Share |

SWE FIN RUS NATO USE UKR

______________________________

SWE FIN RUS NATO

----------------------------------

SYYSKUU 2015

TÄLLÄ HETKELLÄ (syyskuu/2015) on tilanne ns. JÄÄTYNYT KONFLIKTI. "Minskin sopimus" on ryssitty by the both sides: Nationalistiset ukrainalaiset haluaisivat Itä-Ukrainan takaisin ("yhtenäinen ukr"), mutta venäjänmieliset itä-ukrainalaiset haluaisivat liittyä RUS-perheeseen. Venäjä taas haluaisi Ukrainaan uuden perustuslain, joka olisi liittovaltion constitution (EUA ja WUA). Nykyinen ehdotelma (Poroshenko) "osittainen ja laajennettu itsehallinto"-malli EI KELPAA SIIS KENELLEKÄÄN!!

-----------------------------------------------------------------------------------------

UKRAINA: Informaatiosota 2015. Ketä tai mitä uskoa kun informaatiovirrat sisältävät valehtelua, propagandaa, trollausta, disinformaatiota ja infoterroria?


TIETOA UKRAINASTA:

https://twitter.com/myroslavapetsa    https://twitter.com/Kateryna_Kruk

https://twitter.com/olgatokariuk         https://twitter.com/ngumenyuk

http://www.kyivpost.com/                   https://twitter.com/EuromaidanPR/media

http://www.breakingnews.com/topic/ukraine/    http://yle.fi/uutiset/ukraina/

https://twitter.com/LauraHuu         https://twitter.com/NinaLeinonen

http://www.hs.fi/ulkomaat/aihe/ukraina/   https://twitter.com/natvasilyevaap

https://twitter.com/search?f=realtime&q=%23Ukraina&src=hash

https://twitter.com/search?f=realtime&q=%23ven%C3%A4j%C3%A4&src=hash

http://finnish.ruvr.ru/      http://sputniknews.com/      http://www.interfax.com/news.asp

http://en.novayagazeta.ru/     http://en.itar-tass.com/   http://en.itar-tass.com/ukraine-on-political-crossroads

UUTISTARJONTA

RUS uutistarjonta lisääntyy. Mitä useammalta taholta saat tietoiseen mieleesi tai piilotajuntaasi informaatiota, dis-informaatiota, propagandaa tai informaatioterroria, sitä paremmin olet perillä asioista. Tai sitten et!

Kykysi käsitellä ja analysoida informaatiovirtoja on ratkaisevaa. Olen huomannut, että eräät suomalaiset tiedusteluanalyytikot ja tutkijat (Ulkopoliittinen instituutti ja Aleksanteri-instituutti) ovat toisinaan ”analyyttisissä vaikeuksissa” Ukrainan tilannetta kommentoidessaan. Eivät tietenkään kaikki.

--------------------------------------------------

ukr_rus_ystavyys.jpg

26.2.2015

EUROOPAN UNIONIN TEKOPYHYYS:  UKRAINA vs VENÄJÄ

011_ua.jpg

Sotatarviketeollisuuden toimituksia (2014-15) Venäjälle huomattavasti enemmän kuin Ukrainalle. Puola  (ja Britannia) lähettävät kuitenkin sotilas neuvonantajia.

Lännen on lähetettävä Ukrainalle aseapua, aluksi panssarintorjunta ohjuksia ja (toimivia) sinkoja, aiemmin toimitetut luotiliivit ja kevyet varusteet ovat yhtä tyhjän kanssa!

20.2.2015

VENÄJÄN KÄSITYS TULITAUOSTA JA ”YSTÄVYYDESTÄ YLI RAJOJEN”:

BUSSILASTEITTAIN VENÄLÄISIÄ SOTILAITA UKRAINAAN JA TANKKEJA KOHTEENA MARIUPOL

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ukraina-bussilasteittain-lisaa-venajan-joukkoja-tullut-rajan-yli/4802094

http://www.kyivpost.com/opinion/op-ed/askold-krushelnycky-russias-war-moves-to-mariupol-while-west-just-keeps-ignoring-reality-381338.html

http://www.reuters.com/article/2015/02/20/us-ukraine-crisis-idUSKBN0LO13420150220?feedType=RSS&feedName=topNews&utm_source=twitter

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1424405418519

--------------------------------------------------

PUTININ VENÄJÄ, NEUVOSTOLIITTO JA VENÄJÄN KEISARIKUNTA

Ukrainan kriisi ja Putinin yritys peruuttaa Neuvostoliiton hajoaminen (tai tsaarien aikaisen Venäjän keisarikunnan  palauttamis-yritys).

ua_helmikuu_2015.png

-------------------------------------------------

4.2.2015

Suomen pääministeri Alexander Stubb EI HALUA AUTTAA UKRAINAA.

http://www.hs.fi/politiikka/a1422939812231

https://ninanukraina.wordpress.com/2015/02/03/maa-kutsuu-alexander-stubb/

3.2.2015

DIPLOMATIA, TALOUSPAKOTTEET JA ASEET

Jos diplomatia tai pakotepolitiikka eivät tehoa Ukrainan kriisiin (yli 5 000 kuollutta, yli miljoona pakolaista ja siviilien nykyiset kärsimykset), tarvitaan aseita pysäyttämään aseet. Se ei kuitenkaan ole yksiselitteistä.

