Share |

BLONDIT ja Euroopan ihmisrodut

______________________________________________________________________

EUROOPAN UNIONI JA IHMISRODUT

-------------------------------------------------------------------------------

Tämän sivun kirjoitelman jatko-osat:

Eurooppalaisten kantaäidit.

Eurooppalaiset geneettistä tuontitavaraa.

Pohjoiseurooppalaisten geenisukulaisuus.

-------------------------------------------------------------------------------

14.6.2014

BLONDIT JA KEMIA

Geneettiset tutkimukset osoittavat, että ihmisen kehityshistorian aikana on tapahtunut vaaleahiuksisuutta aiheuttava geenimuunnos. Kemian oleellinen vaikutus on siinä, että yhden ainoan molekyylin muutos ihmisen kromosomissa 12 olevassa geenissä eli DNA-pätkässä säätelee hiusten väriä. Kun adeniini-molekyylin tilalle on vaihtunut toinen emäsmolekyyli eli tässä tapauksessa guaniini, uuden yksilön mutatoitunut geeniperimä on saanut aikaan hiusväriltään brunetin asemasta vaaleaverikön eli blondin!

Vaaleahiuksisuutta aiheuttava geenimuunnos ei vaikuta muihin ominaisuuksiin kuten esimerkiksi älykkyyteen.

Alla oleva on KEMIA-lehdestä.

blondin_geeni.jpg

-------------------------------------------------------------------------------

Leidi U ja Herra K (U ja K eivät tarkoita geenitutkimuksen haploryhmiä) johtavat (keväällä 2013) Suomea. Vaaleahiuksiset (blondit) tulevat (yleensä) Länsi-Suomesta, tummatukkaiset (yleensä) Itä-Suomesta. Niin tässäkin tapauksessa.

urpikata2.jpg

-----------------------------------------------

Satakunnan Kansa (13.3.13):

humu_ja_himanen_596x640.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JATKOA "HUIPPU-URHEILUN PELASTAMISEEN" TÄÄLLÄ.

-----------------------------------------------

13.2.2013

Putous.   Kiinalaiset pelastavat Suomen?

Kuningas Alarik ja Välimeren blondit.

1.2.2013

IHANAT KOTIMAISET MUIJAT”  ja  ”Pohjoisen rodun ylistys”.

--------------------------------------------------------------------------------

EUROOPAN UNIONIN (POLITIIKAN SOTKEMA) ROTUKÄSITYS

Euroopan Unionin käsityksen mukaan ihmisrotuja ei ole olemassa tai että ainakaan sanaa ”rotu” ei tule käyttää. Tämä ilmenee muun muassa EU-lainsäädännössä, erityisesti siinä, että rotusyrjintä on kielletty. Sanasta ”rotusyrjintä” saa kuitenkin käsityksen, että rotuja on kuitenkin olemassa.

Kyseessä on politiikan sekoittaminen tieteeseen siten , että ”korkealta taholta” ilmoitetaan, mikä tieteen  teoria hyväksytään tai mikä tieteellinen tutkimusalue tai tulos on ”poliittisesti korrekti”.  Kyseessä on samankaltainen poliittinen päätös kuin ilmastonmuutoksen tutkimuksessa, vain tulokset, jotka osoittavat ”ihmisen syyllisyyden” ovat ”oikeita”.

Sanalla sanoen, kyseessä on ”yhden virallisen totuuden” julistaminen ja propagointi. Tunnetusti, tämä on sekä fasistisen että kommunistisen järjestelmän pääperiaate, toisinajattelijat vaiennetaan tai jopa tuhotaan.

Neuvostoliitossa yhden ”totuuden” propaganda ja toteuttamissuunnitelma meni jopa niin pitkälle, että yritettiin kehittää ”neuvostoihminen” eli homo sovieticus.

