Share |

KEVÄT 2023

8.4.2023

Maaseutu pettyi keskustaan

EKVAALIT_2023_PS.PNG

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009499206.html

HS etsi Oulusta ja Muhokselta syitä sille, että perussuomalaiset nousi suurimmaksi myös keskustan entisillä sydänmailla. Vastaan tulivat turve, bensan hinta, arvokysymykset ja Tiktok.

Putinin tapa kohdella lapsia kertoo hänestä kaiken

LASTEN_VARASTAJA.PNG

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009503047.html

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on ollut raaka lapsille. Koska sota on pohjimmillaan imperialistinen, Venäjä on kaapannut tuhansia ukrainalaisia lapsia, joita se haluaa venäläistää.

Venäjän epäinhimillinen toiminta suurhyökkäyksessään Ukrainaan on ollut järkyttävää. Venäjän uhreina ovat olleet ukrainalaissiviilit, joita Venäjä pyrkii terrorisoimaan kaikin tavoin. Tämä on näkynyt paitsi Venäjän miehityksestä vapautuneilta alueilta paljastuneina joukkohautoina ja kidutuskammioina, myös järjestelmällisenä infrastruktuurin tuhoamisena. Venäjän johto olisi halunnut ukrainalaisten viettävän kuluneen talven ilman lämpöä, sähköä ja juoksevaa vettä.

Venäjän toimintaa Ukrainassa raaistaa sodan imperialistinen luonne. Kun Venäjän tavoitteena on murskata ukrainalaiset kansakuntana, Venäjä käyttää huolettomasti myös kansanmurhan välineistöä.

Yksi tapa murhata kansa on varastaa sen lapset. Venäjän sodankäyntiin kuuluu ukrainalaisten lasten järjestelmällinen pakkosiirtäminen Venäjälle, jossa Venäjän viranomaiset sijoittavat lapset venäläisiin adoptioperheisiin. Tarkoituksena on tehdä ukrainalaisista lapsista venäläisiä.

Tällaiset laittomat pakkosiirrot ovat sotarikos. Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC ilmoitti viime kuussa olevan ”perusteltua syytä uskoa” Venäjän johtajan Vladimir Putinin olevan tästä toiminnasta henkilökohtaisessa rikosoikeudellisessa vastuussa. Siksi ICC antoi Putinista kansainvälisen pidätysmääräyksen.

ICC toimi oikein. Samalla se pakotti katsomaan lasten tilannetta laajemminkin.

Venäjän tekemät ukrainalaisten lasten pakkosiirrot koskevat isoa joukkoa. Tarkkoja lukuja ei tiedetä, mutta Ukrainan viranomaisten mukaan kyse on jopa yli 16 000 lapsesta.

Venäjä haluaa laajentaa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6aefbf1a-a85a-4cfb-9848-63ff27677839

Puolan hallituksen erityisedustaja varoittaa Venäjän aikeista.

Älä käy sotaan ylimielisesti

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009497120.html

Hyökkäys Irakiin oli Yhdysvaltain suuri virhe 20 vuotta sitten. Putin ei ottanut siitä opikseen

”Imperialismi on pysäytettävä”

Kirjoituksessaan Żaryn viittaa myös Venäjän ulkoministeriön alaisen tutkimuslaitoksen johtajan Aleksei Podberjozkinin esittämiin lausuntoihin, joiden mukaan Venäjän kannalta ainoa suotuisa vaihtoehto on eskaloida tilannetta ja laajentaa aggressiivisia toimia länttä vastaan.

Żaryn huomauttaa, ettei Podberjozkin ole ajatuksineen yksin, vaan myös muut venäläiset asiantuntijat ovat argumentoineet eskalaation puolesta Venäjän puolustuksen varmistamiseksi.

Putinin kiusallinen hetki: Odotti turhaan aplodeja

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/6be52b5c-daaf-41b6-a5b6-393d34def0ed

Putin piti puheessa suurlähettiläille useamman tauon, mutta kukaan ei taputtanut. Presidentti näytti menevän tilanteessa ymmälleen.

Upin ohjelmajohtaja povaa Putinille Saddam Hussein -skenaariota eikä usko palatsivallankumoukseen: "Se on kuin toivoisi alienien saapumista"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ohjelmajohtajalta-synkka-ennuste-povaa-putinille-saddam-husseinin-kulkemaa-polkua/8671284#gs.u6tqk7

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes on vakuuttunut siitä, että Vladimir Putinilla on edessään demokratian kannalta hyvin valitettava Saddam Hussein -skenaario.

4.4.2023

HALLITUSVÄÄNTÖ ALKAA

Hanna Wass on suomalainen politiikantutkija, joka toimii valtio-opin yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa. Wass on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori. Wass on toiminut poliittisena asiantuntijana eri medioissa kommentoiden erityisesti kotimaan politiikkaa. Wikipedia

Hanna Wass on Suomen tunnetuimpia politiikan tutkijoita. Hänellä on vahva näkemys siitä, mihin eduskuntavaalit ratkeavat ja mihin eivät.

