Share |

MOT, ILMASTOUSKONTO ja AURINKO

______________________________________________________________________________________

Esittely (kuka olen?) Etusivulla ja täällä.  Sivustollani on ollut viime aikoina mukavasti vierailuja: yksittäisiä käyntejä yli 130 000 ja sivulatauksia yli 200 000.

______________________________________________________________________________________

UUSIN SIVU TÄÄLLÄ.

Sieltä löytyy lisää juttua alla olevasta KUVASTA, josta näemme, että globaalit lämpötilat (toteutuneet CRU:n mittautukset, violetti käppyrä) ovat jääneet huomattavasta alemmaksi kuin IPCC on ennustanut.

ipcc-2007_vertailu_reaalimaailmaan2.png-------------------------------------------------------------------------------

VANHEMPAA TEKSTIÄ

------------------------------------------------------------------------------

IKÄVIÄ UUTISIA ILMASTONMUUTOS-JIHADISTEILLE:

http://suomifutisnet.adv1.nebula.fi/phpBB2/viewtopic.php?t=68957&postdays=0&postorder=asc&start=400

http://suomifutisnet.adv1.nebula.fi/phpBB2/viewtopic.php?t=68957&postdays=0&postorder=asc&start=440&sid=845865506bb05d357f4e20b6336ca035

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Viime viikon MOT

7.12.2009 klo 20:00
MOT: Ilmastogate

Salatut kansiot paljastavat ilmastotutkijoiden eliitin likaiset temput. Toimittajat Martti Backman ja Matti Virtanen.

> Haastatellut

> Lue ohjelman käsikirjoitus

> Transcript in English

> Lue ja kommentoi MOT- blogissa

> Lisätietoa


Tämän ”MOT2”:n käsikirjoituksen loppuosa (katso hieman alempana!) kertoo kaiken oleellisen ja olen OMALLE SIVUSTOLLENI kerännyt tutkimustuloksia, jotka osoittavat asian olevan ”suurin piirtein” kuten hieman alempana oleva käsikirjoituksen lainaus kertoo.

_______________________________________________________________________________________

ILMASTOUSKONTO

Ilmastouskovaiset, ilmastofanaatikot ja heidän höynäyttämänsä poliitikot ja osa Suomen kansasta vain ovat niin USKONTONSA LUMOISSA (joukkosuggestion uhreja) etteivät pysty ymmärtämään mitään muita tieteellisiä tutkimuksia kuin omaa  uskoaan vahvistavia dogmeja, joita (Suomessa) Ilmatieteen laitos, valtamedia ja bloggaavat ilmastohörhöt (joiden fysikaalisten tieteiden koulutus ja näin ollen tuntemus on suurin piirtein NOLLA) heille pakkosyöttävät.

Ilmastohörhöille pari mietelausetta:

”Ei aasikaan voi sille mitään, että sillä on pitkät korvat” Eikä koira mitään ”sille, ettei se osaa puhua”. Koiria muuten syytetään ”huolestuttavasta ekologisesta jalanjäljestä”:

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/79124-yllattava-vaite-koira-pahempi-ymparistolle-kuin-citymaasturi

(varmaankin moni ilmastohörhö syö piskinsä tämän uutisen johdosta).

Vastalääkettä ilmastohörhöille ja hysterialle

http://dennismitzner.blogit.uusisuomi.fi/2009/12/03/ilmastonmuutoshysteria-on-tuhoava-joukkoliike/

Ilmatieteen laitokselle (latinan kielestä suomennettu mietelause) ja heitä ”avustaville” ilmastouskovaisille ja ilmastojihadisteille: ”vuoret ovat synnyttämässä, syntyy naurettava hiiri”.

_______________________________________________________________________________________

MOT-käsikirjoituksen LOPPUOSA

MOT2:n LOPPUOSA (suoraan lainattu käsikirjoituksesta, korostukset ja alleviivaukset minun tekemiä):

Juonto: Jopa IPCC on myöntänyt, että viime vuosisadan 0,7 asteen lämmönnoususta huomattava osa johtui luonnollisesta vaihtelusta. Ihmisen osuudeksi siitä voidaan panna ehkä puolet, mutta kaupunkilämmön vuoksi kasvihuonekaasujen syyksi jää ehkä vain muutama asteen kymmenesosa.

