanut ja joista suurimmalla osalla on ollut oleskelulupa Venäjällä.

20.11.2023

Von der Leyenin toimistosta on tullut tukea Suomen toimille itärajalla, kertoo komissaari Urpilainenuskoo myös EU:n apuun, jos rajasulut eivät auta

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010001829.html

Sdp:n presidenttiehdokkuuteen sunnuntaina suostunut Jutta Urpilainen arvioi, että hallitus on tehnyt Venäjän vastaisella rajalla oikeita toimia.

Hallituksen päätös sulkea rajanylityspaikkoja itärajalla on ollut EU-komissaari Jutta Urpilaisen (sd) mielestä oikea.

Urpilainen kertoo olleensa yhteydessä EU:n sisäasioista vastaavaan komissaariin Ylva Johanssoniin Suomen rajatilanteen vuoksi.

Myös komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin toimisto on Urpilaisen mukaan antanut tukensa Suomen päätökselle sulkea rajanylitys­paikkoja Venäjälle.

– Tämä on osa sitä hybridivaikuttamista, johon olemme mielestäni Suomessa pidempään varautuneet. Surullista on, että tähän vaikuttamiseen käytetään viattomia ihmisiä välineenä, Urpilainen sanoi sunnuntaina tiedotustilaisuudessa.

Urpilainen kertoo, että tarvittaessa EU:lla voisi olla keinoja auttaa Suomen itärajan tilannetta. Hän viittaa vastaavankaltaiseen tilanteeseen Valko-Venäjän ja EU-maiden rajalla vuosina 2020–2021, jolloin Urpilaisen mukaan EU neuvotteli turvapaikkaa hakeneiden lähtömaiden kanssa ja rahoitti paluulentoja niihin.

– Totta kai lähtökohta, ja myöskin hallituksen tavoite, on, että raja-asemien sulkemisilla pystytään rajoittamaan maahantulijoiden määrän kasvua ja sillä pystytään huolehtimaan, että tilanne ei eskaloidu, Urpilainen sanoo viitaten Suomen tilanteeseen.

Suomeen Petroskoista tullut nainen säikähti venäläisten toimintaa niin paljon, ettei aio enää tavata perhettään Venäjällä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010002101.html

Venäjältä Suomeen matkustanut nuori nainen kertoo, että Venäjän puolella on kymmeniä turvapaikanhakijoita. Hänen mukaansa venäläisviranomaiset auttavat heitä rajalle. ”Näin sen omin silmin”, nainen sanoo.

19.11.2023

VARTIUKSEN_RAJA-ASEMALLA_1.PNG

PUOLUSTUSVOIMAT APUUN VARTIUKSEEN

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010001339.html

Suora lähetys alkamassa: Vartiuksen raja-asema tilapäisesti kiinni – venäläis­viranomaiset työntävät raja­vyöhykkeelle ihmisiä vastoin heidän tahtoaan

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010001339.html

IS seuraa rajan tilannetta tässä artikkelissa.

Poliitikoilta Suomessa pallo hukassa

https://oikeamedia.com/o1-209802

Itärajalla on käynnissä Venäjän hyökkäys Suomea vastaan. Suomalaisten poliitikkojen puheet ovat kovia, mutta samalla Suomessa joukko "ihmisoikeusaktivisteja" yrittää kampittaa Suomen toimia ja estää puolustautumisen tuolta hyökkäykseltä.

Jossakin kohtaa Suomen päätöksentekoketjussa nyt pettää, kun Venäjän rajalle jättämiä on otettu Suomeen. Onko tuo onneton päätös tehty hallituksessa, sisäministeriössä vai rajavartiolaitoksessa. Nyt Venäjä on saanut erävoiton tässä "sodassa" ja samalla annetaan väärää rohkaisua jatkaa samaa sikailua.

Missä Suomen puolustamisen linkki nyt pettää?

Erikoinen tilanne Vartiuksen raja-asemalla: Turvapaikanhakijoita virtasi vielä sulkemisen jälkeen - MTVuutiset.fi

Itärajan tilanne…lisää ”Kinnusia” ja ollaan isossa pulassa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/itarajan-tilanne-lisaa-kinnusia-ja-ollaan-isossa-pulassa/

Tämä juuri Kuusamon rajan johtaja Kinnunnen on kyllä minun mielestä sitä pahinta laatua mitä nyt Suomi kaipaa. Tyyppi ei tiedä missä mennään mitä tapahtuu, mutta on kyllä paljon kertomassa. En tiedä mistä näitä tulee mutta juuri tälläisellä hetkellä Suomi ei tälläisä ”Kinnusia” kaipaa.