PANSSARINTORJUNTA-ASEET

UKR tarvitsee kipeästi (ainakin) kevyitä panssarintorjunta-aseita.

Separatistit ajelevat pokkana tankeilla ”ympäri Donetskia”. Jo pitkään kapinalliset ovat käyttäneet rynnäkköpanssarivaunuja, jotka on kaapattu UKR-asevoimilta tai saatu ”ties mistä”.

Panssarintorjunta-aseet

Ohjukset taistelupanssarivaunuja vastaan ja kevyet torjunta-aseet (kuten sinko) rynnäkköpanssarivaunuja vastaan.

30.1.2015

PIETARI SUURI ja KATARIINA SUURI

Putinin tynkä-unioni, Venäjän ja Valko-Venäjän muodostama Euraasian talousunioni ei vedä vertoja aikaisimpien tsaarien saavutuksille. Toki Euraasian unioniin liittyy myös Kazakstan ja mahdollisesti myös Armenia ja Kirgistan. Mutta tynkä-unioniksi se jää ilman Ukrainaa.

Pietari Suuri uudisti Venäjää ”melkein länsimaiseksi”, rakennutti Pietarin kaupungin Nevan suistoon ja pysäytti ”Lännen” etenemisen itään voittamalla Ruotsin kuninkaan Kaarle XII:n armeijan Pultavan taistelussa. Katariina Suuri puolestaan liitti Krimin Venäjään ja valloitti osan Ukrainaa (Novorossijan eli ”Uuden Venäjän”) ottomaanien hallinnasta.

PUTIN

Slaavilaisen sivilisaation historiallinen kudelma ja Putinin unelma Euraasian unionista (jossa UKR mukana) on murentumassa. Venäjän ensisijaisen tavoitteen (UKR liittovaltioksi) vaikeutuessa (UKR ”niskuroi”) on syntynyt jäätynyt konflikti. Sitä voisi ”sulattaa” esimerkiksi Novorossijalla?

Jos ”Pultavan laskeva aurinko” (kahdennentoista Kaarlen tappio Pietari Suurelle) Venäjän ja Lännen välillä toistuu taas 300 vuoden jälkeen, Pultava (Poltava) näkee auringon laskevan idässä ja etelässä (uaeast ja uasouth). Silloin laskevan auringon hämyisessä valonkajossa näkyy maayhteys Krimille ja kuultaa Odessa, ”Uusi venäjä”,  Novorossija.

ua_eswc.jpg

KUVA täältä.

UAWC (ja Poltava?) jäisi Länsi-Ukrainalle jos Liittovaltio  UAW ja UAE toteutuisi. Separatistit (kapinalliset) eivät pysty itse Novorossijaa luomaan, tarvitaan ru-armeijan yhä lisääntyvä tuki. Pikku kaistale Donetskista ja Luhanskista ei vielä saa Poltavan aurinkoa laskemaan, mutta ru-armyn lisääntyvä osallistuminen taisteluihin pakottaisi ”ua-harrastelija armeijan” (vapaaehtoiset pataljoonat) perääntymään. Ukraina ja Länsi voisivat vain seurata katseella, jos eteneminen Mariupoliin ja Odessaan tapahtuu Kremlin niin päättäessä.

Ukrainan muuttuminen Liittovaltioksi (uuden perustuslain myötä) on ollut Venäjän tavoitteista ensisijainen. Se esitettiin jo lähes vuosi sitten. Onko Kremlin tavoitteet muuttuneet?

Kysymys kuuluukin: Koska Ukraina maan jakamiseen (liittovaltioksi) suostuisi ja kuinka suuri alue kuuluisi Itä-Ukrainaan (UAE)?


UKR-armeija

https://ninanukraina.wordpress.com/2015/01/28/luottamus-armeijaan-horjuu/

Nykyinen tilanne (west, central, east, south)

https://twitter.com/Kateryna_Kruk/status/559808114728632321

Historiaa (”Pultavan laskeva aurinko”)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pultavan_taistelu


Mariupol

https://twitter.com/hashtag/mariupol?f=realtime&src=hash

=======================================

VUOSI 2014

18.11.2014

UKRAINA ON JO HAJONNUT (JÄÄTYNYT KONFLIKTI)

01_ua.jpg

Ukrainan jäätynyt konflikti-tilanne saattaa jatkua vielä pitkään. Tämän todennäköisyydestä kertoo se, että Ukraina on aloittanut passintarkastukset separatistien valtaamien alueiden (Donetsk ja Luhansk) rajoilla sekä katkaisee rahavirrat (valtionavustukset) menettämäänsä Itä-Ukrainaan (itsenäisiksi julistautuneisiin kansantasavaltoihin). Muitakin mahdollisuuksia on (KUVA 1, ylinnä), ESKALAATIO (Venäjän rauhanturvaajat) tai Venäjän HYÖKKÄYS.

02_ua.jpg

KUVASSA 2 (toinen ylhäältä) Venäjän aikaansaamat jäätyneet konfliktit.

