Share |

Ilmastonmuutos: Järki vai Uskonto?

_____________________________________________________________________________

Jos Järki ja Uskonto ovat ristiriidassa, valitsen Järjen.”

mina_2012_210x2202.jpg

VIERAILUT SIVUSTOLLANI

Sivustollani on ollut viime aikoina
lukijoita (tai ainakin kävijöitä lähes 600 000 ja sivunavauksia noin 850 000.

Esittely (kuka olen?) Etusivulla ja täällä

-----------------------------------------------------------------------------

MOTTO

TIEDON LISÄÄNTYMINEN JA MUUTTUMINEN PAREMPI KUIN IDEOLOGIAAN TAI YHTEEN TOTUUTEEN JUUTTUMINEN

TAPIONAJATUSTEN FILOSOFIA:

KÄYTÄNNÖNLÄHEISYYS,  mutta myös TEOREETTISUUS

TIEDON HYÖDYNTÄMINEN JA LISÄÄNTYMINEN OVAT KEHITTYMISEN EDELLYTYKSIÄ

IDEOLOGIA JA YHTEEN TOTUUTEEN JUUTTUMINEN SULKEVAT POIS KEHITTYMISEN

_____________________________________________________________________________

Neljännen Valtakunnan Uskonnot.

----------------------------------------------------------------

Entinen pääministeri Paavo Lipponen on järkyttynyt suunnitelmista rakentaa tuulivoimaloita Lapin tuntureille.

----------------------------------------------------------------

VUOSI 2015

ILMASTOREALISMIA

________________________________________________________

VUOSI 2016

_______________________________________________________

8.12.2016

MAAPALLON LÄMPÖTILA LASKEE VUOSINA 2017-2020 JA KENTIES KAUEMMINKIN

 Vuosi 2016 tulee olemaan lämpimin mitattu vuosi suorien lämpötilamittausten historiassa. Syynä on voimakkain El Nino – ilmiö sitten vuoden 1997-1998. Media on jo unohtanut nykyisistä lämpötiloista uutisoidessaan, että kyseessä on ohimenevä ilmiö.

Kuva 1. Se perustuu kahteen seikkaan: 1) La Nina tulee ja laskee lämpötilaa suurin piirtein samalla tavalla kuin vuoden 1998-2001 La Nina. 2) Lämpötilassa tapahtuu laskua myös kosmisten tekijöiden vaikutuksesta, joista osoituksena on auringon aktiivisuuden pieneneminen, kuva 2.

KATSO KUVAT LÄHTEESTÄ

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227554-maapallon-lampotilaskenaario-2017-2020

USEAT MUUTKIN SKENAARIOT VIITTAAVAT MAAPALLON VIILENEMISEEN

AURINGONPILKKUJEN AIKAANSAAMAT MAGNEETTIKENTÄT KYTKEYTYVÄT MAAN MAGNEETTIKENTTIEN KANSSA (ja vaikuttavat pilvimuodostuksen välityksellä ilmastoon)

Astrofysiikan tohtori  Judith Lean on rekonstruoinut auringonpilkkujen (magneettisten vaikutusten) ja ilmaston lämmön välisen yhteyden. Judith L. (ettei sekoittuisi ”toiseen juudittiin)” eli professori Curryyn, joka on planeetta Maan eräs siteeratummista ilmastotutkijoista) on ollut erään IPCC-raportin ainoa astrofyysikko (”jonka oli pakko olla yhtä mieltä itsensä kanssa”, kuten raportin kirjoituksessa mukana olevat ympäristöjärjestöt, kuten Greenpeace vaatimalla vaativat!).

http://www.accuweather.com/en/weather-blogs/climatechange/the-sun-and-global-warming-1/33601

Täällä lisää http://www.tapionajatukset.com/108

MAAPALLON VIILENEMINEN JATKUU KAUEMMINKIN KUIN 2017-2020 (SKENAARIO):

AURINKO eli TSI (kokonaissäteily) ja Magneettinen toiminta (auringonpilkut ja magneettikenttien vaikutus avaruudellisiin tekijöihin, jotka puolestaan vaikuttavat pilvisyyteen) (KUVA 2 YO LÄHTEESSÄ) antavat aihetta ”viileneviin skenaarioihin”)

Venäläinen tutkija Habibullo Abdusamatov ennustaa, että uusi  pieni jääkausi on tulossa. Hän on varma, että Maata odottaa poikkeuksellinen kylmä helteen sijaan.

Abdusamatov ennustaa Themsen, Seinen ja Reinin jäätymistä. Tutkijan mukaan 2000-luvun keskellä tilanne on sama kuin vuosina 1645-1715, kun kylmyyden, nälän ja maahanmuuton vuoksi Pohjoismaiden väestö oli huomattavasti vähentynyt.