Mitä mieltä raati on?

”Kinnunen kertoo, että Venäjän viranomaisia on informoitu siitä, että voitaisiin palata noudattamaan yhdessä sovittuja sopimuksia molemmin puolin rajaa. Kinnusella ei ole kuitenkaan tiedossa vastauksia Venäjältä”

Järjetön tilanne Vartiuksen raja-asemalla: Turvapaikanhakijoita virtaa vielä sulkemisajan jälkeenVenäjä ei suostu ottamaan takaisin

Suomen hallitus päätti tällä viikolla poikkeuksel­lisi­sta suluista itärajalla sen jälkeen, kun kymmenet ihmiset alkoivat päivittäin ylittää rajan Venäjän puolelta. Tulijat ovat olleet pääosin Lähi-idästä ja Afrikasta. Kaikki viittaa siihen, että ihmisiä on ohjattu tarkoituksella kohti Suomen rajaa.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009998896.html

Valtiojohto on oikeassa siinä, että pieneenkin Venäjän kiusantekoon on reagoitava heti ja ponnekkaasti. Suomi ei saa antaa signaalia, että rajallamme tapahtuu asioita huomaamattamme.

Suomi ei ole henkisesti valmis siihen, että maahantulijoita olisi rajalla oikeasti paljon. Ei varsinkaan, jos kriisi jatkuisi pitkään. Muutama kymmenen tulijaa päivässä oli meille jo niin totinen paikka, että herää kysymys, kuinka selviytyisimme pahemmasta.

Ennemmin tai myöhemmin päädytään aseella uhkaamiseen kuten Puolan rajalla. Aidat eivät riitä, kuten Espanjan Afrikan puoleisella rajalla on nähty. Vääjäämätön lopputulos voisi olla hallittu ja ajoissa, jos hallitus oikeasti sulkee itärajan ja ohjeistaa tarvittaessa käyttämään väkivaltaa pysäyttämään tulijat. Tilanne pysyy hallinnassa kun väkisin turvapaikkaa hakevia on neljä. Kun aitaa ryskyttää neljätuhatta innokasta siirtolaista, tilannetta on vaikeaa pysäyttää ilman kuolonuhreja.
Oletus että Venäjän rajavartio palaisi vanhaan on naiivi. Eivät pysty eivätkä halua pysäyttää siirtolaisia. Sillä nimittäin tienaa hyvin. Ei niitä polkupyöriä ole ilmaiseksi annettu.”

Vartiuksen raja vuotaa vaikka paikan päällikkö väittää että raja meni kiinni klo:17:30

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marko-suutari/vartiuksen-raja-vuotaa-vaikka-paikan-paallikko-vaittaa-etta-raja-meni-kiinni-klo17300/Suora lähetys. Lisää tulee porukkaa Venäjältä vaikka Vartiuksen raja on kiinni. Ukkoo marssii pyörineen vaikka rajan johtaja sanoi äsken että kukaan ei tule yli????

Tässä linkki:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4f3cea21-2a93-48f1-9371-7c8f65fb3146”Vartiuksen raja-aseman päällikkö, kapteeni Jouko Kinnunen kertoi Iltalehdelle lauantaina suorassa lähetyksessä, että raja Vartiuksen aseman kohdalla on tilapäisesti suljettu noin kello 17.30. Aiemmin Kainuun rajavartiosto tiedotti, että rajaliikenne on pahasti ruuhkautunut. Rajavartiosto kehotti välttämään matkustamista Vartiuksen kautta.”

Silti raja vuotaa kuin seula!

18.11.2023

Viranomaistiedot: Kymmeniä oletettuja turvapaikanhakijoita saapunut KostamukseenMTV Uutisten toimittaja Raija Kantomaa on seurannut turvapaikanhakijatilannetta Kuhmon Vartiuksen raja-asemalla.

Vartius ja Salla ovat lauantaista lähtien ainoat turvapaikanhakijoille sallitut rajanylityspaikat itärajalla.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille saapui perjantain aikana yhteensä 163 turvapaikanhakijaa, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto viestipalvelu X:ssä.