Pelkkien hiilidioksidipäästöjen vaikutus ilmastoon voi olla niin pieni, että se hukkuu mittavirheisiin. Voi olla, että Aurinko sittenkin dominoi ilmastonmuutosta, vaikka sen suora lämpösäteily ei riitäkään aiheuttamaan suuria muutoksia.

Mursula: ”On mielenkiintoista nyt siis nähdä se, että onko aurinkotuuliperäiset ilmastovaikutukset ne kaikkein tärkeimmät. Se olisi suuri yllätys, erittäin suuri yllätys ilmastotieteelle, mutta niin voi edelleenkin olla, jos niin on niin silloin ilmastonmuutos voisi olla ihan ratkaisevasti aurinkoperäistä.”

Juonto: Lopullinen totuus CRU:n tietovuodosta tai –murrosta saattaa paljastua vasta ensi keväänä, kun Britanniassa käynnistynyt selvitystyö valmistuu. Tietovuotoa tutkii myös Norfolkin poliisipiiri. Selvityksen alla on myös se, onko professori Jones syyllistynyt julkisuuslain rikkomiseen. Jones on hyllyttänyt itsensä tutkimusten ajaksi.

Yhdysvalloissa skandaali on aiheuttanut sen, että Penn Staten yliopisto on käynnistänyt tutkinnan maailmankuulun professorinsa Michael Mannin toiminnasta.

Skandaalin mittasuhteet saavuttanut Ilmastogate voi loppujen lopuksi edistää ilmastotieteen avoimuutta ja puhdistaa alan ryvettynyttä mainetta.

Mursula: ”No, saa nähdä mitä tossa CRU :n tutkimuksessa paljastuu ja mitä seurauksia sillä on koko IPCC paneelin toiminnalle , niinku totesin nii olisin kovasti sitä mieltä, että IPCC paneelin asiantuntemusta tulisi laajentaa avaruustutkimuksen asiantuntijoihin. On erittäin oleellista se, että nyt selvitettäisiin todellakin kaikki ne mahdolliset mekanismit, joita aurinko ja avaruus yleensäkin voi vaikuttaa ilmastoon, tämä varatun ilmakehän vuorovaikutus on erittäin oleellinen ja sillä voi todellakin niin kun sanottu olla erittäin suuri vaikutus tähän ilmastomuutokseen.”

Lopputeksti ruutuun, Jonesin sähköposti kollegoilleen:

(Lukija/Jones: ”Jos jotakin voisin toivoa, niin haluaisin ilmastonmuutoksen toteutuvan, jotta tiede voitaisiin osoittaa oikeaksi, seurauksista riippumatta!”)

LOPPU. MOT.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavana  professori Kalevi Mursulan mielipide, VIDEO aurinkotuulen vaikutuksesta sekä siihen liittyvä tutkimus sekä muita aiheeseen liittyviä tutkimuksia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

AURINGON VAIKUTUS

Auringon aktiivisuus hiipumassa:

http://www.kaleva.fi/plus/Auringon%20aktiivisuus%20hiipumassa/827582#kommentit

"Auringossa havaitaan nyt jotain sellaista, mitä ei ole koskaan ennen havaittu", kertoo professori Kalevi Mursula Oulun yliopiston fysiikan laitokselta.

Vasta viimeisen vuoden aikana on Mursulan mukaan havahduttu tajuamaan, kuinka poikkeuksellinen Auringon aktiivisuus on ollut koko viimeisen vuosisadan.

Mursulan mukaan on mahdollista, että Auringolla on ollut ilmastoon suurempi vaikutus, kuin mitä esimerkiksi hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC raportissaan huomioi. "Ilmastovaikutuksia tunnetaan nyt selvästi useampia. Koska ne on havaittu vasta viime aikoina, niitä ei ole voitu aikaisemmin ottaa huomioon."

Auringon ilmastovaikutuksistakin tiedetään lisää. Uudet havainnot liittyvät muun muassa aurinkotuulen hiukkasiin, joiden aiheuttamat kemialliset muutokset yläilmakehässä ovat hyvin dramaattisia. Hiukkasvaikutuksista on Mursulan mukaan saatu viimeisen parin vuoden aikana uskottavia tuloksia, jotka antavat aiheen olettaa, että hiukkasilla voisi olla globaalia merkitystä ilmastonmuutoksessa.

