Share |

VENÄJÄN TERRORISTIT UKRAINASSA

VENÄJÄN HYÖKKÄYS UKRAINAANhttps://www.tapionajatukset.com/42948

https://www.tapionajatukset.com/43267

https://www.tapionajatukset.com/43294

https://www.tapionajatukset.com/43658

https://www.tapionajatukset.com/43888

https://www.tapionajatukset.com/43989

"Venäjä pyrkii tuhoamaan elämän edellytykset koko Ukrainassa”

https://www.iltalehti.fi/iltv-paivarinta/a/770109bb-ca4b-4380-b4d6-b8b7bc183423

KATSO VIDEO (YLLÄ OLEVASTA LINKISTÄ)

MIELIPITEET: UKRAINAN AUTTAMINEN (ASEAPU) JA PUTININ KOHTALO

KIINNITETTY

PIA KAUMA (KANSANEDUSTAJA, KOKOOMUS)

https://www.piakauma.fi/

https://www.piakauma.fi/tag/turvallisuus/

MIELIPIDE

Ukraina ei olisi ampunut ohjuksia mihinkään suuntaan, ellei se olisi Venäjän jatkuvien, myös siviileihin ja infrastruuktuuriin kohdistuvien ohjusiskujen kohteena.

https://twitter.com/PiaKauma/status/1592878331372134403?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Puheeni pääpointit. 1 Ukraina tarvitsee aseapua. Siksi EU:n puolustusteollisuuskapasiteettia on lisättävä. 2 Komission ennallistamisasetus on Suomelle epäreilu. Jos haluamme pitää kansalaiset sitoutuneina EU:hun, on päätösvalta toimenpiteistä pidettävä lähellä ihmisiä.

https://twitter.com/PiaKauma/status/1592123075352563713?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Maanantain #cosac kokouksessa Prahassa toin puheessani sekä #epp ryhmän kokouksessa että täysistunnossa esiin, että EU-maiden on ripeästi lisättävä asetuotantoaan. Varastot ovat hupenemassa. Aseapu ei onnistu, ellei tuotantoa polkaista kunnolla vauhtiin. #kiire #tärkeä #ukraina

https://twitter.com/PiaKauma/status/1592633024944148480?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

KIINNITETTY

UKRAINAN SILMÄT näkevät kaiken

https://www.kyivpost.com/

OLGA TOKARIUK

Olga Tokariuk is a journalist and head of the foreign desk at the independent Hromadske TV based in Kyiv, Ukraine. She collaborates with international media, such as BuzzFeedNews, and frequently writes and comments on Ukraine for the Italian media. Tokariuk has covered the case for Hromadske for more than two years.

https://www.kyivpost.com/author/olga-tokariuk

Olga Tokariuk https://twitter.com/olgatokariuk

MYROSLAVA PETSA

https://myroslavapetsa.wordpress.com/about/

Myroslava Petsa https://twitter.com/myroslavapetsa

KATERYNA KRUK

Kateryna Kruk is a Ukrainian activist and journalist. In 2014 she was awarded with the Atlantic Council Freedom Award for her work communicating the EuroMaidan Revolution to the world via Twitter.

https://www.kyivpost.com/author/kateryna-kruk

https://www.belgradeforum.org/speaker/kateryna-kruk/

Kateryna Kruk https://twitter.com/Kateryna_KrukPUTINIA ODOTTAA HAAGIN KANSAINVÄLINEN TUOMIOISTUIN

Putinin vieminen Haagiin ei ole helppo homma:

Tänään (22.11.2022) tiedämme hänen turvamiehistään, kaartista ja ”terrorismia vastaan harjoittelevista” eliittisotilaista (SUURINPIIRTEIN) seuraavaa:

Henkilökohtaisia turvamiehiä on (tai on ollut) noin 150 (muistaakseni saman verra on saanut potkut!)

Moskovassa oleva kansalliskaarti (tai osa siitä) on pelkästään Putinin suojelussa.

Eliittisotilaita (jotka leikkivät olevansa terrorismia vastaan treenaavia sotilaita) on erään lähteen mukaan jopa noin 20 000!! OMG).

PUTININ POISTAMINEN JOHDOSTA

AUTTAVATKO nuo yo. porukat, jos muinaisen Jenkkilän (”Villin Lännen”) PALKKIONMETSÄSTÄJÄT ”heräävät henkiin” ja esimerkiksi laittavat alkusummaksi miljoona dollaria Putinista ”ELÄVÄNÄ tai KUOLLEENA” . Tämä täytyy tietysti ujuttaa Venäjälle, niille, jotka ovat saaneet kylläkseen Putinin ”Pietari Suuri-harhaisista haaveista”.

