Share |

KEVÄT 2022

UKRAINA-VENÄJÄ-KRIISI

Päivittyvät uutiset

https://www.is.fi/aihe/ukrainan-kriisi/

UKRAINAN KRIISI

https://www.hs.fi/aihe/ukrainan-kriisi/

SOTATAPAHTUMIA_UKR_16.3.2022.PNG

 

JAROSLAVA_UKR.PNG

27.3.2022

Julkisuudesta kadonnut Venäjän puolustus­ministeri Šoigu vilahti televisiossa – tai sitten nauha oli vanha ja uutinen manipuloitu

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008707032.html

Venäjän puolustus­ministeri on esiintynyt Venäjän televisiossa yhtä aikaa toisen ihmisen eli presidentti Putinin kanssa viimeksi lähes kuukausi sitten.

Laura Halminen HS

25.3. 14:32

LAURA TWITTRISSÄ

https://www.google.com/search?q=laurahuu+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjx6NqoiLb2AhVuw4sKHfDdBhsQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

Laurahuu (HS)

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=laurahuu+twitterVenäjän puolustusministeri Sergei Šoigu saattoi vilahtaa muutaman sekunnin ajan Venäjän Rossija 24 -televisiokanavan lähetyksessä torstaina.

Edellinen havainto sotaa käyvän maan puolustusministeristä on maaliskuun 11. päivältä. Silloin hänet nähtiin video­neuvottelu­sovelluksessa turvallisuus­neuvoston kokouksessa.

Myös torstaina esitettiin turvallisuusneuvoston kokousta.

Šoigu ei ole esiintynyt Venäjän televisiossa yhtä aikaa Vladimir Putinin kanssa sitten helmikuun 27. päivän, jolloin Putin määräsi pitkän pöydän toisessa päässä vierekkäin istuneiden Šoigun ja Venäjän asevoimien komentajan Valeri Gerasimovin asettamaan ydinasejoukot korkeampaan valmiustilaan.

Lue lisää: The Insider: Venäjän puolustus­ministeri Sergei Šoigua ei ole näkynyt julkisuudessa poikkeuksellisesti 12 päivään

Keskiviikkona itsenäiset venäläiset julkaisut Agentstvo ja The Insider kertoivat, että Šoigulla olisi sydän­vaivoja. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kuitenkin kiisti Šoigun terveys­huolet. Peskovin mukaan puolustus­ministeri on tilanteen vuoksi kovin kiireinen.

Presidentti Putinin väitetään olevan erittäin paranoidi. Hän saattaa pelätä vallankaappausta joten miehet on ehkäpä siirretty "varmuuden vuoksi" sivuun.

26.3.2022

Lue kaikki HS:n Ukrainan sotaa koskevat jutut täältä.

Alkaako Putinin asema oikeasti rakoilla? Moni lähipiiriläinen pois julkisuudesta: "Kokonaisuudessa on ollut jotain epätavallista"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/alkaako-putinin-asema-oikeasti-rakoilla-moni-lahipiirilainen-pois-julkisuudesta-kokonaisuudessa-on-ollut-jotain-epatavallista/8387572

Länsimaisissa tiedotusvälineissä on viime päivinä uutisoitu usealta eri kantilta Venäjän presidentin Vladimir Putinin tukijoukkojen rakoilemisesta.

Petteri Orpo MTV:n Uutisextrassa: Suomen suhteet Putinin Venäjään eivät palaa ennalleen – "Hento rauha ei poista tehtyjä julmuuksia ja raakuuksia"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/petteri-orpo-mtv-n-uutisextrassa-suomen-suhteet-putinin-venajaan-eivat-palaa-ennalleen-hento-rauha-ei-poista-tehtyja-julmuuksia-ja-raakuuksia/8387434

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan Suomen suhteet presidentti Vladimir Putinin johtamaan Venäjään eivät palaa ennalleen.

Miksi kansanedustajat viivyttelevät Naton kanssa?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/antti-roine/miksi-kansanedustajat-viivyttelevat-naton-kanssa/

”Faktaa on, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022 ja alkoi murhata Ukrainan kansaa ja tuhota heidän kotejaan ilman mitään syytä. Itse asiassa Stalin aloitti tämän kansanmurhan jo noin 87 vuotta sitten tappamalla noin neljä miljoonaa ukrainalaista nälkään.

Tästä huolimatta suuri osa kansanedustajista ja poliitikoista ei uskalla kertoa omaa henkilökohtaista kantaansa tilanteeseen ja Nato-jäsenyyteen, vaikka heidät on valittu vaalimaan suomalaisten turvallisuutta.

Naton vastustajien perusviesti on, että sota on ainakin osin Ukrainan syytä, koska se ei suostunut diktaattorin vaatimuksiin. Vaikuttaa siltä, että Naton vastustajat ovat nukkuneet historian tunnilla, koska he eivät ymmärrä, että diktaattorien vaatimuksiin ei ole mitään loppua olemassa.

Naton vastustajien ajatusmallin mukaan Eurooppa olisi välttynyt toiselta maailmansodalta jos uhrit olisivat suostuneet Stalinin, Hitlerin ja Mussolinin vaatimuksiin. Voimme kuitenkin kysyä, minkälaisessa Orwellin helvetissä asuisimme, jos olisimme suostuneet diktaattorien vaatimuksiin?

Putin on aivopessyt kansansa uskomaan, että venäläiset ovat parempia ihmisiä kuin muut – kuten Napoleon teki ranskalaisille, Hitler saksalaisille, Mussolini italialaisille ja Trump yritti tehdä amerikkalaisille.

Kun muu perhe nukkuu, katson hirvittäviä kuvia ja videoita Ukrainan sodasta – ja toivon joka yö merkkiä, joka muuttaisi suunnan

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008695632.html

Jos Vietnamin sota oli ensimmäinen tv-sota, Venäjän hyökkäys Ukrainaan on some-sota, kirjoittaa Riku Rantala kolumnissaanUkraina iskee nyt onnistuneesti Venäjän armeijan tärkeisiin kohteisiin – ”Heikentää Venäjän kykyä hyökätä”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ukraina-iskee-nyt-onnistuneesti-venajan-armeijan-tarkeisiin-kohteisiin-heikentaa-venajan-kykya-hyokata/b1d9f78d-b026-432f-a0b8-5bc44d408335
Britannian arvion mukaan Ukraina jatkaa iskujaan Venäjän armeijan logistisesti tärkeisiin kohteisiin Ukrainassa. Näin hidastetaan venäläisjoukkojen hyökkäyskykyä.
UK will send 6,000 more missiles to Ukraine, Boris Johnson says ahead of Nato summit

https://inews.co.uk/news/uk-will-send-6000-more-missiles-to-ukraine-boris-johnson-says-ahead-of-nato-summit-1536201

The Prime Minister will push Nato and G7 leaders to give more military support to Ukraine and impose further sanctions on Russia

Sergei Shoigu hävisi, USA:lta uusia tietoja – Tutkija: ”Jotain on tekeillä”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/sergei-shoigu-havisi-usalta-uusia-tietoja-tutkija-jotain-on-tekeilla/a5d8adc8-75c1-4464-a803-15fd3dcdb3b5
Puolustusministeri Sergei Shoigu hävisi julkisuudesta. Pentagonin kertomat uudet tiedot saivat tutkijan epäilemään, että jotain on tekeillä.

Miten kovaan tilanteeseen Venäjän sotilaat ovat joutuneet, kun paraati­marssia Kiovaan ei tullutkaan?

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008701768.html

”Kun ajaa vaunulla sinne kylän keskelle ja siellä siviilit marssivat toppatakeissaan vastaan ja sanovat, että menkää pois, niin se on varmasti todella raju kokemus”, sanoo sotilaiden kehoa ja mieltä Maan­puolustuskorkeakoulun diplomityössään tutkinut majuri.

Laura Halminen HS

24.3. 16:35

Ukrainan joukkojen Azov-rykmentillä on uusnatsitaustaa ja ongelmia maineensa kanssa – Venäjä vahvistaa sillä propagandaansa ”puhdistaa” Ukraina natseista

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008696777.html

Azovin vapaaehtoisrykmentissä tiedetään taistelleen ja mahdollisesti taistelevan yhä uusnatseja. Sillä on tiettävästi yhteyksiä myös suomalaisiin. Vladimir Putinilla on käynnissä natsijahti, jossa Azovin rykmentin nimeä toistellaan.

Venäjän mukaan Ukrainassa on natseja. Tästä syystä Vladimir Putin omien sanojensa mukaan määräsi ”erikoisoperaation”, jolla suojellaan siviilejä kansanmurhalta demilitarisoiden Ukraina. Puhe oli myös ”denatsifioinnista” – eli vapaasti suomennettuna natsien poistamisesta.

Erityisen mielellään Venäjä nostaa esiin Azov-joukon. Olemassaolonsa aikana pataljoonasta on kasvanut rykmentti.

Azov alkoi saada taistelukokemusta vallatessaan Mariupolin kaupunkia takaisin Venäjän kokoamilta separatistijoukoilta keväällä 2014.

Azovin ”mustiin pukeutuneita miehiä” oli tuohon aikaan noin 70, ja kesti kuitenkin vielä kuukausia, ennen kuin Ukraina sai Mariupolin vallattua takaisin.

Nyt Venäjän asevoimat on pommittanut Mariupolia pari viikkoa, ja kaupunki alkaa muistuttaa yhtä valtavaa rauniota. Siellä jossain on myös Azovin joukkoja.

Keskiviikkoaamuna Mariupolin Azov oli lisännyt Telegram-kanavalleen ilmakuvaa, jossa näkyy miten kaupungin kerrostalot savuavat auringonpaisteessa.

ös jossain muualla.

Putinilla on laaja tuki Venäjän kansalta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/putinilla-on-laaja-tuki-venajan-kansalta/

”Mihin sitten perustuu kansan tuki ja luottamus, on vähän vaikea hahmottaa länsimaisesta näkökulmasta”

Kyse ei sinänsä ole kolmannesta maailmansodasta, vaan Putinin VISIOSTA ja pakkomielteisestä MISSIOSTA

Tästä syystä (länsimaiden vaikeasta ymmärtämisestä) on syytä mennä Putin Pienen ”pään sisään”.

Olen tällä hetkellä siellä ”tutkimusmatkalla”, ja kerron niistä myöhemmin.

Aluksi, kuitenkin, pieni ”päänavauksen” alkulauseet.

Putin ei ole hullu eikä sairas. Sofi Oksanen on tämän kirjoituksessaan ilmoittanut. Jos häntä nimitetään sairaaksi, se on loukkaus sairaita vastaan, sillä he eivät voi sille mitään, että ovat sairaita (en tietenkään mollaa lääketiedettä ja lääkkeitä halveksi. Olenhan ollut sairaalakemistinä sydäntautien osastolla).

MUTTA ASIAAN (pieni alustus sillä ”tutkimukseni” on vasta alkanut).

Putinilla on Missio, jonka tarkoitus on slaavilaisten kansojen yhtenäistäminen (KiovaRus-tyyliin).

Putin Pieni on saanut ”tehtävänsä” muinaisten mongolien Euroopan (ja Moskovan) valloittamisesta (esim. ”Suuri khan”, Tsingis Kaani, ja ehkä myös Kublai Khan?).

Kun mongoolit valloittivat ”puoli Eur-aasiaa” he tappoivat asukkaat ja raunioittivat kaupungin, mikäli asukkaat eivät pyytänet armoa eli antuituvat.

Tässä siis autoritaaristen mongolien ja Putinin julma toimintaperiaate.

MUTTA HEI, Putin Pienen on ollut tarve saada hyväksyntä Venäjän ortodoksisen kirkon Patriarkalta (Kirill) . Kun aikoinaan Itä-Rooma tuhoutui (ottomaanien valloittaessa ”puoli Eurooppaa”), ortodoksit pakenivat Moskovaan.

Bunkkeripappa on kuvattu uimassa altaassa ”ortodoksiseen tyyliin”.

Putin Pienen ”elämäntyön” visiossa on siis autoritaarisuuden ja ordodoksisen uskonnon yhdistäminen, niin, että slaavilaisten kansojen yhdistämisen luominen on ”Jumalan sallimaa”.

TÄSSÄ ALKUSANAT, näillä mennään (tosin RUS-puolustusministeri Sergei Soigu ja pari muutakin Putinin eliitin kaveri on ”ottanut pitkät”.

PS. Tässä en ottanut esiin massamurhaajan sotarikoksia, kuten lasten, naisten ja vanhusten surmaamista ja sairaaloiden (noin 10) pommittamista, sekä ukrainalaisten kaupungissa olevien ruuan ja veden saanin estämistä eli saarrettujen ihmisten näännyttämistä nälkään.

Alussa esittämäni Putin Pienen ”visio” on siis raakalaismainen hyökkäys ihmisyyttä vastaan ja sotarikos, joka on käsiteltävä Haagin tuomioistuimessa, riippumatta siitä, miten jo orastava vallankumous tai lievemmin sanottuna Putin Pienen vallastapoistaminen edistyy.

”Putinilla on pakko­mielle”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008633722.html

Mitä Venäjä tekee Ukrainassa, se voi myöhemmin tehdä saman myös jossain muualla.21.3.2022

Aika, jona kansanedustajat tarttuivat aseisiin – 36-vuotias Kira Rudik julkaisi Instagram-kuvan

https://www.suomenuutiset.fi/aika-jona-kansanedustajat-tarttuivat-aseisiin-36-vuotias-kira-rudik-julkaisi-uskomattoman-instagram-paivityksen/

Opettelin käyttämään Kalashnikovia ja valmistauduin kantamaan asetta. Tämä tuntuu uskomattomalta. Vielä muutama päivä sitten en olisi koskaan osannut kuvitella tällaista kohdealleni. Ukrainan naiset suojelevat maatamme samalla tavalla kuin miehetkin.”

36-vuotias ukrainalainen kansanedustaja Kira Rudik julkaisi äsken häkellyttävän kuvan sekä Twitterissä että Instagramissa. Paljasjalkaisen kansanedustaja seisoo kotinsa ikkunan edessä, käsissään Kalašnikov-rynnäkkökivääri.

KIRA_RUDIK_1.jpg

Kira Rudik, the MP from Ukraine who learned to use a machine gun to fight Russia

https://www.zyri.net/2022/02/26/kira-rudik-the-mp-from-ukraine-who-learned-to-use-a-machine-gun-to-fight-russia/https://tn.com.ar/resizer/HAiNushG7_JTTz3zfeyALqhLmZo=/1440x0/smart/filters:quality(60)/cloudfront-us-east-1.images.arcpublishing.com/artear/UXOBTX4FXNAITDITEIB7LHAWTE.jpghttps://www.mediaite.com/tv/im-ready-to-go-and-shoot-the-other-human-beings-cnn-interviews-rifle-wielding-ukrainian-politician/

Ukrainian Parliament Member Kira Rudik Poses With An AK-47, Vows To Fight The Russians

Kiovalaisen kansanedustajan Kira Rudikin uusi aamurutiini: rynnäkkökiväärin purkua ja kasaamista, lataamista ja varmistamista sekä ampumista eri asennoista.

