Share |

Ilmastonmuutos: Toisenlainen Totuus?

_______________________________________

Esittelyni (kuka olen?) Etusivulla.

---------------------------------------------

maapallot_pelastus_531x6402.jpg

----------------------------------------------------------------------------

VUOSI 2009

HELLO FINLAND!

http://joannenova.com.au/2009/08/12/ilmastoskeptikon-kasikirja-hello-finland/

Todisteiden perään sopii aina kysellä. Jos kohtaat vähättelyä, uhkailua tai häiriköintiä, älä jätä asiaa siihen( tee tarvittaessa rikosilmoitus!). Kysy häiriköltä, miksi hän ei ole valmis perustelemaan kantaansa. Tieteellisissä keskusteluissa mikään teoria ei ole pyhä. Tabut kuuluvat uskontoihin.

Todisteet ilmaston lämpenemisestä eivät todista, että kasvihuonekaasut aiheuttivat lämpenemisen

________________________________________________________________________________

T O I S E N L A I N E N   T O T U U S

SIVULLA ALEMPANA UUSIA TUTKIMUKSIA: ENSOn ja PDOn vaikutus globaaleihin lämpötiloihin.

Monitieteelliset (poikkitieteelliset) vertaisarvioidut julkaisut (peer-review papers) saattavat piankin johtaa toisenlaiseen totuuteen ”ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä” eli hiilidioksidin vaikutuksesta maailmanlaajuiseen lämpenemiseen. Nämä uusimmat (ja jotkut vanhatkin) tutkimukset tarkastelevat aihetta kokonaisvaltaisesti, eri vaihtoehdot huomioon ottaen. Ne eivät lähde siitä oletuksesta, että ihminen (hiilidioksidi) on pääosin (90 prosenttisesti) syyllinen viime vuosisadan globaaliin lämpenemiseen (noin 0.7-0.8 celsius-astetta), vaan tarkastelevat sekä kokeellisin tutkimuksin että tilastollisesti erilaisia lämpenemiseen johtaneita syitä: Aurinko, meri-ilmakehä dynamiikka (ns.luonnollisten kiertojen vaikutus), pilvisyyden vaihtelut ja syyt siihen, noen vaikutus ja aerosolipitoisuuden (puhtaamman tekniikan vaikutuksesta tapahtunut) väheneminen ilmakehässä, kaksi viimeksi mainittua erityisesti pohjoisilla alueilla tapahtuneeseen lämpenemiseen. Myös hiilidioksidiin liittyvät kokeelliset tutkimukset, kuten sen viipyminen ilmakehässä ja sen jakaantuminen ihmislähteistä ja luonnolliset vaihtelut satelliittimittauksin tuovat uutta tietoa. Näitä on tarkoitus käsitellä jatkossa ja laatia (myöhemmin) jonkinlainen yhteenveto siitä, onko toisenlainen totuus olemassa?  Aluksi ”alarmistien kimppuun” (Satakunnan Kansan juttu tässä hiukan alempana). Ilmastouskovainen toki saa olla, mutta alarmismi ottaa päähän!  Kyllähän CO2 lämmittää, kysymys kuuluukin: kuinka suuri sen vaikutus on?

En tässä yhteydessä tarkastele IPCC:n laskelmia (eli arvioita) ilmastoherkkyydestä tai säteilypakotteista, sillä tällaisista arvioinneista voi olla montaa mieltä. Myös ilmastomallit saavat jäädä rauhaan, nehän antavat tuloksia, joihin käyttäjät ”ovat valmistautuneet”. Kun niitä säädetään havaintojen (lämpötilamittausten) perusteella ”paremmiksi” ja hiilidioksidipitoisuuden kasvua pidetään ”hälyttävänä” tässä ”tieteessä”, ne ovat pelkästään ennustuksia (jotka eivät ennenkään ole toteutuneet). Ne antavat ”tuloksia”, kuten lämpötilat voivat nousta, arvioidaan nousevan, on mahdollista jne. Valitettavasti alarmistit (pelottelijat ja ihmisten syyllistäjät sekä media) pitävät niitä totena ja rummuttavat siitä hysteriaa lietsoen.

Ilmaston lämpimien ja kylmien jaksojen (lähes säännöllinen) vaihtelu näkyy näistä käppyröistä (ei näihin muutoksiin tarvittu (pääosin) säteilyfysiikkaan perustuvaa AGW-teoriaa!):

http://www.globalresearch.ca/articlePictures/globalcool4.jpg

www.globalresearch.ca/articlePictures/globalcool61.jpg

http://www.globalresearch.ca/articlePictures/globalcool3.jpg

Lämmön vaihtelut ja jakaantuminen maapallolla  noudattavat myös termodynamiikkaa (lämpöoppia). Säteilylakien ja lähes kyllästyneen CO2-spektrin avulla laskettu säteilypakoite on vain osa totuus: Luonto (ilmasto) ei tottele näitä laskelmia!

