Share |

Hiilidioksidi sitä, Ilmasto tätä:

_________________________________________________________________________________

Esittely (kuka olen?) Etusivulla ja tällä sivulla (hieman alempana).  Sivustollani on ollut viime aikoina (SYKSY 2013) lukijoita (tai ainakin vierailuja)  yli 200 000 ja sivunavauksia yli 300 000.

---------------

UUSIN ILMASTONMUUTOSTA KÄSITTELEVÄ SIVU TÄÄLLÄ:

http://www.tapionajatukset.com/148

---------------

hadcrut_temp_vs_co22.gif

Kuten näemme (KUVA yläpuolella), hiilidioksidin pitoisuus ilmakehässä on tasaisesti noussut, mutta globaalit lämpötilat (sininen) eivät ole kohonneet vuoden 2002 jälkeen.

--------------------------------------------------------------------------------------------

KUVA. Viime vuosituhannella olin duunissa (opetus ja tutkimustyö) Helsingin yliopiston Kemian laitoksella (josta kuva vasemmalla,  työhuoneeni pöydällä istumassa),  myöhemmin (1990-luvulla) siirryin opettajaksi Satakunnan ammattikorkeakouluun (kuva kesältä 2011).

muutos_1.jpg

ESITTELY (kuka olen?) ETUSIVULLA  ja tässä:

Olen filosofian tohtori Tapio Simonen, tohtorintutkinto Helsingin yliopistossa (väitöskirja orgaanisesta kemiasta), sitä edeltävien lisensiaatti- ja fil.kand. tutkintojen aineyhdistelmä kemia, fysiikka ja geologia (ja pakollinen matematiikka). Väitöskirjani valmistumisen jälkeen olen toiminut Helsingin yliopistossa assistenttina (tutkimustyö ja opetus) sekä myöhemmin kemian opettajana ammattikorkeakoulussa. Tutkimustyöni ja opetukseni painopistealueet: orgaanisen kemian analytiikka, erityisesti spektroskopia (infrapuna-, ultravioletti ja näkyvän alueen spektroskopia sekä ydinmagneettisen resonanssin spektroskopia), laboratorioiden työturvallisuus ja orgaanisten yhdisteiden ympäristökemia ja yleinen ympäristötieto sekä kemiallisten aineiden terveys- ja ympäristövaikutukset.

Olen aina pitänyt tärkeimpänä ihmisen terveyden suojelemista kemiallisilta haittatekijöiltä. Ilmastonsuojelussa, joka liittyy ns. ilmastonmuutokseen, tärkeintä on terveydelle vaarallisten pienhiukkaspäästöjen vähentäminen, joka voidaan toteuttaa poistamalla asteittain energiatuotannon ja liikenteen polttoprosesseja ja teollisuuden prosesseja puhdistamalla. Sanalla sanoen, siirtymällä mahdollisimman puhtaaseen teknologiaan. Energiatuotannossa tämä tarkoittaa ydinvoimaa, tuulivoimaavesivoimaa, maakaasun käyttöä ja tulevaisuudessa aurinkoenergiaa (biomassan epätäydellinen palaminen tuottaa pienhiukkasia) ja liikenteessä sähköautoja. Teollisuuden prosessien puhdistusmenetelmät ovat Suomessa korkealla tasolla. Biomassan (”holtiton”) käyttö lisää myös hiilidioksidipäästöjä (jos nyt otetaan huomioon myös ilmastonmuutos näkökohta esille).

Ilmastonmuutosta käsittelen siksi, että siihen liittyy monia vääriä uskomuksia, kuten hiilidioksidin määräävä (IPCC: 90 prosenttisesti) vaikutus viime vuosisadan lämpenemiseen. Tällä vuosikymmenellä (noin 2000-2010 välisenä aikana) maailmanlaajuinen ilmaston lämpeneminen on kaikkien luotettavien mittauksia suorittavien tutkimuslaitosten mukaan keskeytynyt vaikka hiilidioksidin (CO2) pitoisuudet ilmakehässä on samana aikana jatkuvasti kasvaneet. Tämä havainto (ja monet uudet tutkimustulokset, joita esittelen sivustollani) panee herätyskellot soimaan: on olemassa monia muitakin ilmastoa lämmittäviä tai viilentäviä tekijöitä. Näihin kysymyksiin etsitään tällä(kin) sivustolla vastauksia.