VIDEO AK-47

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=hiYxL4KzhkAhttps://dailycaller.com/2022/02/28/ukraine-politician-kira-rudik-ak-47-photo-russia/

KIRA_RUDIK_3.jpg

Rudik, who is a member of the Ukrainian parliament, recently posted a photo of herself rocking an AK-47 after Russia invaded the country, and she captioned it, “I learn to use #Kalashnikov and prepare to bear arms. It sounds surreal as just a few days ago it would never come to my mind. Our #women will protect our soil the same way as our #men. Go #Ukraine!”

https://www.msnbc.com/the-reidout/watch/ukrainian-parliament-member-on-learning-to-use-kalashnikov-rifle-to-defend-her-country-134097989539

KIRA JA MUUT UKR-TAISTELIJAT PYSÄYTTÄVÄT PUTININ, EIVÄT PAPERITIIKERIT (USA JA NATO TAI EU), NE EIVÄT EDES LÄHETÄ TARPEEKSI ASEITA UKRAINAAN.

Nato on PAPERITIIKERI (kovat puheet, heikot teot, vain heikompien kimppuun käydään!) , USA on täysin kyvytön (yhdessä Naton kanssa): HÄVISI Vietnamissa, Afganistanissa, epäonnistui Irakissa (ei Husseinilla ollut niitä aseita, joita US-tiedustelu ”oli saanut selville”, Syrtin lahdella 1980-luvulla pystyivät tappamaan vain Libyan Gaddafin ottotyttären (GaddafI oli turvassa teltassa erämaassa) . jne...jne....Tällä tavalla USA ”osallistuu” Putin Pienen ”pysäyttämiseen”!

Yhdysvallat torjui Puolan ehdotuksen

Naton jäsenmaa Puola on tehnyt ehdotuksen Yhdysvalloille. Puolan ulkoministeriön mukaan maa olisi ollut heti valmis toimittamaan Mig-29 -hävittäjiään – Yhdysvaltojen kautta – Ukrainaan veloituksetta. Puola kehotti muitakin Nato-maita seuraamaan esimerkkiään.

Yhdysvallat torjui Puolan ehdotuksen.

https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000008692370.html

EX-KGB- URPON JA NYKYISEN MASSAMURHAAJAN LAPSILLEKIN (JOITA IHMISHIRVIÖN TAPPOKONEISTO ON MURHANNUT UKRAINASSA JO SATOJA) SYÖTTÄMÄ PROPAGANDA ON MIELESTÄNI RIKOS IHMISYYTTÄ VASTAAN (PUTIN PIENEN SIVIILIEN MASSAMURHAT OVAT JO TODETTU SOTARIKOKSEKSI)

Ohjattu sota­propaganda saa Venäjällä lisää kierroksia – Ukrainan sodan tärkeyttä teroitetaan nyt kaikilla oppi­asteilla, sairaaloissa ja lasten­tarhoissa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008686841.html

Saattaa Venäjän oligarkkijohtajat kääntää selkänsä Putinille, jolloin valtarekennelmat sortuvat Venäjällä”.

https://www.hs.fi/aihe/ukrainan-kriisi/


Tuomiolla Vladimir Putin?

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008690093.html

Joe Biden kutsui Vladimir Putinia sotarikolliseksi. Venäjän presidentti voitaisiin tuomita monella tavalla, mutta helppoa se ei ole, sanoo emeritusprofessori Martti Koskenniemi.

Yhdysvaltain senaatin lisäksi tutkimukset on aloitettu esimerkiksi Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa ja rikostuomio­istuimessa (ICJ ja ICC), Euroopan ihmisoikeus­tuomioistuimessa sekä Saksan liittovaltion syyttäjän ja Espanjan yleisen syyttäjän toimesta.

Miten prosessi voisi edetä? HS kävi läpi muutamia mahdollisia vaihtoehtoja.

Venäjän rikkaimpia ihmisiä tutkinut uskoo: Oligarkit voivat pysäyttää Putinin

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008688022.html

Liikkumavapaus maailmalla on oligarkille ”eksistentiaalinen” asia. Kyse ei ole elämän mukavuudesta vaan turvajärjestelystä Vladimir Putinin oikkujen varalta, sanoo Venäjän rikkaita tutkinut Elisabeth Schimpfössl.

Venäjä otti käyttöön Putinin ylpeydenaiheen, hypersooniset ohjukset

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008693460.html

Kinžalin käyttämisestä kertominen saattaa olla yritys pönkittää kotirintaman mielikuvaa Venäjän asevoimien modernista mahdista.

Venäjä on käyttänyt Ukrainassa hypersoonisia Kinžal-ohjuksiaan, kertoi Venäjän puolustusministeriö lauantaina venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Hypersooninen tarkoittaa vähintään viisinkertaisella äänennopeudella eli yli 6 000 kilometrin tuntinopeudella etenevää.

Venäjä kertoo laukaisseensa Kinžal-ohjuksia perjantaina.

Kinžal eli ”Tikari” on ilmasta maahan laukaistava ohjus.

”Laukaisun jälkeen Kinžal kiihtyy nopeasti 4 Machin (4 900 km/t) nopeuteen, ja saattaa saavuttaa jopa 10 Machin (12 350 km/t)”, yhdysvaltalainen tutkimuslaitos CSIS kirjoittaa katsauksessaan.

CSIS:n mukaan Kinžal pystyy kantamaan 480 kilon painoisen kuorman enimmillään 2 000 kilometrin päähän.18.3.2022

Venäjä viittasi kintaalla Kansainvälisen tuomioistuimen pyynnölle

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/venaja-viittasi-kintaalla-kansainvalisen-tuomioistuimen-pyynnolle/

Venäjän mukaan maa ei aio ottaa huomioon Kansainvälisen tuomioistuimen (ICJ) keskiviikon kannanottoa, jonka mukaan Venäjän pitää keskeyttää hyökkäyksensä Ukrainaan. Asiasta kertoi presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov torstaina.

Ukraina vei jutun YK:n alaiseen tuomioistuimeen pian sodan alettua syyttäen Venäjää hyökkäyksen aloittamisesta muun muassa tekaistujen kansanmurhasyytösten varjolla.

Tuomioistuimen vaatimus oli vasta alustava kannanotto, lopullinen oikeuden päätös voi olla luvassa vasta vuosien päästä. Haagissa sijaitsevan tuomioistuimen päätökset ovat sitovia, mutta toisaalta sillä ei ole mitään keinoja pakottaa valtioita niiden noudattamiseen.

Myös Ukrainan puolustusministeri vaati torstaina EU-maita nimeämään Putinin sotarikolliseksi johtuen muun muassa Venäjän toistuvista iskuista siivilikohteisiin.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kutsui keskiviikkona Putinia sotarikolliseksi, mikä ehti jo hermostuttaa Kremlin.

Kansainvälinen tuomioistuin tuomariäänin 13/15 Venäjän poistuttava Ukrainasta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/kansainvalinen-tuomioistuin-tuomariaanin-13-15-venajan-poistuttava-ukrainasta/

17.3.2022

Venäläinen protesti­toimittaja kertoo pelkäävänsä turvallisuutensa puolesta – hänellä on suora viesti kansalle: ”Älkää olko zombeja”

MARINA_OVSJANNIKOVA.PNG

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008686126.html

Venäjän medialle tapauksen käsittely on äärimmäisen kiusallista, koska sanan ”sota” käyttäminen on kiellettyä. Siksi uutissivustot ovat päätyneet sensuroimaan Ovsjannikovan lähetyksessä näyttämän julisteen.

Yhdysvallat lähettää Ukrainalle ”kamikaze”-lennokkeja ja 28 kilometrin korkeuteen yltäviä ilma­torjunta­ohjuksia

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008687800.html

Yhdysvallat ilmoitti keskiviikkona tarjoavansa Ukrainalle lisää aseistusta puolustukseksi Venäjän hyökkäystä vastaan. Kalustosta kertoo muun muassa uutistoimisto AFP ja The Washington Post.

Yhdysvallat toimittaa Ukrainalle S-300-ohjuspuolustusjärjestelmiä, joilla voi ampua lentokoneita kauempaa kuin Ukrainan nykyisellä ilmatorjuntakalustolla. Järjestelmän torjuntakyky yltää jopa noin 28 kilometrin korkeuteen.

Putinin patriarkan puheista puuttuu vain lähimmäisenrakkaus

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008686582.html

Moskovan ja koko Venäjän patriarkka Kirill on Venäjän hyökkäyksen alettua saanut hätkähdyttävillä puheillaan huomiota myös lännessä.

16.3.2022

PUTININ EPÄMÄÄRÄISET VAATIMUKSET, LÄHES 14 000 VENÄLÄISSOTILASTA KAATUNUT, UKRAINA TUHONNUT USEITA RUS-HELIKOPTEREITA.

NATO, MINSKIN SOPIMUS JA PUTININ TAVOITTEET PRESIDENTTI NIINISTÖN MUKAAN. PUTININ ”HUULIPUIKKO-ARMEIJA

Putinin vaatimukset ovat epämääräisiä, mutta varmaa on vain se, että tappiota hän ei kestä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008682784.html

Niinistön kertoma Putinin vaatimusten lista herättää epäilyksen, ettei Venäjän presidentti ole valmis hyväksymään mitään tappioksi tulkittavaa Ukrainan sodassa.

Ukraina: Jo 13 800 venäläis­sotilasta kaatunut – Britannian mukaan Venäjän joukot vaikeuksissa Ukrainan maaston vuoksi

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008608788.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=is_tf&utm_source=hs.fi&utm_content=promobox

Satelliitti­kuva näyttää iskun jäljet: Ukraina tuhosi suuren määrän venäläisiä helikoptereita ja muuta kalustoa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008685590.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=is_tf&utm_source=hs.fi&utm_content=promobox

Ainakin kolme helikopteria näyttäisi tuhoutuneen Ukrainan iskussa.

NATO, MINSKIN SOPIMUS JA PUTININ TAVOITTEET PRESIDENTTI NIINISTÖN MUKAAN. PUTININ ”HUULIPUIKKO-ARMEIJA”

BBC Newsnight: ‘No risk free option’ Finland MP warning over Russia’s NATO threat

https://www.express.co.uk/news/world/1581263/bbc-newsnight-Elina-Valtonen-finland-russia-NATO-ont

FINLAND should "carefully ponder" its decision to join NATO, a Finish MP has said after Russia's foreign minister warned there would be "serious consequences" if Finland and Sweden join the defence alliance.

West never wanted Kiev to fulfill Minsk deal, Russian diplomat emphasizes

MASHA_MOSKOVA_16.3.2022.PNG

https://tass.com/politics/1422731?utm_source=google.com&utm_medium=organic&utm_campaign=google.com&utm_referrer=google.com

"For seven years, Western countries have been ignoring Russia’s calls to put pressure on Kiev to make it fulfill the Minsk deal," Maria Zakharova noted

MOSCOW, March 16. /TASS/. Kiev complying with the Minsk Agreements was been part of the West’s plan, Russian Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova told the Sputnik radio station on Wednesday.

On February 24, Russian President Vladimir Putin announced a special military operation based on a request from the heads of the Donbass republics.

Venäjän propaganda (”erityissotilasoperaatio) on todellisuudessa Rikollinen hyökkäys Ukrainaan ja siellä tapahtuneet Sotarikokset, siviilien (kuten naiset ja lapset) massamurhaaminen.

PUTININ TAVOITTEET (Niinistön kertomuksen mukaan)

Presidentti Niinistö kertoi tuoreen käsityksensä Putinin tavoitteista CNN:n haastattelussa

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000008681999.html

Haastattelussa Niinistö kuvaili Putinin mielentilaa edelleen päättäväiseksi huolimatta siitä, ettei sota Ukrainassa ole edennyt niin kuin Venäjä olisi toivonut.

Niinistö jakoi tuoreen näkemyksensä siitä, mitä Putin tällä hetkellä haluaa. Hän kävi Amanpourin kanssa listan läpi kohta kohdalta.

  1. Putin haluaa tunnustuksen, että Krim on osa Venäjää.

  2. 2) Putin haluaa, että Donbas katsotaan osaksi Venäjää. Putin tulkitsee Donbasin aluetta laajasti, pelkät separatistialueet eivät riitä.

3) Putin haluaa, että Ukraina demilitarisoidaan. Niinistö ei avannut tarkemmin, mitä tämä käytännössä tarkoittaisi. Aiemmin on tulkittu, että Putin tavoittelisi Ukrainan sotilaallisen infrastruktuurin tuhoamista.

4) Ukrainasta tehdään puolueeton maa. Se ei siis saisi liittyä Natoon tai Euroopan unioniin.

”Hän on erittäin päättäväinen tämän vaatimuslistansa kanssa”, Niinistö sanoi.

Presidentti kertoi myös, ettei Putin omien sanojensa mukaan tavoittele Ukrainan hallituksen vaihtamista Venäjän-mieliseen nukkehallintoon.

PUTININ "HUULIPUIKKO-ARMEIJA"

PUTININ_SALAINEN_ASE.jpg

The Russian leader has recruited a battalion of glamorous spokespersons to take down the harsh aspects of battlefield brutality, such as the bombing of a maternity ward last week. Asked about the attack – which killed three people, including a child -, the director of information at the Russian Ministry of Foreign Affairs, Maria Zakharova, called it “information terrorism”.

https://www.thebharatexpressnews.com/putin-sends-lipstick-army-of-glamorous-spokespersons-to-justify-invading-ukraine/

Putin sends ‘lipstick army’ of glamorous spokespersons to justify invading

https://www.thesun.co.uk/news/17780246/sweden-finland-ukraine-russia-threats-nato/

https://i2-prod.dailystar.co.uk/incoming/article26458664.ece/ALTERNATES/s615b/0_Russian-Foreign-Ministry-Spokeswoman-Maria-Zakharova-gives-press-briefing.jpg

Kiovassa voimakkaita räjähdyksiä – Ukrainan presidentin­kanslian neuvon­antaja arvioi: sota on toden­näköisesti ohi touko­kuussa

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008682202.html

"Olosuhteet koventuvat venäläisille päivä päivältä, mutta ukrainalaissiviilit näyttävät pääosin maksavan siitä hinnan", arvioi CNN:n toimittaja Kiovassa.

Presidentti Niinistö CNN:lle: Putin kiisti tavoittelevansa Ukrainan hallituksen vaihtamista

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008681874.html

Niinistö avasi Putinin kanssa perjantaina käymäänsä puhelun sisältöä CNN- haastattelussa.

Älkää uskoko propagandaa” – Tv-kanavan toimittaja juoksi ruutuun suorassa uutis­­lähetyksessä Venäjällä sotaa vastustavan kyltin kanssa

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008682178.html

Venäläinen uutistoimisto Tass kertoo, että Pervyi-kanava on aloittanut tutkinnan tapahtuneesta.

SUOMENNETTU VIDEO TÄÄLLÄ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008681214.html

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=Baj1OXZTuE8&t=2s

OLIGARKIT

Boris Johnson nimitti venäläisen ystävänsä ylä­huoneeseen – nyt ”Siperian lordi” syö pää­ministerin uskottavuutta

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008682271.html

Britannianvenäläinen Jevgeni Lebedev käyttää valtaa median ja kulttuurin kautta. Hänen isänsä on oligarkki, joka aloitti uransa 1980-luvulla KGB:n agenttina.

