Share |

Pingis-treenit 2010-11

___________________________________________________________________________________

Pöytätennis Porilaiset-83 (kotisivut)       Pentti Olahin kotisivu

Pöytätennisliitto ja foorumi.   SPTL.     Pingisfoorumi.

Pingistä voi pelata monella tavalla (Pöytä kolmelle pelaajalle, Ping Pong Ovi ja Uima-allas pöytätennistä):  http://www.hilavitkutin.com/tag/pingis/

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Markus Myllärinen kansainvälisissä kilpailuissa Pietarissa: valmistautuu syöttämään ja nousee

palkintokorokkeelle:

 

0_41ff5_444c7e52_l3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0_423cb_f506b556_l.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

PALLOLAATIKKO, TIE MENESTYKSEEN!

----------------------------------------------------------------------------------------

PAINOPISTEHARJOITTELU (Edelliset KUVIOT täällä). PALLOLAATIKKO (ja PELITREENIT).

Valmentaja (PL) ”heittää palloa" ("spinnaa" kämmenlyönnillä) pallolaatikosta  (katkoviivanuoli), Pelaaja (P) vastaspinnaa (vihertävät nuolet) kuvioiden osoittamalla tavalla (A, B ja F). 

PL ”vauhtispinnaa”,  P vastaspinnaa nuolien mukaisesti (C, D ja E).

KUVIO G:   PL  (3 pallon sarjoja:alakierre rystylle, yläkierre pitkälle kämmenelle, yläkierre kohti pelaajaa). P:  1. Rystyspinni linjaa pitkin, 2. ja 3. tappospinnit vaihtoehtoisesti lilojen nuolten mukaisesti.

KUVIO H:  Pelaaja: 1. Rystyspinni crossina, 2. rystynokitus. KUVIOT (I- L): Sparraajan (S) syötönpalautukset (I ja L) ja syötöt (J ja K) punertavat nuolet. 

H U O M: Pallolaatikon sijainti pöydän vasemmalla puolella, pallo "heitetään" pelaajalle kämmenlyönnillä. Kierre ("spinni"), vauhti ("vauhtispinni") ja tempo (pallon antamisen lyöntitaajuus) valitaan pelaajan taitotason mukaan (niin että ehtii lyödä teknisesti oikeaoppisia lyöntejä). Olemme myös valinneet ohjelmaamme "kiinalaistyylisiä" (nopeatempoisia ja jatkuvasyöttöisiä) PL- treenejä (katso VIDEOT).

VASTASPINNI VAUHTISPINNIIN PALLOLAATIKOLLA

Uusi treenimme on seuraava:

Valmentaja/sparraaja pudottaa pallon pöytään (seisten oikealla puolella ja lähellä pöytää) ja vetää pompusta kämmenellä vauhtispinnin crossina (ristiin), josta pelaaja vetää vastaspinnin crossina (jotta sparraaja pystyy sen palauttamaan ja pelaaja tappamaan pallon).

Tällä treenillä on siis hyvä harjoitella (suomalaisille pelaajille tyypillistä) "toisen pallon syndroomaa" eli sitä, että vastustajan spinnistä (siis "eka pallo") saadaan vastaspinni pöytään, mutta sitten blokista (siis "toka pallo") tintataan pallo pöydän yli ("pesäpallolyönnillä" tai liikaa ylöspäin suuntautuvalla vedolla).

KUVIOITA (vanhemmasta treenistä alla):

 

 

syksy2010.bmp