Abdusamatov on seurannut auringon aktiivisuutta. Auringon aktiivisuus vaihtelee 11- ja 200-vuotisen auringonpilkkujakson mukana. Abdusamatovin mukaan nyt 200-vuotinen jakso on koittanut, kun Maa saa vähemmän energiaa.

Tällä hetkellä Maa saa maailman merten keräämää lämpöä. Mutta vuoteen 2055 mennessä kylmyys on pahimmillaan.

Abdusamatovin mukaan ilmastonmuutos teoria ei ole saanut tieteellistä vahvistusta.

OMAT LISÄYKSENI

Alarmistitutkijat eli ne, jotka pelottelevat (”ihmisen aiheuttamalla”) maapallon kiihtyvällä lämpenemisellä (taatakseen tutkimustensa rahoituksen ja pelastaakseen maineensa) , ovat  siis ilman kokeellista todistetta: kasvihuoneteorian hivenkaasu hiilidioksidin aiheuttama lämpeneminen perustuu vain ja ainoastaan oletuksiin, kuten vesihöyryn ja pilvisyyden vaihtelun  aiheuttamaan ”lisälämpenemisen”, hiilidioksidin vähäisen lämpöenergian pidätyskyvyn vahvistamiseksi, sekä säteilyfysiikan ”pakotteisiin”.

KAIKKI (ILMASTOUSKOVAISTEN VÄITTÄMÄT) OVAT SIIS PELKKIÄ OLETUKSIA.

”Pakotteet” eli maasta takaisin lähteneen ir-säteilyn virittämät CO2-molekyylit eivät lähetä emissiosäteilyä ”ylös ja alas” niin kuin alarmistit väittävät, vaan makroskooppisessa molekyylijoukossa sekundäärisäteily tapahtuu kaikkiin kolmiulotteisen avaruuden suuntiin (lämmittäen siis ympäröivää ilmaa ”tasapuolisesti”, lämmön siirtyessä ainesiirron (konvektion) mekanismilla ilmavirtausten (ja termodynamiikan lakien) pakoittamana, pääsääntöisesti tietysti ilmakehässä ylöspäin eli kohti kylmempää!

Unohduksiin (on alarmisteilta jäänyt) myös täysin termodynamiikan lait (saksankielellä pääsäännöt): maapallo ei eristetty tai suljettu systeemi; energian ja aineenkin siirtyminen ilmakehän eri kerroksien ja avaruuden välillä on sallittu avoimessa systeemissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että alarmistien hehkuttama (auringosta tulevan ja planeetta Maasta poistuvan energian) ”tasapaino” järkkyy yksinkertaisesti siten, että maapallo luovuttaa ylimääräisen (auringosta peräisin olevan) lämmön ilmakehän ylimmille kerroksille ja ulkoavaruuteen.

Sitä paitsi, maapallon kovan kuoren alla oleva sula kiviaines eli tulikuuma magma purkautuessaan (tulivuoret ja mannerlaattojen liike toistensa suhteen eli laattateknoniikka) tuo lisää lämpöä meriin, mikä taas lämmittää ilmakehää. Esimerkkejä vaikkapa Islannin kuumat lähteet ja merten alaiset supertulivuoret sekä Yellowstonen (todella pelottava) kansallispuiston joka 600 000 vuoden välein purkautuva supertulivuori. Edellisestä purkautumisesta onkin kulunut suunnilleen tuo mainittu aika.

Lämpöä (ilmakehään) saadaan siis Auringosta ja maan kuoren alta. Kyllä siinä ihmisen toiminta on pikku tekijä!

-------------------------------------------------------------

25.11.2016

HAVAINTOJA ARKTISEN ALUEEN LÄMMÖSTÄ, MERIJÄÄN JA ILMAN HIILIDIOKSIDIN MÄÄRÄSTÄ

Merijään vähentynyt määrä ei johdu ilmastonmuutoksesta: Korkealla ilmakehässä liikkuvat suihkuvirtaukset liikuttavat valtavia ilmamassoja.

Yleensä kylmä ilmamassa on asettunut talvella melko tiukasti pohjoisnavan ylle. Nyt se on kuitenkin siirtynyt Siperian ylle (LÄHDE KUVA 1). Pohjoisnavalla on ollut vuoden aikaan nähden normaalia lämpimämpää. Sen sijaan Siperiassa on ollut 20 °C normaalia kylmempää.

Poikkeuksellisen lämmin ilma on sulattanut merijäätä (LÄHDE KUVA 2).

