Share |

Ilmastonmuutos: Järki vai Uskonto?

_____________________________________________________________________________

Jos Järki ja Uskonto ovat ristiriidassa, valitsen Järjen.”

mina_2012_210x2202.jpg

VIERAILUT SIVUSTOLLANI

Sivustollani on ollut viime aikoina
lukijoita (tai ainakin kävijöitä lähes 600 000 ja sivunavauksia noin 850 000.

Esittely (kuka olen?) Etusivulla ja täällä

-----------------------------------------------------------------------------

MOTTO

TIEDON LISÄÄNTYMINEN JA MUUTTUMINEN PAREMPI KUIN IDEOLOGIAAN TAI YHTEEN TOTUUTEEN JUUTTUMINEN

TAPIONAJATUSTEN FILOSOFIA:

KÄYTÄNNÖNLÄHEISYYS,  mutta myös TEOREETTISUUS

TIEDON HYÖDYNTÄMINEN JA LISÄÄNTYMINEN OVAT KEHITTYMISEN EDELLYTYKSIÄ

IDEOLOGIA JA YHTEEN TOTUUTEEN JUUTTUMINEN SULKEVAT POIS KEHITTYMISEN

_____________________________________________________________________________

Neljännen Valtakunnan Uskonnot.

----------------------------------------------------------------

Entinen pääministeri Paavo Lipponen on järkyttynyt suunnitelmista rakentaa tuulivoimaloita Lapin tuntureille.

----------------------------------------------------------------

VUOSI 2015

ILMASTOREALISMIA

________________________________________________________

VUOSI 2016

_______________________________________________________

8.12.2016

MAAPALLON LÄMPÖTILA LASKEE VUOSINA 2017-2020 JA KENTIES KAUEMMINKIN

 Vuosi 2016 tulee olemaan lämpimin mitattu vuosi suorien lämpötilamittausten historiassa. Syynä on voimakkain El Nino – ilmiö sitten vuoden 1997-1998. Media on jo unohtanut nykyisistä lämpötiloista uutisoidessaan, että kyseessä on ohimenevä ilmiö.

Kuva 1. Se perustuu kahteen seikkaan: 1) La Nina tulee ja laskee lämpötilaa suurin piirtein samalla tavalla kuin vuoden 1998-2001 La Nina. 2) Lämpötilassa tapahtuu laskua myös kosmisten tekijöiden vaikutuksesta, joista osoituksena on auringon aktiivisuuden pieneneminen, kuva 2.

KATSO KUVAT LÄHTEESTÄ

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227554-maapallon-lampotilaskenaario-2017-2020

USEAT MUUTKIN SKENAARIOT VIITTAAVAT MAAPALLON VIILENEMISEEN

AURINGONPILKKUJEN AIKAANSAAMAT MAGNEETTIKENTÄT KYTKEYTYVÄT MAAN MAGNEETTIKENTTIEN KANSSA (ja vaikuttavat pilvimuodostuksen välityksellä ilmastoon)

Astrofysiikan tohtori  Judith Lean on rekonstruoinut auringonpilkkujen (magneettisten vaikutusten) ja ilmaston lämmön välisen yhteyden. Judith L. (ettei sekoittuisi ”toiseen juudittiin)” eli professori Curryyn, joka on planeetta Maan eräs siteeratummista ilmastotutkijoista) on ollut erään IPCC-raportin ainoa astrofyysikko (”jonka oli pakko olla yhtä mieltä itsensä kanssa”, kuten raportin kirjoituksessa mukana olevat ympäristöjärjestöt, kuten Greenpeace vaatimalla vaativat!).

http://www.accuweather.com/en/weather-blogs/climatechange/the-sun-and-global-warming-1/33601

Täällä lisää http://www.tapionajatukset.com/108

MAAPALLON VIILENEMINEN JATKUU KAUEMMINKIN KUIN 2017-2020 (SKENAARIO):

AURINKO eli TSI (kokonaissäteily) ja Magneettinen toiminta (auringonpilkut ja magneettikenttien vaikutus avaruudellisiin tekijöihin, jotka puolestaan vaikuttavat pilvisyyteen) (KUVA 2 YO LÄHTEESSÄ) antavat aihetta ”viileneviin skenaarioihin”)

Venäläinen tutkija Habibullo Abdusamatov ennustaa, että uusi  pieni jääkausi on tulossa. Hän on varma, että Maata odottaa poikkeuksellinen kylmä helteen sijaan.

Abdusamatov ennustaa Themsen, Seinen ja Reinin jäätymistä. Tutkijan mukaan 2000-luvun keskellä tilanne on sama kuin vuosina 1645-1715, kun kylmyyden, nälän ja maahanmuuton vuoksi Pohjoismaiden väestö oli huomattavasti vähentynyt.

Abdusamatov on seurannut auringon aktiivisuutta. Auringon aktiivisuus vaihtelee 11- ja 200-vuotisen auringonpilkkujakson mukana. Abdusamatovin mukaan nyt 200-vuotinen jakso on koittanut, kun Maa saa vähemmän energiaa.

Tällä hetkellä Maa saa maailman merten keräämää lämpöä. Mutta vuoteen 2055 mennessä kylmyys on pahimmillaan.

Abdusamatovin mukaan ilmastonmuutos teoria ei ole saanut tieteellistä vahvistusta.

OMAT LISÄYKSENI

Alarmistitutkijat eli ne, jotka pelottelevat (”ihmisen aiheuttamalla”) maapallon kiihtyvällä lämpenemisellä (taatakseen tutkimustensa rahoituksen ja pelastaakseen maineensa) , ovat  siis ilman kokeellista todistetta: kasvihuoneteorian hivenkaasu hiilidioksidin aiheuttama lämpeneminen perustuu vain ja ainoastaan oletuksiin, kuten vesihöyryn ja pilvisyyden vaihtelun  aiheuttamaan ”lisälämpenemisen”, hiilidioksidin vähäisen lämpöenergian pidätyskyvyn vahvistamiseksi, sekä säteilyfysiikan ”pakotteisiin”.

KAIKKI (ILMASTOUSKOVAISTEN VÄITTÄMÄT) OVAT SIIS PELKKIÄ OLETUKSIA.

”Pakotteet” eli maasta takaisin lähteneen ir-säteilyn virittämät CO2-molekyylit eivät lähetä emissiosäteilyä ”ylös ja alas” niin kuin alarmistit väittävät, vaan makroskooppisessa molekyylijoukossa sekundäärisäteily tapahtuu kaikkiin kolmiulotteisen avaruuden suuntiin (lämmittäen siis ympäröivää ilmaa ”tasapuolisesti”, lämmön siirtyessä ainesiirron (konvektion) mekanismilla ilmavirtausten (ja termodynamiikan lakien) pakoittamana, pääsääntöisesti tietysti ilmakehässä ylöspäin eli kohti kylmempää!

Unohduksiin (on alarmisteilta jäänyt) myös täysin termodynamiikan lait (saksankielellä pääsäännöt): maapallo ei eristetty tai suljettu systeemi; energian ja aineenkin siirtyminen ilmakehän eri kerroksien ja avaruuden välillä on sallittu avoimessa systeemissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että alarmistien hehkuttama (auringosta tulevan ja planeetta Maasta poistuvan energian) ”tasapaino” järkkyy yksinkertaisesti siten, että maapallo luovuttaa ylimääräisen (auringosta peräisin olevan) lämmön ilmakehän ylimmille kerroksille ja ulkoavaruuteen.

Sitä paitsi, maapallon kovan kuoren alla oleva sula kiviaines eli tulikuuma magma purkautuessaan (tulivuoret ja mannerlaattojen liike toistensa suhteen eli laattateknoniikka) tuo lisää lämpöä meriin, mikä taas lämmittää ilmakehää. Esimerkkejä vaikkapa Islannin kuumat lähteet ja merten alaiset supertulivuoret sekä Yellowstonen (todella pelottava) kansallispuiston joka 600 000 vuoden välein purkautuva supertulivuori. Edellisestä purkautumisesta onkin kulunut suunnilleen tuo mainittu aika.

Lämpöä (ilmakehään) saadaan siis Auringosta ja maan kuoren alta. Kyllä siinä ihmisen toiminta on pikku tekijä!

-------------------------------------------------------------

25.11.2016

HAVAINTOJA ARKTISEN ALUEEN LÄMMÖSTÄ, MERIJÄÄN JA ILMAN HIILIDIOKSIDIN MÄÄRÄSTÄ

Merijään vähentynyt määrä ei johdu ilmastonmuutoksesta: Korkealla ilmakehässä liikkuvat suihkuvirtaukset liikuttavat valtavia ilmamassoja.

Yleensä kylmä ilmamassa on asettunut talvella melko tiukasti pohjoisnavan ylle. Nyt se on kuitenkin siirtynyt Siperian ylle (LÄHDE KUVA 1). Pohjoisnavalla on ollut vuoden aikaan nähden normaalia lämpimämpää. Sen sijaan Siperiassa on ollut 20 °C normaalia kylmempää.

Poikkeuksellisen lämmin ilma on sulattanut merijäätä (LÄHDE KUVA 2).

CO2 ei keräänny enää ilmakehään juurikaan viime vuosina, koska maapallon kasvillisuus on sitomassa enemmän hiiltä ilmasta (LÄHDE KUVA 3).

LÄHDE:

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226775-kylla-siperia-opettaa

Tutkijat pohtivat nyt, ovatko nämä oikuttelut todennäköisempiä siksi, että maapallon ilmasto on lämmennyt. On todennäköistä, että outo marraskuinen lämpötilan nousu Pohjoisella jäämerellä ei toistu tästä eteenpäin joka vuosi. Toisaalta jos maapallon keskilämpö kohoaa yhä, voivat vastaavat ilmiöt yleistyä.

LÄHDE:

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1479970164396

KOMMENTTI

Maapallon ilmasto lämpene viime vuosisadalla, mutta 2000-luvulla globaali lämpeneminen on hidastunut tai peräti pysähtynyt (englanniksi pause). Jos ja jos. Noin viidentoista vuoden ajan globaalit lämpötilat ovat pysyneet tasaisina (pause), vain El Ninon aiheuttama lämpöpiikki on havaittavissa mittauksissa.

http://data.giss.nasa.gov/gistemp/graphs_v3/Fig.C.gif

25.11.2016

SOS-HALLITUKSEN VIRHEELLINEN ENERGIA-STRATEGIA JA BIOENERGIAN HARHAKUVA

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/208959-suomen-uunituore-biolinja-huolettaa-enta-jos-kaikki-menee-pieleen-eussa

http://www.tapionajatukset.com/78

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226736-suomen-metsatalous-on-pelastettava

MINISTERI OLLI  REHN KERTOI EILEN MALLIOPPILAS- SOS-HALLITUKSEN ENERGIALINJAUKSEN

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/live-klo-13-30-sahkoautoja-lisaa-kivihiili-kieltolistalle-hallitus-kertoo-energialinjauksista/6182026

KUOLEMAN SUUDELMA: EU-KOMISSIO KÄVELEE SUOMEN YLI ILMASTOPOLITIIKASSA

SUOMESSA ON LYÖTÄVÄ NYRKKIÄ PÖYTÄÄN, EIKÄ LEIKKIÄ ”MAAILMAA PELASTAVAA” MALLIOPPILASTA, JOKA ON JOUTUNUT EU-KOMISSAARIEN KIUSAAMAKSI

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/172477-st1-miljardoori-lataa-suorat-sanat-nyt-nyrkkia-poytaan-sinisilmaiset-suomalaiset

EU-Komission ilmasto- ja energiapaketin niin sanotuissa Lulucf-laskelmissa Suomen metsät eivät ole hiilidioksidia sitova hiilinielu, kuten kotimaassa katsotaan, vaan hiilidioksidipäästöjen lähde.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/208918-tulossa-tuplaisku-suomelle-eu-voi-rajoittaa-suomen-metsien-kayttoa-voimakkaasti

Kukaan ei meitä puolusta, ellemme itse lyö nyrkkiä pöytään!

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/174640-suomi-kovassa-paikassa-eussa-kukaan-muu-ei-meita-puolusta

OSA FIN-MEPEISTÄ ON KUIN MAANPETTUREITA

”Taas on nähty, ketkä poliitikoistamme tekevät töitä Suomen puolesta, ketkä Suomea vastaan. Kun katsoin Maaseudun Tulevaisuuden uutista suomalaismeppien näkemyksistä EU:n metsätaloussektoriin liittyen, en yllättynyt yhtään”. 

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226641-omaan-maaliin-potkijat

Suomalaismepit (jotka pitävät Suomen puolta mielivaltaista komissiota vastaan) pitävät EU:n hiilinieluesitystä epäreiluna.

Kymmenen suomalaista europarlamentaarikkoa pitää epäreiluna Euroopan komission maankäytön ilmastovaikutuksia säätelevää lakiesitystä, eli niin kutsuttua lulucf-esitystä. Erityisesti meppejä harmittaa tulkinta, jonka mukaan Suomen metsät olisivat hiilidioksidin päästöjen lähde.

Komissio näyttää haluavan lisää valtaa metsäasioihin ilmastopolitiikan varjolla. Tätä on vaikea hyväksyä”, Anneli Jäätteenmäki (kesk.) vastasi MT:n tekemään meppikyselyyn.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/suomalaismepit-pit%C3%A4v%C3%A4t-eu-n-hiilinieluesityst%C3%A4-ep%C3%A4reiluna-1.169229

---------------------------------------------------------------

SYKSY 2016

Uusimmat globaalien lämpötilojen mittaukset ja muuta ilmastonmuutokseen liittyvää:

http://www.climate4you.com/

SYKSY_2016.gif

15.2.2016

ILMASTOUSKONTO

Ilmastouskonnolla voisi tässä tarkoittaa ihmismielten hallintapyrkimyksiä ilmastopelottelun keinoin. Tavoitteena on pakottaa kaikki käyttäytymään uskonnon määräämällä tavalla. Papistoksi voisi laskea tätä uskontoa tukevat alan tutkijat. Aggressiivisimpia uskonnon levittäjiä ovat tietenkin maallikkosaarnaajat, kuten luonnontieteellistä sivistystä vailla jääneet yhteiskuntatieteilijät”.

HYVÄ MÄÄRITELMÄ ILMASTOUSKONNOLLE (eka linkki alla)

Lisäisin maallikkosaarnaajien listaan vielä Helvetin Sanomien (HS-PRAVDA) ilmastohysteeriset naistoimittajat.

https://roskasaitti.wordpress.com/2016/02/15/ilmastouskontoa-loukattu/

ILMASTOUSKO ON KOVALLA KOETUKSELLA, KUN EI SITTEN MILLÄÄN LÄMPENE:

ILMASTON LÄMPENEMISEN PYSÄHTYMINEN KESTÄNYT 18 VUOTTA

(sulkeissa uskovaisen opiskelijan uskontunnustus: syyttää ilmastoskeptikoita uskovaisiksi!)

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2016/02/globaalin-lampotilan-nousun.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/Ipsas+%28Professorin+ajatuksia%29

 

(http://ulkopolitist.fi/2016/02/11/vieraskyna-ilmastoskeptisyys-erittain-vaarallinen-uskomus/)

 

HUIKEITA LÄMPÖTILAMITTAUSTEN EROJA ERI TUTKIMUSLAITOKSILLA:

http://joannenova.com.au/2016/01/mystery-divergence-theres-a-strange-gap-between-temperatures-measured-by-satellites-and-on-the-surface/

http://pasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210755-se-oikeasti-epamiellyttava-totuus

ILMASTON LÄMPENEMINEN HIDASTUI 2000-LUVULLA:

http://www.luonnontieteilijalehti.fi/artikkelit/2015/4/Ilmaston_lampeneminen_hidastui_2000-luvulla

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=SKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194622505006&p=1194596255446&pagename=SKAWrapper

NOKIPÄÄSTÖT SELITTÄVÄT OSAN VIIME VUOSISADAN LÄMPENEMISESTÄ. RUOKAMENU

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/mielipide/puheenvuoro/ilmastonmuutos-miksei-nokipaastoja-huomioida/

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/mielipide/puheenvuoro/ruokamenu-tulisi-saada-ilmastoagendalle/

http://takkirauta.blogspot.fi/2011/09/ilmastonmuutoksen-skylla-ja-kharybdis.html

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/12/klimatologiaa-vai-klimastrologiaa.html

ILMASTON LÄMPENEMINEN ON KESTÄNYT JO 300 VUOTTA

Pikku jääkauden aikana (kuva n. v. 1600) Englannissakin (Thames-joella) luisteltiin:

http://jonova.s3.amazonaws.com/photos/little-ice-age/ice-avercamp.jpg

Satellite data only goes back to 1979, and global land-thermometer records only go back to 1850. Before that we have to resort to “proxies”, which are various natural phenomena from which temperature can be deduced

Pikku jääkauden lopulta lähtien ilmasto alkoi lämmetä ja on lämmennyt näihin aikoihin saakka:

http://jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temp-0-ppt.jpg

The current global warming trend started around 1670 to 1700, some 310 years ago. The current temperature is probably less than the medieval peak—the land thermometer data from 1850 to 1980 exaggerates temperature increases, though no one knows by how much.

Ilmastolliset muutokset Euroopassa pitkän ajanjakson (n. 1 000 vuotta) aikana:

http://jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temps-ar2.jpg

Globaalit lämpötilat 1850-2010, lämpenemistä, viilenemistä eli AALTOLIIKETTÄ:

http://jonova.s3.amazonaws.com/guest/de/temp-1850-ppt.jpg

----------------------------------------------------------------

KOKO ESITYS (300 vuoden lämpeneminen) TÄÄLLÄ:

http://www.tapionajatukset.com/108

------------------------------------------------------------

UUSIMMAT MITTAUKSET JA ANALYYSIT:

Professori Ole Humlumin sivustolla myös  LINKIT mittauslaitosten sivuille.

http://www.climate4you.com/

-------------------------------------------

http://stefantallqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208524-globaalin-lampotilan-trendi-n-20-vuodelta

-------------------------------------------

_______________________________________________________

12.11.2015

LOISTAVA KIRJOITUS (TIEDETTÄ VAI PSEUDOTIEDETTÄ)  ILMASTONMUUTOKSESTA

Johon voin vain lisätä  MOTTONI:

TIEDON LISÄÄNTYMINEN JA MUUTTUMINEN PAREMPI KUIN IDEOLOGIAAN TAI YHTEEN TOTUUTEEN JUUTTUMINEN

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/11/tiedetta-vai-pseudotiedetta.html

LISÄÄ POHDINTAA:

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/11/uunituore-ilmastollista-kuivuutta-ja.html

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/11/09/historian-havinaa-ja-virheiden-varinaa/

https://ilmastonmuutos.wordpress.com/2015/10/31/anteeksipyynto-lukijoilleni/

---------------------------------------------------------------

12.5.2015

PUNAVIHREÄN KUPLAN USKONJULISTUS vs LÄMPENEMISEN PYSÄHTYMINEN

Uskontoon (ilmastonmuutos) hurahtaneet (eka linkki alla eli Toiviainen) julistavat uskoaan.