________________________________________________________________________________

ILMASTO-TUTKIJOIDEN RAHOITUS JA MAINE

Alarmistitutkijat eli ne, jotka pelottelevat (”ihmisen aiheuttamalla”) maapallon kiihtyvällä lämpenemisellä (taatakseen tutkimustensa rahoituksen ja pelastaakseen maineensa) , ovat  siis ilman kokeellista todistetta: kasvihuone”teoria” perustuu vain ja ainoastaan oletuksiin, kuten vesihöyryn ja pilvien aiheuttamaan ”lisälämpenemisen”, hiilidioksidin vähäisen lämpöenergian pidätyskyvyn vahvistamiseksi, sekä säteilyfysiikan ”pakotteisiin”.

KAIKKI (ILMASTOUSKOVAISTEN VÄITTÄMÄT) OVAT SIIS PELKKIÄ OLETUKSIA.

”Pakotteet” eli maasta takaisin lähteneen ir-säteilyn virittämät CO2-molekyylit eivät lähetä emissiosäteilyä ”ylös ja alas” niin kuin alarmistit väittävät, vaan makroskooppisessa molekyylijoukossa sekundäärisäteily tapahtuu kaikkiin kolmiulotteisen avaruuden suuntiin (lämmittäen siis ympäröivää ilmaa ”tasapuolisesti”, lämmön siirtyessä ainesiirron (konvektion) mekanismilla ilmavirtausten (ja termodynamiikan lakien) pakoittamana, pääsääntöisesti tietysti ilmakehässä ylöspäin eli kohti kylmempää!

Unohduksiin (on alarmisteilta jäänyt) myös täysin termodynamiikan lait (saksankielellä pääsäännöt): maapallo ei eristetty tai suljettu systeemi; energian ja aineenkin siirtyminen ilmakehän eri kerroksien ja avaruuden välillä on sallittu avoimessa systeemissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että alarmistien hehkuttama (auringosta tulevan ja planeetta Maasta poistuvan energian) ”tasapaino” järkkyy yksinkertaisesti siten, että maapallo luovuttaa ylimääräisen (auringosta peräisin olevan) lämmön ilmakehän ylimmille kerroksille ja ulkoavaruuteen.

Sitä paitsi, maapallon kovan kuoren alla oleva sula kiviaines eli tulikuuma magma purkautuessaan (tulivuoret ja mannerlaattojen liike toistensa suhteen eli laattateknotiikka) tuo lisää lämpöä meriin, mikä taas lämmittää ilmakehää. Esimerkkejä vaikkapa Islannin kuumat lähteet ja merten alaiset supertulivuoret sekä Yellowstonen (todella pelottava) kansallispuiston joka 600 000 vuoden välein purkautuva supertulivuori. Edellisestä purkautumisesta onkin kulunut suunnilleen tuo mainittu aika.

Lämpöä (ilmakehään) saadaan siis Auringosta ja maan kuoren alta. Kyllä siinä ihmisen toiminta on pikku tekijä!

-----------------------------------------------------------------------------------------

SÄÄTILAT JA ILMASTONMUUTOS (ovat toki eri asioita, mutta kuitenkin….)

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79431-hurjin-ennuste-40-astetta-pakkasta

Vain ilmaston lämpenemis-uskossa olevat bloggaajat ja ääri-alarmistit rummuttavat SUOMEN ilmaston lämpenemisestä (ja ylipäätänsä ilmaston maailmanlaajuisesta eli globaalista lämpenemisestä). Vaikka kysymys onkin (yo.linkki) SÄÄTILASTA (ilmastofasistit yrittävät vedota tähän), kaikki tämä on silti suuntaa antavaa. Play station –tutkijoiden (eli tietokoneilla leikkivien ”tiedemiesten”) science fiction –kauhuskenaariot ovat täysin järjettömiä, sillä CO2 on aiheuttanut korkeintaan puolet (mahdollisesti vähemmänkin) viime vuosisadan lopun lämpenemisestä (noin 0.5 C astetta). Lue alustava yhteenvetoni tältä sivulta alempana.