Ukraina: 90 lasta kuollut

Tähän mennessä 90 lasta on kuollut ja yli sata haavoittunut sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksensä Ukrainaan 24. helmikuuta, Ukrainan syyttäjälaitos kertoi Reutersin mukaan.

Uhrimäärät ovat suurimpia Kiovan, Harkovan, Donetskin, Tshernihivin, Sumyn, Hersonin ja Zytomyrin alueilla, syyttäjälaitos kertoi.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008608788.html

Mielisairas massamurhaaja (eli hänen käynnistämänsä tappokoneisto) tekee hirmutekoja, jotka muistuttavat mongoolien satoja vuosia sitten tapahtuneita hyökkäyksiä Eurooppaan (jos väestö ei antaudu, kaupungista tehdään raunio ja asukkaat surmataan) . Kun Itä-Rooma aikoinaan tuhottiin, ortodoksinen uskonto siirtyi KiovaRus-alueelle ja levisi nykyisen Venäjän alueelle.

Tästä voimme tehdä johtopäätöksen, että autoritaarinen (kuten esim Tsingis Kaani aikoinaan) Putin Pieni (ei siis kuten aikoinaan Katariina Suuri) on yhdistänyt ortodoksisen uskonnon ja mongooli-geneettisen perinnön sekasikiöitymisen.

Tätä vahvistaa se, että Venäjän patriarkka Kirill on hyökännyt kovin sanoin Ukrainan ortodoksista kirkkoa vastaan ( kertoo BBC ja Hesari 14.3.2022).

Kyllä tässä Lännen koalitioita ja kovia otteita tarvitaan. Ei tätä pakotteilla hoidella. Sota voi eskaloitua, mutta jos Venäjä ei itse pysty Vladi Pientä hoitelemaan, ei muukaan auta.

Emme voi olla pelkästään paperitiikeri Naton varassa! Puhumattakaan EU:sta, joka täysin kyvytön Vladi-Pienen murhanhimon taltuttamisessa.

PUTININ "HUULIPUIKKO-ARMEIJA"

The Russian leader has recruited a battalion of glamorous spokespersons to take down the harsh aspects of battlefield brutality, such as the bombing of a maternity ward last week. Asked about the attack – which killed three people, including a child -, the director of information at the Russian Ministry of Foreign Affairs, Maria Zakharova, called it “information terrorism”.

https://www.thebharatexpressnews.com/putin-sends-lipstick-army-of-glamorous-spokespersons-to-justify-invading-ukraine/

Putin sends ‘lipstick army’ of glamorous spokespersons to justify invading

https://www.thesun.co.uk/news/17780246/sweden-finland-ukraine-russia-threats-nato/

https://i2-prod.dailystar.co.uk/incoming/article26458664.ece/ALTERNATES/s615b/0_Russian-Foreign-Ministry-Spokeswoman-Maria-Zakharova-gives-press-briefing.jpg

Latest in Ukraine...

Residents have been urged to stay inside shelters, including underground stations and hotel basements.

Outside of Kyiv, air raid sirens were heard in multiple Ukrainian cities, including Lviv, Lutsk, Rivne, Uman, and Vinnytsia.

Ukraine's Defence Ministry has urged people in Kyiv to make their own petrol bombs to repel the Russian invaders.

More than 10,000 assault rifles have been handed out to ordinary citizens in the city as part of a last-ditch defence of the capital.

Ukrainians have pledged to fight to the death to defend their country, after President Zelenskyy urged his country's military to "take power in your own hands".

Topics

14.3.2022

Boris Johnson kutsui Baltian ja Pohjoismaiden johtajat koolle

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/boris-johnson-kutsui-baltian-ja-pohjoismaiden-johtajat-koolle/

”Uusi koalitio on tarpeen sen takaamiseksi, ettei uusia maita joudu Venäjän aggression kohteeksi Ukrainan lisäksi.”

Se on juurikin näin!

Uudet maat olisivat Baltian maat ja ehkä Ruotsikin Gotlannin osalta, tämän saaren hallinta on sama kuin Itämeren hallitseminen.

Vaarana on kuitenkin se, että Suomen hakiessa Nato-jäsenyyttä, maamme voisi päättyä ensimmäiseksi Putin Pienen kohteeksi (Mihail Hodorkovski: kuuden kuukauden aikana).

Myös se, että Ukraina on ainoa maa, joka (tällä hetkellä) taistelee sotarikollisen tappokoneistoa vastaan, on kohtuuton vaatimus.

Rauhan hinta voi olla kova kaikille

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008679695.html

Venäjä on häviäjä, mutta Ukrainan kärsimykset eivät lopu ja länsikin voi joutua nielemään katkeraa kalkkia

Miksi rahoitamme sotaa Ukrainassa?

http://www.korhola.com/lang/fi/2022/03/miksi-rahoitamme-ukrainan-sotaa/

VENÄJÄN HYÖKÄTTYÄ UKRAINAAN, SUOMEN HARJOITTAMA ENERGIAPOLITIIKKA ON OLLUT JA ON EDELLEEN (HALLITUKSEN TOIMESTA) VAARALLISTA MAALLEMME, JA VAARANTAA JOPA KANSALLISTA TURVALLISUUTTAMME

Mitä nyt pitää tehdä – osa 2

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eija-riitta-korhola/mita-nyt-pitaa-tehda-2/

UKRAINAN SODAN PÄIVITTYVÄ KUVAGALLERIA

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008675614.html

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008673282.html

https://hs.mediadelivery.fi/img/svg/a33441ca8767bd8ce1e524a38972fe08.svg

EXTRAUUTISET

https://www.extrauutiset.com/

Finland: the little country that found balance between Russia and the West

MASHA_12.3.2022.jpg

https://www.msn.com/en-ph/news/other/finland-the-little-country-that-found-balance-between-russia-and-the-west/ss-AAUViYJ

Not just Ukraine

“The entry of Finland to NATO will have severe military and political repercussions,” declared Maria Zakharova, director of information of the Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation

https://www.tumgir.com/tag/Tarja%20Halonen

NATO-JÄSENYYDEN HAKEMINEN JA SEN VAIKUTUKSET (PIA KAUMA)

”Me suomalaiset olemme vuosien ajan ylläpitäneet optimistista kuvitelmaa, että kun rakennamme hyvät kauppasuhteet Venäjään, se pitää rauhan maassa ja sodan loitolla. Keskinäisriippuvuus on se liima, joka pitää meidät yhdessä.

Katin kontit.

Kaksi viikkoa ja kolme vuorokautta sitten tämä illuusio haihtui Ukrainan sodan myötä savuna ilmaan. Venäjään ei voi luottaa. Se on arvaamaton ja aggressiivinen.”

Nato-jäsenyys lisäisi Suomen turvallisuutta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pia-kauma/nato-jasenyys-lisaisi-suomen-turvallisuutta/

13.3.2022

Risteilyohjukset nyt Ukrainan harmina

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/risteilyohjukset-nyt-ukrainan-harmina/

VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=1G5_7YHc_r4&t=1s

Risteilyohjus ei ole mikään uusi keksintö, niitä on jo kehitetty 1900-luvun alkupuolelta lähtien. ”Ensimmäisiä risteilyohjuksia olivat Yhdysvalloissa 1900-luvun alkukymmenien aikana kehitetyt potkurikäyttöiset ja hyrrägyroskooppiohjatut lentävät pommit, joita ei kuitenkaan tiettävästi koskaan käytetty sodassa.” wiki

Risteilyohjus voidaan ampua maalta, merestä tai ilmasta. Kohteeseen se hakeutuu ennalta määriteltyjä maastoreittejä pitkin. Kun risteilyohjus voi seurata esim. joen uomaa, sen havaitseminen voi olla mahdotonta. Kohteeseen päästyään sen räjähteet ja jäljellä olava polttoaine räjähtävät ja tekevät tuhojaan.

Ukraina voi nyt uhota puolustavansa maata maalta, mereltä ja ilmasta tulevaa vihollisen iskuja vastaan.

Tämä video toki rauhoittaa hieman, mutta

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=tCO9paURwGo

Pidän edelleen alla olevaa kirjoitusta tarpeellisena ja todellisena faktana kansan tietoisuuteen ja käsitykseen tyttöhallituksestamme ja poliitikoista (Eduskunta) yleensä.

Ukraina taistelee yksin demokratian ja sananvapauden puolesta

https://ls24.fi/artikkelit/ukraina-taistelee-yksin-demokratian-ja-sananvapauden-puolesta

”Risteilyohjuksille näköjään kukaan ei voi mitään”

Iskanderohjuksia (ballistiset) voidaan torjua. Tämä on tärkeä Suomen kannalta, jos/kun Venäjä päättää hyökätä maahamme (Mihail Hodorkovski: mahdollisesti kuuden kuukauden kuluttua).

Esimerkiksi Venäjän Lugasta ammutut iskanderit saavuttavat Etelä-Suomen muutamassa minuutissa, joten Helsinki on vaarassa.

Mutta mitä tekee Suomi? Suomi ei tee mitään!

Aseiden hankintaa siirretään ensi vuoteen tai jopa vielä kauemmaksi! Tai ei hankita ollenkaan: Jos venäläiset (jalkaväki) hyökkäävät pitkän rajamme kautta, torjutaanko heitä panssarimiinoilla? Ei kuulemma tarvita jalkaväkimiinoja.

Vai torjutaanko (FIN-RUS raja noin 1 300 km) rajalle ilmaantuvia ryssiä heiluttamalla OTAN-lippua ja huutamalla: Nato-optio......Nato-optio!!

Ilmatorjunta-aseiden hankinta (Patriot tai useat Israelista kaavaillut järjestelmät) laitetaan ”mietiskelypöydälle” eli hankintaa ”haudotaan”! Vuoden tai useamman taakse.

Jostain käsittämättömästä syystä hallituspuolueet ja kansanedustajat nukkuvat vielä ruususenunta. Jopa uusien ilmatorjunta-aseiden hankinnassa hyvät vaihtoehdot on jo löydetty, mutta päätöksiä haudotaan ensi vuoteen, miksi?

LÄHDE Ukraina taistelee yksin demokratian ja sananvapauden puolesta

https://ls24.fi/artikkelit/ukraina-taistelee-yksin-demokratian-ja-sananvapauden-puolesta

Ihmiskunnan pelote nro 1

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ihmiskunnan-pelote-nro-1/

Kenraalimajuri evp Pekka Toverin haastattelu on tuossa IS:n linkissä, joka löytyy Tapio Simosen kommentin viimeisestä linkistä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008672107.html

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/ihmiskunnan-pelote-nro-1/#comment-3626488

HS seuraa Ukrainan kriisin tilannetta hetki hetkeltä.

UKR_SOTA_4.3.2022.PNG

UKR_SOTA_1.3.2022.PNG

12.3.2022

Venäjä varoitti jälleen Suomea ja Ruotsia liittymästä Natoon

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008608788.html

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lVmoXy/liverapportering-spanda-laget-kring-ukraina

Venäjä: Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyydellä seurauksia

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4

klo 13:01: Venäläisen uutistoimisto Interfaxin siteeraama ulkoministeriön virkamies Sergei Beljaev sanoo, että "Suomen ja Ruotsin liittymisellä Natoon olisi vakavia poliittisia ja sotilaallisia seurauksia". Uhkaus ei ole uusi vaan se on kuultu useaan otteeseen hieman eri muodossa sodan ajan ja jopa ennen hyökkäyssodan alkua. 

Beljaevin mukaan Ruotsin ja Suomen puolustuspoliittinen linja, jossa on pitäydytty Nato-jäsenyydestä, on "tärkeä tekijä turvallisuuden ja vakauden varmistamiseksi Pohjois-Euroopassa ja Euroopassa yleensä". 

klo 10:48: Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola listaa Twitterissä, miten Ukraina voi vielä voittaa Venäjän. Taustalla ovat Ukrainan vahva puolustustahto ja aseet, joita Ukrainaan tuodaan muista maista. Oli sodan lopputulos mikä tahansa, sodan "poliittinen hinta Venäjän statukselle ja suurvalta kunnialle on karmea". Aaltolan mukaan Ukrainan "torjuntataistelu saattaa kaiken todennäköisyyden vastaisesti olla tehokas".

klo 05:33: Kansainvälinen atomiaenergiajärjestö IAEA tiedottaa, että teknikot ovat alkaneet korjata vaurioituneita voimalinjoja Venäjän hallinnassa olevan Tšernobylin ydinvoimalan alueella.

Aiemmin tällä viikolla Ukrainan viranomaiset ilmoittivat, että virransyöttö lakkautettuun laitokseen on katkaistu. YK:n atomivalvontaviranomainen kertoi kuitenkin, että siellä varastoitu käytetty ydinpolttoaine oli jäähtynyt tarpeeksi, joten se ei aiheuta välitöntä turvallisuusongelmaa.

Tällaisilla henkivartijoilla Putin suojelee itseään

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/65aef084-1101-459d-a1e5-ee8bc3c0ebaf

Koronaviruspandemia ja Ukrainan sota ovat asioita, jotka vaikuttavat Venäjän presidentin Vladimir Putinin turvallisuudentunteeseen

Neljä skenaariota: Mihin Ukrainan sota loppuu?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008672107.html

10.3.2022

Puolan presidentiltä tyly kommentti Mariupolin sairaala­iskusta

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008608788.html

EU:n Borrell: Synnytyssairaalan tulitus vakava sotarikos

Ukrainalaisen synnytyssairaalan tulitus Mariupolissa on vakava sotarikos, sanoo EU:n ulkosuhteita johtava Josep Borrell. Hän myös vaatii Venäjää sallimaan avustuskuljetukset piiritettyyn kaupunkiin.

Borrellin mukaan Venäjän joukkojen on välittömästi lopetettava ilmaiskut asutusalueille ja lakattava estämästä avustuskuljetusten eteneminen. Turvakäytäviä tarvitaan, nyt, Borrell sanoo Twitterissä.

Puolan presidentti vaatii lisää sanktioita Venäjälle "barbaarisen" sairaalaiskun takia

Puolan presidentti Andrzej Duda kutsui torstaina Venäjän Mariupolissa sijaitsevaan sairaalaan kohdistamaa iskua "barbaariseksi ja kansanmurhaksi", kertoo CNN. Duda vaati myös lisää sanktioita Venäjälle.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Venäjän ilmaisku äitiys- ja lastensairaalaan piiritetyssä Mariupolin satamakaupungissa oli sotarikos.

Iskussa on kuollut kolme ihmistä, joista yksi oli lapsi. Aiempien viranomaistietojen mukaan sairaalaiskussa haavoittui lisäksi ainakin 17 ihmistä.

Lue myös: Ainakin kolme ihmistä kuollut lastensairaalaan kohdistu­neessa ilmaiskussa Mariupolissa

OLGA_DIBROVA_FIN_SUURLAH..PNG

Russia hopes to achieve Ukraine goals 'via talks'

MASHA_UKR_1.PNG

https://news.rthk.hk/rthk/en/component/k2/1638051-20220309.htm

Russia will achieve its goal of ensuring Ukraine's neutral status and would prefer to do that through talks, Russian foreign ministry spokeswoman Maria Zakharova said on Wednesday.

SYNNYTYSSAIRAALAN POMMITUS ON SOTARIKOS

Vain totaalinen ihmishirviö pommittaa äitiys- ja synnytyssairaalaa. Lisää tukea ja aseita Ukrainalle!

