Share |

ILMASTO (CLIMATE CHANGE)

______________________________________________________________________________________

Esittely (kuka olen?) Etusivulla. Sivustollani on ollut viime aikoina mukavasti vierailuja: yksittäisiä käyntejä yli 50 000 ja sivulatauksia yli 80 000 (ehkäpä "ajankohtaista" sivut ovat lisänneet mielenkiintoa ja tietysti kestoaihe ILMASTO).

_______________________________________________________________________________________

Latest (UAH) global temperatures:

http://www.drroyspencer.com/wp-content/uploads/UAH_LT_1979_thru_Oct_09.jpg

Globaalien pintalämpötilojen  (HADCRUT ja GISTEMP) ja ilmaston satelliittimittausten (UAH ja RSS) poikkeamat vertailutasoista ja vertailu toisiinsa nähden: http://www.woodfortrees.org/notes#baselines   Linkistä löytyy myös trendit.

Climate Datahttp://www.climate4you.com/

Hiilidioksidin pitoisuus nousee, mutta lämpötilat eihttp://wattsupwiththat.com/widget/

http://wattsupwiththat.com/2009/11/17/co2-still-going-up-but-temperature-not-following-the-same-trend/

______________________________________________________________________________________

Vastalääkettä ilmaston lämpenemisellä pelottelijoille (antidote to alarmists):

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/77239-%E2%80%9D6c-uhkaa-maailmaa%E2%80%9D#comment-297578

_______________________________________________________________________________________

MOT: ILMASTOKATASTROFI PERUUTETTU  (CLIMATE CATASTROPHE CANCELED). 

Youtube (MOT: ILMASTOKATASTROFI PERUUTETTU, osat 1, 2 ja 3):

1 http://www.youtube.com/watch?v=1gmJiZfyDPE
2 http://www.youtube.com/watch?v=suySkDny-zk
3 http://www.youtube.com/watch?v=cKSgj8Itbzs

Huomiota myös ulkomailla (in English):http://wattsupwiththat.com/2009/11/10/lindzen-and-mcintyres-finnish-tv-interview/

Transcript (with pictures) in English: http://wattsupwiththat.com/2009/11/09/mcintyre-and-lindzen-to-appear-on-finnish-tv-documentary-transcript/

Kommentteja (Climate Audit):  http://www.climateaudit.org/?p=7713   (Comments)Climate Catastrophe Canceled (online version with English subtitles):

http://dotsub.com/view/19f9c335-b023-4a40-9453-a98477314bf2

Melkoista tutkimustulosten vääristelyä eli tieteellistä epärehellisyyttä ovat IPCC:tä lähellä olevat tutkijat harrastaneet.  Katsotaanpa tuolta alempaa, mitä löytyy IPCC:n ”pääsyyllisestä” eli hiilidioksidista.

Keskustelua MOT-ohjelmasta:

http://elseturunen.blogit.uusisuomi.fi/2009/11/15/ilmasto-kritiikkia-epaeettisia-yleistyksia-ja-propagandaa/#comments

Kommenttini yllä olevaan kirjoitukseen (nro 62):

”Ilmastonmuutosta ei voida tuosta vain peruuttaa”  (blogin kirjoittaja).

ILMASTONMUUTOS ja ILMASTOKATASTROFI ovat kaksi eri asiaa

http://blogit.yle.fi/mot/ilmastonmuutoksen-syvin-idea  Miksi juuri ilmastonmuutoksesta on kehittynyt oman aikamme suurin massasuggestio, johon ei voi vaikuttaa järkiperusteilla? Miksi tavalliset ihmiset uskovat niin halukkaasti, että minimaalisen pieni muutos ilmakehän kaasukoostumuksessa on syöksemässä planeettamme tuhoon? Ja miksi parhaitenkin koulutetut ihmiset nielevät enempiä kyselemättä väitteen, että tiedeyhteisö olisi ilmastouhkasta yksimielinen?