On monia muitakin (luonnollisia) tekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet (ja vaikuttavat jatkossakin) mitattuihin ja muiden metodien avulla arvioituihin historian lämpötiloihin ja viime vuosisadan lopun lämpenemiseen, mutta IPCC ei ole ottanut näitä tutkimuksia raporteissaan huomioon (koska kyseessä on poliittinen agenda, ei tieteellinen ja kokonaisvaltainen ja itseään korjaava, kaikkien ilmastotutkijoiden yhteinen, tutkimustyö).

Valitettavasti vaan moni ilmastotutkija on suljettu tämän ”tiedeyhteisön” ulkopuolelle.

Myöhemmin ilmestyy (eri sivulle) kansanomainen (asiantuntijoiden haastatteluun perustuva) esitys siitä, että ilmaston mallinnukset (tulevaisuuden simulointi) EI onnistu datan (esim. pilvisyyden osalta) moninaisuuden takia ja supertietokoneiden (toistaiseksi) puutteellisuuden vuoksi antamaan luotettavaa kuvaa tulevaisuuden ilmastosta. Kaikkiin (noin 20 ilmastomalliin) syötetään saman suuruusluokan kasvihuonekaasuskenaario ja nämä ”näyttävät” sitten erilaisia ”lämpenemisiä”  (noin 1.1-6.4 asteeseen ja ”science-fiction”-tyyppien simuloinneissa peräti 7 C astetta). Nämä ”kauhuskenaariot” sitten sopivasti julkistetaan ja media sitten ”mässäilee” näillä ”tiedoilla”, ikään kuin ne olisivat totta! Saisivat mennä TV:n ”totuusohjelmaan”. niin kyllä heti tulisi (valheenpaljastuskokeen myötävaikutuksella) viehättävän naisäänen kertomana VALHETTA.

Palatakseni SÄÄTILOIHIN, on mukava nähdä miten tämä ”hurja ennuste” (linkki yllä) toteutuu?

_______________________________________________________________________________________

COP 15

Kokouksen ulkoiset puitteet (puutetta ei tunnu olevan!):

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/79317-hirvea-tungos-ilmastokokouksessa-pareet-paloivat

No, saavathan ainakin sexiä:

http://aftermathnews.wordpress.com/2009/12/05/gropenhagen-prostitutes-offer-free-climate-summit-sex/

Kokouksella on valtava hiilijalanjälki:

http://aftermathnews.wordpress.com/2009/12/05/copenhagen-climate-conference-to-create-huge-carbon-footprint/

 

Kööpenhaminan ilmastokokouksen  (COP 15) virallinen propaganda:

http://www.youtube.com/watch?v=NVGGgncVq-4

Ilmastonatsit käyttävät häikäilemättä lapsia propagandassaan (eivät vain osaa päättää hukkuuko vai kuivuuko maapallo) yrittäessään saada täyspäisetkin ihmiset uskomaan syyllisyyteensä.

 

TOISINAJATTELEVAT ILMASTOREALISTIT  (dissenting scientists):

On kuitenkin huomattava, että yli 100 tieteilijää (melkoinen osa tohtoreita/dosentteja/proffia) vaatii tieteellistä selitystä väitteelle, että ihminen on syyllinen (eikä luonnolliset tekijät):

http://www.copenhagenclimatechallenge.org/

Specifically, we challenge supporters of the hypothesis of dangerous human-caused climate change to demonstrate that:

 

  1. Variations in global climate in the last hundred years are significantly outside the natural range experienced in previous centuries;
  2. Humanity’s emissions of carbon dioxide and other ‘greenhouse gases’ (GHG) are having a dangerous impact on global climate;
  3. Computer-based models can meaningfully replicate the impact of all of the natural factors that may significantly influence climate;
  4. Sea levels are rising dangerously at a rate that has accelerated with increasing human GHG emissions, thereby threatening small islands and coastal communities;
  5. The incidence of malaria is increasing due to recent climate changes;
  6. Human society and natural ecosystems cannot adapt to foreseeable climate change as they have done in the past;
  7. Worldwide glacier retreat, and sea ice melting in Polar Regions , is unusual and related to increases in human GHG emissions;
  8. Polar bears and other Arctic and Antarctic wildlife are unable to adapt to anticipated local climate change effects, independent of the causes of those changes;
  9. Hurricanes, other tropical cyclones and associated extreme weather events are increasing in severity and frequency;
  10. Data recorded by ground-based stations are a reliable indicator of surface temperature trends.

