Share |

KEVÄT 2023

14.1.2023

SANNA MARININ YLIMIELISYYS ja TÖRKEÄ KÄYTTÄYTYMINEN

PÄÄMINISTERIN (ja myös vihreiden ja vasemmistoliiton) YLIMIELINEN TYYLI

https://twitter.com/PiaKauma/status/1612908150134284302?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

KUVAT

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/YLIMIELINEN_TYYLI.PNG

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/HANNA_WASS.PNG

https://www.tapionajatukset.com/files/tapion.ajatukset.net/HALLITUKSET_2023.gif

SANNA MARININ VIRHE

Sanna Marinin (sd) mukaan Perussuomalaiset on "selkeästi ja aidosti ollut myös puheiltaan – kun katsotaan kansanedustajien puheita – avoimesti rasistinen puolue". Toisin sanoen hän teki tunnetun argumentointivirheen yleistämällä joidenkin henkilöiden - omasta mielestään - tuomittavan käytöksen koko tämän viiteryhmään.

Tämä herätti mielessäni kysymyksen siitä, että onko SDP puheenjohtajansa mielestä islamistis-homofobinen puolue? Tällainen johtopäätöshän voitaisiin pääministerin logiikalla tehdä ainakin joidenkin SDP:n jäsenten puheiden perusteella. 

Entä pitääkö pääministeri SDP:tä myös juutalaisvastaisena puolueena. Sen kansanedustaja Hussein Al-Taeehan tuli aikanaan kirjoitelleeksi antisemitistisiä, vaikka onkin sittemmin pyytänyt puheitaan anteeksi. 

Ottaen huomioon pääministerin tehneen eilen tunnetun argumentointivirheen, oli mielenkiintoista huomata hänen vielä alleviivanneen sitä jatkamalla, että "kun katsotaan perussuomalaisten yksittäisten kansanedustajien puheenvuoroja vaikkapa eduskuntasalissa tai julkisuudessa, niin kyllä, nämä puheet ovat olleet rasistisia". 

LÄHDE

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/01/sanna-marinin-virhe.html

SDP aloitti kapinan vuonna 1918 nostamalla punaisen lyhdyn Paasivuoren torniin.
Nyt virallisena vihollisena ovat perussuomalaiset

Velkaa velan päälle ottava Marin ei pysty muuhun kuin toisten mollaamiseen.
Niimpä yhteisten asioiden hoito ja asiallinen politiikka asiakysymyksineen siirretään syrjään ja luemme nyt pääministerin vauhkoamisesta”.

Onko pääministeri Marin enää oikea henkilö toimimaan maamme pääministerinä?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/joukkovoimalla-faktat-kohdilleen-marin-sanoi-perussuomalaisia-rasisteiksi-mita-todisteita-talle-loytyy/#comment-3811508

Marin sanoi Perussuomalaisia rasisteiksi, mitä todisteita tälle löytyy?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/joukkovoimalla-faktat-kohdilleen-marin-sanoi-perussuomalaisia-rasisteiksi-mita-todisteita-talle-loytyy/#comment-3811508

Sanna Marin sanoi keskustelussa Petteri Orpon kanssa, että Perussuomalaiset on ”avoimen rasistinen puolue”, päätellen joidenkin sen kansanedustajien julkisista sanomisista.

https://yle.fi/a/74-20012723

Sanna Marin ei vaivautunut antamaan yksilöityjä sitaatteja Perussuomalaisten kansanedustajien lausunnoista, joiden perusteella on oikeutettua sanoa puoluetta avoimen rasistiseksi. Tämä riittää poliittisessa keskustelussa ja journalismissa nykyään, pääministeri saa väittää mitä tahtoo, ja se uutisoidaan sellaisenaan, esittipä pääministeri väitteelleen jotain todisteita tai ei.

Kokeillaanpa siis joukkovoimaa: Pystyttekö löytämään Perussuomalaisten kansanedustajien julkisia lausuntoja viime ajoilta (sanotaan vaikka viimeiset 24 kk), jotka täyttävät ”rasismin” määritelmän sellaisella tavalla, jota SDP:n kansanedustajien sanomiset eivät täytä?

Naamiot on laskettu - todellinen Sanna Marin on astunut esiin

https://www.leenameri.fi/blogi/2023/01/13/43077

Meri pitää hyvänä, että Sanna Marin paljastaa todelliset kasvonsa ennen vaaleja.