03_ua.jpg

KUVA 3 (kolmas).  Lehtileike UKR valtionpalvelusten lopettamisesta ja Venäjän konekuvat väärennöksiä.

04_ua.jpg

KUVA 4. UKR uudistusten toivoton tilanne.

05_ua.jpg

KUVA 5 (toiseksi alin). Venäjä on vaatinut Ranskalta tilaamiensa sota-alusten luovuttamista sovitusti, Ranska epäröi ja naisjärjestö Femen protestoi niiden rakentamista Putinin sotatoimien käyttöön.

06_ua.jpg

KUVA 6 (alimmainen). UKR naisia on ilmoittautunut vapaaehtoisina sotimaan Itä-Ukrainassa.

----------------------------------

18.10.2014

Tätä KUVAA ei tarvitse kommentoida.

Tätä taas on syytä kommentoida:

Venäjällä on edelleen käytössä KGB:n aikaiset psykologiset ja fyysiset kiduttamis-keinot, jotta uhri saataisiin ”tunnustamaan”. Käytetään myös aivopesuun, jotta uhri saataisiin ”käännynnäiseksi”. Hyi helvetti!

RUS-FIN-SWE-UKR

https://twitter.com/a7_FIN_SWE

Mediassa ja sosiaalisessa mediassa riehuva informaatiosota aiheuttaa kansalaisissa virtuaalista levottomuutta. Ukraina ja globaali informaatiosota (Cambridge).

https://twitter.com/olgatokariuk/status/520307931997544448

http://yle.fi/uutiset/mielipidekysely_ukrainan_kriisi_romahdutti_suomalaisten_kasitykset_venajasta/7521314

5.10.2014

RUS-UKR:    Voidaanko tulitauko/aselepo/rauha turvata?

protesti_06.jpg

protesti_02.jpg

4.10.2014

FIN

Venäjä hallitsee meitä (suomalaisia) pelolla. ”Älä turhaan sano ääneen salarakkaasi nimeä”.

UKR

Separatistien ”tulitauon” aikana valtaamat alueet. Kuinka monta siviiliä on kuollut tänä aikana? Pystyykö UKR suojelemaan Mariupolia?

RUS

Euraasian talousliitto.

RUS-ulkoministeriön mukaan Venäjä tulee tekemään kaikkensa puolustaakseen Baltian maissa asuvia kansalaisiaan. VIDEO.

30.9.2014

VENÄJÄN TAVOITE: UKRAINA POLIITTISEEN JA TALOUDELLISEEN HALLINTAAN

Putinin alkuperäisen suunnitelman mukaan Ukraina olisi pitänyt liittää  Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin tulliliittoon ja siitä muodostettavaan Euraasian unioniin. Länsimielisten ukrainalaisten mielenosoitukset Maidan-aukiolla ja vallan vaihtuminen Kiovassa panivat kuitenkin kapuloita rattaisiin tälle rauhanomaiselle kehitykselle.

Alkuperäisestä tavoitteesta ei kuitenkaan luovuttu. Kremlin työkalupakista löytyivät uhkailu ylivoimaisilla asevoimilla ja niiden käyttäminen sekä poliittinen ja taloudellinen painostus. Länsi-Ukrainan vastapainoksi otettiin avuksi Itä-Ukrainan venäjänmieliset separatistit. Hybridisota monine muotoineen polkaistiin täyteen vauhtiin.

Venäjän keväällä 2014 julkistettu uusi tavoite poliittisen ja taloudellisen ohjauksen saamiseksi eli että Ukrainasta tehtäisiin liittovaltio uuden perustuslain laatimisen määrittelemänä,  joutui kuitenkin vastatuuleen Ukrainan nykyhallinnon torjunnan takia.

Oli siis muutettava taktiikkaa, sanalla sanoen, luotava jäätynyt konflikti, jota Kreml pystyy ohjailemaan painostusta käyttäen. Avuksi otettiin Valko-Venäjä, Kazakstan ja Minskin neuvottelut, joissa Ukrainan presidentti Poroshenkolle ilmoitettiin tulitaukoehdot. Tehtiin tarjous, josta ei voi kieltäytyä.

Nyt syksyn alkaessa on tilanne kehittynyt jäätyneeksi konfliktiksi. Koska Ukraina on sotilaallisesti heikko, hallinnollisesti horjuva ja taloudellisesti kurjistunut, Venäjä voi käyttää aseellista, poliittista ja taloudellista painostusta alkuperäisten tavoitteidensa eteenpäin viemiseksi. Putin on jo ehtinyt vaatia Ukrainan ja EU:n allekirjoittaman assosiaatiosopimuksen muuttamista Venäjälle edullisemmaksi. Ukraina on  joutunut lykkäämään sen voimaan tuloa.

Pitkä tie on kuljettavana, ellei mitään yllättävää tapahdu. Se ”yllättävä tapahtuma” tuskin olisi Kiovan hallinnon toiveiden mukainen.

Missä viipyvät Ukrainan nykyhallinnon uudistukset?

Donetsk tuntuu olevan tulitauon ulkopuolella.