MTV Vartiuksessa: Turvapaikanhakijoita rajalle jopa potkulaudoin – rajaviranomaisista Venäjän masinointi on selvää

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-vartiuksessa-rajanylittajien-maara-voi-nousta-tanaan-jopa-tuhanteen/8821824#gs.13xoj1Kolmas ryhmä turvapaikanhakijoita lähestyy Vartiuksen asemaa polkupyörillä. 

Rajaviranomaisten mukaan on selvää, että Venäjä masinoi autoilla turvapaikanhakijoiden kuljetuksia myös tänne samalla tavalla kuin aiemmin Kaakkois-Suomen raja-asemille.

Kansainvälisen suojelun hakeminen on nyt keskitetty Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikoille. Normaalisti lauantaisin rajan yli kulkee 200-300 kulkijaa, ja nyt määrän arvioidaan nousevan jopa tuhanteen.

Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat suljettiin viime yönä kolmeksi kuukaudeksi. Rajaliikenne alueella vilkastui selvästi eilen ennen rajanylityspaikkojen sulkemisia.

– Vartiuksessa rajaliikenteen odotetaan kiihtyvän merkittävästi tämän päivän aikana, kertoo Vartiuksessa paikan päällä oleva MTV Uutisten toimittaja Raija Kantomaa

Eiliset turvapaikanhakijat syövät reilusti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tulevan vuoden säästöt

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/11/eiliset-turvapaikanhakijat-syovat.html

Suomi sulki eilen neljä raja-asemaa ehkäistäkseen Venäjän hybridivaikuttamista. Tämä tapahtui hyvästä syystä, vaikka joku itäsuomalainen tutkijatohtori ja Venäjän sotatoimia polttoaineita ostamalla tukeva rajanylittäjä protestoivatkin asiaa. Niin, ja tietenkin vanha kommunisti ja ihmisoikeusaktivisti Martin Scheinin. 

Baltian maiden ja Puolan rajalla pystytään täysin estämään näiden tulijoiden tulo maahan.
Miksi se ei Suomelta onnistu?

Ym. maat ovat rakentaneet varmuuden maksimoimiseksi kunnon raja-aidat, varmistaakseen tavoitteen ettei tarhapaikan hakijat pääse maahan.

Pelottaa ajatella, mitä tästä kaikesta vielä seuraa. Sitten kun koko raja suljetaan jossain vaiheessa, näemmekö Suomenlahdella kumivenerallin? Ilmestyykö Itä-Suomen korvista eksoottisen näköisiä vaeltelijoita tuhatmäärin? Tuoko serbialainen tai turkkilainen tilauslentokone jumbojetillisen "turisteja"? Putinin mielikuvituksella ei näissä asioissa ole mitään rajaa.

Kommunistitaustainen professori 'jyrähtelee' Putinin pussiin

https://blogit.perussuomalaiset.fi/jarmo-nahkamki/kommunistitaustainen-professori-jyrahtelee-putinin-pussiin/

Itsenäinen maa saa suvereenisti sulkea rajansa. Valtion määritelmään kuuluu, että se voi rakentaa rajalleen esteitä, joiden yli ei pääse toteaa Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Martti Koskenniemi. Lähde YLE.

JK. Videolta voit katsoa miten Niiralan raja-asemalla yritettiin tulla Suomeen vaikka väkisin – Tässä videossa näkyy millainen ryysis Niiralassa oli illalla: https://yle.fi/a/74-20060587/64-3-192228

Peskovin ja Zaharovan ärhentelyt jätettäköön omaan arvottomuuteensa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/perttirampanen/peskovin-ja-zaharovin-arhentelyt-jatettakoon-omaan-arvottomuuteensa/

Kun Kremlin propagandan levittämisestä vastuun ottaneet henkilöt ärhentelevät meille ja uhkailevat maatamme kaikenlaisilla helvetin kauhuilla, ilmentävät lausunnot suurta tyhmyyttä ja suoranaista hölmöyttä lausujilta, olkoon niiden perimmäinen tarkoitus mikä tahansa.  Möläytyksiin kannattaa suhtautua tyhjänpäiväisenä jorinana. Kyllä maailmaan pulinaa mahtuu!