ESPOON_KOKOOMUS_1.PNG

https://www.independent.co.uk/topic/maria-zakharova

ESPOON_KOKOOMUS_2_2.PNG

https://www.espoonkokoomus.fi/

Konfliktit estetään toimivalla vuoropuhelulla ja uskottavalla puolustuksella

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pia-kauma/konfliktit-estetaan-toimivalla-vuoropuhelulla-ja-uskottavalla-puolustuksella/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pia-kauma/konfliktit-estetaan-toimivalla-vuoropuhelulla-ja-uskottavalla-puolustuksella/#comment-3552215Yhdysvallat aikoo lähettää kaksi Patriot-ohjustorjuntajärjestelmää Puolaan, The New York Times kertoo. Venäjän ohjukset voivat lentää ”vahingossa tai tarkoituksella” Puolan rajalle, jonne on saapunut satojatuhansia pakolaisia Ukrainasta.

Valitettavasti USA ja Nato eivät uskalla lähettää Ukrainaan Patriot-puolustusta tai hävittäjälentokoneita.

Arvoituksellinen Itä-Suomen GPS-häirintä

https://pjarvinen.blogspot.com/2022/03/arvoituksellinen-ita-suomen-gps-hairinta.html

GPS-paikannuksen häiriöt ovat pakottaneet Helsingistä Savonlinnaan lentävän koneen palaamaan toistuvasti takaisin Kouvolan kohdalta. Nyt lennot on toistaiseksi keskeytetty. Uutinen yllättää ja huolestuttaa, etenkin näin Ukrainan sodan aikana.

9.3.2022

Venäjä ja Ukraina sopivat 12 tunnin paikallisista tuli­tauoista – USA:n tiedustelu: Putin on vihainen, kun länsimaat eivät kunnioita häntä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008623000.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

IRYNA_VERESTSUK.PNG

Tossa yllä (LINKKI) Putin valittaa, että länsimaat eivät kunnioita häntä.

Turha valittaa, kyllä LÄNSI ”KUNNIOITTAA”:

Tulee kutsu HAAGIN TUOMIOISTUIMEEN!!

MYROSLAVA_PETSA_1.PNG

HAAGIN_TUOMIOISTUIN_ODOTTAA.PNG

SEKSIPOMMIT

Ukraina on ollut ikävien uutisten saattelemana julkisuudessa viime ajat. Otetaan tällä kertaa positiivinen, ihana uutisaihe kehittelyyn – ja annetaan kauneuden puhua.

https://www.como.fi/uutiset/iso-wau-tassa-ovat-ukrainan-seksikkaimmat-naiset-2018/

UKR_BLONDI_2.jpg

Seksipommit eivät ole Putinia varten, häntä odottaa tämä: HAAGIN TUOMIOISTUIN

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=haagin+tuomioistuin

Ukraina pyytää pikaista päätöstä, jolla Venäjä määrättäisiin lopettamaan sotilaallinen toiminta.

https://www.verkkouutiset.fi/ukrainan-presidentti-haastaa-venajan-kansainvaliseen-tuomioistuimeen/#1ca4b3d5

HAAGIN TUOMIOISTUIN ODOTTAA MASSAMURHAAJAA

https://twitter.com/myroslavapetsa

https://twitter.com/RemiSimasius/status/1499645474470510596/photo/1

Putin tuskin joutuu kansainvälisen oikeuden eteen hyökkäyksestään Ukrainaan – "Valtion päämiehen saattaminen telkien taakse on äärimmäisen vaikeaa"

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/633867

DIKTAATTORI_PUTIN.PNG

STOP_PUTIN.jpg

8.3.2022

Mediat: Venäjän turvallisuuspalvelun vuotaja vertaa maansa tilannetta Natsi-Saksan tuhoutumiseen – "Sodasta tulee täydellinen katastrofi"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mediat-venajan-turvallisuuspalvelun-vuotaja-vertaa-maansa-tilannetta-natsi-saksan-tuhoutumiseen-sodasta-tulee-taydellinen-katastrofi/8373386#gs.su6rod

Väitetysti FSB -turvallisuuspalvelun perjantaina vuodetun raportin mukaan Venäjän sotatoimet Ukrainassa eivät olisi lähelläkään onnistumista. Asiasta uutisoivat muun muassa The Times ja Daily Mail.

Vuotaja vertaa Vladimir Putinin sotatoimia Ukrainassa Natsi-Saksan toisen maailmansodan loppuvaiheilla tekemiin virheisiin, jotka johtivat lopulta Adolf Hitlerin joukkojen häviöön.

Seuraa tästä hetki hetkeltä sodan tapahtumia ja käänteitä tiistaina:

Venäjä taistelee Ukrainaa ja aikaa vastaan

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008665101.html

Venäjän sota Ukrainassa ei suju hyvin. Kohta se voi sujua huonommin.


Ukrainaan on viety tuhansittain panssarin­torjunta-aseita

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008664224.html

Ukrainaan on toimitettu pelkästään viime viikon aikana noin 17 000 panssarintorjunta-asetta, kertoi yhdysvaltalaislehti The New York Times sunnuntaina. Kuljetusten tahti on yhdysvaltalaisviestinten mukaan kiihtynyt.

Kiovan pohjois­puolelle juuttunut venäläis­kolonna on pysynyt paikallaan jo yli viikon, syystä esitetty toistaiseksi lähinnä arvauksia

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008666047.html

Yli 60 kilometrin mittainen sotilasajoneuvojen ja panssareiden letka ei ole liikkunut juuri mihinkään kahdeksaan vuorokauteen.

TIETOA UKRAINASTA

Twitter on Ukrainan silmä, korva ja huutava suu

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002711195.html

Verkon viestipalvelusta Twitteristä on tullut maailman silmä, korva ja huutava suu. Se nähtiin arabikevään aikana ja nyt se nähdään Ukrainassa, kirjoittaa Saska Saarikoski.

Esimerkkejä ”Ukrainan silmistä”

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=myroslava+petsa+twitter

KUVAT

https://www.google.com/search?q=myroslava+petsa+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjA4IqEibT2AhUOy4sKHfqHDqMQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

https://twitter.com/Kateryna_Kruk

KUVAT

https://www.google.com/search?q=kateryna++kruk+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjQodHUjLT2AhXKo4sKHfnvDpgQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

Myroslava Gongadze

KUVAT

https://www.google.com/search?q=myroslava+gongadze+twitter&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj9nZDVi7T2AhVUkMMKHTSWA_4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927&dpr=1

Täällä lisää tietolähteitä

https://www.tapionajatukset.com/162

https://www.tapionajatukset.com/131

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=laurahuu+twitter

https://www.google.com/search?q=laurahuu+twitter&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjx6NqoiLb2AhVuw4sKHfDdBhsQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

Suomella on valmiudessa ”useita satoja tuhansia panssarimiinoja” ja kyky kaukomiinoittamiseen – Komentaja Kivinen: ”Jalkaväkimiinat eivät ajankohtainen asia”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/suomella-on-valmiudessa-useita-satoja-tuhansia-panssarimiinoja-ja-kyky-kaukomiinoittamiseen-komentaja-kivinen-jalkavakimiinat-eivat-ajankohtainen-asia/aef6f1f3-46ee-4e1b-a202-205c610f27ab

Jalkaväkimiinat eivät ole Suomelle ajankohtainen asia, ilmoitti Puolustusvoimien komentaja Timo Kivinen maanpuolustuskurssin avajaispuheessaan maanantaina.

Hän viittasi keskusteluun Suomen irtautumisesta Ottawan sopimuksesta, joka kieltää jalkaväkimiinojen käytön. Aihetta koskeva kansalaisaloite, joka vaatii jalkaväkimiinojen käytön, varastoinnin ja tuotannon uudelleen sallimista pikaisesti, on kerännyt eduskuntakäsittelyyn tarvittavat 50 000 allekirjoitusta.

”Tähän totean, että Suomi on edelleen suluttamisen eurooppalainen suurvalta”

https://yle.fi/uutiset/3-12346369?origin=rss

SEKSIPOMMIT (JA PUTININ POMMIT)

Ukraina on ollut ikävien uutisten saattelemana julkisuudessa viime ajat. Otetaan tällä kertaa positiivinen, ihana uutisaihe kehittelyyn – ja annetaan kauneuden puhua.

UKR_BLONDI.jpg

UKRAINALAINEN KAUNOTAR (YLLÄ)

PUTININ POMMI (ALLA)

Putin's Secret Weapon

Sexy, klug und biestig - Putins PR-Wunderwaffe

https://www.stern.de/lifestyle/leute/putins-pr-wunderwaffe-ist-sexy--klug-und-biestig--6554056.html

Maria Zakharova ist die neue Sprecherin des russischen Außenamtes. Die ausgesprochen selbstbewusste Blondine ist das attraktive Aushängeschild des Kreml. Jetzt zeigte sie den Auslandsjournalisten die Krallen.

In Deutschland ist es allerdings kaum vorstellbar, dass die Präsentationsfigur des  Außenamtes so einen sexy Instagram-Account pflegt wie Maria Zakharova. In Berlin würde das als schwer unseriös gelten. Zakharova hat sich in US-Medien bereits den Beinamen "Bombshell" (Sex-Bombe) erworben.

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/MASHA_MUSTA_IHANA_2.jpg

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/MASHA_HYMY_1_2.jpg


Miksi rahoitamme Ukrainan sotaa?

http://www.korhola.com/lang/fi/2022/03/miksi-rahoitamme-ukrainan-sotaa/

Tänään sunnuntaina 6.3. 2022 aamulla Fingridin tilastot sähköjärjestelmän tilasta kertoivat, että Venäjältä tuli meille sähköä 1400 megawattia. Aika tavallinen luku.

Koska tiedämme, että insinöörit eivät saa päättää energiapolitiikasta vaan sen tekevät nykyään poliitikot, jotka eivät energiasta kuitenkaan mitään ymmärrä, on ihan kohtuullista kääntää tuo luku politiikan kielelle. Poliittiseksi selkosuomeksi 1400 megawattia tuontisähköä tarkoittaa, että Suomi rahoittaa Ukrainan sotaa 3 miljoonalla eurolla joka päivä. Me maksamme sen verran päivittäin Venäjälle tuontisähköstä.

Eikä siinä kaikki. EU rahoittaa Ukrainan sotaa joka päivä miljardilla. Sen verran EU maksaa Venäjälle maakaasusta, sähköstä, öljystä ja kivihiilestä.

ISKANDER

http://kemppinen.blogspot.com/2022/03/iskander.html

6.3.2022

Eiköhän meidän pitäisi keskittää huomiomme enemmän omaan ja myös Viron turvallisuuteen. Olen aikoinani käynyt usein Virossa, ja erään kerran vastaanottajani sanoi: ”This is your other homeland”

KAKSIKKO EX-PRESIDENTTI TARJA HALONEN JA EX-ULKOMINISTERI ERKKI TUOMIOJA SUOMEN TURVALLISUUDEN HEIKENTÄMISEN ASIALLA

Venäjää maansa viholliseksi kutsuva Viron entinen presidentti ei säästele sanojaan myöskään Suomea kohtaan: ”Toivon, että olette nyt valmiita kuuntelemaan”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008657489.html

Toiset piikit eivät ole edes piilotettuja: Ex-presidentti Tarja HALONEN ja Ex-ulkomisteri TUOMIOJA (sd) ovat onnistuneet suututtamaan Ilveksen aikoinaan perinpohjaisesti, eikä hyvämuistinen Ilves unohda.

”Muistuttelen välillä ihmisiä Twitterissä heidän loukkaavista puheistaan.”

PELLE NIMELTÄ TUOMIOJA

Entinen ulkoministeri Tuomioja onkin saanut usein tuta Ilveksen Twitter-muisteloista. Viimeksi joulukuussa Ilves kutsui Tuomiojaa ”pelleksi”. HS:n haastattelussakin Tuomiojaan palataan useaan otteeseen.

Halonen taas puolusti vuonna 2008 Suomen Viroa varovaisempaa linjaa Georgian sodan kommentoinnissa ja totesi EU:ssa olevan maita, jotka ovat ”posttraumaattisessa stressitilassa” Neuvostoliiton jäljiltä.

”Ikinä en presidenttinä tai pääministerinä tekisi diagnoosia toisen kansakunnan mielenterveydestä tai läksyttäisi muita heidän oman maansa historiantuntemuksesta”, Ilves sanoo.

”Kyllä virolaisetkin poliitikot osaavat sanoa typeriä asioita Suomesta ja suomalaisista, mutta se menee myös toiseen suuntaan.”

Oman maansa reaktiosta Ukrainan sotaan Ilves sanoo olevansa erittäin ylpeä. Poliittinen johto on esiintynyt edukseen kansainvälisellä mediakentällä ja avustanut Ukrainaa monin tavoin.

Reformipuoluetta edustava Viron pääministeri Kaja Kallas saa Ilvekseltä sydämen pohjasta tulevat kehut.

”Olen aidosti vaikuttunut Kallaksesta. Hän on Viron kaikkien aikojen pääministereistä kenties ulkopoliittisesti sivistynein.”

Natoon Ilves luottaa. Sitten tulee mutta: Naton pitäisi olla totisempi otteissaan.

Naton johtopaikoille pitäisi Ilveksen mielestä saada joku Venäjän tunteva kovanaama Itä-Euroopan jäsenmaista.

Hän toivoisi vahvempaa sotilasliiton läsnäoloa Venäjän rajavaltioihin. Pelotetta pitäisi kasvattaa.

SOTA ON KÄYNNISSÄ

NÄILTÄ PUTIN-VÄKIVALTA-RYSSILTÄ PITÄISI LEIKATA IRTI (arvatkaa mikä). Upeat naiset ilmaisevat vain mielipiteensä mielisairaan massamurhaajan toimista Ukrainassa (ja tietysti myös omien kansalaisten murhaamisesta ja (myös) epäonnistuneista myrkytysyrityksistä

Myrkytykset löytyvät kotisivultani, jos nyt ylipäänsä suomalaisia se kiinnostaa,

SEKSIPOMMI_1.PNG

SEKSIPOMMI_2.PNG

https://www.hs.fi/talous/art-2000008659979.html

VENÄJÄN TAVOITE OLI SELVILLÄ JO 7-8 VUOTTA SITTEN

Ukrainan ”palasiksi jakaminen” sai jo 2014-2015 separatistisodan aikoina alkunsa Venäjän ehdotuksesta muodostaa liittovaltio (EUA ja WUA). Itä-ukrainassa valtaa käyttäisi RUS-separatistit, ja Länsi-ukrainassa tietysi UKR-hallinto.

Näin ollen Ukraina ei voisi liittyä Natoon tai EU:hun, koska EUA:lla olisi veto-oikeus.

Rohkeammat RUS-vaatimukset olisivat jopa muodostaneet Odessaan asti ulottuvan Novorossijan, joka oli olemassa Katariina Suuren aikana! KUVA siitä löytyy alla olevasta linkistäni.

Kirjoittelin juttuja ”kauan sitten” Ukrainasta , jolloin jo tiesin , mitkä ovat Putinin tavoitteet.

