Share |

KESÄ 2020

6.7.2020

SISÄMINISTERI MARIA OHISALO UHKAILEE HALLITUSKUMPPANEITAAN

Vanhasen viesti hallituksesta lähdöllä uhkailleille vihreille on, ettei kannata hötkyillä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006562273.html

Matti Vanhanen ei kokenut uhkailuna sitä, että vihreiden Maria Ohisalo on uhkaillut vihreiden jopa lähtevän hallituksesta, jos ilmastonmuutoksen estämistä koskevat tavoitteet eivät etene.

Matti Vanhanen:

Uusiutuvan energian määrää ja energiankäytön tehokkuutta pitää lisätä. Pitää olla keinot, ei vain verot ja maksut, joilla estetään jonkin homman tekeminen, vaan jolla energiaa pystytään tuottamaan päästöttömällä tavalla. Tähän näkökulmaan pitää keskittyä.

KORONA JA D-VITAMIINI

Kaksi tutkimusta löysi yhteyden d-vitamiinin puutteen ja koronakuolleisuuden välillä – D-vitamiini voi hillitä vaarallisia sytokiinimyrskyjä

https://tekniikanmaailma.fi/kaksi-tutkimusta-loysi-yhteyden-d-vitamiinin-puutteen-ja-koronakuolleisuuden-valilla-d-vitamiini-voi-hillita-vaarallisia-sytokiinimyrskyja/

Alhaiset d-vitamiinitasot näyttävät olevan yhteydessä korkeampaan kuolleisuuteen uuden koronaviruksen aiheuttamassa COVID-19-taudissa. Kaksi torstaina ilmestynyttä erillistä tutkimusta on löytänyt yhteyden alhaisen d-vitamiinitason ja korkeamman kuolleisuuden

Yhdysvaltalaisen Northwestern Universityn johtama tutkijaryhmä puolestaan analysoi tutkimustietoa kymmenestä maasta Euroopassa, Aasiassa sekä Pohjois-Amerikassa. Medrxiv-ennakkojulkaisupalvelussa ilmestyneessä tutkimuksessa kerrotaan, että Italian, Espanjan ja Britannian kaltaisissa maissa, joissa koronakuolleisuus on ollut suurempaa, potilaiden d-vitamiinitaso on ollut alhaisempi kuin niissä maissa, joissa vaikutukset ovat olleet lievempiä.

D-vitamiinin puutostila näytti analyysin mukaan olevan yhteydessä korkeampaan kuolleisuuteen koronaviruksesta. Analyysi viittaa myös siihen, että d-vitamiinin puutoksen ja niin sanotun sytokiinimyrskyn syntymisen välillä on yhteys.

Tutkijat sanovat, että d-vitamiini ei sinänsä estä ihmistä saamasta virusta, mutta se voi vähentää taudin vaikeutumista ja kuolemaa.

D-VITAMIININ ANNOSTUS (EUROOPAN UNIONIN SUOSITUS)

Tällä hetkellä D-vitamiinin suurin turvallinen annos vuorokaudessa EU:ssa on 100 µg (mikrogrammaa).

http://www.tritolonen.fi/uutiset/3006-paljonko-tarvitsemme-d-vitamiinia

Amerikkalainen lääketieteen laitos Institute of Medicine (IOM) suosittelee D-vitamiinia 10 µg päivässä ja pitää 100 µg:n päiväannosta suurimpana siedettävänä aikuisten saantina. EU:n mukaan yli 7-vuotiaat voivat ottaa huoletta 100 µg päivässä.

https://www.sciencedaily.com/news/health_medicine/vitamin_d/

KESKUSTELUA

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhonieminen1/d-vitamiini-koronakriisin-sitkein-ja-vaarallisin-vaarinkasitys/

25.6.2020

KORONAKESÄN AURINKOA JA KAAOSTA

AURINKO JA KORONA

KORONA_JA_AURINKO.PNG

Uusi tutkimus: voimakas kesäaurinko tappaa koronaviruksen 34 minuutissa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/72da6958-7dbc-4aed-adb4-5bac57b94e85

Kun koronavirusta yskitään tai muuten levitetään niin, että se laskeutuu erilaisille pinnoille, kesäaurinko tekee siitä nopeasti selvää. Tämä selviää tutkimuksesta, joka on julkaistu Photochemistry and Photobiology -tiedelehdessä.