Äskettäin Venäjältä joku älypää kyseli, että mitä jos tullaan rajalle pansarivaunulla ellei polkupyörillä saa tulla? Aiottiin ajaa suoraan Helsinkiin.  – Mihin kyseinen henkilö on unohtanut historian?! Muutaman kerran itänaapuri jo yritti miesvoimin ja panssareilla Helsinkiin tulla, mutta kauaksi jäivät. Talvisodan paraatimarssissa sekosivat solttujen askeleet pahasti, panssarit hajosivat tienposkiin, kuten nyt Ukrainassa, ja torvet, sirmakat ja balalaikat upposivat metrisiin hankiin. Ei soiteltu Helsingin valtausparaatissa.

Peskovilta ja Zaharovalta on jäänyt huomaamatta, että Suomi ei enää ole Venäjän etupiiriä, ei vaikka kuinka itänaapuria haluttaisi niin tulkita. Teemme itsenäisiä valtiollisia päätöksiä – hyviä tai huonoja, omia ovat – kyselemättä ulkopuolisilta lupia. Päätöksistä kannamme itsenäisenä kansakuntana tietenkin vastuun.

17.11.2023

Suomi sulkee neljä rajan­ylityspaikkaa itärajalla helmikuuhun asti

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009995600.html

Neljä rajanylityspaikkaa sulkeutuu perjantain ja lauantain välisenä yönä kaikelta liikenteeltä. Turvapaikkahakemusten vastaanottaminen keskitetään kahdelle rajanylityspaikalle.

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/924fb5e69a27272328451e252819de07.svg

Viron sisäministeri: Venäjä päästi Somalian kansalaisia Viron rajalle ilman maahantulo-oikeuksia

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009996944.html

Viron sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtajan mukaan maassa seurataan myös tarkkaan Suomen itärajan tilannetta ja ollaan myös varauduttu omalla taholla.

Kommentti: Tällaisiin voimatoimiin Suomi voi rajalla tarvittaessa ryhtyä

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/03480760-2936-4da6-9908-f18b1f4e5ec2

Kansallisen turvallisuuden ja ihmisoikeuksien punninnassa kovat keinotkin ovat tarvittaessa sallittuja, kirjoittaa Iltalehden Kreeta Karvala.

Suomi sulkee rajanylityspaikkoja perjantain ja lauantain vastaisena yönä – Turvapaikkahakemukset keskitetään Sallaan ja Vartiukseen

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e1ad43bf-cd40-41d3-b622-169ef40c5e05

Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat suljetaan 18. marraskuuta 2023 alkaen.

Venäjä vastaa raja-asemien sulkuun – näin Zaharova vihjailee loppu­tuloksesta Suomelle

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009997442.html

ZAHAROVA_FIN_1.PNG

Raja-asemien sulkeminen johtaa vastatoimiin Suomea kohtaan, Venäjän ulkoministeriö ja Venäjän Helsingin-suurlähetystö ilmoittivat.

Suomen päätös sulkea raja-asemia Venäjän vastaisella rajallaan johtaa vastatoimiin Moskovan taholta. Asiasta kertoivat sekä Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova että Venäjän Helsingin-suurlähetystö.

Zaharovan mukaan Venäjältä on tulossa Suomelle vastaus, jota kehitellään parhaillaan eri hallinnonalojen kanssa.

– Tästä seuraa ilman muuta vastatoimia, Zaharova sanoi.

Suomi ilmoitti torstaina, että Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat suljetaan kaikelta liikenteeltä perjantain päätteeksi eli lauantain vastaisena yönä.

Neljä rajanylityspaikkaa suljetaanmitä se käytännössä tarkoittaa?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nelja-rajanylityspaikkaa-suljetaan-mita-se-kaytannossa-tarkoittaa/8820506#gs.127dra

Suomi sulkee Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat perjantain ja lauantain välisenä yönä. Sulkeminen on voimassa 18. helmikuuta asti.

Kommentti: Suomi pyysi Kremliä kiltisti lopettamaan operaationsa – Venäjä hymähti ja vastasi heti

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-suomi-pyysi-kremlia-kiltisti-lopettamaan-operaationsa-venaja-hymahti-ja-vastasi-heti/8820536#gs.129f9o

Tiedotustilaisuudessa todettiin muun muassa seuraavat asiat: Suomeen masinoidaan ihmisiä, eskalaation vaara on selkeä ja Venäjän rajaviranomaisten toiminta on muuttunut.