CO2 ei keräänny enää ilmakehään juurikaan viime vuosina, koska maapallon kasvillisuus on sitomassa enemmän hiiltä ilmasta (LÄHDE KUVA 3).

LÄHDE:

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226775-kylla-siperia-opettaa

Tutkijat pohtivat nyt, ovatko nämä oikuttelut todennäköisempiä siksi, että maapallon ilmasto on lämmennyt. On todennäköistä, että outo marraskuinen lämpötilan nousu Pohjoisella jäämerellä ei toistu tästä eteenpäin joka vuosi. Toisaalta jos maapallon keskilämpö kohoaa yhä, voivat vastaavat ilmiöt yleistyä.

LÄHDE:

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1479970164396

KOMMENTTI

Maapallon ilmasto lämpene viime vuosisadalla, mutta 2000-luvulla globaali lämpeneminen on hidastunut tai peräti pysähtynyt (englanniksi pause). Jos ja jos. Noin viidentoista vuoden ajan globaalit lämpötilat ovat pysyneet tasaisina (pause), vain El Ninon aiheuttama lämpöpiikki on havaittavissa mittauksissa.

http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs_v3/Fig.C.gif

25.11.2016

SOS-HALLITUKSEN VIRHEELLINEN ENERGIA-STRATEGIA JA BIOENERGIAN HARHAKUVA

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/208959-suomen-uunituore-biolinja-huolettaa-enta-jos-kaikki-menee-pieleen-eussa

http://www.tapionajatukset.com/78

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226736-suomen-metsatalous-on-pelastettava

MINISTERI OLLI  REHN KERTOI EILEN MALLIOPPILAS- SOS-HALLITUKSEN ENERGIALINJAUKSEN

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/live-klo-13-30-sahkoautoja-lisaa-kivihiili-kieltolistalle-hallitus-kertoo-energialinjauksista/6182026

KUOLEMAN SUUDELMA: EU-KOMISSIO KÄVELEE SUOMEN YLI ILMASTOPOLITIIKASSA

SUOMESSA ON LYÖTÄVÄ NYRKKIÄ PÖYTÄÄN, EIKÄ LEIKKIÄ ”MAAILMAA PELASTAVAA” MALLIOPPILASTA, JOKA ON JOUTUNUT EU-KOMISSAARIEN KIUSAAMAKSI

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/172477-st1-miljardoori-lataa-suorat-sanat-nyt-nyrkkia-poytaan-sinisilmaiset-suomalaiset

EU-Komission ilmasto- ja energiapaketin niin sanotuissa Lulucf-laskelmissa Suomen metsät eivät ole hiilidioksidia sitova hiilinielu, kuten kotimaassa katsotaan, vaan hiilidioksidipäästöjen lähde.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/208918-tulossa-tuplaisku-suomelle-eu-voi-rajoittaa-suomen-metsien-kayttoa-voimakkaasti

Kukaan ei meitä puolusta, ellemme itse lyö nyrkkiä pöytään!

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/174640-suomi-kovassa-paikassa-eussa-kukaan-muu-ei-meita-puolusta

OSA FIN-MEPEISTÄ ON KUIN MAANPETTUREITA

”Taas on nähty, ketkä poliitikoistamme tekevät töitä Suomen puolesta, ketkä Suomea vastaan. Kun katsoin Maaseudun Tulevaisuuden uutista suomalaismeppien näkemyksistä EU:n metsätaloussektoriin liittyen, en yllättynyt yhtään”. 

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226641-omaan-maaliin-potkijat

Suomalaismepit (jotka pitävät Suomen puolta mielivaltaista komissiota vastaan) pitävät EU:n hiilinieluesitystä epäreiluna.

Kymmenen suomalaista europarlamentaarikkoa pitää epäreiluna Euroopan komission maankäytön ilmastovaikutuksia säätelevää lakiesitystä, eli niin kutsuttua lulucf-esitystä. Erityisesti meppejä harmittaa tulkinta, jonka mukaan Suomen metsät olisivat hiilidioksidin päästöjen lähde.