Kommentti: Hanna Wassin asusta nousi myrsky, joka osoitti naisvihan kukoistavan

https://www.is.fi/viihde/art-2000009504548.html

A-Studiossa vierailleen Hanna Wassin asiantuntijuus unohtui silmänräpäyksessä paljaan olkapään takia, kirjoittaa uutispäällikkö Noora Hapuli.

KUVAT

https://pbs.twimg.com/media/Fsz9RXSWIBQj8WX?format=jpg&name=360x360

https://pbs.twimg.com/media/Fsz9RXYWIBMN3ng?format=jpg&name=360x360

HANNA WASS

https://areena.yle.fi/1-63937752

Hanna Wass alkaa kommentoida VIDEOSSA noin 49 minuutin kohdalla.

HANNA_WASS_2.PNG

HANNA_WASS_3.PNG

3.4.2023

ÄÄNIKUNINGATAR RIIKKA PURRA

AANIKUNINGATAR_RIIKKA_PURRA.PNG

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%C3%A4%C3%A4nikuningatar+riikka+purra

Riikka Purra koko maan äänikuningatar – Marin rohmusi odotetusti ääniä Pirkanmaalla ja Elina Valtonen Helsingissä

https://www.uusimaa.fi/uutissuomalainen/5837745

PURRA_AKESSON.jpg

10.3.2023

SUOMEN PUNAVIHREILLE ILMASTO-KIIHKOILIJOILLE (ilmastouskovaisille) TIEDOKSI

Nasa: Suomi on hiilinielu

https://roskasaitti.wordpress.com/2023/03/09/nasa-suomi-on-hiilinielu/HIILINIELU (NASAN TUTKIMUS)

https://www.tapionajatukset.com/44381Phys.org uutisoi Nasan avaruudesta käsin tekemästä CO2-määrityksestä (Linkki), josta tehdyssä kuvassa näkyy maakohtaisesti CO2-tase.

Kuvankaappaukseni sivulta näkyy kuvassa 1.

https://phys.org/news/2023-03-nasa-space-mission-stock-carbon.html

KUVA

https://roskasaitti.files.wordpress.com/2023/03/suomihiilinielu.png?w=1024

Kuvassa 1 siis Nasan esitys eri maiden CO2-tuotannosta ja kulutuksesta, siis päästöistä ja nieluista. Ruskeat maat ovat CO2:n nettopäästäjiä, vihreä nettonieluja ja tarkempi värien tulkinta on kartan alapuolella. Maailman CO2 tuotannon huiput osuvat Kiinaan ja USA:han. Kanada ja Venäjä ovat nieluina kärjessä. Johtavat EU-maat ovat CO2-nettotuottajia, Suomi, Ruotsi ja muutama entisen Neuvostoliiton ja Itä-Euroopan maa on CO2-nettonieluja EU-alueella. Lisäksi kiinnittää huomiota, että Amazonin alueen ”maailman keuhkot” tuottavat hiilidioksidia ilmakehään. No niinhän ne ihmisen keuhkotkin tuottavat.

POLITIIKKA

Porvarihallitusta pukkaa: Saarikon ”pommi” räjähti Marinin jalkojen juuressa. Punavihreä hallituspohja säpäleinä

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/olli-pekkasalminen/porvarihallitusta-pukkaa-saarikon-pommi-rajahti-marinin-jalkojen-juuressa-punavihrea-hallituspohja-sapaleina/

Sanna Marin biletti taas, rikkoi lasin ja hieroi miestä”

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jannesalonen11/sanna-marin-biletti-taas-rikkoi-lasin-ja-hieroi-vierasta-miesta/

20.3.2023

LAURA_HUHTASAARI_1.jpg

LAURA_HUHTASAARI_2.jpg

7.3.2023

HUHTIKUUN VAALIT

Evan tutkimus: Kokoomuksen ja perussuomalaisten hallituspohja on suosituin

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009437374.html

KUVA

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/d4e8d6b07e0c39327df5374bd3f90b61.jpg.webpTutkimuksen mukaan kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteistyölle pohjautuvaa hallitusta toivoi 23 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi suosituin oli kokoomuksen ja Sdp:n muodostama hallituspohja.

VASEMMISTOHALLITUS PYRKII NYKYISEN POHJAN JATKAMISEEN

Nykyisen vasemmistohallituksen kaikki puolueet ilmoittavat, että ne eivät lähde perussuomalaisten kanssa hallitukseen. Ovat siis sopineet nykyisen hallituspohjan jatkosta? Vain #kokoomus äänestämällä voi siis saada useita hallituspohjavaihtoehtoja.

https://twitter.com/PiaKauma/status/1632669682925727745?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

-----------------------------------------------------------------------------

2.3.2023

Onko Unkari Venäjän vai lännen puolella?