ILMATIETEEN LAITOS: Auringon aktiivisuus vaikuttaa lämpötiloihin (jopa 2-3 astetta) pohjoisella pallonpuoliskolla:

http://www.ilmatieteenlaitos.fi/uutiset/index.html?Id=1256621177.html

Tutkimus, johon viitataan: http://www.agu.org/pubs/crossref/2009/2008JA014029.shtml

Tästä videosta (45 sekuntia, aivan videon lopussa) näkee miten aurinkotuuli vaikuttaa arktiseen alueeseen:   http://www.youtube.com/watch?v=a27xQy1b1Cs  

Maan magneettikentän vaikutus: http://www.nasa.gov/centers/goddard/news/topstory/2003/1203image_cluster.html

Kommentit IL:n uutiseen (kommentoitavat kohdat alleviivattu):

OTSIKKO: Auringon aktiivisuus vaikuttaa paikallisesti maapallon lämpötiloihin

27.10.2009

TIIVISTELMÄ

Auringolla ja Maan lähiavaruudella on suurempi vaikutus Maan ilmakehän lämpötiloihin kuin aiemmin on oletettu. Talviaikaan lämpötila voi etenkin napa-alueilla paikallisesti vaihdella jopa 2- 3 astetta Auringon toiminnan mukaan, kun aktiivisia ja vähemmän aktiivisia vuosia verrataan keskenään. Auringon hiukkasaktiivisuus ei kuitenkaan vaikuta koko maapallon keskilämpötiloihin eikä siten ole osatekijä ilmastonmuutoksessa.

ALAOTSIKKO

Auringon hiukkasilla ei havaittu vaikutusta globaaliin ilmastonmuutokseen
- Tulokset viittaavat esimerkiksi siihen, että vuosina, jolloin Aurinko hiukkasaktiivisuus on hiljaisessa vaiheessa, voivat esimerkiksi Skandinaviassa talvikauden (joulu-helmikuu) keskimääräiset lämpötilat olla kahta astetta viileämpiä kuin Auringon ollessa aktiivisimmillaan. Toisaalta samanaikaisesti eri osassa pohjoista napa-aluetta muutokset ovat päinvastaisia.
- Kyseessä ei ole ilmastoon globaalisti vaikuttava asia, sillä ilmiöllä ei ole havaittu olevan vaikutusta maapallon keskilämpötilaan

PERUSKOMMENTTI: Miksi vakuutetaan monessa kohdassa, että tutkimuksen havainnot eivät vaikuta maailmanlaajuiseen keskilämpötilaan eli globaaliin ilmastonmuutokseen? Onko syynä ”ilmastonmuutosusko” vai työnantajan/antajien vaatima ”oikeaoppisuus” vai pelko siitä, että ihmiset saavat tietoa auringon väitettyä (IPCC/Ilmatieteen laitos) suuremmasta vaikutuksesta Maan ilmastoon?

Erilliset kommentit:.

1. Sana ”paikallinen” on disinformaatiota, pitää olla ”alueellinen”. Esimerkiksi Helsinki on paikka, sen ympäristöstä (vieläpä Etelä-Suomesta) voidaan käyttää sanaa ”paikallinen”, Skandinaviasta on kyllä syytä käyttää käsitettä ”alueellinen”. SIIS: Aurinko vaikuttaa Maan ilmastoon alueellisesti (Pohjois-Eurooppa) kuten ”paikalliset” mittaukset osoittavat.

2. Maapallon keskilämpötilan mittauksessa tietokantaan syötetään paikalliset ja alueelliset mittaustulokset ja saadaan näin ”globaalin ilmaston” (jota siis ei ole olemassa) tulokset. Jos jollakin alueella lämpötilat (usean kuukauden ajan) joko nousevat tai laskevat (2-3 astetta), niin totta hemmetissä sillä on vaikutusta keskimääräiseen maailmanlaajuiseen keskiarvoon (aivan kuten voimakkaat El Ninot päiväntasaajan vaiheilla vaikuttavat, esimerkki-vuosi 1998!).

3. Jos jossain napa-alueella lämpötilat nousevat/laskevat, niin miten hemmetissä ”jossain muualla” tapahtuu vastaava kompensoituminen ”aina sopivasti”?