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/05/kauanko-salattu-vihrea-lampenemiskupla.html

Uudet tutkimukset (kaksi viimeistä edellistä linkkiä 12.5.) ja mittaustulokset: Ilmaston lämpeneminen on edelleen keskeytynyt.

huhtikuu_2015.png

Latest global monthly temperature estimate:  UAH   RSS   HadCRUT   NCDC   GISS 

EL NINO ON ALKAMASSA

El Ninon aikoihin esimerkiksi Australia altistuu kuivuusjaksoille, kun taas Etelä-Amerikan länsiosassa, keskisellä Tyynellämerellä sekä Yhdysvaltojen eteläosassa voimakkaiden sateiden ja tulvien riski kasvaa. Viimeksi vuonna 1997-1998 esiintynyt voimakas El Nino aiheutti laajoja metsäpaloja mm. Indonesiassa ja Brasiliassa asti, kun taas Perussa ja Chilessä tulvi. - See more at: http://blogi.foreca.fi/2015/04/voimakas-el-nino-vain-ajan-kysymys-vaikuttaako-suomenkin-saahan /#sthash.gyEUOX98.dpu

https://www.youtube.com/watch?v=dzat16LMtQk&feature=youtu.be&html5=1

http://www.theguardian.com/environment/2015/may/12/el-nino-on-its-way-to-australia-says-bureau-of-meteorology

ILMASTO

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/05/ilmastosopulien-kohtalo-britanniassa.html

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/05/06/judith-ja-epavarmuushirvio/

https://blogit.perussuomalaiset.fi/terhi-kiemunki/ilmastopolitiikka-talouden-tuhoava-vaarinkasitysko/

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2015/04/perussuomalaisehdokkailta-rohkeita.html

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/04/27/meri-ei-hukuta-kaupunkejamme-ellemme-niin-tahdo/

https://ilmastotiede.wordpress.com/2015/03/09/vain-yksi-valtio-maailmassa-rahoittaa-carteretin-ilmastopakolaisia/

TUTKIMUSTA

http://www.theblaze.com/stories/2015/04/24/global-warming-may-not-be-as-bad-as-scientists-have-been-claiming-according-to-new-study/

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3052926/Our-climate-models-WRONG-Global-warming-slowed-recent-changes-natural-variability-says-study.html

JATKUVAA SEURANTAA

https://www.facebook.com/IlmastoMuuttuuOnAinaMuuttunut?fref=nf

----------------------------------------------------------------

31.3.2015

LUONNOLLISTA ILMASTON VAIHTELUA

El Nino ja äärityynet  ilmiöt tulevat

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/03/31/el-ninohan-se-siina/

https://roskasaitti.wordpress.com/2015/03/23/aarityyni-uusi-uhkaava-aari-ilmio/

________________________________________________________

20.11.2014

Maapallo (pintalämpötilat ja alempi ilmakehä) ei ole enää lämmennyt (kuten kaikkien mittausasemien data osoittaa) 2000-luvulla.

Ilmastotutkijat ovat kehitelleet selityksen (jota ei ole voitu kokeellisesti todistaa) ”merten syvyyksiin kadonneesta lämmöstä” , joka olisi syynä globaalien lämpötilojen nousun pysähtymiseen 2000-luvulla.

Uudet tutkimukset osoittavat kuitenkin, että ”kadonnut lämpö” on, ainakin osittain, kadonnut avaruuteen.

Täällä on suomenkielinen kirjoitus aiheesta.

----------------------------------------------------------------

15.11.2014

EIJA-RIITTA KORHOLA VÄITTELI TOHTORIKSI HELSINGIN YLIOPISTOSSA

erk_01.jpg

erk_02.jpg

Suomessa on nyt korkeatasoinen, vertaisarvioitu teos ilmastopolitiikasta.

Vertaisarviointi tarkoittaa sitä, että väitöskirjan ennakkotarkistajat ovat alan asiantuntijoita (professori/dosentti/tohtori) kyseiseltä tieteen alueelta. Kun asiantuntijat (yleensä kaksi) ovat tehneet  ennakkotarkistuksen, väitöskirja saa painatusluvan.  Lopullisena arvioijana on vastaväittäjä (prof/dos/tri) julkisessa väitöstilaisuudessa. Vastaväittäjä esittää väitöskirjan hyväksymistä ja lopullinen päätös hyväksymisestä ja arvosanasta tehdään tiedekunnassa (jos kirjasta löytyy vakavia virheitä, selkeitä puutteita tai plagiointia, se voidaan myös hylätä).

Lähteet ja kuvat: Lähdeviite 1.   Lähdeviite 2Lähdeviite 3.

----------------------------------------------------------------

4.11.2014

INFORMAATIOTERRORI, PROPAGANDA JA DISINFORMAATIO SUOMESSA

Suomessa poliittinen ”eliitti”, propagandalaitokset (FMI) ja valtamedian (YLE ja Hesari) kritiikittömät toimittajat hysterisoivat maamme kansalaisia faktoihin perustumattomilla väitteillä.

Faktoihin perustumaton disinformaatio muistuttaa karmealla tavalla Venäjän Ukrainan-kriisissä käyttämää hybridisotaa, jossa informaatioterrorilla ja propagandalla pyritään aivopesemään kansalaisia, omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

KUVISSA Nasa/Giss (Hansen) ja IPCC:n EPÄONNISTUNEET ilmaston lämpenemisen ennusteet. Näillä paikkansa pitämättömillä skenaarioilla Suomen kansaa höynäytetään! Surullista, että niin monet täyspäisetkin (?) kansalaiset uskovat tähän fiktiiviseen tarinaan jota syötetään kaikista tuuteista.

hansenin_ennusteet.png

Se, että maapallon lämpötilat eivät ole enää 2000-luvulla nousseet, ei tunnu merkitsevän mitään tässä informaatiosodassa.

FIKTIOTA JA FAKTAA ILMASTON ”LÄMPENEMISESTÄ”

”Pääministeri Alexander Stubb (kok.) kuuluttaa Suomelle edelläkävijän roolia ilmastoasioissa ja vannoo puhtaan teknologian ja biotalouden nimiin.
– Tämä on meille hurja mahdollisuus Euroopassa.
Myös Suomen mahdollisuuksiin päästä päästövähennystavoitteisiin pääministeri uskoo.
– Uusiutuvissa me ollaan jo erittäin pitkällä, 34–35:ssä prosentissa. Ja päästövähennystavoite 40 prosenttia tulee myös toteutumaan. Suomi on näissä kysymyksissä edelläkävijä, Stubb sanoo.

Miten päästäisiin eroon FIKTIOIHIN perustuvasta disinformaatiosta, joka EI perustu FAKTOIHIN?

Täältä löytyy HYVÄ OHJE:

”Siksi kannustaisin Keskustan ja Perussuomalaisten johtoa haastamaan nykyisen ilmastopolitiikan tekijöitä yhä kovemmin ilmastollisilla faktoilla”.

Stubbman, narratiivinen (tarina-johtajatyyppi) johtajamme haluaa siis  ”pelastaa maapallon”, mutta kuka pelastaisi Suomen?

Ensi kevään (2015) vaaleissa kannattaa muistaa, miten ilmastohörhöistä pääsee eroon!!

--------------------------------------------------

HARHALUULOJA MAAPALLON LÄMPENEMISESTÄ

Uudessa-Seelannissa (kuten EI myöskään SUOMESSA) ei ole tapahtunut lämpenemistä sataan vuoteen. Tämä ilmenee mittaussarjoista, joissa on ns. raakadata eli sitä ei säädetty, adjusteerattu, homogenisoitu eli tehty ”sopivaksi” ilmastonmuutoksen ”ihminen syyllinen” agendaan. Löytynyt täältä eli Hollannin ilmatieteen laitoksen palvelimelta”.

--------------------------------------------

28.10.2014 (SYKSYN 2014 KATSAUS)

GLOBAALI LÄMPENEMINEN ON KESKEYTYNYT 2000-LUVULLA                    

Britannian Hadley keskuksen mittausten (HadCrut4) mukaan maapallon  lämpeneminen on keskeytynyt tai pysähtynyt 2000-luvulla:

hadcrut4_2014.gif

hadcrut4_pause.jpg

 

Tämä on uutisoitu ulkomailla, mutta ei  suomalaisessa mediassa.  Kuitenkin, dailymail-jutussa  on harrastettu ”kirsikanpoimintaa” (piirroksen ”trendi”  aloitettu sopivasta -1995-piikin huipusta  eli valitusta random-vaihtelusta). Kuten yllä olevasta kuvasta nähdään, globaali lämpeneminen on keskeytynyt vasta 2000-luvulla eli ”pause” on  noin  12 vuotta. Lisäksi dm-jutussa väitetään ”vihreiden toimien” aiheuttaneen lämpenemisen keskeytymisen. Ei se nyt ihan noin ole.

Lämpenemisen keskeytyminen johtuu pääasiassa kahden eri tekijän vaikutuksesta:

-          Hiilidioksidin pitoisuuden kasvun (”ihmisen vaikutuksen”) IPCC-arvioita vähäisempi osuus.

-          Luonnollisten tekijöiden (aurinko, pilvisyys, valtamerten vaikutus) arvioita suurempi osuus.

Mittausten (UK HadCrut) lähde.   http://www.climate4you.com/

---------------------------------------------------

Suomessa Ilmatieteen laitoksen  kootut selitykset  ”pohjoisen alueen merkittävästä lämpenemisestä” ovat täyttä puppua. Tämä nähdään USA:n Nasa/Giss-mittauksista (ylempi KUVA):  Jo 1930-40 luvuilla Suomessa oli yhtä lämmintä kuin 2000-luvulla! Alemmasta kuvasta näemme, että Suomen(kin) keskilämpötilat noudattavat melkoisen hyvin globaalisti havaittua (alempi kuva) siniaallon muotoa, joka johtuu luonnollisista tekijöistä (hiilidioksidin pitoisuuden lisääntyminen ilmakehässä vuosien saatossa on ollut tasaisesti kasvavaa).

fin_temperatures.gif

siniaalto2.jpg

Ei ole Nasa/Giss mittausten mukaan lämmennyt maapallon toisellakaan puolella, Alice Springs Australiassa!

23.10.2014

SUOMEN (VIIME VUOSISADAN LÄMPENEMISEEN PERUSTUVA)  ILMASTOPOLITIIKKA EI MUUTU

KUVASSA satelliittimittaukset (RSS), syyskuu 2014 viimeisimpänä.

msu_rss_globalmonthlytempsince1979_with37monthrunningaverage2.gif

Sinisilmäistä ilmastouskovaisten mantraa uudelta ympäristöministeriltä:

”Globaalien päästöjen on vähennyttävä noin puoleen vuoden 1990 tasosta vuoteen 2050 mennessä, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa kahteen asteeseen ja peruuttamattomat ilmastovaikutukset estää”.

Ei  ihme, että uuden ympäristöministerin uskottavuusongelma alkoi heti ensimmäisellä työviikolla.

http://blogit.iltalehti.fi/sanni-grahn-laasonen/2014/10/23/tanaan-on-tarkea-paiva-eurooppa-tarvitsee-kunnianhimoisen-ilmastotavoitteen/

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/10/ymparistoministerin-uskottavuusongelma.html

sanni_grahn-laasonen.jpg

ILMASTON LÄMPENEMINEN PYSÄHTYNYT (SYKSYN 2014 KATSAUS)

PROPAGANDAA VAI TIETÄMÄTTÖMYYTTÄ?

Propaganda-laitosten (Ilmatieteen laitoksen) ja median käsittämätöntä päänpaukuttamista.

FAKTA: Noin 18 vuoteen maapallon ilmaston lämpötilat eivät enää ole nousseet!

Tässä ilmastouskovaisille lisää lämpenemistä! Jäätykää syksyn ”kuumuudessa”!

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tasta-vuodesta-tulossa-ehka-mittaushistorian-lampimin/4431506

http://www.climate4you.com/images/MSU%20RSS%20GlobalMonthlyTempSince1979%20With37monthRunningAverage.gif

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lumimyrakka-maan-keski-ja-pohjoisosaan-lunta-jopa-20-senttimetria/4431598

”Kuumasta” syyskuusta siis paukutetaan päätä:

”Syyskuun keskimääräinen lämpötila oli noin 15,72 astetta, kun se keskimäärin 1900-luvulla oli 15,0 astetta”

TIETYSTI ne ovat noin 0,7 C-astetta lämpimämpiä koska viime vuosisadalla globaalit lämpötilat nousivat juuri 0.7 celsius-astetta!

Jos eivät olisi nyt mitatun lämpöisiä, globaalit lämpötilat olisivat laskeneet. Mutta kun eivät ole nousseet enää 2000-luvulla tai viilenneet, tämä on täysin luonnollista. EI PÄÄNPAUKUTTAMISEN arvoista!

Syyskuu lienee muutenkin (maailmanlaajuisesti) keskimäärin lämpimin kuukausi, Jos syyskuita verrataan vuotuisiin keskiarvoihin, varmaan ne ovatkin yleensä lämpimämpiä kuin muut kuukaudet tai edellisen vuosisadan keskilämpötilat (joihin niitä verrataan).

Satellittimittausten mukaan (linkki yllä) nyt (2014) oli aika lailla  keskimääräinen syyskuu.

------------------------------------------------------------------------

LISÄÄ ILMATIETEEN LAITOKSEN (FMI) PROPAGANDAA

Ilmatieteen laitos (FMI) on yrittänyt saada meitä vakuuttuneeksi siitä, että huolimatta globaalien lämpötilojen nousun pysähtymisestä, ilmaston lämpeneminen näkyy selvimmin pohjoisella alueella.

FMI:n propagandasta huolimatta, totuus on kuitenkin täysin toisenlainen:

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/10/pohjoisen-ilmasto-ja-meret-ovat.html

 

ILMASTONMUUTOS ETENEE ODOTETTUA HITAAMMIN (Wyoming University)

Wyomingin yliopiston tutkimuksen mukaan puut ja kasvit imevät ilmakehästä 16 prosenttia enemmän hiilidioksidia kuin mitä on aikaisemmin arvioitu. Nämä havainnot selittävät sen, miksi CO2 pitoisuudet eivät ole nousseet niin nopeasti kuin monet mallit ovat ennustaneet.

Tutkimustulokset merkitsevät erityisesti sitä, että ihmisen rooli ilmaston lämpenemisessä on pienempi kuin mitä on esitetty IPCC:n raporteissa.

Tutkijoiden mukaan se voi myös merkitä sitä, että (lämpenemisen jatkuessa) maapallo ei lämpenisi pelättyä 2 C-astetta enemmän.

Ilmakehän hiilidioksidista arvioidaan päätyvän maailman meriin ja kasvillisuuteen noin puolet.

Noin 18 viime vuoden aikana ei ole tapahtunut tilastollisesti merkittävää lämpenemistä ja että 2000-luvulla globaali lämpeneminen on pysähtynyt tai ainakin keskeytynyt.

Wyoming:

http://www.natureworldnews.com/articles/9576/20141014/global-warming-plants-absorbing-more-co2-than-we-thought.htm

http://www.delhidailynews.com/news/Global-warming--Plants-may-absorb-more-CO2-than-earlier-thought-1413287363/

http://www.designntrend.com/articles/21592/20141014/climate-plants-carbon-dioxide-co2.htm

ILMASTONMUUTOS MUUTTUU

http://pasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/177634-ilmastonmuutos-muuttuu-suomen-ilmastopolitiikka-ei

PROFESSORI JUDITH CURRY luennoi ilmastonmuutoksesta:

http://www.youtube.com/watch?v=XttTYgDhic0#t=68

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/09/ratkaisematonta-ilmastoasiaa-ykn.html

--------------------------------------------------

22.9.2014

Oulun ilmastomarssille osallistui 18 ihmistä ja yksi koira.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ilmaston-puolesta-marssittiin-sadoissa-kaupungeissa-myos-oulun-ilmastoaktiivit-kokoontuivat/676366/

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/09/ilmastosaikahtaneita-ja-konsensusta.html

Helsingissä:

ilmastomarssi_8_640x384.jpg

http://yle.fi/uutiset/seuraavat_15_vuotta_maarittavat_maailman_tulevaisuuden__kaupungeilla_iso_osa_ilmastonmuutoksen_torjunnassa/7473246

---------------------------------------------------------------

15.9.2014

ILMASTOPÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMINEN EI POISTA YMPÄRISTÖONGELMIA

Ympäristömuutoksen professori Atte Korholan kirjoitus Hesarissa  (10.9.14) löytyy täältä.

Alla on yhteenveto Korholan kirjoituksen oleellisimmista seikoista sekä Suomea koskeva osuus. Olen siis tiivistänyt siten, että kaikki ”maailmoja syleilevät hienoudet”, joihin Suomi ei voi vaikuttaa, kuten Bangladeshin tulvat, Australian metsäpalot, aavikoituminen, Ebolaviruksen taltuttaminen, maapallon eroosioherkkyys, multakerroksen ohentuminen väärin tehdyssä viljelyksessä ja kasvillisuuden kasvattamisen tärkeys on jätetty pois.

----------------------------------------------------------------

ILMASTOREALISMIA

----------------------------------------------------------------

6.7.2014

ILMASTOUSKONTO VAI TIEDE (KOKEELLISET TODISTEET)

ar_01.jpg

ar_02.jpg

Poimintoja tohtori Antti Roineen yllä olevasta kirjoituksesta (Satakunnan Kansa 6.7.2014):

“Ilmastotiede väittää, että ilmaston lämpeneminen johtuu ihmisen ilmakehään vapauttamasta hiilidioksidista, mutta ei esitä todisteita, jotka tukisivat tätä hypoteesia.” 

“Todisteiden korvikkeina käytetään ilmastomalleja, joiden mukaan ilmakehän keskilämpötila kasvaa vähintään viisi astetta vuosisadan loppuun mennessä. Kokeellisten mittausten mukaan lämpenemistä ei kuitenkaan ole havaittu – ainakaan ennustejakson ensimmäisen 20 vuoden aikana.”

“Säätiedotukset perustuvat kertaluokkaa testatumpaan teoriaan kuin ilmastomallit. Tästä huolimatta sääennusteet toimivat vain muutaman päivän, vaikka niitä kalibroidaan kaiken aikaa massiivisen mittaustiedon avulla. Samat tahot laativat ilmastomalleja, joiden uskotaan ennustavan ilmastoa 100 vuoden päähän, vaikka ne ovat jo 20 vuotta antaneet virheellisiä ennusteita.”

“Uuden väitteen mukaan ylimääräinen hiilidioksidista johtuvat lämpö on yhtä äkkiä päättänyt mennä valtameriin. Tätäkään väitettä ei ole mitenkään todistettu lämmönsiirron teoriaan perustuvien laskelmien saati kokeellisten mittausten avulla.”

”Astronomian, kemian, fysiikan, sekä geologian asiantuntijoiden mukaan näyttää siltä, että auringon toiminta ja maapallon kiertoradan vaihtelu määräävät valtamerten lämpötilan, joka taas säätää ilmakehän lämpötilaa ja hiilidioksidipitoisuutta”.

”Lämmönsiirtolaskelmat myös osoittavat, että hiilidioksidin eristävä vaikutus on mitätön ilmakehän vesihöyryyn verrattuna. Jopa tieteellinen metsäntutkimus voi todistaa, että historian aikana on ollut paljon lämpimämpiä jaksoja kuin nykyään. Lehtikuuset ja pähkinäpensaat ovat kukoistaneet jopa pohjoisimmassa Suomessa”.