POROSHENKON STRATEGIA 2020

Suklaakuninkaan ”hieno”, mutta täysin epärealistinen suunnitelma (strategia 2020):

Monet Ukrainassa syyttävät Poroshenkoa siitä, ettei hän kerro omista toimistaan suunnitelmien, uudistusten, maan liittovaltiollistamisen ja Minskin sopimusten suhteen. Vastauksia näihin kysymyksiin, emme ole saaneet. EU on syyllinen (tai ainakin osasyyllinen) Ukrainan tapahtumiin.
Poron mukaan Ukraina hakee EU:n jäsenyyttä 2020.

HYBRIDISOTA

YLLÄTYS lentokoneessa

Venäläinen Masha väijyi ja yllätti.

25.9.2014

fin_internet.jpg

VENÄJÄN HYBRIDISOTA. Suomella on RUS-internetin  avaimet. Kybersota-taitoja oppimaan. Ville Haapasalo ”tiedustelu-analyytikkona”. Suomen valmius hybridisotaan paranee.

Hybridisodan eräs  muoto on ”uhkailulennot”.

Suomenkielellä luotettavaa tietoa Ukrainasta (myös hybridisodasta ja trolleista ym.).

UKRAINA JA LÄHI-ITÄ

Ukrainalaiset toimittajat:

https://twitter.com/myroslavapetsa    https://twitter.com/olgatokariuk

https://twitter.com/Kateryna_Kruk

Ukrainan ja Lähi-Idän tilanteesta (RT-journalisti) Paula.

Helle lähettää seitsemän F-16 hävittäjäkonetta Irakiin.

22.9.2014

RAUHANMARSSI MOSKOVASSA

mielenosoitus_02.jpg

Toivoa Euroopalle: On myös olemassa toisenlainen Venäjä. Moskovan rauhanmarssi, sota Ukrainassa lopetettava!

Femenin naisaktivistit: Putinin sota lopetettava! Ei sotalaivoja (Mistrals) Ranskasta!

FEMEN on Ukrainasta lähtöisin oleva  kansainvälinen naisaktivisti-järjestö.

FEMEN Denmark .   Femen PolskaFemen Austria .   FEMEN Germany .   

FEMEN DeutschlandFEMEN USA . FEMEN BritainFEMEN Nederland

FEMEN Portugalhttps://www.facebook.com/FEMENsweden .

Kesällä 2013, siis jo ennen Ukrainan kriisiä, Femen-aktivistit pakenivat ulkomaille (ja saivat Ranskasta turvapaikan) sisäministeriön erikoisjoukkojen pahoinpitelyjen ja painostuksen johdosta.

21.9.2014

JÄÄTÄVÄ KONFLIKTI (UKRAINAN KANNALTA)

Minskin sopimuksen mukaan Ukrainan itäiseen osaan on muodostumassa jäätynyt konflikti, jota Venäjä pystyy ohjailemaan suunnitelmiensa ja tavoitteittensa mukaan. Putinin shakkipeli tarjoaa useita erilaisia mahdollisuuksia. Kreml on avannut monia ”ovia”, joista sen asevoimat ja ”humanitaariset yksiköt” voivat ”astua” Ukrainan alueelle.

”Ovien” kautta voidaan avata maayhteys Krimille (Mariupol), valmistella ”Uuden Venäjänluomista (Odessa), vaatia Ukrainaa laatimaan uusi perustuslaki (liittovaltiosta), ”myöntää” itsenäisyys Donetskin ja Luhanskin alueilla tai liittää ne Venäjään. Venäjän joukot ovat osin siirretty rajan taakse odottamaan ja Krimillä joukkoja on vahvistettu ja siirretty läntiselle rajalle. Muitakin ”ovia” on siis olemassa suurienkin Ukrainan alueen haltuunottojen tekemiseksi.

Kaikki riippuu paljolti siitä, miten Ukrainan hallinto menettelee ja erityisesti miten se ”niskuroi” Venäjän mielestä. Lännellä (EU, USA, Nato, Saksa) ei ole mitään mahdollisuuksia estää Moskovan shakkipelin ”matti-siirtoa”. Ainoa, mitä ”Länsi” voi tehdä, on pyytää, ettei Kiovan hallitus ”niskuroisi liian paljon”. Se, että Kiovan hallinto (läntisten neuvojen mukaan?) vaatii ”kolmen vuoden koeaikaa” Donbassin alueen  osittaisesta itsehallinnosta, osoittaa pelisilmän täydellistä puuttumista! Joka satavarmasti tulee kostautumaan.

19.9.2014

Venäjä on jo voittanut informaatiosodan. Nyt on sitten informaatioterrorin vuoro.

Venäjän joukot voisivat halutessaan olla kahdessa päivässä Kiovassa, Riiassa, Vilnassa, Tallinnassa, Varsovassa ja Bukarestissa.

"Se on informaatioterroria, tiedolla manipulointia, riippumatta siitä ovatko uhat totta vai ei"

[Helsinki ei ole mukana luettelossa. Siihen on olemassa useita eri syitä, joita en tässä yhteydessä halua tuoda esiin]

--------------------------------

ITÄ-UKRAINA (syyskuu 14, 2014)

14.9.2014

UKRAINAN KRIISIÄ (SOTAA) SUUNNITELTU NOIN 10 VUOTTA?

UKRAINA JA VENÄJÄ OVAT RIIPPUVAISIA TOISISTAAN

Venäjä tarvitsee myös länsimaiden sotateollisuutta (Ranska).