Meillä kaikilla (suomalaisilla) on jo nyt kaksoiskansalaisuus, olemme sekä suomalaisia että EU-kansalaisia (esimerkkinä passi). Tulevassa liittovaltiossa  (Euroopan Yhdysvalloissa) olemme sitten kenties ”EUvostoihmisiä”, rodullisista piirteistä, uskonnosta tai mistään muustakaan riippumatta.

Euroopan unionin suosituksen mukaan korrekti ilmaisu erilaisille ihmisille voisi olla ihmistyyppi, väestö, populaatio tai mikä tahansa termi, joka hävittäisi kiusallisen ”rotu” ilmaisun. Ainoa peruste tälle ”korrektille yhdelle totuudelle” on se, että geneettisesti olemme samaa ”rotua” eli nykyihmisiä”, eroten näin ollen esimerkiksi apinoista.

EUvostoihmiselle on jo olemassa malli, jossa tämä ”unioniblondi” esiintyy:

kuva_01_euroblondi.jpg

KUVA 01. EU-blondi tai euroblondi.

 

Mikään poliittinen, lainsäädännöllinen tai direktiivinen kikkailu ei kuitenkaan poista sitä tieteellistä faktaa, että erilaisia rotuja on olemassa, jo pelkästään Euroopassa, saati sitten esimerkiksi ”mustimmassa” Afrikassa tai Amazonin viidakoissa.

blondit_ja_valimeren_naiset.jpg

KUVA 1.  Naisten jalkapallomaaottelu Suomi-Espanja (ylempi) ja Suomi-Portugali. Vaaleat suomalaiset erottuvat selkeästi tummemmista vastustajistaan. Euroopan Unionin, poliittisesti korrektia kieltä käyttäen, määrittelyn mukaan pelaajattaret ovat EU-kansalaisia, mutta ”erilaista ihmistyyppiä”. Kuitenkin, tieteellisesti ilmaisten, naisfutaajat kuuluvat Euroopassa esiintyviin erilaisiin ihmisrotuihin, vaaleahiuksiset suomalaiset blondit kuuluvat pohjoiseen rotuun (Nordic race) ja espanjattaret eteläiseen rotuun eli Välimeren rotuun (Mediterranean race).

EUROOPAN IHMISRODUT

Vaaleat hiukset ja vaaleat silmät: Prosenttiosuudet Euroopan maissa (VIDEO, 2 min).

 

Euroopan ihmisrodut voidaan jaotella pohjoiseen (Nordic or Nordish or Northern European Race), läntiseen (Mediterranean Race), itäiseen (Alpine Race) ja dinaariseen (Dinaric Race) rotuun.

Videossa (3 min) on kuvien avulla esitetty eurooppalaisia ihmistyyppejä.

Tieteellisissä tutkimuksissa, kuten The Nordish Race (Revised February, 2010) ”itäbalttilainen rotu” lasketaan kuuluvaksi keskeisten pohjoisten sivurotujen (Central Subracial Types) sekoittuisiin perifeerisiin tyyppeihin (Periphery Subracial Types).

blondit_hollannittaret.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUVA 2.  Naisten fudismaaottelu Hollanti-Ranska (ylempi) ja hollantilaisia faneja. Ihmistyypit erottuvat tässäkin tapauksessa selvästi. Hollantilaiset (jotka ovat geneettisesti lähellä suomalaisia) kuuluvat pohjoiseen rotuun (10% Hallstatt Nordic eli klassinen pohjoismainen tyyppi, 90% muita keskeisiä pohjoisen rodun alatyyppejä). Ranskalaisista 65% kuuluu välimerelliseen, alpiiniseen tai dinaariseen rotuun, klassista pohjoista rotua (Borreby) on 5%.

 

Euroopan (valkoisten) ihmisrotujen jaottelu

  1. Pohjoinen rotu (Nordic race)
  2. Läntinen eli Välimeren rotu (Mediterranean race)
  3. Itäinen rotu (Alpine race)
  4. Dinaarinen rotu (Dinaric race)

(itäbalttilainen rotu eli East Baltic race lasketaan nykyisin kuuluvaksi sekoittuneeseen pohjoiseen rotuun eli perifeeriseen pohjoismaiseen rotuun)

blondit_futisfanit.jpg

KUVA 3.  Pohjoisen rodun blondeja. Hollantilaisia (vasen) faneja ja ruotsalainen kannustaja fudismatsissa.

