Share |

Atlantis/Eden löydetty Välimerestä

_______________________________________________________________________

EDEN

http://www.ubthenews.com/summaries/garden_of_eden.htm

---------------------------------------------------------------------------------

Atlantis/Eden tai mahdollisesti molemmat on  löydetty Välimerestä. Myyttinen kadonnut Atlantis tai/ja juutalaisen perimätiedon Edenin puutarha on löytynyt Välimeren itäosasta Kyproksen ja Syyrian väliseltä merialueelta suunnilleen mailin (1 500 m) syvyydestä ja siitä on saatu kuvia, jotka viittaavat kaupunkiin tai laajempaan asutusalueeseen. Tarujen Atlantis, kadonnut manner, on kiehtonut ihmisiä jo Platonin ajoista lähtien, ja useat tiedemiehet ovat yrittäneet selvittää sen mahdollista sijaintia. Edenin puutarha taas on tuttu Raamatun kertomuksesta. Onko nyt toinen niistä löydetty vai onko Atlantis ja Eden sama mereen vajonnut itäisen Välimeren niemimaa? Vastauksen Edenin osalta saamme Urantia-kirjasta, jonka mukaan Edenin (ensimmäinen) puutarha sijaitsi Välimeren itäisellä niemimaalla, joka geologisen mullistuksen seurauksena vaipui meren aaltoihin. Toinen puutarha sijaitsi, sekä U-kirjan että tieteen mukaan, Mesopotamiassa (nykyisessä Irakissa) Eufrat- ja Tigrisvirtojen välisellä maa-alueella. Atlantis/Edenin löytäminen on herättänyt mielenkiintoa meillä ja muualla.

Urantia-kirja, joka ilmestyi v. 1955, kertoo laajasti Edenin puutarhasta (s.821-854). Lyhyesti tähän meriarkeologiseen löytöön liittyvä yhteenveto U-kirjasta (klikkaa III OSA--à LUKU 73/s.824): Rakennettiin tiilimuuri ja pienempi muuri päämuurin ulkopuolelle suojaksi villieläimien hyökkäyksiä vastaan. Puutarhan eri osiin oli rakennettu yli viisituhatta tiilirakennusta. Taloryhmissä oli kussakin enintään 7 taloa sekä tiilinen viemäriverkosto, joka kulki muurien alta. Jäljelle jäi vain kivimuuri, kun itäisen Välimeren niemimaa, jolla puutarha sijaitsi, vaipui mereen (joskus yli 30 000vuotta sitten, s.826) tulivuorten voimakkaan toiminnan sekä Sisilian ja Afrikan välisen maakannaksen vajoamisen aiheuttaman merenpinnan nousun johdosta. Tämän laajamittaisen vajoamisen rinnalla tapahtui myös Välimeren rantaviivan merkittävää kohoamista. Näin koko Edenin niemimaa vaipui mereen, josta se nyt (2 000-luvulla) löydettiin ja kuvattiin noin mailin syvyydestä. Urantia-kirjan kuvaus (joka on laadittu joskus vuosien 1925-1955 välisenä aikana) Edenistä sopii hyvin tutkijoiden tämänhetkiseen tietoon ja saatuihin kuviin. Onko tämä myös Atlantis, on tietysti toinen kysymys jo senkin johdosta, että se on ”löydetty” muualtakin.

Koska (ensimmäinen) Eden jouduttiin jättämään (sekä U-kirjan että juutalaisen perimätiedon mukaan), rakennettiin myöhemmin toinen puutarha (toinen Eden, U-kirja, III OSA/76/s.847), joka sijaitsi sekä U-kirjan että tieteen tutkimusten mukaan Mesopotamiassa (nyk. Irakissa) Eufrat- ja Tigrisjokien välissä. Näiden jokien uomat olivat varsin lähellä toisiaan, joten voitiin rakentaa 90 kilometrin pituinen puolustusmuuri suojaamaan eteläistä ja jokien välistä maa-aluetta (U-kirja, s.847).

Päivitys: Jos tämä on Atlantis, Välimeren (tällä sivulla käsitelty) löytö on Eden.