Tohtori Tarkka (jälleen kerran) tarkkana. Täältä (KUVA alla) ilmenee, että Tarkka on oikeilla jäljillä. Tosin tämä on vain yksi syy, miksi RU haluaa UA:n hallintaansa. Venäjä tarvitsee Ukrainan aseteollisuutta, mutta tosiasia on, että UA ja RU ovat riippuvaisia toisistaan.

ru_tarvitsee.jpg

10.9.2014

PAKOTEKIERRE EI OLE TIE RAUHANOMAISEEN RATKAISUUN ITÄ-UKRAINAN KRIISISSÄ

pakotekierre.jpg

9.9.2014

SUOMEN ROOLI PAKOTTEISTA PUHUTTAA MEILLÄ JA MUUALLA

Yhteenveto mediasta ja twitter-osastosta sekä KUVA Ukrainan ”harrastelija-armeijasta”.

Suomi ei ole, eikä tarvitse olla,  mikään (muiden toivoma) mallioppilas EU:ssa. Suomella on myös Euroopan vahvin armeija (vaikka jotkut eivät tätä tajua) verrattuna muihin ei-NATO-maihin. Ukrainan harrastelija-armeija jää pahasti Suomen suorituskykyisen armeijan varjoon.

http://yle.fi/uutiset/suomen_rooli_pakotelykkayksessa_kiinnostaa_venajalla/7460566

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288735564035.html

http://yle.fi/uutiset/kanerva_pakotteiden_lykkaaminen_oli_suomen_ykkostavoite/7459827

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014090818643255_uk.shtml

https://twitter.com/EuromaidanPR/status/509016840237228032

https://twitter.com/Maiwwo/status/509019869606858752

https://twitter.com/cbecket13/status/509036060815667200

PAKOTEKIERRE

EU:n päätös lisätä Venäjän vastaisia pakotteita oli yllättävä, sanoo Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva. 

8.9.2014

VENÄJÄN (RU) ILMATILA? (no sitten kierretään pohjoisen kautta kuten ”neukkula-aikana”)

Venäjä löi peliin kauhistuttavan korttinsa

finnair_1.jpg

rus_ilmatila.jpg

Kolikolla on kaksi puolta

Venäläismielisten separatistien nöyryyttämä ukrainalaisnainen Itä-Ukrainassa. Humanitaarinen kriisi Itä-Ukrainassa: siviilit kärsivät Ukrainan harrastelija-armeijan osoitteettomasta tulituksesta.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/separatistien-noyryyttama-ukrainalaisnainen-tama-kuva-pelasti-henkeni/4313224

http://rt.com/news/185280-eastern-ukraine-crisis-stories/

7.9.2014

Ohjusten laukaiseminen hymyilyttää?  (RT-Paula taitaa kyllä säikähtää ohjusten lähtiessä, VIDEO).

Venäjän media ihmettelee: ” mitäs ne ukrainalaiset oikein ammuskelevat (rikkovat tulitaukoa), kun meidän (Ukrainassa) lomailevat laskuvarjojääkärimme valloittavat ukrainalaisia kaupunkeja rauhanomaisesti”?

Mariupol vallataan? Tulitaukoa siis rikotaan.

Venäjän ”imperiumin laajeneminen”  (ylempi KUVA) on (ainakin toistaiseksi) vaatimatonta. Entä sitten, jos ”synnytetään”  myyttinen ”uusi venäjä” (alempi KUVA)? Se söisi jo enemmän alueita ”länneltä”, toisaalta voiko slaavilaista Ukrainaa pitää ”läntenä”?

rus_imperiumi.jpg

myyttinen_uusivenaja.jpg

Pietarissa protesti sotaa vastaan:

makuulla_protesti_sotaa_vastaan.jpg

5.9.2014

http://yle.fi/uutiset/kanerva_lapimurto_ukrainassa_ei_lahella/7455159

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/poroshenko-ukrainan-tulitaukosopimus-allekirjoitettu/4308274

Ensireaktioita tulitauosta:

https://twitter.com/hashtag/mariupol?f=realtime

https://twitter.com/search?f=realtime&q=%23Ukraina&src=hash

https://twitter.com/tommiparkkonen/status/507879124544004096

https://twitter.com/Kateryna_Kruk/status/507874237449646083

mariupol_5.9.14.jpg

4.9.2014

Venäläisten tukemien separatistien hyökkäys Mariupoliin alkanut

https://twitter.com/hashtag/mariupol?f=realtime

http://www.breakingnews.com/topic/ukraine/

https://twitter.com/olgatokariuk/status/507493237591130112

https://twitter.com/EuromaidanPR/status/507490067544559617

https://twitter.com/EuromaidanPR/status/507485786510741504

https://twitter.com/EuromaidanPR/status/507479523068489728

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov: Venäjä auttaa Ukrainan kriisin selvittämistä vain Putinin 7-kohdan ehtojen mukaan (separatistien ei esim. tarvitse luovuttaa aseistustaan). Varoitti samalla Ukrainaa liittymästä Natoon.

Tilanne on päällä. Kapinalliset (Hesarin haastattelussa): Menemme Kiovaan!