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009425383.html

”Neuvostoliitto kukisti verisesti Unkarin kansannousun vuonna 1956. – – Venäjällä kaipaillaan avoimesti Stalinin aikoja ja Neuvostoliiton suuruutta. Eikö Unkari muista, mitä Venäjän suuruus tarkoittaa pienille kansoille: eloa rautasaappaan alla.”

”Turkin ja Unkarin ratifioinnin käsittämätön viivyttäminen pakottaa jo kysymään, ovatko Unkari ja Turkki Vladimir Putinin ohjauksessa. Sehän olisi katastrofi lännelle, Euroopan unionille ja Natolle. Todellinen myyrien myyrä.”

Suomen Nato-jäsenyys töytäistiin tuonnemmaksi Unkarin parlamentissa – oppositio­poliitikko näkee viivyttelyyn kolme syytä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009427376.htmlOn epäilty sitä, että Orban venyttää ratifiointia Vladimir Putinin pyynnöstä, mikä voi mielestäni pitää paikkansa. Toiseksi on epäilty, että hän tekisi viivyttelyllä palveluksen Turkin presidentti Erdoganille, joka odotuttaa myös päätöstä. Kolmas syy voi olla se, että Orban kiristää EU-tukia tällä tavoin.

Venäjä pohtii ydinaseiden käyttöä Yhdysvaltojen torjumiseksi

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

Venäjän puolustusministeriö väittää USA:n ”ilmeisesti” iskevän Venäjää vastaan, voisi puolustautua ydinasein

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009404420.html

IS seuraa tässä artikkelissa tilannetta Ukrainan sodassa.Venäjän puolustusministeriön julkaisu: USA "ilmeisesti" valmis iskemään, Venäjä voisi puolustautua strategisin ydinasein

Venäjä valmistautuu Yhdysvaltojen iskua vastaan valmistautumalla hyödyntämään jopa strategisia ydinaseita, mainitsee Venäjän puolustusministeriön Voennaya Mysl -julkaisu Ria-uutistoimiston mukaan. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Julkaisun mukaan Yhdysvallat pelkää menettävänsä hallitsevan asemansa maailmassa ja on "ilmeisesti" valmistautunut iskemään Venäjää vastaan saadakseen sen pois pelistä.

Vastatoimena Venäjä julkaisun mukaan valmistautuu "käyttämään nykyaikaisia strategisia hyökkäys- ja puolustusaseita, ydin- ja muita aseita", kertoi Ria.

Strategisten ydinaseiden tuhovoima on suurempi kuin taktisten ydinaseiden. Niillä voidaan tuhota jopa suuria kaupunkeja, kun taas taktisilla ydinaseilla isketään rajatumpiin kohteisiin esimerkiksi taistelukentällä.

Julkaisun mukaan Venäjän pitää pystyä näyttämään Yhdysvalloille, että sen ydinasejärjestelmää ei voi lamauttaa eikä sen vastaiskua estää.

Venäjän puolustusministeriö ei heti vastannut Reutersin pyyntöön kommentoidan julkaisunsa artikkelia.

Tämä tiedetään Putinin vaino­harhaisista varo­toimista – ”on ymmärrettävää, että hän pelkää”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009423968.html

Putinin käytös on tyypillistä hänen asemassaan oleville johtajille, arvioi tutkija.

1.3.2023

Pääkirjoitus: Erdoganin ja Orbánin käsittämätön Nato-peli sataa suoraan Putinin taskuun

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009424373.html

Outoa, että Unkari ei muista omaa historiaansa ja verisen kansannousun kukistamista vuonna 1956. Nato-sopimuksen viivyttämisellä ei ole järjellistä syytä.

Suomen ja Ruotsin jumiutuneet Nato-jäsenyydet ovat hallinneet turvallispoliittista keskustelua viime viikot Suomessa.

Yhdessä vai erikseen?

Mitä tekee Turkki?

Poliittinen eliitti odottaa kämmenet hioten, millä tuulella Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sattuu milloinkin olemaan.

Unkari tarvitsee vieläselvityksiä Suomestaja Ruotsista kuitenkaan yksilöimättä niitä. Aikataulukin on siirtymässä kohti maaliskuun loppua.

Eikö Unkari muista, mitä Venäjän suuruus tarkoittaa pienille kansoille: eloa rautasaappaan alla.

HISTORIAA

Neuvostoliitto kukisti verisesti Unkarin kansannousun vuonna 1956. Panssarit ilmestyivät Budapestin kaduille, ja orastava demokratiakehitys sai tuta, mitä tarkoittaa vahvemman oikeus. Venäjällä kaipaillaan avoimesti Stalinin aikoja ja Neuvostoliiton suuruutta.