Kaikki tilastolliset(kin) tutkimukset ovat epämiellyttävä totuus ilmastokokousten väelle ja ilmastouskovaisille yleensäkin. Mutta ”no hätä” ilmastofanaatikot: Ehkäpä Hansen ”säätää ne uudestaan” ja Mann korjaa ne ”lätkämalliksi”!

Linkit globaalien lämpötilojen ja ilmakehän hiilidioksidin pitoisuuksien mittauksiin:

http://joannenova.com.au/global-warming/links/#co2_temp

Muita avainlinkkejä keskusteluun ilmaston lämpenemisestä:

http://joannenova.com.au/global-warming/links/

_____________________________________________________________________________________________

 

ILMASTONMUUTOS-PELOTTELU MEDIASSA JATKUU (usko lujassa, vaikka lämpeneminen keskeytynyt)

 

Ilmastonmuutos-pelottelua Satakunnan Kansassa 09.08.09 (Sunnuntai-liite, alkaen sivu 13):

http://www2.satakunnankansa.fi/verkkolehti/sunnuntai/a/2009/08/09/page13.htm:

Äärimmäiset sääilmiöt lisääntyvät, nouseva merenpinta peittää alleen kokonaisia maita….” ja sitten ”Nyt on ennustettu lämpötilan nousua 2-6 astetta. Tämä tulisi Suomeen puolitoistakertaisena.”

Sään ääri-ilmiöt (tai mikä tuntuu pelottavammalta: äärimmäiset sääilmiöt) lisääntyvät? Katsotaanpa:

http://www.weatherstreet.com/hurricane/2009/Hurricane-Atlantic-2009.htm

Sivun alaosan kuvioista voidaan vertailla vuosia ja ennuste vuodelle 2009 lupaa ”normaalia” eli lähelle pitkäaikaista keskiarvoa.

a. Atlanttiset myrskyt: vertailuvuodet 1933 (enemmän) kuin 2008

b. Hurrikaanit: vertailuvuodet 1969 (enemmän) kuin 2008.

Toistaiseksi (2009, Aug 13) ei kumpiakaan ole havaittu!  Esimerkiksi (poikkeuksellisena) vuotena 2005 oli jo tähän mennessä havaittu lähes 10 myrskyä ja 4 hurrikaania.

Alarmistit pelottelevat nykyisin (kun globaalien lämpötilojen nousu on keskeytynyt) kaikillamahdollisilla ääri-ilmiöillä (niitä ovat itseasiassa jääkaudet ja niiden väliset lämpökaudet, jolloin on ollut huomattavasti lämpimämpää kuin nykyisin!).

Hurrikaaneja, taifuuneja, myrskyjä, rankkasateita, tulvia, kuivuuskausia ym. on ollut kautta koko tunnetun historian  (ja tietysti aikaisemminkin). Ilmastonmuutoksiakin (esim. Sahara oli tuhansia vuosia sitten viljavaa seutua, mutta sateita tuovien tuulten suunnan muutos teki siitä autiomaan) on tapahtunut aiemmin, ilman ihmisen toimintaakin.

Alarmistit voisivat lukea esim. Satakunnan Kansasta (joka viikko 50 vuotta sitten osiosta) mitä kaikkia ”ääri-ilmiöitä” siihen aikaan on tapahtunut (uutistoimistojen mukaan huomattavasti pahempiakin kuin nykyisin). Hurrikaanikortin (tai yleensäkin ääri-ilmiöiden) käyttö on siis suomeksi sanottuna valehtelua.

Syy pelotteluun ei tietenkään ole lehden toimittajan, koska ”asiantuntija-alarmistit” panevat parastaan. Ympäristöministeriön neuvotteleva virkamies Jaakko Ojala: ”Tähän mennessä ei ole mitään merkkiä siitä, että suunta olisi vaihtumassa, ei mitään merkkiä.”

