Share |

CANCUN: Ilmastokokous 2010

_________________________________________________________________________________

image10_kaksi_kuvaa.png

 

UUSI SUOMI

Europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola ehdottaa, että hiilidioksiditaistelun sijaan ilmastoasioissa tulisi aloitta mustan hiilen, eli noen vähentäminen. Korhola kuvailee nokea merkittävimmäksi päästöksi, jonka ihmiskunta ilmoille tupruttaa.

- Se lämmittää ilmakehää paikallisesti ja globaalisti. Samalla se on kansanterveysriski, joka tappaa vuosittain miljoonia ihmisiä, Korhola kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuorossaan.

Hänen mukaansa noen eliminoiminen olisi helpoin ja halvin tapa aloittaa ilmaston suojelu.

- Olen pohtinut, onko se liiankin helppo ja tekninen ratkaisu niille, jotka halusivat ilmastonmuutoksen ehkäisystä uuden uskonnon.

http://www.uusisuomi.fi/raha/107207-tassa-ratkaisu-ilmasto-ongelmaan-%E2%80%93-%E2%80%9Dliian-helppoa%E2%80%9D

---------------------------------------------------------------------------------------------

Viilenevää vuoden 2010 loppupuolella:

http://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/

---------------------------------------------------------------------------------------------

PUHEENVUORO (kohti Cancunia)

Eija-Riitta Korholan erinomainen puheenvuoro-kirjoitus kertoo kaiken oleellisen:

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53912-kohti-cancunia-ilmastopolitiikka-on-pilkottava-osiin

 

Otteita puheenvuoro-kirjoituksesta (korostukset tämän Sivuston Toimituksen tekemiä):

Kun joskus tulevaisuudessa luetaan historiankirjoitusta 2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä, sitä epäilemättä nimitetään ilmastohypen, jopa ilmastohulluuden, ajaksi. Tätä aikaa luonnehti poliitikkojen äkkikääntymys ilmastoaktivisteiksi ja suuret lupaukset ilmakehän kasvihuonekaasupitoisuuden rajoittamisesta.

Luotiin päästökauppa, joka kasvatti sähkönhintaa ja teollisen tuotannon kustannuksia. Se oli massiivinen tulonsiirto tuottavalta teollisuudelta sähkönvalmistajlle. Se oli myös valtava satsaus byrokratiaan: mittaukseen, raportointiin, notifiointiin, rekisteröintiin, ostamiseen, myymiseen, huutokauppaamiseen.

Samaan aikaan muita ympäristöongelmia laiminlyötiin vakavasti, ja kehitysmaiden senhetkiset ongelmat unohdettiin – katse oli kauempana, tuolla jossain. Tulviinsa hukkuvista tuli tulevan tuhon symboleja, nykyinen hätä sellaisenaan ei kiinnostanut. Poptähdet ja kulttuuriväki lähtivät mukaan planeetan pelastamiseen, ja paikalliset nakkikioskit loivat oman ilmastostrategiansa. Lapset murehtivat tulevaisuutta ja näkivät painajaisia. Ihmiset alkoivat mitata toinen toistensa hiilijalanjälkiä, siitä kehittyi uusi moralismin laji. Jos mitään asiaa maailmassa halusi edesauttaa, se piti kääriä pakettiin nimeltä ilmastonmuutos. Muuten se ei ollut edes kiinnostavaa. Ilmastonmuutoksesta tuli Ilmastonmuutos isolla i:llä, osa viihdekulttuuria. Vallitsi suunnaton usko, että ihminen voi todellakin palauttaa ilmaston raiteilleen.

Lopetetaan puheet ilmastonmuutoksen “pysäyttämisestä”.  Ilmasto on muuttunut aina ja muuttuu vastakin. Olemme erehtyneet tekemään keinosta päämäärän. Oikeampaa olisi varmistaa, että maailman kasvavan väestön tarpeet tyydytetään riittävällä ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla. 

Ensimmäinen askel on pilkkoa ongelma osiin.  Ilmastoa pakottavat pitkän aikavälin ja lyhyen aikavälin vaikuttajat, ja näiden hallitsemisessa tarvitaan eri strategiaa. Lyhytaikaisia vaikuttajia ovat musta noki, aerosolit, metaani ja ilmakehän otsoni, ja ne toimivat hyvin eri tavalla kuin pitkäaikaiset vaikuttajat, kuten hiilidioksidi, hiilivedyt tai typen oksidit.