Komissio näyttää haluavan lisää valtaa metsäasioihin ilmastopolitiikan varjolla. Tätä on vaikea hyväksyä”, Anneli Jäätteenmäki (kesk.) vastasi MT:n tekemään meppikyselyyn.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/suomalaismepit-pit%C3%A4v%C3%A4t-eu-n-hiilinieluesityst%C3%A4-ep%C3%A4reiluna-1.169229

---------------------------------------------------------------

SYKSY 2016

Uusimmat globaalien lämpötilojen mittaukset ja muuta ilmastonmuutokseen liittyvää:

http://www.climate4you.com/

SYKSY_2016.gif

15.2.2016

ILMASTOUSKONTO

Ilmastouskonnolla voisi tässä tarkoittaa ihmismielten hallintapyrkimyksiä ilmastopelottelun keinoin. Tavoitteena on pakottaa kaikki käyttäytymään uskonnon määräämällä tavalla. Papistoksi voisi laskea tätä uskontoa tukevat alan tutkijat. Aggressiivisimpia uskonnon levittäjiä ovat tietenkin maallikkosaarnaajat, kuten luonnontieteellistä sivistystä vailla jääneet yhteiskuntatieteilijät”.

HYVÄ MÄÄRITELMÄ ILMASTOUSKONNOLLE (eka linkki alla)

Lisäisin maallikkosaarnaajien listaan vielä Helvetin Sanomien (HS-PRAVDA) ilmastohysteeriset naistoimittajat.

https://roskasaitti.wordpress.com/2016/02/15/ilmastouskontoa-loukattu/

ILMASTOUSKO ON KOVALLA KOETUKSELLA, KUN EI SITTEN MILLÄÄN LÄMPENE:

ILMASTON LÄMPENEMISEN PYSÄHTYMINEN KESTÄNYT 18 VUOTTA

(sulkeissa uskovaisen opiskelijan uskontunnustus: syyttää ilmastoskeptikoita uskovaisiksi!)

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2016/02/globaalin-lampotilan-nousun.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/Ipsas+%28Professorin+ajatuksia%29

 

(http://ulkopolitist.fi/2016/02/11/vieraskyna-ilmastoskeptisyys-erittain-vaarallinen-uskomus/)

 

HUIKEITA LÄMPÖTILAMITTAUSTEN EROJA ERI TUTKIMUSLAITOKSILLA:

http://joannenova.com.au/2016/01/mystery-divergence-theres-a-strange-gap-between-temperatures-measured-by-satellites-and-on-the-surface/

http://pasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210755-se-oikeasti-epamiellyttava-totuus

ILMASTON LÄMPENEMINEN HIDASTUI 2000-LUVULLA:

http://www.luonnontieteilijalehti.fi/artikkelit/2015/4/Ilmaston_lampeneminen_hidastui_2000-luvulla

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=SKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194622505006&p=1194596255446&pagename=SKAWrapper

NOKIPÄÄSTÖT SELITTÄVÄT OSAN VIIME VUOSISADAN LÄMPENEMISESTÄ. RUOKAMENU

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/mielipide/puheenvuoro/ilmastonmuutos-miksei-nokipaastoja-huomioida/

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/mielipide/puheenvuoro/ruokamenu-tulisi-saada-ilmastoagendalle/

http://takkirauta.blogspot.fi/2011/09/ilmastonmuutoksen-skylla-ja-kharybdis.html

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/12/klimatologiaa-vai-klimastrologiaa.html

ILMASTON LÄMPENEMINEN ON KESTÄNYT JO 300 VUOTTA

Pikku jääkauden aikana (kuva n. v. 1600) Englannissakin (Thames-joella) luisteltiin:

http://jonova.s3.amazonaws.com/photos/little-ice-age/ice-avercamp.jpg

Satellite data only goes back to 1979, and global land-thermometer records only go back to 1850. Before that we have to resort to “proxies”, which are various natural phenomena from which temperature can be deduced

Pikku jääkauden lopulta lähtien ilmasto alkoi lämmetä ja on lämmennyt näihin aikoihin saakka:

http://jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temp-0-ppt.jpg

The current global warming trend started around 1670 to 1700, some 310 years ago. The current temperature is probably less than the medieval peak—the land thermometer data from 1850 to 1980 exaggerates temperature increases, though no one knows by how much.

Ilmastolliset muutokset Euroopassa pitkän ajanjakson (n. 1 000 vuotta) aikana:

http://jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temps-ar2.jpg

Globaalit lämpötilat 1850-2010, lämpenemistä, viilenemistä eli AALTOLIIKETTÄ:

http://jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temp-1850-ppt.jpg

----------------------------------------------------------------

KOKO ESITYS (300 vuoden lämpeneminen) TÄÄLLÄ:

http://www.tapionajatukset.com/108

------------------------------------------------------------

UUSIMMAT MITTAUKSET JA ANALYYSIT:

Professori Ole Humlumin sivustolla myös  LINKIT mittauslaitosten sivuille.

http://www.climate4you.com/

-------------------------------------------

http://stefantallqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208524-globaalin-lampotilan-trendi-n-20-vuodelta