– Hillittyä, asiallista, ihmisyyteen ja tasa-arvoon sekä syrjimättömyyteen puheissaan vedonnutta pääministeri Sanna Marinia ei ole olemassa. Se on ollut vain naamio ja teatteria, Meri sanoo.

– Hän syyttää laillista puoluetta – samalla siis jokaista meidän kunnanvaltuutettua, kansanedustajaa, yhdistyksen jäsentä ja puolueen äänestäjää – rasisteiksi. Hän leimaa satojatuhansia suomalaisia vakavalla syytöksellä ja syrjii ihmisten perustuslaissa turvattua oikeutta poliittisiin mielipiteisiin.

– Marin yrittää saada aikaan tilanteen, jossa perussuomalaisia alettaisiin syrjiä ja halveksia. Ilmeisesti hän toivoisi, että meidät eristettäisiin ja meidän suumme suljettaisiin vaikka väkisin, Meri hämmästelee.

Meren mielestä Marin haluaa jatkaa pääministerinä keinolla millä hyvänsä, ja auta armias sitä ihmistä, joka hänen tielleen tulee.

Marin teki vaaleista perusoikeusvaalit. Vaaleissa on nyt kyse sananvapaudesta, oikeudesta omiin mielipiteisiin ja poliittisista kansalaisoikeuksista, Meri toteaa.

SDP Marinin johdolla on suvaitsemattomien puolue!

https://blogit.perussuomalaiset.fi/sirpa-abdallah-2/sdp-marinin-johdolla-on-suvaitsemattomien-puolue/

Kuuntelin suoraa lähetystä, kun pääministeri Sanna Marin (sd) ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ottivat yhteen Politiikan toimittajat ry:n debatissa ravintola Sunnissa perjantaina. 

Tuossa pääministerinä toimiva Sanna Marin julisti melkeinpä suoraa huutoa käyttäen, että PS-puolue on rasistinen. Jo on aikoihin eletty, kun mukamas Timo Soinin johtama puolue oli jotain muuta, vaikka tuona aikana mm. oikeudessa oli käsiteltyistä melkeinpä yksinomaan PS-puoluetta edustavien puheita ja kirjoituksia. Toisin kuitenkin vaikkapa demarikannattajien (myös noin taisi käydä vasemmiston kohdallakin) kohdalla syyttäjävirasto katsoi anteeksipyynnön riittäväksi, vaikka lain kirjainta noudattaen pyynnöllä ei pitäisi olla merkitystä. Mutta näin kohdeltiin ainakin menneinä aikoina eri puolueiden edustajia.  

Sääliksi käy Orpoa, ja laittaa itsensä Marinin tossun alle, siinä käy huonosti, ja joko velka kasvaa, ei saada mitään maan talouden kannalta aikaiseksi, tai tuolla hallituksella on lyhyt ikä. Toisaalta, meillä ei ole varaa mihinkään vasemmistohallitukseen, ei varsin demarivetoiseen vasemmistohallitukseen, nykyisellä pohjalla, jota jo joku eilen alkoi hehkuttamaan. Demareiden kanssa, mukaan lukien viherkommarit, ei pidä mennä samaan hallitukseen, tämä on ehdoton ei. Meillä ei yksinkertaisesti varaa tuohon, se hävittää loputkin hyvinvoinnista.

13.1.2023

Marin menetti ilmoituksellaan tärkeän neuvottelu­valtin – nämä ovat nyt vaihto­ehdot hallituspohjaksi

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009320661.html

Puolueet ajavat kohti vasemmisto- ja oikeistoblokkeja, mutta ilmeisin hallitusvaihtoehto sekoittaisi blokit täysin.

Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin dosentti Hanna Wass puolestaan pitää ongelmallisena kolmen puolueen irtisanoutumista hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.

HANNA_WASS.PNG

HALLITUKSET_2023.gif

11.1.2023

Kevään eduskunta­vaalit voivat yllättää

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000009309340.html

Perussuomalaiset haluaa nyt tosissaan valtaa, mutta riittääkö se? kysyy HS:n politiikan toimittaja Marko Junkkari.

PÄÄMINISTERIN (ja myös vihreiden ja vasemmistoliiton) YLIMIELINEN TYYLI

https://twitter.com/PiaKauma/status/1612908150134284302?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

YLIMIELINEN_TYYLI.PNG

Riidat räjähtivät käsiin IS:n vaalitentissä – tässä kooste viiltävimmistä yhtee­notoista

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009318759.html

Riikka Purra (ps) nousi uhmakkaasti seisomaan, Annika Saarikko (kesk) läksytti Petteri Orpoa (kok) valtionvelasta ja Li Andersson (vas) hermostui korkovähennyksiä koskevista puheenvuoroista. Muun muassa näistä tapeltiin IS:n vaalitentissä.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/dfd40150959f3c06218db3c074de1b72.jpg.webp

Kuuden isoimman puolueen puheenjohtajat ottivat IS:n vaalitentissä tiistaina kantaa myös turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin. Keskustelussa nostettiin esiin joulun välipäivien huolestuttava uutinen informaatiovaikuttamisesta, jollaisen kohteeksi Karjalan Liitto epäilee suomalaisten joutuneen.