Unkari hännystelee Putinia pelaamalla harvinaisen kaksinaamaista peliä, josta on vaikea sanoa, kummalla puolella Unkari on: lännen vai Venäjän.

Unkari on ollut ajoittain avoimesti Putin-myönteinen, ja Turkki käy kauppaa Venäjän kanssa ja Turkki on yksi reitti venäläisille päästä maailmalle. Turkin ja Unkarin ratifioinnin käsittämätön viivyttäminen pakottaa jo kysymään, ovatko Unkari ja Turkki Putinin ohjauksessa.

Nato-hakemukset ovat Unkarille arvokas pelimerkki: ”Unkari yrittää epätoivoisesti pitää hyvät välit Moskovaan

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009421086.html

Unkarin parlamentin on määrä aloittaa keskiviikkona Suomen ja Ruotsin Nato-hakemusten käsittely. Hakemukset ovat pääministeri Viktor Orbánille arvokas pelimerkki niin EU- kuin Venäjä-suhteissa.

Unkarilaiset uskovat, että maan päättäjät päästävät Suomen Natoon – yksi asia jäsenyydessä arveluttaa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009424576.html?utm_medium=alsoreadthese&utm_campaign=is_tf&utm_source=www.hs.fi

Unkari on Turkin ohella ainut maa, joka ei ole vielä ratifioinut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. IS kysyi pääkaupunki Budapestin asukkailta, mistä Unkarin parlamentin venkoilu heidän mielestään johtuu.[KOMMENTTINI

EN HALUAISI SANOA TÄTÄ: NATO ON PAPERITIIKERI]

Naton Stoltenberg: ”Putin ei valmistaudu rauhaan, hän valmistautuu sotimaan lisää

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009421983.html

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vieraili tiistaina Suomessa.KOSKA PUTIN HALUAA SOTIA JA LAAJENTAA SITÄ ”UUDEN MAAILMANJÄRJESTYKSEN NIMISSÄ”, NATON PITÄISI REAGOIDA AUTORITAARISEN ”VENÄJÄN IMPERIUMIN” KANSANMURHAAN UKRAINASSA , SIIS EI JUHLAPUHEITA PITÄMÄLLÄ, VAAN SOTILAALLISESTI (ESIMERKIKSI: LENTOKIELTO UKRAINAAN (Britannia voisi valvoa sitä) , HÄVITTÄJÄKONEET NOPEASTI UKRAINALLE, JA TIETYSTI KAIKKI MUUTKIN ASEET.

JUHLAPUHEILLA EI PITKÄLLE POTKITA!

”Mikä on Naton 5.artiklan todellinen arvo ja merkitys tositilanteessa, jos pelkkä liittyminen on tällaista leikkiä?

TODELLISUUS ON ERI ASIA KUIN TOIVEET

US PUHEVUORO

Ukrainan tulee tehdä sodan käynnissään suuri muutos jos se haluaa voittaa sodan

Niin raskaalta kun se tuntuukin niin pakko on todeta että nykymenolla Ukraina tulee häviämään tämän sodan. Tämä tunne on hiipinyt mieleen viime viikkoina ja syy on se että viime päivinä rintamat ovat jämähtäneet paikoilleen, Ukrainan armeija on kaivautunut poteroihinsa ja aloite on Venäjällä. Onnea on mukana Ukrainan kannalta siinä mielessä että Venäjä ei ole saanut vielä isoa vaihdetta päälle – se on yhtä kyvytön etenemään isossa mittakaavassa vaikka aloitteen omaakin. Meille on annettu mielikuva että Ukrainan ylivoima sotakentillä on ainoa totuus , kiitos Ukrainan taitavasti luoman media todellisuuden, mutta sotatantereilta tulevat hiljaiset viestit kertovat toista (kommenttiosiossa linkki Ylen uutiseen) – Ukraina ei osaa hyökätä.
Syynä tähän on se, että aivan kuten Venäjän armeijallakin, Ukrainan armeijaa rasittaa sama neuvostoaikojen perisynti – kyvyttömyys joustavien hyökkäysmanoveereiden tekoon koukkaamalla, saarrostamalla ja selustaan solutettujen sissien tuhotöitä hyödyntäen. Se että hiljattain kesällä Ukraina onnistui Harkovaan suunnatussa salamahyökkäyksessään ja saavutti nopean voiton oli pelkistetysti onnenkantamoinen ja johtui venäläisten joukkojen sen hetkisestä alennustilasta, ts. liian vähän joukkoja suojaamaan laajoja alueita. Tämän kirjoituksen lähteenä on Ylen raportti rintamalta jossa nimettömänä pysyttelevä suomalainen vapaaehtoisupseeri kertoo kokemuksistaan paikan päältä kouluettaessaan ukrainalaisia sotilaita. Hänen mukaansa Ukrainan armeija, päinvastoin kuin meille on annettu ymmärtää, on toimintamenetelmiltään kehno – sitä vaivaa täsmälleen samat ongelmat kuin venäläisilläkin – hierarkia, aloitekyvyn puute ja jäykkyys suorittaa nopeita hyökkäysmanoveereja. Hänen mukaansa suomalaiset upseerit joilla on satavuotinen perinne ja koulutus taistella venäläisiä vastaan olisivat jo ratkaisseet tämän sodan nykyaikaisin menetelmin, jossa tuli ja liike synkronoituna eri aselajien kesken olisi johtanut venäläisten hyökkäysmuodostelmien tuhoon. Hänen mielestään Ukraina, jos se ei kykene muuttamaan sodankäynnin tapaansa tulee todellakin häviämään tämän sodan.”