-------------------------------------------

_______________________________________________________

12.11.2015

LOISTAVA KIRJOITUS (TIEDETTÄ VAI PSEUDOTIEDETTÄ)  ILMASTONMUUTOKSESTA

Johon voin vain lisätä  MOTTONI:

TIEDON LISÄÄNTYMINEN JA MUUTTUMINEN PAREMPI KUIN IDEOLOGIAAN TAI YHTEEN TOTUUTEEN JUUTTUMINEN

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/11/tiedetta-vai-pseudotiedetta.html

LISÄÄ POHDINTAA:

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/11/uunituore-ilmastollista-kuivuutta-ja.html

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/11/09/historian-havinaa-ja-virheiden-varinaa/

https://ilmastonmuutos.wordpress.com/2015/10/31/anteeksipyynto-lukijoilleni/

---------------------------------------------------------------

12.5.2015

PUNAVIHREÄN KUPLAN USKONJULISTUS vs LÄMPENEMISEN PYSÄHTYMINEN

Uskontoon (ilmastonmuutos) hurahtaneet (eka linkki alla eli Toiviainen) julistavat uskoaan.

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/05/kauanko-salattu-vihrea-lampenemiskupla.html

Uudet tutkimukset (kaksi viimeistä edellistä linkkiä 12.5.) ja mittaustulokset: Ilmaston lämpeneminen on edelleen keskeytynyt.

huhtikuu_2015.png

Latest global monthly temperature estimate:  UAH   RSS   HadCRUT   NCDC   GISS 

EL NINO ON ALKAMASSA

El Ninon aikoihin esimerkiksi Australia altistuu kuivuusjaksoille, kun taas Etelä-Amerikan länsiosassa, keskisellä Tyynellämerellä sekä Yhdysvaltojen eteläosassa voimakkaiden sateiden ja tulvien riski kasvaa. Viimeksi vuonna 1997-1998 esiintynyt voimakas El Nino aiheutti laajoja metsäpaloja mm. Indonesiassa ja Brasiliassa asti, kun taas Perussa ja Chilessä tulvi. - See more at: http://blogi.foreca.fi/2015/04/voimakas-el-nino-vain-ajan-kysymys-vaikuttaako-suomenkin-saahan /#sthash.gyEUOX98.dpu

https://www.youtube.com/watch?v=dzat16LMtQk&feature=youtu.be&html5=1

http://www.theguardian.com/environment/2015/may/12/el-nino-on-its-way-to-australia-says-bureau-of-meteorology

ILMASTO

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/05/ilmastosopulien-kohtalo-britanniassa.html

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/05/06/judith-ja-epavarmuushirvio/

https://blogit.perussuomalaiset.fi/terhi-kiemunki/ilmastopolitiikka-talouden-tuhoava-vaarinkasitysko/

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/04/perussuomalaisehdokkailta-rohkeita.html

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/04/27/meri-ei-hukuta-kaupunkejamme-ellemme-niin-tahdo/

https://ilmastotiede.wordpress.com/2015/03/09/vain-yksi-valtio-maailmassa-rahoittaa-carteretin-ilmastopakolaisia/

TUTKIMUSTA

http://www.theblaze.com/stories/2015/04/24/global-warming-may-not-be-as-bad-as-scientists-have-been-claiming-according-to-new-study/

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3052926/Our-climate-models-WRONG-Global-warming-slowed-recent-changes-natural-variability-says-study.html

JATKUVAA SEURANTAA

https://www.facebook.com/IlmastoMuuttuuOnAinaMuuttunut?fref=nf

----------------------------------------------------------------

31.3.2015

LUONNOLLISTA ILMASTON VAIHTELUA

El Nino ja äärityynet  ilmiöt tulevat

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/03/31/el-ninohan-se-siina/

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/03/23/aarityyni-uusi-uhkaava-aari-ilmio/

________________________________________________________

20.11.2014

Maapallo (pintalämpötilat ja alempi ilmakehä) ei ole enää lämmennyt (kuten kaikkien mittausasemien data osoittaa) 2000-luvulla.

Ilmastotutkijat ovat kehitelleet selityksen (jota ei ole voitu kokeellisesti todistaa) ”merten syvyyksiin kadonneesta lämmöstä” , joka olisi syynä globaalien lämpötilojen nousun pysähtymiseen 2000-luvulla.

Uudet tutkimukset osoittavat kuitenkin, että ”kadonnut lämpö” on, ainakin osittain, kadonnut avaruuteen.

Täällä on suomenkielinen kirjoitus aiheesta.

----------------------------------------------------------------

15.11.2014

EIJA-RIITTA KORHOLA VÄITTELI TOHTORIKSI HELSINGIN YLIOPISTOSSA

erk_01.jpg

erk_02.jpg

Suomessa on nyt korkeatasoinen, vertaisarvioitu teos ilmastopolitiikasta.