It is not the responsibility of ‘climate realist’ scientists to prove that dangerous human-caused climate change is not happening. Rather, it is those who propose that it is, and promote the allocation of massive investments to solve the supposed ‘problem’, who have the obligation to convincingly demonstrate that recent climate change is not of mostly natural origin and, if we do nothing, catastrophic change will ensue. To date, this they have utterly failed to do so.

PERUSTEITA YLLÄ OLEVALLE VAATIMUKSELLE:

Täältä löytyy listattuna 500 vertaisarvioitua tutkimusta, joiden mukaan ihminen (hiilidioksidi) ei ole syyllinen ilmaston lämpenemiseen:

http://www.populartechnology.net/2009/10/peer-reviewed-papers-supporting.html

The following papers support skepticism of "man-made" global warming or the environmental or economic effects of. Comments, Corrections, Erratum, Replies, Responses and Submitted papers are not included in the peer-reviewed paper count. There are many more listings than just the 500 papers. The inclusion of a paper in this list does not imply a specific position to any of the authors. This list will be updated and corrected as necessary.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

SYYTÄ KYSEENALAISTAA ”YKSI TOTUUS”

Kyllä on syytäkin kyseenalaistaa COP 15 –kokouksen ”yksi totuus”. Otetaan aluksi NOAA-uutinen ja aiheen laajempi tarkastelu

http://wattsupwiththat.com/2009/12/07/noaa-paper-north-american-2008-cooling-attributed-to-natural-causes/

Cooler North American temperatures in 2008 resulted from a strong natural effect, and the overall warming trend that has been observed since 1970 is likely to resume, according to university and NOAA scientists. Pohjois-Amerikan viileneminen (2008) johtui luonnollisista tekijöistä, mutta lämpenemisen uskotaan palaavan. KYLLÄ VARMAAN, kun Aurinko saa pilkkunsa ja ”aktiviteettinsa” takaisin!

NOAA on yksi kolmesta (muut surullisen kuuluisa ”climategate” CRU ja Nasa/GISS) ilmaston tutkimuslaitoksesta, joihin IPCC nojaa raportteja laatiessaan.

Ilmaston luonnolliset driverit ja ihmisen toiminta

Ilmaston 2000-luvulla havaittu lämpenemisen pysähtyminen ja se tosiasia, että 12-15 vuoteen ei ole tapahtunut tilastollisesti merkittävää lämpenemisestä, osoittaa vääjäämättä luonnollisten tekijöiden voimakasta vaikutusta (hiilidioksidin pitoisuudet ovat kasvaneet noin 3% vuosivauhtia).

Luonnollisia drivereitä

Luonnollisia ilmaston ajavia voimia (driver) ovat aurinkotuuli (lämmittävä vaikutus, erityisesti, pohjoisella pallonpuoliskolla) auringon säteilyteho (TSI, vaihteleva vaikutus) ja auringon alhaisen aktiivisuuden aikana lisääntyvä galaktinen kosminen säteily (auringon magneettisen kentän heikentyessä Linnunradalta tuleva hyvin energinen kosminen säteily pääsee Maan ilmakehään, lisää pilvisyyttä ja viilentää ilmastoa). Valtameri-ilmakehä dynamiikka (El Nino/La Nina eli ENSO ja sen pitempiaikainen vaikutus (PDO) ja muut (AMO, NAO) valtamerten ja ilmakehän vuorovaikutukset ovat voimakkaita syklisiä (lämmittävä/viilentävä) drivereitä. On yleinen väärinkäsitys, että ilmaston lämpeneminen/viileneminen säätelevät valtamerten lämpötilaa. Kyllä valtameret säätävät (ja ovat kautta maapallon geologisen historian ajan säädelleet) ilmastoa! Hyvä esimerkki on vuoden 1998 lämpöpiikki: voimakas El Nino (joka sai alkunsa päiväntasaajan alueella Tyynen valtameren pintavesien lämmettyä auringonsäteilyn vaikutuksesta) lämmitti alueellisesti ja sai vuoden keskimääräisen maailmanlaajuisen lämpötilan eli globaalin lämpötilan huippulukemiin. Sanalla sanoen, El Nino nosti ilmakehän lämpötilaa, ”globaali lämpeneminen” EI aiheuttanut valtameren lämpenemistä (El Ninoa)! Luonnollisia vaikuttajia (viileneminen) ovat vielä tulivuorten purkaukset ja niiden seurauksena olevat hiukkaskierrot.