Pannaan siis musta hiili eli noki kuriin, se palamisjäte, joka sulattaa jäätiköitä kuin tuhka lunta. Lyhyen aikavälin lämmittäjistä musta hiili on merkittävin; se lämmittää ilmakehää sekä paikallisesti että globaalisti. Samalla se on myös kansanterveysriski, joka tappaa vuosittain miljoonia hengitystiesairauksiin ja sydän- ja verisuonitauteihin. Vähennys maksaisi itsensä takaisin terveyshyötyjen muodossa. On outoa, että mustan hiilen eli noen vähentäminen on päässyt niin vaivoin ilmastopolitiikan agendalle, vaikka sen eliminoiminen olisi huomattavasti helpompaa ja halvempaa kuin hiilidioksidin. Olen pohtinut, onko se liiankin helppo ja tekninen ratkaisu niille, jotka halusivat ilmastonmuutoksen ehkäisystä uuden uskonnon.

Mustan hiilen lämmittävän vaikutuksen tietäen on muuten todella outoa, että ilmastonmuutosta mainostetaan yhä torjuttavan tehokkaasti voimakkaalla puunpoltolla. Sehän lisää ilman nokihiukkasia merkittävästi. Jos näin toimimalla vielä lisätään hakkuiden kokonaismäärää ja pienennetään metsäalaa, tilannetta pahennetaan  entisestään.

Lisätään mieluummin metsiä. Tarvitaan erillinen metsiensuojelua koskeva kansainvälinen sopimus, joka tunnustaa metsien itseisarvon.Ne ovat ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta merkittäviä, ei vain hiilinieluna vaan biodiversiteetin turvaajan sekä kestävän biotalouden resurssina.

[tämän Sivuston Toimituksen huomautus: puun poltto myös lisää HETI CO2-päästöjä ja tämän sitoutumiseen kuluu PITKIÄ AIKOJA]

Hiilidioksidi ei ole teollisen tuotannon sivutuote vaan kaikkeen elämiseen liittyvä peruselementti, ja sen kontrollointi on kaikkein haastavinta. Siksi tulisi pikemminkin aloittaa siitä, missä tulosta syntyy helpoimmin. Hiilidioksidi muodostaa vain noin puolet ihmisen aiheuttamasta ilmastopakotteesta, ja paitsi että näitä päästöjä on kaikkein vaikeinta laittaa kuriin, ne tuovat helpotusta vasta pitkällä aikavälillä. On jossain määrin perverssiä, että ilmastopolitiikka on ottanut asiakseen keskittyä asian vaikeimpaan eikä sen helpoimpaan puoleen. Se panee pohtimaan ovatko syyt ideologiset.

[HUOM: hiilidioksidin vaikutus 1900-luvun loppupuolen globaaliin lämpenemiseen on meta-analyysin mukaan korkeintaan 30-40%) Ilmastovero?]

Ajatus ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta lumosi aikamme päättäjät. Uskoimme, että ilmaston stabiloiminen olisi mahdollista, kunhan vain valtaa keskitetään tarpeeksi. Brittiläinen ilmastonmuutoksen professori Mike Hulme, joka on listannut edellä olevia näkökohtia, sanoo että tarvitsemme ilmastohybriksen tilalle nöyryyden teknologiaa. Pikemminkin pieniä askelia, viisaita tekoja ja vähäisempää dramatiikkaa kuin yritystä hakea megaratkaisua megaongelmaan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

MAAPALLON ILMASTOSYSTEEMIN LUONNOLLINEN VAIHTELEVUUS

YHDYSVALTAIN AVARUUSHALLINTO (NASA):

Mitkä ovat pääasialliset syyt (”ilmastodraiverit” tai ”ilmastopakoitteet”) planeetta Maan ilmastosysteemin vaihteluihin (lämpeneminen/viileneminen):

The Sun is the primary forcing of Earth's climate system. Sunlight warms our world. Sunlight drives atmospheric and oceanic circulation patterns. Sunlight powers the process of photosynthesis that plants need to grow. Sunlight causes convection which carries warmth and water vapor up into the sky where clouds form and bring rain. In short, the Sun drives almost every aspect of our world's climate system and makes possible life as we know it.