”ilmastotieteessä teorian ja mittausten ristiriidoista vaietaan ja leimataan muiden tieteenalojen kritiikki vääräuskoisten höpinäksi. Näyttää siltä, että luonnonlait eivät koske ilmastotiedettä”.

”Tieteessä julkaisujen taso varmistetaan ns. vertaisarvioinnin avulla. Ikävä kyllä ilmastotieteessä vertaisarviointi tarkoittaa julkaisun arviointia vain oman hyväveliverkoston toimesta”.

”Näyttää siltä, että asiantuntijoiden itsevarmuus lisääntyy, mitä kauempana tulevaisuudessa väitteiden totuus paljastuu.”

”Olen vetänyt maailman suosituimman termodynamiikkaan ja lämmönsiirtoon perustuvan prosessienmallinnusohjelmiston kehitystä jo 35 vuotta. Näiden mallien toimivuus paljastuu seuraavan päivän laboratoriokokeessa – tai viimeistään parin vuoden päästä, kun mallien pohjalta suunniteltu tehdas käynnistyy. Tämä opettaa nöyryyttä, jota on vaikea löytää ilmastomallien kehittäjien sanomasta”.

”Mutu-tietoon perustuva höpsismi johtaa meidät erittäin kalliisiin poliittisiin ja teknisiin virheratkaisuihin, kuten tuulipuistojen pyörittämiseen tukirahoilla, sekä hiilidioksidipäästöjen ja työpaikkojen siirtämiseen Kiinaan.

Oikea tiede etsii totuutta, mutta ilmastouskonto etsii rahoitusta”.

5.6.2014

JOURNALISMIN OPETUS SUOMESSA ALA-ARVOISTA

Maisteri Elina Grundström (vieraileva proffa, Tampereen yliopisto): Hesarin kolumni.

Ei ihme, että suomalaiset toimittajat ovat ilmastouskovaisia eli hyväuskoisia (meemivammaisia) hölmöjä, kun journalismin opetus maassamme  on näin ala-arvoista (punavihreää propagandaa).

Professori Martti Tiuri, vastine Elina Grundströmille. Toinen vastine ja vielä kolmas sekä analyysi Grundströmin kolumnista (linkit alla).

aurinko_tiuri_800x573.jpg

http://www.hs.fi/mielipide/Keskiaika+on+jo+t%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4/a1401855480565

http://piiaaallonharja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169716-suomi-palaamassa-keskiajalle

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/06/keskiajan-paluu-nakyy-selvimmin.html

http://www.hs.fi/mielipide/Pilakuvavihkonen+oli+parodiaa/a1401855160603

----------------------------------------------------------------

2.6.2014

Suomalaiset ilmastohemmot elävät edelleen kaukana reaalimaailmasta, tietokone-malli-ajojen (102 models runs, punainen käppyrä) luomassa keinotodellisuudessa. Kauas on heiltä kadonnut todellisuuden taju (alemmat käppyrät eli mitatut lämpötilat). KUVASSA Amerikan Meteorologisen Yhdistyksen (American Meteorological Society) tekemä selvitys ILMASTON NYKYISESTÄ TILASTA:

models-vs-datasets.jpg

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/06/professori-botkin-tuuletti-ilmastoa.html

http://wattsupwiththat.com/2014/05/31/in-house-testimony-botkin-dismantles-the-ipcc-2014-report/

JC comments (Ilmastotutkija professori Judith Curry)

All four witnesses were excellent choices, and all did a very good job with their testimony.  Readers of Climate Etc. are probably familiar with the views of Tol and Pielke (whose views have been featured at CE and who occasionally show up to comment).  I am familiar with Oppenheimer’s views, and included some in my Uncertainty Monster paper.  I was hitherto unfamiliar with Botkin, whose views I found particularly interesting.

Of greatest significance, I view all 4 testimonies as non-normative, with none of the hysterical ideology about ‘urgent action needed’ that typically characterizes the testimony of witnesses for the Democrats.  None of the 4 held extreme positions on the IPCC (and none were as negative on the IPCC as I am).

---------------------------------------------------------------

30.5.2014

EUROOPAN UNIONIN JA SUOMEN ENERGIAPOLITIIKKA

Satakunnan Kansa (30.5.2014):

erk_606x640.jpg

Energiapaketti on virhe (2010). Vaalianalyysi (2014).

Suomen hukatut työpaikat ja politiikka.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/69549-huoli-suomen-tyopaikoista-kasittamatonta

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169491-to-do-lista-alexille-ja-antille

 

----------------------------------------------------------------

17.4.2014

AURINGON AKTIIVISUUS (AURINGONPILKUT) JA MERIVIRTOJEN VAIHTELUT

Professori Martti Tiuri Suomen Kuvalehdessä:

aurinko_ja_ilmasto.jpg

Britannian ilmatieteen laitoksen (MetOffice) uusin ilmastoennuste tukee professori Tiurin kirjoitusta:

HADLEY CENTRE/METOFFICE/BRITANNIA/IPCC

IPCC:n tärkeimmän ilmastoaineiston tuottaja brittien Met Office Hadley keskus on julkaissut korjatun viiden vuoden ilmastoennusteensa: http://www.metoffice.gov.uk/media/pdf/1/8/decadal_forecast_2014-2018_jan2014.pdf

Tuleva kehitys tulee todennäköisimmin noudattamaan vihreällä kuvatun alueen alarajaa. Syitä nykyisen lämpenemisen tyrehtymiselle on pyritty selittämään kolmessa Hadley keskuksen tuottamassa raportissa, jotka hakevat vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

*    Mitä trendejä on havaittavissa tämän aikajakson muissa ilmastoindikaattoreissa?
*    Mitkä ovat ne tekijät, jotka voisivat selittää nykyisen pysähdyksen?
*    Miten nykyinen pysähdys vaikuttaa tuleviin ilmastoennustuksiin (projektioihin)?

 https://ilmasto.wordpress.com/2014/02/10/hadley-keskuksen-uusi-ilmastoennuste/

-------------------

9.4.2014

M E D I AN  (JA PROPAGANDALAITOSTEN)  MIELIKUVITUSTARINAT

ILMASTOREALISMI PALJASTAA KANNISEN JA SAAVALAISEN MIELIKUVITUSTARINAT VALEHTELUKSI

”Minä olen vihdoin viimein saanut luetuksi kokonaan tuon WG2:n raportin, eikä se muistuta miltään osin noita Ylen toimittaja Jaana Kannisen tai Helsingin Sanomien toimittaja Heli Saavalaisen juttuja eikä oikeastaan mitään niistä jutuista, jotka kotimaisesta mediasta olen sattunut lukemaan. Siis ei miltään osin. En tiedä, mistä lähteistä Kanninen ja Saavalainen mielikuvitustarinansa ammentavat tai mitä piristeitä he innoituksekseen käyttävät”.

”Voin hyvin kuvitella, että toimittajien Kanninen ja Saavalainen kielitaito ja peruskoulutus ei välttämättä edes riitä AR5 WGII -raportin lukuun saati ymmärrykseen, sillä onhan se vaikeaa tekstiä”.

”Eikä raporttia ole ehtinyt lukea kukaan heidän juttunsa lähteistäkään - ei edes Petteri Taalas. Se on yksinkertaisesti mahdotonta. Siitä pääsemme seuraavaan asiaan, joka koskee heidän esimiehiään. Nimittäin toimittajan esimiehen täytyy olla jollain tavalla tietoinen jutun faktojen todenperäisyydestä. He eivät ole voineet olla sitä, koska jutut tosiasiassa ilmestyivät ennen yli 1000-sivuisen raportin ilmestymistä. Se olisi toimitusten esimiesten pitänyt tietää hyvin yksinkertaisilla tarkistuksilla”.

”Yle-uutisten ja Hesarin toimitusesimiehiltä tai päätoimittajilta näiden yliampuvien ja monilta osin perusteettomien juttujen julkaisu osoittaa arvostelukyvyttömyyttä ellei jopa ammattitaidottomuutta”.

--------------------------

OMA KOMMENTTINI

Vielä surkeampaa (meidän kansalaisten kannalta) on se, että punavihreällä väellä kyse on syvällisestä asenteesta eli geeniperimän ja meemien muokkaamasta kiihkouskonnosta, uskosta yhteen totuuteen.

Tämän ajamana sitten suunnitellaan ”vihreää vallankumousta”, jotta nämä punavihreät uskonsoturit voisivat hallinnoida (ilmastolain ylivallalla) meitä poloisia kansalaisia.

GENEETTISISTÄ (ja memeettisistä) syistä johtuva TYHMYYS kumpuaa suomalaisten vuosisatoja eristyksissä eläneiden väestöjen geeniperimän ja sosiaalisen ympäristön vuorovaikutuksista.

----------------------------------------------------------------

Asiasta kolmanteen: Australia on poistanut ”ilmastonmuutos-uskonnon” G20-agendalta. Ja Euroopan Unioni (tapansa mukaan) alkoi nillittämään ja pillittämään!

----------------------------------------------------------------

3.4.2014

KESKUSTELKAA KIIHKOUSKOVAISET (ILMASTOHEMMOT) KESKENÄNNE!

ilmastonmuutoskeskusteluchatjaanahusu-kalliomikkoalestaloleostranius.jpg

ESIMERKKI HEILLE ESITETYISTÄ KYSYMYKSISTÄ KERTOO KAIKEN!

 Onko varmaa, että ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttama?

Mikko Alestalo: Maailmanlaajuisesti ilmasto on muuttunut monella tapaa: lämpötila nousee, jäätiköt sulaa, merenpinta nousee, helleaallot voimistuvat. Fysikaalisesti tämä kaikki voidaan ymmärtää vain ihmiskunnan voimistaman kasvihuonevaikutuksen myötä.

[TODELLISUUS]:

[globaalit lämpötilat EIVÄT ole nousseet noin 17 vuoteen. ]

 [Etelä-Mantereella jään määrä lisääntynyt, merenpintojen nousu ollut pitkään vain noin 3 mm vuodessa, hellekausia on ollut aina!]

[”tämä kaikki” on hiilidioksidin  (vähäisen) vaikutuksen ja luonnollisen vaihtelun (auringon säteilyn ja auringonpilkkujen, valtamerten syklisten (siniaaltomaisten) oskillaatioiden, ilmakehän kemiallisen koostumuksen ym.) yhteisvaikutusta.]

[sopisi näiden humorististen  ”asiantuntijoiden” lukea esim. (ehkä maailman eniten siteeratun) ilmastotutkijan, professori Judith Curryn tutkimuksista ja analyyseistä (ehkä hieman liian vaikeatajuista näille suomalaisille ”asiantuntijoille”)]

MA: Todennäköisyydet lasketaan ilmastomallikokeiden avulla. Tieteellisesti jää aina pieni (teoreettinen) mahdollisuus sille, että muutos olisi ilmaston luonnollista vaihtelua.

[TODELLISUUS]:

[Tietokoneella tehdyt ilmastomallinnukset EIVÄT OLE (fysikaalisia) KOKEITA! Niitä ovat vain mittaustulokset (lämpötilat eivät ole nousseet noin 17 vuoteen!) tai esim. laboratoriossa tehdyt fysikaaliset, fysikaalis-kemialliset tai kemialliset kokeet!]

YLENANTO VEROVAROIN HUPAISAA (TODELLISUUDESSA PROPAGANDAA)

------------------------------------------------

2.4.2014

APRILLIPILAA VAI ILMASTOUSKON JULISTUS?

Kaikki tämä johtuu ilmastonmuutoksesta

”Luonnon suuret mullistukset”  ”Ilmastonmuutos moukaroi meitä”  ”Lämpötila nousee kuusi astetta” ”Jos lämpötila nousee neljä astetta, se tarkoittaa että mikään ei enää auta

hanna_01.jpg

No huhhuh. Jos se oli aprillia, niin olipa hyvä sellainen! (syödään silliä ja kuravettä päälle).

Juttu (josta yllä analysoitu tiivistelmä) Satakunnan Kansassa aprillipäivänä 1.4.2014 (toivomus naistoimittajalle: ”Olihan tämä aprillia, ethän vain pelotellut meittiä?” ). No, olihan siinä yksi asia tottakin: Lämpenemistä ei voi varmuudella ennustaa (OK).

-------------------------------------------

1.4.2014 (APRILLIPÄIVÄ)

Ei pidä pelästyä (aprillausta),  suurin osa on ILMASTOREALISMIA (kossun loppuminen kyllä epäilyttää!).

KIIHKOUSKOVAISTEN MANAAMAT ILMESTYSKIRJAN RATSASTAJAT

Ilmastohysteeriset naistoimittajat, itse”oppineet” ylen kanniset, hesarin saavalaiset ja stt nissiset ym. lukevat IPCC:n raportteja kuin piru raamattua.

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/03/virittelya-ilmestyskirjan-ratsastajien.html

http://www.hs.fi/kotimaa/Tutkija+Suomi+ei+selvi%C3%A4isi+ilmaston+nelj%C3%A4n+asteen+l%C3%A4mpi%C3%A4misest%C3%A4/a1396230942509

Ilmastonmuutos ei hetkauta suomalaisia

Itse asiassa moni tervehtisi pikemminkin tyydytyksellä lämpenemistä ja etenkin kasvukausien pidentymistä sekä puiden ja muiden kasvien kasvun kiihtymistä.
Esimerkiksi Ilta-Sanomien verkkosivujen lukijakyselyssä eilen lähes 30.000 vastaajasta noin 52 prosenttia ilmoitti, etteivät he olisi valmiita tinkimään elintasostaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Eipä, ihme, sillä ilmastonmuutoksesta on hyötyä Suomelle.

Pahin uhka lienee se, että koskenkorva-viina voi loppua!

http://www.loviisansanomat.net/lue.php?id=6899

http://www.nelonen.fi/uutiset/videot-ja-uutislahetykset/1602795-suomi-saattaa-myos-hyotya-ilmastonmuutoksesta

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288672017276.html

http://yle.fi/uutiset/tulvia_myrskyja_ja_helletta__suomella_hyvat_mahdollisuudet_varautua_ilmaston_lampenemiseen/7165836

--------------------------------------------

13.3.2014

”Ilmastonmuutoksen” tilastomatematiikkaa

http://eno1one.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162952-jarkyttava-havainto-ilmastonmuutos-perustuu-virheisiin

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/03/ilmastonmuutoksen-tilastomatikkaongelma.html

Ilmastotutkijoiden ”konsensus”.

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/03/viiru-ilmastopiirakassa.html

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/03/outoja-tilasto-oireita-johtavilla.html

---------------------------------------------------------------

28.2.2014

Vertaisarvioituja (peer-reviewed) tieteellisiä julkaisuja, jotka tukevat ilmastoskeptikkojen näkemyksiä.

epic_library_560x350.gif

Kirjastosta löytyy valtava määrä kyseisiä julkaisuja!

----------------------------------------------------------------

18.2.2014

ILMASTONMUUTOS EI OLE SYYNÄ LAUHAAN TALVEEN

Satakunnan Kansa (18.2.)

ei_ilmastonmuutos_453x640.jpg

 

HADLEY CENTRE/METOFFICE/BRITANNIA/IPCC

IPCC:n tärkeimmän ilmastoaineiston tuottaja brittien Met Office Hadley keskus on julkaissut korjatun viiden vuoden ilmastoennusteensa: http://www.metoffice.gov.uk/media/pdf/1/8/decadal_forecast_2014-2018_jan2014.pdf

hadley-2014-5-yr-forecast.jpg

 

Tuleva kehitys tulee todennäköisimmin noudattamaan vihreällä kuvatun alueen alarajaa. Syitä nykyisen lämpenemisen tyrehtymiselle on pyritty selittämään kolmessa Hadley keskuksen tuottamassa raportissa, jotka hakevat vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

*    Mitä trendejä on havaittavissa tämän aikajakson muissa ilmastoindikaattoreissa?
*    Mitkä ovat ne tekijät, jotka voisivat selittää nykyisen pysähdyksen?
*    Miten nykyinen pysähdys vaikuttaa tuleviin ilmastoennustuksiin (projektioihin)?

 

https://ilmasto.wordpress.com/2014/02/10/hadley-keskuksen-uusi-ilmastoennuste/

----------------------------------------------------------------

14.2.2014

ILMASTOLAKI: Suomalaisen (geneettisistä syistä johtuvan) Tyhmyyden Ylistys:

http://files.kotisivukone.com/tapion.ajatukset.net/fin_tyhmyys_494x640.jpg

Geneettiset syyt: suomalaisten vuosisatoja eristyksissä eläneiden väestöjen geeniperimän ja ympäristön vuorovaikutukset ovat johtaneet ei-mielekkäisiin  käyttäytymisvariantteihin. Pikakurssi aiheeseen vaikkapa täältä:

http://www.tapionajatukset.com/161

Se, että Vihreä liike haluaa lausunnot soluttamiltaan ympäristöjärjestöiltä ja Greenpeacelta, on niin lähinäkyvää, että sokea reettakin sen huomaa.

Ihan kuin DDR:n tiedustelupalvelu Stasi olisi (1970-luvulla) kysellyt Länsi-Saksaan soluttamiltaan agenteilta, mitä mieltä nämä ovat läntisen yhteiskuntajärjestelmän tuhoamisesta L-Saksan ympäristöliikkeen avustuksella.

Jos Kataisen hallitus menee tähän vipuun, Katainen itse on pian poliittisessa mielessä niin sanottu rampa ankka.

----------------------------------------------------------------

3.2.2014

ILMASTOTIEDE KEHITTYY LÄNSIMAISSA, MUTTA EI SUOMESSA (Esimerkit Norjasta, Britanniasta ja Amerikasta)

NORJA

ar5_02_800x673.jpg

ar5_03_800x445.jpg

LÄHDEVIITTEET

http://www.geoforskning.no/blogg/item/ipcc-s-5th-assessment-med-mental-dorvakt

http://climate4you.com/

BRITANNIA

Britanniassa kuunnellaan IPCC-uskovaisten ilmastotutkijoiden lisäksi myös kriittisiä tutkijoita (”ilmastoskeptikkoja”).

Suomi, geneettisesti omalaatuinen kansa sen sijaan kärsii geeniperimän ja sosiaalisen ympäristön vuorovaikutuksen aiheuttamista ei-toivotuista piirteistä eli esim. ”yhden totuuden” fanaattisesta omaksumisesta (fasismista) ja monista muista ei-sosiaalisista käyttäytymisvariaabeleista.

Euroopan eri alueiden väestöjen geenisukulaisuutta ja eroavaisuuksia voidaan kuvata geneettisillä tutkimuksilla: KUVA 1,  KUVA 2,  KUVA 3 ja  KUVA 4).

Tällä  geneettisesti omalaatuisella (eristäytyneenä eläneellä) kansallamme on (ilmastonmuutoksen suhteen) vain ”yksi totuus”, Ilmatieteen laitoksen ”Mikko Alestalon Totuus” eli sanalla sanottuna kuvottava ja oksettava  propaganda, jolla kansalaisiamme pelotellaan lähes Pohjois-Korean diktatuurin ja Natsi-Saksan propagandakoneiston tyyliin.

Ilmastotutkimuksella on siis vielä paljon selvitettävää, vaikka Mikko Alestalo viime elokuussa ehti jo julistaa asiat selvitetyiksi”.