Ihmisen toiminta

Ihmisen aiheuttamia lämpenemis/viilenemis tekijöitä ovat ilmakehän koostumukseen vaikuttavat muutokset, kuten kasvihuonekaasupäästöt (pääasiallisesti CO2), noki (black carbon) ja rikkiaerosolien ja muiden hiukkaspäästöjen laatu ja määrä. Myös maankäyttömuutokset (esim. trooppisten sademetsien hakkuut) lisäävät CO2-päästöjä.

Valistunut arviointi lienee se, että luonnollisten tekijöiden ja ihmisen aikaansaannokset ovat jotakuinkin yhtäsuuret. Arviot tietysti vaihtelevat riippuen siitä, mihin ”leiriin” tutkija kuuluu.

IPCC:n arvio on YLIMITOITETTU (ihminen on 90 prosenttisesti syyllinen). Juuri tästä on kyse!

According to the Vicky Pope, head of climate change advice at the Met Office, the figures "highlight that the world continues to see global temperatures rise, most of which is due to increasing emissions of greenhouse gases into the atmosphere and clearly shows that the argument that global warming has stopped is flawed".

(Täältä: http://www.guardian.co.uk/environment/2009/dec/08/met-office-warmest-decade).

MetOffice siis uskoo, että suurin osa tulevasta(?) lämpenemisestä johtuu kasvihuonekaasupäästöistä (ihminen on siis ”syyllinen suurimpaan osaan tulevaan (?) lämpötilanousuun”). Uskon peruste : äijä joka heiluttaa kuvaa tapahtuneesta lämpötilanoususta (katso yo. linkistä!); ei sillä ole mitään most of yhteyttä kasvihuonekaasuihin! JUURI TÄMÄ  VÄITE ON TIETEELLISESTI TODISTAMATTA (siis että CO2 on suurin syyllinen).

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ILMASTOUSKOVAISET JA MIELENOSOITTAJAT (samasta puusta veistettyjä)

(Heitä voisi kutsua yhteisellä nimellä, vaikkapa AGW-TIIMI)

AGW-leiri on ihmisen aiheuttaman ”yhä kiihtyvän lämpenemisen” rummuttaja eli puhumme ns. ”ilmastouskovaisista”, joiden alarmismi (pelottelu) perustuu tietokoneilla leikkivien tutkijoiden (play station ”tiedemiesten”) science fiction projektioihin (tietokoneella tehtyihin, CO2 pitoisuuden lisääntymiseen perustuviin, kauhuskenaarioihin). Eivät siis mihinkään fysiikan kokeellisiin ja toistettaviin tutkimustuloksiin.

AGW-TIIMI (not evil ?? just wrong) IN COPENHAGEN

Aseistetut  YK:n turvallisuushenkilöt (armed UN security) estivät toimittajan kysymyksen climategatesta:

http://biggovernment.com/2009/12/11/un-security-stops-journalists-questions-about-climategate/

Helsingin Sanomien mielestä COP 15 on hyväntuulinen kansanjuhla!

Kööpenhaminan ”hyväntuulinen kansanjuhla”:

http://alastontotuus.blogspot.com/2009/12/totuus-vs-down-under.html

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/79808-poliisi-kaytti-kyynelkaasua-ja-vesitykkeja-koopenhaminassa

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2009/12/1018687

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Mielenosoittajat+pyrkiv%C3%A4t+sis%C3%A4%C3%A4n+K%C3%B6%C3%B6penhaminan+ilmastokokoukseen/1135251513727

---------------------------------------------------------------------------------------------------

AGW-TIIMIN AIKAISEMMAT VOIMATOIMET (Palaamme hetkeksi Baliin).