Tässä samaisessa raportissa kuullaan myös toisenkin suomalaisen vapaaehtoisen upseerin mielipide ja hän oli lopputuloksen suhteen toiveikkaampi ja oli sitä mieltä että lännen apu ennemmin tai myöhemmin vie Ukrainan voittoon – mene ja tiedä.”KIINNITETTY

RIIKKA PURRA

Purra: Suomen EU-ero on edelleen pitkän aika­välin tavoitteemme

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009351733.html

Suomen ero EU:sta on edelleen perussuomalaisten pitkän aikavälin tavoite, vahvistaa puolueen puheenjohtaja Riikka Purra Helsingin Sanomille.

Yhteiskunnan on sopeuduttava väestön kutistuessa, sanoo Riikka Purra – maahan­muutto ei ole ratkaisu

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009345685.html

Maahanmuutossa meillä on eniten selvittelemistä muiden puolueiden kanssa, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra HS:n haastattelussa. Haastattelemme kaikki eduskuntaan viime vaaleissa valittujen puolueiden puheenjohtajat eduskuntavaalien alla.

Tarkka puurtaja

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009333026.html

Perussuomalaisten puheenjohtajaa Riikka Purraa, 45, tuntevien mielestä häntä kuvaa hyvin tapa, jolla hän päätyi politiikan ammattilaiseksi vasta lähemmäksi 40-vuotiaana.

Siitä lähtien vauhti onkin ollut kova. Purra oli keskeisessä asemassa, kun sekasortoisessa tilassa ollut puolue rakensi ohjelmiaan 2010-luvun lopulla. Vuonna 2019 hänet valittiin kansanedustajaksi ja jo vuonna 2021 perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

KUVAT

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/a3cad2d2f473eb99db9f139ff10f48a1.jpg.webp

https://hs.mediadelivery.fi/img/658/295a14b9ca0c2e631acde1df263453a3.jpg.webp

Kolme kysymystä Riikka Purralle

  1. Jos johtamasi hallitus voisi edistää vain kolmea asiaa, mitä ne olisivat? ”Selvästi tiukempi maahanmuuttopolitiikka, energiapoliittiset ratkaisut, jotka edistäisivät kohtuuhintaisen energian saantia, ja julkisen talouden korjaaminen siihen tilaan, että hyvinvointijärjestelmä voidaan ylläpitää tulevaisuudessa.”

  2. Minkä virheen puolueesi teki viimeksi hallituksessa ollessaan? ”Valtavan joukon virheitä. Suurin virhe oli unohtaa oma linja ja tavoitteet.”

  3. Mihin laittaisit ylimääräisen miljardin? ”Osan sote-sektorille, vaikkapa Helsingin lastensairaalaan ja purkamaan hoitojonoja. Osalla alentaisin liikkumisen hintaa eli polttoaineiden verotusta.”

5.2.2023

VASEMMISTOHALLITUKSEN EPÄONNISTUMINEN

KUVA

https://pbs.twimg.com/card_img/1621202057679065091/W9Oazj_L?format=jpg&name=small

Marinin hallitus on yhdessä vaalikaudessa sabotoinut lastemme tulevaisuuden velkaantumalla heidän piikkiinsä ennätystahtia. Jos vasemmisto jatkaa vallassa, nuorten piikkiin eläminen vain jatkuu. Holtitonta itsekkyyttä ja vastuuttomuutta nuoria kohtaan.

https://twitter.com/PiaKauma/status/1621824756839227392?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Näin

@Demarit

kampanjanavauspäivänä on syytä muistuttaa, millaista tuhoa talouteen nykyinen Marinin vasemmistohallitus on saanut aikaan. Tähän on kerta kaikkiaan saatava muutos.

https://twitter.com/PiaKauma/status/1621816287612616704?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

USARI_PIA_KAUMA.PNG

Marinin kakkoshallitus olisi kauhistus – Suomi huutaa muutosta

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pia-kauma/marinin-kakkoshallitus-olisi-kauhistus-suomi-huutaa-muutosta/

Myös muut suuret ongelmat ovat vain pahentuneet tämän vasemmistohallituksen aikana. Valokuvat ruuhkautuneisiin päivystyksiin jonottavista ambulansseista ovat varmasti saaneet monet ikäihmiset pelkäämään sairastumista. Äskettäin julkaistut tulokset oppimistulosten heikentymisestä ja Suomen putoamisesta Pisa-tuloksissa ja nuorten koulutustasossa taas vaatimaan pikaisia toimia kurssin kääntämiseksi.