Katsotaanpa (lämpeneminen keskeytynyt, viileneminen mahdollista):

Vuodesta 2002 lähtien ei ole tapahtunut lämpenemistä, ei maan pinnalla eikä ilmakehässä (vaikka hiilidioksidipitoisuus on jatkuvasti noussut). Pintalämmöt (GISS), satelliitti (ilmakehä) ja CO2:

http://joannenova.com.au/globalwarming/graphs/temp-co2/CO2_temp_1995-2009_uah_giss-ppt.jpg

Satelliitti (UAH) ja hiilidioksidipitoisuus lähtien vuodesta 2002:

http://icecap.us/images/uploads/8YearTemps.jpg

On myös huomattava, että lämpeneminen saattaa olla keskeytynyt jopa 30 vuodeksi:   http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&...   tai että ainakaan 20 vuoteen ei tapahdu merkittävää lämpenemistä:

http://www.realclimate.org/index.php/archives/2009/07/warminginterrupted-much-ado-about-natural-variability/

http://rogerpielkejr.blogspot.com/2009/07/two-decades-of-no-warming-consistent.html

Jennifer yllä olevista:   http://jennifermarohasy.com/blog/2009/07/no-warming-until-maybe-2020/

WUWT yllä olevista:  http://wattsupwiththat.com/2009/07/14/real-climate-gives-reason-to-cheer/

Tom Tripp (eräs IPCC:n johtavista kirjoittajista): Säätilojen luonnollisten vaihteluiden takia on vaikea päätellä tieteellisesti kestävällä tavalla sitä, että onko globaali lämpeneminen ihmisen toiminnasta aiheutuvaa:

http://wattsupwiththat.com/2009/07/17/ipcc-lead-author-on-global-warming-conclusions-were-not-scientifically-there-yet/

Tarvitaan siis monitieteellisiä eli poikkitieteellisiä tutkimuksia lisää:

http://www.tiede.fi/keskustelut/geologia-maa-meri-ja-ilma-f7/tiedemiehilla-riittaa-tutkimista-ja-ihmettelemista-t40606.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poliittinen tiede ja monopoli-tiede (SK/Sunnuntai-liitteen ruotiminen jatkuu)

Herrat (poliittisen tieteen julistajat) huomioikaa tämä: ”Science without debate is propaganda” (Joanne Nova:  http://joannenova.com.au/2009/07/31/climate-money/)

IPCC:n poliittinen tiede tai monopoli-tiede (jota Ympäristöministeriö ja Ilmatieteen laitos julistavat) on tieteellisen tutkimuksen ja tieteen kehittymisen jarruttamista (kun hyväksytään vainyksi ”totuus” jota sitten julistetaan kuin konsaan uskontoa):

Ilmatieteen laitoksen ilmastonmuutosyksikön päällikkö Ari Laaksonen:  ”Jos mitään ei tehdä,voi olla ettei edes kahdeksan (8) asteen nousu enää ole yliarviointia.”

IHMESELITYS (lämpö "piilossa" merten syvyyksissä) KUMOTAAN

Laaksosella on myös meriselitys ”piilossa olevalle lämpenemiselle” (katso alussa olevat käppyrät, joiden mukaan vuoden 2002 jälkeen ei ole tapahtunut globaalia lämpenemistä ja tästä: http://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/  , josta nähdään ettei tilastollisesti merkittävää lämpenemistä ole tapahtunut 30 vuoteen alemmassa ilmakehässä):

”ilmasto lämpenee vielä vähintään 0.6 astetta valtameriin varastoituneen lämmön takia, vaikka kaikki päästöt lopetettaisiin heti”.   Silla lailla!  Globaali ”lämpeneminen” (jota mittaukset eivät siis tue) piileskelee merten syvyyksissä. Tähän on tietysti hyvä tukeutua, sillä nyt vahvistuva El Nino saattaa nostaa lämpötiloja, mutta ENSO (El Nino/La Nina) on vaikuttanut tuhansia vuosia ja ollut eräs viime vuosisadan lopun pinta/meri lämpötilojen nousun (noin 0.15-0.2 C/vuosikymmen) syynä.

"Merten syvyyksissä piilossa oleva lämpö-selitys" kokee kuitenkin pahan takaiskun:

Meret eivät ole lämpenemässä, eikä ”kadonnutta” tai ”piilossa” olevaa lämpöä ole:

Deep Ocean Heat. Is it possible that “lost” heat has been transferred to the deep ocean-below the 700 meter limit of our measurements?  This appears unlikely.  According to Hansen, Willis, Schmidt et al., model simulations of ocean heat flow show that 85% of heat storage occurs above 750 m on average (with the range stretching from 78 to 91%) (1432).  Moreover, if there is “buried” heat, widespread diffusion and mixing with bottom waters may render it statistically irrelevant in terms of its impact on climate.