----------------------------------

Ensimmäinen koulupäivä (1.9.) Mariupolissa. Venäläiset  panssarivaunut ovat vain 30 km päässä koulusta.

ensimmainen_koulupaiva_mariupolissa.jpg

2.9.2014

UKRAINASTA LIITTOVALTIO VAI OSASTA UKRAINAA ”UUSI VENÄJÄ”??

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/liittovaltiomalli-ei-enaa-riita-putinille/4298120

Hesarista ja Satakunnan Kansasta (2.9.) otettua ”uusi venäjä”-tietoutta:

Novorossijan (”uuden venäjän”) historiaa (ylin KUVA). Novorossija oli Katariina Suuren luomus (alue riistettiin ottomaanien hallinnasta). Mariupolin rintaman tilanne (Novorossijan ”luomisprosessin” eteneminen Odessaan?). Pienessä kylässä vaaleat ukrainattaret (alin KUVA) odottavat kauhulla itäslaavi-armeijan (venäläiset ja venäjänmieliset) hyökkäystä. ”Pelkäämme että Putin valloittaa tämänkin kylän ja meidät tapetaan”. Ovatko Bosnian sodan kaltaiset pohjoisen (valkoisen) rodun etniset puhdistukset itäslaavi-armeijan ohjelmassa?

ua_01.jpg

ua_02.jpg

ua_03.jpg

ua_04.jpg

1.9.2014

UKRAINASTA LIITTOVALTIO?

Putinin monitulkintaiset kommentit (sunnuntai 31.8.2014):

ukr_uaw_uae_03.jpg

30.8.2014

SOTATILA.

29.8.2014

VENÄJÄN INVAASION TAVOITE: UKRAINAAN LIITTOVALTIO (UAW JA UAE)

Satakunnan Kansa (ylempi KUVA 29.8.) ja Hesarin KUVA (29.8.) kaipaavat hieman täydennystä. Venäjän tavoite on (kuten ulkoministeri Sergei Lavrov jo keväällä ilmoitti) se, että Ukrainaan laadittavassa uudessa perustuslaissa Ukrainasta muodostetaan liittovaltio (UAW ja UAE).

Tämän hetkinen tilanne ja sen eteneminen on kuvattu ylemmässä KUVASSA.

 Venäjän iso invaasio: Mariupol, sitten maayhteys Krimille ja mahdollisesti Odessan haltuunotto.>>>>>>

Itä-Ukrainaan annetaan jäädä ”jäätynyt konflikti” haltuunottojen seurauksena ja niiden ratkaisuyritysten epäonnistuessa.>>>>>>

Ukrainan on pakko tulla vastaan ja luopua ”täydellisestä Ukrainan yhtenäisyydestä” ja myöntyä Itä-Ukrainan itsenäiseen osavaltioon.

ukr_uaw_uae_01.jpg

ukr_uaw_uae_02.jpg

27.8.2014

TILANNE PUTININ JA POROSHENKON TAPAAMISEN (MINSK 26.8.) JÄLKEEN

Salaperäinen (ilman tunnuksia liikkuva) sadan panssariajoneuvon kolonna tunkeutunut kaakkoiseen Ukrainaan.

TILANNEKUVA täältä (violetin väriset nuolet kuvaavat hyökkäysjoukkojen liikesuuntia).

anti_ato.jpg

UKRAINAN KRIISI

ua_minsk_26.8.14.jpg

26.8.2014

Ukrainaan ”eksynyt” venäläinen sotilasosasto. Kuinkas nyt näin hassusti kävikään?

http://www.bbc.com/news/world-europe-28934213

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014082518603695_uk.shtml

UKRAINASTA:

https://twitter.com/myroslavapetsa    https://twitter.com/Kateryna_Kruk

https://twitter.com/olgatokariuk         https://twitter.com/ngumenyuk

http://www.kyivpost.com/                   https://twitter.com/EuromaidanPR/media

http://www.breakingnews.com/topic/ukraine/    http://yle.fi/uutiset/ukraina/

25.8.2014

Putinin ”shakkipeli” on tuloksellista. Uusi rintama avattu Mariupoliin (eteläinen Ukraina).

Terroristeja Ukrainaan kolmesta uudesta suunnasta (kartta: lilan väriset nuolet). Myös uusi ”humanitaarinen” saattue tulossa! Vahvistus (rajan ylityksestä) täältä.

24.8.2014

HUMANITAARISEN AVUN TÄRKEYS

humanitaarinen_apu.jpg

22.8.2014

Venäjän rekat siirtyivät Ukrainan puolelle. Ukrainan mukaan kyseessä on invaasio.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/71504-ukraina-jyrahti-hetki-sitten-kaynnissa-venajan-invaasio

NATO:n mukaan Venäjä on siirtänyt tykistöä Ukrainan puolelle.

Venäjän juoni ei (ainakaan vielä) onnistunut.

----------------------------------

Tilanne tänään (19.8.2014 kartta).

Jonkinlainen käännekohta on tapahtumassa? Mikähän lienee Putinin seuraava siirto? Krimistä Venäjä tuskin luopuu ja Itä-Ukrainaan saattavat tulla Venäjän johtamat  ”kansainväliset rauhanturvajoukot”?