Laitan tähän linkit silloisista tutkimuksistani, joissa on mukana upeita ukranalaisia naisia Twittereineen ja muiden tietojen mukaan.

TÄMÄ TAPAHTUI AIKAISEMMIN: UKRAINA VUODET 2014 JA 2015

KRIMIN MIEHITTÄMINEN JA ITÄ-UKRAINAN SODAN ALOITTAMINEN 2014

https://www.tapionajatukset.com/131

SYYSKUU 2015

JÄÄTYNYT KONFLIKTI. "Minskin sopimus" on ryssitty by the both sides: Nationalistiset ukrainalaiset haluaisivat Itä-Ukrainan takaisin ("yhtenäinen ukr"), mutta venäjänmieliset itä-ukrainalaiset haluaisivat liittyä RUS-perheeseen. Venäjä taas haluaisi Ukrainaan uuden perustuslain, joka olisi liittovaltion constitution (EUA ja WUA).

https://www.tapionajatukset.com/162

KUVIA

https://www.google.com/search?q=ukraina+2014+2015+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwirxd7amfX1AhWSrosKHRe_CW4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

5.3.2022

Suomi on hankkimassa lisää ilma­torjuntaa Israelista, neuvotteluja jatketaan kahden yhtiön kanssa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008661962.html

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) on tehnyt päätöksen, jonka mukaan neuvotteluja ilmatorjunnan korkeatorjuntakyvyn kehittämiseksi jatketaan kahden israelilaisen yrityksen kanssa, puolustusministeriö tiedotti lauantaina.

Venäjän Iskander ohjukset lentävät Lugasta muutamassa minuutissa Helsinkiin.

Kommentti

Tuohon hankintapäätökselle ei ole aikaa vuoden päähän. Silloin toimitukset olisivat vasta 2025. Meillä ei ole ohjusten torjuntakykyä.
Suomi tarvitsee väliajaksi järjestelmän (Patriot-tyyppisen) vaikka lainaksi, nyt kun edessä on vaaran vuodet.

ISKANDER-OHJUS-PRIKAATIN HARJOITTELU 2017Saksalaislehti: Venäjä harjoitteli syyskuussa iskuja Suomeen – tuhoaisi Helsinki-Vantaan lentokentän Iskander-ohjuksilla

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005497462.html

Saksalaislehti nojaa tiedustelulähteisiin ja kertoo laajassa artikkelissaan, kuinka Zapad 2017 -harjoituksessa Venäjä harjoitteli täysimittaista sotaa Nato-maita vastaan.

Niinistö sai Bidenilta niin hyvät turvatakuut kuin tässä tilanteessa voi saada

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paatoimittajan-kommentti-niinisto-sai-bidenilta-niin-hyvat-turvatakuut-kuin-tassa-tilanteessa-voi-saada/8371096#gs.rur50a

Allegrolla Helsinkiin saapuneet Alex ja Natalia kertovat paniikista, joka Venäjällä syttyi perjantaina – ”En tiedä, mihin Putin pystyy”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008661357.html

Allegro-junasta purkautui perjantai-iltana huolestuneita ihmisiä.

Perjantai-iltana Helsingin päärautatieasemalla 35-vuotias Veronika katselee saapuvien junien suuntaan. Hän odottaa kello kuudelta saapuvaa Allegro-junaa, jonka kyydissä hänen äitinsä tulee Pietarista Suomeen.

Mariupolin apulais­kaupunginjohtaja: Hyökkäykset jatkuvat Venäjän väittämästä tulitauosta huolimatta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008623000.html

HS seuraa Ukrainan sotaa hetki hetkeltä.

Mikä saa Putinin lopettamaan sodan?

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008658321.html

Koska Satakunnan Kansan toimitus on laittanut jutun maksumuurin taakse kerron tämän luettuani SK-paperiversion:

Hiukan mukaellen Hanna Smithin RUS-strategian tulkintaa, jossa valloitetaan itäisen ja eteläisen Ukrainan kaupunkeja Mariupol (maayhteys Krimille) ja Odessa (Ukrainan sulkeminen Mustalta mereltä). Kaupunkeihin laitetaan RUS-separatisti hallinto ja näin ”perustetaan” Itä-Ukraina, joka on Venäjän hallinnassa.

Sanalla sanoen Putin pyrkii jo 2014-2015 aikana vaatimansa (Sergei Lavrovin esitys) Ukrainan liittovaltion (Länsi ja Itä-Ukraina) muodostamiseen Ukrainan perustuslakia muuttamalla.

TÄMÄ TAPAHTUI AIKAISEMMIN: UKRAINA VUODET 2014 JA 2015

KRIMIN MIEHITTÄMINEN JA ITÄ-UKRAINAN SODAN ALOITTAMINEN 2014

https://www.tapionajatukset.com/131

SYYSKUU 2015

JÄÄTYNYT KONFLIKTI. "Minskin sopimus" on ryssitty by the both sides: Nationalistiset ukrainalaiset haluaisivat Itä-Ukrainan takaisin ("yhtenäinen ukr"), mutta venäjänmieliset itä-ukrainalaiset haluaisivat liittyä RUS-perheeseen. Venäjä taas haluaisi Ukrainaan uuden perustuslain, joka olisi liittovaltion constitution (EUA ja WUA).

https://www.tapionajatukset.com/162

KUVIA

https://www.google.com/search?q=ukraina+2014+2015+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwirxd7amfX1AhWSrosKHRe_CW4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

Miinoille on käyttöä ja ”hyvä olla varastossakin”, presidentti Sauli Niinistö sanoi kielletyistä jalkaväkimiinoista – Näin puolueet kommentoivat

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/art-2000008658248.html

Miinakieltosopimus oli yksi 2000-luvun kiistellyimpiä puolustuspoliittisia päätöksiä.

Suomi hyväksyi Ottawan sopimuksen vuonna 2011. Hankkeen puuhaajina on pidetty erityisesti Sdp:n entistä ulkoministeriä, presidentti Tarja Halosta ja entistä ulkoministeriä Erkki Tuomiojaa (sd).

Itä-Ukrainan suuri ydinvoimala on venäläisten hallussa, Ukraina upotti tarkoituksellisesti oman sotalaivansa – SK seuraa

https://www.satakunnankansa.fi/maailma/art-2000008658589.html

Itä-Ukrainassa sijaitsevassa Zaporizhzhjan ydinvoimalassa on syttynyt tulipalo Venäjän hyökkäyksen seurauksena. Ydinvoimala on Euroopan suurin. Satakunnan Kansa seuraa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan tässä päivittyvässä jutussa hetki hetkeltä perjantaina 4. maaliskuuta 2022.

Työryhmä, STT

7:11 | Päivitetty 12:16

Ukraina ja Venäjä pääsivät torstai-illan neuvotteluissaan yhteisymmärrykseen humanitaaristen reittien järjestämisestä siviilien evakuointia varten. Neuvotteluille on luvassa jatkoa.

Samana päivänä uutisoitiin useista iskuista eri puolilla Ukrainaa. Jo yli miljoonan ukrainalaisen kerrottiin lähteneen pakoon maasta Venäjän hyökkäyksen jälkeen.

Perjantaina presidentti Sauli Niinistö vierailee Yhdysvalloissa Washingtonissa ja tapaa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin.

Valkoisessa talossa järjestettävässä tapaamisessa presidentit keskustelevat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan, sodan vaikutuksista Euroopan turvallisuusjärjestykseen sekä Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisestä yhteistyöstä, tiedotteessa jatketaan.

Venäjän ydinpelote korkeassa valmiudessa

https://www.extrauutiset.com/venajan-ydinpelote-korkeassa-valmiudessa/

https://www.extrauutiset.com/page/2/

Biden: Putin on diktaattori, joka ei ole koskaan ollut näin eristetty – puheessa korostui lännen yhtenäisyys

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/biden-putin-on-diktaattori-joka-ei-ole-koskaan-ollut-nain-eristetty-puheessa-korostui-lannen-yhtenaisyys/8368348

Biden vahvisti puheessaan, että Yhdysvallat sulkee ilmatilansa kaikilta venäläisiltä lentokoneilta ja lupasi lisää sota-avustusta ja humanitaarista apua Ukrainaan.

Lisäksi Biden nimitti Venäjän presidentti Vladimir Putinia diktaattoriksi ja korosti, että Putin tulee maksamaan sodan seurauksista kalliisti.

"Venäläisen diktaattorin hyökkäys tulee kalliiksi maailmalle", sanoi Biden, mutta lupasi valon voittavan pimeyden

https://yle.fi/uutiset/3-12338900

Putin tulee maksamaan sodasta korkean hinnan, sanoi Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kansakunnan tila -puheessaan.

Tässä hyvä kirjoitus diktaattorista ja massamurhaajasta.

Diktaattorikandidaatit on helppo tunnistaa

https://ls24.fi/artikkelit/diktaattorikandidaatit-on-helppo-tunnistaa

https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000008654222.html

Ihminen, joka tappaa yhden syyttömän, on murhaaja, jota saa ankaran rangaistuksen. Sen sijaan diktaattori, joka massamurhaa tuhansia viattomia ihmisiä ja tuhoaa heidän kotinsa, on suuri sankari omien kannattajiensa silmissä. Miksi näitä diktaattori kokelaita ei pysäytetä ajoissa, koska he valloittavat ja turmelevat naapurit yksi kerrallaan.

Putin ja Lukašenka ovat kävelleet tarkasti Stalinin, Hitlerin, Mussolinin ja Kim Jong-un veristen jalanjälkien mukaan. Kaikki heidän toimintansa on ollut kuin suoraan diktaattorien käsikirjasta, ja heidän toimintansa on raportoitu vapaan maailman lehdistössä. Miten lopputulos voi olla yllätys?

Diktaattorien perustyökaluja ovat nationalismi, valehtelu, sensuuri, vähemmistöjen vainoaminen, toisinajattelijoiden vangitseminen, tiedonvälityksen haltuunotto, vaalien väärentäminen ja pelon avulla hallitseminen. Putin ja Lukašenka ovat käyttäneet kaikkia näitä keinoja. Myös Trump yritti USA:ssa samaa, mutta onneksi hänet rimaa hipoen syrjäytettiin.

On kerrassaan vastuutonta politiikkaa väittää, että suurta Neuvostoliittoa ja Venäjän keisarikuntaa ihaileva Putin jättäisi puolueetonta näyttelevän Suomen rauhaan, siinä vaiheessa kun Ukraina on hoidettu. Varmaan Venäjän tankit eivät saavuta Helsinkiä ihan viikossa, mutta ohjukset saavuttavat puolessa tunnissa.

Ainoastaan venäläiset itse voivat syrjäyttää diktatuurisen johdon. Tämä ei kuitenkaan tule tapahtumaan, elleivät pakotteet ulotu tavallisten venäläisten ja varsinkin huippurikkaiden arkeen asti. Kaikista tärkeintä on kuitenkin kaataa Putinin rakentama häpeällinen valheen muuri.

”En kuitenkaan ymmärrä, miksi annamme näiden mielipuolien johtaa yhteiskunnan tuhoon”.

Yhdysvalloissa pohditaan nyt ankarasti Putinin mielen­tilaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008655551.html?utm_medium=alsoreadthese&utm_campaign=hs_tf&utm_source=www.satakunnankansa.fi

Tällaisia kysymyksiä Yhdysvalloissa on pohdittu kuluneella viikolla enenevissä määrin. Poliitikot, analyytikot ja jopa Valkoisen talon hallintovirkamiehet ovat kyseenalaistaneet Ukrainaan hyökänneen presidentin terveydentilan.

Kuvaavaa on, että keskiviikkona ulkoministeri Antony Blinkenin tiedotus­tilaisuudessa ensimmäinen kysymys koski hänen arviotaan presidentti Putinin mielentilasta.

Jo Putinin valtakunnallisessa televisiossa pitämä puhe, jossa hän leimasi Ukrainan vaaleilla valitut johtajat huumeriippuvaisiksi uusnatseiksi, sai monet epäröimään. Oliko kyseessä todella vain yritys syöttää yleisölle vaihtoehtoinen totuus? Vai oliko mukana myös itsepetoksen elementtejä?

Presidentin päätös määrätä Venäjän ydinasejoukot valmiustilaan lisäsi huolta entisestään. The New York Times kuvaili, kuinka päätös sai kysymyksen Putinin vakaudesta leviämään Yhdysvaltain tiedustelu­yhteisön läpi kuin kulovalkea.

Saksa lupaa aseapua Ukrainalle: 1000 PST-asetta ja 500 Stingeriä

KATSO VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=dwYhSSehvSA&t=10s

https://oikeamedia.com/o1-175612

Saksan käänne tulee viimeisellä hetkellä. Aiemmin Saksa lupasi Urainalle vain 5000 kypärää - kyllä, tämä ei ole vitsi. Nyt kuitenkin tilanne on muuttunut ja Saksa on tukemassa Ukrainaa aseellisesti. 

500 Stinger ohjusta on kriittisen tärkeä ilmatorjuntavoima Ukrainalle, jolla on ollut vaikeuksia Venäjän ilmaherruuden takia. Stinger on olalta laukaistava lämpöhakuinen ilmatorjuntaohjus, jolla on onnistuneesti pudotettu satoja hävittäjiä ja helikoptereita tuoreissa sodissa. 

1000 panssarintorjunta-asetta on myös kriittisen tärkeä apu venäläisten tankkien ja miehistönkuljetusvaunujen tuhoamiseen. Mikäli aseet ehtivät ajoissa Kiovaan, pääkaupungin miehitys vaikeutuu huomattavasti.UKRAINALAISET TAISTELEVAT ARVOJEMME PUOLESTA

https://saarasofia.fi/ukrainalaiset-taistelevat-arvojemme-puolesta/

VENÄJÄ SYYTTÄÄ YHDYSVALTOJA

Russia on Friday accused Washington of trying to lure Finland and Sweden into NATO.

Russian Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova added that "practical interaction" of Helsinki and Stockholm with NATO is growing, this has been observed for a while

https://www.libyanexpress.com/russia-accuses-us-of-trying-to-draw-finland-sweden-into-nato-diplomat-says/

26.2.2022

Taistelu Kiovasta on alkanut – Venäjä yrittää ratkaista sodan valtaamalla Ukrainan pääkaupungin

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008644772.html

Brittiministerin mukaan Kiovaan on tunkeutunut Venäjän erikoisjoukkoja, mutta panssarien tukemat päävoimat eivät vielä ole aloittaneet hyökkäystä pääkaupunkiin.

MASHA_NATO_UHKAUS_1.PNG

Zaharovan Nato-uhittelussa näkemyseroja – presidentti Niinistö ei pidä uhkauksena, ulkomaalaismediat toista mieltä

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dbadb1f2-c52f-418b-80ae-9c04d05f78b8

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/04e418fa-5ca6-45ef-9657-f3bad16d78a1

24.2.2022

TÄÄLLÄ VENÄJÄN HYÖKKÄYKSESTÄ UKRAINAAN

Päivittyvät uutiset

https://www.is.fi/aihe/ukrainan-kriisi/

VENAJA_HYOKKAA_UKRAINAAN_24.2.2022.PNG

Tämä tiedetään Ukrainan tilanteesta kello 10: Kapinalliset väittävät ampuneensa Ukrainan lennokin alas

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008638000.html

Ukrainan viranomaisten mukaan Venäjä on hyökännyt kymmenelle Ukrainan alueelle, lähinnä maan itä- ja eteläosissa.