Liiton mukaan sen jäsenet ovat kertoneet saaneensa tuntemattomilta henkilöiltä yhteydenottoja, joissa kehotetaan herättämään henkiin keskustelu Neuvostoliitolle menetettyjen Karjalan alueiden palautuksesta.

Venäjän propagandassa on viime aikoina näkynyt yhä useammin artikkeleita, joissa Suomen väitetään pyrkivän Naton jäseneksi voidakseen pyrkiä palauttamaan luovutettuja alueita sotimalla.

Kommentti: Putin kuvittelee Suomen havittelevan Karjalaa – ja siksi Venäjän propaganda vaatii jo erillistä tuomio­istuinta ”suomalaisten natsi­rikoksille”

Venäjän propagandan Suomi-väitteet ovat niin järjettömiä, että monen suomalaisen mielestä niistä ei pitäisi uutisoida lainkaan. Putinin aikana niitä ei voi kuitenkaan ohittaa ”pelkkinä puheina”, vaan ne kertovat siitä, miksi Venäjän voitto Ukrainassa olisi kohtalokas myös Suomelle, kirjoittaa erikoistoimittaja Arja Paananen.

Lue lisää: Kommentti: Putin kuvittelee Suomen havittelevan Karjalaa – ja siksi Venäjän propaganda vaatii jo erillistä tuomio­istuinta ”suomalaisten natsi­rikoksille”

Näin Ruotsi auttaisi Suomea Venäjän hyökätessä – komentaja kertoo Iltalehdelle salaisista suunnitelmista

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3e0457d5-0914-4be7-a2b5-d2aeb62e1f09

Ruotsin puolustusvoimien komentaja Micael Bydén kertoo Iltalehden haastattelussa salaisista suunnitelmista, joita Ruotsi ja Suomi ovat laatineet venäläisten hyökkäyksen torjumiseksi.

5.1.2023

Kommentti: Jännitys­näytelmä on nyt käynnistynyt – tuleeko Riikka Purran perus­suomalaisista suurin puolue?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009308443.html

Perussuomalaiset on nyt gallupien kakkonen. Onko se huhtikuun vaaleissa ykkönen? kysyy politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

KUVA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/bb002b8d98030157ce2ad9e68f6d6277.jpg.webp

Ylen gallup: Perussuomalaiset kiilasi Sdp:n ohi kakkoseksi

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009308413.html

Perussuomalaiset on kiilannut pääministeripuolue Sdp:n ohitse Ylen puoluekannatusmittauksessa.

GALLUP

https://images.cdn.yle.fi/image/upload/w_1200,h_836,ar_1.4349775,dpr_1,c_fill/q_auto:eco,f_auto,fl_lossy/v1672840383/39-105582063b5847e80436

RIIKKA PURRA

https://is.mediadelivery.fi/img/658/a5545b4667f742991aa2c8f886b8b3ae.jpg.webp

Riikka Purran johtama perussuomalaiset kiilasi Sdp:n ohi Ylen tuoreessa gallupissa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Voit heittää hyvästit kokoomuksen varmalle vaalivoitolle

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/71960def-6145-4082-a499-467497623a0b

PS ei ole koskaan lähtenyt yhtä vahvasta asemasta eduskuntavaaleihin

Jotta PS voisi nousta suurimmaksi puolueeksi, sen pitää puhutella myös naisia. Taloustutkimuksen mukaan PS:n kannatuksen kasvun taustalla ovat naiset.

Pitkälti ulkomaalaistaustainen katu- ja jengiväkivalta on puhuttanut suomalaisia pitkään. Keskustelu sataa suoraan PS:n laariin, ja sitä keskustelua puolue on pitänyt voimakkaasti yllä esimerkiksi eduskunnassa.

Vielä enemmän suomalaisia on puhuttanut energian korkea hinta. Se on ollut PS:n tärkeä teema jo pitkään. PS pääsee nyt toimimaan ukkosenjohdattimena kansalaisten kiukulle ja raivolle.