Antoi nimittäin propagandistisen julistuksen, että ilmastonmuutos on taputeltu eli poliitikoilla on jo ”kaikki tarpeellinen tieto”. NIINPÄ, Poliittinen tiede: valikoivaa ja tarkoitushakuista. Tiede: kriittisiä tutkijoita kestävää ja alati kehittyvää.

USA

Professori Judith Currylla on mielenkiintoinen kirjoitus arktisista lämpötiloista täällä.

--------------------------------------------------------------------------------

SUOMESSA ILMASTOTIETEEN KEHITYSTÄ EI OLE NÄKÖPIIRISSÄ

----------------------------------------------------------------

ILMASTOHYSTEERIKOT VOIVAT RAUHOITTUA

Ei siis tarvitse huolestua ilmastouskovien ilmastonmuutosmekastuksesta. Maapallon eri alueiden lämpeneminen on ollut varsin vähäistä (KUVA alla) ja suuresti liioiteltua.

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2014/01/huolestuttaako-ilmaston-lampeneminen.html

http://wattsupwiththat.com/2014/01/29/should-we-be-worried/

uah-lower-troposphere-temperature.jpg

----------------------------------------------------------------

23.1.2014

VIHREÄT VALHEET (paljastetaan).

Meille valehtelevat vihreät poliitikot (linkki yllä), poliitikot jotka hyötyvät (”vihreä verotus”) kuvitellusta (liikaa ”kuumenemista” näyttävät tietokonemallinnukset) ilmastokatastrofista, ilmastomuutoksen tutkijat (rahoitus poliittisilla päätöksillä), verorahoilla toimivat propaganda-laitokset (Ilmatieteen laitos ja YLE), media ””siperian sopulit” eli maamme yhteen ”totuuteen” lukkiutuneet toimittajat) sekä vihreän liikkeen propagandaa syöttävät ympäristöjärjestöt. ( YK:n ilmastopaneeli IPCC ja Greenpeace ovat tietysti ihan oma lukunsa tässä poliittisessa pelissä, jossa kuvitteellisena palkintona on ”maapallon pelastaminen”).

21.1.2014

Lämpötilojen lähihistoriaa maan pinnalla ja merellä.

----------------------------------------------------------------

7.1.2014

IPCC:n RAPORTIN AR5 (2013) HEIKENTYNYT TODISTUSVOIMA

Pitkän linjan amerikkalainen ilmastotutkija professori Judith Curry:

  • AR4 (2007): “Most of the observed increase in global average temperatures since the mid-20th century is very likely (>90% confidence) due to the observed increase in anthropogenic greenhouse gases.” (SPM AR4)
  • AR5 (2013) SPM: “It is extremely likely (>95% confidence) that human influence has been the dominant cause of the observed warming since the mid-20th century .” (SPM AR5)

Several key elements of the report point to a weakening of the case for attributing the warming of human influences:

  • Lack of warming since 1998 and growing discrepancies with climate model projections
  • Evidence of decreased climate sensitivity to increases in CO2
  • Evidence that sea level rise in 1920-1950 is of the same magnitude as in 1993-2012
  • Increasing Antarctic sea ice extent
  • Low confidence in attributing extreme weather events to anthropogenic global warming 

LYHYT YHTEENVETO

YK:n Ilmastopaneeli IPCC raportoi 2007 (AR4), että erittäin todennäköisesti (yli 90% varmuudella) ihmisen aiheuttamat kasvihuonekaasut  ovat pääasiallisesti syynä globaalien lämpötilojen havaittuun nousuun.

Vuonna 2013 (AR5) IPCC:n raportin mukaan ihmisen dominoiva vaikutus lämpötilojen nousuun oli äärimmäisen todennäköistä (95%).

Ihmisen rooli pääasiallisena toimijana maapallon lämpenemisessä oli siis kasvanut vaikka globaalit lämpötilat olivat pysyneet samalla tasolla tai jopa lievästi laskeneet (KUVA).

Useat oleelliset havainnot heikentävät raportin väitteitä ihmisen dominoivasta vaikutuksesta:

-          Lämpenemisen puuttuminen vuodesta 1998 lähtien  (vaikka ilmastomallit ovat sitä ennakoineet).

-          Ilmastoherkkyyden aleneminen lisääntyvää CO2-pitoisuutta vastaan.

-          Valtamerien pinnan nousunopeus on todistetusti 1993-2012 samaa luokkaa kuin vuosina 1920-1950. 

Sea level rise (long term), 1920-2010 2-3 mm/vuosi.

-          Lisääntynyt Etelämantereen (Antarctis) jääpeite.

KUVA yo. linkistä (jossa nykyy tarkemmin): sininen 2013. paksu musta vertailukeskiarvo.

antarktis_2013.png

-          Varmuuden puute siitä, että äärimmäiset sääilmiöt olisivat sidoksissa väitettyyn ihmisen    aiheuttamaan globaaliin lämpenemiseen.

---------------------------------------------------------------

1.1.2014

Hyvää Uutta Vuotta!

Ilmastotutkija kiinni jäissä Antarktiksella tutkimassa alueen ”lämpenemistä”.  Myös Arktiksella on tänä vuonna noin 50% enemmän jäätä kuin vuonna 2012.happy_new_year_01.png

happy_new_year_02.png

happy_new_year_03.gif

---------------------------------------------------------------------

Saippua-ooppera Etelämantereella. Lue lisää täältä suomenkielellä.

----------------------------------------------------------------------

22.12.2013

GLOBAALI LÄMPENEMINEN ON PYSÄHTYNYT (NO RISE SINCE 1998)

Ilmasto muuttuu, on aina muuttunut. Täällä juttua aiheesta. Ilmastolakia ei siis tarvita.

global_warming_pause.jpg

18.12.2013

KAUAS KARKAA (ILMASTONMUUTOS-USKOVIEN) PILVET

ILMATIETEEN LAITOKSEN  KADONNEET ”LÄMPENEMIS-SIGNAALIT

SEKÄ SITRAN MIELIKUVITUS-SKENAARIOT

Ilmatieteen laitoksen propagandan ”lämpenemisen” indikaattorit lopussa! Johtaja Mikko Alestalolla vain kaksi mahdollisuutta: jäätävä hiljaisuus tai valehteleminen.

Sitran johtaja Noposen mielikuvituksella ei ole rajoja.

TAUSTATIETOA

KUVASSA (alla):  Britannian ilmatieteen laitoksen (MetOffice, hadcrut4) mukaan globaalit lämpötilat ovat 2000-luvulla olleet jopa lievässä laskusuunnassa (trendisuora). Maapallon lämpötilojen nousun pysähtymisestä huolimatta IPCC:n raportit (AR4 ja AR5) väittävät, että ”ihmisen aiheuttaman maapallon ilmaston lämpenemisen todennäköisyys” on jatkuvasti kohonnut, 90 prosentista 95 prosenttiin! Kuka kertoisi tämän mielikuvituksellisen päättelyn perusteet?

ipcc_raportit_ja_varmuus.jpg

 

13.11.2013

ILMASTON LÄMPENEMISEN HIDASTUMINEN ON AITO TIETEELLINEN ONGELMA

Se, että ilmaston lämpeneminen ”pitää taukoa” (pause) eli maapallon pinta ja alailmakehä eivät ole enää lämmenneet yli 15 vuoteen ilmakehän hiilidioksidi-pitoisuuden jatkuvasta kohoamisesta huolimatta, on aito tieteellinen ongelma.

Tieteellinen ongelma se [pause] on erityisesti siinä mielessä, että ilmaston lämmetessä suunnilleen saman pituisen ajanjakson (viime vuosisadan loppupuolella), ”konsensustieteilijät” julistivat ilmastonmuutoksen etenevän vauhdilla ja ihmisen olevan syyllinen ”erittäin suurella todennäköisyydellä”.

Mutta nyt kun ilmaston lämpeneminen on ollut pysähdyksissä suunnilleen saman ajanjakson (noin 15 vuotta), se ei  ”konsensus-tutkijoiden” ja IPCC:n mielestä olekaan ”riittävän pitkä aika” ilmaston vaihteluiden toteamiseksi. Alarmistit vain lisäävät ”höyryä”, väittäen että  lämpeneminen jatkuu edelleen  vauhdilla ja että ihmisen syyllisyys on kohonnut jo ”95 prosentin todennäköisyyteen”.

Käsittämätöntä!  Ilmastoyhteisö siis on ”denialistinen” kieltämällä tämän tieteellisen ongelman!

curry_01.jpg

”MENNYT EI OLE TAE TULEVASTA”

IPCC:n ja Suomen FMI:n pelottelu perustuu menneisyyteen ja playstation-tietokone-mallinnuksiin.

KUVASSA menneisyyden lämpönousu, jonka ”hiilidioksidi-mörkö” on tuonut planeetta Maan ylle (planeetta Mars on myös lämmennyt, mutta siellä ei pahemmin ole näkynyt ”syyllisiä” eli valkoisia, lihaa syöviä ja yksityisautoilua harrastavia hetero-miehiä!).

Tämä yksinkertainen fakta [menneisyyden ”kirsikanpoiminta” ei ennusta tulevaa] tuntuu ilmaston tietokone-mallinnusten tulkitsijoilta ja medialta unohtuneen.

Jokainen uusi katastrofi skenaario (esim. ”edistyneen” mallinnuksen tulos tai tulkinta) otetaan todesta ja media saa raflaavan uutisen. Suomessa media ei edes julkaise ilmastotutkijoiden (vertaisarvioitujakaan) ”toisenlaisten tutkimusten” lehdistötiedotteita (press releases), kuten ilmastoon vaikuttavien luonnollisten tekijöiden vaikutuksia. Nehän ovat vääriä, sotien ”yhtä totuutta” tai ”ilmastouskontoa” vastaan!

Summa summarum: Se, että 1900-luvulla on mitattu maapallon lievää lämpenemistä, ei tarkoita sitä, että sen perusteella rakenneltujen ilmastomallien osoittamat tulokset olisivat se ”yksi totuus”. Luonnolliset tekijät (kuten aurinkosyklit, valtamerten oskillaatiot ja vesihöyrypitoisuudet sekä pilvisyyden vaihtelut) eivät ”tottele” konsensustieteilijöiden odotuksia eikä IPCC:n raportin kirjoittajien kokouksissaan päättämiä  ”ihmisen syyllisyyden todennäköisyyksiä”.

TOIMITTAJAN BLOGISEKOILUA

Ympäristömuutoksen professori Atte Korhola  piti Studia Generalia, esitelmän (31.10.2013). VIDEO.

”Ilmastoherätyksen” saanut toimittaja (ilman minkäänlaista tieteellistä pätevyyttä)  hyökkää (ad hominem) blogissaan ympäristömuutoksen professorin esitelmän kimppuun. Tämä ilmastouskovainen toimittaja ei ymmärrä pätkääkään virtuaalimaailman (keinotodellisuuden) ja reaalimaailman välistä eroa (aikaisempi kommenttini  sopii ajan säästämiseksi tähänkin).

1.11.2013

Ympäristömuutoksen professori Atte Korhola (Studia Generalia, esitelmä 31.10.2013). VIDEO.

Muutama kohta esitelmästä (Mikko Mäkisen yhteenveto, korostukset minun tekemiä):

"Korhola totesi tieteen perustuvan skeptisyyteen, kritiikkiin, objektiivisuuteen ja nöyryyteen tiedon olemuksen edessä. Epäsuorasti hän totesi ilmastotutkijoiden erehtyneen näissä asioissa ainakin viestinnän osalta. Ilmastokeskustelussa tapahtuva leimaaminen ja apokalyptinen pelottelu on Korholan mielestä iso virhe, johon niin tutkijat, media kuin poliitikot syyllistyvät. Korholan esimerkit olivat niitä, joita minäkin olen tässä blogissa välillä esitellyt. Hänen mielestään yhä hurjemmaksi käyvä uhkailu ilmastokatastrofilla ei toimi, vaan itse asiassa se kääntyy itseään vastaan ja eristää uhkailijat nurkkaan.

Korholan mukaan suomalainen media kertoi IPCC:n viimeisestä raportista valheellisesti, missä ei tietysti ole mitään uutta. Mielenkiintoinen oli luennoitsijan tulkinta ihmisen osuudesta noin 0,8 asteen lämpenemiseen sitten vuoden 1850. Se oli peräti 0,2 astetta. En ihmetellyt, kun kuulin luennon jälkeen paikalle saapuneen Ilmatieteen laitoksen johtaja  Trofim Lysenkon Mikko Alestalon lämpötilan nousseen ainakin 0,6 asteella Korholan kanssa luennon jälkeen lyhyesti keskusteltuaan.

Viimeisen reilun 15 vuoden aikainen lämpenemättömyys on Korholan käsityksen mukaan yksi eniten askarruttavia asioita ilmastotutkimuksessa. Myös ilmastossa syklisesti tai kvasisyklisesti tapahtuvat vaihtelut ovat asioita, joita ilmastotutkimus ei osaa selittää. Korholaa askarruttivat myös ilmastomallien kyvyttömyys simuloida ilmastoa viimeisen 20 vuoden aikana, kovin erilaiset ilmastoherkkyysarvot ja jutustelut lämmön piiloutumisesta syviin meriin".

----------------------------------------------------------------

29.10.2013

MUU MAAILMA vs  SUOMEN VALTAMEDIAN TYHMÄT TOIMITTAJAT

”Suuressa maailmassa”  on jo kauan huomattu, että IPCC näyttää 95 prosentin todennäköisyydellä typerältä ja että ilmastotutkimuksessa vallitsee kaaos. Suomen, geneettisistä syistä, tyhmät valtamedian toimittajat eivät edes huomaa tätä ”viileää käännettä” reaalimaailmassa  julistaessaan uskoaan virtuaalimaailman  (tietokone-mallinnuksen) ”yhteen totuuteen” ja ihmisen syyllisyyteen!

Täällä hyvä juttu ja keskusteluasuomalaisten oudoista geeneistä”.

Järkyttävää on se, että tyhmät toimittajat pelottelevat olemattomalla katastrofi-uskonnolla kansalaisia. Vihreät (De Gröna) ja Greenpeace tekevät kaiken lisäksi meistä tavallisista ihmisistä syntipukin tähän ”maapallon tuhoutumiseen” sairaissa pyrkimyksissään ”vihreään maailmanjärjestykseen” ja sen hallinnoimiseen (ihmisten alistamiseen).

Vihreä vallankumous on kuitenkin vaikeuksissa.

”The Green Revolution”  on siis pysähtynyt ”kivihiiliseinään”, jonka voi purkaa ainoastaan ydinvoiman lisäämisellä , ei nimittäin ole olemassa mitään ”vihreää nappia” jota painamalla voisi nopeasti siirtyä uusiutuviin energialähteisiin. Mutta kun sekä viherväen poliittinen siipi (De Gröna) että aktivisti (ekoterroristi, huligaani) siipi vastustavat ydinvoiman (Fennovoima) lisäämistä, maamme energiatuotanto on ikään kuin pattitilanteessa hallituksen ja vihreiden ”vankina”, ilman ihmisen ja ympäristön kannalta optimaalista ratkaisua.

Toisaalta, bioenergian lisäämisessä on omat ongelmansa.

UUSIEN(KIN) ILMASTOMALLIEN JA MITATTUJEN LÄMPÖTILOJEN JÄRKYTTÄVÄT EROT

Uudetkin tietokoneella mallinnettujen maapallon lämpötilojen käppyrät osoittavat edelleen ”kohti taivasta”, kun taas maapallon mitattujen lämpötilojen käyrät pysyttelevät ”maan pinnalla” tai alkavat  pikemminkin osoittaa ”kohti merten syvyyksiä” jonne ”alarmistit” ovat ”keksineet” maapallon lisälämmön ”paenneen”.

Tässä esimerkki (KUVA).

”Victorian yliopistossa oleva Kanadan ilmaston mallintamisen ja analysoinnin keskus lähetti viime kuussa julkaistun IPCC:n 5. arviointiraportin valmistelua varten viisi ilmastomallinnusajoa, jotka oli tehty sen uusimmalla CanESM2-ilmastomallilla. Alla olevat kuvat kertovat ajojen tulokset globaalisti, tropiikissa ja eteläisellä pallonpuoliskolla. Kuviin on lisätty satelliiteilla, säähavaintopalloilla ja sääasemilla mitatut lämpötilat. Mallinnusten ja todellisuuden väliset erot ovat järkyttävän suuria, ja ne kasvavat jatkuvasti”.

----------------------------------------------------------------------------------------------

18.10.2013

Ilmastotutkimukseen hyvin perehtynyt Mikko kirjoittaa nopeammin kuin monet ehtivät lukea tai ainakaan sisäistää kirjoituksista heijastuvaa ilmastorealismia, jonka määrittelen ”alarmismin” (ihmisen syyllisyyteen uskovat hysteerikot ja pelottelijat) ja ”denialismin” (ihmisen syyllisyyden  totaalikieltäjät) välimaastossa olevaksi ”yhtä totuutta” kyseenalaistavaksi, monitieteelliseksi ja kriittiseksi lähestymistavaksi.

Tässä lainaus, jossa näkyy kriittisyys ”konsensustieteilijöiden” näkökantoihin:

”Alestalon laitoksen [FMI, Ilmatieteen laitos] ja monien muidenkin tahojen, joiden tutkimusrahoitus on pääosin riippuvaista CAGW-hysteriasta, ongelmana on se, että ilmakehän tai merien pintakerrosten lämpötilakehitys ei ole seurannut ilmastomallinnusten ennusteita. Itse asiassa todellisuus niiden osalta on jo karannut tai karkaamassa noiden mallinnusten luotettavuusrajojen ulkopuolelle. Siksi haetaan lähes epätoivoisesti lämpötilamittausten ulkopuolelta sellaisia merkkejä, jotka todistaisivat ennennäkemättömästä lämpenemisestä ja ihmiskunnan syyllisyydestä. Maapallon jääpeitteet tarjoavat tähän tietysti houkuttelevan mahdollisuuden, sillä jäällä on jääkausien välisenä aikana enemmän taipumusta hupenemiseen kuin kasvuun. Siksi jäätiköt ovat niin tärkeitä tuolle vuosittain satojen miljardien rahoitusta saavalle CAGW-tutkimukselle ja -teollisuudelle. Tämä selittää myös sen, miksi et lue valtamediasta juuri koskaan kasvavista jäätikköalueista tai tänä vuonna satelliittimittaushistorian suurimman kasvupyrähdyksen tehneestä arktisesta merijäästä.

Siksi myös kuulet pahimmat ulvahdukset ja saat vastaasi ankarimmat hyökkäykset, jos edes varovaisesti nostat esiin kryosfäärin luonnollisen vaihtelun, joka voi hyvin selittää asian pääosin ilman ihmiskunnan sormenjälkiä. Jään hupenemisen selittäminen ilman ihmiskunnan syyllisyyttä vastaa jumalan rangaistuksen kieltämistä uskonnossa. Se saa ilmastotutkijan kuumenemaan kuin muiden maksamilla anerahoilla eläneet katoliset kardinaalit uskonpuhdistuksen aikoina”

15.10.2013

PPPP (POLITRUKKI PETTERI PAUKUTTI PÄÄTÄÄN)

Kun olin (viime vuosituhannella) töissä Helsingin yliopistossa (assarina eli opettajana/tutkijana), kävin usein seuraamassa Studia Generalia-luentoja. Koskaan aikaisemmin luento ei ollut alkanut ”politrukkimaisesti” (kuten esim.  entisen Neuvostoliiton kommunistisen puolueen politbyroossa) eli  hyökkäämällä ”kansanvihollisia” vastaan (politbyroo), siis saman ”näytösoikeuskäynti”-tyyppisen avauksen (PPPP-tapauksessa) kiihottamalla kansanryhmää (”konsensustiedettä” kritisoivat tiedemiehet) vastaan!