EILISESSÄ JUTUSSA KARTAT HYÖKKÄYSSUUNNISTA :

Venäjä aloittaa Ukrainan valloituksen, mitä kautta se tulee? Kartat näyttävät kolme eri skenaariota

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008632771.html

Venäjällä on Ukrainan ympärillä niin paljon sotajoukkoja, että sillä on useita eri vaihtoehtoja. Jos valloitussota Itä-Ukrainasta alkaa, tavoitteena on lähes varmasti ainakin Dnepr-joki.

PÄIVÄ SITTEN

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008633825.html

Sekä presidentti Sauli Niinistön että pääministeri Sanna Marinin (sd) viestit ovat korostetun rauhallisia ja niin viran puolesta niiden kuuluukin olla. Myös eduskunta osoitti yhtenäisyyttä keskustelemalla tiistaina tilanteesta. Keskustelu jatkuu keskiviikkona, kun Marin antaa pääministerin ilmoituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta.

Venäjä ei kuitenkaan lopeta lännen hyppyyttämistä, eivätkä pakotteet sitä pelota. Lännen osana on arvailla, mitä seuraavaksi tapahtuu. Venäjä repi nyt Minskin sopimuksen. Tiistaina pohdittiin, hyökkäsikö Venäjä Ukrainaan vai ei. Sietoraja ylittyi, sillä Saksan liittokansleri Olaf Scholz ilmoitti, ettei Nord Stream 2 -kaasuputkihanke voi edetä.

Poliitikkojen on avattava silmänsä, kun kyse on Venäjään liittyvistä riskeistä. Onkin hyvä, että Pyhäjoen ydinvoimalasta tehdään turvallisuusanalyysi.

Niinistö sanoi uskovansa, että jokainen miettii nyt Suomen Nato-jäsenyyttä. Nato-keskustelu syventynee silti vasta, kun presidentinvaalit lähestyvät.

Venäjä valtaa Ukrainasta enemmän kuin idän nukke­tasavallat, arvioivat asian­tuntijat: ”Putinilla on pakko­mielle”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008633722.html

Hybridiuhkien sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijoiden viesti on kylmä. Harkova ja Mariupol saattavat olla seuraavat. Mitä Venäjä tekee Ukrainassa, se voi myöhemmin tehdä saman myös jossain muualla.

EU-komission vara­puheen­johtaja: Oli heikkoutta jättää Putin pakotteiden ulkopuolelle

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008623000.html

HS seuraa Ukrainan kriisin tilannetta hetki hetkeltä.

23.2.2022

VENÄJÄ TUNNUSTAA ITÄ-UKRAINASSA OLEVAT KANSANTASAVALLAT.

MITÄ TAPAHTUU FENNOVOIMAN RAKENTEILLA OLEVAN YDINVOIMALAN VALMISTUMISESSA TAI HYLKÄÄMISESSÄ?

Vieläkö Fennovoima uskoo venäläiseen ydinvoimalaan Pyhäjoella? 10 olennaista kysymystä tämänhetkisestä tilanteesta

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008518801.html

YLEN A-SUDIO 21.2.2022

VIDEO: KOKOOMUKSEN PIA KAUMA PUHUI ASIAA, MUUT MUUTA.

https://areena.yle.fi/1-50949248#autoplay=true

PIA_YDINVOIMA_2.PNG

PIA_YDINVOIMA_5.PNG

Diplomat slams ‘illusion’ that West would not impose sanctions on Russia

MASHA_SANKTIOT_2.PNG

https://tass.com/politics/1408283

MOSCOW, February 22. /TASS/. Suggestions that there would have been no sanctions and condemnation from the West against Russia if it had not recognized the sovereignty of the Donetsk and Lugansk People's Republics (DPR and LPR) are an illusion, Russian Foreign Ministry spokeswoma Maria Zakharova said on Tuesday on Solovyov Live YouTube channel.

Vladimir Putinin räikeät toimet järkyttävät – ”Itäinen Ukraina miehitetään tutun näköisellä kuviolla”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vladimir-putinin-raikeat-toimet-jarkyttavat-itainen-ukraina-miehitetaan-tutun-nakoisella-kuviolla/f79b8971-5690-4def-8722-21eb649289b0

Suomi tuomitsee Venäjän yksipuoliset, Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta loukkaavat toimet. Itä-Ukrainan separatistialueiden tunnustaminen rikkoo kansainvälistä oikeutta ja Minskin sopimuksia. Suomi vastaa Venäjän toimiin osana Euroopan unionia”, pääministeri Sanna Marin (sd) on tviitannut, kuten tasavallan presidenttikin tilanteesta lausui.

Suomi pystyy vain ja ainoastaan tuomitsemaan (ja Venäjä ilkkuu).

”Ukrainaan on jo hyökätty” – Baltian maat vaativat EU:ta toimimaan heti

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ukrainaan-on-jo-hyokatty-baltian-maat-vaativat-euta-toimimaan-heti/e5335574-027f-4b5b-8812-598eb60c33c2

MITÄÄN EI VOIDA TEHDÄ: EU ON KÄÄPIÖ JA NATO PAPERITIIKERI (NATO pystyy hyökkäämään vain itseään heikompiin kohteisiin).

”Tämä on historiallinen virhe Vladimir Putinilta – Venäjän tulee vetäytyä ja perääntyä”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ministeri-tama-on-historiallinen-virhe-vladimir-putinilta-venajan-tulee-vetaytya-ja-peraantya/ca176749-289a-4622-b688-4194e0e6cb91

”Vuoret ovat synnyttämässä, syntyy naurettava hiiri

EU ja Tytti Tuppurainen kuvittelevat ”hoitavansa homman”.

SAKSAN NAURETTAVA HIIRI:

Saksan Scholz: Nord Stream 2 -hanke ei voi enää edetä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008623000.html

Ei taida ”est tsee haa sholtz” tajuta, että Venäjä on solminut Kiinan kanssa sopimuksen maakaasun siirrosta sinne, saa siis fyrkkaa sieltä! Ei siis RUS tarvitse sitä EU:lta.

Voi hellan lettas sentään:

Eurooppaministeri Tuppurainen: Putin on tehnyt historiallisen virheen, pakotteet kohdennetaan tarkasti

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/18be6f9d7e2446feb3c3b838ccc7d2cc.jpg.webp

”Kommentointeja seuratessa joku voisi havaita kuinka eri valtioiden kohdalla kommentoinnit erovat kuin yö ja päivä. Joidenkin valtioiden kohdalla kommentoijat heräävät, vaatimukset talous ja muista pakotteista lisääntyvät kommentti kommentilta ja kommentteja riittää. Kommenteista löytyy pitkät listat kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia mitä maat ovat rikkoneet. Sitten löytyy valtioita, joiden rikkoessa näitä samoja kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia, kommentit vähenevät huomattavasti enää ei löydykään satoja ja taas satoja kommentteja joissa vaaditaan talous ja muita pakotteita eikä myöskään listoja rikotuista laeista ja sopimuksista”.

Voi hellan lettas sentään: Niinistön sävy muuttuu (hoitaa varmaan homman kotiiin!):

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008633476.html

Tällaista roskaa FIN-media pukkaa varmaan vielä pitkään (KUN MITÄÄN EI VOIDA TEHDÄ, siis kääpiö EU ja paperitiikeriNATO , jotka ovat täysin voimattomia. Ai niin unohdin Tytti Tuppuraisen, tuppuraiska panee Bunkkeripapan järjestykseen!

21.2.2022

VIIMEISIMMÄT TIEDOT UKRAINA-VENÄJÄ KRIISISTÄ

The latest on the Ukraine-Russia crisis

https://edition.cnn.com/europe/live-news/ukraine-russia-news-02-20-22-intl

USA:n tiedustelu tarkensi: Venäjä on antanut joukoilleen hyökkäyskäskyn – Tuoreet satelliittikuvat kertovat joukkojen siirtyneen lähemmäs Ukrainaa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008623000.html

HS seuraa Ukrainan kriisin tilannetta hetki hetkeltä.

Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan olisi ainakin pari suoraa vaikutusta Suomeen, arvioi ulko­ministeri Pekka Haavisto HS:lle

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008629170.html

Haaviston mukaan Venäjä levittää väärää kuvaa Itä-Ukrainan tilanteesta. Etyjin tarkkailijoiden, joista 15 on suomalaisia, työ on hänen mukaansa ”tärkeämpää kuin koskaan”.

Sauli Niinistö CNN:lle: Emme pelkää Venäjän hyökkäystä Suomeen – katso presidentin uutiskanavalle antama koko haastattelu

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sauli-niinisto-cnn-lle-emme-pelkaa-venajan-hyokkaysta-suomeen/8360480#gs.pr0a4l

Sauli Niinistö sanoi CNN:n haastattelussa sunnuntaina, että hän ei ole peloissaan Venäjän hyökkäämisestä Suomeen. Niinistö ei usko, että Venäjän sotakalustoa tuotaisiin yhtäkkiä Ukrainan lailla Suomen rajalle.

20.2.2022

Nato ei ole mikään rauhan kyyhkynen

https://www.satakunnankansa.fi/lukijalta/art-2000008624981.html

NATO_EI_RAUHANKYYHKY.PNG

Suomessa on julkisessa keskustelussa unohtunut sopimus, jonka Suomi ja Venäjä hyväksyivät vuonna 1992. Se on perussopimus maittemme välisistä suhteista. Sen ehkä keskeisin kohta on vaatimus siitä, ettei kumpikaan maa anna käyttää maaperäänsä hyökkäykseen toista osapuolta kohtaan. Sopimus on voimassa viisi vuotta kerrallaan, ja se voidaan irtisanoa puolen vuoden varoitusajalla. Tällä hetkellä sopimus on voimassa vuoteen 2027 asti.

Toinen sopimus, eli niin sanottu isäntämaasopimus (Host Nation Support) NATOn kanssa on selvästi ristiriidassa tuon edellä mainitun sopimuksen kanssa, joka määrittelee Suomen ja Venäjän suhteet. Isäntämaasopimus allekirjoitettiin 4. syyskuuta 2014 Walesissa.

Suomen ja Ruotsin liittoutumattomuus on luonut vakautta Pohjolaan. Poliittiset ja sotilaalliset johtajat ovat myöskin todenneet, ettei Suomeen kohdistu minkäänlaista uhkaa Venäjän taholta. Miksi tätä tilannetta pitäisi muuttaa?

Viime viikkojen aikana Suomessa tietyt tahot ovat paisutelleet Ukrainan kriisin merkitystä Suomelle. Ei Suomeen ole Ukrainan kriisinkään aikana kohdistunut minkäänlaista sotilaallista uhkaa. Kriisin liioittelemisella on selvästi pyritty lisäämään Naton kannatusta Suomessa.

VENÄJÄ ILKKUU PAKOTTEILLE

Venäjä ilkkuu Euroopan valmistelemille teknologia- ja talouspakotteille: ”Voi hirmuista, kuinka latteaa”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008628567.html

VENÄJÄN SUURLÄHETYSTÖ SUOMESSA

https://helsinki.mid.ru/web/helsinki-fi/uutisethttps://helsinki.mid.ru/web/helsinki-fi/uutiset

HELSINKI_MASHA_1.PNG

Briefing by Foreign Ministry Spokeswoman Maria Zakharova, Moscow, February 16, 2022

https://www.mid.ru/ru/press_service/spokesman/briefings/1798918/?lang=en

19.2.2022

SAKSA TORJUU TAI KOSTAA VENÄJÄN MAHDOLLISEN HYÖKKÄYKSEN UKRAINAANPAKOTEPÖYDÄLLÄ

OMG Parturient montes nascetur ridiculus mus

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=parturient+montes+nascetur+ridiculus+mus

”Vuoret ovat synnyttämässä, syntyy naurettava hiiri

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock: Nord Stream 2 on pakotepöydällä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008594256.html

PAKOTEPOYTA.PNG

Kiovan pormestari Vitali Klytško tivasi Münchenin turvallisuuskokouksessa Baerbockilta, miksi Saksa ei anna aseapua Ukrainalle.

OHJUKSET_UKRAINAAN_4.jpg

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock sanoi perjantaina alkaneessa Münchenin turvallisuuskokouksessa, että kaasuputki Nord Stream 2 ”on pöydällä”, kun lännen liittolaiset valmistelevat vastatoimia Venäjän mahdollisen Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyksen varalle.

Nord Stream 2 on jakanut Saksan hallitusta. Osa poliitikoista on puolustanut kaasuputken pitämistä epäpoliittisena taloushankkeena.

Liittokansleri Olaf Scholz sanoi tiistaina Moskovassa tavatessaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin, että Saksa on valmis reagoimaan nopeasti, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan. Scholz on muuttanut kantaansa, eikä sulje enää pois Nord Stream 2:n käyttöönoton perumista, vaikka ei sanonut sitä täysin suoraan.

Baerbockilta kysyttiin, miksi Saksa ei vie aseita Ukrainaan, vaikka Ukrainassa on kyse puolustautumisesta eikä hyökkäyksestä.

Vastaus

Saksa on tukenut Ukrainaa yli kahdella miljardilla eurolla ja ilmoitti alkuvuodesta myös toimittavansa Ukrainaan sotilaskypäriä.

Kypärätoimitus on muuttunut osittain vitsinaiheeksi.

Hyvä kommentti:

”Voihan pöydällä tai pöydän alla olla mitä tahaansa. Mutta konkretisoituuko ne koskaan on eriasia. Saksa on ajanut itsensä energiantuotantonsa vihreiden pakottamana sellaiseen tilanteeseen, että riippuvuus Venäjän kaasusta estää Nord-Stream2 putken sulkemisen. Saksa tulee vesittämään kaikki todella vaikuttavat pakotteet”.

UKRAINAN, TAI OIKEASTAAN VENÄJÄN KRIISI

Mika Aaltola: Vaarallinen episodi on alkanut, sanktiot eivät toimi

https://alfatvuutiset.fi/mika-aaltola-vaarallinen-episodi-on-alkanut-sanktiot-eivat-toimi/

Putinin sisäpiirissä — Kuinka KGB valtasi Venäjän ja kääntyi länttä vastaan

https://alfatvuutiset.fi/kirja-arvio-catherine-belton-putinin-sisapiirissa-kuinka-kgb-valtasi-venajan-ja-kaantyi-lantta-vastaan-docendo/

KAMALA Harris

https://alfatvuutiset.fi/usa-venaja-lisannyt-joukkojaan-jopa-190-000-sotilaaseen/

SAKSA SEKOILEE MYÖS ENERGIAN TUOTANNOSSA

SAKSA JA BELGIA LUOPUVAT YDINVOIMASTA

Uraaniesirippu jakaa Euroopan

https://www.hs.fi/talous/art-2000008547395.html

Belgian lisäksi Saksa hankkiutuu eroon ydinvoimaloistaan vuoteen 2023 mennessä, Ruotsi vielä sitäkin pidemmällä aikataululla. Espanja suunnittelee alasajoa vuoteen 2035 mennessä.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008512664.html

Kai Mykkänen: Tämä on idioottimaisinta mitä nyt voi tehdä

https://alfatvuutiset.fi/kai-mykkanen-tama-on-idioottimaisinta-mita-nyt-voi-tehda/

Mykkänen jakaa Helsingin Sanomien artikkelin, jossa kerrotaan ydinvoiman alasajosta Belgiassa. Belgia on tehnyt Saksan ja Ruotsin tavoin periaatepäätöksen ydinvoimasta luopumisesta. Saksa on jo sulkenut useita reaktoreita.

https://www.tapionajatukset.com/42675

15.2.2022

KESKUSTELU (VIDEO) UKRAINAN KRIISISTÄ

https://areena.yle.fi/1-50994512

PIA_KAUMA_1.PNG

PIA_KAUMA_8.PNG

Ratkaisun hetket käsillä: Scholzin ja Putinin neuvottelu ehkä viimeinen ennen väitettyä hyökkäystä - IL seuraa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d1bb461a-3a68-4b40-8f1a-87b77e85bea5

Venäjä on keskittänyt joukkojaan Ukrainan rajalle. Tiistaina Saksan liittokansleri Olaf Scholz neuvottelee Putinin kanssa Moskovassa.