 

POHJOINEN ROTU

Pohjoisen ihmisrodun (Nordic Race, Nordish or Northern European Race) jaottelu.

1.KESKEINEN (KLASSINEN) POHJOINEN ROTU (Central Subracial Types)

Borreby, Hallstatt Nordic ja Keltic Nordic sekä edellisten sekoittuneet tyypit Anglo-Saxon, Tronder ja Fälish.

2.PERIFERINEN (SEKOITUNUT) POHJOINEN ROTU (Periphery Subracial Types)

East Baltic, North Atlantid, Paleo-Atlantid, Neo-Danubian types ja Noric (Sub-Nordish type).

lansi-suomalaiset_lentopalloilijat.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUVA 4.  Länsi-Suomen lentopalloilijat ovat blondeja.

ESIMERKKEJÄ RODULLISESTA KOOSTUMUKSESTA EUROOPASSA (Revised February, 2010)

Sweden = 70% Hallstatt Nordic (Carleton Coon described Sweden as a refuge area for the classic Nordic race), 10% Borreby (most common in the southwest coastal region), 10% Fälish (most common in Dalarna [Kopparberg] and the southwest coastal region), 5% Trønder (most common near the central Norwegian border), 5% East Baltic = 100% Nordish (95% central and 5% periphery types)

ruotsin_fudisblondit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUVA 5.  Ruotsalaisia futaajia. Tukholma on (netin “tietojen” mukaan) nimetty  “mailman blondi-rikkaimmaksi”  kaupungiksi.

kajsa_ja_venakot.jpg

KUVA 02. Ruotsin Kajsa (keskellä) ja venakot.

Tyypilliset pohjoisen rodun edustajat pitkiä, vaaleita ja kapeakasvoisia. Hiukset ovat vaaleat, vaaleanruskeat tai punaiset. Silmien väri on sininen, harmaa tai vihreä.

kajsa.jpg

 

 

----------------------------------------------------------------

Norway = 45% Trønder (most common in the west), 30% Hallstatt Nordic (most common in the southeast area around Oslo), 10% Borreby (most common in the southwest), 7% Fälish (most common in the south), 5% East Baltic (most common in the far north), 3% Palaeo-Atlantid (found in western coastal areas) = 100% Nordish (92% central and 8% periphery types)

norja_hiihtoprinsessa01.jpg

norja_hiihtoprinsessa02.jpg

 

 

 

KUVA 03. Norjan hiihtoprinsessa Therese.

-----------------------------------------------------

Denmark = 40% Borreby, 30% Fälish, 20% Hallstatt Nordic, 5% Anglo-Saxon, 5% East Baltic = 100% Nordish (95% central and 5% periphery types)Iceland = 60% Trønder, 22% Borreby, 15% Brünn, 3% Palaeo-Atlantid = 100% Nordish (97% central and 3% periphery types)

KUVASSA Helle, Tanskan kaunis pääministeri.

helle.jpg

-----------------------------

KUVASSA alla suomalaista (vasen) ja virolaista naiskauneutta.

suomalainen_ja_virolainen.jpg

Finland and the Baltic States = 50% East Baltic, 15% Hallstatt Nordic (most common in the Swedish-settled areas of Finland), 30% Neo-Danubian (most common in southeast Lithuania and northeast Finland), 5% Ladogan = 95% Nordish (15% central and 80% periphery types)

---------------------------

OMA KOMMENTTINI: Tässä on tehty virheellinen yleistys (katso KUVA 6). Ensinnäkin, Länsi-Suomessa on vaaleahiuksisia ihmisiä (”blondeja”) enemmän kuin Baltian maissa eli tilastollisissa tutkimuksissa Keski-Ruotsissa. Toiseksi, Virossa on enemmän vaaleita ihmisiä kuin Latviassa ja Liettuassa.

anu_virotar.jpg

KUVA 04. Anu, virotar.