Täältä kaapattu KUVA kertoo kaiken:

taalas_ja_luettelo_vihollisista.png

Samassa lähteessä myös oiva havainto: ”Konsensusilmastotutkijoiden” käyttämät ilmastomallit ovat ”kuumenneet liikaa”. Siitäkin KUVA-kaappaus: Vihreä käppyrä (HadCRUT4) maapallon pintalämpötilat, sininen (UAH) alempi ilmakehä.

cmip5-90-models-global-tsfc-vs-obs_640x576.jpg

14.9.2013

IPCC-RAPORTTI EI KYENNYT (TAI HALUNNUT) ANTAA OIKEAA TIETOA

Uunituoreet ja vertaisarvioidut tieteelliset julkaisut pystyvät selittämään maapallon ilmaston lämpenemisen keskeytymisen ja ilmaston vaihteluiden syitä sekä arvioimaan nykyisen viilenemisen mahdollisen kestoajan.

Näihin kysymyksiin IPCC:n, tietokone-ennusteisiin perustuva raportti, ei antanut vastauksia.

Laitan linkit näiden uusien julkaisujen suomenkielisiin kuvauksiin ja aiheesta virinneeseen keskusteluun (linkeistä löytyy alkuperäiset lähteet):

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2013/10/stadionaalto-pohjoisen-ilmastovaihtelun.html

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2013/10/tutkimus-viilenevaa-ilmastoa-pohjoiseen.html

---------------------------------------------------------------

10.10.2013

IPCC: n POLIITTINEN DOKUMENTTI JA SUOMEN TYHMÄT TOIMITTAJAT

YK:n ilmastopaneelin RAPORTTI (27.9.) on ilmastokatastrofi-pelottelijoiden (alarmistien) propagandaa ja  ihmisten mielet myrkyttävää fantasiaa.

Kyseisessä artikkelissa eli ”kissan pöydälle nostamisessa” on ”SUURESSA MAAILMASSA” yli 3 000 kommenttia, mutta Suomen valtamedian (geneettisistä syistä) älyllisesti jälkeenjääneet toimittajat paukuttavat (tyhmää) päätään hiilidioksidin aiheuttamasta (!) maapallon kärventymisestä ja ihmiskunnan tuhoutumisesta.

Syyt valtamedian toimittajien tyhmyyteen löytyy Suomen geneettisestä eristyneisyydestä ja näiden toimittajien geenien ja  sosiaalisen ympäristön vuorovaikutuksesta. Tämä ei-toivottu vuorovaikutus aiheuttaa totalitaristisen ja fasistisen käyttäytymismallin eli heidän ymmärryksensä riittää vain ”yhden totuuden” julistamiseen.

Kriittinen suhtautuminen tai tutkiva journalismi puuttuu Suomesta (älyllisyyttä vaativissa asioissa)  lähes kokonaan. ”Tutkiva journalismi” saattaa olla toisinaan vain julkkisnaisten ”vilauttelun” raportointia! Ja nämä ”tyhjäntoimittajat” sitten kuvittelevat tietävänsä jotakin ilmastonmuutoksesta. Voi pyhä yksinkertaisuus!

8.10.2013

IPCC:N ”95-PROSENTIN VARMUUS JA SYYLLISYYS-ENNUSTE”  PERUSTUU ENNUSTEISIIN

(joskus ehkä voimme nauraa tälle: ”Tulevaisuuden ennustaminen perustuu menneisyyden epäonnistuneisiin ennustuksiin” , Mutta nyt ei pahemmin naurata, kun joudumme maksamaan ”vihreän maailmanjärjestyksen” meille tuon ”ennustelun” pukkaamia veroja JA HYVINVOINTI-YHTEISKUNNAN TUHOUTUMISTA).

Kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) ”ennuste” (Tukholma 27.9.2013)  ilmaston hurjasta (jopa 6 astetta) lämpenemisestä ja ihmisen syyllisyydestä (jopa 95 prosentin varmuus) on kyseenalainen, koska sen taustana ovat vain ja ainoastaan (tietokoneella tehdyt) ennusteet (jotka ovat ennenkin menneet lämpenemistä yliarvioiden).

Rehelliset kansalaiset haluavat ilmastokokouksen (27.9.) poliittisen enemmistöpäätöksen sijaan tieteellistä tietoa eli kokeelliseen fysikaaliseen tutkimukseen perustuvia mittauksia (ei siis kokouksessa päätettyjä lausahduksia, kuten että ”Suomessa lämpötila voi kohota jopa 6 astetta”).

Satakunnan Kansassa (8.10.2013) oli erinomainen kirjoitus, jossa tämä yllä esitetty (tietoa ei poliittisia julistuksia) meitä rehellisiä ( ei siis ilmastouskovaisia) kansalaisia kiinnostaa:

konsensus-tiede_535x640.jpg

---------------------------------------------------------------

7.10.2013

IPCC:n ILMASTO-RAPORTTI KORJATTAVA TODELLISUUTTA VASTAAVAKSI

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ilmastoraportit-on-korjattava-todellisiksi

IPCC EI PYSTY OSOITTAMAAN IHMISTÄ SYYLLISEKSI ILMASTON LÄMPENEMISEEN (Ilmastotutkija, professori Judith Curry):

Kill the IPCC: After decades and billions spent, the climate body still fails to prove humans behind warming

IPCC on pysyvässä, kaavoihin kangistuneessa lamaantuneisuuden tilassa, johon se on joutunut suunnattuaan työskentelynsä yhteen ainoaan tavoitteeseen, konsensushakuiseen ihmisen syyllisyyden osoittamiseen. IPCC:n on päästävä ulos tästä tiestä, jotta tieteen tekijät saisivat vapaasti, tieteen periaatteita noudattaen tehdä omat tutkimuksensa.

Judith A. Curry is Chair and Professor, School of Earth and Atmospheric Sciences, Georgia Institute of Technology.

----------------------------------------------------------------------------

ILMASTOMALLINNUKSET TÄYSIN EPÄONNISTUNEET

Globaalit lämpötilamittaukset vs ilmastomallien skenaariot: Ilmaston lämpötilat ovat jääneet kaikkien malliennusteiden alapuolelle (LÄHDE: Climate Models vs actual climate, From “Overestimating global warming over the past 20 years,” in Nature Climate Change,  September 2013).

http://wpmedia.opinion.financialpost.com/2013/09/fp0927_globallwarming_c_rj.jpeg?w=620&h=844

http://opinion.financialpost.com/2013/09/27/nota-bene-climate-models-vs-actual-climate/

-------------------------------------------------------------------------

IPCC:n ”ISO HAARUKKA”

IPCC:n ”Iso haarukka” ennusteissa on siksi, että ”varmuus” (95%) ”lisääntyisi” eli poliittiset päättäjät ymmärtäisivät että ”konsensustieteemme” on vakiintunutta (settled) ja ”kehittyvää” (siis IPCC:n viesti poliitikoille ja medialle, ei yleisölle).

Jos ylemmät arviot (esim. 6 asteen nousu) toteutuisi. Suomi hyötyisi:

- satokaudet pitenisivät - merenkulku helpottuisi - lämmityskustannukset pienenisi

-päästöt (lämmöntuotannon myrkylliset pienhiukkaset) vähenisivät, jne.

Tässä vain muutama hyötynäkökohta, mutta ilmastohörhöt (V. Niinistö ja De Gröna) pyrkivät ”vihreään maailmanjärjestykseen” ja ilmastolain avulla muun lainsäädännön hallinnointiin.

---------------------------------------------------------------------

2.10.2013

Näyttää vahvasti siltä, että todellisuus eli mitatut lämpötilat (observed mustalla) ovat karkaamassa KAIKKIEN ilmastomallien ennusteiden alapuolelle! (KUVAN LÄHDE: IPCC/AR5/2013).

ipcc_ar5_draft_fig1-4_without_640x548.jpg

Tämäkö on sitä RAPORTIN poliittisille päättäjille ”lupaamaa” 95 prosentin ”varmuutta”?

Ilmastomalleja on sitten epätoivoisesti yritetty yhdistää pitemmän aikavälin tarkasteluun, lisäämällä ”harmaa-alue”, niin etteivät poliittiset päättäjät huomaa havaintojen (mitattujen pintalämpötilojen) ”karkaamista ilmastomallien ulottumattomiin”.

Täällä asia sanotaan suoraan suomeksi:    V*'tu mitä pellejä.

Tähän varmaan sanovat ilmastouskovaisetEVVVK (”ei vois vittu vähempää kiinnostaa”).

30.9.2013

IPCC RAPORTTI (27.9.2013)

Raportin kirjoittajat ”unohtivat” käsitellä sitä tosiasiaa, että maapallon pintalämpötilojen nousu on ollut ”tauolla” (pause) viimeisen 10-15 vuoden aikana. Sen sijaan he ”korvasivat” tämän julistuksella, jonka mukaan on ”äärimmäisen todennäköistä” että ihmisen toiminta on syynä suureen osaan havaitusta lämpenemisestä. Tämä ”varmuus nostettiin” (ilman kokeellista tai tieteellistä perustetta) 90 prosentista 95 prosenttiin.

Syitä julistukseen ja ”unohdukseen” voi olla useita, tässä (mielestäni)  pari todennäköistä:

-          Koska ilmastomallinnus ei ole pystynyt ”kertomaan” tulevasta ”paussista”, poliittisille päättäjille on ”tarjoiltava äärimmäinen todennäköisyys”  (useimmat poliitikot eivät seuraa tai kykene ymmärtämään tieteellisiä julkaisuja tai ”paussista” käytyä keskustelua mediassa).

-          IPCC:n tarjoaman ”konsensustieteen” pitää tietysti ”kehittyä”, siitä ”95-prosentin julistus” ja homma on sitten taas hyvin hanskassa: ”Me tiedämme”.

Miten tämä ”julistus” (95%) on ”laskettu” ja mihin se ”perustuu”, siitä juttua hieman täällä.

27.9.2013

Omat kommenttini tähän asialliseen kirjoitukseen.

Kommentti 1.        Kommentti 2.      Kommentti 3.        YHTEENVETO PÄÄTTÄJILLE.

23.9.2013

YK:n ILMASTOPANEELIN ONGELMA JA SUOMEN MEDIA.

LÄMPENEMINEN HIDASTUNUT/PYSÄHTYNYT (KUVA ja JUTTU). KUVAN LÄHDE.

global-estimates-at-august-2013_800x544.jpg

21.9.2013

Suomen Ilmatieteen laitoksen (FMI) ilmastonmuutoksen tutkimusyksikön määrärahat lopetettava poliittisella päätöksellä. Propagandalaitos YLE on yksityistettävä ja yle-veropoistettava.

Propagandaa (veronmaksajien rahoilla) paukuttavissa laitoksissa on mukana ”herätyksen kokeneita” uskovaisia. Näin myös Yleisradiossa (kohta VARHAINEN HERÄTYS). Nämä ilmastouskovaiset eivät usko (eivät ymmärrä), että globaalien lämpötilojen nousu on pysähtynyt 2000-luvulla. Uskovaiset eivät usko (tai halua uskoa) fysikaalisia mittaustuloksia, jotka kertovat selkeästi ilmaston lämpenemisen tasaantuneen. He uskovat mieluummin keinotodellisuuteen,  tietokoneella tehtyihin skenaarioihin, ”ihmisen aiheuttamaan (hiilidioksidi) maapallon ja ihmiskunnan tuhoon (maailmanloppuun kuten ”oikeatkin” uskonlahkot).

Yleisradion pitkäaikainen ulkomaantoimittaja Jaana Kanninen sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon ilmastonmuutosta koskevasta raportoinnistaan. Meillä siis toimittajia palkitaan lämpenemättömyyden salaamisesta lukijoilta ja virallisen ilmastopolitiikan tarvitseman lämpenemispelon lietsomisesta.

Lue lisää. http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2013/09/ilmastotutkijat-kohtaavat.html

Nämä molemmat laitokset (FMI ja YLE) ovat (politisoituneen ilmastonmuutoksen)  propagandisteja.

Suomeen on perustettava uusi ilmastonmuutosta TIETEELLISESTI tutkiva laitos (nimi esim. The Finnish Institute of Climate Change), KAIKKIEN oleellisesti tärkeiden fysikaalisten tieteiden asiantuntijat ovat mukana. Osa uuden laitoksen määrärahoista saadaan FMI:n lopetetusta ilmastonmuutosyksiköstä, loput budjetoidaan. Laitoksen tieteelliseksi johtajaksi on valittava joku ympäristömuutoksen tutkimukseen pätevöitynyt suomalainen professori.

Täällä taustaa (lainaan tämän, sillä ”pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen”) tälle välttämättömälle poliittiselle päätökselle:

”Tieteen on annettu politisoitua. Tiedemiehet ja -naiset ovat vain ihmisiä. Tiedemiehille tärkeintä on näkyvyys. Ilmaston viileneminen 40 vuotta sitten takasi näkyvyyden silloin.

Sitten, kun tämä osoittautui ylilyönniksi, keksittiin lämpeneminen ja hiilidioksidi sen aiheuttajana. Viis siitä, ettei fysikaalisia todisteita ollut ja CO2 määrä on uskomattoman pieni 0,038 % tuohon aikaan.

Näkyvyyttä saatiin ja poliitikot innostuivat. Tämä takasi runsaasti tutkimusrahaa. Mentiin jopa niin pitkälle, että jos tutkija suostui vetoamaan ilmaston lämpenemiseen, se takasi rahahanojen pysyvän auki.
Päinvastaisiakin esimerkkejä löytyy, jos tutkija kielsi ilmaston lämpenemisen, joutui hän mustalle listalle eikä hän enää saanut tutkimusrahaa.
Tiedeyhteisö sahaa omaa oksaansa. Kun asia selviää, suuttuvat poliitikot, mutta tosin vasta sitten, kun äänestäjät ovat äänestäneet jaloillaan, kuten Australiassa.

Tieteen kannalta ennuste on huono. Kun havaitaan tämä ilmaston lämpeneminen huuhaaksi. Alkaa syyttely ja häviäjän tulee olemaan ”tiede”. Tutkimusmäärärahoja leikataan rajusti, myös tarpeellisestakin tutkimuksesta”.

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/201 ... uksia.html

---------------------------------------------------------------

14.9.2013

Ilmastotiede-uskonto tuskissaan ja IPCC:n tunnustukset.

---------------------------------------------------------------

5.9.2013

POLITIIKKA JA KONSENSUS OVAT IHMEELLISIÄ ASIOITA

Alla olevasta kirjoittajan sitaatista olen täysin samaa mieltä. ”Konsensusta” on siis monenlaista!

”Siksi pidän Ilmatieteen laitoksen johtavia virkamiehiä, Petteri Taalasta ja Mikko Alestaloa, suoranaisina valehtelijoina ja tieteen vääristäjinä silloin, kun he vetoavat em. konsensukseen. No en kyllä usko moneen muuhunkaan asiaan, mitä he tulevien vuosikymmenien ilmastosta suurella varmuudella väittävät. Ihmettelen vastaavasti johtavia poliitikkoja, joista muutamaa perussuomalaista ja yhtä Kokoomuksen meppiä lukuun ottamatta muut eivät ole havainneet ristiriitaa "konsensuksen" ja reaalimaailman välillä. Hyvälle poliitikolle nimittäin juuri tuon asian aistiminen on ominaista.

Konsensukseen vetoaminen on puhdasta politiikkaa - ei tiedettä - ja siksi siihen vetoavia argumentteja pitää käsitellä politiikkana”.

Politiikka on ihmeellistä, alla eräs esimerkki:

Hallituksen ministerit ”rakennemuutoksesta”: Perussuomalaisilla (Soinilla) ei ole tarjota vaihtoehtoja.

Tuntematon ajattelija:  Soinilla on selkeä vaihtoehto!

Kokoomus ja SDP:     ????

Tuntematon ajattelija:  Vaihtoehdottomuus!

----------------------------------------------------------------

31.8.2013 (Natural Internal Variability and Overestimated Global Warming).

TIEDE-LEHTI NATUREN ARTIKKELEITA

TYYNEN MEREN VAIKUTUS

Tiedelehti-Nature: ”Kadonnut lämpö” yhdistetty Tyynenmeren pintavesien kylmenemiseen.

Ilmastotutkijan analyysi täällä (esimerkki):

The same natural internal variability (primarily PDO) that is responsible for the pause is a major and likely dominant cause (at least at the 50% level) of the warming in the last quarter of the 20th century”.

GLOBAALI LÄMPENEMINEN YLIARVIOITU

Tiede-lehti-Nature: Globaali lämpeneminen yliarvioitu viimeisen 20 vuoden ajalta.

Ilmastotutkijan analyysi täällä (esimerkki):

The selection of 20 years is interesting for several reasons.  It gets away from the ‘cherry picking’ criticism of starting with 1997 or 1998.  Also it includes the big jump from 1993-1998”.

28.8.2013

ILMASTOTUTKIJAT OVAT ”KADOTTANEET PELOTTELU-LÄMPÖNSÄ”

Kun maapallon lämpötilat eivät enää ole nousseet yli 15 vuoteen, ”konsensus-ilmastotutkijat” ovat ”keksineet” uuden seli-seli-jutun: lämpö on karannut merten syvyyksiin!

Katso täältä, mistä on kysymys!

23.8.2013

ILMASTOTUTKIMUS EPÄVARMAA TIEDETTÄ:

Pitkän linjan amerikkalainen ilmastotutkija, tohtori Judith Curry ottaa kantaa ”konsensustieteeseen”.

"We just don't know."

Curry certainly has the credentials.

"If all other things remain equal, it's clear that adding more carbon dioxide to the atmosphere will warm the planet," she told the committee.

But, she went on, not all things are equal. She says there's so much uncertainty about the role of natural variation in the climate that she doesn't know what's going to happen. She says a catastrophe is possible, but warming could also turn out to be not such a big deal.

OMA KOMMENTTINI:

Näin on! Esimerkiksi ”konsensustieteilijöiden” julistus ”ihmisen 95 prosentin syyllisyydestä” 1900-luvun lievään maapallon lämpenemiseen on TÄYSIN ILMAN FYSIKAALISIA TODISTEITA heitetty väite (johon ”ilmastonmuutos-uskovaiset” tarrautuvat, välittämättä siitä, että yli 15 vuoteen maapallo ei ole enää lämmennyt).

Koska maapallon lämpeneminen on (ainakin toistaiseksi) hidastunut/pysähtynyt, YK:n ilmastopaneelin (IPCC) ”julistukset” (tulevasta raportista vuotaneet) käyvät suorastaan epätoivoisiksi ja samalla epäuskottaviksi (esim. valtamerten pinta nousee enemmän kuin 5 metriä jne,).

KYSE ON SIIS USKONNOSTA, EI TIETEESTÄ (joka siis on epävarmaa, perustuen vain ”konsensustieteilijöiden” skenaarioihin).