Itäraja voidaan sulkea vaikka tänään, jos nyt tehdyt toimet ei rauhoita tilannetta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarmonahkamaki/riikka-purra-ps-itaraja-voidaan-sulkea-vaikka-tanaan-jos-nyt-tehdyt-toimet-ei-rauhoita-tilannetta/

Jollei neljän raja-aseman sulkeminen rauhoita itärajan turvapaikanhakijatilannetta, voidaan haku Riikka Purran mukaan keskittää muualle kuin itärajalle.

– Meillä on hyvin matala kynnys ottaa käyttöön seuraava askel, mikä tarkoittaa koko itärajan sulkemista ja turvapaikanhaun keskittämistä muualle kuin itärajalle.

Rajavartiolaitos on valmistautunut estämään maahantulon suljetuilla raja-asemilla tarvittaessa fyysisin toimin. Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) ei kuitenkaan lähtenyt tarkemmin avaamaan mitä kaikkea ne voivat pitää sisällään.

– Tulette sen tarvittaessa näkemään.

Edellä oleva lainatusta YLEN uutisesta.

Meillä on siis päättäväinen hallitus ja ministerit. Päätökset eivät varmasti jää puolitiehen vaikka skeptikot ovat niin jo epäilleet.

Jos tämä tilanne olisi sattunut viime hallituksen aikaan niin vihervasemmisto olisi varmasti ollut kitisemässä päätöksestä ja noudattaneet ns. avoimien ovien politiikkaa.

PS pitää sen minkä lupaa ja katsotaan nyt tämä Venäjän ”hevosen leikki” loppuun asti.

Suomen piti olla suvereeni valtio, mutta toisin kävi

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/emailjuuso/suomen-piti-olla-suvereeni-valtio/

Mitään pakkoa ei ole laskea ketään rajan yli. Kyse on vain valtiovallan itsetuhoisuudesta. Me voimme lopettaa naivin tavan aina viitata kv sopimuksiin. Niitä voi irtisanoa tai jättää vain noudattamatta. On aivan samantekevää mitä maamme ulkopuoliset progressiiviset piirit meistä ajattelevat Suvereenin valtion on päätettävä asioistaan itse.

16.11.2023

Putin käyttää häikäilemätöntä asetta Suomea vastaan, ja siihen on syynsä

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/b1b2acfd-d218-4b64-8ae7-fdfa0feb27ea

Tilanteessa, jossa Venäjä käyttää pakolaisia aseena, pitäisi Suomella ja EU:lla olla aidosti toimiva vasta-ase, tai muuten jäämme jatkuvasti alakynteen

Nyt poliittista puheyhteyttä laitonta hyökkäyssotaa käyvän Venäjän kanssa ei enää ole. Venäjän aggression seurauksena Suomi on liittynyt Natoon ja on tiivistämässä puolustusyhteistyötään Yhdysvaltain kanssa, mikä venäläisiä tuntuu harmittavan.

HS:n tiedot: Hallitus aikoo sulkea torstaina rajan­ylitys­paikkoja, perusteena uudet tiedustelutiedot

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009993353.html

Hallituksen tarkoitus oli tehdä rajoitustoimista päätös keskiviikkona. HS:n tietojen mukaan toimia päätettiin tiukentaa keskiviikkona tarkentuneiden tiedustelutietojen takia.

Hallitus aikoo torstaina sulkea rajanylityspaikkoja kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi, ilmenee Helsingin Sanomien hankkimista tiedoista.

Syynä on se, että tilanne itärajalla on muuttunut keskiviikon aikana. Toistaiseksi ei ole varmaa, onko suunnitelmissa sulkea kaikki itärajan rajanylityspaikat vai osa niistä.

Tilanne itärajalla kiristyy – asiantuntija: Tässä ovat Venäjän seuraavat keinot

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009994493.html

Upin tutkijan Henri Vanhasen mukaan Suomen pitää nyt osoittaa valmiutta rajan sulkemiseen.

Tällaisten Venäjältä lauottujen koepallojen kanssa joudumme jatkossakin elämään. Venäjä on kokenut merkittäviä sotatappioita Ukrainassa ja kun se ei voi uhkailla Suomea sotavoimallaan, se joutuu hyödyntämään tällaista hybridivaikuttamista, Vanhanen sanoo.