Kaikille ja erityisesti ilmastouskovaisille: ILMASTOKATASTROFI ja ILMASTONMUUTOS ovat kaksi eri asiaa.  Jos tietokone-ennustuksilla leikkivien alarmistien, joiden ”projektiot” tai ”skenaariot” poikkeavat  täysin fysikaalisilla mittauslaitteilla saaduista tuloksista (12-15 vuoteen EI ole tapahtunut tilastollisesti merkittävä lämpenemistä), kyse on heidän ”maalaamansa” ILMASTOKATASTROFIN peruutus, EI ILMASTONMUUTOKSEN peruutus. Ilmasto lämpenee tai viilenee monien eri tekijöiden vaikutuksesta. EI sitä voi peruuttaa, erityisesti siitä syystä, että luonnolliset tekijät (aurinko ja valtamerten lämpösyklit) sekä monet ilmakehän koostumukseen vaikuttavat tekijät muokkaavat ilmakehää ja sen paikallisia lämpöolosuhteita, joista sitten lasketaan maailmanlaajuiset keskimääräiset lämpötilapoikkeamat (anomaliat) tietystä vertailutasosta.

Ei ole olemassa ”maapallon keskimääräistä ilmastoa”, vaan paikalliset ilmasto-olosuhteet, joihin monet tekijät (kuten El Nino ja aurinkotuuli) voimakkaasti vaikuttavat. Jos lämmittäviä vaikutuksia on tietyllä ajanjaksolla voittopuoleisesti, keskimääräiset (koko maapallon alueelta mitatut) lämpötilat nousevat (”global warming”).

Jos taas (kuten 2000-luvulla) tilanne on päinvastainen, lämpötilojen nousu keskeytyy tai tapahtuu viilenemistä (”global cooling”).

EI näitä tapahtumia voi ihminen peruuttaa. MOT ohjelma käsitteli katastrofin peruuttamista, jonka (tietokoneilla leikkivät) ”tiedemiehet” ja heidän bloggaavat ”ilmastouskovaisensa”, valtamedian myötävaikutuksella, ovat syöttäneet ihmisten tajunnanvirtaan ja alitajuntaan, aiheuttaen näin joukkosuggestion, joka ilmenee USKONTONA.

ILMASTONMUUTOS:  Poliittinen agenda ja (uskontotieteellisesti) kultti:

http://indypoli.blogspot.com/2009/11/10-novembrius-mmix-aurinko-paistaa-ja.html

______________________________________________________________________________________

Tämän sivuston (http://www.co2-raportti.fi/ ) kommentoiduimmat kirjoitukset:

27.09.2009
Ilmastotieteen lamakausi (ympäristömuutoksen professori Atte Korhola).

10.08.2009
”CO2 ei aiheuta ilmastonmuutosta” (dosentti Boris Winterhalter).

12.11.2009
MOT -ohjelma on silkkaa sumutusta (toimittaja Pasi Toiviainen).

03.11.2009
Auringon vaikutus ilmastonmuutokseen vähäinen (Heikki Nevanlinna, Ilmatieteen laitos).

25.08.2009
EK: Pilviä kertymässä ilmastosopimuksen ylle

Viikon 47 luetuin uutinen:  13.11.2009
Uudet ilmastonmuutostulokset ovat ristiriitaisia

_______________________________________________________________________________________

IPCC:n TIEDE-VÄÄRISTELYT

IPCC on tarkoituksellisesti ”pidentänyt” hiilidioksidin viipymää ilmakehässä. Täällä TUTKIMUKSIA jotka kumoavat IPCC:n tieteellisen vääristelyn:

HIILIDIOKSIDI:  IPCC vs. TUTKIMUKSET

Täällä esitys siitä, miten IPCC vetää omia johtopäätöksiään tutkimuksista riippumatta. Näiden tutkimusten (noin 30 eri paperia) mukaan hiilidioksidin viipymä ilmakehässä vaihtelee välillä 5-25 vuotta, mutta IPCC on ”päättänyt”, että viipymä on sata (100) vuotta! http://jennifermarohasy.com/bl…ic-part-3/  Surutta on siis nämäkin tutkimukset hiilidioksidin viipymästä ilmakehässä ohitettu ja vedetty ”mutkat suoraksi” kun omaa näkemystä ajetaan läpi. Poliittinen agenda on ajanut näiden(kin) tieteellisten tutkimusten ohitse. Hiilidioksidin pitoisuus jatkaa nousuaan, mutta (tämän vuosikymmenen) lämpötilat ovat laskusuunnassa (katso kuvasta).