-----------------------------------

18.8.2013

Ilmaston syklinen vaihtelu luonnollista.

ILMASTOSYKLIT

”Konsensus-ilmastotutkijat” eivät tunnu ymmärtävän planeetta Maan sykkivää luonnetta eli sisäisten tekijöiden (ilmakehä-valtameri dynamiikkaa, kuten PDO ja AMO) ja ulkoisten (avaruudellisten) tekijöiden vaikutusta ilmastosyklien (lämmin/viileä ja kuiva/kostea) muodostumiseen.

“In view of the climate model underestimation of natural internal variability on multi-decadal time scales and failure to simulate the recent 15+ years ‘pause’, the issue of fitness for purpose of climate models for detection and attribution on these time scales should be seriously questioned.  And these deficiencies should be included in the ‘expert judgment’ on the confidence levels associated with the IPCC’s statements on attribution”.

Ilmaston vaihteluun (lämmintä, viileää, lämmintä, viileää……..) vaikuttavista tekijöistä.

YK:n ilmastopaneelin (IPCC) raporttien ”konsensus-ilmastomallit” ovat saaneet kilpailijan.

6.8.2013

BRITANNIAN ILMATIETEEN LAITOKSEN (UK MET OFFICE) VUOSIKYMMEN-ENNUSTE

fcst_global_t4.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuten mitatuista lämpötiloista (musta käppyrä) näemme, globaalit lämpötilat eivät enää ole nousseet 2000-luvun aikana. Met Officen vuosikymmenen-ennuste on esitetty sinisellä (paksu sininen käppyrä todennäköisin). Tästä (ainakin toistaiseksi) pysähtyneen lämpenemisen syistä Met Office on tehnyt alla linkatun tutkimuksen (jota ilmastotutkija Judith Curry alla on kommentoinut).

4.8.2013

Britannian ilmatieteen laitos (UK MET OFFICE) etsii syitä nykyiseen lämpenemisen hidastumiseen/pysähtymiseen. Met Officen tutkimuksen analysointia. Judith Curry on amerikkalainen klimatologi (ilmastotutkija).

judith.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tohtori Judith Curry on pitkän linjan kokenut ilmastotutkija.

JC: The climate is always changing. Climate is currently changing because of a combination of natural and human induced effects. The natural effects include variations of the sun, volcanic eruptions, and oscillations of the ocean. The human induced effects include the greenhouse gases such as carbon dioxide, pollution aerosols, and land use changes. The key scientific issue is determining how much of the climate change is associated with humans. This is not a simple thing to determine. The most recent IPCC assessment report states: “Most [50%] of the warming in the latter half of the 20th century is very likely [>90%] due to the observed increase in greenhouse gas concentrations.” There is certainly some contribution from the greenhouse gases, but whether it is currently a dominant factor or will be a dominant factor in the next century, is a topic under active debate, and I don’t think the high confidence level [>90%] is warranted given the uncertainties.

As I stated in my testimony last year: “Based upon the background knowledge that we have, the threat does not seem to be an existential one on the time scale of the 21st century, even in its most alarming incarnation.”

---------------------------------------------

3.8.2013

Kaikki arvostettujen tutkimuslaitosten aikasarjat osoittavat, että alailmakehä on lievästi  viilentynyt 2000-luvulla, mutta siitä huolimatta Ilmatieteen laitoksen (FMI) kakkosmies Mikko Alestalo on koko viime viikon ajan väittänyt, että ”kaikki ilmastosta jotakin ymmärtävät” ovat yksimielisiä ilmaston lämpenemisestä (ja ihmisen syyllisyydestä siihen)! SIC!

Mikko Alestalon mukaan ilmastoatutkitaan” (SIC!) virtuaalimaailmassa (KEINOTODELLISUUDESSA) tietokoneella ”luomalla” ilmastomalleja, jotka näyttävät (sopivalla koodauksella) ”katastrofaalista lämpenemistä”.  Näitä nämä ”ilmastopelottelijat” kutsuvat skenaarioiksi, joita ei saisi kritisoida sellainen henkilö joka ei ole meteorologi tai klimatologi (siis eivät esim. fysiikan professorit, dosentit tai tohtorit!).

Lue lisää, tästä ”ilmastonmuutos-propagandistien” epätoivoisesta taistelusta ”tuulimyllyjä vastaan”. Sitä vastaan että fysikaaliset tosiasiat eli globaalien lämpötilojen mittaukset murskaavat heidän keinotodellisuuteen luodut ”teoriansa”.

Alailmakehän lämpötilat pysyttelevät jatkuvasti tasaisina:

uah_lt_1979_thru_july_2013_v5.6.png

31.7.2013

Onko ilmastonmuutosta koskevissa teorioissa vikaa, vai mahtuuko lämpenemisen pysähtyminen normaaliin vaihteluväliin?

Lämpömittareiden mukaan maapallon alailmakehän lämpötila ei ole noussut vuoden 1997 jälkeen. Tilanne alkaa olla kiusallinen, koska kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC on ennakoinut keskimäärin 0,2 asteen lämpenemistä vuosikymmenessä. Ennakoidusta lämmönnoususta puuttuu siis nyt jo noin 0,3 astetta. Pitäisikö globaalin lämpötilakehityksen vaikuttaa ilmastopolitiikkaan?

Siirry keskusteluun 205 kommenttia.

Ilmasto viilenemässä?

Maapallolla on nautittu sadan vuoden ajan poikkeuksellisen aktiivisen Auringon kaudesta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Auringon toiminta on hiljenemässä, sanoo Oulun yliopiston fysiikan laitoksen professori Kalevi Mursula.

- Auringon aktiivinen vaihe on jäämässä taakse ja palaamme noin sadan vuoden takaiseen tilanteeseen, jolloin Auringon aktiivisuustaso oli alhainen. Auringon magneettisessa toiminnassa nähdään suuria muutoksia seuraavien 5-10 vuoden aikana.

Kun Aurinko muuttuu passiivisemmaksi, avaruusilmasto viilenee. Kalevi Mursulan mukaan avaruusilmaston viilenemisellä on yhteys myös maapallon ilmaston kehittymiseen.

2.7.2013

VASTALÄÄKITYSTÄ (ILMATIETEEN LAITOKSEN, FMI) PROPAGANDALLE ( ”ILMASTO LÄMPENEE”)

 

FAKTA: Globaalit lämpötilat eivät ole kohonneet noin 15 vuoteen ja viimevuosina on jopa havaittavissa lievää viilenemistä (Yhdysvaltojen Avaruushallinto, Nasa/Giss).

 

VASTALÄÄKITYSTÄ FMI:n PROPAGANDALLE (meteorologi Pauli Jokinen, Helsingin Sanomat lauantaina 29. kesäkuuta 2013):

”Poikkeukselliset sääilmiöt saavat aiempaa enemmän huomiota, koska yhteiskunnan herkkyys niiden seurauksille on kasvanut”.

”Vaikka Euroopan tulvat ja Suomen helteet olivat paikoin poikkeuksellisia, niistä ei voi tehdä johtopäätöksiä "sekaisin olevasta säästä". Meteorologin näkökulmasta erikoisia sääilmiöitä ei ole viime aikoina esiintynyt erityisen paljon, vaikka niiden taloudelliset vaikutukset voivat olla miljardeja euroja.

Ilmiöt lähinnä muistuttavat, että meidän leveysasteidemme säälle on luontaista suuri vaihtelu. Suursäätila aiheuttaa sen, että sää on välillä kuumaa ja kuivaa ja välillä viileää ja sateista.

Toisin sanoen vaihteleva sää on selvästi tavallisempaa kuin tasapaksu, keskiarvoja noudatteleva sää.

Yhdysvaltalaista kollegaa lainatakseni: mikäli sää olisi vuoden ajan kaikkialla täysin "normaali" ja jatkuvasti lähellä pitkän ajan keskiarvoja, kyseessä olisi ihmishistorian poikkeuksellisin ja erikoisin vuosi”.

 

VASTALÄÄKETTÄ FMI:n PROPAGANDALLE (FORECA, meteorologi Juha Föhr):

”Ennen riitti puhua vain ukkosesta ja varoittaa ukkospuuskista lähinnä veneilijöitä. Nyt pitää yrittää eritellä, miten voimakkaita puuskia missäkin maakunnassa on odotettavissa. Väkisin herää kysymys, onko taustalla myös tietoinen tarve saada kaikki sää esitettyä suurelle yleisölle siinä valossa, että säässä olisi juuri nyt jotain isompaa menossa. Mediakikkailu kuitenkin näkyy läpi. Ilmakehän lämpeneminenkin on toistaiseksi pysähtynyt, joten ehkä sitä kättä pidempää on sitten revittävä vaikka kiven silmästä”.

------------------------------------------------------------------------------------

13.6.2013

Kiina sanoutuu irti IPCC:n,  Euroopan Unionin ja Australian ylläpitämästä ilmastonmuutos-uskonnosta.

Kiinan Tiedeakatemian käsityksen mukaan ilmastonmuutos on kaikkea muuta kuin tieteellisesti selvitetty. Tiedeakatemia haluaa kertoa maan poliittisille päättäjille niistä suurista aukoista tiedossa ja valtavasta epävarmuudesta, jota ilmastotutkimuksessa edelleen on.

Suomessa ollaan tässä(kin) asiassa jälkijunassa.

-----------------------------------------------------------

9.6.2013

ILMAKEHÄN RADIOLUOTAUS JA SATELLIITTIMITTAUKSET VS ILMASTOMALLIT

Kuten KUVASTA näemme, ilmakehän radioluotaus (radiosondit, Balloon dataset) ja lämpötilojen satelliittimittaukset osoittavat selkeästi ja yhtäpitävästi (Observations), että kaikki ilmastomallit ovat liioitelleet maapallon lämpötilojen kehittymistä. Maapallon lämpötilat ovat 2000-luvun alusta lähtien pysytelleet tasaisena, jonka me kaikki hyvin tiedämme, mutta silti alarmistien ja ilmastohysteerikkojen pään paukuttaminen ”ihmisen syyllisyydestä” jatkuu (kaikki tietävät että hiilidioksidin pitoisuudet ilmakehässä ovat tasaisesti kasvaneet tänä aikana, mutta silti maapallon lämpeneminen on pysähtynyt).

On siis täysin käsittämätöntä, että jotkut ”ilmasto-expertit” paukuttavat päätään siitä, että ”ilmastonmuutos etenee nopeammin kuin mitä olemme odottaneetkaan”.

Todella käsittämättömiä sekopäitä!  

---------------------------------------------------------------

5.6.2013

”ÄÄRI-ILMIÖT OVAT ÄÄRI-ILMIÖITÄ, EIVÄT TRENDIN OSOITTAJIA”

HS 5.6.2013:

aarevat_ilmiot_640x581.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REAALIMAAILMA (MAAPALLON LÄMPÖTILOJEN MITTAUSSARJAT)

Yhdysvaltojen Avaruushallinnon (NASA) GISS-tilastot osoittavat, että maapallo ei ole lämmennyt kuten alarmistit (ilmaston lämpenemisellä pelottelijat) paukuttavat päätään. Alla NASAN kaksi lämpötilojen mittaussarjaa, toinen eteläiseltä pallonpuoliskolta (Australia), toinen Suomesta.

KUVA 1.

KUVA 2.

Kuvasta kaksi näemme, että Suomessa oli jo 1930-luvulla yhtä lämmintä kuin nykyisinkin!

REAALIMAAILMAN JA ILMASTOMALLIEN VÄLINEN HUIKEA ERO

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2013/06/toukokuun-ilmastoraivari.html

----------------------------------------------------------------

21.5.2013

HUOMIOITA ILMASTONMUUTOKSESTA

Hyvä kirjoitus siitä, mitä (hiilidioksidin aiheuttama) ILMASTOHERKKYYS (Climate Sensitivity) on. Ilmaston tutkiminen (”ilmastotiede”) on kaikkea muuta kuin ”vakiintunut” tai ”ratkaistu”, vaikka suomalaisten(kin) ”ilmastonmuutos-propagandistien” päänpaukuttamisesta näin voisi kuvitella. Suomalaiset ”alarmistit” pitävät lähes raamattunaan (uskonsa vahvistamiseksi) australialaisen John Cookin blogia  ”denialismista” ja ”97 prosentin konsensuksesta”, jossa sanan ”konsensus” käyttäminen jo paljastaa ”ilmastotieteen” politisoitumisen.

”Konsensuksesta” jauhaminen ja Ilmastoherkkyyden suuruuden liioittelu (siis alarmistit) ovat siis syynä jatkuvaan päänpaukuttamiseen ”ilmastokatastrofista”. Kun maapallon mitatut lämpötilat eivät enää ole nousseet noin 15 vuoteen, alarmistiporukka (myös maamme Ilmatieteen laitos) on tehnyt ”loistokeksinnön”: ”lämpeneminen” ja lämpö ovat ”kadonneet” merten maininkeihin!

Tässä KUVASSA (Climate Models vs Reality) hieman vastalääkitystä tuohon epätoivoiseen yritykseen.

Ilmastonmuutos-KESKUSTELU jatkuu, sillä oikea ilmasto sekä keskustelu ”ilmasto” ovat niin tieteessä, politiikassa kuin ihmisten mielissäkin alati muuttuvia. Onhan meillä ja muuallakin ilmastonmuutos-uskovaisia, (ilmastonmuutos)agnostikkoja (kuten ”oikeassakin” uskontokeskustelussa) ja viimeisinä, vaan ei vähäisimpinä,  ihmisen ”syyllisyyden” epäilijöitä ( joita ilmastouskovaiset nimittelevät ”denialisteiksi”).

Tieteilijöiden keskuudessa ei vallitse ”konsensusta”, kuten John Cookin fantasia väittää (lue kommentit täältä). Tähän ”Cookin vipuun” on mennyt muiden muassa Satakunnan Kansan toimittaja; tämä onneton pitää aussin juttua tieteenä! Voi pyhä yksinkertaisuus!

---------------------------------------------

3.5.2013

UUSI TUTKIMUS: MAAPALLO VIILENEMÄSSÄ

Ilmastovaihtelun (tutkimuksissa havaittu) syklisyys ennustaa maapallon viilenemistä.

Luonnollinen syklisyys: 1900-luvun lopulla tapahtunut maapallon lämpeneminen on kääntynyt viilenevään vaiheeseen.

TutkimusLähde. Aiheen käsittely (suomenkielinen).

-------------------------------------------------------------

22.4.2013

VASTALÄÄKITYSTÄ ILMASTONMUUTOS-USKONNOLLE

Ilmatieteen laitoksen (pääjohtaja Petteri Taalas) ”kiihtyvä ilmastonmuutos” (KUVASSA toteutuneet lämpötilamittaukset punaisella).

Täällä vastalääkitystä käsittämätöntä (paikkansa pitämätöntä) PELOTTELUA vastaan!

18.4.2013

FORECAN VASTALÄÄKITYS ILMATIETEEN LAITOKSELLE:

MITÄ ILMASTONMUUTOKSELLE ON TAPAHTUNUT?

[HUOM: laitoin tekstiin vanhojen kirjoitusteni linkkejä, jotta lukijat näkevät, että niin on tapahtunut!]

 

”Viime vuosina kunnon vanhan ajan talvisäästä on päästy nauttimaan aivan eteläisintä Suomea myöden. Onpa lunta ja pakkasta monen mielestä riittänyt ihan kiusaksi asti.  Ajatus ilmaston lämpenemisestä on monen mielestä kokenut vähintäänkin suuren kolauksen.  Samantapaisia epäileviä ajatuksia on herännyt myös muualla päin maailmaa.  Tilastojenkin valossa viimeisinä vuosina maapallon keskilämpötila ei ole enää kohonnut vaan mieluummin pysytellyt samalla tasolla”.

”Mikä sitten voisi selittää sen, ettei maapallon ilmasto ole enää lämmennyt viime vuosina yhtä nopeasti kuin mallit ovat ennustaneet?  Tälle on oikeastaan olemassa kaksi mahdollista pääsyytä.  A) Tietokonelaskelmat eivät osaa ottaa vielä kaikkia fysikaalisia osatekijöitä täysin huomioon tai niissä on suoranaisia puutteita.  B) Kyseessä on vain ilmaston luonteelle tyypillinen kaoottinen kylmemmän ilmaston jakso.  Tietysti todellisuus voi myös olla seurausta näistä molemmista”.

Vai onko kaikki sittenkin vain luonnollista vaihtelua?

O M A   L I S Ä Y K S E N I TÄHÄN (Petri Takalan) ASIALLISEEN KIRJOITUKSEEN:

Kun tarkastelemme ns. LUONNOLLISTA VAIHTELUA, on syytä ottaa huomioon myös ENSO-indeksi (El Nino ja La Nina) sekä aurinkosyklit.

----------------------------------------------------------------

12.4.2013

SUOMALAISTEN ILMASTOPÄÄSTÖT LASKUSSA (HS 12.4.2013)

energia_ja_paastot_suomessa.jpg

Kuitenkin, alle siteerattu LAUSE (ilmastouskonnon propagandaa) PILAA koko jutun:

”Vaikka maailmanlaajuisesti kasvihuonekaasujen päästöt ovat lisääntyneet rajusti ja ilmastonmuutos etenee kiihtyvällä vauhdilla, ruohonjuuritasolla tapahtuu”.

KATSO ALLA, miten Yhdysvaltain Avaruushallinnon (NASAN) tohtori James Hansen, ”ilmastonmuutoksen isä”, etsii syitä siihen, ettei ilmasto ole enää 2000-luvulla lämmennyt ”odotetulla tavalla”.

Olisiko liikaa vaadittu, että tällainen VALEHTELU (HESARI) lopetettaisiin?

10.4.2013

MIKSI MAAPALLON (JA ILMASTON) LÄMPENEMINEN ON HIDASTUNUT?

Tohtori James Hansen (NASA) ja muutkin pohtivat, miksi maapallon (ja ilmaston) globaali lämpeneminen on hidastunut merkittävästi viime aikoina (vuodesta 2002 lähtien).

8.4.2013

AURINKO JA ILMASTO (IL 6.4.2013)

aurinko_ilmasto.jpg

1.4.2013

Professori Antero Järvisen julkaisematon vastine byrokraatti Alestalolle.

LUE ENSIN (tällä sivulla hieman alempana) prof. Järvisen kirjoitus (Satakunnan Kansa) ja Ilmatieteen laitoksen (FMI) Mikko Alestalon "virkansa puolesta" tehty uhkailu "merenpinnan metrien nousemisesta").

28.3.2013

VALTAMEDIA (ULKOMAILLA) ON JO PITKÄÄN NOSTANUT KISSAN PÖYDÄLLE

(Miksi Ilmatieteen laitos kusettaa suomalaisia? Tähän kysymykseen pitää saada vastaus. Miksi maamme valtamedia on kyvytön tai haluton kertomaan totuuden?)

