Share |

TALVISODAN HENKI

TALVISODAN HENKI

Talvisodan henki elää meissä vielä vahvana, vai elääkö?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/zzz333/talvisodan-henki-elaa-meissa-viela-vahvana-vai-elaako/

”Vihollinen ylitti rajan keksityin syin 30.11.1939. Suomi kuitenkin uskoi sovintoon viimeiseen asti, mutta Kreml ei kuitenkaan halunnut enää keskustella Risto Rytin hallituksen kanssa. Se ilmoitti, että oikeaa Suomea edusti nyt O. V. Kuusisen hallitus, joka oli perustettu Terijoelle.

Yhdeksän punatähtistä pommikonetta lähestyi mereltä kohti Helsinkiä pilviverhon suojassa ihan yllättäen, eikä ehditty ilmahälytystä edes antaa. Ensimmäisessä tuhoisassa ilmapommituksessa kuoli kaikkiaan 91 ihmistä. Teknillisen korkeakoulun romahduksessa kuoli myöskin minun tätini sulhanen, nuori teekkari. Kokonaisuudessaan Talvisodassa kuoli 957 siviiliä.

Sota kesti 105 rankkaa, mutta voitollista päivää. Hyökkäyspolitiikka on ryöstöpolitiikka ja hyökkäyssota ryöstösotaa, katsoi sitä sitten miltä muulta kannalta katsoen. Halveksittava teko, jota emme koskaan voi täysin unohtaa.”

Satakunnan Kansa 3.12 1939… 82- vuotta sitten.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/zzz333/satakunnan-kansa-3-12-1939-82-vuotta-sitten/

Itäisen naapurimme poliittiseen kulttuuriin on kuulunut aina väittää mustan valkoiseksi, ja niinhän se on jatkunut näihin päiviin saakka. Putinin ja Lavrovin tiukat ilmeet ja puheet jatkavat samaa linjaa Stalinin perintöä noudattaen.

Mitä huonosti aseistettu pieni Suomi olisi ollut hyökkääjänä mahtavaa Neuvostoliittoa vastaan?

Paras ase Suomelle olikin tuo kuuluisa ”Talvisodan henki”, joka kertoi ennen kaikkea suomalaisten hyvästä yhteishengestä ja lujasta tahdosta pysyä itsenäisenä kansakuntana.

LÄHDE: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/zzz333/

Kiitos hienoista kirjoituksistasi TALVISODASTA, jonka minä olen henkilökohtaisesti kokenut (tosin vain ”veteraanivauvana”).

KIITOS myös siitä, että tykkäsit kommentistani täällä:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/arojouni/puutteelliset-tietokonemallinnukset-ajavat-ne-ilmastoennustukset-metsaan/