Ja kun kuuntelen asiantuntijoita, jotka kertovat väkivaltaisen katujengi-ilmiön lisääntymisestä, mietin, miten saamme hallituksen ymmärtämään, että tämä on ongelma, johon on tartuttava vielä, kun siihen edes jollain tasolla voi vielä vaikuttaa.

14.1.2023

SANNA MARININ YLIMIELISYYS ja TÖRKEÄ KÄYTTÄYTYMINEN

PÄÄMINISTERIN (ja myös vihreiden ja vasemmistoliiton) YLIMIELINEN TYYLI

https://twitter.com/PiaKauma/status/1612908150134284302?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

KUVAT

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/YLIMIELINEN_TYYLI.PNG

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/HANNA_WASS.PNG

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/HALLITUKSET_2023.gif

SANNA MARININ VIRHE

Sanna Marinin (sd) mukaan Perussuomalaiset on "selkeästi ja aidosti ollut myös puheiltaan – kun katsotaan kansanedustajien puheita – avoimesti rasistinen puolue". Toisin sanoen hän teki tunnetun argumentointivirheen yleistämällä joidenkin henkilöiden - omasta mielestään - tuomittavan käytöksen koko tämän viiteryhmään.

Tämä herätti mielessäni kysymyksen siitä, että onko SDP puheenjohtajansa mielestä islamistis-homofobinen puolue? Tällainen johtopäätöshän voitaisiin pääministerin logiikalla tehdä ainakin joidenkin SDP:n jäsenten puheiden perusteella. 

Entä pitääkö pääministeri SDP:tä myös juutalaisvastaisena puolueena. Sen kansanedustaja Hussein Al-Taeehan tuli aikanaan kirjoitelleeksi antisemitistisiä, vaikka onkin sittemmin pyytänyt puheitaan anteeksi. 

Ottaen huomioon pääministerin tehneen eilen tunnetun argumentointivirheen, oli mielenkiintoista huomata hänen vielä alleviivanneen sitä jatkamalla, että "kun katsotaan perussuomalaisten yksittäisten kansanedustajien puheenvuoroja vaikkapa eduskuntasalissa tai julkisuudessa, niin kyllä, nämä puheet ovat olleet rasistisia". 

LÄHDE

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/01/sanna-marinin-virhe.html

SDP aloitti kapinan vuonna 1918 nostamalla punaisen lyhdyn Paasivuoren torniin.
Nyt virallisena vihollisena ovat perussuomalaiset

Velkaa velan päälle ottava Marin ei pysty muuhun kuin toisten mollaamiseen.
Niimpä yhteisten asioiden hoito ja asiallinen politiikka asiakysymyksineen siirretään syrjään ja luemme nyt pääministerin vauhkoamisesta”.

Onko pääministeri Marin enää oikea henkilö toimimaan maamme pääministerinä?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/joukkovoimalla-faktat-kohdilleen-marin-sanoi-perussuomalaisia-rasisteiksi-mita-todisteita-talle-loytyy/#comment-3811508

Marin sanoi Perussuomalaisia rasisteiksi, mitä todisteita tälle löytyy?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/joukkovoimalla-faktat-kohdilleen-marin-sanoi-perussuomalaisia-rasisteiksi-mita-todisteita-talle-loytyy/#comment-3811508

Sanna Marin sanoi keskustelussa Petteri Orpon kanssa, että Perussuomalaiset on ”avoimen rasistinen puolue”, päätellen joidenkin sen kansanedustajien julkisista sanomisista.

https://yle.fi/a/74-20012723

Sanna Marin ei vaivautunut antamaan yksilöityjä sitaatteja Perussuomalaisten kansanedustajien lausunnoista, joiden perusteella on oikeutettua sanoa puoluetta avoimen rasistiseksi. Tämä riittää poliittisessa keskustelussa ja journalismissa nykyään, pääministeri saa väittää mitä tahtoo, ja se uutisoidaan sellaisenaan, esittipä pääministeri väitteelleen jotain todisteita tai ei.