Lue lisää:

http://wattsupwiththat.com/2009/05/06/the-global-warming-hypothesis-and-ocean-heat/

http://joannenova.com.au/2009/07/01/ocean-temperatures-the-new-bluff-in-alarmism/

Ilmastouskovaisten alarmistien raportin laatijoiden (uusin) huijausyritys: Ei enää käytetä pelottelussa (maan pinnan ja ilmakehän) globaaleja lämpötiloja, koska niiden nousu on keskeytynyt (vuodesta 2002 lähtien). Sen sijaan yritetään vakuuttaa poliittiset päättäjät jään ”sulamisella” ja nyt erityisesti merten ”lämpenemisellä”. Mutta siinäkin huijataan: Ensinnäkin, kuusi (6) viimeistä vuotta on jätetty pois (koska ne ”eivät tottele” alarmistien toiveita). Toiseksi, minimaalinen lämpeneminen (0.003 astetta/vuosi) puetaan lämpösisällön valekaapuun, koska se on suuri luku ja näyttää pelottavammalta. Tällä tavalla raportoitiin Kööpenhaminan (2009) kokouksesta.

Kyllä uskottavuus kärsii pahan kolauksen tällaisen kikkailun johdosta. Entä sitten (Britannian) CRU (Climatic Research Unit) tai (Suomen) Ilmatieteen laitos:

Datan hukkaaminen (CRU) ja ”oman totuuden”  (IL) esittelyä: http://www.tiede.fi/keskustelut/geologia-maa-meri-ja-ilma-f7/koira-soi-met-officen-raakadatat-t40643.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ENSON VAIKUTUS VIIME VUOSISADAN LÄMPENEMISEEN

A new study, which was recently published in the Journal of Geophysical Research indicates that most of the global warming and cooling late in the 20th century was caused by natural climate processes such as the El Nino Southern Oscillation (ENSO):

http://global-warming.accuweather.com/2009/07/enso_played_major_role_in_late.html

Myös vanhempien tilastojen tarkastelu tukee tätä tutkimusta:

http://hadobs.metoffice.com/hadcrut3/diagnostics/global/nh+sh/monthly.png

Jakso (noin)        Lämpeneminen/viileneminen      El Nino                   La Nina

__________________________________________________________________________

1880-1910          viileneminen                             

1910-1940          lämpeneminen

1940-1975          viileneminen                               3                            9

1976-2002          lämpeneminen                            8 (3 strong)               3

2003-  ?              viileneminen

El Nino/La Nina aktiivisuus:  http://ggweather.com/enso/years.htm

(1940-1975 ja 2003-?  jaksot viileneminen/lämpenemisen keskeytyminen)

Havainnot: lämpenemiskaudella 1976-2002 lämpimät merivirrat (El Nino) 8 kertaa (joista3 voimakasta), kylmä virtaus (La Nina) 3 kertaa. Viilenemisjakson 1940-1975 aikana tästä taulukosta tilanne päinvastainen: El Nino 3, La Nina 9 kertaa.

Myös uudemman tilaston (http://ggweather.com/enso/oni.htm) mukaan lämpenemisjakso(1976-2002) on El Nino voittoinen (taulukko ja kuvio).

Tämänkin http://www.cdc.noaa.gov/people/klaus.wolter/MEI/ mukaan lämpötilanousun (1976-n.2000) jakso oli vahvasti El Nino –voittoinen.

 

PDO:n VAIKUTUS GLOBAALEIHIN LÄMPÖTILOIHIN

Myös PDO (Pacific Decadal Oscillation) korreloi lämpenemisjakson (1976-2001) ja sitä edeltäneen viilenemis/lämpenemiskeskeytymisen kanssa: http://cses.washington.edu/cig/figures/pdoindex_big.gif

Valtameren lämpövirtaukset ovat näin ollen vaikuttamassa globaaliin lämpenemiseen:

Monthly Values for the PDO Index, January 1900 to September 2008. Positive (red) index values indicate a warm phase PDO; negative (blue) index values indicate a cool phase PDO. While short-term flips in PDO phases do occur, evaluation of 20th century instrumental records has shown that PDO phases generally persist for 20-30 years, as indicated in this figure. To download the data, see Nate Mantua’s PDO page.

Press release from the University of Rochester:

Changes in Net Flow of Ocean Heat Correlate with Past Climate Anomalies.