Virolaisia kaunottaria (VIDEO, 3 min).

---------------------------------

kaisa2.jpg

KUVA 05. Suomen Kaisa.

---------------------------------

The Netherlands = 50% Keltic Nordic (of Frankish derivation), 20% Borreby, 10% Anglo-Saxon (most common in Frisia), 10% Fälish, 10% Hallstatt Nordic = 100% Central Nordish

KUVA. Hollantilainen blondi.

hollannin_blondi.jpg

---------------------------------

England = 25% Keltic Nordic (derived from pre-Roman invaders), 15% Anglo-Saxon (post-Roman Germanic invaders, most common in the southeast, especially East Anglia), 15% Brünn {indigenous Paleolithic inhabitants}, 15% North-Atlantid and 10% Palaeo-Atlantid (blend of Mesolithic Atlanto-Mediterranean invaders with both earlier and later arrivals; most common in the Midlands and northwest), 8% Hallstatt Nordic (of Viking and Norman derivation), 5% Trønder (of Norwegian Viking derivation; most common in the northeast), 3% Borreby and 2% Fälish (both of Viking and Norman derivation; associated with the landed gentry; source of the "John Bull" type), 2% Noric (from Bronze-Age invaders) = 100% Nordish (73% central and 27% periphery types).

KUVASSA Amanda, englantilainen näyttelijä.

amanda_englanti.jpg

--------------------------------

Germany = 25% Borreby (most common in the Rhine and Ruhr valleys and the north), 20% Fälish (most common in the north), 15% Alpine (most common in Baden and Bavaria), 15% Noric, 6% Keltic Nordic (most common in the old Frankish country in the southwest), 5% Anglo-Saxon (most common in the northwest), 5% East Baltic, 5% Dinaric, 4% Hallstatt Nordic = 80% Nordish (60% central and 20% periphery types).

KUVASSA Diane, elokuvassa “Troija” Helenaa näytellyt saksalainen filmitähti.

diane_saksa.jpg

--------------------------------

VÄLIMEREN ROTU JA ALPPIROTU

France = 30% Alpine, 30% Noric (most common in the north), 20% Mediterranean (most common in the south and Corsica), 15% Dinaric, 3% Borreby (in the northeast), 2% Nordic = 35% Nordish (5% central and 30% periphery types)

KUVASSA alla ranskatar.

ranskatar.jpg

------------------------------------------------------

Spain and Portugal = 75% West Mediterranean, 19% South Mediterranean (most common in the south), 5% Dinaric, 1% Nordic (most common in the remnants of the Visigoth aristocracy) = 1% Central Nordish.

KUVASSA alla espanjatar.

espanjatar.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------

ITÄEUROOPPALAISIA IHMISTYYPPEJÄ

Hungary = 35% Neo-Danubian (most common in the northeast), 25% Turanid (of Magyar derivation), 20% Dinaric (most common in the southwest), 15% Alpine (most common in the south), 2% Nordic, 2% Noric, 1% East Mediterranean = 39% Nordish (2% central and 37% periphery types).

KUVASSA alla unkaritar.

unkaritar.jpg

------------------------------------------------------------------------------------

Serbia, Croatia, Bosnia, Slovenia and Macedonia = 75% Dinaric, 10% West Mediterranean (most common on the coast), 10% Noric and 5% Neo-Danubian (most common in the north) = 15% periphery Nordish types.