Vertaisarviointi tarkoittaa sitä, että väitöskirjan ennakkotarkistajat ovat alan asiantuntijoita (professori/dosentti/tohtori) kyseiseltä tieteen alueelta. Kun asiantuntijat (yleensä kaksi) ovat tehneet  ennakkotarkistuksen, väitöskirja saa painatusluvan.  Lopullisena arvioijana on vastaväittäjä (prof/dos/tri) julkisessa väitöstilaisuudessa. Vastaväittäjä esittää väitöskirjan hyväksymistä ja lopullinen päätös hyväksymisestä ja arvosanasta tehdään tiedekunnassa (jos kirjasta löytyy vakavia virheitä, selkeitä puutteita tai plagiointia, se voidaan myös hylätä).

Lähteet ja kuvat: Lähdeviite 1.   Lähdeviite 2Lähdeviite 3.

----------------------------------------------------------------

4.11.2014

INFORMAATIOTERRORI, PROPAGANDA JA DISINFORMAATIO SUOMESSA

Suomessa poliittinen ”eliitti”, propagandalaitokset (FMI) ja valtamedian (YLE ja Hesari) kritiikittömät toimittajat hysterisoivat maamme kansalaisia faktoihin perustumattomilla väitteillä.

Faktoihin perustumaton disinformaatio muistuttaa karmealla tavalla Venäjän Ukrainan-kriisissä käyttämää hybridisotaa, jossa informaatioterrorilla ja propagandalla pyritään aivopesemään kansalaisia, omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

KUVISSA Nasa/Giss (Hansen) ja IPCC:n EPÄONNISTUNEET ilmaston lämpenemisen ennusteet. Näillä paikkansa pitämättömillä skenaarioilla Suomen kansaa höynäytetään! Surullista, että niin monet täyspäisetkin (?) kansalaiset uskovat tähän fiktiiviseen tarinaan jota syötetään kaikista tuuteista.

hansenin_ennusteet.png

Se, että maapallon lämpötilat eivät ole enää 2000-luvulla nousseet, ei tunnu merkitsevän mitään tässä informaatiosodassa.

FIKTIOTA JA FAKTAA ILMASTON ”LÄMPENEMISESTÄ”

”Pääministeri Alexander Stubb (kok.) kuuluttaa Suomelle edelläkävijän roolia ilmastoasioissa ja vannoo puhtaan teknologian ja biotalouden nimiin.
– Tämä on meille hurja mahdollisuus Euroopassa.
Myös Suomen mahdollisuuksiin päästä päästövähennystavoitteisiin pääministeri uskoo.
– Uusiutuvissa me ollaan jo erittäin pitkällä, 34–35:ssä prosentissa. Ja päästövähennystavoite 40 prosenttia tulee myös toteutumaan. Suomi on näissä kysymyksissä edelläkävijä, Stubb sanoo.

Miten päästäisiin eroon FIKTIOIHIN perustuvasta disinformaatiosta, joka EI perustu FAKTOIHIN?

Täältä löytyy HYVÄ OHJE:

”Siksi kannustaisin Keskustan ja Perussuomalaisten johtoa haastamaan nykyisen ilmastopolitiikan tekijöitä yhä kovemmin ilmastollisilla faktoilla”.

Stubbman, narratiivinen (tarina-johtajatyyppi) johtajamme haluaa siis  ”pelastaa maapallon”, mutta kuka pelastaisi Suomen?

Ensi kevään (2015) vaaleissa kannattaa muistaa, miten ilmastohörhöistä pääsee eroon!!

--------------------------------------------------

HARHALUULOJA MAAPALLON LÄMPENEMISESTÄ

Uudessa-Seelannissa (kuten EI myöskään SUOMESSA) ei ole tapahtunut lämpenemistä sataan vuoteen. Tämä ilmenee mittaussarjoista, joissa on ns. raakadata eli sitä ei säädetty, adjusteerattu, homogenisoitu eli tehty ”sopivaksi” ilmastonmuutoksen ”ihminen syyllinen” agendaan. Löytynyt täältä eli Hollannin ilmatieteen laitoksen palvelimelta”.