Kokeillaanpa siis joukkovoimaa: Pystyttekö löytämään Perussuomalaisten kansanedustajien julkisia lausuntoja viime ajoilta (sanotaan vaikka viimeiset 24 kk), jotka täyttävät ”rasismin” määritelmän sellaisella tavalla, jota SDP:n kansanedustajien sanomiset eivät täytä?

Naamiot on laskettu - todellinen Sanna Marin on astunut esiin

https://www.leenameri.fi/blogi/2023/01/13/43077

Meri pitää hyvänä, että Sanna Marin paljastaa todelliset kasvonsa ennen vaaleja.

– Hillittyä, asiallista, ihmisyyteen ja tasa-arvoon sekä syrjimättömyyteen puheissaan vedonnutta pääministeri Sanna Marinia ei ole olemassa. Se on ollut vain naamio ja teatteria, Meri sanoo.

– Hän syyttää laillista puoluetta – samalla siis jokaista meidän kunnanvaltuutettua, kansanedustajaa, yhdistyksen jäsentä ja puolueen äänestäjää – rasisteiksi. Hän leimaa satojatuhansia suomalaisia vakavalla syytöksellä ja syrjii ihmisten perustuslaissa turvattua oikeutta poliittisiin mielipiteisiin.

– Marin yrittää saada aikaan tilanteen, jossa perussuomalaisia alettaisiin syrjiä ja halveksia. Ilmeisesti hän toivoisi, että meidät eristettäisiin ja meidän suumme suljettaisiin vaikka väkisin, Meri hämmästelee.

Meren mielestä Marin haluaa jatkaa pääministerinä keinolla millä hyvänsä, ja auta armias sitä ihmistä, joka hänen tielleen tulee.

Marin teki vaaleista perusoikeusvaalit. Vaaleissa on nyt kyse sananvapaudesta, oikeudesta omiin mielipiteisiin ja poliittisista kansalaisoikeuksista, Meri toteaa.

SDP Marinin johdolla on suvaitsemattomien puolue!

https://blogit.perussuomalaiset.fi/sirpa-abdallah-2/sdp-marinin-johdolla-on-suvaitsemattomien-puolue/

Kuuntelin suoraa lähetystä, kun pääministeri Sanna Marin (sd) ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ottivat yhteen Politiikan toimittajat ry:n debatissa ravintola Sunnissa perjantaina. 

Tuossa pääministerinä toimiva Sanna Marin julisti melkeinpä suoraa huutoa käyttäen, että PS-puolue on rasistinen. Jo on aikoihin eletty, kun mukamas Timo Soinin johtama puolue oli jotain muuta, vaikka tuona aikana mm. oikeudessa oli käsiteltyistä melkeinpä yksinomaan PS-puoluetta edustavien puheita ja kirjoituksia. Toisin kuitenkin vaikkapa demarikannattajien (myös noin taisi käydä vasemmiston kohdallakin) kohdalla syyttäjävirasto katsoi anteeksipyynnön riittäväksi, vaikka lain kirjainta noudattaen pyynnöllä ei pitäisi olla merkitystä. Mutta näin kohdeltiin ainakin menneinä aikoina eri puolueiden edustajia.  

Sääliksi käy Orpoa, ja laittaa itsensä Marinin tossun alle, siinä käy huonosti, ja joko velka kasvaa, ei saada mitään maan talouden kannalta aikaiseksi, tai tuolla hallituksella on lyhyt ikä. Toisaalta, meillä ei ole varaa mihinkään vasemmistohallitukseen, ei varsin demarivetoiseen vasemmistohallitukseen, nykyisellä pohjalla, jota jo joku eilen alkoi hehkuttamaan. Demareiden kanssa, mukaan lukien viherkommarit, ei pidä mennä samaan hallitukseen, tämä on ehdoton ei. Meillä ei yksinkertaisesti varaa tuohon, se hävittää loputkin hyvinvoinnista.

13.1.2023

Marin menetti ilmoituksellaan tärkeän neuvottelu­valtin – nämä ovat nyt vaihto­ehdot hallituspohjaksi

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009320661.html

Puolueet ajavat kohti vasemmisto- ja oikeistoblokkeja, mutta ilmeisin hallitusvaihtoehto sekoittaisi blokit täysin.

Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin dosentti Hanna Wass puolestaan pitää ongelmallisena kolmen puolueen irtisanoutumista hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.

HANNA_WASS.PNG

HALLITUKSET_2023.gif

11.1.2023

Kevään eduskunta­vaalit voivat yllättää

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000009309340.html

Perussuomalaiset haluaa nyt tosissaan valtaa, mutta riittääkö se? kysyy HS:n politiikan toimittaja Marko Junkkari.