Balin ilmastokokouksessa taas toisinajattelijat (dissenting scientists) poistettiin ”näyttämöltä”:

Balin ilmastokokous (Bali climate meeting): esimakua COP 15 summittiin:

YK:n taktiikka toisinajattelijoiden vaientamiseksi:

http://joannenova.com.au/2009/12/flashback-to-bali-un-tactics-to-silence-dissent/

Here you can read (more)  Climate change realities (December 18th, 2007) like this:

How the dissenting scientists to the religion of global warming were treated in Bali:

They were not about to let even one fact prevent them from promoting climate scares and a successor to the Kyoto treaty. Gloom-and-doom scientists and bureaucrats owned Bali’s podiums. Radical environmentalists fumed and staged stunts. Al Gore denounced President Bush, repeated myths that enthralled the Academy and Nobel committees, and demanded sacrifices – by others.

Meanwhile, respected climate scientists were barred from panel discussions, censored, silenced and threatened with physical removal by polizei, if they tried to hold a press conference to present peer-reviewed evidence on climate, such as:

Climate change is natural and recurrent. The human factor is small compared to that of the sun and other natural forces. There has been no overall global warming since 1998, and most local and regional warming trends have been offset by nearby cooling. A half-degree of net warming since 1900 (amid a number of ups and downs) does not foreshadow a catastrophe. Recent glacial retreats, sea-level rise and migrations of temperature sensitive species are all within the bounds of known natural variability.

Dissenting scientists were unwelcome at Bali

Similar behaviour of "mainstream community" was, of course, observed earlier

---------------------------------------------------------------------------------------------------

AGW-TIIMIN OTTEET KOVENEVAT COP 15 aikana

Nazi-like treating is continuig today:  http://caosblog.com/archives/15234

Ilmastonatsit toisinajattelijoiden häirinnässä

http://www.youtube.com/watch?v=ZZw8yF5alkM&feature=player_embedded

Kööpenhaminassa tapahtuvat sananvapauden estämiset ja ilmastohysteriaa lietsovat fasistiset ainekset (ilmastonatsit) osoittavat ”Hitler Jugendin”  ”moderni paluun” olevan tosiasia.

Hitler Jugendin paluu:  http://sppiblog.org/news/hitler-youth-in-denmark-again

Merkinnee “uutta maailmanjärjestystä” ja kenties “maailmanhallitusta”, jota pyritään viemään läpi asevoimin ja väkivallalla. Tieteestä ei näy jälkeäkään tässä POLIITTISESSA AGENDASSA.

Ja mikä ihmeen konsensus (on muka olemassa AGW-uskovaisten mielessä?): http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/papers/commentaries/copenhagen_climate_concerns.pdf

________________________________________________________________________________________

 

UUTISIA ILMASTON MUUTOKSISTA JA SÄÄTILOISTA (ovat nääs kaksi eri asiaa)

Venäläiset ilmoittavat climategaten jatkuvan: CRU  väärentänyt Venäjän lämpötila-dataa:

http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100020126/climategate-goes-serial-now-the-russians-confirm-that-uk-climate-scientists-manipulated-data-to-exaggerate-global-warming/

Nokipäästöt ainakin yhtä suuri ilmaston lämmittäjä kuin hiilidioksidipäästöt:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Noki+sulattaa+Himalajan+j%C3%A4%C3%A4tik%C3%B6it%C3%A4/1135251509448?ref=rss

Nokipäästöt ovat merkittävin syy Tiibetin ylängön jäätiköiden nopeaan hupenemiseen. Noen vaikutus jäätiköiden sulamiseen on jopa suurempi kuin kasvihuonekaasujen.

Nasan ja Kiinan tiedeakatemian tutkimuksessa havaittiin, että noki nopeuttaa jäätiköiden sulamista monella tavalla. Ensinnäkin suoraan lumelle satavat mustat nokihiukkaset imevät auringon lämpösäteilyä.