MONIA ERI MAHDOLLISUUKSIA ON (”nuo yo. Porukat” tai ihan kuka tai ”ketkä tahansa”).

PALATSI VALLANKUMOUS (Joku/jotkut Kremlin eliitistä ”lähtevät soitellen sotaan”.

SOTILASVALLANKAAPPAUS (Armeijan kenraalit ”lähtevät soitellen sotaan”)

MIELENOSOITUKSET toreilla tai missä tahansa eivät johda tulokseen. ”Nuo yo. Porukat” hoitavat homman kotiin (pidätykset, ampumiset, vangitsemiset tai pitkiin tuomioihin sävelletyt............). Esimerkkinä vaikka Aleksei Navalnyin IKUINEN elämä rangaistussiirtolan eristyssellissä kertoo karusti. Navalnyin ”joukot” ovat suurimmaksi osaksi ulkomailla, ja eivät voi tehdä juuri mitään.

JENKKILÄSSÄ ON RAHAA VAIKKA MUILLE JAKAA (palkkionmetsästäjille).

Keräämällä sitä eri lähteista saadaan vaikka 50-100 miljoonaa dollaria! Tai vielä enemmän.

1.12.2022

Brittitutkija ihmettelee: Miksi Ukrainan ei anneta iskeä Venäjän sotilas­kohteisiin vieläkään?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009235442.html

ANALYYSI PUTINISTA JA VENÄJÄSTÄ

Sotilasasiantuntija Keir Giles sanoo, että Venäjä yrittää tuhota Ukrainasta tulevan talven aikana ”kaiken, mikä pitää yllä elämää”.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009234986.html

Brittiläinen Keir Giles yritti varoitella maailmaa Venäjän ja Vladimir Putinin brutaaleista aikeista vuosikausien ajan, mutta vain harva ymmärsi tai uskoi hänen sanojaan. Giles on parhaillaan vierailulla Helsingissä – ja hänellä on taas uutta ikävää kerrottavaa.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006472472.html

IS kokosi brittitutkija Keir Gilesin tuoreen kirjan pohjalta viisitoista ”opinkappaletta”, jotka ohjaavat Venäjän toimintaa ja joiden ymmärrys lännessä on yhä heikkoa.

Analyysi: Venäjälläkin puhutaan jo avoimesti sodasta ja että se voidaan oikeasti myös hävitä – näin käy Vladimir Putinille

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d3e28a4a-3a2f-4368-b004-851bf5650776

Ukrainan sodan piti vahvistaa Vladimir Putinin asemaa, mutta toisin kävi. Venäjän presidentin kaatuminenkaan ei tosin ole vielä näköpiirissä, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Antti Halonen.

28.11.2022

Halla-aho kertoo: Putin tuntee olevansa yksin ja tunareiden ympäröimänä

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009229620.html

Ulkoasianvaliokuntaa johtava Jussi Halla-aho uskoo, että ainoa tie ulos sodasta on Vladimir Putinin syrjäyttäminen.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/bae40ce94930af09e91e73f537da9c1e.jpg.webp

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) maalaa synkkää näkymää Venäjän presidentin Vladimir Putinin kyvystä päättää Ukrainan hyökkäyssotaa millään sellaisella tavalla, joka ei johtaisi mahdollisesti vielä tuhoisammille poluille.

Rationaalinen ratkaisu olisi ollut lopettaa sota, mutta sellaisella luonteenlaadulla kuin Putin tai Hitler ei kykene lopettamaan vaan taistelee katkeraan loppuun asti välittämättä siitä, millaisia tappioita myös heille itselleen aiheuttaa. Hän ehkä jatkaa tietynlaisten fantasioiden varassa sotaa ja kuvittelee, että lisäämällä volyymia ja eskaloimalla lisää tilanne jotenkin kääntyisi hänen hyväkseen. En usko, että siinä on enää mitään rationaalista visioita.

Huhuja Putinin syrjäyttämis- ja salamurhayrityksistä on liikkunut sodan alusta alkaen.

Putin on paitsi yksi maailman parhaiten vartioiduista ihmisistä, myös erilaisten tappolistojen kärkinimi. Hänen ympärillään on turvamiesten armeija liki paranoideine turvallisuusjärjestelyineen.

Putin on tiukasti vartioitu, mutta näihinkin tietoihin pitää suhtautua tietyllä skeptisyydellä. Siihen, miten tiiviisti häntä pystytään suojaamaan. Vielä helmikuussa ajateltiin, että Venäjän armeijan piti olla maailman toiseksi mahtavin armeija.