PÄÄMINISTERIN (ja myös vihreiden ja vasemmistoliiton) YLIMIELINEN TYYLI

https://twitter.com/PiaKauma/status/1612908150134284302?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

YLIMIELINEN_TYYLI.PNG

Riidat räjähtivät käsiin IS:n vaalitentissä – tässä kooste viiltävimmistä yhtee­notoista

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009318759.html

Riikka Purra (ps) nousi uhmakkaasti seisomaan, Annika Saarikko (kesk) läksytti Petteri Orpoa (kok) valtionvelasta ja Li Andersson (vas) hermostui korkovähennyksiä koskevista puheenvuoroista. Muun muassa näistä tapeltiin IS:n vaalitentissä.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/dfd40150959f3c06218db3c074de1b72.jpg.webp

Kuuden isoimman puolueen puheenjohtajat ottivat IS:n vaalitentissä tiistaina kantaa myös turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin. Keskustelussa nostettiin esiin joulun välipäivien huolestuttava uutinen informaatiovaikuttamisesta, jollaisen kohteeksi Karjalan Liitto epäilee suomalaisten joutuneen.

Liiton mukaan sen jäsenet ovat kertoneet saaneensa tuntemattomilta henkilöiltä yhteydenottoja, joissa kehotetaan herättämään henkiin keskustelu Neuvostoliitolle menetettyjen Karjalan alueiden palautuksesta.

Venäjän propagandassa on viime aikoina näkynyt yhä useammin artikkeleita, joissa Suomen väitetään pyrkivän Naton jäseneksi voidakseen pyrkiä palauttamaan luovutettuja alueita sotimalla.

Kommentti: Putin kuvittelee Suomen havittelevan Karjalaa – ja siksi Venäjän propaganda vaatii jo erillistä tuomio­istuinta ”suomalaisten natsi­rikoksille”

Venäjän propagandan Suomi-väitteet ovat niin järjettömiä, että monen suomalaisen mielestä niistä ei pitäisi uutisoida lainkaan. Putinin aikana niitä ei voi kuitenkaan ohittaa ”pelkkinä puheina”, vaan ne kertovat siitä, miksi Venäjän voitto Ukrainassa olisi kohtalokas myös Suomelle, kirjoittaa erikoistoimittaja Arja Paananen.

Lue lisää: Kommentti: Putin kuvittelee Suomen havittelevan Karjalaa – ja siksi Venäjän propaganda vaatii jo erillistä tuomio­istuinta ”suomalaisten natsi­rikoksille”

Näin Ruotsi auttaisi Suomea Venäjän hyökätessä – komentaja kertoo Iltalehdelle salaisista suunnitelmista

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3e0457d5-0914-4be7-a2b5-d2aeb62e1f09

Ruotsin puolustusvoimien komentaja Micael Bydén kertoo Iltalehden haastattelussa salaisista suunnitelmista, joita Ruotsi ja Suomi ovat laatineet venäläisten hyökkäyksen torjumiseksi.

5.1.2023

Kommentti: Jännitys­näytelmä on nyt käynnistynyt – tuleeko Riikka Purran perus­suomalaisista suurin puolue?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009308443.html

Perussuomalaiset on nyt gallupien kakkonen. Onko se huhtikuun vaaleissa ykkönen? kysyy politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/bb002b8d98030157ce2ad9e68f6d6277.jpg.webp

Ylen gallup: Perussuomalaiset kiilasi Sdp:n ohi kakkoseksi

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009308413.html

Perussuomalaiset on kiilannut pääministeripuolue Sdp:n ohitse Ylen puoluekannatusmittauksessa.

GALLUP

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/w_1200,h_836,ar_1.4349775,dpr_1,c_fill/q_auto:eco,f_auto,fl_lossy/v1672840383/39-105582063b5847e80436

RIIKKA PURRA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/a5545b4667f742991aa2c8f886b8b3ae.jpg.webp

Riikka Purran johtama perussuomalaiset kiilasi Sdp:n ohi Ylen tuoreessa gallupissa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Voit heittää hyvästit kokoomuksen varmalle vaalivoitolle

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/71960def-6145-4082-a499-467497623a0b

PS ei ole koskaan lähtenyt yhtä vahvasta asemasta eduskuntavaaleihin

Jotta PS voisi nousta suurimmaksi puolueeksi, sen pitää puhutella myös naisia. Taloustutkimuksen mukaan PS:n kannatuksen kasvun taustalla ovat naiset.

Pitkälti ulkomaalaistaustainen katu- ja jengiväkivalta on puhuttanut suomalaisia pitkään. Keskustelu sataa suoraan PS:n laariin, ja sitä keskustelua puolue on pitänyt voimakkaasti yllä esimerkiksi eduskunnassa.

Vielä enemmän suomalaisia on puhuttanut energian korkea hinta. Se on ollut PS:n tärkeä teema jo pitkään. PS pääsee nyt toimimaan ukkosenjohdattimena kansalaisten kiukulle ja raivolle.