KUVASSA serbialaisia pelaajia (kasvot kameraan päin).

serbit_02.jpg

------------------------------------------------------------------------------------

Russia, Belorussia and Ukraine = 40% Neo-Danubian (most common in Belorussia and western Ukraine), 35% Ladogan, 8% Nordic, 7% East Mediterranean (most common near the Black Sea coast), 5% Dinaric (most common in eastern Ukraine), 5% Noric = 53% Nordish (8% central and 45% periphery types)

KUVASSA venäläisen blondin silmät.

blondi_venajalta.jpg

Ukrainalaisia ja venäläisiä kaunottaria (sinisistä ja vihreistä silmistä, vihreänruskeisiin ja tummiin silmiin). VIDEO.

------------------------------------------------------------------------------------

KUVASSA ukrainalainen blondi.

ukrainalainen_blondi.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------

Romania = 35% Dinaric (most common in the west), 25% East Mediterranean (most common on the coast), 20% Neo-Danubian (most common in the northeast), 10% Alpine, 7% Noric and 3% Nordic (most common in the west) = 30% Nordish (3% central and 27% periphery types).

KUVASSA romanialaiset Elizabeta (vasen) ja Daniela.

romaniattaret.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------

Bulgaria = 60% East Mediterranean, 15% Alpine, 15% Dinaric, 5% Turanid, 5% Nordish.

KUVASSA bulgaarialainen Euroopan mestari Ivet.

ivet2.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------

VÄLIMEREN ALUE

Läntisen Välimeren alueella eteläinen rotu (Mediterranean race) on vallitsevana, itäisellä Välimerellä dinaarisen ja alpiinisen ihmistyypin esiintyminen yleistyy.

Mielenkiintoista on, että näissä Välimeren maissa on Rooman valtakunnan valloittajien, goottien, geneettisiä jälkeläisiä ja sekoittuneita tyyppejä, nykyisen pohjoisen valkoisen rodun kaltaisia edustajia (alla).

Espanjassa on nähtävissä visigoottien (länsigoottien) valtakunnan aikaisen populaation vaikutus, Italiassa ostrogoottien (itägoottien) valtakunnan tuhoutumistaisteluissa eloonjääneen väestön sulautuminen valtaväestöön sekä Kreikassa ”mustanmerentyyppisten” indoeurooppalaisten (kuten goottien) vaikutus nykyisen väestön ”tyyppikokoelmaan”.

------------------------------------------

Spain = 75% West Mediterranean, 19% South Mediterranean (most common in the south), 5% Dinaric, 1% Nordic (most common in the remnants of the Visigoth aristocracy) = 1% Central Nordish.

Italy = 50% Dinaricized Mediterranean, 20% Dinaric (most common in the north), 15% Alpine (most common in the northwest), 5% West Mediterranean (most common in Sardinia), 5% South Mediterranean (most common in the south and Sicily), 4% Noric (most common in the north), 1% Nordic (most common in the remnants of the Ostrogoth and Lombard aristocracy) = 5% Nordish (1% central and 4% periphery types). Italy, much like the other southern European countries of the Mediterranean region -- Spain, Portugal and Greece -- experienced several waves of Nordish invasions during ancient and early Medieval times, from the Danubians (circa 2,000-1,500 B.C.), who brought the Indo-European language that developed into Latin, and the Kelts (beginning circa 500 B.C.), to the Germanic Ostrogoths and Lombards (A.D. 400-700). These Nordish elements have been gradually assimilated into the majority Mediterranean population, but some of their genetic traits, existing in solution, occasionally recombine to appear in individuals whose other traits may be mostly non-Nordish.

Greece = 35% East Mediterranean, 25% Dinaricized Mediterranean, 20% Alpine (most common in Epirus), 10% Dinaric, 5% South Mediterranean, 5% Nordish (partly assimilated remnant, or genetic recombinations from solution, of various past Nordish invaders, mostly of Danubian type, going back to the ancient Achaeans and Dorians; most common in the north).