Halla-aho katsoo, että ainoa tie ulos sodasta on Putinin syrjäyttäminen. ”Uskon, että tämä on todennäköisin vaihtoehto”, hän twiittasi englanniksi hiljattain. Putin lähetetään ’lomalle’, sitten Venäjän turvallisuusneuvosto ottaa kollektiivisen johdon, joka pyrkii tulitaukoon ja jonkinlaiseen kompromissiin.

PS

HALLA-AHO, 51 v, on Suomen ulkopolitiikan nelonen: presidentin, pääministerin ja ulkoministerin jälkeen. Halla-aho on (ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana) hyvin informoitu Suomen turvallisuuspolitiikasta.

Hän on ukrainankielen taitoinen, asuessaan Kiovassa 1997-1998 ja ollessaan duunissa Suomen Kiovan suurlähetystössä. Hän on koulutukseltaan kielitieteilijä ja filosofian tohtori.

27.11.2022

Tähtäimessä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009215484.html

Vladimir Putinilta eivät lopu viholliset – eivätkä turvamiehet. Uhkaako Kremlin diktaattoria salamurha?

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/2e3873adb6085bc91bceab07bcd717fe.jpg.webp

Putinin "muskettisoturit" kantavat puoliautomaattisia 9X21 millimetrin Gyurza-pistooleja, joiden kudit lävistävät panssarinkin.

Putinin jälkeen: 5 skenaariota siitä, miten ja milloin valta Venäjällä vaihtuu – ja mitä sitten tapahtuu

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009110154.html

Putin on nyt 70-vuotias. Hänen aikansa käy väkisinkin vähiin.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/1440/27c8a4402f06d9ce425ed2ce7f2c3a48.jpg.webp

Tässä jutussa tulevaisuutta arvioivat Aleksanteri-instituutin emeritusprofessori Markku Kivinen, Jyväskylän yliopiston valtiotieteen professori Sergei Rozorov ja Hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith. Lisäksi se perustuu kirjallisiin lähteisiin, jotka luetellaan lopussa.

Lännen tulisi alkaa valmistautumaan aikaan, jolloin presidentti Vladimir Putin ei ole enää Venäjän johdossa. Tulisi miettiä, minkälainen Venäjä mahtaa olla ja miten sen kanssa aiotaan toimia.

Presidentti Putin on nyt 70-vuotias. Hän saattaa hallita maata vielä vuosia tai sitten käsillä ovat hänen valtakautensa viimeiset päivät – oli presidentin kohtalona sitten terveyden pettäminen, hallittu vallasta luopuminen, vallankumous tai jopa salamurha.MIELIPIDE

[KOMMENTTINI: SOTILASVALLANKAAPPAUS eli Venäjän asevoimien tukema voimaeliitti syrjäyttäisi Putinin ja ottaisi vallan]

Kremlin eliitin (tiedustelujohtaja Sergei Naryskin, turvallisuusneuvoston puheenjohtaja Nikolai Patrusev ja puolustusministeri Soigu) halu tai voima eivät siihen riitä. Toisaalta, Kremlin ”terroristijohtajat” olisivat asiasta vaitonaisia. Emme voi saada tietoa heidän ajatuksistaan tai suunnitelmistaan.

Kansan mielenosoitusten merkitys tai hiljennetyn opposition valtaanpääsy on pois suljettu mahdollisuus. Kuten myös palatsivallankumous.

Vain aika näyttää, kuinka Putinin valta-aseman käy.

26.11.2022

ISW: Sotilaiden väitteet rintaman ongelmista kuohuttavat Venäjällä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009228170.html

HS seuraa Ukrainan sotaa ja sen seurauksia hetki hetkeltä.

Armenian pää­ministeri pomppasi syrjään, kun Putin yritti viereen – Liittolaiset hupenevat Venäjän ympäriltä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009227642.html

Entiset neuvostotasavallat eivät tunnusta Venäjän johtoasemaa, jos Venäjä on heikko ja hyödytön.

Vladimir Putin ei näe enää uutta talvea ja Venäjä voi jopa romahtaa, uskoo tutkija

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vladimir-putin-ei-nae-enaa-uutta-talvea-ja-venaja-voi-jopa-romahtaa-uskoo-tutkija/ec0b238e-6526-49e1-810f-520b28d31c75

Sisäisesti Venäjän politiikka lähestyy kiehumispistettä, ajatushautomo CEPA:n tutkija Edward Lucas arvioi.

Saako Ukraina Patriot-ohjuksia Saksasta? Näin neuvottelut nyt etenevät

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/saako-ukraina-patriot-ohjuksia-saksasta-nain-neuvottelut-nyt-etenevat/8579190#gs.jqu52f

Tällainen on Patriot-ohjus

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tallainen-on-patriot-ohjus/2055910#gs.jqrm48