Donetskissa ja Luhanskissa kuolee jatkuvasti siviilejä tulituksessa, ja kapinalliset uhoavat 1200 (koulutetun) taistelijan saapuvan Venäjän puolelta apuun. Usari näyttää ”julistavan” Putinin jo hävinneen.

Mielipiteitä, propagandaa ja huhuja on monenlaisia, mutta eiköhän katsota (täällä lisää tietolähteitä) mitä siellä todella tapahtuu.

Tietoja Itä-Ukrainan (erityisesti Donetsk ja Luhansk) todellisista tapahtumista:

https://twitter.com/myroslavapetsa  

https://twitter.com/Kateryna_Kruk

https://twitter.com/olgatokariuk

https://twitter.com/search?f=realtime&q=%23Donetsk&src=hash

https://twitter.com/hashtag/luhansk?f=realtime

18.8.2014

Ratkaisua Ukrainan konfliktiin etsittiin viikonloppuna Venäjän, Ukrainan, Ranskan ja Saksan ulkoministerien voimin. Neuvotteluissa ei saavutettu merkittävää edistystä. – Jos Donetskissa alkaa täysimittainen sota, niin sen jälkeen Venäjä voi lähettää rauhanturvaajansa rajan yli (uusisuomi).

17.8.2014 UKRAINA

Ajoneuvot liikkuvat Ukrainan raja-alueella. Ukrainan hävittäjä ammuttu alas. Voidaanko Putin pysäyttää? Länsi vaikuttaa paperitiikeriltä Venäjään verrattuna. TP Niinistö toiveikas. Mihin perustuu tällainen optimismi?

1 t   #Ukraina'n #media ei lopultakaan kirjoittanut Niinistön vierailusta juuri mitään.Poroshenkon tiedotuslinjan vika vai kiinnostuksen puutetta?  KyivPost:ssa oli pikku uutinen.

Mitä Venäjä tarvitsee/haluaa Ukrainasta?

ua_luhansk.jpg

----------------------------------

30.7.2014

Itä-Ukraina tyhjenee asukkaista? Pakolaisia, sekä läntiseen Ukrainaan että Venäjälle siirtyneitä, on jo satoja tuhansia. Tämä lieneekin Venäjän tarkoitus: On yhä helpompi perustella jäljelle jääneiden venäläisten suojelemista Ukrainan itäisillä alueilla. Tähän Putinin ”shakkipeliin” on tulossa (?) Harkovan alueelle moderneja taisteluhelikoptereita.

Lotte Leicht @LotteLeicht1  ·  11 min

#Ukraine rebel chief Igor Bezler threatens to execute interviewer @shaunwalker7 ‘Don’t think I won’t shoot you’ http://gu.com/p/4vb7a/tw 

29.7.2014

YK:n RAPORTTI: ITÄ-UKRAINASSA KAAOS JA TERRORIVenäjä hiillostaa Suomea?

01_ua_raportti.jpg

02_ua_raportti.jpg

______________________________

NATO

Kultaranta Security Talks. Kultaranta (Nato-keskustelu). Tuomioja ja Lavrov.  Suomi- ”Naton liitännäinen”.  Suomella EI omaa Nato-optiota.

21.8.2014

Kenraalin ajatuksia:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/71469-kenraali-muistuttaa-nain-putin-sanoi-ukrainasta-jo-2008

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/71473-gustav-hagglund-suomelle-rukkaset-nain-ruotsi-poimii-hedelmat-tyonjaosta

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kenraali-hagglund-toppuuttelee-nato-intoa/4261758

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kenraali-hagglund-ei-kaipaa-karjalaa/4261664

----------------------------------

10.6.2014

Euroopan Nato-maiden (KUVA) ja Venäjän (RUS) välissä on ”harmaa alue” (FIN SWE), joten kysymys (pyrimmekö Naton jäseneksi) ei ole musta-valkoinen ”juupas-eipäs” väittely. Se on turvatakuiden hakemista oman uskottavan puolustuksen ja turvallisuuspolitiikan lisäksi.  ”Hatusta vetäistävä Nato-optio” on poliittisen eliitin ”kansalaisten tarpeeseen” syötettyä edesvastuutonta propagandaa.

fin_nato_rus.jpg

”Vihreän rajan” (EU-RUS välinen raja) alapuolella (KUVA) on Valko-Venäjä (BLR). Suomen liittyessä Natoon Itämerestä tulisi ”Natomeri”, joka tilanteen niin vaatiessa voisi estää Venäjän sota-alusten etenemisen. Tän varmistaisi Tanskan salmien sulkeminen. Uusi pohjoinen maaraja (FIN-RUS) tietysti lisäisi Venäjän hysteeristä, jo neuvostoaikana syntynyttä pelkoa ”lännen hyökkäyksestä”.