-------------------------------------------

KUVA. Kuningas Alarik johti visigoottien vaellusta Mustanmeren alueelta (ylempi kuva) kohti Rooman valtakuntaa. Vielä tänäkin päivänä vaaleiden valloittajien vaikutus näkyy pohjoisten ihmistyyppien esiintymisenä valtaväestön keskuudessa. Esimerkkinä (alempi kuva) kreikkalainen kansanedustaja, superseksikäs Eva.

visigootit.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------

GOOTIT

Gootit olivat itägermaanista kieltä puhunut etninen ryhmä, jolla oli erittäin merkittävä poliittinen ja sotilaallinen rooli myöhäisantiikissa ja Länsi-Rooman valtakunnan tuhoon liittyvissä tapahtumissa.

Varsinaisesti gootit astuivat antiikin ajan kirjallisiin lähteisiin 200-luvulla, jolloin he asuivat Kaakkois-Euroopassa ja Mustanmeren pohjoispuolella. Sen jälkeen heidän vaiheitaan voidaan seurata aina 500-luvulle asti, visigooteiksi kutsutun ryhmän tapauksessa 700-luvulle.

KUNINGAS ALARIK

Alarik (noin 370410[1] tai 411[2]) oli visigoottien kuningas. Hänen vaiheensa liittyvät tiiviisti kansainvaelluksiksi kutsuttuun vaiheeseen Rooman myöhäishistoriassa. Hän teki hävitysretken Kreikkaan, hyökkäsi 408 Italiaan ja hävitti Rooman kaupunkia vuonna 410. Alarik oli ollut roomalaisten liittolainen, mutta tunsi tulleensa petetyksi. Rooman hävitys ei ollut täydellinen, mutta aikalaisille se oli suuri järkytys, josta Länsi-Rooma ei koskaan toipunut.[1] Alarikin politiikka tähtäsi ensisijaisesti hänen ja hänen joukkonsa hyvinvoinnin varmistamiseen. Hän kuoli pian Rooman hävitysretken jälkeen ilmeisesti matkalla Afrikkaan. Alarik haudattiin tarinan mukaan Busentojoen pohjaan.[3]

-----------------------------------------------------------------------------

VAALEAHIUKSISTEN IHMISTYYPPIEN (“BLONDIEN”) JAKAANTUMINEN EUROOPASSA

Vaaleahiuksinen ihmistyyppi (KUVASSA ”blondit”) tarkoittaa ihmistä, jolla on vaaleat, vaaleanruskeat tai punaiset hiukset. Silmien väri on tavallisesti sininen, harmaa tai vihreä. Ihonväri on luonnollisesti valkoinen.

blondien_ossudet_euroopassa.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUVA 6. ”Blondien” prosenttiosuudet Euroopassa (ylempi kuva). Alemmassa kuvassa on on esitetty ”mistä blondit ovat saapuneet”. Uusimpien tutkimusten (Kööpenhaminan yliopiston professori Hans Eiberg) mukaan sinisilmäiset ihmistyypit ovat saapuneet Mustanmeren alueelta. Vaaleaihoisten ihmistyyppien vaellukset ovat yhtäläisiä indoeurooppalaisten Eurooppaan saapumisen kanssa (alempi kuva).

KUVASSA alla indoeurooppalaisten vaellukset eli europidi-tyyppien leviäminen.

europidien_leviaminen.gif

---------------------------------------------------------------------------------------

VAALEAT SILMÄT

KUVA. Vaaleiden silmien yleisyys Euroopan eri osissa. Seksuaalisen valinnan tapaus (Peter Frostin tutkimukset).

blue_042.gif

SINISILMÄISET IHMISTYYPIT

Tutkimuksissa on selvitetty sinisten silmien arvoitus.

Suomi on maailman sinisilmäisin maa. Eibergin mukaan sinisilmäiset ovat lähtöisin Mustanmeren alueelta

Professori Hans Eiberg Kööpenhaminan yliopistosta kertoo, että silmien sinisyys on mutaatio. Alunperin kaikki ihmiset ovat Eibergin mukaan olleet ruskeasilmäisiä. Sinisilmäisyyttä alkoi ilmaantua 6 000 - 10 000 vuotta sitten. Sinisilmäisyys on geenimutaatio jolla ei ole merkitystä elinkelpoisuudelle. Samankaltaisia ominaisuuksia ovat kaljuuntuminen, hiustenväri ja pisamat.