 

HIILIDIOKSIDIN PITOISUUS KASVAA, LÄMPÖTILAT LASKUSUUNNASSA

Tässä hiukan parempi kuva (hiilidioksidipitoisuuden kasvu ja globaalien lämpötilojen lasku):  http://joannenova.com.au/globalwarming/graphs/temp-co2/CO2_temp_1995-2009_uah_giss-ppt.jpg

Hiilidioksidin lähteitä ja jakaantumista maapallolla voidaan seurata satelliittien avulla: http://www.nasa.gov/images/content/282311main_PIA11194%5B1%5D.jpg PASADENA, Calif. - A NASA/university team has published the first global satellite maps of the key greenhouse gas carbon dioxide in Earth's mid-troposphere, an area about 8 kilometers, or 5 miles, above Earth. The team's study reveals new information on how carbon dioxide, which directly contributes to climate change, is distributed in Earth's atmosphere and moves around our world.

HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖT EIVÄT SÄILY PITKÄÄN

Bristolin yliopisto:

http://www.bris.ac.uk/news/2009/6649.html

http://www.worldclimatereport.com/index.php/2009/11/10/airborne-fraction-of-human-co2-emissions-constant-over-time/

http://wattsupwiththat.com/2009/11/10/bombshell-from-bristol-is-the-airborne-fraction-of-anthropogenic-co2-emissions-increasing-study-says-no/

http://motls.blogspot.com/2009/11/airborne-fraction-of-co2-stays-constant.html

Hiilidioksidipäästöt eivät säily pitkään (fysiikan professori Folke Stenman, Helsingin Sanomat 11.11.09):

”Vuoden 1957 jälkeen tehdyissä 33 eri tutkimuksessa on tulokseksi saatu keskimäärin kahdeksan vuoden kiertoaika vaihteluvälin ollessa 5-13 vuotta”

IPCC puhuu suurin piirtein sadasta vuodesta ja Luonto-liiton pääsihteeri Leo Stranius varoitti (HS 4.11.09) CO2-päästöjen uhasta (SIIS PELOTTELI tieteen tuloksien vastaisesti) CO2-viipymällä yli tuhat vuotta!

The atmospheric lifetime of CO2 is about 5 years (hiilidioksidi viipyy ilmakehässä n. 5 vuotta): http://www.co2web.info/esef6.htm

Tarkemmin täältä: http://www.co2science.org/articles/V12/N31/EDIT.php

Professori Stenman jatkaa: ”Uusimmat tutkimukset osoittavat, että pitkällä aikavälillä esiintyneet lämpötilan vaihtelut (lue: lämpeneminen) edeltävät hiilidioksidin pitoisuuden vaihteluita (lue: pitoisuuden kasvaminen).” ”Tulokset asettavat väitteet ihmisen CO2-päästöjen aiheuttamasta lämpenemisestä kyseenalaisiksi. Suunniteltuja hiilidioksidin vähennystoimia pitäisi arvioida uudestaan.”

Toisaalta, on myös tutkimuksia, joiden mukaan yhä enemmän CO2 jää ilmaan:

http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3975

_______________________________________________________________________________________

AL GORE ja UUDET TUTKIMUKSET

Jopa Al Gorekin myöntää hiilidioksidin arvioitua vähäisemmän vaikutuksen ilmaston lämpenemiseen.   http://www.guardian.co.uk/worl…nt-climate 

”Those conversations led Gore to politically inconvenient conclusions in this new book. In his conversations with Schmidt and other colleagues at the beginning of the year, Gore explored new studies - published only last week - that show methane and black carbon or soot had a far greater impact on global warming than previously thought.