ENSON vaikutus lämpötiladataan

http://www.agu.org/pubs/crossref/2009/2008JD011637.shtml

Täällä lisää huomioita ENSO/SOI/El Nino oskillaatioiden vaikutuksesta troposfäärin lämpötiloihin lämpenemiskaudella 1976-noin 2000:

http://landshape.org/enm/influence-of-the-southern-oscillation-on-tropospheric-temperature/

Luonnollisten pakotteiden ja globaalien lämpötila-anomalioiden yhteys:

http://bobtisdale.blogspot.com/2009/01/reproducing-global-temperature.html

El Ninojen vaikutuksesta:

http://bobtisdale.blogspot.com/2009/06/reemergence-mechanism.html

Täällä juttua El Ninosta ja muistakin ilmastonmuutokseen vaikuttavista tekijöistä, jotka panevat epäilemään, että on olemassa ”toisenlainen totuus”:

http://voices.washingtonpost.com/capitalweathergang/2009/09/a_skeptical_perspective_on_glo.html

Mielenkiintoinen käppyrä Tiede-lehden keskustelussa (nimimerkki MAK): http://www.tiede.fi/keskustelut/post1131485.html#p1131485

Tämäkin vertailu kuitenkin kertoo miten globaali lämpötila on käytännössä suoraan kiinni merien pintalämpötilasta:
http://www.woodfortrees.org/plot/esrl-c ... /scale:0.6

Oma kommenttini: El Nino (lämmin merivirtaus) on tällä hetkellä voimistumassa. YhdysvaltainKansallisen Ilmastotietokeskuksen (NCDC) mukaan merten keskilämpötila oli heinäkuussa 17 celsius astetta (lämpimämpää kuin koskaan ennen 130 vuoden aikana; uutistoimisto AP).

El Nino syntyy itäisellä Tyynellä valtamerellä auringon lämmittäessä pintavedet keskimääräistä korkeampaan lämpötilaan. Pasaatituulten suunnan muuttuessa lämmintä ja kosteaa ilmaa virtaaAasiasta kohti Etelä-Amerikan (Perun) rannikkoa. Ilmiö (joka toistuu 3-7 vuoden välein) on ollut tunnettu jo vuosituhansien ajan, joten sen syynä ei voi olla ihmisen aiheuttaman ilmakehän CO2 pitoisuuden nousu. Lisäksi merten lämmittämiseen tarvitaan valtava energiamäärä, jota hiilidioksidin (heikko) emissiosäteily ei pysty aikaansaamaan: hiilidioksidin absorboidessa (eli imiessä lämpösäteilyä) maan ja merien pinnasta takaisin heijastuvaa infrapunasäteilyä ja molekyylien virittyessä korkeammalla energiatasolle, tämä ylimääräinen energia muuttuu molekyylien törmätessä ympäröiviin ilmamolekyyleihin kineettiseksi energiaksi, joka konvektion(lämmön ainesiirtomekanismi) seurauksena leviää ilmakehään (mahdollisesti primäärisäteilystä virittyneiden H2O molekyylien sekundäärisäteilykin on heikkoa).

Kirjoitetun historian ja perimätiedon mukaan El Nino ilmestyy säännöllisesti Perun rannikolle Tyynenmeren lounaisosassa tapahtuvan meren ja ilmakehän välisen vuorovaikutuksen seurauksena. Lämmin vesi muuttaa vesivirtojen kulkua, ja kalastajien sardellinpyynti kokee romahduksen. Näin tuhoutui Perussa vuosina 100-800 jKr. kukoistanut mochekulttuuri, kun 700-luvulla ilmestynyt El Nino ja sen aiheuttamat sateet ja Andien rinteiltä ryöppyävät tulvat veivät kaiken mukanaan. Arkeologit ovat löytäneet tämän poikkeuksellisen voimakkaan El Nino-ilmiön uhreja Huaca de la Lunasta.

Ilmastofanaatikkojen eväät loppumassa?

Tämä vain tiedoksi niille, jotka rummuttavat ilmastonmuutoksesta ja luulevat, että ihmisen tuottamat hiilidioksidipäästöt aiheuttavat El Ninon (eräiden tutkijoiden mukaan nyt voimistuva El Nino on ”selvä merkki ihmisen aiheuttamasta ilmaston globaalista lämpenemisestä”).

Myös sateet ja tulvat, jotka tuhosivat yllä mainitun mochekulttuurin, ovat pelottelijoiden suosimia sääilmiöitä, joilla yritetään vakuuttaa ”ilmaston jatkuvasti kiihtyvä” lämpeneminen (vaikka lämpötilojen nousu on keskeytynyt vuodesta 2002 lähtien). Kreikan maastopalot, joita ovat tutkimusten mukaan olleet sytyttämässä rakentajat ja karjatilalliset (lisää maa-alueita saadakseen) sekä tietysti ”normaalit pyromaanit”, luetaan (tietyissä piireissä) ehdottomasti ilmastonmuutoksen syyksi.