14.2.2022

SISÄMINISTERI KRISTA MIKKONEN VAARALLINEN SUOMELLE

VAARALLINEN_SUOMELLE_KRISTA_MIKKONEN.PNG

Vihreä portsari Krista Mikkonen ei kysy papereita – eikä pane maahantulijoilta ovea säppiin!

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008607457.html

Suomi on saanut kohteliaan portsarin sisäministeri Krista Mikkosesta (vihr). Laittomasti maassa oleville paperittomille pitää saada yhtäkkiä oleskelulupa, mutta vastaavaa kiirettä ei ole valmiuslain maahantulopykälien kiristämiselle – ja kansalaistottelemattomuuskin on ok, hämmästelee Setä Arkadia alias Timo Haapala sisäministerin linjaa.

Voi olettaa, että wanha kunnon lakikirja ei ole kulunut vihreiden johtamassa sisäministeriössä tällä vaalikaudella varsinaisesti hiirenkorville, kun on etsitty perusteluja mielenosoitusrikosten hyväksyttävyydelle tai tehty selvityksiä kielteisten turvapaikkapäätösten vesittämiseksi.

Presidentti Sauli Niinistö patisti valtiopäivien avajaisissa hallitusta päivittämään valmiuslain siihen kuntoon, ettei maahantulijoita voida käyttää hybridivaikuttamiseen kuten Valko-Venäjän ja Puolan rajalla syksyllä. Ihmisoikeuskeskeisyyttä on myös omien kansalaisten varjelu pahalta, Niinistö suomensi.

Tässä asiassa ei olekaan sitten niin kiirettä pidetty.

EI TODELLAKAAN

Krista Mikkonen julistanut, että ”Valmiuslaista ei pidä irrottaa Niinistön tarkoittamaa osaa, koska valmiuslaki on jo nyt risainen”. Koko lain uudistaminen kestäisi jopa useita vuosia, mutta irrottamalla tämä osa ,laki saataisiin käyttöön nopeammin eli vastaamaan jo Putinin nykyiseen uhoamiseen. Vaara on nimittäin realistinen. Pakolaiset voisivat tulla maahamme pelkästään Kremlin ohjauksella (hybridivaikuttaminen).

Toiminta ja käytäntö muistuttavat pikemminkin tervetulotoivotusta: rajalta nopea kyyditys turvapaikkaan, anomuksia on turha jatkossa kirjoitella, oleskeluluvan saa ilmankin. Turha luulla, ettei tieto Suomen hyväuskoisuudesta leviä – leviää aivan kuten ex-pääministeri Juha Sipilän (kesk) taannoinen talomainoskin.

13.2.2022

Yhdysvallat varoittaa Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä Ukrainaan keski­viikkona – Miksi tiedot julkistettiin?

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008608844.html

VIRO_KRISTI_RAIK.PNG

Myös Viron ulkopoliittisen instituutin johtaja ja Turun yliopiston dosentti Kristi Raik sanoo Yhdysvaltojen pyrkivän ennaltaehkäisemään sodan uhkaa siitä julkisesti puhumalla.

”Yhdysvaltain taktiikkana näyttää olevan, että tuominen julkisuuteen auttaa ehkäisemään ja välttämään hyökkäyksen”, sanoo Raik.

Raikin mukaan Venäjällä kaikki syy yritetään vierittää lännen niskaan sekä kiistämään, että Venäjä olisi hyökkäämässä. Tiedustelutietojen julkaiseminen on osa Yhdysvaltain de-eskalaatiotaktiikkaa, mutta myös Venäjä joutuu tahollaan arvioimaan tilannetta tietojen julkaisun jälkeen.

”Venäjä joutuu miettimään. Se ei halua toimia niin kuin Yhdysvallat väittävät heidän aikovan toimia.”

Aaltolan mukaan on myös tärkeää, että tiedustelutietojen julkaiseminen asemoi Venäjän selkeästi hyökkääjäksi. Aiemmin helmikuussa Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoi Venäjän suunnitelleen videota, jolla se lavastaisi Ukrainan syylliseksi mahdolliseen hyökkäykseen.

Puhe hyökkäyssodasta asettaa Venäjän huonoon asemaan.

”Hyökkäyssota on tavattoman kiellettyä kansainvälisessä oikeudessa. Tämä epäsuorasti myös tukee Ukrainaa, koska kansainvälisen lain mukaan valtioilla on oikeus itsepuolustukseen kaikin mahdollisin keinoin”, arvioi Aaltola.

Syitä Yhdysvaltain tietojen julkaisemiseen ovatkin myös sytykkeen tarjoaminen Yhdysvaltain resurssien mobilisoimiseksi Naton itäiseen osaan ja muualle Eurooppaan, sekä länsimaiden yhtenäistäminen Ukrainan tueksi.

12.2.2022

Tass: Venäjä ei voi hyväksyä EU:n ja Naton vastauksia

https://tass.com/politics/1401777

https://tass.com/tag/maria-zakharova

ZAKHAROVA_SUPERTIEDOTTAJA_1.PNG

Venäjä ei voi hyväksyä EU:n ja sotilasliitto Naton vastauksia Venäjän turvallisuutta koskevaan kirjeeseen, sanoo Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova uutistoimisto Tassin mukaan.

Venäjän reaktio Naton ja EU:n vastauksiin ei yllätä asiantuntijaa – ”Tässä pelataan monen tason peliä”

Perjantaina Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi, ettei Venäjä voi hyväksyä EU:n ja Naton ”kollektiivista vastausta”, vaan se jää edelleen odottamaan vastauksia yksittäisiltä valtioilta. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008608187.html

ZAKHAROVA_SUPERTIEDOTTAJA.PNG

Hänen mukaansa vastausten ”kartteleminen” tarkoittaa sitä, että länsi ei ole halukas tunnustamaan Etyjin ja Nato-Venäjä-neuvoston sitoumuksia ja yrittää varmistaa turvallisuuttaan Venäjän kustannuksella. Zaharovan mukaan Venäjä vastustaa voimakkaasti Naton ja EU:n ”dominanssia” euroatlanttisen alueen turvallisuuden varmistamisessa. – Tätä lähestymistapaa emme ehdottomasti voi hyväksyä, Zaharova sanoi.

Kangaspuron mukaan kaiken taustalla on yksi iso kysymys, joka kiteytyy juuri näihin Zaharovan kommentteihin.

– Ukraina on tässä tietyllä tavalla sijaiskärsijä ja se fokus. Mutta iso kysymys on koko Euroopan turvallisuusjärjestelmä, voimatasapainon luominen ja se, tapahtuuko se asevaraisesti ja turvallisuuspoliittisesti vai sopimusvaraisesti. Tästähän tässä on kysymys.

Zaharova sanoi Moskovassa perjantaina, että Etyjin ylimmillä tasoilla hyväksytyt vuoden 1999 Istanbulin päätöslauselma sekä vuoden 2010 Astanan julistus ”edellyttävät selvästi”, että yksikään valtio, valtioiden ryhmä tai organisaatio ei voi saada ylivoimaista oikeutta rauhan ja vakauden säilyttämiseen Etyjin piirissä.

Tällainen on Venäjän kirje Suomelle – lue sanasta sanaan

IS käänsi Venäjän Suomelle lähettämän kirjeen.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008584958.html

Länsi seuraa silmä kovana merkkejä, joista voisi ennakoida sodan syttymisen Ukrainassa – Venäjä käyttää hyväkseen ”sodan sumua”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008605575.html

Kyberhyökkäys, tarkkaan tähdätty ohjusisku, videolavastus vai jotain muuta? Mitä arvaamattomampi Venäjä on, sitä paremmin se säilyttää neuvotteluasemansa, kirjoittaa ulkomaantoimittaja Laura Halminen.

Jos verrataan sotaa tietokonepeliin, sumu on harmaaksi jäävä alue näytön reunassa, jossa piilottelevia vihollisia pelaaja ei näe.Sitä, mitä ei voi ennakoida, on vaikeampi torjua.

Venäjä pitää itseään tässä taitavana. Se teki aloitteen vaatimalla turvatakuita ja pyrkii pitämään aloitteen hyppysissään.

Tähän tapaan Venäjä toimi vallatessaan Krimin vuonna 2014: valtausta ei osattu ennakoida.

Jos Venäjä haluaa yllättää, voi Yhdysvallat joutua näkemään vaivaa pysytelläkseen perässä. Ilman yllätyksellisyyttä Venäjä menettää neuvotteluvalttinsa eli pelotteen – aikoo se sitten oikeasti hyökätä Ukrainaan tai ei.

11.2.2022

Valinta pohjoismaiden yhteisestä taisteluasusta on tehty

YHTEISTAISTELUASU.PNG

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/valinta-pohjoismaiden-yhteisesta-taisteluasusta-on-tehty/

Valinta pohjoismaiden ensimmäisestä yhteisestä taisteluasuhankinnasta on tehty, kertoi Puolustusvoimat tiistaina. Suomen, Norjan, Ruotsin ja Tanskan yhteiset Nordic Combat Uniform (NCU) -taisteluasut tulevat Suomessa käyttöön ensi vuodesta alkaen.

NCU-taisteluasua käytetään Suomessa nykyisin palveluskäytössä olevan M05-asun rinnalle, Puolustusvoimien logistiikkalaitos kertoo tiedotteessa.

Jokainen maa käyttää asuissa omaa kansallista maastokuviotaan sekä hankkii itsenäisesti päähineet, käsineet, jalkineet ja suojavarusteet.

Puitesopimus mahdollistaa Puolustusvoimille NCU-hankinnat 65 miljoonan euron arvoon asti, logistiikkalaitos kertoo. Hankkeen kokonaisarvo voi olla enintään 425 miljoonaa euroa.

Ukrainan kriisi on epävarmuuden ”musta laatikko”, joka muistuttaa kvantti­fysiikasta tuttua Schrödingerin kissaa, sanoo väitös­tutkija

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008597130.html

Tutkija Jyrki Tervan mukaan Venäjä pyrkii ylläpitämään jatkuvaa konfliktia Itä-Ukrainassa, koska silloin se saa pidettyä aloitteet itsellään.

Epävarmuus on systematisoitunut ja lisääntynyt, ja se on saanut lisää strategisia piirteitä Krimin valtauksen jälkeen.”

TÄMÄ TAPAHTUI AIKAISEMMIN:

UKRAINA VUODET 2014 JA 2015

KRIMIN MIEHITTÄMINEN JA ITÄ-UKRAINAN SODAN ALOITTAMINEN 2014

https://www.tapionajatukset.com/131

SYYSKUU 2015

JÄÄTYNYT KONFLIKTI. "Minskin sopimus" on ryssitty by the both sides: Nationalistiset ukrainalaiset haluaisivat Itä-Ukrainan takaisin ("yhtenäinen ukr"), mutta venäjänmieliset itä-ukrainalaiset haluaisivat liittyä RUS-perheeseen. Venäjä taas haluaisi Ukrainaan uuden perustuslain, joka olisi liittovaltion constitution (EUA ja WUA).

https://www.tapionajatukset.com/162

KUVIA

https://www.google.com/search?q=ukraina+2014+2015+tapionajatukset.com&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwirxd7amfX1AhWSrosKHRe_CW4Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=927

Venäjän johtama suur­sota­harjoitus Valko-Venäjällä alkaa, kalustoa ja sotilaita enemmän kuin 30 vuoteen – ”Tätä ei ole tehty aikaisemmin”

VENAJAN_JOUKOT_BLR.PNG

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008595651.html

Pääosa sotilaista tulee Siperiasta ja Venäjän Kaukoidästä. Asiantuntijan mukaan Valko-Venäjän asevoimat hitsautuvat entistä tiiviimmin osaksi Venäjän sotajoukkoa.

Venäjä ja Valko-Venäjä aloittivat torstaina kymmenpäiväisen sotaharjoituksen, joka on Valko-Venäjän suurin sitten neuvostoaikojen. Läntisen puolustusliiton Naton arvion mukaan harjoitukseen osallistuu 30 000 venäläistä sotilasta.

7.2.2022

Venäjän ”sotilastekniset toimet”.esimerkkinä Iskander-ohjus-prikaatit

Venäjä ajaa maita hakemaan turvaa Natosta

Luopuminen etupiiriajattelusta ja sotilaallisen voiman käytöstä ei ole näköpiirissä.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008578420.html

Itsenäinen Suomi on suhteessa Venäjään aina etulinjan maa. Venäjä on ilmoittanut ryhtyvänsä ”sotilasteknisiin toimiin”, jos Nato ei sitoudu olemaan laajenematta. Tällaisia toimia ovat kuitenkin olleet jo viime vuosikymmenellä esimerkiksi Iskander-prikaatien sijoittaminen Lugaan ja Kaliningradin alueelle, arktisen prikaatin perustaminen Alakurttiin ja rykmentin ja panssarivaunupataljoonan lisääminen Pihkovan ilmarynnäkködivisioonaan sekä uusien pitkän kantaman täsmäaseiden käyttöönotto. Myös lentoliikenteen elektronista häirintää on kokeiltu.

VENAJA_VAHVA_1.jpg

VENAJA_VAHVA_3.jpg

Suursota ja Putinin taipuminen sopuun ovat vaihtoehdoista epätoden­näköisimmät – Näin Ukrainan kriisi voisi edetä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008588445.html

ISKANDER_2.PNG

ISKANDER_1.PNG

Itä-Ukrainan liittäminen Venäjään ?

ISKANDER-OHJUS-PRIKAATIN HARJOITTELU 2017

Saksalaislehti: Venäjä harjoitteli syyskuussa iskuja Suomeen – tuhoaisi Helsinki-Vantaan lentokentän Iskander-ohjuksilla

ISKANDER_KALININGRAD_2.jpg

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005497462.html

Saksalaislehti nojaa tiedustelulähteisiin ja kertoo laajassa artikkelissaan, kuinka Zapad 2017 -harjoituksessa Venäjä harjoitteli täysimittaista sotaa Nato-maita vastaan.