Other important forcings of Earth's climate system include such "variables" as clouds, airborne particulate matter, and surface brightness. Each of these varying features of Earth's environment has the capacity to exceed the warming influence of greenhouse gases and cause our world to cool. For example, increased cloudiness would give more shade to the surface while reflecting more sunlight back to space. Increased airborne particles (or "aerosols") would scatter and reflect more sunlight back to space, thereby cooling the surface. Major volcanic eruptions (such as that of Mt. Pinatubo in 1992) can inject so much aerosol into the atmosphere that, as it spreads around the globe, it reduces sunlight and cause Earth to cool. Likewise, increasing the surface area of highly reflective surface types, such as ice sheets, reflects greater amounts of sunlight back to space and causes Earth to cool.

LUONNOLLINEN VAIHTELEVUUS

Kuten huomaamme (kun luemme lähteen kokonaisuudessaan), Nasan tiedemiehet ovat sitä mieltä, että ilmaston vaihtelevat draiverit , joita ovat Aurinko (erityisesti aurinkosyklit), auringon vaikutus valtamerten kiertoihin (kuten El Nino/La Nina ja PDO), aurinkosäteilyn aikaansaama konvektion (lämmönsiirto aineen mukana) vaikutus pilvisyyteen ja sateisuuteen ja aerosolit (”important forcings and their varying features”) ovat riittävän voimakkaita ylittääkseen kasvihuonekaasujen vaikutuksen ja saavat aikaan maapallon viilenemisen (”has the capacity to exceed the warming influence of greenhouse gases and cause our world to cool”).

LÄHDE:

http://science.nasa.gov/earth-science/big-questions/what-are-the-primary-causes-of-the-earth-system-variability/

=========================================================================

ILMASTOUSKO

Psykologin oivallus:

Ilmastouskovaiset EIVÄT rummuta ILMASTONMUUTOKSESTA, vaan USKOSTAAN

ilmaston LÄMPENEMISEEN ja IHMISEN SYYLLISYYTEEN (lisääntyneet CO2-päästöt).

=========================================================================

Kuitenkin, Nasan uuden tutkimuksen mukaan ilmakehän hiilidioksidi-pitoisuuden

tuplaantuessa kasvien ja puiden kiihtyvä kasvu (CO2 kulutus) aiheuttaa

viilenemisefektin (negatiivinen feedback) alentaen globaalia lämpenemistä.

http://www.nasa.gov/topics/earth/features/cooling-plant-growth.html

A new NASA computer modeling effort has found that additional growth of plants and trees in a world with doubled atmospheric carbon dioxide levels would create a new negative feedback – a cooling effect in the Earth's climate system that could work to reduce future global warming.

Tutkimuksesta enemmän tämän sivun lopussa.

---------------------------------------------------------------------------------------------

CANCUN

Mexicossa ”Cancunin ilmasto-kokoustajat” [ja ”hiilihörhöt” (jotka USKOVAT, että hiilidioksidi

on viime vuosisadan loppupuolen lämpenemisen ainoa syy)  viettävät huonosti ansaittua

lomaa aurinkorannoilla]:

http://www.mtv3.fi/matkailu/ulkomaat/artikkeli.shtml/158051/cancun-on-karibian-kanaria

cancun_photo1.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mutta hei, sinä voit ilahduttaa ystäviäsi joululahjalla eli  T-paidalla:

178174730v9_350x350_front_color-white.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.cafepress.co.uk/bobmccarty/2588503

Paidan teksti (vapaasti suomennettuna):

”Maailmanlaajuista paskapuhetta maapallon ilmaston lämpenemisestä”.

Everyday, mainstream media outlets interview so-called experts on global warming and report that our planet is doomed due to mankind's indiscriminate pillaging of the earth's resources. And then there are the less-publicized experts who use hardcore science to back their claims that global warming is a myth. If you side with the latter, you'll love the design available on items in this section.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ilmastoskeptikoitako tässä jahdataan (Cancun climate troops):

cancun_climate-troops.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Britannia on ollut maailman kylmin kolkka (kun ei puhuta arktisista alueista).

KUVAT REUTERS ja Guardian:

uk-winter.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

manchester-snow.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------

ILMASTOHULLUTUS JATKUU

Cancunin ilmastokokoustajien USKO ei horju vaikka maapallon lämpötilat eivät maailmanlaajuisesti ole ENÄÄ nousseet 2000-luvulla ( ja vaikka Pohjois-Eurooppa on muuttunut kylmemmäksi, sekä havaintojen että tehdyn tutkimuksen mukaan vv 2005-2009).

cooler-warming_scr.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä tapahtui ”vuosi 2010 tilastojen lämpimin” ennusteille:

maapallon lämpeneminen on pysähtynyt:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1335798/Global-warming-halted-Thats-happened-warmest-year-record.html

Olemmeko sittenkin ”minijääkauden” otteessa:

http://www.sundaysun.co.uk/news/north-east-news/2010/12/05/author-claims-we-re-in-the-grip-of-a-mini-ice-age-79310-27768699/

AFTER nearly two weeks of snow and sub zero temperatures rivaling those of Siberia, the old joke about global warming being a good thing has had a new lease of life. So what has happened to doom-laden predictions of the world heating up as glaciers melt?