Koska Venäjällä ei ole tällä hetkellä kykyä uhata Suomea sotilaallisesti, se joutuu tyytymään ”härnäämiseen”, Vanhanen sanoo. Muita keinoja kiusata Suomea voisivat olla esimerkiksi ydinaseilla uhkaaminen, vapaata merenkulkua häiritsevät sotaharjoitukset Itämerellä, kyberhyökkäykset ja muu kriittisen infrastruktuurin häirintä.

Zaharova kommentoi Suomen itärajan mahdollista sulkemista

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009994682.html

Zaharovan mukaan Suomi voisi ilmaista huolensa raja-asioissa suoraan Venäjälle.

Vainoharhaisen Putinin takia Venäjän rajalla on syytä varautua pahimpaankin – itäraja on tarvittaessa suljettava

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009994412.html

Hallitus aikoo ottaa uusia rajoituksia käyttöön itärajalla. Syytä onkin. Nyt on varauduttava tilanteen kärjistymiseen. Venäjän hybridioperaatio on torjuttava päättäväisesti.

KUVA

Nuijamaan rajavartioasemalle jäi kymmenittäin Venäjältä Suomeen tulleiden turvapaikkaa hakeneiden tuliteriä polkupyöriä. Kuva: Ivan Bessedin, Lauri Heino / Lehtikuva

https://is.mediadelivery.fi/img/658/edf8bed08bd1d02c7941bc6e463a13ac.jpg.webp

Venäjältä Suomeen Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikoilta virtaa koko ajan enemmän turvapaikanhakijoita. Tilanne on se, mitä on pelätty: Venäjä on ottanut maassa ilman papereita olevat ulkomaalaiset hybridiaseekseen Suomea, EU:ta ja Natoa vastaan.

Meille annetaan koko ajan päivittäistä muistutusta siitä, että Suomi on mennyt Natoon. Luulen, että tällä kertaa DCA-sopimus voi olla se, joka laukaisee tilannetta, Niinistö sanoi ja uskoi, ettei tilanne itsekseen helpotu.

Tilanne on eskaloitumassa joka tapauksessa. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen on tarvittaessa varauduttava sulkemaan koko itäraja. Suomi on myös harjoitellut laajamittaisen maahantulon varalta viimeksi lokakuussa LATU23-harjoituksessa.

ITÄRAJALLA ASUVAN KOMMENTTI:

Ainoa oikea ratkaisu sulkea raja. Siihen joudutaan enemmin tai myöhemmin tällä menolla. Aikaa ei ole vitkutteluun. Jos rajasysteemi ei toimi venäjällä, on pakko sulkea koko raja. Se on suomalaisten ja Suomen etu!

15.11.2023

Sisäministeriö alkaa valmistella rajoitus­toimia itä­rajalle poikkeuksellisen liikehdinnän takia

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009986988.html

Sisäministeriö alkaa valmistella rajoitustoimia itärajalle, kertoi sisäministeri Mari Rantanen (ps) tiistaina.

”Hallitus vastaa tähän tilanteeseen ja etenee oikeudellisten edellytysten täyttyessä. Hallituksella on valmius käyttää kaikkia lainsäädännön mahdollistamia keinoja”, Rantanen sanoi tiedotustilaisuudessa.

”Aiemmin Venäjä ei ole sallinut puutteellisin asiakirjoin matkustavien jatkaa Suomen rajanylityspaikoille, mutta viime kuukausina Venäjän toiminta on muuttunut.

Koska on kysymys selkeästi ohjatusta maahantulosta, on aika ottaa käyttöön pykälä, joka mahdollistaa Hki-Vantaan lentokentän ainoaksi paikaksi jossa tp-hakemuksia otetaan vastaan. Muutoin itäraja kiinni.

Irakilaiset, afganistanilaiset, somalit ym. keitä sieltä nyt tuleekaan voivat hakea turvapaikkaa Venäjältä.

Parempi ennakoida kuin olla liian myöhään liikkeellä.”