--------------------------------------------

28.10.2014 (SYKSYN 2014 KATSAUS)

GLOBAALI LÄMPENEMINEN ON KESKEYTYNYT 2000-LUVULLA                    

Britannian Hadley keskuksen mittausten (HadCrut4) mukaan maapallon  lämpeneminen on keskeytynyt tai pysähtynyt 2000-luvulla:

hadcrut4_2014.gif

hadcrut4_pause.jpg

 

Tämä on uutisoitu ulkomailla, mutta ei  suomalaisessa mediassa.  Kuitenkin, dailymail-jutussa  on harrastettu ”kirsikanpoimintaa” (piirroksen ”trendi”  aloitettu sopivasta -1995-piikin huipusta  eli valitusta random-vaihtelusta). Kuten yllä olevasta kuvasta nähdään, globaali lämpeneminen on keskeytynyt vasta 2000-luvulla eli ”pause” on  noin  12 vuotta. Lisäksi dm-jutussa väitetään ”vihreiden toimien” aiheuttaneen lämpenemisen keskeytymisen. Ei se nyt ihan noin ole.

Lämpenemisen keskeytyminen johtuu pääasiassa kahden eri tekijän vaikutuksesta:

-          Hiilidioksidin pitoisuuden kasvun (”ihmisen vaikutuksen”) IPCC-arvioita vähäisempi osuus.

-          Luonnollisten tekijöiden (aurinko, pilvisyys, valtamerten vaikutus) arvioita suurempi osuus.

Mittausten (UK HadCrut) lähde.   http://www.climate4you.com/

---------------------------------------------------

Suomessa Ilmatieteen laitoksen  kootut selitykset  ”pohjoisen alueen merkittävästä lämpenemisestä” ovat täyttä puppua. Tämä nähdään USA:n Nasa/Giss-mittauksista (ylempi KUVA):  Jo 1930-40 luvuilla Suomessa oli yhtä lämmintä kuin 2000-luvulla! Alemmasta kuvasta näemme, että Suomen(kin) keskilämpötilat noudattavat melkoisen hyvin globaalisti havaittua (alempi kuva) siniaallon muotoa, joka johtuu luonnollisista tekijöistä (hiilidioksidin pitoisuuden lisääntyminen ilmakehässä vuosien saatossa on ollut tasaisesti kasvavaa).

fin_temperatures.gif

siniaalto2.jpg

Ei ole Nasa/Giss mittausten mukaan lämmennyt maapallon toisellakaan puolella, Alice Springs Australiassa!

23.10.2014

SUOMEN (VIIME VUOSISADAN LÄMPENEMISEEN PERUSTUVA)  ILMASTOPOLITIIKKA EI MUUTU

KUVASSA satelliittimittaukset (RSS), syyskuu 2014 viimeisimpänä.

msu_rss_globalmonthlytempsince1979_with37monthrunningaverage2.gif

Sinisilmäistä ilmastouskovaisten mantraa uudelta ympäristöministeriltä:

”Globaalien päästöjen on vähennyttävä noin puoleen vuoden 1990 tasosta vuoteen 2050 mennessä, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa kahteen asteeseen ja peruuttamattomat ilmastovaikutukset estää”.

Ei  ihme, että uuden ympäristöministerin uskottavuusongelma alkoi heti ensimmäisellä työviikolla.

http://blogit.iltalehti.fi/sanni-grahn-laasonen/2014/10/23/tanaan-on-tarkea-paiva-eurooppa-tarvitsee-kunnianhimoisen-ilmastotavoitteen/

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/10/ymparistoministerin-uskottavuusongelma.html

sanni_grahn-laasonen.jpg

ILMASTON LÄMPENEMINEN PYSÄHTYNYT (SYKSYN 2014 KATSAUS)

PROPAGANDAA VAI TIETÄMÄTTÖMYYTTÄ?

Propaganda-laitosten (Ilmatieteen laitoksen) ja median käsittämätöntä päänpaukuttamista.

FAKTA: Noin 18 vuoteen maapallon ilmaston lämpötilat eivät enää ole nousseet!

Tässä ilmastouskovaisille lisää lämpenemistä! Jäätykää syksyn ”kuumuudessa”!

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tasta-vuodesta-tulossa-ehka-mittaushistorian-lampimin/4431506

http://www.climate4you.com/images/MSU%20RSS%20GlobalMonthlyTempSince1979%20With37monthRunningAverage.gif

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lumimyrakka-maan-keski-ja-pohjoisosaan-lunta-jopa-20-senttimetria/4431598

”Kuumasta” syyskuusta siis paukutetaan päätä:

”Syyskuun keskimääräinen lämpötila oli noin 15,72 astetta, kun se keskimäärin 1900-luvulla oli 15,0 astetta”

TIETYSTI ne ovat noin 0,7 C-astetta lämpimämpiä koska viime vuosisadalla globaalit lämpötilat nousivat juuri 0.7 celsius-astetta!