Kaikki eivät ole huomanneet maapallon ilmaston lämpenemisen pysähtymistä…….:

http://www.co2-raportti.fi/?heading=YK-harkitsee-peilien-l%C3%A4hett%C3%A4mist%C3%A4-avaruuteen-ja-Gr%C3%B6nlannin-peittelemist%C3%A4&page=ilmastouutisia&news_id=2803

(YK harkitsee peilien lähettämistä avaruuteen auringon säteilyn takaisin heijastamista varten. Mitähän Britanniassa tuumataan, kun kelit jo nyt muistuttavat Siperiaa?)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ei ainakaan Euroopassa tarvitse pelätä lämpenemistä (”Siperia saapuu Eurooppaan”, satelliittikuvaa):   http://satellite.ehabich.info/eu.htm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cancunin kokoustajat energiatuhlareita:

http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/8187328/Cancun-Climate-Conference-using-as-much-energy-as-a-village-for-a-year.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SUOMEN ILMATIETEEN LAITOS

”Sääennusteiden lisäksi Ilmatieteen laitos käyttää supertietokonetta maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen tutkimukseen….” ja on antanut ”climate change-ennustuksen"

Suomelle: ”entisajan kunnon pakkastalvet ovat historiaa ja saamme varautua leutoihin ja

lumettomiin talviin”.

http://www.tekniikkatalous.fi/ict/article330182.ece

M I L T Ä S   N Ä Y T T Ä Ä ? (vastaus: samalta kuin viime talvenakin!)

HELSINKI joulukuun alkupuolella 2010 (KUVAT mtv3):

1049862.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1051095.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2010/12/1238779/taas-tulee-pyryttamalla-lunta

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2010/12/1238640/lumi-syoksi-liikenteen-kaaokseen-helsingissa---katso-kuvat

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2010/12/1238810/saksan-lumimyrakka-peruu-lentoja

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2010/12/1238610/ranskassa-lumikaaos---eiffelin-torni-suljettiin

[Lisähuomio: Valtakunnan ilmastonlämpenemisen ”ykköspelottelija”, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas on ”lyöty ritariksi” (saanut jonkin mitalin itsenäisyyspäivänä)]

http://alastontotuus.blogspot.com/2010/12/ilmastonmuutos-nimelta-godot.html

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ILMASTONMUUTOSTA JA HIILIDIOKSIDIN VAIKUTUSTA LIIOITELTU

ILMATIETEEN LAITOS

”Taalaksen ilmastonmuutos” (10.12.2010):

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2010/12/1239509/10-paivan-ennuste-lumisade-lakkaa-pakkanen-kiristyy

”ilmastonmuutos on hyvin pitkällä aikavälillä hitaasti etenevä globaali ilmiö, joka näkyy noin 30 vuoden keskiarvoissa. Nyt vallitseva sää on normaalia sään vaihtelevuutta ja Suomi sattuu sijaitsemaan vaihtelevan sää alueella”

”Ilmastonmuutos tulee lisäämään tulevaisuudessa sään ääri-ilmiöitä maapallon keskilämpötilan noustessa.”

KOMMENTIT

KOMMENTIT1. Eteneekin todella hitaasti: 2000-luvulla maapallon lämpeneminen on pysähtynyt!

2. Viime vuosisadan loppupuolen lämpeneminen oli monen eri tekijän yhteysvaikutus: aurinkosyklit, valtamerten ja ilmakehän vuorovaikutukset sekä ilmakehän kemiallisen koostumuksen vaihtelut.

3. Hiilidioksidi- päästöjen osuus on (korkeintaan 30-50 %).

 

NASA/NOAA TIEDEMIESTEN TUTKIMUS

 

HIILIDIOKSIDIN OSUUTTA ON SUURESTI LIIOITELTU (IPCC), NASA/NOAA TIEDEMIESTEN UUSI TUTKIMUS:

JOS HIILIDIOKSIDIN PITOISUUSUUDET NOUSISIVAT  NYKYISESTÄ (390 ppm) TUPLASTI (780 ppm), GLOBAALIT LÄMPÖTILAT NOUSISIVAT VAIN NOIN 1.6 CELSIUS ASTETTA

The NASA and NOAA boffins used their more accurate science to model a world where CO2 levels have doubled to 780 parts per million (ppm) compared to today's 390-odd. They say that world would actually warm up by just 1.64°C overall, and the vegetation-cooling effect would be stronger over land to boot – thus temperatures on land would would be a further 0.3°C cooler compared to the present sims.