TODELLISUUS

VALITETTAVASTI TÄMÄ ON SUOMELLE TAVANOMAISTA:

SUOMI EI PYSTY ENNAKOIMAAN JA REAGOIMAAN NOPEASTI

KANSALAISTEN MIELIPITEITÄ:

Aletaan tässä pikkuhiljaa valmistella sitä rajajuttua

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jannesalonen11/aletaan-tassa-pikkuhiljaa-valmistella-sita-rajajuttua/

Jos sisäministeri Mari Rantasen tiedotustilaisuus jotain kertoi niin sen, että Suomella ei ole mitään valmistautumista itärajan muuttuneeseen tilanteeseen. Suomen valtionjohdolta on mennyt vähintään 3,5 kuukautta tilanteen huomaamisesta siihen, että nyt aletaan selvittämään mitä asialle voisi tehdä. Toimenpiteistä ei ole tietoa, mutta sisäministerin mukaan ne ovat kovempia kuin ”rajanylityspaikkojen aukioloaikojen rajoittaminen”.

”Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille on saapunut elokuusta alkaen poikkeuksellisen paljon henkilöitä, joiden rajanylittämiseen vaadittavat matkustusasiakirjat eivät ole olleet kunnossa. Henkilöt ovat rajatarkastusten yhteydessä hakeneet turvapaikkaa Suomesta”

Ja että elokuun alusta? Ja marraskuun puolivälissä ministeri kertoo, että nyt aletaan valmistella toimia. ”Toistaiseksi ei ole päätetty, millä tavalla mahdollisesti rajanylityksiä aletaan rajoittaa ja ”lopullisesti ei ole vielä päätetty, mitä konkreettisesti aiotaan rajalle tehdä.”

EI SIIS MUUTA, kuin vain IHMETELLÄÄN uusilla fillareilla Suomeen pyöräileviä ihmisiä, ties mistä (tarinat eivät välttämättä ole tosia).

13.11.2023

PELOTON VIRO

KAJA KALLAS ja PELOTON VIRO

KAJA_KALLAS_PELOTON_VIRO_7.PNG

https://areena.yle.fi/1-66136766

KAJA_KALLAS_PELOTON_VIRO_8.PNG

KAJA_KALLAS_PELOTON_VIRO_4.PNG

KAJA_KALLAS_PELOTON_VIRO_6.PNG

14.11.2023

KUTEN YLLÄ KERROTTIIN, VIRO ON PELOTON.

MIKÄ ON SUOMEN LAITA, VENÄJÄN HYBRIDIOPERATION SUHTEEN?

Itärajan ylittäneet turvapaikanhakijat kertoivat viranomaisille, miten päätyivät Suomeen

https://yle.fi/a/74-20059991

Rajavartiolaitos tutkii, onko turvapaikanhakijoiden määrän kasvussa kyse laittoman maahantulon järjestämisestä.

Rajavartiolaitos aikoo nyt tutkia, onko taustalla järjestäytynyt rikollisuus ja laiton maahantulo. Tilanne näyttäytyy rajavartiolaitoksen silmin organisoidulta, sillä tulijat ovat lähtöisin varsin kaukaa: esimerkiksi Irakista, Syyriasta, Jemenistä ja Turkista.

Lisätoimiin vasta, jos tulijoita on satoja

Valtioneuvosto voi asettaa myös rajoitustoimia, kuten rajoittaa rajanylityspaikkojen liikennettä tai jopa sulkea rajanylityspaikkoja.

– Rajanylityspaikan sulkeminen on äärimmäinen keino. Emme ole lähelläkään sellaista tilannetta. Se on työkalupakissa olemassa, mutta vasta viimeisenä keinona, Lukkari kertoo.

Rajanylityspaikkojen sulkemisia ryhdytään harkitsemaan vasta, jos tulijavirta alkaa olla selvästi isompi.

Erikoista on se, että valtaosa turvapaikanhakijoista saapuu Venäjältä Suomeen polkupyörillä.

Viime viikolla turvapaikanhakijoita alkoi tulla rajalle polkupyörillä enenevissä määrin. Rajavartiosto kielsi viime torstaina rajanylitykset polkupyörällä.

Päätös tehtiin ilmiön hallitsemiseksi ja rajaturvallisuuden ylläpitämiseksi.

KUVA

RUS-FIN_RAJA.PNG

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/11/venaja-jarjesti-perussuomalaisille.html

”Vihervasemmisto ja muu niin sanottu suvaitsevaisto on vuosia toitottanut miten hyvä asia ovat tänne hankitut niin sanotut turvapaikanhakijat ja vastaavat.
Kaikki järki-ihmiset ovat olleet toista mieltä ja ymmärtäneet ettei kouluttamattomista ja takapajuisista kehitysmaalaisista ole Suomelle muuta kuin haittaa ja kuluja.