Jos eivät olisi nyt mitatun lämpöisiä, globaalit lämpötilat olisivat laskeneet. Mutta kun eivät ole nousseet enää 2000-luvulla tai viilenneet, tämä on täysin luonnollista. EI PÄÄNPAUKUTTAMISEN arvoista!

Syyskuu lienee muutenkin (maailmanlaajuisesti) keskimäärin lämpimin kuukausi, Jos syyskuita verrataan vuotuisiin keskiarvoihin, varmaan ne ovatkin yleensä lämpimämpiä kuin muut kuukaudet tai edellisen vuosisadan keskilämpötilat (joihin niitä verrataan).

Satellittimittausten mukaan (linkki yllä) nyt (2014) oli aika lailla  keskimääräinen syyskuu.

------------------------------------------------------------------------

LISÄÄ ILMATIETEEN LAITOKSEN (FMI) PROPAGANDAA

Ilmatieteen laitos (FMI) on yrittänyt saada meitä vakuuttuneeksi siitä, että huolimatta globaalien lämpötilojen nousun pysähtymisestä, ilmaston lämpeneminen näkyy selvimmin pohjoisella alueella.

FMI:n propagandasta huolimatta, totuus on kuitenkin täysin toisenlainen:

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/10/pohjoisen-ilmasto-ja-meret-ovat.html

 

ILMASTONMUUTOS ETENEE ODOTETTUA HITAAMMIN (Wyoming University)

Wyomingin yliopiston tutkimuksen mukaan puut ja kasvit imevät ilmakehästä 16 prosenttia enemmän hiilidioksidia kuin mitä on aikaisemmin arvioitu. Nämä havainnot selittävät sen, miksi CO2 pitoisuudet eivät ole nousseet niin nopeasti kuin monet mallit ovat ennustaneet.

Tutkimustulokset merkitsevät erityisesti sitä, että ihmisen rooli ilmaston lämpenemisessä on pienempi kuin mitä on esitetty IPCC:n raporteissa.

Tutkijoiden mukaan se voi myös merkitä sitä, että (lämpenemisen jatkuessa) maapallo ei lämpenisi pelättyä 2 C-astetta enemmän.

Ilmakehän hiilidioksidista arvioidaan päätyvän maailman meriin ja kasvillisuuteen noin puolet.

Noin 18 viime vuoden aikana ei ole tapahtunut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä ja että 2000-luvulla globaali lämpeneminen on pysähtynyt tai ainakin keskeytynyt.

Wyoming:

http://www.natureworldnews.com/articles/9576/20141014/global-warming-plants-absorbing-more-co2-than-we-thought.htm

http://www.delhidailynews.com/news/Global-warming--Plants-may-absorb-more-CO2-than-earlier-thought-1413287363/

http://www.designntrend.com/articles/21592/20141014/climate-plants-carbon-dioxide-co2.htm

ILMASTONMUUTOS MUUTTUU

http://pasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177634-ilmastonmuutos-muuttuu-suomen-ilmastopolitiikka-ei

PROFESSORI JUDITH CURRY luennoi ilmastonmuutoksesta:

http://www.youtube.com/watch?v=XttTYgDhic0#t=68

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/09/ratkaisematonta-ilmastoasiaa-ykn.html

--------------------------------------------------

22.9.2014

Oulun ilmastomarssille osallistui 18 ihmistä ja yksi koira.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ilmaston-puolesta-marssittiin-sadoissa-kaupungeissa-myos-oulun-ilmastoaktiivit-kokoontuivat/676366/

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/09/ilmastosaikahtaneita-ja-konsensusta.html

Helsingissä:

ilmastomarssi_8_640x384.jpg

http://yle.fi/uutiset/seuraavat_15_vuotta_maarittavat_maailman_tulevaisuuden__kaupungeilla_iso_osa_ilmastonmuutoksen_torjunnassa/7473246

---------------------------------------------------------------

15.9.2014

ILMASTOPÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMINEN EI POISTA YMPÄRISTÖONGELMIA

Ympäristömuutoksen professori Atte Korholan kirjoitus Hesarissa  (10.9.14) löytyy täältä.

Alla on yhteenveto Korholan kirjoituksen oleellisimmista seikoista sekä Suomea koskeva osuus. Olen siis tiivistänyt siten, että kaikki ”maailmoja syleilevät hienoudet”, joihin Suomi ei voi vaikuttaa, kuten Bangladeshin tulvat, Australian metsäpalot, aavikoituminen, Ebolaviruksen taltuttaminen, maapallon eroosioherkkyys, multakerroksen ohentuminen väärin tehdyssä viljelyksessä ja kasvillisuuden kasvattamisen tärkeys on jätetty pois.