Sen sijaan on huomattava, että jos Venäjä saisi koko Ukrainan etupiiriinsä, maaraja Naton kanssa olisi valtavasti suurempi (nyt ”vihreä viiva”) eli vastassa olisivat Puola, Slovakia, Unkari  ja Romania läntiseen sotilas/puolustusliittoon kuuluvina. Ja jos Suomi vielä liittyisi Natoon, maaraja kulkisi Mustalta mereltä aina Jäämereen saakka, kuten operaatio Barbarossan alkaessa 22.6.1941. Ei siis ihme, että Venäjä haluaa Ukrainasta ainakin (kun Kiovan hallinto pyrkii EU:n vaikutuspiiriin) liittovaltion, jossa Itä-Ukraina (UAE) kuuluisi sen hallintaan (Novorossija) tai vahvaan vaikutuspiiriin (alueiden autonomia).

Aiheuttaako ”russofobia”, josta tsaarin kuriirien mukaan ”kärsivät” Suomi, Ruotsi, Baltian maat ja Puola, Venäjän hysteerisesti pelkäämän kolmannen maailmansodan?

SUOMI JA NATO?

fin_nato_hs.jpg

9.6.2014

 SUOMI ja NATO (”SUOMI PÄÄTTÄÄ ITSE”)

Sivun otsikosta  SWE FIN RUS NATO USE UKR voidaan päätellä muun muassa seuraavaa:

Ruotsin ja Suomen yhteinen puolustusliitto: Venäjä ei pidä ajatuksesta. Suomi Natoon: Venäjä pyrkii estämään. EU-Liittovaltion (USE) syntyessä kaikki osavaltiot kuuluvat Natoon: Venäjä????  Ukrainasta liittovaltio (UAW ja UAE): Venäjän jo kuukausia sitten esitetty vaatimus.

Tsaarin kuriirit (Putinin ”sanansaattajat”) kylvävät kauhua jo ulkomaillakin.

SUOMI JA NATO

”Uusia” avauksia Nato-keskusteluun. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö halusi keskustelua siitä ”mitä Venäjä ajattelee” jos sen maaraja ”Naton kanssa” kaksinkertaistuu ja Itämerestä tulee ”Natomeri”.

Nyt on kuitenkin ”muodissa” agenda, jossa sekä ”Länsi” että ”Itä” eivät halua Suomen hakevan Nato-jäsenyyttä!

[Elefantti käveli Pariisissa pitkin katua. Ranskalainen tuumasi: ”onkohan se päässyt karkuun jostain eläintarhasta”?  Suomalainen matkailija: ”mitähän tuo norsu ajattelee minusta”?]

Presidentti Niinistä veti hihastaan vanhan rakkautensa, ”eurooppalaisemman Naton”. Tämä on ,kun Natoon ei uskalleta liittyä,  vain propagandaa kansalle.  Suurin osa EU-alueen valtioista kuuluu jo Natoon, joten kiinnostus toiseen yhteiseen puolustusliittoon on vähäinen.

Tämä (presidentti Niinistön) ajatus on ”federalistinen” kannanotto, sillä tuleva EU-liittovaltio liittyisi kokonaan Natoon ja Suomessa alituinen kitinä, siitä liitytäänkö Natoon vai ei, loppuisi kertaheitolla. Vai luuleeko joku, että Yhdysvalloissa jokin osavaltio (esim. Texas) ei kuulu Natoon? Suomi olisi liittovaltiossa osavaltio. EU:n yhteinen puolustus toteutuisi siis vasta EU-liittovaltiossa, Euroopan yhdysvalloissa (USE).

Jos EU-liittovaltio tulee, samalla tulevat kaikille yhteiset Naton turvatakuut. Oletko valmis? Tai onko herra Putin valmis tähän????

-----------------------------------------------------------------------------

URHEILU-PAKOTTEITA VENÄJÄÄ VASTAAN UKR-TOIMINNAN TAKIA?

JALKAPALLON MM-KISAT (2018) OTETTAVA POIS (PUTININ) VENÄJÄLTÄ

Venäjälle myönnetyt jalkapallon MM-kisat (2018) otettava pois entisen Neuvostoliiton alueita (ja meitä ja muitakin?) hamuavalta Putinilta.  Pahimmassa tapauksessa meidän ei tarvitse matkustaa edes Pietariin, kun uudessa ”kotimaassamme” katselemme jotakin peliä esimerkiksi Helsingissä.

Nato-optio ei meitä pelastaisi siltä, että Venäjän kotikisat pelattaisiin myös meidän maaperällämme. Ja Natoon ei voida liittyä, sillä jäsenyyshakemusta vastustavilla suomalaistolloilla on oiva peruste:

”Silloin kun Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa, Natoa EI tarvita”.

”Silloin kun suomeen kohdistuu sotilaallinen uhka tai turvallisuutta vaarantava uhkatekijä, EI voida liittyä Natoon, koska se provosoisi Kremlin valtiaita (ja voi voi aiheuttaisi ”pahaa mieltä”  heille) ja koska se olisi tietysti myös liian myöhäistä”!

Joku Natoa vastustava ”välkky” on myös ”keksinyt”, ettei Nato silloin (uhkan ollessa ilmeinen) edes haluaisi Suomea vaivoikseen!

PERUSTELUT ovat siis niin ”täydellisiä”, ettei maamme poliittinen ”eliitti” voi muuta kuin kulkea geneettisesti eristäytyneen (useimmat läntiset maat ovat Natossa) suomalaisen valtaväestön harhakuvitelmien ja niistä kehittyneiden mielipiteiden talutusnuorassa.