Toiseksi ilmakehässä leijuvat nokihiukkaset kerääntyvät yhdessä muiden hiukkasten kanssa ruskeiksi saastepilviksi, jotka muodostavat lämpimän ilmakerroksen jäätiköiden ylle.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Täällä noki/pienhiukkas-tutkimuksistahttp://www.tapionajatukset.com/80   ja

tässä:  http://www.tapionajatukset.com/82

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Keskiajan lämpökausi oli globaali ilmiö, ja silloin lämpötilat olivat nykyisiä korkeammat (vaikka joku toisin väittikin HS:n mielipidesivulla):

http://joannenova.com.au/2009/12/fraudulent-hockey-sticks-and-hidden-data/

UAH-satelliitti (alempi ilmakehä) ja merenpinnan lämpötilat:

http://www.drroyspencer.com/2009/12/november-2009-uah-global-temperature-update-0-50-deg-c/

Vuosi 2009 lämpimin vai ”lämpimin”:

http://takkirauta.blogspot.com/2009/12/lampimin-vai-lampimin.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitä on tulossa tai menossa:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79243-pian-paukkuu-pakkanen-%E2%80%9Draju-muutos%E2%80%9D

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/79236-suuri-myrakka-pyyhkaisee-usan-yli

Hyytävä viima iskee etelään (uutinen 9.12.2009):

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/12/1013940

Ettäs sitten tällaiset kelit on tulossa!

Kun lukee ilmastonlämpenemis-uskovaisten ja lämpenemisellä (ja vedenpaisumuksella) pelottelevien alarmistien uutisia ja hysterian vallassa olevien poliitikkojen ja toimittajien juttuja, toivoo (ainakin) Suomeen lämpimämpiä säitä (ja miksei lämpimämpää ilmastoakin).

______________________________________________________________________________

ILMASTOREALISMI

Kulunut vuosikymmen (2000-2009) on ollut mittaushistorian aikana kaikkein lämpimin (noin 0.2 C astetta lämpimämpi kuin edellinen):

http://global-warming.accuweather.com/2009/12/current_decade_likely_warmest.html

http://www.woodfortrees.org/plot/hadcrut3gl/from:1978/offset:0.39/mean:12/plot/gistemp/from:1978/offset:0.3/mean:12/plot/uah/from:1978/offset:0.54/mean:12/plot/rss/from:1978/offset:0.54/mean:12

Havainto on tietysti itsestään selvyys, koska globaalien lämpötilojen nousutrendi oli suurimmillaan viime vuosisadan loppupuolella (noin 1975-2000). Tällä vuosikymmenellä lämpötilojen nousu on hidastunut tai (ainakin väliaikaisesti) keskeytynyt tai on (mahdollisesti) tapahtumassa viilenemistä. Vain ja ainoastaan tulevat lämpötilojen mittaukset näyttävät mistä on kysymys. EI siis ilmastomallit, jotka ”ennustavat” hyvinkin erilaisia lämpötilojen nousuja (noin 1-7 celsius astetta vuosisadan aikana) perustuen CO2 vuosi vuodelta kasvavaan pitoisuuksien nousuun.

Täällä on tarkasteltu IPCC:n projektioiden (ennusteiden) ja toteutuneiden mittaustulosten välistä suhdetta:

http://rankexploits.com/musings/2009/temperature-anomalies-v-absolute-projections/

So, for now we can see that despite the El Nino, the earth’s annual average temperatures fall below the projected trend. This El Nino may last, and we may finally bust through the multi-model mean trend in some definitive way. Or, El Nino may be week, end in March dive. If so, the annual average temperatures may do no more than graze the mean projected values.

(näemme että maapallon vuotuiset keskimääräiset lämpötilat jäävät alle ennusteiden trendien).

Sekä Accuweather että The Blackboard sivustot ovat niin sanottujen ”ilmastorealistien” (eivät siis ”ilmastoskeptikoiden”) sivustoja. Ensin mainittu on ns. ”puolueeton” (”balanced source”), Lucian sivusto lievästi skeptinen, mutta ns. ”analyyttinen.”  Kumpikaan sivusto ei julkaise disinformaatiota, vaan käsittelee (ja analysoi) ilmasto dataa (lukijoiden kommentit ovat tietysti eri asia).