International diplomatic efforts under UN auspices are currently devoted to keeping global warming limited to 2°C or less, which under current climate models calls for holding CO2 to 450 ppm – or less in many analyses – a target widely regarded as unachievable. Doubled carbon levels are normally viewed in the current state of enviro play as a scenario that would lead to catastrophe; that is, to warming well beyond 2°C.

It now appears, however, that the previous/current state of climate science may simply have been wrong and that there's really no need to get in an immediate flap. If Bounoua and her colleagues are right, and CO2 levels keep on rising the way they have been lately (about 2 ppm each year), we can go a couple of centuries without any dangerous warming. There are lots of other factors in play, of course, but nonetheless the new analysis is very reassuring.

"As we learn more about how these systems react, we can learn more about how the climate will change," says Bounoua's colleague Forrest Hall, in a NASA statement accompanying the team's scholarly paper. "Each year we get better and better. It's important to get these things right."

The NASA/NOAA boffins' paper Quantifying the negative feedback of vegetation to greenhouse warming: A modeling approach is published in the journal Geophysical Research Letters (subscription required). ®

http://www.theregister.co.uk/2010/12/08/new_model_doubled_co2_sub_2_degrees_warming/

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kokonaisuudessaan ilmastoherkkyys on vähemmän kuin 1.65:

http://motls.blogspot.com/2010/12/nasa-noaa-climate-sensitivity-is-below.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hiilidioksidin ansiosta lisääntyvä kasvillisuus voi hillitä ilmaston lämpenemistä

http://www.co2-raportti.fi/?heading=Hiilidioksidin-ansiosta-lis%C3%A4%C3%A4ntyv%C3%A4-kasvillisuus-voi-hillit%C3%A4-ilmaston-l%C3%A4mpenemist%C3%A4&page=ilmastouutisia&news_id=2817

NASAn uuden tutkimuksen mukaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden noustessa kasvien ja puiden voimistuva kasvu hidastaa ilmaston lämpenemistä.

NASAn tietokonemallin mukaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden tuplaantuessa lisääntyneen kasvillisuuden viilentävä vaikutus olisi noin 0,3 astetta globaalisti, ja noin 0,6 astetta maa-alueiden päällä.

Ilman kasvillisuuden aiheuttamaa negatiivista takaisinkytkentää ilmasto lämpenisi noin kahdella asteella hiilidioksidipitoisuuden kaksinkertaistuessa.

NASAn mukaan tiedeyhteisö on hyvin yksimielinen siitä, että ilmasto lämpenee hiilidioksidipitoisuuden kaksinkertaistuessa 2 - 4,5 astetta. Tässä tutkimuksessa käytetty ilmastomalli edustaa lämpenemisarvioiden alarajaa.

Mallien arvioiden suuri hajonta johtuvat pääasiassa takaisinkytkentöihin liittyvistä epävarmuuksista, eli siitä, kuinka eri ilmastojärjestelmän osat reagoivat nousevaan hiilidioksidipitoisuuteen ja lämpötilaan. Takaisinkytkennät joko vahvistavat tai heikentävät lämpenemistä.

NASAn tutkimuksessa esitetty lisääntyvän kasvillisuuden mahdollisesti aiheuttama viilentyminen on esimerkki negatiivisesta takaisinkytkennästä.

NASAn mukaan tutkimus on askel kohti parempia ilmastomalleja, jotka osaavat entistä paremmin ottaa takaisinkytkennät huomioon.

------------------------------------------------------------------------------------------------

ILMASTOTUTKIMUSTA

·  Climate Research

RUOTSALAISTA ILMASTOREALISMIA:

http://klimathot-gameover.blogspot.com/.    http://www.theclimatescam.se/

http://andaslugnt.blogspot.com/.                   http://www.klimathotet.info/

http://miljofara.wordpress.com/.                   http://www.stockholminitiative.com/

http://blog.moderna-myter.se/.                     

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.3558216

http://unrealclimate.blogspot.com/.               http://www.premissforlag.se/blogg/tankkallt