Suomessa virallinen propagandalaitos eli Ilmatieteen laitos jatkaa ilmastokatastrofi-uskonnon syöttämistä:

Johtaja Mikko Alestalo (FMI) uhkailee meitä suomalaisia useiden metrien merenpinnan nousulla Satakunnan Kansassa (27.3.2013):

”Nykyiselläänkin hiilidioksidipitoisuus saattaa riittää nostamaan meriveden pintaa useilla metreillä”

Ulkomaisesta mediasta saamme kuitenkin selville totuuden, meret ovat kylmenneet (ja merenpinnan nousu on ollut vain 2-3 millimetriä vuodessa!) ja globaalien lämpötilojen nousu on pysähtynyt (KUVAT yllä olevasta linkist):

20130330_stc334_1.png

20130330_stc335_1.png

---------------------------------------

KISSA ON NOSTETTU PÖYDÄLLE

Mistä Leidi J ja Herra J riemuitsevat (IL 23.3.2013)?

il_23.3.2013_619x640.jpg

Kehyshiiri-homman lisäksi on syytä riemuita siitä, että planeetta Maan globaalit lämpötilat eivät ole enää nousseet 17 vuoteen! Ja siitä, että Britannian ilmatieteen laitos (MetOffice) on laatinut ennusteen, jonka mukaan maapallon lämpötilan nousu on pysähtynyt ainakin 20 vuodeksi!

”Meidän suomalaisten ei siis tarvitse ”pelastaa maapalloa”. Riittää kun pelastamme Kyproksen, Kreikan ja euron sekä Suomen! Viherväelle kait nyt voidaan suoda se ilmastolaki, sehän on vain sellainen ”seurantalaki” eli suositus luonteinen.

 Voihan vitsi, Jyrki taitaa olla ihan ”Helteessä”. Onneksi ei nyt sentään sen toisen tanskattaren (ilmastokomissaari) kanssa!

Satakunnan Kansa (professori Antero Järvisen haastattelusta 22.3.2013):

juttu_01_640x424.jpg

juttu_06.png

juttu_04_640x612.jpg

---------------------------------------------------------------

TOSIASIAT JA PROPAGANDA

22.3.2013

Valtamedian ”yhtä totuutta nuoleskelevasta” linjasta poiketen, Satakunnan Kansa on julkaissut tänään (22.3.2013) kriittisen kirjoituksen, jossa otsakkeella (paperilehdessä) ”Veteraanitutkijan mukaan ilmastonmuutosta liioitellaan” käsitellään mm. sitä, että Suomen valtamedia ei julkaise lainkaan sitä TOSIASIAA, että maapallo EI OLE lainkaan lämmennyt viimeisen 17 vuoden aikana!

PROPAGANDAKONEISTO

Mikä erottaa totalitaarisen diktatuurin ja  ”yhden totuuden” demokratian?

Diktatuurissa on (fyysinen) väkivaltakoneisto. ”Demokraattisessa diktatuurissa” on (henkinen) väkivaltakoneisto eli liittovaltion tai valtion sisäänrakennettu propagandakoneisto.

Kuten tiedämme, Euroopan Unionissa ilmastopropagandasta vastaa komissaari, Suomessa Ilmatieteen laitos (FMI) ja YLE ,  valtamedian ja viherväen räksyttäessä mukana.

Poliittinen ohjaus on näennäisesti taka-alalla, mutta poliittinen ”eliitti” on ”hienovaraisesti” ottanut ”oikeita tutkimustuloksia” suoltavan ”tiedeyhteisön” sylikoirakseen, muun muassa ”ilmastotieteen” rahoituksen muodossa. Siinä rahasammossa, joka tuottaa verotuksellisesti antoisia tuloksia, ovat HUMU:n ja Himasen rahoitukset pikku pennosia (vai pitäisikö sanoa senttisälää)!

Täällä kuvataan viherväen masinoima ”matka takapajulaan”.

18.3.2013

ILMASTOKATASTROFI-PORNO ELI VALTION VIRALLINEN PROPAGANDA (JOKA SIIS KÄYTTÄÄ ”YHDEN TOTUUDEN TIEDETTÄ” POLIITTISIIN TARKOITUKSIIN)

Suomen valtion propagandakoneiston YLENANTO ja sen PALJASTAMINEN.

---------------------------------------------------------------

29.1.2013

HIILIDIOKSIDIN VAIKUTUS VÄHÄISEMPI KUIN ON ARVIOITU

Norjalaistutkimuksen mukaan ilmastoherkkyys on 1.9 C astetta (maapallon keskilämpötilan nousu CO2-pitoisuuden tuplaantuessa). YK:n ilmastopaneeli (IPCC) on arvioinut ilmastoherkkyydeksi 3.0 C. Ihmisen toimien vaikutus ilmaston lämpenemiseen olisi siis huomattavasti aikaisemmin arvioitua vähäisempi.

Tämä(kin) tutkimustulos (ja mittausten osoittama lämpötilojen nousun pysähtyminen) tukee oletusta, että luonnolliset tekijät, kuten auringon säteilyvaikutuksen ja magneettisuuden muutokset (auringonpilkut) sekä pilvisyyden vaihtelut ja valtamerten luonnolliset kierrot (PDO, AMO) ja vesihöyrypitoisuuden muutokset, ovat hiilidioksidia vahvempia ilmaston säätelyssä.

Täällä aiheesta myös suomenkielellä.

28.1.2013

USKO (TAI USKONTO) IHMISEN AIHEUTTAMAAN ILMASTON LÄMPENEMISEEN HIIPUU

Met Office Hadley Centre (KUVA). Britannian ilmatieteen laitoksen mukaan lämpötilojen nousu on siis pysähtynyt ja jopa kääntynyt laskuun. Tästä voidaan päätellä, että hiilidioksidin (jonka pitoisuus on tasaisesti noussut) ja maapallon lämpötilojen välinen yhteys on paljon vähäisempi kuin mitä ”ilmastonmuutos-uskovaiset” väittävät. Täällä on (professorin) kirjoitus aiheesta.

annual_bar.png

---------------------------------------------------------------

Täällä kahdeksan syytä siihen, ettei Australian helleaalto ole ”ilmastonmuutosta”.

---------------------------------------------------------------

23.1.2013

Onko tulossa mini-jääkausi?

NASA: Olemmeko menossa kohti ”mini-Maunder-minimiä”?

“If a few weeks of extreme heat suggest CO2 is causing a catastrophe, then don’t a few weeks of Siberian record-breaking cold suggest the opposite”?

-------------------------------------------------------------

20.1.2013

Forecast (Britannian MetOffice).

Global average temperature is expected to remain between 0.28 °C and 0.59 °C (90% confidence range) above the long-term (1971-2000) average during the period 2013-2017, with values most likely to be about 0.43 °C higher than average (see blue curves in the Figure 1 below).

Tämä merkitsee siis sitä, että ennusteen mukaan globaalit lämpötilat pysyvät todennäköisesti tasaisena ainakin noin 20 vuoden ajan (1997-2017).

fcst_global_t4.png

 

Ilmastotutkimus kriisissä: Maapallon lämpeneminen on pysähtynyt.

13.1.2013

UK MET OFFICE PUDOTTAA REILUSTI (noin 20%) LÄMPENEMIS-ENNUSTETTAAN

Britannian Ilmatieteen laitoksen (UK Met Office) uusi ennuste (sininen 2012 decadel forecast): Globaali lämpeneminen pysähdyksissä 20 vuotta (1997-2017). KUVA (source uk metoffice):

uk-met-office-global-annual-temperaure-sml.gif

Maapallon lämpeneminen on  (tällä hetkellä) ollut pysähdyksissä noin 15 vuotta:

britannia_metoffice_temps.jpg

9.1.2013

BRITANNIAN ILMATIETEEN LAITOS (Met Office):

ILMASTON LÄMPENEMINEN ON PYSÄHDYKSISSÄ.

ILMASTOREALISMIA.

ILMASTOPANEELIN USKOTTAVUUS VIHREIDEN AKTIVISTIEN VARASSA

YK:n ilmastopaneelin (IPCC) ”uskottavuus”:

”Luotettavan tiedeyhteisön”  raportit laaditaan vihreiden aktivistien toimesta!

----------------------------------------------------------------------------

TOTTA VAI EI

Eija-Riitta Korholan blogista luonnontieteellinen osa (ilmastopolitiikka ei ole ”mukavuusalueellani”):

”Varmaan jotkut muutkin kuin minä ovat ihmetelleet sitä näennäistä ristiriitaa, joka syntyy, kun kuuntelee eri ilmastokannanottoja. Säätieteilijät ovat sanoneet, että lämpötilakehitys on pysähtynyt paikoilleen ja elämme viileämpää jaksoa, eivätkä lämpötilat näin ollen noudata kasvihuoneteorian ennusteita. Toiset taas korostavat, kuten Maailmanpankin marraskuinen raportti, että tilanne on pahempi kuin koskaan: päästöt ovat nousseet, ja se seikka ennakoi 4 asteen lämpenemistä tällä vuosisadalla.

Miten ristiriitaa pitäisi tulkita? Lämpötilat ainakin ovat kovia faktoja, niin on totuttu ajattelemaan. Sen, että ne eivät ole kuluneella vuosituhannella olennaisesti nousseet, voi kuka tahansa tarkistaa. Mitä johtopäätöksiä siitä voi vetää, sitä emme tiedä. Muutokset voivat mahtua luontaisen vaihtelun piiriin. Ilmasto on muuttunut aina.

Kun siis sanotaan, että tilanne on pahempi kuin koskaan, sillä ei viitata havaittuihin lämpötiloihin vaan kasvihuoneteoriaan. Tulkinta on tehty teorian sisällä. Koska teoria olettaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuudesta seuraavan lämpötilan nousun, ja koska hiilidioksidipäästöt ovat kasvaneet räjähdysmäisesti ja paljon nopeammin kuin oli oletettu, johtopäätös on että lämpenee.

Ilmastotutkijoilla oli toisin sanoen vaikea tuottaa haluamiaan käyriä, jotka olisivat antaneet poliitikoille sen toivotun signaalin. Keskiajan lämpöjakso oli tässä suhteessa isoin ongelma: silloin on todistetusti ollut lämpimämpää kuin meidän aikanamme. Toisekseen tutkijaryhmä oli viesteistä päätellen selvästi turhautunut: lämpötilat eivät olleet viime aikoina nousseet ennusteiden mukaan.

Totuus on, etteivät ne ole nousseet vieläkään. Tällä vuosituhannella globaali keskilämpötila on ollut itsepäinen: se ei ole noudattanut kasvihuoneteorian ennusteita. Vaikka päästöt ovat kasvaneet räjähdysmäisesti ja vaikka teorian mukaan sen pitäisi näkyä lämpötiloissamme, se ei vain näy. Tämä seikka käy ilmi myös julkisuuteen vuotaneesta seuraavasta IPCC:n raportista. Vaikka vuodon tulosta on yritetty paikata julkisuudessa, jokainen näkee sen katsomalla lämpötilagraafia: lämpötila seisoo paikallaan vaikka ennusteet sojottavat ylös. Se ei tottele.

Uusimman ilmastoskandaalin on paljastanut Oslon yliopiston fyysisen maantieteen professori Ole Humlum, joka havaitsi oudon ilmiön: vuoden 2008 jälkeen jotkut tutkimuslaitokset ovat jälkeenpäin korjailleet tilastojaan globaaleista lämpötiloista. Siinä ei olisi sinänsä mitään kummallista, tietohan kertyy palasina ja sitä täytyy voida korjailla. Mutta outoa on, että vuoden 2008 jälkeen on alettu korjata myös vuoden 1915 tietoja. Niitä on systemaattisesti hilattu alemmaksi ja vastaavasti myöhempiä ylemmäksi. Dataa on pakotettu vahvistamaan kasvihuoneteoriaa, ja yhtäkkiä graafit näyttävätkin vahvistavan halutut seikat.”

------------------------------------------------------------------------------------

Climate4you-sivuston ylläpitäjä on professori Ole Humlum, jonka CV tässä.

------------------------------------------------------------------------------------

OMAT KOMMENTTINI (BLOGIN luonnontieteelliseen eli fysikaalis-kemialliseen osaan):

FYSIKAALINEN FAKTA: GLOBAALIEN LÄMPÖTILOJEN NOUSU PYSÄHDYKSISSÄ

Britannian Ilmatieteen laitos ilmoittaa (tunnustaa), että mittausten mukaan maapallon lämpötilojen nousu on pysähdyksissä (ei siis välttämättä pysähtynyt).  Laitos (MetOffice) myös ennakoi, että vuonna 2017 globaalien lämpötilojen ”pysähdyksissä olo” on jatkunut noin 20 vuotta, vaikka ilmakehän hiilidioksidipitoisuudet ovat tasaisesti nousseet tänä aikana. Ilmastonmuutoksesta saa parhaan mahdollisen kokonaiskuvan professori Humlumin yhteenvedosta (kuten Eija-Riitta Korhola totesi).

SÄTEILYFYSIIKKA JA TERMODYNAMIIKKA

Alarmistitutkijat eli ne, jotka pelottelevat (”ihmisen aiheuttamalla”) maapallon kiihtyvällä lämpenemisellä (taatakseen tutkimustensa rahoituksen ja pelastaakseen maineensa) , ovat siis ilman kokeellista todistetta: kasvihuoneteorian käyttö perustuu vain ja ainoastaan oletuksiin, kuten vesihöyryn ja pilvien aiheuttamaan ”lisälämpenemisen”, hiilidioksidin vähäisen lämpöenergian pidätyskyvyn vahvistamiseksi, sekä säteilyfysiikan ”pakotteisiin”.

KAIKKI (ILMASTOUSKOVAISTEN VÄITTÄMÄT) OVAT YKSINKERTAISTUKSIA

”Pakotteet” eli maasta takaisin lähteneen ir-säteilyn virittämät eli lämpösäteilyä imeneet CO2-molekyylit eivät lähetä emissiosäteilyä ”ylös ja alas” niin kuin alarmistit väittävät, vaan makroskooppisessa molekyylijoukossa sekundäärisäteily tapahtuu kaikkiin kolmiulotteisen avaruuden suuntiin (lämmittäen siis ympäröivää ilmaa ”tasapuolisesti”), lämmön siirtyessä ainesiirron (konvektion) mekanismilla ilmavirtausten (ja termodynamiikan lakien) pakoittamana, pääsääntöisesti tietysti ilmakehässä ylöspäin eli kohti kylmempää!

Unohduksiin (on alarmisteilta jäänyt) myös täysin termodynatmiikan lait (saksankielellä pääsäännöt): maapallo ei eristetty tai suljettu systeemi; energian ja aineenkin siirtyminen ilmakehän eri kerroksien ja avaruuden välillä on sallittu avoimessa systeemissä.

KASVIHUONEILMIÖTÄ EI KIISTETÄ, PELKKÄ SÄTEYLYFYSIIKKA KYLLÄKIN

Tämä tarkoittaa sitä, että alarmistien hehkuttama (auringosta tulevan ja planeetta Maasta poistuvan energian) ”tasapaino”-vaikutuksen järkkymisen "uhkaava katastrofi" poisulkeutuu yksinkertaisesti siten, että maapallo luovuttaa ylimääräisen (auringosta peräisin olevan) takaisinsäteilyn lämmön ilmakehän ylimmille kerroksille ja ulkoavaruuteen.

Sitä paitsi, maapallon kovan kuoren alla oleva sula kiviaines eli tulikuuma magma purkautuessaan (tulivuoret ja mannerlaattojen liike toistensa suhteen eli laattateknotiikka) tuo lisää lämpöä meriin, mikä taas lämmittää ilmakehää. Esimerkkejä vaikkapa Islannin kuumat lähteet ja merten alaiset supertulivuoret sekä Yellowstonen (todella pelottava) kansallispuiston joka 600 000 vuoden välein purkautuva supertulivuori. Edellisestä purkautumisesta onkin kulunut suunnilleen tuo mainittu aika.

Lämpöä (ilmakehään) saadaan siis Auringosta ja maan kuoren alta. Meri-ilmakehä-dynamiikka ja pilvisyyden vaikutus sekä vesihöyryn vaihtelut ovat sitä fysikaalis-kemiallista prosessia, jotka säätelevät planeetan ilmastoa.

Kyllä siinä ihmisen toiminta on pikku tekijä!

MEITÄ PELOTELLAAN VÄÄRILLÄ PERUSTEILLA

Yhdysvaltain Avaruushallinnon (Nasa/Giss) laatimat tietokone-ennusteet (v. 1988 ja korjatut versiot 1990-2000) ovat selkeästi yliarvioineet tulevaa kehitystä 2000-luvulla.

Globaalit lämpötilat eivät siis ole enää nousseet vaikka hiilidioksidin pitoisuudet ilmakehässä ovat tasaisesti kasvaneet.

On siis erittäin valitettavaa, että maamme ilmastoyhteisö, Suomen Ilmatieteen laitos (FMI), sen ”uudelleenkoulutuksessa” olleet toimittajat ja kritiikitön media jatkuvasti pitää yllä tätä valheellista ”ihmisen aiheuttamaa ilmaston jatkuvasti kiihtyvän lämpenemisen” uskomusta eli ns. ilmastonmuutosta.

Nykyisin suomalaiset poliitikot vaikenevat asiasta (koska tietävät totuuden!), mutta käyttävät ”ilmastonmuutosta” hyväkseen median avustuksella, erilaisten ”piiloilmastoverojen” muodossa.

Yksikään itseään kunnioittava poliitikko ei enää (eivät pahemmin edes vihreät!)) paukuta päätään ilmaston lämpenemisestä tietäen kuvan ja ilmastorealistien tietoon saattamat tosiasiat.

AURINKO JA PILVET SÄÄTELEVÄT ILMASTOA

Maapallon keskilämpötila on noussut viime vuosisadalla raakadatan (alkuperäiset lämpötilamittaukset) noin 0.5 celsius-astetta. Kuitenkin, viralliset mittausasemat säätävät eli ”homogenisoivat” alkuperäisiä tuloksia, jotta saataisiin ”mukavia käppyröitä” (olen sitä itsekin tehnyt tutkimustyössäni, mutta en tarkoitushakuisesti!).

Näin ollen on saatu ”trendejä”, jotka osoittavat lämpenemistä todellisuutta enemmän! Sivustollani on esimerkkejä (vanhat linkit) esim. Nasa/Giss tri Hansenin kikkailusta.

Tästä ,noin 0.4-0.5 C asteen keskilämpötilan noususta, hiilidioksidin osuus on häviävän pieni (ilmakehässä on CO2 vain 0.04%, vesihöyryn ollessa merkittävin kasvihuonekaasu). Ihmisen osuus on vieläkin pienempi, vain 3-5% ilmakehän hiilidioksidista on ihmisperäisten päästöjen aiheuttamaa!

Maapallon ilmakehän lämpötilaa säätelevät näin ollen aivan muut tekijät, auringon magneettisen aktiivisuuden vaihtelut ja niiden vaikutukset pilvisyyteen! Tärkeä tekijä on myös valtameri-ilmakehä dynamiikka.

Auringon magneettiset parametrit ovat tällä hetkellä (ja todnäk lähitulevaisuudessa) alhaisia, ja tästä on olemassa (myös Suomessa tehtyjä kosmisten säteiden mittauksia) tutkimustuloksia (neutronimittaukset), jotka viittaavat pilvisyyden lisääntymiseen maailmanlaajuisesti.

Tropiikista on jo saatu selkeä yhteys pilvisyyden lisääntymisen vaikutuksesta maapallon ilmakehän viilenemiseen.

Myös CERNIN Cloud-projekti antoi tuloksia siitä, että alhainen magneettinen aktiivisuus (pieni auringonpilkkujen määrä) lisää pilvien muodostusta (joka tietenkin säätää lämpötiloja).