KORONAKAAOS RUOTSISSA

Koronakartassa Ruotsi hehkuu punaisena – EU:n kiivaimmassa pesäkkeessä tauti leviää uusille alueille

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006552116.html

Jällivaaran koronakaaos ei ehkä levinnytkään kaivoksesta – kaupungilla menty ”ranttantanttan”, sanoo lääkäri

Näin laajalle alueelle yskäistyt pisarat voivat levitä ympäristöön. Katso videolta mallinnus. CNN

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/15424255-1edb-4acd-8d7d-d844ea37804e

KORONAKAAOS_SWE.PNG

Ruotsin pohjoisosassa Norrbottenin alueella oli todettu sunnuntaihin mennessä 952 koronatartuntaa. Koronatartunnat jatkavat alueella nopeaa kasvua.Venäjän ulkoministeriön tiedotusjohtaja Maria Zakharova näyttää esimerkkiä käyttämällä kasvomaskia.

KORONAMARIA.PNG

HELLEAALTO

Helleaalto enteilee huonoja päätöksiä, rikoksia ja aggressiivisuutta

https://www.youtube.com/watch?v=0FNSPKxTMpo

SITRA JA TURVETUOTTAJAT: ELINKEINO VAARASSA

Kansanedustaja tyrmäsi jo ennen julkaisua – Turvetuottajatkin äänessä Sitran raportissa: ”Pistää välillä oikein vihaksi”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kansanedustaja-tyrmasi-jo-ennen-julkaisua-turvetuottajatkin-aanessa-sitran-raportissa-pistaa-valilla-oikein-vihaksi/b40b455e-f1ec-4f8e-8276-6436436fabe1

Turvetuottajia tulevaisuus huolettaa, ja Sitran työpaperin mukaan reilua siirtymää auttaisi selvä linjaus turpeen tulevaisuudesta. Kansanedustaja ehti suomia tiistaina julkaistun raportin motiiveja jo etukäteen.

VERIRYHMÄ JA KORONAVIRUS

Tutkimus: Veriryhmä voi lisätä riskiä sairastua koronaan – 44 prosenttia suomalaisista kuuluu joukkoon

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tutkimus-veriryhma-voi-lisata-riskia-sairastua-koronaan-44-prosenttia-suomalaisista-kuuluu-joukkoon/743678b5-471d-4a29-a5de-b30b3dfa5b61

Tyypin A veriryhmä saattaa lisätä koronainfektion riskiä. Viime viikolla New England Journal of Medicine -lehdessä julkaistussa eurooppalaistutkimuksessa selvisi, että A-veriryhmäläisillä oli jopa 45 prosenttia suurempi riski sairastua vakavasti covid-19-infektioon. Pienin riski näyttäisi olevan O-veriryhmällä. Tutkimuksesta uutisoi Market Watch -sivusto.

Vastaavasta kiinalaistutkimuksesta uutisoi huhtikuussa muun muassa Yle.

Eurooppalaisessa tutkimuksessa verrattiin 1900 vakavasti sairastuneen geenejä 2000 terveen ihmisen geeneihin. Tutkijat löysivät yhteneväisyyksiä DNA:ssa, joka määrittelee muun muassa ihmisen veriryhmän. Lisätutkimuksia tarvitaan kuitenkin edelleen siitä, onko juuri veriryhmä merkittävä riskitekijä koronainfektiossa.

Tutkijat huomauttavat, että tutkimuksen tuloksista ei voi vetää johtopäätöksiä siitä, pitäisikö esimerkiksi A-veriryhmään kuuluvien ihmisten olla tavallista enemmän varuillaan koronatartunnan suhteen tai siitä, että O-veriryhmäläisten rajoituksia voitaisiin lieventää.

Veripalvelun tietojen mukaan A-veriryhmään (A+ tai A- kuuluu noin 44 prosenttia suomalaisista.

17.6.2020

TYTTI TUPPURAINEN ANTAISI KAIKEN

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2020/06/kasittamatonta-kieroilua-mutta-miksi.html

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) on todennut, että "me emme kuulu sellaisiin maihin, jotka asettavat tiukkoja kynnyskysymyksiä ratkaisun saavuttamiselle. Näin ollen me olemme valmiita tarkastelemaan myös kompromissia."

Muut meidän kaltaisemme maat ovat ottaneet pragmaattisen ja siten aivan erilaisen linjan: Ruotsi, Hollanti, Itävalta ja Tanska eivät hyväksy komission ajamaa lahjarahaa vaan edellyttävät, että rahasto jakaa tuen sijasta pelkästään takaisin maksettavaa lainaa.