Carbon dioxide - while the focus of the politics of climate change - produces around 40% of the actual warming.

Gore acknowledged to Newsweek that the findings could complicate efforts to build a political consensus around the need to limit carbon emissions.”

Monet uudet tutkimustulokset, kuten “guru-Gorekin” toteaa, ovat vähentäneet hiilidioksidin painoarvoa viime vuosisadan maailmanlaajuisessa lämpenemisessä (tällä vuosikymmenellä lämpeneminen on, ainakin tilapäisesti, keskeytynyt).

Keskustelua (Tiede-lehti) hiilidioksidista:  http://www.tiede.fi/keskustelut/geologia-maa-meri-ja-ilma-f7/co2-osuus-viimeisen-100-vuoden-lampotilasta-t42505.html

Carbon Dioxide: Cause or Effect?  http://www.antti-roine.com/viewtopic.php?f=10&t=73

Keskustelua aiheesta (Tiede-lehti):  http://www.tiede.fi/keskustelut/geologia-maa-meri-ja-ilma-f7/ilmastonmuutos-ja-co2-t42486.html

_________________________________________________________________________________________

 

VIIME VUOSISADAN LOPPUPUOLEN LÄMPENEMINEN (ei siis suinkaan ole pelkästään hiilidioksidin aikaansaamaa)

Ilmastoa lämmittäviä tekijöitä ovat: maankäyttömuutokset, noki (black carbon or soot), sulfaattiaerosolien väheneminen prosessitekniikan kehittymisen myötä sekä tietysti meri-ilmakehä dynamiikka (El Ninot, jotka viime vuosisadan loppupuolella hakkasivat kylmät La Ninat 8-3) sekä uudet tutkimukset aurinkotuulesta ja ylipäätänsä auringon magneettisen toiminnan vaikutuksista. Lähdeviitteitä löytyy näistä linkeistä:  http://www.tapionajatukset.com/80 (sivun lopussa)

http://www.tapionajatukset.com/72  (sivun alaosassa, El Nino ja PDO)

Aerosolitutkimusta satelliiteilla:  http://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091110105353.htm

Aurinkotutkijat ovat jopa ennustelleet Daltonin ja Maunderin minimin kaltaisia jaksoja auringon toiminnassa, jolloin nykyinen viileneminen jatkuisi vuosikymmeniä.

Tutkimus Ilmatieteen laitoksen sivulta: Auringon aktiivisuus vaikuttaa lämpötiloihin (jopa 2-3 astetta) pohjoisella pallonpuoliskolla:

http://www.ilmatieteenlaitos.fi/uutiset/index.html?Id=1256621177.html

Tutkimus, johon viitataan: http://www.agu.org/pubs/crossref/2009/2008JA014029.shtml

TAUSTAA

Tästä videosta (45 sekuntia, aivan videon lopussa) näkee miten aurinkotuuli vaikuttaa arktiseen alueeseen:  http://www.youtube.com/watch?v=a27xQy1b1Cs

Aurinkotuuli ja Maan magneettikenttä: http://www.nasa.gov/centers/goddard/news/topstory/2003/1203image_cluster.html

AURINKO JA ILMASTO

Tutkimus Venäjältä: Aurinko säätää ilmastoa: http://wattsupwiththat.com/2009/10/28/the-sun-defines-the-climate-an-essay-from-russia/

Täällä yllä olevasta lisäähttp://climaterealists.com/index.php?id=4254

Täällä koko tutkimushttp://www.gao.spb.ru/english/astrometr/abduss_nkj_2009.pdf

Tutkimuksen kommentointia: http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=114261

http://aftermathnews.wordpress.com/2009/10/29/russian-research-forecasts-global-cooling/