ITAMERI_SOTILASKOHDE_1.gif

EU on liian hyväuskoinen Venäjän suhteen

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008579141.html

Lännen lisäpakotteet Venäjää kohtaan ovat tulleet ajankohtaisiksi Ukrainan tilanteen takia. On kaavailtu muun muassa henkilökohtaisia pakotteita presidentti Vladimir Putinille, mutta yhä enemmän on myös nostettu esiin Venäjältä Saksaan kaasua johtavan Nord Stream 2 -putken käyttöönoton viivästyttäminen. Nyt myös Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin mukaan se saattaisi olla varteenotettava vaihtoehto.


1.2.2022

Vuosi Navalnyin oikeudenkäynnin jälkeen sorto vain kiihtyy Venäjällä

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008578553.html

Venäjän ankea sisäinen tilanne on kytköksissä maan uhitteluun ulkopolitiikassa. Sekä sisäisen sorron että ulkoisen uhon takana ovat valtaansa kasvattaneet voimaviranomaiset ja erityisesti niiden johtajat. sisäisen sorron

UUSI-SUOMI PUHEENVUORO: BLOGIEN POISTO JA VAROITUS ”ASIATTOMASTA SISÄLLÖSTÄ (myös kommentoijille).

Minäkin olen saanut varoituksen ”asiattomasta sisällöstä”, vaikka en ole edes kirjoittanut blogia US-puheenvuoroon! Kommentoin silloin blogiin, joka käsitteli ilmastonmuutosta.

Kaikki ”lauseeni” olivat faktoja, alkaen 20 vuoden takaa , jolloin aloin perehtyä (metatutkimuksin) ilmastonmuutoksiin. Olen täysin varma, että tiedän aiheesta enemmän kuin sensuurin tekijä,. Tiedän kyllä, kuka hän on, mutta en kerro nimeä. Siksi, että silloin en ehkä saisi edes kirjoittaa kommentia tälle ”sensuuri-alustalle”. No, en tämän jälkeen ehkä haluaisikaan. Alla hieman taustastani.

Täältä voitte lukea ja mietiskellä mikä kommentissani oli ”niin kamalaa” (sivulla on ”sensuroimis-tarpeellisen” lisäksi paljon muutakin): https://www.tapionajatukset.com/42971

Toisaalta, tällainen suhtautuminen blogisteihin ja kommentoijaan, vie kyllä halutkin käydä tällä alustalla. Tulee ihan mieleen nykyisin käynnissä oleva Venäjän sisäinen sorto ja ulkoinen uhoaminen (HS pääkirjoitus 1.2.2022)

Onneksi, mulla on muitakin töitä niin paljon, että en välitä, vaikka saisin ”lopullisen ratkaisun” eli elinaikaisen kommentointikiellon!

OLEN TÄYSIN SAMAA MIELTÄ BLOGISTIN ALLA OLEVASTA

Tarkasti perusteltu sensuuri olisi parempaa sensuuria

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/tarkasti-perusteltu-sensuuri-olisi-parempaa-sensuuria/

”Edellinen blogini aiheesta ”Aviorikoksen tulisi olla rangaistava, lainsäädännössä tai sopimuksellisesti” poistui ylläpidon toimesta, kun aiheesta oli keskusteltu noin 100 kommentin verran. Ihan hyvät keskustelut ehti olla. Valitettavasti joku taho ei tykännyt jostain asiasta siinä blogissa, ja ilmiantoi väärin ajattelijan. Ei ylläpito blogeja huvikseen lue, kyllä siinä on yleensä ilmianto kyseessä, jotta ylläpito saapuu edes katsomaan jotain blogia. Ylläpidon terveiset olivat tämän näköiset:

Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalvelussa.
”Olisi kaunis ajatus, jos jopa lainsäädäntö edellyttäisi keskustelufoorumien ylläpitäjiltä, että poistot täytyy perustella viittaamalla suoraan siihen lauseeseen, joka on poiston syynä. Vieläkin hienompaa olisi, jos poisto kohdistuisi vain siihen lauseeseen, jossa nähdään joku ongelma [SÄÄNTÖJEN VASTAINEN LAUSE POISTETTU], ja muu osa blogista jäisi niille sijoilleen. ”Ei heitetä lasta pois pesuveden mukana.”

”Teoriat siitä, miksi blogi poistettiin, ovat epämääräisiä ja levällään kuin kuuluisat Jokisen eväät.

UusiSuomi sensuroi

https://blogit.perussuomalaiset.fi/ion-mittler/uusisuomi-sensuroi-aviorikoksen-tulisi-olla-rangaistava-teko/

Yli kipurajan

https://riikkapurra.net/2022/01/31/yli-kipurajan/

Perussuomalaiset esitti viime syksynä, että hallituksen ajamaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa pitää maltillistaa niin, että hiilineutraalisuustavoite siirretään vuoteen 2050 eli samaan vuoteen kuin EU:n tavoite. Liian kovasta kunnianhimosta seuraa ongelmia ja ylimääräisiä kustannuksia eivätkä tavoitteena olevat imagovoitot näitä kompensoi. Pienen maan, jossa etäisyydet ovat pitkiä, ilmasto kylmä ja julkinen talous rapakunnossa, pitäisi tehdä asiat vakaalla harkinnalla eikä lähteä keulimaan kansainvälisten lisäpisteiden toivossa. Varsinkaan kun itse ongelmaan eli ilmastonmuutokseen Suomen muita suuremmalla ”kunnianhimolla” ei ole vaikutusta

Miksi Ukrainassa soditaan ja mitä tapahtuu seuraavaksi? Tässä kaikki, mitä tilanteesta tulee tietää

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b03a46bf-f630-4cd8-9d9b-b6eb2245490f

NATO ON PAPERITIIKERI, sanan todellisessa merkityksessä

EU reagoisi Venäjän hyökkäykseen pakottein, koska sotilasvoimaa ei ole – kaasu­putki ja maksu­järjestelmä liipaisimellahttps://www.is.fi/politiikka/art-2000008574411.html

Venäjä on koonnut 100 000 sotilasta Ukrainan rajalle. Jos Venäjän joukot ylittävät rajan ja tunkeutuvat Ukrainaan, mitä Euroopan unioni tekee?

EU-komissio on tehnyt tiekarttatyyppistä rekisteriä siitä, minkä tyyppisiä sanktioita tilanteessa voitaisiin harkita.

Julkisuudessa on ollut esillä mahdollisina sanktioina Nord Stream 2 -kaasuputken käyttöönoton estäminen ja kansainvälisen maksujärjestelmän SWIFTin katkaiseminen Venäjältä.

Puolustus­valmiuttaan parantanutta Suomea on vaikea yllättää – Venäjän yritys rakentaa tänne

etupiiriä on valtava virhehttps://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008574313.html

Vihreät "aktivistit" tuhoavat hyvinvointivaltion

https://rodionr.vuodatus.net/lue/2022/01/vihreat-aktivistit-tuhoavat-hyvinvointivaltion

Tässä US- Puheenvuoron kirjoituksessaan vihreä Börje Uimonen kyselee Oletko tavallinen vihreä mies! Tuo leipäteksti on sitä tavallista vihreää mössöä, mutta kommenttiosasto kannattaa lukea.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/buimonen/oletko-tavallinen-vihrea-mies/

Kasvit hyötyvät CO2:sta kuivuudessakin

https://roskasaitti.wordpress.com/2022/01/28/kasvit-hyotyvat-co2sta-kuivuudessakin/

26.1.2022

Vihreät tyri loistavan tulevaisuutensa, ja nykyjohdolle paluu laajan yleisön puolueeksi voi olla äärimmäisen vaikeaa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008564650.html

Puoluetta uhkaa tappiokierre, jos se ei ala panostaa selvästi enemmän myös muuhun kuin ilmastokriisiin ja tasa-arvoon

VIHREAT_TYRI_3.PNG

VIHREAT_TYRI_1.PNG

VIHREAT_TYRI_2.PNG

Pöllöraadilta rajua kritiikkiä aluevaalien häviäjille: "En muista, olenko koskaan nähnyt yhtä huonoa häviäjää kuin perussuomalaiset"

ALUEVAALIT_PURRA.PNG

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/polloraadilta-rajua-kritiikkia-aluevaalien-haviajille-en-muista-olenko-koskaan-nahnyt-yhta-huonoa-haviajaa-kuin-perussuomalaiset/8339200#gs.mtma7r

18.1.2022

Gallup: Pitäisikö Suomen liittyä Naton jäseneksi?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008515424.html

NATO_1.PNG

Krimin valtauksen ja Itä-Ukrainan sodan alkamisen ajasta nykypäivään (1/2022).

NATO_2.PNG

Tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana tehdyn HS-gallupin mukaan 28 prosenttia suomalaisista haluaa Suomen liittyvän Natoon ja 42 prosenttia vastustaa liittymistä sotilasliittoon. Epävarmojen osuus on kasvanut lähes kolmannekseen.

Jäsenyyden kannattajien määrä on noussut kahdeksan prosenttiyksikköä vuoden 2019 lopusta, jolloin HS-gallupissa kysyttiin viimeksi samaa asiaa. 28 prosentin kannatus on korkein HS-gallupien historiassa, vaikka sen tuntumassa on oltu kyllä muutamaankin otteeseen.

Rajuin muutos on kuitenkin tapahtunut Nato-jäsenyyden vastustajien joukossa. Vastustajia ei ole HS:n gallupeissa ollut koskaan niin vähän kuin nyt. Ensimmäisen kerran HS-gallupien historiassa vastustus on painunut alle 50 prosentin ja vieläpä selvästi.

HS-gallupeissa on kysytty vuodesta 2002 alkaen 23 kertaa kansalaisten Nato-kantoja. Natoon liittymistä vastustavien määrä on ollut aina vähintään 53 prosenttia ja enimmillään jopa 68 prosenttia. Nyt vastustajia on siis enää 42 prosenttia.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti myös juuri ennen gallupin teon aloittamista paljon huomiota saaneen uudenvuoden puheensa, jossa hän korosti, että Suomi voi halutessaan hakea Naton jäsenyyttä.15.1.2022

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan mahdollinen liittyminen Natoon on Suomen oma asia. Hän myös sanoo kunnioittavansa Suomen ja Ruotsin tekemiä päätöksiä. Toivoo kuitenkin, että nämä

Pohjoismaat pysyisivät puolueettomina.

KATSO UUTISET

MASHA_MTV3_0.PNG

MASHA_MTV3_2.PNG

https://www.mtv.fi/sarja/kymmenen-uutiset-33001001003/pe-14-1-klo-22-usa-venaja-valmistelee-operaatiota-jolla-se-pyrkii-oikeuttamaan-hyokkayksen-ukrainaan-1525746

5.1.2022

NATON ”TURVATAKUUT” OVAT VAIN (VIIDENNEN ARTIKLAN MUKAAN) JÄSENMAITA VARTEN, EI HAKEMUKSIA TEKEVILLE

MEDIA: Olisiko Suomella Naton turvatakuut jo silloin kun se odottaa jäsenyyshakemuksen hyväksymistä?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008514389.html

Naton turvatakuut tarkoittavat liittouman perusperiaatetta, joka on ilmaistu Naton perussopimuksen viidennessä artiklassa: hyökkäys yhtä jäsenmaata vastaan on hyökkäys koko liittokuntaa vastaan.

”Tämä periaate koskee vain Naton jäseniä”, Nato-virkamies sanoo.

OMA KOMMENTTINI:

[Mitä Naton ”turvatakuut” tarkoittavat? Tuleeko vain lisää pakotteita, koska paperitiikeri Nato ei kuitenkaan uskalla lähteä sotaan ”suurta ja mahtavaa” Neuvostoliiton perillistä, Venäjää vastaan]

Virolaisille Suomen Nato-optio on ollut suorastaan hilpeyden aihe: keskustelu alkaa vasta, kun tilanne kiristyy, mutta jäsenhakemus jää silti aina lähettämättä.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008515110.html

Viro, Latvia ja Liettua liittyivät Natoon jo vuonna 2004. Baltiasta katsottuna pohjoisen naapurin kipuilu saattaa näyttää menneen talven lumilta.

Suomessa näin kiihkeää Nato-keskustelua ei ole nähty sen jälkeen, kun Venäjä valtasi Krimin Ukrainalta vuonna 2014. Nato-jäsenyyden puolesta ovat viime päivinä puhuneet useat kansanedustajat esimerkiksi vihreistä ja Rkp:sta.

"Yksi eroavaisuus, jonka näen Suomen ja Viron keskustelussa, on EU:n turvallisuuspoliittinen rooli.

Presidentti Niinistön puheessa oli ilmeistä tyytymättömyyttä EU:n toimia kohtaan, mutta hämäräksi jäi, mitä toimia EU:lta odotetaan”, sanoo Kristi Raik.

Suomi on jäämässä aika yksin sen näkemyksensä kanssa, että EU:n puolustuspoliittista roolia tulisi vahvistaa. Ruotsikin suhtautuu asiaan varovaisesti.

Raik huomauttaa, että suuret EU-maat kuten Saksa ja Ranska ovat jo Natossa eikä varsinainen alueellinen maanpuolustus ole EU:n agendalla.

Täällä lisää aiheesta:

https://www.tapionajatukset.com/42598

https://www.tapionajatukset.com/42234

4.1.2022

Finland says it reserves right to join NATO despite opposition from Russia

https://nypost.com/2022/01/03/finland-says-it-reserves-right-to-join-nato-despite-opposition-from-russia/

Finland’s leaders say they will decide whether to join NATO despite warnings ​from Russia against joining the Western alliance, as the military standoff on Ukraine’s border has heightened tensions between Moscow, the US and Washington’s European allies

MASHA_SANNA_FIN_NATO.PNG

“Finland’s room to maneuver and freedom of choice also include the possibility of military alignment and applying for NATO membership, should we ourselves so decide,” President Sauli Niinistö said in a New Year’s address over the weekend.

MASHA_FIN_NATO.PNG

“It is quite obvious that the ascension of Finland and Sweden to NATO would have serious military and political consequences that would require an adequate response from Russia,” foreign ministry spokeswoman Maria Zakharova said at the time.

Kremlin propaganda­koneisto keksi tavan iskeä Niinistön ja Marinin Nato-puheisiin: ”Moskova sai puukon­iskun selkäänsä”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008517089.html

Venäjän median mukaan presidentti Sauli Niinistön Nato-lausunnot olivat ”outoja” ja ”odottamattomia”. Pääministeri Sanna Marinia kehotetaan puolestaan muistamaan Natosta puhuessaan, että hän saa kiittää omasta urastaan Venäjän imperiumia

Venäjä tekee paluuta Neuvostoliitoksi – Suomen on aika päättää Natosta

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/venaja-tekee-paluuta-neuvostoliitoksi-suomen-on-aika-paattaa-natosta/6ab7b550-6aa2-4b6d-8be9-75fe7960a6dd

Venäjä on kyseenalaistanut Suomen ja Ruotsin suvereniteetin. Etupiiriajattelussa ja sapelinkalistelussa on yhtymäkohtia sotia edeltäviin, 1930-luvun vuosiin.

Miten mahdollinen päätös Nato-jäsenyydestä tehtäisiin? Saisiko Suomi turva­takuut haku­ajaksi? Tätä Natoon hakeminen tarkoittaisi

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008514389.html

Jäsenyysprosessien kesto on vaihdellut. Suomi saattaisi päästä Natoon nopeasti. Nato edellyttää, että jäsenyydelle on kansalaisten riittävä tuki