Kantelu ministeri Tuppuraisen toiminnasta oikeuskanslerille?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/kantelu-ministeri-tuppuraisen-toiminnasta-oikeuskanslerille/

Katri Kulmunin (kesk) eron myötä kuva pitää jälleen uusia. Iltalehti testasi, miten 197-senttinen Vanhanen asettuisi kuvassa Kulmunin paikalle.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0e7f9ff8-5f7f-45bb-93a6-943f4ec24289

Protokollan mukaan pääministeri (Marin) on kuvassa keskellä, pääministerin sijainen (Vanhanen) pääministerin oikealla puolella ja virkaiältään vanhin ministeri (Henriksson) pääministerin vasemmalla puolella.

MILLOIN PÄÄSEMME EUROOPAN LIITTOVALTIOON?

EU:ssa ja eurossa sama vika kuin kommunismissa – teoriassa toimii vaan ei käytännössä eikä sitä voida tunnustaa

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aveollila1-2/eussa-ja-eurossa-sama-vika-kuin-kommunismissa-teoriassa-toimii-vaan-ei-kaytannossa-eika-sita-voida-tunnustaa/

Perusongelma Neuvostoliitossa oli, että siellä ei voitu virallisesti edes ottaa puheeksi saatikka tunnistaa ja tunnustaa, mistä järjestelmän ongelmat loppujen lopuksi johtuivat. Kommunismi oli tieteellisesti oikeaksi todettu poliittinen järjestelmä ja sitä ei voitu mitenkään kyseenalaistaa. Ongelma oli aina tilapäinen tai sitten joskus tunnustettiin, että ongelma johtui ihmisistä, joista ei ollut vielä saatu kasvatettua oikein käyttäytyvää neuvostoihmistä – latinaksi ”Homo Sovjeticus”. Yli 70 vuotta sitä yritettiin, eikä onnistuttu.

Sama juttu EU:ssa. Ne henkilöt tai joskus jopa valtiot, jotka uskaltavat kyseenalaistaa EU:n tai euron poliittisluontoisia perusasioita leimataan populisteiksi ja taantumuksellisiksi, jotka eivät ymmärrä EU:n valtavaa voimaa edistää Euroopan kansojen hyvinvointia.

Kysymys: Milloin pääsemme todelliseen Euroopan kansojen yhteisöön eli Euroopan liittovaltioon, jossa on kaikki yhteistä?
Vastaus: Näemme todellisen EU:n siintävän jo horisontissa.
Kysymys: Mikä on horisontti?
Vastaus: Horisontti on kuviteltu rajaviiva maan ja taivaan välissä, joka pakenee eteenpäin samalla nopeudella kuin katsoja lähestyy sitä.

4.6.2020

KASVOMASKIT

Kasvomaskit ja hengityssuojaimet ( myös KUVAT)

https://www.e-ville.com/fi/3045858-hengityssuojain-hengityssuojaimet-ja-kasvomaskit

PUOLUEIDEN KANNATUSMITTAUS

Yle-gallup: Keskustalla heilahdus – Sdp:n temppu ”alkaa olla ennennäkemätön”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/yle-gallup-keskustalla-heilahdus-sdpn-temppu-alkaa-olla-ennennakematon/e229305d-9293-4bd2-9e70-40969a7f73b8

Pääministeri Sanna Marin (sd) kerää pisteet kansalta koronatoimista.

Sen sijaan hallituksen kakkospuolueen keskustan kannatus heilahtaa reilummin alaspäin, 1,5 prosenttiyksikköä 10,7 prosenttiin.

HALLITUS EI SUOSITELLUT KASVOMASKIEN KÄYTTÖÄ

Hallitus ei anna yleistä suositusta kasvomaskien käytöstä – suosittelee silti tilanteisiin, joissa lähikontaktia vaikea välttää

ASIANTUNTIJAT ERI MIELTÄ

Hallituksen asettama tiedepaneeli oli eri mieltä

https://vnk.fi/documents/10616/21411573/VNK_Tiedepaneelin_raportti_200601.pdf/b3c837ba-02a1-693b-ccf5-fbdada481c01

Tiedepaneeli suositteli kasvomaskien käyttämistä julkisilla paikoilla ja julkisessa liikenteessä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a1f2a2c8-a743-4bea-adad-b39b4485055a

STM:n kanta kansanmaskeihin ihmetyttää

ISIS-VAIMOT

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ac875eec-01d5-4801-9dea-4d34ef37481f

En halua Suomeeni terroristien vaimoja – pysykää kalifaatissa