CERN-CLOUD-projektin tuloksia KIELLETTIIN käyttämästä ilmastonmuutoksen analysointiin, mikä kertoo aika paljon ”ilmastoyhteisön” pelkotiloista (eli siitä, että kansalaiset saisivat tietää totuuden!).

Nykyinen aurinkoparametrien alhainen taso näkyy myös KÄYTÄNNÖSSÄ:

Maapallon globaalit lämpötilat eivät ole lainkaan nousseet vuodesta 2002 lähtien!

Lämpötilat ”nousevat” ainoastaan ilmastouskovaisten tutkijoiden tietokoneissa, joihin syötetään eri suuruisia hiilidioksipitoisuuksia ja saadaan PELOTTAVIA tuloksia!

Aurinko (sen magneettien aktiivisuuden vaihtelu) ja siitä johtuva maailmanlaajuisen pilvipeitteen laajuus ja paksuus säätelevät planeettamme ilmastoa, ei alarmistitutkijoiden homogenisoidut (adjusted eli säädetyt) lämpötilasarjat tai heidän tietokone-ohjelmansa!

------------------------------------------------------------------------------------------

21.12.2012

ILMASTO EI OLE LÄMMENNYT (15 VUOTEEN) MUTTA PÄÄNPAUKUTUS JATKUU

”Ihmisen aiheuttamaa ilmaston jatkuvasti kiihtyvää lämpenemistä ” (eli kuten  suomalaiset ilmastopelottelijat PAUKUTTAVAT PÄÄTÄÄN)  ”nähdään” esimerkiksi Ukrainassa ja Venäjällä (KUVASARJA, paikoin lämpötila on noin -50 C).

Mutta hei, täällä todetaan, että kyseessä (päänpaukuttamisessa) ovatkin ILMASTOKOOMIKOT (mutta missä kohdassa kuuluisi nauraa?).

-------------------------------------------------------------------------

VALKEA JOULU TULOSSA (18.12.2012)

Suomessa neljäs peräkkäinen luminen talvi, katso KUVAT.

-------------------------------------------------------------------------

I L M A S T O - U S K O N T O

MIKSI VALTAMEDIA PELOTTELEE MEITÄ  ILMASTOUSKOVAISTEN KIRJOITUKSILLA?

Helsingin Sanomat jatkaa PELOTTELUAilmaston lämpenemisestä”.  Mitään kriittisiä vastineita ei hyväksytä ILMASTOUSKOVAISTEN valtaamassa ”yhden totuuden” lehdessä.

Ilmastonmuutos on ”yhden totuuden”  median luoma konsensus.

----------------------------------------------------------------------------

DOHA (ILMASTOKOKOUS)

”Mitä Dohassa siis saatiin aikaan? Saatiin sopimus KP 2, jossa EU-maiden mukana päästöjään vähentämässä ovat EU, Australia, Ukraina, Sveitsi ja Norja. Ne kattavat alle 15 prosenttia globaaleista päästöistä. Sitten mukana on yli sata kehitysmaata, joita päästörajat eivät edelleenkään koske ja jotka odottavat muilta rahaa”.

Stefan Tallqvist ERK:n US-blogissa:

Pidemmällä aikavälillä voimme myös luottaa siihen, että globaali lämpötila ja ilmasto riippuvat:
- valtamerten vaikutuksista (merivirroista, haihtuvasta vesihöyrystä, pilvistä yms.)
- mannerlatojen liikkeistä 3 ulottuvuudessa (siis myös noususta ja laskusta, vulkanismista yms.)
- kosmisesta ympäristöstä (auringonsäteilystä ja kosmisesta säteilystä sekä kosmisesta tomusta yms.)

AGW (Anthropic Global Warming) eli lämpeneminen ihmisperäisten kaasujen perustella on sen sijan kiistelty ja todennäköisesti marginaalinen tekijä, verrattuna vesihöyryn vaikutukseen atmosfäärissä!

-----------------------------------------------------------------------

20.11.2012

ILMASTO ASTROLOGIA (ENNUSTAMINEN ja SÄÄTÄMINEN)

Ilmasto-astrologiaa ja alkuperäisten (KUVA: original records) säätäminen (adjusted records). Eli kuinka alkuperäiset lämpötilojen mittaustulokset muokataan ”pelottavan” näköisiksi (Suomen ilmatieteen laitos eli FMI tekee tällaisen säätämisen ”hienovaraisemmin”).

Täälläkin hyvä esimerkki siitä, miten alarmistit (ilmastouskonnon profeetat) vääristelevät lämpötilojen mittausdataa.

----------------------------------------------------------------------

28.5.2012

ILMASTORUMMUTUKSEN UUSI LUONNE: ”ÄÄREVÄT” (LOL)  SÄÄILMIÖT

Kun maapallon lämpötilat (fysikaalisten mittausten mukaan) EIVÄT ole nousseet 2000-luvulla (muualla kuin tietokoneessa pyörivässä virtuaalimaailmassa eli keinotodellisuudessa ), YK:n ilmastopaneeli (IPCC) ja Suomen ilmatieteen laitos (FMI) käyttävät uutta metodia (ja muokattuja vanhoja säätilastoja) eli pelottelua ”äärevillä” sääilmiöillä.

Typerät toimittajat (Suomessa) julkaisevat kaikki nämä ”uudet sääkeksinnöt” totena kuin pahinkin sopulilauma. Jälleen eräs uusi tutkimus paljastaa IPCC:n ja FMI:n todellisuuden vastaiset ”tieteelliset ” ulostulot rahoituksensa ja  olemassaolonsa turvaamiseksi.

(yllä olevasta lähteestä):

1.    Miksi veronmaksajien rahoittama ja Petteri Taalaksen johtama Ilmatieteenlaitos syöttää meille vanhojen IPCC-raporttien tietoja, jotka eivät perustu mitattuihin tosiasioihin?

2.    Miksi Ilmatieteenlaitos ei kerro meille todellisesta maailmasta tehtyihin havaintoihin perustuvista tutkimuksista, kuten tästä itävaltalaistutkimuksesta, jotka kyseenalaistavat IPCC:n fiktiiviset tulokset?

18.5.2012

Mistä näitä ilmastokoomikkoja (ilmastouskovaisia) oikein sikiää?

Täällä ja tässä kerrotaan Australian ilmaston ”ihmisen aiheuttamasta”  lämpenemisestä 1900-luvulla.

NASAN (Yhdysvaltain Avaruushallinto) mittaukset esimerkiksi  Keski-Australiasta (Alice Springs) osoittavat kuitenkin lämpötilojen viilentyneen 1900-luvulla!

NASAN (nettisivustolta löytynyt) KUVA (1900-luvun lämpömittauksista):

120416_australia_640x435.jpg

EI ole SUOMESSAKAAN pahemmin lämmennyt!! (edelleen NASAN sivustolta):

station.gif

--------------------------------------------------------------------------------------

13.5.2012

Auringon vaikutus maapallon ilmastoon.

Tietoa tässätäällätässä ja  täällä.

---------------------------------------------------------------------------------------

10.5.2012

Alestalo (Ilmatieteen laitos) ja YK: n ilmastopaneelin (IPCC) ylläpitämä ilmastouskonto.
----------------------------------------------------------------------------------------

8.5.2012

ILMASTOUSKONTO MURENEE: MAAPALLO EI LÄMPENE

1990-prediction-v-satellite-ipcc2.gif

KUVATEKSTI.  ILMASTOUSKONTO (”ihmisen aiheuttama maapallon kiihtyvä lämpeneminen”) perustuu  tietokoneella tehtyihin ilmastomalleihin (Climate Models), jotka antavat ”play station tutkijoiden” tilaamia tuloksia (punaiset suorat ja vihreä suora). 

Fysikaaliset lämpötilojen mittaustulokset (NASA, Yhdysvaltain Avaruushallinto, musta käppyrä) kuitenkin osoittavat, että pelottelijoiden (”alarmistit”) kauhuskenaariot ”ilmastokatastrofista” ovat täysin vailla todellisuuspohjaa.
 ---------------------------------------------------

Näillä ”eväillä” meitä suomalaisiakin (täyspäisiä) kansalaisia yritetään saada nöyriksi eli maksamaan yhä nousevia ”ympäristöveroja” ja sähkölaskuja sekä lopettamaan yksityisautoilu ja lihan syöminen, laskemaan ja tarkkailemaan ”hiilijalanjälkeä.”

Ja kaiken kukkuraksi: tällä ”maapallon pelastamisella” ei ole pätkääkään vaikutusta planeetta Maan ilmastoon!

Mistä näitä ilmastouskovaisia oikein tulee?

Jokainen saa tietysti uskoa mihin haluaa, mutta uskonnon varjolla ei saa tehdä mitä tahansa. Kuitenkin, nämä edesvastuuttomat  ilmastopelottelijat pyrkivät lietsomaan hysteriaa ja aiheuttavatkin  herkille ihmisille ilmastoahdistusta.

ILMASTOHYSTERIAA

Täältähän niitä (ilmastouskovaisia) löytyy (median ja ilmastouskonto-sivustojen pelottelu olisi suorastaan liikkistä, ellei se aiheuttaisi ilmastoahdistusta tietämättömille ja herkille ihmisille):

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012050415530960_ul.shtml

http://www.co2-raportti.fi/?heading=Ilmastonmuutos-iskee-voimakkaimmin-Skandinaviaan&page=ilmastouutisia&news_id=3403

http://www.co2-raportti.fi/?heading=Gr%C3%B6nlannin-j%C3%A4%C3%A4tik%C3%B6t-liikkuvat-yh%C3%A4-nopeammin&page=ilmastouutisia&news_id=3404


------------------------------------------------------------------------------------

26.4.2012

Tanskalaisen Henrik Svensmarkin vasta ilmestynyt tutkimus.

Svensmark oli jo 1990-luvulla esittänyt selkeän riippuvuussuhteen kosmisen säteilyn ja pilvisyyden ja vastaavasti pilvisyyden ja maapallon lämpötilan välillä

”Svensmarkin tulokset näyttävät osoittavan, että maapallon sukupuutot ja uusien lajien syntyminen on läheisessä kytköksessä aurinkokuntamme läheisyydessä tapahtuneiden supernovaräjähdysten runsauteen, tektonismiin (manneraattojen liikkeisiin), merenpinnan korkeusvaihteluihin sekä vallitsevaan ilmastoon, jossa pilvisyyden vaihtelulla on ratkaiseva merkitys. Tässä kuviossa hiilidioksidilla on vain eliötoimintaa lannoittava vaikutus.”

LÄHDE.    MYÖS TÄÄLLÄ.

--------------------------------------------------------------------------------------

23.4.2012

"KYLLÄ KANSA TIETÄÄ"

--------------------------------------------------------------------------------------

ILMASTOUSKONTO MURENEE

Nasa/Giss –alarmistitutkijat (Dr James Hansenin ”putiikki”) saavat ”tuomionsa” Nasan muilta tieteilijöiltä, astronauteilta ja insinööreiltä: ”Ilmasto-katastrofeilla pelottelulla ja ihmisen syyllistämisellä ei ole kestävää tieteellistä perustetta.”

Giss (Hansen) on myös saattanut toiminnallaan, kuten datan muokkaus, ”aavemittausasemien” käyttö, ”punaisena hehkuvat” ilmastokuvat (vaikka globaalit lämpötilat eivät ole nousseet lainkaan 2000-luvulla!), mittauksien suoritus ilmastointilaitteiden ja kaukolämpöputkien vieressä jne, jne), Avaruushallinnon (Nasan) naurettavaan valoon omaperäisellä ”ilmastotieteellään.”

Huomioita "Nasa vs Nasa" uutisesta.

-------------------------------------------------------------------------------------

HUIPPUTUTKIJAT ERI MIELTÄ ILMATIETEEN LAITOKSEN KANSSA

Kuten useat teoreettiset fyysikot, aurinkofyysikot, paleoklimatologit ,  nyt myös metsätutkimuksen professori on täysin eri mieltä maapallon ilmaston muutoksiin vaikuttavista tekijöistä kuin FMI ( Finnish Meteorological Institute, Suomen ilmatieteenlaitos).

http://ilmastorealismia.blogspot.com/2012/04/metsatutkija-lyttaa-fiksusti.html

Metsäntutkimuslaitoksen kasvu- ja tuotostutkimuksen professori Kari Mielikäinen on laatinut mainion kirjoituksen Jääkauden jälkeisistä ilmaston muutoksista ja niiden syistä puiden kertomina:

http://www.maol.fi/fileadmin/users/EDimensio/Dimensiossa_julkaistua/ilmastonmuutos_DM1202.pdf

"Vuosilustojen ja merten pohjasedimenttien tarkastelu viittaavat siihen, että auringon aktiivisuudella ja maapallon akselikulman muutoksilla on aiemmin arvioitua suurempi vaikutus koko maapallon ilmastoon ja merivirroilla sekä tuulten suunnilla Suomen ilmastoon.

Kasvihuonekaasujen pitoisuuksiin pohjautuvien ilmastoennusteiden suurimmat heikkoudet ovat auringon ja merten syklisten pitkäaikaisvaikutusten puutteellinen käsittely sekä mallien hyvyyden arviointiin käytetyn ajanjakson lyhyys. Jaksollisten vaihteluiden huomiotta jättäminen voi johtaa vääriin tulkintoihin."

”Yksinkertaistettuna voidaan sanoa, että metsäntutkimuksen professori on jokseenkin täysin eri mieltä  Ilmatieteenlaitoksen johdon kanssa niin ilmastohistoriasta kuin ilmaston muutosten syistä. Olen kirjoittanut jutut Ilmatieteenlaitoksen pääjohtaja Taalaksen ja johtaja Alestalon oleellisesti Mielikäisen kirjoitusta heikommista pamfleteista. Ne voit lukea em. nimien takaa aukeavista linkeistä.”

Taalas:

http://ilmastorealismia.blogspot.com/2012/03/ilmatieteenlaitoksen-paajohtajan-suuri.html

Alestalo:

http://ilmastorealismia.blogspot.com/2012/03/ilmatieteenlaitoksen-trofim-lysenko.html

”Kaksi asiaa tuli varmaksi professori Mielikäisen kirjoituksesta. Tiedemiespiirit siis eivät ole yksimielisiä ilmastoamme säätelevistä tekijöistä. Tämä ei kyllä ollut blogistille yllätys. Eikä se toinenkaan asia, että kaikki tieteenalat olisivat alistuneet ilmastotutkijoiden piiristä levitettävälle lysenkolaisuudelle. Metsäntutkijoille selvä 9-0 voitto kevään kirjoituskilpailussa.”

”Suosittelen jakamaan linkin Mielikäisen kirjoitukseen käyttämäsi sosiaalisen mediavälineen kautta.”
(Mikko Mäkisen blogista, johon linkki tämän sivun alussa).

En itse kommentoi tätä taistelua Järjen (useat teoreettiset fyysikot, kuten eräs Harvardin yliopistossa toiminut professori, aurinkofyysikot, kuten Duken yliopiston tutkijat, sekä monet paleoklimatologit ja metsätutkijat) ja Uskonnon (FMI:n johtajat) välillä.

Jos Järki ja Uskonto ovat ristiriidassa, valitsen Järjen.”

------------------------------------------------------------------------------------------

VIILENEMINEN?

Venäläinen tutkija Habibullo Abdusamatov ennustaa, että uusi jääkausi on tulossa. Hän on varma, että Maata odottaa poikkeuksellinen kylmä helteen sijaan.

Abdusamatov ennustaa Themsen, Seinen ja Reinin jäätymistä. Tutkijan mukaan 2000-luvun keskellä tilanne on sama kuin vuosina 1645-1715, kun kylmyyden, nälän ja maahanmuuton vuoksi Pohjoismaiden väestö oli huomattavasti vähentynyt.

Abdusamatov on seurannut auringon aktiivisuutta. Auringon aktiivisuus vaihtelee 11- ja 200-vuotisen auringonpilkkujakson mukana. Abdusamatovin mukaan nyt 200-vuotinen jakso on koittanut, kun Maa saa vähemmän energiaa.

Tällä hetkellä Maa saa maailman merten keräämää lämpöä. Mutta jo vuodesta 2014 asti sää kylmenee huomattavasti ja vuoteen 2055 mennessä kylmyys on pahimmillaan.

Abdusamatovin mukaan ilmastonmuutos teoria ei ole saanut tieteellistä vahvistusta.

OMAT LISÄYKSENI

Alarmistitutkijat eli ne, jotka pelottelevat (”ihmisen aiheuttamalla”) maapallon kiihtyvällä lämpenemisellä (taatakseen tutkimustensa rahoituksen ja pelastaakseen maineensa) , ovat  siis ilman kokeellista todistetta: kasvihuone”teoria” perustuu vain ja ainoastaan oletuksiin, kuten vesihöyryn ja pilvien aiheuttamaan ”lisälämpenemisen”, hiilidioksidin vähäisen lämpöenergian pidätyskyvyn vahvistamiseksi, sekä säteilyfysiikan ”pakotteisiin”.

KAIKKI (ILMASTOUSKOVAISTEN VÄITTÄMÄT) OVAT SIIS PELKKIÄ OLETUKSIA.

”Pakotteet” eli maasta takaisin lähteneen ir-säteilyn virittämät CO2-molekyylit eivät lähetä emissiosäteilyä ”ylös ja alas” niin kuin alarmistit väittävät, vaan makroskooppisessa molekyylijoukossa sekundäärisäteily tapahtuu kaikkiin kolmiulotteisen avaruuden suuntiin (lämmittäen siis ympäröivää ilmaa ”tasapuolisesti”, lämmön siirtyessä ainesiirron (konvektion) mekanismilla ilmavirtausten (ja termodynamiikan lakien) pakoittamana, pääsääntöisesti tietysti ilmakehässä ylöspäin eli kohti kylmempää!

Unohduksiin (on alarmisteilta jäänyt) myös täysin termodynamiikan lait (saksankielellä pääsäännöt): maapallo ei eristetty tai suljettu systeemi; energian ja aineenkin siirtyminen ilmakehän eri kerroksien ja avaruuden välillä on sallittu avoimessa systeemissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että alarmistien hehkuttama (auringosta tulevan ja planeetta Maasta poistuvan energian) ”tasapaino” järkkyy yksinkertaisesti siten, että maapallo luovuttaa ylimääräisen (auringosta peräisin olevan) lämmön ilmakehän ylimmille kerroksille ja ulkoavaruuteen.

Sitä paitsi, maapallon kovan kuoren alla oleva sula kiviaines eli tulikuuma magma purkautuessaan (tulivuoret ja mannerlaattojen liike toistensa suhteen eli laattateknotiikka) tuo lisää lämpöä meriin, mikä taas lämmittää ilmakehää. Esimerkkejä vaikkapa Islannin kuumat lähteet ja merten alaiset supertulivuoret sekä Yellowstonen (todella pelottava) kansallispuiston joka 600 000 vuoden välein purkautuva supertulivuori. Edellisestä purkautumisesta onkin kulunut suunnilleen tuo mainittu aika.

Lämpöä (ilmakehään) saadaan siis Auringosta ja maan kuoren alta. Kyllä siinä ihmisen toiminta on pikku tekijä!

-----------------------------------------------------------------------------------------