Esimerkkiä on nähty Euroopasta ja erityisesti Ruotsin katastrofaalisesta tilanteesta mutta näihin päiviin asti viesti ei ole kaikille mennyt perille.
Jokohan paatuneimmatkin haavistot ja ohisalot tai anderssonit, henrikssoneista puhumattakaan, alkavat tajuamaan mikä hirveä erehdys ja virhe on tuottaa maahan sopimatonta väkeä?

En tiedä pystyykö sisäministeri yksin toimimaan järkevästi vai tarvitaanko siihen koko hallituksen päätös? Siksi tässä on vielä jännitysmomenttia, että miten RKP tulee asioihin suhtautumaan? ”

Puolustusvaliokunnan Kopra: Suomella on valmius sulkea itärajan ylityspaikat tarvittaessa

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d451848a-fa1f-428b-9e35-e637ec82f7a6?fbclid=IwAR1dPXK-3SesfzHOuTVeFPyopLBhhE-1KwK65rx7whx5FB1HJZYkV1_cyOg

Jukka Kopra: ”Olemme tehneet tarvittavia kiristyksiä.”

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra (kok) sanoo, että viime vaalikaudella päivitetty rajavalvontalaki antaa mahdollisuuden sulkea käytännössä kaikki ylityspisteet myös kansainvälistä suojelua hakevilta, mikäli Venäjä lähettäisi turvapaikanhakijoita Suomen rajalle.

Sisäministeri Rantanen: Hallituksella on valmius käyttää kaikkia toimivaltuuksia

RUS-FIN_RAJA_2.PNG

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0aeca7fe-0e01-41bc-b88a-1a8676791eb5

Rajavartiolaitoksen Matti Pitkäniitty: 30 turvapaikanhakijaa Venäjältä Suomeen maanantaina.

Eduskunnassa esitykseen tehtiin isoja muutoksia. Hallintovaliokunta lisäsi rajavartiolakiin pykälän, jonka nojalla Suomen olisi mahdollista niin sanotun välineellistetyn maahantulon tilanteessa keskittää kansainvälisen suojelun hakeminen yhteen rajanylityspaikkaan, joka olisi muualla kuin itärajalla.

Keskittäminen voitaisiin tehdä esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentälle. Samalla kaikki itärajan rajanylityspaikat olisi mahdollista sulkea. Hallintovaliokunta hyväksyi asian yksimielisesti.

Näin presidenttiehdokkaat kommentoivat itärajan tilannetta

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dd03263a-bb19-4866-90e7-5bc9a27938f8

Pekka Haavisto (vihr) panisi rajan kiinni, Alexander Stubb (kok) luottaa Suomen lainsäädäntöön ja viranomaistoimintaan.

Hybridioperaatio ”ilman muuta”

Alexander Stubb sanoi Anderssonin tapaan, että tilanne on nyt samanlainen kuin 2015–2016, jolloin Suomeen tuli noin 1 700 turvapaikanhakijaa Venäjältä.

– Ilman muuta tämä on hybridioperaatio. Se on tyypillinen esimerkki siitä, miten Venäjän valtio aseellistaa ihmiset ja on valmis lähettämään lapsia, miehiä ja naisia rajan yli.

Stubbin mukaan Suomella on tällä hetkellä toimiva lainsäädäntö ja toimintaperiaatteet.

– Olen aika varma siitä, että (hallituksen) ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta (utva) tulee tästä näkemyksensä ilmaisemaan aika nopeasti, ellei jo huomenna.

Stubb kommentoi asiaa Iltalehdelle ennen tenttiä.

Haavisto: Raja kiinni

Pekka Haaviston (vihr) mukaan ratkaisu on puomi eli raja kiinni.

– Jos katsoo sitä Venäjän potentiaalia, kuinka paljon, mahdollisesti kymmeniä, satojakin tuhansia paperittomia ihmisiä Venäjällä tällä hetkellä on... mikäli Venäjä valitsee tällaisen taktiikan, että se puskee näitä ihmisiä tulemaan kohti Suomen rajanylityspaikkoja, niin olemme hybridissä tilassa.

Haaviston mukaan utvan on kokoonnuttava yhdessä tasavallan presidentin kanssa.

– Mikäli tässä on tällaista järjestettyä puskua, niin silloin pitää panna raja kiinni.