Suomessa jopa 89 prosenttia väestöstä on sini- harmaa- tai vihreäsilmäisiä. Lähes yhtä suuriin lukuihin päästään Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Paljon sinisilmäisiä löytyy myös Tanskasta, Latviasta, Irlannista ja Skotlannista. Sen sijaan Walesissa sinisilmäisiä on vain 68 prosenttia. Myös Suomessa on havaittavissa alueellisia eroja, sillä Pohjois-Lapissa ei sinisilmäisiä löydy yhtä paljoa, kuin muualta Suomesta.

Amerikkalaisista noin 50 prosenttia oli sinisilmäisiä vielä viime vuosisadan puolessa välissä, mutta nyt ominaisuus on selvästi katoamassa. Amerikkalaisista vain yksi kuudesta omaa sinisävyiset silmät.

Euroopassa vähiten sinisilmäisyyttä esiintyy Kreikassa, jossa ominaisuus on vain 17 prosentilla.

Väistyvä mutaatio

Sinisilmäisyys on periytyvä ja väistyvä ominaisuus. Sinisten silmien on epäilty katoavan kokonaan, sillä ennen ajateltiin periytymisen tapahtuvan vain yhden geenin kautta. Nykyään kuitenkin tiedetään, että silmien väriin vaikuttaa kolme geeniä, jotka ovat EYCL1, EYCL2 ja EYCL3.

kuva_7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUVA 7.  Sinisilmät ja juttua niistä

colourbox.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUVA 8. Siniset silmät.

IHMISRODUT JA ETNISET RYHMÄT

Pääväestön ihmistyyppien muodostamien populaatioiden joukossa elää ns. etnisiä ryhmiä, joita esitelty täällä.

Ihmisrodut jaotellaan tavallisesti pääryhmiin, joita ovat kaukasidit (joihin eurooppalaiset ihmistyypit eli europidit kuuluvat), mongolidit, negridit, australidit (ja intiaanit). Kansanomaisesti puhutaan valkoisesta, keltaisesta, mustasta ja punaisesta rodusta sekä myös ruskeasta ihmisestä (polyneesialaisista).

Tyypillisiä etnisiä ryhmiä ovat Amerikan mantereella asuvat espanjaa tai portugalia puhuvat latinot. Yhdysvalloissa kaikkia Etelä- ja Keski-Amerikassa asuvia ihmisiä kutsutaan usein latinoiksi.

Eurooppalaisiin ihmistyppeihin luetaan myös Kazakstanin (ja Keski-Aasian) alueilla asuva turanilainen ihmistyyppi. Euroopassa unkarilaista väestöä lasketaan kuuluvan (sekoittuneena) tähän europidien ”sivuryhmään”.

Nimitystä pohjoinen (arjalainen) rotu ei  enää käytetä ymmärrettävistä syistä (Natsi-Saksan hirmutekojen vuoksi).

“People of the Nordic type were described as having blond or brown hair, light colored eyes and skin, fair skin and tall stature, and were considered to predominate in countries of Central and Northern Europe.

Mutta hei, blondit ovat blondeja, käytettiin sitten mitä nimetystä tahansa!

Itse käytän eurooppalaisista naistyypeistä nimityksiä pohjoismainen nainen (vaaleat, vaaleanruskeat tai punaiset hiukset, vaaleasilmäinen, usein siniset, siniharmaat tai vihreät silmät),  Välimeren nainen (tummatukkainen, ruskeasilmäinen, iho tummempi kuin pohjoisilla blondeilla) ja kolmantena tyyppinä mustahiuksinen ja tummasilmäinen itäeuroopatar (”serbityyppinen”).

No, tuo on tietysti hyvin epätieteellistä, mutta mitäpä siitä.

---------------------------------------------------------