LOPPUPÄÄTELMÄ: Koska tämä ja monet muut aurinkotutkimukset (että auringolla onkin luultua suurempi vaikutus maapallon ilmastoon) tulevat vääjäämättä yleiseen tietoisuuteen, pyritään tällä IL-uutisella varautumaan tilanteeseen ja  vähättelemällä auringon vaikutusta globaaliin ilmastonmuutokseen minimoimaan omat virheelliset arviot, kuten esimerkiksi tämä:

Auringon säteilyllä vain PIENIÄ vaikutuksia lämpötiloihin: http://fmi.fi/uutiset/index.html?A=1&Id=1239007562.html

AURINKO JA ILMASTO

Tutkimus Venäjältä: Aurinko säätää ilmastoa: http://wattsupwiththat.com/2009/10/28/the-sun-defines-the-climate-an-essay-from-russia/

Täällä yllä olevasta lisää:  http://climaterealists.com/index.php?id=4254

AURINKO ILMASTON MUUTOKSEN AIHEUTTAJANA

Muutama vuosi sitten osoitettiin, että Auringon magneettinen toiminta on ollut viimeisten 70 vuoden aikana aktiivisempaa kuin koskaan yli tuhanteen vuoteen. Näillä muutoksilla on suuri merkitys maapallon ilmastolle. Aiempi Auringon voimistunut toiminta on osaltaan aiheuttanut maapallon ilmaston lämpenemistä sadan viime vuoden aikana.

Tämä tutkimus (Scafetta-Willson Paper) osoittaa, että lisääntynyt aurinkosäteilyn teho (TSI=total solar irradiance) 1980-2000 välisenä aikana on saattanut vaikuttaa merkittävästi viime vuosisadalla havaittuun globaaliin lämpenemiseen.

Samojen tutkijoiden aikaisempi julkaisu, esittely täällä: The Sun is a major player? Sieltä selviää mm., että tutkimusta käsittelivät Climate Audit ja Real Climate, joka ei lukijoilleen välittänyt itse artikkelia, mutta esitti kritiikkiä (ns. sokkona)!

http://www.climateaudit.org/?p=2451

http://www.realclimate.org/index.php/archives/2007/11/a-phenomenological-sequel/

Myös Suomessa aihetta on käsitelty. Suomesta on myös lähetetty kommentti (Accuweather) 12.3.2009, siis ennen Wattsupwiththat käsittelyä (13.3.2009) Scafetta-Willson-artikkelista.

Scafettan aurinko-tutkimuksista:

http://climatesci.org/2009/08/17/guest-weblog-solar-variability-and-its-effect-on-climate-change-by-nicola-scafetta/

http://climateresearchnews.com/2009/08/empirical-analysis-of-the-solar-contribution-to-global-mean-air-surface-temperature-change/

http://jennifermarohasy.com/blog/2009/08/total-solar-irradiance-recalculated-by-n-scafetta/

http://rankexploits.com/musings/2009/links-to-scaffetta-west-papers-cited-in-benestad-and-schmidt-09/

Scafettan oma kuvaus tutkimuksistaan (sisältää, kuten Lucia totesi yllä, vaikeasti määriteltävän epämääräisyyden):

Nicola Scafetta (Duke University) : Sun and Global Warming

Finally, our study focused on developing a phenomenological multiscale model to estimate the solar contribution to global warming during the last century. Current energy balance climate models seems to underestimate the solar impact on climate by 1.5-3 times. It seems that the increase of solar activity during the 20th century might be responsible of approximately 50% of the global warming, but this contribution was not uniform during the century. The sun might have contributed 75% of the global warming during the first half of the century (1900-1950) but at least 30% during the second half of the century (1950-2000). Thus, our findings would confirm that the sun played a dominant role in climate change in the early past, as several empirical studies would suggest. However, anthropogenic-added climatic forcing might have progressively played a dominant role in climate change during the last century and, in particular, during the last decades.

Ilmatieteen laitos esittää oudon (tieteestä ymmärtämättömän) tiedotteen auringon vaikutuksesta. Hyvä ensimmäinen kommentti!

Katso myös täältä (aivan sivun alussa eli 1. osio)

LOPPUPÄÄTELMÄ: Ilmatieteen laitoksen (ja IPCC:n) ilmastomalleihin perustuvat ennusteet ja niistä kehitetyt kauhuskenaariot saavat alkunsa hiilidioksidipitoisuuden jatkuvasta noususta. Kuitenkin, CO2:n viimeaikaisen nousun aikana, globaalit lämpötilat ovat tasaantuneet (tai on jopa tapahtunut viilenemistä) tällä vuosikymmenellä. Lähteet edellä ja myös tällä sivulla. Myös projektioiden ja skenaarioiden perustana olevat ilmastomallit näyttävät jatkuvaa lämpenemistä, päinvastoin kuin mittaustulosten trendit. Täällä myös keskustelua samasta aiheesta.